Indledning

Denne håndplæneklipper med roterende skæreknive er beregnet til brug af professionelle, ansatte operatører. Den er primært beregnet til klipning af græs på velholdte plæner på private eller kommercielle ejendomme. Brug af dette produkt til andre formål end det tiltænkte kan udsætte dig selv og omkringstående for fare.

Læs denne vejledning omhyggeligt, så du kan lære at betjene og vedligeholde produktet korrekt samt undgå person- og produktskade. Det er dit ansvar at betjene produktet korrekt og sikkert.

Besøg www.Toro.com for at få flere oplysninger, herunder sikkerhedstip, undervisningsmaterialer, oplysninger om tilbehør, hjælp til at finde en forhandler eller for at registrere dit produkt.

Når du har brug for service, originale Toro-dele eller yderligere oplysninger, bedes du kontakte en autoriseret serviceforhandler eller Toros kundeservice samt have produktets model- og serienummer parat. Figur 1 angiver, hvor model- og serienummeret er placeret på produktet. Skriv numrene, hvor der er gjort plads til dette.

Important: Du kan scanne QR-koden på serienummermærkaten (hvis udstyret hermed) med din mobilenhed for at få adgang til garanti, reservedele og andre produktoplysninger

g440403

Advarselssymbol

Advarselssymbolet (Figur 2), der vises i denne betjeningsvejledning og på maskinen, identificerer vigtige sikkerhedsmeddelelser, som du skal følge for at forhindre ulykker.

g000502

Advarselssymbolet vises over oplysninger, der advarer dig om farlige handlinger eller situationer og efterfølges af ordet FARE, ADVARSEL eller FORSIGTIG.

FARE angiver en overhængende farlig situation, som, hvis den ikke undgås, vil medføre dødsfald eller alvorlig personskade.

ADVARSEL angiver en potentielt farlig situation, som, hvis den ikke undgås, kan medføre dødsfald eller alvorlig personskade.

FORSIGTIG angiver en potentielt farlig situation, som, hvis den ikke undgås, kan medføre mindre eller moderat personskade.

Denne betjeningsvejledning bruger yderligere to ord til at fremhæve oplysninger. Vigtigt henleder opmærksomheden på særlige mekaniske oplysninger, og Bemærk angiver generel information, som det er værd at lægge særligt mærke til.

Dette produkt overholder alle relevante EU-direktiver. Yderligere oplysninger fås på den separate produktspecifikke overensstemmelseserklæring.

Brutto- eller nettomotormoment: Denne maskines brutto- eller nettokraftmoment er fastsat af motorfabrikanten på et laboratorium i henhold til Society of Automotive Engineers (SAE) J1940 eller J2723. På grund af de ændringer, der er foretaget for at overholde diverse sikkerheds-, emissions- og driftskrav, vil motormomentet på denne plæneklippertype reelt være betydeligt lavere. Se de oplysninger fra motorproducenten, som følger med maskinen.

Lav ikke om på og deaktiver ikke sikkerhedsanordninger på maskinen, og kontroller regelmæssigt, at de fungerer korrekt. Forsøg ikke at justere eller lave om på motorhastighedsstyringen, da dette kan føre til en usikker driftstilstand og medføre personskader.

Sikkerhed

Generelt om sikkerhed

Dette produkt kan afskære hænder og fødder samt udslynge genstande. Følg altid sikkerhedsanvisningerne for at undgå alvorlig personskade eller død.

  • Læs, forstå, og følg anvisninger og advarsler i denne betjeningsvejledning og på maskinen og redskaberne, inden du starter motoren.

  • Sørg for, at hænder og fødder ikke kommer i nærheden af bevægelige dele eller ind under maskinen. Hold afstand til udblæsningsåbninger.

  • Betjen ikke maskinen, uden at alle afskærmninger og øvrige sikkerhedsanordninger sidder og fungerer korrekt på maskinen.

  • Hold omkringstående og børn væk fra arbejdsområdet. Lad aldrig børn betjene maskinen. Lad kun personer, som er ansvarlige, uddannede, fortrolige med anvisningerne og fysisk i stand til opgaven betjene maskinen.

  • Stands maskinen, sluk for motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset, før maskinen efterses, fyldes med brændstof eller renses for tilstopninger.

Forkert brug eller forkert vedligeholdelse af maskinen kan medføre personskade. Operatøren skal altid følge sikkerhedsanvisningerne og være opmærksom på advarselssymbolet Graphic, der betyder Forsigtig, Advarsel eller Fare – personlig sikkerhedsanvisning, for at nedsætte risikoen for personskade. Hvis disse forskrifter ikke følges, kan det medføre personskade eller død.

Sikkerheds- og instruktionsmærkater

Graphic

Sikkerheds- og instruktionsmærkaterne kan nemt ses af operatøren, og er placeret tæt på potentielle risikoområder. Beskadigede eller bortkomne mærkater skal udskiftes.

decaloemmarkt
decal112-8760
decal131-0822
decal130-9656
decal116-7583

Opsætning

Important: Fjern og kasser det beskyttende plaststykke, der dækker motoren, og alt andet plastik eller emballage på maskinen.

Afmontering af kabelafskærmningen

g412405

Montering af det nederste håndtag

Dele, der skal bruges til dette trin:

Øverste håndtag1
Nederste håndtag2
Bolt (5/16" x 1¾")4
Flangelåsemøtrik (5/16")4
Buet skive8

Monter det nederste håndtag som vist i Figur 4.

g340673

Montering af håndtaget

Dele, der skal bruges til dette trin:

Flangehovedskrue (5/16" x 1½")2
Flangelåsemøtrik (5/16")4
Bræddebolt (5/16" x 1½")2
g412353

Montering af kabelafskærmningerne

g412416

Påfyldning af olie i motoren

Important: Du risikerer at beskadige motoren, hvis du starter den, når oliestanden i motoren er for lav eller for høj.

g235721

Montering af græsposen

g412357

Justering af selvkørselsdrevet

Important: Du skal justere selvkørselsdrevets kabel, før du betjener maskinen første gang. Se Justering af selvkørselsdrevet.

Produktoversigt

g412427
g231061
g412489
ModelVægtLængdeBreddeHøjde
2228559 kg163 cm56 cm107 cm
    

Redskaber/tilbehør

Der kan fås en række forskelligt Toro-godkendt redskaber og tilbehør til brug sammen med maskinen, som gør den bedre og mere alsidig. Kontakt en autoriseret serviceforhandler eller autoriseret Toro-forhandler, eller gå ind på www.Toro.com for at få en fortegnelse over alle godkendte redskaber og alt godkendt tilbehør.

Brug kun originale Toro-reservedele og tilbehør for at sikre optimal ydelse og sikre, at maskinen fortsat overholder sikkerhedscertificeringen. Reservedele og tilbehør, der er fremstillet af andre producenter, kan være farlige, og brug heraf kan gøre garantien ugyldig.

Betjening

Note: Maskinens venstre og højre side er som set fra den normale betjeningsposition.

Før betjening

Sikkerhedshensyn før drift

Generelt om sikkerhed

  • Sluk altid motoren, vent, til alle bevægelige dele er standset, og lad maskinen køle af før justering, eftersyn og rengøring af maskinen, eller inden den stilles til opbevaring.

  • Bliv fortrolig med anvisningerne for sikker betjening af udstyret samt med betjeningsanordningerne og sikkerhedssymbolerne.

  • Kontroller, at alle afskærmninger og sikkerhedsanordninger, som f.eks. deflektorer og/eller græsfang, er på plads og fungerer korrekt.

  • Efterse altid maskinen for at sikre, at skæreknivene og skæreknivsboltene ikke er slidte eller beskadigede.

  • Efterse området, hvor maskinen skal bruges, og fjern alle objekter, som kan forstyrre betjeningen af maskinen, eller som maskinen kan risikere at udslynge.

  • Kontakt med den roterende kniv vil medføre alvorlig personskade. Sæt ikke hænderne ind under plæneklipperhuset.

Brændstofsikkerhed

  • Brændstof er meget brandfarligt og yderst eksplosivt. En brand eller eksplosion forårsaget af brændstof kan give dig eller andre forbrændinger samt medføre tingsskade.

    • For at undgå, at en statisk ladning antænder brændstoffet, skal beholderen og/eller maskinen placeres direkte på jorden, før de fyldes. De må ikke stå i et køretøj eller på andre genstande.

    • Fyld tanken udendørs i et åbent område, når motoren er kold. Tør eventuelt spildt brændstof op.

    • Håndter ikke brændstof, mens du ryger eller i nærheden af åben ild eller gnister.

    • Fjern ikke brændstofdækslet, og fyld ikke brændstof på brændstoftanken, mens motoren kører eller er varm.

    • Hvis du spilder brændstof, må du ikke forsøge at starte motoren. Foretag dig ikke noget, der kan antænde brændstoffet, før dampene er spredt.

    • Opbevar brændstof i en godkendt beholder og utilgængeligt for børn.

  • Brændstof er farligt og kan være dødbringende, hvis det indtages. Længere tids udsættelse for dampe kan forårsage alvorlige skader og sygdomme.

    • Undgå længere tids indånding af dampe.

    • Hold hænder og ansigt væk fra dysen og brændstoftankens åbning.

    • Undgå at få brændstof i øjnene eller på huden.

Påfyldning af brændstoftanken

TypeBlyfri benzin
Minimum oktantal87 (US) eller 91 (research-oktantal, uden for USA)
EthanolHøjst 10 volumenprocent
MethanolIngen
MTBE (metyl-tertiær-butylæter)Mindre end 15 volumenprocent
OlieFyld ikke i brændstoffet

Brug kun ren, frisk (højst 30 dage gammelt) brændstof fra en kilde med godt omdømme.

Important: Tilsæt brændstofstabilisator til frisk brændstof som anvist af producenten af brændstofstabilisatoren for at reducere opstartsproblemer.

Se betjeningsvejledningen til motoren for at få yderligere oplysninger.

Fyld brændstoftanken som vist i Figur 12.

g230458

Kontrol af motoroliestanden

VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller oliestanden, og påfyld olie efter behov.
  • Important: Hvis oliestanden i krumtaphuset er for lav eller for høj, og du starter motoren, risikerer du, at motoren beskadiges.

    g235721

    Justering af håndtagets højde

    Du kan hæve eller sænke håndtaget til 1 af 3 positioner, der er mere bekvemme for dig (Figur 14).

    g272748
    1. Fjern både håndtagsbolte og de tilhørende møtrikker.

    2. Flyt håndtaget til den ønskede højdeposition.

    3. Fastgør håndtaget med de bolte og tilhørende møtrikker, du fjernede tidligere.

    Justering af klippehøjden

    Fare

    Når du justerer klippehøjdehåndtagene, kan dine hænder komme i kontakt med en skærekniv i bevægelse, og dette kan medføre alvorlige kvæstelser.

    • Sluk motoren, og vent på, at al bevægelse er ophørt, før klippehøjden justeres.

    • Sæt ikke hænderne ind under plæneklipperhuset, når du justerer klippehøjden.

    Forsigtig

    Hvis motoren lige har kørt, er lydpotten varm, og den kan forårsage alvorlige forbrændinger.

    Hold afstand til den varme lydpotte.

    Juster klippehøjden som ønsket. Indstil alle hjul til samme klippehøjde (Figur 15).

    g234297

    Under betjening

    Sikkerhed under drift

    Generelt om sikkerhed

    • Bær korrekt beklædning, herunder beskyttelsesbriller, lange bukser, skridsikkert, kraftigt fodtøj og høreværn. Sæt langt hår op, og bær ikke løstsiddende tøj eller smykker.

    • Betjening af maskinen kræver din fulde opmærksomhed. Betjen ikke maskinen samtidig med andre distraherende aktiviteter, da dette kan medføre personskade eller tingsskade.

    • Betjen ikke maskinen, hvis du er syg, træt eller påvirket af alkohol eller medicin.

    • Skærekniven er skarp. Berøring af skærekniven kan medføre alvorlig personskade. Sluk motoren, tag tændingsnøglen ud (hvis udstyret hermed), og vent, indtil alle bevægelige dele standser, før du forlader betjeningspositionen.

    • Hold omkringstående væk fra arbejdsområdet. Hold små børn væk fra arbejdsområdet, og lad dem være under årvågen opsyn af en ansvarlig voksen, som ikke betjener maskinen. Stop maskinen, hvis nogen kommer ind på området.

    • Kig altid ned og bagud, inden maskinen køres baglæns.

    • Betjen kun maskinen i god sigtbarhed og gode vejrforhold. Betjen ikke maskinen, når der er risiko for lynnedslag.

    • Vådt græs eller blade kan forårsage alvorlig personskade, hvis du glider og kommer i berøring med skærekniven. Undgå at klippe ved våde forhold.

    • Vær ekstremt forsigtig, når du nærmer dig blinde hjørner, buske, træer eller andre genstande, der kan blokere dit udsyn.

    • Undgå at rette udkastet materiale mod omkringstående personer. Undgå at udkaste materiale mod en mur eller en forhindring. Materialet kan rikochettere tilbage mod dig. Stop kniven(e) på grusbelagte overflader.

    • Hold udkig efter huller, hjulspor, bump, sten eller andre skjulte genstande. Ujævnt terræn kan medføre, at du mister balance eller fodfæste.

    • Hvis maskinen rammer en genstand eller begynder at ryste, skal du straks slukke motoren, tage tændingsnøglen ud (hvis den forefindes), vente, indtil alle bevægelige dele standser, og frakoble tændrørskablet fra tændrøret, før du efterser maskinen for skader. Foretag alle nødvendige reparationer, inden driften genoptages.

    • Før du forlader betjeningspositionen, skal du slukke motoren, tage tændingsnøglen ud (hvis udstyret hermed) og vente, til alle bevægelige dele er standset.

    • Hvis motoren lige har kørt, vil den være varm og kan forårsage alvorlige forbrændinger. Hold afstand til den varme motor.

    • Betjen kun motoren i områder med god udluftning. Udstødningsgasser indeholder kulilte, som er en lugtfri, dødbringende gift.

    • Efterse regelmæssigt græsopsamlerens komponenter og udblæsningsslisken for slitage eller nedslidning, og udskift dem med originale Toro-dele, når det er nødvendigt.

    Sikkerhed på skråninger

    • Klip på tværs af skråninger, aldrig op og ned. Vær yderst forsigtig, når du skifter retning på skråninger.

    • Anvend ikke maskinen på meget stejle skrænter. Dårligt fodfæste kan medføre en faldulykke.

    • Klip med forsigtighed i nærheden af bratte afsatser, grøfter eller volde.

    Start af motoren

    1. Sæt tændrørskablet til tændrøret.

    2. Åbn brændstofventilen ved at flytte grebet til brændstofventilen til højre (Figur 16).

      g024304
    3. Flyt gashåndtaget til CHOKER-positionen.

      Note: Brug ikke chokeren, mens motoren er varm.

    4. Træk let i starthåndtaget, indtil du mærker modstand, og træk dernæst hårdt i det.

      Note: Lad snoren langsomt vende tilbage til snorestyret på håndtaget.

    5. Flyt gashåndtaget til positionen FAST (hurtig), når motoren starter.

    Slukning af motoren

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter hver anvendelse
  • Kontroller, at motoren stopper inden for tre sekunder, efter at du har sluppet bøjlen til skæreknivenes kraftudtag.
  • Slip bøjlen til skæreknivenes kraftudtag og flyt gashåndtaget til STOP-positionen.

    Note: Luk brændstofventilen ved at bevæge brændstofventilgrebet (Figur 16) til venstre, hvis du ikke starter motoren snart igen.

    Betjening af selvkørselsdrevet og indkobling af skæreknivene

    Denne maskine har 3 kørehastigheder: 1 (langsom), 2 (middel) og 3 (hurtig). Den har også en neutral (N) position. Håndtaget til selvkørselsdrevet er placeret under og bag brændstoftanken (Figur 17).

    g024167
    1. Flyt håndtaget til selvkørselsdrevet til den ønskede hastighed.

    2. Start motoren.

    3. Tryk på selvkørselsdrevstangen for at betjene selvkørselsdrevet (Figur 18).

      g412511

      Note: Du kan variere kørehastigheden ved at øge eller reducere afstanden mellem selvkørselsdrevstangen og håndtaget.

    Skæreknivene indkobles på følgende måde:

    1. Tryk på og hold låseknappen til skæreknivenes kraftudtag nede for at indkoble med bøjlen til skæreknivenes kraftudtag (A i Figur 19).

    2. Mens du holder knappen nede, skal du trække bøjlen til skæreknivenes kraftudtag mod håndtaget. Skæreknivene bør nu koble ind (A i Figur 19).

    3. Udløs bøjlen til skæreknivenes kraftudtag for at udkoble skæreknivene (B i Figur 19). Låseknappen til skæreknivenes kraftudtag frigives.

    g412517

    Kontrol af knivbremsekoblingen

    Kontrollér bøjlen til skæreknivenes kraftudtag, før plæneklipperen tages i brug, for at sikre, at knivbremsekoblingen fungerer korrekt.

    Kontrol med græsposen

    1. Monter den tomme græspose på maskinen.

    2. Start motoren.

    3. Indkobl kniven.

      Note: Græsopsamleren skal begynde at fyldes med luft, hvilket angiver, at kniven er indkoblet og drejer rundt.

    4. Slip bøjlen til knivenes kraftudtag.

      Note: Hvis græsopsamleren ikke straks tømmes for luft, drejer kniven stadig rundt. Knivbremsekoblingen kan være ved at miste funktionsevnen, hvilket kan gå ud over driftssikkerheden, hvis det ikke afhjælpes. Maskinen skal besigtiges og serviceres af en autoriseret serviceforhandler.

    5. Stop motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset.

    Kontrol uden græsposen

    1. Kør maskinen hen på en asfalteret overflade, hvor det ikke blæser.

    2. Indstil alle 4 hjul til klippehøjdeindstillingen på 76 mm. Se Justering af klippehøjden.

    3. Tag en halv avisside, og krøl den sammen til en kugle, der er tilstrækkelig lille til at passe under maskinhuset (ca. 76 mm i diameter).

    4. Placer avispapirkuglen ca. 13 cm foran maskinen.

    5. Start motoren.

    6. Indkobl kniven.

    7. Slip bøjlen til skæreknivenes kraftudtag.

    8. Skub straks maskinen hen over avispapirskuglen.

    9. Stop motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset.

    10. Gå hen til maskinens forende, og kontroller avispapirkuglen.

      Note: Hvis avispapirkuglen ikke røg under maskinen, skal trin 4 til 10 gentages.

      Note: Hvis avispapiret er foldet ud eller klippet i stykker, standser kniven ikke, som den skal, hvilket kan medføre en usikker driftstilstand. Kontakt en autoriseret forhandler.

    Findeling af afklippet

    Maskinen er fra fabrikken klar til at findele græs- eller bladafklippet, så det forsvinder ned i plænen igen. Klargøring af maskinen til findeling:

    • Hvis græsposen sidder på maskinen, skal den tages af (A i Figur 20).

    • Hvis bagudblæsningsdækslet ikke er monteret, skal du tage fat i dets håndtag, løfte den bageste deflektor og indsætte det i bagudblæsningsslisken, indtil låsen låser på plads (B i Figur 20).

      g236734

    Advarsel

    Hvis maskinen bruges til at findele afklippet græs, uden at dækslet er korrekt monteret, kan det medføre, at der udslynges genstande mod dig eller omkringstående. Der kan også opstå kontakt med skæreknivene. Kastede genstande eller kontakt med skærekniven kan medføre alvorlig personskade eller dødsfald.

    Kontroller, at bagudblæsningsdækslet sidder på plads, før du findeler afklippet. Du må aldrig indkoble skæreknivene, uden at enten bagudblæsningsdækslet eller græsposen er monteret på maskinen.

    Opsamling af afklippet

    Brug græsopsamleren, når du ønsker at opsamle græs- og bladafklippet fra plænen.

    Advarsel

    En slidt græspose kan medføre, at småsten og tilsvarende materiale slynges mod dig eller omkringstående, hvilket kan forårsage alvorlige eller livsfarlige kvæstelser.

    Efterse græsposen hyppigt. Monter en ny Toro-græspose, hvis den er beskadiget.

    Advarsel

    Skæreknivene er skarpe. Berøring af skæreknivene kan medføre alvorlig personskade.

    Sluk motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset, før du forlader betjeningspositionen.

    Montering af græsposen

    1. Stop motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset.

    2. Løft den bageste deflektor, og hold den oppe (A i Figur 21).

    3. Fjern bagudblæsningsproppen ved at trykke låsen ind med tommelfingeren og trække proppen ud af maskinen (B og C i Figur 21).

    4. Fastgør posestangens ender i hakkerne i bunden af håndtaget, og rok posen frem og tilbage for at sikre, at enderne er på plads i bunden af begge hakker (D i Figur 21).

    5. Sænk den bageste deflektor, indtil den hviler på græsposen.

    g236745

    Afmontering af græsposen

    Fare

    Maskinen kan kaste afklippet græs og andre genstande gennem en åbning i maskinens hus. Genstande, der kastes med tilstrækkelig stor kraft, kan forårsage alvorlige personskader eller død for dig eller omkringstående.

    • Fjern aldrig græsposen for derefter at starte motoren, uden at udblæsningsdækslet er monteret på maskinen.

    • Åbn aldrig den bageste deflektor på maskinen, når motoren kører.

    1. Stop motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset.

    2. Hæv den bageste deflektor.

    3. Fjern posestangen på græsposen fra hakkene i bunden af håndtaget (A i Figur 20).

    4. Monter udblæsningsproppen (B i Figur 20).

    5. Sænk den bageste deflektor (C i Figur 20).

    Tip vedrørende betjening

    Generelle tip

    • Gennemgå sikkerhedsinstruktionerne, og læs denne vejledning omhyggeligt, før du betjener maskinen.

    • Ryd området for pinde, sten, ståltråd, grene o.l., som kniven kan ramme og udslynge.

    • Hold alle, især børn og kæledyr, væk fra arbejdsområdet.

    • Undgå at ramme træer, mure, kantsten eller andre faste genstande. Klip aldrig med vilje hen over en genstand.

    • Hvis maskinen rammer en genstand eller begynder at ryste, skal du straks slukke motoren, frakoble tændrørskablet fra tændrøret og efterse maskinen for skader.

    • Hold skærekniven skarptslebet i hele klippesæsonen. Fil jævnligt hak i skærekniven ned.

    • Udskift skærekniven, når det er nødvendigt, med en original Toro-skærekniv.

    • Klip kun tørt græs eller blade. Vådt græs og blade har en tendens til at klumpe sig sammen i haven og kan forårsage, at maskinen tilstoppes, eller at motoren sætter ud.

      Advarsel

      Vådt græs eller blade kan forårsage alvorlig personskade, hvis du glider og kommer i berøring med skærekniven.

      Benyt kun plæneklipperen under tørre forhold.

    • Rengør maskinens underside efter hver klipning. Se Rengøring af maskinens underside.

    • Hold motoren i god driftsmæssig stand.

    • Rengør luftfilteret hyppigt. Hvis det afklippede græs kværnes, hvirvles mere græsaffald og støv op, som tilstopper luftfilteret og mindsker motorens ydeevne.

    • Indstil motorhastigheden til den hurtigste position for at opnå de bedste klipperesultater.

      Advarsel

      Betjening af en maskine med motoren kørende ved en hastighed, der er større end den fabriksindstillede hastighed, kan forårsage, at maskinen udslynger en del af skærekniven eller motoren mod dig eller omkringstående, hvilket kan medføre alvorlig personskade eller død.

      • Lav ikke om på indstillingen af motorens hastighed.

      • Kontakt en autoriseret Toro-forhandler, hvis du har mistanke om, at motorens hastighed er hurtigere end normalt.

    Klipning af græs

    • Græs vokser med forskellig hastighed på forskellige tider af året. I sommervarmen er det bedst at klippe græs ved klippehøjdeindstillingerne 64 mm, 76 mm eller 89 mm. Klip kun ca. en tredjedel af græsstråets længde af ad gangen. Klip ikke under indstillingen 64 mm, medmindre græsset er tyndt, eller det er sent på efteråret, hvor græsset begynder at vokse langsommere.

    • Når du klipper græs, der er mere end 15 cm højt, skal du først anvende den højeste klippehøjdeindstilling og gå langsommere. Klip derefter græsset igen ved en lavere indstilling for at opnå det pæneste klipperesultat. Hvis græsset er for langt og løv klumper sig sammen oven på græsplænen, kan maskinen stoppe til og forårsage, at motoren sætter ud.

    • Skift klipperetning. Dette medvirker til at sprede det afklippede græs ud over hele plænen, så den gødes jævnt.

    Hvis den færdigklippede plæne ikke ser tilfredsstillende ud, kan du forsøge en eller flere af følgende ting:

    • Slib skærekniven.

    • Gå langsommere, når du slår græs.

    • Hæv klippehøjden på maskinen.

    • Slå græsset hyppigere.

    • Lad klippebanerne overlappe i stedet for at klippe en fuld bane for hver omgang.

    Klipning af blade

    • Når du har klippet plænen, skal du sikre dig, at halvdelen af plænen kan ses gennem det øverste dække af findelte blade. Du er muligvis nødt til at køre hen over bladene mere end én gang.

    • Ved et let lag blade skal alle hjulene indstilles til den samme klippehøjde.

    • Sæt klippehastigheden ned, hvis maskinen ikke klipper bladene fint nok.

    Efter betjening

    Sikkerhed efter drift

    Generelt om sikkerhed

    • Sluk altid motoren, vent, til alle bevægelige dele er standset, og lad maskinen køle af før justering, eftersyn og rengøring af maskinen, eller inden den stilles til opbevaring.

    • Rengør græs og affald fra maskinen for at forhindre brand. Tør spildt olie eller brændstof op.

    • Opbevar aldrig maskinen eller brændstofbeholderen på steder, hvor der er åben ild, gnister eller vågeblus, som f.eks på en vandvarmer eller på andre apparater.

    Sikkerhed ved bugsering

    • Vær forsigtig ved lastning og aflastning af maskinen.

    • Fastgør maskinen for at forhindre den i at rulle.

    • Luk brændstofventilen, inden maskinen pålæsses til transport.

    Rengøring af maskinens underside

    For at sikre bedst mulig ydeevne skal undersiden af maskinen holdes ren. Sørg især for at holde udsparkerne fri for snavs (Figur 22).

    g024281

    Vaskemetode

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter hver anvendelse
  • Fjernelse af græsaffald og snavs fra husets underside.
  • Advarsel

    Maskinen kan løsgøre materiale, der sidder fast på dens underside.

    • Bær beskyttelsesbriller.

    • Forlad aldrig betjeningspositionen (bag håndtaget), når motoren kører.

    • Lad ikke andre personer komme ind på klippeområdet.

    1. Kør maskinen hen på et asfalteret jævnt underlag i nærheden af en haveslange.

    2. Start motoren.

    3. Hold den løbende haveslange i niveau med håndtaget, og lad vandet strømme ud på jorden lige foran højre baghjul (Figur 23).

      g002275

      Note: Kniven trækker vand ind og vasker græsaffaldet ud. Lad vandet løbe, indtil du ikke længere kan se, at der vaskes græsaffald ud under maskinen.

    4. Stop motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset.

    5. Sluk for vandet.

    6. Start maskinen, og lad den køre i nogle minutter for at tørre undersiden af maskinen.

    Skrabemetode

    Hvis ikke alt snavs forsvinder fra maskinens underside ved vask, skal du skrabe den ren.

    1. Kobl tændrørskablet fra tændrøret (Figur 9).

    2. Tap brændstoffet af brændstoftanken.

      Advarsel

      Når maskinen tippes, kan der lække brændstof fra karburatoren eller brændstoftanken. Brændstof er ekstremt brændbart, stærkt eksplosivt og kan, under visse forhold, forårsage personskader eller tingskader.

      Spild af brændstof kan undgås ved at lade motoren køre tør eller ved at fjerne brændstoffet vha. en håndpumpe. Tøm aldrig tanken vha. en hævert.

    3. Vip maskinen om på højre side (luftfilter opad).

    4. Fjern snavset og græsaffaldet med en skraber af hårdt træ. Undgå grater og skarpe kanter.

    5. Sæt maskinen tilbage i betjeningsposition.

    6. Sæt tændrørskablet på tændrøret.

    Vedligeholdelse

    Note: Maskinens venstre og højre side er som set fra den normale betjeningsposition.

    Skema over anbefalet vedligeholdelse

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 8 timer
  • Skift motorolien.
  • Efter de første 25 timer
  • Stram eventuelle løse fastgørelsesanordninger.
  • Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller oliestanden, og påfyld olie efter behov.
  • Efterse plæneklipperens skæreknive for slid og skader.
  • Efterse jævnligt speederen for slid og skader.
  • Kontroller skæreknivsbremsens standsningstid. Skærekniven skal standse inden for 3 sekunder efter, at bøjlen til skæreknivenes udtag er sluppet. Gør den ikke dette, skal du kontakte en autoriseret serviceforhandler for at få den repareret.
  • Kontrollér motoren for løse eller manglende fastgørelsesanordninger.
  • Kontrollér, om der er brændstof- eller olielækager.
  • Kontrollér eller rengør tilbageslagsstarteren og luftindtagsskærmen.
  • Efter hver anvendelse
  • Kontroller, at motoren stopper inden for tre sekunder, efter at du har sluppet bøjlen til skæreknivenes kraftudtag.
  • Fjernelse af græsaffald og snavs fra husets underside.
  • For hver 25 timer
  • Rengør skumforfilteret (oftere under støvede forhold).
  • For hver 40 timer
  • Rengør hjulene og tandhjulene.
  • For hver 50 timer
  • Skift motorolie (oftere under støvede forhold).
  • Slib eller udskift skærekniven.Vedligehold den hyppigere, hvis kanten hurtigt bliver sløv under braske eller sandede forhold.
  • Fjern græsaffald og snavs fra remskærmens underside.
  • Rengøring af knivbremsekoblingens afskærmning.
  • For hver 100 timer
  • Efterse, rengør og juster tændrørets gnistgab. Udskift tændrøret om nødvendigt.
  • Stram eventuelle løse fastgørelsesanordninger.
  • Kontrollér eller rengør tilbageslagsstarteren og luftindtagsskærmen.
  • For hver 200 timer
  • Skift motoroliefilteret.
  • Få en autoriseret motorserviceforhandler til at efterse brændstofsystemet for lækager og/eller forringelser af en brændstofslange. Udskift dele om nødvendigt.
  • For hver 300 timer
  • Udskift papirluftfilteret (oftere under støvede forhold).
  • Rengør cylinderen og ribberne på cylinderhovedet.
  • Få en autoriseret motorserviceforhandler til at efterse og justere motorens tomgangshastighed.
  • Få en autoriseret motorserviceforhandler til at rengøre forbrændingskammeret.
  • Få en autoriseret motorserviceforhandler til at efterse og justere ventilafstanden.
  • Få en autoriseret motorserviceforhandler til at rengøre og slibe ventilsædets overflade.
  • Important: Se motorvejledningen for at få yderligere oplysninger om vedligeholdelsesprocedurer.

    Vedligeholdelsessikkerhed

    • Sluk altid motoren, vent, til alle bevægelige dele er standset, og lad maskinen køle af før justering, eftersyn og rengøring af maskinen, eller inden den stilles til opbevaring.

    • Kobl tændrørskablet fra tændrøret, før du udfører nogen form for vedligeholdelsesarbejde.

    • Bær handsker og beskyttelsesbriller ved vedligeholdelse og reparation af maskinen.

    • Skærekniven er skarp. Berøring af skærekniven kan medføre alvorlig personskade. Bær handsker, når du efterser skærekniven. Du må ikke reparere eller ændre skæreknivene.

    • Pil aldrig ved sikkerhedsanordningerne. Efterse regelmæssigt, at de fungerer korrekt.

    • Når du tipper maskinen, kan der løbe brændstof ud. Brændstof er brandfarligt og eksplosivt og kan forårsage personskade. Lad motoren køre tør, eller fjern brændstoffet med en håndpumpe. Tøm aldrig tanken med en hævert.

    • Brug kun originale Toro-reservedele og -tilbehør for at sikre optimal ydeevne fra maskinen. Reservedele og tilbehør, der er fremstillet af andre producenter, kan være farlige, og brug heraf kan gøre garantien ugyldig.

    Eftersyn af luftfilteret

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 25 timer
  • Rengør skumforfilteret (oftere under støvede forhold).
  • For hver 300 timer
  • Udskift papirluftfilteret (oftere under støvede forhold).
  • Important: Betjen ikke motoren uden luftfilterindsatsen. Dette vil medføre ekstrem motorskade.

    1. Stop motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset.

    2. Kobl tændrørskablet fra tændrøret.

    3. Fjern dækslet, og rengør det grundigt (Figur 24).

      g005347
    4. Fjern skumforfilteret og papirluftfilteret fra luftfilterets bundplade (Figur 24).

    5. Fjern skumforfilteret fra papirluftfilteret, og vask skumforfilteret med et mildt rengøringsmiddel og vand, og dup det derefter tørt.

    6. Efterse papirluftfilteret, og kassér det, hvis det er meget snavset.

      Important: Forsøg ikke at rengøre et papirfilter.

    7. Monter skumforfilteret på papirluftfilteret.

    8. Monter skumforfilteret og papirluftfilteret på luftfilterets bundplade.

    9. Monter dækslet.

    Skift af motorolien

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 8 timer
  • Skift motorolien.
  • For hver 50 timer
  • Skift motorolie (oftere under støvede forhold).
  • Lad motoren køre i nogle få minutter for at varme olien op, før du skifter den. Varm olie flyder lettere og fører flere forureningsstoffer med sig ud.

    Motoroliespecifikationer

    Motoroliekapacitet0,65 l* uden oliefilter, 0,85 l* med oliefilter
    OlieviskositetSAE 30 eller SAE 10W-30 selvrensende olie
    API-serviceklassifikationSJ eller højere

    *Der er olierester i krumtaphuset, efter at du har drænet olien. Hæld ikke den mængde olie, der svarer til hele motorens oliekapacitet, i krumtaphuset. Fyld krumtaphuset med olie som anvist i de følgende trin.

    1. Stop motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset.

    2. Kobl tændrørskablet fra tændrøret.

    3. Tap benzinen af brændstoftanken.

    4. Sæt et egnet aftapningskar under målepinden/olieafløbet.

    5. Rengør området rundt om målepinden.

    6. Fjern målepinden ved at dreje dækslet mod uret og trække den ud.

    7. Vip maskinen om på højre side (luftfilter opad) for at tappe olien ned i aftapningskarret.

    8. Efter aftapning af olien skal maskinen sættes tilbage i betjeningsposition.

    9. Fyld krumtaphuset med frisk olie til den korrekte stand på målepinden. Se Påfyldning af olie i motoren.

    10. Indsæt målepinden i påfyldningsstudsen, og drej dækslet med uret, indtil det er tilspændt.

    Skift af motoroliefilteret

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 200 timer
  • Skift motoroliefilteret.
    1. Kør motoren for at opvarme olien.

      Advarsel

      Olien kan være varm, efter at motoren har kørt, og kontakt med varm olie kan medføre alvorlig personskade.

      Undgå kontakt med varm motorolie, når den aftappes.

    2. Stop motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset.

    3. Kobl tændrørskablet fra tændrøret.

    4. Tap benzinen af brændstoftanken.

    5. Aftap motorolien. Se Skift af motorolien.

    6. Placer en klud under oliefilteret (Figur 25) for at opfange olie, der måtte sive ud, når oliefilteret fjernes.

      g024331
    7. Fjern oliefilteret.

    8. Brug fingeren til at smøre pakningen på det nye oliefilter med olie (figur 26).

      g002805
    9. Monter det nye filter ved at dreje det med uret, indtil pakningen kommer i kontakt med filterhuset, og drej derefter filteret en ekstra ¾ omgang med håndkraft.

    10. Fyld krumtaphuset op med frisk olie til Full-mærket på målepinden. Se Påfyldning af olie i motoren.

    11. Sæt tændrørskablet på tændrøret.

    12. Kør motoren i ca. tre minutter.

    13. Stop motoren, vent indtil alle bevægelige dele er stoppet, og kontroller, om der er olielækage omkring filteret.

    14. Fyld olie på for at kompensere for olien i oliefilteret. Se Påfyldning af olie i motoren.

    15. Bortskaf det brugte oliefilter korrekt.

    Serviceeftersyn af tændrøret

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 100 timer
  • Efterse, rengør og juster tændrørets gnistgab. Udskift tændrøret om nødvendigt.
  • Brug et NGK BPR5ES-tændrør eller tilsvarende.

    1. Stop motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset.

    2. Kobl tændrørskablet fra tændrøret (Figur 9).

    3. Rengør området rundt om tændrøret.

    4. Fjern tændrøret fra topstykket.

      Important: Udskift tændrøret, hvis det er revnet, beskadiget eller snavset. Rengør ikke elektroderne, da partikler, der kommer ind i cylinderen, kan forårsage motorskade.

    5. Indstil afstanden til tændrøret til 0,76 mm. Se Figur 27.

      g000533
    6. Monter tændrøret forsigtigt med hænderne (for at undgå at gevindene bliver ødelagt), så det er fingerstramt.

    7. Tilspænd tændrøret med et moment på 23 Nm.

      Important: Et løst tændrør kan blive meget varmt og kan beskadige motoren. Overspænding af et tændrør kan beskadige gevindet i cylindertopstykket.

    8. Sæt tændrørskablet på tændrøret.

    Justering af selvkørselsdrevet

    Hvis maskinen er ny, selvkørselsfunktionen ikke virker, eller maskinen har tendens til at krybe fremad, skal du justere selvkørselsdrevets kabel.

    1. Flyt maskinen udenfor på en asfalteret overflade i nærheden af en solid mur for at forhindre maskinen i at bevæge sig fremad, mens motoren kører.

    2. Placer maskinen med fordækkene mod væggen.

      Note: Sørg for, at området er godt ventileret og frit for snavs, der kan udslynges fra maskinen.

    3. Sæt gearstangen i tredje gear.

    4. Start motoren. Se Start af motoren.

    5. Træk selvkørselsdrevstangen mod håndtaget.

      Note: Hjulene skal begynde at dreje, når selvkørselsdrevstangen blot berører håndtaget.

    6. Sluk for motoren.

    7. Hvis du er nødt til at justere maskinen, skal du gøre følgende:

      • Hvis hjulene ikke drejer, når du indkobler selvkørselsdrevstangen, er traktionsremmen for løs. Drej hjultrækkets reguleringsgreb (Figur 28) en omgang med uret, og gentag trin 4 til 6.

        g024468
      • Hvis hjulene drejer, før du indkobler selvkørselsdrevstangen fuldt, er traktionsremmen for stram. Drej hjultrækkets reguleringsgreb (Figur 28) en omgang mod uret, og gentag trin 4 til 6.

    8. Hvis traktionsremmen er ny, skal du dreje drevkablets justeringsgreb en ekstra omgang med uret for at tage højde for remmens naturlige udstrækning under indkøringsperioden.

      Note: Du kan springe dette trin over, hvis du justerer en brugt rem.

    Vedligeholdelse af skærekniven

    Klip altid græsset med en skarp skærekniv. En skarp skærekniv skærer rent og uden at rive græsstråene over eller få dem til at flosse.

    1. Stop motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset.

    2. Kobl tændrørskablet fra tændrøret.

    3. Luk brændstofventilen ved at flytte grebet til brændstofventilen til venstre (Figur 16).

    4. Tap brændstoffet af brændstoftanken.

    5. Vip maskinen om på højre side (luftfilter opad) som vist i Figur 29.

      g024280

    Eftersyn af skærekniven

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Efterse plæneklipperens skæreknive for slid og skader.
  • Undersøg omhyggeligt skærekniven for skarphed og slitage især, hvor den flade og buede side mødes (Figur 30A). Da sand og slibematerialer kan bortslide det metal, der forbinder den flade og den buede side af skærekniven, skal skærekniven kontrolleres, før maskinen anvendes. Hvis du bemærker revner eller slitage (Figur 30B og Figur 30C), skal du udskifte skærekniven. Se Afmontering af skærekniven.

    g002278

    Note: Monter en ny skærekniv før klippesæsonens start for at opnå den bedst mulige ydeevne. Fil alle små hak ned i årets løb for at holde skæret skarpt.

    Fare

    En slidt eller beskadiget skærekniv kan gå itu, og et stykke af den kan blive kastet mod dig eller omkringstående, hvilket kan forårsage alvorlige eller livsfarlige kvæstelser.

    • Efterse jævnligt skærekniven for slid og skader.

    • Udskift en slidt eller beskadiget skærekniv.

    Eftersyn af speederen

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Efterse jævnligt speederen for slid og skader.
  • Undersøg omhyggeligt speederen for uønsket slid (Figur 31). Da sand og slibematerialer kan slide metal væk (især i det område, der vises som del 2 i Figur 31), skal du kontrollere speederen, inden du bruger maskinen. Hvis du konstaterer, at en tap på speederen er slidt ned til en skarp kant, eller at der er en revne, skal du udskifte speederen. Se Afmontering af skærekniven.

    g027496

    Advarsel

    En slidt eller beskadiget speeder kan gå itu, og et stykke af den kan blive kastet mod dig eller omkringstående, hvilket kan medføre alvorlig personskade eller død.

    • Efterse jævnligt speederen for slid og skader.

    • Udskift en slidt eller beskadiget speeder.

    Afmontering af skærekniven

    1. Tag fat i enden af skærekniven med en klud eller en tykt foret handske.

    2. Fjern knivmøtrikkerne, speederen og skærekniven (Figur 30).

    Slibning af skærekniven

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 50 timer
  • Slib eller udskift skærekniven.Vedligehold den hyppigere, hvis kanten hurtigt bliver sløv under braske eller sandede forhold.
  • Fil den øverste side af skærekniven for at opretholde dens oprindelige skærevinkel (Figur 32A) og inderste skærs radius (Figur 32B). Skærekniven forbliver afbalanceret, hvis du fjerner den samme mængde materiale fra begge skær.

    g002279

    Afbalancering af skærekniven

    1. Kontroller skæreknivens afbalancering ved at anbringe skæreknivens midterste hul over et søm eller skaftet på en skruetrækker, der er fastspændt vandret i en skruestik (Figur 33).

      g002280

      Note: Du kan også kontrollere afbalanceringen ved hjælp af en kommercielt fremstillet knivafbalanceringsenhed.

    2. Hvis den ene ende af skærekniven roterer nedad, skal du file denne ende (ikke skæret eller enden nær skæret), indtil ingen af enderne roterer nedad.

    Montering af skærekniven

    1. Monter en skarp, afbalanceret Toro-skærekniv, speederen og knivmøtrikkerne. Skæreknivens buede side skal pege mod toppen af plæneklipperhuset, når den er monteret korrekt.

      Note: Tilspænd knivmøtrikkerne med et moment på 20 til 37 Nm.

      Advarsel

      Hvis maskinen betjenes uden speederen monteret, kan skærekniven bøjes, bukkes eller knækkes, hvilket kan medføre alvorlig personskade eller død for dig eller omkringstående.

      Betjen ikke maskinen, medmindre speederen er monteret.

    2. Sæt maskinen tilbage i betjeningsposition.

    Justering af knivbremsekablet

    Knivbremsekablet justeres på fabrikken. Du behøver ikke at justere det, medmindre du udskifter kablet eller knivbremseremmen. Hvis kablet skal udskiftes, skal du udskifte både kablet og remmen samtidig.

    1. Stop motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset.

    2. Kobl tændrørskablet fra tændrøret.

    3. Monter den nye knivbremserem, og saml maskinen med undtagelse af de 2 remskærme oven på plæneklipperhuset.

    4. Monter det nye knivbremsekabel, men tilspænd ikke kabelklemmen oven på plæneklipperhuset (Figur 34).

      g024466
    5. Løsn kabeltilspændingsskruen (Figur 34).

    6. Træk i kabelkappen for at fjerne slækket (Figur 35).

      Note: Sæt ikke spænding på fjederen.

      g239131
    7. Afmærk bremsekablet (Figur 36), og juster derefter kappen, indtil der er ca. 8 mm slæk (Figur 37).

      g239133
      g239134
    8. Tilspænd kabeltilspændingsskruen med et moment på 11 til 14 Nm for at låse justeringen på plads.

    9. Monter remdækslet med de bolte, som du fjernede for at tage de 2 remdæksler af.

    10. Sæt tændrørskablet på tændrøret.

    Rengøring under remskærmen

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 50 timer
  • Fjern græsaffald og snavs fra remskærmens underside.
    1. Stop motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset.

    2. Kobl tændrørskablet fra tændrøret.

    3. Fjern remskærmen (Figur 38) fra plæneklipperhuset.

      g024255
    4. Løft skærmen af, og børst alt snavset væk omkring remområdet.

    5. Monter remskærmen.

    6. Sæt tændrørskablet på tændrøret.

    Rengøring af knivbremsekoblingens afskærmning

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 50 timer
  • Rengøring af knivbremsekoblingens afskærmning.
  • Rengør knivbremsekoblingens afskærmning for at sikre bedst mulig ydeevne og for at forhindre, at delene forringes. Rengør knivbremsekoblingens afskærmning, når du sliber skærekniven, da du skal fjerne kniven for at fjerne knivbremsekoblingens afskærmning.

    1. Stop motoren, og vent, til alle bevægelige dele er standset.

    2. Kobl tændrørskablet fra tændrøret.

    3. Luk brændstofventilen ved at flytte grebet til brændstofventilen til venstre (Figur 16).

    4. Tap brændstoffet af brændstoftanken.

    5. Vip maskinen om på højre side (luftfilter opad).

      Advarsel

      Når maskinen tippes, kan der lække brændstof fra karburatoren eller brændstoftanken. Brændstof er ekstremt brændbart, stærkt eksplosivt og kan, under visse forhold, forårsage personskader eller tingskader.

      Undgå spild af brændstof ved at tømme brændstoftanken som anvist. Tøm aldrig tanken med en hævert.

    6. Fjern de 2 knivmøtrikker, speederen og skærekniven (Figur 39).

      g024282
    7. Fjern skruerne, der fastgør knivbremsekoblingens afskærmning til plæneklipperhuset (Figur 39).

    8. Fjern knivbremsekoblingens afskærmning, og børst eller blæs alt snavs fra undersiden af afskærmningen og omkring knivbremsekoblingen.

    9. Tilspænd skruerne for at fastgøre knivbremsekoblingens afskærmning til huset.

    10. Monter skærekniven, speederen og de 2 knivmøtrikker.

    11. Sæt maskinen tilbage i betjeningsposition.

    Rengøring af hjulene

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 40 timer
  • Rengør hjulene og tandhjulene.
    1. Afmonter baghjulene, og fjern eventuelt snavs fra hjul- og tandhjulsområdet.

      g033535
    2. Efter rengøring skal der påføres en lille smule anti-seize-middel på tandhjulene.

    Note: Hvis du betjener maskinen under ekstreme forhold, vil hyppigere rengøring af hjulene end anbefalet resultere i øget levetid for tandhjulene.

    Note: For at forhindre beskadigelse af lejetætninger må du ikke anvende en højtryksvandsprøjte på lejerne.

    Opbevaring

    Udfør de anbefalede vedligeholdelsesprocedurer for at gøre maskinen klar til opmagasinering, når sæsonen er slut. Se .

    Opbevar maskinen på et køligt, rent og tørt sted. Tildæk maskinen, så den holdes ren og beskyttet.

    Sikkerhed i forbindelse med opbevaring

    Sluk altid motoren, vent, til alle bevægelige dele er standset, og lad maskinen køle af før justering, eftersyn og rengøring af maskinen, eller inden den stilles til opbevaring.

    Klargøring af brændstofsystemet

    Tøm brændstoftanken for brændstof, når du klipper sidste gang, før du stiller maskinen til opbevaring.

    1. Lad motoren køre, indtil den standser som følge af brændstofmangel.

    2. Giv motoren choker, og start den igen.

    3. Lad motoren køre, indtil den slukker. Når du ikke længere kan starte motoren, er den løbet tilstrækkeligt tør.

    Klargøring af motoren

    1. Skift olien i krumtaphuset, mens motoren stadig er varm. Se Skift af motorolien.

    2. Fjern tændrøret.

    3. Brug en smørekande, og fyld ca. 30 ml motorolie på motorens krumtaphus gennem tændrørshullet.

    4. Drej motoren langsomt rundt flere gange ved at trække i håndtaget til tilbageslagsstarteren, så olien fordeles i hele motorens krumtaphus.

    5. Monter tændrøret, men sæt ikke tændrørskablet på tændrøret.

    Generelle oplysninger

    1. Rengør maskinens underside. Se Rengøring af maskinens underside.

    2. Fjern al snavs og avner fra cylinderen, køleribberne og blæserhuset.

    3. Fjern græsaffald og snavs fra motorens ydre dele, beklædningen og toppen af plæneklipperhuset.

    4. Kontroller skæreknivens tilstand. Se Eftersyn af skærekniven.

    5. Kontroller speederens tilstand. Se Eftersyn af speederen.

    6. Kun BBC-modeller: Rengør knivbremsekoblingens afskærmning. Se Rengøring af knivbremsekoblingens afskærmning.

    7. Udfør serviceeftersyn af luftfilteret, se afsnit Eftersyn af luftfilteret.

    8. Spænd alle møtrikker, bolte og skruer.

    9. Alle rustne eller skårede malingsoverflader pletmales med maling, som fås hos en autoriseret serviceforhandler.

    Fjernelse af maskinen fra opbevaringsstedet

    1. Efterse og tilspænd alle beslag.

    2. Fjern tændrøret, og tørn motoren hurtigt ved hjælp af starteren for at blæse den overskydende olie ud af cylinderen.

    3. Rengør tændrøret, eller udskift det, hvis det er revnet, brækket, eller hvis elektroderne er slidte.

    4. Monter tændrøret. Se Serviceeftersyn af tændrøret.

    5. Udfør eventuelt nødvendige vedligeholdelsesprocedurer. Se .

    6. Fyld frisk brændstof på brændstoftanken.

    7. Kontrollér motoroliestanden.

    8. Sæt tændrørskablet på tændrøret.

    Fejlfinding

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Motoren starter ikke.
    1. Brændstoftanken er tom, eller brændstofsystemet indeholder gammelt brændstof.
    2. Gashåndtaget er ikke i choker-positionen.
    3. Tændrørskablet er ikke sat på tændrøret.
    4. Tændrøret er ødelagt eller snavset, eller gnistgabet er forkert.
    1. Aftap, og/eller fyld brændstoftanken med frisk brændstof. Kontakt en autoriseret serviceforhandler, hvis problemet varer ved.
    2. Flyt gashåndtaget til choker-positionen.
    3. Sæt tændrørskablet på tændrøret.
    4. Efterse tændrøret og juster gnistgabet om nødvendigt. Udskift tændrøret, hvis det er ødelagt, snavset eller revnet.
    Motoren er svær at starte eller mister kraft.
    1. Brændstoftanken indeholder gammelt brændstof.
    2. Luftfilterindsatsen er snavset, hvilket medfører, at luftstrømmen begrænses.
    3. Undersiden af maskinen indeholder afklippet græs og snavs.
    4. Tændrøret er ødelagt eller snavset, eller gnistgabet er forkert.
    5. Motoroliestanden er lav, eller olien er snavset.
    1. Aftap og fyld brændstoftanken med frisk benzin.
    2. Rengør luftfilterets forfilter og/eller udskift papirluftfilteret.
    3. Rengør undersiden af maskinen.
    4. Efterse tændrøret og juster gnistgabet om nødvendigt. Udskift tændrøret, hvis det er ødelagt, snavset eller revnet.
    5. Kontroller motorolien. Udskift olien, hvis den er snavset, eller fyld olie på, hvis der mangler olie.
    Motoren kører ujævnt.
    1. Tændrørskablet er ikke sat på tændrøret.
    2. Tændrøret er ødelagt eller snavset, eller gnistgabet er forkert.
    3. Gashåndtaget er ikke i positionen Fast (hurtig).
    4. Luftfilterindsatsen er snavset, hvilket medfører, at luftstrømmen begrænses.
    1. Sæt tændrørskablet på tændrøret.
    2. Efterse tændrøret og juster gnistgabet om nødvendigt. Udskift tændrøret, hvis det er ødelagt, snavset eller revnet.
    3. Flyt gashåndtaget til positionen Fast (hurtig).
    4. Rengør luftfilterets forfilter og/eller udskift papirluftfilteret.
    Maskinen eller motoren ryster for meget.
    1. Skærekniven er bøjet eller ude af balance.
    2. Skæreknivenes monteringsmøtrikker er løse.
    3. Undersiden af maskinen indeholder afklippet græs og snavs.
    4. Motorens monteringsbolte er løse.
    1. Afbalancer skærekniven. Udskift skærekniven, hvis den er bøjet.
    2. Tilspænd skæreknivens monteringsmøtrikker.
    3. Rengør undersiden af maskinen.
    4. Tilspænd motorens monteringsbolte.
    Klippemønsteret er ujævnt.
    1. De fire hjul er ikke indstillet til samme højde.
    2. Skærekniven er sløv.
    3. Du klipper i det samme mønster gentagne gange.
    4. Undersiden af maskinen indeholder afklippet græs og snavs.
    1. Indstil alle fire hjul til samme højde.
    2. Slib og afbalancer skærekniven.
    3. Skift klippemønster.
    4. Rengør undersiden af maskinen.
    Udblæsningsslisken stopper til.
    1. Gashåndtaget er ikke i positionen Fast (hurtig).
    2. Klippehøjden er for lav.
    3. Du klipper for hurtigt.
    4. Græsset er vådt.
    5. Undersiden af maskinen indeholder afklippet græs og snavs.
    1. Flyt gashåndtaget til positionen Fast (hurtig).
    2. Hæv klippehøjden.
    3. Sænk farten.
    4. Lad græsset tørre, før du klipper.
    5. Rengør undersiden af maskinen.
    Maskinens selvkørselsfunktion virker ikke.
    1. Kablet til selvkørselsdrevet er ikke korrekt justeret eller er beskadiget.
    2. Der er snavs under remskærmen.
    1. Juster selvkørselsdrevets kabel. Udskift kablet om nødvendigt.
    2. Fjern snavset fra remskærmens underside.