Inleiding

Deze machine is bedoeld voor gebruik door professionele hoveniers voor het onderhouden van gras op hellingen, glooiend terrein en gebieden vlakbij water of bunkers. Deze machine gebruikt Toro 60 V lithiumionaccu's. Deze accu's mogen alleen worden opgeladen met een Toro 60 V lithiumionacculader. Gebruik van dit product voor andere doeleinden dan deze kan gevaarlijk zijn voor u of omstanders.

Lees deze informatie zorgvuldig door, zodat u weet hoe u de machine op de juiste wijze moet gebruiken en onderhouden en om letsel en schade aan de machine te voorkomen. U bent verantwoordelijk voor het juiste en veilige gebruik van de machine.

Ga naar https://www.toro.com/nl-nl voor meer informatie, inclusief veiligheidstips, instructiemateriaal, informatie over accessoires, hulp bij het vinden van een dealer of om uw product te registreren.

Als u service, originele Toro- onderdelen of aanvullende informatie nodig hebt, kunt u contact opnemen met een erkende servicedealer of met de klantenservice van Toro. U dient hierbij altijd het modelnummer en het serienummer van het product te vermelden. De locatie van het plaatje met het modelnummer en het serienummer van het product is aangegeven op Figuur 1. U kunt de nummers noteren in de ruimte hieronder.

Important: U kunt met uw mobiel apparaat de QR-code op het plaatje met het serienummer (indien aanwezig) scannen om toegang te krijgen tot de garantie, onderdelen en andere productinformatie.

g414362

U kunt het modelnummer en het serienummer noteren in de ruimte hieronder:

Waarschuwingssymbool

Het waarschuwingssymbool (Figuur 2) in deze handleiding en op de machine geeft belangrijke veiligheidsinformatie aan die u moet opvolgen om ongelukken te voorkomen.

g000502

Het waarschuwingssymbool staat boven informatie die u waarschuwt voor onveilige acties of situaties en wordt gevolgd door het woord GEVAAR, WAARSCHUWING, of VOORZICHTIG.

GEVAAR: een direct gevaarlijke situatie die, als deze niet wordt voorkomen, altijd zal leiden tot de dood of ernstig letsel.

WAARSCHUWING: een mogelijk gevaarlijke situatie die, als deze niet wordt voorkomen, kan leiden tot de dood of ernstig letsel.

VOORZICHTIG: een mogelijk gevaarlijke situatie die, als deze niet wordt voorkomen, kan leiden tot licht of middelmatig letsel.

Er worden in deze handleiding nog twee woorden gebruikt om uw aandacht op bijzondere informatie te vestigen. Belangrijk attendeert u op bijzondere technische informatie en Opmerking duidt algemene informatie aan die bijzondere aandacht verdient.

Waarschuwing

CALIFORNIË

Proposition 65 Waarschuwing

Het netsnoer van dit product bevat lood, een stof waarvan bekend is dat deze kanker, geboorteafwijkingen of andere schade aan de voortplantingsorganen kan veroorzaken. Was altijd uw handen nadat u met deze onderdelen in aanraking bent geweest.

Gebruik van dit product kan leiden tot blootstelling aan chemische stoffen waarvan de Staat Californië weet dat ze kanker, geboorteafwijkingen en andere schade aan het voortplantingssysteem veroorzaken.

Veiligheid

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES

Waarschuwing

Als u een elektrische grasmaaier gebruikt moet u te allen tijde algemene voorzorgen nemen om de veiligheid te waarborgen, brandgevaar te vermijden en het risico op elektrische schokken en lichamelijk letsel te verkleinen, waaronder:

Lees alle instructies

I. Training

  1. De bestuurder van de machine is verantwoordelijk voor ongevallen of schade aan andere personen of hun eigendommen.

  2. Laat kinderen niet spelen met de machine, het accupack of de acculader of laat hen deze niet gebruiken; plaatselijke voorschriften kunnen nadere eisen stellen aan de leeftijd van degene die met het toestel werkt.

  3. Laat kinderen of personen die geen instructie hebben ontvangen dit apparaat niet gebruiken of er onderhoudswerkzaamheden aan verrichten. Laat enkel mensen die verantwoordelijk en getraind zijn en die bovendien vertrouwd zijn met de instructies en fysiek ertoe in staat zijn het apparaat bedienen of er onderhoudswerkzaamheden aan verrichten.

  4. Lees alle instructies en waarschuwingen op deze producten voordat u de machine, het accupack en de acculader gebruikt.

  5. Word vertrouwd met de bedieningsorganen en het juiste gebruik van de machine, het accupack en de acculader.

II. Vóór ingebruikname

  1. Hou omstanders, vooral kinderen en huisdieren, uit de buurt van het werkgebied.

  2. Gebruik de machine enkel als de nodige schermen en andere beveiligingsmiddelen, zoals geleiders en grasvangers, op de machine aanwezig zijn en naar behoren werken.

  3. Controleer het werkgebied en verwijder alle voorwerpen die het gebruik van de machine zouden kunnen hinderen of die de machine zou kunnen uitwerpen.

  4. Controleer voordat u de machine gebruikt het mes, de mesbout en de meseenheid altijd op slijtage of beschadiging. Vervang beschadigde of onleesbare labels.

  5. Gebruik enkel het accupack dat door Toro wordt gespecificeerd. Indien u andere accessoires en werktuigen gebruikt, kan dit het risico op letsel en brand verhogen.

  6. Het aansluiten van de acculader op een stopcontact met een ongeschikte spanning kan leiden tot brand of een elektrische schok. Gebruik bij een afwijkend stopcontact indien nodig een adapterstekker van het juiste type.

  7. Gebruik geen beschadigd of aangepast accupack of beschadigde of aangepaste acculader. Deze kunnen onverwacht gedrag vertonen, wat kan leiden tot brand, explosie of lichamelijk letsel.

  8. Als het stroomsnoer van de acculader beschadigd is, neem dan contact op met een erkende Toro verdeler om het te vervangen.

  9. Laad het accupack enkel op met de acculader die door Toro is gespecificeerd. Een lader die geschikt is voor het ene type accupack kan in combinatie met een ander accupack voor brandgevaar zorgen.

  10. Laad het accupack alleen op in een goed verluchte ruimte.

  11. Volg alle instructies aangaande het laden en laad het accupack niet op buiten het temperatuurbereik dat wordt gespecificeerd in de instructies. Anders kunt u het accupack beschadigen en het risico op brand verhogen.

  12. Draag gepaste kleding – Draag geschikte kleding en uitrusting, zoals oogbescherming, een lange broek, stevige schoenen met een gripvaste zool (niet blootvoets of geen sandalen) en gehoorbescherming. Draag lang haar niet los en draag geen losse kleren of losse juwelen die gegrepen kunnen worden door bewegende onderdelen. Draag een stofmasker in stoffige gebruiksomstandigheden. Het gebruik van rubberen handschoenen is aanbevolen.

III. Bediening

  1. Contact met een bewegend mes veroorzaakt ernstig letsel. Houd uw handen en voeten uit de buurt van het maaigedeelte en alle bewegende onderdelen van de machine. Blijf altijd uit de buurt van afvoeropeningen.

  2. Deze machine gebruiken voor andere doeleinden dan waarvoor zij bedoeld is, kan gevaarlijk zijn voor u en voor omstanders.

  3. Schakel de zelfaandrijving uit (indien aanwezig) voordat u de machine start.

  4. Kantel de machine niet als u de motor start.

  5. Voorkom dat u de machine ongewild start – Zorg ervoor dat de elektrische startknop uit de contactschakelaar is genomen voordat u het accupack aansluit en de machine hanteert.

  6. Geef uw volledige aandacht als u de machine gebruikt. Zorg ervoor dat u met niets anders bezig bent waardoor u kunt worden afgeleid, anders kan er letsel ontstaan of kan eigendom worden beschadigd.

  7. Stop de machine, verwijder de elektrische startknop, wacht totdat alle bewegende onderdelen tot stilstand zijn gekomen, en verwijder het accupack van de machine voordat u de machine afstelt, schoonmaakt, stalt of er onderhoudswerkzaamheden aan verricht.

  8. Verwijder het accupack en de elektrische startknop uit de machine wanneer u deze onbeheerd achterlaat of voordat u de accessoires wisselt.

  9. Forceer de machine niet – De machine doet het werk beter en veiliger in het tempo waarvoor ze bedoeld is.

  10. Blijf alert – Let op wat u doet en gebruik uw gezond verstand wanneer u de machine gebruikt. Gebruik de machine niet als u ziek of moe bent of onder de invloed van alcohol of drugs bent.

  11. Gebruik een accu grasmaaier niet als het regent.

  12. Gebruik de machine enkel bij een goede zichtbaarheid en in geschikte weersomstandigheden. Gebruik de machine niet als het kan bliksemen.

  13. Ga voorzichtig te werk als u de machine omkeert of naar u toe trekt.

  14. Zorg dat u te allen tijde stevig en evenwichtig staat, vooral op hellingen. Maai met de helling mee, nooit helling op en af. Ga zeer zorgvuldig te werk als u van richting verandert op een helling. Maai niet op hellingen van meer dan 45°. Loop; ren nooit met de machine.

  15. Het materiaal dat afgevoerd wordt niet naar iemand richten. Voorkom het afvoeren van materiaal tegen een muur of afscherming; het materiaal kan naar u terugketsen. Zet het maaimes/de maaimessen stil wanneer u andere oppervlakken dan grasvelden oversteekt.

  16. Kijk uit voor gaten, geulen, hobbels, stenen of andere verborgen objecten. Op oneffen terrein kunt u uw evenwicht verliezen of wegglijden.

  17. Als u nat gras en natte bladeren maait, kunt u uitglijden, in aanraking komen met het mes en ernstig letsel oplopen. Maai niet in een natte omgeving. Maai niet als het regent.

  18. Als de machine een voorwerp raakt of begint te trillen, schakel de machine dan direct uit, verwijder de elektrische startknop, wacht totdat alle bewegende onderdelen tot stilstand zijn gekomen, en verwijder het accupack voordat u de machine op beschadiging controleert. Voer alle noodzakelijke reparaties uit voordat u de machine weer in gebruik neemt.

  19. Stop de machine en verwijder de elektrische startknop voordat u de machine laadt voor transport.

  20. Bij verkeerd gebruik kan vloeistof uit het accupack lekken; vermijd contact hiermee. Als u per ongeluk in contact komt met de vloeistof, moet u spoelen met water. Als de vloeistof in uw ogen terechtkomt, moet u naar een arts gaan. Vloeistof die uit de accu ontsnapt, kan irritatie van de huid of brandwonden veroorzaken.

IV. Onderhoud en opslag

  1. Stop de machine, verwijder de elektrische startknop, wacht totdat alle bewegende onderdelen tot stilstand zijn gekomen, en verwijder het accupack van de machine voordat u de machine afstelt, schoonmaakt, stalt of er onderhoudswerkzaamheden aan verricht.

  2. Probeer de machine niet te herstellen behalve als dit aangegeven is in de instructies. Laat een erkende Toro verdeler servicewerkzaamheden uitvoeren aan de machine en zorg ervoor dat hij/zij identieke vervangingsonderdelen gebruikt.

  3. Draag handschoenen en oogbescherming wanneer u servicewerkzaamheden verricht.

  4. Slijp een bot mes aan beide kanten om de balans te behouden. Maak het mes schoon en controleer of het uitgebalanceerd is.

  5. Vervang het mes als dit verbogen, versleten of gescheurd is. Een niet-uitgebalanceerd mes veroorzaakt trillingen, wat de motor kan beschadigen of persoonlijk letsel kan veroorzaken.

  6. Wanneer u servicewerkzaamheden uitvoert aan het mes, moet u zich ervan bewust zijn dat het mes nog kan worden bewogen zelfs wanneer de stroomaansluiting is losgekoppeld.

  7. Gebruik alleen originele vervangingsonderdelen en accessoires van Toro voor de beste prestaties. Gebruik nooit andere vervangingsonderdelen en accessoires, omdat dit gevaarlijk kan zijn. Dit kan ertoe leiden dat de garantie op het product komt te vervallen.

  8. Onderhoud de machine – Houd snijranden scherp en schoon voor de beste en veiligste prestaties. Houd handgrepen droog, schoon en vrij van olie en smeervet. Laat de beveiligingen zitten en zorg dat ze naar behoren werken. Hou het maaimes scherp. Gebruik enkel identieke vervangmessen.

  9. Controleer de machine op beschadigde onderdelen – Als er beschadigde beschermkappen of andere beschadigde onderdelen zijn, bepaal dan of de machine naar behoren zal werken. Controleer op fout uitgelijnde en vastlopende bewegende onderdelen, defecte onderdelen, bevestigingen en andere situaties die de werking nadelig kunnen beïnvloeden. Tenzij anders aangegeven in de instructies moet u een erkende Toro verdeler een beschadigde beschermkap of beschadigd onderdeel laten herstellen of vervangen.

  10. Als het accupack niet wordt gebruikt, hou het dan uit de buurt van metalen voorwerpen zoals paperclips, muntjes, sleutels, nagels en schroeven die een brug kunnen vormen tussen de polen. Kortsluiting tussen de accupolen kan brandwonden en brand veroorzaken.

  11. Controleer regelmatig of het mes en de montagebouten van de motor stevig vastzitten.

  12. Sla de machine binnen op in een droge, veilige plek buiten het bereik van kinderen wanneer u de machine niet gebruikt.

  13. Stel een accupack of machine niet bloot aan brand of een extreme temperatuur. Blootstelling aan brand of een temperatuur boven 130 °C kan een explosie veroorzaken.

  14. OPGELET – Een verkeerd behandeld accupack kan brand, een explosie of chemische brandwonden veroorzaken.

    • Demonteer de accu niet.

    • Vervang de accu alleen door een originele Toro accu, toepassing van een andere soort accu kan leiden tot brand of letsel.

    • Hou accupacks buiten het bereik van kinderen en in de originele verpakking totdat u ze gaat gebruiken.

BEWAAR DEZE

VEILIGHEIDSINSTRUCTIES

Veiligheids- en instructiestickers

Graphic

Veiligheidsstickers en veiligheidsinstructies zijn gemakkelijk zichtbaar voor de bestuurder en bevinden zich bij plaatsen waar gevaar kan ontstaan. Vervang alle beschadigde of ontbrekende stickers.

decal111-9826
decal133-8054
decal94-8072
g017410
decal134-4551
decal134-8067

Montage

De voetstop van de duwboom monteren

Benodigde onderdelen voor deze stap:

Onderste duwboom1
Voetstop1
Ring (6 mm)2
Borgmoer (6 mm)1

Note: U kunt de voetstop enkel gebruiken om de duwboom in de verticale stand te ondersteunen wanneer u de duwboom in de laagste stand (103,4 cm) monteert.

g414363
  1. Bepaal de hoogte van de duwboom wanneer de voetstop aan de hefaanslagbeugel is bevestigd (Figuur 3).

  2. Lijn de opening in de voetstop uit met de bout in de onderste duwboom (Figuur 4).

    g462033
  3. Monteer de voetstop aan de duwboom met 2 ringen (6 mm) en een borgmoer (6 mm).

  4. Draai de borgmoer vast.

    Note: Zorg ervoor dat u de voetstop kunt draaien.

De duwboom monteren

Benodigde onderdelen voor deze stap:

T-lagerbussen4
Bout (6 x 55 mm)2
Ring (6 mm)7
Borgmoer (6 mm)2
Bovenste duwboom1
U-bout2
Knop2
Cilinderkopschroef1
Kabelklem1
Borgmoer1
Kabelklemband2

De onderste duwboom aan de machine monteren

  1. Monteer 2 T-lagerbussen in de flenzen van de duwboom van het maaidek (Figuur 5).

    g367117
  2. Lijn de voetstop van de duwboom uit met de hefaanslagbeugel op het maaidek (Figuur 6).

    g414364
  3. Lijn de opening in de duwboom uit met de openingen in de lagerbussen (Figuur 7), en bevestig de duwboom aan de machine met een bout (6 x 55 mm), 2 ringen (6 mm) en een borgmoer (6 mm).

    g367302
  4. Herhaal stap 3 aan de andere kant van de machine.

De bovenste en onderste duwboom monteren

  1. Lijn de openingen in de bovenste duwboom uit met de openingen in de onderste duwboom (Figuur 8).

    g364684
  2. Monteer de bovenste duwboom aan de onderste duwboom met de 2 U-bouten, 2 ringen (6 mm) en 2 knoppen.

De kabel aan de dodemanshendel monteren

  1. Knijp in de poot van de dodemanshendel totdat u deze kunt losmaken van de bovenste duwboom, en verwijder de dodemanshendel van de machine (Figuur 9).

    g367353
  2. Steek de kabelfitting door de opening in de beugel van de dodemanshendel zoals getoond in Figuur 10.

    g367914
  3. Steek het uiteinde van de dodemanshendel in de duwboom, knijp lichtjes in de andere poot van de dodemanshendel en steek de dodemanshendel in de duwboom (Figuur 11).

    g367358

Monteren van de elektrische startschakelaar

  1. Monteer de elektrische startschakelaar op de duwboom zoals getoond (Figuur 12).

    Note: Gebruik de onderste van de 2 montage-openingen op de duwboom.

    g462046
  2. Lijn de kabel van de dodemanshendel uit met de bovenste kabelgroef van de elektrische startschakelaar.

  3. Lijn de kabelklem uit met de kabel en schakelaar.

  4. Bevestig de klem, kabel, en schakelaar aan de bovenste duwboom met de cilinderkopschroef en borgmoer.

De kabels aan de duwboom bevestigen

Bevestig de kabels aan de duwboom met kabelbinders zoals getoond in Figuur 13.

g465529

Algemeen overzicht van de machine

g414369

Dodemanshendel

De dodemanshendel (Figuur 14) regelt de voeding van de motor.

  • Knijp de dodemanshendel naar de duwboom om de motor in te schakelen.

  • Laat de dodemanshendel van de duwboom los om de motor uit te schakelen.

Elektrische startknop

De sleutel voor de elektrische startknop (Figuur 14) past in de elektrische startschakelaar, en samen bedienen ze de elektrische motor.

Machine specificaties

Type

Maaibreedte

Productbreedte

02614T

465 mm

575 mm

Temperatuurbereik: laden, gebruik en opslag

Temperatuurbereik

Laden of opslaan van de accu

Gebruiken van de accu

Gebruiken van de machine

5 °C tot 40 °C*

-30 °C tot 49 °C*

0 °C tot 49 °C*

* De oplaadtijd zal langer zijn als u het accupack niet binnen dit temperatuurbereik oplaadt.

Sla de machine, het accupack en de acculader op in een afgesloten schone, droge ruimte.

Hulpstukken/accessoires

Een selectie van door Toro goedgekeurde werktuigen en accessoires is verkrijgbaar voor gebruik met de machine om de mogelijkheden daarvan te verbeteren en uit te breiden. Neem contact op met een erkende servicedealer of een erkende Toro- distributeur of bezoek www.Toro.com voor een lijst van alle goedgekeurde werktuigen en accessoires.

Om de beste prestaties te verkrijgen en ervoor te zorgen dat de veiligheidscertificaten van de machine blijven gelden, moet u ter vervanging altijd originele onderdelen en accessoires van Toro aanschaffen. Vervangende onderdelen en accessoires van andere fabrikanten kunnen tot gevaar leiden.

Gebruiksaanwijzing

Voor gebruik

Het accupack in de machine plaatsen

Important: Gebruik het accupack alleen binnen het aangegeven temperatuurbereik, zie Specificaties

  1. Verwijder de elektrische startknop uit de elektrische starteenheid (startschakelaar), zie De machine gebruiken.

  2. Controleer het accupack om te verzekeren dat de ventilatie-openingen niet verstopt zijn door vervuiling of stof.

  3. Open het deksel van het accupack (Figuur 15).

  4. Lijn de elektrische contacten van het accupack uit met de elektrische contacten in het accucompartiment.

  5. Plaats het accupack op de elektrische contacten in het accucompartiment tot het accupack inklikt.

  6. Sluit het deksel van het accucompartiment.

    Note: Als het deksel van het accucompartiment niet goed sluit is het accupack niet goed geplaatst en ingeklikt in het compartiment.

g414371

Tijdens gebruik

De machine gebruiken

  1. Zet de sleutel voor elektrische start in de elektrische startschakelaar (Figuur 16).

    g367528
  2. Grijp de duwboom en de dodemanshendel, druk de dodemanshendel tegen de duwboom (Figuur 16).

  3. Druk op de startknop.

  4. Laat de motor de volle snelheid bereiken voordat u de machine verplaatst.

De machine uitschakelen

  1. Laat de dodemanshendel los (Figuur 17).

    g367527
  2. Hou de duwboom vast terwijl u wacht tot de motor stopt.

  3. Neem de sleutel voor elektrische start uit de elektrische startschakelaar.

Het accupack uit de machine verwijderen

  1. Schakel de machine uit, zie De machine uitschakelen.

  2. Open het deksel van het accupack (Figuur 18).

  3. Druk op de accupackvergrendeling om het accupack los te maken en verwijder het accupack.

  4. Sluit het deksel van het accucompartiment.

g414370

De duwboom met de voetstop ondersteunen

Duwboom gemonteerde in de lage stand

Note: Als u de duwboom hebt gemonteerd in de lage stand (103 cm), gebruikt u de voetstop om de duwboom in de verticale stand te ondersteunen.

g367257
  • Om de duwboom los te laten, tilt u de duwboom op en draait u de voetstop naar voren (Figuur 19).

  • Om de duwboom te ondersteunen, plaatst u de duwboom en draait u de voetstop naar achter.

De maaihoogte instellen

Waarschuwing

Bij het instellen van de maaihoogte kunt u in aanraking komen met een bewegend mes. Dit kan ernstig letsel veroorzaken.

  • Laat de dodemanshendel los en wacht totdat alle bewegende delen tot stilstand zijn gekomen.

  • Draag snijbestendige handschoenen bij het hanteren van het maaimes.

Het maaimes verwijderen

  1. Schakel de machine uit, verwijder de elektrische startknop, en verwijder de accu, zie De machine uitschakelen.

  2. Kantel de maaimachine op de zijkant.

    g414372
  3. Gebruik een blok hout om het mes stil te houden (Figuur 21).

    g364888
  4. Gebruik de sleutel om het mes te verwijderen door de bout linksom te draaien (Figuur 21).

    Important: Draag een veiligheidsbril en snijbestendige handschoenen wanneer u het mes verwijdert.

De afstandsstukken van het mes plaatsen

Verander de positie van de afstandsstukken om de maaihoogte af te stellen zoals getoond in Figuur 22.

Note: Elk afstandsstuk verandert de maaihoogte van het mes met 6,3 mm.

g364990

Het maaimes monteren

  1. Lijn de gebogen uiteinden van het mes uit naar het maaidek toe, en monteer de borgschroef, het mes, de afstandsstukken en het conische afstandsstuk aan de rotor met de bout.

    Important: Monteer het conische afstandsstuk altijd rechtstreeks onder de rotor en de borgschroef onder de kop van de bout.

    g364923
  2. Draai de mesbout vast met een torsie van 75 N·m.

    Important: Een bout die is vastgedraaid met een torsie van 75 N·m zit erg vast. Zet het maaimes vast met een stuk hout en plaats uw volle gewicht achter de momentsleutel om de bout goed vast te draaien.

    g364889
  3. Kantel de machine rechtop.

Tips voor bediening en gebruik

Algemene maaitips

  • Plaats de ring van de voetstop onder de hefaanslagbeugel om de machine beter te kunnen hanteren.

    g367278
  • Controleer het werkgebied en verwijder alle voorwerpen die de machine zou kunnen uitwerpen.

  • Zorg ervoor dat het mes geen vaste voorwerpen raakt. Maai nooit met opzet over voorwerpen.

  • Als de machine een voorwerp raakt of begint te trillen, schakel de machine dan direct uit, verwijder de elektrische startknop, en controleer de machine op beschadiging.

  • De beste resultaten krijgt u door ervoor te zorgen dat het maaimes scherp is voordat het maaiseizoen begint.

  • Vervang een beschadigd mes door een nieuw vervangmes van Toro.

Gras maaien

  • U moet telkens niet meer dan ongeveer een derde van de lengte van het gras afmaaien. Maai niet met een stand lager dan de hoogste instelling (30 mm), tenzij de grasmat dun is, of als het laat in het najaar is wanneer het gras langzamer begint te groeien.

  • Maai geen gras dat langer is dan 15 cm omdat de machine dan kan vastlopen of de motor kan vastlopen.

  • Nat gras en natte bladeren gaan aankoeken, waardoor de machine verstopt kan raken of de motor kan vastlopen. Maai uitsluitend in droge omstandigheden indien mogelijk.

    Waarschuwing

    Als u nat gras en natte bladeren maait, kunt u uitglijden, in aanraking komen met het maaimes en ernstig letsel oplopen.

    Maai uitsluitend in droge omstandigheden indien mogelijk.

  • Wees bedacht op het risico van brand in zeer droge omstandigheden; neem alle plaatselijke brandwaarschuwingen in acht en houd de machine vrij van droog gras en bladafval.

  • Als u met het uiterlijk van het voltooide gazon niet tevreden bent, probeer dan een of meer van de volgende stappen:

    • Controleer de maai-eenheid en/of vervang het maaimes.

    • Loop langzamer tijdens het maaien.

    • Stel de maaimachine in op een hogere maaihoogte.

    • Maai het gras vaker.

    • Laat de maaibanen overlappen in plaats van steeds een volledig nieuwe baan te maaien.

Bladeren fijnmaken

  • Na het maaien moet altijd 50% van het gazon zichtbaar blijven door de bladerlaag. Dit kan een of meerdere rondgangen over de bladeren vereisen.

  • Het wordt afgeraden om gras te maaien dat langer is dan 15 cm. Als het gras te dik is, kan de machine verstopt raken en de motor vastlopen.

  • Als de maaimachine de bladeren niet fijn genoeg maakt, is het beter om wat langzamer te maaien.

Na gebruik

Het accupack opladen

Important: Het accupack is niet volledig opgeladen bij aankoop. Voordat u het gereedschap voor het eerst gebruikt, plaatst u het accupack in de lader en laat u het opladen tot het leddisplay aangeeft dat het accupack volledig opgeladen is. Lees alle veiligheidsrichtlijnen.

Important: Laad het accupack alleen op bij een omgevingstemperatuur in het opgegeven temperatuurbereik, zie Temperatuurbereik: laden, gebruik en opslag.

Note: U kunt altijd drukken op de knop van de indicator van de accuspanning op het accupack om de huidige lading weer te geven (ledindicators).

  1. Zorg ervoor dat er geen stof of vuil ligt op de openingen in de accu en de lader.

    g290533
  2. Lijn de holte in het accupack (Figuur 26) uit met de koppeling op de lader.

  3. Schuif het accupack in de lader tot het volledig op zijn plaats zit (Figuur 26).

  4. Wacht tot het accupack geladen is, zie de onderstaande tabel met de status van de acculader voor de huidige toestand.

    Acculader statustabel

    LED indicatielampjeBetekenis
    UitGeen accupack geplaatst
    Groen, knipperendAccu wordt geladen
    GroenAccu is geladen
    RoodHet accupack en/of de acculader zijn/is boven of onder het gespecificeerde temperatuurbereik*
    Rood, knipperendLaadstoring van het accupack**

    *Raadpleeg Temperatuurbereik: laden, gebruik en opslag voor meer informatie.

    **Raadpleeg voor meer informatie.

    Important: Gaat u een machine met korte tussenperiodes verschillende keren gebruiken, dan kunt u de accu in de lader laten zitten.Als u de accu lange tijd niet gaat gebruiken, haal de accu dan uit de lader; zie Voorbereidingen voor stalling.

  5. Om het accupack te verwijderen trekt u het uit de lader.

Onderhoud

Note: Bepaal vanuit de normale bestuurderspositie de linker- en rechterzijde van de machine.

Aanbevolen onderhoudsschema

OnderhoudsintervalOnderhoudsprocedure
Bij elk gebruik of dagelijks
  • Het mes controleren op slijtage of beschadigingen.Een beschadigd mes moet direct worden vervangen.
  • Verwijder al het maaisel en vuil van de machine.
  • Na elk gebruik
  • Verwijder al het maaisel en vuil van de machine.
  • Jaarlijks
  • Vervang het maaimes of laat het slijpen (vaker als de snijrand snel bot wordt).
  • Voorbereidingen voor onderhoudswerkzaamheden

    1. Plaats de machine op een horizontaal oppervlak.

    2. Schakel de machine uit, verwijder de elektrische startknop, en verwijder de accu, zie De machine uitschakelen.

    Onderhoud van maaimessen

    Waarschuwing

    Wanneer u onderhoud uitvoert aan het mes kan het mes bewegen zelfs als de stroombron is uitgeschakeld. Het maaimes is scherp, contact met het maaimes kan ernstig lichamelijk letsel veroorzaken.

    • Hou uw handen en voeten uit de buurt van een bewegend maaimes.

    • Gebruik handschoenen als u het mes monteert.

    Het mes controleren

    OnderhoudsintervalOnderhoudsprocedure
    Bij elk gebruik of dagelijks
  • Het mes controleren op slijtage of beschadigingen.Een beschadigd mes moet direct worden vervangen.
    1. Maak de machine klaar voor onderhoud; zie Voorbereidingen voor onderhoudswerkzaamheden.

    2. Kantel de maaimachine op de zijkant.

      g414372
    3. Het mes controleren op slijtage of beschadigingen.

      • Een beschadigd of gescheurd mes moet direct worden verwijderd en vervangen.

      • Als de snijrand bot is of bramen vertoont, moet u het mes verwijderen en laten slijpen of vervangen en opnieuw monteren.

    4. Kantel de machine rechtop.

    Het maaimes vervangen

    OnderhoudsintervalOnderhoudsprocedure
    Jaarlijks
  • Vervang het maaimes of laat het slijpen (vaker als de snijrand snel bot wordt).
  • Important: U hebt een momentsleutel nodig om het mes te monteren. Als u geen momentsleutel hebt of niet goed weet hoe u de montage moet uitvoeren, kunt u contact opnemen met een erkende servicedealer of een erkende Toro verdeler.

    Het maaimes verwijderen

    1. Maak de machine klaar voor onderhoud; zie Voorbereidingen voor onderhoudswerkzaamheden.

    2. Kantel de maaimachine op de zijkant.

      g414372
    3. Noteer de plaats van de afstandsstukken.

      g364990
    4. Gebruik een blok hout om het mes stil te houden (Figuur 30).

      g364888
    5. Gebruik de sleutel die is meegeleverd met de machine om het mes te verwijderen door de mesbout linksom te draaien (Figuur 29).

      Important: Draag een veiligheidsbril en snijbestendige handschoenen wanneer u het mes verwijdert.

    Het maaimes monteren

    1. Lijn de gebogen uiteinden van het mes uit naar het maaidek toe, en monteer de borgschroef, het mes, de afstandsstukken en het conische afstandsstuk aan de rotor met de bout.

      Important: U moet het conische afstandsstuk altijd rechtstreeks onder de rotor monteren en de borgschroef onder de kop van de bout.

      g364923
    2. Draai de mesbout vast met een torsie van 75 N·m.

      Important: Een bout die is vastgedraaid met een torsie van 75 N·m zit erg vast. Zet het maaimes vast met een stuk hout en plaats uw volle gewicht achter de momentsleutel om de bout goed vast te draaien.

      g364889
    3. Kantel de machine rechtop.

    De machine schoonmaken

    OnderhoudsintervalOnderhoudsprocedure
    Bij elk gebruik of dagelijks
  • Verwijder al het maaisel en vuil van de machine.
  • Na elk gebruik
  • Verwijder al het maaisel en vuil van de machine.
  • Waarschuwing

    Er kan materiaal losraken dat zit vastgekoekt aan de onderkant van de maaimachine.

    • Draag oogbescherming.

    • Blijf in de bestuurderspositie (achter de duwboom).

    • Houd omstanders uit de buurt.

    1. Schakel de machine uit, verwijder de elektrische startknop, en verwijder de accu, zie De machine uitschakelen.

    2. Kantel de maaimachine op de zijkant.

    3. Gebruik een borstel of perslucht om gras en vuil van het motorhuis en het aangrenzende maaidek te verwijderen.

    Stalling

    Important: Berg de machine, het accupack en de lader alleen op binnen het aangegeven temperatuurbereik, zie Temperatuurbereik: laden, gebruik en opslag.

    Voorbereidingen voor stalling

    1. Maak de machine schoon.

    2. Neem de sleutel voor elektrische start uit de elektrische startschakelaar.

    3. Verwijder het accupack en controleer het op beschadiging.

      Note: Sla de machine niet op terwijl het accupack gemonteerd is.

    4. Laad het accupack op tot 2 of 3 ledindicators op het accupack groen zijn.

      Important: Berg de accu niet geheel geladen of geheel ontladen op

    5. Het mes controleren op slijtage of beschadigingen. Als het mes bot is, moet u het laten slijpen. Als het mes beschadigd is, moet u het vervangen.

    6. Draai alle moeren, bouten en schroeven goed aan.

    7. Sla de machine, accupack en de acculader op in een koele, schone, droge ruimte.

      • Sla de machine, sleutel voor elektrische start, accupack, en acculader buiten bereik van kinderen.

      • Houd de machine, het accupack en de acculader uit de buurt van bijtende producten, zoals tuinchemicaliën en strooizout.

      • Sla het accupack niet buiten of in een voertuig op.

    De machine klaarmaken voor gebruik

    1. Laad het accupack op tot de linker indicator op de lader groen wordt, of alle 4 de ledindicators op het accupack groen zijn.

    2. Plaats het accupack in de machine, zieHet accupack in de machine plaatsen.

    Problemen, oorzaak en remedie

    Voer alleen de stappen uit die zijn omschreven in deze instructies. Als u een probleem niet zelf kunt oplossen, laat alle inspectie, onderhoud en reparaties dan over aan een erkende servicedealer of Toro- distributeur.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    De machine start niet.
    1. Het accupack is niet goed geplaatst in de machine.
    2. Het accupack is niet opgeladen.
    3. Het accupack is beschadigd.
    4. Er is een ander elektrisch probleem met de machine.
    1. Verwijder het accupack, plaats het dan weer in de machine en verzeker dat het geheel ingeschoven en ingeklikt is.
    2. Verwijder het accupack uit de machine en laad het op.
    3. Vervang het accupack.
    4. Neem contact op met een erkende servicedealer of erkende Toro- distributeur.
    De machine loopt niet continu.
    1. Er zit vocht op de kabels van het accupack.
    2. Het accupack is niet goed geplaatst in de machine.
    1. Laat het accupack drogen of veeg het droog.
    2. Verwijder het accupack, plaats het dan weer in de machine en verzeker dat het geheel ingeschoven en ingeklikt is.
    De machine kan niet op volle kracht draaien.
    1. De laadcapaciteit van het accupack is te laag.
    2. De ontluchtingsgaten zijn geblokkeerd.
    1. Verwijder het accupack uit de machine en laad het accupack volledig op.
    2. Reinig de ontluchtingsgaten.
    Het accupack verliest snel de lading.
    1. De accu is boven of onder het gespecificeerde temperatuurbereik.
    1. Breng het accupack naar een plaats waar het droog is en de temperatuur tussen 5 en 40 °C ligt.
    De acculader werkt niet.
    1. De acculader is boven of onder acculader gespecificeerde temperatuurbereik.
    2. Het stopcontact waarin de acculader zit heeft niet genoeg stroom.
    1. Trek de acculader uit het stopcontact en breng deze naar een plaats waar het droog is en de temperatuur tussen 5 en 40 °C ligt.
    2. Neem contact op met uw bevoegde elektricien om het stopcontact te herstellen.
    Het ledindicatielampje op de acculader is rood.
    1. Het accupack en/of de acculader zijn/is boven of onder het gespecificeerde temperatuurbereik.
    1. Trek de acculader uit het stopcontact en breng deze naar een plaats waar het droog is en de temperatuur tussen 5 en 40 °C ligt.
    Het ledlampje op de acculader knippert rood.
    1. Er is een fout in de communicatie tussen het accupack en de lader.
    2. Het accupack is zwak.
    1. Verwijder het accupack van de acculader, haal de acculader uit het stopcontact en wacht 10 seconden. Sluit de acculader opnieuw aan op het stopcontact en plaats het accupack op de acculader. Als het ledlampje op de acculader nog steeds rood knippert, moet u deze procedure herhalen. Als het ledlampje op de acculader na 2 pogingen nog steeds rood knippert, moet u het accupack volgens de gepaste procedure afvoeren in een recyclingcentrum.
    2. Voer het accupack af volgens de gepaste procedure in een recyclingcentrum.
    De machine of de motor trilt abnormaal.
    1. De onderkant van de maaikast is bedekt met maaisel en vuil.
    2. De bevestigingsbouten van de motor zitten los.
    3. De bevestigingsbout van de maaischijf zit los.
    1. De onderkant van de maaikast reinigen.
    2. De bevestigingsbouten van de motor vastdraaien.
    3. Draai de bout van de maaischijf vast.
    De machine maakt een piepend geluid.
    1. Het accupack is niet opgeladen.
    2. De machine wordt te zwaar belast.
    3. Er is een ander elektrisch probleem met de machine.
    1. Verwijder het accupack uit de machine en laad het op.
    2. Maai het gras met een hogere maaihoogte of loop langzamer tijdens het maaien.
    3. Probeer de andere probleemoplossende acties. Als het alarm nog steeds afgaat, moet u contact opnemen met een erkende servicedealer.
    De maaikwaliteit neemt af of is onbevredigend.
    1. Het mes is bot.
    2. Er zit aangekoekt vuil op het maaidek.
    1. Laat het mes slijpen of vervangen.
    2. De onderkant van de machine reinigen.
    Ongelijkmatig maaipatroon.
    1. U maait steeds in hetzelfde patroon.
    2. De onderkant van de maaikast is bedekt met maaisel en vuil.
    1. In een ander patroon maaien.
    2. De onderkant van de maaikast reinigen.
    De machine maait ongelijkmatig.
    1. Het mes is bot.
    2. U maait steeds in hetzelfde patroon.
    3. De onderkant van de maaikast is bedekt met maaisel en vuil.
    4. De machine heeft een elektrische storing.
    1. Laat het mes slijpen of vervangen.
    2. In een ander patroon maaien.
    3. De onderkant van de maaikast reinigen.
    4. Neem contact op met een erkende servicedealer of erkende Toro- distributeur.