Uvod

Ta stroj je zasnovan za uporabo na kompaktnih nosilcih za orodje Toro za mletje in odstranjevanje drevesnih panjev in površinskih korenin. Ni namenjen rezanju kamenja ali drugih materialov razen lesa in zemlje okrog panja. Uporaba izdelka za nepredvidene namene je lahko nevarna za vas in navzoče osebe.

Podrobno preberite te informacije, da se seznanite s pravilnim upravljanjem in vzdrževanjem stroja ter preprečite telesne poškodbe in poškodbe izdelka. Vi ste odgovorni za pravilno in varno upravljanje izdelka.

Na družbo Toro se lahko neposredno obrnete naČe potrebujete informacije o varnosti izdelka in gradivo za usposabljanje za uporabo, podatke o dodatni opremi, pomoč pri iskanju prodajalca ali če želite registrirati izdelek, obiščite www.Toro.com.

Če potrebujete servisne storitve, originalne dele Toro ali dodatne informacije, se obrnite na pooblaščenega prodajalca oziroma službo za pomoč strankam družbe Toro, pri čemer predhodno pripravite številko modela in serijsko številko izdelka. Diagram 1 označuje mesto številke modela in serijske številke na izdelku. Številke vpišite v ustrezna polja.

Important: Do podatkov o garanciji, delih in drugih informacij o izdelku lahko dostopate tako, da z mobilno napravo odčitate QR-kodo na nalepki s serijsko številko (če je nameščena).

g245347

V tem priročniku so opredeljene morebitne nevarnosti, pri čemer varnostna opozorila označuje poseben opozorilni znak za nevarnost (Diagram 2), ki lahko povzroči hude telesne poškodbe ali smrt, če ne upoštevate priporočenih previdnostnih ukrepov.

g000502

Za poudarjanje informacij sta v tem priročniku uporabljeni 2 besedi. Pomembno opozarja na posebne tehnične informacije, medtem ko Opomba označuje informacije, ki jih morate posebej pozorno prebrati.

Ta izdelek je skladen z vsemi ustreznimi evropskimi direktivami. Za podrobnosti glejte Izjavo o vgradnji na zadnji strani te publikacije.

Opozorilo

KALIFORNIJA

Problem 65 Opozorilo

Z uporabo tega izdelka boste morda izpostavljeni kemikalijam, za katere je Zvezna država Kalifornija ugotovila, da povzročajo raka, prirojene napake ali škodo reproduktivnim organom.

Varnost

Nevarnost

Na delovnem območju so lahko podzemna vodovodna, električna ali komunalna napeljava. Če to napeljavo poškodujete, lahko pride do električnega udara ali eksplozije.

Na delovnem objektu oziroma območju označite podzemne napeljave in na teh mestih ne kopljite. Za pravilno označevanje se obrnite na ustrezni organ ali javno komunalno podjetje (v ZDA na primer pokličete številko 811, v Avstraliji pa številko 1100 nacionalne službe za označevanje podzemnih vodov).

Splošna varnost

Za preprečevanje hudih telesnih poškodb ali smrti vedno upoštevajte varnostna navodila.

  • Ne prekoračite nazivne zmogljivost delovanja, saj lahko stroj v nasprotnem primeru postane nestabilen, kar lahko povzroči izgubo nadzora.

  • P ne prevažajte z dvignjenimi ali iztegnjenimi rokami (če je primerno). Priključek vedno premikajte blizu tal; glejte Položaj za transport.

  • Na delovnem objektu ali območju označite podzemne napeljave in druge predmete ter na teh mestih ne kopljite.

  • Pred zagonom stroja morate prebrati ta uporabniški priročnik in se seznaniti z njegovo vsebino.

  • Med upravljanjem stroja bodite popolnoma zbrani. Ne delajte ničesar, kar bi lahko odvrnilo vašo pozornost, saj to lahko privede do telesnih poškodb ali materialne škode.

  • Upravljanja stroja ne smete nikoli dovoliti otrokom ali neusposobljenim osebam.

  • Z rokami in nogami ne segajte v območje gibljivih komponent in priključkov.

  • Stroja ne smete upravljati, če varovala ter druge varnostne in zaščitne naprave niso nameščene in ne delujejo.

  • Druge osebe in domače živali morajo biti na varni razdalji od stroja.

  • Pred servisiranjem, dolivanjem goriva ali odmaševanjem ustavite stroj ga ugasnite in odstranite ključ.

Nepravilna uporaba ali vzdrževanje stroja lahko privedeta do poškodb. Upoštevajte ta varnostna navodila in vedno upoštevajte varnostni simbol Graphic, ki lahko pomeni svarilo, opozorilo ali nevarnost – navodila za osebno varnost, da preprečite nevarnosti poškodb. Neupoštevanje teh navodil lahko privede do telesnih poškodb ali smrti.

Varna uporaba na pobočjih

  • Stroj med vožnjo navzgor in navzdol po pobočju vozite tako, da je težji del stroja obrnjen navkreber. Porazdelitev teže se spremeni s priključki. Zaradi tega priključka bo postal sprednji del stroja težji del.

  • Če roki nakladalnika dvignete ali iztegnete (če je primerno) na strmini, to vpliva na stabilnost stroja. Med vožnjo po pobočju morata biti roki nakladalnika spuščeni in uvlečeni.

  • Pobočja so glavni dejavnik pri nesrečah zaradi izgube nadzora in prevračanja, pri katerih lahko pride do hudih telesnih ali celo smrtnih poškodb. Med uporabo stroja na kakršnih koli pobočjih ali neravnem terenu morate biti še posebej previdni.

  • Vzpostavite svoje postopke in pravila za upravljanje stroja na strminah. Postopki morajo zajemati pregled mesta, da ugotovite, na katerih strminah je uporaba stroja varna. Med pregledom vedno uporabljajte zdravo pamet in dobro presojo.

  • Na pobočjih upočasnite ter bodite še posebej previdni. Pogoji tal lahko vplivajo na stabilnost stroja.

  • Stroja ne zaganjajte in zaustavljajte na pobočju. Če stroj izgubi oprijem, se počasi premikajte naravnost po pobočju navzdol.

  • Izogibajte se zavojem na pobočju. Če morate zaviti, naredite to počasi in obdržite težji konec stroja obrnjen navkreber.

  • Na pobočjih morajo biti vsi premiki počasni in postopni. Hitrosti ali smeri premikanja ne spreminjajte nenadoma.

  • Ne upravljajte stroja na strminah, če niste prepričani, da ga boste lahko varno upravljali.

  • Bodite pozorni na luknje, kolesnice ali izbokline, saj se lahko stroj na neravni podlagi prevrne. Visoka trava lahko zakrije ovire.

  • Bodite pozorni, ko uporabljate stroj na mokri podlagi. Zaradi zmanjšanega oprijema lahko pride do zdrsa.

  • Ocenite, ali je območje dovolj stabilno za podporo stroja.

  • Bodite pozorni med upravljanjem stroja v bližini:

    • prepadov,

    • jarkov,

    • nasipov,

    • vodnih teles,

    Stroj se lahko nenadoma prevrne, če gre gosenica prek roba ali če se rob vdre. Vzdržujte varno razdaljo med strojem in morebitno nevarnostjo.

  • Na pobočju ne odstranjujte priključkov in jih ne dodajajte.

  • Ne parkirajte stroja na pobočju ali strmini.

Varnostna navodila za enoto za drobljenje panjev

  • Pri strojih na kolesih ne uporabljajte protiuteži na vlečni enoti, ko uporabljate enoto za drobljenje panjev.

  • Enote za drobljenje panjev nikoli ne uporabljajte brez nameščenega ščitnika na vlečni enoti in brez zaščite pred trskami na enoti za drobljenje panjev.

  • Druge navzoče osebe naj bodo vsaj 9 m oddaljene od območja delovanja stroja.

  • Enoto za drobljenje panjev uporabljajte samo za drobljenje drevesnih panjev, manjših od 91 cm.

Varno ravnanje pri vzdrževanju in shranjevanju

  • Pogosto preverjajte, ali so pritrdilni elementi ustrezno priviti, da se prepričate, da je oprema v varnem delovnem stanju.

  • Upoštevajte ustrezna navodila v tem priročniku za upravljanje, če boste priključek shranili za daljše obdobje.

  • Ustrezno vzdržujte nalepke z varnostnimi opozorili in navodili ter jih po potrebi zamenjajte.

Nalepke z varnostnimi opozorili in navodili

Graphic

Varnostne nalepke in nalepke z navodili so nameščene v bližini vseh nevarnih predelov in dobro vidne upravljavcu. Poškodovane in manjkajoče varnostne nalepke nadomestite z novimi.

decal133-8061
decal136-5814
decal136-5817
decal136-5818

Nastavitve

Priprava vlečne enote

  1. Parkirajte stroj na ravni površini.

  2. Spustite roki nakladalnika.

  3. Vklopite parkirno zavoro (če je nameščena).

  4. Ugasnite motor in odstranite ključ.

Namestitev nosilcev ščitnika

Deli potrebni za ta postopek:

Desni nosilec ščitnika (3 luknje) – samo serija 200/300 ali TX 400/5001
Levi nosilec ščitnika (3 luknje) – samo serija 200/300 ali TX 400/5001
Samorezni vijak (5/16 x ¾")4
Desni nosilec ščitnika (2 luknji) – samo serija TX 10001
Levi nosilec ščitnika (2 luknji) – samo serija TX 10001
Vijak (¼ x ¾") – samo TX 10004
Varovalna matica (¼") – samo TX 10004

Samo vlečna enota serije 200 ali 300

Important: Uporabite nosilec ščitnika s 3 luknjami.

  1. Vstavite jeziček na nosilcu ščitnika v odprtino za dvižno točko na vlečni enoti, tako da se luknja v nosilcu poravna z majhno luknjo v ohišju vlečne enote (Diagram 3).

    Note: Na voljo sta desni in levi nosilec. Prepričajte se, da ste na vsako stran namestili pravilen nosilec. Jeziček mora biti v odprtini za dvižno točko, nosilec pa mora biti na zunanji strani ohišja (Diagram 3).

    g013653
  2. S samoreznim vijakom (Diagram 3) pritrdite nosilec na ohišje.

  3. Ponovite koraka 1 in 2 še na drugi strani vlečne enote.

Samo vlečna enota serije TX 400 ali 500

Important: Uporabite nosilec ščitnika s 3 luknjami.

  1. Izmerite razdaljo od roba ohišja, kot je prikazano na Diagram 4, in označite mesta lukenj za namestitev nosilca ščitnika.

    Note: Če luknje že obstajajo, pojdite na korak 3.

    g203568
  2. Na označenih mestih izvrtajte luknje (5/16") skozi ohišje.

  3. Poravnajte jeziček na nosilcu ščitnika s sprednjim robom ohišja, pri čemer naj bo nosilec znotraj žepa roke nakladalnika (Diagram 5).

    Note: Na voljo sta desni in levi nosilec. Prepričajte se, da ste na vsako stran namestili pravilen nosilec. Jeziček mora biti nad robom ohišja, nosilec pa mora biti v žepu roke nakladalnika, pri čemer morata biti 2 manjši luknji v nosilcu poravnani z luknjami, ki ste jih izvrtali v ohišje (Diagram 5).

    g013655
  4. Z dvema samoreznima vijakoma pritrdite nosilec na ohišje, kot je prikazano na Diagram 5.

  5. Ponovite korake od 1 do 4 še na drugi strani vlečne enote.

Samo vlečna enota TX 1000

Important: Uporabite nosilec ščitnika z 2 luknjami.

  1. Izmerite razdaljo od roba ohišja, kot je prikazano na Diagram 6, in označite mesta lukenj za namestitev nosilca ščitnika.

    Note: Če luknje že obstajajo, pojdite na korak 3.

    g245655
  2. Na označenih mestih izvrtajte luknje (9/32") skozi ohišje.

  3. Namestite levi nosilec ščitnika na levo stran ohišja z 2 vijakoma (¼ x ¾") in 2 zaklepnima maticama (¼"), kot je prikazano na Diagram 7.

    g202825
  4. Namestite desni nosilec ščitnika na desno stran ohišja z 2 vijakoma (¼ x ¾") in 2 zaklepnima maticama (¼"), kot je prikazano na Diagram 7.

Sestavljanje ščitnika za upravljavca

Deli potrebni za ta postopek:

Podpora ščitnika (1 upogib) – samo serija 200/300 ali TX 400/5002
Podpora ščitnika (2 upogiba) – samo TX10002
Ščitnik1
Vijak (¼ x 1 ½")8
Podložka8
Varovalna matica (¼")8

Sestavljanje ščitnika

Note: Za vlečne enote serije 200/300 ali TX 400/500 uporabite podpore ščitnikov z 1 upogibom. Za vlečne enote TX 1000 uporabite podpore ščitnikov z 2 upogiboma.

  1. Podpore ščitnikov potisnite v žepe v nosilcih ščitnikov na vlečni enoti (Diagram 8 ali Diagram 9).

    g202610
    g202842
  2. Z 8 vijaki (¼ x 1 ½"), 8 podložkami in 8 zaklepnimi maticami (¼") pritrdite ščitnik in prilagodljivo varovalo na podpore ščita, kot je prikazano na Diagram 8 ali Diagram 9.

    Note: Varovalo mora segati čez motor ali pokrov.

Namestitev zaščite pred trskami

Deli potrebni za ta postopek:

Zaščita pred trskami1
Varovalni zatič1
Razcepka1

Enota za drobljenje panjev ima 4 sklope montažnih lukenj za namestitev zaščite pred trskami (Diagram 10). Ko drobite panj blizu tal, premaknite zaščito navzgor (zgornje luknje), ko drobite visoke štore, pomaknite zaščito navzdol (spodnje luknje). Namestite zaščito pred trskami po naslednjih navodilih:

  1. Namestite cev za namestitev na zaščito med 2 luknji na enoti za drobljenje panjev (Diagram 10).

    g202609
  2. Potisnite varovalni zatič skozi luknje v enoti in cevi za namestitev (Diagram 10).

  3. Pritrdite sornik z razcepko (Diagram 10).

Pregled izdelka

g013651

Note: Tehnični podatki in zasnova se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Širina (z zaščito pred trskami)112 cm
Širina (brez zaščite pred trskami)66 cm
Dolžina51 cm
Višina79 cm
Teža120 kg

Če želite zagotoviti optimalno delovanje in ohraniti veljavnost varnostnega certifikata stroja, uporabljajte izključno originalne nadomestne dele in dodatno opremo Toro. Uporaba nadomestnih delov in dodatne opreme drugih proizvajalcev je lahko nevarna in lahko privede do razveljavitve garancije.

Delovanje

Nameščanje ali odstranjevanje priključka

V priročniku za upravljanje preberite o postopku namestitve in odstranitve vlečne enote.

Important: Pred namestitvijo priključka poskrbite, postavite stroj na ravno površino in poskrbite, da na pritrdilnih ploščah ni umazanije ali smeti ter da se lahko zatiči neovirano vrtijo. Če se zatiči ne vrtijo neovirano, jih namažite.

Note: Za dviganje in premikanje delovnega priključka vedno uporabljajte vlečno enoto.

Opozorilo

Če zatiči za hitro pritrditev ne segajo popolnoma skozi ploščo za pritrditev priključkov, lahko priključek pade s stroja in poškoduje vas ali druge osebe.

Poskrbite, da se zatiči za hitro pritrditev popolnoma prilegajo plošči za pritrditev priključkov.

Opozorilo

Hidravlična tekočina, ki pod tlakom brizga iz sistema, lahko predre kožo in povzroči poškodbe. Tekočino, ki je prodrla v kožo, mora v nekaj urah kirurško odstraniti zdravnik, ki ima izkušnje s tovrstnimi poškodbami. V nasprotnem primeru lahko pride do gangrene.

  • Zagotovite, da so vse cevi in vodi za hidravlično tekočino v dobrem stanju ter da so armature in priključki hidravličnega sistema dobro zategnjeni, preden v hidravličnem sistemu vzpostavite tlak.

  • Ne približujte se puščanjem iz luknjic ali šobam, iz katerih uhaja hidravlična tekočina pod visokim tlakom.

  • Za iskanje mest, kjer uhaja hidravlična tekočina, uporabite karton ali papir. Nikoli ne uporabljajte svojih rok.

Pozor

Hidravlične spojke, hidravlični vodi/ventili in hidravlična tekočina so lahko vroči. Ob stiku z vročimi komponentami lahko pride do opeklin.

  • Med delom s hidravličnimi spojkami uporabljajte rokavice.

  • Preden se dotaknete komponent hidravličnega sistema, počakajte, da se stroj ohladi.

  • Ne dotikajte se hidravlične tekočine, ki je iztekla iz sistema.

Drobljenje panjev

Opozorilo

Med delovanjem enote lahko drobir leti v vse smeri in povzroči poškodbe oči in drugih izpostavljenih delov telesa.

  • Enote za drobljenje panjev nikoli ne uporabljajte brez nameščenega ščitnika na vlečni enoti in brez zaščite pred trskami na enoti za drobljenje panjev.

  • Med delom nosite zaščitna očala, zaščito za sluh, ustrezno obutev z nedrsečim podplatom in dolge hlače.

  • Druge navzoče osebe naj bodo vsaj 9 m oddaljene od območja delovanja stroja.

  1. Če vaša vlečna enota omogoča nastavitev hitrosti, jo prestavite v položaj POčASI.

  2. Zaženite motor.

  3. Povlecite ročico za pomožno hidravlično opremo do upravljalnega ročaja, da aktivirate enoto za drobljenje panjev.

  4. Enoto za drobljenje panjev postavite na levo stran in za panj (Diagram 12).

    g013658
  5. Z ročico za nagib priključka pomaknite enoto proti sebi in drobite z globino od 0,5 do 5 cm, odvisno od trdote lesa (Diagram 12).

    Note: Če drobite pregloboko, se enota ustavi. Če se ustavi, jo nekoliko dvignite in poskusite znova.

  6. Pomaknite enoto za drobljenje panjev spet na levo (Diagram 12), jo spustite za 0,5 do 5 cm in ponovite vse korake od 4 do 6, dokler ne zmeljete nekaj centimetrov panja.

  7. Dvignite roki nakladalnika do prvotne višine.

  8. Enoto za drobljenje panjev premaknite v desno stran (Diagram 12).

  9. Korake od 4 do 8 ponavljajte, dokler ne pridete do desne strani panja.

  10. Enoto prestavite nazaj na levo stran panja, jo spustite in ponovite vse korake od 3 do 10, dokler ne zmeljete panja do tal.

    Note: Če želite zadržati leteče trske, boste morda morali enoto za drobljenje panjev ustaviti in premakniti zaščito pred trskami navzgor, medtem ko boste enoto pomikali navzdol.

  11. Ko končate z delom, zaustavite enoto tako, da prestavite ročico za pomožno hidravlično opremo v NEVTRALNI položaj.

Drobljenje korenin

  1. Zaustavite enoto za drobljenje panjev in jo vertikalno obesite na roke nakladalnika nekaj centimetrov nad tlemi.

  2. Ugasnite motor in odstranite ključ.

  3. Zrahljajte veliki vijak na vrhnjem delu enote (Diagram 13).

    g013659
  4. Odstranite sprednji vijak in matico, ki pritrjujeta enoto za drobljenje panjev (Diagram 13).

  5. Nagnite enoto za 30 stopinj v smeri urinega kazalca (Diagram 13).

  6. Veliki vijak na vrhu enote privijte na 406 N∙m, kot je prikazano na (Diagram 13).

  7. V sprednjo luknjo namestite vijak in matico ter ju privijte z navorom 101 N∙m, kot je prikazano na Diagram 13.

  8. Vključite vlečno enoto in zaženite enoto za drobljenje panjev.

  9. Enoto spustite v korenino.

  10. Premikajte enoto za drobljenje panjev po dolžini korenine tako, da premikate vlečno enoto nad korenino.

  11. Ko končate z delom, zaustavite enoto tako, da prestavite ročico za pomožno hidravlično opremo v NEVTRALNI položaj.

  12. Ugasnite motor in odstranite ključ.

  13. Zrahljajte veliki vijak na vrhnjem delu enote (Diagram 13).

  14. Odstranite sprednji vijak in matico, ki pritrjujeta enoto za drobljenje panjev (Diagram 13).

  15. Nagnite enoto za 30 stopinj v nasprotni smeri urinega kazalca (Diagram 13).

  16. Veliki vijak na vrhu enote privijte na 406 N∙m, kot je prikazano na (Diagram 13).

  17. V sprednjo luknjo namestite vijak in matico ter ju privijte z navorom 101 N∙m, kot je prikazano na Diagram 13.

Položaj za transport

Ko prevažate priključek, naj bo priključek čim bližje tlom, ne več kot 15 cm nad tlemi. Nagnite ga nazaj.

g245446

Prevoz enote za drobljenje panjev na priklopnem vozilu

Enoto namestite na priklopno vozilo ali tovornjak, ki jo lahko prevaža. Enoto varno privežite na priklopno vozilo ali tovornjak z veznimi trakovi, ki so primerni za težo priključka in za uporabo na avtocesti.

Important: Pred prevozom vlečne enote odstranite ščitnik za upravljavca, da ne poškodujete ščitnika vlečne enote.

Delovni namigi

  • Vedno uporabljajte poln plin (največjo hitrost motorja).

  • Nikoli ne prevažajte priključka z dvignjenimi rokami nakladalnika. Roke naj bodo spuščene, priključek pa nagnjen navzgor.

  • Če vaša vlečna enota omogoča nastavitev hitrosti (na voljo na nekaterih vlečnih enotah s kolesi), nastavite hitrost v položaj POčASI (ikona želve).

  • Če ima vaša vlečna enota razdelilnik pretoka (prisoten je na nekaterih vlečnih enotah na kolesih), ga nastavite približno na položaj 10. ure.

Vzdrževanje

Priporočeni urnik(i) vzdrževanja

Intervali servisnega vzdrževanjaPostopek vzdrževanja
Pred vsako uporabo ali dnevno
  • Namažite stroj.
  • Preverite stanje zob in obrnite ali zamenjajte vse, ki so obrabljeni ali poškodovani.
  • Pred skladiščenjem
  • Namažite stroj.
  • Pobarvajte poškodovane površine.
  • Mazanje stroja

    Intervali servisnega vzdrževanjaPostopek vzdrževanja
    Pred vsako uporabo ali dnevno
  • Namažite stroj.
  • Pred skladiščenjem
  • Namažite stroj.
  • Namažite pritrdilni element na Diagram 15.

    g203602

    Vrsta masti: mast za splošno uporabo

    1. Stroj parkirajte na ravni podlagi, spustite roki nakladalnika in aktivirajte parkirno zavoro (če je nameščena).

    2. Ugasnite motor in odstranite ključ.

    3. Mazalko očistite s krpo.

    4. Mazalno pištolo pritrdite na mazalko.

    5. Načrpajte mast v mazalko do točke, ko začne mast iztiskati iz ležajev.

    6. Obrišite odvečno mast.

    Zamenjava zob

    Intervali servisnega vzdrževanjaPostopek vzdrževanja
    Pred vsako uporabo ali dnevno
  • Preverite stanje zob in obrnite ali zamenjajte vse, ki so obrabljeni ali poškodovani.
  • Zaradi velike obrabe zob je te treba redno obračati in jih občasno zamenjati.

    Vsak zob je indeksiran s 3 položaji tako, da ga lahko pred zamenjavo dvakrat obrnete in na ta način izpostavite nov oster rob.

    g034325

    Za obračanje zoba zrahljajte matico, s katero je zob pritrjen (Diagram 17). Zob potisnite naprej in ga obrnite za eno tretjino obrata, da obrnete nerabljen rob navzven. Privijte matico, ki pritrjuje zob, z zateznim momentom od 37 do 45 N∙m.

    g246708

    Za zamenjavo zoba odstranite matico, s katero je pritrjen zob, nato pa na isto mesto namestite nov zob in matico (Diagram 17). Privijte matico, ki pritrjuje zob, z zateznim momentom od 37 do 45 N∙m.

    Skladiščenje

    1. Pred dolgotrajnim skladiščenjem delovni priključek operite z raztopino blagega detergenta in vodo, da odstranite prah in umazanijo.

    2. Preglejte stanje zob. Obrnite ali zamenjajte vse obrabljene ali poškodovane zobe.

    3. Preverite in po potrebi privijte vse vijake in matice. Popravite ali zamenjajte morebitne poškodovane ali obrabljene dele.

    4. Prepričajte se, da so vse hidravlične spojke povezane, da preprečite kontaminacijo hidravličnega sistema.

    5. Prebarvajte vse opraskane in oguljene kovinske površine. Barvo lahko kupite pri pooblaščenem prodajalcu.

    6. Delovni priključek uskladiščite v čistem in suhem skladiščnem prostoru. Prekrijte ga, da ga zaščitite in ohranite čistega.

    Tehnične motnje

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Rezalni kolut se med rezanjem ustavi.
    1. Režete pregloboko.
    2. Zobje so obrabljeni, poškodovani ali polomljeni.
    1. Dvignite roke nakladalnika za 13 mm.
    2. Obrnite ali zamenjajte obrabljene, poškodovane ali polomljene zobe.
    Rezalni kolut se ne vrti ali se vrti počasi.
    1. Hidravlična spojka ni popolnoma priključena.
    2. Hidravlična spojka je poškodovana.
    3. V hidravlični cevi je ovira.
    4. Pomožni ventil na vlečni enoti se ne odpira.
    5. Hidravlični motor ali pogon se je pokvaril.
    6. Zavora povratnega ventila je obrnjena.
    1. Preverite in pritrdite vse spojke.
    2. Preverite/zamenjajte spojke.
    3. Poiščite in odstranite oviro.
    4. Popravite ventil.
    5. Obrnite se na pooblaščenega serviserja.
    6. Obrnite smer povratnega ventila; obrnite se na pooblaščenega serviserja.
    Enota za drobljenje panjev drobi prepočasi.
    1. Zobje so obrabljeni.
    2. Nastavitev na delilniku pretoka in ročici za hitrost je napačna (velja samo za enote s kolesi).
    3. V hitri spojki ali cevi je prišlo do zamašitve.
    4. Hidravlični sistem je prevroč.
    5. Varnostni ventil je nastavljen pod specifikacijami.
    1. Obrnite ali zamenjajte obrabljene zobe.
    2. Nastavite razdelilnik pretoka na položaj 10. ure in ročico za hitrost na nizko hitrost (položaj želve).
    3. Preverite cevi in spojke ter odpravite morebitne težave.
    4. Izklopite sistem in počakajte, da se ohladi.
    5. Obrnite se na pooblaščenega serviserja.
    Rezalni kolut se obrača v napačno smer.
    1. Ročica pomožnega ventila je v napačnem položaju.
    2. Hidravlične cevi so obrnjene.
    1. Ročico pomožnega ventila prestavite v zadnji položaj.
    2. Odklopite cevi in zamenjajte njihove položaje.