Indledning

De justerbare gafler er et vægtbærende redskab, der er beregnet til brug på et kompakt værktøjsophæng fra Toro. Det er primært beregnet til flytning af materialer som f.eks. stolper, sten, træer, paller osv. Brug af dette produkt til andre end det tiltænkte formål kan være farligt for dig og omkringstående.

Læs denne vejledning omhyggeligt, så du kan lære at betjene og vedligeholde produktet korrekt samt undgå person- og produktskade. Det er dit ansvar at betjene produktet korrekt og sikkert.

Besøg www.Toro.com for at få materialer om produktsikkerhed og oplæring i betjening, oplysninger om tilbehør, hjælp til at finde en forhandler eller for at registrere dit produkt.

Når du har brug for service, originale Toro-dele eller yderligere oplysninger, bedes du kontakte en autoriseret serviceforhandler eller Toros kundeservice samt have produktets model- og serienummer parat. Figur 1 viser model- og serienumrenes placering på produktet for model 22586. Figur 2 viser model- og serienumrenes placering på model 23175. Skriv numrene, hvor der er gjort plads til dette.

Important: Du kan scanne QR-koden på serienummermærkaten (hvis udstyret hermed) med din mobilenhed for at få adgang til garanti, reservedele og andre produktoplysninger.

g372888
g446855

Denne betjeningsvejledning advarer dig om mulige farer og giver dig særlige sikkerhedsoplysninger ved hjælp af advarselssymbolet (Figur 3), der angiver en fare, som kan forårsage alvorlig personskade eller død, hvis du ikke følger de anbefalede forholdsregler.

g000502

Denne betjeningsvejledning bruger 2 ord til at fremhæve oplysninger. Vigtigt henleder opmærksomheden på særlige mekaniske oplysninger, og Bemærk angiver generel information, som det er værd at lægge særligt mærke til.

Advarsel

CALIFORNIEN

Advarsel i henhold til erklæring nr. 65

Brug af dette produkt kan medføre eksponering over for kemikalier, der ifølge staten Californien er kræftfremkaldende og giver medfødte defekter eller andre forplantningsskader.

Sikkerhed

Generelt om sikkerhed

Følg altid sikkerhedsforskrifterne for at undgå alvorlig personskade eller død.

  • Den nominelle driftskapacitet må ikke overskrides, da maskinen kan blive ustabil, hvilket kan medføre mistet herredømme.

  • Bær ikke et læs med armene hævet. Bær altid læs tæt ved jorden.

  • Skråninger er væsentlige årsager til, at føreren mister herredømmet, eller at maskinen vælter. Sådanne ulykker kan medføre alvorlige personskader, i værste tilfælde med døden til følge. Det kræver ekstra forsigtighed at betjene maskinen på alle former for skråninger eller ujævnt terræn.

  • Når du kører maskinen op og ned ad bakker, skal den tunge ende vende op ad bakke med læsset tæt på jorden. Vægtfordelingen varierer afhængigt af monterede redskaber. En tom skovl gør maskinens bagende til den tunge ende, og en fuld skovl gør maskinens forende til den tunge ende. De fleste andre redskaber gør maskinens forende til den tunge ende.

  • Steder med nedgravede ledninger og andre genstande, hvor der derfor ikke må graves, skal afmærkes på ejendommen eller arbejdsområdet.

  • Læs og forstå indholdet i denne betjeningsvejledning, før du starter motoren.

  • Betjening af maskinen kræver din fulde opmærksomhed. Giv dig ikke i kast med aktiviteter, der afleder opmærksomheden, da dette kan medføre person- eller tingsskade.

  • Maskinen må aldrig betjenes af børn eller utrænet personale.

  • Hold hænder og fødder væk fra bevægelige komponenter og redskaber.

  • Betjen ikke maskinen, uden at værn og øvrige sikkerhedsanordninger sidder korrekt på plads og virker på maskinen.

  • Hold børn og omkringstående væk fra arbejdsområdet.

  • Stop maskinen, sluk for motoren, og tag nøglen ud, før maskinen efterses, fyldes med brændstof eller renses for tilstopninger.

Hvis maskinen betjenes eller vedligeholdes forkert, er der risiko for personskade. Operatøren skal altid følge sikkerhedsanvisningerne og være opmærksom på advarselssymbolet Graphic, der betyder Forsigtig, Advarsel eller Fare – personlig sikkerhedsanvisning, for at nedsætte risikoen for personskade. Hvis disse forskrifter ikke følges, kan det medføre personskade eller død.

Sikkerhed på skråninger

  • Når du kører maskinen op og ned ad bakker, skal den tunge ende vende op ad bakke. Vægtfordelingen varierer afhængigt af monterede redskaber. En tom skovl gør maskinens bagende til den tunge ende, og en fuld skovl gør maskinens forende til den tunge ende. De fleste andre redskaber gør maskinens forende til den tunge ende.

  • Hvis læsserarmene hæves på en skråning, vil maskinens stabilitet blive påvirket. Hold læsserarmene i sænket position, når du arbejder på skråninger.

  • Skråninger er en væsentlig årsag til, at føreren mister herredømmet, eller at maskinen vælter. Sådanne ulykker kan medføre alvorlige personskader, i værste tilfælde med døden til følge. Det kræver ekstra forsigtighed at betjene maskinen på alle former for skråninger eller ujævnt terræn.

  • Fastlæg dine egne procedurer og regler i forbindelse med arbejde på skråninger. Disse procedurer bør inkludere en besigtigelse af stedet for at fastslå, hvilke skråninger der er sikre at betjene maskinen på. Brug altid sund fornuft og god dømmekraft, når du foretager denne besigtigelse.

  • Sænk hastigheden, og udvis ekstra forsigtighed på skråninger. Jordforholdene kan påvirke maskinens stabilitet.

  • Undgå at starte eller stoppe på en skråning. Hvis maskinen mister trækkraft, skal du fortsætte langsomt, lige ned ad bakken.

  • Undgå at dreje på skråninger. Hvis du er nødt til at dreje, skal du dreje langsomt og vende maskinens tunge ende op ad bakke.

  • Udfør alle bevægelser på skråninger langsomt og gradvist. Foretag ikke pludselige ændringer af hastighed eller retning.

  • Hvis du føler dig utryg ved det, skal du undlade at betjene maskinen på en skråning.

  • Hold udkig efter huller, hjulspor eller bump, da ujævnt terræn kan få maskinen til at vælte. Højt græs kan skjule forhindringer.

  • Vær forsigtig, når du arbejder på våde overflader. Reduceret traktion kan forårsage udskridning.

  • Vurder området for at sikre, at jorden er stabil nok til at understøtte maskinen.

  • Vær forsigtig, når du betjener maskinen i nærheden af følgende:

    • Bratte afsatser

    • Grøfter

    • Volde

    • Vandområder

    Maskinen kan pludselig vælte, hvis en larvefod kører over kanten, eller kanten giver efter. Hold en sikker afstand mellem maskinen og eventuelle faremomenter.

  • Fjern eller monter ikke redskaber på en skråning.

  • Parker ikke maskinen på en bakke eller skråning.

Gafler – Sikkerhed

  • Sænk altid redskabet, og sluk for maskinen, hver gang du forlader betjeningspositionen.

  • Fjern snavs eller urenheder, der kan forhindre, at redskabet kan tilsluttes maskinen. Sørg for, at redskabets låsestifter sidder helt i hullerne på redskabets monteringsplade. Se betjeningsvejledningen til maskinen for at få yderligere oplysninger om, hvordan du tilslutter et redskab sikkert til din maskine.

  • Når du løfter redskabet, skal du holde det vandret og sikre, at læsset ikke tabes bagud.

  • Efterse gaflerne for skader efter hver anvendelse.

Sikkerhed i forbindelse med vedligeholdelse og opbevaring

  • Kontrollér fastgørelsesanordningerne med hyppige intervaller for korrekt tilspænding, så det sikres, at udstyret er i sikker driftstilstand.

  • Se denne betjeningsvejledning for at få vigtige oplysninger, hvis du opbevarer redskabet i en længere periode.

  • Vedligehold eller udskift sikkerheds- og instruktionsmærkater, når det er nødvendigt.

Sikkerheds- og instruktionsmærkater

Graphic

Sikkerheds- og instruktionsmærkaterne kan nemt ses af operatøren og er placeret tæt på potentielle risikoområder. Udskift eventuelle beskadigede eller manglende mærkater.

decal133-8061

Mærkat 139-4779 findes kun på model 22586.

decal139-4779

Mærkat 161-1097 og 161-1098 findes kun på model 23175.

decal161-1097
decal161-1098

Opsætning

Montering af gaflerne

  1. Hæng gaflens øvre krog henover midten af stellet, og indsæt den nedre krog gennem det nederste hak.

    g372887
  2. Træk op i grebet, og skub gaflen til den ønskede placering. Slip grebet.

    g372889
  3. Gentag proceduren med den anden gaffel.

Produktoversigt

g373061

Note: Specifikationer og design kan ændres uden forudgående varsel.

Model 22586

Samlet bredde91 cm
Samlet længde121 cm
Samlet højde75 cm
Vægt111 kg
Gaffellængde91 cm
Tværsnitsstørrelse for gaffel7,5 x 2,5 cm
Justeringsområde for gaffelbredde (udvendig til udvendig-mål)29 til 79 cm

Model 23175

Samlet bredde72,1
Samlet længde118,1 cm
Samlet højde68,8 cm
Vægt82 kg
Gaffellængde91 cm
Tværsnitsstørrelse for gaffel3,0 x 8,1 cm
Justeringsområde for gaffelbredde (udvendig til udvendig-mål)20 til 69 cm

Tilladt belastningskapacitet (jf. SAE J1197)

TX 1000272 kg
TX 1300 – læsserarme trukket tilbage408 kg
TX 1300 – læsserarme forlænget226 kg
Alle andre modeller99 kg

Brug kun originale Toro-reservedele og tilbehør for at sikre optimal ydelse og sikre, at maskinen fortsat overholder sikkerhedscertificeringen. Reservedele og tilbehør, der er fremstillet af andre producenter, kan være farlige, og brug heraf kan gøre garantien ugyldig.

Betjening

Montering og afmontering af redskabet

Se betjeningsvejledningen til traktionsenheden for monterings- og afmonteringsproceduren.

Important: Før redskabet påsættes, skal maskinen placeres på en vandret overflade. Sørg for, at monteringspladerne er fri for snavs eller affald af enhver art, og sørg for, at tapperne kan dreje frit. Smør tapperne med fedt, hvis de ikke kan dreje frit.

Note: Brug altid traktionsenheden til at løfte og flytte redskabet.

Advarsel

Hvis lynkoblingstapperne ikke sidder helt fast i redskabsmonteringspladen, kan redskabet falde af maskinen og mase dig eller de omkringstående.

Sørg for, at lynkoblingstapperne sidder helt fast inde i redskabsmonteringspladen.

Transportposition

Ved transport af en last skal redskabet holdes så tæt på jorden som muligt, dog højst 15 cm over jorden. Vip den bagud for at holde lasten vandret.

g242374

Tip vedrørende betjening

  • Gaflerne justeres ved at skubbe dem langs rammen til den ønskede bredde. Juster gaflerne til den bredeste indstilling for at sikre, at lasten er så stabil som muligt.

  • Hold gaflerne så tæt på jorden som muligt, når du transporterer en last.

  • Brug aldrig gaflerne til at vriste en last fri, da dette kan medføre beskadigelse.

  • Forsøg aldrig at løfte mere end den tilladte belastningskapacitet for maskinen.

Opbevaring

  1. Før redskabet stilles til opbevaring i længere tid, skal det vaskes med et mildt rengøringsmiddel og vand for at fjerne skidt og snavs.

  2. Mal alle ridsede eller blotlagte metaloverflader.

    Note: Maling kan købes hos en autoriseret serviceforhandler.

  3. Opbevar redskabet i en ren, tør garage eller et passende sted. Tildæk redskabet for at beskytte det og holde det rent.