Вступ

Косарка призначена для використання найманими промисловими операторами для догляду за газоном на схилах, крутих нерівностях поверхні, ділянках біля води або кромках бункерів. Розроблена для використання літій-іонних акумуляторних батарей Toro 60 В. Ці акумуляторні батареї призначені для заряджання виключно літій-іонними зарядними пристроями Toro 60 В. Використання пристрою не за призначенням може бути небезпечним для вас і оточуючих.

Уважно прочитайте цю інформацію, щоб дізнатися, як правильно експлуатувати та обслуговувати пристрій, а також як уникнути травм і пошкодження пристрою. Ви відповідальні за належну та безпечну експлуатацію пристрою.

Перейдіть за посиланням www.https://www.toro.com/en-GB для отримання додаткової інформації, зокрема порад щодо безпеки, навчальних матеріалів, інформації про аксесуари, допомогу в пошуку дилера або реєстрації пристрою.

Щоразу, коли вам необхідне обслуговування, оригінальні запчастини Toro або додаткова інформація, зверніться до авторизованого сервісного дилера або в службу підтримки клієнтів компанії Toro та зазначте модель і серійні номери вашого пристрою. Тут Рисунок 1 відображено місце розташування моделі та серійних номерів на виробі. Запишіть номери в призначеному місці.

Important: За допомогою мобільного пристрою можна відсканувати QR-код (якщо він наявний) на ярлику із серійним номером, щоб отримати інформацію про гарантію, запчастини та іншу інформацію про виріб.

g414362

Запишіть модель пристрою та серійний номер у полі нижче:

Знак попередження про небезпеку

Знак попередження про небезпеку (Рисунок 2) наводиться як в цьому посібнику, так і на пристрої з метою позначення важливих повідомлень щодо техніки безпеки, яких необхідно дотримуватися, щоб уникнути нещасних випадків.

g000502

Над інформацією, яка попереджає про небезпечні дії або ситуації, розміщено знак попередження про безпеку і супроводжується словом НЕБЕЗПЕЧНО, ЗАСТЕРЕЖЕННЯ або УВАГА.

НЕБЕЗПЕЧНО вказує на неминучу небезпечну ситуацію, яка, якщо її не уникнути, призведе до смерті або серйозних травм.

ЗАСТЕРЕЖЕННЯ вказує на потенційно небезпечну ситуацію, яка, якщо її не уникнути, може призвести до смерті або серйозних травм.

УВАГА вказує на потенційно небезпечну ситуацію, яка, якщо її не уникнути, може призвести до травм легкого або середнього ступеня тяжкості.

У цьому посібнику використано два слова для виділення інформації. Важливо вказує на спеціальну інформацію щодо механічної частини пристрою, а Примітка вказує на загальну інформацію, на яку варто звернути особливу увагу.

Застереження

Каліфорнія

Пропозиція 65 Попередження

Кабель живлення цього пристрою містить свинець, хімічну речовину, що, як вважається в штаті Каліфорнія, спричинює вроджені вади або інші порушення репродуктивної функції. Вимийте руки після користування.

Використання цього пристрою може призвести до контакту з хімічними речовинами, що, як вважається в штаті Каліфорнія, спричинює рак, вроджені вади та порушення репродуктивної функції.

Безпека

ВАЖЛИВІ НАСТАНОВИ ЩОДО БЕЗПЕКИ

Застереження

У процесі експлуатації електричної газонокосарки слід завжди дотримуватись основних заходів безпеки, щоб знизити ризик виникнення пожежі, ураження електричним струмом і отримання тілесних ушкоджень, зокрема:

Прочитайте інструкцію повністю

I. Навчання

  1. Оператор косарки несе відповідальність за будь-які нещасні випадки або небезпечні ситуації, які можуть виникнути стосовно інших осіб або їхнього майна.

  2. Не дозволяйте дітям використовувати косарку, акумуляторну батарею або зарядний пристрій або гратися з ними. Місцеве законодавство може обмежувати вік оператора.

  3. Не дозволяйте дітям або особам, які не пройшли навчання, експлуатувати цей пристрій або обслуговувати його. Дозволяйте експлуатувати та обслуговувати пристрій тільки тим особам, які відповідальні, навчені, ознайомлені з інструкціями та фізично здатні це робити.

  4. Перед експлуатацією косарки, акумуляторної батареї та зарядного пристрою прочитайте всю інструкцію та попереджувальні символи на цих виробах.

  5. Ознайомтеся з елементами керування та правильною експлуатацією косарки, акумуляторної батареї та зарядного пристрою.

II. Підготовка

  1. Не дозволяйте стороннім особам, особливо дітям і домашнім тваринам, перебувати в зоні роботи.

  2. Не використовуйте пристрій, якщо всі захисні пристрої, захисні вимикачі та інші захисні пристрої, як дефлектори та травозбірники, не встановлені та не функціонують належним чином.

  3. Огляньте площу, де буде використовуватися пристрій, і приберіть всі предмети, які можуть зашкодити роботі пристрою або які пристрій може відкинути.

  4. Перед використанням косарки переконайтеся, що лезо, болт леза та вузол леза не зношені та не пошкоджені. Замініть усі пошкоджені або нечитабельні етикетки.

  5. Використовуйте виключно акумуляторну батарею, зазначену компанією Toro. Використання інших аксесуарів і насадок може призвести до підвищення ризику отримання тілесних ушкоджень та виникнення пожежі.

  6. Підключення зарядного пристрою до розетки з неналежним рівнем напруги може призвести до виникнення пожежі або ураження електричним струмом. За необхідності для підключення до розетки використовуйте перехідник штекера відповідної конфігурації.

  7. Не використовуйте пошкоджену або модифіковану акумуляторну батарею чи зарядний пристрій, оскільки вони можуть непередбачувано працювати, що призведе до виникнення пожежі, вибуху або ризику отримання тілесних ушкоджень.

  8. У разі пошкодження шнура живлення зарядного пристрою акумуляторної батареї зверніться до авторизованого дистриб’ютора Toro для його заміни.

  9. Заряджайте акумуляторну батарею виключно за допомогою зарядного пристрою, рекомендованого Toro. Зарядний пристрій, який підходить для одного типу акумуляторної батареї, може призвести до ризику виникнення пожежі під час застосування для заряджання іншої акумуляторної батареї.

  10. Заряджайте акумуляторну батарею лише в добре провітрюваному місці.

  11. Дотримуйтесь усіх інструкцій щодо заряджання і не заряджайте акумуляторну батарею за температури, яка відрізняється від зазначеного в інструкції діапазону температур. Інакше акумуляторна батарея може бути пошкоджена, що збільшить ризик виникнення пожежі.

  12. Одягайтеся належним чином — Одягайте відповідний одяг, зокрема засоби захисту очей; довгі штани; міцне нековзке взуття (не працюйте босоніж або в босоніжках); і засоби захисту органів слуху. Зав’яжіть довге волосся та не вдягайте вільний одяг або обвислі прикраси, які можуть потрапити під рухомі частини. Під час роботи в умовах запиленості використовуйте респіратор. Рекомендовано використовувати гумові рукавички.

III. Експлуатація

  1. Контакт з лезом, що рухається, може призвести до серйозних тілесних ушкоджень. Руки та ноги слід тримати якомога далі від зони різання та всіх рухомих частин косарки. Тримайтеся якомога далі від будь-яких отворів для викиду трави.

  2. Використання цього пристрою не за призначенням може бути небезпечним для вас і оточуючих.

  3. Перед запуском косарки відключіть самохідний привід (якщо такий передбачений).

  4. Під час запуску двигуна не нахиляйте косарку.

  5. Щоб запобігти ненавмисному запуску, переконайтеся, що кнопка електричного запуску витягнута з перемикача електричного запуску перед підключенням акумуляторної батареї та експлуатацією косарки.

  6. Будьте уважні під час експлуатації косарки. Не займайтеся будь-якою діяльністю, яка відвертає увагу; інакше можуть виникнути травми або пошкодження майна.

  7. Перед налаштуванням, обслуговуванням, чищенням або зберіганням косарки зупиніть її, витягніть кнопку електричного запуску з вимикача електричного запуску, зачекайте зупинки всіх рухомих частин і зніміть акумуляторну батарею з косарки.

  8. Знімайте акумуляторну батарею та перемикайте кнопку електричного запуску косарки в положення «Вимкнено», коли залишаєте її без нагляду або перед заміною аксесуарів.

  9. Не застосовуйте до косарки силу. Дозвольте їй виконувати роботу краще й безпечніше з тією швидкістю, для якої вона була спроєктована.

  10. Будьте пильними — стежте за тим, що ви робите, і будьте раціональними під час експлуатації косарки. Не користуйтеся косаркою, коли ви хворієте, втомлені або перебуваєте у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

  11. Не використовуйте газонокосарку з акумуляторною батареєю під час дощу.

  12. Експлуатуйте косарку виключно в умовах хорошої видимості та відповідних погодних умов. Не використовуйте косарку, якщо існує ризик удару блискавкою.

  13. Будьте особливо обережні, рухаючись заднім ходом або коли тягнете косарку на себе.

  14. Завжди забезпечуйте стабільне положення ніг та зберігайте рівновагу, особливо на схилах. Схили слід косити впоперек, не можна косити рухами вгору-вниз. Змінюючи напрямок на схилах, будьте дуже обережні. Не косіть на схилах понад 45°. Під час роботи з косаркою можна лише ходити, бігати заборонено.

  15. Не направляйте на когось покошений матеріал, що викидається. Уникайте попадання покошеного матеріалу на стіну чи перешкоду; вона може рикошетом полетіти у вашу сторону. Зупиняйте лезо(-а) під час перетину не покритих травою поверхонь.

  16. Слідкуйте за ямами, коліями, нерівностями, камінням або іншими прихованими предметами. Нерівна поверхня може призвести до втрати рівноваги або опори.

  17. Мокра трава або листя можуть призвести до отримання серйозних тілесних ушкоджень, якщо ви посковзнетеся і торкнетеся леза. Не косіть в умовах високої вологості. Не косіть під час дощу.

  18. Якщо косарка вдарилась об якийсь об’єкт або почала вібрувати, негайно вимкніть її, витягніть кнопку електричного запуску з вимикача електричного запуску, зачекайте зупинки всіх рухомих частин і зніміть акумуляторну батарею, перш ніж перевіряти косарку на наявність пошкоджень. Виконайте всі необхідні ремонтні роботи перед відновленням експлуатації пристрою.

  19. Зупиніть косарку та витягніть кнопку електричного запуску з вимикача електричного запуску перед завантаженням косарки для транспортування.

  20. За неналежних умов з акумуляторної батареї може витікати рідина; уникайте контакту з нею. Якщо ви випадково торкнулись рідини, змийте її водою. У разі потрапляння рідини в очі зверніться по медичну допомогу. Рідина, що витікає з акумуляторної батареї, може викликати подразнення або опіки.

IV. Технічне обслуговування та зберігання

  1. Перед налаштуванням, обслуговуванням, чищенням або зберіганням косарки зупиніть її, витягніть кнопку електричного запуску з вимикача електричного запуску, зачекайте зупинки всіх рухомих частин і зніміть акумуляторну батарею з косарки.

  2. Не намагайтеся самостійно відремонтувати косарку, окрім випадків, зазначених в інструкції. Зверніться до авторизованого дистриб’ютора компанії Toro з питань виконання технічного обслуговування косарки для використання ідентичних запасних частин.

  3. Під час обслуговування косарки надягайте рукавички та засоби захисту очей.

  4. Загострюйте тупе лезо з обох сторін, щоб зберегти баланс. Очистіть лезо та переконайтеся, що воно збалансоване.

  5. Замініть лезо, якщо воно зігнулось, зносилось або тріснуло. Незбалансоване лезо призводить до вібрації, яка може пошкодити двигун або спричинити травми.

  6. Під час технічного обслуговування леза пам’ятайте, що лезо все ще може рухатися, навіть якщо джерело живлення вимкнено.

  7. Для досягнення найкращої продуктивності використовуйте лише оригінальні запасні частини та аксесуари Toro. Запасні частини та аксесуари інших виробників можуть бути небезпечними, і їхнє використання може призвести до анулювання гарантії на виріб.

  8. Підтримуйте косарки в належному робочому стані. Ріжучі кромки необхідно загострювати та очищати для найкращої та найбезпечнішої роботи. Ручки мають бути сухими, чистими та незабрудненими маслом та мастилом. Захисні елементи корпусу слід повинні бути встановлені на належне місце та знаходитись в робочому стані. Леза слід постійно загострювати. Використовуйте лише ідентичні леза на заміну.

  9. Перевірте косарку на наявність пошкоджених деталей. Якщо є пошкоджені захисні елементи корпусу або інші деталі, визначте, чи косарка працюватиме належним чином. Перевірте відсутність неправильно встановлених деталей або частин, що затримують рух, зламаних деталей, кріплень та будь-яких інших умов, які можуть вплинути на роботу косарки. Якщо в інструкції не вказано інше, зверніться до авторизованого дистриб’ютора Toro для ремонту або заміни пошкоджених захисних елементів корпусу чи деталей пристрою.

  10. Коли акумуляторна батарея не використовується, тримайте її якомога далі від металевих предметів, як-от канцелярські скріпки, монети, ключі, цвяхи та шурупи, які можуть з’єднати одну клему з іншою. Замикання клем акумуляторної батареї може призвести до опіків або виникнення пожежі.

  11. Слід часто перевіряти затяжку кріпильних болтів леза та двигуна.

  12. Коли косарка не використовується, зберігайте її в сухому, надійному, недоступному для дітей місці.

  13. Уникайте впливу вогню або надмірних температур на акумуляторну батарею чи косарку. Взаємодія з вогнем або температура вище 130 °C (265 °F) може призвести до вибуху.

  14. УВАГА! Неналежне поводження з акумуляторною батареєю може становити ризик виникнення пожежі, вибуху або хімічного опіку.

    • Не розбирайте акумуляторну батарею.

    • Замінюйте акумуляторну батарею лише на оригінальну акумуляторну батарею Toro; використання іншого типу акумуляторної батареї може призвести до виникнення пожежі або ризику отримання травм.

    • Зберігайте акумуляторні батареї в недоступному для дітей місці та в оригінальній упаковці, поки ви не почали їх використання.

ЗБЕРІГАЙТЕ ЦЕ

ІНСТРУКЦІЇ

Знаки безпеки та вказівки

Graphic

Етикетки та інструкції з безпеки добре помітні для оператора й розташовані поряд з будь-якою потенційною небезпечною зоною. Замініть усі пошкоджені або відсутні наклейки.

decal111-9826
decal133-8054
decal94-8072
g017410
decal134-4551
decal134-8067

Налаштування

Встановлення стопора руків’я

Частини потрібні для цього процесу

Нижнє руків’я1
Стопор1
Шайба (6 мм)2
Гайка самостопорна (6 мм)1

Note: Стопор можна використовувати лише для підтримки руків’я у вертикальному положенні під час збірки руків’я в нижньому положенні на 103,4 см (40–¾ дюймів).

g414363
  1. Визначте висоту руків’я, коли стопор закріплено на кронштейні верхнього упора (Рисунок 3).

  2. Зіставте отвір у стопорі з болтом у нижній частині руків’я (Рисунок 4).

    g462033
  3. Закріпіть стопор на руків’ї за допомогою 2 шайб (6 мм) і самостопорної гайки (6 мм).

  4. Затягніть самостопорну гайку.

    Note: Переконайтеся, що ви можете повертати стопор.

Встановлення руків’я

Частини потрібні для цього процесу

T-подібні втулки4
Болт (6 x 55 мм)2
Шайба (6 мм)7
Гайка самостопорна (6 мм)2
Верхнє руків’я1
U-подібний болт2
Кругла ручка2
Гвинт з круглою головкою1
Затискач кабелю1
Гайка самостопорна1
Кабельна стяжка2

Встановлення нижнього руків’я на косарку

  1. Встановіть 2 Т-подібні втулки у кромки нижнього руків’я деки косарки (Рисунок 5).

    g367117
  2. Вирівняйте стопор руків’я з кронштейном верхнього упора на деці (Рисунок 6).

    g414364
  3. Вирівняйте отвір руків’я у втулках (Рисунок 7) і закріпіть руків’я на косарці за допомогою болта (6 x 55 мм), 2 шайб (6 мм) і самостопорної гайки (6 мм).

    g367302
  4. Повторіть крок 3 на іншому боці косарки.

Встановлення верхнього та нижнього руків’я

  1. Вирівняйте отвори верхнього руків’я з отворами нижнього руків’я (Рисунок 8).

    g364684
  2. З’єднайте верхнє руків’я з нижнім за допомогою 2 U-подібних болтів, 2 гайок (6 мм) і 2 круглих ручок.

Підключення кабелю до кріплення важеля присутності оператора

  1. Стисніть ніжку важеля присутності оператора, доки не зможете зняти її з верхнього руків’я, а потім зніміть важіль з косарки (Рисунок 9).

    g367353
  2. Вставте муфту кабелю через отвір у кронштейні важеля присутності оператора, як показано на Рисунок 10.

    g367914
  3. Вставте кінець важеля присутності оператора в руків’я, злегка стисніть інший кінець важеля та вставте її в руків’я (Рисунок 11).

    g367358

Встановлення перемикача електричного запуску

  1. Встановіть перемикач електричного запуску на руків’я, як показано на зображенні (Рисунок 12).

    Note: Використовуйте нижній з 2 кріпильних отворів на руків’ї.

    g462046
  2. Вирівняйте кабель важеля присутності оператора з верхнім жолобом кабелю перемикача електричного запуску.

  3. Вирівняйте затискач кабелю із кабелем і перемикачем.

  4. Закріпіть затискач, трос і перемикач на верхньому руків’ї за допомогою гвинта з круглою головкою і самостопорної гайки.

Закріплення кабелів на руків’ї

Закріпіть кабелі на руків’ї за допомогою кабельних стяжок, як показано на малюнку Рисунок 13.

g465529

Огляд пристрою

g414369

Важіль присутності оператора

Важіль присутності оператора (Рисунок 14) контролює живлення двигуна.

  • Щоб запустити двигун, притисніть важіль до руків’я.

  • Відпустіть важіль на руків’ї, щоб вимкнути двигун.

Кнопка електричного запуску

Кнопка електричного запуску (Рисунок 14) вставляється в перемикач електричного запуску, і разом вони використовуються для керування електродвигуном.

Технічні характеристики косарки

Модель

Ширина зрізу

Ширина пристрою

02614T

465 мм (18–½ дюймів)

575 мм (22–½ дюймів)

Температурний діапазон заряджання, експлуатації та зберігання

Характеристики температурного режиму

Заряджання або зберігання акумуляторної батареї

Використання акумуляторної батареї

Використання косарки

5 °C (41 °F) – 40 °C (104 °F)*

-30 °C (-22 °F) – 49 °C (120 °F)*

0 °C (32 °F) – 49 °C (120 °F)*

*Час заряджання може збільшитися, якщо заряджання акумуляторної батареї відбувається поза межами зазначеного діапазону температур.

Зберігайте косарку, акумуляторну батарею та зарядний пристрій у закритому, чистому та сухому місці.

Пристосування/аксесуари

Для вдосконалення та розширення експлуатаційних можливостей пристрою в наявності є пристосування та аксесуари, затвердженні компанією Toro. Зверніться до свого авторизованого сервісного дилера, до авторизованого дистриб’ютора компанії Toro або відвідайте вебсайт www.Toro.com з метою ознайомлення зі списком усіх затверджених пристосувань та аксесуарів.

Для забезпечення оптимальної продуктивності та постійної сертифікації безпеки експлуатації пристрою використовуйте лише оригінальні запчастини та аксесуари від компанії Toro. Запчастини та аксесуари інших виробників можуть бути небезпечними, і їх використання може призвести до втрати гарантії на виріб.

Експлуатація

Перед експлуатацією

Встановлення акумуляторної батареї в косарку

Important: Використовуйте акумуляторну батарею лише в межах відповідного діапазону температур; див. Технічні характеристики.

  1. Витягніть кнопку електричного запуску з вимикача електричного запуску; див. Запуск косарки.

  2. Огляньте акумуляторну батарею, щоб переконатися, що вентиляційні отвори очищені від пилу та сміття.

  3. Відкрийте кришку відсіку акумуляторної батареї (Рисунок 15).

  4. Вирівняйте електричні контакти акумуляторної батареї з електричними контактами у відсіку.

  5. Вставте акумуляторну батарею в електричні контакти відсіку так, щоб вона надійно зафіксувалася.

  6. Закрийте кришку відсіку акумуляторної батареї.

    Note: Якщо кришка відсіку акумуляторної батареї не закривається повністю, це означає, що батарея не повністю вставлена та зафіксована у відсіку.

g414371

Під час експлуатації

Запуск косарки

  1. Вставте ключ електричного запуску в перемикач електричного запуску (Рисунок 16).

    g367528
  2. Візьміться за руків’я та за важіль присутності оператора та притисніть важіль до руків’я (Рисунок 16).

  3. Натисніть кнопку запуску.

  4. Перш ніж експлуатувати косарку, дайте двигуну попрацювати на повній швидкості.

Вимкнення косарки

  1. Відпустіть важіль присутності оператора (Рисунок 17).

    g367527
  2. Очікуйте зупинки двигуна, тримаючи руків’я.

  3. Вийміть ключ електричного запуску з перемикача електричного запуску.

Зняття акумуляторної батареї з косарки

  1. Вимкніть косарку, див. Вимкнення косарки.

  2. Відкрийте кришку відсіку акумуляторної батареї (Рисунок 18).

  3. Натисніть на фіксатор акумуляторної батареї, щоб від’єднати її та вийняти.

  4. Закрийте кришку відсіку акумуляторної батареї.

g414370

Підтримка руків’я за допомогою стопора

Руків’я встановлене в нижньому положенні

Note: Якщо руків’я встановлене в нижньому положенні 103 см (40–½ дюйма), використовуйте стопор для підтримки руків’я у вертикальному положенні.

g367257
  • Щоб звільнити руків’я, підніміть його та поверніть стопор вперед (Рисунок 19).

  • Для підтримки руків’я, розташуйте його у відповідній позиції та поверніть стопор назад.

Регулювання висоти зрізу

Застереження

Регулювання висоти зрізу може призвести до контакту з рухомим лезом, спричинивши серйозну травму.

  • Відпустіть важіль присутності оператора та зачекайте, поки всі рухомі частини зупиняться.

  • Працюючи з лезом, надягайте рукавиці, що не пошкоджуються.

Зняття леза

  1. Вимкніть косарку, витягніть кнопку електричного запуску та вийміть акумуляторну батарею; див. Вимкнення косарки.

  2. Покладіть косарку на бік.

    g414372
  3. Використовуйте дерев’яний брусок, щоб втримати лезо (Рисунок 21).

    g364888
  4. Використайте гайковий ключ, щоб вийняти лезо, повертаючи гвинт проти годинникової стрілки (Рисунок 21).

    Important: Під час зняття леза надягайте захисні окуляри та стійкі до порізів рукавички.

Розміщення прокладок леза

Змініть положення прокладок, щоб відрегулювати висоту зрізу, як показано на Рисунок 22.

Note: Кожна прокладка змінює висоту різання леза на 6,3 мм (¼ дюйма).

g364990

Встановлення леза

  1. Вирівняйте вигнуті кінці леза в бік косарки та з’єднайте фіксатор, лезо, прокладки та конічну прокладку з робочим колесом за допомогою болта.

    Important: Конічну прокладку слід встановлювати безпосередньо під робочим колесом, а фіксатор під головкою болта.

    g364923
  2. Затягніть болт леза до 75 Н∙м (55 фут-фунтів).

    Important: Болт, затягнутий до 75 Н∙м (55 фут-фунтів) дуже тугий. Тримаючи ріжуче лезо за дерев’яний брусок, натисніть на динамометричний ключ і затягніть болт.

    g364889
  3. Поставте косарку у вертикальне положення.

Поради з використання

Загальні поради щодо косіння

  • Помістіть кільце стопора під упор, щоб покращити керованість косарки.

    g367278
  • Огляньте ділянку, де буде використовуватися пристрій, і приберіть всі предмети, які він може відкинути.

  • Не допускайте, щоб лезо вдарялось об тверді предмети. Ніколи не косіть будь-який об’єкт навмисно.

  • Якщо косарка вдарилась об якийсь об’єкт або почала вібрувати, негайно вимкніть її, вийміть ключ електричного запуску, і перевірте косарку на наявність пошкоджень.

  • Щоб отримати найкращу продуктивність, переконайтеся, що лезо гостре перед початком покосу.

  • Замініть пошкоджене лезо новим запасним лезом Toro.

Косіння трави

  • Найкраще обрізати лише приблизно третину травинки. Обрізати більше ніж на третину (30 мм або 1–¼ дюйма), не рекомендується, якщо трава рідка, або у пору пізньої осені, коли трава росте повільніше.

  • Не косіть траву висотою понад 15 см (6 дюймів), оскільки косарка може забитися або двигун може зупинитись.

  • Мокра трава та листя на подвір’ї зазвичай злипаються та можуть призвести до забивання косарки або зупинки двигуна. За можливості косіть лише за сухої погоди.

    Застереження

    Мокра трава або листя можуть призвести до отримання серйозних травм, якщо ви посковзнетеся і торкнетеся леза.

    За можливості косіть лише за сухої погоди.

  • Пам’ятайте про потенційну небезпеку виникнення пожежі в засушливих умовах. Дотримуйтеся місцевих норм протипожежної безпеки та тримайте косарку якомога далі від сухої трави та залишків листя.

  • Якщо газон виглядає незадовільно, спробуйте одне або більше з вказаного нижче:

    • Огляньте ріжучий блок та/або замініть ріжуче лезо.

    • Під час косіння ходіть повільніше.

    • Збільшите висоту зрізу на косарці.

    • Частіше косіть траву.

    • Перекривайте смуги скошування замість того, щоб зрізати одну смугу під час кожного проходу.

Скошування листя

  • Після стрижки газону переконайтеся, що половину газону видно крізь скошене листя. Можливо, доведеться зробити більше одного проходу по листю.

  • Не рекомендується косити траву довжиною понад 15 см (6 дюймів). Якщо покриття з листя занадто щільне, косарка може забитися, що призведе до зупинки двигуна.

  • Знизьте швидкість косіння, якщо машина не зрізає листя достатньо дрібно.

Після експлуатації

Заряджання акумуляторної батареї

Important: Акумуляторна батарея не повністю заряджена одразу після купівлі. Перед першим використанням інструменту вставте акумуляторну батарею в зарядний пристрій і заряджайте її, поки світлодіодний дисплей не вкаже, що акумуляторна батарея повністю заряджена. Ознайомтеся з усіма заходами безпеки.

Important: Заряджайте акумуляторну батарею лише за температури навколишнього середовища, яка знаходиться в межах зазначеного температурного діапазону; див. Температурний діапазон заряджання, експлуатації та зберігання.

Note: Натисніть кнопку індикатора заряду батареї на акумуляторній батареї, щоб побачити поточний заряд (світлодіодні індикатори).

  1. Переконайтеся, що вентиляційні отвори на акумуляторній батареї та зарядному пристрої очищені від пилу та сміття.

    g290533
  2. Вставте зарядний пристрій у роз’єм акумуляторної батареї (Рисунок 26).

  3. Вставте акумуляторну батарею в зарядний пристрій до упору (Рисунок 26).

  4. Зачекайте, поки акумуляторна батарея зарядиться; перегляньте наведену нижче таблицю стану зарядного пристрою для визначення стану зарядного пристрою.

    Таблиця стану зарядного пристрою

    Світлодіодні індикаториІндикація
    ВимкненоНе вставлено акумуляторну батарею
    Блимає зеленимАкумуляторна батарея заряджається
    ЗеленийАкумуляторна батарея заряджена
    ЧервонийАкумуляторна батарея та/або зарядний пристрій перебувають вище або нижче зазначеного діапазону температур*
    Блимаючий червонийПомилка заряджання акумуляторної батареї**

    * Дивіться Температурний діапазон заряджання, експлуатації та зберігання для отримання додаткових відомостей.

    ** Дивіться для отримання додаткових відомостей.

    Important: Акумуляторну батарею можна залишати на зарядному пристрої на короткий час між використаннями.Якщо акумуляторна батарея не буде використовуватись довший час, вийміть її із зарядного пристрою; див. Підготовка косарки до зберігання.

  5. Щоб вийняти акумуляторну батарею, витягніть її із зарядного пристрою.

Технічне обслуговування

Note: Визначте ліву та праву сторони косарки у нормальному робочому положенні.

Рекомендований(і) план(и) технічного обслуговування

Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
Перед кожним використанням або щодня
  • Перевірте лезо на знос або пошкодження.Якщо лезо пошкоджено, негайно замініть його.
  • Очистіть косарку від скошеної трави та бруду.
  • Після кожного використання
  • Очистіть косарку від скошеної трави та бруду.
  • Щороку
  • Замініть лезо або заточіть його (частіше, якщо лезо швидко тупиться).
  • Підготовка до технічного обслуговування

    1. Перемістіть косарку на рівну поверхню.

    2. Вимкніть косарку, витягніть кнопку електричного запуску та вийміть акумуляторну батарею; див. Вимкнення косарки.

    Технічне обслуговування леза

    Застереження

    Під час технічного обслуговування леза воно все ще може рухатися, навіть якщо джерело живлення вимкнено. Лезо гостре; дотики до леза можуть призвести до серйозних травм.

    • Тримайте руки та ноги якомога далі від рухомого леза.

    • Під час обслуговування леза надягайте рукавички.

    Перевірка леза

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    Перед кожним використанням або щодня
  • Перевірте лезо на знос або пошкодження.Якщо лезо пошкоджено, негайно замініть його.
    1. Підготуйте косарку до технічного обслуговування; див. Підготовка до технічного обслуговування.

    2. Покладіть косарку на бік.

      g414372
    3. Перевірте лезо на знос або пошкодження.

      • Якщо лезо пошкоджене або тріснуте, негайно вийміть і замініть його.

      • Якщо край леза тупий або має нерівності, зніміть його, заточіть або замініть, після чого встановіть лезо.

    4. Поставте косарку у вертикальне положення.

    Заміна леза

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    Щороку
  • Замініть лезо або заточіть його (частіше, якщо лезо швидко тупиться).
  • Important: Для встановлення леза потрібен динамометричний ключ. Якщо у вас немає динамометричного ключа або вам незручно виконувати цю процедуру, зверніться до авторизованого сервісного дилера або авторизованого дистриб’ютора Toro.

    Зняття леза

    1. Підготуйте косарку до технічного обслуговування; див. Підготовка до технічного обслуговування.

    2. Покладіть косарку на бік.

      g414372
    3. Запишіть розташування прокладок.

      g364990
    4. Використовуйте дерев’яний брусок, щоб втримати лезо (Рисунок 30).

      g364888
    5. Використайте гайковий ключ, який йде у комплекті з косаркою, щоб зняти лезо, обертаючи болт леза проти годинникової стрілки (Рисунок 29).

      Important: Під час зняття леза надягайте захисні окуляри та стійкі до порізів рукавички.

    Встановлення леза

    1. Вирівняйте вигнуті кінці леза в бік косарки та з’єднайте фіксатор, лезо, прокладки та конічну прокладку з робочим колесом за допомогою болта.

      Important: Конічну прокладку завжди слід встановлювати безпосередньо під робочим колесом, а фіксатор під головкою болта.

      g364923
    2. Затягніть болт леза до 75 Н∙м (55 фут-фунтів).

      Important: Болт, затягнутий до 75 Н∙м (55 фут-фунтів) дуже тугий. Тримаючи ріжуче лезо за дерев’яний брусок, натисніть на динамометричний ключ і затягніть болт.

      g364889
    3. Поставте косарку у вертикальне положення.

    Очищення косарки

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    Перед кожним використанням або щодня
  • Очистіть косарку від скошеної трави та бруду.
  • Після кожного використання
  • Очистіть косарку від скошеної трави та бруду.
  • Застереження

    Косарка може викидати покошений матеріал з-під корпусу.

    • Використовуйте засоби для захисту очей.

    • Залишайтеся в робочому положенні (за руків’ям).

    • Не пускайте сторонніх осіб на ділянку косіння.

    1. Вимкніть косарку, витягніть кнопку електричного запуску та вийміть акумуляторну батарею; див. Вимкнення косарки.

    2. Покладіть косарку на бік.

    3. Використовуйте щітку або повітря під тиском, щоб видалити траву та сміття з корпусу двигуна та деки.

    Зберігання

    Important: Зберігайте косарку, акумуляторну батарею та зарядний пристрій лише при температурах, що знаходяться в межах зазначеного діапазону; див. Температурний діапазон заряджання, експлуатації та зберігання.

    Підготовка косарки до зберігання

    1. Очистіть косарку.

    2. Вийміть ключ електричного запуску з перемикача електричного запуску.

    3. Витягніть акумуляторну батарею та перевірте її на наявність пошкоджень.

      Note: Не зберігайте косарку із встановленою акумуляторною батареєю.

    4. Заряджайте акумуляторну батарею, доки 2 або 3 світлодіодні індикатори не засвітяться на ній зеленим.

      Important: Не зберігайте акумуляторну батарею повністю зарядженою або повністю розрядженою

    5. Перевірте лезо на знос або пошкодження. Якщо лезо затупилось — заточіть, якщо лезо пошкоджене — замініть його.

    6. Затягніть усі гайки, болти та гвинти.

    7. Зберігайте косарку, акумуляторну батарею та зарядний пристрій у прохолодному, чистому та сухому місці.

      • Зберігайте косарку, ключ електричного запуску, акумуляторну батарею та зарядний пристрій якомога далі від дітей.

      • Тримайте косарку, акумуляторну батарею та зарядний пристрій якомога далі від корозійних речовин, як-от хімічні засоби для саду та солі для боротьби з льодом.

      • Не зберігайте акумуляторну батарею на відкритому повітрі або в транспортному засобі.

    Підготовка косарки до використання

    1. Заряджайте акумуляторну батарею, доки лівий індикатор на зарядному пристрої не засвітиться зеленим або всі 4 світлодіодні індикатори акумуляторної батареї не стануть зеленими.

    2. Вставте акумуляторну батарею в косарку; див. Встановлення акумуляторної батареї в косарку.

    Діагностика таусунення несправностей

    Виконуйте лише дії, описані в цій інструкції. Якщо ви не можете розв’язати проблему, зверніться до авторизованого дилера з обслуговування або авторизованого дистриб’ютора Toro для завершення всіх подальших робіт з перевірки, технічного обслуговування та ремонту.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Косарка не запускається.
    1. Акумуляторна батарея не повністю встановлена в косарку.
    2. Акумуляторна батарея не заряджена.
    3. Акумуляторна батарея пошкоджена.
    4. З косаркою виникла інша проблема, пов’язана з електрикою.
    1. Витягніть акумуляторну батарею, а потім встановіть її в косарку, переконавшись, що вона повністю вставлена та зафіксована.
    2. Витягніть акумуляторну батарею з косарки та зарядіть її.
    3. Замініть акумуляторну батарею.
    4. Зверніться до авторизованого сервісного дилера або авторизованого дистриб’ютора Toro.
    Косарка не працює безперервно.
    1. На проводах акумуляторної батареї є волога.
    2. Акумуляторна батарея не повністю встановлена в косарку.
    1. Дайте акумуляторній батареї висохнути або витріть її насухо.
    2. Витягніть акумуляторну батарею, а потім встановіть її в косарку, переконавшись, що вона повністю вставлена та зафіксована.
    Косарка не досягає повної потужності.
    1. Заряд акумуляторної батареї надто низький.
    2. Забилися вентиляційні отвори.
    1. Витягніть акумуляторну батарею з косарки та повністю зарядіть її.
    2. Очистіть вентиляційні отвори.
    Акумуляторна батарея швидко розряджається.
    1. Температура акумуляторної батареї вище або нижче відповідного діапазону температур.
    1. Перемістіть акумуляторну батарею у сухе місце з температурою від 5 °C (41 °F) до 40 °C (104 °F).
    Зарядний пристрій не працює.
    1. Температура зарядного пристрою вище або нижче вказаного діапазону.
    2. Розетка, до якої підключено зарядний пристрій, не має живлення.
    1. Від’єднайте зарядний пристрій від розетки та перенесіть його в сухе місце з температурою від 5 °C (41 °F) до 40 °C (104 °F).
    2. Зверніться до кваліфікованого електрика, щоб відремонтувати розетку.
    Світлодіодний індикатор на зарядному пристрої червоний.
    1. Температура зарядного пристрою та/або акумуляторної батареї вище або нижче вказаного діапазону.
    1. Від’єднайте зарядний пристрій і перемістіть зарядний пристрій і акумуляторну батарею в сухе місце з температурою від 5 °C (41 °F) до 40 °C (104 °F).
    Світлодіодний індикатор на зарядному пристрої блимає червоним.
    1. Виникла помилка зв’язку між акумуляторною батареєю та зарядним пристроєм.
    2. Ємність акумуляторної батареї низька.
    1. Витягніть акумуляторну батарею із зарядного пристрою, від’єднайте зарядний пристрій від розетки та зачекайте 10 секунд. Знову підключіть зарядний пристрій до розетки та встановіть акумулятор на зарядний пристрій. Якщо світлодіодний індикатор на зарядному пристрої все ще блимає червоним, повторіть цю процедуру ще раз. Якщо світлодіодний індикатор на зарядному пристрої все ще блимає червоним після 2 спроб, належним чином утилізуйте акумуляторну батарею на підприємстві для переробки акумуляторних батарей.
    2. Належним чином утилізуйте акумуляторну батарею на підприємстві для переробки акумуляторних батарей.
    Косарка або двигун надмірно вібрує.
    1. Нижня частина корпусу косарки містить обрізки та сміття.
    2. Болти кріплення двигуна ослаблені.
    3. Болт ріжучого диска ослаблений.
    1. Очистіть під корпусом косарки.
    2. Затягніть болти кріплення двигуна.
    3. Затягніть болт ріжучого диска.
    Косарка видає звуковий сигнал.
    1. Акумуляторна батарея не заряджена.
    2. Косарка перевантажена.
    3. З косаркою виникла інша проблема, пов’язана з електрикою.
    1. Витягніть акумуляторну батарею з косарки та зарядіть її.
    2. Косіть траву на вищій висоті зрізу або ходіть повільніше під час косіння.
    3. Спробуйте інші дії з усунення несправностей. Якщо сигнал все ще звучить, зверніться до авторизованого дилера сервісного обслуговування.
    Якість покосу низька або незадовільна.
    1. Лезо затупилось.
    2. У ріжучій деці накопичилося сміття.
    1. Загостріть або замініть лезо.
    2. Очистіть під косаркою.
    Нерівний візерунок покосу..
    1. Ви косите в одному й тому ж напрямі кілька разів.
    2. Нижня частина корпусу косарки містить обрізки та сміття.
    1. Змініть напрямок покосу.
    2. Очистіть під корпусом косарки.
    Косарка косить нерівно.
    1. Лезо затупилось.
    2. Ви косите в одному й тому ж напрямі кілька разів.
    3. Нижня частина корпусу косарки містить обрізки та сміття.
    4. Виникла проблема з електрикою косарки.
    1. Загостріть або замініть лезо.
    2. Змініть напрямок покосу.
    3. Очистіть під корпусом косарки.
    4. Зверніться до авторизованого сервісного дилера або авторизованого дистриб’ютора Toro.