Introducere

Citiţi cu atenţie aceste informaţii pentru a învăţa modul corespunzător de utilizare şi întreţinere a produsului şi pentru a evita rănirea şi deteriorarea acestuia. Aveţi responsabilitatea de a utiliza produsul în mod corespunzător şi sigur.

De fiecare dată când aveți nevoie de service, piese originale sau informații suplimentare, contactați un furnizor de servicii autorizat sau departamentul Servicii Clienți și pregătiți numerele de model sau de serie ale produsului. Figura 1 identifică locaţia numerelor de model sau de serie pe produs. Scrieţi numerele în spaţiul furnizat.

g005673

Acest manual utilizează 2 cuvinte pentru a evidenţia informaţiile. Important atrage atenţia asupra informaţiilor mecanice speciale şi Notă accentuează informaţiile generale care necesită atenţie specială.

Simbolul de alertă de siguranță (Figura 2) este prezent în acest manual și pe mașină, pentru a identifica mesajele de siguranță importante pe care trebuie să le respectați pentru a evita accidentele. Acest simbol apare alături de cuvintele Pericol, Avertisment sau Atenție.

  • Pericol indică o situație periculoasă iminentă care, dacă nu este evitată, va duce la deces sau vătămare gravă.

  • Pericol indică o situație potențial periculoasă care, dacă nu este evitată, poate duce la deces sau vătămare gravă.

  • Atenție indică o situație potențial periculoasă care, dacă nu este evitată, poate duce la vătămări ușoare sau moderate.

sa-black

Atenţie

CALIFORNIA

Propunere 65 Avertismente

Utilizarea acestui produs poate cauza expunerea la substanţe chimice cunoscute în Statul California ca substanţe care cauzează cancerul, defectele de naştere sau afecţiuni ale sistemului reproductiv.

Siguranţă în funcţionare

Pericol

Motoarele se pot încălzi atunci când funcționează. Contactul cu suprafețele fierbinți poate cauza arsuri grave.

Lăsați să se răcească motorul, în special toba de eșapament, înainte de a le atinge.

Pericol

Resturile, cum ar fi frunzele, iarba sau tufișurile pot lua foc. Un incendiu în zona motorului poate provoca vătămări corporale și daune materiale.

  • Aveți grijă să nu se acumuleze resturi în zona motorului și a tobei de eșapament.

  • Aveți grijă când deschideți capacul sistemului de colectare pentru a împiedica resturile să cadă în zona motorului și a tobei de eșapament.

  • Înainte de depozitare, lăsaţi mașina să se răcească.

Următoarea listă conține informații despre siguranță pe care trebuie să le cunoașteți.

  • Familiarizați-vă cu utilizarea în siguranță a echipamentului, cu comenzile de operare și indicatoarele de siguranță.

  • Aveți grijă deosebită cu dispozitivul de adunat iarbă sau alte dispozitive de atașare. Acestea pot modifica caracteristicile de funcționare și stabilitatea mașinii.

  • Urmați recomandările producătorului pentru adăugarea sau îndepărtarea greutăților pentru roți sau a contragreutăților pentru a îmbunătăți stabilitatea.

  • Nu folosiți un dispozitiv de adunat iarbă pe pante abrupte. Un dispozitiv de adunat iarbă greu poate cauza pierderea controlului sau răsturnarea mașinii.

  • Încetiniți și acordați o atenție deosebită pe terenuri în pantă. Aveți grijă să călătoriți în direcția recomandată pe terenuri în pantă. Starea gazonului poate afecta stabilitatea mașinii. Fiți extrem de precauți când lucrați în apropierea pantelor.

  • La deplasarea pe pante, efectuați manevrele ușor și treptat. Nu schimbați brusc viteza sau direcția sau nu virați brusc.

  • Dispozitivul de adunat iarbă poate reduce vizibilitatea în spate. Acordați o atenție deosebită când operați în marșarier.

  • Încărcați sau descărcați cu grijă mașina pe/de pe o remorcă sau un camion.

  • Nu operați niciodată cu deflectorul de evacuare ridicat, îndepărtat sau modificat, decât dacă utilizați un colector de iarbă.

  • Ţineţi mâinile și picioarele la distanţă de piesele mobile. Nu efectuați reglaje cu motorul în funcțiune.

  • Opriți mașina pe un teren plan, decuplați transmisia, blocați roțile, opriți motorul înainte de a părăsi poziția operatorului din orice motiv, inclusiv pentru golirea dispozitivului de adunat iarbă sau desfundarea jgheabului.

  • Dacă îndepărtați dispozitivul de adunat iarbă, aveți grijă să montați orice deflector de evacuare sau apărătoare care a fost îndepărtată pentru a-l monta la loc. Nu utilizați mașina de tuns iarba fără ca dispozitivul de adunat iarbă sau deflectorul pentru iarbă să fie montate integral.

  • Opriți motorul înainte de a îndepărta dispozitivul de adunat iarbă sau de a desfunda jgheabul.

  • Nu lăsați iarbă în dispozitivul de adunat iarbă pentru perioade mari de timp.

  • Componentele dispozitivului de adunat iarbă sunt supuse uzurii și deteriorării, ceea ce ar putea duce la expunerea pieselor mobile sau la proiectarea obiectelor. Verificați frecvent componentele și înlocuiți-le cu piesele recomandate de producător, dacă este necesar.

Siguranța tractării

  • Nu atașați echipamentele tractate decât în punctul de cuplare.

  • Respectați recomandările producătorului dispozitivului de atașare cu privire la limitele de greutate pentru echipamentul tractat și tractarea pe pante.

  • Nu lăsați niciodată copiii sau alte persoane să se apropie de echipamentul tractat.

  • Pe pante, greutatea echipamentului tractat poate cauza pierderea tracțiunii și pierderea controlului. Reduceți greutatea tractată și încetiniți.

  • Distanța de oprire se mărește în funcție de greutatea sarcinii tractate. Conduceți încet și lăsați o distanță suplimentară pentru a opri.

  • Efectuați viraje largi, pentru a menține dispozitivul de atașare departe de mașină.

  • Nu tractați o sarcină care cântărește mai mult decât mașina de tractare.

Decal-uri instrucţionale şi de siguranţă

Graphic

Instrucțiunile și autocolantele cu informații privind siguranța sunt ușor vizibile pentru operator și sunt amplasate lângă orice zonă cu potențial risc. Înlocuiți orice autocolant care este deteriorat sau lipsește.

decal109-6809
decal131-4036
decal133-8061
decal110-6691

Reglare

Pregătirea mașinii

  1. Parcați maşina pe o suprafaţă uniformă.

  2. Cuplați frâna de parcare.

  3. Opriți motorul și scoateți cheia.

Montarea greutății

Piese solicitate pentru această procedură:

Șurub (⅜" x 1 ¼")4
Contrapiuliță (⅜")4
Suport de susținere greutate, stânga1
Suport de susținere greutate, dreapta1
Șaibe4
Suport de greutate1
Șurub (⅜ x 1")2
Greutate plată1
Greutate cu mâner1
Bară transversală fixată cu pană1

Note: Această procedură este valabilă numai pentru modelele cu manete de comandă. Modelele cu volan nu au nevoie de montarea greutăților.

Avertisment

Sistemul de colectare modifică distribuția greutății mașinii. Operarea mașinii fără greutățile frontale poate determina instabilitate ceea ce ar putea cauza pierderea controlului.

Asigurați-vă că greutățile frontale sunt montate corect înainte de a utiliza mașina cu sistemul de colectare.

  1. Localizați șuruburile din față pe partea inferioară a cadrului (Figura 3 și Figura 4).

  2. Îndepărtați cele 2 șuruburi (⅜ x 1") și 2 contrapiulițe (⅜"). Păstrați contrapiulițele.

    g014875
    g354525
  3. Localizați suporturile de montare a greutății din stânga și din dreapta între piesele libere.

  4. Instalați suportul din stânga pe partea inferioară a cadrului folosind 2 șuruburi (⅜" x 1 ¼"), 2 șaibe și 2 contrapiulițe (⅜") (Figura 5).

    Note: Folosiți 1 contrapiuliță din piesele libere și altă contrapiuliță din contrapiulițele pe care le-ați demontat anterior.

    g354523
  5. Pe partea dreaptă a mașinii, instalați suportul drept de montare a greutății după cum urmează:

    • Pentru mașinile fără pedală de ridicare cu asistare a piciorului, fixați suportul folosind 2 șuruburi (⅜" x 1 ¼"), 2 șaibe și 2 contrapiulițe (⅜") (Figura 6).

      Note: Folosiți 1 contrapiuliță din piesele libere și altă contrapiuliță din contrapiulițele pe care le-ați demontat anterior.

      g354522

      Note: Pentru mașinile cu o pedală de ridicare cu asistare a piciorului, șaibele nu sunt utilizate.

    • Pentru mașinile cu o pedală de ridicare cu asistare a piciorului, îndepărtați elementele de fixare din suportul pedalei de ridicare cu asistare a piciorului și fixați suportul folosind 2 șuruburi și 2 contrapiulițe (Figura 7).

      Note: Folosiți 1 contrapiuliță din piesele libere și altă contrapiuliță din contrapiulițele pe care le-ați demontat anterior.

      g354524
  6. Montați suportul de greutate pe suporturile de montare prin alinierea orificiilor exterioare din suport cu suporturile de montare montate anterior (Figura 8).

    Note: Asigurați-vă că suportul este centrat pe cadru.

  7. Fixați suportul de greutate cu 2 șuruburi (⅜ x 1") și 2 contrapiulițe (⅜") (Figura 8).

    g014879
  8. Instalați o greutate plată pe suportul de greutate și mutați-o spre spate, la nivel cu suportul (Figura 9).

    g014880
  9. Instalați o greutate cu mâner în fața greutății plate (Figura 9).

  10. Fixați greutățile pe suportul de greutate cu o bară transversală cu cheie (Figura 9). Instalați bara și rotiți-o cu 90 de grade în jos pentru a o bloca în poziție.

  11. După ce montați toate greutățile și suporturile, asigurați-vă că toate elementele de fixare sunt strânse. Strângeți-le, dacă este necesar.

Important: Ori de câte ori îndepărtați sistemul de colectare, nu uitați să îndepărtați greutățile frontale pentru a readuce stabilitatea corespunzătoare a mașinii.

Montarea elementului de montare a dispozitivului de ataşare

Piese solicitate pentru această procedură:

Suport stabilizator (Pentru modelele din 2015 și mai noi)1
Șurub de fixare (5/16 x ¾")2
Contrapiuliță (5/16")4
Șurub cu autofiletare (5/16 x ¾")2
Șurub (5/16 x 1")2
Cadru de pivotare 1
Ştift în formă de agrafă 2
Tijă 2
Șaibă 2
Autocolant bară de tracțiune1

Doar pentru modelele din 2015 până în 2019

Note: Suportul stabilizator este utilizat doar pe modelele din 2015 și mai recente (Figura 10).

  1. Montați suport pentru stabilizator la apărătoarea pentru motor folosind 2 șuruburi de fixare (5/16 x ¾") și 2 contrapiulițe (5/16") Figura 10.

    g030494
  2. Montați cadrul de pivotare la cadrul mașinii așa cum se arată în Figura 11. Fixați cadrul de pivotare la cadrul mașinii utilizând 2 șuruburi (5/16 x 1") și 2 contrapiulițe (5/16").

    g028227
  3. Fixați cadrul de pivotare la partea de sus a mașinii folosind 2 șuruburi cu autofiletare (5/16 x ¾") așa cum se arată în Figura 12.

    g028174
  4. Aplicați autocolantul barei de tracțiune la 1,3 cm în stânga suportului de atașare (Figura 13).

    g028305
  5. Montați capătul îndoit și evazat al unei tije în fanta de blocare din partea stângă a cadrului mașinii și deplasați tija în spate pentru a o așeza în cadru (Figura 14).

    Note: Repetați acest pas pe partea dreaptă a mașinii.

    g028306
  6. Introduceți capetele îndoite ale tijelor în elementul de montare a dispozitivului de atașare, așa cum se arată în Figura 14 și fixați capătul fiecărei tije cu o șaibă și un știft în formă de agrafă.

Doar pentru modelele din 2011 până în 2014

Note: Suportul stabilizator nu este utilizat pe modelele din 2011 până în 2014.

Note: Pentru modelele din 2011 până în 2014, apărătoarea motorului din spate este opțională pentru acest sistem de colectare.

  1. Montați cadrul de pivotare la cadrul mașinii așa cum se arată în Figura 15. Fixați cadrul de pivotare la cadrul mașinii utilizând 2 șuruburi (5/16 x 1") și 2 contrapiulițe (5/16").

    g032814
  2. Fixați cadrul de pivotare la partea de sus a mașinii folosind 2 șuruburi cu autofiletare (5/16 x ¾") așa cum se arată în Figura 16.

    g030497
  3. Aplicați autocolantul barei de tracțiune la 1,3 cm în stânga suportului de atașare (Figura 17).

    g030498
  4. Montați capătul îndoit și evazat al unei tije în fanta de blocare din partea stângă a cadrului mașinii și deplasați tija în spate pentru a o așeza în cadru (Figura 18).

    Note: Repetați acest pas pe partea dreaptă a mașinii.

    g030499
  5. Introduceți capetele îndoite ale tijei în elementul de montare a dispozitivului de atașare, așa cum se arată în Figura 18 și fixați capătul fiecărei tije cu o șaibă și un știft în formă de agrafă.

Montarea tijei de blocare

Piese solicitate pentru această procedură:

Tijă de blocare1
Ştift în formă de agrafă1

Montați tija de blocare cu un știft în formă de agrafă (Figura 19).

g033027

Asamblarea părții superioare a sistemului de colectare

Piese solicitate pentru această procedură:

Parte superioară a sistemului de colectare1
Ecran sistem de colectare1
  1. Întoarceți partea superioară a sistemului de colectare.

  2. Montați ecranul așa cum se arată în Figura 20 și asigurați-vă că este înclinat în jos, spre sacii pentru colectare.

    Note: Asigurați-vă că ecranele sunt fixate la locul lor și că proeminențele sunt fixate în partea superioară a sistemului de colectare.

    g005666

Montarea părții superioare a sistemului de colectare

Piese solicitate pentru această procedură:

Cadru sac2
Ansamblu sac2
Tub superior al sistemului de colectare1
Suport pivotant(Doar modelul 79392)2
Șurub (5/16 x 1") (doar modelul 79392)4
Piuliță (5/16") (doar modelul 79392)4
  1. Montați cele 2 cadre pentru saci la cele 2 ansambluri pentru saci.

    g453040
  2. Montați partea superioară a sistemului de colectare la cadrul sistemului de colectare.

  3. Doar pentru modelele 79390, 79391, și 79393: rotiți partea superioară a sistemului de colectare pentru a alinia orificiile de cheie din suporturile superioare ale sistemului de colectare cu cheile din clemele de pe cadrul sistemului de colectare (Figura 22).

  4. Doar pentru modelele 79390, 79391, și 79393: glisați suporturile peste cleme și rotiți partea superioară a sistemului de colectare în jos până în poziția de funcționare.

    Note: Partea superioară a sistemului de colectare poate fi montată mai ușor de 2 persoane.

    g014888
  5. Doar pentru modelul 79392: montați suporturile pivotante pe cadrul de pivotare (Figura 23).

  6. Doar pentru modelul 79392: fixați partea superioară a sistemului de colectare cu suporturile pivotante cu 4 șuruburi (5/16" x 1") și 4 piulițe (5/16").

    Note: Partea superioară a sistemului de colectare poate fi montată mai ușor de 2 persoane.

    g300208
  7. Ridicați partea superioară a sistemului de colectare și montați sacii prin glisarea cârligelor cadrului sacului pe suporții de fixare (Figura 24).

    g033032
  8. Coborâți partea superioară a sistemului de colectare pe saci (Figura 25).

    g033030
  9. Fixați capota cu elementul de fixare (Figura 25).

  10. Montați tubul de la partea superioară a sistemului de colectare introducând capătul curbat în deschiderea de la partea superioară a sistemului de colectare.

    Note: Asigurați-vă că capătul evazat cu clema de fixare este îndreptat în jos și spre spate, pentru a se potrivi cu setul de finisare.

Montarea deflectorului de proiectare (doar platforma mașinii de tuns iarba de 137 cm)

Fixați deflectorul de proiectare la platforma mașinii de tuns iarba cu ajutorul a 2 șuruburi de fixare și 2 contrapiulițe.

g028409

Montarea deflectorului de separare (doar modelele 79390, 79392, și 79393)

Piese solicitate pentru această procedură:

Deflector de separare (doar modelul 79390)1
Șurub de fixare (5/16 x 1 ⅜") (doar modelul 79393)2
Piuliță cu guler (5/16") (Doar modelul 79393)2

Doar pentru modelul 79390

  1. Ridicați deflectorul pentru iarbă și localizați deflectorul de separare existent.

  2. Îndepărtați contrapiulițele și șurubul care fixează deflectorul de separare la partea inferioară a platformei mașinii de tuns iarba. Păstrați toate elementele de fixare.

    g015220
  3. Montați deflectorul de separare al sistemului de colectare la partea inferioară a platformei. Fixați-l cu elementele de fixare care au fost demontate anterior.

    g015221

Doar pentru modelul 79392

Note: Anumite modele au deflectorul de separare montat. Continuați la următoarea procedură dacă este montat un deflector de separare.

Important: Deflectorul de separare a fost livrat împreună cu mașina ca piesă liberă.

Montați deflectorul de separare la platforma mașinii de tuns iarba cu 2 șuruburi (5/16 x ¾") și 2 contrapiulițe (5/16"). Strângeți elementele de fixare la un cuplu de 7-9 N·m.

g015321

Doar pentru modelul 79393

  1. Îndepărtați ansamblul plăcii care include jgheabul de evacuare laterală. Păstrați aceste componente și ansamblul.

  2. Îndepărtați deflectorul existent de sub partea dreaptă a platformei mașinii de tuns iarba. Păstrați deflectorul și componentele.

    g017826

    Note: Atunci când montați deflectorul existent, asigurați-vă că sunt utilizate orificiile corespunzătoare pentru fiecare șurub.

  3. Montați deflectorul existent cu un șurub de fixare (5/16 x 1") și o piuliță (5/16") de la deflectorul îndepărtat anterior.

  4. Utilizați un șurub nou (5/16 x 1 ⅜") și o piuliță cu guler (5/16") pentru a fixa partea interioară a deflectorului.

    g017823
  5. Montați un șurub de fixare și o piuliță cu guler în orificiul din față ilustrat în Figura 31.

Montarea jgheabului

Piese solicitate pentru această procedură:

Jgheab1
Buloane (doar modelul 79393)2
Șaibe plate (5/16") (doar modelul 79393)2

Doar pentru modelul 79390

  1. Localizați jgheabul între piesele libere. Aliniați orificiile din elementul de articulație de pe jgheab cu elementul de articulație de pe platformă.

  2. Fixați jgheabul la platformă utilizând știftul în formă de agrafă pe șnurul conectat la jgheab.

    g015222
  3. Pivotați jgheabul în spate și spre platformă, astfel încât jgheabul să fie la același nivel cu platforma mașinii de tuns iarba.

    Note: În timp ce jgheabul se conectează cu platforma, asigurați-vă că elementul de fixare superior nu se află în calea tijei de pivotare.

  4. La partea superioară a jgheabului, cuplați elementul de fixare superior în jurul tijei de pivotare a ansamblului deflector.

    g015223
  5. Fixați jgheabul la platforma mașinii de tuns iarba prin agățarea elementului de fixare flexibil al jgheabului de clema de reținere sudată pe platforma mașinii de tuns iarba.

Doar pentru modelul 79391

  1. Înclinați proeminența metalică de la partea frontală a jgheabului în fanta din suportul sudat de pe platforma mașinii de tuns iarba.

    g015203
  2. Pivotați jgheabul în spate și spre platformă, astfel încât jgheabul să fie la același nivel cu platforma mașinii de tuns iarba.

    g015204

    Note: Asigurați-vă că cârligul de fixare a jgheabului este în afara traseului, astfel încât deschiderea jgheabului să fie la același nivel cu platforma.

  3. Fixați jgheabul la platformă prin agățarea elementului de fixare flexibil al jgheabului de clema de reținere sudată pe platforma mașinii de tuns iarba în partea din spate a deschiderii.

  4. Fixați cârligul de reținere în jurul tijei de pivotare pentru a fixa jgheabul în poziție.

    g005670

Doar pentru modelul 79392

  1. Înclinați proeminența metalică de la partea frontală a jgheabului în fanta din suportul sudat de pe platforma mașinii de tuns iarba.

    g015203
  2. Pivotați jgheabul în spate și spre platformă, astfel încât jgheabul să fie la același nivel cu platforma mașinii de tuns iarba.

    g015204

    Note: În timp ce jgheabul se conectează cu platforma, asigurați-vă că marginea jgheabului se află sub marginea ansamblului clemei montat anterior.

  3. La partea superioară a jgheabului, cuplați elementul de fixare în formă de cârlig în jurul tijei de pivotare a ansamblului deflector.

    g005670
  4. Fixați jgheabul la platforma de 127 cm prin agățarea elementului de fixare flexibil al jgheabului de clema de reținere sudată pe platforma mașinii de tuns iarba.

    g005756

Doar pentru modelul 79393

  1. Aliniați orificiile în jgheab și montați-l pe șuruburi. Fixați jgheabul la platforma mașinii de tuns iarba cu cele două buloane și șaibe plate (5/16").

    g017824
  2. Agățați elementul de fixare flexibil pe jgheab de clema de reținere sudată pe platforma mașinii de tuns iarba în partea din spate a deschiderii.

    g017825

Conectarea cu tubul de evacuare

Piese solicitate pentru această procedură:

Tub de evacuare1
  1. Glisați capătul curbat al tubului de evacuare în deschiderea de la partea superioară a sistemului de colectare.

    g010641
  2. Glisați capătul evazat al tubului de evacuare peste capătul jgheabului. Deplasați banda de fixare din cauciuc de pe jgheab peste bușonul de pe tubul de descărcare pentru a-l fixa.

  3. După montarea sistemului de colectare, montați firul la bujie (bujii).

Montarea inelului platformei (doar modelul 79390)

Piese solicitate pentru această procedură:

Inel platformă4
Șurub (5/16 x ¾")8
Contrapiuliță (5/16")8
  1. Montați inelele de blocare ale platformei în partea inferioară a platformei mașinii de tuns iarba.

    g015226
  2. Fixați inelele pe platformă utilizând 8 șuruburi (5/16 x ¾") și 8 contrapiulițe (5/16").

Montarea lamei (doar modelul 79390)

Piese solicitate pentru această procedură:

Lamă Hi-Lift1
  1. Îndepărtați lama existentă a mașinii de tuns iarba montată pe platforma dumneavoastră a mașinii de tuns iarba. Consultați secțiunea Îndepărtarea lamelor din Manualul operatorului pentru informații suplimentare.

  2. Montați lama Hi-Lift a mașinii de tuns iarba. Consultați secțiunea Montarea lamelor din Manualul operatorului pentru informații suplimentare.

Operare

Note: Determinaţi partea stângă şi dreaptă a maşinii din poziţia de operare normală.

Atenţie

Pentru a evita vătămările corporale, urmați aceste proceduri:

  • Familiarizați-vă cu toate instrucțiunile de operare și siguranță din Manualul operatorului mașinii de tuns iarba înainte de a utiliza acest dispozitiv de atașare.

  • Nu îndepărtați niciodată tubul de evacuare, sacii, partea superioară a sistemului de colectare sau jgheabul în timp ce este pornit motorul.

  • Opriți întotdeauna motorul și așteptați ca toate piesele în mișcare să se oprească înainte de a îndepărta un obstacol din sistemul de colectare.

  • Nu efectuați niciodată lucrări de întreținere sau reparații în timp ce este pornit motorul.

Golirea sacilor pentru iarbă

Aveți grijă când ridicați sau manipulați un sac pentru iarbă plin. Pentru a goli sacul pentru iarbă:

  1. Parcați maşina pe o suprafaţă plană și decuplați comutatorul de comandă pentru lamă.

  2. Deplasați în exterior manetele de control al mișcării până în poziția neutră, opriți motorul, scoateți cheia de contact, acționați frâna de parcare și așteptați oprirea tuturor pieselor mobile înainte de a părăsi poziția de operare.

  3. Deschideți (ridicați) partea superioară a sistemului de colectare (Figura 45).

    g005758
  4. Comprimați reziduurile în saci. Ridicați sacul cu ambele mâini și desprindeți-l din suportul de fixare. Goliți sacul. Repetați procedura pentru celălalt sac.

  5. Montați sacii prin glisarea cârligelor cadrului sacului pe suporții de fixare (Figura 46).

    g005672
  6. Coborâți partea superioară a sistemului de colectare pe saci.

Eliminarea obstrucțiilor din sistemul de colectare

  1. Parcați maşina pe o suprafaţă plană și decuplați comutatorul de comandă pentru lamă.

  2. Deplasați în exterior manetele de control al mișcării până în poziția neutră, opriți motorul, scoateți cheia de contact, acționați frâna de parcare și așteptați oprirea tuturor pieselor mobile înainte de a părăsi poziția de operare.

  3. Verificați sacii pentru iarbă și goliți-i dacă sunt plini.

  4. Separați tubul de evacuare și jgheabul.

  5. Demontați tubul de evacuare și jgheabul de la partea superioară a sistemului de colectare și de la platforma mașinii de tuns iarba. Folosind un băț sau un obiect similar, îndepărtați cu atenție obstrucțiile din mașina de tuns iarba, tubul de evacuare, jgheab și partea superioară a sistemului de colectare.

  6. După ce ați îndepărtat obstrucția, montați sistemul de colectare complet și reluați operarea.

Îndepărtarea sistemului de colectare

Avertisment

Neîndepărtarea greutăților frontale ale sistemului de colectare și operarea mașinii fără sistemul de colectare poate cauza instabilitate, ceea ce poate duce la pierderea controlului.

  • Îndepărtați întotdeauna greutățile frontale atunci când îndepărtați sistemul de colectare.

  • Dacă îndepărtați sistemul de colectare, îndepărtați greutățile frontale.

Sistemul de colectare poate fi îndepărtat repetând în ordine inversă acțiunile de configurare pentru toate seturile montate. Dacă sunt montate greutăți, îndepărtați întotdeauna greutățile frontale atunci când îndepărtați sistemul de colectare.

Note: Este necesar să îndepărtați deflectorul de separare numai atunci când montați un set de mulcire.

Utilizarea barei de tracțiune

Suportul de susținere a sistemului de colectare are o bară de tracțiune care poate fi utilizată pentru tractare.

  • Citiți cu atenție toate instrucțiunile de utilizare a mașinii.

  • Când virați, încetiniți și respectați spațiul liber.

  • Efectuați viraje largi și mențineți echipamentul tractat departe de vehiculul tractor.

  • Forța de tragere maximă a barei de tracțiune este de 36 kg.

  • Tragerea excesivă a barei de tracțiune poate cauza defectarea transmisiei hidrostatice.

    g033033

Indicaţii de exploatare

Recomandări pentru colectare

Respectarea dimensiunilor

Rețineți că mașina este mai lungă și mai lată cu acest dispozitiv de atașare montat. Prin viraje prea strânse în locuri înguste, puteți deteriora dispozitivul de atașare.

Finisare

Finisați întotdeauna cu partea stângă a mașinii de tuns iarba. Nu finisați cu partea dreaptă a mașinii de tuns iarba, deoarece ați putea deteriora jgheabul pentru sistemul de colectare și tubul de evacuare.

Înălțime de tăiere

Nu setați înălțimea de tăiere a mașinii de tuns iarba prea mică, deoarece iarba lungă care înconjoară mașina poate împiedica aerul să pătrundă sub mașina de tuns iarba și să intre în sistemul de colectare. Dacă nu pătrunde suficient aer sub mașina de tuns iarba, sistemul de colectare se va bloca.

Frecvența de tăiere

Tundeți des iarba, mai ales atunci când crește rapid. Va trebui să tundeți iarba de două ori în cazul în care crește excesiv.

Tehnică de tăiere

Pentru un aspect optim al gazonului, asigurați-vă că suprapuneți ușor mașina de tuns iarba pe zona tunsă anterior. Acest lucru ajută la reducerea sarcinii motorului și reduce riscul de a astupa jgheabul și tubul de evacuare.

Viteză de colectare

De cele mai multe ori veți colecta cu accelerația mașinii de tuns iarba în poziția Rapid și veți conduce la o viteză normală. Cu toate acestea, în iarba extrem de uscată și cu mult praf, este posibil să fie necesar să reduceți ușor accelerația și să creșteți viteza de deplasare a mașinii de tuns iarba. Sistemul de colectare se poate bloca dacă conduceți prea repede și turația motorului este prea mică. Pe teren înclinat, poate fi necesar să reduceți viteza de deplasare a mașinii de tuns iarba. Acest lucru ajută la menținerea turației motorului și a eficienței colectării. Tundeți iarba la vale ori de câte ori este posibil.

Avertisment

Pe măsură ce se umple sistemul de colectare, se adaugă greutate suplimentară în spatele mașinii. Dacă opriți și porniți brusc pe teren înclinat, puteți pierde controlul direcției sau mașina se poate răsturna.

  • Nu porniți sau opriți brusc atunci când urcați sau coborâți panta. Evitați pornirile în rampă.

  • Dacă opriți mașina când vă deplasați în rampă, decuplați comanda lamei. Apoi deplasați-vă cu spatele în pantă folosind o viteză mică.

  • Evitați virajele bruște sau schimbările rapide de viteză pe teren înclinat.

  • Dacă îndepărtați sistemul de colectare, îndepărtați greutățile frontale.

Colectarea ierbii lungi

Iarba excesiv de lungă este grea și este posibil să nu fie propulsată complet în sacii pentru iarbă. Dacă se întâmplă acest lucru, tubul și jgheabul de evacuare se pot bloca. Pentru a evita blocarea sistemului de colectare, tundeți iarba la o înălțime de tăiere mare, apoi coborâți mașina la înălțimea de tăiere normală și repetați procesul de tundere.

Colectarea ierbii umede

Încercați întotdeauna să tăiați iarba când este uscată, deoarece gazonul dumneavoastră va avea un aspect îngrijit. Dacă trebuie să tundeți iarba umedă, utilizați funcția convențională de descărcare laterală a mașinii de tuns iarba. Câteva ore mai târziu, când resturile de iarbă sunt uscate, montați sistemul de colectare complet și aspirați iarba tăiată.

Semne de colmatare

Pe măsură ce colectați, o cantitate mică de iarbă tăiată este suflată în mod normal din partea din față a mașinii de tuns iarba. O cantitate excesivă de resturi de iarbă suflate indică faptul că sacii sunt plini sau că sistemul este blocat.

Întreţinere

Note: Determinaţi partea stângă şi dreaptă a maşinii din poziţia de operare normală.

Program(e) de întreţinere recomandat(e)

Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
După primele 10 ore
  • Verificați sistemul de colectare.
  • Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Curățați sistemul de colectare.
  • Înainte de depozitare
  • Verificați sistemul de colectare.
  • Curățați sistemul de colectare.
  • Avertisment

    Dacă lăsați cheia în contact, cineva poate porni în mod accidental motorul și vă poate răni pe dumneavoastră sau alți trecători.

    Scoateți cheia din contact și deconectați cablul de la bujie înainte de a efectua orice lucrare de întreținere. Amplasați cablul deoparte, astfel încât să nu intre în contact accidental cu bujia.

    Pericol

    Un motor se poate încinge în timp ce funcționează. Contactul cu suprafețele fierbinți poate cauza arsuri grave.

    Lăsați să se răcească motorul, în special toba de eșapament, înainte de a le atinge.

    Pericol

    Resturile, cum ar fi frunzele, iarba sau tufișurile pot lua foc. Un incendiu în zona motorului poate provoca vătămări corporale și daune materiale.

    • Aveți grijă să nu se acumuleze resturi în zona motorului și a tobei de eșapament.

    • Aveți grijă când deschideți capacul sistemului de colectare pentru a împiedica resturile să cadă în zona motorului și a tobei de eșapament.

    • Înainte de depozitare, lăsaţi mașina să se răcească.

    Verificarea sistemului de colectare

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După primele 10 ore
  • Verificați sistemul de colectare.
  • Înainte de depozitare
  • Verificați sistemul de colectare.
  • Verificați sistemul de colectare după primele 10 ore de funcționare și după aceea lunar.

    1. Verificați jgheabul, tubul de evacuare și partea superioară a sistemului de colectare. Înlocuiți aceste piese dacă sunt fisurate sau rupte.

    2. Strângeți toate piulițele și șuruburile.

    3. Verificați toate elementele de fixare; înlocuiți orice element lipsă sau deteriorat.

    4. Verificați dacă sacii pentru iarbă sunt deteriorați.

      Atenţie

      Dumneavoastră sau cei din jur puteți fi răniți grav de reziduurile proiectate sau obiecte aruncate care pot trece prin saci pentru iarbă rupți, uzați sau deteriorați.

      • Verificați sacii pentru iarbă au găuri, rupturi, uzură și alte deteriorări.

      • Nu spălați sacii pentru iarbă.

      • Dacă sacul s-au deteriorat, montați saci pentru iarbă noi furnizați de producătorul acestui sistem de colectare.

    Verificarea lamelor mașinii de tuns iarba

    Verificați lamele mașinii de tuns iarba în mod regulat și ori de câte ori o lamă lovește un obiect străin.

    Dacă lamele sunt foarte uzate sau deteriorate, montați lame noi. Consultați Manualul operatorului mașinii de tuns iarba pentru instrucțiuni cu privire la întreținerea completă a lamelor.

    Curățarea sistemului de colectare

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Curățați sistemul de colectare.
  • Înainte de depozitare
  • Curățați sistemul de colectare.
  • Note: Pentru a preveni deteriorarea rapidă a materialului sacilor, depozitați-i într-un loc în care se vor usca complet după fiecare utilizare.

    1. După fiecare utilizare, îndepărtați și spălați interiorul și exteriorul părții superioare a sistemului de colectare, tubul de evacuare, jgheabul și partea inferioară a mașinii de tuns iarba, folosind apă pulverizată de la un furtun de grădină. Utilizați un detergent delicat pentru a îndepărta murdăria persistentă.

    2. Aveți grijă să îndepărtați iarba colmatată de pe toate piesele.

    3. Clătiți sacii de iarbă cu apă, folosind un furtun de grădină pentru a îndepărta orice resturi.

    4. După spălare, lăsați toate piesele să se usuce bine.

    Depozitare

    Depozitarea sistemului de colectare

    1. Curățați sistemul de colectare; consultați Curățarea sistemului de colectare.

    2. Verificați dacă există deteriorări ale sistemului de colectare; consultați Verificarea sistemului de colectare.

    3. Asigurați-vă că sacii pentru iarbă sunt goi și bine uscați.

    4. Păstrați sistemul de colectare într-un loc curat și uscat, ferit de lumina directă a soarelui. Acest lucru protejează piesele din plastic și prelungește durata de viață a sistemului de colectare. Dacă trebuie să depozitați sistemul de colectare la exterior, acoperiți-l cu o husă rezistentă la intemperii.