Johdanto

Tämä kone on ajettava vaakatasoleikkuri, joka on tarkoitettu ammattimaiseen kaupalliseen käyttöön. Se on tarkoitettu pääasiassa puistojen, urheilukenttien ja kaupallisten kiinteistöjen viheralueiden ruohonleikkuuseen. Tuotteen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta oppisit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Käy osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja käyttökoulutukseen liittyviä materiaaleja, tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai haluat rekisteröidä tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteen malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Kuva 1 näyttää laitteen malli ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Skannaa sarjanumerokilvessä (jos varusteena) oleva QR-koodi mobiililaitteella, niin saat tuotetietoja sekä takuu- ja varaosatietoja.

g259772

Tässä käyttöoppaassa esiintyvä varoitusmerkintä (Kuva 2) ilmaisee vaaratilannetta, josta saattaa olla seurauksena vakava tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään.

g000502

Tässä käyttöoppaassa käytetään kahta termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Tämä tuote on asiaankuuluvien eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on erillisessä tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Kalifornian lain (California Public Resource Code) pykälät 4442 ja 4443 kieltävät tämän moottorin käytön metsä-, pensaikko- tai ruohopeitteisillä mailla, jos moottoria ei ole varustettu pykälässä 4442 mainitulla hyvässä käyttökunnossa pidetyllä kipinänsammuttimella tai jos moottoria ei ole suojattu, varustettu ja huollettu palovaaran ehkäisemiseksi.

Mukana toimitettavassa moottorin käyttöoppaassa on Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluelimeen EPA:han (Environmental Protection Agency) ja Kalifornian päästöjärjestelmien päästöjen valvontasääntöihin sekä kunnossapitoon ja takuuseen liittyviä tietoja. Käyttöoppaita voi tilata moottorin valmistajalta.

Important: Tässä moottorissa ei ole kipinänsammuttimella varustettua äänenvaimenninta. Kalifornian laki (California Public Resource Code Section 4442) kieltää tämän moottorin käytön metsissä, pensaikoissa tai ruohikkoalueilla. Muissa osavaltioissa ja liittovaltiollisilla alueilla voi olla vastaavia rajoituksia.

Vaara

KALIFORNIA

Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Dieselmoottorin tuottamat pakokaasut ja jotkin niiden aineosat sisältävät kemikaaleja, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Akun liitännät, navat ja niihin liittyvät lisävarusteet sisältävät lyijyä ja lyijy-yhdisteitä, joiden tiedetään aiheuttavan syöpää ja haittaavan lisääntymistä. Pese kädet, kun olet käsitellyt näitä osia.

Tämän tuotteen käyttäminen voi altistaa kemikaaleille, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Turvaohjeet

Tämä kone on suunniteltu täyttämään ANSI B71.4-2017 -standardin ja EN ISO 5395 -standardin vaatimukset, kun asetustoimet on suoritettu ja CE-varustesarja on asennettu vaatimustenmukaisuusvakuutuksen mukaisesti.

Yleinen turvallisuus

Tämä tuote voi katkaista jalan tai käden sekä singota esineitä. Noudata aina kaikkia turvallisuusohjeita, jotta vakavilta loukkaantumisilta vältytään.

  • Lue ja sisäistä tämän käyttöoppaan sisältö ennen moottorin käynnistämistä.

  • Koneen käyttö vaatii käyttäjän täyden huomion. Jos käyttäjän huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkilö- tai omaisuusvahinko.

  • Älä käytä konetta ilman paikallaan olevia ja asianmukaisesti toimivia suojuksia ja muita suojalaitteita.

  • Pidä kädet ja jalat etäällä pyörivistä osista. Pysy etäällä heittoaukosta.

  • Älä päästä sivullisia ja lapsia käyttöalueelle. Älä anna lasten käyttää konetta.

  • Sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

Laitteen asiaton käyttö tai huolto voi aiheuttaa tapaturman. Vähennä loukkaantumisriskiä noudattamalla näitä turvallisuusohjeita ja huomioimalla aina varoitusmerkki Graphic, joka tarkoittaa varoitusta, vaaraa tai hengenvaaraa – henkilöturvallisuusohjeet. Ohjeiden laiminlyönti saattaa johtaa henkilövahinkoon tai kuolemaan.

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decal93-6681
decal93-7276
decal93-7818
decal98-4387
decal99-3444
decal106-6755
decal107-1972
decal117-3270
decal117-4764
decal121-3598
decal125-6688
decal133-8062
decal136-3702
decal138-2695
decalbatterysymbols
decal106-9290
decal121-3627
decal121-3623
decal136-3713
decal136-3678

Käyttöönotto

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Akun käyttöönotto, lataus ja kytkentä

Note: Jos akkua ei ole täytetty akkunesteellä tai sitä ei ole otettu käyttöön, paikallisesta akkutarvikeliikkeestä on ostettava akkunestettä (ominaispaino 1,26), joka lisätään akkuun.

Hengenvaara

Akkuneste sisältää rikkihappoa, joka on tappavaa nieltynä ja aiheuttaa vakavia kemiallisia palovammoja.

  • Akkunestettä ei saa juoda eikä päästää kosketuksiin ihon, silmien tai vaatteiden kanssa. Käytä suojalaseja ja kumikäsineitä.

  • Akku on täytettävä paikassa, jossa on aina saatavilla puhdasta vettä ihon huuhtelua varten.

  1. Irrota akun kansi (Kuva 3).

    g031567
  2. Irrota täyttöaukkojen korkit akusta ja täytä kaikki kennot hitaasti, kunnes akkunesteen pinta on aivan levyjen pinnan yläpuolella.

  3. Asenna täyttöaukkojen korkit ja kytke 3–4 A:n akkulaturi akun napoihin.

    Note: Lataa akkua 3–4 A:n virralla 4–8 tunnin ajan.

    Vaara

    Akun latauksen yhteydessä syntyy räjähdysherkkiä kaasuja.

    • Kipinöitä ja avotulta ei saa käsitellä akun lähettyvillä.

    • Akun lähettyvillä ei saa tupakoida.

  4. Kun akku on latautunut, irrota laturi virtalähteestä ja akun navoista.

  5. Irrota täyttöaukkojen korkit.

  6. Lisää jokaiseen kennoon hitaasti akkunestettä, kunnes nesteen pinta ulottuu täyttörenkaaseen asti.

    Important: Älä ylitäytä akkua. Akkuneste vuotaa yli muihin koneen osiin, mistä on seurauksena voimakasta ruostumista ja muita vaurioita.

  7. Asenna täyttöaukkojen korkit.

  8. Kytke pluskaapeli (punainen) akun plusnavan (+) akkukenkään ja miinuskaapeli (musta) akun miinusnavan (–) akkukenkään ja kiinnitä ne pulteilla ja muttereilla (Kuva 4).

    Note: Varmista, että plusnavan (+) akkukenkä on kunnolla kiinni akun navassa ja että kaapeli on tiiviisti akkua vasten. Kaapeli ei saa koskettaa akun kantta.

    Vaara

    Akun kaapeleiden virheellinen kytkentä voi vahingoittaa ajoneuvoa ja kaapeleita sekä aiheuttaa kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään ja aiheuttaa siten henkilövahingon.

    • Irrota aina akun miinuskaapeli (musta) ennen pluskaapelin (punainen) irrottamista.

    • Kytke aina akun pluskaapeli (punainen) ennen miinuskaapelia (musta).

    g031568

    Important: Jos akku otetaan pois paikaltaan, asenna akun kiristyspultit niin, että pulttien päät ovat alapuolella ja mutterit yläpuolella. Jos kiristyspultit ovat väärin päin, ne voivat osua hydrauliputkiin, kun leikkuuyksikköjä liikutetaan.

  9. Voitele molemmat akkuliitännät Grafo 112X -suojarasvalla (Toro-osanro 505-47), vaseliinilla tai kevyellä rasvalla ruostumisen ehkäisemiseksi.

  10. Työnnä kumisuojus plusnavan päälle mahdollisen oikosulun ehkäisemiseksi.

  11. Asenna akun kansi.

CE-tarran asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

CE-varoitustarra1
Valmistusvuoden tarra1
CE-merkintätarra1

Jos konetta käytetään CE-alueella, kiinnitä CE-varoitustarra (121-3598) ohjauspöytään kuvan mukaisesti (Kuva 5).

g389948

Jos konetta käytetään CE-alueella, kiinnitä valmistusvuoden tarra ja CE-merkintätarra sarjanumerokilven viereen (Kuva 6).

g278675

Konepellin salvan asennus

Vain CE-merkityt koneet

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Konepellin salvan tuki1
Niitti2
Aluslaatta1
Ruuvi (¼ × 2 tuumaa)1
Lukkomutteri (¼ tuumaa)1
  1. Irrota konepellin salpa sen tuesta.

  2. Irrota kaksi niittiä, jotka kiinnittävät konepellin salvan tuen konepeltiin (Kuva 7).

    g012628
  3. Irrota konepellin salvan tuki konepellistä.

  4. Kohdista kiinnitysreiät ja asenna CE-vaatimusten mukainen lukitustuki ja konepellin salvan tuki konepeltiin (Kuva 8).

    Note: Lukitustuen on oltava konepeltiä vasten. Älä irrota pultti- ja mutterikokoonpanoa lukitustuen varresta.

    g012629
  5. Kohdista aluslaatat konepellin sisäpuolella oleviin reikiin.

  6. Niittaa tuet ja aluslaatat konepeltiin (Kuva 8).

  7. Kiinnitä salpa sen tukeen (Kuva 9).

    g012630
  8. Lukitse salpa paikalleen asentamalla pultti konepellin salvan tuen toiseen varteen (Kuva 10). Kiristä pultti, mutta älä kiristä mutteria.

    g012631

Äänenvaimentimen suojuksen asennus

Vain CE-mallit

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Äänenvaimentimen suojus1
Itsekierteittävä ruuvi4
  1. Aseta suojus äänenvaimentimen ympärille niin, että asennusreiät tulevat rungon reikien kohdalle (Kuva 11).

    g008875
  2. Kiinnitä äänenvaimentimen suojus runkoon neljän itsekierteittävän ruuvin avulla (Kuva 11).

Nostovarsien säätäminen

  1. Käynnistä moottori, nosta leikkuuyksiköt ja varmista, että jokaisen nostovarren ja lattialevykiinnikkeen välillä on 5–8 mm:n välys kuvan mukaisesti (Kuva 12).

    g031571

    Jos välys ei ole oikea, säädä sitä seuraavasti:

    1. Löysää pysäytinpultteja (Kuva 13).

      g031572
    2. Löysää sylinterin vastamutteria (Kuva 14).

      g031573
    3. Irrota tappi tangon päästä ja kierrä haarukkaa.

    4. Asenna tappi ja tarkista välys.

      Note: Toista toimenpiteet tarvittaessa.

    5. Kiristä haarukan vastamutteri.

  2. Varmista, että jokaisen nostovarren ja pysäytinpultin välys on 0,13–1,02 mm kuvan mukaisesti (Kuva 13).

    Note: Jos välys ei ole oikea, säädä oikea välys pysäytinpulteilla.

  3. Käynnistä moottori, nosta leikkuuyksiköt ja varmista, että takimmaisen leikkuuyksikön kantopalkin päällä olevan kannattimen ja puskuriliuskan välys on 0,51–2,54 mm kuvan mukaisesti (Kuva 15).

    g031574

    Jos välys ei ole oikea, säädä takasylinteriä seuraavasti:

    Note: Jos takanostovarsi kolisee kuljetuksen aikana, vähennä välystä.

    1. Laske leikkuuyksiköt ja löysää sylinterin vastamutteria (Kuva 16).

      g031575
    2. Ota pihdeillä ja rätillä kiinni sylinterin tangosta mutterin läheltä ja kierrä tankoa.

    3. Nosta leikkuuyksiköt ja tarkista välys.

      Note: Toista toimenpiteet tarvittaessa.

    4. Kiristä haarukan vastamutteri.

Important: Jos etupysäyttimissä tai takakantopalkissa on liian pieni välys, nostovarret voivat vahingoittua.

Kannatinrungon korkeuden säätö

Etuleikkuuyksiköiden säätö

Etu- ja takaleikkuuyksiköt on kiinnitettävä eri kohtiin. Etuleikkuuyksikössä on valittavana kaksi kiinnityskohtaa riippuen halutusta leikkuukorkeudesta ja leikkuuyksikön kääntymisen määrästä.

  1. Kun leikkuukorkeus on 2–7,6 cm, etukannatinrungot on kiinnitettävä alempiin etuasennusaukkoihin (Kuva 17).

    Note: Tämän ansiosta leikkuuyksiköt voivat liikkua enemmän pystysuunnassa ajoneuvoon nähden, kun lähestytään jyrkkiä kumpuja. Tämä kuitenkin pienentää kotelon ja kannattimen välystä ajettaessa terävien mäennyppylöiden yli.

    g031576
  2. Kun haluttu leikkuukorkeus on 6,3–10 cm, etukannatinrungot on kiinnitettävä ylempiin etuasennusaukkoihin (Kuva 17).

    Note: Tämä lisää kotelon ja kannattimen välystä, koska leikkuukotelo on ylempänä, mutta aiheuttaa sen, että leikkuuyksikkö saavuttaa yläasentonsa aikaisemmin.

Takaleikkuuyksikön säätö

Etu- ja takaleikkuuyksiköt on kiinnitettävä eri kohtiin. Takaleikkuuyksikössä on yksi kiinnityskohta, jonka avulla se voidaan linjata kannattimen alla olevan Sidewinder®-sivuleikkurin kanssa.

Takaleikkuuyksikkö on kiinnitettävä taempiin asennusaukkoihin kaikissa leikkuukorkeuksissa (Kuva 17).

Leikkuukorkeuden säätö

Important: Tämä leikkuupöytä leikkaa yleensä noin 6 mm alempaa kuin kelaleikkuuyksikkö, jossa on sama pukkiasetus. Näiden pyörivien leikkuupöytien pukkiasetus on mahdollisesti säädettävä 6 mm korkeammaksi kuin samaa aluetta leikkaavien kelayksiköiden asetus.

Important: Takaleikkuuyksiköihin päästään huomattavasti paremmin käsiksi, jos leikkuuyksikkö irrotetaan ajoneuvosta. Jos yksikössä on Sidewinder-sivuleikkuri, siirrä leikkuuyksiköt oikealle, irrota takaleikkuuyksikkö ja liu’uta se oikealle puolelle.

  1. Laske leikkuupöytä alas, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

  2. Löysää pulttia, jolla leikkuukorkeuden kannattimet on kiinnitetty leikkuukorkeuslevyyn (edessä ja molemmilla puolilla), kuvan mukaisesti (Kuva 18).

    g031577
  3. Aloita etummaisesta asetuksesta ja irrota pultti.

  4. Tue koteloa ja irrota välikappale (Kuva 18).

  5. Säädä kotelo haluttuun leikkuukorkeuteen ja asenna välikappale vastaavan leikkuukorkeuden aukkoon ja loveen (Kuva 19)

    g390173
  6. Aseta levy linjaan välikappaleen kanssa.

  7. Kiristä pultti sormin.

  8. Toista säätövaiheet 4–7 molemmilla puolilla.

  9. Kiristä kaikki kolme pulttia momenttiin 41 N·m.

    Note: Kiristä etupultti ensin.

    Note: Yli 3,8 cm:n säädöille voidaan joutua käyttämään tilapäistä asennusta välikorkeuteen, jotta osat eivät juutu kiinni toisiinsa (esim. vaihdettaessa 3,1 cm:n leikkuukorkeudesta 7 cm:n korkeuteen).

Rullan kaapimen säätö

Lisävaruste

Lisävarusteena saatava takarullan kaavin toimii parhaiten, kun kaapimen ja rullan välissä on yhtenäinen 0,5–1 mm:n rako.

  1. Löysää rasvanippa ja kiinnitysruuvi (Kuva 20).

    g031578
  2. Liu’uta kaavinta ylös tai alas, kunnes tangon ja rullan välinen rako on 0,5–1 mm.

  3. Kiristä rasvanippa ja ruuvi vuorotellen momenttiin 41 N·m.

Levittimen asennus

Lisävaruste

Jos tarvitset levittimen, kysy neuvoa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

  1. Puhdista huolella roskat kotelon takaseinän ja vasemman seinän asennusaukoista.

  2. Asenna levitin taka-aukkoon ja kiinnitä se viidellä laippakantapultilla (Kuva 21).

    g031579
  3. Varmista, että levitin ei osu terien päihin eikä työnny kotelon takaseinän pinnan sisään.

    Hengenvaara

    Jos käytetään korkeaa terää levittimen kanssa, terä voi rikkoutua, mistä voi aiheutua henkilövahinko tai kuolema.

    Älä käytä korkeaa terää levittimen kanssa.

Laitteen yleiskatsaus

Tutustu kaikkiin ohjauslaitteisiin, ennen kuin käynnistät moottorin ja käytät konetta.

g389847
g389748

Ajopolkimet

Aja eteenpäin painamalla ajopoljinta. Peruutuspoljinta painamalla voidaan peruuttaa tai eteenpäin ajettaessa jarruttaa (Kuva 22).

Note: Kun päästät tai siirrät polkimen VAPAA-asentoon, kone pysähtyy.

Ohjauspyörän kallistusvipu

Vedä ohjauspyörän kallistusvipu taakse, kun haluat säätää ohjauspyörän toivottuun asentoon. Työnnä sitten vipu eteen, jotta ohjauspyörä kiristyy (Kuva 22).

Seisontajarru

Aina kun sammutat moottorin, kytke seisontajarru, jotta kone ei pääse liikkumaan vahingossa. Kytke seisontajarru vetämällä vivusta (Kuva 23).

Note: Moottori sammuu, jos ajopoljinta painetaan seisontajarrun ollessa kytkettynä.

Virtakytkin

Avainkytkimellä käynnistetään, sammutetaan ja esilämmitetään moottori. Virtalukossa on kolme asentoa: PYSäYTYS, KäYNNISSä/ESILäMMITYS ja KäYNNISTYS. Pidä avainta KäYNNISSä/ESILäMMITYS-asennossa, kunnes hehkutulppien merkkivalo sammuu (noin seitsemän sekuntia) ja kytke virta käynnistysmoottoriin kääntämällä avain KäYNNISTYS-asentoon. Vapauta avain, kun moottori käynnistyy (Kuva 23).

Sammuta moottori kääntämällä avain PYSäYTYS-asentoon.

Note: Irrota avain virtalukosta, jotta moottori ei käynnisty vahingossa.

Istuimen säätövipu

Siirrä istuimen alla olevaa säätövipua vasemmalle, liu’uta istuin haluamaasi asentoon ja siirrä vipu oikealle, niin istuin lukittuu asentoonsa (Kuva 24).

Polttoainemittari

Polttoainemittarista näkyy, paljonko säiliössä on polttoainetta (Kuva 24).

g322579

Tuntilaskuri

Tuntilaskuri mittaa, kuinka kauan konetta on käytetty avainkytkimen ollessa KäYNNISSä-asennossa. Määritä mitatun ajan avulla, milloin määräaikaishuollot tulee suorittaa.

Moottorin jäähdytysnesteen ylikuumenemisen varoitusvalo

Ylikuumenemisen varoitusvalo palaa, jos moottorin jäähdytysnesteen lämpötila on liian korkea. Jos jäähdytysnesteen lämpötila nousee vielä 5 °C, moottori sammuu (Kuva 23).

Hehkutulppien merkkivalo

Hehkutulppien merkkivalo palaa hehkutuksen aikana (Kuva 23).

Öljynpaineen varoitusvalo

Öljynpaineen varoitusvalo palaa, jos moottorin öljynpaine laskee turvallisen tason alapuolelle (Kuva 23). Jos öljypaine laskee liian alas, sammuta moottori ja selvitä syy. Korjaa moottoriöljyjärjestelmä ennen moottorin käynnistämistä uudelleen.

Nostovivun lukko

Nostovivun lukolla kiinnitetään nostokytkin (Kuva 23) NOSTETUN LEIKKUUYKSIKöN asentoon leikkuuyksikköä huollettaessa tai kuljetettaessa leikkuualueiden välillä.

Leikkuu-/kuljetusliukuvipu

Siirrä kantapäälläsi leikkuu-/kuljetusliukuvipu vasemmalle kuljetusta varten ja oikealle leikkuuta varten (Kuva 22).

Note: Leikkuuyksiköt toimivat vain leikkuuasennossa.

Important: Leikkuunopeudeksi on asetettu tehtaalla 9,7 km/h. Leikkuunopeutta voidaan vähentää tai lisätä säätämällä nopeudensäätöruuvia (Kuva 25).

g031596

Osoitinura

Käyttäjän tasossa oleva ura ilmaisee, milloin leikkuuyksiköt ovat keskiasennossa (Kuva 22).

Kaasuvipu

Työnnä kaasuvipua eteenpäin, kun haluat lisätä nopeutta, ja vähennä nopeutta vetämällä vipua taaksepäin (Kuva 23).

Leikkuuyksikön käyttökytkin

Leikkuuyksikön käyttökytkimellä on kaksi asentoa: KYTKETTY ja VAPAUTETTU. Keinukytkimellä ohjataan venttiilirivissä sijaitsevaa solenoidiventtiiliä, joka käyttää leikkuuyksiköitä (Kuva 23).

Leikkuuyksikön ohjausvipu

Kun haluat laskea leikkuuyksiköt maahan, siirrä leikkuuyksikön ohjausvipua eteenpäin. Kun haluat nostaa leikkuuyksiköt, vedä ohjausvipu taaksepäin NOSTO-asentoon (Kuva 23).

Note: Leikkuuyksiköt eivät laskeudu, ellei moottori ole käynnissä.

Note: Tämän saa tehdä vain, jos leikkuuyksiköt on nostettu, tai kun ne ovat maassa koneen liikkuessa.

Note: Vipua ei tarvitse pitää etuasennossa, kun leikkuuyksiköitä lasketaan alas.

Laturin merkkivalo

Laturin merkkivalo ei saa palaa, kun moottori on käynnissä (Kuva 23).

Note: Jos se kuitenkin palaa, latausjärjestelmä on tarkastettava ja tarvittaessa korjattava.

Note: Ominaisuuksia ja rakennetta voidaan muuttaa ilmoittamatta.

g192077
KuvausKuva 26 viiteMitta tai paino
Kokonaisleveys leikkuuasennossaA192 cm
Kokonaisleveys kuljetusasennossaB184 cm
KorkeusC197 cm
Akselivälin leveysD146 cm
Akselivälin pituusE166 cm
Kokonaispituus leikkuuasennossaF295 cm
Kokonaispituus kuljetusasennossaG295 cm
Maavara 15 cm
Paino 963 kg

Note: Ominaisuuksia ja rakennetta voidaan muuttaa ilmoittamatta.

Lisätarvikkeet/lisävarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyväksytyistä lisälaitteista ja -varusteista.

Käytä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

Käyttö

Ennen käyttöä

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Turvallisuus ennen käyttöä

Yleinen turvallisuus

  • Älä anna lasten tai kouluttamattomien henkilöiden käyttää tai huoltaa laitetta. Paikalliset säännökset saattavat asettaa rajoituksia käyttäjän iälle. Omistaja vastaa käyttäjien ja mekaanikkojen koulutuksesta.

  • Tutustu laitteen turvallisen käytön ohjeisiin, ohjauslaitteisiin ja turvamerkintöihin.

  • Sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

  • Selvitä, kuinka koneen saa pysäytettyä ja moottorin sammutettua nopeasti.

  • Tarkista, että käyttäjän pitokytkimet, turvakytkimet ja suojukset ovat paikoillaan ja toimivat oikein. Älä käytä konetta, mikäli ne eivät toimi kunnolla.

  • Tarkasta aina ennen liikkumista, että terät, teräpultit ja leikkuujärjestelmät ovat hyvässä käyttökunnossa. Vaihda kuluneet tai vaurioituneet terät ja pultit sarjoissa, jotta tasapaino säilyisi.

  • Tarkasta koneen käyttöalue ja poista siltä kaikki esineet, joita kone voi singota.

Polttoaineturvallisuus

  • Käsittele polttoainetta erittäin varovasti. Se on tulenarkaa, ja höyryt räjähtävät herkästi.

  • Sammuta savukkeet, sikarit, piiput ja muut sytytyslähteet.

  • Käytä vain hyväksyttyä polttoaineastiaa.

  • Älä irrota polttoainesäiliön korkkia tai täytä polttoainesäiliötä moottorin ollessa käynnissä tai kuuma.

  • Älä lisää tai tyhjennä polttoainetta suljetussa tilassa.

  • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

  • Jos polttoainetta roiskuu, älä yritä käynnistää moottoria. Vältä luomasta minkäänlaisia kipinälähteitä, ennen kuin polttoainehöyryt ovat hälvenneet.

Polttoainesäiliön täyttö

Suositeltu polttoaine

Käytä vain puhdasta, tuoretta dieselpolttoainetta tai biodieseliä, joiden rikkipitoisuus on alhainen (<500 ppm) tai erittäin alhainen (<15 ppm). Setaaniluvun on oltava vähintään 40. Jotta polttoaine olisi tuoretta, osta sitä vain 180 päivän tarpeeseen.

Important: Muun kuin rikkipitoisuudeltaan erittäin alhaisen polttoaineen käyttö vahingoittaa moottorin päästöjärjestelmää.

Polttoainesäiliön tilavuus: 42 litraa

Käytä kesälaatuista dieselpolttoainetta (nro 2-D) yli –7 °C:n lämpötiloissa ja talvilaatuista dieselpolttoainetta (nro 1-D tai nro 1-D/2-D-seosta) alle –7 °C:n lämpötiloissa. Talvilaatuisen polttoaineen leimahduspiste on alhaisempi, ja sen kylmävirtausominaisuudet helpottavat käynnistystä ja vähentävät polttoainesuodattimen tukkeutumista.

Kesälaatuisen polttoaineen käyttö lämpötilan ollessa yli –7 °C pidentää polttoainepumpun käyttöikää ja antaa talvilaatuista polttoainetta enemmän tehoa.

Important: Dieselpolttoaineen sijasta ei saa käyttää paloöljyä tai bensiiniä. Väärän polttoaineen käyttö vahingoittaa moottoria.

Biodieselin käyttö

Tässä laitteessa voidaan käyttää myös polttoaineseosta, jossa on enintään 20 % biodieseliä (B20).

Rikkipitoisuus: Erittäin vähärikkinen (<15 ppm)

Biodieselpolttoaineen tiedot: ASTM D6751 tai EN 14214

Polttoaineseoksen tiedot: ASTM D975, EN 590 tai JIS K2204

Important: Petrodieselosuuden rikkipitoisuuden on oltava erittäin alhainen.

Noudata seuraavia varo-ohjeita:

  • Biodieselseokset voivat vahingoittaa maalattuja pintoja.

  • Käytä kylmällä säällä korkeintaan B5-seosta (biodieselpitoisuus 5 %).

  • Tarkkaile polttoaineen kanssa kosketuksiin joutuvia tiivisteitä ja letkuja, sillä ne voivat haurastua ajan mittaan.

  • Polttoainesuodattimeen voi muodostua tukoksia jonkin aikaa biodieselseosten käytön aloittamisen jälkeen.

  • Lisätietoja biodieselistä saa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

Polttoaineen lisäys

  1. Puhdista polttoainesäiliön korkin ympäristö (Kuva 27).

  2. Irrota polttoainesäiliön korkki.

  3. Täytä säiliö täyttöaukon kaulan alaosaan asti. Älä täytä liikaa. Asenna korkki.

  4. Estä tulipalon vaara pyyhkimällä läikkynyt polttoaine pois.

    g008884

Note: Täytä polttoainesäiliö aina käytön jälkeen, jos mahdollista. Tämä estää kosteutta tiivistymästä polttoainesäiliön sisälle.

Moottoriöljyn määrän tarkistus

Tarkista moottorin kampikammion öljymäärä ennen moottorin käynnistämistä ja koneen käyttämistä. Katso kohta Moottoriöljyn määrän tarkistus.

Jäähdytysjärjestelmän tarkastus

Ennen kuin käynnistät moottorin ja käytät konetta, tarkasta jäähdytysjärjestelmä. Katso kohta Jäähdytysjärjestelmän tarkastus.

Hydraulijärjestelmän tarkastus

Ennen kuin käynnistät moottorin ja käytät konetta, tarkasta hydraulijärjestelmä. Katso kohta Hydraulinesteen tarkistus.

Terän valinta

Normaali yhdistelmäsiipiterä

Tämä terä on suunniteltu tarjoamaan erinomaisen noston ja leikkuujätteiden levittymisen lähes kaikissa olosuhteissa. Jos tarvitaan enemmän tai vähemmän nostoa ja poistonopeutta, kannattaa harkita toista terää.

Ominaisuudet: Erinomainen nosto ja levittyminen useimmissa olosuhteissa

Kulmasiipiterä (ei täytä CE-vaatimuksia)

Terä toimii yleensä parhaiten matalammilla, 1,9–6,4 cm:n leikkuukorkeuksilla.

Ominaisuudet:

  • Leikkuujätteen poisto pysyy tasaisempana myös matalammilla leikkuukorkeuksilla.

  • Kone sylkee leikkuujätettä vasemmalle vähemmän, minkä ansiosta hiekkaesteiden ja väylien reunat pysyvät siistimpinä.

  • Matalilla leikkuukorkeuksilla ja tiheillä nurmilla tehonkulutus on alhaisempi.

Korkea rinnakkainen siipiterä (ei täytä CE-vaatimuksia)

Terä toimii yleensä paremmin korkeammilla, 7–10 cm:n leikkuukorkeuksilla.

Ominaisuudet:

  • Enemmän nostoa ja nopeampi poistonopeus.

  • Harva tai veltto nurmi saadaan nostettua ylös huomattavasti paremmin korkeammilla leikkuukorkeuksilla

  • Märät tai tahmeat leikkuujätteet poistetaan tehokkaammin, mikä vähentää leikkuuyksikköön kertyvää jätettä.

  • Kuluttaa enemmän tehoa

  • Pyrkii poistamaan leikkuujätteen kauemmas vasemmalle ja saattaa tehdä karheaa leikkuujälkeä matalilla leikkuukorkeuksilla

Vaara

Jos levittimen kanssa käytetään korkeaa terää, terä voi rikkoutua ja aiheuttaa henkilövahingon tai kuoleman.

Älä käytä korkeaa terää levittimen kanssa.

Atomic-terä

Tämä terä on suunniteltu tehokkaaseen lehtien levitykseen.

Ominaisuus: erinomainen lehtien levitys.

Lisävarusteiden valinta

Lisävarusteiden kokoonpanot

 KulmasiipiteräKorkea rinnakkainen siipiterä(Älä käytä levittimen kanssa) (Ei täytä CE-vaatimuksia)LevitinRullan kaavin
Ruohonleikkuu: 1,9–4,4 cm:n leikkuukorkeusSuositellaan useimpiin käyttötarkoituksiin.Saattaa soveltua hyvin kevyelle ja harvalle nurmelle.Todettu parantavan leikkuujätteiden leviämistä ja leikkuun jälkeisiä ominaisuuksia pohjoisten alueiden ruohoilla, jotka leikataan vähintään kolme kertaa viikossa, ja silloin, kun leikataan vähemmän kuin kolmasosa ruohon korkeudesta. Ei saa käyttää korkean rinnakkaisen siipiterän kanssaVoidaan käyttää aina, kun rulliin kertyy ruohoa tai ruoho paakkuuntuu. Kaapimet voivat lisätä paakkuuntumista joissain käyttökohteissa.
Ruohonleikkuu: 5–6,4 cm:n leikkuukorkeusSuositellaan paksulle tai tiheälle nurmelle.Suositellaan kevyelle tai harvalle nurmelle.
Ruohonleikkuu: 7–10 cm:n leikkuukorkeusSaattaa soveltua hyvin tiheälle nurmelle.Suositellaan useimpiin käyttötarkoituksiin.
Lehtien levitysSuositellaan käytettäväksi levittimen kanssa.KiellettyKäytä vain yhdistelmäsiipiterän tai kulmasiipiterän kanssa.
EdutTasainen leikkuujätteen poisto matalammilla leikkuukorkeuksilla, hiekkaesteiden ja väylien reunat pysyvät siistimpinä. Pienempi tehontarve.Enemmän nostoa ja suurempi poistonopeus. Harva tai lakoontunut nurmi saadaan nostettua ylös korkeammilla leikkuukorkeuksilla. Märät tai tahmeat leikkuujätteet poistuvat tehokkaasti.Voi parantaa leikkuujätteiden levittymistä ja leikkuujälkeä joissain käyttökohteissa. Soveltuu erittäin hyvin lehtien levitykseen.Vähentää ruohon kertymistä rullaan joissain käyttökohteissa.
HaitatEi nosta ruohoa hyvin korkeilla leikkuukorkeuksilla. Märkä ja tahmea ruoho kertyy koteloon, mikä heikentää leikkuujälkeä ja kuluttaa enemmän tehoa.Vaatii enemmän tehoa joissain käyttökohteissa. Saattaa karhentaa leikkuujälkeä matalammilla leikkuukorkeuksilla tiheässä ruohossa. Ei saa käyttää levittimen yhteydessä.Ruoho kertyy koteloon, jos yritetään leikata liian paljon kerralla levittimen ollessa paikallaan. 

Turvajärjestelmän toiminnan tarkistus

HuoltoväliHuoltotoimenpide
Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista turvajärjestelmän toiminta.
  • Varoitus

    Jos turvakytkimet ovat irronneet tai vaurioituneet, kone saattaa toimia odottamattomalla tavalla ja aiheuttaa henkilövahinkoja.

    • Älä yritä muuttaa turvajärjestelmiä.

    • Tarkista kytkimien toimivuus päivittäin ja vaihda vaurioituneet kytkimet ennen koneen käyttämistä.

    1. Aja kone hitaasti laajalle ja avoimelle alueelle.

    2. Laske leikkuuyksiköt, sammuta moottori ja kytke seisontajarru.

    3. Jos istuimella istutaan, moottorin ei tule käynnistyä, jos leikkuuyksikön käyttökytkin on päällä tai ajopoljinta painetaan.

      Note: Korjaa ongelma, jos kone ei toimi asianmukaisesti.

    4. Istu istuimelle, aseta ajopoljin VAPAA-asentoon, seisontajarru VAPAUTETTU-asentoon ja leikkuuyksikön kytkin POIS-asentoon.

      Note: Moottorin pitäisi käynnistyä. Nouse istuimelta ja paina hitaasti ajopoljinta. Moottorin pitäisi sammua 1–3 sekunnin kuluessa. Jos moottori ei sammu, turvajärjestelmässä on vika, joka on korjattava ennen kuin konetta käytetään seuraavan kerran.

    Note: Koneessa on turvajärjestelmä, jonka kytkin on seisontajarrussa. Moottori sammuu, jos ajopoljinta painetaan seisontajarrun ollessa kytkettynä.

    Käytön aikana

    Turvallisuus käytön aikana

    Yleinen turvallisuus

    • Omistaja ja käyttäjä voivat estää loukkaantumisia tai omaisuusvahinkoja aiheuttavat tapaturmat ja ovat siksi vastuussa niistä.

    • Pukeudu asianmukaisesti. Käytä silmäsuojaimia, pitkiä housuja, tukevia liukastumisen estäviä kenkiä ja kuulosuojaimia. Sido pitkät hiukset. Älä käytä löysiä vaatteita tai riippuvia koruja.

    • Älä käytä konetta sairaana, väsyneenä tai alkoholin tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

    • Koneen käyttö vaatii käyttäjän täyden huomion. Jos käyttäjän huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkilö- tai omaisuusvahinko.

    • Varmista ennen moottorin käynnistämistä, että kaikki käytöt ovat vapaalla ja että seisontajarru on kytketty. Käynnistä moottori ollessasi käyttäjän paikalla.

    • Älä kuljeta matkustajia koneessa äläkä päästä sivullisia tai lapsia käyttöalueelle.

    • Käytä konetta vain, kun näkyvyys on hyvä, jotta vältät kuopat ja piilevät vaarat.

    • Vältä märän ruohon leikkuuta. Heikentynyt pito voi aiheuttaa koneen luisumisen.

    • Pidä kädet ja jalat etäällä pyörivistä osista. Pysy etäällä heittoaukosta.

    • Varmista ennen peruuttamista, että reitti on vapaa, katsomalla taakse ja alas.

    • Ole varovainen lähestyessäsi kulmia, joissa on huono näkyvyys, pensaita, puita tai muita näköesteitä.

    • Pysäytä terät, jos et leikkaa ruohoa.

    • Jos kone osuu esteeseen tai tärisee epätavallisesti, pysäytä kone, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin tarkastat lisälaitteen. Suorita tarvittavat korjaukset ennen koneen käytön jatkamista.

    • Hidasta ja ole varovainen kääntyessäsi koneella ja ylittäessäsi teitä ja jalkakäytäviä. Anna muille aina etuajo-oikeus.

    • Kytke leikkuuyksikön käyttö pois, sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liike on pysähtynyt, ennen kuin säädät leikkuukorkeutta (ellei sitä voi säätää käyttäjän paikalta).

    • Käytä moottoria vain tiloissa, joissa on hyvä ilmanvaihto. Pakokaasut sisältävät hiilimonoksidia, joka on hengenvaarallinen hengitettäessä.

    • Älä jätä käynnissä olevaa konetta ilman valvontaa.

    • Suorita seuraavat toimenpiteet ennen käyttäjän paikalta poistumista:

      • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

      • Vapauta voimanulosotto ja laske lisälaitteet alas.

      • Kytke seisontajarru.

      • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

      • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    • Käytä konetta vain, kun näkyvyys on hyvä. Älä käytä konetta ukonilman aikana.

    • Älä käytä konetta hinaukseen.

    • Käytä vain Toron hyväksymiä lisävarusteita, lisälaitteita ja varaosia.

    Kaatumissuojausjärjestelmän (ROPS) turvallisuus

    • Kaatumissuojausjärjestelmä on keskeinen ja tehokas turvalaite.

    • Älä irrota mitään kaatumissuojausjärjestelmän osia koneesta.

    • Varmista, että turvavyö on kiinnitetty koneeseen.

    • Vedä turvavyön hihna vatsasi yli ja kiinnitä vyö istuimen toisella puolella olevaan solkeen.

    • Kun haluat irrottaa turvavyön, pitele siitä kiinni, vapauta se painamalla soljen painiketta ja ohjaa se automaattiseen sisäänvetoaukkoon. Varmista, että turvavyö on nopeasti avattavissa hätätilanteessa.

    • Tarkista vapaa alikulkukorkeus ja varo osumasta esteisiin.

    • Pidä kaatumissuojausjärjestelmä turvallisessa käyttökunnossa tarkistamalla se vaurioiden varalta säännöllisesti ja pitämällä kaikki kiinnittimet tiukalla.

    • Vaihda vaurioituneet kaatumissuojausjärjestelmän osat. Älä korjaa tai muuta niitä.

    Lisätietoa kaatumissuojausjärjestelmän turvallisuudesta ohjaamollisia tai kiinteällä turvakaarella varustettuja koneita varten

    • Toron asentama ohjaamo toimii turvakaarena.

    • Käytä aina turvavyötä.

    Turvallisuus rinteissä

    • Rinteissä on huomattava koneen hallinnan menettämisen ja kaatumisen vaara. Tällaiset onnettomuudet voivat aiheuttaa vakavan tapaturman tai kuoleman. Käyttäjä on vastuussa turvallisesta käytöstä rinteissä. Koneen käyttö rinteissä edellyttää erityistä huolellisuutta.

    • Käyttäjän on arvioitava leikkuupaikan olosuhteet ja tarkastettava käyttöpaikka ja määritettävä niiden perusteella, onko rinne turvallinen koneen käyttöön. Tämä tarkastus on tehtävä huolellisesti ja harkiten.

    • Kun käytät konetta rinteissä, tarkista alla olevat ohjeet ja määritä, voidaanko konetta käyttää kyseisellä paikalla ja kyseisissä olosuhteissa. Maaston muutokset voivat vaikuttaa koneen käyttöön rinteissä.

    • Vältä koneen käynnistämistä, pysäyttämistä tai kääntämistä rinteissä. Vältä nopeuden tai suunnan äkillistä muuttamista. Käänny hitaasti ja vähän kerrallaan.

    • Älä käytä konetta olosuhteissa, joissa pito, ohjaus tai vakaus ovat kyseenalaisia.

    • Poista tai merkitse esteet, kuten ojat, kuopat, urat, töyssyt, kivet tai muut piilevät vaarat. Korkea ruoho voi peittää esteet. Maaston epätasaisuudet voivat kaataa koneen.

    • Huomaa, että koneen käyttö märässä ruohossa, poikittain rinteissä tai alamäessä saattaa johtaa koneen pidon menettämiseen. Pidon menetys vetopyörissä saattaa aiheuttaa luisumisen ja jarrujen ja ohjauksen hallinnan menetyksen.

    • Käytä konetta erityisen varovasti pudotusten, ojien, vallien, vesiesteiden tai muiden vaarojen lähellä. Kone voi kaatua yllättäen, jos pyörä menee reunan yli tai jos reuna sortuu. Määritä suoja-alue koneen ja mahdollisen vaaran välille.

    • Tunnista vaarat rinteen juurella. Jos vaaroja on, leikkaa rinne kävellen ohjattavalla ruohonleikkurilla.

    • Jos mahdollista, pidä leikkuuyksiköt laskettuina alas rinteissä käytön aikana. Leikkuuyksiköiden nostaminen rinteissä käytön aikana voi heikentää koneen vakautta.

    • Ole erittäin varovainen käyttäessäsi ruohonkeräysjärjestelmiä tai muita lisälaitteita. Ne voivat vaikuttaa koneen vakauteen ja aiheuttaa hallinnan menetyksen.

    Moottorin käynnistys

    1. Varmista, että seisontajarru on kytketty ja että leikkuuyksikön käyttökytkin on VAPAUTETTU-asennossa.

    2. Nosta jalka ajopolkimelta ja varmista, että poljin on VAPAA-asennossa.

    3. Siirrä kaasuvipu 1/2-asentoon.

    4. Työnnä avain virtalukkoon ja pidä sitä KäYNNISSä/ESILäMMITYS-asennossa, kunnes hehkutulppien merkkivalo sammuu (noin seitsemän sekuntia) ja kytke virta käynnistysmoottoriin kääntämällä avain KäYNNISTYS-asentoon.

      Important: Käytä käynnistysmoottoria korkeintaan 15 sekuntia, jotta se ei ylikuumene. Odota 10 sekunnin yhtäjaksoisen käynnistämisen jälkeen minuutin verran, ennen kuin yrität uudelleen.

    5. Vapauta avain, kun moottori käynnistyy.

      Note: Avain siirtyy automaattisesti PääLLä/KäYNNISSä-asentoon.

    6. Kun moottori käynnistetään ensimmäisen kerran tai kun moottori on huollettu, aja koneella eteen- ja taaksepäin 1–2 minuutin ajan.

      Note: Varmista myös kaikkien osien moitteeton toiminta käyttämällä nostovipua ja leikkuuyksikön käyttökytkintä.

    7. Tarkista ohjauksen toiminta kääntämällä ohjauspyörää vasemmalle ja oikealle. Sammuta seuraavaksi moottori ja tarkista, onko öljyvuotoja, irtonaisia osia tai muita vikoja havaittavissa.

    Moottorin sammutus

    1. Siirrä kaasuvipu JOUTOKäYNTI-asentoon.

    2. Aseta leikkuuyksikön käyttökytkin VAPAUTETTU-asentoon.

    3. Käännä virta-avainPYSäYTYS-asentoon.

    4. Irrota avain virtalukosta, jotta moottori ei käynnisty vahingossa.

    Ohjausyksikkö (Standard Control Module, SCM)

    Ohjausyksikkö on monikäyttöinen, suojattu elektroninen laite. Yksikkö valvoo ja säätää mekaanisten ja puolijohdekomponenttien sähköisiä toimintoja ja varmistaa, että tuotetta käytetään turvallisesti.

    Ohjausyksikkö valvoo muun muassa vapaa-asennon, seisontajarrun, voimanulosoton, käynnistyksen, läppäyksen ja ylikuumenemisen sisääntuloja. Yksikkö syöttää virtaa muun muassa voimanulosotolle, käynnistysmoottorille ja ETR (energize to run) -solenoidille.

    Ohjausyksikkö jakaantuu sisään- ja ulostulopuoleen. Sisään- ja ulostulot osoitetaan piirilevyyn asennetuilla vihreillä merkkivaloilla.

    Käynnistyspiirin herätevirta on 12 V DC. Muut sisääntulot heräävät, kun virtapiiri suljetaan. Kullakin sisääntulolla on oma merkkivalonsa, joka palaa, kun kyseiselle piirille syötetään virtaa. Sisääntulon merkkivaloja voi käyttää kytkinten ja tulovirtapiirin vianetsintään.

    Ulostuloille ohjataan virtaa tiettyjen syöttöehtojen täyttyessä. Ulostuloja on kolme: PTO (voimanulosotto), ETR ja START (käynnistys). Ulostulon merkkivalot valvovat releen tilaa ja ilmaisevat, jos jokin kolmesta ulostuloliittimestä on jännitteinen.

    Lähtövirtapiirit eivät määritä kohdelaitteen kuntoa, joten sähkövikojen etsintä rajoittuu ulostulojen merkkivalojen, laitteiden ja johdotusten kytkentöjen tarkastamiseen. Mittaa irti kytkettyjen komponenttien impedanssi, johdinsarjan impedanssi (kytke irti ohjausyksiköstä) tai testaa komponentti syöttämällä siihen virtaa erillisestä lähteestä.

    Ohjausyksikköä ei voida kytkeä ulkopuoliseen tietokoneeseen tai kannettavaan laitteeseen, sitä ei voida ohjelmoida uudelleen, eikä se tallenna tietoja ohimenevistä vioista.

    Ohjausyksikön tarrassa on vain symboleita. Ulostulojen kolme merkkivaloa ovat ulostulolaatikossa, kaikki muut merkkivalot taas ovat sisääntuloille kuvan mukaisesti (Kuva 28).

    g031611

    Seuraavassa esitellään ohjausyksikön vianetsinnän vaiheet.

    1. Määritä ulostulovirhe, jota yrität selvittää (voimanulosotto, käynnistys tai ETR).

    2. Käännä avain KäYNNISSä-asentoon ja varmista, että virran punainen merkkivalo syttyy.

    3. Käytä kaikkia sisääntulokytkimiä ja varmista, että kaikki merkkivalot toimivat.

    4. Säädä sisääntulon laitteet niin, että saat aikaan halutunlaisen ulostulon.

      Note: Päättele kyseessä oleva sisääntulotila taulukon perusteella.

    5. Jos jokin ulostulon merkkivaloista syttyy, tarkista alla olevat korjaustoimenpiteet.

      • Jos jokin ulostulon merkkivaloista palaa, vaikka vastaavaa ulostulotoimintoa ei tapahdukaan, tarkasta ulostulon johdotus, liitännät ja komponentit.

        Note: Korjaa tarpeen mukaan.

      • Jos jokin ulostulon merkkivaloista ei syty, tarkasta molemmat sulakkeet.

      • Jos tietty ulostulon merkkivalo ei syty, vaikka sisääntulot toimivat oikein, asenna uusi ohjausyksikkö ja tarkista, korjaantuuko vika.

    Kukin alla olevan taulukon (vaaka) rivi ilmaisee sisään- ja ulostuloilta vaadittavat tilat kutakin laitteen toimintoa varten. Laitetoiminnot näkyvät vasemmanpuoleisessa sarakkeessa. Symbolit kuvaavat tiettyjä virtapiirin toimintoja, esim. jännitteellinen, suljettu virtapiiri ja avoin virtapiiri.

    SisääntulotUlostulot
    ToimintoVirta PÄÄLLÄVAPAALLAKäynnistys PÄÄLLÄJarru PÄÄLLÄVoimanulosotto PÄÄLLÄIstuinYlikuumentuminen LäppäysKäynnistys ETRVoimanulosotto (PTO)
    Käynnistys+OOOO++O
    Ajo (pois yksiköstä)OOOOOOO+O
    Ajo (yksikössä)OOOOOO+O
    LeikkuuOOOOO++
    LäppäysOOOOO++
    Ylikuumentuminen  O    OOO
    • (–) Ilmaisee, että virtapiiri on suljettu. Merkkivalo palaa.

    • (O) Ilmaisee, että virtapiiri on avoin tai jännitteetön. Merkkivalo ei pala.

    • (+) Ilmaisee, että piirissä on jännite (kytkinkäämi, solenoidi tai herätevirta). Merkkivalo palaa.

    • Tyhjä ilmaisee, että piiri ei ole mukana taulukossa.

    Aloita vianetsintä kääntämällä avainta mutta käynnistämättä moottoria. Selvitä, mikä nimenomainen toiminto ei toimi, ja käy sitten läpi taulukko. Tarkasta, että kunkin sisääntulon merkkivalon toiminta vastaa taulukkoa.

    Jos sisääntulojen merkkivalot toimivat, tarkasta ulostulojen merkkivalot. Jos ulostulon merkkivalo palaa, mutta laite ei saa virtaa, mittaa kohdelaitteeseen tuleva jännite, pois kytketyn laitteen jännitteen saanti ja maadoituspiirin jännite (kelluva maadoitus).

    Käyttövihjeitä

    Alueen tutkiminen

    Tutki aluetta asettamalla noin 1,25 metriä pitkä lankku (esim. 2 × 4) rinteeseen ja mittaamalla sen kaltevuuskulma koneen mukana toimitetulla kaltevuusmittarilla. Lankun (2 × 4) avulla voidaan selvittää rinteen keskimääräinen kaltevuus, mutta tässä ei ole otettu huomioon notkoja tai koloja, jotka voivat muuttaa rinteen kaltevuutta yhtäkkisesti. Kun alue on tutkittu, katso Turvallisuus ennen käyttöä.

    Koneessa on myös kulman osoitin, joka on kiinnitetty ohjauspylvääseen. Tämä ilmaisee koneen alla olevan rinteen kaltevuuden.

    Koneen käyttö

    • Käynnistä moottori ja käytä sitä NOPEALLA JOUTOKäYNNILLä, kunnes se lämpenee. Työnnä kaasuvipu kokonaan eteen, nosta leikkuuyksiköt, vapauta seisontajarru, paina ajopoljinta ja aja varovasti avoimelle alueelle.

    • Harjoittele ajoa eteen- ja taaksepäin sekä liikkeelle lähtöä ja pysähtymistä. Kun haluat pysäyttää koneen, ota jalka pois ajopolkimelta ja anna sen palata VAPAA-asentoon, tai pysäytä kone painamalla peruutuspoljinta.

      Note: Jos ajat alas rinnettä, saatat joutua käyttämään peruutuspoljinta pysähtymiseen.

    • Leikkaa rinteet suoraan ylhäältä alas ja alhaalta ylös sivuttain leikkaamisen sijaan aina kun se on mahdollista. Pidä leikkuuyksiköt laskettuna, kun ajat alas rinnettä, jotta ohjauksen hallinta säilyy. Älä yritä kääntää konetta rinteessä.

    • Harjoittele esteiden kiertoa leikkuuyksiköt laskettuna ja nostettuna. Varo vahingoittamasta konetta tai leikkuuyksiköitä ajaessasi kapeista väleistä.

    • Tutustu sivuleikkuuyksiköiden ulottuvuuteen, jottet vahingoita niitä tai törmää niillä vaihteleviin maanpinnan muotoihin.

    • Älä siirrä leikkuuyksiköitä sivulta toiselle, elleivät ne ole laskettuna ja kone liikkeessä, tai elleivät leikkuuyksiköt ole nostettuna kuljetusasentoon. Jos leikkuuyksiköitä siirretään niiden ollessa alhaalla ja koneen ollessa pysähdyksissä, nurmi saattaa vaurioitua.

    • Aja aina hitaasti epätasaisilla alueilla.

    • Sivuleikkuri ulottuu jopa 33 cm koneen ulkopuolelle, jolloin voit leikata lähempänä hiekkaesteitä ja muita esteitä niin, että koneen pyörät eivät joudu hiekka- tai vesiesteiden reunojen lähelle.

    • Jos tiellä on este, siirrä leikkuuyksiköitä, jotta pääset leikkaamaan helposti sen ympäriltä.

    • Kun konetta kuljetetaan työalueelta toiselle, nosta leikkuuyksiköt täysin ylös, siirrä leikkuu-/kuljetusliukuvipu vasemmalle kuljetusasentoon ja aseta kaasuvipu NOPEA-asentoon.

    Leikkuukuvioiden vaihto

    Leikkuukuviota on vaihdettava usein, jotta vältetään samaan suuntaan toistuvan leikkuun aiheuttamat leikkuujäljen ongelmat.

    Tietoa vastapainosta

    Vastapainojärjestelmä pitää yllä leikkuuyksiköiden nostosylintereiden hydraulista vastapainetta. Tämä paine parantaa vetoa siirtämällä leikkuuyksikön painon leikkurin vetopyörille. Vastapainon paine on asetettu tehtaalla niin, että leikkuujälki ja vetokyky ovat mahdollisimman hyvässä tasapainossa useimmissa nurmiolosuhteissa.

    Vastapainon asetusta vähentämällä voi lisätä leikkuuyksikön vakautta, mutta samalla vetokyky voi heiketä. Vetokykyä voi lisätä kasvattamalla vastapainon asetusta, mutta tämä voi heikentää leikkuujälkeä. Vastapainon paineen säädöstä on lisätietoja ajoyksikön huolto-oppaassa.

    Leikkuujäljen ongelmien ratkaiseminen

    Lisätietoja on After-cut Appearance Troubleshooting Guide -oppaassa osoitteessa www.Toro.com.

    Asianmukaiset leikkuutekniikat

    • Kun aloitat leikkuun, kytke leikkuuyksiköt ja lähesty leikkuualuetta hitaasti. Laske leikkuuyksiköt, kun ne ovat leikkuualueella.

    • Jotta nurmeen saadaan ammattimaisen suorat linjat ja raidat, joita tietyt käyttökohteet edellyttävät, etsi puu tai muu kaukana oleva kohde ja ajaa suoraan sitä kohti.

    • Heti, kun etuleikkuuyksiköt tulevat leikkuualueen reunaan, nosta leikkuuyksiköt ja tee pisaran muotoinen käännös, jotta olet valmiina seuraavaan ajoon.

    • Käytä sivuleikkuria ja siirrä ohjausvipua vasemmalle tai oikealle käyttökohteen mukaan, jotta hiekkaesteiden, lampien ja muiden epätasaisten kohteiden ympäriltä on helppo leikata. Leikkuuyksiköitä voidaan myös siirtää, jotta renkaanjälkiin tulisi vaihtelua.

    • Leikkuuyksiköt heittävät ruohon yleensä koneen vasemmalle puolelle. Hiekkaesteiden ympärillä on leikattava myötäpäivään, jotta leikkuujätettä ei joudu esteeseen.

    • Leikkuuyksiköihin voidaan kiinnittää kiinnipultattavat levittimet. Levittimet toimivat hyvin silloin, kun ruohoa leikataan niin säännöllisesti, että kerralla leikataan korkeintaan 25 mm ruohoa. Jos leikataan liian pitkää ruohoa levittimien ollessa kiinnitettyinä, jälki saattaa huonontua ja kone saattaa tuntua vaativan enemmän tehoa nurmen leikkaamiseen. Levittimet sopivat hyvin myös lehtien silppuamiseen syksyllä.

    Olosuhteisiin sopivan leikkuukorkeuden valinta

    Leikkaa yhden leikkuun aikana korkeintaan noin 25 mm tai kolmasosa ruohon korkeudesta. Poikkeuksellisen rehevää ja tiheää ruohikkoa leikattaessa leikkuukorkeutta voidaan joutua korottamaan.

    Leikkaus terävillä terillä

    Terävä terä leikkaa puhtaasti repimättä tai silppuamatta ruohoa tylsän terän lailla. Repimisen ja silppuamisen seurauksena ruoho muuttuu ruskeaksi reunoilta, kasvu heikentyy ja alttius taudeille kasvaa. Varmista, että terä on hyvässä kunnossa ja että siipi on oikein.

    Leikkuuyksikön kunnon tarkastus

    Varmista, että leikkuukotelot ovat hyvässä kunnossa. Oikaise mahdolliset kotelon osien taipumat, jotta terän kärkien ja kotelon etäisyys on oikea.

    Koneen huolto leikkuun jälkeen

    Pese kone leikkuun jälkeen huolellisesti puutarhaletkun avulla mutta ilman suutinta, jottei liiallinen vedenpaine aiheuttaisi veden pääsyä laitteen sisälle tai vaurioittaisi tiivisteitä tai laakereita. Varmista, että jäähdyttimessä ja öljynjäähdyttimessä ei ole likaa tai ruohosilppua. Tarkasta puhdistuksen jälkeen, että koneessa ei ole hydraulinestevuotoja ja että hydrauliosat ja mekaaniset osat eivät ole vaurioituneet tai kuluneet. Tarkista myös leikkuuyksikön terien terävyys.

    Important: Kun olet pessyt koneen, siirrä sivuleikkurimekanismia useita kertoja vasemmalta oikealle, jotta laakeripukkien ja poikkiputken välissä oleva vesi poistuu.

    Käytön jälkeen

    Turvallisuus käytön jälkeen

    Yleinen turvallisuus

    • Sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

    • Vähennä tulipalon vaaraa poistamalla ruoho ja leikkuujäte leikkuuyksiköistä, äänenvaimentimista ja moottoritilasta. Puhdista öljy- ja polttoaineroiskeet.

    • Jos leikkuuyksiköt ovat kuljetusasennossa, käytä mekaanista varmistuslukkoa (jos saatavilla), ennen kuin jätät koneen ilman valvontaa.

    • Anna moottorin jäähtyä, ennen kuin varastoit laitteen suljettuun tilaan.

    • Irrota virta-avain ja sulje polttoaineen sulkuventtiili (jos asennettuna) ennen koneen varastointia tai kuljetusta.

    • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

    • Huolla ja puhdista turvavyöt tarpeen mukaan

    Koneen kuljetus

    • Irrota virta-avain ja sulje polttoaineen sulkuventtiili (jos asennettuna) ennen koneen varastointia tai kuljetusta.

    • Ole varovainen lastatessasi konetta perävaunuun tai kuorma-autoon.

    • Käytä täysleveää ramppia lastatessasi konetta perävaunuun tai kuorma-autoon.

    • Kiinnitä kone tiukasti.

    Kiinnityspisteiden paikannus

    Koneen etu- ja takapuolella on kiinnityskohdat (Kuva 29).

    Note: Kiinnitä kone neljästä kulmasta asianmukaisesti hyväksytyillä liinoilla.

    • Kaksi kuljettajan tason etuosassa

    • Takarengas

    g192121g192122

    Koneen työntäminen tai hinaaminen

    Hätätilanteessa konetta voidaan liikuttaa hyvin lyhyen matkaa avaamalla hydraulipumpussa oleva ohitusventtiili ja työntämällä tai hinaamalla konetta.

    Important: Konetta ei saa työntää tai hinata nopeammin kuin 3–4,8 km/h. Suuremmalla nopeudella vaihteistoon voi tulla sisäisiä vaurioita. Jos konetta on siirrettävä pidempi matka, käytä kuljetukseen lava-autoa tai perävaunua.

    Important: Ohitusventtiilin on oltava auki aina, kun konetta työnnetään tai hinataan. Sulje venttiili, kun olet työntänyt tai hinannut koneen haluamaasi paikkaan.

    1. Paikanna pumpusta ohitusventtiili (Kuva 30) ja löysää sitä kiertämällä 90 astetta (neljänneskierros).

      g031610
    2. Työnnä tai hinaa kone.

    3. Kun kone on työnnetty tai hinattu, sulje ohitusventtiili kiertämällä sitä 90 astetta (neljänneskierros).

      Important: Varmista, että ohitusventtiili on suljettu ennen moottorin käynnistämistä. Jos moottoria käytetään ohitusventtiilin ollessa auki, vaihteisto ylikuumenee.

    Kunnossapito

    Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

    Note: Kytkentä- ja hydraulikaavion voi tarvittaessa ladata maksuttomasti osoitteesta www.Toro.com etsimällä oman laitteen kotisivulla olevasta opaslinkistä.

    Kunnossapitotaulukko

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • 10 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • Tarkista kaikkien hihnojen kunto ja kireys.
  • 50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda moottoriöljy ja moottoriöljyn suodatin.
  • Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista turvajärjestelmän toiminta.
  • Tarkista moottoriöljyn määrä.
  • Tyhjennä vedenerotin.
  • Rengaspaineen tarkistus
  • Tarkista moottorin jäähdytysnesteen määrä.
  • Puhdista lika jäähdyttimen ja öljynjäähdyttimen päältä päivittäin (puhdista ne useammin likaisissa olosuhteissa).
  • Tarkista hydraulinesteen määrä.
  • Tarkista, että hydrauliletkuissa ja putkissa ei ole vuotoja, kulumia, säävahinkoja tai kemiallisia vaurioita ja että letkut eivät ole kiertyneet tai kiinnitykset tai liitännät löystyneet.
  • Terän pysäytysajan tarkastus.
  • Puhdista kone.
  • Puhdista ja huolla turvavyö.
  • 25 käyttötunnin välein
  • Tarkista akkunesteen määrä.(Jos kone on varastossa, tarkista se 30 päivän välein.)
  • 50 käyttötunnin välein
  • Voitele kaikki laakerit ja holkit.
  • Irrota ilmanpuhdistimen suojus ja puhdista se roskista. Älä irrota suodatinta.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Tarkista kaikkien hihnojen kunto ja kireys.
  • 200 käyttötunnin välein
  • Huolla ilmanpuhdistimen suodatin.(Useammin erittäin pölyisissä tai likaisissa olosuhteissa).
  • Vaihda moottoriöljy ja moottoriöljyn suodatin.
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • Tarkista seisontajarrun säätö.
  • 400 käyttötunnin välein
  • Vaihda polttoainesuodatin.
  • 500 käyttötunnin välein
  • Rasvaa taka-akselin laakerit.
  • 800 käyttötunnin välein
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö.
  • Jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt säiliöön vaihtoehtoista nestettä, vaihda hydraulineste.
  • Jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt säiliöön vaihtoehtoista nestettä, vaihda hydraulisuodatin (aiemmin, jos huoltovälin ilmaisin on punaisella alueella).
  • 1000 käyttötunnin välein
  • Jos käytät suositeltua hydraulinestettä, vaihda hydraulisuodatin (aiemmin, jos huoltovälin ilmaisin on punaisella alueella).
  • 2000 käyttötunnin välein
  • Jos käytät suositeltua hydraulinestettä, vaihda hydraulineste.
  • Ennen varastointia
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö.
  • Tarkista rengaspaineet.
  • Tarkista kaikki kiinnikkeet.
  • Rasvaa tai öljyä kaikki rasvanipat ja nivelet.
  • Maalaa kuluneet pinnat.
  • Kahden vuoden välein
  • Tyhjennä ja huuhtele hydraulisäiliö.
  • Vaihda liikkuvat letkut.
  • Important: Lisää huoltotoimenpiteitä on moottorin käyttöoppaassa.

    Päivittäisen huollon tarkastuslista

    Ota tästä sivusta kopioita.

    Tarkistettavat kohdatViikolle:
    MaanantaiTiistaiKeskiviikkoTorstaiPerjantaiLauantaiSunnuntai
    Tarkista turvajärjestelmän toiminta.       
    Tarkista jarrujen toiminta.       
    Tarkista moottoriöljyn määrä.       
    Tarkista jäähdytysjärjestelmän nesteen määrä.       
    Tyhjennä veden/polttoaineen erotin.       
    Tarkista ilmansuodatin, pölykansi ja paineventtiili.       
    Kuuntele, kuuluuko moottorista epätavallisia ääniä.1       
    Tarkista, ettei jäähdyttimessä ja säleikössä ole roskia       
    Kuuntele, kuuluuko käytettäessä epätavallisia ääniä.       
    Tarkista hydraulijärjestelmän öljyn määrä.       
    Tarkista, ettei hydrauliletkuissa ole vaurioita.       
    Tarkista nestevuodot.       
    Tarkista polttoaineen määrä.       
    Tarkista rengaspaine.       
    Tarkista mittareiden toiminta.       
    Tarkista leikkuukorkeussäätö.       
    Voitele kaikki rasvanipat.2       
    Korjaa maalipinnan vauriot.       
    Pese kone.       
    Puhdista ja huolla turvavyö.       

    1Tarkasta hehkutulppa ja ruiskutussuuttimet, jos käynnistys on hidas, savua on liikaa tai käyntiääni on karkea.

    2Välittömästi jokaisen pesun jälkeen luettelon mukaisesta huoltovälistä huolimatta.

    Important: Lisää huoltotoimenpiteitä on moottorin käyttöohjeessa.

    Todetut viat

    Tarkastuksen suoritti:
    VikaPäivämääräHuomio
       
       
       
       

    Huoltoa edeltävät toimenpiteet

    Turvallisuus huollon aikana

    • Suorita seuraavat toimenpiteet ennen käyttäjän paikalta poistumista:

      • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

      • Vapauta voimanulosotto ja laske lisälaitteet alas.

      • Kytke seisontajarru.

      • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

      • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    • Jos jätät avaimen virtalukkoon, joku voi vahingossa käynnistää moottorin ja vahingoittaa vakavasti lähellä olijoita. Irrota avain virtalukosta ennen huoltoa.

    • Anna koneen osien jäähtyä ennen huollon suorittamista.

    • Jos leikkuuyksiköt ovat kuljetusasennossa, käytä mekaanista varmistuslukkoa (jos varusteena), ennen kuin jätät koneen ilman valvontaa.

    • Jos mahdollista, älä huolla konetta moottorin ollessa käynnissä. Pysy etäällä liikkuvista osista.

    • Tue kone pukeilla, kun työskentelet koneen alla.

    • Vapauta paine varovasti osista, joihin on varastoitunut energiaa.

    • Pidä kaikki koneen osat hyvässä kunnossa ja kaikkien laitteiden kiinnitykset ja erityisesti terien kiinnikkeet tiukalla.

    • Vaihda kaikki kuluneet tai vaurioituneet tarrat.

    • Käytä vain Toro-alkuperäisvaraosia, jotta kone toimii turvallisesti ja parhaalla mahdollisella tavalla. Muiden valmistajien varaosat voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

    Koneen valmistelu huoltoa varten

    1. Tarkista, että voimanulosotto on pois käytöstä.

    2. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    3. Kytke seisontajarru.

    4. Laske leikkuuyksiköt tarvittaessa.

    5. Sammuta moottori ja odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    6. Käännä virta-avain PYSäYTYS-asentoon ja irrota avain.

    7. Anna koneen osien jäähtyä ennen huollon suorittamista.

    Konepellin irrotus

    1. Irrota salpa ja nosta konepelti.

    2. Irrota sokka, joka kiinnittää konepellin saranatapin asennuskannattimiin (Kuva 31).

      g031613
    3. Liu’uta konepeltiä oikealle, nosta toista päätä ja vedä konepelti kannattimistaan.

    Note: Asenna konepelti takaisin päinvastaisessa järjestyksessä.

    Leikkuuyksikön suojalukon käyttö

    Leikkuuyksiköitä huollettaessa on käytettävä suojalukkoa vahinkojen välttämiseksi.

    1. Keskitä leikkuuyksikön sivuleikkuri ja ajoyksikkö.

    2. Nosta leikkuuyksikkö kuljetusasentoon.

    3. Kytke seisontajarru ja sammuta kone.

    4. Vapauta lukitsintanko etukannattimen kiinnikkeestä (Kuva 32).

      g031614
    5. Nosta etuleikkuuyksiköiden ulko-osaa ja aseta salpa kuljettajan tason etuosaan kiinnitettyyn tappiin (Kuva 32).

    6. Istu käyttäjän istuimelle ja käynnistä moottori.

    7. Laske leikkuuyksiköt leikkuuasentoon.

    8. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    9. Vapauta leikkuuyksiköt päinvastaisessa järjestyksessä.

    Voitelu

    Laakerien ja holkkien rasvaus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Voitele kaikki laakerit ja holkit.
  • 500 käyttötunnin välein
  • Rasvaa taka-akselin laakerit.
  • Koneessa on rasvanippoja, jotka on voideltava säännöllisesti litiumpohjaisella yleisrasvalla nro 2. Voitele lisäksi kone välittömästi jokaisen pesun jälkeen.

    Rasvanippojen sijainnit ja määrät ovat seuraavat:

    • Takaleikkuuyksikön kääntölaakeri (Kuva 33)

      g008894
    • Etuleikkuuyksikön kääntölaakeri (Kuva 34)

      g008895
    • Sivuleikkurin sylinterin päät, 2 (Kuva 35)

      g008896
    • Ohjauslaakeri (Kuva 36)

      g195307
    • Takanostovarren tapit (2) ja nostosylinteri (Kuva 37)

      g008898
    • Vasemman etunostovarren tapit (2) ja nostosylinteri (Kuva 38)

      g008899
    • Oikean etunostovarren tapit (2) ja nostosylinteri (Kuva 39)

      g008900
    • Vapaa-asennon mekanismi (Kuva 40)

      g008901
    • Leikkuu-/kuljetusliukuvipu (Kuva 41)

      g008902
    • Hihnan kireyden kääntölaakeri (Kuva 42)

      g008903
    • Leikkuuyksikön kara-akselin laakerit (2/leikkuuyksikkö) (Kuva 43)

      Note: Kumpaa tahansa nippaa voidaan käyttää sen mukaan, kumpaan on helpompi ulottua. Pumppaa rasvaa nippaan, kunnes sitä alkaa tulla hiukan karakotelon pohjasta (leikkuuyksikön alla).

      g008906
    • Takarullan laakerit (2/leikkuuyksikkö) (Kuva 44)

      g195309

      Note: Varmista, että kunkin rullan kannattimen voitelu-ura kohdistuu rulla-akselin kummassakin päässä olevaan voiteluaukkoon. Uran ja aukon kohdistamista helpottaa rullan akselin toisessa päässä oleva kohdistusmerkki.

      Important: Älä rasvaa sivuleikkurin poikkiputkea. Laakeripukit ovat kestovoideltuja.

    Moottorin huolto

    Moottorin turvallinen käyttö

    • Sammuta moottori ja irrota virta-avain ennen öljyn tarkistusta tai lisäystä kampikammioon.

    • Älä muuta kierrosnopeussäätimen nopeutta tai käytä moottoria ylikierroksilla.

    Ilmanpuhdistimen huolto

    Tarkista, ettei ilmanpuhdistimen rungossa ole vaurioita, jotka voivat aiheuttaa ilmavuodon. Vaihda ilmanpuhdistimen runko, jos se on vaurioitunut. Tarkista, että ilmanottojärjestelmässä ei ole vuotoja, vaurioita tai löysiä letkunkiristimiä. Tarkasta myös, että ilmanpuhdistimen ja turboahtimen kumisen ilmanottoletkun liitännät on tehty asianmukaisesti.

    Varmista, että suojus on asetettu oikein ja että se on tiiviisti ilmanpuhdistimen rungon ympärillä.

    Ilmanpuhdistimen suojuksen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Irrota ilmanpuhdistimen suojus ja puhdista se roskista. Älä irrota suodatinta.
  • Tarkista, ettei ilmanpuhdistimen rungossa ole vaurioita, jotka voivat aiheuttaa ilmavuodon. Vaihda vaurioitunut ilmanpuhdistimen runko.

    Puhdista ilmanpuhdistimen suojus (Kuva 45).

    g031340

    Ilmanpuhdistimen suodattimen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    200 käyttötunnin välein
  • Huolla ilmanpuhdistimen suodatin.(Useammin erittäin pölyisissä tai likaisissa olosuhteissa).
    1. Ennen kuin irrotat suodattimen, poista pääsuodattimen ja kotelon väliin kertynyt lika matalapaineisella (2,76 bar, puhdas ja kuiva) ilmalla.

      Important: Älä käytä korkeapaineista ilmaa, sillä se voi työntää lian suodattimen läpi ilmanottokanavaan ja aiheuttaa vaurioita. Puhdistaminen estää lian joutumisen ilmanottoon pääsuodattimen irrottamisen yhteydessä.

    2. Irrota pääsuodatin (Kuva 46).

      Important: Älä puhdista käytettyä elementtiä, sillä elementin materiaali saattaa vaurioitua. Tarkasta, että uudessa suodattimessa ei ole kuljetusvaurioita, tarkastamalla suodattimen tiivistetty pää ja runko. Älä käytä viallista elementtiä.

      Important: Älä yritä puhdistaa varosuodatinta. Vaihda varosuodatin joka kolmannella pääsuodattimen huoltokerralla (Kuva 47).

      g032050
      g008861
    3. Vaihda pääsuodatin (Kuva 46).

    4. Työnnä uusi suodatin paikoilleen puristamalla samalla elementin ulkokehää, jotta se asettuu koteloon.

      Note: Älä paina suodattimen joustavaa keskikohtaa.

    5. Puhdista irrotettavassa suojuksessa oleva lianpoistoaukko.

    6. Irrota kuminen poistoventtiili suojuksesta, puhdista ontelo ja asenna poistoventtiili takaisin.

    7. Asenna suojus siten, että kuminen poistoventtiili osoittaa alaspäin, eli noin kello viiden ja kello seitsemän välille päästä katsottuna. Kiinnitä lukitsin (Kuva 46).

    Moottoriöljyn huolto

    Moottoriöljyn määrän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista moottoriöljyn määrä.
  • Moottori toimitetaan kampikammio öljyllä täytettynä. Öljymäärä on kuitenkin tarkistettava ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä ja sen jälkeen.

    Kampikammion ja suodattimen yhteistilavuus on noin 2,8 l.

    Käytä Toro Premium -moottoriöljyä tai muuta vähintään seuraavien määritysten mukaista korkealaatuista, vähätuhkaista moottoriöljyä:

    • Vaadittu API-luokitus: CH-4, CI-4 tai korkeampi.

    • Suositus: SAE 15W-40, yli –17 °C.

    • Vaihtoehto: SAE 10W-30 tai 5W-30 (kaikki lämpötilat).

    Note: Toro Premium -moottoriöljyä on saatavana jälleenmyyjältä (viskositeetti 15W-40 tai 10W-30). Katso lisäsuosituksia myös moottorin käyttöoppaasta, joka toimitetaan koneen mukana.

    Note: Paras aika tarkistaa moottoriöljy on moottorin ollessa viileä ennen päivän ensimmäistä käynnistystä. Jos moottori on jo ollut käynnissä, anna öljyn valua takaisin öljypohjaan ainakin 10 minuutin ajan ennen tarkistusta. Jos öljyn taso on mittatikun ADD-merkinnän kohdalla tai sen alapuolella, lisää öljyä mittatikun FULL-merkintään saakka. Älä täytä liikaa. Jos öljyn pinta on mittatikun FULL- ja ADD-merkintöjen välissä, öljyä ei tarvitse lisätä.

    Tarkista moottoriöljyn määrä kuvan mukaisesti (Kuva 48).

    g029301

    Moottoriöljyn ja öljynsuodattimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda moottoriöljy ja moottoriöljyn suodatin.
  • 200 käyttötunnin välein
  • Vaihda moottoriöljy ja moottoriöljyn suodatin.
    1. Käynnistä moottori ja anna sen käydä viiden minuutin ajan, jotta öljy lämpenee.

    2. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Vaihda moottoriöljy kuvan mukaisesti (Kuva 49).

      g031623
    4. Vaihda moottorin öljynsuodatin kuvan mukaisesti (Kuva 50).

      g027477

    Polttoainejärjestelmän huolto

    Polttoainesäiliön tyhjennys

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    800 käyttötunnin välein
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö.
  • Ennen varastointia
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö.
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö aikataulun mukaisten huoltovälien ulkopuolella, jos polttoainejärjestelmä likaantuu tai jos kone on tarkoitus varastoida pitkäksi aikaa. Huuhtele säiliö puhtaalla polttoaineella.

    Vedenerottimen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tyhjennä vedenerotin.
  • 400 käyttötunnin välein
  • Vaihda polttoainesuodatin.
  • Vedenerottimen tyhjennys

    1. Aseta tyhjennysastia polttoainesuodattimen alle.

    2. Löysää suodattimen pohjassa olevaa tyhjennysventtiiliä (Kuva 51).

      g031634
    3. Kiristä venttiili tyhjennyksen jälkeen.

    Polttoainesuodattimen vaihto

    1. Puhdista suodattimen kiinnityskohdan ympäristö (Kuva 51).

    2. Irrota suodatin ja puhdista suodattimen asennuspinta.

    3. Voitele suodattimen tiiviste puhtaalla öljyllä.

    4. Asenna suodatin käsin, kunnes tiiviste koskettaa asennuspintaa. Kierrä sitten vielä puoli kierrosta.

    Polttoainejärjestelmän ilmaus

    1. Tee ennen huoltoa tehtävät toimenpiteet. Katso kohta Koneen valmistelu huoltoa varten.

    2. Varmista, että polttoainesäiliö on ainakin puolillaan.

    3. Irrota salpa ja nosta konepelti.

      Hengenvaara

      Tietyissä olosuhteissa dieselpolttoaine ja polttoainehöyryt ovat erittäin tulenarkoja ja räjähdysherkkiä. Polttoaineen aiheuttamasta tulipalosta tai räjähdyksestä voi olla seurauksena palovammoja ja omaisuusvahinkoja.

      Älä tupakoi polttoainetta käsitellessäsi ja pysy kaukana avotulesta tai paikoista, joissa kipinä voi sytyttää polttoainehöyryt.

    4. Avaa ruiskutuspumpussa oleva ilmausruuvi (Kuva 52).

      g031609
    5. Käännä avain virtalukossa KäYNNISSä-asentoon.

      Note: Sähkötoiminen polttoainepumppu käynnistyy, jolloin se työntää ilmaa ulos ilmausruuvin ympäriltä. Anna virta-avaimen olla KäYNNISSä-asennossa, kunnes ruuvin ympäriltä tulee yhtenäinen polttoainevirta.

    6. Kiristä ruuvi ja käännä avain PYSäYTYS-asentoon.

    Note: Moottorin pitäisi käynnistyä tämän toimenpiteen jälkeen. Jos moottori ei käynnisty, ilmaa on voinut jäädä ruiskutuspumpun ja ruiskuttimien väliin. Katso kohta Ruiskuttimien ilmaus.

    Ruiskuttimien ilmaus

    Note: Suorita tämä toimenpide vain, jos ilma on tyhjennetty polttoainejärjestelmästä normaalin esitäyttömenetelmän avulla, eikä moottori käynnisty. Katso kohta Polttoainejärjestelmän ilmaus.

    1. Löysää ruiskutussuuttimen nro 1 ja pidikejärjestelmän putkiliitäntää (Kuva 53).

      g031615
    2. Siirrä kaasuvipu NOPEA-asentoon.

    3. Käännä virta-avain KäYNNISTYS-asentoon ja tarkista, että polttoainetta virtaa liittimen ympäriltä.

      Note: Käännä virta-avain PYSäYTYS-asentoon, kun virta on tasainen.

    4. Kiristä putkiliitin huolellisesti.

    5. Toista edellä mainitut toimenpiteet kaikille muille suuttimille.

    Sähköjärjestelmän huolto

    Sähköjärjestelmän turvallinen käyttö

    • Irrota akun kytkennät ennen kuin korjaat konetta. Irrota ensin miinusnavan akkukenkä ja vasta sitten plusnavan akkukenkä. Kytke ensin plusnavan akkukenkä ja vasta sitten miinusnavan akkukenkä.

    • Lataa akku avoimessa tilassa, jossa on hyvä ilmanvaihto, kaukana kipinöistä ja avotulesta. Irrota laturin virtajohto ennen kuin kytket laturin akkuun tai irrotat sen akusta. Käytä suojavaatetusta ja eristettyjä työkaluja.

    Akun huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    25 käyttötunnin välein
  • Tarkista akkunesteen määrä.(Jos kone on varastossa, tarkista se 30 päivän välein.)
  • Pidä akkunesteen määrä oikeana ja akun yläosa puhtaana. Jos kone varastoidaan kuumaan paikkaan, akku tyhjenee nopeammin kuin viileässä.

    Pidä akkunesteen pinta kennojen tasolla tislatulla vedellä tai vedellä, josta on poistettu suolat. Älä täytä kennoja joka kennon sisällä olevan rengasliittimen yli. Asenna täyttöaukkojen korkit niin, että tuuletusaukot osoittavat taakse (polttoainesäiliötä kohti).

    Hengenvaara

    Akkuneste sisältää rikkihappoa, joka on tappavaa nieltynä ja aiheuttaa vakavia kemiallisia palovammoja.

    • Akkunestettä ei saa juoda eikä päästää kosketuksiin ihon, silmien tai vaatteiden kanssa. Käytä suojalaseja ja kumikäsineitä.

    • Akku on täytettävä paikassa, jossa on aina saatavilla puhdasta vettä ihon huuhtelua varten.

    Pidä akun yläosa puhtaana pesemällä se ajoittain ammoniakkiin tai ruokasoodaliuokseen kastetulla harjalla. Huuhtele yläosan pinta vedellä puhdistuksen jälkeen. Älä irrota akun täyttöaukkojen korkkeja puhdistuksen ajaksi.

    Akun kaapeleiden on oltava tiukasti kiinni akkukengissä, jotta sähkökytkentä toimii hyvin.

    Vaara

    Akun kaapeleiden virheellinen asennus voi vahingoittaa ajoneuvoa ja kaapeleita aiheuttaen kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään ja aiheuttaa siten henkilövahingon.

    • Irrota aina akun miinuskaapeli (musta) ennen pluskaapelin (punainen) irrottamista.

    • Kytke aina akun pluskaapeli (punainen) ennen miinuskaapelin (musta) kytkemistä.

    Jos akkukengät ovat syöpyneet, irrota kaapelit (miinuskaapeli [–] ensin) ja raaputa liittimiä ja akkukenkiä erikseen. Kytke kaapelit (pluskaapeli [+] ensin) ja levitä akkukenkien päälle vaseliinia.

    Sulakkeiden huolto

    Koneen sähköjärjestelmän sulakkeet sijaitsevat kojetaulun kannen alla.

    Jos kone pysähtyy tai sähköjärjestelmässä on muita vikoja, tarkasta sulakkeet. Irrota sulakkeet yksi kerrallaan ja tarkista, ovatko ne palaneet.

    Important: Jos sulakkeita on vaihdettava, uuden sulakkeen tyypin ja ampeeriluvun on oltava sama kuin vanhan sulakkeen. Muutoin sähköjärjestelmä voi vahingoittua. Kunkin sulakkeen kuvaus ja ampeeriluku on merkitty sulakkeiden vieressä olevaan tarraan.

    Note: Jos sulake palaa usein, sähköjärjestelmässä on todennäköisesti oikosulku, ja valtuutetun huoltoliikkeen on huollettava sähköjärjestelmä.

    Vetojärjestelmän huolto

    Rengaspaineen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Rengaspaineen tarkistus
  • Hengenvaara

    Alhainen rengaspaine vähentää koneen vakautta rinteessä. Sen seurauksena kone voi kaatua, mikä voi johtaa tapaturmaan tai kuolemaan.

    Älä käytä liian alhaisia rengaspaineita.

    Renkaiden oikea ilmanpaine on 0,97–1,24 bar kuvan mukaisesti (Kuva 54).

    Important: Pidä rengaspaineet oikeissa lukemissa, jotta leikkuujäljen laatu pysyy hyvänä ja kone toimii oikein.Tarkista kaikkien renkaiden rengaspaineet ennen koneen käyttöä.

    g001055

    Pyöränmuttereiden kireyden tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • 10 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • 200 käyttötunnin välein
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • Kiristä pyöränmutterit momenttiin 61–88 N·m.

    Vaara

    Pyöränmuttereiden väärä kireys saattaa johtaa henkilövahinkoihin.

    Kiristä pyöränmutterit asianmukaiseen momenttiin.

    Vetopyörän säätö vapaalle

    Jos kone liikkuu, kun ajopoljin on VAPAA-asennossa, vetonokka kaipaa säätöä.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota avain virtalukosta.

    2. Kiilaa tai tue toisen puolen etu- ja takapyörät paikoilleen.

    3. Nosta vastakkaisen puolen etu- ja takapyörä irti alustasta ja aseta tuet rungon alle.

      Vaara

      Jos konetta ei tueta asianmukaisesti, se saattaa kaatua ja vahingoittaa alla työskentelevää henkilöä.

      Toisen etupyörän ja takapyörän on kohottava maasta, ettei kone pääse liikkumaan säädön aikana.

    4. Löysää vedon säätönokan lukkomutteria (Kuva 55).

      g008922

      Vaara

      Moottorin on oltava käynnissä vedon säätönokan lopullista säätöä varten. Kuumien tai liikkuvien osien koskettaminen saattaa johtaa loukkaantumiseen.

      Pidä kädet, jalat, kasvot ja muut kehonosat etäällä äänenvaimentimesta ja muista moottorin kuumista tai liikkuvista osista.

    5. Käynnistä moottori ja kierrä nokan päätä kumpaankin suuntaan, jotta löydät vapaa-alueen keskikohdan.

    6. Lukitse säätö kiristämällä lukkomutteri.

    7. Sammuta moottori.

    8. Poista tuet ja laske kone alas. Koeaja kone ja varmista, ettei se kulje, kun ajopoljin on vapaalla.

    Jäähdytysjärjestelmän huolto

    Jäähdytysjärjestelmän turvallinen käyttö

    • Jäähdytysneste on myrkyllistä. Pidä poissa lasten ja lemmikkieläinten ulottuvilta.

    • Paineella suihkuava kuuma jäähdytysneste, kuuma jäähdytin ja sitä ympäröivät osat voivat aiheuttaa vakavia palovammoja.

      • Anna moottorin jäähtyä ainakin 15 minuuttia ennen jäähdyttimen korkin irrottamista.

      • Käytä korkkia käsitellessäsi liinaa ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine pääsee pois.

    • Älä käytä konetta, jos suojukset eivät ole paikoillaan.

    • Pidä sormet, kädet ja vaatteet etäällä pyörivästä tuulettimesta ja käyttöhihnasta.

    Jäähdytysnesteen tiedot

    Jäähdytysnestesäiliö on täytetty tehtaalla veden ja etyleeniglykolipohjaisen käyttöikää pidentävän jäähdytysnesteen seoksella (seossuhde 50:50).

    Important: Käytä vain kaupallisesti saatavia jäähdytysnesteitä, jotka täyttävät Käyttöikää pidentävien jäähdytysnesteiden vaatimukset -taulukossa luetellut määritykset.Älä käytä koneessa tavallista (vihreää) epäorgaaniseen happotekniikkaan (IAT) perustuvaa jäähdytysnestettä. Älä sekoita tavallista jäähdytysnestettä ja käyttöikää pidentävää jäähdytysnestettä keskenään.

    Jäähdytysnestetyyppien taulukko

    Etyleeniglykolijäähdytysnesteen tyyppi

    Korroosionestoaineen tyyppi

    Käyttöikää pidentävät jäätymisenestoaineet

    Orgaaninen happotekniikka (OAT)

    Important: Älä yritä erottaa tavallista (vihreää) epäorgaaniseen happotekniikkaan (IAT) perustuvaa ja käyttöikää pidentävää jäähdytysnestetyyppiä toisistaan värin perusteella.Jäähdytysnestevalmistajat voivat värjätä käyttöikää pidentävää jäähdytysnestettä joillakin seuraavista väreistä: punainen, vaaleanpunainen, oranssi, keltainen, sininen, sinivihreä, violetti ja vihreä. Käytä jäähdytysnestettä, joka täyttää Käyttöikää pidentävien jäähdytysnesteiden vaatimukset -taulukossa luetellut määritykset.

    Käyttöikää pidentävien jäähdytysnesteiden vaatimukset

    ATSM International

    SAE International

    D3306 ja D4985

    J1034, J814 ja 1941

    Important: Jäähdytysneste on sekoitettava veteen, ja seoksen suhteen on oltava 50/50.

    • Suositus: kun sekoitukseen käytetään jäähdytysnestetiivistettä, se on sekoitettava tislattuun veteen.

    • Suositeltu vaihtoehto: jos tislattua vettä ei ole saatavilla, käytä tiivisteen sijaan valmiiksi sekoitettua jäähdytysnestettä.

    • Vähimmäisvaatimus: jos tislattua vettä ja valmiiksi sekoitettua jäähdytysnestettä ei ole saatavilla, sekoita jäähdytysnestetiiviste puhtaaseen juomakelpoiseen veteen.

    Jäähdytysjärjestelmän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista moottorin jäähdytysnesteen määrä.
  • Puhdista mahdollinen lika jäähdyttimen päältä (Kuva 56).

    g195255

    Puhdista jäähdytin ja öljynjäähdytin tunnin välein, jos työolot ovat erittäin pölyiset ja likaiset. Katso Jäähdytysjärjestelmän puhdistus.

    Jäähdytysjärjestelmä on täytetty veden ja eteeniglykolipakkasnesteen seoksella (seossuhde 50:50). Tarkista jäähdytysnesteen määrä jokaisen päivän alussa ennen moottorin käynnistämistä.

    Jäähdytysjärjestelmän tilavuus on noin 5,7 litraa.

    Varoitus

    Jos moottori on juuri sammutettu, kuuma, paineenalainen jäähdytysneste saattaa roiskua ja aiheuttaa palovammoja.

    • Älä aukaise jäähdyttimen korkkia moottorin käydessä.

    • Käytä korkkia käsitellessäsi liinaa ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine pääsee pois.

    1. Tarkista paisuntasäiliön jäähdytysnesteen määrä (Kuva 57).

      Note: Kun moottori on kylmä, jäähdytysnesteen tason on oltava suunnilleen säiliön sivussa olevien merkkien puolivälissä.

      g031618
    2. Jos jäähdytysnestettä on liian vähän, irrota paisuntasäiliön korkki ja lisää nestettä.

      Note: Älä täytä liikaa.

    3. Asenna paisuntasäiliön korkki.

    Jäähdytysjärjestelmän puhdistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Puhdista lika jäähdyttimen ja öljynjäähdyttimen päältä päivittäin (puhdista ne useammin likaisissa olosuhteissa).
    1. Nosta konepelti.

    2. Puhdista moottoritila huolellisesti roskista.

    3. Aloita paineilmalla jäähdyttimen edestä ja puhalla roskat pois taaksepäin.

    4. Puhdista jäähdytin takaa alkaen ja puhalla eteenpäin.

      Note: Toista useita kertoja, kunnes roskia ei enää ole.

      Important: Jäähdyttimen puhdistaminen vedellä aiheuttaa ennenaikaista ruostumista ja osien vaurioitumista sekä pakkaa roskia järjestelmään.

      g195255
    5. Sulje ja salpaa konepelti.

    Jarrujen huolto

    Seisontajarrun säätö

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    200 käyttötunnin välein
  • Tarkista seisontajarrun säätö.
    1. Löysää säätöruuvia, joka kiinnittää nupin seisontajarrun vipuun (Kuva 59).

      g031637
    2. Kierrä nuppia, kunnes vivun käyttämiseen tarvittava voima on 41–68 N·m.

    3. Kiristä säätöruuvi.

    Hihnan huolto

    Moottorin hihnojen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    10 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Tarkista kaikkien hihnojen kunto ja kireys.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Tarkista kaikkien hihnojen kunto ja kireys.
  • Laturin hihnan kireyden tarkistus

    1. Avaa konepelti.

    2. Paina laturin hihnaa 30 N:n voimalla hihnapyörien puolivälistä (Kuva 60).

      g031638
    3. Jos hihnan painuma ei ole 11 mm, kiristä hihna seuraavien ohjeiden mukaan:

      1. Löysää pulttia, joka kiinnittää kannattimen moottoriin ja pulttia, joka kiinnittää laturin kannattimeen.

      2. Aseta vääntörauta laturin ja moottorin väliin ja väännä laturia.

      3. Kun kireys on oikea, kiristä laturin ja kannattimen pultit.

    Hydrostaatin käyttöhihnan vaihto

    1. Asenna mutteriavain tai pieni putki hihnan kiristysjousen päähän.

      Varoitus

      Jousi kannattaa suurta kuormaa, ja hihnan kireyden löysääminen väärin saattaa aiheuttaa henkilövahingon.

      Ole varovainen löysätessäsi jousta ja vaihtaessasi hihnaa.

    2. Irrota jousi kannattimesta ja poista sen jännitys työntämällä jousen päätä alas eteenpäin (Kuva 61).

      g031639
    3. Vaihda hihna.

    4. Jännitä jousi tekemällä äskeiset vaiheet päinvastaisessa järjestyksessä.

    Ohjausjärjestelmän huolto

    Kaasun säätö

    1. Työnnä kaasuvipua taaksepäin ohjauspaneelin uraa vasten.

    2. Löysää kaasuvaijerin liitintä ruiskutuspumpun vipuvarressa (Kuva 62).

      g031640
    3. Pidä ruiskutuspumpun vipuvartta alhaisen joutokäynnin pysäytintä vasten ja kiristä vaijerin liitin.

    4. Löysää ruuvit, jotka kiinnittävät kaasuvivun ohjauspaneeliin.

    5. Työnnä kaasuvipu ääriasentoonsa eteen.

    6. Liu’uta pysäytyslevyä, kunnes se koskettaa kaasuvipua ja kiristä ruuvit, jotka kiinnittävät kaasuvivun ohjauspaneeliin.

    7. Jos kaasuvipu ei pysy oikeassa asennossa käytön aikana, kiristä kitkalaitteen kaasuvipuun kiinnittävä lukkomutteri momenttiin 5–6 N·m.

      Note: Kaasuvivun käytön maksimivoiman tulee olla 27 N·m.

    Hydraulijärjestelmän huolto

    Hydraulijärjestelmän turvallinen käyttö

    • Jos nestettä pääsee ihon alle, hakeudu välittömästi lääkäriin. Lääkärin on poistettava neste kirurgisesti muutaman tunnin sisällä.

    • Varmista, että kaikki hydrauliletkut ja -putket ovat hyvässä kunnossa ja että kaikki hydrauliputkien liitokset ja kiinnitykset ovat tiukalla, ennen kuin lisäät hydraulijärjestelmän painetta.

    • Pidä keho ja kädet kaukana vuotavista rei’istä ja suuttimista, joista suihkuaa korkeapaineista hydraulinestettä.

    • Etsi hydraulinestevuotoja pahvin tai paperin avulla.

    • Poista paine varovasti hydraulijärjestelmästä, ennen kuin huollat järjestelmää.

    Hydraulinesteen huolto

    Hydraulinesteen laatuvaatimukset

    Säiliö on täytetty tehtaalla korkealaatuisella hydraulinesteellä. Tarkista hydraulinesteen taso ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä ja sen jälkeen päivittäin. Katso kohta Hydraulinesteen tarkistus.

    Suositeltu hydraulineste: Toro PX Extended Life Hydraulic Fluid (saatavana 19 litran astioissa tai 208 litran tynnyreissä).

    Note: Kun koneessa käytetään suositeltua nestettä, neste ja suodatin voidaan vaihtaa harvemmin.

    Vaihtoehtoiset hydraulinesteet: Jos Toro PX Extended Life Hydraulic Fluid -nestettä ei ole saatavana, voidaan käyttää muita tavallisia, öljypohjaisia hydraulinesteitä, jotka täyttävät kaikki jäljempänä luetellut vaatimukset (ominaisuudet ja standardit). Älä käytä synteettistä nestettä. Pyydä voiteluaineiden jälleenmyyjältä neuvoja sopivan tuotteen valitsemiseen.

    Note: Toro ei vastaa vääränlaisten nesteiden käytöstä aiheutuneista vaurioista, joten käytä vain sellaisten tunnettujen valmistajien tuotteita, joiden luokituksiin voi luottaa.

    Kulumista estävä hydraulineste, jolla on korkea viskositeetti-indeksi / alhainen jähmepiste, ISO VG 46

    Ominaisuudet: 
     Viskositeetti, ASTM D445cSt / 40 °C 44–48
     Viskositeetti-indeksi, ASTM D2270140 tai korkeampi
     Jähmepiste, ASTM D97-37 °C – -45 °C
     Standardit:Eaton Vickers 694 (I-286-S, M-2950-S/35VQ25 tai M-2952-S)

    Note: Monet hydraulinesteet ovat lähes värittömiä, mikä vaikeuttaa vuotojen toteamista. Hydraulinesteelle tarkoitettua punaista värilisäainetta on saatavana 20 ml:n pulloissa. Yksi pullo riittää 15–22 litralle hydraulinestettä. Tilaa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältäsi, osanro 44-2500.

    Important: Toro Premium Synthetic Biodegradable Hydraulic Fluid on ainoa Toron hyväksymä luonnossa hajoava synteettinen neste. Neste on yhteensopiva Toro-hydraulijärjestelmissä käytettyjen elastomeerien kanssa, ja sitä voidaan käyttää useissa lämpötiloissa. Neste on yhteensopiva perinteisten mineraaliöljyjen kanssa, mutta paras mahdollinen luonnossa hajoavuus ja suorituskyky saavutetaan huuhtelemalla perinteinen neste perusteellisesti pois hydraulijärjestelmästä. Öljyä on saatavana 19 litran astioissa tai 208 litran tynnyreissä valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    Hydraulinesteen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista hydraulinesteen määrä.
    1. Tee ennen huoltoa tehtävät toimenpiteet. Katso kohta Koneen valmistelu huoltoa varten.

    2. Puhdista täyttökaulaa ja hydraulinestesäiliön korkkia ympäröivä alue (Kuva 63).

      g031641
    3. Asenna hydraulinestesäiliön korkki (Kuva 63).

    4. Vedä mittatikku ulos täyttökaulasta ja pyyhi tikku puhtaalla liinalla.

    5. Työnnä mittatikku täyttökaulaan, vedä se ulos ja tarkista nesteen määrä.

      Note: Nesteen pinta saa poiketa mittatikun merkistä korkeintaan 6 mm.

    6. Jos nestettä on liian vähän, lisää sopivaa nestettä riittävästi, jotta pinta nousee FULL-merkkiin saakka.

    7. Työnnä mittatikku takaisin paikoilleen ja sulje täyttökaulan korkki.

    Hydraulinesteen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    800 käyttötunnin välein
  • Jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt säiliöön vaihtoehtoista nestettä, vaihda hydraulineste.
  • 2000 käyttötunnin välein
  • Jos käytät suositeltua hydraulinestettä, vaihda hydraulineste.
  • Kahden vuoden välein
  • Tyhjennä ja huuhtele hydraulisäiliö.
  • Hydraulinestetilavuus: 13,2 l

    Jos neste saastuu, ota yhteys paikalliseen Toro-jälleenmyyjääsi, sillä koko järjestelmä on huuhdeltava. Saastunut neste näyttää maitomaiselta tai mustalta.

    1. Pysäytä moottori ja nosta konepelti.

    2. Irrota hydrauliputki tai poista hydraulisuodatin ja anna hydraulinesteen virrata tyhjennysastiaan (Kuva 66 ja Kuva 64).

      g031643
    3. Asenna hydrauliputki, kun hydraulineste lakkaa virtaamasta (Kuva 64).

    4. Lisää säiliöön (Kuva 65) noin 13,2 litraa hydraulinestettä. Katso kohdat Hydraulinesteen laatuvaatimukset ja Hydraulinesteen tarkistus.

      Important: Käytä vain ohjeissa mainittuja hydraulinesteitä. Muut nesteet voivat vahingoittaa järjestelmää.

      g031641
    5. Asenna säiliön korkki.

    6. Käynnistä moottori.

    7. Käytä kaikkia hydraulisia laitteita, jotta hydraulineste leviää koko järjestelmään. Tarkista, ettei vuotoja esiinny, ja sammuta moottori.

    8. Tarkista nestemäärä ja lisää nestettä mittatikun FULL-merkintään saakka.

      Note: Älä täytä liikaa.

    Hydraulisuodattimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    800 käyttötunnin välein
  • Jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt säiliöön vaihtoehtoista nestettä, vaihda hydraulisuodatin (aiemmin, jos huoltovälin ilmaisin on punaisella alueella).
  • 1000 käyttötunnin välein
  • Jos käytät suositeltua hydraulinestettä, vaihda hydraulisuodatin (aiemmin, jos huoltovälin ilmaisin on punaisella alueella).
  • Käytä alkuperäistä Toro-vaihtosuodatinta (osanro 86-3010).

    Important: Muiden suodattimien käyttö saattaa mitätöidä joidenkin osien takuun.

    1. Tee ennen huoltoa tehtävät toimenpiteet. Katso kohta Koneen valmistelu huoltoa varten.

    2. Purista suodattimen kiinnityslevyn letku kiinni.

    3. Puhdista suodattimen asennuskohdan ympäristö. Aseta tyhjennysastia suodattimen alle ja irrota suodatin (Kuva 66).

      g195308
    4. Voitele uuden suodattimen tiiviste ja täytä suodatin hydraulinesteellä.

    5. Varmista, että suodattimen asennuskohta on puhdas. Kierrä suodatinta paikalleen, kunnes tiiviste koskettaa kiinnityslevyä, ja kiristä sitten suodatin kääntämällä puoli kierrosta.

    6. Vapauta suodattimen asennuslevyn letku.

    7. Käynnistä moottori ja anna sen käydä pari minuuttia, jotta kaikki ilma purkautuu järjestelmästä.

    8. Sammuta moottori ja tarkista, että järjestelmässä ei ole vuotoja.

    Hydrauliletkujen ja -putkien tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista, että hydrauliletkuissa ja putkissa ei ole vuotoja, kulumia, säävahinkoja tai kemiallisia vaurioita ja että letkut eivät ole kiertyneet tai kiinnitykset tai liitännät löystyneet.
  • Kahden vuoden välein
  • Vaihda liikkuvat letkut.
  • Tarkista, että hydrauliletkuissa ja putkissa ei ole vuotoja, kulumia, säävahinkoja tai kemiallisia vaurioita ja että letkut eivät ole kiertyneet tai kiinnitykset tai liitännät löystyneet. Suorita kaikki tarvittavat korjaukset ennen koneen käyttöä.

    Leikkuuyksikön huolto

    Leikkuuyksikköjen irrotus ajoyksiköstä

    1. Tee ennen huoltoa tehtävät toimenpiteet. Katso kohta Koneen valmistelu huoltoa varten.

    2. Irrota hydraulimoottorin kiinnitysruuvit. Kytke hydraulimoottori irti ja irrota se leikkuuyksiköstä (Kuva 67).

      Important: Peitä karan pää, jotta se ei likaannu.

      g031644
    3. Irrota lukitussokka tai mutteri, jolla leikkuuyksikön kannatinrunko on kiinnitetty nostovarren saranatappiin (Kuva 68).

      g031645
    4. Kieritä leikkuuyksikkö pois ajoyksiköstä.

    Leikkuuyksiköiden asentaminen ajoyksikköön

    1. Tee ennen huoltoa tehtävät toimenpiteet. Katso kohta Koneen valmistelu huoltoa varten.

    2. Siirrä leikkuuyksikkö ajoyksikön eteen oikeaan kohtaan.

    3. Liu’uta leikkuuyksikön kannatinrunko nostovarren saranatapille ja kiinnitä lukitussokalla tai kiinnikemutterilla (Kuva 68).

    4. Asenna hydraulimoottori leikkuuyksikköön hydraulimoottorin kiinnitysruuveilla (Kuva 67).

      Note: Varmista, että O-rengas on paikallaan ja että se on ehjä.

    5. Rasvaa kara.

    Terätason huolto

    Vaakatasoleikkuuyksikön leikkuukorkeudeksi asennetaan tehtaalla 5 cm ja terän kaltevuudeksi 7,9 mm. Vasemman ja oikean puolen leikkuukorkeudet ovat tehdasasetuksen mukaan 0,7 mm:n sisällä toisistaan.

    Leikkuuyksikkö on suunniteltu niin, että terään kohdistuvat iskut eivät väännä koteloa. Jos terä osuu kiinteään esineeseen, tarkista, että terä ei ole vaurioitunut ja että terätaso on asetuksen mukainen.

    Terätason tarkastus

    1. Irrota hydraulimoottori leikkuuyksiköstä ja irrota sitten leikkuuyksikkö ajoyksiköstä.

      Note: Aseta leikkuuyksikkö tasaiselle pöydälle nostolaitteen tai vähintään kahden henkilön avulla.

    2. Merkitse terän toinen pää maalikynällä tai tussilla.

      Note: Tarkista kaikki korkeusasetukset tämän terän avulla.

    3. Aseta merkityn terän pään leikkuusärmä kello 12:n asentoon (suoraan eteenpäin leikkuusuuntaan) ja mittaa etäisyys pöydän pinnasta leikkuusärmään (Kuva 69).

      g011353
    4. Käännä terän merkitty pää kello 3:n ja kello 9:n asentoon ja mittaa etäisyydet (Kuva 69).

    5. Vertaa kello 12:n asennossa mitattua korkeutta leikkuukorkeusasetukseen.

      Note: Näiden on oltava 0,7 mm:n sisällä toisistaan. Kello 3:n ja kello 9:n etäisyyksien on oltava 3,8±2,2 mm suuremmat kuin kello 12:n asennossa ja 2,2 mm:n sisällä toisistaan.

    Jos jokin mitoista on rajojen ulkopuolella, siirry kohtaan Terätason säätö.

    Terätason säätö

    Aloita etummaisesta asetuksesta (muuta yksi kannatin kerrallaan).

    1. Irrota leikkuukorkeuskannatin (etu, vasen tai oikea) leikkuuyksikön rungosta (Kuva 70).

      g031647
    2. Käytä halutun leikkuukorkeuden saavuttamiseen leikkuuyksikön rungon ja kannattimen välissä 1,5 mm:n (0,06 tuuman) välilevyjä ja/tai 0,7 mm:n (0,03 tuuman) välilevyä (Kuva 70).

    3. Asenna leikkuukorkeuskannatin leikkuuyksikön runkoon ja aseta jäljelle jääneet välilevyt leikkuukorkeuskannattimen alle (Kuva 70).

    4. Kiristä kuusiopultti, välikappale ja laippamutteri.

      Note: Kuusiopultti ja välikappale on kiinnitetty toisiinsa kierrelukitteella, jotta välikappale ei pääse putoamaan leikkuuyksikön rungon sisään.

    5. Tarkista asetus kello 12:n asennossa ja säädä tarvittaessa.

    6. Tarkista, täytyykö molempia (oikean- ja vasemmanpuoleista) leikkuukorkeuden kannattimia vai vain yhtä niistä säätää.

      Note: Jos kello 3:n tai 9:n asennon puoli on 1,6–6,0 mm korkeammalla kuin uusi etukorkeus, kyseistä puolta ei tarvitse säätää. Säädä toinen puoli enintään 2,2 mm:n päähän oikein säädetystä puolesta.

    7. Säädä oikean ja/tai vasemman puolen leikkuukorkeuskannattimet toistamalla vaiheet 1–3.

    8. Kiristä lukkopultit ja laippamutterit.

    9. Tarkista kello 12:n, 3:n ja 9:n asentojen korkeudet.

    Eturullan huolto

    Tarkista eturulla kulumien varalta ja että se ei huoju liikaa eikä juutu kiinni. Rulla tai sen osat on huollettava tai vaihdettava, jos jokin näistä ongelmista ilmenee.

    Eturullan irrotus

    1. Irrota rullan kiinnityspultti (Kuva 71).

      g031649
    2. Aseta rullan kotelon päähän pistepuikko ja irrota vastapäisen puolen laakeri napauttamalla vuorotellen laakerin sisäkehän vastakkaisia puolia.

      Note: Sisäkehän reunasta on oltava näkyvissä 1,5 mm.

    3. Irrota toinen laakeri työntämällä puristimessa.

    4. Tarkista, että rullan kotelo, laakerit ja laakerin välikappale ovat ehjät (Kuva 71).

      Note: Vaihda rikkoutuneet osat ja kokoa eturulla.

    Eturullan asennus

    1. Paina pelkästään ulompaa kehää tai sisä- ja ulkokehää yhtä voimakkaasti. Asenna ensimmäinen laakeri rullan koteloon (Kuva 71).

      Note: Paina pelkästään ulompaa kehää tai sisä- ja ulkokehää yhtä voimakkaasti.

    2. Asenna välikappale (Kuva 71).

    3. Paina pelkästään ulompaa kehää tai sisä- ja ulkokehää yhtä voimakkaasti. Asenna toinen laakeri rullan koteloon painamalla, kunnes se koskettaa välikappaletta (Kuva 71).

    4. Asenna rullakokoonpano leikkuuyksikön runkoon.

      Important: Jos rullakokoonpano kiinnitetään siten, että välys on yli 1,5 mm, laakeriin kohdistuva sivuttainen rasitus voi rikkoa sen.

    5. Tarkista, että rullakokoonpanon ja rullan leikkuuyksikön runkoon kiinnittävien kannattimien välys on enintään 1,5 mm.

      Note: Jos välys on yli 1,5 mm, säädä välys asentamalla riittävästi ⅝ tuuman aluslaattoja.

    6. Kiristä kiinnityspultti momenttiin 108 N·m.

    Terän huolto

    Terien turvallinen käyttö

    • Terä on tarkistettava säännöllisesti kulumisen ja vaurioiden varalta.

    • Ole varovainen, kun tarkastat teriä. Kiedo terien ympärille esimerkiksi kangas tai käytä käsineitä ja noudata varovaisuutta teriä huoltaessasi. Terät saa ainoastaan vaihtaa tai teroittaa. Niitä ei saa suoristaa eikä hitsata.

    • Ole varovainen käsitellessäsi moniteräisiä koneita, sillä yhden terän kääntäminen saattaa kääntää myös muita teriä.

    Terän huolto

    Leikkuuyksiköiden terien irrotus ja asennus

    Vaihda terä, jos se osuu kiinteään esineeseen tai jos se on epätasapainossa tai taipunut. Käytä aina alkuperäisiä Toro-vaihtoteriä, jotta turvallisuus ja suorituskyky olisivat parhaat mahdolliset.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, nosta leikkuuyksikkö kuljetusasentoon, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

      Note: Tue tai lukitse leikkuuyksikkö siten, ettei se pääse vahingossa putoamaan alas.

    2. Tartu terän päähän liinan tai paksun hansikkaan avulla.

    3. Irrota teräpultti, nurmisuojakupu ja terä kara-akselista (Kuva 72).

      g011355
    4. Asenna terä, nurmisuojakupu ja teräpultti ja kiristä teräpultti momenttiin 115–149 N∙m.

      Important: Terän kaarevan puolen on osoitettava leikkuuyksikön sisäpuolta kohti, jotta leikkuujäljestä tulee moitteeton.

      Note: Jos terä on osunut vieraaseen esineeseen, kiristä kaikki karapyörän mutterit momenttiin 115–149 N·m.

    Terän tarkastus ja teroitus

    Note: Tarkasta terä ennen koneen käyttöä. Hiekka ja hankaavat materiaalit voivat kuluttaa metallia, jolla terän tasaiset ja käyrät osat liittyvät toisiinsa. Vaihda terä, jos siinä on kulumisen merkkejä. Katso kohta Terän tarkastus ja teroitus.

    1. Tee ennen huoltoa tehtävät toimenpiteet. Katso kohta Koneen valmistelu huoltoa varten.

    2. Tue leikkuuyksikkö, ettei se pääse vahingossa putoamaan.

    3. Tarkasta terän leikkuusärmät huolellisesti, varsinkin kohdat, joissa terän tasaiset ja käyrät osat kohtaavat (Kuva 73).

      g031648
    4. Tarkasta kaikkien terien leikkuusärmät. Teroita leikkuusärmät, jos ne ovat tylsät tai urautuneet. Teroita vain leikkuusärmän yläosa ja säilytä alkuperäinen leikkuukulma, jotta terävyys säilyy (Kuva 74).

      Note: Terä säilyttää tasapainonsa, kun molemmista leikkuusärmistä poistetaan metallia yhtä paljon.

      g006926
    5. Aseta terä tasaiselle alustalle ja tarkista sen päät, jotta terä on varmasti suora ja yhdensuuntainen.

      Note: Terän päiden on oltava hiukan keskikohtaa alempana ja leikkuusärmän on oltava terän takareunaa alempana. Tällaisen terän leikkuujälki on hyvä, ja se vaatii vain vähän moottoritehoa. Jos terän päät ovat ylempänä kuin keskikohta tai jos leikkuusärmä on ylempänä kuin takareuna, terä on vääntynyt tai kiero, ja se on vaihdettava.

      g276373

      Note: Terän päiden on oltava hiukan keskikohtaa alempana ja leikkuusärmän on oltava terän takareunaa alempana. Nämä ominaisuudet tuottavat hyvän terän leikkuujäljen ja vaativat vain vähän moottoritehoa.

      Note: Jos terän päät ovat keskikohtaa korkeammalla tai jos terän leikkuusärmät ovat takareunaa korkeammalla, vaihda terä. Nämä ominaisuudet osoittavat, että terä on taipunut tai vääntynyt.

    6. Asenna terä siipi kohti leikkuuyksikköä nurmisuojakuvun ja teräpultin avulla.

    7. Kiristä teräpultti momenttiin 115–149 N·m.

    Terän pysäytysajan tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Terän pysäytysajan tarkastus.
  • Leikkuuyksikön terät pysähtyvät seitsemän sekunnin kuluessa leikkuuyksiköiden pysäyttämisestä.

    Note: Laske leikkuuyksiköt puhtaalle nurmelle tai kovalle alustalle, jossa ne eivät nostata pölyä tai leikkuujätettä.

    Tarkista pysäytysaika siten, että avustaja asettuu vähintään kuuden metrin päähän leikkuuyksiköistä ja tarkkailee yhden leikkuuyksikön teriä. Kytke leikkuuyksiköt pois käytöstä ja mittaa, kuinka kauan terien pysähtyminen kokonaan kestää. Jos tähän kuluu enemmän kuin seitsemän sekuntia, jarruventtiiliä on säädettävä. Lisätietoja säädön suorittamisesta saa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    Varastointi

    Turvallisuus varastoinnin aikana

    • Sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

    • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

    Laitteen valmistelu varastointia varten

    Important: Älä puhdista konetta suolapitoisella tai kierrätetyllä vedellä.

    Ajoyksikön valmistelu

    1. Puhdista ajoyksikkö, leikkuuyksiköt ja moottori huolellisesti.

    2. Tarkista rengaspaineet. Katso Rengaspaineen tarkistus.

    3. Tarkista, etteivät kiinnikkeet ole löysällä, ja kiristä tarvittaessa.

    4. Rasvaa kaikki rasvanipat ja nivelet. Pyyhi pois ylimääräinen voiteluaine.

    5. Hio varovasti ja maalaa korjausmaalilla maalipinnat, jotka ovat naarmuuntuneet, lohkeilleet tai ruostuneet. Korjaa kaikki metallirungossa olevat kolhut.

    6. Huolla akku ja kaapelit seuraavasti:

      1. Irrota akkuliittimet akun navoista.

        Note: Irrota ensin miinusnavan akkukenkä ja vasta sitten plusnavan akkukenkä. Kytke ensin plusnavan akkukenkä ja vasta sitten miinusnavan akkukenkä.

      2. Puhdista akku, akkukengät ja navat teräsharjalla ja ruokasoodaliuoksella.

      3. Voitele kaapeliliittimet ja akun navat Grafo 112X -suojarasvalla (osanumero 505-47) tai vaseliinilla ruostumisen ehkäisemiseksi.

      4. Lataa akku hitaasti 60 päivän välein 24 tunnin ajan, jotta akkuun ei muodostu lyijysulfaattia.

    Moottorin valmistelu

    1. Tyhjennä moottoriöljy öljysäiliöstä ja asenna tyhjennystulppa paikalleen.

    2. Irrota ja hävitä öljynsuodatin. Asenna uusi öljynsuodatin.

    3. Lisää öljysäiliöön ilmoitettu määrä moottoriöljyä.

    4. Käännä virta-avain KäYNNISSä-asentoon, käynnistä moottori ja käytä sitä joutokäynnillä noin kahden minuutin ajan.

    5. Käännä virta-avain PYSäYTYS-asentoon.

    6. Tyhjennä kaikki polttoaine perusteellisesti polttoainesäiliöstä ja letkuista sekä polttoainesuodatin-/vedenerotinkokoonpanosta.

    7. Huuhtele polttoainesäiliö tuoreella ja puhtaalla dieselpolttoaineella.

    8. Varmista kaikki polttoainejärjestelmän liitännät.

    9. Puhdista ja huolla ilmanpuhdistinjärjestelmä perusteellisesti.

    10. Tiivistä ilmanpuhdistimen imuaukko sekä pakoaukko säänkestävällä teipillä.

    11. Tarkista pakkassuojaus ja lisää pakkasnestettä alueella odotettavissa olevan alimman lämpötilan mukaan.

    Leikkuuyksiköiden varastointi

    Jos leikkuuyksikkö irrotetaan ajoyksiköstä pidemmäksi aikaa, suojaa kara pölyltä ja kosteudelta asentamalla karan päälle karatulppa.