Interval de întreţinere şi service | Procedură de întreţinere |
---|---|
Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic |
|
Această mașină de tuns iarba cu cilindru cu lame, prevăzută cu scaun este proiectată pentru a fi utilizată de operatori profesioniști, angajați pentru aplicații comerciale. A fost proiectată în primul rând pentru tăierea ierbii de pe gazoane bine întreținute. Utilizarea acestui produs în alte scopuri decât cele intenționate poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru alte persoane.
Citiţi cu atenţie aceste informaţii pentru a învăţa modul corespunzător de utilizare şi întreţinere a produsului şi pentru a evita rănirea şi deteriorarea acestuia. Aveţi responsabilitatea de a utiliza produsul în mod corespunzător şi sigur.
Vizitați site-ul www.Toro.com pentru mai multe informații, inclusiv sfaturi privind siguranța, materiale de instruire, informații privind accesoriile, ajutor la căutarea unui distribuitor sau pentru înregistrarea produsului.
De fiecare dată când aveţi nevoie de service, piese originale Toro sau informaţii suplimentare, contactaţi un distribuitor autorizat Toro şi pregătiţi numerele de model sau de serie ale produsului. Figura 1 identifică locaţia numerelor de model sau de serie pe produs. Scrieţi numerele în spaţiul furnizat.
Important: Puteți scana codul QR de pe autocolantul cu numărul de serie (dacă este disponibil) cu ajutorul unui dispozitiv mobil pentru a accesa date despre garanție, piese și alte informații despre produs.
Produsul respectă toate directivele europene relevante; pentru detalii, consultați Declarația de conformitate (DOC) separată specifică produsului.
CALIFORNIA
Propunere 65 Avertismente
Cablul de alimentare al acestui produs conţine plumb, o substanţă chimică cunoscută în Statul California ca substanţă care cauzează defecte de naştere sau alte daune ale sistemului reproductiv. Spălaţi-vă mâinile după utilizare.
Picioarele de susţinere, bornele bateriei şi accesoriile similare conţin plumb şi compuşi de plumb cunoscuţi în Statul California ca substanţe care cauzează cancer şi daune ale sistemului reproductiv. Spălaţi-vă mâinile după utilizare.
Utilizarea acestui produs poate cauza expunerea la substanţe chimice cunoscute în Statul California ca substanţe care cauzează cancerul, defectele de naştere sau afecţiuni ale sistemului reproductiv.
AVERTISMENT – Citiți toate avertismentele, instrucțiunile, ilustrațiile și specificațiile de siguranță furnizate cu această mașină.
Nerespectarea avertismentelor și instrucțiunilor poate duce la electrocutare, incendiu și/sau vătămare gravă.
Termenul mașină” din toate avertismentele de mai jos se referă la mașina dumneavoastră (cu cablu) alimentată de la rețeaua de energie electrică sau la o mașină (fără cablu) alimentată de la baterie.
Siguranța în zona de lucru
Păstrați zona de lucru curată și bine iluminată.Zonele dezordonate sau întunecoase promovează accidentele.
Nu utilizați mașina în medii explozive, precum în prezența lichidelor, gazelor sau prafului inflamabile.Mașina emite scântei care pot aprinde praful sau vaporii.
Țineți copiii și alte persoane la distanță în timp ce utilizați mașina.Distragerea atenției poate duce la pierderea controlului.
Siguranță electrică
Fișele mașinii trebuie să corespundă prizelor. Nu modificați niciodată fișa, în niciun fel. Nu folosiți fișe cu adaptor cu o mașină (cu împământare) legată la masă.Fișele nemodificate și prizele corespunzătoare vor reduce riscul de electrocutare.
Evitați contactul direct cu suprafețele legate la masă, precum conductele, radiatoarele, barele și instalațiile frigorifice.Riscul este electrocutare este mai mare în cazul în care corpul dumneavoastră este legat la masă.
Nu expuneți mașina la ploaie sau umiditate.Pătrunderea apei în mașină va crește riscul de electrocutare.
Nu bruscați cablul. Nu folosiți niciodată cablul pentru a transporta, a trage sau a deconecta mașina. Mențineți cablul departe de căldură, ulei, margini ascuțite sau piese mobile.Cablurile deteriorate sau încurcate sporesc riscul de electrocutare.
În timpul utilizării mașinii în aer liber, folosiți un cablu prelungitor adecvat pentru utilizarea în aer liber.Folosirea unui prelungitor adecvat pentru utilizarea în exterior reduce riscul de electrocutare.
Dacă nu se poate evita utilizarea mașinii într-un mediu umed, folosiți o sursă de alimentare protejată de un dispozitiv de curent rezidual (RCD).Utilizarea unui RCD reduce riscul de electrocutare.
Siguranță personală
Fiți vigilenți, acordați atenție activității și folosiți-vă simțul practic atunci când operați mașina. Nu utilizați mașina dacă sunteți obosit sau sub influența alcoolului, a drogurilor sau a medicamentelor.Un moment de neglijență în timpul utilizării mașinii poate duce la vătămări corporale grave.
Purtați echipament personal de protecție. Purtați întotdeauna protecție pentru ochi.Echipamentele de protecție, precum masca împotriva prafului, încălțămintea de protecție antiderapantă sau căștile pentru protecția auzului, folosite în condiții adecvate, vor reduce incidența vătămărilor corporale.
Preveniți pornirea neintenționată. Asigurați-vă că acest comutator este în poziția de oprire înainte de conectarea la sursa de alimentare și/sau baterie.Punerea sub tensiune a unei mașini care are comutatorul în poziția pornit poate cauza accidente.
Îndepărtați orice cheie de reglare înainte de a porni mașina.O cheie care fost lăsată atașată de o piesă rotativă a mașinii poate cauza vătămări corporale.
Nu încercați să lucrați în zone prea îndepărtate. Mențineți-vă stabilitatea și echilibrul în orice moment.Acest lucru asigură mai mult control asupra mașinii în situații neașteptate.
Îmbrăcați-vă corespunzător. Nu purtați îmbrăcăminte largă sau bijuterii. Țineți părul și îmbrăcămintea la distanță de piesele mobile.Îmbrăcămintea largă, bijuteriile sau părul lung se poate prinde în piesele mobile.
Dacă sunt disponibile dispozitive pentru extragerea prafului și facilități de colectare, asigurați-vă că acestea sunt conectate și utilizate corespunzător.Folosirea unui dispozitiv de colectare a prafului poate diminua pericolele legate de praf.
Nu permiteți ca familiarizarea cu mașina și utilizarea frecventă a acesteia să ducă la neglijență și ignorarea principiilor de siguranță.O acțiune neglijentă poate cauza o vătămare gravă într-o fracțiune de secundă.
Utilizarea și întreținerea mașinii
Nu forțați mașina. Utilizați mașina adecvată pentru fiecare aplicație.Mașina adecvată va lucra mai bine și mai sigur la capacitatea pentru care a fost proiectată.
Nu folosiți mașina în cazul în care comutatorul nu o pornește și oprește.Orice mașină care nu poate fi controlată cu ajutorul comutatorului este periculoasă și trebuie reparată.
Deconectați fișa de la sursa de alimentare și/sau îndepărtați acumulatorul de pe mașină, dacă este demontabil, înainte de a realiza orice reglaje, de a schimba accesoriile sau de a depozita mașina.Aceste măsuri de siguranță preventive reduc riscul de pornire accidentală a mașinii.
Depozitați mașina aflată în repaus în locuri care nu sunt la îndemâna copiilor și nu permiteți persoanelor nefamiliarizate cu mașina sau cu aceste instrucțiuni să folosească mașina.Mașina este periculoasă dacă este folosită de utilizatori neinstruiți.
Întrețineți mașina și accesoriile. Verificați dacă piesele mobile nu sunt aliniate corespunzător sau dacă sunt blocate, verificați dacă există piese rupte, precum și orice alte condiții care ar putea afecta operarea mașinii. Dacă este deteriorată, mașina trebuie reparată înainte de utilizare.Multe accidente sunt cauzate de mașinile întreținute necorespunzător.
Mențineți uneltele de tăiere ascuțite și curate.Uneltele de tăiere întreținute corespunzător, cu margini de tăiere ascuțite, au mai puține șanse de a se bloca și sunt mai ușor de controlat.
Folosiți mașina, accesoriile și piesele etc., în conformitate cu aceste instrucțiuni, având în vedere condițiile de lucru și activitatea care trebuie realizată.Utilizarea mașinii în scopuri diferite de cele preconizate poate duce la situații periculoase.
Mențineți mânerele și suprafețele de prindere uscate, curate și fără urme de ulei și lubrifiant.Mânerele și suprafețele de prindere alunecoase nu permit manipularea și controlul mașinii, în siguranță, în situații neașteptate.
Utilizarea și întreținerea mașinii cu baterie
Reîncărcați numai cu încărcătorul indicat de producător.Un încărcător adecvat pentru un tip de baterie poate genera un risc de incendiu dacă este utilizat cu o altă baterie.
Utilizați mașina doar cu bateriile special indicate.Utilizarea oricăror alte baterii poate genera un risc de vătămare și incendiu.
Atunci când nu utilizați baterie, țineți-o departe de alte obiecte metalice, precum agrafe pentru hârtie, monede, chei, cuie, șuruburi sau alte obiecte metalice de mici dimensiuni, care pot realiza o conexiune între borne.Scurtcircuitarea bornelor bateriei poate provoca arsuri sau un incendiu.
În condiții de utilizare abuzivă, se poate scurge lichid din baterie; evitați contactul. Dacă intrați în contact accidental, spălați cu apă. Dacă lichidul intră în contact cu ochii, solicitați asistență medicală.Lichidul scurs din acumulator poate cauza iritații sau arsuri.
Nu folosiți un acumulator sau o mașină deteriorată sau modificată.Bateriile deteriorate sau modificate pot avea un comportament imprevizibil, care poate duce la incendiu, explozie sau risc de vătămare.
Nu expuneți un acumulator sau o mașină la foc sau la temperaturi excesive.Expunerea la temperaturi de peste 130°C poate genera o explozie.
Urmați toate instrucțiunile de încărcare și nu încărcați acumulatorul sau mașina în afara intervalului de temperatură specificat în instrucțiuni.Încărcarea neadecvată sau la temperaturi în afara intervalului specificat poate deteriora bateria și spori riscul de incendiu.
Service
Asigurați-vă că service-ul mașinii este executat de către un depanator calificat și că acesta folosește doar piese de schimb identice.Acest lucru garantează faptul că este menținută siguranța mașinii.
Nu efectuați niciodată lucrări de service pentru bateriile deteriorate.Bateriile trebuie reparate exclusiv de producător sau furnizori de service autorizați.
Nu folosiți mașina de tuns iarba în condiții meteorologice nefavorabile, în special când există riscul de descărcări electrice.Acest lucru diminuează riscul de a fi lovit de fulger.
Inspectați bine zona în zona în care mașina de tuns iarba urmează să fie utilizată cu privire la prezența animalelor sălbatice.Animalele sălbatice pot fi vătămate de mașina de tuns iarba în timpul funcționării acesteia.
Inspectați bine zona în care va fi utilizată mașina de tuns iarba și îndepărtați toate pietrele, bețele, cablurile, oasele și orice alte obiecte străine.Obiectele proiectate pot cauza vătămări corporale.
Înainte de a utiliza mașina de tuns iarba, inspectați-o de fiecare dată vizual pentru a vă asigura că lama și ansamblul lamei nu sunt uzate sau deteriorate.Piesele uzate sau deteriorate cresc riscul de vătămare.
Mențineți toate protecțiile montate. Protecțiile trebuie să fie în stare bună de funcționare și să fie corect montate.O protecție slăbită, deteriorată sau care nu funcționează corect poate duce la vătămare corporală.
Mențineți toate racordurile de intrare a aerului de răcire curate.Racordurile de intrare a aerului blocate și reziduurile pot duce la supraîncălzire sau riscuri de incendiu.
În timpul utilizării mașinii de tuns iarba, purtați întotdeauna încălțăminte antiderapantă și de protecție. Nu utilizați mașina de tuns iarba în picioarele goale sau dacă purtați sandale deschise.Acest lucru reduce riscul de vătămare a picioarelor prin contactul cu lama aflată în mișcare.
În timpul utilizării mașinii de tuns iarba, purtați întotdeauna pantaloni lungi.Pielea expusă crește riscul de vătămare din cauza obiectelor proiectate.
Nu utilizați mașina de tuns iarba pe pante extrem de abrupte.Acest lucru reduce riscul de pierdere a controlului, alunecare și cădere care poate duce la vătămare corporală.
Atunci când efectuați lucrări pe terenuri în pantă, aveți grijă întotdeauna când pășiți, lucrați întotdeauna de-a lungul pantei, niciodată în sus sau în jos și acordați foarte mare atenție la schimbarea direcției.Acest lucru reduce riscul de pierdere a controlului, alunecare și cădere care poate duce la vătămare corporală.
Acordați foarte mare atenție atunci când vă deplasați cu spatele sau când trageți mașina de tuns iarba spre dumneavoastră.Acordați întotdeauna atenție împrejurimilor. Acordați întotdeauna atenție împrejurimilor.
Nu atingeți lamele și alte piese mobile periculoase în timp ce acestea sunt în mișcare.Acest lucru reduce riscul de vătămare din cauza pieselor mobile.
Când curățați materialul blocat sau curățați mașina de tuns iarba, asigurați-vă că toate comutatoarele de alimentare sunt oprite și că îndepărtați (sau activați) dispozitivul de deconectare.Pornirea neașteptată a mașinii de tuns iarba poate duce la vătămare corporală gravă.
Păstrați toate avertismentele și instrucțiunile pentru consultări viitoare.
Simbolul de alertă de siguranță (Figura 2) prezent în acest manual și pe mașină identifică mesajele de siguranță importante pe care trebuie să le respectați pentru a evita accidentele.
Simbolul de alertă de siguranță apare deasupra informațiilor care vă atenționează cu privire la acțiuni sau situații nesigure și este urmat de cuvântul PERICOL, AVERTISMENT sau ATENȚIE.
PERICOL indică o situație periculoasă iminentă care, dacă nu este evitată, va duce la deces sau vătămare gravă.
AVERTISMENT indică o situație potențial periculoasă care, dacă nu este evitată, poate duce la deces sau vătămare gravă.
ATENȚIE indică o situație potențial periculoasă care, dacă nu este evitată, poate duce la vătămări ușoare sau moderate.
Acest manual utilizează două alte cuvinte pentru a evidenţia informaţiile. Important atrage atenţia asupra informaţiilor mecanice speciale şi Notă accentuează informaţiile generale care necesită atenţie specială.
Acest produs poate provoca răni la nivelul mâinilor sau picioarelor și poate arunca obiecte. Respectați întotdeauna toate instrucțiunile de siguranță pentru a preveni rănirea gravă sau moartea.
Trebuie să citiți și să înțelegeți conținutul acestui Manual al operatorului înainte de a porni mașina.
Permiteți utilizarea mașinii doar de către persoane responsabile și capabile din punct de vedere fizic.
Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra pagube materiale sau vătămări corporale.
Nu vă sprijiniți mâinile sau picioarele în apropierea componentelor aflate în mișcare.
Nu utilizați mașina decât cu toate apărătoarele și alte dispozitive de protecție montate pe mașină și funcționând corespunzător.
Țineți trecătorii și copiii departe de zona de utilizare.
Opriți mașina, scoateţi cheia din contact şi aşteptaţi oprirea oricărei mișcări înainte de a părăsi poziţia operatorului. Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.
Instrucțiunile și autocolantele cu informații privind siguranța sunt ușor vizibile pentru operator și sunt amplasate lângă orice zonă cu potențial risc. Înlocuiți orice autocolant care este deteriorat sau lipsește. |
Piese solicitate pentru această procedură:
Bară antiruliuansamblu | 1 |
Șurub cu cap hexagonal (⅜ x 1 ½") | 8 |
Piuliţă (⅜") | 8 |
Îndepărtați suportul superior al cutiei din cutie.
Îndepărtați bara antiruliu din cutie.
Utilizați 8 șuruburi cu cap hexagonal (⅜ x 1 ½") și 8 piulițe (⅜") pentru a monta bara antiruliu în suporții- de pe fiecare parte a mașinii (Figura 3).
Note: Rugați un asistent să vă ajute să poziționați și să fixați bara antiruliu pe mașină.
Strângeţi elementele de fixare la un cuplu de 51 – 65 N∙m.
Piese solicitate pentru această procedură:
Set scaun (comandă separată; contactaţi distribuitorul autorizat Toro) | 1 |
Achiziționați setul de scaun (contactați-vă distribuitorul autorizat Toro) și consultați Instrucțiunile de instalare ale setului pentru a instala scaunul.
Piese solicitate pentru această procedură:
Volan | 1 |
Capac | 1 |
Şaibă | 1 |
Contrapiuliţă | 1 |
Piese solicitate pentru această procedură:
Cârlig coş pentru iarbă | 6 |
Şuruburi cu guler | 12 |
Utilizați cele 12 șuruburi cu guler pentru a monta 6 cârlige ale coșului pentru iarbă pe capetele barelor brațului de suspensie (Figura 7).
Piese solicitate pentru această procedură:
Unitate de tăiere (comandă separată; contactaţi distribuitorul autorizat Toro) | 3 |
Coş pentru iarbă | 3 |
Contragreutate electrică | 3 |
Șurub cu cap imbus | 6 |
Inel de etanşare | 3 |
Pregătiți unitățile de tăiere pentru montare; consultați Manualul utilizatorului al unității de tăiere.
Aplicați lubrifiant pe canelurile interioare al cuplajului de acționare.
Montați inelul de etanșare pe fiecare motor al cilindrului, așa cum se arată în Figura 8.
Fixați contragreutatea electrică de contragreutatea existentă cu ajutorul a 2 șuruburi cu cap, conform indicațiilor din Figura 9.
Montați unitățile de tăiere; consultați Montarea unităților de tăiere.
Montați fiecare coș pentru iarbă pe cârligele corespunzătoare.
Ridicați capacul conectorului și cuplați conectorii de alimentare electrică aflați lângă baza barei antiruliu din partea stângă a mașinii (Figura 10).
Utilizați InfoCenter pentru a regla setările mașinii; consultați InfoCenter.
Piese solicitate pentru această procedură:
Set de greutăți pentru spate (comandă separată; contactați distribuitorul autorizat Toro) | 1 |
Această mașină respectă standardele aplicabile atunci când setul de greutăți pentru spate este instalat. Consultați distribuitorul autorizat Toro pentru setul de greutăți pentru spate.
Dacă mașina este prevăzută cu un set de tracțiune cu 3 roți, nu este nevoie să instalați setul de greutăți pentru spate.
Piese solicitate pentru această procedură:
Autocolant cu anul de fabricație | 1 |
Autocolant de avertizare CE (nr. piesă 139-8321) | 1 |
Autocolant CE/UKCA (nr. piesă 138-9470) | 1 |
Dacă utilizați această mașină într-o țară care respectă standardele CE/UKCA, aplicați următoarele autocolante și instalați încuietoarea capotei:
Autocolantul cu anul de fabricație și autocolantul CE/UKCA: aplicați autocolantele pe cadrul tubular, sub scaun și plăcuța cu numărul de serie; consultați Figura 11.
Autocolant de avertizare CE: Aplicați eticheta de avertizare CE (nr. piesă 139-8321) peste autocolantul de avertizare existent (nr. piesă 139-8320) pe capacul volanului; consultați Figura 12.
Anvelopele sunt supraumflate din fabrică în scopul livrării. Reduceți presiunea la un nivel adecvat înainte de a porni mașina; consultați Verificarea presiunii din anvelope.
Puteți monta încărcătorul pe un perete, folosind orificiile pentru montarea pe perete, în formă de cheie, aflate pe spatele încărcătorului. Utilizați șuruburi care au un arbore cu diametrul de 6 mm și un cap cu diametrul de 11 mm.
Important: Examinați zona de lucru și stabiliți o locație care îndeplinește cel mai bine criteriile de funcționare sigură și eficientă a încărcătorului.
Încărcați bateriile; consultați Încărcarea bateriilor litiu-ion.
Comutatorul de contact are 2 poziții: PORNIT și OPRIT (Figura 15).
Utilizați comutatorul de contact pentru a porni sau a opri mașina; consultați Pornirea mașinii și Oprirea mașinii.
Comutatorul pentru controlul funcționării (Figura 14) oferă 2 selecții de tracțiune plus o poziție NEUTRă.
Poziția NEUTRU – neutru și ascuțire
Poziția TăIERE IARBă – utilizată pentru operațiunea de tăiere a ierbii
Poziția TRANSPORT – utilizată pentru operațiunea de transport
Puteți trece de la TUNDEREA IERBII la TRANSPORT sau de la TRANSPORT la TUNDEREA IERBII (nu la NEUTRU) în timp ce mașina este în mișcare, fără a fi produse daune
Puteți deplasa comutatorul din poziția TRANSPORT sau TUNDEREA IERBII în NEUTRU și mașina se va opri. Dacă încercați să comutați de la NEUTRU la TUNDEREA IERBII sau TRANSPORT în timp ce pedala nu se află în poziția NEUTRU, se va afișa un mesaj de avertizare.
Joystickul pentru ridicare/coborâre (Figura 14) ridică sau coboară unităţile de tăiere. Joystick-ul poate cupla sau decupla cilindrii unității de tăiere, în funcție de poziția comutatorului pentru controlul funcționării:
Comutatorul pentru controlul funcționării în poziția NEUTRU: unitățile de tăiere se vor ridica sau coborî atâta timp cât mișcați joystick-ul înainte sau înapoi, dar cilindrii nu se vor cupla decât dacă mașina se află în modul ascuțire.
Comutatorul pentru controlul funcționării în poziția TUNDEREA IERBII: deplasați joystick-ul înainte în timpul operațiunii de tăiere pentru a coborî unitățile de tăiere și a porni cilindrii. Trageți în spate joystick-ul pentru a opri cilindrii și pentru a ridica unitățile de tăiere.
Pentru a opri cilindrii fără a ridica unitățile de tăiere, trageți în spate joystick-ul și eliberați-l. Deplasarea din nou a joystick-ului înainte va pune în funcțiune cilindrii sau tragerea în spate va ridica unitățile de tăiere. Trebuie să cuplați această caracteristică din InfoCenter; consultați Reglarea întârzierii de pornire.
Comutator pentru controlul funcționării în poziția TRANSPORT: unitățile de tăiere pot fi ridicate, dar cilindrii nu se cuplează. Dacă încercați să coborâți unitățile de tăiere, va apărea un mesaj de avertisment în InfoCenter.
Pedala de tracțiune (Figura 16) are 3 funcții: determinarea deplasării mașinii în față, a deplasării mașinii în marșarier și oprirea mașinii. Apăsați partea superioară a pedalei pentru a merge înainte; apăsați partea inferioară pentru a merge înapoi sau pentru a susține oprirea atunci când vă deplasați înainte.
Pentru a opri mașina, lăsați pedala să se deplaseze în poziția NEUTRU. Nu vă sprijiniți călcâiul piciorului pe pedala de tracțiune în poziția MARșARIER în timp ce mașina se deplasează înainte (Figura 17).
Puteți configura viteza maximă de deplasare după cum urmează:
3,2 – 8 km/h viteză deplasare în față tundere iarbă
8 – 16 km/h viteză de transport
3,2 – 4,8 km/h viteză deplasare în marșarier
Apăsați pedala (Figura 16) și ridicați sau coborâți brațul de direcție pentru confortul operatorului, apoi eliberați pedala pentru a bloca brațul în poziție.
Apăsați pedala de frână pentru (Figura 18) a opri mașina.
Utilizați frâna de parcare (Figura 18) pentru a preveni acțiunea de tundere a ierbii. Pentru a cupla frâna de parcare, acționați pedala de frână și apăsați partea superioară înainte pentru blocare. Pentru a decupla frâna de parcare, apăsați pedala de frână până când dispozitivul de blocare a frânei de parcare se retrage.
Ecranul LCD InfoCenter afișează informații despre mașină, cum ar fi starea de funcționare, diferite date de diagnosticare , și alte informații despre mașină (Figura 22). Există un ecran de întâmpinare, un ecran cu informații principale, un ecran cu informații despre motorul unității de tăiere (CU) și un ecran cu informații despre tracțiune.
Ecran de întâmpinare: afișează informațiile curente ale mașinii timp de câteva secunde după ce deplasați cheia în poziția PORNIT.
Ecran cu informații principale (Figura 19): afișează informațiile curente ale mașinii în timp ce cheia se află în poziția PORNIT. Acest ecran afișează nivelul de încărcare a sistemului de baterii și amperajul.
Ecran cu informații despre motorul unității de tăiere (CU) (Figura 20): arată turația și curentul de alimentare al fiecărui motor al unității de tăiere.
Ecran cu informații despre tracțiune (Figura 21): arată unghiul de bracaj curent și amperajul alocat fiecărui motor de tracțiune.
Meniu principal: consultați Înțelegerea opțiunilor de meniu Infocenter.
Note: Protejate în cadrul meniurilor protejate – accesibil doar prin introducerea codului PIN; consultați Accesarea meniurilor protejate.
Puteți comuta între ecranele cu informații principale despre motor, motorul unității de tăiere și motorul de tracțiune apăsând butonul din dreapta și apoi selectând săgeata corespunzătoare.
Buton stânga, Buton de accesare meniu/Înapoi – apăsați acest buton pentru a accesa meniurile InfoCenter. Îl puteți utiliza pentru a ieși din orice meniu v-ați afla.
Buton mijloc – utilizați acest buton pentru a derula în jos meniurile.
Buton dreapta – utilizați acest buton pentru a deschide un meniu unde o săgeată dreapta indică un conținut suplimentar sau selectarea unei opțiuni.
Note: Fiecare buton poate fi utilizat pentru alte scopuri, în funcție de opțiunile din momentul respectiv. Fiecare buton are o pictogramă ce afișează funcția pe care o îndeplinește în momentul respectiv.
SERVICE DUE (SERVICE ÎN) | Indică perioada în care trebuie efectuate lucrările de service programate |
Contor orar | |
Pictogramă informații | |
Comutatorul pentru controlul funcționării este în poziția TRANSPORT. | |
Comutatorul pentru controlul funcționării este în poziția TUNDEREA IERBII. | |
Indică atunci când unitățile de tăiere sunt ridicate. | |
Indică atunci când unitățile de tăiere sunt coborâte. | |
Operatorul trebuie să stea pe scaun | |
Indicator frână de parcare – indică atunci când frâna de parcare este cuplată | |
Comutatorul pentru controlul funcționării este în poziția NEUTRU. | |
Priza de putere este cuplată | |
Oprire | |
Comutator de contact | |
Cod PIN | |
Magistrală CAN | |
InfoCenter | |
Comutator | |
Operatorul trebuie să elibereze comutatorul | |
Operatorul trebuie să modifice la starea indicată | |
Motor de tracțiune | |
Înapoi la ecranul anterior | |
Element neselectat/activ | |
Element selectat/activ | |
Cilindru | |
Indicator frână de parcare electrică – indică atunci când frâna de parcare electrică este cuplată | |
Simbolurile sunt de obicei combinate pentru a alcătui propoziții. Câteva exemple sunt afișate mai jos: | |
Operatorul trebuie să comute în poziția neutru | |
Așezați-vă sau cuplați frâna de parcare |
Pentru a accesa meniul principal, apăsați orice buton în timp ce vă aflați în ecranul principal, al motorului unității de tăiere sau al informațiilor despre tracțiune, apoi apăsați butonul care corespunde simbolului . Veți fi direcționat către MENIUL PRINCIPAL.
Consultați următoarele tabele pentru o descriere a opțiunilor disponibile în meniuri:
Opțiune de meniu | Descriere |
DEFECTE | Meniul DEFECTE conține o listă cu defectele recente ale mașinii. Consultați Manualul de service sau adresați-vă dealerului autorizat Toro pentru mai multe informații cu privire la meniul FAULTS (DEFECTE). |
SERVICE | Meniul SERVICE conține informații despre mașină, cum ar fi orele de utilizare, contoarele și calibrarea. De asemenea, puteți activa procesul de ascuțire a unității de tăiere. Consultați tabelul Service. |
DIAGNOSTICS (DIAGNOZE) | Meniul DIAGNOZă prezintă diverse stări și date pe care le are în prezent mașina. Puteți utiliza aceste informații pentru a remedia unele probleme, deoarece vă indică rapid care comenzi ale mașinii sunt activate/dezactivate și prezintă nivelurile de control (de exemplu valori determinate de senzori). |
SETTINGS (SETăRI) | Meniul SETăRI vă permite să personalizați și să modificați diferiți parametri pe ecranul InfoCenter. Consultați tabelul Setări. |
ABOUT (DESPRE) | Meniul DESPRE afișează numărul de model, numărul de serie și versiunea de software a mașinii. Consultați tabelul Despre. |
Opțiune de meniu | Descriere |
CURRENT (ACTUAL) | Indică numărul total de ore cu cheia în poziția de pornire (adică numărul de ore cu cheia în poziția de PORNIRE). |
LAST (ULTIMA) | Indică ultima oră cu cheia în poziția de pornire când a apărut defectul. |
FIRST (PRIMA) | Indică prima oră cu cheia în poziția de pornire când a apărut defectul. |
OCCURRENCES (APARIțII) | Indică numărul de apariții ale defectului. |
Opțiune de meniu | Descriere |
HOURS (ORE) | Afișează numărul total de ore în care cheia, cilindrii și ascuțirea au fost activate. |
COUNTS (CONTORIZăRI) | Indică numărul de tunderi ale ierbii, porniri și ascuțiri. |
BACKLAP (ASCUțIRE) | Cuplează/decuplează procedura de ascuțire a unității de tăiere (atunci când activați această procedură, puteți decupla modul cu această setare sau prin deplasarea cheii în poziția OPRIT). |
CALIBRATION (CALIBRARE) | Vă permite să calibrați sistemul de direcție, sistemul de tracțiune și dispozitivele de acționare ridicare. Consultați Manualul de service pentru mai multe informații privind calibrarea. |
Opțiune de meniu | Descriere |
UNITS (UNITățI) | Setează unitățile utilizate pe ecranul InfoCenter. Opțiunile de meniu sunt unități imperiale sau metrice. |
LANGUAGE (LIMBă) | Setează limba utilizată pe ecranul InfoCenter. |
BACKLIGHT (ILUMINARE DE FUNDAL) | Reglează luminozitatea ecranului LCD. |
CONTRAST | Reglează contrastul ecranului LCD. |
PROTECTED MENUS (MENIURI PROTEJATE) | Vă permite să accesați meniurile protejate introducând o parolă. |
PROTECT SETTINGS (SETăRI PROTEJATE) | Controlează meniurile protejate. |
RESET DEFAULTS (RESETARE LA SETăRI IMPLICITE) | Resetează Infocenter la setările implicite. |
TAPOFF TIME (ORă PORNIRE) | Controlează întârzierea pornirii. |
REEL SPEED (VITEZă CILINDRU) | Controlează viteza cilindrului. |
LOWER SPEED (VITEZă DE COBORâRE) | Stabilește viteza cu care unitățile de tăiere coboară la sol pentru tăierea ierbii. |
BACKLAP RPM (TURAțIE ASCUțIRE) | Controlează turația ascuțirii. |
CLIP CONTROL (CONTROL TăIERE) | Acest meniu PORNEșTE/OPREșTE funcția de control automat al tăierii. |
BLADE COUNT (CONTOR LAME) | Setează numărul de lame pentru fiecare cilindru. Această setare este necesară doar dacă funcția CONTROL TăIERE este PORNITă. |
HEIGHT OF CUT (ÎNăLțIMEA DE TăIERE) | Setează înălțimea de tăiere dorită. Această setare este necesară doar dacă funcția CONTROL TăIERE este PORNITă. |
MAX MOW (VITEZă MAX. TUNDERE IARBă) | Setează viteza maximă a mașinii în timpul tunderii ierbii. |
MAX TRANSPORT (VITEZă MAX. TRANSPORT) | Setează viteza maximă a mașinii în timpul transportului. |
MAX REVERSE (VITEZă MAX. MARșARIER) | Setează viteza maximă a mașinii în timpul deplasării în marșarier. |
SLOW & TURN (ÎNCETINIRE șI îNTOARCERE) | Activează sau dezactivează funcția de încetinire și întoarcere. |
3WD KIT (SET TRACțIUNE PE 3 ROțI) | Activează sau dezactivează setul de tracţiune pe 3 roţi. |
BATT. RESERVE (REZERVă BATERIE) | Setează distanța necesară pentru a transporta mașina înapoi la atelier atunci când nivelul bateriei scade. |
Opțiune de meniu | Descriere |
MODEL | Indică numărul de model al mașinii. |
SN (Număr de serie) | Indică numărul de serie al mașinii. |
Versiune software | Indică versiunea de software a controlerului principal. |
INFOCENTER | Indică versiunea de software pentru InfoCenter. |
CU1 | Indică versiunea de software a motorului unității de tăiere centrală. |
CU2 | Indică versiunea de software a motorului unității de tăiere stânga față. |
CU3 | Indică versiunea de software a motorului unității de tăiere dreapta față. |
LL1 | Indică numărul de piesă și versiunea de software pentru unitatea de tăiere centrală. |
LL2 | Indică numărul de piesă și versiunea de software pentru unitatea de tăiere centrală stânga față. |
LL3 | Indică numărul de piesă și versiunea de software pentru unitatea de tăiere centrală dreapta față. |
TRACTION1 (TRACțIUNE1) | Indică numărul de piesă și versiunea de software pentru motorul de tracțiune dreapta față. |
TRACTION2 (TRACțIUNE2) | Indică numărul de piesă și versiunea de software pentru motorul de tracțiune stânga față. |
STEERING (DIRECțIE) | Indică numărul de piesă și versiunea de software pentru motorul de direcție spate. |
PRECHARGE (PREîNCăRCARE) | Indică numărul de piesă și versiunea de software pentru controlerul de preîncărcare. |
BATTERY (BATERIE) | Indică numărul de piesă și versiunea de software pentru baterie. |
CAN BUS (MAGISTRALă CAN) | Indică starea magistralei de comunicare a mașinii. |
TRACTION3 (TRACțIUNE 3) | Indică numărul de piesă și versiunea de software pentru setul de tracţiune pe 3 roţi (dacă există). |
Note: Protejate în cadrul meniurilor protejate – accesibil doar prin introducerea codului PIN; consultați Accesarea meniurilor protejate.
Note: Codul PIN al mașinii setat din fabrică este 0000 sau 1234.Dacă ați schimbat codul PIN și l-ați uitat, contactați-vă distribuitorul autorizat Toro pentru asistență.
Din MENIUL PRINCIPAL, utilizați butonul din mijloc pentru a derula în jos la MENIUL SETăRI și apăsați butonul din dreapta.
Din MENIUL SETăRI, utilizați butonul din mijloc pentru a derula în jos la MENIU PROTEJAT și apăsați butonul din dreapta.
Pentru a introduce codul PIN, apăsați butonul din mijloc până este afișată prima cifră corectă, apoi apăsați butonul din dreapta pentru a trece la cifra următoare. Repetați acest pas până ce introduceți și ultima cifră, apoi apăsați încă o dată butonul din dreapta.
Apăsați butonul din mijloc pentru a introduce codul PIN.
Așteptați până când indicatorul luminos roșu al InfoCenter se aprinde.
Note: Dacă InfoCenter acceptă codul PIN și meniul protejat este deblocat, cuvântul PIN” este afișat în colțul din dreapta sus al ecranului.
Puteți vizualiza și modifica setările în Meniul Protejat. După ce accesați Meniul Protejat, derulați în jos la opțiunea Setări Protecție. Utilizați butonul din dreapta pentru a modifica setarea.
Setarea opțiunii Setărilor Protecție la OPRIRE vă permite să vizualizați și să modificați setările în Meniul Protejat și să vizualizați ecranele de informații privind motorul unității de tăiere și tracțiunea fără a introduce codul PIN.
Setarea opțiunii Setări Protecție la PORNIRE ascunde opțiunile protejate și necesită introducerea codului PIN pentru a putea modifica setarea în Meniul Protejat.
După ce ați setat codul PIN, rotiți comutatorul de contact în poziția OPRIRE și înapoi la poziția PORNIRE pentru a activa și salva această funcție.
Note: Rotiți comutatorul de contact în poziția OPRIRE și apoi în poziția PORNIRE pentru a bloca meniul protejat.
Puteți seta un cod pentru InfoCenter astfel încât un operator să nu poată accesa anumite ecrane InfoCenter fără acesta. Consultați Înțelegerea opțiunilor de meniu Infocenter pentru ecranele InfoCenter care sunt protejate printr-un cod de acces.
Din meniul SETăRI, selectați SETăRI PROTEJATE.
Setați opțiunea SETăRI PROTEJATE la PORNIRE.
Când vi se solicită, introduceți un cod format din 4 cifre.
Rotiți cheia de contact în poziția OPRIT pentru a salva codul.
Note: Dacă uitați codul de acces definit de utilizator, puteți obține un cod de acces temporar de la distribuitorul Toro autorizat.
Dacă apare o defecțiune, pe ecranul InfoCenter apare un cod de defecțiune și deasupra ecranului apare o lumină roșie intermitentă.
Defecțiunea este stocată într-o intrare de jurnal aflată în meniul FAULTS (DEFECțIUNI), pe care dumneavoastră sau distribuitorul dumneavoastră o puteți utiliza pentru a identifica problema care a provocat defecțiunea.
Pentru o listă de defecțiuni, consultați manualul de service sau distribuitorul Toro autorizat.
Înainte de a încărca mașina, de a lucra la aceasta sau de a instala, îndepărta sau lucra la unitățile de tăiere, deconectați mașina de la sursa de alimentare prin ridicarea capacului conectorului și separarea conectorilor de alimentare electrică (Figura 23), aflați la baza barei antiruliu din partea stângă a unității de tracțiune. Cuplați din nou conectorii înainte de a utiliza mașina.
Dacă nu întrerupeți alimentarea electrică a mașinii, cineva o poate porni în mod accidental și cauza răniri grave.
Separați întotdeauna conectorii înainte de orice intervenție asupra mașinii.
Consultați Figura 24 și Tabel cu specificațiile unității de tracțiune pentru dimensiunile și greutatea unității de tracțiune.
Note: Specificaţiile şi designul pot fi modificate fără preaviz.
Lăţime de tăiere | 151 cm |
Ecartament roată | 126 cm |
Ampatament | 127 cm |
Lungime totală (cu coșuri) | 249 cm |
Lăţime totală | 180 cm |
Înălţime totală | 205 cm |
Greutate* | 705 kg |
*Unitate de tracțiune echipată cu unități de tăiere cu 11 lame, role Wiehle înguste, fără operator și scaunul standard. |
Cantitate baterie | 5 |
Tensiune nominală | Maximum 60 V c.c., 55,2 V c.c. utilizare nominală |
Amperi-oră | 199,85 |
Pentru extinderea și îmbunătățirea performanțelor mașinii este disponibilă o gamă de dispozitive de atașare și accesorii aprobate de Toro. Pentru lista dispozitivelor de atașare și a accesoriilor aprobate, contactați centrul de service local sau un distribuitor Toro autorizat sau accesați www.Toro.com.
Pentru performanțe optime și utilizarea în siguranță a mașinii, utilizați exclusiv piese de schimb și accesorii originale Toro. Piesele de schimb și accesoriile altor producători pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.
Nu lăsaţi niciodată copii sau persoane neinstruite să utilizeze sau să efectueze lucrări de service asupra maşinii. Reglementările locale pot impune o limită de vârstă pentru utilizator. Proprietarul trebuie să asigure instruirea tuturor operatorilor și a mecanicilor.
Familiarizați-vă cu utilizarea în siguranță a echipamentului, comenzile de operare și indicatoarele de siguranță.
Acționați frâna de parcare, opriți mașina, scoateţi cheia din contact şi aşteptaţi oprirea oricărei mișcări înainte de a părăsi poziţia operatorului. Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.
Trebuie să ştiţi cum să opriţi rapid maşina.
Verificați dacă toate elementele de control pentru prezența operatorului, întrerupătoarele de siguranță și dispozitivele de protecție sunt montate și funcționează în mod corespunzător. Nu utilizaţi maşina decât dacă acestea funcționează corect.
Înainte de a tunde iarba, verificați întotdeauna mașina pentru a vă asigura că unitățile de tăiere sunt în stare bună de funcționare.
Inspectați zona în care veți utiliza mașina și îndepărtați toate obiectele pe care mașina le-ar putea proiecta.
InfoCenter utilizează numerele 1, 2 și 3 pentru a identifica fiecare unitate de tăiere (de exemplu CU1, CU2 și CU3 în meniul DESPRE).
1 se referă la unitatea de tăiere centrală (Figura 25)
2 se referă la unitatea de tăiere stânga față (Figura 25)
3 se referă la unitatea de tăiere dreapta față (Figura 25)
Puteți utiliza InfoCenter pentru a regla următoarele setări ale mașinii:
Întârziere pornire; consultați Reglarea întârzierii de pornire.
Viteza cilindrului în timpul tăierii ierbii; consultați Reglarea vitezei cilindrului de tundere a ierbii.
Viteza redusă a unității de tăiere; consultați Setarea vitezei de coborâre a unității de tăiere.
Viteza cilindrului în timpul ascuțirii unităților de tăiere; consultați Reglarea turației cilindrului în timpul ascuțirii.
Control tăiere; consultați Setarea funcției de control al tăierii.
Înălțimea de tăiere; consultați Reglarea înălțimii de tăiere (HOC).
Numărul de lame ale unității de tăiere; consultați Reglarea numărului de lame ale unității de tăiere.
Viteza maximă de tuns iarba; consultați Reglarea vitezei maxime de tundere a ierbii.
Viteza maximă de transport; consultați Reglarea vitezei maxime de transport.
Viteza maximă de marșarier; consultați Reglarea vitezei maxime de marșarier.
Încetinire și întoarcere; consultați Setarea funcției de încetinire și întoarcere.
Demontarea unui set de tracțiune pe 3 roți; consultați Demontarea unui set de tracțiune pe 3 roți.
Capacitatea rezervei bateriei; consultați Setarea capacității rezervei bateriei.
Note: Fiecare setare este protejată de un cod de acces. Este posibil să fie necesar să introduceți un cod de acces pentru a edita setările.
Mergeți la opțiunea ORă PORNIRE pentru a regla întârzierea de pornire. Funcția de întârziere a pornirii permite oprirea unităților de tăiere fără ridicarea acestora. Setarea întârzierii reprezintă timpul maxim în care joystick-ul pentru ridicare/coborâre trebuie să rămână în poziția înapoi pentru a activa această funcție.
Consultați tabelul următor pentru opțiunile de timp pentru întârziere și numerele de trepte corespunzătoare:
Număr treaptă | Durată întârziere (Secunde) |
1 | Oprit |
2 | 0,050 |
3 | 0,100 |
4 | 0,150 |
5 | 0,200 |
6 | 0,250 |
7 | 0,300 |
8 | 0,350 |
9 | 0,400 |
10 | 0,450 |
Note: Setarea implicită din fabrică este 1, care dezactivează această funcție.
Mergeți la opțiunea TURAțIE CILINDRULUI pentru a regla turația cilindrului în timpul tunderii ierbii. Această setare poate fi reglată când setarea de control al tăierii este OPRITă; consultați Setarea funcției de control al tăierii.
Consultați tabelul următor pentru opțiunile de turație a cilindrului și numerele de trepte corespunzătoare:
Număr treaptă | Turaţie cilindru (rpm) |
1 | 800 |
2 | 950 |
3 | 1100 |
4 | 1250 |
5 | 1400 |
6 | 1550 |
7 | 1700 |
8 | 1850 |
9 | 2000 |
Note: Setarea implicită din fabrică este 2000 rpm (număr treaptă 9).
Mergeți la opțiunea VITEZă DE COBORâRE pentru a stabili viteza cu care unitățile de tăiere coboară la sol pentru tăierea ierbii. Puteți comuta între 1 (cea mai lentă viteză) și 9 (cea mai rapidă viteză).
Testați viteza de coborâre înainte de a tunde iarba. Reglați viteza în funcție de preferințe.
Note: Setarea implicită din fabrică este 5.
Mergeți la opțiunea TURAțIE ASCUțIRE pentru a regla turația cilindrului în timpul efectuării operațiunii de ascuțire.
Consultați tabelul următor pentru opțiunile de turație a cilindrului și numerele de trepte corespunzătoare:
Număr treaptă | Turaţie cilindru (rpm) |
1 | 200 |
2 | 240 |
3 | 280 |
4 | 320 |
5 | 360 |
6 | 400 |
7 | 440 |
8 | 480 |
9 | 520 |
Note: Setarea implicită din fabrică este 200 rpm (număr treaptă 1).
Pentru a obține o calitate constantă și ridicată a tăierii și un aspect uniform după tăiere, mașina este echipată cu sistemul Radius Dependent Speed™ (RDS), brevet în curs de aprobare. Sistemul RDS este o funcție de control al tăierii și de viteză independentă a roților, care variază turațiile fiecărui motor de cilindru și ale fiecărui motor de tracțiune pentru a menține o tăiere constantă și a reduce frecarea gazonului în viraje în timpul tăierii.
Atunci când mașina se rotește în timpul tăierii (de exemplu, în timpul trecerii de curățare), cilindrul din interiorul virajului se va roti la o turație mai mică decât cea din exteriorul virajului. Cilindrul central împarte diferența dintre turațiile interioare și exterioare ale cilindrului, astfel încât toate cele trei unități de tăiere să aibă același nivel de tăiere. Cu cât virajul este mai ascuțit, cu atât mai mare este diferența de turație a cilindrului. În plus, dacă turația mașinii se modifică în timp ce tăiați, sistemul RDS ajustează turația cilndrului pentru a menține o tăiere constantă. Această caracteristică reduce subțierea gazonului de pe cilindrul interior (în comparație cu alte mașini de tuns iarba), ceea ce poate reduce inelul triplex.
Sistemul RDS ajustează, de asemenea, turația fiecărui motor de roată în timpul unui viraj, similar cu schimbarea vitezelor motorului cilindrului în timpul unui viraj. Motorul roții interioare se va roti la o turație mai mică decât motorul roții exterioare. Acest lucru minimizează frecarea roților în viraj și poate reduce inelul triplex.
Mergeți la opțiunea CONTROL TăIERE pentru a seta funcția sistem RDS.
Control tăiere setat la PORNIT: mașina utilizează setările dumneavoastră din cadrul opțiunilor ÎNăLțIME DE TăIERE și CONTOR LAME și turațiile roților stânga și dreapta pentru a determina turația fiecărui cilindru.
Control tăiere setat la OPRIT: mașina utilizează setarea dumneavoastră din cadrul opțiunii TURAțIE CILINDRU. Cilindrii se rotesc la o viteză constantă.
Note: Setarea implicită din fabrică este PORNIT.
Mergeți la opțiunea ÎNăLțIME DE TăIERE (HOC) pentru a regla înălțimea de tăiere. Pentru a utiliza această funcție, opțiunea de control al tăierii trebuie să fie PORNITă; consultați Setarea funcției de control al tăierii.
Note: Setarea implicită din fabrică este 3,2 mm.
Mergeți la opțiunea CONTOR LAME pentru a regla numărul de lame ale unităților de tăiere. Determinați numărul de lame ale unităților de tăiere existente și selectați valoarea corespunzătoare (5, 8, 11 sau 14).
Note: Setarea implicită din fabrică este 11.
Mergeți la opțiunea VITEZă MAX. TUNS IARBă pentru a regla viteza maximă de tundere a ierbii. Puteți regla viteza de la 4,8 km/h la 8,0 km/h în trepte de 0,3 km/h.
Note: Setarea implicită din fabrică este 6,1 km/h.
Mergeți la opțiunea VITEZă MAX. TRANSPORT pentru a regla viteza maximă de transport. Puteți regla viteza de la 8,0 km/h la 16,0 km/h în trepte de 0,8 km/h.
Note: Setarea implicită din fabrică este de 16,0 km/h.
Mergeți la opțiunea VITEZă MAX. MARșARIER pentru a regla viteza maximă de deplasare în spate. Puteți regla viteza de la 3,2 km/h la 8,0 km/h în trepte de 0,8 km/h.
Note: Setarea implicită din fabrică este de 4,0 km/h.
Note: Pentru versiunile de software ale mașinii de la A la D, viteza maximă este de 4,8 km/h. Actualizați software-ul mașinii pentru a putea seta viteza maximă la 8,0 km/h.
Mergeți la opțiunea ÎNCETINIRE șI îNTOARCERE pentru a seta funcția de încetinire și întoarcere. Funcția de încetinire și întoarcere încetinește viteza mașinii în timp ce întoarceți mașina pentru o altă trecere de tăiere pe un spațiu verde.
Note: Setarea implicită din fabrică este OPRIT.
Mergeți la opțiunea SET DE TRACțIUNE PE 3 ROțI pentru a demonta un set de tracțiune pe 3 roți.
Dacă alegeți să dezactivați această opțiune, setul va fi activat din nou dacă veți acționa comutatorul de contact (de exemplu, opriți, apoi porniți mașina) cu un set de tracțiune pe 3 roți echipat.
Note: Când instalați setul de tracţiune pe 3 roţi, setul este activat automat.
Mergeți la opțiunea REZERVă BATERIE pentru a seta distanța necesară transportării mașinii la atelier. Acest lucru vă permite să aveți suficientă baterie (atunci când nivelul bateriei este prea scăzut) pentru a transporta mașina la atelier în vederea reîncărcării; consultați Monitorizarea nivelului de încărcare a sistemului bateriei.
Note: Puteți regla distanța de la 0,8 km la 8 km în trepte de 0,8 km.
Atunci când mașina este în curs de calibrare, în InfoCenter apar mesaje de dialog. Aceste mesaje au rolul de a vă instrui pe parcursul procesului de calibrare.
Consultați următorul tabel pentru o listă a fiecărui mesaj de dialog:
Număr mesaj | Text mesaj InfoCenter |
1 | Reveniți cu pedala în poziția Neutru |
4 | Deplasați pedala în poziția Maxim înainte și mențineți |
5 | Calibrare a poziției Maxim înainte realizată cu succes |
9 | Calibrare a poziției Maxim înainte eșuată. Tensiune neobișnuită |
13 | Deplasați pedala în poziția Max. marșarier și mențineți |
14 | Calibrare a poziției Max. marșarier realizată cu succes |
16 | Calibrare a poziției Max. marșarier eșuată. Tensiune neobișnuită |
17 | Calibrare eșuată. Poziție pedală necunoscută |
18 | Reveniți cu pedala în poziția Neutru. Continuați? |
100 | Calibrarea este activată |
101 | Calibrarea este finalizată |
102 | Acționați comutatorul de contact |
110 | Opriți calibrarea. Componenta nu răspunde |
111 | Opriți calibrarea. Componenta nu este pregătită |
112 | Opriți calibrarea. Defecțiune activă |
113 | Opriți calibrarea. Nu se află în scaun |
114 | Opriți calibrarea. Nu se află în poziția Neutru |
115 | Opriți calibrarea. În poziția Neutru |
116 | Opriți calibrarea. Frâna de parcare este cuplată |
300 | Reveniți cu pedala în poziția Neutru |
301 | Centrați volanul. Continuați? |
302 | Centrați manual roata spate. Continuați? |
303 | Rotiți roata spate maxim spre stânga. Continuați? |
304 | Rotiți roata spate maxim spre dreapta. Continuați? |
305 | Centrul roții spate este în afara limitei |
306 | Unghiul roții spate este în afara limitei |
400 | Atenție: Mașina trebuie să fie sprijinită cu cricuri tip capră. Continuați? |
401 | Opriți calibrarea. Deschideți contactorul |
402 | Opriți calibrarea. Pedală în poziția Neutru |
403 | Reveniți cu pedala în poziția Neutru |
404 | Așteptați oprirea roților |
405 | Deplasați pedala în poziția Maxim înainte și mențineți |
406 | Calibrare activă. Mențineți pedala |
500 | Extindere ridicare/coborâre activă |
501 | Retragere ridicare/coborâre activă |
502 | Deplasați joystick-ul în poziția de coborâre |
503 | Deplasați joystick-ul în poziția de ridicare |
504 | Unitatea de tăiere este instalată? Continuați? |
1100 | Mesaje de diagnoză privind tracțiunea activate |
1101 | Mesaje de diagnoză privind direcția activate |
Interval de întreţinere şi service | Procedură de întreţinere |
---|---|
Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic |
|
Înainte de a porni mașina în fiecare zi, efectuați procedurile următoare:
Verificați contactul dintre cilindru și contracuțit; consultați Verificarea contactului dintre cilindru și contracuțit..
Verificaţi presiunea din anvelope; consultați Verificarea presiunii din anvelope.
Verificaţi sistemul de blocare de siguranță; consultați Verificarea sistemului de blocare de siguranță.
Verificați funcționarea frânei de parcare acționând-o și asigurându-vă că se cuplează; consultați Frână de parcare.
Proprietarul/operatorul poate preveni și este responsabil pentru accidentele care pot cauza vătămări corporale sau pagube materiale.
Purtați îmbrăcăminte adecvată, inclusiv ochelari de protecție, pantaloni lungi, încălțăminte solidă, antiderapantă și căști pentru protecția auzului. Strângeți la spate părul lung și nu purtați îmbrăcăminte largă sau bijuterii.
Nu operaţi maşina dacă sunteți bolnav, obosit sau sub influența alcoolului sau a drogurilor.
Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra pagube materiale sau vătămări corporale.
Înainte de a porni mașina, asigurați-vă că toate dispozitivele de acționare sunt în poziția neutră, frâna de parcare este acționată și că vă aflați în poziția de operare.
Nu transportați persoane cu mașina.
Țineți trecătorii și copiii departe de zona de utilizare. Dacă trebuie să fie prezenți colegi de muncă, fiți precaut și asigurați-vă că sunt montate la mașină coșurile pentru iarbă.
Utilizați mașina doar în condiții bune de vizibilitate și feriți-vă de gropi și pericole ascunse.
Evitați să tundeți iarba în condiții de umezeală. Tracțiunea redusă poate cauza alunecarea mașinii.
Ţineţi mâinile și picioarele la distanţă de unitățile de tăiere.
Priviți în spate și în jos înainte de a conduce mașina în marșarier, pentru a vă asigura că este liberă calea.
Apropiați-vă cu atenție de curbele fără vizibilitate, tufișuri, copaci sau alte obiecte care vă pot afecta vizibilitatea.
Opriți unitățile de tăiere când nu tundeți iarba.
Când conduceți mașina, încetiniți și virați, traversați drumurile și trotuarele cu mare atenție. Acordați întotdeauna dreptul de trecere.
Nu lăsați o mașină pornită nesupravegheată.
Înainte de a părăsi poziția de operare, efectuați următoarele:
Parcați mașina pe o suprafață plană.
Coborâți unitățile de tăiere la sol și asigurați-vă că sunt decuplate.
Cuplați frâna de parcare.
Opriți mașina și scoateți cheia.
Așteptați până ce toate mișcările se opresc.
Operați mașina doar în condiții de vizibilitate bună și în condiții meteo corespunzătoare. Nu utilizaţi maşina dacă există riscul unor descărcări electrice.
Nu îndepărtați niciuna dintre componentele ROPS de pe mașină.
Asigurați-vă că centura de siguranță este cuplată și că o puteți decupla rapid în caz de urgență.
Purtați întotdeauna centura de siguranță.
Verificați cu atenție dacă există obstacole deasupra capului și nu intrați în contact cu acestea.
Păstrați sistemul ROPS într-o stare de funcționare optimă, inspectându-l periodic pentru deteriorări și menținând toate elementele de fixare strânse.
Înlocuiți toate componentele ROPS deteriorate. Nu le reparați sau modificați.
Pantele reprezintă un risc major de accidente legate de pierderea controlului și răsturnare, care pot cauza vătămări grave sau decesul. Sunteți responsabil pentru utilizarea în siguranță pe pante. Utilizarea mașinii pe o pantă necesită atenție suplimentară.
Evaluați starea curentă a terenului pentru a stabili dacă panta este sigură pentru utilizarea mașinii, inclusiv întregul spațiu. Dați dovadă de simț practic și o judecată bună atunci când realizați această evaluare.
Consultați instrucțiunile enumerate mai jos cu privire la operarea mașinii pe pante. Înainte de a utiliza mașina, verificați condițiile locului respectiv pentru a stabili dacă puteți opera mașina în condițiile din ziua respectivă și în locul respectiv. Modificările de pe teren pot duce la o schimbare legată de utilizarea în pantă a mașinii.
Evitați pornirea, oprirea sau virarea mașinii în pantă. Evitați să schimbați brusc viteza sau direcția. Virați ușor și treptat.
Nu utilizați mașina în nicio situație în care tracțiunea, direcția sau stabilitatea este sub semnul întrebării.
Îndepărtați sau marcați obstacole precum șanțurile, gropile, denivelările, pietrele sau alte pericole ascunse. Iarba înaltă poate ascunde obstacole. Terenul denivelat poate cauza răsturnarea mașinii.
Rețineți faptul că utilizarea mașinii pe iarbă udă, de-a lungul pantelor sau pe direcție descendentă poate duce la pierderea tracțiunii. Pierderea tracțiunii pentru roțile motoare poate duce la alunecare și pierderea capacității de frânare și direcționare.
Fiți extrem de precaut când utilizați mașina în apropierea pantelor abrupte, șanțurilor, terasamentelor, cursurilor de apă sau altor zone periculoase. Mașina se poate răsturna brusc dacă o roată trece peste margine sau marginea cedează. Păstrați o distanță sigură între mașină și orice sursă de pericol.
Identificați pericolele de la baza pantei. Dacă există pericole, cosiți panta cu o mașină controlată pietonal.
Dacă este posibil, mențineți unitățile de tăiere coborâte la sol în timpul utilizării pe pante. Ridicarea unităților de tăiere în timpul utilizării în pantă poate genera instabilitatea mașinii.
Fiți extrem de precaut cu sistemele de colectare a ierbii sau alte dispozitive de atașare. Acestea pot modifica stabilitatea mașinii și pot cauza pierderea controlului.
Pentru perioada de rodaj sunt necesare 8 ore de funcționare.
Deoarece primele ore de funcționare sunt esențiale pentru fiabilitatea viitoare a mașinii, monitorizați îndeaproape funcțiile și performanța, astfel încât să puteți observa și corecta dificultățile minore, care ar putea cauza probleme majore. Verificați frecvent mașina în timpul perioadei de rodaj, pentru a descoperi eventualele semne de elemente de fixare slăbite sau orice altă defecțiune.
Note: Inspectați zonele de sub unitățile de tăiere pentru a vă asigura că sunt curate.
Așezați-vă pe scaunul operatorului și cuplați centura de siguranță.
Introduceţi cheia în contact şi rotiţi-o în poziţia de PORNIRE.
Deplasați comutatorul pentru controlul funcționării în poziția TUNDERE IARBă.
Decuplați frâna de parcare.
Deplasați momentan joystick-ul de ridicare/coborâre înainte.
Trebuie ca unitățile de tăiere să coboare și toți cilindrii să se rotească.
Deplasați joystick-ul de ridicare/coborâre spre spate.
Cilindrii de tăiere trebuie să se oprească din rotație, iar unitățile de tăiere trebuie să se ridice în poziția completă de transport.
Interval de întreţinere şi service | Procedură de întreţinere |
---|---|
Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic |
|
În cazul în care comutatoarele de blocare de siguranță sunt deconectate sau deteriorate, mașina poate porni neașteptat, ceea ce poate cauza vătămări corporale sau deces.
Nu modificați comutatoarele de blocare.
Verificați comutatoarele de blocare în fiecare zi și înlocuiți comutatoarele deteriorate înainte de a utiliza mașina.
Obiectivul sistemului de blocare de siguranță este de a preveni funcționarea mașinii în cazul în care este posibilă rănirea dumneavoastră sau deteriorarea mașinii.
Sistemul de blocare de siguranță previne pornirea mașinii, cu excepția următoarelor situații:
Frâna de parcare este decuplată.
Vă aflați pe scaunul operatorului.
Comutatorul pentru controlul funcționării este în poziția TUNDERE IARBă sau în poziția TRANSPORT.
În plus, sistemul de blocare de siguranță previne operarea cilindrilor cu excepția cazului în care comutatorul pentru controlul funcționării este în poziția TUNDERE IARBă (cu excepția cazului în care mașina se află în modul ascuțire).
Efectuați următorii pași pentru a verifica sistemul de blocare:
Ridicați-vă de pe scaun, porniți mașina, decuplați frâna de parcare, deplasați comutatorul pentru controlul funcționării în poziția TUNDERE IARBă sau TRANSPORT și acționați pedala de tracțiune.
Mașina nu trebuie să se deplaseze, când nu vă aflați pe scaun. Acest lucru indică faptul că sistemul de blocare funcționează corect. Remediați problema dacă nu funcționează corect.
Așezați-vă pe scaun, porniți mașina, cuplați frâna de parcare, deplasați comutatorul pentru controlul funcționării în poziția TUNDERE IARBă sau TRANSPORT și acționați pedala de tracțiune.
Mașina nu trebuie să se deplaseze, când frâna de parcare este cuplată. Acest lucru indică faptul că sistemul de blocare funcționează corect. Remediați problema dacă nu funcționează corect.
Așezați-vă pe scaun, porniți mașina, decuplați frâna de parcare, deplasați comutatorul pentru controlul funcționării în poziția NEUTRU și acționați pedala de tracțiune.
Mașina nu trebuie să se deplaseze, când comutatorul pentru controlul funcționării este în poziția NEUTRU. Acest lucru indică faptul că sistemul de blocare funcționează corect. Remediați problema dacă nu funcționează corect.
Așezați-vă pe scaun, deplasați pedala de tracțiune în poziția NEUTRU, deplasați comutatorul pentru controlul funcționării în poziția NEUTRU, acționați frâna de parcare, porniți mașina și deplasați joystick-ul de ridicare/coborâre înainte pentru a coborî unitățile de tăiere.
Unitățile de tăiere trebuie să coboare, dar să nu înceapă să se rotească. Dacă încep să se rotească, sistemul de blocare de siguranță nu funcționează corect; remediați problema înainte de a utiliza mașina.
Asiguraţi-vă că unităţile de tăiere sunt complet ridicate.
Așezați-vă pe scaun, cuplați-vă centura de siguranță, decuplați frâna de parcare și deplasați comutatorul pentru controlul funcționării în poziția TRANSPORT pentru a conduce mașina fără tunderea ierbii.
Apropiați-vă întotdeauna de zonele neregulate cu o viteză redusă și traversați cu atenție zonele cu unghi mare de înclinare.
Familiarizați-vă cu lățimea mașinii. Nu încercați să treceți printre obiecte apropiate pentru a preveni deteriorarea costisitoare și timpii de nefuncționare.
Înainte de a tunde gazonul, găsiți o zonă liberă și exersați îndeplinirea funcțiilor de bază ale mașinii (de exemplu, pornirea și oprirea mașinii, ridicarea și coborârea unităților de tăiere și efectuarea virajelor).
Verificați gazonul pentru a determina eventuale reziduuri, îndepărtați orice lucru care ar putea deteriora unitățile de tăiere în timpul tunderii, scoateți steagul din cupă și stabiliți cea mai bună direcție de tundere a ierbii. Luați drept bază direcția de tundere a ierbii anterioară. Tundeți iarba întotdeauna într-un model alternativ față de tunderea anterioară, astfel încât firele de iarbă să fie culcate într-o măsură mai mică și să aibă o șansă mai mare de a fi tăiate.
Începeți de la o margine a zonei verzi, astfel încât să puteți utiliza procedura de tăiere cu panglică.
Note: Acest lucru menține compactarea la minim și lasă un model îngrijit și atrăgător pe zona verde.
Deplasați comutatorul pentru controlul funcționării în poziția TUNDERE IARBă.
Împingeți în față maneta de ridicare/coborâre tundere iarbă în timp ce marginile din față ale coșurilor pentru iarbă traversează marginea exterioară a zonei verzi.
Note: Această procedură coboară unitățile de tăiere pe gazon și pornește cilindrii.
Important: Unitatea de tăiere centrală se ridică sau coboară ușor după ce coboară și unitățile de tăiere din față; prin urmare, trebuie să exersați obținerea sincronizării necesare pentru a minimiza operația de cosire de curățare și preveni smulgerea marginii.Ridicarea și coborârea unității de tăiere centrală se bazează pe viteza de deplasare. O viteză mai mică de deplasare mărește întârzierea de ridicare sau coborâre; o viteză mai mare reduce întârzierea de ridicare sau coborâre. Mașina monitorizează viteza de deplasare și actualizează această întârziere astfel încât toate cele trei unități de tăiere să se afle în linie.
La trecerile de retur efectuați suprapuneri minime peste tăierea anterioară.
Note: Pentru a ajuta la menținerea unei linii drepte de-a lungul zonei verzi și menținerea mașinii la o distanță egală de marginea tăieturii anterioare, imaginați-vă o linie vizuală cu aproximativ 1,8 până la 3 m înaintea mașinii până la marginea porțiunii netăiate a zonei verzi (Figura 28). Includeți marginea exterioară a volanului ca parte a liniei vizuale; adică țineți marginea volanului aliniată cu un punct care este menținut întotdeauna la aceeași distanță față de partea din față a mașinii.
Pe măsură ce marginile din față ale coșurilor traversează marginea zonei verzi, trageți spre spate joystick-ul de ridicare/coborâre și mențineți-l în poziție până la ridicarea tuturor unităților de tăiere. Acest lucru oprește cilindrii și ridică unitățile de tăiere.
Important: Cronometrați corect acest pas, astfel încât să nu tăiați în zona marginii, dar să tăiați cât mai mult posibil în zona verde pentru a minimiza cantitatea de iarbă rămasă de cosit în jurul periferiei exterioare.
Pentru a reduce timpul de operare și pentru a ușura alinierea pentru trecerea următoare, virați mașina în direcție opusă, apoi virați-o în direcția porțiunii netăiate. Această mișcare este un viraj în formă de lacrimă (Figura 27), care aliniază rapid mașina pentru trecerea următoare.
Note: Dacă funcția de încetinire și întoarcere este activată, mașina încetinește în timpul virajului fără a fi nevoie să eliberați presiunea de pe pedala de tracțiune.
Note: Încercați să faceți un viraj cât mai scurt posibil, cu excepția anotimpului cald – un arc mai larg minimizează deteriorarea gazonului.
Important: Nu opriți niciodată mașina pe o zonă verde în timp ce sunt cuplate unitățile de tăiere, deoarece se poate deteriora gazonul. Oprirea mașinii pe o zonă verde poate lăsa urme sau adâncituri de la roți.
Finalizați de tăiat zona verde cosind periferia. Schimbați direcția de tăiere față de cea anterioară.
Consultați Înțelegerea sistemului Radius-Dependent-Speed (RDS) pentru a îmbunătăți aspectul după tăiere și pentru a reduce inelul triplex.
Note: Țineți întotdeauna cont de condițiile meteo și de starea gazonului și asigurați-vă că schimbați direcția de cosire față de tăierea anterioară.
Când terminați de tuns marginea exterioară, deplasați joystick-ul de ridicare/coborâre spre spate pentru a opri cilindri (dacă este activată funcția de întârziere a pornirii), apoi părăsiți zona verde. Când toate unitățile de tăiere sunt îndepărtate din zona verde, deplasați joystick-ul de ridicare/coborâre spre spate pentru a ridica unitățile de tăiere.
Note: Acest pas minimizează aglomerările de iarbă lăsate pe zona verde.
Repoziționați steagul.
Goliți coșurile pentru iarbă de toată iarba tăiată înainte de a transporta mașina la următoarea zonă verde.
Note: Iarba tăiată umedă și grea exercită o presiune excesivă asupra coșurilor, suspensiilor și dispozitivelor de acționare. Acest lucru adaugă o greutate inutilă mașinii, fapt ce scade eficiența energetică.
Verificați pe ecranul cu informații principale din InfoCenter pentru a determina nivelul de încărcare a sistemului bateriei; consultați Utilizarea ecranului LCD InfoCenter.
Dacă nivelul bateriei scade prea mult, pe InfoCenter va apărea o notificare cu privire la descărcarea bateriei. Atunci când utilizați mașina la acest procentaj de încărcare a bateriei, finalizați tunderea zonei verzi actuale, apoi conduceți mașina într-o zonă desemnată de încărcare a bateriilor și încărcați-le; consultați Încărcarea bateriilor litiu-ion.
Dacă nivelul bateriei devine prea scăzut (de exemplu, sub 10%) în timp ce operați mașina, pe InfoCenter apare o avertizare. În timp ce utilizați mașina la acest procentaj de încărcare a bateriei, puteți conduce mașina doar la o viteză mai mică; unitățile de tăiere nu pot fi acționate. Conduceți mașina într-o zonă desemnată de încărcare a bateriilor și încărcați-le; consultați Încărcarea bateriilor litiu-ion.
Deplasați mașina pe o suprafață uniformă.
Deplasați comutatorul pentru controlul funcționării în poziția NEUTRU.
Cuplați frâna de parcare.
Rotiți cheia în poziția OPRIRE și opriți mașina.
Scoateţi cheia.
Acționați frâna de parcare, opriți mașina, scoateţi cheia din contact şi aşteptaţi oprirea oricărei mișcări înainte de a părăsi poziţia operatorului. Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.
Curățați iarba și reziduurile de pe mașină, în special de pe unitățile de tăiere și dispozitivele de acționare pentru a ajuta la prevenirea izbucnirii incendiilor.
Separați conectorii de alimentare electrică înainte de depozitarea sau transportarea mașinii.
Decuplați dispozitivul de acționare de la dispozitivul de atașare ori de câte ori transportați sau nu utilizați mașina.
Înainte de a o depozita în orice spațiu, lăsați mașina să se răcească.
Întrețineți și curățați centura (centurile) de siguranță, după cum este necesar.
Nu depozitați mașina într-o zonă cu o flacără deschisă, scântei sau o lampă martor, precum pe un boiler sau alte echipamente asemănătoare.
AVERTISMENT: există riscul de incendiu și de electrocutare – Utilizatorul nu poate efectua operațiuni de service asupra componentelor bateriilor.
Confirmați tensiunea utilizată în țara dumneavoastră înainte de a folosi încărcătorul.
Nu încărcați mașina într-un mediu umed; feriți-o de ploaie sau zăpadă.
Utilizarea unui accesoriu nerecomandat sau necomercializat de Toro poate da naștere unui risc de incendiu, electrocutare sau accidentare.
Pentru a reduce riscul de explozie a bateriei, respectați aceste instrucțiuni și instrucțiunile oricăror echipamente pe care intenționați să le utilizați în apropierea încărcătorului. Pentru a reduce riscul de explozie a bateriei, respectați aceste instrucțiuni și instrucțiunile oricăror echipamente pe care intenționați să le utilizați în apropierea încărcătorului.
Bateriile pot emite gaze explozive dacă sunt supraîncărcate la un nivel semnificativ.
Pentru operațiuni de service sau înlocuirea bateriei, consultați un distribuitor autorizat Toro.
Nu lăsaţi niciodată copii sau persoane neinstruite să utilizeze sau să efectueze lucrări de service asupra încărcătorului. Reglementările locale pot impune o limită de vârstă pentru utilizator. Proprietarul trebuie să asigure instruirea tuturor operatorilor și a mecanicilor.
Citiţi, înţelegeţi şi urmaţi toate instrucţiunile de pe încărcător şi din manual înainte de utilizarea încărcătorului. Familiarizați-vă cu utilizarea corectă a încărcătorului.
Țineți trecătorii și copiii la distanță în timpul încărcării bateriei.
Opriți mașina și așteptați eliminarea completă a tensiunii înainte de încărcarea bateriei. În caz contrar, se pot forma arcuri electrice.
Asigurați-vă că zona este bine ventilată în timpul încărcării.
Utilizați încărcătorul doar în intervalul de tensiune specificat în Manualul operatorului și utilizați un cablu de alimentare aprobat de Toro.
Contactați-vă distribuitorul autorizat Toro pentru un încărcător și un cablu de alimentare adecvat.
Nu încărcați o baterie înghețată.
Nu bruscați cablul. Nu transportați încărcătorul de cablu și nu trageți de cablul de alimentare pentru a scoate încărcătorul din priză. Depozitați cablul departe de surse de căldură, ulei și margini ascuțite.
Conectați încărcătorul direct la o priză cu împământare. Nu conectați încărcătorul la o priză fără împământare, chiar și cu un adaptor de împământare.
Nu modificați cablul de alimentare sau fișa electrică furnizate.
Scoateți obiectele metalice precum inele, brățări, coliere și ceasuri înainte de a lucra cu o baterie litiu-ion. O baterie litiu-ion poate produce un curent suficient pentru a cauza arsuri severe.
Utilizați un cablu prelungitor care poate gestiona amperajul de încărcare specificat în Manualul operatorului. Dacă efectuați încărcarea în aer liber, utilizați un cablu prelungitor evaluat pentru utilizarea în aer liber.
În cazul în care cablul de alimentare se deteriorează în timp de este conectat la priză, scoateți-l din priza de perete și contactați un distribuitor autorizat Toro pentru înlocuirea acestuia.
Scoateți încărcătorul din priză atunci când nu este utilizat, înainte de a-i schimba locația sau înainte de a efectua lucrări de service.
Depozitați încărcătorul la interior, într-un loc uscat, sigur, la distanță de utilizatori neautorizați.
Nu dezasamblați încărcătorul.
Dacă sunt necesare lucrări de service sau reparații pentru încărcător, apelați la un distribuitor Toro autorizat.
Scoateți cablul de alimentare din priză înainte de întreținere sau curățare pentru a reduce riscul de electrocutare.
Menţineţi sau înlocuiţi etichetele de siguranţă şi instrucţiuni, dacă este necesar.
Nu utilizați încărcătorul cu un cablu sau o fișă electrică deteriorat(ă). Pentru a obține un cablu de schimb, contactați distribuitor Toro autorizat.
Dacă încărcătorul este deteriorat, nu îl folosiți; duceți-l la un distribuitor autorizat Toro.
Tractați doar cu o mașină care are un dispozitiv de cuplare proiectat pentru tractare. Nu atașați echipamentele tractate decât în punctul de cuplare.
Respectați recomandările producătorului cu privire la limitele de greutate pentru echipamentul tractat și tractarea pe pante. Pe pante, greutatea echipamentului tractat poate cauza pierderea tracțiunii și pierderea controlului.
Nu lăsați niciodată copiii sau alte persoane să se apropie de echipamentul tractat.
Conduceți încet și lăsați o distanță suplimentară pentru a opri atunci când tractați.
Interval de întreţinere şi service | Procedură de întreţinere |
---|---|
Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic |
|
După tunderea ierbii, spălați bine mașina cu un furtun de grădină fără duză, astfel încât presiunea excesivă a apei să nu contamineze și deterioreze garniturile, rulmenții și componentele electronice. Nu spălați cu apă conexiunile electrice.
Important: Nu folosiți apă salmastră sau recuperată pentru a curăța mașina.
Important: Nu folosiți echipamente de spălat cu jet de mare presiune pentru a spăla mașina. Echipamentele de spălat cu jet de mare presiune pot deteriora sistemul electric, pot desprinde autocolante importante sau pot îndepărta lubrifiantul necesar din punctele de frecare. Aceasta poate forța apa sub garnituri, contaminând carcasele cu ulei sau cu lubrifiant. Evitați utilizarea excesivă a apei în apropierea panoului de comandă și bateriilor.
Verificați unitățile de tăiere pentru a determina dacă sunt ascuțite, după curățarea mașinii.
Încărcați sau descărcați cu grijă mașina pe/de pe o remorcă sau un camion.
Utilizați o rampă de lățime completă pentru a încărca mașina pe o remorcă sau un camion.
Legați mașina în siguranță folosind curele, lanțuri, cabluri sau frânghii. Atât curelele din față, cât și cele din spate trebuie să fie îndreptate în jos și spre exteriorul mașinii (Figura 29).
Note: Consultați Figura 30 pentru această procedură.
Pentru a tracta mașina, trebuie să efectuați următoarea procedură pentru a elibera dispozitivul de acționare a frânei:
Cuplați frâna de parcare.
Scoateți cheia și deconectați conectorii de alimentare electrică.
Important: În cazul în care conectorii de alimentare electrică sunt conectați în timpul tractării, pot apărea defecțiuni de natură electrică.
Dacă este instalat setul de tracțiune pe 3 roți, deconectați conectorii cablajului setului de la cablajul principal.
Important: Dacă setul și cablajele mașinii sunt conectate în timpul tractării, pot apărea defecțiuni de natură electrică.
Blocați ambele roți față.
Eliberați tensiunea de pe arc prin slăbirea piuliței care fixează șurubul cu ochi la suportul arcului (Figura 30).
Îndepărtați arcul.
Introduceți o cheie cu clichet (⅜") prin orificiul suportului brațului și împingeți arborele de acționare.
Atunci când dispozitivul de acționare este eliberat de frână, mașina este capabilă să ruleze liber. O mașină care rulează liber poate provoca vătămări grave persoanelor aflate în apropiere.
Dacă mașina nu este tractată, cuplați frâna de parcare.
Cereți unui asistent să se așeze pe scaun, să cupleze centura de siguranță și să acționeze frâna în timp ce tractați mașina.
Note: Acest lucru garantează că mașina este sub control atunci când o tractați.
Îndepărtați calele de pe roți.
Când mașina este gata să fie tractată, decuplați frâna de parcare.
Utilizați furca cu role spate pentru a tracta mașina (Figura 31).
Important: Nu depășiți viteza de 5 km/h în timpul tractării mașinii. Se pot produce deteriorări ale componentelor electrice.
După ce ați tractat mașina până la destinația dorită, efectuați următorii pași:
La nivelul bateriilor este prezentă înaltă tensiune, care poate provoca arsuri sau șoc.
Nu încercați să deschideți bateriile.
Fiți extrem de precaut când manipulați o baterie cu o carcasă fisurată.
Utilizați exclusiv încărcătorul prevăzut pentru baterii.
Bateriile litiu-ion sunt încărcate suficient pentru a putea efectua lucrări pe întreaga durată de viață a acestora. În primii 4 ani de funcționare, suprafața totală pe care o puteți tăia la o singură încărcare completă este de 13.006 m2. Această performanță se bazează pe următoarele condiții:
Lamele cilindrului și contracuțitele sunt ascuțite.
Contactul dintre contracuțit și cilindru este reglat în funcție de Manualul operatorului.
Dispozitivul de finisare este setat la jumătate din înălțimea de tăiere sau mai mult.
Periile rolelor spate sunt setate la cel mai ușor contact.
Este necesară o distanță de transport de aprox. 13 km.
Terenul de golf pe care lucrați este ușor ondulat.
Odată cu trecerea timpului, volumul total de lucru realizat cu o singură încărcare a bateriei scade treptat.
Note: Rezultatele variază în funcție de distanța pe care transportați mașina, denivelările peste care treceți, setarea contactului și starea de ascuțire a contracuțitului și cilindrului și alți factori discutați în această secțiune.
Pentru o durată de viață și o utilizare maximă a bateriilor, urmați aceste instrucțiuni:
Nu deschideți bateria.
Depozitați/parcați mașina într-un garaj sau o zonă de depozitare curat(ă), uscat(ă), ferită de lumina directă a soarelui, surse de căldură, ploaie și umiditate. Consultați Cerințe privind depozitarea bateriei referitor la condițiile de temperatură.
Dacă utilizați mașina pentru tunderea ierbii la temperaturi ridicate sau în lumina directă a soarelui, bateria se poate supraîncălzi. În acest caz, pe ecranul InfoCenter va fi afișată o avertizare de temperatură ridicată. În această stare, unitățile de tăiere sunt decuplate și mașina încetinește.
Transportați imediat mașina într-un loc răcoros, departe de lumina solară, opriți-o și lăsați bateriile să se răcească complet înainte de a o utiliza din nou.
Reglați contactul dintre cilindru și contracuţit, astfel încât să fie cât mai ușor posibil. Acest lucru reduce puterea necesară funcționării unităților de tăiere și mărește volumul de muncă pe care mașina îl efectuează la fiecare încărcare. Consultaţi Verificarea contactului dintre cilindru și contracuțit..
Asigurați-vă că starea de ascuțire a contracuțitelor și cilindrilor este întreținută corespunzător. O lamă neascuțită crește consumul de energie și reduce volumul de muncă pe care mașina îl efectuează la fiecare încărcare.
Dacă utilizați dispozitive de finisat, înălțimea acestora nu trebuie să depășească mai mult de jumătate din înălțimea de tăiere. În cazul în care înălțimea de tăiere este mai mare de 1,27 cm, înălțimea dispozitivului de finisare nu trebuie să depășească 0,63 cm.
Reglați contactul dintre peria rolă spate, astfel încât să fie cât mai ușor posibil. Acest lucru reduce puterea necesară funcționării unităților de tăiere și mărește volumul de muncă pe care mașina îl efectuează la fiecare încărcare.
Utilizați luminile (dacă mașina dumneavoastră este echipată cu set de iluminat) numai atunci când este necesar.
Ministerul Transporturilor din SUA și autoritățile de transport internaționale impun transportarea bateriilor litiu-ion în ambalaje speciale și doar de către transportatori certificați. În SUA este permis transportul unei baterii montate pe mașină ca echipament alimentat de la baterie, respectând anumite prevederi legale. Contactați Ministerul Transporturilor din SUA sau autoritatea guvernamentală competentă din țara dumneavoastră pentru informații detaliate privind reglementările de transport al bateriilor sau al mașinii cu baterii incluse.
Pentru informații detaliate despre transportul unei baterii, contactați distribuitorul autorizat Toro.
Consultați Figura 32 pentru o prezentare de ansamblu a afișajelor și cablurilor încărcătorului de baterie.
Pentru a reduce riscul de electrocutare, acest încărcător are o fișă cu împământare cu 3 pini (tip B). Dacă fișa nu se potrivește cu priza de perete, sunt disponibile și alte tipuri de fișe cu împământare; contactați un distribuitor Toro autorizat.
Nu modificați în niciun fel încărcătorul sau fișa cablului de alimentare.
Contactul cu apa în timpul încărcării mașinii poate provoca șocuri electrice ce pot cauza răniri grave sau moartea.
Nu manipulați fișa electrică sau încărcătorul cu mâinile ude sau stând în apă.
Nu încărcați bateriile în condiții de ploaie sau umiditate.
Important: Verificați regulat cablul de alimentare pentru a detecta eventualele găuri sau fisuri ale izolației. Nu utilizați un cablu deteriorat. Nu întindeți cablul prin surse de apă stătătoare sau iarbă umedă.
Introduceți fișa cablului de alimentare în priza aferentă de pe încărcător.
Un cablu deteriorat al încărcătorului poate genera un pericol de electrocutare sau incendiu.
Inspectaţi atent cablul de alimentare înainte de a utiliza încărcătorul. În cazul în care cablul este deteriorat, nu utilizați încărcătorul până la înlocuirea acestuia.
Introduceți capătul fișei de perete a cablului de alimentare într-o priză electrică cu împământare.
Încercarea de a încărca bateriile cu un încărcător care nu este furnizat de Toro poate avea ca rezultat o încălzire excesivă și alte defecțiuni conexe ale produsului, care pot duce la daune materiale și/sau vătămări corporale.
Utilizați încărcătorul furnizat de Toro pentru a încărca bateriile.
Intervalul de temperatură recomandat pentru încărcare0 până la 45 °C
Important: Încărcați bateriile doar la temperaturi care se încadrează în intervalul recomandat.
Note: Încărcătorul nu va funcționa la temperaturi care depășesc temperaturile minime sau maxime.
Parcați mașina în locul desemnat pentru încărcare.
Cuplați frâna de parcare și mutați comutatorul pentru controlul funcționării în poziția NEUTRU.
Asigurați-vă că unitățile de tăiere sunt decuplate și coborâți-le pe sol.
Opriți mașina și scoateți cheia.
Deconectați alimentarea de la mașină prin separarea conectorilor de alimentare electrică; consultați Conectori de alimentare electrică.
Asigurați-vă că nu există praf sau reziduuri pe conectori.
Ridicați capacul conectorului și glisați conectorul de ieșire al încărcătorului în conectorul pentru încărcător de pe mașină (Figura 33).
Note: Conectorul mașinii este situat sub conectorul principal de alimentare care este fixat pe mașină.
Conectați cablul de alimentare al încărcătorului la o sursă de energie electrică; consultați Conectarea la o sursă de alimentare.
Urmăriți încărcătorul pentru a vă asigura că bateriile se încarcă.
Note: Puteți conecta conectorii de alimentare electrică principală pentru a vedea procentajul și amperajul de încărcare a bateriei, consultați Monitorizarea procesului de încărcare și depanare.De asemenea, încărcătorul se va aprinde cu o lumină verde în timp ce mașina se încarcă.
Deconectați încărcătorul când mașina este încărcată suficient; consultați Finalizarea procesului de încărcare.
InfoCenter indică procentajul și amperajul de încărcare a bateriei.
Bateriile cu o tensiune mai joasă se încarcă primele, iar imediat ce acestea ajung la tensiunea celorlalte baterii, toate bateriile se încarcă simultan.
La încheierea procesului de încărcare, pe ecranul InfoCenter al mașinii sunt afișate 10 bare pline.
În cazul în care există o defecțiune, pe ecranul InfoCenter va apărea un mesaj de eroare.
Pentru a remedia o eroare, consultați Manualul de service al mașinii. Dacă niciuna dintre aceste soluții nu remediază problema, contactați un distribuitor autorizat Toro.
La încheierea procesului de încărcare, indicatorul luminos de încărcare al bateriei se aprinde continuu în culoarea verde, iar indicatorul luminos de ieșire încărcare se stinge.
Scoateți conectorul încărcătorului din conectorul aferent de pe mașină.
Puneți conectorul încărcătorului și cablul într-o poziție de depozitare pentru a evita deteriorarea.
Asigurați-vă că conectorii de alimentare electrică sunt curați.
Cuplați conectorii de alimentare electrică; consultați Conectori de alimentare electrică.
Porniți mașina; consultați Pornirea mașinii.
Verificați nivelul de încărcare; consultați Utilizarea ecranului LCD InfoCenter.
Modificarea mașinii, pieselor și/sau a accesoriilor originale poate duce la modificarea garanției, posibilității de utilizare sau a nivelului de siguranță al mașinii. Efectuarea de modificări neautorizate la mașina originală și/sau neutilizarea unor piese originale Toro ar putea duce la vătămări grave sau deces.
Nu efectuați modificări neautorizate la nivelul mașinii, pieselor și/sau al accesoriilor.
Utilizați doar piese originale Toro.
Înainte de a părăsi poziția operatorului, realizați următorii pași:
Parcați mașina pe o suprafață plană.
Deplasați comutatorul pentru controlul funcționării în poziția NEUTRU.
Asigurați-vă că unitățile de tăiere sunt decuplate și coborâți-le pe sol.
Cuplați frâna de parcare.
Opriți mașina și scoateți cheia.
Așteptați până ce toate mișcările se opresc.
Lăsați componentele mașinii să se răcească înainte de a realiza lucrările de întreținere.
Permiteți numai unei persoane calificate pentru reparații să efectueze lucrări de service asupra mașinii.
Separați conectorii de alimentare electrică înainte de efectuarea lucrărilor de întreținere.
Dacă este posibil, nu efectuați lucrări de întreținere cu mașina în funcțiune. Păstrați distanța față de componentele în mișcare.
Sprijiniți mașina cu cricuri tip capră ori de câte ori lucrați sub mașină.
Depresurizați cu grijă componentele cu energie stocată.
Mențineți toate componentele mașinii în stare bună de funcționare și bine fixate.
Înlocuiți toate autocolantele uzate sau deteriorate.
Pentru a asigura performanța optimă și sigură a mașinii, utilizați doar piese de schimb originale Toro. Piesele de schimb ale altor producători pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.
Interval de întreţinere şi service | Procedură de întreţinere |
---|---|
După primele 8 ore |
|
Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic |
|
La intervale de 50 de ore |
|
La intervale de 200 de ore |
|
La intervale de 800 de ore |
|
Copiați această pagină pentru utilizare de rutină.
Verificări de întreținere | Pentru săptămâna: | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Luni | Marți | Miercuri | Joi | Vineri | Sâmbătă | Du | |
Verificați funcționarea sistemului de blocare de siguranță. | |||||||
Verificați funcționarea instrumentului. | |||||||
Verificați funcționarea frânei. | |||||||
Verificați presiunea din anvelope. | |||||||
Verificați contactul dintre cilindru și contracuţit. | |||||||
Verificați reglarea înălțimii de tăiere. | |||||||
Retușați vopseaua deteriorată. | |||||||
Spălați mașina. |
Notare pentru zonele de interes | ||
Inspecție efectuată de: | ||
Element | Dată | Informații |
Cricurile mecanice sau hidraulice pot să nu susțină mașina și să cauzeze vătămări corporale grave.
Folosiți cricuri tip capră pentru ridicarea mașinii.
Utilizați doar cricuri mecanice sau hidraulice pentru a ridica mașina.
Poziționați cricul în punctul de ridicare dorit (Figura 35):
Treaptă pe partea stângă a mașinii
Suport pentru cric pe partea dreaptă a mașinii
Furcă de roată în partea din spate a mașinii
După ce ridicați mașina, utilizați un cric tip capră adecvat sub anumite zone pentru a sprijini mașina (Figura 36):
Suport pentru cric în partea din spate a mașinii
Pivotul unității de tăiere se montează în partea din față a mașinii
Separați conectorii de alimentare electrică înainte de repararea mașinii.
Încărcați bateria într-un spațiu deschis, bine ventilat, departe de scântei sau flăcări. Deconectați încărcătorul înainte de a conecta sau deconecta bateria. Purtați îmbrăcăminte de protecție și utilizați scule izolate.
Conectorii de alimentare electrică alimentează mașina cu curent de la baterie. Întrerupeți alimentarea separând conectorii; reluați alimentarea cuplând conectorii. Consultaţi Conectori de alimentare electrică.
Siguranțele din sistemul electric de 60 V sunt situate sub scaun (Figura 38).
Siguranțele pentru circuitul de acționare a cilindrului se află sub capacul din partea stângă a mașinii. Accesați blocul de siguranțe prin îndepărtarea capacului din partea stângă și a capacului blocului de siguranțe (Figura 41).
Consultați Figura 42 pentru o descriere a fiecărei siguranțe de pe eticheta blocului de siguranțe:
Siguranța care protejează controlerul de preîncărcare este amplasată în propriul suport pe cablajul mașinii, în stânga setului de baterii central (spate) (Figura 43).
Siguranțele pentru motorul roții din dreapta (60 A) se află sub scaun (Figura 44).
Siguranța pentru motorul roții din stânga (60 A) se află sub capacul din partea stângă a mașinii, lângă siguranțele circuitului de acționare a cilindrului (Figura 45).
Siguranța pentru sistemul electric se află sub conectorii de alimentare electrică (Figura 46).
Note: Mașina este echipată cu 5 baterii litiu-ion.
Bateriile litiu-ion trebuie să fie eliminate sau reciclate în conformitate cu reglementările locale. Dacă o baterie are nevoie de service, contactați distribuitorul Toro autorizat pentru asistență.
Singurele componente ale bateriei care pot fi reparate de către utilizator sunt etichetele. Garanția va fi anulată dacă încercați să deschideți compartimentul principal al unei baterii. Dacă aveți probleme cu o baterie, contactați distribuitorul Toro autorizat pentru asistență.
Important: Toate componentele electrice trebuie să fie reparate doar de către un distribuitor Toro autorizat.
Încărcătorul nu necesită lucrări de întreținere, cu excepția protecției împotriva daunelor și a condițiilor meteorologice.
Curățați cablurile și carcasa încărcătorului bateriei cu o lavetă ușor umedă după fiecare utilizare.
Note: Nu curățați unsoarea dielectrică de la nivelul bornelor.
Înfășurați cablurile atunci când nu sunt utilizate.
Verificați periodic cablurile pentru a detecta eventuale deteriorări și înlocuiți-le, dacă este necesar, cu piese de schimb aprobate de Toro.
Interval de întreţinere şi service | Procedură de întreţinere |
---|---|
Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic |
|
Variați presiunea în anvelope pentru toate cele 3 roți, în funcție de starea gazonului, de la minim 0,83 bar (83 kPa) la un maxim 1,10 bar.
Important: Asigurați-vă că presiunea din anvelope este identică pentru fiecare roată. Dacă presiunea din anvelope pentru fiecare roată este diferită, performanța mașinii este afectată.
Interval de întreţinere şi service | Procedură de întreţinere |
---|---|
După primele 8 ore |
|
La intervale de 200 de ore |
|
Nerespectarea cuplului adecvat al prezoanelor poate cauza vătămări corporale.
Strângeți prezoanele la cuplul specificat la intervalele specificate.
Specificație cuplu de strângere prezon: 108 – 122 N∙m
Pentru a asigura o distribuție uniformă, strângeți prezoanele în modelul arătat în Figura 47.
Interval de întreţinere şi service | Procedură de întreţinere |
---|---|
După primele 8 ore |
|
La intervale de 800 de ore |
|
Ulei: SAE 80W90
Capacitate ulei cutie de viteze: aprox. 384 ml
Ridicați mașina; consultați Ridicarea mașinii.
Important: Mașina trebuie să fie la nivel, astfel încât să se poată adăuga cantitatea corectă de ulei în cutia de viteze.Asigurați-vă că mașina este la nivel pe cricuri tip capră.
Efectuați următorii pași pentru a scoate anvelopele din stânga și din dreapta:
Slăbiți și îndepărtați prezoanele roților (Figura 48).
Îndepărtați anvelopele stânga și dreapta.
Puneți o tavă de golire sub ansamblul motorului roții (Figura 49).
Scoateţi bușonul din orificiul de golire (Figura 49).
Note: Orificiul de golire este situat în partea inferioară a cutiei de viteze.
Note: Lăsați uleiul să se scurgă complet din cutia de viteze.
Curățați bușonul.
Introduceți bușonul în orificiul de golire (Figura 49).
Îndepărtați furtunul de aerisire și fitingul din partea superioară a cutiei de viteze (Figura 50).
Umpleți cutia de viteze cu 384 ml din uleiul specificat prin orificiul de umplere.
Introduceți furtunul de aerisire și fitingul în orificiul de umplere (Figura 50).
Efectuați următorii pași pentru a monta anvelopele:
Glisați anvelopele stânga și dreapta pe butucii roților.
Introduceți prezoanele (Figura 48).
Strângeţi prezoanele la cuplul adecvat indicat în Verificarea cuplului prezoanelor.
Dacă frânele nu reușesc să imobilizeze mașina în timp ce este parcată, le puteți regla; contactați distribuitorul autorizat Toro sau consultați Manualul de service pentru mai multe informații.
O lamă sau un contracuţit uzate sau deteriorate s-ar putea rupe, iar o bucată ar putea fi proiectată spre dumneavoastră sau alte persoane, cauzând vătămări corporale grave sau deces.
Verificați lamele și contracuţitele periodic pentru a determina urme de uzură sau de deteriorări.
Verificați lamele cu grijă. Purtați mănuși și efectuați cu grijă lucrările de service asupra acestora. Trebuie doar să înlocuiți sau să ascuțiți lamele și contracuţitele; nu le îndreptați sau sudați niciodată.
În cazul mașinilor cu mai multe unități de tăiere, aveți grijă când rotiți o unitate de tăiere; acest lucru poate duce la rotirea cilindrilor altor unități de tăiere.
Note: Când unitățile de tăiere nu sunt conectate la mașină, depozitați motoarele cilindrilor unității de tăiere în locul de depozitare din partea din față a brațelor de suspensie, pentru a preveni deteriorarea acestora.
Important: Nu ridicați suspensia în poziția de transport atunci când motoarele cilindrilor se află în suporții din cadrul mașinii. Este posibilă deteriorarea motoarelor sau a furtunurilor.
Important: Ori de câte ori trebuie să înclinați unitatea de tăiere, sprijiniți partea din spate a acesteia pentru a asigura faptul că piulițele de pe şuruburile de reglare a barei de cadru nu se află pe suprafața de lucru (Figura 51).
Suspensia trebuie să fie coborâtă pentru a instala unitățile de tăiere. Efectuați următorii pași pentru a coborî suspensia:
Parcați maşina pe o suprafață plană, curată.
Setați comutatorul pentru controlul funcționării în poziția NEUTRU.
Introduceţi cheia în contact şi rotiţi-o în poziţia de PORNIRE.
Coborâți suspensia cu ajutorul joystick-ului pentru ridicare/coborâre.
Cuplați frâna de parcare, opriţi maşina şi scoateţi cheia.
Efectuați următorii pași pentru a monta unitățile de tăiere:
Deconectați conectorii de alimentare electrică; consultați Conectori de alimentare electrică.
Dacă nu întrerupeți alimentarea electrică a mașinii, cineva poate porni în mod accidental unitățile de tăiere și cauza răniri grave atât la nivelul mâinilor, cât și la nivelul picioarelor.
Deconectați întotdeauna conectorii de alimentare electrică înainte de a efectua lucrări asupra unităților de tăiere.
Ridicați suportul pentru picioare și balansați-l pentru a-l deschide, permițând accesul la poziția centrală a unității de tăiere (Figura 52).
Suportul pentru picioare vă poate prinde degetele în cazul în care cade în poziția închis.
Țineți degetele departe de zona în care se poziționează suportul pentru picioare când este deschis.
Poziționați unitatea de tăiere sub brațul de suspensie central.
Deschideți elementele de fixare de pe bara brațului de suspensie (Figura 53) și împingeți brațul de suspensie în jos, astfel încât bara să se potrivească peste ambele brațe de pe unitatea de tăiere și asigurați-vă că elementele de fixare trec pe sub bara transversală a unității de tăiere (Figura 54).
Închideți elementele de fixare în jos și în jurul barei unității de tăiere și blocați-le (Figura 53).
Note: Atunci când elementele de fixare sunt blocate corect la locul lor auziți un clic și simțiți.
Acoperiți arborele canelat al motorului unității de tăiere cu lubrifiant curat (Figura 55).
Introduceți motorul în partea stângă a unității de tăiere (așa cum se vede din poziția operatorului) și trageți bara de fixare a motorului de pe unitatea de tăiere spre motor până când auziți un clic din ambele părți ale motorului (Figura 55).
Montați un coș de iarbă pe cârligele pentru coș de pe brațul de suspensie.
Repetați această procedură pentru celelalte unități de tăiere.
Cuplați conectorii de alimentare electrică; consultați Conectori de alimentare electrică.
Parcați mașina pe o suprafață curată și plană, deplasați comutatorul pentru controlul funcționării în poziția NEUTRU și utilizați joystick-ul de ridicare/coborâre pentru a coborî unitățile de tăiere.
Cuplați frâna de parcare, opriţi maşina şi scoateţi cheia.
Deconectați conectorii de alimentare electrică; consultați Conectori de alimentare electrică.
Dacă nu întrerupeți alimentarea electrică a mașinii, cineva poate porni în mod accidental unitățile de tăiere și cauza răniri grave atât la nivelul mâinilor, cât și la nivelul picioarelor.
Deconectați întotdeauna conectorii de alimentare electrică înainte de a efectua lucrări asupra unităților de tăiere.
Împingeți bara de fixare a motorului din fantele de pe motor către unitatea de tăiere și scoateți motorul din unitatea de tăiere.
Amplasați motorul în locul de depozitare din partea din față a brațului de suspensie (Figura 57).
Note: Când ascuțiți, setați înălțimea de tăiere sau efectuați alte proceduri de întreținere a unităților de tăiere, depozitați motoarele cilindrilor unității de tăiere în locul de depozitare din partea din față a brațelor de suspensie, pentru a preveni deteriorarea acestora.
Important: Nu ridicați suspensia în poziția de transport atunci când motoarele cilindrilor se află în suporții din cadrul mașinii. Este posibilă deteriorarea motoarelor sau a cablurilor. Dacă trebuie să deplasați unitatea de tracțiune fără unitățile de tăiere montate, fixați-le pe brațele de suspensie folosind coliere de cablu.
Deschideți elementele de fixare de pe bara brațului de suspensie a unității de tăiere pe care o îndepărtați (Figura 53).
Deconectați elementele de fixare de la bara unității de tăiere.
Îndepărtaţi unitatea de tăiere de sub brațul de suspensie.
Repetați pașii 4 – 8 pentru celelalte unități de tăiere, după cum este necesar.
Cuplați conectorii de alimentare electrică; consultați Conectori de alimentare electrică.
Interval de întreţinere şi service | Procedură de întreţinere |
---|---|
Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic |
|
În fiecare zi, înainte de a utiliza mașina, verificați contactul dintre cilindru și contracuţit, indiferent dacă calitatea tăierii a fost anterior acceptabilă. Trebuie să existe un contact ușor pe toată lungimea cilindrului și a contracuțitului; consultați Manualul operatorului pentru unitatea de tăiere.
Înainte de a verifica cilindrii, decuplați conectorii de alimentare electrică; consultați Conectori de alimentare electrică. Cuplați conectorii după finalizarea procesului.
Contactul cu contracuțitele, lamele cilindrului sau cu alte piese mobile poate duce la vătămare personală.
Ţineţi degetele, mâinile şi îmbrăcămintea la distanţă faţă de contracuțite, lamele cilindrilor sau alte piese mobile.
Nu încercați niciodată să rotiți cilindrii cu mâna sau cu piciorul, atunci când mașina este în funcțiune.
Parcați mașina pe o suprafață plană, coborâți unităţile de tăiere, setați comutatorul pentru controlul funcționării în poziția NEUTRU, cuplați frâna de parcare, opriţi mașina şi scoateţi cheia.
Efectuați reglajele inițiale pentru cilindru și contracuțit, aferente ascuțirii, pentru toate unitățile de tăiere pentru care veți efectua ascuțirea; consultați Manualul operatorului unității de tăiere.
Introduceţi cheia în contact şi porniți mașina.
În cadrul InfoCenter, din meniul SERVICE, selectați opțiunea ASCUțIRE.
Setați opțiunea ASCUțIRE la PORNITă.
Accesați meniul principal și derulați la setări.
În meniul SETăRI derulați la opțiunea TURAțIE ASCUțIRE și utilizați butonul ± pentru a selecta turația de ascuțire dorită.
Cu comutatorul pentru controlul funcționării în poziția NEUTRă, deplasați în față joystick-ul de ridicare/coborâre pentru a porni operația de ascuțire pentru cilindrii necesari.
Aplicați compus de suprapunere cu o perie cu mâner lung. Nu utilizați niciodată o perie cu mâner scurt.
Dacă cilindrii se blochează sau încep să funcționeze necorespunzător în timpul ascuțirii, selectați o turație mai mare a cilindrului până când se stabilizează.
Pentru a efectua reglarea unităților de tăiere în timpul ascuțirii, opriți cilindrii prin deplasarea în spate a joystick-ului de ridicare/coborâre, apoi opriți mașina. După finalizarea ajustărilor, repetați pașii 3 – 9.
Repetați procedura pentru toate unitățile de tăiere pe care doriți să le ascuțiți.
La final, setați opțiunea ASCUțIRE din InfoCenter la OPRIT sau deplasați cheia în poziiția OPRIT pentru a readuce mașina la operațiunea de tăiere înainte.
Îndepărtați prin spălare compusul de suprapunere de pe unitățile de tăiere. Reglați cilindrul și contracuțitul unității de tăiere după cum este necesar. Deplasați butonul de control al vitezei cilindrului - unității de tăiere în poziția de tundere a ierbii dorită.
Important: Nu utilizați apă la presiune înaltă pentru a curăța unitățile de tăiere. Se pot produce deteriorări ale rulmenților și garniturilor.
Dacă doriți să depozitați mașina pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să efectuați pașii indicați în Pregătirea maşinii pentru depozitare.
Coborâți unitățile de tăiere, cuplați frâna de parcare, opriți mașina, scoateţi cheia din contact şi aşteptaţi oprirea oricărei mișcări înainte de a părăsi poziţia operatorului. Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.
Nu depozitați mașina într-o zonă cu o flacără deschisă, scântei sau o lampă martor, precum pe un boiler sau alt echipament asemănător.
Depozitați mașina într-un loc uscat, în interior, care să nu fie la îndemâna copiilor și ferită de lumina directă a soarelui.
Opriți întotdeauna mașina, scoateți cheia, așteptați oprirea tuturor pieselor mobile și lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, curățarea, depozitarea sau efectuarea lucrărilor de service asupra mașinii.
Îndepărtați acumulările de murdărie și reziduurile de iarbă tăiată. Ascuțiți cilindrii și contracuțitele, dacă este necesar; consultați Manualul operatorului pentru unitatea de tăiere. Acoperiți contracuțitele și lamelele cilindrului cu un agent de prevenire a formării ruginii.
Ridicați și susțineți mașina pentru a îndepărta greutatea acesteia de pe anvelope.
Pentru depozitarea pe termen lung, respectați cerințele privind depozitarea bateriei; consultați Cerințe privind depozitarea bateriei.
Note: Nu este obligatoriu să îndepărtați bateriile de pe utilaj în vederea depozitării.
Consultați limitele de temperatură pentru depozitare în următorul tabel:
Temperatură de depozitare | Perioadă adecvată de depozitare |
Între 45 și 55 °C | 1 săptămână |
Între 20 și 45 °C | 3 săptămâni |
Între -20 și 25 °C | 52 săptămâni |
Important: Temperaturile în afara acestor intervale vor deteriora bateriile.Temperatura la care se depozitează bateriile va afecta durata de viață a acestora. Depozitarea pe perioade lungi de timp la temperaturi extreme va reduce durata de viață a bateriei. În caz de temperaturi care depășesc 25 °C, depozitați mașina doar pentru perioada de timp adecvată, indicată în tabel.
Înainte de a depozita utilajul, încărcați sau descărcați bateriile până la un nivel aflat între 40% și 60% (între 54,3 V și 57,3 V).
Note: Un nivel de încărcare de 50% este optim pentru asigurarea unei durate de viață maxime a bateriei. Dacă bateriile sunt încărcate până la 100% înainte de depozitare, durata de viață a acestora se va reduce.Dacă preconizați că utilajul va fi depozitat pentru o perioadă mai îndelungată de timp, încărcați bateriile până la un nivel de aproximativ 60%.
Verificați nivelul de încărcare a bateriilor la fiecare 6 luni de depozitare și asigurați-vă că este între 40% și 60%. Dacă nivelul se află sub 40%, încărcați bateriile până când ajung la un nivel între 40% și 60%.
Puteți utiliza un multimetru pentru a verifica nivelul de încărcare atunci când mașina este oprită. Consultați următorul tabel pentru valoarea tensiunii cu nivelul de încărcare corespunzător:
Tensiune | Nivel de încărcare |
57,3 V | 60% |
55,4 V | 50% |
54,3 V | 40% |
După încărcarea bateriilor, deconectați încărcătorul de la sursa de alimentare. Deconectați conectorul de alimentare electrică în timpul depozitării pentru a minimiza gradul de descărcare a bateriilor.
Dacă lăsați încărcătorul conectat la utilaj, acesta se va opri după încărcarea completă a bateriilor și nu va mai porni decât după ce va fi deconectat și reconectat.
Întrerupeți alimentarea electrică a mașinii; consultați Deconectarea sau conectarea mașinii la sursa de alimentare electrică.
Deconectați cablul de alimentare de la încărcător și înfășurați-l adecvat.
Examinați cu atenție cablul de alimentare pentru a vedea dacă prezintă semne de uzură sau deteriorare. Înlocuiți-l dacă este uzat sau deteriorat.
Examinați cu atenție încărcătorul pentru a verifica dacă există piese uzate, slăbite sau deteriorate. Pentru reparații sau piese de schimb, contactați distribuitorul Toro autorizat pentru asistență.
Depozitați încărcătorul cu cablul de alimentare într-un loc curat și uscat, unde nu va fi lovit sau deteriorat și nu va fi expus la vapori caustici.