Introducere

Acest dispozitiv de atașare este destinat utilizării pe un dispozitiv port-scule compact Toro. Este conceput în principal pentru a pregăti paturile de semințe și gazon prin pulverizarea solului dur, scoaterea și îndepărtarea pietrelor și a reziduurilor. Utilizarea acestui produs în alte scopuri decât cele intenționate poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru alte persoane.

Puteţi contacta Toro direct la www.Toro.com pentru informaţii despre produs şi accesorii, pentru ajutor privind căutarea unui distribuitor sau pentru înregistrarea produsului.

De fiecare dată când aveți nevoie de service, piese originale Toro sau informații suplimentare, contactați un centru de service autorizat sau departamentul Servicii Clienți Toro și pregătiți numărul de model sau de serie al produsului. Figura 1 ilustrează locaţia numerelor de model sau de serie pe produs. Scrieți numerele în spațiul furnizat.

g025978

Acest manual identifică potențialele pericole și conține mesaje de siguranță identificate prin simbolul de alertă de siguranță (Figura 2), semnalizând un pericol care poate cauza rănirea gravă sau moartea dacă nu respectați următoarele măsuri de precauție recomandate.

g000502

Acest manual utilizează 2 cuvinte pentru a evidenţia informaţiile. Important atrage atenţia asupra informaţiilor mecanice speciale şi Notă accentuează informaţiile generale care necesită atenţie specială.

Atenţie

CALIFORNIA

Propunere 65 Avertismente

Utilizarea acestui produs poate cauza expunerea la substanţe chimice cunoscute în Statul California ca substanţe care cauzează cancerul, defectele de naştere sau afecţiuni ale sistemului reproductiv.

Siguranţă în funcţionare

Siguranța generală

Respectați întotdeauna toate instrucțiunile de siguranță pentru a preveni rănirea gravă sau moartea.

  • Nu depășiți capacitatea operațională nominală deoarece mașina poate deveni instabilă, existând riscul de pierdere a controlului.

  • Nu transportați un dispozitiv de atașare cu brațele ridicate sau extinse (dacă este cazul). Transportați întotdeauna dispozitivul de atașare aproape de sol; consultați Poziția pentru transport.

  • Proprietatea sau zona de lucru trebuie să aibă marcate locaţiile cu linii subterane și alte obiecte şi nu săpaţi în zonele respective.

  • Trebuie să citiți și să înțelegeți conținutul acestui Manual al operatorului înainte de a porni mașina.

  • Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra pagube materiale sau vătămări corporale.

  • Nu lăsaţi niciodată copii sau persoane neinstruite să utilizeze maşina.

  • Ţineţi mâinile și picioarele la distanţă de componentele mobile și dispozitivele de atașare.

  • Nu utilizaţi maşina fără apărătoarele şi alte dispozitive de protecţie montate şi funcţionând pe aceasta.

  • Țineţi trecătorii și animalele de companie la o distanţă sigură faţă de maşină.

  • Opriți mașina, scoateți-o din funcțiune și scoateți cheia înainte de efectuarea lucrărilor de service, de alimentare cu combustibil sau de desfundare a mașinii.

Utilizarea sau întreţinerea necorespunzătoare a acestei maşini poate cauza accidentări. Pentru a reduce riscul de accidentare, respectaţi aceste instrucţiuni de siguranţă şi acordaţi întotdeauna atenţie simbolului de alertă privind siguranţa Graphic, care înseamnă Atenţie, Avertisment sau Pericol – instrucţiune privind siguranţa personală. Nerespectarea acestor instrucţiuni poate cauza vătămări corporale sau moartea.

Siguranța în pantă

  • Utilizați mașina pe pantă în sus sau în jos doar cu partea cu încărcătură orientată spre pantă în sus. Distribuția greutății se schimbă în funcție de dispozitivul de atașare. Pentru acest dispozitiv de atașare, partea grea este partea frontală a mașinii.

  • Ridicarea brațelor încărcătorului sau extinderea acestora (dacă este cazul) pe o pantă afectează stabilitatea mașinii. Mențineți brațele încărcătorului coborâte și în poziție retrasă la deplasarea pe pante.

  • Pantele reprezintă un risc major de accidente legate de pierderea controlului și răsturnare, care pot cauza răniri grave sau moartea. Utilizarea mașinii pe o pantă sau pe un teren denivelat necesită atenție suplimentară.

  • Stabiliți-vă propriile proceduri și reguli pentru lucrul pe pante. Aceste proceduri trebuie să includă evaluarea locului pentru a stabili ce suprafețe înclinate sunt sigure pentru utilizarea mașinii. Dați dovadă de simț practic și o judecată bună atunci când realizați această evaluare.

  • Încetiniți și acordați o atenție deosebită pe terenuri deluroase. Condițiile de sol pot afecta stabilitatea mașinii.

  • Nu porniți și nu opriți pe o pantă. Dacă mașina pierde din tracțiune, continuați cu viteză mică și coborâți panta în linie dreaptă.

  • Nu virați pe pante. Dacă trebuie să virați, virați ușor și mențineți partea cu încărcătură orientată spre pantă în sus.

  • La deplasarea pe pante, realizați manevrele ușor și treptat. Nu schimbați brusc viteza sau direcția.

  • Dacă nu vă simțiți confortabil să utilizați mașina pe o pantă, nu o faceți.

  • Aveți grijă la gropi, șanțuri sau denivelări deoarece terenurile denivelate pot cauza răsturnarea mașinii. Iarba înaltă poate ascunde obstacole.

  • Aveți grijă la deplasarea pe suprafețe umede. Tracțiunea redusă poate cauza alunecarea.

  • Verificați zona pentru a vă asigura că solul este suficient de stabil pentru a suporta greutatea mașinii.

  • Utilizați cu atenție mașina în apropiere de:

    • Stații

    • Șanțuri

    • Terasamente

    • Corpuri de apă

    Mașina se poate răsturna brusc dacă o șenilă trece peste margine sau marginea cedează. Păstrați o distanță sigură între mașină și orice sursă de pericol.

  • Nu îndepărtați sau adăugați dispozitive de atașare pe o pantă.

  • Nu parcați maşina pe un teren deluros sau o pantă.

Siguranța în ceea ce privește grebla electrică

  • Păstrați distanța față de dinții care se rotesc în timp ce utilizați grebla electrică.

  • Nu evacuați niciodată direct către alte persoane, animale sau proprietăți.

  • Nu utilizați niciodată dispozitivul de atașare pentru a transporta încărcături.

  • Dacă ați lovit un obiect, opriți motorul, scoateți cheia din contact, inspectați cu atenție dispozitivul de atașare în privința oricăror deteriorări și remediați defectul înainte de a reporni și utiliza dispozitivul de atașare.

  • Coborâți întotdeauna dispozitivul de atașare și opriți mașina de fiecare dată când părăsiți poziția de operare.

Întreţinerea şi depozitarea în siguranță

  • Verificați dispozitivele de fixare în mod frecvent pentru a vă asigura că sunt bine strânse, astfel încât echipamentul să fie în stare de funcționare în siguranță.

  • Consultaţi Manualul operatorului pentru detalii importante dacă dispozitivul de atașare trebuie depozitat pentru o perioadă îndelungată de timp

  • Menţineţi sau înlocuiţi etichetele de siguranţă şi instrucţiuni, dacă este necesar.

Decal-uri instrucţionale şi de siguranţă

Graphic

Instrucţiunile şi autocolantele cu informaţii privind siguranţa sunt uşor vizibile pentru operator şi sunt amplasate lângă orice zonă cu potenţial risc. Înlocuiţi orice autocolant care este deteriorat sau lipseşte.

decal93-9367
decal100-4708
decal93-7321
decal93-9084
decal115-2903
decal133-8061

Rezumat al produsului

g026009
Înălțime53,1 cm
Greutate166 kg
Lățime de greblare122 cm
Tip rolăRolă dințată din carbură cu diametru de 22,4 cm
Unghi rolă20°
Distanță (tub la barieră)3,2 cm
Presiune maximă206,84 bar

Operare

Note: Determinați partea stângă și dreaptă a mașinii din poziția de operare normală.

Note: Consultați Manualul operatorului unității de tracțiune înainte de a instala, utiliza și îndepărta grebla electrică.

Note: Consultați Manualul operatorului unității de tracțiune pentru informații despre instalarea și îndepărtarea dispozitivelor de atașare pe unitatea de tracțiune.

Extinderea roților pivotante

Consultați Manualul operatorului unității de tracțiune pentru informații despre instalarea și îndepărtarea dispozitivelor de atașare de pe unitatea de tracțiune.

  1. Extindeți brațele roților pivotante astfel încât roata pivotantă să se afle în poziția de funcționare.

  2. Fixați brațele roților pivotante în poziție cu știfturile de prindere (⅝ x 3"), știfturi cu cap și gaură pentru cui spintecat (⅝ x 3,5") și știfturile în formă de agrafă (0,094 x 1"), așa cum se arată în Figura 4.

    g026032

Pornirea greblei electrice

  1. Porniți motorul unității de tracțiune.

  2. Coborâți încet grebla electrică la sol.

  3. Cuplați maneta de comandă hidraulică pentru uneltele auxiliare.

  4. Deplasați unitatea de tracțiune înainte sau înapoi, după cum doriți.

    Note: Pentru ca rola să funcționeze eficient, rotiți-o în direcția opusă șenilei unității de tracțiune. Direcția de rotație a rolelor este controlată de comenzile hidraulice ale unității de tracțiune; consultați Figura 5 mai jos.

    g026004

Stabilirea distanței barierei

Distanța normală dintre rolă și barieră pentru condiții medii este de aproximativ 3,2 cm.

Distanța barierei ar trebui să fie aceiași pe toată calea.

Setați distanța de barieră după cum urmează:

  • Pentru a lărgi distanța barierei, slăbiți cele 2 șuruburi în U (⅜") care fixează suportul barierei (Figura 6).

    Note: O deschidere mai largă va permite să treacă mai multă murdărie și rocă.

    g026012
  • Pentru a reduce distanța barierei, strângeți cele 2 șuruburi în U (⅜") care fixează suportul barierei (Figura 6).

Important: Asigurați-vă că rola nu lovește bariera, deoarece piesele ar putea fi deteriorate.

Utilizarea plăcilor de capăt

Plăcile de capăt conțin materialul din fața rolei, în timp ce materialul curat trece printre rolă și barieră. Cu plăcile de capăt montate în poziția de lucru și grebla dreaptă (paralelă cu șenila unității de tracțiune), materialul poate fi mutat, umplând punctele joase.

Puteți monta plăcile de capăt fie pe partea din față, fie pe partea din spate a greblei electrice, în funcție de direcția de greblare. Când mutați plăcile de capăt din față în spate, trebuie să o mutați pe cea stângă în partea dreaptă și pe cea dreaptă în partea stângă.

Pentru a muta placa de capăt, efectuați următoarele:

  1. Scoateți cele 2 știfturi în formă de agrafă de pe știftul plăcii de capăt (Figura 7).

    g026011
  2. Scoateți știftul plăcii de capăt de pe placa de capăt (Figura 7).

  3. Scoateți placa de capăt (Figura 7).

Înclinarea rolei

Puteți înclina rola cu 20° în orice direcție.

Pentru așezare în brazde, scoateți știftul de blocare în unghi (Figura 8), glisați suportul de unghi într-un nou set de găuri și introduceți știftul.

Important: Evitați scăparea greblei electrice pe sol cu rola în rotire. Șocurile bruște, la rotație rapidă, cresc stresul asupra liniei de transmisie și pot provoca daune.

g026013

Transportul greblei electrice

Transportați grebla electrică folosind punctele de ridicare indicate în Figura 9.

Important: Ridicarea greblei electrice în alte puncte poate deteriora echipamentul.

Note: Ridicați echipamentul cu atenție, folosind accesorii adecvate de ridicare.

g026186

Oprirea greblei electrice

  1. Opriți motorul pe unitatea de tracțiune.

  2. Coborâți brațele de ridicare ale unității de tracțiune și coborâți grebla electrică la sol.

  3. Opriți motorul, cuplați frâna de parcare și scoateți cheia din contactul unității de tracțiune.

Poziția pentru transport

Atunci când transportați dispozitivul de atașare, țineți-l cât mai aproape de sol, la cel mult 15 cm deasupra celei mai joase poziții. Înclinați-l spre spate.

g417952

Indicaţii de exploatare

Operarea greblei electrice

  • Începeți întotdeauna greblarea electrică la cea mai mică viteză la sol posibilă. Măriți viteza la sol dacă o permit condițiile.

  • Lucrați întotdeauna la accelerația maximă (turația maximă a motorului).

  • Dacă o piatră sau o altă obstrucție intră în dinți, opriți sistemul hidraulic și deplasați unitatea de tracțiune înainte până când obstrucția este dislocată.

  • Rola trebuie să fie la nivel cu solul. Grebla electrică ar trebui, de asemenea, să fie la nivel cu solul din partea din față spre spate. Pentru a realiza acest lucru, ridicați sau coborâți roțile de calibrare și utilizați cilindrul de înclinare al unității de tracțiune.

  • Pentru a permite rolei să pătrundă mai adânc în pământ, slăbiți mânerul și ridicați roțile de calibrare. Pentru a ridica rola, coborâți roțile de calibrare.

  • Puteți obține un control suplimentar al adâncimii prin înclinarea greblei înainte pe roțile de calibrare pentru a ridica rola sau înclinați grebla spre înapoi pentru a ridica roțile de calibrare și a permite rolei să pătrundă mai adânc.

  • Verificați regulat presiunea aerului din fiecare anvelopă pentru a menține un nivel uniform și constant.

  • Pentru a sparge solul compactat, rotiți înapoi placa de atașare pentru a îndepărta roțile de ghidare de pe sol, astfel încât doar rola dințată să fie în contact cu solul. Controlați viteza la sol pentru a evita blocarea rolei dințate. Îndepărtați plăcile de capăt pentru a permite materialului să se deplaseze din cale dacă încercați doar să spargeți solul.

  • Pentru a îndepărta reziduurile libere, înclinați placa de atașare a unității de tracțiune până când roțile de ghidare controlează adâncimea rolei dințate. Puteți înclina grebla în acest moment pentru a îndepărta reziduurile sau puteți așeza grebla drept cu ambele plăci de capăt instalate pentru a colecta reziduurile. Puteți crește viteza unității de tracțiune atunci când faceți acest lucru.

  • Pentru nivelarea finală, înclinați grebla spre înainte până când dinții rolei dințate abia ating solul. Puteți crește viteza unității de tracțiune pentru a colecta materialul din punctele înalte și a-l lăsa în zonele mai joase.

  • Pentru a acoperi zonele cu iarbă, înclinați placa de atașare a unității de tracțiune în față pentru a sprijini grebla pe roțile de calibrare din față și rola dințată ridicată, astfel încât dinții doar să atingă suprafața. Viteza de deplasare ar trebui să fie mică.

Întreţinere

Program(e) de întreţinere recomandat(e)

Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificaţi presiunea din anvelope.
  • La intervale de 40 de ore
  • Ungeți toate punctele de lubrifiere.
  • Verificarea presiunii din anvelope

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificaţi presiunea din anvelope.
  • Mențineți presiunea aerului în anvelope, deoarece o presiune neuniformă în anvelope poate cauza greblare neuniformă.

    Verificați presiunea la nivelul tijei supapei când anvelopele sunt reci, pentru a determina cea mai corectă valoare a presiunii.

    Dacă presiunea în anvelope este scăzută, umflați anvelopa(ele) la 3,45 bari.

    Ungerea greblei electrice

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 40 de ore
  • Ungeți toate punctele de lubrifiere.
  • Tip de unsoare: Unsoare de uz general nr. 2, pe bază de litiu

    1. Opriți motorul, cuplați frâna de parcare și scoateți cheia din contactul unității de tracțiune.

    2. Așezați grebla electrică pe o suprafață plană.

    3. Curățați fitingurile lubrifiate cu o lavetă.

      Note: Asigurați-vă că ați răzuit orice urme de vopsea de pe partea frontală a fitingurilor.

    4. Aplicați cantitatea necesară de unsoare pe fitingurile de lubrifiere (Figura 11 și Figura 12).

      g026024
      g026173

    Depozitare

    1. Opriți motorul, cuplați frâna de parcare și scoateți cheia din contact.

    2. Depozitați grebla electrică pe o suprafață tare și plană.

    3. Înainte de depozitare pe termen lung, periați murdăria de pe dispozitivul de atașare.

    4. Strângeți toate conexiunile hidraulice slăbite, piulițele și șuruburile.

    5. Lubrifiați toate fitingurile de lubrifiere; consultați Ungerea greblei electrice.

    6. Etanșați sistemul hidraulic împotriva oricărei contaminări și asigurați toate furtunurile hidraulice față de sol pentru a preveni deteriorarea.

    7. Depozitați mașina într-un loc uscat și protejat.

    8. Vopsiți toate zonele care nu au fost vopsite pentru a evita rugina. Vopseaua este disponibilă de la distribuitorul dumneavoastră autorizat de service Toro.

    9. Umflați anvelopele la presiunea recomandată; consultați Verificarea presiunii din anvelope.

    Înlăturarea defecţiunilor

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Rola nu se rotește.
    1. Supapa hidraulică de pe încărcător nu este cuplată.
    2. Supapa de siguranță a încărcătorului nu este reglată corespunzător.
    3. Motor hidraulic uzat sau deteriorat.
    4. Ulei insuficient în sistem.
    5. Capetele furtunului nu sunt complet cuplate.
    6. Există aer în conductele hidraulice.
    7. Există o obstrucție în conductele hidraulice.
    8. Există o obstrucție între rolă și barieră.
    1. Consultați manualul operatorului încărcătorului.
    2. Contactați distribuitorul de service autorizat Toro.
    3. Reparați sau înlocuiți motorul hidraulic.
    4. Efectuați service-ul rezervorului hidraulic al încărcătorului.
    5. Verificați cuplajele furtunurilor și cuplați în mod corect.
    6. Porniți și opriți sistemul auxiliar al încărcătorului de mai multe ori pentru a elimina aerul din conducte.
    7. Înlocuiți conducta obstrucționată sau deteriorată.
    8. Întoarceți rola pentru a elimina obstrucția.
    Există scurgeri de ulei.
    1. Garnitură uzată sau deteriorată.
    2. Furtunuri slăbite sau deteriorate.
    3. Conexiuni slăbite sau deteriorate.
    1. Înlocuiți etanșarea care prezintă scurgeri.
    2. Înlocuiți furtunurile deteriorate și asigurați furtunurile slăbite.
    3. Înlocuiți conexiunile deteriorate ale furtunurilor și strângeți fitingurile slăbite.