Johdanto

Tämä leikkuri on tarkoitettu kotikäyttöön ja ruohon leikkaamiseen ulkotiloissa tarpeen mukaan. Leikkurissa on tarkoitus käyttää Toron 60 V:n litiumioniakkuja. Kyseiset akkuyksiköt on suunniteltu ladattavaksi vain Toron 60 V:n litiumioniakkujen latureilla. Tuotteen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

Important: Jos käytät tätä konetta 4,0 Ah:n tai tämän ylittävien akkuyksikköjen kanssa, sinun on asennettava pikakiinnitysvaljaat, malli 139-5334 (eivät sisälly toimitukseen), jotka varmistavat asianmukaisen tuen ja tasapainon.Älä käytä muita tai useita valjaita, kun käytät konetta.

Malli 51835T ei sisällä akkua tai laturia.

Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta opit käyttämään ja huoltamaan tuotetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja laitevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Käy osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja käyttökoulutukseen liittyviä materiaaleja, tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä ja jos haluat rekisteröidä tuotteesi.

Kun laite on huollettava tai kun tarvitset alkuperäisen valmistajan varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valmistajan asiakaspalveluun. Ota tuotteesi malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Kuva 1 näyttää tuotteen malli- ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Katso tuotetiedot sekä takuu- ja varaosatiedot skannaamalla sarjanumerokilvessä (jos varusteena) oleva QR-koodi mobiililaitteella.

g410474

Varoitusmerkintä

Tässä oppaassa ja koneessa käytettävä varoitusmerkintä (Kuva 2) huomauttaa tärkeistä turvallisuuteen liittyvistä tiedoista, joita on noudatettava onnettomuuksien estämiseksi.

g000502

Varoitusmerkintä sijaitsee vaarallisista toimista tai tilanteista varoittavien tietojen yläpuolella, ja sitä seuraa sana VAARA, VAROITUS tai HUOMIO.

VAARA ilmaisee välittömän vaaratilanteen, joka johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen, jos sitä ei vältetä.

VAROITUS ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.

HUOMIO ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan saattaa johtaa vähäiseen tai lievään loukkaantumiseen.

Tässä oppaassa käytetään myös kahta muuta sanaa tietojen korostamiseen: Tärkeää kiinnittää huomiota erityisiin mekaanisiin tietoihin ja Huomautus korostaa yleistietoja, joihin tulisi kiinnittää erityistä huomiota.

Graphic

Lisätietoja saa katsomalla ohjevideoita osoitteessa www.Toro.com/support tai ottamalla yhteyden valtuutettuun huoltoliikkeeseen ennen tuotteen palauttamista.

Tämä tuote on asiaankuuluvien Euroopan unionin direktiivien mukainen. Lisätietoja on erillisessä tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Turvaohjeet

TÄRKEITÄ

TURVAOHJEET

Vaara

Ehkäise tulipalon, sähköiskun ja henkilövahinkojen riski sähköisiä puutarhatyökaluja käytettäessä lukemalla aina yleiset varoitukset ja ohjeet sekä noudattamalla niitä. Katso seuraavat tiedot.

Lue kaikki ohjeet

I. Laitteen hallinta

  1. Työkalun käyttäjä vastaa kaikista muille ihmisille tai heidän omaisuudelleen aiheutuneista vahingoista.

  2. Älä anna lasten leikkiä työkalulla, akkuyksiköllä tai akkulaturilla tai käyttää niitä. Paikalliset määräykset voivat rajoittaa käyttäjän ikää.

  3. Älä anna lasten tai henkilöiden, jotka eivät osaa hallita tätä laitetta, käyttää tai huoltaa sitä. Anna henkilöiden käyttää tai huoltaa laitetta vain, jos he ovat vastuullisia ja hallitsevat laitteen käytön sekä ovat tutustuneet ohjeisiin ja ovat fyysisesti kykeneviä siihen.

  4. Perehdy kaikkiin työkalun, akkuyksikön ja akkulaturin ohjeisiin ja varoitusmerkintöihin ennen tuotteiden käyttöä.

  5. Tutustu ohjaimiin ja työkalun, akkuyksikön ja akkulaturin asianmukaiseen käyttöön.

Ⅱ. Valmistelut

  1. Älä päästä sivullisia ja lapsia käyttöalueelle.

  2. Käytä vain Toron ilmoittamaa akkuyksikköä. Muiden lisävarusteiden ja lisälaitteiden käyttö voi lisätä loukkaantumis- ja tulipalovaaraa.

  3. Akkulaturin kytkeminen pistorasiaan, joka ei ole 100–240 V, voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Älä kytke akkulaturia muuhun kuin 100–240 V:n pistorasiaan. Eri kytkentätyypeille on käytettävä tarvittaessa oikeaa pistorasiasovitinta.

  4. Älä käytä vaurioitunutta tai muokattua akkuyksikköä tai akkulaturia, sillä ne voivat toimia arvaamattomasti ja aiheuttaa tulipalon, räjähdyksen tai loukkaantumisvaaran.

  5. Jos akkulaturin virtajohto on vaurioitunut, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen virtajohdon vaihtamista varten.

  6. Lataa akkuyksikkö vain Toron ilmoittamalla akkulaturilla. Tietylle akkuyksikölle sopiva laturi voi aiheuttaa tulipalovaaran, kun sitä käytetään toisen akkuyksikön kanssa.

  7. Lataa akkuyksikkö vain hyvin tuuletetussa tilassa.

  8. Noudata kaikkia latausohjeita äläkä lataa akkuyksikköä lämpötiloissa, jotka ovat ohjeissa määritetyn lämpötila-alueen ulkopuolella. Muussa tapauksessa akkuyksikkö voi vaurioitua ja aiheuttaa tulipalovaaran.

  9. Älä käytä työkalua ilman paikallaan olevia ja asianmukaisesti toimivia suojuksia ja muita suojalaitteita.

  10. Pukeudu asianmukaisesti: Käytä silmiensuojainta, pitkälahkeisia housuja, tukevia liukastumisen estäviä kenkiä ja kuulonsuojainta. Sido pitkät hiukset. Älä käytä riippuvia koruja, jotka saattavat tarttua liikkuviin osiin. Käytä pölynaamaria pölyisissä käyttöolosuhteissa.

III. Käyttö

  1. Vältä vaarallisia ympäristöjä: älä käytä työkalua sateella tai kosteissa tai märissä paikoissa.

  2. Käytä käyttötarkoitukseen soveltuvaa työkalua: työkalun käyttäminen muuhun kuin sen suunniteltuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

  3. Estä tahaton käynnistys: Varmista ennen akkuyksikön kytkemistä ja työkalun käyttöä, että kytkin on POIS-asennossa. Älä kanna työkalua sormi käyttökytkimellä. Älä kytke sähkövirtaa työkaluun, kun kytkin on PääLLä-asennossa.

  4. Käytä työkalua vain päivänvalossa tai hyvässä keinovalaistuksessa.

  5. Jos laite osuu esteeseen tai alkaa täristä, sammuta laite välittömästi ja odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet. Kytke akku irti ennen kuin tarkistat, onko laitteessa vaurioita. Suorita tarvittavat korjaukset ennen käytön jatkamista.

  6. Irrota akkuyksikkö työkalusta ennen sen säätämistä tai lisävarusteiden vaihtamista.

  7. Pidä kädet ja jalat loitolla leikkuualueesta ja kaikista liikkuvista osista.

  8. Pysäytä työkalu, irrota akkuyksikkö työkalusta ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen työkalun säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

  9. Irrota akkuyksikkö työkalusta aina, kun työkalua ei valvota.

  10. Älä käytä työkalua väkisin: työkalu toimii paremmin ja turvallisemmin, kun käytät sille tarkoitettua nopeutta.

  11. Älä kurota liikaa: Pysy aina tukevassa ja tasapainoisessa asennossa, erityisesti rinteissä. Käytä työkalua kävellen, älä koskaan juokse.

  12. Pysy valppaana: Katso, mitä olet tekemässä, ja käytä tervettä järkeä työkalun käytössä. Älä käytä työkalua sairaana, väsyneenä tai alkoholin tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

  13. Varmista, että tuuletusaukoissa ei ole roskia.

  14. Jos akkuyksikköä käsitellään väärin, siitä voi vuotaa nestettä. Vältä sen koskettamista. Jos kosketat nestettä vahingossa, huuhtele iho vedellä. Jos nestettä menee silmään, hakeudu lääkärin hoitoon. Akkuyksiköstä vuotava neste voi aiheuttaa ärsytystä ja palovammoja.

  15. Älä altista akkuyksikköä tai työkalua tulelle tai liian korkealle lämpötilalle. Tulelle tai yli 130 °C:n lämpötilalle altistuminen voi aiheuttaa räjähdyksen.

  16. HUOMIO: Väärin käsitelty akkuyksikkö voi aiheuttaa tulipalovaaran tai kemiallisen palovamman vaaran.

    • Älä pura akkuyksikköä.

    • Vaihda akkuyksikkö vain aitoon Toro-akkuyksikköön. Muiden akkuyksikköjen käyttö voi aiheuttaa tulipalon tai loukkaantumisvaaran.

    • Säilytä akkuyksikköjä ennen käyttöönottoa niiden alkuperäisessä pakkauksessa lasten ulottumattomissa.

IV. Huolto ja varastointi

  1. Huolehdi työkalun kunnossapidosta: Pidä se puhtaana ja hyvin huollettuna, jotta se toimii parhaalla mahdollisella tavalla ja jotta loukkaantumisriski vähenee. Noudata voitelua ja lisävarusteiden vaihtamista koskevia ohjeita. Pidät kahvat kuivina, puhtaina ja öljyttöminä sekä rasvattomina.

  2. Kun akkuyksikkö ei ole käytössä, pidä se loitolla metalliesineistä, kuten paperiliittimistä, kolikoista, avaimista ja ruuveista, jotka voivat johtaa sähköä akun napojen välillä. Oikosulku akun napojen välillä voi aiheuttaa palovammoja tai tulipalon.

  3. Pidä kädet ja jalat etäällä liikkuvista osista.

  4. Pysäytä työkalu, irrota akkuyksikkö työkalusta ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen työkalun säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

  5. Tarkista, onko työkalun osissa vaurioita: Jos suojukset tai muut osat ovat vaurioituneet, tarkista, toimiiko työkalu oikein. Tarkista, onko laitteessa huonosti kohdistettuja ja juuttuneita liikkuvia osia tai rikkoutuneita osia. Tarkista myös vaadittavat asennukset ja muut toimintaan vaikuttavat ongelmat. Ellei ohjeissa toisin mainita, valtuutetun huoltoliikkeen on korjattava tai vaihdettava vaurioitunut suojus tai osa.

  6. Älä vaihda työkalussa olevia ei-metallisia leikkuuvälineitä metallisiin leikkuuvälineisiin.

  7. Älä yritä huoltaa tai korjata työkalua, akkuyksikköä tai akkulaturia muutoin kuin ohjeissa ilmoitetulla tavalla. Järjestä valtuutetun huoltoliikkeen suorittama huolto, jossa käytetään alkuperäisten osien kaltaisia varaosia, jotta tuote pysyy turvallisessa käyttökunnossa.

  8. Säilytä käyttämätöntä työkalua sisätiloissa kuivassa ja turvallisessa paikassa lasten ulottumattomissa.

  9. Älä hävitä akkua polttamalla. Akun kenno voi räjähtää. Tarkista paikalliset akkujen hävittämistä koskevat määräykset.

SÄILYTÄ NÄMÄ

TURVAOHJEET

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decal139-5220
decal139-8262
decal139-8263

Käyttöönotto

Varren suoristaminen

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Kuusiokoloavain1
  1. Suorista varsi (kohta A, Kuva 3).

  2. Kohdista alemman varren lukituspainike ylemmän varren lovettuun reikään ja liu’uta varret yhteen (kohdat B ja C, Kuva 3).

    Note: Lukituspainike loksahtaa lovettuun aukkoon, kun molemmat varret on kiinnitetty (kohta D, Kuva 3)

  3. Kiristä varren kiinnityskappaleen ruuvi laitteen mukana toimitetulla kuusiokoloavaimella (kohta E, Kuva 3).

g280969

Apukahvan asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Apukahvankokoonpano1
  1. Irrota apukahva kahvalevystä poistamalla neljä kuusiokoloruuvia laitteen mukana toimitetulla kuusiokoloavaimella (kohta A, Kuva 4).

  2. Kohdista apukahvalevyn ohjaimet leikkurin varren alaosan ohjaimeen (kohta B, Kuva 4).

  3. Kohdista apukahva ja apukahvalevy leikkurin varteen (kohta C, Kuva 4).

  4. Kiinnitä apukahva kahvalevyyn neljällä aiemmin irrotetulla kuusiokoloruuvilla (kohta D, Kuva 4).

g292825

Suojuksen asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Suojus1
  1. Irrota laitteen mukana toimitetulla kuusiokoloavaimella kaksi kuusiokoloruuvia, kaksi aluslaattaa ja kaksi välikappaletta leikkurin päästä (kohta A, Kuva 5).

  2. Kohdista suojus leikkurin päähän (kohta B, Kuva 5).

  3. Kiinnitä suojus leikkurin päähän aiemmin irrotetuilla kahdella kuusiokoloruuvilla, kahdella aluslaatalla ja kahdella välikappaleella (kohta C, Kuva 4).

g293134

Laitteen yleiskatsaus

g425180
Malli51835T
NimellisjänniteEnintään 60 V DC, nimelliskäyttö 54 V DC
LaturityyppiToron 60 V:n litium-ionilaturit
AkkutyyppiToron 60 V:n litium-ioniakut*

Jos käytät tätä konetta 4,0 Ah:n tai tämän ylittävien akkuyksikköjen kanssa, sinun on asennettava pikakiinnitysvaljaat, malli 139-5334 (eivät sisälly toimitukseen).

Soveltuvat lämpötilat

Akkuyksikön lataus-/säilytyslämpötila5–40 °C*
Akkuyksikön käyttölämpötila –30...49 °C
Leikkurin käyttölämpötila0...49 °C
Leikkurin säilytyslämpötila0–49 °C*

*Latausaika pitenee, jos akkua ei ladata näiden lämpötilarajojen sisällä.

Säilytä työkalua, akkuyksikköä ja akkulaturia suljetussa, puhtaassa ja kuivassa tilassa.

Lisälaitteet/lisävarusteet

Koneelle on saatavana valikoima Toron hyväksymiä lisälaitteita, joilla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toron jälleenmyyjään tai siirry sivustolle www.Toro.com saadaksesi luettelon kaikista hyväksytyistä lisälaitteista ja lisävarusteista.

Käytä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi.

Käyttö

Leikkurin käynnistys

  1. Varmista, että leikkurin ilmanvaihtoaukoissa ei ole pölyä tai roskia.

    g293133
  2. Kohdista akkuyksikössä oleva syvennys kahvan rungossa olevan kiinnityspisteen ulkonemaan (Kuva 8).

  3. Työnnä akkuyksikköä kahvaan kunnes akku lukittuu salpaan (Kuva 8).

    g268418
  4. Käynnistä leikkuri puristamalla lukituksen avaavaa liipaisinta ja sitten portaattomasti säädettävää liipaisinta (Kuva 9).

    Note: Muuta leikkurin nopeutta liu’uttamalla nopeudensäädintä.

    g268420

Leikkurin sammutus

Sammuta leikkuri vapauttamalla molemmat liipaisimet.

Irrota akkuyksikkö, kun leikkuria ei käytetä tai sitä kuljetetaan työskentelyalueelle tai sieltä pois.

Akkuyksikön irrotus leikkurista

Vapauta akkuyksikkö painamalla akun salpaa. Liu’uta akkuyksikkö ulos laitteesta (Kuva 10).

g268419

Siiman syöttäminen painikesyötöllä

  1. Käytä työkalua täydellä teholla.

  2. Syötä siimaa napauttamalla syöttöpainiketta maahan. Siimaa syötetään aina, kun painiketta napautetaan. Älä pidä syöttöpainiketta painettuna maata vasten.

    Note: Suuntaimessa oleva siiman katkaisuterä leikkaa siiman sopivaan pituuteen.

    Note: Jos siima kuluu liian lyhyeksi, sen syöttäminen syöttöpainikkeella ei ehkä onnistu. Vapauta siinä tapauksessa molemmat liipaisimet ja katso kohta Siiman syöttäminen manuaalisesti.

g293135

Siiman syöttäminen manuaalisesti

Irrota akkuyksikkö leikkurista, ja syötä siimaa manuaalisesti painamalla kelan pidikkeen päädyssä olevaa syöttöpainiketta ja vetämällä samalla siimaa ulos.

Leikkuukaistan säätö

Leikkurin leikkuukaista asetetaan tehtaalla 36,6 cm:iin kuvan mukaisesti (kohta A, Kuva 12). Katso seuraavista ohjeista, kuinka voit säätää leikkuukaistan 40,6 cm:iin kuvan mukaisesti (kohta D, Kuva 12).

  1. Irrota kaistaterä suojuksen alaosasta irrottamalla laitteen mukana toimitetulla kuusiokoloavaimella kaksi ruuvia, joilla se on kiinnitetty (kohta B, Kuva 12). Kierrä kaistaterää 180 astetta.

  2. Kun olet kiertänyt kaistaterää, asenna se suojukseen kahdella aiemmin irrotetulla ruuvilla (kohta C, Kuva 12).

g293137

Käyttövihjeitä

  • Pidä leikkuria kallistettuna leikkuualuetta kohti; tämä on paras leikkuuasento.

  • Siimaleikkuri leikkaa, kun liikutat sitä vasemmalta oikealle. Näin se ei heitä leikkuujätettä käyttäjän päälle.

  • Leikkaa siiman kärkiosalla; älä työnnä leikkuupäätä leikkaamattomaan ruohoon.

  • Verkko- ja lauta-aidat voivat kuluttaa siimaa nopeasti ja jopa katkaista sen. Kivi- ja tiiliseinät, katukiveykset ja puu voivat myös kuluttaa siimaa nopeasti.

  • Vältä puita ja pensaita. Siima voi helposti vaurioittaa puiden kaarnaa, puukehyksiä, seinäpaneeleja ja aitatolppia.

g293138

Kunnossapito

Tee seuraavat toimet aina leikkurin käytön jälkeen:

  1. Irrota akku leikkurista.

  2. Pyyhi leikkuri puhtaaksi kostealla liinalla. Älä suihkuta leikkuria vesiletkulla tai upota sitä veteen.

    Varoitus

    Suuntaimessa oleva siiman katkaisuterä on terävä, ja se voi viiltää käyttäjää.

    Älä puhdista suuntainlevyä ja terää käsillä.

  3. Pyyhi tai raaputa leikkuupään alue puhtaaksi aina, kun siihen kerääntyy roskaa.

  4. Tarkista ja kiristä kaikki kiinnikkeet. Jos jokin osa on vaurioitunut tai irronnut, korjaa tai vaihda se.

  5. Pyyhi roskat pois ilmanottoaukoista ja moottorin tuuletusaukosta, jotta moottori ei ylikuumene.

Siiman vaihto

Käytä vain 2 mm:n monofiilisiimaa (Toro-osanro 88201) tai 2,4 mm:n kierrettyä monofiilisiimaa (Toro-osanro 88202).

  1. Irrota akkuyksikkö.

  2. Irrota vanha siima kelasta painamalla syöttöpainiketta toistuvasti ja vetämällä samalla siimaa ulos yhtä paljon leikkurin molemmista päistä.

  3. Leikkaa pala siimaa seuraavien ohjeiden mukaisesti.

    • Jos käytät 2 mm:n paksuista siimaa, katkaise noin 4,9 m:n pala siimaa.

    • Jos käytät 2,4 mm:n paksuista kierrettyä siimaa, katkaise noin 3 m:n pala siimaa.

    Important: Älä käytä minkään muun paksuista tai tyyppistä siimaa, sillä se voi vaurioittaa leikkuria.

  4. Paina ja käännä siimapään nuppia, kunnes nupin nuoli on kohdistettuna siimapäässä olevaan nuoleen (Kuva 14).

  5. Työnnä siiman toinen pää kulmassa LINE IN ‑pujotusreikään ja työnnä siima siimapään ohjaimen läpi, kunnes se tulee ulos toisen puolen reiästä. Vedä siimaa siimapään läpi, kunnes siimapään ulkopuolella oleva siima on jakautunut tasaisesti molemmille puolille.

    g278518g285202

    Important: Älä pura leikkurin päätä.

  6. Pidä siimapäätä paikallaan yhdellä kädellä. Kierrä toisella kädellä nuppia nuolten osoittamaan suuntaan (vastapäivään).

  7. Kelaa siimaa siten, että noin 102 mm siimaa tulee ulos kummankin puolen reiästä.

Säilytys

Important: Säilytä työkalua, akkuyksikköä ja laturia vain soveltuvissa lämpötiloissa. Katso Tekniset tiedot.

Important: Jos varastoit akun talvea varten, lataa sitä, kunnes kaksi tai kolme akun LED-ilmaisinta palaa vihreänä. Älä varastoi täyteen ladattua tai täysin tyhjää akkua. Kun ryhdyt taas käyttämään konetta, lataa akkuyksikköä, kunnes laturin vasemmanpuoleinen merkkivalo muuttuu vihreäksi tai akun kaikki neljä LED-merkkivaloa muuttuvat vihreiksi.

  • Irrota tuote käytön jälkeen virtalähteestä (esim. irrottamalla virtajohto virtalähteestä tai akkuyksiköstä) ja tarkista, että se ei ole rikkoutunut.

  • Älä varastoi laitetta akkuyksikkö asennettuna.

  • Puhdista kaikki lika ja roskat tuotteesta.

  • Käytön ulkopuolella säilytä työkalua, akkuyksikköä ja akkulaturia lasten ulottumattomissa.

  • Pidä työkalu, akkuyksikkö ja akkulaturi loitolla syövyttävistä aineista, kuten puutarhakemikaaleista ja jäänpoistoaineista.

  • Älä säilytä akkuyksikköä ulkona tai ajoneuvoissa, sillä se voi aiheuttaa vakavia loukkaantumisia.

  • Säilytä työkalua, akkuyksikköä ja akkulaturia suljetussa, puhtaassa ja kuivassa tilassa.

Vianetsintä

Tee vain näissä ohjeissa kuvatut toimenpiteet. Kaikki muut tarkastukset, huolto ja korjaustyöt on suoritettava valtuutetussa huoltoliikkeessä tai vastaavan pätevyyden omaavan ammattilaisen toimesta, jos et pysty ratkaisemaan ongelmaa itse.

Irrota akku työkalusta aina ennen työkalun vianmääritystä, tarkastusta, huoltoa tai puhdistusta.

ProblemPossible CauseCorrective Action
Työkalu ei käynnisty tai pysy käynnissä.
  1. Akkua ei ole asennettu kunnolla työkaluun.
  2. Akkuyksikköä ei ole ladattu.
  3. Akkuyksikön lämpötila ylittää tai alittaa soveltuvat raja-arvot.
  4. Akkuyksikön johtimissa on kosteutta.
  5. Akkuyksikkö on vaurioitunut.
  6. Työkalussa on jokin muu sähkövika.
  1. Irrota akku työkalusta, kytke se uudelleen kiinni, ja varmista, että se on kunnolla asennettu ja salpa lukittunut.
  2. Irrota akkuyksikkö työkalusta ja lataa se.
  3. Siirrä akkuyksikkö kuivaan paikkaan, jossa lämpötila on 5–40 °C.
  4. Anna akkuyksikön kuivua, tai pyyhi se kuivaksi.
  5. Vaihda akkuyksikkö.
  6. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
Työkalu ei toimi täydellä teholla tai moottorin kotelo kuumenee.
  1. Akkuyksikön varaus on liian matala.
  2. Ilmanvaihtoaukot ovat tukossa.
  1. Irrota akkuyksikkö työkalusta ja lataa se täyteen.
  2. Puhdista ilmanvaihtoaukot.
Työkalu tärisee liikaa tai pitää liian kovaa ääntä.
  1. Leikkurin ruohosuojuksen alla tai leikkuripään kotelossa on roskia.
  2. Kelaa ei ole kelattu kunnolla.
  1. Puhdista roskat ruohosuojuksen alta tai leikkuripään kotelosta.
  2. Syötä siimaa leikkuripäällä ja/tai irrota siima kelasta ja kelaa se uudelleen.
Leikkuripää ei syötä siimaa.
  1. Leikkurissa ei ole riittävästi siimaa.
  2. Siima on sotkeutunut leikkuripään kotelossa.
  3. Leikkurin ruohosuojuksen alla tai leikkuripään kotelossa on roskia.
  1. Lisää enemmän siimaa leikkuripäähän.
  2. Irrota leikkuripään suojus ja selvitä siima.
  3. Puhdista roskat ruohosuojuksen alta tai leikkuripään kotelosta.
Akkuyksikön lataus purkautuu nopeasti.
  1. Akkuyksikön lämpötila ylittää tai alittaa soveltuvat raja-arvot.
  2. Leikkuri on ylikuormitettu.
  1. Siirrä akkuyksikkö kuivaan paikkaan, jossa lämpötila on 5–40 °C.
  2. Leikkaa hitaammalla nopeudella.