Introducere

Această mașină este proiectată pentru frezarea și îndepărtarea cioturilor de copaci și a rădăcinilor de suprafață. Nu este destinată pentru tăierea rocilor sau a altor materiale decât lemnul și solul din jurul ciotului. Utilizarea acestui produs în alte scopuri decât cele intenționate poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru alte persoane.

Citiţi cu atenţie aceste informaţii pentru a învăţa despre modul corespunzător de utilizare şi întreţinere a produsului şi pentru a evita rănirea personală şi deteriorarea produsului. Aveţi responsabilitatea de a utiliza produsul în mod corespunzător şi sigur.

Vizitați site-ul www.Toro.com pentru siguranța produsului și materiale de instruire privind utilizarea, informații privind accesoriile, ajutor la căutarea unui distribuitor sau pentru înregistrarea produsului.

De fiecare dată când aveți nevoie de service, piese originale Toro sau informații suplimentare, contactați un centru de service autorizat sau departamentul Servicii Clienți Toro și pregătiți numărul de model sau de serie al produsului. Figura 1 ilustrează locaţia numerelor de model sau de serie pe produs. Scrieţi numerele în spaţiul furnizat.

Important: Puteți scana codul QR de pe autocolantul cu numărul de serie (dacă este disponibil) cu ajutorul unui dispozitiv mobil pentru a accesa date despre garanție, piese și alte informații despre produs.

g247193

Acest manual identifică potențialele pericole și conține mesaje de siguranță identificate prin simbolul de alertă de siguranță (Figura 2), semnalizând un pericol care poate cauza rănirea gravă sau moartea dacă nu respectați următoarele măsuri de precauție recomandate.

g000502

Acest manual utilizează 2 cuvinte pentru a evidenţia informaţiile. Important atrage atenţia asupra informaţiilor mecanice speciale şi Notă accentuează informaţiile generale care necesită atenţie specială.

Produsul respectă toate directivele europene relevante; pentru detalii, consultaţi Declaraţia de conformitate (DC) separată specifică produsului.

Folosirea sau operarea motorului pe orice sol acoperit de păduri, de arbuşti sau de iarbă fără a fi echipat cu amortizor parascântei, conform definiției din Secțiunea 4442 și fără a fi menținut în stare perfectă de funcționare, sau dacă motorul nu este construit, echipat și întreținut în vederea prevenirii incendiilor reprezintă o violare a Codului de Resurse Publice din California, Secţiunea 4442 sau 4443.

 Manualul operatorului motorului, ataşat, cuprinde informaţii cu privire la Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) şi Reglementarea privind Controlul Emisiilor în California pentru sistemele de emisie, întreţinere şi garanţie. Piesele de schimb pot fi comandate prin intermediul fabricantului motorului.

Atenţie

CALIFORNIA

Propunere 65 Avertismente

Evacuările motorului conţin substanţe chimice cunoscute în Statul California ca substanţe care cauzează cancerul, defectele de naştere sau daunele sistemului reproductiv.

Picioarele de susţinere, bornele bateriei şi accesoriile similare conţin plumb şi compuşi de plumb cunoscuţi în Statul California ca substanţe care cauzează cancer şi daune ale sistemului reproductiv. Spălaţi-vă mâinile după utilizare.

Utilizarea acestui produs poate cauza expunerea la substanţe chimice cunoscute în Statul California ca substanţe care cauzează cancerul, defectele de naştere sau afecţiuni ale sistemului reproductiv.

Siguranţă în funcţionare

Siguranța generală

Pericol

În zona de lucru pot exista linii subterane pentru utilități. În cazul în care se intră în contact cu acestea, pot rezulta şocuri sau explozii.

Proprietatea sau zona de lucru trebuie să aibă marcate locaţiile cu linii subterane şi nu săpaţi în zonele respective. Contactaţi serviciul local de marcare sau furnizorul de utilităţi pentru marcarea proprietăţii (de exemplu, apelaţi 811 în Statele Unite ale Americii sau 1100 în Australia pentru serviciul naţional de marcare).

Acest produs poate provoca răni la nivelul mâinilor sau picioarelor. Respectați întotdeauna toate instrucțiunile de siguranță pentru a preveni rănirea gravă sau moartea.

  • Proprietatea sau zona de lucru trebuie să aibă marcate locaţiile cu linii subterane și alte obiecte şi nu săpaţi în zonele respective.

  • Țineți mâinile și picioarele la distanță de dinți sau alte componente mobile.

  • Țineţi trecătorii și animalele de companie la o distanţă sigură faţă de maşină.

  • Trebuie să citiți și să înțelegeți conținutul acestui Manual al operatorului înainte de a porni motorul.

  • Nu lăsaţi niciodată copii sau persoane neinstruite să utilizeze maşina.

  • Nu utilizaţi maşina fără apărătoarele şi alte dispozitive de protecţie montate şi funcţionând pe aceasta.

  • Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra pagube materiale sau vătămări corporale.

  • Opriți mașina, opriți motorul și scoateți cheia înainte de efectuarea lucrărilor de service, de alimentare cu combustibil sau de desfundare a mașinii.

Utilizarea sau întreţinerea necorespunzătoare a acestei maşini poate cauza accidentări. Pentru a reduce riscul de accidentare, respectaţi aceste instrucţiuni de siguranţă şi acordaţi întotdeauna atenţie simbolului de alertă privind siguranţa Graphic, care înseamnă Atenţie, Avertisment sau Pericol - instrucţiune privind siguranţa personală. Nerespectarea acestor instrucţiuni poate cauza vătămări corporale sau moartea.

Decal-uri instrucţionale şi de siguranţă

Graphic

Instrucţiunile şi autocolantele cu informaţii privind siguranţa sunt uşor vizibile pentru operator şi sunt amplasate lângă orice zonă cu potenţial risc. Înlocuiţi orice autocolant care este deteriorat sau lipseşte.

decalbatterysymbols
decal93-6686
decal93-7321
decal93-7814
decal93-9084
decal93-9363
decal100-4650
decal107-9366
decal115-2047
decal115-4020
decal121-4402
decal121-4538
decal130-7580
decal133-8062
decal145-6921
decal119-4606
decal121-4382

Reglare

Verificarea nivelurilor de lichid

Înainte de a porni motorul pentru prima dată, verificați nivelul uleiului de motor și al uleiului hidraulic. Consultați secțiunile următoare pentru mai multe informații:

Încărcarea bateriei

Încărcați bateria; consultați Încărcarea bateriei pentru mai multe informații.

Deschiderea supapei de ridicare

Înainte de a putea ridica mașina de frezat și de a o muta, trebuie să deschideți supapa de evacuare localizată sub panoul de comandă (Figura 3). Rotiți butonul în sens invers acelor de ceasornic pentru a vă permite să ridicați mașina de frezat. Cu cât rotiți mai mult butonul, cu atât mai repede se ridică și se coboară capul atunci când este activat.

g019867

Rezumat al produsului

g319366

Familiarizați-vă cu toate comenzile (Figura 5) înainte de a porni motorul și de a utiliza mașina.

Panou de comandă

g024907

Comutator de contact

Comutatorul de contact utilizat pentru a porni și opri motorul are 3 poziții: OPRIRE, FUNCțIONARE și PORNIRE. Consultați Pornirea motorului.

Manetă de accelerație

Deplasați maneta spre față pentru a mări turația motorului și spre spate pentru a reduce turația motorului.

Contor orar

Contorul orar afișează numărul de ore de funcționare care au fost înregistrate pe mașină.

Bară de referință

Când conduceți mașina, utilizați bara de referință ca manetă și element important pentru controlul mașinii. Pentru a asigura o funcționare uniformă și controlată, nu luați ambele mâini de pe bara de referință în timp ce utilizați mașina.

Indicator luminos motor

Indicatorul luminos al motorului se aprinde atunci când are loc o defecțiune în unitatea electrică de control a motorului.

Dacă indicatorul luminos se aprinde, contactați un dealer de motoare Kohler pentru diagnoză și service.

Manetă frână de parcare

Pentru a cupla frâna de parcare ridicați în sus maneta. Pentru a decuplată frâna de parcare, apăsați maneta în jos.

g019832

Manetă de tracțiune

g008128
  • Pentru deplasare înainte, deplasați maneta de tracțiune spre față (Figura 8).

    g008129
  • Pentru deplasare în spate, deplasați maneta de tracțiune spre spate (Figura 9).

    Important: Când vă deplasați cu spatele, uitați-vă în spatele dumneavoastră pentru a vedea obstacolele și țineți mâinile pe bara de referință.

    g008130
  • Pentru a vira la dreapta, rotiți maneta de tracțiune în sensul acelor de ceasornic (Figura 10).

    g008131
  • Pentru a vira la stânga, rotiți maneta de tracțiune în sens invers acelor de ceasornic (Figura 11).

    g008132
  • Pentru a opri mașina, eliberați maneta de tracțiune (Figura 7).

Note: Cu cât deplasați mai mult maneta de tracțiune în orice direcție, cu atât mașina se va deplasa mai rapid în direcția respectivă.

Controlul mașinii de frezat

Operați mașina de frezat utilizând maneta de control a mașinii de frezat după cum urmează:

  • Pentru a porni mașina de frezat (Figura 12), strângeți declanșatorul și apoi apăsați butonul roșu din partea superioară a manetei. Odată ce mașina de frezat pornește, puteți elibera butonul roșu.

  • Pentru a opri mașina de frezat (Figura 12), eliberați declanșatorul mail mult de jumătate de secundă.

    Note: Dacă operați mașina de frezat și eliberați momentan declanșatorul (de exemplu, mai puțin de o jumătate de secundă), mașina de frezat continuă să opereze.

    g019833
  • Pentru a ridica mașina de frezat, trageți maneta spre spate (Figura 13).

    g019834
  • Pentru a coborî mașina de frezat, împingeți maneta spre față (Figura 14).

    g019835
  • Pentru a roti mașina de frezat la dreapta sau la stânga, mișcați maneta în direcția dorită (Figura 15).

    g019836g019837

Controlul vitezei de ridicare/coborâre

Puteți modifica viteza cu care se ridică și se coboară capul mașinii de frezat utilizând controlul vitezei de ridicare/coborâre, localizat sub partea dreaptă a panoului de comandă (Figura 16). Rotiți cadranul în sens invers acelor de ceasornic pentru a crește viteza sau rotiți-l în sensul acelor de ceasornic pentru a reduce viteza.

Dacă trebuie să opriți mașina cu capul mașinii de frezat ridicat, rotiți cadranul de control complet în sensul acelor de ceasornic pentru a blocarea capului mașinii de frezat înainte de a părăsi mașina sau de a efectua lucrări de întreținere

Avertisment

Dacă lăsați capul mașinii de frezat în poziție ridicată fără să rotiți cadranul de control al vitezei de ridicare/coborâre, mașina de frezat se poate coborî și vă poate strivi pe dumneavoastră sau persoanele din jur.

De fiecare dată când este posibil, coborâți mașina de frezat la sol înainte de oprirea motorului. Dacă trebuie să păstrați ridicat capul mașinii de frezat, rotiți cadranul de control al vitezei de ridicare/coborâre complet în sensul acelor de ceasornic pentru a bloca mașina de frezat.

g019867

Note: Specificaţiile şi designul pot fi modificate fără preaviz.

Lățime86 cm
Lungime241 cm
Înălțime130 cm
Greutate794 kg

Dispozitive de atașare/Accesorii

Pentru extinderea și îmbunătățirea performanțelor mașinii este disponibilă o gamă de dispozitive de atașare și accesorii aprobate de Toro. Pentru lista dispozitivelor de atașare și a accesoriilor aprobate, contactați centrul de service local sau un distribuitor Toro autorizat sau accesați www.Toro.com.

Pentru performanțe optime și utilizarea în siguranță a mașinii, utilizați exclusiv piese de schimb și accesorii originale Toro. Piesele de schimb și accesoriile altor producători pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.

Operare

Note: Determinați partea stângă și dreaptă a mașinii din poziția de operare normală.

Înainte de utilizare

Siguranța înainte de utilizare

Siguranța generală

  • Proprietatea sau zona de lucru trebuie să aibă marcate locaţiile cu linii subterane și alte obiecte şi nu săpaţi în zonele respective; notați locația obiectelor și structurilor nemarcate, cum ar fi rezervoare de stocare subterane, puțuri și sisteme septice.

  • Inspectați zona în care veți folosi echipamentul.

    • Evaluați terenul pentru a stabili de ce accesorii și dispozitive de atașare aveți nevoie pentru a realiza sarcina respectivă în mod corespunzător și în condiții de siguranță.

    • Îndepărtați toate reziduurile.

    • Înainte de a utiliza mașina, asigurați-vă că în zonă nu sunt trecători.

    • Opriți mașina dacă în zonă pătrunde cineva.

  • Familiarizați-vă cu utilizarea în siguranță a echipamentului, comenzile de operare și autocolantele de siguranță.

    • Proprietarul trebuie să asigure instruirea tuturor operatorilor și a mecanicilor.

    • Nu lăsaţi niciodată copii sau persoane neinstruite să utilizeze sau să efectueze lucrări de service asupra maşinii. Reglementările locale pot impune o limită de vârstă pentru utilizarea mașinii sau certificarea operatorului în urma unei instruiri.

    • Trebuie să știți cum să opriți mașina și să opriți rapid motorul.

    • Verificați dacă toate controalele pentru prezența operatorului, întrerupătoarele de siguranță și protecțiile sunt montate și funcționează în mod corespunzător. Nu utilizaţi maşina decât dacă acestea funcționează corect.

    • Localizați punctele de strângere marcate pe mașină și dispozitivele de atașare; țineţi mâinile și picioarele la distanţă de aceste zone.

    • Opriți mașina, opriți motorul și scoateți cheia înainte de a părăsi poziția de operare.

Măsuri de siguranță pentru combustibil

  • Fiți extrem de precaut în timpul manipulării combustibilului. Este inflamabil, iar vaporii săi sunt explozivi.

  • Stingeți toate țigările, țigaretele, pipele și alte surse de aprindere.

  • Utilizați doar un recipient de combustibil corespunzător.

  • Nu îndepărtați bușonul rezervorului sau nu umpleți rezervorul de combustibil în timp ce motorul este pornit sau fierbinte.

  • Nu adăugați sau goliți combustibil într-un spațiu închis.

  • Nu depozitați mașina sau recipientul cu combustibil într-o zonă cu o flacără deschisă, scântei sau o lampă martor, precum pe un boiler sau un alt dispozitiv electric.

  • Dacă vărsați combustibil, nu încercați să porniți motorul; evitați orice sursă de aprindere până la disiparea vaporilor de combustibil.

  • Nu umpleţi recipientele în interiorul unui vehicul sau într-un camion sau remorcă prevăzută cu căptuşeală de plastic. Amplasaţi întotdeauna recipientele pe sol, la distanţă de vehicul înainte de umplere.

  • Îndepărtați echipamentul din camion sau remorcă și alimentați-l atât timp cât se află pe sol. Dacă acest lucru nu este posibil, realimentaţi mai degrabă dintr-un container portabil decât cu o duză de distribuire combustibil.

  • Menţineţi în permanenţă duza de distribuire combustibil în contact cu marginea rezervorului de combustibil sau deschiderea containerului, până la finalizarea realimentării. Nu utilizaţi un dispozitiv de blocare-deschidere a duzei.

Completarea nivelului de combustibil

Combustibil recomandat

  • Pentru rezultate optime utilizați numai benzină curată, proaspătă (să nu fie mai veche de 30 de zile), fără plumb cu o cifră octanică de 87 sau mai mare (metodă de clasificare (R+M)/2).

  • Etanol: benzină cu până la 10% etanol sau 15% MTBE (metill terț butil eter) concentrație volumică este un combustibil acceptabil. Etanolul și MTBE nu sunt același lucru. Nu este aprobată utilizarea benzinei cu 15% etanol (E15) concentrație volumică. Nu utilizați niciodată benzină care conține mai mult de 10% etanol, concentrație volumică; astfel, E15 (conține 15% etanol), E20 (conține 20% etanol) sau E85 (conține până la 85% etanol). Utilizarea unei benzine neaprobate poate cauza probleme de performanţă şi/sau deteriorări ale motorului, care este posibil să nu fie acoperite de garanţie.

  • Nu utilizaţi benzină cu conţinut de metanol.

  • Nu depozitați combustibil în rezervorul de combustibil sau în recipientele de combustibil de-a lungul iernii decât dacă este utilizat un stabilizator de combustibil.

  • Nu adăugați ulei în benzină.

Utilizarea unui stabilizator/aditiv de combustibil

Utilizați un stabilizator/aditiv de combustibil pentru a menține prospețimea combustibilului pentru mai mult timp, conform specificațiilor producătorului stabilizatorului.

Important: Nu utilizați aditivi care conțin metanol sau etanol.

Adăugați cantitatea de stabilizator/aditiv în combustibilul proaspăt conform indicațiilor producătorului stabilizatorului pentru combustibil.

Umplerea rezervorului de combustibil

  1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă) și coborâți mașina de frezat.

  2. Opriți motorul, scoateți cheia și lăsați motorul să se răcească.

  3. Curățați în jurul capacului rezervorului de combustibil și îndepărtați-l (Figura 17).

    g020516
  4. Adăugați combustibil în rezervor până când nivelul ajunge la 6 - 13 mm sub partea inferioară a bușonului rezervorului.

    Important: Acest spațiu din rezervor permite dilatarea combustibilului. Nu umpleți în totalitate rezervorul de combustibil.

  5. Montați bușonul rezervorului în siguranță, rotindu-l până când se aude un clic.

  6. Ştergeţi orice urmă de combustibil vărsat.

Efectuarea operațiunilor zilnice de întreținere

Înainte de a porni mașina în fiecare zi, efectuați procedurile înainte de fiecare folosință/zilnice specificate în .

În timpul utilizării

Siguranța în timpul utilizării

Siguranța generală

  • Țineți mâinile și picioarele la distanță de dinți sau alte componente mobile.

    • Țineţi trecătorii și animalele de companie la o distanţă sigură faţă de maşină și nu transportați niciodată pasageri.

    • Purtați îmbrăcăminte adecvată, inclusiv ochelari de protecție, pantaloni lungi, încălțăminte solidă, antiderapantă și căști pentru protecția auzului.

    • Strângeți la spate părul lung și nu purtați îmbrăcăminte largă sau bijuterii.

    • Opriți frezarea dacă în zonă pătrund persoane.

  • Utilizați mașina doar în zone unde există spațiu suficient pentru efectuarea unor manevre sigure.

  • Aveți grijă la obstacolele din imediata apropiere. Nerespectarea unei distanțe adecvate față de copaci, pereți și alte obstacole poate cauza răniri atunci când deplasați mașina cu spatele dacă nu sunteți atent la obiectele din jur.

  • Uitați-vă în spate și în jos înainte de a deplasa mașina în marșarier pentru a vă asigura că drumul este liber.

  • Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra pagube materiale sau vătămări corporale.

  • Nu bruscați niciodată comenzile; mișcați-le ușor.

  • Proprietarul/utilizatorul poate preveni și este responsabil pentru accidentele care pot cauza vătămări corporale sau pagube materiale.

  • Nu utilizaţi maşina dacă sunteți obosit, bolnav sau sub influența alcoolului sau a drogurilor.

  • Utilizați mașina doar atunci când aveți lumină corespunzătoare.

  • Asigurați-vă că toate dispozitivele de acționare sunt în poziția neutră și cuplați frâna de parcare înainte de a porni motorul. Porniți motorul doar din poziția de operare.

  • Apropiați-vă cu atenție de curbele fără vizibilitate, tufișuri, copaci sau alte obiecte care pot afecta vizibilitatea.

  • Opriți mașina de frezat atunci când nu frezați.

  • Opriți mașina, opriți motorul, scoateți cheia și verificați mașina dacă ați lovit un obiect. Efectuați reparațiile necesare înainte de a o utiliza din nou.

  • Nu porniți niciodată un motor într-o zonă închisă.

  • Nu lăsați o mașină pornită nesupravegheată. Înainte de a părăsi poziţia de operare, efectuați următoarele:

    • Parcați mașina pe o suprafață plană.

    • Coborâți mașina de frezat pe sol.

    • Cuplați frâna de parcare.

    • Opriți motorul și scoateți cheia.

  • Verificați dacă aveți spațiu suficient deasupra (atenție la cabluri electrice, ramuri și cadre de uși) înainte de deplasarea pe sub obiecte și nu intrați în contact cu acestea.

  • Nu utilizaţi maşina dacă există riscul unor descărcări electrice.

  • Utilizați numai dispozitive de atașare și accesorii aprobate de Toro.

Siguranța în pantă

  • Lucraţi pe pante în sus sau în jos doar cu partea frontală a mașinii orientată în susul pantei.

  • Ridicarea mașinii de frezat pe o pantă afectează stabilitatea mașinii. Mențineți mașina de frezat în poziție coborâtă la deplasarea pe pante.

  • Pantele reprezintă un risc major de accidente legate de pierderea controlului și răsturnare, care pot cauza răniri grave sau moartea. Utilizarea mașinii pe o pantă sau pe un teren denivelat necesită atenție suplimentară.

  • Stabiliți-vă propriile proceduri și reguli pentru lucrul pe pante. Aceste proceduri trebuie să includă evaluarea locului pentru a stabili ce suprafețe înclinate sunt sigure pentru utilizarea mașinii. Dați dovadă de simț practic și o judecată bună atunci când realizați această evaluare.

  • Încetiniți și acordați o atenție deosebită pe terenuri deluroase. Condițiile de sol pot afecta stabilitatea mașinii.

  • Evitați pornirea sau oprirea mașinii în pantă.

  • Nu virați pe pante. Dacă trebuie să virați, virați ușor și mențineți partea cu încărcătură orientată spre pantă în sus.

  • La deplasarea pe pante, realizați manevrele ușor și treptat. Nu schimbați brusc viteza sau direcția.

  • Dacă nu vă simțiți confortabil să utilizați mașina pe o pantă, nu o faceți.

  • Aveți grijă la gropi, șanțuri sau denivelări deoarece terenurile denivelate pot cauza răsturnarea mașinii. Iarba înaltă poate ascunde obstacole.

  • Aveți grijă la deplasarea pe suprafețe umede. Tracțiunea redusă poate cauza alunecarea.

  • Verificați zona pentru a vă asigura că solul este suficient de stabil pentru a suporta greutatea mașinii.

  • Utilizați cu atenție mașina în apropiere de:

    • Stații

    • Șanțuri

    • Terasamente

    • Corpuri de apă

    Mașina se poate răsturna brusc dacă o șenilă trece peste margine sau marginea cedează. Păstrați o distanță sigură între mașină și orice sursă de pericol.

  • Dacă mașina începe să se încline, eliberați comenzile și îndepărtați-vă de ea.

  • Nu parcați mașina pe un teren deluros sau o pantă.

Pornirea motorului

  1. Deplasați maneta de accelerație până la jumătatea distanței dintre pozițiile LENT și RAPID (Figura 18).

    g024908
  2. Rotiți cheia în poziția PORNIT (Figura 18). După pornirea motorului, eliberați cheia.

    Important: Nu activați demarorul mai mult de 10 secunde la o încercare. Dacă motorul nu pornește, lăsați o perioadă de răcire de 30 de secunde între încercări. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate cauza arderea demarorului.

  3. Deplasați maneta de accelerație în poziția dorită Figura 18.

    Important: Dacă motorul este utilizat la turații mari atunci când sistemul hidraulic este rece (adică atunci când temperatura ambientală a aerului este aproape de zero grade sau mai mică), acest lucru poate deteriora sistemul hidraulic. Când porniți motorul în condiții de temperaturi scăzute, lăsați-l să funcționeze în poziția centrală a manetei de accelerație timp de 2 până la 5 minute înainte de a deplasa maneta de accelerație în poziția rapid (iepure). La temperaturi ambientale normale spre ridicate, utilizați mașina la accelerație maximă pentru cea mai bună performanță și răcire.

    Note: Dacă temperatura exterioară este sub zero grade, depozitați mașina într-un garaj pentru a o menține mai caldă și pentru a ajuta la pornire.

Operarea mașinii

Utilizați manetele de tracțiune pentru deplasarea mașinii. Cu cât deplasați mai mult manetele de tracțiune în orice direcție, cu atât mașina se va deplasa mai rapid în direcția respectivă. Eliberaţi manetele de tracţiune pentru a opri mașina.

Avertisment

Când vă deplasați cu spatele, puteți lovi obiecte staționare sau trecători, putând provoca vătămări corporale grave sau decesul.

Uitați-vă în spatele dumneavoastră pentru a vedea obstacolele sau trecătorii și țineți mâinile pe bara de referință.

Maneta de accelerație reglează turația motorului măsurată în rpm (mișcări de revoluție pe minut). Deplasați maneta de accelerație în poziția RAPID pentru performanțe optime. Cu toate acestea, puteți utiliza poziția manetei de accelerație pentru a lucra la viteze mai mici.

Oprirea motorului

  1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă) și coborâți mașina de frezat.

  2. Deplasați maneta de accelerație în poziția de deplasare LENTă.

  3. Dacă motorul a funcționat mult timp sau este fierbinte, lăsați-l la ralanti timp de un minut înainte de a roti cheia în poziția OPRIRE.

    Note: Acest lucru ajută la răcirea motorului înainte de a-l opri. În caz de urgență, puteți opri motorul imediat.

  4. Deplasați cheia în poziția OPRIRE și scoateți-o.

    Avertisment

    Un copil sau un trecător neinstruit ar putea încerca să opereze mașina și să se rănească.

    Scoateți cheia din contact înainte de a părăsi mașina, chiar și pentru câteva secunde.

Frezarea unui ciot

  1. Porniți motorul, ridicați mașina de frezat, setați maneta de accelerație în poziția de deplasare RAPID și deplasați mașina către ciotul care trebuie frezat.

  2. Utilizați maneta de control a mașinii de frezat și comanda tracțiunii pentru a poziționa mașina de frezat pe partea din față a ciotului, aproximativ 2 cm sub suprafață (Figura 19).

  3. Porniți mașina de frezat și așteptați să atingă turația maximă.

  4. Utilizați maneta de control a mașinii de frezat pentru a oscila încet mașina de frezat pe suprafața ciotului, tăind o brazdă de așchii (Figura 19).

    Important: Mașina de frezat scade automat turația cu care intră în ciot pentru a menține turația optimă a volantului și pentru a nu se împotmoli în lemn.

    g019845
  5. Coborâți mașina de frezat aproximativ 2,5 cm și oscilați din nou peste ciot.

  6. Repetați pașii 4 și 5 până când ați ajuns la nivelul solului.

  7. Ridicați mașina de frezat astfel încât să se afle la aproximativ 2,5 cm sub partea superioară a ciotului rămas, mișcați mașina în față câțiva centimetri și repetați pașii 4 și 6 până când ați frezat întreg ciotul.

  8. Dacă există anumite rădăcini mari care trebuie frezate, poziționați mașina de frezat deasupra fiecărei rădăcini și utilizați comanda tracțiunii și controlul mașinii de frezat pentru a deplasa mașina de frezat de-a lungul rădăcinii, frezând-o.

  9. Curățați reziduurile de pe mașina de frezat, dispozitivele de acționare, toba de eșapament și motor după fiecare utilizare.

Indicaţii de exploatare

  • Curățați zona de gunoi, ramuri și pietre înainte de operare, pentru a preveni deteriorarea echipamentului.

  • Lucrați întotdeauna la accelerația maximă (turația maximă a motorului) atunci când frezați.

  • Tăiați marginile ciotului pentru o frezare mai eficientă. Odată ce brazda de tăiere se apropie de ¼ din diametrul roții, coborâți mașina de frezat și începeți din nou să tăiați pe margine.

    g019845
  • Ascultați motorul și observați turația roții mașinii de frezat pentru a menține turația roții. Reduceți rotirea capului prin apăsarea ușoară a joystick-ului atunci când tăierea devine dificilă.

  • Când frezați de la stânga la dreapta, majoritatea reziduurilor se duc spre stânga roții mașinii de frezat. Când frezați de la dreapta la stânga, reziduurile se duc spre dreapta.

  • De asemenea, puteți freza un ciot din lateral, pentru a reduce daunele aduse gazonului.

După utilizare

Siguranța după utilizare

Siguranța generală

  • Parcați mașina pe o suprafață netedă, decuplați circuitul hidraulic al mașinii de frezat, coborâți mașina de frezat, cuplați frâna de parcare, opriți motorul și scoateți cheia. Așteptați oprirea tuturor pieselor mobile și lăsați mașina să se răcească înainte de a efectua reglaje, lucrări de service, înainte de a o curăța sau de a o depozita.

  • Curățați reziduurile de pe dispozitivele de acționare, toba de eșapament și motor pentru a preveni incendiile. Curățați scurgerile de ulei sau combustibil.

  • Mențineți toate componentele în stare bună de funcționare și bine fixate.

  • Încărcați sau descărcați cu grijă mașina pe/de pe o remorcă sau un camion.

Deplasarea unei mașini nefuncționale

Important: Nu remorcați sau împingeți mașina înainte de a deschide supapele de remorcare; în caz contrar, puteți deteriora sistemul hidraulic.

  1. Cuplați frâna de parcare și coborâți mașina de frezat.

  2. Opriți motorul și scoateți cheia.

  3. Îndepărtați scutul de la partea inferioară.

  4. Folosind o cheie, rotiți supapele de remorcare de pe pompele hidraulice de două ori în sens invers acelor de ceasornic (Figura 21).

    g019842
  5. Instalați scutul la partea inferioară și remorcați mașina după cum este necesar.

  6. După repararea mașinii, închideți supapele de remorcare înainte de a o pune în funcțiune.

Securizarea mașinii pentru transport

Important: Nu operați și nu conduceți mașina pe șosele.

  1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă) și coborâți mașina de frezat.

  2. Opriți motorul și scoateți cheia.

  3. Fixați mașina pe o remorcă cu lanțuri sau curele, folosind inelele de prindere/ridicare din partea din față și din spate a mașinii (Figura 22 și Figura 23). Consultați prevederile locale referitoare la remorcă și fixare.

    g319379
    g319380

Ridicarea mașinii

Puteți ridica mașina folosind inelele de prindere/ridicare ca puncte de ridicare (Figura 22 și Figura 23).

Întreţinere

Note: Determinați partea stângă și dreaptă a mașinii din poziția de operare normală.

Avertisment

Dacă lăsați cheia în contact, cineva poate porni în mod accidental motorul și vă poate răni pe dumneavoastră sau alți trecători.

Scoateți cheia din contact și deconectați cablurile de la bujii înainte de a efectua orice lucrare de întreținere. Poziționați firele deoparte, astfel încât să nu intre în contact accidental cu bujiile.

Siguranță în timpul întreținerii

  • Parcați mașina pe o suprafață netedă, decuplați circuitul hidraulic al mașinii de frezat, coborâți mașina de frezat, cuplați frâna de parcare, opriți motorul și scoateți cheia. Așteptați oprirea tuturor pieselor mobile și lăsați mașina să se răcească înainte de a efectua reglaje, lucrări de service, înainte de a o curăța sau de a o depozita.

  • Curățați scurgerile de ulei sau combustibil.

  • Nu permiteți efectuarea lucrărilor de service asupra mașinii de către persoane neinstruite.

  • Utilizați cricuri pentru susținerea componentelor, dacă este cazul.

  • Depresurizați cu grijă componentele cu energie stocată.

  • Deconectați bateria înainte de orice reparație.

  • Ţineţi mâinile și picioarele la distanţă de componentele mobile. Dacă este posibil, nu efectuați reglaje cu motorul în funcțiune.

  • Mențineți toate componentele în stare bună de funcționare și bine fixate. Înlocuiți toate autocolantele uzate sau deteriorate.

  • Nu modificați dispozitivele de siguranță.

  • Utilizați doar piese de schimb originale Toro.

Program(e) de întreţinere recomandat(e)

Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
După primele 50 ore
  • Verificați și reglați tensionarea șenilelor.
  • Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Lubrifiați mașina.(Lubrifiați-o imediat după fiecare spălare.)
  • Verificați nivelul uleiului de motor.
  • Verificați starea șenilelor și curățați-le.
  • Curățați sita motorului.
  • Verificați condiția dinților; rotiți sau înlocuiți orice dinți uzați sau deteriorați și strângeți piulițele pentru toți dinții.
  • Verificați dacă elementele de fixare sunt slăbite.
  • După fiecare folosinţă
  • Îndepărtați reziduurile de pe mașină.
  • La intervale de 25 de ore
  • Verificați nivelul de electrolit al bateriei.
  • Verificați nivelul de ulei hidraulic.
  • La intervale de 100 de ore
  • Schimbați uleiul de motor (mai des în cazul condițiilor de operare cu murdărie sau praf).
  • Verificați și reglați tensionarea șenilelor.
  • Verificați conductele hidraulice pentru a detecta eventuale scurgeri, fitinguri slăbite, conducte răsucite, suporturi de montare slăbite, urme de uzură, deteriorare din cauza condițiilor meteo și a acțiunii substanțelor chimice, dacă este necesar.
  • La intervale de 150 de ore
  • Verificați filtrul primar.
  • Înlocuiți filtrul de combustibil de presiune joasă(mai frecvent în condiții de mediu cu murdărie sau praf).
  • La intervale de 200 de ore
  • Înlocuiți filtrul de ulei de motor.
  • Înlocuiți filtrul hidraulic.
  • La intervale de 250 de ore
  • Înlocuiți filtrul primar de aer(mai frecvent în condiții de mediu cu praf sau nisip).
  • Verificați și lubrifiați roțile de rulare.
  • La intervale de 300 de ore
  • Verificați filtrul de aer interior.
  • La intervale de 400 de ore
  • Înlocuiți uleiul hidraulic.
  • La intervale de 500 de ore
  • Înlocuiți și distanțați bujia (bujiile).
  • La intervale de 600 de ore
  • Înlocuiți filtrul de aer interior.
  • La intervale de 1.500 de ore
  • Înlocuiți toate furtunurile hidraulice instabile.
  • Anual sau înainte de depozitare
  • Verificați și reglați tensionarea șenilelor.
  • Retușați vopseaua sărită.
  • Important: Consultați manualul operatorului motorului pentru proceduri suplimentare de întreținere.

    Proceduri permanente

    Important: Elementele de fixare de pe capacele acestei mașini sunt proiectate să rămână pe capace după îndepărtare. Slăbiți toate elementele de fixare de pe fiecare capac cu câteva rotiri, astfel încât capacul să fie slăbit, dar încă atașat, apoi reveniți și slăbiți-le până când se eliberează capacul. Acest lucru împiedică îndepărtarea din greșeală a șuruburilor de la elementele de fixare.

    Îndepărtarea capacului frontal

    Important: Elementele de fixare de pe capacele acestei mașini sunt proiectate să rămână pe capace după îndepărtare. Slăbiți toate elementele de fixare de pe fiecare capac cu câteva rotiri, astfel încât capacul să fie slăbit, dar încă atașat, apoi reveniți și slăbiți-le până când se eliberează capacul. Acest lucru împiedică îndepărtarea din greșeală a șuruburilor de la elementele de fixare.

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul, scoateți cheia și lăsați motorul să se răcească.

      Atenţie

      Dacă motorul a funcționat, capacul și toba de eșapament de sub capac vor fi fierbinți și pot cauza arsuri severe dacă le atingeți.

      Lăsați mașina să se răcească înainte de a îndepărta capacul.

    3. Îndepărtați șurubul frontal și slăbiți apoi șurubul din stânga care fixează capacul frontal la mașină (Figura 24).

      g319410
    4. Glisați capacul ușor în față și trageți în sus pentru a îndepărta capacul (Figura 24).

    5. Pentru a instala capacul frontal, glisați capacul frontal la locul său și fixați-l cu cele 2 șuruburi (Figura 24).

    Demontarea scutului de la partea inferioară

    Important: Elementele de fixare de pe capacele acestei mașini sunt proiectate să rămână pe capace după îndepărtare. Slăbiți toate elementele de fixare de pe fiecare capac cu câteva rotiri, astfel încât capacul să fie slăbit, dar încă atașat, apoi reveniți și slăbiți-le până când se eliberează capacul. Acest lucru împiedică îndepărtarea din greșeală a șuruburilor de la elementele de fixare.

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă) și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Slăbiți secvențial cele 2 șuruburi care fixează scutul de la partea inferioară, până la eliberarea scutului (Figura 25).

      g019847
    4. Trageți scutul spre spate și îndepărtați-l de la mașină.

    5. Pentru a monta scutul înainte de a utiliza mașina, glisați scutul din partea inferioară pe mașină astfel încât să se sprijine pe toate cele 4 proeminențe și fixați-l cu cele 2 șuruburi pe care le-ați slăbit anterior (Figura 25).

      Note: Poate fi necesar să ridicați scutul pentru a vă asigura că se sprijină pe proeminențele din față.

    Lubrifiere

    Lubrifierea mașinii

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Lubrifiați mașina.(Lubrifiați-o imediat după fiecare spălare.)
  • Tip lubrifiant: lubrifiant universal

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Curățați fitingurile lubrifiate cu o lavetă.

    4. Conectați un pistol de lubrifiere la fiecare fiting (Figura 26 - Figura 28).

    5. Pompați lubrifiant în fitinguri până ce acesta începe să se scurgă din rulmenți (aproximativ 3 pompări).

    6. Ștergeți excesul de lubrifiant.

    g019848
    g319421
    g020519

    Întreţinere motor

    Măsuri de siguranță pentru motor

    • Opriți motorul înainte de a verifica uleiul sau de a adăuga ulei în carter.

    • Nu modificați setările regulatorului motorului și nu supraturați motorul.

    • Țineți mâinile, picioarele, fața, îmbrăcămintea și alte părți ale corpului departe de toba de eșapament și de alte suprafețe fierbinți.

    Lucrări de service pentru filtrul de aer

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 150 de ore
  • Verificați filtrul primar.
  • La intervale de 250 de ore
  • Înlocuiți filtrul primar de aer(mai frecvent în condiții de mediu cu praf sau nisip).
  • La intervale de 300 de ore
  • Verificați filtrul de aer interior.
  • La intervale de 600 de ore
  • Înlocuiți filtrul de aer interior.
  • Demontarea filtrelor

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă) și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Eliberați elementele de fixare ale filtrului de aer și îndepărtați capacul filtrului de aer (Figura 29).

      g001883
    4. Curățați interiorul capacului filtrului de aer cu aer comprimat.

    5. Glisați ușor filtrul primar din corpul filtrului de aer (Figura 29).

      Note: Evitați lovirea filtrului în partea laterală a corpului.

    6. Îndepărtați filtrul de siguranță doar dacă intenționați să-l înlocuiți.

      Important: Nu încercați să curățați filtrul de siguranță. Dacă filtrul de siguranță este murdar, înseamnă că filtrul primar este deteriorat. Înlocuiți ambele filtre.

    Întreținerea filtrului primar

    Verificați filtrul primar pentru a descoperi deteriorările, folosind o lumină puternică în exteriorul filtrului.

    Note: Găurile din filtru apar ca spoturi luminoase. Dacă filtrul este murdar, îndoit sau deteriorat, înlocuiți-l. Nu curățați filtrul primar.

    Întreținerea filtrului de siguranță

    Înlocuiți filtrul de siguranță; nu-l curățați niciodată.

    Important: Nu încercați să curățați filtrul de siguranță. Dacă filtrul de siguranță este murdar, înseamnă că filtrul primar este deteriorat. Înlocuiți ambele filtre.

    Montarea filtrelor

    Important: Pentru a preveni deteriorarea motorului, utilizați întotdeauna motorul cu filtrele de aer și capacul montate.

    1. Dacă montați filtre noi, verificați fiecare filtru pentru a descoperi eventualele deteriorări din timpul transportului.

      Note: Nu utilizați un filtru deteriorat.

    2. Dacă înlocuiți filtrul de siguranță, glisați-l cu atenție în corpul filtrului (Figura 29).

    3. Glisați cu atenție filtrul primar peste filtrul de siguranță (Figura 29).

      Note: Asigurați-vă că filtrul primar este amplasat perfect apăsând pe marginea exterioară a acestuia în timp ce îl montați.

      Important: Nu apăsați pe zona moale din interiorul filtrului.

    4. Montați capacul filtrului de aer cu partea cu indicația up (sus) în sus și fixați-l cu elementele de fixare (Figura 29).

    Lucrări de service cu privire la uleiul de motor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați nivelul uleiului de motor.
  • La intervale de 100 de ore
  • Schimbați uleiul de motor (mai des în cazul condițiilor de operare cu murdărie sau praf).
  • La intervale de 200 de ore
  • Înlocuiți filtrul de ulei de motor.
  • Specificații – ulei de motor

    Tip de ulei: ulei detergent (service API clasa SJ sau superior)

    Capacitate ulei: 2,0 L fără filtru;

    2,3 L cu filtru

    Vâscozitate: consultați tabelul de mai jos.

    g358312

    Note: Uleiurile sintetice oferă o pornire mai bună în temperaturile extrem de scăzute sub -23 °C.

    Verificarea nivelului uleiului de motor

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă) și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    g319422g194611

    Schimbarea uleiului de motor

    Note: Eliminați uleiul uzat la centrul de reciclare.

    1. Porniți motorul și lăsați-l să funcționeze 5 de minute.

      Note: Acest lucru încălzește uleiul, astfel încât să se scurgă mai bine.

    2. Parcați mașina astfel încât partea din spate să fie puțin mai jos decât partea opusă, pentru a vă asigura că uleiul se scurge complet.

    3. Cuplați frâna de parcare și coborâți mașina de frezat.

    4. Opriți motorul și scoateți cheia.

    5. Amplasați o tavă sub furtunul de scurgere. Rotiți supapa de scurgere a uleiului pentru a permite scurgerea acestuia (Figura 32 și Figura 33).

      g319424
      g024912
    6. Când uleiul s-a scurs complet, închideți supapa de scurgere.

    7. Eliminați uleiul uzat la centrul de reciclare

    8. Turnați încet aproximativ 80% din uleiul specificat în tubul de umplere și adăugați lent ulei suplimentar pentru ca acesta să ajungă la marcajul Complet (Figura 34).

      g194610
    9. Porniți motorul și conduceți pe o suprafață plată. Verificați din nou nivelul uleiului.

    Înlocuirea filtrului de ulei de motor

    1. Scurgeți uleiul din motor; consultați Înlocuirea filtrului de ulei de motor.

    2. Înlocuiți filtrul de ulei de motor (Figura 35).

      g247314g247326

      Note: Aveți grijă ca garnitura filtrului de ulei să atingă motorul și apoi rotiți filtrul de ulei încă 3/4 de tură.

    3. Umpleți carterul cu ulei nou, de tip adecvat; consultați Specificații – ulei de motor.

    Lucrări de service pentru bujie (bujii)

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 500 de ore
  • Înlocuiți și distanțați bujia (bujiile).
  • Asigurați-vă că distanța dintre electrozii central și lateral este corectă înainte de a monta bujia. Folosiți o cheie pentru bujii pentru a îndepărta și monta bujia (bujiile) și un instrument de măsurat/un set de lere pentru a verifica și ajusta distanța. Dacă este necesar, montați bujie nouă (bujii noi).

    Tip: Champion® XC10YC sau echivalent

    Distanță: 0,76 mm

    Îndepărtarea bujiei (bujiilor)

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă) și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Localizați și îndepărtați bujia (bujiile) după cum se arată în Figura 36.

      g319423g027478

    Verificarea bujiei (bujiilor)

    Important: Nu curățați bujia (bujiile). Înlocuiți întotdeauna bujia (bujiile) atunci când: are un strat negru, electrozii sunt uzați, are o peliculă uleioasă sau fisuri.

    Dacă izolatorul este maro deschis sau gri, motorul funcționează corect. Existența unui strat negru pe izolator semnifică de obicei faptul că filtrul de aer este murdar.

    Ajustaţi distanţa la 0,75 mm.

    g206628

    Montarea bujiei (bujiilor)

    g028109

    Întreţinerea sistemului de carburant

    Pericol

    În anumite condiții, combustibilul este extrem de inflamabil și foarte exploziv. Un incendiu sau o explozie cauzată de combustibil vă poate cauza arsuri dumneavoastră şi celor din jur și poate provoca pagube materiale.

    Consultați Măsuri de siguranță pentru combustibil pentru o listă completă a măsurilor de precauție legate de combustibil.

    Golirea rezervorului de combustibil

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Rotiți ventilul de închidere combustibilul în poziția închis (Figura 27).

      g319425
    4. Strângeți capetele clemei de furtun a ventilului de pe partea motorului și glisați-o în sus pe conducta de combustibil la distanță de ventil.

    5. Trageți conducta de combustibil de pe ventil.

    6. Deschideţi ventilul de închidere combustibil şi lăsați să se scurgă combustibilul din rezervorul de combustibil într-un recipient special aprobat.

      Note: Dacă doriți, puteți înlocui filtrul de combustibil cu această ocazie; consultați Înlocuirea filtrului de combustibil de presiune joasă.

    7. Instalați conducta de combustibil la ventilul de închidere combustibil. Glisați clema pentru furtun până aproape de ventil pentru a fixa conducta de combustibil.

    8. Ştergeţi orice urmă de combustibil vărsat.

    Înlocuirea filtrului de combustibil de presiune joasă

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 150 de ore
  • Înlocuiți filtrul de combustibil de presiune joasă(mai frecvent în condiții de mediu cu murdărie sau praf).
  • Nu montați niciodată un filtru murdar, dacă a fost îndepărtat de pe conducta de combustibil.

    Note: Observați cum este instalat filtrul de combustibil pentru a-l instala corect pe cel nou.

    Note: Ştergeţi orice urmă de combustibil vărsat.

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Rotiți ventilul de închidere a combustibilului în poziția închis.

    4. Strângeți capetele clemelor de furtun împreună și glisați-le în afara filtrului (Figura 40).

      g008963
    5. Îndepărtați filtrul de la liniile de combustibil.

    6. Montați un filtru nou și deplasați clemele de furtun aproape de filtru.

    7. Rotiți ventilul de închidere a combustibilului în poziția deschis.

    8. Verificați dacă există scurgeri de combustibil și reparați dacă este necesar.

    9. Ştergeţi orice urmă de combustibil vărsat.

    Întreținerea filtrului de combustibil de presiune ridicată

    Nu încercați să efectuați service-ul filtrului de combustibil de presiune ridicată. Filtrul de presiune ridicată este integrat în interiorul modulului pompei de combustibil. Filtrul de combustibil și alte componente din interiorul modulului pompei de combustibil nu necesită service.

    Important: Nu încercați să deschideți modulul pompei de combustibil.

    Asigurați-vă că un centru de service autorizat înlocuiește modulul pompei de combustibil și filtrul de combustibil de presiune ridicată.

    Întreţinerea sistemului electric

    Siguranță privind sistemul electric

    • Deconectați bateria înainte de repararea mașinii. Deconectați întâi borna negativă, apoi borna pozitivă. Conectați întâi borna pozitivă, apoi borna negativă.

    • Încărcați bateria într-un spațiu deschis, bine ventilat, departe de scântei sau flăcări. Deconectați încărcătorul înainte de a conecta sau deconecta bateria. Purtați îmbrăcăminte de protecție și utilizați scule izolate.

    • Acidul bateriei este otrăvitor și poate provoca arsuri. Evitați contactul cu pielea, ochii și îmbrăcămintea. Protejați-vă fața, ochii și îmbrăcămintea atunci când lucrați cu o baterie.

    • Gazele din baterie pot exploda. Țineți țigările și sursele de scântei și flăcări deschise departe de baterie.

    Lucrări de service pentru baterie

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 25 de ore
  • Verificați nivelul de electrolit al bateriei.
  • Păstrați întotdeauna bateria curată și complet încărcată. Curățați carcasa bateriei cu ajutorul unui prosop de hârtie. Dacă bornele bateriilor sunt corodate, curățați-le cu o soluție formată din 4 părți apă și 1 parte bicarbonat de sodiu. Aplicați un strat subțire de lubrifiant pe bornele bateriei pentru a reduce coroziunea.

    Tensiune: 12 V cu 350 A (pornire la rece) la –18 °C.

    Atenţie

    Bornele bateriei sau uneltele metalice pot face scurtcircuit la contactul cu piesele mașinii, producând scântei. Scânteile pot produce explozia gazelor din baterie, ducând la vătămări corporale.

    • Când îndepărtați sau instalați bateria, nu permiteți contactul bornelor cu piesele metalice ale mașinii.

    • Nu permiteți uneltelor metalice să producă un scurtcircuit între bornele bateriei și piesele metalice ale mașinii.

    Demontarea bateriei

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Ridicați capacul negru din cauciuc de pe cablul negativ. Deconectați cablul negativ al bateriei de la borna negativă a bateriei (–) (Figura 41).

      g319437
    4. Glisați și îndepărtați capacul bornei de la borna pozitivă (roșu) a bateriei. Apoi îndepărtați cablul pozitiv al bateriei (roșu) (Figura 41).

    5. Îndepărtați placa de fixare, șuruburile tip J și contrapiulițele care fixează bateria (Figura 41) și îndepărtați bateria.

    Încărcarea bateriei

    Atenţie

    Încărcarea bateriei produce gaze explozibile.

    Nu fumați niciodată în apropierea bateriei și țineți sursele de scântei și foc departe de aceasta.

    Important: Păstrați întotdeauna bateria complet încărcată (greutate specifică de 1.265). Acest lucru este extrem de important pentru a preveni deteriorarea bateriei atunci când temperatura este sub 0 °C.

    1. Demontați bateria de la mașină; consultați Demontarea bateriei.

    2. Încărcați bateria timp de minim 4 - 8 ore la 3 - 4 A (Figura 42). Nu supraîncărcați bateria.

      g003792
    3. Atunci când bateria este complet încărcată, deconectați încărcătorul de la priza electrică, apoi deconectați cablurile încărcătorului de la clemele bateriei (Figura 42).

    Curățarea bateriei

    Note: Păstrați bornele și întreaga carcasă a bateriei curate, deoarece o baterie murdară se descarcă lent.

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Demontați bateria de la mașină; Demontarea bateriei.

    4. Spălați întreaga carcasă cu o soluție de bicarbonat de sodiu și apă.

    5. Clătiți bateria cu apă curată.

    6. Acoperiți clemele bateriei și conectorii cablurilor cu lubrifiant Grafo 112X (nr. Piesă Toro 505-47) sau vaselină pentru a preveni coroziunea.

    7. Montați bateria; consultați Montarea bateriei.

    Montarea bateriei

    1. Folosind elementele de fixare îndepărtate anterior, instalați cablul pozitiv (roșu) al bateriei la borna pozitivă (+) a bateriei (Figura 41).

    2. Glisați și montați capacul roșu al bornei pe clema pozitivă a bateriei.

    3. Folosind elementele de fixare îndepărtate anterior, instalați cablul negativ (negru) al bateriei la borna negativă (–) a bateriei (Figura 41).

    4. Fixați bateria utilizând bara și piulițele fluture (Figura 41).

    Important: Asigurați-vă că firele bateriei nu intră în contact cu muchii ascuțite sau între ele.

    Lucrări de service pentru o baterie de schimb

    Bateria originală nu necesită întreținere sau service. Pentru service-ul unei baterii de schimb, consultați instrucțiunile producătorului bateriei.

    Înlocuirea siguranţelor

    Există 4 siguranțe fuzibile în sistemul electric. Acestea se află sub panoul de comandă de pe partea stângă (Figura 43).

    Circuit de pornire30 A
    Nu este utilizat5 A
    Circuit ventilator de răcire20 A
    Far (opțional)15 A
    g019854

    Întreţinerea sistemului de angrenaj

    Lucrări de service pentru șenile

    Curățarea șenilelor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați starea șenilelor și curățați-le.
  • Verificați dacă există uzură excesivă a șenilelor și curățați-le periodic. Dacă șenilele sunt uzate, înlocuiți-le.

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă) și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Folosind un furtun de apă sau un aparat de spălat cu presiune, îndepărtați murdăria de pe fiecare sistem de șenile.

    Important: Asigurați-vă că utilizați apă de înaltă presiune pentru a spăla doar zona șenilei. Nu folosiți o mașină de spălat cu înaltă presiune pentru a curăța restul mașinii. Spălarea la presiune înaltă poate deteriora sistemul electric și supapele hidraulice sau poate epuiza grăsimea.

    Important: Aveți grijă să curățați complet roțile de rulare și roata de ghidaj (Figura 44). Roțile de rulare trebuie să se poată roti liber atunci când sunt curate.

    g019855

    Verificarea şi reglarea tensionării șenilelor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După primele 50 ore
  • Verificați și reglați tensionarea șenilelor.
  • La intervale de 100 de ore
  • Verificați și reglați tensionarea șenilelor.
  • Pentru a verifica tensionarea fiecărei șenile, așezați o greutate de 20,4 kg pe șenilă la jumătatea distanței dintre roata de rulare din față și roata de ghidaj. Șenila nu trebuie să se curbeze mai mult de 0,6 - 1 cm. Dacă se întâmplă acest lucru, reglați tensionarea șenilei utilizând următoarea procedură:

    g019856
    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă) și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Slăbiți contrapiulița de pe șurubul de tensionare a șenilei și șuruburile de prindere de pe brațul de tensionare (Figura 46).

      g019857
    4. Strângeţi şurubul de tensionare la un cuplu de 32,5 - 40 N m pentru a tensiona șenila (Figura 46).

    5. Asigurați-vă că șenila se curbează cu mai puțin de 0,6 - 1 cm atunci când este aplicată o forță de 20,6 kg pe suprafața acesteia. Reglați cuplul pe șurubul de tensionare după cum este necesar.

    6. Strângeţi contrapiuliţa.

    7. Strângeţi şuruburile de prindere la un cuplu de 101 N m.

    Înlocuirea șenilelor

    Dacă șenilele sunt foarte uzate, înlocuiți-le.

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Ridicați/sprijiniți partea laterală a unității la care trebuie să lucrați, astfel încât șenila să fie la 7,6 - 10 cm de sol.

    4. Retrageți șurubul de tensionare și contrapiulița (Figura 46).

    5. Împingeți roata de tensionare spre spate cât mai mult posibil (Figura 47).

      g019858
    6. Începeți să îndepărtați șenila din partea de sus a roții de tensionare și desprindeți-o de pe roată în timp ce rotiți șenila spre față.

    7. Când șenila a fost scoasă de pe roata de tensionare, îndepărtați-o de pe mașină (Figura 47).

    8. Începând de la roata de ghidaj, amplasați noua șenilă în jurul roții, asigurându-vă că proeminențele de pe șenilă se potrivesc între distanțierele de pe roată (Figura 44).

    9. Împingeți șenila sub și între roțile de rulare spate și din centru (Figura 44).

    10. Începând de la partea de jos a roții de tensionare, montați șenila în jurul roții rotind șenila spre spate în timp ce apăsați proeminențele pe roată.

    11. Montați șurubul de tensionare și contrapiulița.

    12. Strângeţi şurubul de tensionare la un cuplu de 32,5 - 40 N m pentru a tensiona șenila.

    13. Asigurați-vă că șenila se curbează cu mai puțin de 0,6 - 1 cm atunci când este aplicată o forță de 20,6 kg pe suprafața acesteia. Reglați cuplul pe șurubul de tensionare după cum este necesar.

    14. Strângeţi contrapiuliţa.

    15. Coborâți mașina pe sol.

    16. Repetați procedura pentru a înlocui cealaltă șenilă.

    Verificarea și lubrifierea roților de rulare

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 250 de ore
  • Verificați și lubrifiați roțile de rulare.
    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Îndepărtați șenilele; consultați Înlocuirea șenilelor.

    4. Îndepărtați cele 4 șuruburi și piulițe care fixează fiecare ghidaj inferior de șenilă ce conține roțile de drum și scoateți-le (Figura 48).

      g319442
    5. Îndepărtați inelul de fixare și capacul de la o roată de rulare (Figura 49).

      g019932
    6. Verificați lubrifierea de sub capac și din jurul garniturii (Figura 49). Dacă este murdar sau epuizat, curățați integral lubrifiantul, înlocuiți garnitura și adăugați lubrifiant nou.

    7. Asigurați-vă că roata de rulare se rotește fără probleme pe rulment. Dacă este blocată, contactați un centru de service autorizat pentru a înlocui roata de rulare.

    8. Așezați capacul roții de rulare lubrifiat pe capul șurubului(Figura 49).

    9. Fixați capacul roții de rulare cu inelul de fixare (Figura 49).

    10. Repetați pașii 5 - 9 pentru toate roțile de rulare.

    11. Instalați fiecare ghidaj de șenilă pe cadrul unității de tracțiune folosind elementele de fixare pe care le-ați îndepărtat anterior. Strângeți șuruburile la 91 până la 112 Nm.

    12. Montați șenilele; consultați Înlocuirea șenilelor.

    Întreţinerea sistemului de răcire

    Curățarea sitei de motor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Curățați sita motorului.
  • Înainte de fiecare utilizare, îndepărtați orice acumulare de iarbă, murdărie sau alte reziduuri din sita motorului. Acest lucru asigură răcirea corespunzătoare și turația corectă a motorului, reducând posibilitatea de supraîncălzire și de deteriorare mecanică a motorului.

    g319443

    Întreţinerea bandei

    Înlocuirea curelei de acționare a pompei hidrostatice

    În cazul în care cureaua de acționare a pompei hidrostatice începe să scoată zgomote de scârțâituri sau este fisurată, uzată sau deteriorată, înlocuiți-o. Pentru înlocuirea curelei, contactați centrul de service autorizat.

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Ridicați partea posterioară a mașinii și sprijiniți-o pe cricuri.

    4. Îndepărtați scutul de la partea inferioară; consultați Demontarea scutului de la partea inferioară.

    5. Slăbiți șurubul de reglare de pe cuplorul de antrenare a pompei cu roți dințate (Figura 51).

      g019859
    6. Coborâți cuplorul în jos, departe de roata de antrenare.

    7. Utilizați un extractor cu arc (disponibil de la centrul de service autorizat) sau un cârlig metalic rigid, scoateți capătul arcului roții de curea liberă din șurubul arcului pentru a elibera tensiunea de pe curea.

    8. Îndepărtați cureaua.

    9. Amplasați cureaua nouă în jurul roților de antrenare.

    10. Instalați arcul roții de antrenare a rolei de ghidare pe șurub.

    11. Împingeți cuplorul în sus pentru a cupla roțile de antrenare.

    12. Aplicați agent de blocare a filetului pe fileturile șuruburilor de reglare ale cuplorului și strângeți-le cu un cuplu de strângere de 10 până la 12,6 N·m.

    13. Montați scutul de la partea inferioară.

    Întreţinerea sistemului de control

    Reglarea alinierii comenzii tracțiunii

    Comenzile tracțiunii sunt reglate în fabrică înainte de expedierea mașinii. Cu toate acestea, după multe ore de utilizare, poate fi necesar să reglați alinierea comenzii tracțiunii, poziția neutră a comenzii tracțiunii și ghidarea comenzii tracțiunii în poziția complet înainte.

    Important: Pentru a regla corect comenzile, finalizați fiecare procedură în ordinea indicată.

    Reglarea poziției marșarier a comenzii tracțiunii

    Dacă bara de control al tracțiunii nu se sprijină la același nivel cu bara de referință atunci când este în poziția marșarier complet, completați imediat următoarea procedură:

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă) și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Trageți spre înapoi comanda tracțiunii, astfel încât partea din față a comenzii să intre în contact cu bara de referință (Figura 52).

      g004190
    4. Dacă partea din față a comenzii de tracțiune nu se sprijină drept și la același nivel cu bara de referință, slăbiți piulița și șurubul din tija comenzii de tracțiune (Figura 53).

      g004191
    5. Reglați comanda tracțiunii astfel încât să se sprijine la același nivel cu bara de referință atunci când este trasă drept înapoi (Figura 53 și Figura 54).

      g004192
    6. Strângeți piulița cu guler și șurubul din tija de control al tracțiunii.

    7. Porniți motorul.

    8. Conduceți mașina în marșarier cu comanda tracțiunii strânsă la bara de referință. Dacă mașina nu se deplasează în marșarier în mod drept, completați următoarea procedură:

      1. Opriți motorul

      2. Ridicați și sprijiniți mașina astfel încât ambele șenile să fie ridicate de la sol și să poată funcționa liber.

      3. Slăbiți piulița cu guler și șurubul din tija comenzii de tracțiune (Figura 53).

      4. Slăbiți piulițele de blocare de pe tijele de tracțiune, sub panoul de comandă (Figura 55).

        g011476
      5. Porniți mașina și setați clapeta de accelerație la aproximativ ⅓ poziție deschisă.

        Atenţie

        Când mașina funcționează, puteți fi prins și rănit de părțile mobile sau puteți suferi arsuri din cauza suprafețelor fierbinți.

        Stați la distanță de punctele de prindere, piesele mobile și suprafețele fierbinți atunci când reglați mașina.

      6. Rugați pe cineva să vă ajute cu menținerea comenzii tracțiunii strânsă la bara de referință când vă deplasați în marșarier.

      7. Reglați lungimea tijelor de tracțiune până când ambele șenile funcționează la aceeași viteză.

        Note: De asemenea, în acest timp puteți regla viteza maximă în marșarier a șenilelor.

      8. Strângeți contrapiulițele.

      9. Reglați comanda tracțiunii astfel încât să se sprijine la același nivel cu bara de referință atunci când este trasă drept înapoi (Figura 53 și Figura 54).

      10. Strângeți piulița cu guler și șurubul din tija de control al tracțiunii.

      11. Opriți motorul și coborâți mașina la sol.

      12. Conduceți mașina în marșarier complet, verificând dacă mașina se deplasează drept. În caz contrar, notați direcția în care se îndreaptă mașina. Repetați reglarea, astfel încât șenilele mașinii să se deplaseze drept în sens invers.

    Reglarea poziției neutre a comenzii tracțiunii

    Dacă mașina se deplasează înainte sau înapoi când comanda tracțiunii este în poziția neutră, este posibil să fie nevoie să reglați mecanismul de întoarcere la poziția neutră de pe pompe; contactați centrul de service autorizat.

    Reglarea poziției înainte a comenzii tracțiunii

    Dacă mașina nu se deplasează drept când țineți comanda tracțiunii în față pe bara de referință, respectați următoarea procedură:

    1. Conduceți mașina cu comanda tracțiunii spre bara de referință, notând în ce direcție se îndreaptă mașina.

    2. Eliberați comanda tracțiunii.

    3. Dacă mașina virează spre stânga, slăbiți piulița de blocare din dreapta și reglați șurubul de fixare de urmărire din partea din față a comenzii tracțiunii (Figura 56).

    4. Dacă mașina virează spre dreapta, slăbiți piulița de blocare din stânga și reglați șurubul de fixare urmărire din partea din față a comenzii tracțiunii (Figura 56).

      g004194
    5. Repetați procedura până când mașina se deplasează în poziția drept înainte.

      Important: Asigurați-vă că șuruburile de reglare ating opritoarele în poziția complet înainte pentru a evita o cursă excesivă a pompelor hidraulice.

    Întreţinerea sistemului hidraulic

    Siguranță privind sistemul hidraulic

    • Apelați imediat la un medic în cazul în care uleiul hidraulic intră în contact cu pielea. Uleiul care pătrunde în piele trebuie să fie eliminat chirurgical în interval de câteva ore de un medic.

    • Asigurați-vă că toate furtunurile și conductele cu ulei hidraulic sunt în stare bună și toate racordurile și fitingurile hidraulice sunt etanșe înainte de a presuriza sistemul hidraulic.

    • Țineți fața și alte părți ale corpului la distanță de infiltrații sau duze care pulverizează ulei hidraulic sub presiune.

    • Utilizați carton sau hârtie pentru a detecta scurgerile de ulei hidraulic.

    • Depresurizați în siguranță sistemul hidraulic înainte de orice intervenție asupra acestuia.

    Specificațiile uleiului hidraulic

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 100 de ore
  • Verificați conductele hidraulice pentru a detecta eventuale scurgeri, fitinguri slăbite, conducte răsucite, suporturi de montare slăbite, urme de uzură, deteriorare din cauza condițiilor meteo și a acțiunii substanțelor chimice, dacă este necesar.
  • La intervale de 1.500 de ore
  • Înlocuiți toate furtunurile hidraulice instabile.
  • Capacitate rezervor de ulei hidraulic: 38 L

    Utilizați doar 1 dintre următoarele uleiuri hidraulice:

    • Lichid de transmisie/hidraulic Toro Premium pentru tractor (pentru mai multe informații, adresați-vă unui centru de service autorizat)

    • Lichid hidraulic cu durată extinsă de viață Toro PX (pentru mai multe informații, adresați-vă unui centru de service autorizat)

    • Dacă niciunul din cele două uleiuri Toro de mai sus nu este disponibil, puteți utiliza un alt ulei hidraulic universal pentru tractor (UHUT), dar trebuie să fie doar produse convenționale, pe bază de petrol. Specificațiile trebuie să se încadreze în intervalul menționat pentru toate proprietățile produsului de mai jos, iar uleiul trebuie să respecte standarde industriale specificate. Adresați-vă furnizorului dumneavoastră de ulei hidraulic pentru a stabili dacă acesta din urmă îndeplinește aceste specificații.

      Note: Toro nu își asumă răspunderea pentru daunele provocate de utilizarea unor produse necorespunzătoare; așadar, utilizați doar produse de la producători consacrați care garantează pentru recomandările furnizate.

      Proprietăți produs
      Vâscozitate, ASTM D445cSt la 40 °C: 55 - 62
      cSt la 100 °C: 9,1 - 9,8
      Indice de vâscozitate, ASTM D2270De la 140 la 152
      Punct de curgere, ASTM D97De la –37 °C la –43 °C
      Standarde industriale
      API GL-4, AGCO Powerfluid 821 XL, Ford New Holland FNHA-2-C-201.00, Kubota UDT, John Deere J20C, Vickers 35VQ25 și Volvo WB-101/BM

      Note: Multe uleiuri hidraulice sunt aproape incolore, detectarea scurgerilor fiind dificilă. Un aditiv colorant roșu pentru uleiul hidraulic este disponibil în flacoane de 20 ml. Un flacon este suficient pentru 15 până la 22 litri de ulei hidraulic. Nr. piesă de comandă 44-2500 de la un centru de service autorizat.

    Verificarea nivelului de ulei hidraulic

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 25 de ore
  • Verificați nivelul de ulei hidraulic.
  • Consultați Specificațiile uleiului hidraulic pentru specificații cu privire la uleiul hidraulic.

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă) și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Uitați-vă la bula din sticlă din partea dreaptă a mașinii. Dacă nu puteți vedea uleiul hidraulic în bulă, continuați această procedură pentru a adăuga ulei.

      g319440
    4. Îndepărtați capacul frontal; consultați Îndepărtarea capacului frontal.

    5. Curățați zona din jurul bușonului de umplere al rezervorului hidraulic și îndepărtați capacul și filtrul de la bușon folosind un racord tubular (Figura 58).

      g319454
    6. Dacă nivelul este scăzut, adăugați lichid până când este vizibil în bula din sticlă.

    7. Montați capacul și filtrul pe bușon și strângeți șurubul de deasupra la un cuplu de 21 - 25 Nm.

    8. Montați capacul frontal; consultați Îndepărtarea capacului frontal.

    Înlocuirea filtrului hidraulic

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 200 de ore
  • Înlocuiți filtrul hidraulic.
    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă) și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Îndepărtați capacul frontal; consultați Îndepărtarea capacului frontal.

    4. Îndepărtați și eliminați filtrul vechi (Figura 58).

    5. Montați filtrul hidraulic de schimb și capacul filtrului (Figura 58) și strângeți șurubul de deasupra la un cuplu de 21 - 25 N·m.

    6. Curățați uleiul scurs, dacă este cazul.

    7. Montați capacul superior.

    Înlocuirea uleiului hidraulic

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 400 de ore
  • Înlocuiți uleiul hidraulic.
    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Lăsați mașina să se răcească complet.

    4. Îndepărtați capacul superior.

    5. Îndepărtați capacul bușonului rezervorului hidraulic și filtrul (Figura 58).

    6. Amplasați sub bușonul de golire o tavă de golire cu un volum de 38 L.

    7. Îndepărtați bușonul de golire al rezervorului hidraulic și lăsați uleiul hidraulic să se scurgă în tavă (Figura 59).

      g319439
    8. Când ați terminat, instalați și strângeți bușonul de golire.

      Note: Eliminați uleiul uzat la un centru de reciclare certificat.

    9. Umpleți rezervorul cu ulei hidraulic; consultați Specificațiile uleiului hidraulic.

    10. Montați filtrul hidraulic și capacul filtrului (Figura 58) și strângeți șurubul de deasupra la un cuplu 21 - 25 Nm.

    11. Porniţi motorul şi lăsați-l să funcționeze câteva minute.

    12. Opriți motorul.

    13. Verificați nivelul de ulei hidraulic și completați dacă este necesar; consultați Verificarea nivelului de ulei hidraulic.

    14. Curățați uleiul scurs, dacă este cazul.

    15. Montați capacul superior.

    Întreținerea mașinii de frezat

    Înlocuirea dinților

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați condiția dinților; rotiți sau înlocuiți orice dinți uzați sau deteriorați și strângeți piulițele pentru toți dinții.
  • Din cauza uzurii mari a dinților, trebuie să îi rotiți și înlocuiți periodic (Figura 60).

    g034325

    Fiecare dinte este indexat cu 3 poziții ca să poată fi rotit de două ori, expunând o nouă muchie ascuțită înainte de înlocuirea dintelui. Pentru a roti un dinte, slăbiți piulița care fixează dintele (Figura 61). Apăsați dintele înainte și rotiți-l cu o treime de tură, expunând o muchie nefolosită în exterior. Strângeți piulița care fixează dintele la 68 N·m.

    Pentru a înlocui un dinte, scoateți piulița care fixează dintele pentru a-l îndepărta, apoi montați un dinte nou, un distanțier și o piulița în aceeași poziție (Figura 61). Strângeți piulița care fixează dintele la 68 N·m.

    g019862

    Curăţare

    Îndepărtarea reziduurilor de pe mașină

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După fiecare folosinţă
  • Îndepărtați reziduurile de pe mașină.
  • Important: Operarea motorului cu sitele blocate, nervurile de răcire murdare sau înfundate și/sau mantalele de răcire îndepărtate va duce la deteriorarea motorului din cauza supraîncălzirii.

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă) și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul, scoateți cheia și lăsați motorul să se răcească.

    3. Ștergeți reziduurile de pe filtrul de aer.

    4. Curățați orice reziduuri de pe motor și toba de eșapament cu o perie sau o suflantă.

      Important: Îndepărtați murdăria mai degrabă prin suflare de aer decât prin spălare. Dacă utilizați apă, nu permiteți pătrunderea acesteia în componentele electrice și supapele hidraulice. Nu folosiți un aparat de spălat cu înaltă presiune. Spălarea la presiune înaltă poate deteriora sistemul electric și supapele hidraulice sau poate epuiza grăsimea.

    5. Curățați reziduurile de pe răcitorul de ulei.

    Depozitare

    Depozitarea în siguranță

    • Înainte de depozitare, lăsați mașina să se răcească.

    • Nu depozitați mașina sau combustibilul lângă flăcări.

    Depozitare

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați dacă elementele de fixare sunt slăbite.
  • Anual sau înainte de depozitare
  • Verificați și reglați tensionarea șenilelor.
  • Retușați vopseaua sărită.
    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, cuplați frâna de parcare și coborâți mașina de frezat.

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Îndepărtați murdăria și stratul depus la exteriorul întregii mașini, în special de pe motor. Curățați murdăria și pleava de pe exteriorul nervurilor chiulasei motorului și al carcasei suflantei.

      Important: Puteți spăla mașina utilizând un detergent delicat și apă. Nu spălați mașina cu presiune. Evitați excesul de apă, în special în apropierea panoului de comandă, a motorului, a pompelor hidraulice și a motoarelor electrice.

    4. Efectuați lucrări de service pentru filtrul de aer; consultați Lucrări de service pentru filtrul de aer.

    5. Lubrifiați mașina; consultați Lubrifierea mașinii.

    6. Schimbați uleiul din carter; consultați Lucrări de service cu privire la uleiul de motor.

    7. Îndepărtați bujia și verificați starea acesteia; consultați Lucrări de service pentru bujie (bujii).

    8. Pentru depozitare peste 30 de zile, pregătiți mașina după cum urmează:

      1. Adăugați stabilizator/aditiv în combustibilul proaspăt din rezervor. Urmați instrucțiunile pentru amestecare ale producătorului stabilizatorului. Nu utilizați un stabilizator pe bază de alcool (etanol sau metanol).

      2. Porniți motorul pentru a distribui combustibilul aditivat prin sistemul de alimentare timp de 5 minute.

      3. Opriți motorul, lăsați-l să se răcească și goliți rezervorul de combustibil folosind un sifon tip pompă.

      4. Porniți motorul și turați-l până se oprește.

      5. Acţionaţi maneta de şoc.

      6. Porniți și turați motorul până când nu pornește din nou.

      7. Eliminaţi în corespunzător combustibilul. Reciclați conform legislației locale.

      Important: Nu depozitați combustibilul care conține stabilizator/aditiv pentru o perioadă mai mare decât cea recomandată de producătorul stabilizatorului de combustibil.

    9. Cu bujia îndepărtată de la motor, turnați 2 linguri de ulei de motor în orificiul bujiei.

    10. Puneți o lavetă pe orificiul bujiei pentru a capta orice stropi de ulei, apoi utilizați demarorul sau mânerul cu recul pentru a porni motorul și a distribui uleiul în interiorul cilindrului.

    11. Montați bujia, dar nu instalați cablul pe bujie.

    12. Încărcați bateria; consultați Încărcarea bateriei.

    13. Verificați şi reglați tensionarea șenilelor; consultați Verificarea şi reglarea tensionării șenilelor.

    14. Verificați și strângeți toate elementele de fixare. Reparați sau înlocuiți orice piesă deteriorată.

    15. Vopsiţi toate suprafeţele zgâriate sau de metal gol cu vopsea furnizată de un centru de service autorizat.

    16. Depozitați mașina într-un spațiu de depozitare sau garaj uscat și curat. Scoateți cheia din contact și păstrați-o într-un loc sigur.

    17. Acoperiţi mașina pentru a o proteja şi a o menține curată.

    Înlăturarea defecţiunilor

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Demarorul nu pornește.
    1. Bateria este descărcată.
    2. Conexiunile electrice sunt corodate sau slăbite.
    3. Releul sau comutatorul este deteriorat.
    1. Încărcați bateria sau înlocuiți-o.
    2. Verificați conexiunile electrice pentru un contact bun.
    3. Contactați centrul de service autorizat.
    Motorul nu pornește, pornește greu sau nu rămâne în funcțiune.
    1. Rezervorul de combustibil este gol.
    2. Ventilul de închidere combustibil este închis.
    3. Manetele de comandă nu sunt în poziția neutră.
    4. Filtrul de aer este murdar.
    5. Cablul bujiei este slăbit sau deconectat.
    6. Bujia este corodată, murdară sau jocul este incorect.
    7. În sistemul de combustibil există murdărie sau combustibil expirat.
    1. Umpleți rezervorul cu combustibil proaspăt.
    2. Deschideţi ventilul de închidere combustibil.
    3. Deplasați manetele de comandă în poziția neutră.
    4. Curățați sau înlocuiți elementele filtrului de aer.
    5. Montaţi cablul la bujie.
    6. Montați o bujie nouă, corect distanțată.
    7. Contactați centrul de service autorizat.
    Puterea motorului scade.
    1. Sarcina motorului este excesivă.
    2. Filtrul de aer este murdar.
    3. Nivelul de ulei din carter este scăzut.
    4. Nervurile de răcire și canalele de aer de sub carcasa suflantei motorului sunt obturate.
    5. Bujia este corodată, murdară sau jocul este incorect.
    6. În sistemul de combustibil există murdărie, apă sau combustibil expirat.
    1. Reduceți viteza de deplasare.
    2. Curățați sau înlocuiți elementele filtrului de aer.
    3. Verificați și adăugaţi ulei în carter.
    4. Îndepărtați orice obstacol de pe nervurile de răcire și canalele de aer.
    5. Montați o bujie nouă, corect distanțată.
    6. Contactați centrul de service autorizat.
    Motorul se supraîncălzește.
    1. Sarcina motorului este excesivă.
    2. Nivelul de ulei din carter este scăzut.
    3. Nervurile de răcire și canalele de aer de sub carcasa suflantei motorului sunt obturate.
    1. Reduceți viteza de deplasare.
    2. Verificați și adăugaţi ulei în carter.
    3. Îndepărtați orice obstacol de pe nervurile de răcire și canalele de aer.
    Există vibrații anormale.
    1. Șuruburile pentru montarea motorului sunt slăbite.
    1. Strângeți șuruburile pentru montarea motorului.
    Mașina nu pleacă de pe loc.
    1. Nivel scăzut de ulei hidraulic.
    2. Supapele de remorcare sunt deschise.
    3. Sistemul hidraulic este deteriorat.
    1. Verificați și adăugați ulei hidraulic.
    2. Închideți supapele de remorcare.
    3. Contactați centrul de service autorizat.
    Mașina de frezat nu se rotește.
    1. O bucată de lemn sau o rocă s-a blocat în mașina de frezat.
    2. Sistemul de tracțiune al mașinii de frezat este deteriorat.
    3. Sistemul hidraulic este obstrucționat, contaminat sau deteriorat.
    1. Opriți motorul și scoateți elementul care obstrucționează cu un băț.
    2. Contactați centrul de service autorizat.
    3. Contactați centrul de service autorizat.
    Mașină de frezat nu taie suficient de repede.
    1. Dinții sunt uzați.
    2. Sistemul hidraulic este supraîncălzit.
    3. Sistemul hidraulic este obstrucționat, contaminat sau deteriorat.
    1. Rotiți sau înlocuiți dinții.
    2. Opriți și lăsați să se răcească sistemul.
    3. Contactați centrul de service autorizat.
    Capul mașinii de frezat nu coboară sau nu se ridică.
    1. Supapa de control pentru ridicare/coborâre este închisă.
    1. Rotiți cadranul de control în sens invers al acelor de ceasornic pentru a o deschide.
    Uleiul hidraulic se revarsă sau este foarte fierbinte.
    1. Ventilatorul de răcire nu funcționează.
    1. Verificați siguranța și înlocuiți-o, dacă este necesar.
    Indicatorul luminos al motorului este aprins.
    1. Există o defecțiune la nivelul unității electrice de control a motorului.
    1. Contactați un dealer de motoare Kohler pentru diagnoză și service.