Introducere

Acest dispozitiv de atașare menține distanțe constante de la duzele brațului la sol atunci când pulverizează pe suprafețe neuniforme și este destinat să fie utilizat de operatori profesioniști, angajați în aplicații comerciale. A fost proiectat în primul rând pentru pulverizare pe terenuri de golf, parcuri, terenuri de sport și terenuri comerciale. Este conceput pentru a fi utilizat doar împreună cu mașini desemnate de producător.

Acest produs respectă toate directivele europene relevante. Pentru detalii, consultaţi Declarația de încorporare (DOI) specifică produsului.

Instalare

Important: Pentru a instala acest set de finisare, trebuie să achiziționați și să montați setul de finisare separat al brațului ultra sonic. Comandați următorul set de finisare pentru mașina dumneavoastră:

Mașini Multi Pro 1750 – nr. piesă set de finisare 130-8227

Mașini Multi Pro 5800 – nr. piesă set de finisare 130-8229

Mașini Multi Pro WM – nr. piesă set de finisare 133-2808

Note: Determinaţi partea stângă şi dreaptă a maşinii din poziţia de operare normală.

Pregătirea mașinii

  1. Curățați exteriorul mașinii și al pulverizatorului; consultați Manualul operatorului pentru mașina dumneavoastră.

  2. Amplasați mașina pe o suprafață plană, opriți motorul, acționați frâna de parcare și scoateți cheia.

    Avertisment

    Dacă lăsați cheia în contact, cineva poate porni în mod accidental motorul și vă poate răni pe dumneavoastră sau alți trecători.

    Scoateţi cheia din contact înainte de a monta setul.

    g038082
  3. Deconectați cablul negativ de la baterie; consultați Manualul operatorului pentru mașina dumneavoastră.

Asamblarea elementului de articulație de montare a senzorului

Piese solicitate pentru această procedură:

Element de articulație2
Bridă în unghi (mașini fără brațe acoperite)2
Bridă în unghi (mașini cu brațe acoperite)2
Bridă superioară sau inferioară2
Arc de compresie4
Bucșă8
Şurub (5/16 x 3 ¼")4
Şaibă plată12
Contrapiuliţă (5/16")4

Note: Asamblarea elementului de montare a senzorului depinde de montarea setului brațului acoperit (modelul 41602).

  1. Așezați elementele de articulație și bridele așa cum se arată în Figura 2 (pentru un braț fără acoperire) sau Figura 3 (pentru un braț cu acoperire).

    Note: Sunt disponibile 2 seturi a câte 2 bride în unghi ca piese separate. Un set este pentru un braț fără acoperire, iar celălalt set este pentru un braț cu acoperire. Veți avea un set de 2 bride în unghi (fie pentru brațul cu acoperire, fie pentru brațul fără acoperire) pe care nu le veți folosi la mașină.

    Note: Bridele superioare pentru brațele fără acoperire servesc, de asemenea, drept bride inferioare pentru brațele cu acoperire.

    g332525
    g332524
  2. Introduceți bucșele în orificiile tuburilor sudate din elementele de articulație și bride așa cum se arată în Figura 2 sau Figura 3.

  3. Montați o șaibă plată pe fiecare dintre cele 2 șuruburi (5/16 x 3 ¼").

  4. Introduceți șuruburile prin orificiile tubului sudat cu articulație, elementelor de articulație și bridelor așa cum se arată în Figura 4 sau Figura 5.

    g035695
    g035696
  5. Montați o șaibă plată la capătul liber al fiecărui șurub (Figura 4 sau Figura 5).

  6. Montați un arc la capătul fiecărui șurub (Figura 4 sau Figura 5).

  7. Montați o șaibă plată și o contrapiuliță la capătul fiecărui șurub (Figura 4 sau Figura 5) și strângeți contrapiulițele până când arcul este bine strâns.

    Note: Verificați pentru a vă asigura că elementele de articulație nu sunt atât de strânse încât senzorii montați să nu poată pivota liber pe acestea.

Reglarea arcurilor elementelor de articulație ale brațului

Important: Utilizarea sistemului de pulverizare cu arcurile elementului de articulație al brațului sub o compresie incorectă poate deteriora ansamblul brațului. Măsurați arcurile și utilizați contrapiulița pentru a comprima arcurile la 36 mm, dacă este necesar.

Cereți ajutorul unei alte persoane sau utilizați un echipament de ridicare pentru a susține brațul în timp ce reglați înălțimea arcului elementului de articulație al brațului.

  1. Extindeți brațele exterioare în poziția de pulverizare (orizontală).

  2. Sprijiniți brațele în timp ce reglați înălțimea arcului.

  3. La nivelul suportului pivotant și al elementului de articulație pentru brațul exterior, reglați contrapiulița pentru arcul superior până când înălțimea arcului comprimat ajunge la 36 mm.

  4. Reglați contrapiulița pentru arcul inferior până când înălțimea arcului comprimat ajunge la 36 mm.

  5. Repetați pașii 3 și 4 pentru arcurile superioare și inferioare de la celălalt braț exterior.

  6. La nivelul elementului de articulație al brațului, măsurați compresia arcurilor superioare și inferioare în timp ce brațele sunt în poziția extinsă (Figura 6).

    1. Comprimați toate arcurile până când ajung la înălțimea de 36 mm.

    2. Utilizați contrapiulița pentru a comprima orice arc cu înălțimea mai mare de 36 mm.

    g227818

Reglarea brațelor

Note: Pentru această procedură veți avea nevoie de 2 blocuri de lemn cu înălțimea de aproximativ 10 cm.

Brațele sunt setate din fabrică să nu se deplaseze în jos mai mult de poziția orizontală. Pentru ca setul brațul ultra sonic să mențină o distanță constantă între duze și sol atunci când solul este în pantă față de mașină, trebuie să reglați sistemul de susținere a brațului pentru a permite brațelor să se deplaseze mai jos de poziția orizontală, pentru a menține o distanță constantă a duzei față de sol.

  1. Ridicați brațele și lăsați-le să se sprijine pe suportul de transport.

  2. La nivelul suporților de pivotare ai secțiunilor exterioare ale brațului, îndepărtați ştiftul în formă de agrafă şi ştiftul cu cap şi gaură pentru cui spintecat care fixează capătul tijei pentru cilindrul de ridicare pe suportul de pivotare (Figura 7).

    Note: Nu trebuie să existe mai mult de 16 mm de filet expus pe ureche pentru a preveni desprinderea filetelor cuplate și smulgerea tijei.

    g035698
  3. Coborâți cu grijă secțiunile exterioare ale brațului pe blocuri de lemn cu înălțimea de aproximativ 10 cm, așa cum se arată în Figura 8.

    g017132
  4. Porniți mașina și extindeți complet cilindrii de ridicare.

  5. Slăbiți contrapiulițele de la capetele tijei pentru fiecare cilindru de ridicare (Figura 7).

  6. Reglați capătul tijei pentru capătul cilindrilor de ridicare până când orificiile din capetele tijei se aliniază cu orificiile din suporții de pivotare pentru secțiunile brațului (Figura 7).

  7. La fiecare suport de pivotare, fixați capătul tijei pe suport cu ştiftul cu cap şi gaură pentru cui spintecat pe care l-ați îndepărtat la pasul 2.

  8. Fixați cuiele spintecate la suporții de pivotare cu știfturile în formă de agrafă (Figura 7) pe care le-ați îndepărtat la pasul 2.

  9. Strângeți bine contrapiulița de la fiecare tijă (Figura 7).

Înlocuirea colectorului cilindrului de ridicare

Piese solicitate pentru această procedură:

Bloc colector hidraulic1
Fiting hidraulic drept4

Asamblarea colectorului cilindrului de ridicare

  1. În partea din spate a pulverizatorului, etichetați furtunurile la portul P și portul T al colectorului cilindrului de ridicare (Figura 9).

    g035705
  2. Îndepărtați furtunurile de la fitingurile hidraulice drepte de la portul P și portul T ale colectorului cilindrului de ridicare (Figura 9).

  3. Îndepărtați fitingurile hidraulice drepte de la portul P și portul T ale colectorului cilindrului de ridicare vechi (Figura 9).

  4. Îndepărtați fitingul de diagnoză și capacul de la portul G al colectorului cilindrului de ridicare vechi (Figura 10)

    g035706
  5. La nivelul noului colector al cilindrului de ridicare, montați fitingurile hidraulice drepte (Figura 11) pe care le-ați îndepărtat la pasul 3 în portul P și portul T.

    g035707
  6. Montați cele 4 fitinguri hidraulice drepte de la setul de nivelare braț ultra sonic în porturile C1, C2, C3 și C4 ale noului colector al cilindrului de ridicare (Figura 11).

  7. Montați fitingul de diagnoză și capacul pe care le-ați îndepărtat la pasul 4 în portul G al noului colector al cilindrului de ridicare (Figura 11).

Înlocuirea colectorului cilindrului de ridicare

  1. Dacă este montat, scoateți placa de acoperire a blocului hidraulic de la colectorul cilindrului de ridicare.

  2. Etichetați toate furtunurile conectate la colectorul cilindrului de ridicare (porturile C1, C2, C3 și C4) și deconectați-le de la colectorul cilindrului (Figura 12).

    g035729
  3. Deconectați conectorii cablajului din spate de la solenoizii colectorului cilindrului de ridicare (Figura 12).

  4. Îndepărtați colectorul cilindrului de ridicare din suportul de montare prin îndepărtarea a 2 șuruburi și 2 contrapiulițe (Figura 12).

    Note: Păstrați cele 2 șuruburi și 2 contrapiulițe.

  5. Înlocuiți suportul de montare pentru colectorul cilindrului de ridicare; consultați instrucțiunile de montare pentru setul de finisare al brațului ultra sonic.

    • Modele Multi Pro 1750 – nr. piesă set de finisare 130-8227

    • Modele Multi Pro 5800 – nr. piesă set de finisare 130-8229

    • Modele Multi Pro WM – nr. piesă set de finisare 133-2808

  6. Montați noul colector al cilindrului de ridicare pe suportul de montare cu cele 2 șuruburi și 2 contrapiulițe pe care le-ați îndepărtat la pasul 4.

    g035730
  7. Montați toate furtunurile la fitingurile colectorului cilindrului de ridicare după cum urmează:

    • Furtunul rezervorului (⅜") de la filtrul de retur se conectează la portul T”.

    • Furtunul de presiune (⅜") se conectează la portul P”.

    • Furtunurile (¼") de la porturile extinse ale cilindrilor de ridicare a brațului se conectează la porturile C1 și C3 ale colectorului cilindrului de ridicare.

    • Furtunurile (¼") de la porturile de retragere ale cilindrilor de ridicare a brațului se conectează la porturile C2 și C4 ale colectorului cilindrului de ridicare.

    Important: Aveți grijă să montați corect furtunurile.

  8. Purjați sistemul hidraulic. Consultați Manualul operatorului.

Note: Conectați cablurile de la setul pentru brațul ultra sonic la solenoizii colectorului cilindrului de ridicare conform secțiunii Conectarea cablului la colectorul de ridicare braț.

Înlocuirea brațelor de susținere ale brațului

Piese solicitate pentru această procedură:

Braț de susținere braț2
Capace2

Noile brațe de susținere ale brațului permit rabatarea brațelor fără a intra în contact unele cu altele, prevenind orice deteriorare posibilă a senzorilor montați pe brațe.

  1. Scoateți cele 2 brațe de susținere braț, îndepărtând șurubul și piulița (Figura 14).

    Note: Păstrați șuruburile și piulițele pentru a monta noile brațe de susținere braț.

    g017146
  2. Montați fiecare braț de susținere braț nou și fixați-l cu șurubul și piulița pe care le-ați îndepărtat anterior.

Montarea senzorilor Sonic Boom

Piese solicitate pentru această procedură:

Senzor Sonic Boom2
Consolă2
Fișă pentru programare2
Capac senzor2
Carcasă inferioară senzor2
Tub capac2
Suport protecție senzor2
Cablu senzor (4 m)2
Piuliță de dimensiuni mari4
Şurub în U6
Contrapiuliță (¼")8
Șurub (5/16 x ¾")8
Şurub (5/16 x 1 ¼")4
Contrapiuliţă (5/16")12
Colier de cablu12

Montarea suportului pentru senzor

  1. Montați un suport pe partea frontală a fiecărui braț, lângă duza din exterior (Figura 15 și Figura 16) cu 3 șuruburi în U și 6 contrapiulițe (¼").

    g017147
    g017148
  2. Montați suportul protecției senzorului și suporții de montare utilizând 2 șuruburi (5/16 x ¾") și 2 piuliţele cu guler (5/16") așa cum este indicat în Figura 17.

    g017149
  3. Montați elementul de montare a senzorului pe suportul protecției senzorului cu 2 șuruburi (5/16 x ¾") și 2 contrapiulițe (5/16") așa cum este indicat în Figura 18 (pentru un braț fără acoperire) sau Figura 19 (pentru un braț cu acoperire).

    g035750
    g017150
  4. Repetați pașii 1 - 3 pentru secțiunea exterioară a brațului de pe partea cealaltă a mașinii.

Montarea senzorului

Note: Consultați Înainte de depozitare pentru montarea capacului anti-praf.

  1. Montați carcasa inferioară a senzorului pe elementul de montare a senzorului (Figura 20) folosind 2 șuruburi (5/16 x 1 ¼") și 2 contrapiulițe (5/16").

    g035749
  2. Montați senzorul după cum urmează:

    1. Montați o piuliță de dimensiuni mari pe senzor (Figura 21).

    2. Introduceți senzorul în carcasa inferioară a senzorului (Figura 21).

    3. Reglați piulița până când senzorul este la același nivel cu partea inferioară a carcasei inferioare.

    4. Montați cealaltă piuliță de dimensiuni mari pe senzor (Figura 21).

    5. Strângeţi piuliţa la un cuplu de 18-22 N·m.

    Note: Eliminați șaibele de blocare care sunt livrate împreună cu senzorii.

    g035748
  3. Montați fișa pentru programare pe senzor (Figura 22).

    Important: Asigurați-vă că aliniați săgeata de sub T”-ul lateral cu canelura de pe marginea superioară a senzorului (Figura 22).

    g017158
  4. Repetați pașii 1 - 3 pentru secțiunea exterioară a brațului de pe partea cealaltă a mașinii.

Montarea cablului și a carcasei superioare

  1. Conectați conectorul rotund cu 4 orificii al cablului senzorului pentru conectorul cu 4 pini al senzorului (Figura 23).

    g035753
  2. Direcționați cablul senzorului de-a lungul părții din față a secțiunii exterioare a brațului, prin clema de susținere și la conectorul cu 4 orificii al cablajului din setul de finisare a brațului ultra sonic – spre partea din față a colectorului cilindrului de ridicare (Figura 24).

    g035752
  3. Conectați conectorii cu 4 pini pentru cablul senzorului din stânga și din dreapta la conectorul cu 4 orificii al cablului pentru setul de finisare a brațului ultra sonic (Figura 24) cu etichetă LEFT SONIC SENSOR (SENZOR SONIC STâNGA) și RIGHT SONIC SENSOR (SENZOR SONIC DREAPTA).

  4. Montați carcasa superioară peste senzor și pe carcasa inferioară (Figura 25).

    Note: Asigurați-vă că cablul senzorului este trecut prin deschiderea mică a capacului înainte de a așeza carcasa superioară.

    g035751
  5. Fixați firul care vine de la senzor la braț cu coliere de cablu (Figura 24).

    Important: Lăsați suficient cablu în jurul senzorului, astfel încât senzorul să poată pivota liber pe elementul de articulație fără a trage cablul.

  6. Repetați pașii 1 - 5 pentru secțiunea exterioară a brațului de pe partea cealaltă a mașinii.

Note: Doar pentru brațe cu acoperire: senzorii nu trebuie să detecteze capacul brațului, deoarece acest lucru poate interfera cu semnalul. Dacă întâmpinați dificultăți în timpul procesului de calibrare, verificați senzorii pentru a vă asigura că semnalele acestora nu detectează capacul brațului.

Conectarea cablului la colectorul de ridicare braț

  1. La partea din față a colectorului cilindrului de ridicare, conectați cei 4 conectori electrici ai cablului pentru brațul sonic la solenoizii pentru controlul ridicării brațului, așa cum se arată în Figura 26.

    g035890
  2. La partea din spate a colectorului cilindrului de ridicare, conectați cei 2 conectori electrici ai cablului pentru brațul sonic la solenoizii pentru controlul activării sonice, așa cum se arată în Figura 27.

    g035891

Montarea comenzii electronice

Piese solicitate pentru această procedură:

Controler electronic1
Şurub (¼ x 1 ⅛")4
Contrapiuliță (¼")4

Conectarea cablului la controlerul electronic

Mașini Multi Pro 1750 și Multi Pro WM
  1. Amplasați cablul pentru brațul sonic către colectorul hidraulic.

  2. Conectați conectorul cu 50 de orificii al cablului pentru brațul sonic la conectorul cu 50 de pini al controlerului electronic și fixați conectorii cu șurubul cu cap imbus (Figura 28).

    Note: Conexiunea electrică a controlerului poate fi conectată doar într-un singur sens.

    g035773
  3. Strângeți șurubul cu cap imbus la un cuplu de 2,7-3,2 N·m.

Montarea controlerului la mașină

Mașini Multi Pro 1750 și Multi Pro WM
  1. Aliniați controlerul electronic în interiorul capacului controlerului cu orificiile inferioare de montare exterioară ale controlerului aliniate cu orificiile din flanșa inferioară spate a capacului (Figura 29)

    g035774
  2. Montați controlerul la capac cu 2 șuruburi (¼ x 1 ⅛") și 2 contrapiulițe cu guler (¼") așa cum se arată în Figura 29.

  3. Îndepărtați cele 2 contrapiulițe cu guler (5/16") care fixează suportul de montare al setului de finisare a brațului ultra sonic de pe suportul cilindrului (Figura 30).

    Note: Lăsați suportul de montare asamblat pe suportul cilindrului.

    g035775
  4. Montați capacul controlerului (Figura 30) pe șurubul cu guler (5/16 x 1") de la orificiile inferioare spre înainte ale capacului și fixați ușor capacul, suportul și montați cu cele 2 contrapiulițe cu guler (5/16") pe care le-ați îndepărtat în 3.

  5. Montați cele 2 șuruburi (¼ x 1 ⅜") prin orificiile superioare din suportul de montare (set de finisare a brațului ultra sonic), flanșa din spate (capacul controlerului) și controlerul (Figura 30) cu cele 2 contrapiulițe cu guler (¼").

  6. Strângeţi șuruburile cu guler (5/16") și piuliţele cu guler la un cuplu de 19,78-12,43 N·m.

  7. Strângeţi şurubul cu guler (¼") și piuliţele cu guler la un cuplu de 10,17-25,42 N·m.

Montarea controlerului la mașină

Mașini Multi Pro 5800
  1. Rotiți scaunele operatorului și pasagerului în față și fixați-le cu tijele de susținere.

  2. Pentru mașinile fabricate în 2015 și anterior – localizați capacul knockout între jumătățile centurii de siguranță pentru operator și pasager și îndepărtați-l de la baza consolei (Figura 32).

    g035762
  3. Montați controlerul electronic pe suportul de montare (Figura 32) folosind 4 șuruburi (¼ x 1 ⅛") și 4 contrapiulițe (¼").

    g035760
  4. Strângeţi piulițele și şuruburile la un cuplu de 10,17-12,43 N·m

Conectarea cablului la controlerul electronic

Mașini Multi Pro 5800
  1. Amplasați conectorul cu 50 de orificii al cablului pentru brațul sonic după cum urmează:

    • Pentru mașinile fabricate în 2015 și anterior – ramura cablului cu conectorul cu 50 de orificii este amplasată prin deschiderea din baza consolei pe care ați făcut-o la pasul 2; consultați instrucțiunile de montare pentru setul de finisare a brațului ultra sonic.

    • Pentru mașinile fabricate în 2015 și ulterior – ramura cablului cu conectorul cu 50 de orificii este amplasată prin garnitura de dimensiuni mari din baza consolei; consultați instrucțiunile de montare pentru setul de finisare a brațului ultra sonic.

  2. Conectați conectorul cu 50 de orificii al cablului pentru brațul sonic la conectorul cu 50 de pini al controlerului electronic și fixați conectorii cu șurubul cu cap imbus (Figura 33).

    g015734

    Note: Conexiunea electrică a controlerului poate fi conectată într-un singur sens.

  3. Strângeți șurubul cu cap imbus la un cuplu de 2,7-3,2 N·m.

Conectarea cabului și a comutatoarelor

Piese solicitate pentru această procedură:

Comutator culbutor (iluminat)1
Colier de cablu12

Montarea comutatorului pentru modul Ultra Sonic

Mașini Multi Pro 1750
  1. Dacă sunt montate, scoateți cele 4 șuruburi cu guler (¼ x ½") care fixează capacul panoului la partea superioară a consolei, așa cum se arată în Figura 34.

    g035856
  2. Îndepărtați capacul comutatorului de la capacul panoului consolei (Figura 34).

  3. Aliniați conectorul cu 8 orificii al cablului setului de finisare a brațului ultra sonic prin deschiderea din capacul panoului (Figura 34).

  4. Conectați conectorul cu 8 orificii al cablului setului de finisare a brațului ultra sonic cu etichetă SONIC MODE MANUAL VS. AUTO (MOD SONIC MANUAL VS. AUTOMAT) la comutatorul culbutor (Figura 34).

  5. Introduceți comutatorul culbutor în deschiderea panoului de bord până când comutatorul se fixează bine (Figura 34).

  6. Aliniați orificiile din capacul panoului cu cele din partea superioară a consolei (Figura 34).

  7. Fixați panoul pe consolă cu șuruburile (Figura 34) pe care le-aţi îndepărtat la pasul 1.

Montarea comutatorului pentru modul Ultra Sonic

Mașini Multi Pro 5800
  1. Scoateți capacul comutatorului din panoul de bord în locația indicată în Figura 35.

    g035847
  2. Conectați conectorul cu 8 orificii al cablului setului de finisare a brațului ultra sonic cu etichetă SONIC MODE MANUAL VS. AUTO (MOD SONIC MANUAL VS. AUTOMAT) la comutatorul culbutor (Figura 35).

  3. Introduceți comutatorul culbutor în deschiderea panoului de bord până când comutatorul se fixează bine (Figura 35).

    Note: Aliniați partea inferioară a comutatorului în jos.

Montarea comutatorului pentru modul Ultra Sonic

Mașini Multi Pro WM
  1. Dacă sunt montate, scoateți cele 4 șuruburi cu guler (¼ x ½") care fixează panoul de comandă la consolă, așa cum se arată în Figura 36.

    g035857
  2. Îndepărtați capacul comutatorului de pe panoul de comandă al consolei (Figura 36).

  3. Aliniați conectorul cu 8 orificii al cablului setului de finisare a brațului ultra sonic prin deschiderea din panoul de comandă (Figura 36).

  4. Conectați conectorul cu 8 orificii al cablului setului de finisare a brațului ultra sonic cu etichetă SONIC MODE MANUAL VS. AUTO (MOD SONIC MANUAL VS. AUTOMAT) la comutatorul culbutor (Figura 36).

  5. Introduceți comutatorul culbutor în deschiderea panoului de comandă până când comutatorul se fixează bine (Figura 36).

    Note: Aliniați partea inferioară a comutatorului în jos.

  6. Aliniați orificiile din panoul de comandă cu orificiile de la partea superioară a consolei (Figura 36).

  7. Fixați panoul pe consolă cu șuruburile (Figura 36) pe care le-aţi îndepărtat la pasul 1.

Conectarea comutatoarele de ridicare a brațului la cablul brațului sonic

Conectarea comutatoarelor la cablu

Mașini Multi Pro 1750 sau Multi Pro WM
  1. Scoateți cele 4 șuruburi cu guler (¼ x ½") care fixează panoul de comutatorului la consola centrală și ridicați panoul (Figura 37 sau Figura 28).

    g035854
    g035862
  2. Deconectați conectorii cu 8 orificii ai cablului mașinii de la comutatoarele de ridicare a brațului (Figura 37 sau Figura 38).

    Note: Dacă este necesar un spațiu liber suplimentar, scoateți comutatoarele de ridicare a brațului de pe panoul comutatorului.

  3. Conectați comutatoarele culbutor la conectorii cu 8 orificii ai cablului pentru setul de finisare a brațului ultra sonic (Figura 37 sau Figura 38).

    Note: Asigurați-vă că conectorul cablului brațului sonic etichetat LEFT ACTUATOR SWITCH (COMUTATOR DISPOZITIV DE ACțIONARE STâNGA) este aliniat cu deschiderea comutatorului stânga din panoul comutatorului.

  4. Dacă ați îndepărtat comutatorul (comutatoarele) de pe panoul comutatorului, introduceți comutatorul (comutatoarele) de ridicare a brațului în deschiderile din panoul consolei centrale până când comutatorul (comutatoarele) se fixează bine.

  5. Aliniați orificiile din panoul comutatorului cu cadrul consolei (Figura 37 sau Figura 38).

  6. Fixați capacul lateral de pe consola centrală cu cele 4 șuruburi cu guler (¼ x ½") (Figura 37 sau Figura 38) pe care le-ați îndepărtat la pasul 1.

Conectarea comutatoarelor la cablu

Mașini Multi Pro 5800
  1. Scoateți cele 5 șuruburi cu guler (¼ x ¾") care fixează capacul din dreapta pe consola centrală (Figura 39).

    g035846
  2. Scoateți comutatoarele culbutor pentru comenzile de ridicare a brațului din stânga și din dreapta de pe panoul consolei centrale (Figura 39).

    g035845
  3. Deconectați conectorii cu 8 orificii ai cablului mașinii de la comutatoarele de ridicare a brațului pentru circuitele de comandă a ridicării brațului din stânga și din dreapta (Figura 40).

    Note: Puneți conectorii cablului pentru mașină lângă cablu.

  4. Conectați comutatoarele culbutor la conectorii cu 8 orificii ai cablului pentru setul de finisare a brațului ultra sonic (Figura 40).

    Note: Asigurați-vă că conectorul cablului brațului sonic etichetat LEFT ACTUATOR SWITCH (COMUTATOR DISPOZITIV DE ACțIONARE STâNGA) este aliniat cu deschiderea comutatorului stânga din panoul consolei centrale.

  5. Introduceți comutatoarele de ridicare a brațului în deschiderile din panoul consolei centrale până când comutatoarele se fixează bine (Figura 40).

  6. Aliniați orificiile din capacul din dreapta cu cadrul consolei centrale (Figura 39).

  7. Fixați capacul lateral pe consola centrală (Figura 39) cu cele 5 șuruburi cu guler (¼ x ¾") pe care le-ați îndepărtat la pasul 1.

Finalizarea montării setului de nivelare Ultra Sonic Boom

  1. Conectați cablul negativ al bateriei la baterie; consultați Manualul operatorului pentru mașina dumneavoastră.

  2. Pentru mașinile Multi Pro 1750 și Multi Pro 5800, rotiți scaunele în jos.

Calibrarea brațelor Ultra Sonic

Odată ce inițiați calibrarea procesorului controlerului, veți avea la dispoziție 20 de secunde pentru a calibra senzorii de pe brațe. Distanța pe care o setați între senzorul de pe fiecare braț și sol după perioada de calibrare de 20 de secunde este setarea înălțimii brațului în modul automat până la următoarea calibrare a senzorului.

Note: Pentru brațe fără acoperire: setarea implicită a înălțimii este de 51 cm de la duză la sol. Dacă, după setarea unui braț la o înălțime diferită de cea a setării implicite din fabrică, doriți să restabiliți calibrarea la setarea implicită din fabrică, calibrați brațul în suport. Pentru brațe cu acoperire: setarea implicită a înălțimii de 51 cm este doar pentru brațele fără acoperire. Trebuie să calibrați senzorii de pe brațele cu acoperire.

  1. Asigurați-vă că pulverizatorul de gazon este parcat și departe de copaci, clădiri, vehicule, reziduuri, utilități subterane și instalații sanitare.

  2. Coborâți brațele în poziție orizontală.

  3. Rotiți cheia de contact în poziția de oprire.

  4. Deplasați comutatorul brațului sonic în poziția PORNIT (Figura 41, Figura 42, sau Figura 43).

    g327535
    g327536
    g327537
  5. În timp ce apăsați continuu comutatorul de comandă a ridicării brațului stânga în poziția COBORâRE și comutatorul de comandă a ridicării brațului dreapta în poziția RIDICARE, rotiți cheia de contact și porniți mașina.

  6. Eliberați comutatoarele pentru braț.

    Note: Indicatorul luminos de pe comutatorul pentru brațul sonic se va aprinde intermitent rapid, indicând că sistemul brațului sonic este în modul de calibrare. Acum aveți la dispoziție 20 de secunde pentru a utiliza comutatoarele Ridicare și Coborâre braț pentru a seta distanța dorită dintre brațe și sol. După 20 de secunde, indicatorul luminos se aprinde intermitent lent.

  7. Ridicați și coborâți secțiunile exterioare ale brațului folosind comutatoarele de control al ridicării brațului pentru a regla înălțimea fiecărui braț până când ajungeți la distanța dorită între vârful brațului și sol.

Operare

Important: Ridicați brațele câte unul pe rând. Acest lucru previne contactarea reciprocă a brațelor, prevenind orice deteriorare posibilă a senzorilor montați pe brațe.

Important: Când brațele sunt așezate în suport pentru perioade lungi de timp, acoperiți fiecare senzor (aliniat în sus) cu un capac anti-praf pentru a preveni deteriorarea senzorilor de radiațiile ultraviolete. Preveniți expunerea părții inferioare a senzorilor la lumina directă a soarelui ori de câte ori este posibil; consultați Înainte de depozitare.

Utilizarea comenzilor

Comutatorul pentru brațul sonic este situat pe tabloul de bord și are 2 setări: modul automat și modul manual.

  • Modul automat permite mașinii să controleze poziția exterioară a brațului, poziționând astfel continuu înălțimea vârfului brațului la distanța dorită de sol.

  • Modul manual oprește reglarea automată a poziției brațului și vă permite să schimbați manual înălțimea acestuia.

g327535
g327536
g327537

Indicatorul luminos al brațului sonic

Note: Indicatorul luminos al brațului sonic (Figura 44, Figura 45 sau Figura 46) se aprinde pe comutatorul brațului sonic și indică starea sistemului brațului sonic după cum urmează:

  • Aprindere continuă: sistemului brațului sonic este activ și funcționează normal.

  • Aprindere intermitentă rapidă: sistemul este în modul de calibrare, care durează 20 de secunde.

  • Aprindere intermitentă lentă: fie există o eroare în sistem, fie ați oprit modul automat prin acționarea manuală a unui braț sau a ambelor brațe în timp ce sistemul este în modul automat.

    Note: Dacă există o defecțiune a sistemului brațului sonic (de exemplu, nu există niciun semnal de la un senzor), brațul se ridică pentru câteva secunde și apoi se oprește, iar LED-ul de pe comutatorul brațului (situat pe tabloul de bord) se aprinde intermitent lent, indicând faptul că s-a oprit controlul unui braț sau al ambelor brațe.

Controlul brațelor exterioare utilizând modul automat

  1. Apăsați comutatorul pentru brațul sonic (Figura 44, Figura 45 sau Figura 46) în poziția PORNIT.

    Note: Se aprinde lampa de pe comutatorul pentru brațul sonic.

  2. Utilizați comutatorul pentru ridicarea brațului sonic (Figura 44, Figura 45 sau Figura 46) pentru a coborî brațul la distanța dorită de la sol.

  3. Pentru a anula poziția brațului în modul automat, efectuați următoarele:

    Note: Puteți anula temporar funcționarea automată a brațelor folosind comutatoarele de comandă pentru ridicarea brațului (Figura 44, Figura 45 sau Figura 46) a ridica sau a coborî un braț sau ambele brațe.

    • Coborâți brațul (brațele) manual, apăsând continuu comutatorul (comutatoarele) de control al ridicării brațului în poziția COBORâRE până când brațul (brațele) coboară la înălțimea dorită.

    • Ridicați brațul (brațele) manual, apăsând continuu comutatorul (comutatoarele) de control al ridicării brațului în poziția RIDICARE până când brațul (brațele) se ridică la înălțimea dorită.

      Note: Dacă reglați doar un braț, celălalt braț continuă să funcționeze în modul automat.

  4. Pentru a relua modul automat, apăsați momentan comutatorul (comutatoarele) de comandă a ridicării brațului în poziția COBORâRE (Figura 44, Figura 45 sau Figura 46) pentru a permite controlerului brațului sonic să poziționeze înălțimea vârfului brațului la distanța dorită de sol.

Controlul brațelor exterioare în timp ce utilizați modul manual

  1. Apăsați comutatorul pentru brațul sonic (Figura 44, Figura 45 sau Figura 46) în poziția OPRIT.

    Note: Lampa de pe comutatorul pentru brațul sonic se stinge.

  2. Utilizați comutatoarele de control al ridicării brațului din stânga și din dreapta pentru a modifica înălțimea brațelor exterioare (Figura 44, Figura 45 sau Figura 46).

Utilizarea pulverizatorului

Important: Când utilizați mașina pe teren deosebit de neuniform, reduceți viteza de deplasare pentru a preveni lovirea solului cu brațele.

Întreţinere

Curăţare

Curăţaţi senzorii periodic cu o lavetă umedă. Dacă un senzor este deteriorat sau excesiv de murdar, înlocuiți-l.

Important: Nu pulverizați apă pe senzori. Apa pulverizată sub presiunea apei menajere poate deteriora senzorul. Acoperiți întotdeauna complet senzorii înainte de a spăla pulverizatorul.

Depozitare

Ori de câte ori nu utilizați sistemul brațului ultra sonic pentru o perioadă mare de timp, acoperiți senzorii cu capace anti-praf pentru a-i proteja de intemperii.

  1. Montați capacul pe partea inferioară a carcasei inferioare (Figura 47).

    g035747
  2. Repetați pasul 1 pentru senzorul de la cealaltă secțiune exterioară a brațului.

Înlăturarea defecţiunilor

Note: Pentru informații suplimentare referitoare la diagnoză, consultați manualul de service. Schemele electrice ale produsului pot fi găsite la www.Toro.com.

ProblemPossible CauseCorrective Action
1 sau ambele brațe funcționează defectuos și LED-ul sonic este stins.
  1. Este arsă o siguranță.
  2. Este arsă lampa.
  3. Controlerul electronic sau cablul este deteriorat.
  1. Înlocuiţi siguranţa.
  2. Înlocuiți t.
  3. Contactaţi un distribuitor autorizat Toro.
1 sau ambele brațe funcționează defectuos și lampa pentru brațul sonic se aprinde intermitent lent.
  1. Există o eroare minoră de sistem.
  2. Există o eroare de sistem care se repetă după ștergerea erorii.
  3. Există o defecțiune hidraulică sau mecanică.
  1. Coborâți brațul (brațele) afectat(e) folosind comutatorul (comutatoarele) pentru braț pentru a elimina eroarea.
  2. Dacă eroarea se repetă, contactați un distribuitor autorizat Toro.
  3. Remediați problema hidraulică sau mecanică.
1 sau ambele brațe funcționează defectuos și LED-ul sonic este aprins.
  1. Capacele senzorului se blochează sau se balansează în calea senzorului
  1. Îndepărtați capacul (capacele) de pe carcasa inferioară a senzorului. Montați capacul la partea superioară a senzorului.