Johdanto

Tätä työajoneuvoa ei ole tarkoitus käyttää yleisillä teillä. Se on tarkoitettu ihmisten ja materiaalien kuljetukseen. Tuotteen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta opit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja laitevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Vieraile osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja käyttökoulutukseen liittyviä materiaaleja tai tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai jos haluat rekisteröidä tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteesi malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin.Kuva 1 näyttää laitteen malli- ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Skannaa sarjanumerokilvessä (jos varusteena) oleva QR-koodi mobiililaitteella, niin saat tuotetietoja sekä takuu- ja varaosatietoja.

g388484

Tässä käyttöoppaassa käytetään kahta termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Varoitusmerkintä (Kuva 2) näkyy sekä tässä käyttöoppaassa että koneessa. Se osoittaa tärkeitä turvallisuusilmoituksia, joiden ohjeita on noudatettava onnettomuuksien välttämiseksi. Tämän merkin yhteydessä näkyy sana Hengenvaara, Vaara tai Varoitus.

  • Hengenvaara: ilmaisee välittömästi vaarallisen tilanteen, joka johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen, jos tilannetta ei vältetä.

  • Vaara: ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen, jos tilannetta ei vältetä.

  • Varoitus: ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka saattaa johtaa vähäiseen tai lievään loukkaantumiseen, jos tilannetta ei vältetä.

g000502

Tämä tuote on asianmukaisten eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on erillisessä tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Kalifornian laki (California Public Resource Code, pykälät 4442 ja 4443) kieltää tämän moottorin käytön metsä-, pensaikko- tai ruohopeitteisillä mailla, jos moottoria ei ole varustettu pykälässä 4442 mainitulla hyvässä käyttökunnossa pidetyllä kipinänsammuttimella tai jos moottoria ei ole suojattu, varustettu ja huollettu palovaaran ehkäisemiseksi.

Mukana toimitettavassa moottorin käyttöoppaassa on Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluelimeen EPA:han (Environmental Protection Agency) ja Kalifornian päästöjärjestelmien päästöjen valvontasääntöihin sekä kunnossapitoon ja takuuseen liittyviä tietoja. Käyttöoppaita voi tilata moottorin valmistajalta.

Vaara

KALIFORNIA

Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Dieselmoottorin tuottamat pakokaasut ja jotkin niiden aineosat sisältävät kemikaaleja, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Akun liitännät, navat ja niihin liittyvät lisävarusteet sisältävät lyijyä ja lyijy-yhdisteitä, joiden tiedetään aiheuttavan syöpää ja haittaavan lisääntymistä. Pese kädet, kun olet käsitellyt näitä osia.

Turvaohjeet

Tämä kone on suunniteltu standardien EN 16990 ja SAE J2258 mukaisesti.

Yleinen turvallisuus

Tämä tuote voi aiheuttaa henkilövahingon. Noudata aina kaikkia turvallisuusohjeita, jotta vakavilta loukkaantumisilta vältytään.

  • Lue ja sisäistä tämän käyttöoppaan sisältö ennen koneen käynnistämistä. Huolehdi siitä, että kaikki tuotteen käyttäjät tietävät, miten sitä käytetään, ja ymmärtävät varoitukset.

  • Raskaat kuormat tai lisälaitteiden lisääminen ajoneuvoon voivat vaikuttaa sen vakauteen painon määrästä ja jakautumisesta riippuen.

  • Koneen käyttö vaatii käyttäjän täyden huomion. Jos käyttäjän huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkilö- tai omaisuusvahinko.

  • Älä laita käsiä tai jalkoja koneen liikkuvien osien lähelle.

  • Älä käytä konetta ilman paikallaan olevia ja toimivia suojuksia ja muita suojalaitteita.

  • Älä päästä sivullisia tai lapsia käyttöalueelle. Älä anna alle 16-vuotiaiden lasten käyttää konetta, ellei heillä ole virallista moottoriajoneuvon ajolupaa.

  • Pysäytä kone, sammuta moottori ja irrota virta-avain ennen huoltoa tai polttoainesäiliön täyttämistä.

Laitteen asiaton käyttö tai huolto voi aiheuttaa tapaturman. Vähennä loukkaantumisriskiä noudattamalla näitä turvallisuusohjeita ja huomioimalla aina varoitusmerkki Graphic, joka tarkoittaa varoitusta, vaaraa tai hengenvaaraa – henkilöturvallisuusohjeet. Ohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa johtaa henkilövahinkoon tai kuolemaan.

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decal106-6755
decal145-2205
decal145-2215
decal144-1143
decal145-2225
decal144-2255

Vakiomallit (2 henkilöä)

decal144-1144

Tiimimallit (4 henkilöä)

decal144-2293
decalbatterysymbols

Käyttöönotto

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Ohjauspyörän asennus

Vain TC-mallit

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Ohjauspyörä1
Suojus1
  1. Jos ohjauspyörän keskiöön on asennettu suojus, irrota se.

  2. Irrota lukkomutteri (½ tuumaa) ohjausakselista.

  3. Varmista, että etupyörät osoittavat suoraan eteenpäin.

  4. Liu’uta ohjauspyörä ohjausakseliin.

  5. Kiinnitä ohjauspyörä akseliin aiemmin irrotetulla lukkomutterilla (½ tuumaa) ja kiristä se momenttiin 24–30 N·m.

  6. Asenna suojus ohjauspyörään.

g357124

Akun kytkentä

Vain TC-mallit

Vaara

Akun kaapeleiden virheellinen asennus voi vahingoittaa konetta ja kaapeleita aiheuttaen kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään ja aiheuttaa siten henkilövahingon.

  • Irrota aina akun miinuskaapeli (musta) ennen pluskaapelin (punainen) irrottamista.

  • Kytke aina akun pluskaapeli (punainen) ennen miinuskaapelia (musta).

  1. Kytke akun pluskaapeli (punainen) akun plusnapaan (+) ja kiinnitä kaapeli pultilla ja muttereilla (Kuva 4).

  2. Vedä eristesuojus akun plusnavan päälle (Kuva 4).

    Note: Eristesuojus estää mahdolliset maavuodot.

  3. Kytke akun miinuskaapeli (musta) akun miinusnapaan (–) ja kiinnitä kaapeli pultilla ja muttereilla (Kuva 4).

    g357128

Suuntavilkkujen toimintatilan vaihtaminen yhdysvaltalaisesta tyypistä (US) eurooppalaiseksi tyypiksi (EU)

Vain kansainväliset mallit

Irrota konepellin alla oletuksena kytketty yhdysvaltalaisen tyypin välijohdin (Kuva 5).

Note: Kiinnitä irrallinen liitin nippusiteellä.

g400894

Nopeusmittarin muuntaminen maileista tunnissa kilometreihin tunnissa

  1. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

  2. Käännä virta-avain KäYNNISSä-asentoon.

  3. Muunna nopeusmittarin yksikkö maileista tunnissa kilometreihin tunnissa pitämällä näyttöpainiketta painettuna 3–10 sekuntia.

    g367226

Nestemäärien ja rengaspaineen tarkistus

  1. Tarkista moottoriöljyn määrä ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä. Katso kohta Moottorin öljymäärän tarkistus.

  2. Tarkista vaihteistoöljyn määrä ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä. Katso kohta Vaihteistoöljyn määrän tarkistus.

  3. Tarkista etutasauspyörästön öljyn määrä ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä. Katso kohta Etutasauspyörästön öljymäärän tarkistus.

  4. Tarkista moottorin jäähdytysnesteen määrä ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä. Katso kohta Moottorin jäähdytysnesteen määrän tarkistus.

  5. Tarkista jarrunesteen määrä ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä. Katso kohta Jarrunesteen määrän tarkistus.

  6. Tarkista rengaspaine. Katso Rengaspaineen tarkistus.

Kaatumissuojausjärjestelmän (ROPS) asennus

Vakiomalleissa (2 henkilöä)

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Vasen etuturvakaarikokoonpano1
Oikea etuturvakaarikokoonpano1
Vasen takaturvakaarikokoonpano1
Oikea takaturvakaarikokoonpano1
Eturistituki1
Takaristituki1
Istuinpaneeli1
Olkatuki2
Kuusiokantapultti (⅜ × 1¼ tuumaa)8
Lukkopultti (5/16 × 3/4 tuumaa)12
Litteäkantainen kuusiopultti (5/16 × ¾ tuumaa)4
Litteäkantainen kuusiopultti (¼ × ¾ tuumaa)10
Litteäkantainen kuusiopultti (¼ × 1 tuumaa)2
Pyöreäkantainen pultti (5/16 × 1‑½ tuumaa)2
Laippakantapultti (⅜ × 2‑¼ tuumaa)2
Lukkomutteri (5/16 tuumaa)14
Lukkomutteri (⅜ tuumaa)10
Lukkomutteri (¼ tuumaa)2
Lukkomutteri (7/16")2
  1. Nosta kuljetuslava (Kuva 7).

    g361797
  2. Nosta konepelti (Kuva 8).

    g361798
  3. Irrota oikean- ja vasemmanpuoleisesta istuimen jalustan paneelista litteäkantaiset kuusiopultit (¼ × ¾ tuumaa) ja T30-Torx-kiinnikkeet (Kuva 9).

    Irrota polttoainesäiliön korkki vasemmanpuoleisesta istuimen jalustan paneelista (Kuva 10).

    Note: Älä vedä korkkia ulos pidemmälle kuin kiinnitysnaru antaa myöten.

    g361802
    g364231
  4. Irrota lukkomutteri (⅜ tuumaa) ja lukitustappi oikeasta ja vasemmasta takarunkoputkesta (Kuva 11).

    g361803
  5. Kiinnitä oikea takaturvakaarikokoonpano löysästi oikeaan takarunkoputkeen yhdellä laippakantapultilla (⅜ × 2‑¼ tuumaa) ja yhdellä lukkomutterilla (⅜ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 12).

    g361804
  6. Toista vaiheet 5–7 vasemman takaturvakaarikokoonpanon kohdalla.

  7. Kiinnitä oikea etuturvakaarikokoonpano löysästi oikeanpuoleiseen turvakaaren asennuskannattimeen kahdella kuusiopultilla (⅜ × 1‑¼ tuumaa) ja kahdella lukkomutterilla (⅜ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 13).

    g361799
  8. Kiinnitä oikea etuturvakaarikokoonpano löysästi oikeaan takaturvakaarikokoonpanoon kahdella kuusiopultilla (⅜ × 1‑¼ tuumaa) ja kahdella lukkomutterilla (⅜ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 14).

    g361800
  9. Kiinnitä oikea etuturvakaarikokoonpano kojelautaan yhdellä litteäkantaisella kuusiopultilla (¼ × 1 tuumaa) ja yhdellä lukkomutterilla (¼ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 15).

    g361801
  10. Toista vaiheet 10–13 vasemman etuturvakaarikokoonpanon kohdalla.

  11. Kiinnitä eturistituki etuturvakaarikokoonpanoihin neljällä lukkopultilla (5/16 × ¾ tuumaa) ja neljällä lukkomutterilla (5/16 tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 16).

    g361807
  12. Kiinnitä takaristituki takaturvakaarikokoonpanoihin neljällä lukkopultilla (5/16 × ¾ tuumaa) ja neljällä lukkomutterilla (5/16 tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 17).

    Varmista, että ristituen asento on kuvan mukainen (Kuva 17).

    g361808
  13. Kiinnitä istuinpaneeli takaturvakaarikokoonpanoihin neljällä lukkopultilla (5/16 × ¾ tuumaa) ja neljällä lukkomutterilla (5/16 tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 18).

    g362076
  14. Kiinnitä istuinpaneeli takarungon ristituen kiskoon neljällä litteäkantaisella kuusiopultilla (¼ × ¾ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 19).

    g361809
  15. Kiristä kiinnittimet kuvan mukaisesti (Kuva 20).

    g362077
  16. Kiinnitä kaksi olkatukea takaturvakaarikokoonpanoihin neljällä itsekierteittävällä ruuvilla (5/16 × ¾ tuumaa), kahdella pyöreäkantaisella pultilla (5/16 × 1‑½ tuumaa) ja kahdella lukkomutterilla (5/16 tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 21).

    Kiristä lukkomutterit (5/16 tuumaa) momenttiin 22,6 N·m kuvan mukaisesti (Kuva 21).

    g417719
  17. Asenna oikeanpuoleinen turvavyö seuraavasti:

    1. Irrota suojus turvavyön yläosasta (Kuva 22).

    2. Aseta turvavyö turvakaaren turvavyön kiinnikkeeseen ja kiinnitä turvavyö lukkomutterilla (7/16 tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 22).

      Kiristä lukkomutteri (7/16 tuumaa) momenttiin 48,8 N·m kuvan mukaisesti (Kuva 22).

    3. Asenna korkki (Kuva 22).

    4. Toista nämä vaiheet vasemmanpuoleisen turvavyön kohdalla.

      g361796
  18. Kiinnitä kaksi istuimen selkänojaa istuinpaneeliin kuudella litteäkantaisella kuusiopultilla (¼ × ¾ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 23).

    g361805
  19. Kiristä kuusi litteäkantaista kuusiopulttia (¼ × ¾ tuumaa) momenttiin 5,4 N·m kuvan mukaisesti (Kuva 24).

    g361812
  20. Asenna aiemmin irrotetut lukkomutterit (⅜ tuumaa) ja lukitustapit oikeaan ja vasempaan takarunkoputkeen (Kuva 25).

    g361795
  21. Säädä kuljetuslavan salvan kohdistusmutteria, kunnes rakoa ei enää ole ja kuljetuslava sulkeutuu tiukasti (Kuva 26).

    g361794
  22. Kiristä lukkomutteri (⅜ tuumaa) momenttiin 40,7 N·m kuvan mukaisesti (Kuva 27).

    g361813
  23. Kiinnitä oikean- ja vasemmanpuoleinen istuimen jalustan paneeli aiemmin irrotetuilla litteäkantaisilla kuusiopulteilla (¼ × ¾ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 28).

    g361811
  24. Asenna polttoainesäiliön korkki vasemmanpuoleiseen istuimen jalustan paneeliin (Kuva 29).

    g364835

Kaatumissuojausjärjestelmän (ROPS) asennus

Neljän henkilön (4 hengen) mallit

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Vasen, eturullapalkkikokoonpano1
Oikea, eturullapalkkikokoonpano1
Vasen, takarullapalkkikokoonpano1
Oikea, takarullapalkkikokoonpano1
Vasen keskiturvakaarikokoonpano1
Oikea keskiturvakaarikokoonpano1
Turvakaaren liitoskokoonpano2
Takaistuimen kahvakokoonpano1
Eturistituki1
Keskiristituki1
Takaristituki1
Istuinpaneeli2
Olkatuki4
Kuusiopultti (⅜ × 1-¼ tuumaa)20
Lukkopultti (5/16 × ¾ tuumaa)16
Litteäkantainen kuusiopultti (5/16 × ¾ tuumaa)8
Litteäkantainen kuusiopultti (¼ × ¾ tuumaa)24
Laippakantapultti (⅜ × 1 tuumaa)2
Lukkopultti (¼ × 1-½ tuumaa)4
Laippakantapultti (3/8 × 2-1/4 tuumaa)2
Laippakantapultti (3/8 × 1 tuumaa)4
Lukkomutteri (5/16 tuumaa)20
Lukkomutteri (⅜ tuumaa)26
Lukkomutteri (¼ tuumaa)2
Lukkomutteri (7/16 tuumaa)4
Kiinnike (¼ tuumaa)4
  1. Nosta kuljetuslava (Kuva 30).

    g364836
  2. Nosta konepelti (Kuva 31).

    g364837
  3. Irrota kahdesta oikeanpuoleisesta ja kahdesta vasemmanpuoleisesta istuimen jalustan paneelista litteäkantaiset kuusiopultit (¼ × ¾ tuumaa) ja T30-Torx-kiinnikkeet (Kuva 32).

    Irrota polttoainesäiliön korkki vasemmanpuoleisesta takaistuimen jalustan paneelista (Kuva 33).

    Note: Älä vedä korkkia ulos ennen kuin hihnan pää on kiinni.

    g364843
    g401266
  4. Irrota neljä litteäkantaista kuusiopulttia (5/16 × 1 tuumaa), joilla jalkatila on kiinnitetty, ja irrota jalkatila (Kuva 34).

    g364842
  5. Irrota lukkomutteri (⅜ tuumaa) ja lukitustappi oikeasta ja vasemmasta takarunkoputkesta (Kuva 35).

    g364844
  6. Kiinnitä oikea takaturvakaarikokoonpano löysästi oikeaan takarunkoputkeen yhdellä laippakantapultilla (⅜ × 2‑¼ tuumaa) ja yhdellä lukkomutterilla (⅜ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 36).

    g364845
  7. Toista vaihe 8 vasemmalla puolella.

  8. Kiinnitä oikea turvakaaren liitoskokoonpano löysästi oikeaan takaturvakaarikokoonpanoon kahdella kuusiopultilla (⅜ × 1‑¼ tuumaa) ja kahdella lukkomutterilla (⅜ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 37).

    g364840
  9. Toista vaihe 11 vasemmalla puolella.

  10. Kiinnitä oikea etuturvakaarikokoonpano löysästi oikeanpuoleiseen turvakaaren asennuskannattimeen kahdella kuusiopultilla (⅜ × 1‑¼ tuumaa) ja kahdella lukkomutterilla (⅜ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 38).

    g364838
  11. Kiinnitä oikea etuturvakaarikokoonpano kojelautaan yhdellä litteäkantaisella kuusiopultilla (¼ × 1 tuumaa) ja yhdellä lukkomutterilla (¼ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 39).

    g364839
  12. Kiinnitä oikean keskiturvakaarikokoonpanon yläosa löysästi oikeaan etu- ja takaturvakaarikokoonpanoon neljällä kuusiopultilla (⅜ × 1‑¼ tuumaa) ja neljällä lukkomutterilla (⅜ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 40).

    g364867
  13. Kiinnitä oikean keskiturvakaarikokoonpanon alaosa löysästi istuimen jalustakokoonpanoon kahdella laippakantapultilla (⅜ × 1 tuumaa) ja kahdella lukkomutterilla (⅜ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 41).

    g364848
  14. Toista vaiheet 14–20 vasemmalla puolella.

  15. Kiinnitä eturistituki etuturvakaarikokoonpanoihin neljällä lukkopultilla (5/16 × ¾ tuumaa) ja neljällä lukkomutterilla (5/16 tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 42).

    g364850
  16. Kiinnitä keskiristituki keskiturvakaarikokoonpanoihin neljällä kuusiopultilla (⅜ × 1‑¼ tuumaa) ja neljällä lukkomutterilla (⅜ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 43).

    g364851
  17. Kiinnitä takaristituki takaturvakaarikokoonpanoihin neljällä lukkopultilla (5/16 × ¾ tuumaa) ja neljällä lukkomutterilla (5/16 tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 44).

    Varmista, että ristituen asento on kuvan mukainen (Kuva 44).

    g364852
  18. Kiinnitä istuinpaneeli löysästi takaturvakaarikokoonpanoihin neljällä lukkopultilla (5/16 × ¾ tuumaa) ja neljällä lukkomutterilla (5/16 tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 45).

    g364854
  19. Kiinnitä istuinpaneeli takarungon ristituen kiskoon neljällä litteäkantaisella kuusiopultilla (¼ × ¾ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 46).

    Kiristä neljä litteäkantaista kuusiopulttia (¼ × ¾ tuumaa) momenttiin 11,3 N·m.

    g364853
  20. Kiinnitä istuinpaneelin keskiosa löysästi keskiturvakaarikokoonpanoihin kahdella lukkopultilla (5/16 × ¾ tuumaa) ja kahdella lukkomutterilla (5/16 tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 47).

    g364841
  21. Kiinnitä takaistuimen kahvakokoonpano löysästi keskimmäiseen istuinpaneeliin kahdella lukkopultilla (5/16 × ¾ tuumaa) ja kahdella lukkomutterilla (5/16 tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 48).

    g364856
  22. Asenna neljä kiinnikettä (¼ tuumaa) keskimmäiseen istuinpaneeliin (Kuva 49).

    g364834
  23. Kiinnitä keskimmäinen istuinpaneeli jalkatilaan ja neljään kiinnikkeeseen (¼ tuumaa) neljällä litteäkantaisella kuusiopultilla (¼ × ¾ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 50).

    Kiristä neljä kuusio-aluslevyn pääpulttia (¼ × ¾ tuumaa) momenttiin 11,3 N∙m.

    g364849
  24. Kiinnitä jalkatilan pohja neljällä aiemmin irrotetulla litteäkantaisella kuusiopultilla (5/16 × 1 tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 51).

    g364855
  25. Kiristä kiinnittimet kuvan mukaisesti (Kuva 52).

    g364859
  26. Kiinnitä neljä olkatukea takaturvakaarikokoonpanoihin ja keskiturvakaarikokoonpanoihin kahdeksalla itsekierteittävällä ruuvilla (5/16 × ¾ tuumaa), neljällä pyöreäkantaisella pultilla (5/16 × 1‑½ tuumaa) ja neljällä lukkomutterilla (5/16 tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 53).

    Kiristä lukkomutterit (5/16 tuumaa) momenttiin 22,6 N·m kuvan mukaisesti (Kuva 53).

    g417720
  27. Asenna oikeanpuoleiset turvavyöt seuraavasti:

    1. Irrota suojus turvavyön yläosasta (Kuva 54).

    2. Aseta turvavyö turvakaaren turvavyön kiinnikkeeseen ja kiinnitä turvavyö lukkomutterilla (7/16 tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 54).

      Kiristä lukkomutteri (7/16 tuumaa) momenttiin 48,8 N·m kuvan mukaisesti (Kuva 54).

    3. Asenna korkki (Kuva 54).

    4. Toista nämä vaiheet vasemmanpuoleisten turvavöiden kohdalla.

      g364833
  28. Kiinnitä neljä istuimen selkänojaa istuinpaneeleihin 12 litteäkantaisella kuusiopultilla (¼ × ¾ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 55).

    Kiristä 12 litteäkantaista kuusiopulttia (¼ × ¾ tuumaa) momenttiin 5,4 N·m.

    g364846
  29. Asenna aiemmin irrotetut lukkomutterit (⅜ tuumaa) ja lukitustapit oikeaan ja vasempaan takarunkoputkeen (Kuva 56).

    g364832
  30. Säädä kuljetuslavan salvan kohdistusmutteria, kunnes rakoa ei enää ole ja kuljetuslava sulkeutuu tiukasti (Kuva 57).

    g364830
  31. Kiristä lukkomutteri (⅜ tuumaa) momenttiin 40,7 N·m kuvan mukaisesti (Kuva 58).

    g364858
  32. Kiinnitä kaksi oikeanpuoleista ja kaksi vasemmanpuoleista istuimen jalustan paneelia aiemmin irrotetuilla litteäkantaisilla kuusiopulteilla (¼ × ¾ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 59).

    g364831
  33. Asenna polttoainesäiliön korkki vasemmanpuoleiseen takaistuimen jalustan paneeliin (Kuva 60).

    g401266

Jarrujen sisäänajo

Jotta jarrujärjestelmä toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, aja jarrut sisään ennen käyttöä.

  1. Kiihdytä kone täyteen nopeuteen ja pysäytä se sitten nopeasti painamalla jarrua siten, että renkaat eivät lukkiudu.

  2. Toista tämä kymmenen kertaa. Odota pysähdysten välillä yksi minuutti jarrujen ylikuumenemisen välttämiseksi.

Laitteen yleiskatsaus

Tutustu kaikkiin ohjauslaitteisiin, ennen kuin käynnistät moottorin ja käytät konetta.

Ohjauspaneeli

g366070

Virtalukko

Käynnistä ja sammuta moottori virtalukolla (Kuva 61). Sammuta moottori kääntämällä avain vastapäivään PYSäYTYS-asentoon.

Avainkytkimessä on kolme asentoa: PYSäYTYS, KäYNNISSä ja KäYNNISTYS. Kytke käynnistysmoottori kääntämällä virta-avainta myötäpäivään KäYNNISTYS-asentoon. Vapauta avain, kun moottori käynnistyy. Avain siirtyy automaattisesti KäYNNISSä-asentoon.

Ajovalojen kytkin

Sytytä ajovalot painamalla ajovalojen kytkintä (Kuva 61) ylöspäin ja sammuta ajovalot painamalla kytkintä alaspäin.

Suuntavilkkujen kytkin

Kytke vasen suuntavilkku painamalla suuntavilkkujen kytkimen vasenta puolta (Kuva 61) ja kytke oikea suuntavilkku painamalla kytkimen oikeaa puolta.

Note: Keskellä on Pois-asento.

Varoitusvilkkujen kytkin

Kytke varoitusvilkut painamalla varoitusvilkkujen kytkintä (Kuva 61) ylöspäin ja sammuta varoitusvilkut painamalla kytkintä alaspäin.

Vakionopeussäätimen kytkin

Aseta haluttu ajonopeus painamalla vakionopeussäätimen kytkintä (Kuva 61) ylöspäin. Katso kohta Vakionopeussäätimen käyttö.

Tasauspyörästöjen lukkojen kytkin

Kytke ja vapauta etu- ja/tai takatasauspyörästö tasauspyörästön lukkojen kytkimellä (Kuva 61). Katso kohta Nelipyörävedon / tasauspyörästön lukkojen käyttö.

Kaksi-/nelipyörävedon kytkin

Vaihda kaksi- ja nelipyörävedon välillä kaksi-/nelipyörävedon kytkimellä (Kuva 61). Katso kohta Nelipyörävedon / tasauspyörästön lukkojen käyttö.

Äänimerkkikytkin

Anna äänimerkki painamalla äänimerkkikytkintä (Kuva 61).

USB-virtaliitäntä

Virtaliitäntä (Kuva 61) on tarkoitettu mobiililaitteille.

Vaihteenvalitsin

Vaihteenvalitsimella (Kuva 61) vaihdetaan seuraavien vaihteiden välillä: (PYSäKöINTI), (PERUUTUS), (VAPAA), H (NOPEA ETEENPäIN) ja (HIDAS ETEENPäIN).

Important: Älä vaihda PERUUTUKSEN tai NOPEAN tai HITAAN eteenpäin ajon vaihteelle, ellei kone ole pysähdyksissä ja moottori käy alhaisella joutokäynnillä. Muutoin vaihteisto voi vaurioitua.

Display (Näyttö)

g355852

Suuntavilkkujen ilmaisimet

Kytke vasemman- tai oikeanpuoleiset suuntavilkut painamalla suuntavilkkujen kytkintä vasemmalle tai oikealle (Kuva 62).

Kaksi-/nelipyörävedon / tasauspyörästön lukon ilmaisin

Note: Kun ilmaisin (Kuva 62) vilkkuu, se tarkoittaa, että kyseistä asetusta ei ole kytketty tai että se ei ole aktiivinen. Kun ilmaisin näkyy yhtäjaksoisesti, asetus on kytketty tai aktiivinen.

Kuva 63 ja siihen liittyvä taulukko tarjoavat lisätietoja kaksi-/nelipyörävedon kytkimen ja tasauspyörästön lukkojen kytkimen yhdessä käytöstä.

g388483
2-/4-pyörävedon kytkimen asentoTasauspyörästön lukon kytkimen asentoSeuraus
25Ei ilmaisinta
24Graphic
23Graphic (vilkkuu – ei aktiivinen kokoonpano)
15Graphic
14Graphic
13Graphic

Vakionopeussäätimen / rajoitetun ajonopeuden ilmaisin

Jos vakionopeussäädin on asetettu, ilmaisin tulee näkyviin (Kuva 62).

Jos koneen huippunopeus on rajoitettu, ilmaisin tulee näkyviin. Nopeutta rajoitetaan seuraavissa tapauksissa:

  • Vakionopeussäädin on asetettu.

  • Vikakoodi on voimassa.

  • Turvavyötä ei ole kiinnitetty.

Hehkutulppien ilmaisin

Hehkutulpan ilmaisin (Kuva 62) syttyy, kun avainkytkin on PääLLä-asennossa ja hehkutulppa aktivoituu.

Kun hehkutulpan ilmaisin sammuu (noin 5–10 sekunnin kuluttua), moottorin voi käynnistää.

Ajovalojen ilmaisin

Ajovalojen ilmaisin tulee näkyviin, kun ajovalot ovat PääLLä-asennossa.

Turvavöiden ilmaisin

Turvavöiden ilmaisin tulee näkyviin, kun käyttäjän turvavyö ei ole kiinni.

Note: Jos turvavyö ei ole kiinni, koneen nopeutta rajoitetaan.

Vikakoodin ilmaisin

Vikakoodin ilmaisin tulee näkyviin ja vastaava vikakoodin numero näkyy, jos ilmenee laitevika.

Important: Konetta ei saa käyttää, jos vikakoodi on näkyvissä. Muuten voi aiheutua vakavia vaurioita. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

Tuntilaskuri

Tuntilaskuri ilmoittaa koneen käyttötuntien kokonaismäärän. Tuntilaskuri (Kuva 62) toimii aina moottorin käydessä.

Note: Matkamittarin lukeman saa ottamalla yhteyden valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

Öljynpaineen varoitusvalo

Öljynpaineen varoitusvalo (Kuva 62) syttyy, jos moottorin öljynpaine laskee turvallisen tason alapuolelle moottorin käydessä.

Important: Jos valo vilkkuu tai palaa jatkuvasti, pysäytä kone, sammuta moottori ja tarkista öljymäärä. Jos öljymäärä on alhainen mutta öljyn lisääminen ei sammuta valoa, kun moottori käynnistetään, sammuta moottori välittömästi ja ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

Tarkista varoitusvalon toiminta seuraavasti:

  1. Varmista, että kone on P (PYSäKöINTI) -asennossa.

  2. Käännä virta-avain KäYNNISSä/ESILäMMITYS-asentoon, mutta älä käynnistä moottoria.

    Note: Öljynpaineen valon täytyy syttyä. Jos valo ei syty, näytössä tai signaalissa voi olla toimintahäiriö.

    Note: Jos moottori on juuri käynnistetty tai sammutettu, valon syttymiseen tai sammumiseen saattaa kulua muutama sekunti.

Jäähdytysnesteen lämpömittari ja merkkivalo

Jäähdytysnesteen lämpömittari osoittaa moottorin jäähdytysnesteen lämpötilan. Se toimii vain, kun virta-avain on KäYNNISSä-asennossa (Kuva 62).

Kahdeksan jäähdytysnesteen palkkia vilkkuvat ja vikakoodi tulee näkyviin, jos moottori ylikuumenee.

Latauksen merkkivalo

Latauksen merkkivalo palaa, kun akku tyhjenee. Jos valo syttyy käytön aikana, pysäytä kone, sammuta moottori ja tarkista mahdolliset syyt, kuten laturin hihna (Kuva 62).

Important: Jos laturin hihna on löysällä tai rikki, älä käytä konetta ennen kuin säätö tai korjaus on tehty. Tämän varoituksen laiminlyönti voi vaurioittaa moottoria.

Tarkista varoitusvalojen toiminta seuraavasti:

  • Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

  • Käännä virta-avain KäYNNISSä/ESILäMMITYS-asentoon, mutta älä käynnistä moottoria. Jäähdytysnesteen lämpötilan, latauksen ja öljynpaineen merkkivalojen täytyy palaa. Jos mikään valo ei toimi, järjestelmässä on vika, joka on korjattava.

Polttoainemittari

Polttoainemittarista näkyy, paljonko säiliössä on polttoainetta. Se toimii ainoastaan, kun virta-avain on KäYNNISSä-asennossa (Kuva 62).

Yksi palkki osoittaa, että polttoaineen taso on alhainen, ja yksi vilkkuva palkki ilmaisee, että polttoainesäiliö on lähes tyhjä.

Käyntinopeusmittari

Käyntinopeusmittari näyttää moottorin käyntinopeuden (Kuva 62).

Nopeusmittari

Nopeusmittari näyttää koneen ajonopeuden (Kuva 62).

Näyttöpainike / ajonopeuden säätimen ohjaus

Vaihda käyntinopeusmittarin ja nopeusmittarin paikat keskenään pitämällä painiketta (Kuva 62) painettuna 0–3 sekuntia.

Muunna nopeusmittarin yksikkö maileista tunnissa kilometreihin tunnissa pitämällä painiketta (Kuva 62) painettuna 3–10 sekuntia.

Säädä ajonopeuden säädintä pitämällä painiketta painettuna vähintään 10 sekuntia. Katso kohta Ajonopeuden säätimen käyttö.

Moottorivian merkkivalo

Moottorivian merkkivalo ilmoittaa moottorissa olevasta viasta. Katso kohta .

Kaasupoljin

Kuljettaja voi vaihdella koneen ajonopeutta kaasupolkimella (Kuva 64) vaihteen ollessa kytkettynä. Kun kaasupoljinta painetaan, moottorin käyntinopeus ja ajonopeus kasvavat. Polkimen vapauttaminen laskee moottorin nopeutta ja ajonopeutta.

g356337

Jarrupoljin

Jarrun avulla kone voidaan pysäyttää tai sen vauhtia hidastaa (Kuva 64).

Varoitus

Jos konetta käytetään, kun jarrut ovat kuluneet tai kun ne on ilmattu väärin, seurauksena voi olla henkilövahinko.

Jos jarrupoljin voidaan painaa alle 25 mm:n päähän koneen lattialevystä, jarrut on ilmattava tai korjattava.

Note: Ominaisuuksia ja rakennetta voidaan muuttaa ilmoittamatta.

Kokonaisleveys 154 cm
KokonaispituusMalli 08102: 314 cm
Malli 08102TC: 314 cm
Malli 08103: 405 cm
Omapaino (kuiva)Malli 08102: 884 kg
Malli 08102TC: 884 kg
Malli 08103: 994 kg
Ajoneuvon enimmäiskokonaispaino (GVW) tasaisella alustalla, mukaan lukien omapaino1 814 kg
Kuljetuslavan enimmäiskapasiteetti (tasaisella alustalla) yhteensäMalli 08102: 567 kg
Malli 08102TC: 567 kg
Malli 08103: 454 kg
VetokapasiteettiAisapaino: 91 kg
Perävaunun enimmäispaino: 907 kg
Maavara23 cm ilman kuormaa tai käyttäjää
AkseliväliMalli 08102: 203 cm
Malli 08102TC: 203 cm
Malli 08103: 295 cm
Korkeus201 cm kaatumissuojausjärjestelmän ylimpään kohtaan saakka
Kuljetuslavan pituusSisäpuoli: 113 cm
Ulkopuoli: 127 cm
Kuljetuslavan leveysSisäpuoli: 142 cm
Ulkopuoli: 151 cm
Kuljetuslavan sisäkorkeus28 cm
Moottorin käyntinopeusAlhainen joutokäyntinopeus: 1 200 – 1 300 kierr./min
Korkea joutokäyntinopeus: 3 790 – 3 890 kierr./min

Lisälaitteet/lisävarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyväksytyistä lisälaitteista ja -varusteista.

Käytä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

Käyttö

Ennen käyttöä

Turvallisuus ennen käyttöä

Yleinen turvallisuus

  • Tämä ajoneuvo ei ole lelu. Älä anna alle 16-vuotiaiden lasten (ellei heillä ole virallista moottoriajoneuvon ajolupaa), kouluttamattomien henkilöiden tai fyysisesti rajoittuneiden henkilöiden käyttää tai huoltaa laitetta. Paikalliset säännökset saattavat asettaa rajoituksia käyttäjän iälle. Omistaja vastaa käyttäjien ja mekaanikkojen koulutuksesta.

  • Tutustu laitteen turvallisen käytön ohjeisiin, ohjauslaitteisiin ja turvamerkintöihin.

  • Sammuta kone, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Koneen on annettava jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

  • Selvitä, miten kone pysäytetään ja sen virta katkaistaan nopeasti.

  • Varmista, että käyttäjän ja matkustajien yhteismäärä ei ylitä koneeseen asennettujen käsitukien määrää. Älä kuljeta pieniä lapsia sylissä.

  • Varmista, että kaikki matkustajat ymmärtävät käyttöoppaan ohjeet ja varoitukset ja noudattavat niitä.

  • Tarkista, että kaikki turvalaitteet ja tarrat ovat paikoillaan. Korjaa tai vaihda kaikki turvalaitteet ja vaihda kaikki epäselvät tai puuttuvat tarrat. Älä käytä konetta, mikäli ne eivät ole paikoillaan tai toimi kunnolla.

Polttoaineturvallisuus

  • Käsittele polttoainetta erittäin varovasti. Se on tulenarkaa, ja höyryt räjähtävät herkästi.

  • Sammuta savukkeet, sikarit, piiput ja muut sytytyslähteet.

  • Käytä vain hyväksyttyä polttoaineastiaa.

  • Älä irrota polttoainesäiliön korkkia tai täytä polttoainesäiliötä moottorin ollessa käynnissä tai kuuma.

  • Älä lisää tai tyhjennä polttoainetta suljetussa tilassa.

  • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

  • Jos polttoainetta roiskuu, älä yritä käynnistää moottoria. Vältä luomasta minkäänlaisia kipinälähteitä, ennen kuin polttoainehöyryt ovat hälvenneet.

Päivittäisen huollon suorittaminen

HuoltoväliHuoltotoimenpide
Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista, että turvavöissä ei ole kulumia, repeämiä tai muita vaurioita. Vaihda turvavyöt, jos jokin niiden osa ei toimi kunnolla.
  • Suorita kohdan osassa ”Ennen jokaista käyttökertaa tai päivittäin” mainitut toimet ennen koneen käynnistystä päivittäin.

    Rengaspaineen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista rengaspaine.
  • Hengenvaara

    Liian alhainen rengaspaine vähentää koneen vakautta rinteissä. Sen seurauksena kone voi kaatua, mikä voi johtaa tapaturmaan tai kuolemaan.

    Älä käytä liian alhaisia rengaspaineita.

    Eturenkaiden rengaspaine: 1,65 bar.

    Takarenkaiden paine, kun kuorma on enintään 227 kg: 1,65 bar

    Takarenkaiden paine, kun kuorma on yli 227 kg: 2,07 bar

    Important: Tarkista renkaiden ilmanpaine oikean paineen varmistamiseksi. Jos renkaiden paine ei ole oikea, ne kuluvat ennenaikaisesti ja saattavat johtaa nelipyörävedon jumiutumiseen.

    Kuva 65 on esimerkki liian alhaisen paineen aiheuttamasta kulumisesta.

    g395582

    Kuva 66 on esimerkki liian korkean paineen aiheuttamasta kulumisesta.

    g395581

    Polttoaineen lisäys

    Suositeltu polttoaine

    Moottorissa käytetään puhdasta, tuoretta dieselpolttoainetta, jonka setaaniluku on vähintään 40. Jotta polttoaine olisi tuoretta, osta sitä vain 30 päivän tarpeeseen.

    Käytä kesälaatuista dieselpolttoainetta (nro 2-D) yli –7 °C:n lämpötiloissa ja talvilaatuista dieselpolttoainetta (nro 1-D tai nro 1-D/2-D-seosta) alle –7 °C:n lämpötiloissa. Talvilaatuisen dieselpolttoaineen leimahdus- ja jähmepisteet ovat alhaisempia, joten sen käyttö helpottaa moottorin käynnistystä ja vähentää polttoaineen kemiallista erottumista alhaisissa lämpötiloissa.

    Kesälaatuisen dieselpolttoaineen käyttö yli –7 °C:n lämpötiloissa pidentää polttoainepumpun osien käyttöikää.

    Important: Dieselpolttoaineen sijasta ei saa käyttää paloöljyä tai bensiiniä. Väärän polttoaineen käyttö rikkoo moottorin.

    Polttoainesäiliön täyttö

    Polttoainesäiliön tilavuus: 32 litraa

    1. Puhdista polttoainesäiliön korkin ympäristö.

    2. Irrota polttoainesäiliön korkki.

    3. Lisää polttoainetta säiliöön, kunnes pinta on noin 25 mm täyttökaulan alareunan alapuolella, ja asenna korkki.

      Note: Älä täytä polttoainesäiliötä liian täyteen.

    4. Asenna polttoainesäiliön korkki huolellisesti paikalleen.

    5. Pyyhi läikkynyt polttoaine pois.

    Uuden koneen sisäänajo

    Noudata 50 ensimmäisen käyttötunnin aikana seuraavia ohjeita, jotta koneen suorituskyky olisi mahdollisimman hyvä:

    • Kun olet käynnistänyt moottorin kylmänä, anna sen lämmetä noin 15 sekuntia, ennen kuin aloitat koneen käytön.

      Note: Anna moottorin lämmetä pidempään, jos ympäristön lämpötila on alhainen.

    • Anna moottorin jäähtyä koneen käytön jälkeen noin 15 sekunnin ajan ennen moottorin sammuttamista.

    • Varmista, että jarrut on ajettu sisään. Katso kohta Jarrujen sisäänajo.

    • Tarkista nestemäärät useammin tämän prosessin aikana.

    • Vaihtele koneen nopeutta käytön aikana ja vältä nopeita kiihdytyksiä.

    • Moottoriin ei tarvita erityistä sisäänajoöljyä. Alkuperäinen moottoriöljy on samaa laatua, jota käytetään myöhemminkin öljynvaihdossa.

    Käytön aikana

    Turvallisuus käytön aikana

    Yleinen turvallisuus

    • Omistaja ja käyttäjä voivat estää loukkaantumisia tai omaisuusvahinkoja aiheuttavat tapaturmat ja ovat siksi vastuussa niistä.

    • Matkustajien on istuttava heille tarkoitetuilla istumapaikoilla. Matkustajien kuljettaminen kuljetuslavalla on kielletty. Älä päästä sivullisia tai lapsia käyttöalueelle.

    • Pukeudu asianmukaisesti. Käytä silmäsuojaimia, pitkiä housuja, tukevia liukastumisen estäviä kenkiä ja kuulosuojaimia. Älä käytä löysiä vaatteita tai roikkuvia koruja, ja kiinnitä pitkät hiukset.

    • Käytä hyväksyttyä kypärää, kun käytät konetta vaikeakulkuisessa tai epätasaisessa maastossa tai suurilla nopeuksilla.

    • Koneen käyttö vaatii käyttäjän täyden huomion. Jos käyttäjän huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkilö- tai omaisuusvahinko.

    • Älä käytä konetta sairaana, väsyneenä tai alkoholin tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

    • Käytä konetta vain ulkona tai paikassa, jossa on hyvä ilmanvaihto.

    • Älä ylitä koneen enimmäiskokonaispainoa (GVW).

    • Ole erityisen varovainen, kun käytät, jarrutat tai käännät konetta, jonka kuljetuslavalla on raskas kuorma.

    • Kuljetuslavalla kuljetettava ylikokoinen kuorma heikentää laitteen vakautta. Älä ylitä lavan kantokapasiteettia.

    • Esineet, joita ei voi kiinnittää laitteeseen, vaikuttavat negatiivisesti laitteen ohjaukseen, jarrutukseen ja vakauteen. Kun kuljetat materiaalia, jota ei voida kiinnittää koneeseen, ole varovainen ohjatessasi konetta tai jarruttaessasi.

    • Vähennä laitteen ajonopeutta ja kuormaa, kun käytät laitetta karkeassa, epätasaisessa maastossa tai lähellä reunakiviä, kuoppia ja muita äkkinäisiä maaston muutoksia. Kuorma voi siirtyä, mikä heikentää laitteen vakautta.

    • Varmista ennen koneen käynnistämistä, että vaihteisto on vapaalla ja että seisontajarru on kytketty. Käynnistä moottori ollessasi käyttäjän paikalla.

    • Käyttäjän ja matkustajien on istuttava aina koneen ollessa liikkeessä. Käyttäjän on pidettävä molemmat kädet ohjauspyörällä, ja matkustajien on pidettävä kiinni koneen käsituista. Pidä kädet ja jalat aina laitteen sisäpuolella.

    • Käytä laitetta vain, kun näkyvyys on hyvä. Varo kuoppia, uria, töyssyjä, kiviä ja muita piileviä vaaroja. Maaston epätasaisuudet voivat kaataa koneen. Korkea ruoho voi peittää esteet. Ole varovainen lähestyessäsi kulmia, joissa on huono näkyvyys, pensaita, puita tai muita näköesteitä.

    • Älä aja konetta pudotusten, ojien tai vallien lähettyvillä. Kone voi kaatua yllättäen, jos pyörä menee reunan yli tai jos reuna sortuu.

    • Tarkkaile ympäristöä ja vältä matalia esteitä, kuten puiden oksia, ovien kamanoita ja kulkusiltoja.

    • Katso taakse ja alas ennen koneen peruuttamista ja varmista, että reitti on vapaa.

    • Tätä konetta ei ole suunniteltu tai tarkoitettu käyttöön yleisillä teillä. Se voi olla vaarallista ja voimassa olevien lakien vastaista.

    • Jos ajat koneella julkisilla teillä, noudata liikennesääntöjä ja käytä kaikkia lain määräämiä lisävarusteita, kuten valoja, suuntavilkkuja ja hitaan ajoneuvon merkkejä.

    • Jos kone tärisee epänormaalisti, pysäytä se välittömästi ja katkaise virta. Odota, että kaikkien osien liike on pysähtynyt, ja tarkista, että koneessa ei ole vaurioita. Korjaa koneen vauriot ennen kuin jatkat sen käyttöä.

    • Pysähtymismatka märällä alustalla voi olla pitempi kuin kuivalla. Kuivaa märät jarrut ajamalla hitaasti tasaisella alustalla ja painamalla samalla jarrupoljinta kevyesti.

    • Koneen käyttö päällystetyllä alustalla eri tiloissa, kuten kaksi- ja nelipyörävedolla, sekä matkustajien ja kuorman kuljettaminen voivat vaikuttaa koneen ohjattavuuteen.

    • Koneen käyttö suurella nopeudella ja nopea pysäytys tämän jälkeen saattaa aiheuttaa takapyörien lukkiutumisen, mikä puolestaan heikentää koneen hallittavuutta.

    • Huolimaton ajaminen tai äkilliset ohjausliikkeet suurella nopeudella ajettaessa lisäävät kaatumisen tai katolleen kierähtämisen riskiä.

    • Älä koske moottoriin, vaihteistoon, äänenvaimentimeen tai pakoputkistoon moottorin käydessä tai heti sen sammuttamisen jälkeen. Nämä osat voivat olla niin kuumia, että ne aiheuttavat palovamman.

    • Älä jätä käynnissä olevaa konetta ilman valvontaa.

    • Tee seuraavat toimet ennen käyttäjän paikalta poistumista:

      • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

      • Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

      • Katkaise koneesta virta ja irrota virta-avain.

      • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    • Älä käytä konetta ukonilman aikana.

    • Käytä vain The Toro® Companyn hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita.

    Kaatumissuojausjärjestelmän (ROPS) turvallisuus

    • Kaatumissuojausjärjestelmä on keskeinen turvalaite. Älä irrota kaatumissuojausjärjestelmää koneesta.

    • Käytä aina turvavyötä ehkäisemään ja vähentämään itseesi ja matkustajiin kohdistuvaa loukkaantumisriskiä onnettomuustilanteissa. Varmista, että turvavyö on kiinnitetty ja nopeasti avattavissa hätätilanteessa.

    • Tarkista vapaa alikulkukorkeus ja varo osumasta esteisiin.

    • Pidä kaatumissuojausjärjestelmä turvallisessa käyttökunnossa tarkistamalla se vaurioiden varalta säännöllisesti ja pitämällä kaikki kiinnittimet tiukalla.

    • Vaihda vaurioituneet kaatumissuojausjärjestelmän osat. Älä korjaa tai muuta niitä.

    Useamman matkustajan turvallisuus

    • Älä ylitä koneen kokonaispainoa (GVW). Kuljettajan, matkustajien ja kuljetuslavan kuorman paino on otettava huomioon laskettaessa koneen kokonaispainoa (GVW).

    • Matkustajien on istuttava heille tarkoitetuilla istumapaikoilla. Matkustajat eivät saa istua kuljetuslavalla.

    • Käyttäjän ja matkustajien on istuttava turvavyöt kiinnitettyinä aina koneen ollessa liikkeessä.

    • Koneen lisäpituus suurentaa myös kääntösädettä, joten varaa koneen ohjaamiselle enemmän tilaa.

    Turvallisuus rinteissä

    Rinteissä on huomattava koneen hallinnan menettämisen ja kaatumisen vaara. Tällaiset onnettomuudet voivat aiheuttaa vakavan tapaturman tai kuoleman.

    • Tarkasta käyttöpaikka ja määritä, millä rinteillä konetta voidaan käyttää turvallisesti. Laadi omat toimintatavat ja ohjeet näissä rinteissä käyttöä varten. Tämä tarkastus on tehtävä huolellisesti ja harkiten.

    • Jos koneen käyttö rinteessä ei vaikuta turvalliselta työskentelyn aikana, älä käytä konetta rinteessä.

    • Liiku rinteissä hitaasti ja varovasti. Älä muuta koneen nopeutta tai suuntaa äkillisesti.

    • Vältä koneen käyttöä märässä maastossa. Renkaat voivat menettää pidon. Kone voi kaatua jo ennen kuin renkaat menettävät pidon.

    • Aja rinteet kohtisuoraan ylös ja alas.

    • Jos koneen vauhti alkaa hidastua ylämäkeen ajettaessa, kytke jarrut vähän kerrallaan ja peruuta kone hitaasti suoraan alaspäin rinnettä.

    • Kääntyminen ajettaessa rinnettä ylös tai alas voi olla vaarallista. Jos rinteessä on käännyttävä, tee se hitaasti ja varovasti.

    • Raskaat kuormat vaikuttavat vakauteen rinteessä. Vähennä kuormaa ja laitteen nopeutta ajaessasi rinnettä ylös tai alas tai jos kuorman painopiste on korkealla. Kiinnitä kuorma kuljetuslavalle, jotta kuorma ei voi liikkua. Noudata erityistä varovaisuutta, kun kuljetat helposti siirtyviä kuormia (kuten nesteitä, kiviä ja hiekkaa).

    • Vältä koneen käynnistämistä, pysäyttämistä tai kääntämistä rinteissä erityisesti, jos koneessa on kuorma. Pysähtyminen alamäessä kestää kauemmin kuin pysähtyminen tasaisella alustalla. Jos laite on pysäytettävä, vältä äkkinäisiä nopeuden muutoksia, joiden seurauksena laite voi kaatua tai kallistua. Älä kytke jarruja nopeasti vieriessäsi taaksepäin, koska kone voi kaatua.

    Turvallisuus lastauksen ja tyhjennyksen aikana

    • Älä ylitä koneen kokonaispainoa (GVW), kun kuljetuslavalla on kuormaa tai kun koneella vedetään perävaunua.

    • Jaa kuljetuslavan kuorma tasaisesti, jotta laitteen vakaus ja hallittavuus paranevat.

    • Varmista ennen tyhjennystä, että laitteen takana ei ole ketään.

    • Älä tyhjennä lastattua kuljetuslavaa laitteen ollessa sivuttain rinteessä. Painon jakautumisen muutos voi kaataa laitteen.

    Kuljetuslavan käyttö

    Kuljetuslavan nostaminen

    Vaara

    Nostettu lava voi pudota ja vahingoittaa lavan alla olevia henkilöitä.

    • Poista lavalta kuorma kokonaan ennen lavan nostamista.

    • Varmista ennen kuljetuslavan alla työskentelyä, että lava on yläasennossa ja vakaa.

    Vaara

    Jos laitetta ajetaan kuljetuslava nostettuna, laite saattaa kaatua tai vieriä helpommin. Kuljetuslava saattaa vaurioitua, jos konetta käytetään kuljetuslava nostettuna.

    • Käytä konetta vain, kun kuljetuslava on alhaalla.

    • Laske kuljetuslava tyhjennyksen jälkeen.

    Varoitus

    Jos kuorman painopiste on lähellä kuljetuslavan takaosaa salpaa vapautettaessa, lava saattaa kallistua auki odottamatta ja vahingoittaa käyttäjää tai sivullisia.

    • Keskitä kuormat kuljetuslavan keskelle, mikäli se on mahdollista.

    • Pitele kuljetuslavaa alhaalla salpaa vapautettaessa ja varmista, ettei kukaan nojaa lavaan tai seiso sen takana.

    • Poista lavalta kaikki lasti ennen lavan nostamista laitteen huoltoa varten.

    Nosta kuljetuslava nostamalla vipua (Kuva 67).

    g398990

    Kuljetuslavan laskeminen

    Vaara

    Lava voi olla hyvin painava. Kädet tai muut vartalon osat voivat murskaantua sen painosta.

    Pidä kädet ja muut vartalon osat etäällä, kun lasket lavan alas.

    Paina kuljetuslavaa hitaasti alas, kunnes se loksahtaa paikalleen.

    Perälaudan avaaminen

    1. Varmista, että kuljetuslava on alhaalla ja lukittuna.

    2. Nosta perälautaa molemmin käsin sen yläosassa olevan kohouman kohdalta (Kuva 68).

      g356658
    3. Laske perälautaa, kunnes se asettuu kuljetuslavan pohjan tasalle (Kuva 69).

      g356659

    Perälaudan sulkeminen

    Jos laitteen kuljetuslavalla oli ennen tyhjennystä irtonaista materiaalia, kuten hiekkaa, soraa tai puruja, tyhjennettyä materiaalia on voinut jäädä perälaudan saranoihin. Tee seuraavat toimet ennen perälaudan sulkemista.

    1. Poista käsin mahdollisimman paljon materiaalia saranoiden alueelta.

    2. Käännä perälautaa noin 45° (Kuva 70).

      g356661
    3. Kääntele ja ravistele perälautaa edestakaisin useita kertoja (Kuva 70).

      Note: Tämä irrottaa lisää materiaalia saranoista.

    4. Laske perälauta ja tarkista, onko saranoissa yhä materiaalia.

    5. Toista vaiheet 1–4, kunnes saranoissa ei ole enää materiaalia.

    6. Käännä perälauta ylös ja nosta se kuljetuslavassa oleviin uriin.

    Moottorin käynnistys

    Important: Älä yritä käynnistää konetta työntämällä tai vetämällä. Tämä saattaa vaurioittaa voimansiirtoa.

    1. Istu käyttäjän istuimelle ja varmista, että kone on P (PYSäKöINTI) -asennossa.

    2. Käännä virta-avain KäYNNISSä-asentoon.

      Note: Kun hehkutulpan sammuu (noin 5–10 sekunnin kuluttua), moottorin voi käynnistää.

    3. Paina jarrupoljinta, kun jalkasi on pois kaasupolkimelta.

    4. Käännä virta-avain KäYNNISTYS-asentoon.

      Jos jalkasi ei ole jarrupolkimella, moottoria ei voi käynnistää.

      Note: Vapauta virta-avain heti moottorin käynnistyttyä ja anna sen palata KäYNNISSä-asentoon.

    Note: Käytä käynnistysmoottoria korkeintaan 10 sekuntia kerrallaan, jotta se ei vaurioidu. Jos moottori ei käynnisty 10 sekunnin kuluessa, käännä avain PYSäYTYS-asentoon. Tarkista ohjauslaitteet ja suorita muut alkutarkistukset, odota 10 sekuntia ja yritä käynnistää uudelleen.

    Koneella ajo

    1. Paina jarrupoljinta.

    2. Siirrä vaihteenvalitsin halutulle vaihteelle.

    3. Vapauta jarrupoljin ja paina kaasupoljinta vähitellen.

      Important: Pysäytä kone aina ennen vaihteen vaihtamista.

      Alla olevan taulukon avulla voidaan määrittää kunkin vaihteen ajonopeus, kun konetta käytetään.

      VaihdeEnimmäisnopeus (km/h)Enimmäisnopeus (mph)
      (PERUUTUS)0–240–15
      (NOPEA ETEENPäIN)0–400–25
      (HIDAS ETEENPäIN)0 – 240 – 15

      Note: Jos virtalukko jätetään pitkäksi aikaa KäYNNISSä-asentoon moottoria käynnistämättä, akku tyhjenee.

    Vakionopeussäätimen käyttö

    Vakionopeussäätimen käyttöä varten turvavyö on kiinnitettävä ja konetta on ajettava valitulla vaihteella seuraavalla ajonopeudella:

    • H (nopea eteenpäin) -vaihde: vähintään 6 km/h

    • L (hidas eteenpäin) -vaihde: vähintään 3 km/h

    1. Käännä vakionopeussäätimen kytkin PääLLä-asentoon (Kuva 71).

    2. Kun saavutat halutun ajonopeuden, kytke/aseta vakionopeussäädin painamalla vakionopeussäätimen kytkintä ylöspäin (Kuva 71).

      Lisää vakionopeutta painamalla kytkintä ylöspäin, kunnes saavutat halutun nopeuden (Kuva 71).

      Note: Lisää ajonopeutta 1 km/h kerrallaan painamalla painiketta yhden kerran.

      Poista vakionopeussäädin käytöstä painamalla kytkin alas POIS-asentoon (Kuva 71).

      Note: Kun jarrupoljinta painetaan, vakionopeussäädin kytkeytyy pois käytöstä.

      g391453

    Ajonopeuden säätimen käyttö

    1. Pidä painiketta (Kuva 72) painettuna vähintään 10 sekuntia.

      Asetettu nopeus vilkkuu.

    2. Lisää ajonopeutta 1 km/h:n välein painamalla painiketta 1 kerran.

      Note: Suurin mahdollinen ajonopeus on 40 km/h. Pienin mahdollinen on 8 km/h.

      g367226

    Koneen pysäytys

    Kone pysäytetään nostamalla jalka pois kaasupolkimelta ja painamalla sitten jarrupoljinta.

    Moottorin sammutus

    1. Pysäytä kone.

    2. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

    3. Käännä virta-avain PYSäYTYS-asentoon ja irrota virta-avain.

    Nelipyörävedon / tasauspyörästön lukkojen käyttö

    Vaara

    Koneen hallinta saatetaan menettää ja kone tai nurmikko saattaa vahingoittua, jos nelipyörävetoa ja tasauspyörästön lukkoja ei käytetä oikein.

    • Koneen nopeus saa olla enintään 16 km/h, jotta nelipyöräveto voidaan kytkeä käyttöön.

    • Koneen nopeus saa olla enintään 8 km/h, jotta tasauspyörästön lukot voidaan kytkeä käyttöön.

    • Nelipyöräveto ja tasauspyörästön lukot voidaan kytkeä irti, kun kone liikkuu. Nelipyöräveto ja tasauspyörästön lukot voivat pysyä kytkettyinä akselikuormituksella. Kun akselikuormitus poistetaan, nelipyöräveto ja tasauspyörästön lukot vapautuvat.

    • Käytä nelipyörävetoa ja tasauspyörästön lukkoja vain silloin, kun niitä tarvitaan pidon parantamiseen.

    Vaara

    Koneen kaatuminen tai keikahtaminen katolleen rinteessä aiheuttaa vakavia vammoja.

    • Nelipyörävedon ja tasauspyörästön lukkojen aikaansaama lisääntynyt vetokyky voi varomattomasti käytettynä saada aikaan vaarallisia tilanteita, kuten nousemisen liian jyrkkiin rinteisiin, joissa ei voi kääntyä. Ole varovainen käyttäessäsi konetta nelipyöräveto tai tasauspyörästön lukko kytkettyinä, erityisesti jyrkemmissä rinteissä.

    • Jos nelipyöräveto tai tasauspyörästön lukko on kytkettynä tehdessäsi jyrkän käännöksen suurella nopeudella ja sisempi takapyörä nousee ylös maasta, koneen hallinta voidaan menettää, jolloin kone alkaa luisua. Käytä nelipyörävetoa ja tasauspyörästön lukkoja vain hitailla nopeuksilla.

    Nelipyörävedon kytkeminen

    1. Varmista, että koneen nopeus on enintään 16 km/h ja että jalkasi ei ole kaasupolkimella.

    2. Kytke nelipyöräveto painamalla kaksi-/nelipyörävedon kytkintä (Kuva 73).

      Note: Nelipyöräveto voidaan kytkeä pois käytöstä millä tahansa nopeudella.

      g388483

    Nelipyörävedon irtikytkeminen

    Kun jalkasi on pois kaasupolkimelta, kytke nelipyöräveto irti painamalla kaksi-/nelipyörävedon kytkin alas-asentoon (Kuva 73).

    Note: Nelipyörävedon kuvake ei näy näytössä, kun kytkin on irtikytkennän asennossa.

    Note: Nelipyörävedon voi kytkeä irti, kun kone liikkuu. Nelipyöräveto voi pysyä kytkettynä akselikuormituksella. Kun akselikuormitus poistetaan, nelipyöräveto vapautuu.

    Tasauspyörästön lukkojen kytkeminen

    1. Varmista, että koneen nopeus on enintään 8 km/h ja että jalkasi ei ole kaasupolkimella.

    2. Kytke takatasauspyörästön lukko painamalla tasauspyörästön lukkojen kytkin keskiasentoon (Kuva 73).

      Kytke etu- ja takatasauspyörästön lukot painamalla tasauspyörästön lukkojen kytkin keskiasentoon (Kuva 73).

      Note: Tasauspyörästön lukot ovat käytössä vain silloin, kun tasauspyörästön lukkojen kytkin on painettuna.

      Note: Tasauspyörästön lukkojen kuvake tulee näkyviin, kun tasauspyörästön lukko kytketään.

    Tasauspyörästön lukkojen irtikytkeminen

    Kun jalkasi on pois kaasupolkimelta, kytke tasauspyörästön lukot irti painamalla tasauspyörästön lukkojen kytkin alas-asentoon (Kuva 73).

    Note: Tasauspyörästön lukkojen kuvake ei näy, kun kytkin on irtikytkennän asennossa.

    Note: Tasauspyörästön lukot voidaan kytkeä irti, kun kone liikkuu. Tasauspyörästön lukot voivat pysyä kytkettyinä akselikuormituksella. Kun akselikuormitus poistetaan, tasauspyörästön lukot vapautuvat.

    Moottorin käyntinopeuden säätö

    Kun moottoria lämmitetään kylmällä säällä tai jos akkua on ladattava moottorilla, toimi seuraavasti:

    1. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

    2. Pidä toinen jalka jarrupolkimella ja paina samanaikaisesti toisella jalalla kaasupoljinta.

      Note: Käyntinopeuden säätöä ei voi suorittaa N (VAPAA) ‑asennossa.

    Kuljetuslavan lastaus

    Noudata seuraavia ohjeita kuljetuslavan lastauksessa ja laitteen käytössä:

    • Ota huomioon laitteen kuormauskapasiteetti ja rajoita lavalla kuljetettavaa painoa kohdan Tekniset tiedot ohjeiden sekä laitteessa olevan enimmäiskokonaispainoa osoittavan merkinnän mukaan.

      Note: Nimelliskuormitettavuus koskee vain laitteen käyttöä tasaisella alustalla.

    • Vähennä kuljetuslavalla olevan kuorman painoa rinteissä tai epätasaisessa maastossa.

    • Kuljeta vähemmän kuormaa, jos kuormassa on korkeita materiaaleja (joiden painopiste on korkealla), kuten tiilipinoja, puutavaraa tai lannoitesäkkejä. Lastaa kuorma niin matalaksi kuin mahdollista ja varmista, ettei kuorma haittaa näkyvyyttä käytön aikana laitteen taakse.

    • Pidä kuorma kuljetuslavan keskellä lastaamalla se seuraavasti:

      • Sijoita kuljetuslavalla olevan kuorman paino tasaisesti molemmille puolille.

        Important: Laite voi kaatua helpommin, jos kuljetuslavan toisella puolella on enemmän kuormaa.

      • Sijoita kuljetuslavalla olevan kuorman paino tasaisesti eteen ja taakse.

        Important: Kuorman sijoittaminen taka-akselin taakse vähentää etupyörien pitoa ja voi aiheuttaa hallinnan menetyksen tai laitteen kaatumisen.

    • Ole erityisen varovainen, kun kuljetat lavalla ylikokoisia kuormia ja varsinkin silloin, jos ylikokoisen kuorman painoa ei voi keskittää kuljetuslavalle.

    • Kiinnitä kuorma kuljetuslavalle aina kun mahdollista, jotta kuorma ei pääse siirtymään.

    • Kun kuljetat nesteitä, ole varovainen ylä- ja alamäissä, äkillisissä nopeuden muutoksissa tai pysähdyksissä ja epätasaisella alustalla.

    Kuljetuslavan tilavuus on 0,45 m3. Lavalle sijoitettavan materiaalin määrä laitteen painorajoituksia ylittämättä voi vaihdella merkittävästi materiaalin tiheyden mukaan.

    Katso eri materiaalien lastausrajoitukset seuraavasta taulukosta:

    MateriaaliTiheysKuljetuslavan enimmäiskapasiteetti(tasaisella alustalla)
    Sora, kuiva1 522 kg/m3Täysi
    Sora, märkä1 922 kg/m33/4 täysi
    Hiekka, kuiva 1 442 kg/m3Täysi
    Hiekka, märkä1 922 kg/m33/4 täysi
    Puu721 kg/m3Täysi
    Kaarna< 721 kg/m3Täysi
    Multa, tiivis1 602 kg/m33/4 täysi (noin)

    Käytön jälkeen

    Turvallisuus käytön jälkeen

    Yleinen turvallisuus

    • Tee seuraavat toimet ennen käyttäjän paikalta poistumista:

      • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

      • Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

      • Katkaise koneesta virta ja irrota virta-avain.

      • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    • Koneen on annettava jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

    • Älä säilytä konetta tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

    • Pidä kaikki koneen osat hyvässä kunnossa ja kaikki kiinnitykset tiukalla.

    • Huolla ja puhdista turvavyöt tarpeen mukaan.

    • Vaihda kaikki kuluneet, vaurioituneet tai puuttuvat tarrat.

    Koneen kuljetus

    • Ole varovainen lastatessasi konetta perävaunuun tai lavalle.

    • Käytä täysleveää ramppia lastatessasi konetta perävaunuun tai lavalle.

    • Kiinnitä kone tiukasti.

    Katso koneen kiinnityspisteiden sijainnit kuvista (Kuva 74) ja (Kuva 75).

    Note: Lastaa kone perävaunuun siten, että koneen etuosa osoittaa eteenpäin.

    g356657
    g356660

    Koneen hinaus

    Hätätapauksessa konetta voidaan hinata lyhyen matkaa. Tämä ei kuitenkaan ole normaalikäytäntö.

    Vaara

    Hinaaminen liian kovalla nopeudella voi heikentää ohjattavuutta, mistä voi olla seurauksena henkilövahinko.

    Laitteen hinausnopeus saa olla korkeintaan 8 km/h.

    Note: Ohjaustehostin ei välttämättä toimi, minkä vuoksi koneen ohjaaminen on vaikeaa.

    Hinaamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Jos konetta on siirrettävä pidempi matka, käytä kuljetukseen lava-autoa tai perävaunua.

    1. Kiinnitä hinausköysi laitteen rungon etuosassa olevaan hinaussilmukkaan (Kuva 74).

    2. Siirrä vaihteenvalitsin N (VAPAA) ‑asentoon.

    Perävaunun vetäminen

    Laitteella voidaan vetää perävaunuja ja lisälaitteita. Neuvoja saatavilla olevista vetokytkimistä saa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    Koneella voi hinata perävaunuja, joiden kokonaispaino on enintään 907 kg.

    Perävaunu on kuormattava siten, että noin 60 % perävaunun kuorman painosta on perävaunun akselin etupuolella. Älä ylitä koneen vetokytkimessä 91 kg:n aisapainoa.

    Älä ylikuormita konetta tai perävaunua, kun kuljetat lastia tai vedät perävaunua. Ylikuormitus voi heikentää suorituskykyä tai vaurioittaa jarruja, akselia, moottoria, vaihteistoa, ohjausta, ripustusta, runkorakennetta tai renkaita.

    Important: Suojaa käyttöhihna vaurioilta käyttämällä L (HIDAS ALUE) ‑asetusta vetämisen aikana.

    Kunnossapito

    Turvallisuus huollon aikana

    • Älä anna tehtävään kouluttamattomien henkilöiden huoltaa konetta.

    • Tee seuraavat toimet ennen käyttäjän paikalta poistumista:

      • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

      • Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

      • Katkaise koneesta virta ja irrota virta-avain.

      • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    • Koneen on annettava jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

    • Tue kone pukkien varaan aina koneen alla työskenneltäessä.

    • Älä työskentele nostetun lavan alla ilman asianmukaista lavan tukitankoa.

    • Pidä kaikki kiinnitykset tiukalla, jotta koko kone pysyy hyvässä kunnossa.

    • Palovaara pienenee, kun koneen alue pidetään puhtaana liiallisesta rasvasta, ruohosta, lehdistä ja kerääntyvästä liasta.

    • Jos mahdollista, älä huolla konetta sen ollessa käynnissä. Pysy etäällä liikkuvista osista.

    • Jos koneen on oltava käynnissä huoltosäädön aikana, pidä kädet, jalat, vaatteet ja kaikki kehon osat kaukana liikkuvista osista. Pidä sivulliset turvallisen matkan päässä koneesta.

    • Puhdista öljy- ja polttoaineroiskeet.

    • Pidä kaikki koneen osat hyvässä kunnossa ja kaikki kiinnitykset tiukalla. Vaihda kaikki kuluneet tai vaurioituneet turvamerkinnät.

    • Älä koskaan yritä muuttaa turvalaitteiden käyttötarkoitusta tai vähentää turvalaitteen tarjoamaa suojaa.

    • Älä käytä moottoria liian suurilla kierroksilla muuttamalla kierrosnopeuden säätimen asetuksia. Turvallisuus- ja tarkkuussyistä kannattaa antaa valtuutetun Toro-jälleenmyyjän tarkistaa moottorin suurin käyntinopeus käyntinopeusmittarilla.

    • Jos ajoneuvo vaatii suurempaa korjausta tai jos tarvitset apua, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    • Muutosten tekeminen koneeseen saattaa vaikuttaa sen toimintaan, suorituskykyyn ja kestävyyteen, mikä voi johtaa tapaturmaan tai hengenvaaraan. Seurauksena voi olla myös The Toro® Companyn ajoneuvolle myöntämän takuun raukeaminen.

    Kunnossapitotaulukko

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Tarkasta ja säädä laturin hihna.
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista, että turvavöissä ei ole kulumia, repeämiä tai muita vaurioita. Vaihda turvavyöt, jos jokin niiden osa ei toimi kunnolla.
  • Tarkista rengaspaine.
  • Tarkista moottoriöljyn määrä.
  • Tarkista jäähdytysnesteen määrä.
  • Poista lika moottoritilasta ja jäähdyttimestä.
  • Tarkista jarrunesteen määrä.Tarkista jarrunesteen määrä ennen moottorin käynnistystä.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Tarkista vanteiden ja renkaiden kunto.
  • Tarkista, että ohjauksessa ja jousituksessa ei ole löysiä tai vaurioituneita osia.
  • Tarkista etupyörien suuntaus.
  • Tarkista jarrut.
  • 250 käyttötunnin välein
  • Koneen voitelu(voitele useammin vaativissa käyttöolosuhteissa).
  • Vaihda ilmanpuhdistimen suodatin(useammin pölyisissä tai likaisissa olosuhteissa).
  • Vaihda moottorin öljy ja suodatin.
  • Tarkista ja säädä laturin hihna.
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • Tarkista vaihteistoöljyn määrä.
  • Tarkista käyttöhihnan kunto ja puhdista kytkimet.
  • 500 käyttötunnin välein
  • Kalibroi kaasun toimilaite.
  • Vaihda polttoainesuodattimen/vedenerottimen säiliö (useammin likaisissa ja pölyisissä olosuhteissa).
  • Tarkasta polttoaineletkut ja liitännät.
  • Vaihda vaihteistoöljy.
  • Tarkista etutasauspyörästön öljymäärä.
  • Tarkista, että jäähdytysnesteletkuissa ei ole halkeamia, turvonneita kohtia tai haurastumia.
  • Vaihda käyttöhihna.
  • 1000 käyttötunnin välein
  • Vaihda etutasauspyörästön öljy.
  • Vaihda moottorin jäähdytysneste.
  • Vaihda jarruneste.
  • Note: Kytkentäkaavion voi tarvittaessa ladata maksuttomasti osoitteesta www.Toro.com etsimällä oman koneen kotisivulla olevasta opaslinkistä.

    Important: Lisää huoltotoimenpiteitä on moottorin käyttöoppaassa.

    Vaara

    Koneen kunnossapidon laiminlyönti voi aiheuttaa koneen järjestelmien ennenaikaisen vioittumisen, mikä voi johtaa käyttäjän tai sivullisten loukkaantumiseen.

    Pidä kone hyvin huollettuna ja hyvässä toimintakunnossa näiden ohjeiden mukaisesti.

    Varoitus

    Vain pätevä ja valtuutettu henkilöstö saa kunnostaa, korjata, säätää ja tarkistaa laitteen.

    • Vältä tulipalon vaaroja ja pidä palontorjuntavarusteet aina käsillä työskentelyalueella. Älä tarkista polttoaineen, akkunesteen tai jäähdytysnesteen määrää tai vuotoa avoliekillä.

    • Älä puhdista osia avoimessa polttoaineastiassa tai syttyvillä puhdistusnesteillä.

    Varoitus

    Jos jätät avaimen virtalukkoon, joku voi vahingossa käynnistää moottorin ja vahingoittaa vakavasti lähellä olijoita.

    Sammuta moottori ja irrota avain virtalukosta ennen kaikkia huoltotoimia.

    Päivittäisen huollon tarkastuslista

    Ota tästä sivusta kopioita.

    Tarkistettavat kohdatViikolle:
    MaanantaiTiistaiKeskiviikkoTorstaiPerjantaiLauantaiSunnuntai
    Tarkista vaihteenvalitsimen toiminta.       
    Tarkista polttoaineen määrä.       
    Tarkista moottoriöljyn määrä.       
    Tarkista jarrunesteen määrä.       
    Tarkista vaihteistoöljyn määrä.       
    Tarkasta ilmansuodatin.       
    Tarkasta moottorin jäähdytysrivat.       
    Kuuntele, kuuluuko moottorista epätavallisia ääniä.       
    Kuuntele, kuuluuko käytettäessä outoja ääniä.       
    Tarkista rengaspaine.       
    Tarkista nestevuodot.       
    Tarkista mittareiden toiminta.       
    Tarkista kaasupolkimen toiminta.       
    Pese kone.       
    Korjaa maalipinnan vauriot.       

    Laitteen huolto erityisissä käyttöolosuhteissa

    Important: Jos laitetta käytetään joissain alla olevista olosuhteista, huollot on suoritettava kaksi kertaa tavallista useammin:

    • Käyttö aavikolla

    • Käyttö kylmässä ilmastossa (alle 10 °C)

    • Perävaunun vetäminen

    • Toistuva käyttö pölyisissä olosuhteissa

    • Käyttö rakennustyömaalla

    • Jos ajoneuvo on ollut pitkään käytössä mutaisissa, hiekkaisissa, märissä tai vastaavissa likaisissa olosuhteissa, suorita seuraavat toimenpiteet:

      • Tarkistuta ja puhdistuta jarrut mahdollisimman pian. Näin mikään hankaava materiaali ei pääse aiheuttamaan liiallista kulumista.

      • Käytä koneen pesuun pelkkää vettä tai lisää veteen mietoa pesuainetta.

        Important: Älä puhdista konetta suolapitoisella tai kierrätetyllä vedellä.

    Huoltoa edeltävät toimenpiteet

    Koneen valmistelu huoltoa varten

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

    3. Nosta ja tyhjennä kuljetuslava.

    4. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    5. Anna koneen jäähtyä ennen huoltoa.

    6. Irrota akun miinuskaapeli (–) akun navasta.

    Koneen nosto

    Hengenvaara

    Tunkilla tuettu kone voi olla epävakaa ja luiskahtaa ja vahingoittaa siten koneen alla olevaa henkilöä.

    • Älä käynnistä konetta, kun kone on tunkilla, koska moottorin tärinä tai pyörän liike saattaa pudottaa koneen tunkilta.

    • Poista aina avain virtalukosta, ennen kuin nouset pois koneesta.

    • Aseta pyöriin vierimisen estävät kiilat, kun kone on nostettu tunkilla.

    Kun nostat koneen etupäätä, aseta aina puukappale (tai vastaava) tunkin ja koneen rungon väliin.

    Koneen etupään nostokohta sijaitsee rungon etuosan pohjalevyssä (Kuva 76).

    g365613

    Koneen takapään nostokohta sijaitsee takatelineen kannattimessa (Kuva 77).

    g365614

    Konepellin avaaminen

    Konepellin nosto

    1. Nosta konepellin kummallakin puolella olevien kumisalpojen kahva.

    2. Nosta konepelti.

      g398991

    Konepellin sulkeminen

    1. Laske konepelti alas varovasti.

    2. Varmista konepelti paikalleen kohdistamalla kumisalvat kiinnikkeisiinsä konepellin kummallakin puolella (Kuva 78).

    Voitelu

    Koneen voitelu

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    250 käyttötunnin välein
  • Koneen voitelu(voitele useammin vaativissa käyttöolosuhteissa).
  • Rasvatyyppi: litiumrasva nro 2

    1. Pyyhi rasvanippa puhtaaksi rievulla, jotta laakeriin tai holkkiin ei pääse epäpuhtauksia.

    2. Lisää voitelupistoolilla rasvaa laitteen rasvanippoihin.

    3. Pyyhi mahdollinen liika rasva pois laitteesta.

    Rasvanippojen sijainnit ja määrät ovat seuraavat:

    • Etutukivarsien nivelet (2 kpl) (Kuva 79)

      g390951
    • Takatukivarsien nivelet (4 kpl) (Kuva 80)

      g390953
    • Pallonivelet (2 kpl) (Kuva 81)

      g390950
    • Takatappinivelet (4 kpl) (Kuva 82)

      g390952
    • Vetoakseli (2 kpl) (Kuva 83)

      g357005

    Moottorin huolto

    Moottorin turvallinen käyttö

    • Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin tarkistat öljyn tai lisäät öljyä kampikammioon.

    • Pidä kädet, jalat, kasvot ja muut kehonosat sekä vaatteet etäällä äänenvaimentimesta ja muista kuumista pinnoista.

    Ilmanpuhdistimen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    250 käyttötunnin välein
  • Vaihda ilmanpuhdistimen suodatin(useammin pölyisissä tai likaisissa olosuhteissa).
  • Tarkasta ilmanpuhdistin ja letkut säännöllisesti, jotta ne suojaavat moottoria ja varmistavat mahdollisimman pitkän käyttöiän. Tarkista, ettei ilmanpuhdistimen rungossa ole vaurioita, jotka voivat aiheuttaa ilmavuodon. Vaihda vaurioitunut ilmanpuhdistimen runko.

    1. Avaa ilmanpuhdistimen salvat ja vedä ilmanpuhdistimen suojus pois ilmanpuhdistimen rungosta (Kuva 84).

      g002401
    2. Avaa pölysuoja puristamalla sitä sivuilta ja kopista pölyt ulos.

    3. Liu’uta suodatin varovasti ulos ilmanpuhdistimen rungosta (Kuva 84).

      Note: Älä kolhi suodatinta runkoa vasten.

      Note: Älä yritä puhdistaa suodatinta.

    4. Tarkista uuden suodattimen eheys katsomalla sen läpi kirkasta valoa vasten.

      Note: Suodattimessa olevat reiät näkyvät kirkkaina pisteinä. Tarkista, ettei panos ole repeytynyt, ettei siinä ole öljykalvoa tai ettei kumitiiviste ole vaurioitunut. Jos suodatin on vaurioitunut, älä käytä sitä.

      Note: Käytä moottoria aina ilmansuodatin ja suojus asennettuina, jotta moottori ei vaurioidu.

    5. Liu’uta suodatin varovasti runkoputken päälle (Kuva 84).

      Note: Varmista, että se asettuu kunnolla paikoilleen painamalla suodattimen ulkokehää asennuksen aikana.

    6. Asenna ilmanpuhdistimen suojus oikea sivu ylöspäin ja kiinnitä salvat (Kuva 84).

    Moottoriöljyn huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista moottoriöljyn määrä.
  • 250 käyttötunnin välein
  • Vaihda moottorin öljy ja suodatin.
  • Note: Vaihda öljy useammin, jos käyttöolosuhteet ovat erittäin pölyiset tai hiekkaiset.

    Note: Toimita käytetty moottoriöljy ja öljynsuodatin valtuutetun jälleenkäsittelylaitoksen hävitettäväksi.

    Moottoriöljyn tekniset tiedot

    Moottori toimitetaan kampikammio öljyllä täytettynä. Öljymäärä on kuitenkin tarkistettava ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä. Tarkista öljymäärä ennen koneen käyttöä joka päivä tai joka kerta, kun konetta käytetään.

    Öljytyyppi: Toro Premium -moottoriöljy

    Jos käytössä on jokin muu öljy, käytä vähintään seuraavien määritysten mukaista korkealaatuista, vähätuhkaista moottoriöljyä:

    • API-huoltoluokitus CJ-4 tai korkeampi

    • ACEA-huoltoluokitus E6

    • JASO-huoltoluokitus DH-2

    Important: Jos käytetään moottoriöljyä, jonka luokitus ei ole API CJ-4 tai korkeampi, ACEA E6 tai JASO DH-2, hiukkassuodatin saattaa tukkeutua tai moottori vahingoittua.

    Kampikammion tilavuus: 2,3 litraa, kun suodatin vaihdetaan

    Öljyn viskositeetti/laatu: SAE 10W-30 (kaikki lämpötilat)

    Note: Toro Premium -moottoriöljyä on saatavana jälleenmyyjältä. Katso osanumerot osaluettelosta tai pyydä ne valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    Moottorin öljymäärän tarkistus

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

    3. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    4. Nosta kuljetuslava.

    5. Tarkista moottoriöljyn määrä kuvan mukaisesti (Kuva 85).

      g029301

    Moottoriöljyn vaihto(myös suodatin)

    Jos mahdollista, käytä moottoria juuri ennen öljynvaihtoa, sillä lämmin öljy juoksee paremmin ja kuljettaa mukanaan enemmän epäpuhtauksia.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

    3. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    4. Nosta kuljetuslava.

    5. Vaihda moottoriöljy kuvan mukaisesti (Kuva 86).

      g031623
    6. Vaihda moottorin öljynsuodatin kuvan mukaisesti (Kuva 87).

      g027477
    7. Täytä kampikammio öljyllä. Katso kohta Moottoriöljyn tekniset tiedot.

    Laturin hihnan tarkastus ja säätö

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Tarkasta ja säädä laturin hihna.
  • 250 käyttötunnin välein
  • Tarkista ja säädä laturin hihna.
    1. Tarkista painuma painamalla hihnaa sisäänpäin sormella tai viivaimella noin 98 N:n voimalla.

      Hihnan kireys tarkistetaan kolmesta kohdasta (Kuva 88). Oikea painuma kussakin kohdassa on seuraava:

      • Kohta 1: 9–13 mm

      • Kohta 2: 7–10 mm

      • Kohta 3: 10–14 mm

      g366704
    2. Säädä hihnan kireys tarvittaessa seuraavasti:

    3. Löysää säätöpultit ja mutterit ja kiristä hihna oikeaan kireyteen liikuttamalla laturia jakoavaimella (Kuva 89).

    4. Kiristä säätöpultit ja mutterit (Kuva 89).

      g366768
    5. Kiristä hihna oikeaan kireyteen.

      Varmista, että hihnan ja hihnapyörän uran alaosan väliin jää välys. Jos hihnan ja hihnapyörän uran alaosan välissä ei ole välystä, vaihda hihna (Kuva 90).

      g366767
    6. Tarkista, että hihnassa ei ole halkeamia, öljyä tai kulumia. Vaihda tarvittaessa.

    Kaasun toimilaitteen kalibrointi

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    500 käyttötunnin välein
  • Kalibroi kaasun toimilaite.
    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

    3. Kun moottori on käynnissä ja jalkasi on pois jarrupolkimelta, pidä näyttöpainiketta painettuna 10 sekuntia (Kuva 91).

      Km/h tai mph alkaa vilkkua näytössä.

      g367226
    4. Pidä näyttöpainike painettuna ja käännä avainkytkin KäYNNISSä-asennosta KäYNNISTYS-asentoon ja päästä molemmista irti yhtä aikaa.

      Kaasun toimilaitteen kulma alkaa kasvaa (yksi aste kahden sekunnin välein). Kun kalibrointi on valmis, luodaan uusi siirtymä ja näytössä näkyy jälleen kulmana nolla.

      Kalibrointiprosessi kestää noin 30–60 sekuntia.

      Note: Älä koske mihinkään kalibrointiprosessin aikana, sillä tämä peruuttaa prosessin, jolloin toimenpide on käynnistettävä uudelleen.

      Note: Kalibroinnin aikana moottorin käyntinopeuden (kierr./min) on pysyttävä vakiona. Moottorin käyntinopeus voi kasvaa hieman vasta kalibrointiprosessin lopussa. Jos moottorin käyntinopeus kasvaa jatkuvasti, kyseessä voi olla ongelma, eikä moottorin käyntinopeus ole yhteydessä TEC-ohjaimeen.

    Polttoainejärjestelmän huolto

    Polttoainesuodattimen/vedenerottimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    500 käyttötunnin välein
  • Vaihda polttoainesuodattimen/vedenerottimen säiliö (useammin likaisissa ja pölyisissä olosuhteissa).
  • g031412

    Polttoaineletkujen ja liitäntöjen tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    500 käyttötunnin välein
  • Tarkasta polttoaineletkut ja liitännät.
  • Tarkista, että polttoaineletkuissa, liittimissä ja letkunkiristimissä ei ole vuotoja, haurastumia, vaurioita tai löysiä liitäntöjä.

    Note: Korjaa vaurioituneet tai vuotavat polttoainejärjestelmän osat ennen laitteen käyttöä.

    Sähköjärjestelmän huolto

    Sähköjärjestelmän turvallinen käyttö

    • Irrota akun kytkennät ennen kuin korjaat konetta. Irrota kaapeli ensin miinusnavasta ja vasta sitten plusnavasta. Kytke ensin plusnavan akkukenkä ja vasta sitten miinusnavan akkukenkä.

    • Lataa akku avoimessa tilassa, jossa on hyvä ilmanvaihto, kaukana kipinöistä ja avotulesta. Irrota laturin virtajohto ennen kuin kytket laturin akkuun tai irrotat sen akusta. Käytä suojavaatetusta ja eristettyjä työkaluja.

    Akun huolto

    Akun jännite: 12 V, 300 A (kylmäkäynnistysvirta) lämpötilassa –18 °C.

    • Pidä akku aina puhtaana ja täysin ladattuna.

    • Jos akun navat ovat syöpyneet, puhdista ne liuoksella, jossa on neljä osaa vettä ja yksi osa ruokasoodaa.

    • Sivele akun napoihin ohut rasvakerros, jotta ne eivät syöpyisi.

    Hengenvaara

    Akkuneste sisältää rikkihappoa, joka on tappavaa nieltynä ja aiheuttaa vakavia kemiallisia palovammoja.

    • Akkunestettä ei saa juoda eikä päästää kosketuksiin ihon, silmien tai vaatteiden kanssa. Käytä suojalaseja ja kumikäsineitä.

    • Akku on täytettävä paikassa, jossa on saatavilla puhdasta vettä ihon huuhtelua varten.

    • Lataa akku hyvin ilmastoidussa paikassa, jotta latauksen aikana syntyvät kaasut pääsevät haihtumaan.

    • Koska kaasut ovat räjähdysherkkiä, pidä avotuli ja sähkökipinät poissa akun lähettyviltä. Älä tupakoi akun lähellä.

    • Kaasujen hengittäminen saattaa aiheuttaa pahoinvointia.

    • Irrota laturi virtalähteestä ennen kuin kytket tai irrotat laturin johtimet akun navoista.

    Akun irrotus

    Vaara

    Akun navat tai metallityökalut voivat aiheuttaa oikosulun koskettaessaan koneen metalliosia, mistä voi seurata kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään ja aiheuttaa siten henkilövahingon.

    • Kun irrotat tai asennat akun, älä anna akun napojen koskettaa koneen metalliosia.

    • Älä päästä metallityökaluja aiheuttamaan oikosulkua akun napojen ja laitteen metalliosien välille.

    Irrota akun miinuskaapeli (–) akun navasta (Kuva 93).

    g365494

    Akun irrotus

    Vaara

    Akun kaapeleiden virheellinen asennus voi vahingoittaa konetta ja kaapeleita aiheuttaen kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään ja aiheuttaa siten henkilövahingon.

    • Irrota aina akun miinuskaapeli (musta) ennen pluskaapelin (punainen) irrottamista.

    • Kytke aina akun pluskaapeli (punainen) ennen miinuskaapelia (musta).

    1. Irrota akkukaapelit (Kuva 94).

      g357128
    2. Löysää akun pidikkeen lukkomutteri ja nosta akku alustasta (Kuva 95).

      g388241

    Akun asennus

    1. Aseta akku akkualustalle ja kiinnitä akku pidikkeeseen kiristämällä lukkomutteri (Kuva 95).

    2. Kytke akkukaapelit (Kuva 94).

    Akun kytkentä

    Kytke akun miinuskaapeli (–) akun napaan (Kuva 96).

    g365493

    Akun lataus

    Vaara

    Akun latauksen yhteydessä syntyy räjähdysherkkiä kaasuja.

    • Pidä kipinät ja avotuli poissa akun lähettyviltä.

    • Akun lähettyvillä ei saa tupakoida.

    Important: Pidä akku aina täysin ladattuna. Tämä on erityisen tärkeää siksi, että näin ehkäistään akun vahingoittuminen, kun lämpötila on alle 0 °C.

    1. Irrota akku koneesta. Katso kohta Akun irrotus.

    2. Kytke 3–4 A:n akkulaturi akun napoihin. Lataa akkua 3–4 A:n virralla 4–8 tunnin ajan (12 V).

      Note: Älä lataa akkua liikaa.

    3. Asenna akku. Katso kohta Akun asennus.

    Akun säilytys

    Jos kone varastoidaan yli 30 päivän ajaksi, irrota akku ja lataa se täyteen. Säilytä sitä hyllyllä tai koneessa. Älä kytke kaapeleita, jos akkua säilytetään koneessa. Varastoi akku viileään tilaan, jotta sen lataus purkautuu mahdollisimman hitaasti. Varmista, että akku on ladattu täyteen, jotta se ei jäädy.

    Sulakkeiden huolto

    Sähköjärjestelmän sulakkeet ovat istuimen alla (Kuva 97).

    g388509

    Kuva 98 esittää sulakkeiden sijainnit.

    decal145-2225

    Vetojärjestelmän huolto

    Renkaiden huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Tarkista vanteiden ja renkaiden kunto.
  • 250 käyttötunnin välein
  • Kiristä pyöränmutterit.
    1. Tarkista, ettei renkaissa ja vanteissa ole kulumia tai vaurioita.

      Note: Reunakiveykseen tai vastaavaan osuminen voi vaurioittaa rengasta tai vannetta ja vioittaa pyörien suuntausta, joten tarkista renkaiden kunto pienenkin onnettomuuden jälkeen.

    2. Kiristä pyöränmutterit momenttiin 108–122 N·m.

    Ohjaus- ja jousitusosien tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    100 käyttötunnin välein
  • Tarkista, että ohjauksessa ja jousituksessa ei ole löysiä tai vaurioituneita osia.
  • Kun ohjauspyörä on keskikohdassa (Kuva 99), käännä ohjauspyörää vasemmalle tai oikealle. Jos ohjauspyörää käännetään yli 13 mm vasemmalle tai oikealle eivätkä renkaat käänny, tarkista seuraavat ohjaus- ja jousitusosat ja varmista, että ne eivät ole löysällä tai vaurioituneet:

    • Ohjausakselin ja ohjaushammastangon kokoonpanon välinen nivel

      Important: Tarkista hammaspyörän akselin tiivisteen kunto ja kiinnitys (Kuva 100).

    • Ohjaushammastangon kokoonpanon raidetangot

    g364719
    g313576

    Etupyörien suuntauksen tarkistus ja säätö

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    100 käyttötunnin välein
  • Tarkista etupyörien suuntaus.
  • Etupyörien suuntauksen tarkistus

    1. Tarkista rengaspaineet ja varmista, että eturenkaiden paine on oikea. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

    2. Lisää kuljettajan istuimelle paino, joka vastaa keskimääräistä laitteen käyttäjän painoa, tai pyydä käyttäjää istumaan istuimella. Käyttäjän painon on pysyttävä istuimella koko säätötoimenpiteen ajan.

    3. Työnnä laitetta tasaisella alustalla suoraan taaksepäin 2–3 m ja sitten suoraan eteenpäin alkuperäiseen aloituskohtaan. Näin jousitus pääsee asettumaan käyttäjän paikalla.

    4. Varmista, että eturenkaat osoittavat suoraan eteenpäin.

    5. Mittaa eturenkaiden välinen etäisyys akselin korkeudelta eturenkaiden edestä ja takaa (Kuva 101).

      g009235
    6. Jos mittaustulos ei ole ±6 mm:n sisällä neutraalista (nollasta), siirry kohtaan Etupyörien suuntauksen säätö.

    Etupyörien suuntauksen säätö

    Important: Varmista ennen suuntauksen säätöä, että koneen korkeus on mahdollisimman lähellä neutraalia. Katso kohta Etupään ajokorkeuden säätö.

    1. Löysää raidetankojen ulompien päiden vastamutterit (Kuva 102).

    2. Pyöritä molempia raidetankoja, jolloin renkaiden etupuoli liikkuu sisään- tai ulospäin.

    3. Kiristä raidetangon vastamutterit, kun säätö on oikea.

    4. Varmista, että ohjauspyörä kääntyy kunnolla molempiin suuntiin.

      g033219
    5. Tarkista mittaustulos. Katso kohta Etupyörien suuntauksen tarkistus.

      Jos mittaustulos ei ole ±6 mm:n sisällä neutraalista (nollasta), toista etupyörien suuntauksen säädön vaiheet.

    Etupään ajokorkeuden säätö

    Omistajan hankkimat työkalut: jousen säätöavain (Toro-osa 139-4678), ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    Important: Tee korkeussäätöjä vain, jos renkaiden kuluminen on epätasaista tai jos lisäät koneen etuosaan lisäpainoa, kuten BOSS-auran.

    1. Jos lisäät painoa koneen etuosaan, säädä ajokorkeutta.

      Tarkista rengaspaineet ja varmista, että eturenkaiden paine on oikea. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

      Maavaran tulee olla 23 cm vakiovanteille ja -renkaille tai 25 cm suuremmille lisävarustevanteille ja -renkaille.

    2. Jos maavara ei ole oikea, suuntaa pyörä kääntämällä iskunvaimentimen kaulusta jousen säätöavaimella (Kuva 103).

      Note: Jos kaulusta on vaikea kääntää, nosta koneen etuosaa. Katso kohta Koneen nosto.

      g364721

    Vaihteistoöljyn määrän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    250 käyttötunnin välein
  • Tarkista vaihteistoöljyn määrä.
  • Nestetyyppi: Toro Premium Synthetic Transaxle Fluid (Toro-osa 145-2048)

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

    3. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    4. Irrota vaihteiston täyttötulppa (Kuva 104).

      Note: Nesteen pinnan tulee ulottua täyttötulpan alareunaan saakka.

    5. Jos öljyä on vähän, irrota täyttötulppa ja lisää määrityksen mukaista öljyä, kunnes sitä valuu ulos aukosta (Kuva 104).

    6. Asenna täyttötulppa ja kiristä se momenttiin 14–30 N·m.

      g362542

    Vaihteistoöljyn vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    500 käyttötunnin välein
  • Vaihda vaihteistoöljy.
  • Nestetyyppi: Toro Premium Synthetic Transaxle Fluid (Toro-osa 145-2048)

    Nestetilavuus: 1,21 l

    1. Aseta tyhjennysastia tyhjennystulpan alle (Kuva 104).

    2. Irrota täyttötulppa (Kuva 104).

      Note: Säilytä täyttötulppa ja tiiviste asennusta varten vaiheessa 6.

    3. Irrota tyhjennystulppa ja anna kaiken öljyn valua pois (Kuva 104).

      Note: Säilytä tyhjennystulppa asennusta varten vaiheessa 4.

    4. Asenna tyhjennystulppa ja kiristä se momenttiin 14–30 N·m.

    5. Lisää vaihteistoon määrityksen mukaista öljyä, kunnes se on täyttöaukon tasalla.

    6. Asenna täyttötulppa ja kiristä se momenttiin 14–30 N·m.

    Etutasauspyörästön öljymäärän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    500 käyttötunnin välein
  • Tarkista etutasauspyörästön öljymäärä.
  • Nestetyyppi: 80W-90-vaihteistoöljy

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

    3. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    4. Irrota etutasauspyörästön tarkistustulppa (Kuva 105).

      Note: Öljypinnan tulee ulottua tarkistustulpan alareunaan saakka.

    5. Jos öljyä on vähän, lisää määritysten mukaista öljyä tarkistustulpan aukosta (Kuva 105).

    6. Asenna tarkistustulppa ja kiristä se momenttiin 15–25 N·m.

      g399038

    Etutasauspyörästön öljyn vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    1000 käyttötunnin välein
  • Vaihda etutasauspyörästön öljy.
  • Nestetyyppi: 80W-90-vaihteistoöljy

    Nestetilavuus: 0,15 l

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

    3. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    4. Aseta tyhjennysastia tyhjennystulpan alle (Kuva 105).

    5. Irrota täyttötulppa (Kuva 105).

      Note: Säilytä täyttötulppa ja tiiviste asennusta varten vaiheessa 9.

    6. Irrota tyhjennystulppa ja anna kaiken öljyn valua pois (Kuva 105).

      Note: Säilytä tyhjennystulppa asennusta varten vaiheessa 7.

    7. Asenna tyhjennystulppa ja kiristä se momenttiin 15–25 N·m.

    8. Lisää etutasauspyörästöön riittävästi määrityksen mukaista öljyä.

    9. Asenna täyttötulppa ja kiristä se momenttiin 15–25 N·m.

    10. Anna öljyn asettua noin viiden minuutin ajan ja tarkista sitten öljymäärä (Etutasauspyörästön öljymäärän tarkistus).

    Jäähdytysjärjestelmän huolto

    Jäähdytysjärjestelmän turvallinen käyttö

    • Jäähdytysneste on myrkyllistä. Pidä poissa lasten ja lemmikkieläinten ulottuvilta.

    • Paineella suihkuava kuuma jäähdytysneste, kuuma jäähdytin ja sitä ympäröivät osat voivat aiheuttaa vakavia palovammoja.

      • Anna moottorin jäähtyä ainakin 15 minuuttia ennen jäähdyttimen korkin irrottamista.

      • Käytä korkkia käsitellessäsi liinaa ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine pääsee pois.

    • Älä käytä konetta, jos suojukset eivät ole paikoillaan.

    • Pidä sormet, kädet ja vaatteet etäällä pyörivästä tuulettimesta ja käyttöhihnasta.

    • Sammuta moottori ja irrota virta-avain ennen huoltotoimenpiteiden suorittamista.

    Moottorin jäähdytysnesteen määrän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista jäähdytysnesteen määrä.
  • Jäähdytysnesteen tyyppi: 50 % OAT-etyleeniglykolia ja 50 % tislattua vettä

    Vaara

    Jos moottori on juuri sammutettu, kuuma, paineenalainen jäähdytysneste saattaa roiskua ja aiheuttaa palovammoja.

    • Älä aukaise jäähdyttimen korkkia moottorin käydessä.

    • Käytä korkkia käsitellessäsi liinaa ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine pääsee pois.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

    3. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    4. Tarkista jäähdytysnesteen määrä jäähdyttimen säiliössä (Kuva 106).

      Note: Täyttötaso riippuu jäähdytysnesteen lämpötilasta.

      g364757
    5. Jos jäähdytysnestettä on vähän, irrota jäähdytysnestesäiliön korkki ja lisää 50 % OAT-etyleeniglykolia ja 50 % tislattua vettä.

      Älä täytä liikaa.

    6. Kiristä jäähdytysnestesäiliön korkki käsin.

    Roskien poisto jäähdytysjärjestelmästä

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Poista lika moottoritilasta ja jäähdyttimestä.
    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

    3. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    4. Puhdista moottoritila huolellisesti roskista.

    5. Irrota seitsemän ruuvia, joilla säleikkö on kiinnitetty, ja irrota säleikkö (Kuva 107).

      g365212
    6. Puhdista jäähdytinkokoonpano paineilmalla.

      Note: Puhalla roskat pois jäähdyttimestä.

    7. Kiinnitä säleikkö seitsemällä aikaisemmin irrotetulla ruuvilla (Kuva 107).

    Jäähdytysnesteletkujen tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    500 käyttötunnin välein
  • Tarkista, että jäähdytysnesteletkuissa ei ole halkeamia, turvonneita kohtia tai haurastumia.
  • Tarkista jäähdytysnesteletkut halkeamien, turpoamisen tai kulumisen estämiseksi.

    Vaihda letkut, jos niissä on halkeamia, turvonneita kohtia tai haurastumia.

    g401265

    Moottorin jäähdytysnesteen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    1000 käyttötunnin välein
  • Vaihda moottorin jäähdytysneste.
  • Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    Jarrujen huolto

    Jarrujen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    100 käyttötunnin välein
  • Tarkista jarrut.
  • Varoitus

    Koneen käytön jälkeen jarrujen osat voivat olla kuumia. Kuumiin jarrujen osiin koskeminen voi aiheuttaa palovammoja.

    Odota, että jarrujen osat jäähtyvät, ennen kuin tarkastat jarrut.

    Important: Jarrut ovat erittäin tärkeät koneen turvallisuuden kannalta. Tarkasta ne huolellisesti suositellun huoltovälin mukaisesti, jotta ne toimivat mahdollisimman tehokkaasti ja turvallisesti.

    • Tarkista jarrupäällysteen kuluneisuus ja vauriot. Jos päällysteen (jarrupalan) paksuus on alle 1,6 mm, vaihda jarrupäällyste.

    • Tarkasta jarrulevy ja muut osat liiallisen kulumisen ja vääntymien varalta. Vaihda vääntyneet osat.

    • Tarkista jarrunesteen määrä. Katso kohta Jarrunesteen määrän tarkistus.

    Jarrunesteen määrän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista jarrunesteen määrä.Tarkista jarrunesteen määrä ennen moottorin käynnistystä.
  • Jarrunesteen tyyppi: DOT 3

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

    3. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    4. Nosta konepelti ylös, jotta pääset käsiksi jarrun pääsylinteriin ja säiliöön (Kuva 109).

      g362521
    5. Katso nesteen määrä säiliön kyljestä (Kuva 110).

      Note: Pinnan on oltava vähimmäismäärän osoittavan viivan yläpuolella.

      g002136
    6. Jos nestettä on liian vähän, tee seuraavat toimet:

      1. Puhdista säiliön korkin ympäristö ja irrota korkki (Kuva 109).

      2. Lisää DOT 3 -jarrunestettä säiliöön, kunnes nesteen pinta on vähimmäismäärän osoittavan viivan yläpuolella (Kuva 110).

        Note: Älä ylitäytä jarrunesteen säiliötä.

      3. Asenna säiliön korkki (Kuva 109).

    7. Sulje konepelti.

    Jarrunesteen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    1000 käyttötunnin välein
  • Vaihda jarruneste.
  • Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    Hihnan huolto

    Käyttöhihnan huolto

    Käyttöhihnan tarkistusja kytkinten puhdistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    250 käyttötunnin välein
  • Tarkista käyttöhihnan kunto ja puhdista kytkimet.
    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

    3. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    4. Nosta kuljetuslava.

    5. Irrota kuusi hihnasuojuksen jousikiinnikettä ja irrota suojus (Kuva 111).

      g366144
    6. Pyöritä hihnaa (Kuva 112) ja tarkista, onko siinä merkkejä kulumisesta tai vaurioista.

      Note: Vaihda hihna, jos se on kulunut huomattavasti tai vaurioitunut. Katso Käyttöhihnan vaihto.

      g366145
    7. Puhdista kytkimistä huolellisesti kaikki roskat paineilmalla (Kuva 112).

    8. Asenna hihnasuojus (Kuva 111).

    9. Laske kuljetuslava alas.

    Käyttöhihnan vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    500 käyttötunnin välein
  • Vaihda käyttöhihna.
    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon.

    3. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    4. Nosta kuljetuslava.

    5. Irrota kuusi hihnasuojuksen jousikiinnikettä ja irrota suojus (Kuva 111).

    6. Vedä hihnan yläosaa ylöspäin, jotta toisiokytkin avautuu, ja kierrä hihna toisiokytkimen yli (Kuva 112).

    7. Irrota hihna ensiökytkimeltä (Kuva 112).

      Note: Hävitä vanha hihna.

    8. Kohdista uusi hihna ensiökytkimen päälle (Kuva 112).

    9. Pyöritä hihnaa ja vie se toisiokytkimen päältä (Kuva 112).

    10. Asenna hihnasuojus (Kuva 111).

    11. Laske kuljetuslava alas.

    Puhdistus

    Laitteen pesu

    Käytä koneen pesuun pelkkää vettä tai lisää veteen mietoa pesuainetta tarvittaessa. Koneen voi pestä rievulla.

    Important: Älä puhdista konetta suolapitoisella tai kierrätetyllä vedellä.

    Important: Älä pese konetta painepesurilla. Painepesu voi vahingoittaa sähköjärjestelmää, irrottaa tärkeitä tarroja tai huuhtoa pois tarpeellisen rasvan kitkakohdista. Älä käytä liian paljon vettä kojetaulun, moottorin ja akun läheisyydessä.

    Important: Älä pese konetta moottorin ollessa käynnissä. Koneen peseminen moottorin käydessä voi vaurioittaa moottorin sisäosia.

    Varastointi

    Turvallinen varastointi

    • Sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Koneen on annettava jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

    • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

    Koneen varastointi

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, siirrä vaihteistovipu P (PYSäKöINTI) ‑asentoon, sammuta moottori ja irrota virta-avain virtalukosta.

    2. Puhdista lika ja rasva koko koneesta, myös moottorin alueelta.

      Important: Kone voidaan pestä miedolla pesuaineella ja vedellä. Älä pese konetta painepesurilla. Laitteen painepesu voi vahingoittaa sähköjärjestelmää tai huuhtoa pois tarpeellisen rasvan kitkakohdista. Älä käytä liian paljon vettä etenkään kojetaulun, valojen, moottorin ja akun läheisyydessä.

    3. Huolla ilmanpuhdistin. Katso kohta Ilmanpuhdistimen huolto.

    4. Rasvaa kone. Katso kohta Koneen voitelu.

    5. Vaihda moottorin öljy ja suodatin. Katso Moottoriöljyn vaihto(myös suodatin).

    6. Tarkista rengaspaineet. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

    7. Valmistele polttoainejärjestelmä pitkäaikaista säilytystä (vähintään kolme kuukautta) varten seuraavasti:

      1. Lisää polttoainesäiliöön öljypohjaista stabilointi-/lisäainetta. Älä käytä alkoholipohjaista stabilointiainetta (etanolia tai metanolia).

        Important: Stabilointiainetta/-lisäainetta sisältävää polttoainetta ei saa säilyttää polttoaineen stabilointiaineen valmistajan suositusta kauempaa.

      2. Käytä moottoria viiden minuutin ajan, jotta lisäainetta sisältävä polttoaine kiertää koko polttoainejärjestelmässä.

      3. Sammuta moottori, anna sen jäähtyä ja tyhjennä polttoainesäiliö.

      4. Käynnistä moottori ja anna sen käydä, kunnes se sammuu.

      5. Käynnistä moottori ja käytä sitä, kunnes se ei käynnisty enää uudelleen.

      6. Hävitä valutettu polttoaine asianmukaisesti. Noudata paikallisten viranomaisten ohjeita.

    8. Tarkista pakkasnesteen määrä ja lisää tarvittaessa veden ja pakkasnesteen seosta (50/50) alueella odotettavissa olevan alimman lämpötilan mukaan.

    9. Irrota akku alustasta ja lataa se täyteen. Katso Akun irrotus.

      Note: Älä kytke akkukaapeleita akun napoihin varastoinnin ajaksi.

      Important: Akun on oltava täyteen ladattu, jotta se ei jäädy ja vaurioidu alle 0 °C:n lämpötilassa. Täysin ladattu akku säilyttää latauksen noin 50 päivää alle 4 °C:n lämpötilassa. Jos lämpötila on yli 4 °C, tarkista akkunesteen määrä ja lataa akku 30 päivän välein.

    10. Tarkista ja kiristä kaikki kiinnikkeet. Korjaa tai vaihda kaikki vaurioituneet osat.

    11. Maalaa kaikki naarmuuntuneet tai lohkeilleet metallipinnat maalilla, jota on saatavana valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    12. Varastoi kone puhtaaseen, kuivaan autotalliin tai varastotilaan.

    13. Irrota avain virtalukosta ja säilytä sitä turvallisessa paikassa lasten ulottumattomissa.

    14. Peitä kone, jotta se pysyy suojassa ja puhtaana.

    Vianetsintä

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Moottori ei pyöri.
    1. Jalkasi ei ole jarrupolkimella.
    2. Akku on tyhjä tai akun kytkentä on huono.
    1. Pidä jalka jarrupolkimella.
    2. Tarkasta akun kytkennät. Jos akku on tyhjä, vaihda akku.
    Moottori pyörii mutta ei käynnisty.
    1. Polttoainesäiliö on tyhjä.
    2. Polttoainejärjestelmässä on likaa, vettä tai vanhentunutta polttoainetta.
    3. Ilmanpuhdistin on likainen.
    1. Täytä polttoainesäiliö.
    2. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.
    3. Puhdista tai vaihda ilmanpuhdistin.
    Ohjaustehostin liikkuu jäykästi.
    1. Sähköjärjestelmässä on palanut sulake.
    2. Ohjaustehostimen säädin on irronnut.
    3. Ohjaustehostimen moottori tai säädin on viallinen.
    1. Tarkasta ja vaihda sulake.
    2. Kytke ohjaustehostimen säädin.
    3. Vaihda ohjaustehostimen moottori tai ohjain. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.
    Kaasu ei reagoi.
    1. Vaihteistovipu on P (pysäköinti) ‑asennossa, N (vapaa) ‑asennossa tai vaihteiden välissä.
    2. Ei turvavyötä -ominaisuuden asetuksena on 0 km/h tai 0 mph.
    3. Vaihteen asennon anturi ei toimi tai on vaurioitunut.
    1. Siirrä vaihteistovipu johonkin ajon asennoista.
    2. Kiinnitä turvavyö.
    3. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.
    Nelipyöräveto tai tasauspyörästön lukot eivät toimi.
    1. Sähköjärjestelmässä on palanut sulake.
    2. Ominaisuus poistettiin käytöstä ohjelmiston asennuksen aikana.
    3. Kytkimiä tai tasauspyörästöjä ei ole kytketty.
    4. Toimilaite/solenoidi on viallinen.
    1. Tarkista ja vaihda sulake.
    2. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.
    3. Tarkasta ja kytke johdinsarja uudelleen.
    4. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.
    Vakionopeussäädin ei kytkeydy.
    1. Turvavyötä ei ole kiinnitetty.
    2. Kone ei liiku vähimmäisnopeudella.
    1. Kiinnitä turvavyö.
    2. Aseta vakionopeussäädin lisäämällä koneen nopeutta.
    Kytkin kytkeytyy äkillisesti.
    1. Hihna on uusi.
    2. Kytkimet ovat likaiset.
    1. Hihnan sisäänajojakso on 10 tuntia normaalissa käytössä.
    2. Puhdista kytkimet.
    Kiihtyvyys vaikuttaa liian hitaalta, kun moottori käy enimmäisnopeudella (kierr./min).
    1. Hihna luistaa tai on vaurioitunut.
    2. Kytkimet ovat likaiset.
    1. Tarkasta hihna ja vaihda se tarvittaessa.
    2. Puhdista kytkimet.
    Akku ei lataudu.
    1. Moottorin hihna on löysällä tai vaurioitunut.
    2. Laturin sähkökytkennässä on vikaa.
    3. Laturi on viallinen.
    4. Akku on tyhjennys ja/tai akkuliitäntä on huono.
    1. Tarkista hihna. vaihda tarvittaessa.
    2. Tarkista johdinsarjan kytkentä.
    3. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.
    4. Tarkasta akun kunto. Jos akku on tyhjeneminen, vaihda akku.
    Näytön käyntinopeusmittari toimii satunnaisesti tai epätasaisesti.
    1. Moottorihihna on löysällä ja/tai vaurioitunut.
    2. Laturiin on katkonaista sähköliitäntä.
    3. Laturi on huono.
    1. Tarkista hihna. vaihda tarvittaessa.
    2. Tarkasta akun kunto.
    3. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.
    Moottori ei saavuta enimmäiskäyntinopeutta ajon aikana.
    1. Vaijeri on venynyt tai kiinnitys on antanut periksi.
    1. Suorita kaasun kalibrointi.
    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Näyttöön tulee vikakoodi.
    1. Koneessa on ongelma.
    1. Älä käytä konetta, jos vikakoodi tulee näkyviin. muussa tapauksessa voi esiintyä vakavia vaurioita. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.