Ievads

Šis motorzāģis ir veids, lai zāģētu koku zarus, baļķus un koka sijas diametrā, kas nepārsniedz vadotnes stieņa griezšanas garumu. To drīkst izmantot tikai pieaugušie. Tas ir veidots, lai izmantotu Toro 60 V litija jonu akumulatora komplektus. Šie akumulatoru komplekti ir veidoti uzlādei tikai ar Toro 60 V litija jonu akumulatora lādētājiem. Šo izstrādājumu izmantošana mērķiem, kas nav paredzētais lietojums, var būt bīstama jums un blakus stāvētājiem.

Modelis 51845T neietver akumulatoru vai lādētāju.

Rūpīgi izlasiet šo informāciju, lai zinātu, kā pareizi ekspluatēt un uzturēt savu produktu un izvairīties no ievainojumiem un produkta bojājumiem. Jūs esat atbildīgs par produkta drošu un pareizu ekspluatāciju.

Apmeklējiet www.Toro.com, lai iegūtu plašāku informāciju, tostarp drošības padomus, un ekspluatācijas apmācību materiālus, informāciju par piederumiem, saņemtu palīdzību atrast izplatītāju vai reģistrētu savu produktu.

Ikreiz, kad jums ir nepieciešams pakalpojums, oriģinālās Toro daļas, vai papildu informācija, sazinieties ar pilnvarota servisa dīleri vai Toro klientu servisu un sagatavojiet informāciju par sava produkta modeļa un sērijas numuru. Zīmējums 1 norāda modeļa un sērijas numuru atrašanās vietu uz izstrādājuma. Ierakstiet numurus paredzētajās ailēs.

Important: Ar savu mobilo ierīci jūs varat noskenēt QR kodu (ja ir aprīkojumā) uz sērijas numura plāksnes, lai piekļūtu garantijai, daļām un citai izstrādājuma informācijai.

g410607

Drošības brīdinājuma simbols

Drošības brīdinājuma simbols (Zīmējums 2) parādās gan šajā rokasgrāmatā, gan uz mašīnas, lai identificētu svarīgus drošības ziņojumus, kuri jums jāievēro, lai izvairītos no negadījumiem.

g000502

Drošības brīdinājuma simbols parādās virs informācijas, kas brīdina jūs par nedrošām darbībām vai situācijām, un tam seko vārds BRIESMAS, BRĪDINĀJUMS vai UZMANĪBU.

BRIESMAS norāda neizbēgami bīstamu situāciju, kas, ja no tās neizvairās, izraisīs nāvi vai nopietnu ievainojumu.

BRĪDINĀJUMS norāda potenciāli bīstamu situāciju, kas, ja no tās neizvairās, var izraisīt nāvi vai nopietnu ievainojumu.

UZMANĪBU norāda potenciāli bīstamu situāciju, kas, ja no tās neizvairās, iespējams var izraisīt nelielu vai vidēju ievainojumu.

Lai izceltu informāciju, šajā rokasgrāmatā izmantoti divi citi vārdi. Svarīgi aicina pievērst uzmanību īpašai mehāniskai informācijai, un Piezīme uzsver vispārīgu informāciju, kurai jāpievērš īpaša uzmanība.

Graphic

Instrukciju video, lūdzu, skatiet www.Toro.com/support vai sazinieties ar savu pilnvaroto servisa dīleri pirms šī izstrādājuma atgriešanas.

Šis izstrādājums atbilst visām atbilstošajām Eiropas direktīvām; informāciju, lūdzu, skatiet atsevišķajā izstrādājumam atbilstošajā Atbilstības deklarācijas (DOC) lapā.

Drošība

Brīdinājuma signāls

Izlasiet visus drošības brīdinājumus, instrukcijas, ilustrācijas un specifikācijas, kas nodrošinātas ar šo elektroinstrumentu.

Ja netiek ievērotas tālāk minētās instrukcijas, var rasties elektrošoks, ugunsgrēks un/vai nopietni ievainojumi.

Saglabājiet visus brīdinājumus un instrukcijas turpmākai uzziņai.

Termins “elektroinstruments” visos brīdinājumos attiecas uz jūsu elektrotīklā izmantoto (pievienoto) elektroinstrumentu vai ar akumulatoru darbināmu (bezvadu) elektroinstrumentu.

SVARĪGAS DROŠĪBAS

INSTRUKCIJAS

I. Darba zonas drošība

  1. Uzturiet darba zonu tīru un labi apgaismotu.Aizkrautas vai tumšas vietas rada negadījumu risku.

  2. Neizmantojiet elektroinstrumentus sprādzienbīstamās vidēs, piemēram, uzliesmojošu šķidrumu, gāzu vai putekļu tuvumā.Elektroinstrumenti rada dzirksteles, kas var aizdedzināt putekļus vai tvaikus.

  3. Izmantojot elektroinstrumentu, neļaujiet bērniem un blakusstāvētājiem atrasties tā tuvumā.Traucēkļi var likt jums zaudēt kontroli.

II. Elektrodrošība

  1. Elektroinstrumenta spraudņiem ir jāatbilst kontaktligzdai. Nekad nekādā veidā nemodificējiet spraudni. Neizmantojiet nekādus adaptera spraudņus ar zemētiem elektroinstrumentiem.Nemodificēti spraudņi un atbilstošas kontaktligzdas samazinās elektrošoka risku.

  2. Izvairieties no ķermeņa kontakta ar zemētām virsmām, piemēram, caurulēm, radiatoriem, krāsnīm un ledusskapjiem.Ja jūsu ķermenis tiek zemēts, pastāv paaugstināts elektrošoka risks.

  3. Nepakļaujiet elektroinstrumentus lietus vai mitru apstākļu ietekmei.Elektroinstrumentā iekļuvis ūdens palielinās elektrošoka risku.

  4. Izvairieties no nepareizas vada izmantošanas. Nekad neizmantojiet vadu, lai nestu, vilktu vai atvienotu elektroinstrumentu. Turiet vadu prom no karstuma, eļļas, asām malām vai kustīgām daļām.Bojāti vai savijušies vadi palielina elektrošoka risku.

  5. Izmantojot elektroinstrumentus ārā, izmantojiet ārvidei piemērotu pagarinātāju.Ārvidei piemērota vada izmantošana samazina elektrošoka risku.

  6. Ja elektroinstrumenta lietošana mitrā vietā ir neizbēgama, izmantojiet ar noplūdes strāvas ierīci (RCD) aizsargātu barošanu.RCD izmantošana samazina elektrošoka risku.

III. Personīgā drošība

  1. Esiet uzmanīgs(-a); skatieties, ko darāt, un izmantojiet loģisko domāšanu, izmantojot elektroinstrumentu. Neizmantojiet elektroinstrumentu kad esat noguris(-usi) vai narkotiku, alkohola vai zāļu ietekmē.Neuzmanības brīdis, izmantojot elektroinstrumentus, var izraisīt nopietnu personas ievainojumu.

  2. Izmantojiet personas aizsargaprīkojumu. Vienmēr izmantojiet acu aizsargaprīkojumu.Pareizos apstākļos izmantots aizsargaprīkojums, piemēram, putekļu maska, neslīdoši drošības apavi, aizsargķivere vai dzirdes aizsardzības līdzekļi, samazina personas ievainojumu risku.

  3. Novērsiet nejaušu iedarbināšanu. Pārliecinieties, ka slēdzis ir IZSLēGTā pozīcijā, pirms pievienojat barošanas avotam un/vai akumulatoru komplektam, paceļat vai nesat instrumentu.Nesot elektroinstrumentus ar pirkstu uz slēdža vai barošanai pievienotus elektroinstrumentus ar ieslēgtu slēdzi, pastāv negadījumu risks.

  4. Pirms elektroinstrumenta ieslēgšanas, izņemiet visas regulēšanas atslēgas vai uzgriežņu atslēgas.Elektroinstrumenta rotējošai daļai pievienota uzgriežņu atslēga vai atslēga var izraisīt personas ievainojumus.

  5. Nesniedzieties pāri. Vienmēr stāviet stabili un saglabājiet līdzsvaru.Tas ļauj labāk kontrolēt elektroinstrumentu neparedzētās situācijās.

  6. Ģērbieties atbilstoši. Nevalkājiet brīvu apģērbu vai rotaslietas. Turiet savus matus un apģērbu prom no kustīgām daļām.Brīvs apģērbs, rotaslietas vai gari mati var ieķerties kustīgās daļās.

  7. Ja ir nodrošinātas ierīces putekļu izvilkšanas vai savākšanas iekārtām, pārliecinieties, ka tās ir pareizi savienotas un izmantotas.Putekļu savākšana var samazināt ar putekļiem saistītos apdraudējumus.

  8. Neļaujiet, lai instrumenta pazīšana no biežas izmantošanas liktu jums kļūt bezrūpīgam(-ai) un ignorēt instrumenta drošības principus.Bezrūpīga rīcība sekundes simtdaļā var izraisīt nopietnus ievainojumus.

IV. Elektroinstrumenta izmantošana un apkope

  1. Neizmantojiet elektroinstrumentu ar spēku. Izmantojiet savai pielietojuma jomai piemēroto elektroinstrumentu.Pareizais elektroinstruments paveiks darbu labāk un drošāk tādā ātrumā, kādam tā ir radīta.

  2. Neizmantojiet elektroinstrumentu, ja slēdzis to neieslēdz un neizslēdz.Jebkurš elektroinstruments, kuru nevar kontrolēt ar slēdzi, ir bīstams un ir jāsalabo.

  3. Pirms jebkādas regulēšanas, piederumu maiņas vai elektroinstrumentu glabāšanas atvienojiet spraudni no barošanas avota un/vai izņemiet akumulatoru komplektu (ja bojāts) no elektroinstrumenta.Šādi preventīvi drošības mēri samazina nejaušas elektroinstrumenta ieslēgšanas risku.

  4. Glabājiet elektroinstrumentu bērniem nepieejamā vietā, un neļaujiet elektroinstrumentu izmantot personām, kuras nav iepazinušās ar elektroinstrumenta vai šīm instrukcijām. Elektroinstrumenti neapmācītu lietotāju rokās ir bīstami.

  5. Veiciet elektroinstrumentu un piederumu apkopi. Pārbaudiet nepareizi noregulētas vai saistītas kustīgās daļas, saplīsušas daļas, montāžu un citu stāvokli, kas var ietekmēt elektroinstrumenta darbību. Ja tas ir bojāts, pirms izmantošanas salabojiet elektroinstrumentu.Daudzi negadījumi rodas slikti uzturētu elektroinstrumentu dēļ.

  6. Turiet griešanas rīkus asus un tīrus.Pareizi uzturēti griešanas rīki ar asām griešanas malām retāk savīsies un ir vieglāk kontrolējami.

  7. Izmantojiet elektroinstrumentu, piederumus un rīka elementus, u.tml. saskaņā ar šīm instrukcijām, ņemot vērā darba apstākļus un veicamo darbu.Ja elektroinstruments tiek izmantots darbībām, kas atšķiras no paredzētajām, var rasties bīstama situācija.

  8. Turiet rokturus un satveršanas virsmas sausas, tīras un bez eļļas un smērvielu traipiem.Slideni rokturi un satveršanas virsmas neļauj droši izmantot un kontrolēt instrumentu negaidītās situācijās.

V. Akumulatora instrumenta izmantošana un apkope

  1. Uzlādējiet tikai ar ražotāja norādīto lādētāju.Lādētājs, kas piemērots vienam akumulatora komplekta veidam, var radīt ugunsgrēka risku, izmantojot ar citu akumulatora komplektu.

  2. Izmantojiet elektroinstrumentus tikai ar tiem īpaši paredzētajiem akumulatora komplektiem.Cita veida akumulatora komplektu izmantošana var izraisīt ievainojumu un aizdegšanās risku.

  3. Kad akumulatora komplekts netiek izmantots, turiet to atstatu no citiem metāla priekšmetiem, piemēram, papīra saspraudēm, monētām, atslēgām, naglām, skrūvēm vai citiem maziem metāla priekšmetiem, kas var izveidot savienojumu no vienas spailes uz otru.Akumulatora spaiļu īssavienojums kopā var izraisīt apdegumus vai ugunsgrēku.

  4. Piespiedu apstākļos no akumulatora var izšļākties šķidrums; izvairieties no kontakta. Ja kontakts nejauši notiek, noskalojiet ar ūdeni. Ja šķidrums nonāk acīs, vērsieties pēc medicīniskas palīdzības.No akumulatora izlijis šķidrums var izraisīt kairinājumu vai apdegumus.

  5. Neizmantojiet akumulatora komplektu vai instrumentu, kas ir bojāts vai modificēts.Bojāti vai modificēti akumulatori var izraisīt neparedzamu uzvedību, izraisot aizdegšanās, sprādziena vai ievainojumu risku.

  6. Nepakļaujiet akumulatora komplektu vai instrumentu ugunij vai pārmērīgai temperatūrai.Pakļaušana ugunij vai temperatūrai virs 130 °C var izraisīt sprādzienu.

  7. Ievērojiet visas uzlādes instrukcijas un nelādējiet akumulatora komplektu vai instrumentu ārpus instrukcijās norādītā temperatūras diapazona.Nepareiza uzlāde vai temperatūrās ārpus norādītā diapazona var sabojāt akumulatoru un palielināt aizdegšanās risku.

VI. Apkope

  1. Lūdziet kvalificētam servisa tehniķim veikt jūsu elektroinstrumenta apkopi, izmantojot tikai identiskas rezerves daļas.Tas nodrošinās, ka tiek saglabāta elektroinstrumenta drošība.

  2. Nekad neveiciet bojātu akumulatora komplektu apkopi.Akumulatora komplektu apkopi drīkst veikt tikai ražotājs vai pilnvaroti pakalpojumu sniedzēji.

VII. Motorzāģa drošība

  1. Turiet visas ķermeņa daļas prom no zāģa ķēdes, kad motorzāģis darbojas. Pirms motorzāģa iedarbināšanas, pārliecinieties, ka zāģa ķēde ne ar ko nesaskaras.Viens neuzmanības brīdis, izmantojot motorzāģi, var likt jūsu apģērbam vai ķermenim iepīties zāģa ķēdē.

  2. Vienmēr turiet motorzāģi ar labo roku uz aizmugurējā roktura un kreiso roku uz priekšējā roktura.Turot motorzāģi apgrieztā roku kombinācijā, palielina personas ievainojumu risku, un to nekad nedrīkst darīt.

  3. Turiet motorzāģi tikai aiz izolētām satveršanas virsmām, jo zāģa ķēde var saskarties ar slēptiem vadiem.Zāģa ķēdes, kas saskaras ar “dzīvu” vadu, var “atdzīvināt” paslēptas motorzāģa metāla daļas un izraisīt operatora elektrošoku.

  4. Izmantojiet acu aizsargaprīkojumu. Ieteicams lietot arī dzirdes, galvas, roku, kāju un pēdu aizsargaprīkojumu.Piemērots aizsargaprīkojums samazinās personas ievainojumu risku, ko rada lidojoši gruži vai nejaušs kontakts ar zāģa ķēdi.

  5. Nedarbiniet motorzāģi kokā, uz trepēm, uz jumta vai no cita nestabila atbalsta.Motorzāģa izmantošana šādā veidā var radīt nopietnus personas ievainojumus.

  6. Kājas vienmēr turiet pareizi un izmantojiet motorzāģi tikai, stāvot uz fiksētas, drošas un līdzenas virsmas.Slidenas vai nestabilas virsmas, piemēram, trepes, var radīt līdzsvara vai motorzāģa kontroles zudumu.

  7. Griežot nospriegotu zaru, uzmanieties no tā atlēkšanas atpakaļ.Kad tiek atbrīvota spriedze koka šķiedrās, uzvilktais zars var iesist operatoram un/vai izsist zaru zāģi no kontroles.

  8. Griežot krūmājus un stublājus, esiet īpaši piesardzīgi.Tievas materiāls var ieķerties zāģa ķēdē un tikt sviests pret jums vai izsist jūs no līdzsvara.

  9. Nesiet motorzāģi, turot aiz priekšējā roktura, kad motorzāģis ir izslēgts un atstatus no jūsu ķermeņa. Transportējot vai glabājot motorzāģi, vienmēr virsū uzstādiet vadotnes stieņa pārsegu un izņemiet akumulatoru.Pareiza motorzāģa izmantošana samazinās iespējamu, nejaušu kontaktu ar kustīgu zāģa ķēdi.

  10. Ievērojiet eļļošanas, ķēdes nospriegošanas, stieņa un ķēdes nomaiņas instrukcijas.Nepareizi nospriegota vai eļļota ķēde var saplīst vai palielināt atlēkšanas risku.

  11. Grieziet tikai koku. Neizmantojiet motorzāģi neparedzētiem nolūkiem. Piemēram: neizmantojiet motorzāģi, lai grieztu metālu, plastmasu, mūri vai ēkas materiālus, kas nav koks.Ja motorzāģis tiek izmantots darbībām, kas atšķiras no paredzētajām, var rasties bīstama situācija.

  12. Nemēģiniet nogāzt koku, kamēr neizprotat riskus un to, kā no tiem izvairīties.Gāžot koku, var rasties nopietna operatora vai blakusstāvētāju trauma.

  13. Tīrot iestrēguši materiālu, glabājot vai apkopjot motorzāģi, izpildiet visas instrukcijas. Pārliecinieties, ka slēdzis ir izslēgts un akumulators atvienots.Neparedzēta mašīnas ieslēgšana, tīrot iestrēgušu materiālu vai veicot apkopi, var izraisīt nopietnu personas ievainojumu.

  14. Operatora atlēkšanas cēloņi un novēršana.Atlēkšana var rasties, kad vadotnes stieņa uzgalis vai gals pieskaras objektam vai koks aizveras un iespiež zāģa ķēdi griezumā.

    Uzgaļa kontakts dažos gadījumos var radīt pēkšņu atgriezenisku darbību, sviežot vadotnes stieni uz augšu un atpakaļ pret operatoru.

    Zāģa ķēdes iespiešana gar vadotnes stieņa augšdaļu var strauji pagrūst vadotnes stieni pret operatoru.

    Jebkura no šīm reakcijām var likt jums zaudēt kontroli pār zāģi, kas var radīt nopietnu personas ievainojumu. Nepaļaujieties tikai uz jūsu zāģi iebūvētajām drošības ierīcēm. Jums kā motorzāģa lietotājam ir jāizpilda vairākas darbības, lai jūsu griezšanas darbi būtu neradītu negadījumus vai ievainojumus.

    Atlēkšana ir nepareizas motorzāģa izmantošanas un/vai nepareizu darbības procedūru rezultāts, un to var novērst, ievērojot tālāk norādītos piesardzības pasākumus:

    1. Saglabājiet ciešu tvērienu, ar īkšķiem un pirkstiem aptverot motorzāģa rokturus, ar abām rokām turot zāģi un novietojot savu ķermeni un roku tādā veidā, lai varat pretoties atlēkšanas spēkiem.Operators var kontrolēt atlēkšanas spēkus, ja tiek ievēroti pareizi piesardzības pasākumi. Nelaidiet vaļā motorzāģi.

    2. Nesniedzieties pāri un nezāģējiet virs plecu augstuma.Tas palīdz novērst negaidītu kontaktu ar galu un ļauj labāk kontrolēt motorzāģi neparedzētās situācijās.

    3. Izmantojiet tikai ražotāja norādītus nomaiņas vadotnes stieņus un zāģa ķēdes.Nepareizi nomaiņas vadotnes stieņi un zāģa ķēdes var izraisīt ķēdes saplīšanu un/vai atlēkšanu.

    4. Ievērojiet ražotāja zāģa ķēdes asināšanas un apkopes instrukcijas.Dziļuma mērierīces augstuma samazināšana var palielināt atlēkšanas risku.

SAGLABĀJIET ŠĪS

INSTRUKCIJAS

Personas aizsargaprīkojums

g316566

Drošības un instrukciju uzlīmes

Graphic

Drošības uzlīmes un instrukcijas operatoram ir viegli redzamas un atrodas netālu no potenciālās bīstamības zonas. Aizstājiet jebkuru uzlīmi, kas ir bojāta vai trūkst.

decal140-8450
decal145-8273

Uzstādīšana

Motorzāģa uzpilde ar stieņa un ķēdes eļļu

Important: Izmantojiet tikai stieņa un ķēdes eļļu (pārdod atsevišķi).

Uzpildiet motorzāģi ar stieņa un ķēdes eļļu; skatiet Eļļas līmeņa pārbaude un stieņa un ķēdes eļļas pievienošana.

Izstrādājuma pārskats

g315699
g315700
Modelis51845T
Stieņa garums (ar 88613 un 88614)40,6 cm
Ķēdes mērierīce (ar 88613 un 88614)1,09 mm
Ķēdes virsotne (ar 88613 un 88614)9,5 mm
Ķēdes garums (ar 88613 un 88614)56 posmi
Nominālais spriegumsMaksimums 60 V DC, 54 V DC nominālā izmantošana
Svars (bez akumulatora)4,35 kg
Lādētāja tipsToro 60 V litija jonu lādētāji
Akumulatora tipsToro 60 V litija jonu akumulatori

Piemērotie temperatūras diapazoni

Lādējiet/glabājiet akumulatora komplektu5 °C līdz 40 °C* temperatūrā
Izmantojiet akumulatora komplektu–30 °C līdz 49 °C* temperatūrā
Izmantojiet instrumentu 0 °C līdz 49 °C* temperatūrā

*Uzlādes laiks palielināsies, ja jūs nelādējat akumulatoru šī diapazona ietvaros.

Glabājiet instrumentu, akumulatora komplektu un akumulatora lādētāju slēgtā, tīrā, sausā vietā.

Agregāti/piederumi

Toro apstiprinātu agregātu un piederumu izlase ir pieejama izmantošanai ar mašīnu, lai uzlabotu un paplašinātu tās iespējas. Sazinieties ar savu pilnvaroto servisa dīleri vai pilnvarotu Toro izplatītāju, vai dodieties uz www.Toro.com, lai aplūkotu sarakstu ar apstiprinātajiem agregātiem un piederumiem.

Lai nodrošinātu optimālu veiktspēju un nepārtrauktu mašīnas sertifikācijas drošību, izmantojiet tikai oriģinālās Toro nomaiņas daļas un piederumus. Citu ražotāju rezerves daļas un piederumi var būt bīstami.

Ekspluatācija

Pirms motorzāģa izmantošanas

Pirms motorzāģa izmantošanas slīpumā rīkojieties šādi:

Motorzāģa ieslēgšana

  1. Pārliecinieties, ka motorzāģa atveres ir brīvas no putekļiem un netīrumiem (Zīmējums 6).

    g315701
  2. Novietojiet motorzāģi uz līdzenas virsmas.

  3. Noregulējiet akumulatora komplekta mēlīti attiecīgi akumulatora dobumam motorzāģī (Zīmējums 7).

    g315702
  4. Spiediet akumulatora komplektu akumulatora dobumā, līdz akumulatora komplekts fiksējas vietā.

  5. Noņemiet aizsargpārsegu no ķēdes.

  6. Pārliecinieties, ka ķēdes bremze ir DARBīBAS pozīcijā (Zīmējums 8).

    g315703
  7. Ar kreiso roku uz priekšējā roktura un labo roku uz aizmugurējā roktura nospiediet slēdža slēdzeni, pēc tam saspiediet slēdzi (Zīmējums 9).

    g315704

Motorzāģa izslēgšana

Lai izslēgtu motorzāģi, atlaidiet slēdzi.

Kad neizmantojat zāģi vai transportējat zāģi uz vai no darba zonas, pārvietojiet ķēdes bremzi APTURēTā pozīcijā (Zīmējums 8) un izņemiet akumulatora komplektu.

Griezšana ar motorzāģi

Brīdinājuma signāls

Nepareiza motorzāģa izmantošana var izraisīt nopietnus personas ievainojumus vai nāvi.

Rūpīgi izlasiet un ievērojiet ekspluatācijas instrukcijas, lai izvairītos no iespējamiem personas ievainojumiem.

Brīdinājuma signāls

Atlēkšana var jums radīt nopietnus vai nāvējošus ievainojumus.

Vienmēr pārliecinieties, ka ķēdes bremzes sistēma darbojas pareizi, pirms darbināt motorzāģi.

Izvairieties pieskarties griežamajiem objektiem ar motorzāģa vadotnes stieņa galu.

Ir 2 veidu atlēkšana:

  • Strauja augšupvērsta motorzāģa kustība, kas rodas, kad ķēde pie stieņa gala vai virsotnes pieskaras objektam

  • Strauja atpakaļvērsta motorzāģa kustība, kas rodas, kad griežamais objekts saspiež ķēdi pie stieņa gala vai virsotnes

Zīmējums 10 parāda stieņa zonu, kurai jāizvairās no kontakta ar objektu, lai novērstu atlēkšanu.

g318677
  1. Satveriet motorzāģi ar 2 rokām; ar kreiso roku uz priekšējā roktura un labo roku uz aizmugurējā roktura, kā parādīts Zīmējums 11.

    Important: Turiet savu kreiso roku taisnu ar nekustīgu elkoni, lai palīdzētu samazināt atlēkšanu.

    g025213
  2. Stāviet uz stingras, līdzenas virsmas pretī griežamajam kokam.

  3. Stāviet pa kreisi no motorzāģa, ne vienā līnijā ar ķēdi, un griezšanas laikā stāviet līdzsvaroti un stabili.

    Important: Nestāviet uz koka, kuru zāģējat.

  4. Pārliecinieties, ka griežat tikai paredzēto koku; neļaujiet zāģa ķēdei griešanas laikā nonāk kontaktā ar zemi, citiem baļķiem vai citiem objektiem.

  5. Pirms sākat griezt, pārliecinieties, ka zāģa ķēde griežas pilnā ātrumā.

  6. Grieziet, kad koks ir tuvu pie vadotnes stieņa aizmugures, tuvu pie izbīdītajiem zobiem; maigi piespiediet zāģa ķēdi pret koku un ļaujiet motorzāģa svaram virzīt griezšanu.

    Note: Jūs varat arī izmantot izbīdītos zobus (Zīmējums 12), lai piemērotu vieglu spiedienu.

    g315747
  7. Saglabājiet nemainīgu spiedienu uz motorzāģa, griežot taisnā līnijā, un atbrīvojiet spiedienu tikai griezšanas beigās.

Koka atzarošana

Brīdinājuma signāls

Griežot augstākus koka zarus, atrodoties uz zemes, jūs varat nonākt nestabilā pozīcijā, kas jums varētu būt nedroša, darbojoties ar motorzāģi, un izraisīt iespējamus jūsu vai līdzcilvēku nopietnus personas ievainojumus vai nāvi.

Griežot zarus, atrodoties kokā, ievērojiet šādas prakses:

  • Nekāpiet uz zariem vai zariņiem, turot motorzāģi.

  • Nepārliecieties un grieziet, turot abas rokas uz motorzāģa.

  • Pārliecinieties, ka visi līdzcilvēki atrodas prom no zaru krišanas zonas.

  1. Satveriet motorzāģi, kā norādīts Zīmējums 11.

  2. Griežot mazus zarus, piemērojiet nelielu spiedienu uz griežamo zaru.

  3. Griežot lielākus zarus, veiciet seklu iegriezumu no apakšas un pēc tam pabeidziet griezt no zara augšpuses.

    1. Grieziet no zara apakšas apmēram 15 cm attālumā no stumbra. Iegrieziet trešdaļu cauri zaram.

    2. Grieziet 5,0 līdz 10,0 cm tālāk zarā un no augšas. Grieziet zaru, kamēr tas nokrīt.

    3. Grieziet zara celmu pie zara pleca (Zīmējums 13).

      Important: Negrieziet zaru aiz pleca, pie paša stumbra, vai neatstājiet lielu zara celmu; tas bojā koku.

      g316577

Koka gāšana

Brīdinājuma signāls

Stāvošu koku zāģēšanai nepieciešama pieredze, un tas rada risku.

  • Pirms mēģināt zāģēt lielu koku, patrenējieties nogriezt dažus zarus vai nelielus baļķus, lai iepazītos ar motorzāģi.

  • Neizmantojiet šo motorzāģi, lai gāztu lielus kokus, kuru diametrs pārsniedz vadotnes stieņa garumu.

Bīstamība

Vaļīgi vai savijušies zari virs jums var tikt izkustināti no griezšanas radītās vibrācijas, izraisot smagus ievainojumus vai nāvi.

Vienmēr pirms griezšanas skatieties augšā, lai pamanītu vaļīgus un savijušos zarus; ja redzat kādus vaļīgus zarus, noņemiet tos pirms griezšanas.

Pareiza operatora stāja koku gāšanai ir parādīta Zīmējums 14.

g195831
  1. Nosakiet koka krišanas virzienu. Ņemiet vērā šādus mainīgos lielumus:

    • Vēja virziens

    • Smagāki zari vienā koka pusē

    • Koka dabiskais noliekums (ja tāds ir)

  2. Nosakiet tīru, drošu atkāpšanās ceļu prom no apdraudējuma zonas; skatiet Zīmējums 15.

    g024800
  3. Satveriet motorzāģi, kā norādīts (Zīmējums 11).

  4. Veiciet pirmo iegriezumu vienu trešdaļu no koka diametra tajā pusē, uz kuru vēlaties, lai koks krīt (Zīmējums 16).

    Note: Šī iegriezuma veikšana nodrošina, ka motorzāģis ieķersies, veicot nākamo iegriezumu.

    g228707
  5. Veiciet otro iegriezumu, lai veidotu iedobi, sākot griezumu vismaz 5 cm virs un prom no pirmā iegriezuma (Zīmējums 16).

    Important: Pārliecinieties, ka pirmais un otrais iegriezums satiekas vienā punktā, veidojot tīru iedobi.

  6. Veiciet aizmugures iegriezumu iedobei pretējā pusē un apmēram 5 cm augstāk nekā apakšējā iedobe, kā parādīts Zīmējums 16.

    Important: Apturiet trešo iegriezumu 2,5 līdz 5,0 cm attālumā no iedobes, lai veidotu viru starp iegriezumiem (Zīmējums 16), kas pasargā koku no krišanas nepareizajā virzienā vai savīšanās krišanas laikā.

    Note: Kad aizmugurējais iegriezums tuvojas virai (Zīmējums 16), kokam būtu jāsāk krist.

  7. Kad koks sāk krist, noņemiet motorzāģi, izslēdziet to, nolieciet to zemē un atkāpieties pa ceļu, kuru noteicāt 2 darbībā.

    Important: Ja koks sāk krist nevēlamā virzienā, nekavējoties apturiet griezšanu, izslēdziet motorzāģi, nolieciet motorzāģi zemē un izmantojiet nemetāla ķīli, lai atvērtu aizmugurējā iegriezumu, un stumiet koku vēlamajā virzienā.

Nogāzta koka atzarošana

  1. Satveriet motorzāģi, kā norādīts Zīmējums 11.

  2. Virzoties no koka pamatnes uz augšu, nogrieziet no koka mazākos zarus, kas nebalsta tā svaru uz zemes (Zīmējums 17).

  3. Nogrieziet lielākos zarus, kas balsta koka svaru, no apakšas uz augšu, lai zari nedurtos zāģa asmenī (Zīmējums 18).

    g316601
    g315751

Baļķa griezšana

Griežot baļķi, ņemiet vērā, kur baļķis atbalstās un kur ir baļķa slodze. Grieziet baļķi tā, lai, tā galam krītot, jūsu vadotnes stienis netiktu iespiests starp tiem.

Important: Ja motorzāģis ieķeras griezumā, nemēģiniet to atbrīvot, darbinot motoru. Izslēdziet zāģi, izņemiet akumulatoru, pēc tam izmantojiet ķīli, lai atvērtu iegriezumu un atbrīvotu zāģi.

Ja griežat zarus no nogāzta koka vai griežat baļķi, atbalstiet baļķi augšā no zemes (vēlams uz steķa).

  • Ja baļķis ir atbalstīts no abiem galiem, bet ne vidū, tad slodze ir baļķa centrā.

    • Sāciet no augšpuses un grieziet apmēram trešdaļu cauri baļķim (Zīmējums 19A).

    • Veiciet otro iegriezumu no apakšpuses, lai satiktos ar pirmo iegriezumu (Zīmējums 19B). Tas neļauj baļķim iespiest zāģi.

    g315765
  • Ja baļķis ir atbalstīts vienā galā, tad slodze ir uz brīvā baļķa gala.

    • Sāciet no apakšpuses un grieziet apmēram trešdaļu cauri baļķim.

    • Veiciet otro iegriezumu no augšpuses, lai satiktos ar pirmo iegriezumu. Tas neļauj baļķim iespiest zāģi.

  • Ja baļķis ir atbalstīts augšā no zemes visā tā garumā bez lielas slodzes nevienā brīdī, grieziet baļķi līdz galam cauri no augšas.

  • Ja baļķis atrodas uz paugura, vienmēr stāviet baļķa kalna pusē (Zīmējums 20).

    g315767
  • Ja viss baļķa garums ir atbalstīts uz plakanas, līdzenas zemes, grieziet trešdaļu diametra no augšas, pēc tam apgrieziet baļķi otrādi un veiciet otru iegriezumu, lai satiktos ar pirmo (Zīmējums 21).

    g315766

Akumulatora komplekta uzstādīšana

  1. Novietojiet motorzāģi uz līdzenas virsmas.

  2. Noregulējiet akumulatora komplekta mēlīti attiecīgi akumulatora dobumam motorzāģī (Zīmējums 22).

    g315702
  3. Spiediet akumulatora komplektu akumulatora dobumā, līdz akumulatora komplekts fiksējas vietā.

Akumulatora komplekta izņemšana

  1. Novietojiet motorzāģi uz plakanas virsmas.

  2. Nospiediet uz sakabes un izņemiet akumulatora komplektu no dobuma.

    g315763

Tehniskā apkope

Ieteiktie tehniskās apkopes grafiki

Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
Pirms katras lietošanas vai katru dienu
  • Pārbaudiet eļļas līmeni un pievienojiet stieņa un ķēdes eļļu, ja nepieciešams.
  • Pārbaudiet ķēdes bremzi.
  • Pārbaudiet, ka eļļa plūst uz ķēdi.
  • Pārbaudiet ķēdes nospriegojumu un regulējiet, ja nepieciešams.
  • Pārliecinieties, ka stienis ir taisns un nav bojāts
  • Pārbaudiet ķēdes asumu; sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju, lai asinātu vai nomainītu ķēdi.
  • Pēc katra akumulatora izlādēšanās cikla
  • Pārbaudiet eļļas līmeni un pievienojiet stieņa un ķēdes eļļu, ja nepieciešams.
  • Pārbaudiet ķēdes bremzi.
  • Pārbaudiet ķēdes nospriegojumu un regulējiet, ja nepieciešams.
  • Katru gadu vai pirms glabāšanas
  • Veiciet vadotnes stieņa, ķēdes un piedziņas zobrata apkopi.
  • Pārbaudiet ķēdes asumu; sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju, lai asinātu vai nomainītu ķēdi.
  • Eļļas līmeņa pārbaude un stieņa un ķēdes eļļas pievienošana

    Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
    Pirms katras lietošanas vai katru dienu
  • Pārbaudiet eļļas līmeni un pievienojiet stieņa un ķēdes eļļu, ja nepieciešams.
  • Pēc katra akumulatora izlādēšanās cikla
  • Pārbaudiet eļļas līmeni un pievienojiet stieņa un ķēdes eļļu, ja nepieciešams.
  • Important: Izmantojiet tikai stieņa un ķēdes eļļu (pārdod atsevišķi).

    1. Izslēdziet motorzāģi un izņemiet akumulatora komplektu; skatiet Akumulatora komplekta izņemšana.

    2. Pārbaudiet eļļas līmeni lodziņā. Ja eļļa neaizpilda lodziņu, pēc nepieciešamības pievienojiet stieņa un ķēdes eļļu (Zīmējums 24).

      g315841
    3. Novietojiet motorzāģi uz plakanas virsmas ar eļļas vāciņu uz augšu.

    4. Notīriet ap eļļas vāciņu (Zīmējums 24).

      Note: Pārliecinieties, ka neļaujat netīrumiem/koka skaidām iekļūt eļļas tvertnē.

    5. Atlokiet spārnu uzgriežņa cilni uz eļļas vāciņa cilnes, noņemiet vāciņu un ielejiet stieņa un ķēdes eļļu motorzāģī, līdz eļļa piepilda tvertni (Zīmējums 24).

      Important: Nepiepildiet motorzāģi vairāk nekā uzpildes kakliņa apakša.

    6. Notīriet visu izlijušo eļļu, fiksējiet eļļas vāciņu un nolieciet spārnu uzgriežņa cilni uz leju.

    7. Pārliecinieties, ka eļļa plūst uz ķēdi; skatiet Stieņa un ķēdes eļļas plūsmas pārbaude.

    Ķēdes bremzes pārbaude

    Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
    Pirms katras lietošanas vai katru dienu
  • Pārbaudiet ķēdes bremzi.
  • Pēc katra akumulatora izlādēšanās cikla
  • Pārbaudiet ķēdes bremzi.
    1. Ieslēdziet ķēdes bremzi, virzot ķēdes bremzi uz priekšu līdz APTURēšANAS pozīcijai (Zīmējums 25).

      g315840
    2. Sagatavojieties, lai testētu motorzāģa darbību; skatiet Pirms motorzāģa izmantošanas.

    3. Mēģiniet iedarbināt motorzāģi. Ja tas ieslēdzas, nogādājiet motorzāģi pie pilnvarota servisa izplatītāja, lai veiktu remontu.

    4. Izslēdziet ķēdes bremzi, virzot ķēdes bremzi atpakaļ līdz DARBīBAS pozīcijai (Zīmējums 25).

    Stieņa un ķēdes eļļas plūsmas pārbaude

    Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
    Pirms katras lietošanas vai katru dienu
  • Pārbaudiet, ka eļļa plūst uz ķēdi.
    1. Sagatavojieties izmantot motorzāģi; skatiet Pirms motorzāģa izmantošanas.

    2. Lai nodrošinātu, ka eļļas plūst uz ķēdi, novietojiet motorzāģa galu dažus centimetrus no virsmas (piemēram, papīra, kartona, celma) un darbiniet motorzāģi; jums jāspēj redzēt nelielu eļļas strūkliņu uz virsmas (Zīmējums 26).

      g317663
    3. Ja eļļa neplūst, pārliecinieties, ka tvertnē ir eļļa un zona zem sānu pārsega ir tīra; skatiet Eļļas līmeņa pārbaude un stieņa un ķēdes eļļas pievienošana un Vadotnes stieņa, ķēdes un piedziņas zobrata apkope.

    Ķēdes nospriegojuma regulēšana

    Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
    Pirms katras lietošanas vai katru dienu
  • Pārbaudiet ķēdes nospriegojumu un regulējiet, ja nepieciešams.
  • Pēc katra akumulatora izlādēšanās cikla
  • Pārbaudiet ķēdes nospriegojumu un regulējiet, ja nepieciešams.
  • Pārliecinieties, ka ķēde ir pareizi nospriegota.

    Vaļīga ķēde samazina piedziņas zobrata un vadotnes stieņa mūžu, un var likt ķēdei nokrist.

    Pārāk pievilkta ķēde pārkarsē vadotnes stieni un ķēdi, radot strauju nolietojumu, un var pārkarsēt motoru vai saplēst ķēdi.

    Ķēdes nospriegojums ir pareizs, kad jūs varat izmantot roku cimdā, lai vienmērīgi apvilktu ķēdi ap vadotnes stieni. Ķēdei būtu jāpaliek kontaktā ar vadotnes stieņa apakšējo malu.

    Kā arī pēc dažām griešanas reizēm pārbaudiet jaunas ķēdes nospriegojumu; jauna ķēde parasti izstiepjas, un tai pēc dažām griešanas reizēm nepieciešama regulēšana.

    Bīstamība

    Kontakts ar motorzāģa zobiem var radīt nopietnus personas ievainojumus.

    • Izņemiet akumulatora komplektu pirms motorzāģa regulēšanas vai apkopes.

    • Regulējot vai apkopjot motorzāģi, vienmēr valkājiet cimdus.

    1. Novietojiet motorzāģi uz līdzenas virsmas un izņemiet akumulatora komplektu; skatiet Akumulatora komplekta izņemšana.

    2. Ļaujiet zāģa ķēdei atdzist.

      Important: Nenospriegojiet karstu ķēdi; tā atdziestot var sarauties, radot pārspriegotu ķēdi.

    3. Pārbaudiet vadotnes stieņa ieliekumus vai bojājumus; ja nepieciešams, nomainiet.

    4. Pārliecinieties, ka ķēdes bremze ir DARBīBAS pozīcijā (Zīmējums 25).

    5. Izmantojot nodrošināto universālo instrumentu, atskrūvējiet fiksējošos uzgriežņus uz sānu pārsega, bet nenoņemiet tos (Zīmējums 28).

    6. Turiet uz augšu vadotnes stieņa galu (Zīmējums 27).

      g315842
    7. Izmantojot nodrošināto universālo instrumentu, regulējiet ķēdes nospriegojumu un pēc tam fiksējiet sānu pārsegu pie motorzāģa, pievelkot fiksējošos uzgriežņus (Zīmējums 28).

      • Lai pievilktu ķēdi, pagrieziet ķēdes nospriegošanas skrūvi pulksteņrādītāju kustības virzienā (Zīmējums 27).

      • Lai atbrīvotu ķēdi, pagrieziet ķēdes nospriegošanas skrūvi pretēji pulksteņrādītāju kustības virzienam

      Regulējiet ķēdes nospriegojumu, līdz ķēde pieskaras vadotnes stieņa apakšējai malai, pēc tam pavelciet ķēdi prom no vadotnes stieņa apakšējās malas; pareizi regulētu ķēdi var pavilkt tikai par 3,2 līdz 6,4 mm prom no vadotnes stieņa, un tā atlaižot atgriežas atpakaļ.

      Ja ķēde nav pareizi nospriegota, atskrūvējiet sānu pārsegu un atkārtojiet 5. līdz 7. darbību.

    8. Izmantojiet roku cimdā, lai apvilktu ķēdi ar vadotnes stieni. Pareizi nospriegotai ķēdei būtu viegli jāpārvietojas un jāpaliek kontaktā ar vadotnes stieņa apakšējo malu.

    9. Vēlreiz pārbaudiet ķēdes nospriegojumu un atkārtojiet šo procedūru, ja nepieciešams.

    Vadotnes stieņa, ķēdes un piedziņas zobrata apkope

    Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
    Pirms katras lietošanas vai katru dienu
  • Pārliecinieties, ka stienis ir taisns un nav bojāts
  • Katru gadu vai pirms glabāšanas
  • Veiciet vadotnes stieņa, ķēdes un piedziņas zobrata apkopi.
  • Bīstamība

    Kontakts ar motorzāģa zobiem var radīt nopietnus personas ievainojumus.

    • Izņemiet akumulatora komplektu pirms motorzāģa regulēšanas vai apkopes.

    • Regulējot vai apkopjot motorzāģi, vienmēr valkājiet cimdus.

    1. Novietojiet motorzāģi uz plakanas virsmas un izņemiet akumulatora komplektu; skatiet Akumulatora komplekta izņemšana.

    2. Noņemiet sānu pārsegu, atskrūvējot 2 fiksējošos uzgriežņus, kas fiksē pārsegu (Zīmējums 28).

      Note: Fiksējošie uzgriežņi neatdalās no sānu pārsega; atskrūvējiet tos, līdz var noņemt pārsegu.

      g315844
    3. Atskrūvējiet ķēdi, pagriežot ķēdes pievilkšanas skrūvi pretēji pulksteņrādītāju kustības virzienam (Zīmējums 28).

    4. Atdaliet ķēdi no vadotnes stieņa un atdaliet tos.

    5. Noņemiet skavu un piedziņas zobratu no motorzāģa (Zīmējums 29).

    6. Notīriet visus netīrumus no zonām zem sānu pārsega.

    7. Pārbaudiet piedziņas zobratu; ja tas ir pārlieku nodilis vai bojāts, nomainiet to.

    8. Uzstādiet piedziņas zobratu un skavu.

    9. Pārbaudiet eļļas izejas (Zīmējums 29) netīrumus un, ja nepieciešams, notīriet.

      g315855
    10. Notīriet vadotnes stieni un ķēdi; izmantojiet vadu vai mazu plakanas galviņas skrūvgriezi, lai iztīrītu netīrumus un gružus no iedobes gar vadotnes stieņa malu, sākot ar zobratu priekšpusē un virzoties uz aizmuguri.

      Pārliecinieties, ka eļļas kanāls stienī, kas ir līmenī ar eļļas izeju uz motorzāģa, ir tīrs, lai eļļa varētu brīvi plūst uz ķēdi (Zīmējums 30).

      g315856
    11. Pārbaudiet vadotnes stieni un ķēdi; ja stienis ir saliekts, iedobes ir bojātas vai zobrats priekšgalā negriežas brīvi, nomainiet vadotnes stieni; ja ķēde ir pārāk nodilusi vai bojāta, nomainiet to.

    12. Uzstādiet vadotnes stieni un ķēdi; skatiet Vadotnes stieņa un ķēdes uzstādīšana.

    13. Pārliecinieties, ka eļļa plūst uz ķēdi; skatiet Stieņa un ķēdes eļļas plūsmas pārbaude.

    Vadotnes stieņa un ķēdes uzstādīšana

    Bīstamība

    Kontakts ar motorzāģa zobiem var radīt nopietnus personas ievainojumus.

    • Izņemiet akumulatora komplektu pirms motorzāģa regulēšanas vai apkopes.

    • Regulējot vai apkopjot motorzāģi, vienmēr valkājiet cimdus.

    1. Ja uz mašīnas ir uzstādīts sānu pārsegs, atskrūvējiet 2 fiksējošos uzgriežņus, kas fiksē sānu pārsegu pie mašīnas, un noņemiet to (Zīmējums 31A un Zīmējums 31B).

    2. Novietojiet ķēdi ap piedziņas zobratu vadotnes stieņa priekšpusē ar ķēdes zobu griezšanas malu stieņa augšpusē ar skatu uz priekšu, kā parādīts diagrammā uz motorzāģa sānu pārsega (Zīmējums 31C).

      g315857
    3. Virziet ķēdi ap vadotnes stieni un regulējiet ķēdes zobus stieņa ierobā.

      Note: Ja uzstādāt jaunu ķēdi, apgrieziet vadotnes stieni, lai izvairītos no nevienmērīga nodiluma.

    4. Novietojiet atvērto ķēdes cilpu (ne uz vadotnes stieņa) ap piedziņas zobratu uz motorzāģa un uzstādiet vadotnes stieni un pievienoto ķēdi uz motorzāģa, kā parādīts Zīmējums 31C.

      Important: Pārliecinieties, ka ķēdes regulēšanas tapa ir ievietota caurumā, uz ko norāda bultiņa, kā parādīts Zīmējums 31C. Jums, iespējams, nepieciešams pagriezt ķēdes nospriegošanas pogu, lai ievietotu tapu vadotnes stieņa caurumā.

    5. Uzstādiet sānu pārsegu, bet pilnībā nepievelciet fiksējošos uzgriežņus (Zīmējums 31D).

    6. Regulējiet ķēdes nospriegojumu; skatiet Ķēdes nospriegojuma regulēšana.

    Ķēdes asināšana

    Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
    Pirms katras lietošanas vai katru dienu
  • Pārbaudiet ķēdes asumu; sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju, lai asinātu vai nomainītu ķēdi.
  • Katru gadu vai pirms glabāšanas
  • Pārbaudiet ķēdes asumu; sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju, lai asinātu vai nomainītu ķēdi.
  • Asa ķēde nodrošina labāku griešanas sniegumu un ilgāku akumulatora mūžu.

    Ķēdi nepieciešams asināt vai nomainīt, ja jums tā ir jāspiež ar spēku pret koku vai tā rada smalkas nevis lielas skaidas.

    Sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju, lai asinātu vai nomainītu ķēdi.

    Apkope

    Ja nepieciešama motorzāģa apkope, nogādājiet instrumentu pie sava pilnvarotā servisa izplatītāja.

    Uzglabāšana

    Important: Glabājiet akumulatora komplektu un lādētāju tikai temperatūrās, kas ietilpst piemērotajā diapazonā; skatiet Specifikācija.

    Important: Ja glabājat akumulatora komplektu pēc sezonas beigām, uzlādējiet to līdz 2 vai 3 LED indikatori uz akumulatora iedegas zaļā krāsā. Neglabājiet pilnībā uzlādētu vai pilnībā izlādētu akumulatoru. Kad atkal ir nepieciešams izmantot mašīnu, uzlādējiet akumulatora komplektu līdz kreisās puses indikatora lampiņa uz lādētāja kļūst zaļa vai visi 4 LED indikatori uz akumulatora iedegas zaļā krāsā.

    • Atvienojiet mašīnu no barošanas padeves (t.i. noņemiet akumulatora komplektu) un pēc lietošanas pārbaudiet bojājumus.

    • Iztīriet visus svešķermeņus no mašīnas.

    • Neglabājiet mašīnu ar uzstādītu akumulatora komplektu.

    • Glabājiet mašīnu, akumulatora komplektu un akumulatora lādētāju labi ventilētā un bērniem nepieejamā vietā.

    • Glabājiet mašīnu, akumulatora komplektu un akumulatora lādētāju atstatu no korozīvām vielām, piemēram, dārza ķimikālijām un atledošanas sāļiem.

    • Lai samazinātu nopietnu personas ievainojumu risku, neglabājiet akumulatora komplektu ārā vai transportlīdzekļos.

    • Glabājiet mašīnu, akumulatora komplektu un akumulatora lādētāju slēgtā, tīrā, sausā vietā.

    Bojājumu meklēšana

    Veiciet tikai šajās instrukcijās norādītās darbības. Visu pārējo pārbaudi, apkopi un remontdarbus jāveic pilnvarotam servisa centram vai līdzīgi kvalificētam speciālistam, ja jūs to nevarat atrisināt saviem spēkiem.

    Veicot instrumenta traucējummeklēšanu, pārbaudi, apkopi un tīrīšanu, vienmēr izņemiet akumulatoru no instrumenta.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Motorzāģis nedarbojas vai nedarbojas nepārtraukti.
    1. Akumulatora komplektam ir zems uzlādes līmenis.
    2. Akumulatora komplekts neieguļ pilnībā.
    3. Akumulatora komplekts pārsniedz vai ir zem piemērotā temperatūras diapazona.
    4. Akumulatora komplekts ir pārsniedzis augsta strāvas stipruma ierobežojumus.
    5. Uz akumulatora komplekta vadiem ir mitrums.
    6. Ķēdes bremze ir ieslēgta.
    7. Zem pārsega ir netīrumi.
    1. Uzlādējiet akumulatora komplektu.
    2. Pārliecinieties, ka akumulatora komplekts ir pilnībā ievietots korpusā.
    3. Pārvietojiet akumulatora komplektu uz sausu vietu ar temperatūru diapazonā no 5 °C līdz 40 °C.
    4. Atlaidiet slēdzi, pēc tam nospiediet slēdzi.
    5. Ļaujiet akumulatora komplektam nožūt vai noslaukiet to sausu.
    6. Izslēdziet ķēdes bremzi, virzot ķēdes bremzi atpakaļ.
    7. Noņemiet pārsegu un iztīriet netīrumus.
    Motorzāģis darbojas, bet ķēde negriežas.
    1. Ķēde neieguļ pareizi piedziņas zobratā.
    2. Zem pārsega ir netīrumi.
    1. Uzstādiet ķēdi un pārliecinieties, ka posmi pareizi ieguļ piedziņas zobratā.
    2. Noņemiet pārsegu un iztīriet netīrumus.
    Ķēdes bremze neieslēdzas.
    1. Ķēdes bremze ir bojāta.
    1. Nekavējoties nogādājiet motorzāģi pie pilnvarota servisa izplatītāja.
    Motorzāģis negriež pareizi.
    1. Ķēde nav pareizi nospriegota.
    2. Ķēde ir neasa vai bojāta.
    3. Vadotnes stienis ir saliekts vai ir bojātas iedobes.
    4. Ķēde ir uzstādīta otrādi.
    5. Ķēde nav pareizi ieeļļota.
    1. Iestatiet pareizu ķēdes nospriegojumu.
    2. Nomainiet ķēdi.
    3. Nomainiet vadotnes stieni
    4. Uzstādiet ķēdi pareizi.
    5. Pārbaudiet eļļas līmeni un pārliecinieties, ka eļļa plūst uz ķēdi.
    Ķēdes eļļa neeļļo pareizi.
    1. Eļļas līmenis ir zems.
    2. Eļļas izeja ir aizsērējusi.
    3. Zem pārsega ir netīrumi.
    4. Eļļas kanāls vai iedobe vadotnes stienī ir aizsērējusi.
    1. Pārbaudiet eļļas līmeni.
    2. Iztīriet netīrumus no eļļas izejas.
    3. Noņemiet pārsegu un iztīriet netīrumus.
    4. Iztīriet netīrumus no stieņa.
    Akumulatora komplekts ātri zaudē uzlādi.
    1. Akumulatora komplekts pārsniedz vai ir zem piemērotā temperatūras diapazona.
    2. Ķēde ir neasa vai bojāta.
    3. Vadotnes stienis ir saliekts vai ir bojātas iedobes.
    4. Mašīna ir pārslogota.
    5. Ķēde nav pareizi ieeļļota.
    1. Pārvietojiet akumulatora komplektu uz sausu vietu ar temperatūru diapazonā no 5 °C līdz 40 °C.
    2. Nomainiet ķēdi.
    3. Nomainiet vadotnes stieni
    4. Griežot piemērojiet mazāku spiedienu.
    5. Pārbaudiet eļļas līmeni un pārliecinieties, ka eļļa plūst uz ķēdi.