Johdanto

Tämä ajettava vaakatasoleikkuri on tarkoitettu kaupalliseen ammattikäyttöön. Se on tarkoitettu pääasiassa asuinkiinteistöjen ja kaupallisten kiinteistöjen viheralueiden ruohonleikkuuseen. Tuotteen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta oppisit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Käy osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja käyttökoulutukseen liittyviä materiaaleja, tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai haluat rekisteröidä tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteen malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Kuva 1 näyttää laitteen malli ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Skannaa sarjanumerokilvessä (jos varusteena) oleva QR-koodi mobiililaitteella, niin saat tuotetietoja sekä takuu- ja varaosatietoja.

g398597

Tämä tuote on asianmukaisten eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on erillisessä tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Turvaohjeet

Koneen yleiset turvallisuusvaroitukset

Graphic VAROITUS: Tutustu kaikkiin tämän koneen mukana toimitettuihin turvallisuusvaroituksiin, ohjeisiin, teknisiin tietoihin ja kuviin.

Varoitusten ja ohjeiden laiminlyönti saattaa johtaa sähköiskuun, tulipaloon ja/tai vakavaan loukkaantumiseen.

Varoituksissa ”koneella” tarkoitetaan hankkimaasi verkkovirralla toimivaa (johdollista) konetta tai akkukäyttöistä (johdotonta) konetta.

  1. Työskentelyalueen turvallisuus

    1. Pidä työskentelyalue siistinä ja hyvin valaistuna.Onnettomuuksia sattuu helposti sotkuisilla tai pimeillä alueilla.

    2. Älä käytä konetta räjähdysvaarallisissa tiloissa, kuten syttyvien nesteiden, kaasujen tai pölyn läheisyydessä.Koneen käytöstä syntyy kipinöitä, jotka voivat sytyttää pölyn tai kaasun.

    3. Pidä lapset ja sivulliset etäällä koneen käytön aikana.Häiriötekijät voivat johtaa laitteen hallinnan menettämiseen.

  2. Sähköturvallisuus

    1. Koneen pistotulppien on sovittava pistorasiaan. Älä koskaan muokkaa pistotulppaa mitenkään. Älä käytä mitään sovitintulppaa maadoitetun koneen kanssa.Muuttamattomat pistotulpat ja niihin sopivat pistorasiat vähentävät sähköiskuvaaraa.

    2. Vältä kehon kosketusta maadoitettuihin pintoihin, kuten putkiin, lämpöpattereihin, liesiin ja jääkaappeihin.Sähköiskuvaara kasvaa, jos kehosi on maadoitettu.

    3. Älä altista konetta sateelle tai kosteille olosuhteille.Koneeseen pääsevä vesi lisää sähköiskuvaaraa.

    4. Virtajohtoa on käsiteltävä varovasti. Älä koskaan käytä johtoa koneen kantamiseen, vetämiseen tai irrottamiseen pistorasiasta. Pidä johto loitolla kuumuudesta, öljystä, terävistä reunoista tai liikkuvista osista.Vaurioituneet tai sotkeutuneet johdot lisäävät sähköiskuvaaraa.

    5. Kun käytät konetta ulkona, käytä ulkokäyttöön sopivaa jatkojohtoa.Ulkokäyttöön soveltuvan johdon käyttö vähentää sähköiskuvaaraa.

    6. Jos koneen käyttöä kosteassa paikassa ei voida välttää, suojaa syöttö vikavirtasuojalla (RCD).RCD:n käyttö vähentää sähköiskuvaaraa.

  3. Henkilöturvallisuus

    1. Pysy valppaana, katso, mitä olet tekemässä, ja käytä maalaisjärkeä koneen käytössä. Älä käytä konetta väsyneenä tai huumaavien aineiden, alkoholin tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena.Keskittymisen herpaantuminen konetta käytettäessä voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen.

    2. Käytä henkilönsuojaimia. Käytä aina silmäsuojaimia.Suojavarusteita, kuten pölynsuojanaamaria, luistamattomia turvajalkineita ja kuulosuojaimia, on käytettävä tilanteen mukaan, jotta henkilövahinkojen vaara pienenee.

    3. Estä tahaton käynnistys. Varmista, että virtakytkin on Pois-asennossa, ennen kuin kone kytketään virtalähteeseen ja/tai akkuyksikköön.Onnettomuuksia voi sattua, jos virtalähde kytketään koneeseen virtakytkimen ollessa Käynnissä-asennossa.

    4. Irrota kaikenlaiset kiintoavaimet ennen koneen käynnistämistä.Koneen pyörivässä osassa kiinni oleva kiintoavain voi aiheuttaa loukkaantumisen.

    5. Älä kurota liikaa. Pysy aina tukevassa ja tasapainoisessa asennossa.Tämä parantaa koneen hallintaa yllättävissä tilanteissa.

    6. Pukeudu asianmukaisesti. Älä käytä löysiä vaatteita tai riippuvia koruja. Pidä hiukset ja vaatteet etäällä liikkuvista osista.Löysät vaatteet, riippuvat korut tai pitkät hiukset voivat jäädä kiinni liikkuviin osiin.

    7. Jos pölynpoisto- ja keräystoimintojen kytkentää varten on laitteita, varmista, että ne on kytketty ja että niitä käytetään asianmukaisesti.Pölyn keräys voi ehkäistä pölystä johtuvia vaaratilanteita.

    8. Älä ole varomaton, vaikka kone olisi tuttu toistuvan käytön vuoksi. Noudata aina koneen turvallisuusperiaatteita.Huolimattomuus voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen sekunnin murto-osassa.

  4. Koneen käyttö ja kunnossapito

    1. Älä käytä konetta väkisin. Käytä tarkoitukseen sopivaa konetta.Sopiva kone tekee työn paremmin ja turvallisemmin sillä käyttönopeudella, jolle se on suunniteltu.

    2. Älä käytä konetta, jos virtakytkin ei kytke sitä päälle ja pois.Koneet, joiden virtakytkin ei toimi oikein, ovat vaarallisia, ja ne täytyy korjata.

    3. Irrota koneen virtajohto pistorasiasta ja/tai irrota akku (jos se on irrotettavissa) koneesta ennen säätöjen tekemistä, tarvikkeiden vaihtamista tai koneen varastoimista.Tällaiset ennaltaehkäisevät toimet vähentävät koneen vahinkokäynnistyksen riskiä.

    4. Kun konetta ei käytetä, säilytä sitä lasten ulottumattomissa. Älä anna konetta sellaisten henkilöiden käyttöön, jotka eivät tunne konetta tai näitä ohjeita.Kone on vaarallinen kouluttamattomien henkilöiden käsissä.

    5. Huolla konetta ja lisävarusteita. Tarkista, että liikkuvia osia ei ole kohdistettu väärin ja etteivät ne ole jumittuneet ja että osat ovat ehjiä. Tarkista myös kaikki muut seikat, jotka voivat vaikuttaa koneen toimintaan. Jos kone on vaurioitunut, se on korjattava ennen käyttöä.Monet onnettomuudet johtuvat koneesta, jota ei ole pidetty kunnossa.

    6. Pidä leikkuutyökalut terävinä ja puhtaina.Kunnossa pidetyt leikkuutyökalut, joiden leikkuusärmä on terävä, jumiutuvat harvemmin ja ovat helpompia hallita.

    7. Käytä konetta, lisävarusteita, työkaluosia jne. näiden ohjeiden mukaan ja huomioi työskentelyolosuhteet ja suoritettavan työn tyyppi.Koneen käyttö muihin kuin sille tarkoitettuihin töihin voi johtaa vaaratilanteisiin.

    8. Pidä kahvat ja tarttumapinnat kuivina, puhtaina, öljyttöminä ja rasvattomina.Konetta ei voi käsitellä ja hallita turvallisesti odottamattomissa tilanteissa, jos sen kahvat ja tarttumapinnat ovat liukkaat.

  5. Akkukäyttöisen koneen käyttö ja kunnossapito

    1. Lataa vain valmistajan ilmoittamalla laturilla.Tietylle akkuyksikölle suunniteltu laturi voi aiheuttaa tulipalon vaaran, jos sitä käytetään jonkin toisen akkuyksikön kanssa.

    2. Käytä konetta vain sille tarkoitettujen akkujen kanssa.Muiden akkujen käyttö voi aiheuttaa loukkaantumisen tai tulipalon vaaran.

    3. Kun akkuyksikkö ei ole käytössä, pidä se loitolla metalliesineistä, kuten paperiliittimistä, kolikoista, avaimista, nauloista, ruuveista tai muista pienistä metalliesineistä, jotka voivat johtaa sähköä akun napojen välillä.Oikosulku akun napojen välillä voi aiheuttaa palovammoja tai tulipalon.

    4. Jos akkua käsitellään väärin, siitä voi vuotaa nestettä. Vältä kosketusta. Jos vahingossa kosket akkunesteeseen, huuhtele vedellä. Jos nestettä joutuu silmiin, hakeudu lääkärihoitoon.Akusta vuotava neste voi aiheuttaa ärsytystä tai palovammoja.

    5. Älä käytä vaurioitunutta tai muokattua akkuyksikköä tai konetta.Vaurioituneet tai muokatut akut voivat toimia arvaamattomasti ja aiheuttaa tulipalon, räjähdyksen tai loukkaantumisvaaran.

    6. Älä altista akkuyksikköä tai konetta tulelle tai liian kuumalle lämpötilalle.Altistuminen tulelle tai yli 130 °C:n lämpötilalle voi aiheuttaa räjähdyksen.

    7. Noudata kaikkia latausohjeita äläkä lataa akkuyksikköä tai konetta lämpötiloissa, jotka ovat ohjeissa määritetyn lämpötila-alueen ulkopuolella.Lataaminen väärin tai ohjeissa määritetyn lämpötila-alueen ulkopuolella voi vaurioittaa akkua ja lisätä tulipalovaaraa.

  6. Huolto

    1. Huollata kone koulutetulla henkilöllä käyttäen vain alkuperäistä vastaavia varaosia.Näin varmistat, että kone pysyy turvallisena.

    2. Älä koskaan huolla vaurioitunutta akkuyksikköä.Vain valmistaja tai valtuutettu huoltoliike saa huoltaa akkuyksiköitä.

Ruohonleikkurin turvallisuusvaroitukset

  1. Älä käytä ruohonleikkuria huonoissa sääolosuhteissa, etenkään ukonilman aikana.Tämä vähentää salamaniskun vaaraa.

  2. Tarkasta huolellisesti alue, jolla ruohonleikkuria on tarkoitus käyttää.Ruohonleikkuri voi vahingoittaa eläimistöä ja kasvistoa käytön aikana.

  3. Tarkasta huolellisesti alue, jolla ruohonleikkuria on tarkoitus käyttää, ja poista kaikki kivet, kepit, johdot, luut ja muut vierasesineet.Sinkoutuvat esineet voivat aiheuttaa henkilövahinkoja.

  4. Tarkasta silmämääräisesti aina ennen ruohonleikkurin käyttöä, että terä ja teräkokoonpano eivät ole kuluneet tai vaurioituneet.Kuluneet tai vaurioituneet osat lisäävät loukkaantumisriskiä.

  5. Pidä suojukset paikoillaan. Suojusten on oltava toimintakunnossa ja asianmukaisesti asennettu.Jos suojus on löystynyt, vaurioitunut tai ei toimi oikein, seurauksena voi olla henkilövahinko.

  6. Pidä jäähdytysilmakanavat puhtaana roskista.Tukkeutuneista ilmanottoaukoista ja roskista voi seurata ylikuumeneminen tai tulipalovaara.

  7. Käytä ruohonleikkurin käytön aikana aina suojaavia jalkineita, joissa on pitävät pohjat. Älä käytä ruohonleikkuria avojaloin tai avoimilla sandaaleilla.Tämä vähentää liikkuvan terän aiheuttaman jalkojen vahingoittumisen riskiä.

  8. Käytä ruohonleikkurin käytön aikana aina pitkälahkeisia housuja.Paljas iho lisää sinkoutuneiden esineiden aiheuttaman loukkaantumisen todennäköisyyttä.

  9. Älä käytä ruohonleikkuria rinteissä, joiden kaltevuus on yli 15°. Siten vähennät hallinnan menetyksen, luistamisen ja kaatumisen riskiä, joka voi johtaa henkilövahinkoihin.

  10. Ole erittäin varovainen rinteissä.Siten vähennät hallinnan menetyksen, luistamisen ja kaatumisen riskiä, joka voi johtaa henkilövahinkoihin.

  11. Ole erittäin varovainen, kun peruutat ruohonleikkuria.Tarkkaile koko ajan ympäristöstäsi.

  12. Älä kosketa teriä tai muita vaarallisia osia, kun ne vielä liikkuvat.Tämä vähentää liikkuvien osien aiheuttaman loukkaantumisen riskiä.

  13. Kun poistat materiaalitukosta tai puhdistat ruohonleikkuria, varmista, että kaikki virtakytkimet ovat pois päältä ja poista (tai aktivoi) estolaite.Ruohonleikkurin odottamaton toiminta voi johtaa vakavaan henkilövahinkoon.

Säilytä kaikki varoitukset ja ohjeet myöhempää tarvetta varten.

Muut turvallisuustiedot

Varoitusmerkintä

Tässä oppaassa ja koneessa käytettävä varoitusmerkintä (Kuva 2) huomauttaa tärkeistä turvallisuuteen liittyvistä tiedoista, joita on noudatettava onnettomuuksien estämiseksi.

g000502

Varoitusmerkintä sijaitsee vaarallisista toimista tai tilanteista varoittavien tietojen yläpuolella, ja sitä seuraa sana VAARA, VAROITUS tai HUOMIO.

VAARA ilmaisee välittömän vaaratilanteen, joka johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen, jos sitä ei vältetä.

VAROITUS ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen, jos sitä ei vältetä.

HUOMIO ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka saattaa johtaa vähäiseen tai kohtalaiseen loukkaantumiseen, jos sitä ei vältetä.

Lisäksi tässä käyttöoppaassa käytetään kahta seuraavaa termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Yleinen turvallisuus

Tämä tuote voi katkaista jalan tai käden sekä singota esineitä. Noudata aina kaikkia turvallisuusohjeita vakavan loukkaantumisen tai kuoleman välttämiseksi.

  • Pysy etäällä heittoaukosta.

  • Anna vain vastuullisen ja fyysisesti kykenevän henkilön käyttää konetta.

  • Sammuta kone, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen sen huoltoa, säätöä tai puhdistusta.

Kaltevuuskaavio

g011841

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decaloemmarkt
decal107-3069
decal117-3848
decal127-0326

Tarra 132-5067 on tarkoitettu vain MyRide-koneille.

decal132-5067
decal137-8127
decal161-3501
decal161-3502
decal140-4927
decal144-0275
decal144-0277
decal144-7008
decal145-1946
decal145-1972
decal145-1973
decal145-8411
decal147-0288
decal147-0289
decal147-0290
decal144-0276
decal144-0278
decal145-3665

Käyttöönotto

Koneen asetusten säätö

Koneen asetuksia voi muuttaa tietokeskuksessa. Katso kohta Tietokeskuksen näyttö.

Akkulaturin asennus seinään

Lisävaruste

Laturi voidaan asentaa seinään laturin takana olevien aukkojen avulla. Käytä ruuveja, joiden varren halkaisija on 6 mm ja pään halkaisija 11 mm.

Important: Tutustu työalueeseen ja valitse sijainti, jossa laturia voidaan käyttää turvallisesti ja tehokkaasti.

Akkujen lataus

Tarkista akkujärjestelmän varaus. Lataa akkuja tarpeen mukaan. Katso kohta Akkujärjestelmän varaustason valvonta.

Laitteen yleiskatsaus

g397211

Tutustu kaikkiin ohjauslaitteisiin, ennen kuin käynnistät koneen ja käytät konetta.

Ohjauspaneeli

g396030

Avainkytkin

Avainkytkimessä on kaksi asentoa: KäYNNISSä ja PYSäYTYS.

Käynnistä ja sammuta kone avainkytkimellä. Katso kohdat Koneen käynnistys ja Koneen sammutus.

Voimanulosoton kytkin (PTO)

Kytke ja vapauta leikkuuterät voimanulosoton kytkimellä (PTO). Katso kohta Ruohonleikkurin teräkytkimen (voimanulosotto) käyttö.

Liikkeenohjausvivut

Liikkeenohjausvivuilla konetta kuljetetaan eteen- ja taaksepäin sekä käännetään.

Pysäköinti-asento

Ennen kuin poistut koneesta, kytke sähköjarru siirtämällä liikkeenohjausvivut keskeltä ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

Siirrä liikkeenohjausvivut aina PYSäKöINTI-asentoon, kun pysäytät koneen tai jätät sen ilman valvontaa.

g398314

Valokytkin

Valot sytytetään ja sammutetaan valokytkimellä.

Tietokeskuksen näyttö

Tietokeskuksen nestekidenäytössä on tietoja koneen käyttötilasta, diagnostiikkatietoja ja muita koneeseen liittyviä tietoja.

  • Odotusnäyttö: näyttää akun varauksen muutaman sekunnin ajan, kun virta-avain siirretään KäYNNISSä-asentoon.

    g360791
  • Latausnäyttö: näyttää akun varauksen prosentteina ja ampeereina.

    g360797
  • Päätietonäytöt: näyttävät koneen senhetkiset tiedot, kun virta-avain on KäYNNISSä-asennossa. Tässä näytössä näytetään akkujärjestelmän varaustaso ja eri osien tila. Voit selata näyttöjä painamalla painiketta Graphic. Voit säätää vetopyörän enimmäisnopeutta ja leikkuuterien nopeutta painikkeilla ja +.

    g396675
    g378466
    g360794
    g360795
    g360796

Tietokeskuksen kuvakkeiden selitykset

GraphicSeuraava
GraphicYlös-nuolipainike
GraphicAlas-nuolipainike
GraphicSiirry päävalikkoon.
GraphicVaihda kieliasetusta.
GraphicLisää
GraphicVähennä
GraphicPoistu valikosta
GraphicTallenna
GraphicKäyttötunnit
GraphicAkun varaus
GraphicKäyttäjä ei istu istuimella.
GraphicLiikkeenohjausvivut ovat lukitsemattomassa asennossa.
GraphicLiikkeenohjausvivut ovat VAPAA-asennossa.
GraphicSeisontajarru on kytketty.
GraphicVoimanulosotto on kytketty.
GraphicLeikkuuterä
GraphicVetopyörä
GraphicNopea
GraphicHidas
GraphicEnergiansäästö
GraphicVetopyörän nopeus tai valikkokohde on lukittu.

Tietokeskuksen valikot

Pääset päävalikkoon painamalla painiketta Graphic missä tahansa päätietonäytössä.

Valikkojen toiminnot on kuvattu seuraavissa taulukoissa:

Note: Graphic Suojattu valikko, johon pääsee vain PIN-koodilla.

Päävalikko

Valikon kohtaKuvaus
FAULTSVIAT-valikossa on lueteltu koneen viimeaikaiset viat. Lisätietoja VIAT-valikosta saa huolto-oppaasta tai valtuutetulta huoltoliikkeeltä.
HUOLTOHuoltovalikossa on koneeseen liittyviä tietoja, kuten käyttötunnit sekä lukemat, teho, vipujen kalibrointi ja ohjauskulma.
DIAGNOSTICSDIAGNOSTIIKKA-valikossa on lueteltu koneen senhetkiset tilat ja tiedot. Tietoja voi käyttää joidenkin ongelmien vianmääritykseen.
ASETUKSETASETUKSET-valikossa voi muokata tietokeskuksen näyttöasetusten muuttujia.
TIETOJATIETOJA-valikossa mainitaan koneen mallinumero, sarjanumero ja ohjelmiston versio (jos PIN on annettu).

Viat

Valikon kohtaKuvaus
CURRENTNäyttää käynnissäolotuntien kokonaismäärän (tunnit, jotka avain on ollut KäYNNISSä-asennossa).
LASTNäyttää viimeisen käynnissäolotunnin, jona vika ilmeni.
FIRSTNäyttää ensimmäisen käynnissäolotunnin, jona vika ilmeni.
OCCURRENCESNäyttää vikatapahtumien määrän.

Huolto

Valikon kohtaKuvaus
HOURSNäyttää seuraavien osien käyttötuntien kokonaismäärän:
  • Avainkytkin

  • Kone

  • Vetopyörän kontaktori

  • Leikkurin kontaktori

  • Vapaa-asento

  • Kokonaisleikkuuaika

  • Vasen vetopyörä

  • Oikea vetopyörä

  • Hätäkäyttötila

  • Kuljetusaika

LUKEMATNäyttää seuraavien osien lukemat:
  • Käynnistysjaksot

  • Vetopyörän kontaktori

  • Leikkurin kontaktori

  • Leikkurin voimanulosotto

ENIMMäISNOPEUSALUEGraphicRajoittaa koneen suurinta ajonopeutta. Katso kohta Enimmäisnopeusalueen säätö.
HäTäKäYTTöTILANäyttää akun varauksen prosentteina ja säätää sitä ennen hätäkäyttötilan käynnistymistä. Katso kohta Akun prosenttiosuusrajan säätö hätäkäyttötilassa.
VIVUN KALIBROINTIGraphicKalibroi liikkeenohjausvivut. Katso kohta Vipujen kalibrointi.
OHJAUSKULMASäätää liikkeenohjausvipujen ohjauskulmaa. Katso kohta Ohjauskulman säätö.

Diagnostiikkavalikko

Valikon kohtaKuvaus
AKKUPINOIlmoittaa akkujen tilan.
AKKUYKSIKöTIlmoittaa yksittäisten akkujen tilan.
LEIKKUUYKSIKöN MOOTTORITIlmoittaa kunkin leikkuuyksikön moottorin tilan.
AJOYKSIKöN MOOTTORITIlmoittaa kunkin ajoyksikön moottorin tilan.

Asetukset

Valikon kohtaKuvaus
LANGUAGETietokeskuksessa käyttävien kielten kontrollointi
BACKLIGHTLCD-näytön kirkkauden säätö
CONTRASTLCD-näytön kontrastin säätö
PROTECTED MENUSPääsy suojattuihin valikkoihin salasanan avulla

Tietoja

Valikon kohtaKuvaus
MODELNäyttää koneen mallinumeron.
SNNäyttää koneen sarjanumeron.
PääOHJAIN Näyttää pääohjaimen ohjelmiston osanumeron ja version.
NäYTöNOHJAIN Näyttää näytönohjaimen ohjelmiston osanumeron ja version.
AJOYKSIKöN MOOTTORIT Näyttää ajoyksikön moottorien ohjelmiston osanumeron ja version.
LEIKKUUYKSIKöN MOOTTORIT Näyttää leikkuuyksikön moottorien ohjelmiston osanumeron ja version.
AKKUYKSIKöT Näyttää akkuyksiköiden ohjelmiston osanumeron ja version.

Suojattujen valikoiden käyttö

Note: Koneen oletusarvoinen PIN-koodi on 1234.Jos vaihdoit PIN-koodin ja olet unohtanut sen, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

Note: Tietokeskus näyttää vain kaksi kohdetta kerrallaan. Seuraavissa kuvissa on esitetty valikot kokonaisuudessaan tiedoksi.

  1. Siirry PääVALIKOSSA alas kohtaan ASETUKSET ja paina painiketta Graphic.

    g375695
  2. Siirry ASETUKSET-valikossa alas kohtaan SUOJATUT VALIKOT ja paina painiketta Graphic.

    g375693
  3. Anna kukin PIN-koodin numero painamalla kahta keskimmäistä painiketta. Siirry seuraavaan numeroon painamalla painiketta Graphic. Toista, kunnes kaikki numerot on annettu, ja paina painiketta Graphic uudelleen.

    g375692
  4. Vahvista PIN-koodi painamalla painiketta Graphic.

    g377941

    Note: Jos tietokeskus hyväksyy PIN-koodin ja suojattu valikko avautuu, näytön oikeassa yläkulmassa näkyy PIN.

Note: Ominaisuuksia ja rakennetta voidaan muuttaa ilmoittamatta.

Leveys

 122 cm:n leikkuupöytä132 cm:n leikkuupöytä152 cm:n leikkuupöytä
Suuntain ylhäällä140 cm150 cm165 cm
Suuntain alhaalla160 cm170 cm191 cm
Suuntain irrotettu132 cm142 cm157 cm

Pituus

 Kaikki mallit
Turvakaari ylhäällä206 cm
Turvakaari alhaalla216 cm

Korkeus

 Kaikki mallit
Turvakaari ylhäällä (kaikki mallit)183 cm
Turvakaari alhaalla (MyRide-mallit)127 cm
Turvakaari alhaalla (muut kuin MyRide-mallit)119 cm

Paino

Malli 18740TEMalli 18750TEMalli 18765TE
672 kg675 kg687 kg

Sähköteknisten tietojen taulukko

 Kaikki mallit
Akkujen lukumäärä10
NimellisjänniteEnintään 63 V DC, nimelliskäyttö 55,2 V DC
Ampeeritunnit414 Ah

Lisätarvikkeet/lisävarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyväksytyistä lisälaitteista ja -varusteista.

Käytä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

Käyttö

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Ennen käyttöä

Turvallisuus ennen käyttöä

  • Älä käytä konetta, elleivät kaikki turvakytkimet ja muut laitteet ole paikoillaan ja toimi oikein.

  • Ennen käyttäjän paikalta poistumista mistään syystä, toimi seuraavasti:

    • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    • Vapauta käyttöpyörät ja voimanulosotto.

    • Kytke seisontajarru.

    • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    • Odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

  • Tarkasta aina ennen leikkaamista, että terät, teräpultit ja leikkuujärjestelmät ovat hyvässä käyttökunnossa.

  • Tämä tuote luo sähkömagneettisen kentän. Jos käytät implantoitavaa elektronista lääkinnällistä laitetta, ota yhteys terveydenhuollon ammattilaiseen ennen tämän tuotteen käyttöä.

  • Käytä vain Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita.

  • Älä kuljeta matkustajia koneessa, ja pidä sivulliset ja lemmikit poissa koneen luota käytön aikana.

  • Tämä kone tuottaa yli 85 dB(A):n äänitehotason käyttäjän korvan korkeudella, mikä voi aiheuttaa kuulovamman pitkäaikaisessa käytössä. Käytä kuulosuojaimia käyttäessäsi konetta.

  • Varmista ennen koneen käyttöä, että käyttäjän pitokytkimet ja joko heittokanavan suuntain tai koko ruohonkeräysjärjestelmä ovat paikoillaan ja toimivat oikein. Jos näin ei ole, konetta ei saa käyttää.

  • Kun sammutat koneen, terien pitäisi pysähtyä. Jos näin ei tapahdu, lopeta laitteen käyttö välittömästi ja ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

  • Sammuta kone ja lisälaitteet, jos työskentelyalueelle tulee ihmisiä.

Päivittäisen huollon suorittaminen

Suorita kohdan osassa ”Ennen jokaista käyttökertaa tai päivittäin” mainitut toimet ennen koneen käynnistystä päivittäin.

Kaatumissuojausjärjestelmän (ROPS) käyttö

Vaara

Kaatumisesta aiheutuvan loukkaantumisen tai kuoleman välttämiseksi turvakaari on pidettävä lukittuna yläasentoon ja turvavyötä on käytettävä.

Varmista, että istuin on kiinnitetty koneeseen.

Vaara

Kaatumissuojausta ei ole, kun turvakaari on alhaalla.

  • Laske turvakaari vain silloin, kun se on aivan välttämätöntä.

  • Älä käytä turvavyötä, kun turvakaari on alhaalla.

  • Aja hitaasti ja varovasti.

  • Nosta turvakaari ylös heti, kun tilaa on riittävästi.

  • Tarkista vapaa alikulkukorkeus (esim. puiden oksat, porttikäytävät, sähkölinjat) ennen kuin ajat mahdollisen esteen alitse. Varo osumasta esteeseen.

Turvakaaren lasku

Important: Laske turvakaari vain silloin, kun se on aivan välttämätöntä.

  1. Irrota sokka ja tappi turvakaaren molemmilta puolilta.

  2. Laske turvakaari ala-asentoon.

    Note: Ala-asentoja on kaksi. Katso Kuva 19.

  3. Asenna kaksi tappia ja kiinnitä ne sokilla.

g399200
g399199

Turvakaaren nosto

Important: Käytä aina turvavyötä, kun turvakaari on nostettuna.

  1. Irrota sokat ja kaksi tappia.

  2. Nosta turvakaari yläasentoon.

  3. Asenna kaksi tappia ja kiinnitä ne sokilla.

g399201

Turvajärjestelmän käyttö

Hengenvaara

Jos turvakytkimet ovat irronneet tai vaurioituneet, kone saattaa toimia odottamattomalla tavalla, mikä voi aiheuttaa vakavia henkilövahinkoja tai kuoleman.

  • Älä kajoa turvakytkimiin.

  • Tarkista turvakytkimien toimivuus päivittäin ja vaihda mahdolliset vaurioituneet kytkimet ennen koneen käyttämistä.

Tietoa turvajärjestelmästä

Turvajärjestelmä estää voimanulosoton kytkeytymisen, ellet toimi seuraavasti:

  • Istu istuimelle.

  • Siirrä voimanulosoton kytkin PääLLä-asentoon.

Tietokeskuksen symbolit ilmoittavat käyttäjälle, kun turvajärjestelmän osat ovat oikeassa asennossa.

g396723

Turvajärjestelmän testaus

HuoltoväliHuoltotoimenpide
Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista turvajärjestelmän toiminta.
  • Tarkista turvajärjestelmän toimivuus aina ennen koneen käyttöä.

    Note: Jos turvajärjestelmä ei toimi kuvatulla tavalla, se on välittömästi korjautettava valtuutetussa huoltoliikkeessä.

    1. Istu istuimelle ja käynnistä kone.

    2. Varmista, että kaikki turvajärjestelmän kuvakkeet kohdassa Kuva 21 näkyvät tietokeskuksessa, kun turvajärjestelmä on aktiivinen. Varmista myös, että ne poistuvat, kun järjestelmä ei ole aktiivinen.

    3. Siirrä voimanulosoton kytkin PääLLä-asentoon.

      Note: Leikkuuterien pitäisi kytkeytyä.

      g396175
    4. Nouse hieman istuimelta.

      Note: Terien pitäisi pysähtyä.

      g400338
    5. Paina voimanulosoton kytkin POIS-asentoon ja sammuta kone.

    Istuimen säätö

    Istuin siirtyy eteen- ja taaksepäin. Säädä istuin siten, että pystyt ohjaamaan konetta parhaiten ja asentosi on mahdollisimman mukava.

    g027632

    Istuimen jousituksen säätö

    Vain koneet, joissa ei ole MyRide™-jousitusjärjestelmää

    Istuimen jousitusta voidaan säätää siten, että ajo on tasaista ja mukavaa. Säädä jousitusta kääntämällä nuppia haluamaasi suuntaan.

    g019768

    Takaiskunvaimenninkokoonpanojen säätö

    Vain MyRide™-jousitusjärjestelmällä varustetut koneet

    MyRide™-jousitusjärjestelmää voidaan säätää siten, että ajo on tasaista ja mukavaa. Säätämällä kahta takaiskunvaimenninkokoonpanoa voit säätää jousitusjärjestelmää nopeasti ja helposti mahdollisimman mukavaksi.

    Takaiskunvaimenninkokoonpanojen urissa on pidätinkohdat viitteeksi. Takaiskunvaimenninkokoonpanot voidaan sijoittaa urassa mihin tahansa kohtaan, ei ainoastaan pidätinkohtiin.

    Note: Säädä vasen ja oikea takaiskunvaimenninkokoonpano aina samaan asentoon.

    g030065

    Säädä takaiskunvaimenninkokoonpanot kuvan mukaisesti.

    g030019

    Käytön aikana

    Turvallisuus käytön aikana

    Yleinen turvallisuus

    • Kostea ruoho tai lehdet voivat aiheuttaa vakavan loukkaantumisen, jos liukastut ja kosketat terää. Vältä leikkaamasta ruohoa märissä olosuhteissa.

    • Varmista ennen koneen käynnistämistä, että kaikki käyttöpyörät ovat vapaalla.

    • Vältä kuoppia, uria, töyssyjä, kiviä ja muita piileviä vaaroja. Ole varovainen lähestyessäsi näkyvyyden estävää kulmaa, pensaita, puita, pitkää ruohoa tai muita esteitä, jotka huonontavat näkyvyyttä tai voivat estää vaaran näkemisen. Maaston epätasaisuudet voivat kaataa koneen tai saada käyttäjän lipeämään tai menettämään tasapainonsa.

    • Sammuta kone ja vapauta leikkuuyksikön käyttöpyörä, jos leikkuri osuu esteeseen tai tärisee epätavallisesti. Tarkasta leikkuuyksikkö vaurioiden varalta ja korjaa vauriot ennen koneen käynnistämistä ja käyttämistä.

    • Ole tarkkaavainen, hidasta ja ole varovainen kääntyessäsi koneella ja ylittäessäsi teitä ja jalkakäytäviä. Anna muille aina etuajo-oikeus.

    • Älä käytä konetta vetoajoneuvona.

    • Älä koskaan nosta leikkuupöytää terien pyöriessä.

    • Ota huomioon ruohonleikkurin heittosuunta ja suuntaa leikkuujäte muista poispäin. Vältä leikkuujätteen linkoamista seinää tai muuta estettä kohti, sillä se voi kimmota takaisin käyttäjää kohti. Pysäytä terät, hidasta ja ole varovainen, kun ylität muita kuin ruohopintoja ja kun siirryt leikkurilla paikasta toiseen.

    • Älä jätä käynnissä olevaa konetta ilman valvontaa.

    • Ole tarkkaavainen ja sammuta kone heti, jos lapsia tulee koneen työskentelyalueelle.

    Turvallisuus rinteissä

    • Rinteissä on huomattava koneen hallinnan menettämisen ja kaatumisen vaara. Tällaiset onnettomuudet voivat aiheuttaa vakavan tapaturman tai kuoleman. Käyttäjä on vastuussa turvallisesta käytöstä rinteissä. Koneen käyttö rinteissä edellyttää erityistä huolellisuutta. Suorita seuraavat toimenpiteet ennen koneen käyttöä rinteessä:

      • Lue ja sisäistä käyttöoppaassa ja koneessa olevat rinnekäytön ohjeet.

      • Määritä alueen likimääräinen rinnekulma kulman osoittimella.

      • Älä koskaan käytä konetta rinteissä, joiden kaltevuus on yli 15 astetta.

      • Arvioi leikkuupaikan olosuhteet ja määritä niiden perusteella, onko rinne turvallinen koneen käyttöön. Tee arviointi huolellisesti ja harkiten. Maaston muutokset, kuten kosteus, saattavat vaikuttaa nopeasti koneen toimintaan rinteessä.

    • Tunnista vaarat rinteen juurella. Älä käytä konetta pudotusten, ojien, vallien, vesiesteiden tai muiden vaarojen lähellä. Kone voi kaatua yllättäen, jos pyörä menee reunan yli tai jos reuna sortuu. Pidä kone turvallisen etäisyyden (kahden koneen leveyden) päässä vaara-alueista. Käytä tällaisilla alueilla työnnettävää konetta tai käsikäyttöistä työkalua.

    • Vältä koneen käynnistämistä, pysäyttämistä tai kääntämistä rinteissä. Vältä nopeuden tai suunnan äkillistä muuttamista. Käänny hitaasti ja vähän kerrallaan.

    • Älä käytä konetta olosuhteissa, joissa pito, ohjaus tai vakaus ovat kyseenalaisia. Huomaa, että koneen käyttö märässä ruohossa, poikittain rinteissä tai alamäessä saattaa johtaa koneen pidon menettämiseen. Pidon menetys vetopyörissä saattaa aiheuttaa luisumisen ja jarrujen ja ohjauksen hallinnan menetyksen. Kone voi luisua, vaikka vetopyörät on pysäytetty.

    • Poista tai merkitse esteet, kuten ojat, kuopat, urat, töyssyt, kivet tai muut piilevät vaarat. Korkea ruoho voi peittää esteet. Maaston epätasaisuudet voivat kaataa koneen.

    • Ole erityisen varovainen käytettäessä lisävarusteita tai -laitteita. Ne voivat vaikuttaa koneen vakauteen ja aiheuttaa hallinnan menetyksen. Noudata vastapainojen ohjeita.

    • Jos mahdollista, pidä leikkuupöytä laskettuna alas rinteissä käytön aikana. Leikkuupöydän nostaminen rinteissä käytön aikana voi heikentää koneen vakautta.

    g221745

    Kaatumissuojausjärjestelmän (ROPS) turvallisuus

    • Kaatumissuojausjärjestelmä on keskeinen ja tehokas turvalaite. Älä irrota tai muokkaa kaatumissuojausjärjestelmää.

    • Kaatumissuojausta ei ole, kun turvakaari on alhaalla.

    • Pidä turvakaari aina lukittuna yläasentoon ja käytä aina turvavyötä turvakaaren ollessa ylhäällä.

    • Varmista, että turvavyö on nopeasti avattavissa hätätilanteessa.

    • Laske turvakaari vain silloin, kun se on aivan välttämätöntä. Älä käytä turvavyötä, kun turvakaari on alhaalla.

    • Nosta turvakaari ylös heti, kun tilaa on riittävästi.

    • Renkaiden lipeäminen reunojen, ojien tai jyrkkien penkkojen kohdalla tai veteen saattaa kaataa koneen, mistä voi seurata vakava loukkaantuminen tai kuolema.

    • Tarkista vapaa alikulkukorkeus ennen kuin ajat mahdollisen esteen alitse. Varo osumasta esteeseen.

    • Jos kone kaatuu, vie se valtuutettuun huoltoliikkeeseen, jotta kaatumissuojausjärjestelmä voidaan tarkistaa.

    • Vaihda vaurioituneet kaatumissuojausjärjestelmän osat. Älä korjaa tai muuta niitä.

    • Käytä vain Toron hyväksymiä kaatumissuojausjärjestelmään asennettuja varusteita ja lisälaitteita.

    Käyttäjän paikalle siirtyminen

    Käytä leikkuupöytää askelmana siirtyessäsi käyttäjän paikalle.

    g398621

    Koneen käynnistys

    1. Istu istuimelle.

    2. Käännä virta-avain KäYNNISSä-asentoon.

    Koneen sammutus

    Varoitus

    Lapset ja sivulliset voivat loukkaantua, jos he siirtävät tai yrittävät käyttää konetta sen ollessa ilman valvontaa.

    Irrota aina avain ja kytke seisontajarru, kun jätät koneen ilman valvontaa.

    1. Vapauta voimanulosotto.

    2. Siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

      Note: Sähköjarru kytkeytyy automaattisesti.

    3. Käännä avainkytkin PYSäYTYS-asentoon ja irrota avain.

    4. Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    Ruohonleikkurin teräkytkimen (voimanulosotto) käyttö

    Teräkytkin (voimanulosotto) käynnistää ja pysäyttää leikkuuterät.

    Hengenvaara

    Leikkuupöydän alla olevat pyörivät terät ovat vaarallisia. Teräkosketus voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman.

    Älä laita käsiä tai jalkoja leikkurin tai leikkuupöydän alle, kun terät ovat käytössä.

    Hengenvaara

    Jos heittoaukko ei ole peitossa, laite saattaa lingota esineitä käyttäjän tai sivullisten suuntaan. Seurauksena voi olla myös kosketus terään. Ulos sinkoutuvat esineet tai teräkosketus voivat aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman.

    Älä käytä leikkuria, kun heittokanavan suuntain on ylhäällä, irti tai muuten epätavallisessa asennossa, ellei ruohonleikkuriin ole asennettu oikein toimivaa ruohonkeräysjärjestelmää tai levityssarjaa.

    Teräkytkimen (voimanulosotto) kytkentä

    g396175

    Teräkytkimen (voimanulosotto) vapautus

    g425088

    Koneella ajo

    Vetopyörät pyörivät itsenäisesti akselien moottorien voimasta. Toinen puoli voi pyöriä taaksepäin toisen puolen pyöriessä eteenpäin, jolloin kone pyörii paikallaan kääntymisen sijaan. Tämä parantaa huomattavasti koneen ohjattavuutta, mutta saattaa vaatia jonkin verran totuttelua.

    Varoitus

    Jos toinen vipu siirretään liian eteen suhteessa toiseen vipuun, kone saattaa pyörähtää paikallaan hyvin nopeasti. Sen seurauksesta koneen hallinta saatetaan menettää, mistä voi aiheutua henkilövahinko tai konevaurio.

    Hidasta konetta ennen jyrkkiä käännöksiä.

    1. Siirrä liikkeenohjausvivut alas keskelle lukitsemattomaan asentoon.

      g426843
    2. Työnnä liikkeenohjausvipuja hitaasti eteenpäin tai taaksepäin. Käännä siirtämällä yhtä vipua toista vipua pidemmälle.

      Note: Mitä enemmän liikkeenohjausvipuja siirretään, sitä nopeammin kone liikkuu kyseiseen suuntaan.

    3. Jos haluat pysähtyä, vedä liikkeenohjausvivut takaisin VAPAA-asentoon.

    g397314

    Leikkuujätteen heitto sivulle ja ruohon levitys

    Koneessa on kääntyvä suuntain, joka levittää leikkuujätteen sivulle ja alas nurmeen päin.

    Hengenvaara

    Ellei suuntainta, poistolevyä tai ruohonkerääjää ole asennettu, käyttäjä tai sivulliset voivat joutua kosketuksiin terien kanssa tai heitä kohti voi sinkoutua leikkuujätettä. Kosketus pyöriviin leikkuuteriin tai ulossinkoutuva jäte voi aiheuttaa loukkaantumisen tai kuoleman.

    • Älä irrota suuntainta koneesta, sillä se ohjaa materiaalin nurmea kohti. Jos suuntain vaurioituu, vaihda se heti.

    • Kytke voimanulosotto (PTO) pois päältä aina ennen poistoalueen tai leikkuuterien puhdistamista. Käännä avainkytkin PYSäYTYS-asentoon ja irrota avain.

    Kuljetuslukon käyttö

    • Paina leikkuupöydän nostopoljin täysin eteen, jotta leikkuupöytä lukittuu KULJETUS-asentoon.

    • Paina leikkuupöydän nostopoljin eteen ja paina kuljetuslukko eteen LUKITSEMATON-asentoon. Laske sitten leikkuupöytä hitaasti.

      g398622

    Leikkuukorkeuden säätö

    Leikkuukorkeus on säädettävissä 38–140 mm:n korkeudelle 6 mm:n välein.

    1. Paina leikkuupöydän nostopoljin täysin eteen, jotta leikkuupöytä lukittuu Kuljetus-asentoon (myös 140 mm:n leikkuukorkeusasento).

    2. Irrota tappi leikkuukorkeuden kannattimesta.

    3. Valitse leikkuukorkeuden kannattimesta haluttua leikkuukorkeutta vastaava reikä ja työnnä tappi reikään.

    4. Paina leikkuupöydän nostopoljin eteen, paina kuljetuslukko eteen ja laske sitten leikkuupöytä hitaasti.

      g332767

    Nurmisuojarullien säätö

    Kun säädät leikkuukorkeutta, säädä samalla nurmisuojarullien korkeus.

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta voimanulosotto ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Sammuta kone, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Säädä nurmisuojarullat kuvan mukaisesti.

      g398002
      g398003
      g398004

    Virtauslevittimen asento

    Seuraavat kuvat ovat vain suosituksia. Säädöt vaihtelevat ruohotyypin, ruohon sisältämän kosteuden sekä ruohon korkeuden mukaan.

    Irrota nuppi ja lukkopultti, säädä levitin oikeaan asentoon ja asenna nuppi ja lukkopultti.

    Note: Joissakin koneissa käytetään ulompia tai sisempiä reikiä leikkuupöydän koosta riippuen.

    Note: Jos teho ei tunnu riittävän, vaikka leikkurin nopeus pysyy entisellään, avaa levitin.

    g401984

    Asento A

    Tämä on täysin takana oleva asento. Tätä asentoa suositellaan käytettäväksi seuraavissa olosuhteissa:

    • Ruoho on lyhyttä ja kevyttä

    • Olosuhteet ovat kuivat

    • Leikkuujäte on pienempää.

    • Leikkuujätteen halutaan päätyvän kauemmaksi leikkurista.

      g402027

    Asento B

    Tätä asentoa käytetään, kun leikkuujätteet kerätään ruohonkeräimeen.

    g402028

    Asento C

    Tämä on täysin edessä oleva asento. Tätä asentoa suositellaan käytettäväksi seuraavissa olosuhteissa:

    • Ruoho on pitkää ja tiheää

    • Olosuhteet ovat märät

    • Tehonkulutuksen vähentäminen

    • Ajonopeuden lisäys raskaissa olosuhteissa

      g402026

    Leikkuupöydän kaltevuuden säätö

    Leikkuupöydän kaltevuuden säätö voi parantaa koneen käyttöaikaa. Leikkuupöydän takaosaa voidaan nostaa 6,3 mm:n välein yhteensä enintään 25,4 mm.

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta voimanulosotto ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Sammuta kone, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Nosta leikkuupöytä Kuljetus-asentoon.

    4. Irrota vastamutteri.

    5. Siirrä säätöhaarukkaa kääntämällä pulttia, kunnes reuna on tarran halutun kaltevuuden kohdalla.

    6. Kiristä vastamutteri.

    g399475

    Akkujärjestelmän varaustason valvonta

    Tarkista akkujärjestelmän varaustaso tietokeskuksen päätietonäytöstä.

    • Akun varaus alhainen: Kun akun varaustaso on alhainen, tietokeskukseen tulee näkyviin akun alhaisen varaustason ilmoitus.

      Lopeta leikkaaminen, kuljeta kone akkujen latauspaikkaan ja lataa akut.

    • Hätäkäyttötila: Jos akun varaustaso laskee määritetyn hätäkäyttötilan prosenttiosuusrajan alapuolelle, tietokeskukseen tulee näkyviin ilmoitus, leikkuuterät kytketään pois päältä eikä niiden käyttöä voi jatkaa.

      Kuljeta kone akkujen latauspaikkaan ja lataa akut.

    • Erikoishätäkäyttötila: Jos akun varaustaso laskee liian alhaiseksi hätäkäyttötilan aikana, tietokeskukseen tulee näkyviin ilmoitus ja vetopyörän nopeutta hidastetaan automaattisesti.

      Kuljeta kone akkujen latauspaikkaan ja lataa akut.

    Katso kohta Litium-ioniakkujen lataus.

    Akun prosenttiosuusrajan säätö hätäkäyttötilassa

    Note: Tietokeskus näyttää vain kaksi kohdetta kerrallaan. Seuraavissa kuvissa on esitetty valikot kokonaisuudessaan tiedoksi.

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta voimanulosotto ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Siirry PääVALIKOSSA alas kohtaan HUOLTO ja paina painiketta Graphic.

      g376300
    3. Siirry HUOLTO-valikossa alas kohtaan HäTäKäYTTöTILA ja säädä prosenttiosuus painikkeilla ja +.

      g377943

    Käytön jälkeen

    Turvallisuus käytön jälkeen

    • Kytke voimanulosotto pois aina, kun kuljetat konetta tai kun sitä ei käytetä.

    • Käytä täysleveää ramppia lastatessasi konetta perävaunuun tai kuorma-autoon.

    • Kiinnitä kone tiukasti hihnoilla, ketjuilla, kaapeleilla tai köysillä. Etu- ja takahihnat on suunnattava alas- ja ulospäin koneesta.

    • Vaihda kaikki kuluneet, vaurioituneet tai puuttuvat osat ja tarrat. Pidä kaikki kiinnikkeet tiukalla, jotta kone toimii oikein.

    Akun ja laturin turvallisuus

    Yleistä

    • VAROITUS: Tulipalo- ja sähköiskuvaara – akuissa ei ole käyttäjän huollettavia osia.

    • Tarkista maassasi käytettävä jännite ennen laturin käyttöä.

    • Laturi ei saa kastua. Se on suojattava sateelta ja lumelta.

    • Muun kuin Toron suositteleman tai myymän lisävarusteen käyttö voi aiheuttaa tapaturman, palovaaran tai sähköiskun.

    • Akun räjähdysvaaraa voi vähentää noudattamalla näitä ohjeita ja akkulaturin läheisyydessä käytettävien laitteiden ohjeita.

    • Yliladatut akut voivat muodostaa räjähdysherkkiä kaasuja.

    • Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen akun huoltamista tai vaihtamista varten.

    Koulutus

    • Älä anna lasten tai kouluttamattomien henkilöiden käyttää tai huoltaa laturia. Paikalliset säännökset saattavat asettaa rajoituksia käyttäjän iälle. Omistaja vastaa käyttäjien ja mekaanikkojen koulutuksesta.

    • Perehdy kaikkiin laturissa ja käyttöoppaassa oleviin ohjeisiin ennen laturin käyttöä ja noudata niitä. Varmista, että osaat käyttää laturia asianmukaisesti.

    Valmistelut

    • Pidä sivulliset ja lapset loitolla latauksen aikana.

    • Käytä latauksen aikana asianmukaista vaatetusta, mukaan lukien silmäsuojaimia, pitkälahkeisia housuja ja lujatekoisia liukastumisen estäviä jalkineita.

    • Ennen latauksen aloittamista sammuta kone ja odota, kunnes se on kokonaan sammunut. Jos näin ei tehdä, saattaa syntyä valokaari.

    • Varmista, että ilmanvaihto on riittävä latauksen aikana.

    • Tämä laturi on tarkoitettu käytettäväksi vain, kun nimellisjännite on 120–240 V AC. Jos käytössä on 240 voltin virtapiiri, pyydä oikeaa virtajohtoa valtuutetulta huoltoliikkeeltä.

    Käyttö

    • Älä lataa jäätynyttä akkua.

    • Virtajohtoa on käsiteltävä varovasti. Älä kanna laturia virtajohdosta tai irrota laturia pistorasiasta vetämällä johdosta. Suojaa johto kuumuudelta, öljyltä ja teräviltä kulmilta.

    • Kytke laturi suoraan maadoitettuun pistorasiaan. Laturia ei saa kytkeä maadoittamattomaan pistorasiaan, vaikka käytettäisiin maadoitettua sovitinta.

    • Älä muuta laitteen mukana toimitettua virtajohtoa tai pistotulppaa.

    • Poista metalliesineet, kuten sormukset, rannekkeet, kaulakorut ja kellot litium-ioniakun parissa työskentelyn aikana. Litium-ioniakun muodostama virta voi aiheuttaa vakavan palovamman.

    • Älä käytä laturia, jos näkyvyys on huono tai on liian hämärää.

    • Käytä jatkojohtoa, jonka kapasiteetti on vähintään 15 A. Jos lataat ulkona, käytä ulkokäyttöön tarkoitettua jatkojohtoa.

    • Jos virtajohto vaurioituu, kun se on kytketty pistorasiaan, irrota johto pistorasiasta ja hanki uusi johto valtuutetulta huoltoliikkeeltä.

    • Irrota laturi pistorasiasta, kun laturia ei käytetä, ennen kuin laturia siirretään ja ennen kuin laturi huolletaan.

    Kunnossapito ja varastointi

    • Säilytä laturia sisätiloissa kuivassa ja turvallisessa paikassa asiattomien henkilöiden ulottumattomissa.

    • Älä pura laturia. Toimita laturi valtuutettuun huoltoliikkeeseen huoltoa ja korjausta varten.

    • Vähennä sähköiskuvaaraa irrottamalla virtajohto pistorasiasta ennen huoltoa tai puhdistusta.

    • Pidä turva- ja käyttöohjemerkinnät hyvässä kunnossa ja vaihda ne tarvittaessa.

    • Älä käytä laturia, jos johto tai pistotulppa on vaurioitunut. Hanki uusi johto valtuutetulta huoltoliikkeeltä.

    • Jos laturiin on kohdistunut isku tai se on pudotettu tai muuten vaurioitunut, älä käytä sitä. Toimita se valtuutetulle huoltoliikkeelle.

    Epäkuntoisen koneen siirtäminen

    Important: Vapauta vaihteisto aina ennen koneen hinaamista, jotta moottorin osien vaurioituminen vältetään.

    Varoitus

    Koneessa ei ole jarruja, kun vaihteisto on vapautettuna. Sen kulkua ei voi hallita, mikä voi aiheuttaa loukkaantumisen.

    Ole varovainen hinattaessa konetta ja kytke vaihteisto koneen siirtämisen jälkeen.

    1. Vapauta voimanulosotto ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Sammuta kone, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Irrota korkki moottorista.

      g398424
    4. Vapauta vaihteisto.

      1. Aseta ⅜ tuuman räikkä moottorin navan nelikulmaiseen reikään.

        g398425
      2. Vapauta vaihteisto kääntämällä sitä vastapäivään, kunnes se pysähtyy (noin neljä täyttä kierrosta).

      3. Kiristä momenttiin 41–68 N·m.

      Note: Pyörä pyörii nyt vapaasti.

    5. Tee sama toiselle moottorille.

    6. Siirrä kone haluamaasi paikkaan.

      Important: Koneen siirtonopeus saa olla korkeintaan 8 km/h.

    7. Kytke vaihteisto käyttöön välittömästi koneen siirtämisen jälkeen.

      1. Aseta ⅜ tuuman räikkä moottorin navan nelikulmaiseen reikään.

        g398426
      2. Käännä sitä myötäpäivään, kunnes se pysähtyy (noin neljä täyttä kierrosta).

      3. Kiristä momenttiin 41–68 N·m.

    Koneen kuljetus

    Käytä koneen kuljetukseen raskaaseen käyttöön tarkoitettua perävaunua tai kuorma-autoa. Käytä täysleveää ramppia. Varmista, että perävaunussa tai kuljetusajoneuvossa on kaikki lain vaatimat jarrut, valot ja merkinnät. Lue huolellisesti kaikki turvaohjeet. Nämä tiedot auttavat suojaamaan sinua ja sivullisia loukkaantumiselta. Noudata perävaunujen käyttöä ja kiinnitysvaatimuksia koskevia paikallisia määräyksiä.

    Vaara

    Kaduilla ja teillä ajaminen ilman suuntavilkkuja, valoja, heijastavia merkintöjä tai hitaan ajoneuvon merkkiä on vaarallista ja saattaa aiheuttaa henkilövahinkoihin johtavan onnettomuuden.

    Älä aja koneella julkisella tiellä tai kadulla.

    Vaara

    Koneen lastaaminen perävaunuun tai kuorma-autoon lisää taaksepäin kaatumisen mahdollisuutta ja voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman.

    • Käytä vain täysleveitä ramppeja. Älä käytä erillisiä ramppeja koneen molemmilla puolilla.

    • Varmista, että turvakaari on yläasennossa, ja käytä turvavyötä koneen lastauksen ja purkamisen aikana. Varmista, että turvakaaren ja suljetun peräkärryn katon väliin jää tilaa.

    • Rampin ja maan tai rampin ja perävaunun tai kuorma-auton välinen kulma ei saa olla yli 15 astetta.

    • Varmista, että rampin pituus on vähintään neljä kertaa pidempi kuin perävaunun tai lava-auton lavan korkeus maahan.

    • Ole erittäin varovainen käyttäessäsi konetta rampilla.

    • Peruuta kone ylös ramppia ja aja eteenpäin alas ramppia.

    • Vältä äkillistä kiihdytystä tai hidastusta konetta rampilla ajettaessa, sillä tämä voi aiheuttaa hallinnan menetyksen tai kaatumisen.

    Perävaunun valinta

    g229507

    Koneen lastaus

    1. Jos käytät perävaunua, kiinnitä se vetoajoneuvoon ja käytä turvaketjuja.

    2. Kytke tarvittaessa perävaunun jarrut ja valot.

    3. Laske ramppi ja varmista, että rampin ja maan välinen kulma ei ylitä 15:tä astetta (Kuva 49).

    4. Aja ramppia ylös peruuttamalla.

      g028043
    5. Sammuta kone, irrota avain ja kytke seisontajarru.

    6. Kiinnitä kone etukääntöpyörien läheltä ja takarungosta hihnoilla, ketjuilla, kaapelilla tai köysillä. Noudata kiinnitysvaatimuksia koskevia paikallisia määräyksiä.

      g398114

    Koneen purku

    1. Laske ramppi ja varmista, että rampin ja maan välinen kulma ei ylitä 15:tä astetta (Kuva 49).

    2. Aja ramppia alas etupuoli edellä (Kuva 50).

    Litium-ioniakkujen kuljettaminen

    Yhdysvaltain liikenneministeriö ja kansainväliset kuljetusalan viranomaiset edellyttävät, että litium-ioniakkuja kuljetetaan erikoispakkauksissa ja että niitä kuljettavat vain valtuutetut kuljetusyhtiöt. Yhdysvalloissa on sallittua kuljettaa akkuja, kun ne on asennettu koneen voimanlähteeksi, mutta joitakin rajoituksia on voimassa. Lisätietoja akkujen tai akuilla varustetun koneen kuljetusta koskevista säännöistä saa liikenne- ja viestintäministeriöstä.

    Lisätietoja akun lähettämisestä saa valtuutetulta huoltoliikkeeltä.

    Litium-ioniakun käyttö

    Kuvassa (Kuva 52) on esitetty akkulaturin johdot.

    g355440

    Kytkentä virtalähteeseen

    Hengenvaara

    Jos laite koskettaa veteen latauksen aikana, seurauksena saattaa olla hengenvaarallinen sähköisku.

    • Älä käsittele pistotulppaa tai laturia märin käsin tai kun seisot vedessä.

    • Älä lataa akkuja sateessa tai märissä olosuhteissa.

    Laturin kolminastaisen maadoitetun pistotulpan (tyyppi B) tarkoitus on vähentää sähköiskuvaaraa. Jos pistoke ei sovi seinän pistorasiaan, saatavana on muita maadoitettuja pistoketyyppejä. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

    Älä muuta laturia tai virtajohdon pistoketta millään tavalla.

    Important: Tarkista ajoittain, että virtajohdon eristyksessä ei ole reikiä tai halkeamia. Älä käytä viallista johtoa. Älä anna johdon kulkea seisovan veden tai märän ruohon läpi.

    1. Kytke virtajohdon latauspistoke laturin vastakkeeseen.

      Vaara

      Vaurioitunut laturin johto voi aiheuttaa sähköiskun tai tulipalon.

      Tarkasta virtajohto huolellisesti ennen laturin käyttöä. Jos johto on vaurioitunut, älä käytä laturia ennen kuin johto on vaihdettu.

    2. Kytke virtajohdon toisen pään pistotulppa maadoitettuun pistorasiaan.

    Litium-ioniakkujen lataus

    Varoitus

    Akkujen lataaminen muulla kuin Toro-laturilla voi aiheuttaa ylikuumentumista ja muita vikoja, jotka voivat aiheuttaa tapaturmia tai omaisuusvahinkoja.

    Lataa akut Toron toimittamalla laturilla.

    Suositeltu latauslämpötila-alue: 0...45 °C

    Important: Lataa akkuja vain suositellun lämpötila-alueen lämpötiloissa.

    Note: Laturi ei toimi lämpötiloissa, jotka ovat ilmoitettujen vähimmäis- ja enimmäislämpötilojen ulkopuolella.

    1. Pysäköi laite määritettyyn paikkaan latausta varten.

    2. Sammuta kone ja irrota virta-avain.

      Note: Älä käännä akun virrankatkaisinta POIS-asentoon, koska muuten akut eivät lataudu.

    3. Varmista, että liittimissä ei ole pölyä eikä roskia.

    4. Liu’uta laturin lähtöliitin koneessa olevaan latausliittimeen.

      g431781
    5. Kytke laturin virtajohto virtalähteeseen.

    6. Varmista tietokeskuksen näytöstä, että akut latautuvat.

      Note: Tietokeskus näyttää akun varauksen prosentteina ja ampeereina. Akut, joiden jännite on alhaisin, ladataan ensin. Kun niiden varaus on sama kuin muissa akuissa, kaikkia akkuja ladataan samanaikaisesti.Kun lataus on valmis, koneen tietokeskuksessa näkyy 10 mustaa palkkia.

      g356360
    7. Kun kone saavuttaa riittävän varaustason, irrota laturin liitin koneen liittimestä.

    8. Aseta laturin liitin ja johto varastointiasentoon, jotta ne eivät vaurioidu.

    9. Käynnistä kone.

    10. Tarkista varaustaso tietokeskuksen näytöstä.

    Kunnossapito

    Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritetään normaalista käyttöasennosta käsin.

    Vaara

    Alkuperäisen koneen sekä alkuperäisten osien ja/tai lisävarusteiden mukauttaminen voi vaikuttaa koneen takuuseen, ohjattavuuteen ja turvallisuuteen. Alkuperäisen koneen luvaton mukauttaminen ja/tai muiden kuin alkuperäisten Toro-osien käyttö voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan.

    • Koneeseen, osiin ja/tai lisävarusteisiin ei saa tehdä luvattomia muutoksia.

    • Käytä ainoastaan aitoja Toro-osia.

    Turvallisuus huollon aikana

    • Tee ennen koneen säätämistä, puhdistamista tai huoltoa ja ennen koneelta poistumista seuraavat toimenpiteet:

      • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

      • Vapauta käyttöpyörät ja voimanulosotto.

      • Kytke seisontajarru.

      • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

      • Odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

      • Anna koneen osien jäähtyä.

    • Vapauta paine varovasti osista, joihin on varastoitunut energiaa.

    • Tarkista seisontajarrun toiminta säännöllisesti. Huolla jarrut tarvittaessa.

    • Älä koskaan peukaloi turvalaitteita. Tarkista säännöllisesti, että ne toimivat asianmukaisesti.

    • Älä tue konetta pelkästään mekaanisen tai hydraulisen tunkin varaan. Tue nostettu kone pukeilla.

    • Ole varovainen, kun tarkastat teriä. Kiedo terien ympärille esimerkiksi kangas tai käytä käsineitä ja noudata varovaisuutta teriä huoltaessasi. Terät saa ainoastaan vaihtaa tai teroittaa. Niitä ei saa suoristaa eikä hitsata.

    • Ole varovainen käsitellessäsi moniteräisiä koneita, sillä yhden terän kääntäminen saattaa kääntää myös muita teriä.

    • Pidä kädet ja jalat etäällä kuumista pinnoista.

    • Pidä kaikki kiinnittimet tiukalla, erityisesti terien kiinnikkeet.

    Kunnossapitotaulukko

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda vaihteistoöljy.
  • 100 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Tarkasta pyöränmutterit.
  • Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista turvajärjestelmän toiminta.
  • Tarkista turvavyö.
  • Tarkasta terät.
  • Puhdista leikkuupöydän alapuoli.
  • Puhdista jousitusjärjestelmä.
  • 50 käyttötunnin välein
  • Tarkista rengaspaineet.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Voitele leikkuupöydän nostotapit.
  • 500 käyttötunnin välein
  • Vaihda vaihteistoöljy.
  • Ennen varastointia
  • Maalaa kuluneet pinnat.
  • Tee kaikki huoltotoimenpiteet ennen varastointia.
  • Vuosittain
  • Voitele kääntöpyörien navat.
  • Huoltoa edeltävät toimenpiteet

    Koneen nosto

    Tue kone takakannattimen alta aina, kun koneen takaosaa nostetaan.

    g431739

    Important: Älä tue konetta akkujen alta, koska sen akut voivat vaurioitua.

    g431738

    Takasuojuksen irrotus

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta teräkytkin ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Sammuta kone, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Käännä akun virrankatkaisin POIS-asentoon.

    4. Irrota kahdeksan ruuvia, joilla takasuojus on asennettu.

    5. Irrota suojus.

    g401469

    Voitelu

    Leikkuupöydän nostotappien voitelu

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    100 käyttötunnin välein
  • Voitele leikkuupöydän nostotapit.
  • Voitele leikkuupöydän nostotapit ohuella öljyllä tai voitelusuihkeella.

    g336930

    Kääntöpyörien napojen voitelu

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Vuosittain
  • Voitele kääntöpyörien navat.
  • Rasvatyyppi: litiumrasva tai molybdeenirasva

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta voimanulosotto ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Sammuta kone, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Irrota kääntöpyörä haarukasta.

    4. Irrota tiivistesuojukset pyörännavasta.

      g006115
    5. Irrota yksi välikemutteri kääntöpyörän akselikokoonpanosta.

      Note: Välikemutterit on kiinnitetty akseliin kierrelukitteella.

    6. Irrota akseli pyöräkokoonpanosta toisen välikemutterin ollessa vielä kiinnitettynä.

    7. Väännä tiivisteet irti ja tarkista, että laakerit eivät ole kuluneet tai vaurioituneet. Vaihda ne tarvittaessa.

    8. Tiivistä laakerit yleisrasvalla.

    9. Asenna yksi laakeri ja yksi uusi tiiviste pyörään.

      Note: Tiivisteet on vaihdettava.

    10. Jos akselikokoonpanosta on irrotettu molemmat välikemutterit (tai ne ovat irronneet), lisää kierrelukitetta yhteen välikemutteriin ja kierrä se akseliin niin, että avainlappeet osoittavat ulospäin.

      Note: Älä kierrä välikemutteria kokonaan akselin päähän. Jätä välikemutterin ulkopinnan ja akselin pään väliin noin 3 mm:n väli mutterin sisällä.

    11. Asenna mutterin ja akselin kokoonpano pyörän sille puolelle, jolla on uusi tiiviste ja laakeri.

    12. Pyörän avoimen puolen osoittaessa ylöspäin täytä akselia ympäröivä alue pyörän sisällä kokonaan yleisrasvalla.

    13. Asenna toinen laakeri ja uusi tiiviste pyörään.

    14. Levitä kierrelukitetta toiseen välikemutteriin ja kierrä se akseliin niin, että avainlappeet osoittavat ulospäin.

    15. Kiristä mutteri momenttiin 8–9 N∙m, löysää mutteri ja kiristä se sitten momenttiin 2–3 N∙m.

      Note: Varmista, että akseli ei ulotu kummankaan mutterin yli.

    16. Asenna tiivistesuojukset pyörännavan päälle ja asenna pyörä kääntöpyörän haarukkaan.

    17. Asenna kääntöpyörän pultti ja kiristä mutteri täysin.

    Important: Tiivisteiden ja laakerien vauriot voidaan estää tarkistamalla laakereiden säätö säännöllisesti kääntöpyörää pyörittämällä. Pyörä ei saa pyöriä vapaasti (yhtä tai kahta kierrosta enemmän) eikä siinä saa olla sivuvälystä. Jos rengas pyörii vapaasti, säädä välikemutterin kireyttä, kunnes vastusta on hieman, ja levitä sitten kierrelukitetta.

    Sähköjärjestelmän huolto

    Akun virrankatkaisimen käyttö

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta voimanulosotto ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Sammuta kone, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Irrota akkulaturi, jos se on kytketty.

    4. Kytke koneen sähkövirta päälle tai pois päältä kääntämällä akun virrankatkaisinta.

      g398467

    Akkujen huolto

    Note: Koneessa on kymmenen litium-ioniakkua.

    Litiumioniakku on hävitettävä tai kierrätettävä paikallisten ja kansallisten säännösten mukaisesti. Jos akku tarvitsee huoltoa, kysy neuvoa valtuutetulta huoltoliikkeeltä.

    Älä avaa akun päälokeroa. Jos akun kanssa on ongelmia, kysy neuvoa valtuutetulta huoltoliikkeeltä.

    Litium-ioniakkujen ylläpito

    Vaara

    Akuissa on suurjännite, joka voi aiheuttaa palovammoja tai antaa sähköiskun.

    • Älä yritä avata akkuja.

    • Jos akun kotelo on haljennut, sitä on käsiteltävä erittäin varovasti.

    • Käytä vain akkuja varten suunniteltua laturia.

    Litium-ioniakut kykenevät tuottamaan työtehtäviin tarvittavan varauksen koko käyttöikänsä ajan.

    Akkujen paras mahdollinen käyttöikä ja toiminta saavutetaan noudattamalla seuraavia ohjeita:

    • Älä avaa akkua.

    • Säilytä konetta puhtaassa, kuivassa autotallissa tai varastotilassa suojassa suoralta auringonvalolta, lämmönlähteiltä, sateelta ja kosteudelta. Älä säilytä konetta paikassa, jonka lämpötila on kohdassa Akkujen varastointivaatimukset määritetyn lämpötila-alueen ulkopuolella. Näiden rajojen ulkopuoliset lämpötilat vahingoittavat akkuja. Korkea säilytyslämpötila vähentää erityisesti täyteen ladatun akun käyttöikää.

    • Yli 10 päivää kestävässä säilytyksessä on huolehdittava, että kone on viileässä ja kuivassa paikassa suojassa auringonvalolta, sateelta ja kosteudelta.

    • Jos koneella leikataan kuumalla säällä tai voimakkaassa, suorassa auringonvalossa, akku voi ylikuumentua. Jos näin tapahtuu, tietokeskuksessa näkyy korkean lämpötilan hälytys, leikkuuyksiköt pysäytetään ja kone hidastuu.

      Siirrä kone heti pois auringonpaisteesta viileään paikkaan, katkaise virta ja anna akkujen jäähtyä, ennen kuin jatkat käyttöä.

    • Pidä leikkuuterät terävinä. Tylsä terä lisää virrankulutusta ja vähentää työmäärää, joka kullakin latauksella voidaan suorittaa.

    • Käytä valoja vain tarvittaessa.

    Akkulaturin huolto

    Important: Kaikki sähkötyöt on teetettävä valtuutetulla Toro-jälleenmyyjällä.

    Laturin huoltotoimiin kuuluu pääasiassa vain sen suojaaminen vaurioilta ja säältä.

    • Puhdista akkulaturin johdot ja kotelo nihkeällä liinalla jokaisen käytön jälkeen.

      Note: Älä pyyhi pois napojen eristerasvaa.

    • Keri johdot, kun niitä ei käytetä.

    • Tarkista ajoittain, että johdot ovat ehjiä. Vaihda ne tarvittaessa Toron hyväksymiin varaosiin.

    Sulakkeiden sijainti

    Sähköjärjestelmä on suojattu sulakkeilla. Se ei vaadi huoltoa. Lisätietoja moottorin sulakkeiden testauksesta ja huollosta on huolto-oppaassa.

    Irrota takasuojus, jotta voit tarkistaa sulakkeet.

    g445891
    g445889
    g445890

    Vetojärjestelmän huolto

    Turvavyön tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista turvavyö.
  • Tarkasta, että turvavyön vetolaite ja solki toimivat kunnolla ja ettei turvavyössä ole kulumia tai repeämiä. Vaihda turvavyö, jos se on vaurioitunut.

    Rengaspaineen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Tarkista rengaspaineet.
  • Takapyörien oikea rengaspaine on 0,83–0,97 bar.

    Important: Epätasainen rengaspaine saattaa tehdä leikkuujäljestä epätasaisen.

    Note: Etupyörät ovat paineettomat, joten niiden paineita tarvitse säätää.

    g001055

    Pyöränmutterien tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    100 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Tarkasta pyöränmutterit.
  • Tarkasta pyöränmutterit ja kiristä ne momenttiin 75–88 N·m.

    Vaihteistoöljyn vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda vaihteistoöljy.
  • 500 käyttötunnin välein
  • Vaihda vaihteistoöljy.
  • Nesteen tyyppi: Toron synteettinen sähkömoottoriöljy

    Tilavuus: 150 ml

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta voimanulosotto ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Sammuta kone, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Irrota rengas.

      g409011
    4. Aseta tyhjennysastia vaihteiston alle.

    5. Irrota ylätulppa ja alatulppa. Anna nesteen valua pois.

      g380054
    6. Asenna alatulppa ja kiristä se momenttiin 7–8 N·m.

    7. Irrota sivutulppa.

    8. Lisää tämän toimenpiteen alussa määritettyä nestettä yläreiän kautta, kunnes öljyä on sivutulpan aukkoon saakka.

      g380053
    9. Asenna ylätulppa ja sivutulppa. Kiristä ne momenttiin 7–8 N∙m.

    10. Asenna rengas ja kiristä pyöränmutterit momenttiin 75–88 N·m.

    11. Toista sama toiselle vaihteistolle.

    Enimmäisnopeusalueen säätö

    Note: Tietokeskus näyttää vain kaksi kohdetta kerrallaan. Seuraavissa kuvissa on esitetty valikot kokonaisuudessaan tiedoksi.

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta voimanulosotto ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Ota suojatut valikot käyttöön. Katso kohta Suojattujen valikoiden käyttö.

    3. Siirry PääVALIKOSSA alas kohtaan HUOLTO ja paina painiketta Graphic.

      g376300
    4. Siirry HUOLTO-valikossa alas kohtaan ENIMMäISNOPEUSALUE ja paina painiketta Graphic.

      g425331
    5. Säädä haluttu enimmäisnopeusalue.

      g425330

      Note: Numero ilmaisee enimmäisnopeusasetuksen (2–7), jonka käyttäjä voi valita päätietonäytössä kuvan mukaisesti.

      g425332
    6. Tallenna uusi arvo painamalla painiketta Graphic.

    Ohjausjärjestelmän huolto

    Ohjauskahvan asennon säätö

    Korkeuden säätö

    Liikkeenohjausvipuja voidaan säätää korkeammalle tai matalammalle omien tarpeiden mukaan.

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Sammuta kone, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Irrota kiinnitystarvikkeet, jotka kiinnittävät liikkeenohjausvivun ohjausvarren akseliin.

      g400371
    4. Siirrä ohjausvipu seuraavien aukkojen kohdalle. Kiinnitä vipu kiinnitystarvikkeilla.

    5. Toista säätö vastakkaiselle ohjausvivulle.

    Kallistuksen säätö

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Sammuta kone, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Löysää ylempää pulttia, joka kiinnittää ohjausvivun ohjausvarren akseliin.

    4. Löysää alempaa pulttia juuri sen verran, että ohjausvipu kääntyy pitkittäissuunnassa. Kiinnitä ohjausvipu uuteen asentoon kiristämällä molemmat pultit.

      g401470
    5. Toista säätö vastakkaiselle ohjausvivulle.

      g009195

    Vipujen kalibrointi

    Note: Tietokeskus näyttää vain kaksi kohdetta kerrallaan. Seuraavissa kuvissa on esitetty valikot kokonaisuudessaan tiedoksi.

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta voimanulosotto ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Ota suojatut valikot käyttöön. Katso kohta Suojattujen valikoiden käyttö.

    3. Siirry PääVALIKOSSA alas kohtaan HUOLTO ja paina painiketta Graphic.

      g376300
    4. Siirry HUOLTO-valikossa alas kohtaan VIVUN KALIBROINTI ja paina painiketta Graphic.

      g425329
    5. Noudata näytön ohjeita. Paina kunkin vaiheen jälkeen painiketta Graphic. Poistu kalibroinnista painamalla poistumispainiketta.

      NäyttöToiminta
      GraphicPaina painiketta Graphic.
      GraphicPidä vasenta liikkeenohjausvipua kokonaan ETEENPäIN-asennossa ja paina painiketta Graphic.
      GraphicPidä vasenta liikkeenohjausvipua kokonaan TAAKSEPäIN-asennossa ja paina painiketta Graphic.
      GraphicPidä vasenta liikkeenohjausvipua VAPAA-asennossa ja paina painiketta Graphic.
      GraphicPidä oikeaa liikkeenohjausvipua kokonaan ETEENPäIN-asennossa ja paina painiketta Graphic.
      GraphicPidä oikeaa liikkeenohjausvipua kokonaan TAAKSEPäIN-asennossa ja paina painiketta Graphic.
      GraphicPidä oikeaa liikkeenohjausvipua VAPAA-asennossa ja paina painiketta Graphic.
      GraphicPaina painiketta Graphic.
    6. Kun kalibrointi on valmis, poistut kalibroinnista tai kalibrointi epäonnistuu, tyhjennä näyttö sammuttamalla kone ja käynnistämällä se uudelleen.

      g377652

    Ohjauskulman säätö

    Jos painat molempia liikkeenohjausvipuja yhtä paljon eteenpäin ja kone vetää jommallekummalle puolelle, säädä ohjauskulmaa seuraavalla tavalla.

    Note: Tietokeskus näyttää vain kaksi kohdetta kerrallaan. Seuraavissa kuvissa on esitetty valikot kokonaisuudessaan tiedoksi.

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta voimanulosotto ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Siirry PääVALIKOSSA alas kohtaan HUOLTO ja paina painiketta Graphic.

      g376300
    3. Siirry HUOLTO-valikossa alas kohtaan OHJAUSKULMA ja paina painiketta Graphic.

      g426844
    4. Säädä ohjauskulmaa vasemmalle tai oikealle.

      Note: Kun ohjauskulmaa säädetään vasemmalle, kone ohjaa vasemmalle. Kun ohjauskulmaa säädetään oikealle, kone ohjaa oikealle.

      g377650
    5. Paina painiketta Graphic.

    Leikkuupöydän huolto

    Leikkuuterien huolto

    Terät on pidettävä terävinä, jotta leikkausjälki pysyy ensiluokkaisena. Jotta terien teroitus ja vaihto kävisi vaivattomasti, on hyvä pitää vaihtoteriä saatavilla.

    Ennen terien tarkastusta tai huoltoa

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta voimanulosotto ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Sammuta kone, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Irrota akkulaturi, jos se on kytketty.

    4. Käännä akun virrankatkaisin POIS-asentoon.

    Terien tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkasta terät.
    1. Tarkasta leikkuusärmät.

    2. Jos särmät eivät ole teräviä tai niissä on lovia, irrota terä ja teroita se. Katso Terien teroitus.

    3. Tarkasta terät, etenkin kupera alue.

    4. Jos havaitset mitään murtumisen, kulumisen tai urautumisen merkkejä tällä alueella, asenna uusi terä välittömästi.

      g006530

    Taipuneiden terien tarkistus

    Vaara

    Taipunut tai vaurioitunut terä voi rikkoutua ja aiheuttaa vakavan loukkaantumisen käyttäjälle tai lähellä olijoille.

    • Taipunut tai vaurioitunut terä on aina vaihdettava uuteen.

    • Älä hio tai tee teräviä lovia terän särmiin tai pintoihin.

    1. Käännä teriä, kunnes päät osoittavat eteen- ja taaksepäin.

    2. Mittaa vaakasuorasta pinnasta leikkuuterän leikkuusärmään (kohta A).

      g000975
    3. Käännä terien vastakkainen päät osoittamaan eteenpäin.

    4. Mittaa vaakasuoralta pinnalta leikkuuterien leikkuusärmään samasta kohdasta kuin edellä vaiheessa 2.

      Note: Vaiheiden 2 ja 3 välisten mittojen ero ei saa olla yli 3 mm.

      Note: Jos tämä mitta on yli 3 mm, vaihda terä.

    Terien irrotus

    Vaihda terät, jos ne osuvat kiinteään esineeseen tai terä on epätasapainossa tai taipunut.

    1. Aseta kiintoavain terän kiinnikkeen tasaiseen osaan tai pidä kiinni terän päästä liinalla tai paksulla käsineellä.

    2. Irrota teräpultti, aluslaatta ja terä kara-akselista.

      g376322

    Terien teroitus

    1. Viilaa leikkuusärmä teräväksi terän molemmista päistä.

      Note: Säilytä alkuperäinen kulma.

      Note: Terä säilyttää tasapainonsa, kun molemmista leikkuusärmistä poistetaan materiaalia yhtä paljon.

      g000552
    2. Tarkista terän tasapaino asettamalla se terän tasaimeen.

      Note: Jos terä pysyy vaaka-asennossa, se on tasapainossa ja sitä voidaan käyttää. Jos terä ei ole tasapainossa, viilaa sitä vähän vain siipialueelta.

      g000553
    3. Toista, kunnes terä on tasapainossa.

    Terien asennus

    Vaara

    Jos konetta käytetään sen jälkeen, kun teräkokoonpano on asennettu väärin ja/tai jos aitoa Toro-terää ja aitoja Toro-terätarvikkeita ei käytetä, terä tai terän osa voi sinkoutua leikkuupöydän alta ja aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman.

    Asenna aina aidot Toro-terät ja Toro-terätarvikkeet ohjeiden mukaisesti.

    1. Asenna terä akseliin.

      Note: Varmista, että aluslaatta kaartuu alaspäin kuvan mukaisesti, jotta leikkuu tapahtuu oikein.

      g376321
    2. Aseta kiintoavain kara-akselin tasaiseen osaan, ja kiristä teräpultti momenttiin 75–81 N·m.

    Leikkuupöydän tasaus

    Koneen valmistelu

    Varmista, että leikkuupöytä on vaakasuorassa asentamisen aikana tai jos nurmikon leikkuujälki ei ole tasainen.

    Leikkuupöytä on tasattava sivusuunnassa ennen terän pituussuuntaisen kaltevuuden säätämistä.

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta voimanulosotto ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Sammuta kone, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Irrota akkulaturi, jos se on kytketty.

    4. Käännä akun virrankatkaisin POIS-asentoon.

    5. Tarkista molempien vetävien renkaiden paine. Katso Rengaspaineen tarkistus.

    6. Tarkista leikkuupöytä taipuneiden terien varalta. Kaikki taipuneet terät on irrotettava ja vaihdettava. Katso Leikkuuterien huolto.

    7. Nosta leikkuupöytä kuljetuslukon asentoon tai korkeimpaan leikkuukorkeusasentoon.

    8. Aseta leikkuupöydän kaltevuus alimmalle asetukselle. Katso kohta Leikkuupöydän kaltevuuden säätö.

    Leikkuupöydän korkeuden tarkistus sivusuunnassa

    1. Kohdista terät sivusuunnassa.

    2. Mittaa terän kärjen ja tasaisen alustan väliltä.

      Note: Jos molemmat mitat eivät ole 5 mm:n sisällä toisistaan, säätö on tarpeen. Katso kohta Leikkuupöydän tasaus.

      g037879

    Leikkuupöydän pitkittäiskaltevuuden tarkistus

    1. Aseta terät pitkittäin koneeseen koneen ollessa tasaisella alustalla.

    2. Mittaa etäisyys etuterän kärjestä tasaiseen alustaan ja takaterän kärjestä tasaiseen alustaan.

      Note: Leikkuuterien on oltava 4,8–6 mm alempana edessä kuin takana.

      g037880

    Leikkuupöydän tasaus

    1. Aseta nurmisuojarullat ylimpiin reikiin tai poista ne kokonaan.

    2. Nosta leikkuupöytä kuljetuslukon asentoon tai korkeimpaan leikkuukorkeusasentoon.

    3. Löysää hitaasti nostojousen säätöruuvia, kunnes voit irrottaa ruuvin.

      Note: Säilytä ruuvi asennusta varten.

      g402250
    4. Aseta leikkuupöydän taka- ja etureunojen alle neljä pölkkyä, joiden paksuus on 7,3 cm. Varmista, ettei pölkkyjä aseteta nurmisuojarullien tai hitsausten alle.

      g402248g038090
    5. Aseta leikkuukorkeusvipu 76 mm:n asentoon.

    6. Pyöritä teriä varovasti puolelta toiselle.

    7. Löysää lukkomuttereita leikkuupöydän jokaisessa neljässä kulmassa ja varmista, että leikkuupöytä asettuu tukevasti neljän pölkyn varaan.

      g402249
    8. Poista välys leikkuupöydän ketjuista ja varmista, että leikkuupöydän noston jalkavipu on työnnetty pysäytintä vasten.

    9. Kiristä neljä lukkomutteria.

    10. Varmista, että pölkyt asettuvat tiukasti leikkuupöydän helman alle ja että kaikki kiinnityspultit ovat kireällä.

    11. Tarkista leikkuupöydän taso sivusuunnassa ja terän kaltevuus. Toista toimenpide tarvittaessa.

    12. Nosta leikkuupöytä kuljetusasentoon (140 mm).

    13. Asenna kaikki irrotetut nurmisuojarullat.

    14. Asenna nostojousen säätöruuvi, joka irrotettiin aiemmin vaiheessa 3.

      g402251
    15. Aseta jousen säätimen ja kannattimen väliseksi raoksi 22–29 mm.

    Suuntaimen vaihto

    Hengenvaara

    Jos heittoaukko ei ole peitossa, laite saattaa lingota esineitä käyttäjän tai sivullisten suuntaan. Seurauksena voi olla myös kosketus terään. Ulos sinkoutuvat esineet tai teräkosketus voivat aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman.

    Älä käytä leikkuria, kun heittokanavan suuntain on ylhäällä, irti tai muuten epätavallisessa asennossa, ellei ruohonleikkuriin ole asennettu oikein toimivaa ruohonkeräysjärjestelmää tai levityssarjaa.

    1. Irrota lukkomutteri, pultti, jousi ja välikappale, joilla suuntain on kiinnitetty kääntökannattimiin.

      g400729
    2. Irrota vaurioitunut tai kulunut suuntain.

    3. Aseta välikappale ja jousi suuntaimeen.

    4. Aseta jousen toinen J-koukkupää leikkuupöydän reunan taakse.

      Note: Varmista, että jousen toinen J-koukkupää on asennettu leikkuupöydän reunan taakse ennen pultin asennusta kuvan mukaisesti (Kuva 93).

    5. Asenna pultti ja mutteri.

    6. Aseta jousen J-koukkupää suuntaimen ympärille.

      Important: Suuntaimen on voitava kääntyä. Nosta suuntain ylös täysin avattuun asentoon ja varmista, että se pyörii täysin ala-asentoon.

    Puhdistus

    Leikkuupöydän alapuolen puhdistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Puhdista leikkuupöydän alapuoli.
  • Poista leikkuujätteet leikkurin alta päivittäin.

    Important: Älä puhdista konetta vedellä. Vesi voi vaurioittaa moottoreita ja muita sähköosia. Poista roskat koneesta paineilmalla.

    Vaara

    Jos kone puhdistetaan paineilmalla väärällä tavalla, seurauksena voi olla vakava loukkaantuminen.

    • Käytä asianmukaisia henkilönsuojaimia, kuten silmiensuojainta, kuulonsuojainta ja pölynaamaria.

    • Älä kohdista paineilmaa mihinkään kehon osaan tai toisiin ihmisiin.

    • Katso käyttö- ja turvallisuusohjeet ilmakompressorin valmistajan ohjeista.

    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta voimanulosotto ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Sammuta kone, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Käännä akun virrankatkaisin POIS-asentoon.

    4. Nosta koneen etuosa ja tue leikkuri pukeilla.

    5. Puhdista roskat koneesta paineilmalla.

    Jousitusjärjestelmän puhdistus

    Vain MyRide™-jousitusjärjestelmällä varustetut koneet
    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Puhdista jousitusjärjestelmä.
  • Puhdista jousitusjärjestelmä paineilmalla.

    Important: Älä puhdista iskunvaimenninkokoonpanoja painepesurilla.

    g030538

    Jätteiden hävitys

    Moottoriöljy, akut, hydraulineste ja moottorin jäähdytysneste saastuttavat ympäristöä. Ne on hävitettävä kansallisten ja paikallisten määräysten mukaisesti.

    Varastointi

    Puhdistus ja varastointi

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Ennen varastointia
  • Maalaa kuluneet pinnat.
  • Tee kaikki huoltotoimenpiteet ennen varastointia.
    1. Pysäköi kone vaakasuoralle alustalle, vapauta voimanulosotto ja siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin PYSäKöINTI-asentoon.

    2. Sammuta kone, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Poista ruohon jäämät, lika ja rasva koneen kaikista ulkoisista osista paineilmalla.

      Important: Älä puhdista konetta vedellä, koska se voi vaurioittaa moottoreita tai muita sähköosia.

    4. Tarkista jarru. Katso kohta Pysäköinti-asento.

    5. Rasvaa kone. Katso kohta Voitelu.

    6. Tarkista rengaspaine. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

    7. Tarkista ja kiristä kaikki kiinnikkeet. Korjaa tai vaihda kaikki vaurioituneet tai puuttuvat osat.

    8. Maalaa kaikki naarmuuntuneet tai lohkeilleet maalipinnat maalilla, jota on saatavissa valtuutetusta huoltoliikkeestä.

    9. Varastoi kone puhtaaseen, kuivaan autotalliin tai varastotilaan. Poista avain virtalukosta ja pane se talteen. Peitä kone, jotta se pysyy suojassa ja puhtaana.

    10. Jos akut varastoidaan pitkäksi aikaa, noudata akkujen varastointivaatimuksia. Katso kohta Akkujen varastointivaatimukset.

    Akkujen varastointivaatimukset

    Note: Akkuja ei tarvitse irrottaa koneesta varastointia varten.

    Katso varastoinnin lämpötilarajat seuraavasta taulukosta:

    Varastoinnin lämpötilarajat

    VarastointilämpötilaAsianmukainen varastointiaika
    45...55 °C1 viikko
    25...45 °C 3 viikkoa
    –20...+25 °C52 viikkoa

    Important: Näiden rajojen ulkopuoliset lämpötilat vahingoittavat akkuja.Akkujen säilytyslämpötila vaikuttaa niiden käyttöikään. Pitkäaikainen varastointi äärimmäisissä lämpötiloissa lyhentää akkujen käyttöikää. Konetta saa varastoida yli 25 °C:n lämpötiloissa vain taulukossa ilmoitetun ajan.

    • Ennen koneen varastointia lataa tai tyhjennä akut 40–60 %:iin (54,3–57,3 V).

      Note: 50 %:n varaus on optimaalinen akun pitkän käyttöiän varmistamiseen. Jos akut on ladattu 100 %:iin ennen varastointia, akun käyttöikä lyhenee.Jos aiot varastoida koneen pitemmäksi aikaa, lataa akut noin 60 %:iin.

    • Tarkista akkujen varaustaso kuuden kuukauden välein ja varmista, että se on 40–60 %. Jos varaus on alle 40 %, lataa akut 40–60 %:iin.

    • Voit tarkistaa varaustason yleismittarilla, kun kone on sammutettuna. Katso jännitteen ja varaustason vastaavuudet seuraavasta taulukosta:

      JänniteVaraustaso
      57,3 V60 %
      55,4 V50 %
      54,3 V40 %
    • Irrota akkulaturi virtalähteestä akkujen latauksen jälkeen. Irrota virtaliitin säilytyksen ajaksi, jotta akut tyhjenisivät mahdollisimman vähän.

    • Jos jätät laturin koneeseen, se sammuu akkujen latauduttua täyteen eikä kytkeydy takaisin päälle, ellei laturia irroteta ja kytketä uudelleen.

    Laturin varastointi

    1. Katkaise koneen virta. Katso kohta Akun virrankatkaisimen käyttö.

    2. Irrota virtajohto laturista ja keri se huolellisesti.

    3. Tarkista huolellisesti, että virtajohto ei ole kulunut tai vaurioitunut. Vaihda se, jos se on kulunut tai vaurioitunut.

    4. Tarkasta huolellisesti, että laturissa ei ole kuluneita, löystyneitä tai vahingoittuneita osia. Neuvoja osien korjaukseen tai vaihtoon saa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    5. Varastoi laturi ja virtajohto puhtaassa, kuivassa paikassa, jossa se ei voi kolhiintua tai vaurioitua tai joutua alttiiksi syövyttäville huuruille.

    Vianetsintä

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Kone ei käynnisty tai ei pysy käynnissä.
    1. Et istu käyttäjän istuimella.
    2. Konetta ei ole ladattu.
    3. Sähköliitännät ovat ruostuneet tai löystyneet.
    4. Sulake on palanut.
    5. Rele tai kytkin on vaurioitunut.
    1. Istu käyttäjän istuimelle.
    2. Lataa kone.
    3. Tarkista, että sähköliitäntöjen kosketus on kunnossa.
    4. Vaihda sulake.
    5. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Kone vetää vasemmalle tai oikealle (vaikka molemmat liikkeenohjausvivut ovat kokonaan eteenpäin).
    1. Ohjauskulmaa on säädettävä.
    2. Vetävien renkaiden rengaspaineet eivät ole oikeat.
    1. Säädä ohjauskulmaa.
    2. Aseta oikea rengaspaine.
    Epänormaali värinä.
    1. Leikkuuterät ovat taipuneet tai epätasapainossa.
    2. Terän kiinnityspultti on löysällä.
    3. Terän kara on taipunut.
    1. Asenna uusi leikkuuterä / uudet leikkuuterät.
    2. Kiristä terän kiinnityspultti.
    3. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Epätasainen leikkuukorkeus.
    1. Terät eivät ole teräviä.
    2. Leikkuuterät ovat taipuneet.
    3. Leikkurilava ei ole tasassa.
    4. Nurmisuojarullaa (jos on) ei ole asetettu oikein.
    5. Leikkuupöydän kaltevuus on väärin.
    6. Leikkuupöydän alapuoli on likainen.
    7. Väärä rengaspaine.
    8. Terän kara on taipunut.
    1. Teroita terä(t).
    2. Asenna uusi leikkuuterä / uudet leikkuuterät.
    3. Tasaa leikkuupöydän sivusuuntainen asento.
    4. Säädä nurmisuojarullaa.
    5. Säädä pitkittäiskaltevuutta.
    6. Puhdista leikkuupöydän alapuoli.
    7. Aseta oikea rengaspaine.
    8. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Terät eivät pyöri.
    1. Turvajärjestelmä estää terien pyörimisen.
    2. Voimanulosoton kytkin on vioittunut.
    1. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    2. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Kone ei toimi normaalisti ja tietokeskuksessa näytetään vika.
    1. Konevika estää käytön.
    1. Käännä virta-avain Pysäytys-asentoon ja käynnistä kone uudelleen. Jos vika ilmenee uudelleen, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

    Akkulaturin virhekoodit näytetään koneen tietokeskuksessa kuvan mukaisesti (Kuva 95).

    • SPN: Epäilty parametrinumero

    • FMI: Vikatilan ilmaisin

    • OC: Ilmenemiskerrat

    g377956
    ProblemPossible CauseCorrective Action
    SPN 4992, FMI 16 tai FMI 3
    1. Akun suurjännite
    1. Varmista, että akun jännite on oikea ja että kaapelit on kytketty kunnolla. Varmista, että akku on hyvässä kunnossa.
    SPN 4990, FMI 31
    1. Akunhallintajärjestelmän tai akun vika havaittu
    1. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.
    SPN 520196, FMI 16
    1. Akun ampeerituntirajoitus ylitetty
    1. Mahdollisia syitä ovat akun heikko kunto, erittäin tyhjä akku, huonosti kytketty akku ja/tai suuri loiskuormitus akkua ladattaessa. Mahdolliset ratkaisut: Vaihda akku. Tarkista DC-liitännät. Poista loiskuormitus. Tämä virhe poistuu, kun laturi nollataan DC-virralla.
    SPN 4992, FMI 4
    1. Väärä napaisuus
    1. Akku on kytketty laturiin väärin. Varmista, että akun liitännät ovat kunnolla kiinni.
    SPN 520193, FMI 3
    1. Korkea vaihtojännite (>270 V AC)
    1. Kytke laturi vaihtovirtalähteeseen, joka tuottaa vakaan vaihtovirran välillä 85–270 V AC / 45–65 Hz.
    SPN 524032, FMI 3
    1. Laturin alustus epäonnistui
    1. Laturi ei kytkeytynyt päälle oikein. Irrota vaihtovirtaliitäntä ja akkuliitäntä 30 sekunniksi ja yritä sitten uudelleen.
    SPN 520193, FMI4
    1. Matalan vaihtojännitteen oskillaatiovirhe
    1. Vaihtovirtalähde on epävakaa. Voi johtua alitehoisesta generaattorista tai merkittävän alitehoisista tulokaapeleista. Kytke laturi vaihtovirtalähteeseen, joka tuottaa vakaan vaihtovirran välillä 85–270 V AC / 45–65 Hz.
    SPN 524033, FMI 31
    1. Uudelleenohjelmointi epäonnistui
    1. Ohjelmiston päivitysvirhe tai komentosarjan virhe. Varmista, että uusi ohjelmisto on oikea.
    SPN 524035 taiSPN 524042, FMI 31
    1. Yhteysvirhe akun kanssa
    1. Varmista, että signaalijohdot on kytketty akkuun kunnolla.
    SPN 524035 tai SPN 524042, FMI 9
    1. Yhteysvirhe akun kanssa
    1. Varmista, että signaalijohdot on kytketty akkuun kunnolla.
    ProblemPossible CauseCorrective Action
    SPN 524160, FMI 31
    1. Sisäinen laturivika
    1. Irrota vaihtovirtaliitäntä ja akkuliitäntä vähintään 30 sekunniksi ja yritä sitten uudelleen. Jos vika toistuu, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    Kaaviot

    Kytkentäkaavio

    g472121