Introducere

Această mașină este proiectată pentru utilizarea pe port-scule compacte Toro pentru tocarea și îndepărtarea cioturilor de copaci și a rădăcinilor de suprafață. Nu este destinată pentru tăierea rocilor sau a altor materiale decât lemnul și solul din jurul ciotului. Utilizarea acestui produs în alte scopuri decât cele intenționate poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru alte persoane.

Citiţi cu atenţie aceste informaţii pentru a învăţa despre modul corespunzător de utilizare şi întreţinere a produsului şi pentru a evita rănirea personală şi deteriorarea produsului. Aveţi responsabilitatea de a utiliza produsul în mod corespunzător şi sigur.

Puteţi contacta Toro direct lawww.Toro.com pentru siguranța produsului și materiale de instruire privind utilizarea, informații privind accesoriile, ajutor la căutarea unui distribuitor sau pentru înregistrarea produsului.

De fiecare dată când aveţi nevoie de service, piese originale Toro sau informaţii suplimentare, contactaţi un centru de service autorizat sau departamentul Servicii Clienţi Toro şi pregătiţi numărul de model sau de serie al produsului. Figura 1 indică locaţia numărului de model sau de serie pe produs. Scrieţi numerele în spaţiul furnizat.

Important: Puteți scana codul QR de pe autocolantul cu numărul de serie (dacă este disponibil) cu ajutorul unui dispozitiv mobil pentru a accesa date despre garanție, piese și alte informații despre produs.

g245347

Acest manual identifică potențialele pericole și conține mesaje de siguranță identificate prin simbolul de alertă de siguranță (Figura 2), semnalizând un pericol care poate cauza rănirea gravă sau moartea dacă nu respectați următoarele măsuri de precauție recomandate.

g000502

Acest manual utilizează 2 cuvinte pentru a evidenţia informaţiile. Important atrage atenţia asupra informaţiilor mecanice speciale şi Notă accentuează informaţiile generale care necesită atenţie specială.

Acest produs respectă toate directivele europene relevante. Pentru detalii, vă rugăm să consultați Declarația de încorporare (DOI) de la finalul prezentei publicații.

Atenţie

CALIFORNIA

Propunere 65 Avertismente

Utilizarea acestui produs poate cauza expunerea la substanţe chimice cunoscute în Statul California ca substanţe care cauzează cancerul, defectele de naştere sau afecţiuni ale sistemului reproductiv.

Siguranţă în funcţionare

Pericol

În zona de lucru pot exista linii subterane pentru utilități. În cazul în care se intră în contact cu acestea, pot rezulta şocuri sau explozii.

Proprietatea sau zona de lucru trebuie să aibă marcate locaţiile cu linii subterane şi nu săpaţi în zonele respective. Contactaţi serviciul local de marcare sau furnizorul de utilităţi pentru marcarea proprietăţii (de exemplu, apelaţi 811 în Statele Unite ale Americii sau 1100 în Australia pentru serviciul naţional de marcare).

Siguranța generală

Respectați întotdeauna toate instrucțiunile de siguranță pentru a preveni rănirea gravă sau moartea.

  • Nu depășiți capacitatea operațională nominală deoarece mașina poate deveni instabilă, existând riscul de pierdere a controlului.

  • Nu transportați un dispozitiv de atașare cu brațele ridicate sau extinse (dacă este cazul). Transportați întotdeauna dispozitivul de atașare aproape de sol; consultați Poziția pentru transport.

  • Proprietatea sau zona de lucru trebuie să aibă marcate locaţiile cu linii subterane și alte obiecte şi nu săpaţi în zonele respective.

  • Trebuie să citiți și să înțelegeți conținutul acestui Manual al operatorului înainte de a porni mașina.

  • Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra pagube materiale sau vătămări corporale.

  • Nu lăsaţi niciodată copii sau persoane neinstruite să utilizeze maşina.

  • Ţineţi mâinile și picioarele la distanţă de componentele mobile și dispozitivele de atașare.

  • Nu utilizaţi maşina fără apărătoarele şi alte dispozitive de protecţie montate şi funcţionând pe aceasta.

  • Țineţi trecătorii și animalele de companie la o distanţă sigură faţă de maşină.

  • Opriți mașina, scoateți-o din funcțiune și scoateți cheia înainte de efectuarea lucrărilor de service, de alimentare cu combustibil sau de desfundare a mașinii.

Utilizarea sau întreţinerea necorespunzătoare a acestei maşini poate cauza accidentări. Pentru a reduce riscul de accidentare, respectaţi aceste instrucţiuni de siguranţă şi acordaţi întotdeauna atenţie simbolului de alertă privind siguranţa Graphic, care înseamnă Atenţie, Avertisment sau Pericol – instrucţiune privind siguranţa personală. Nerespectarea acestor instrucţiuni poate cauza vătămări corporale sau moartea.

Siguranța în pantă

  • Utilizați mașina pe pantă în sus sau în jos doar cu partea cu încărcătură orientată spre pantă în sus. Distribuția greutății se schimbă în funcție de dispozitivul de atașare. Pentru acest dispozitiv de atașare, partea grea este partea frontală a mașinii.

  • Ridicarea brațelor încărcătorului sau extinderea acestora (dacă este cazul) pe o pantă afectează stabilitatea mașinii. Mențineți brațele încărcătorului coborâte și în poziție retrasă la deplasarea pe pante.

  • Pantele reprezintă un risc major de accidente legate de pierderea controlului și răsturnare, care pot cauza răniri grave sau moartea. Utilizarea mașinii pe o pantă sau pe un teren denivelat necesită atenție suplimentară.

  • Stabiliți-vă propriile proceduri și reguli pentru lucrul pe pante. Aceste proceduri trebuie să includă evaluarea locului pentru a stabili ce suprafețe înclinate sunt sigure pentru utilizarea mașinii. Dați dovadă de simț practic și o judecată bună atunci când realizați această evaluare.

  • Încetiniți și acordați o atenție deosebită pe terenuri deluroase. Condițiile de sol pot afecta stabilitatea mașinii.

  • Nu porniți și nu opriți pe o pantă. Dacă mașina pierde din tracțiune, continuați cu viteză mică și coborâți panta în linie dreaptă.

  • Nu virați pe pante. Dacă trebuie să virați, virați ușor și mențineți partea cu încărcătură orientată spre pantă în sus.

  • La deplasarea pe pante, realizați manevrele ușor și treptat. Nu schimbați brusc viteza sau direcția.

  • Dacă nu vă simțiți confortabil să utilizați mașina pe o pantă, nu o faceți.

  • Aveți grijă la gropi, șanțuri sau denivelări deoarece terenurile denivelate pot cauza răsturnarea mașinii. Iarba înaltă poate ascunde obstacole.

  • Aveți grijă la deplasarea pe suprafețe umede. Tracțiunea redusă poate cauza alunecarea.

  • Verificați zona pentru a vă asigura că solul este suficient de stabil pentru a suporta greutatea mașinii.

  • Utilizați cu atenție mașina în apropiere de:

    • Stații

    • Șanțuri

    • Terasamente

    • Corpuri de apă

    Mașina se poate răsturna brusc dacă o șenilă trece peste margine sau marginea cedează. Păstrați o distanță sigură între mașină și orice sursă de pericol.

  • Nu îndepărtați sau adăugați dispozitive de atașare pe o pantă.

  • Nu parcați maşina pe un teren deluros sau o pantă.

Siguranță mașină de tocat cioturi

  • Pentru mașinile pe roți, nu utilizați contragreutatea pe unitatea de tracțiune atunci când utilizați mașina de tocat cioturi.

  • Nu operați niciodată mașina de tocat cioturi fără scutul montat pe unitatea de tracțiune și protecția împotriva așchiilor pe mașina de tocat.

  • Nu permiteți prezența altor persoane la cel puțin 9 m față de zona de lucru.

  • Utilizați mașina de tocat cioturi numai pentru tocarea cioturilor cu o înălțime mai mică de 91 cm.

Întreţinerea şi depozitarea în siguranță

  • Verificați dispozitivele de fixare în mod frecvent pentru a vă asigura că sunt bine strânse, astfel încât echipamentul să fie în stare de funcționare în siguranță.

  • Consultaţi prezentul Manual al operatorului pentru detalii importante dacă dispozitivul de atașare trebuie depozitat pentru o perioadă îndelungată de timp.

  • Menţineţi sau înlocuiţi etichetele de siguranţă şi instrucţiuni, dacă este necesar.

Decal-uri instrucţionale şi de siguranţă

Graphic

Instrucţiunile şi autocolantele cu informaţii privind siguranţa sunt uşor vizibile pentru operator şi sunt amplasate lângă orice zonă cu potenţial risc. Înlocuiţi orice autocolant care este deteriorat sau lipseşte.

decal133-8061
decal136-5814
decal136-5817
decal136-5818

Reglare

Pregătirea unității de tracțiune

  1. Parcați mașina pe o suprafață plană.

  2. Coborâți brațele încărcătorului.

  3. Cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă).

  4. Opriți motorul și scoateți cheia.

Instalarea consolelor de scut

Piese solicitate pentru această procedură:

Consolă scut dreapta (3 orificii) - doar seriile 200/300 sau seriile TX 400/5001
Consolă scut stânga (3 orificii) - doar seriile 200/300 sau seriile TX 400/5001
Șurub cu autofiletare (5/16 x ¾")4
Consolă scut dreapta (2 orificii) - doar TX 10001
Consolă scut stânga (2 orificii) - doar TX 10001
Șurub (¼ x ¾") - doar TX 10004
Contrapiuliță (¼")- doar TX 10004

Doar pentru unitatea de tracțiune din seria 200 sau 300

Important: Utilizați consolele de scut cu 3 orificii.

  1. Introduceți proeminența pe consola scutului în orificiul punctului de ridicare de pe unitatea de tracțiune cu orificiul din consolă aliniat cu orificiul mic din cadrul unității de tracțiune (Figura 3).

    Note: Există o consolă dreapta și o consolă stânga. Asigurați-vă că instalați consola corect pe fiecare parte. Proeminența trebuie să fie în orificiul punctului de ridicare, iar consola trebuie să fie în afara cadrului (Figura 3).

    g013653
  2. Fixați consola pe cadru cu un șurub cu autofiletare (Figura 3).

  3. Repetați pașii 1 și 2 pentru cealaltă parte a unității de tracțiune.

Doar pentru unitatea de tracțiune din seria TX 400 sau 500

Important: Utilizați consolele de scut cu 3 orificii.

  1. Măsurați de la marginile cadrului, așa cum este ilustrat în Figura 4 și marcați locațiile orificiilor pentru montarea consolei scutului.

    Note: Dacă orificiile există, săriți la pasul 3.

    g203568
  2. Efectuați un orificiu (5/16") prin cadru la fiecare locație marcată.

  3. Aliniați proeminența de pe consola scutului cu marginea frontală a cadrului cu consola din interiorul fantei brațului încărcătorului (Figura 5).

    Note: Există o consolă dreapta și o consolă stânga. Asigurați-vă că instalați consola corect pe fiecare parte. Proeminența trebuie să se afle deasupra marginii cadrului, iar consola trebuie să se afle în interiorul fantei brațului încărcătorului cu 2 orificii mai mici în consolă aliniate cu orificiile efectuate de dumneavoastră în cadru (Figura 5).

    g013655
  4. Fixați consola pe cadru cu 2 șuruburi cu autofiletare, așa cum este ilustrat în Figura 5.

  5. Repetați pașii 1 - 4 pentru cealaltă parte a unității de tracțiune.

Doar pentru unitatea de tracțiune TX 1000

Important: Utilizați consolele de scut cu 2 orificii.

  1. Măsurați de la marginile cadrului, așa cum este ilustrat în Figura 6 și marcați locațiile orificiilor pentru montarea consolei scutului.

    Note: Dacă orificiile există, săriți la pasul 3.

    g245655
  2. Efectuați un orificiu (9/32") prin cadru la fiecare locație marcată.

  3. Montați consola scutului stânga pe cadrul din stânga cu 2 șuruburi (¼ x ¾") și 2 contrapiulițe (¼") așa cum se arată în Figura 7.

    g202825
  4. Montați consola scutului dreapta pe cadrul din dreapta cu 2 șuruburi (¼ x ¾") și 2 contrapiulițe (¼"), în mod similar cu Figura 7.

Asamblarea scutului pentru operator

Piese solicitate pentru această procedură:

Suport scut (1 îndoire) - seriile 200/300 sau seriile 400/500 TX2
Suport scut (2 îndoiri) - doar TX 10002
Scut1
Șurub (¼ x 1 ½")8
Șaibă8
Contrapiuliță (¼")8

Asamblarea scutului

Note: Utilizați suporturile scutului cu 1 îndoire pentru seriile 200/300 sau seriile 400/500 TX de unități de tracțiune. Utilizați suporturile scutului 2 îndoiri pentru unitățile de tracțiune TX 1000.

  1. Glisați suporturile scutului în fantele din consolele scutului de pe unitatea de tracțiune (Figura 8 sau Figura 9).

    g202610
    g202842
  2. Asamblați scutul și mantaua flexibilă pe suporturile scutului așa cum este ilustrat în Figura 8 sau Figura 9 cu 8 șurub (¼ x 1 ½"), 8 șaibe și 8 contrapiulițe (¼").

    Note: Mantaua trebuie să acopere motorul sau capota.

Montarea protecției împotriva așchiilor

Piese solicitate pentru această procedură:

Protecție împotriva așchiilor1
Știft protecție1
Știft în formă de agrafă1

Mașina de tocat cioturi are 4 seturi de orificii de montare pentru poziționarea protecției împotriva așchiilor (Figura 10). Mișcați protecția în sus (orificii superioare) când tocați aproape de sol și în jos (orificii inferioare) când tăiați cioturi înalte. Montați protecția împotriva așchiilor după cum urmează:

  1. Poziționați tubul de montare pe protecția dintre 2 orificii de pe mașina de tocat (Figura 10).

    g202609
  2. Glisați știftul protecției prin orificiile din mașina de tocat și tubul de montare (Figura 10).

  3. Fixați știftul cu un știft în formă de agrafă (Figura 10).

Rezumat al produsului

g013651

Note: Specificațiile și designul pot fi modificate fără preaviz.

Lățime (cu protecție împotriva așchiilor)112 cm
Lățime (fără protecție împotriva așchiilor)66 cm
Lungime51 cm
Înălțime79 cm
Greutate120 kg

Pentru performanțe optime și utilizarea în siguranță a mașinii, utilizați exclusiv piese de schimb și accesorii originale Toro. Piesele de schimb și accesoriile altor producători pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.

Operare

Montarea și demontarea dispozitivului de atașare

Consultați Manualul operatorului pentru unitatea de tracțiune pentru procedura de montare și demontare.

Important: Înainte de montarea dispozitivului de atașare, amplasați maşina pe o suprafaţă plană, asigurați-vă că nu există murdărie sau reziduuri pe plăcile de montare și că știfturile se rotesc liber. Dacă știfturile nu se rotesc liber, lubrifiaţi-le.

Note: Folosiţi întotdeauna unitatea de tracţiune pentru a ridica şi muta dispozitivul ataşat.

Atenţie

Dacă nu fixați complet știfturile de atașare rapidă în placa de montare a dispozitivului de atașare, acesta din urmă poate cădea de pe mașină și vă poate strivi pe dumneavoastră sau pe trecători.

Asigurați-vă că știfturile de atașare rapidă sunt fixate complet în placa de montare a dispozitivului de atașare.

Atenţie

Uleiul hidraulic scurs sub presiune poate pătrunde în piele și cauza răniri. Uleiul care pătrunde în piele trebuie să fie eliminat chirurgical în interval de câteva ore de un medic specializat în acest tip de accidente; în caz contrar, se poate ajunge la cangrenă.

  • Asigurați-vă că toate furtunurile și conductele cu ulei hidraulic sunt în stare bună și toate racordurile și fitingurile hidraulice sunt etanșe înainte de a presuriza sistemul hidraulic.

  • Țineți fața și alte părți ale corpului la distanță de infiltrații sau duze care pulverizează ulei hidraulic sub presiune.

  • Utilizați carton sau hârtie pentru a detecta scurgerile de ulei hidraulic; nu folosiți niciodată mâinile.

Avertisment

Cuplajele hidraulice, conductele/supapele hidraulice și uleiul hidraulic pot fi fierbinți. Contactul cu componente fierbinți poate provoca arsuri.

  • Purtați mănuși la manipularea cuplajelor hidraulice.

  • Lăsați mașina să se răcească înainte de a atinge componentele hidraulice.

  • Nu atingeți uleiul hidraulic scurs.

Tocarea cioturilor

Atenţie

În timpul operării, reziduurile zboară în toate direcțiile și pot cauza vătămări ale ochilor și a altor părți expuse ale corpului.

  • Nu operați niciodată mașina de tocat cioturi fără scutul montat pe unitatea de tracțiune și protecția împotriva așchiilor pe mașina de tocat.

  • În timpul operării, purtați protecție pentru ochi, protecție auditivă, încălțăminte solidă, antiderapantă și pantaloni lungi.

  • Nu permiteți prezența altor persoane la cel puțin 9 m față de zona de lucru.

  1. Dacă unitatea de tracțiune are un selector de viteză, mișcați-l în poziția LENT.

  2. Porniți motorul.

  3. Trageți maneta pentru circuitul hidraulic auxiliar spre mânerul operatorului pentru a cupla mașina de tocat cioturi.

  4. Poziționați mașina de tocat pe partea stângă și în spatele ciotului (Figura 12).

    g013658
  5. Pivotați mașina de tocat înspre dumneavoastră utilizând maneta de înclinare a dispozitivului de atașare, tocând la o adâncime de 0,5 până la 5 cm, în funcție de duritatea lemnului (Figura 12).

    Note: Dacă tăiați prea adânc, mașina de tocat se blochează. Dacă se blochează, ridicați-o puțin și încercați din nou.

  6. Pivotați mașina de tocat înapoi (Figura 12), coborâți-o cu 0,5 până la 5 cm și repetați pașii de la 4 la 6 până când ați tocat câțiva centimetri.

  7. Ridicați brațele încărcătorului la înălțimea inițială.

  8. Mișcați mașina de tocat la dreapta (Figura 12).

  9. Repetați pașii de la 4 la 8 până când ajungeți în partea dreaptă a ciotului.

  10. Întoarceți mașina de tocat pe partea stângă a ciotului, coborâți-o și repetați pașii de la 3 la 10 până când ați tocat de tot ciotul.

    Note: Pentru a vă proteja împotriva așchiilor, este posibil să fiți nevoit să opriți mașina de tocat și să mișcați protecția împotriva așchiilor în sus în timp ce mișcați mașina de tocat în jos.

  11. Atunci când terminați, opriți mașina de tocat prin mișcarea manetei circuitului hidraulic auxiliar în poziția NEUTRU.

Tocarea rădăcinilor

  1. Opriți mașina de tocat și atârnați-o vertical de brațele încărcătorului la câțiva centimetri de sol.

  2. Opriți motorul și scoateți cheia.

  3. Slăbiți șurubul mare din partea superioară a mașinii de tocat (Figura 13).

    g013659
  4. Îndepărtați șurubul frontal și piulița care fixează mașina de tocat (Figura 13).

  5. Pivotați mașina de tocat 30 de grade în sensul acelor de ceasornic (Figura 13).

  6. Strângeți șurubul mare din partea superioară a mașinii de tocat la 406 N∙m, așa cum este arătat în Figura 13.

  7. Montați șurubul și piulița în orificiul frontal și strângeți-le la 101 N∙m, așa cum este arătat în Figura 13.

  8. Porniți unitatea de tracțiune și porniți mașina de tocat.

  9. Coborâți mașina de tocat la nivelul rădăcinii.

  10. Mișcați mașina de tocat de-a lungul lungimii rădăcinii prin mișcarea unității de tracțiune deasupra rădăcinii.

  11. Atunci când terminați, opriți mașina de tocat prin mișcarea manetei circuitului hidraulic auxiliar în poziția NEUTRU.

  12. Opriți motorul și scoateți cheia.

  13. Slăbiți șurubul mare din partea superioară a mașinii de tocat (Figura 13).

  14. Îndepărtați șurubul frontal și piulița care fixează mașina de tocat (Figura 13).

  15. Pivotați mașina de tocat 30 de grade în sensul invers al acelor de invers ceasornic (Figura 13).

  16. Strângeți șurubul mare din partea superioară a mașinii de tocat la 406 N∙m, așa cum este arătat în Figura 13.

  17. Montați șurubul și piulița în orificiul frontal și strângeți-le la 101 N∙m, așa cum este arătat în Figura 13.

Poziția pentru transport

Atunci când transportați dispozitivul de atașare, țineți-l cât mai aproape de sol, la cel mult 15 cm deasupra solului. Înclinați-l spre spate.

g245446

Transportarea mașinii de tocat cioturi pe o remorcă

Amplasați dispozitivul de atașare pe o remorcă sau un camion care are capacitatea de a o căra. Legați-o în siguranță pe remorcă sau camion, folosind curele de fixare adecvate pentru greutatea dispozitivului de atașare și pentru utilizarea pe autostradă.

Important: Îndepărtați scutul pentru operator înainte de transportarea unității de tracțiune pentru a evita deteriorarea scutului unității de tracțiune.

Indicaţii de exploatare

  • Lucrați întotdeauna la accelerația maximă (turația maximă a motorului).

  • Nu transportați niciodată dispozitivul de atașare cu brațele încărcătorului ridicate. Țineți brațele coborâte și dispozitivul de atașare înclinat în sus.

  • Dacă unitatea dumneavoastră de tracțiune are un selector de viteză (prezent la unele unități de tracțiune pe roți), setați-l în poziția LENT (broască țestoasă).

  • Dacă unitatea de tracțiune este echipată cu un divizor de flux (prezent la unele unități de tracțiune pe roți), reglați-l la aproximativ poziția orei 10.

Întreţinere

Program(e) de întreţinere recomandat(e)

Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Lubrifiați mașina.
  • Verificați starea dinților și rotiți sau înlocuiți-i pe cei uzați sau deteriorați.
  • Înainte de depozitare
  • Lubrifiați mașina.
  • Vopsiți suprafețele ciobite.
  • Lubrifierea mașinii

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Lubrifiați mașina.
  • Înainte de depozitare
  • Lubrifiați mașina.
  • Lubrifiați fitingul din Figura 15.

    g203602

    Tip lubrifiant: lubrifiant universal

    1. Parcați mașina pe o suprafață uniformă, coborâți brațele încărcătorului și cuplați frâna de parcare (dacă este disponibilă).

    2. Opriți motorul și scoateți cheia.

    3. Curățați fitingul de lubrifiere cu o lavetă.

    4. Conectați un pistol de lubrifiere la fiting.

    5. Pompați lubrifiant în fiting până ce acesta începe să se scurgă din rulmenți.

    6. Ștergeți excesul de lubrifiant.

    Înlocuirea dinților

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați starea dinților și rotiți sau înlocuiți-i pe cei uzați sau deteriorați.
  • Din cauza uzurii mari a dinților, va trebui să îi rotiți și înlocuiți periodic.

    Fiecare dinte este indexat cu 3 poziții ca să poată fi rotit de două ori, expunând o nouă muchie ascuțită înainte de înlocuirea dintelui.

    g034325

    Pentru a roti un dinte, slăbiți piulița care fixează dintele (Figura 17). Apăsați dintele înainte și rotiți-l cu o treime de tură, expunând o muchie nefolosită în exterior. Strângeți piulița care fixează dintele la 37 până la 45 N∙m.

    g246708

    Pentru a înlocui un dinte, scoateți piulița care fixează dintele pentru a-l îndepărta, apoi montați un dinte nou și o piuliță în aceeași poziție (Figura 17). Strângeți piulița care fixează dintele la 37 până la 45 N∙m.

    Depozitare

    1. Înaintea depozitării pe termen lung, spălați dispozitivul de atașare cu detergent delicat și apă pentru a îndepărta murdăria și stratul depus.

    2. Verificați starea dinților. Rotiți sau înlocuiți dinții uzați sau deteriorați.

    3. Verificați și strângeți toate șuruburile și piulițele. Reparați sau înlocuiți orice piese uzate sau deteriorate.

    4. Asigurați-vă că toate cuplajele hidraulice sunt conectate împreună pentru a preveni contaminarea sistemului hidraulic.

    5. Vopsiţi toate suprafeţele zgâriate sau de metal gol. Vopseaua este disponibilă de la distribuitorul nostru autorizat.

    6. Depozitaţi dispozitivul de ataşare într-un spaţiu de depozitare sau garaj uscat şi curat. Acoperiţi-l pentru a-l proteja şi păstraţi-l curat.

    Înlăturarea defecţiunilor

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Discul de tăiere se oprește în timpul tăierii.
    1. Tăiați prea adânc.
    2. Dinții sunt uzați, deteriorați sau rupți.
    1. Ridicați brațele încărcătorului cu 13 mm.
    2. Rotiți sau înlocuiți orice dinți uzați, deteriorați sau rupți.
    Discul de tăiere nu se rotește sau se rotește încet.
    1. Un cuplaj hidraulic nu este conectat complet.
    2. Un cuplaj hidraulic este deteriorat.
    3. Există o obstrucție într-un furtun hidraulic.
    4. O supapă auxiliară de pe unitatea de tracțiune nu se deschide.
    5. Motorul hidraulic sau acționarea s-au defectat.
    6. Frâna supapei de reținere este inversată.
    1. Verificați și strângeți toate cuplajele.
    2. Verificați/înlocuiți cuplajele.
    3. Găsiți și îndepărtați obstrucția.
    4. Reparați supapa.
    5. Contactați centrul de service autorizat.
    6. Inversați direcția supapei de reținere, contactați centrul de service autorizat.
    Mașina de tocat nu taie suficient de repede.
    1. Dinții sunt uzați.
    2. Setarea este greșită pe divizorul de debit și selectorul de viteze (aplicabil doar pentru unitățile pe roți).
    3. Există o restricție într-un cuplaj rapid sau furtun.
    4. Sistemul hidraulic este prea fierbinte.
    5. Supapa de siguranță este setată sub specificații.
    1. Rotiți sau înlocuiți dinții uzați.
    2. Setați divizorul de debit la poziția de la ora 10, iar selectorul de viteze la poziția de țestoasă.
    3. Verificați furtunurile și cuplajele și reparați problemele găsite.
    4. Opriți sistemul și lăsați-l să se răcească.
    5. Contactați centrul de service autorizat.
    Discul de tăiere se rotește în direcția greșită.
    1. Maneta supapei auxiliare este în poziția greșită.
    2. Furtunurile hidraulice sunt inversate.
    1. Deplasați maneta supapei auxiliare în poziția spre spate.
    2. Deconectați furtunurile și schimbați pozițiile.