Introducere

Această mașină este destinată a fi utilizată de operatori profesioniști, implicați în aplicații comerciale, pentru întreținerea gazonului pe pante, denivelări strânse, zone din apropierea apei sau pe marginea obstacolelor de nisip. Este proiectată pentru a utiliza acumulatori litiu-ion Toro de 60 V. Acești acumulatori sunt proiectați pentru a fi încărcați doar cu încărcătoarele litiu-ion Toro de 60 V. Utilizarea acestui produs în alte scopuri decât cele intenționate poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru alte persoane.

Citiți cu atenție aceste informații pentru a învăța despre modul corespunzător de utilizare și întreținere a produsului și pentru a evita rănirea personală și deteriorarea produsului. Aveți responsabilitatea de a utiliza produsul în mod corespunzător și sigur.

Vizitați site-ul www.https://www.toro.com/en-GB pentru mai multe informații, inclusiv informații privind siguranța produsului și materiale de instruire, informații privind accesoriile, ajutor la căutarea unui distribuitor sau pentru înregistrarea produsului.

De fiecare dată când aveți nevoie de service, piese originale Toro sau informații suplimentare, contactați un centru de service autorizat sau departamentul Servicii Clienți Toro și pregătiți numărul de model sau de serie al produsului. Figura 1 indică locația numărului de model sau de serie pe produs. Scrieți numerele în spațiul furnizat.

Important: Puteți scana codul QR de pe autocolantul cu numărul de serie (dacă este disponibil) cu ajutorul unui dispozitiv mobil pentru a accesa date despre garanție, piese și alte informații despre produs.

g414362

Scrieți modelul și numerele de serie în spațiul de mai jos:

Simbol de alertă de siguranță

Simbolul de alertă de siguranță (Figura 2) prezent în acest manual și pe mașină identifică mesajele de siguranță importante pe care trebuie să le respectați pentru a evita accidentele.

g000502

Simbolul de alertă de siguranță apare deasupra informațiilor care vă atenționează cu privire la acțiuni sau situații nesigure și este urmat de cuvântul PERICOL, AVERTISMENT sau ATENȚIE.

PERICOL indică o situație periculoasă iminentă care, dacă nu este evitată, va duce la deces sau vătămare gravă.

AVERTISMENT indică o situație potențial periculoasă care, dacă nu este evitată, poate duce la deces sau vătămare gravă.

ATENȚIE indică o situație potențial periculoasă care, dacă nu este evitată, poate duce la vătămări ușoare sau moderate.

Acest manual utilizează două alte cuvinte pentru a evidenția informațiile. Important atrage atenția asupra informațiilor mecanice speciale și Notă accentuează informațiile generale care necesită atenție specială.

Atenţie

CALIFORNIA

Propunere 65 Avertismente

Cablul de alimentare al acestui produs conţine plumb, o substanţă chimică cunoscută în Statul California ca substanţă care cauzează defecte de naştere sau alte daune ale sistemului reproductiv. Spălaţi-vă mâinile după utilizare.

Utilizarea acestui produs poate cauza expunerea la substanţe chimice cunoscute în Statul California ca substanţe care cauzează cancerul, defectele de naştere sau afecţiuni ale sistemului reproductiv.

Siguranţă în funcţionare

INSTRUCȚIUNI DE SIGURANȚĂ IMPORTANTE

Atenţie

Când utilizați mașini electrice de tuns iarba, trebuie respectate întotdeauna măsurile de protecție de bază pentru a reduce riscul de incendiu, șoc electric și rănire, inclusiv următoarele:

Citiți toate instrucțiunile

I. Instruire

  1. Operatorul mașinii este responsabil pentru orice accidente suferite sau pericole la care au fost expuse alte persoane și bunurile acestora.

  2. Nu permiteți copiilor să utilizeze sau să se joace cu mașina, acumulatorul sau încărcătorul; reglementările locale pot impune o limită de vârstă pentru operator.

  3. Nu lăsați niciodată copii sau persoane neinstruite să utilizeze sau să efectueze lucrări de service asupra acestui dispozitiv. Utilizarea dispozitivului sau lucrările de service vor fi efectuate doar de persoane responsabile, instruite, familiarizate cu instrucțiunile și apte din punct de vedere fizic.

  4. Înainte să utilizați mașina, acumulatorul și încărcătorul, citiți toate instrucțiunile și marcajele de atenționare de pe aceste produse.

  5. Familiarizați-vă cu comenzile și cu utilizarea corespunzătoare a mașinii, acumulatorului și a încărcătorului.

II. Pregătirea

  1. Țineți alte persoane, în special copiii și animalele, departe de aria de funcționare a mașinii.

  2. Nu utilizați mașina fără toate protecțiile și dispozitivele de siguranță, cum ar fi deflectoarele și dispozitivul de adunat iarbă, montate pe mașină și funcționând corespunzător.

  3. Inspectați zona în care veți utiliza mașina și îndepărtați toate obiectele care ar putea obstrucționa utilizarea mașinii sau pe care mașina le-ar putea proiecta.

  4. Înainte de utilizarea mașinii, asigurați-vă că lama, șuruburile lamei și ansamblul lamei nu sunt uzate sau deteriorate. Înlocuiți orice etichete deteriorate sau ilizibile.

  5. Folosiți doar acumulatorul specificat de Toro. Utilizarea altor accesorii sau dispozitive de atașare poate crește riscul de vătămare sau de incendiu.

  6. Conectarea încărcătorului într-o priză care nu are tensiunea adecvată poate provoca un incendiu sau electrocutare. Pentru un mod diferit de conectare, utilizați un adaptor cu configurația potrivită pentru priza electrică dacă este necesar.

  7. Nu utilizați un acumulator sau încărcător deteriorat sau modificat, care poate avea un comportament imprevizibil care ar putea avea drept urmare un incendiu, o explozie sau poate crea risc de vătămare.

  8. În cazul în care cablul de alimentare al încărcătorului este deteriorat, contactați un distribuitor Toro autorizat pentru a-l înlocui.

  9. Încărcați acumulatorul doar cu încărcătorul specificat de Toro. Un încărcător adecvat pentru un tip de acumulator poate crea risc de incendiu dacă este utilizat cu un alt acumulator.

  10. Încărcați acumulatorul doar într-o zonă bine aerisită.

  11. Urmați toate instrucțiunile de încărcare și nu încărcați acumulatorul în afara intervalului de temperatură specificat în instrucțiuni. În caz contrar, puteți deteriora acumulatorul și crește riscul de incendiu.

  12. Îmbrăcați-vă corespunzător – purtați îmbrăcăminte adecvată, inclusiv ochelari de protecție, pantaloni lungi, încălțăminte solidă, antiderapantă, mănuși și căști pentru protecția auzului. Strângeți la spate părul lung și nu purtați îmbrăcăminte largă care se poate agăța în piesele mobile. Purtați o mască împotriva prafului, dacă utilizați mașina într-un mediu cu mult praf. Se recomandă să folosiți mănuși de cauciuc.

III. Operare

  1. Contactul cu lama în timp ce aceasta se rotește va duce la vătămarea gravă. Țineți mâinile și picioarele la distanță de zona de tăiere și de toate piesele mobile ale mașinii. Stați la distanță de orice gură de descărcare.

  2. Utilizarea acestei mașini în alte scopuri decât cele intenționate poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru alte persoane.

  3. Înainte de a porni mașina, dezactivați propulsia automată (dacă mașina este echipată cu această funcție).

  4. Nu înclinați mașina atunci când porniți motorul.

  5. Preveniți pornirea neintenționată – asigurați-vă că ați scos comutatorul de pornire electrică din contact înainte de a conecta acumulatorul și de a manipula mașina.

  6. Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra pagube materiale sau vătămări corporale.

  7. Opriți mașina, scoateți butonul de pornire electrică, așteptați ca toate mișcările să se oprească și scoateți acumulatorul din mașină înainte de reglarea, service-ul, curățarea sau depozitarea mașinii.

  8. Îndepărtați acumulatorul și butonul de pornire electrică de la mașină ori de câte ori lăsați mașina nesupravegheată sau înainte de a înlocui accesoriile.

  9. Nu forțați mașina – permiteți mașinii să lucreze mai bine și mai sigur la capacitatea pentru care a fost proiectată.

  10. Fiți vigilent – acordați atenție activității și folosiți-vă simțul practic atunci când operați mașina. Nu utilizați mașina dacă sunteți bolnav, obosit sau sub influența alcoolului sau a drogurilor.

  11. Nu folosiți o mașină de tuns iarba alimentată cu acumulator în ploaie.

  12. Operați mașina doar în condiții de vizibilitate bună și în condiții meteo corespunzătoare. Nu utilizați mașina dacă există riscul unor descărcări electrice.

  13. Acordați foarte mare atenție atunci când vă deplasați cu spatele sau când trageți mașina spre dumneavoastră.

  14. Mențineți-vă stabilitatea și echilibrul în orice moment, mai ales pe pante. Tundeți iarba de-a lungul pantelor, niciodată în sus sau în jos. Acordați foarte mare atenție la schimbarea direcției pe pante. Nu utilizați pe pante mai mari de 45°. Mergeți, nu alergați niciodată cu mașina.

  15. Nu direcționați materialul evacuat spre nicio persoană. Evitați evacuarea materialul spre un perete sau obstacol; materialul poate ricoșa spre dumneavoastră. Opriți lama (lamele) atunci când vă deplasați pe alte suprafețe în afară de iarbă.

  16. Aveți grijă la gropi, șanțuri, denivelări, pietre sau alte obiecte ascunse. Terenul denivelat vă poate face să vă pierdeți echilibrul sau stabilitatea.

  17. Iarba udă sau frunzele pot provoca vătămări grave dacă alunecați și intrați în contact cu lama. Nu tundeți iarba în condiții umede. Nu tundeți iarba când plouă.

  18. Dacă mașina lovește un obiect sau începe să vibreze, opriți imediat mașina, îndepărtați butonul de pornire electrică, așteptați ca toate mișcările să înceteze și îndepărtați acumulatorul, înainte de a inspecta dacă mașina este deteriorată. Efectuați reparațiile necesare înainte de a o utiliza din nou.

  19. Opriți mașina și îndepărtați butonul de pornire electrică, înainte de încărcarea mașinii pentru transport.

  20. În condiții de utilizare abuzivă, din acumulator se poate scurge lichid; evitați contactul. Dacă intrați accidental în contact cu lichidul, spălați cu apă zona afectată. Dacă lichidul intră în contact cu ochii, apelați la un medic. Lichidul scurs din acumulator poate cauza iritații sau arsuri.

IV. Întreținerea și depozitarea

  1. Opriți mașina, scoateți butonul de pornire electrică, așteptați ca toate mișcările să se oprească și scoateți acumulatorul din mașină înainte de reglarea, service-ul, curățarea sau depozitarea mașinii.

  2. Nu încercați să reparați mașina altfel decât este prevăzut în instrucțiuni. Solicitați unui distribuitor Toro autorizat să efectueze lucrări de service asupra mașinii, folosind piese de schimb identice.

  3. Purtați mănuși și protecție pentru ochi atunci când efectuați lucrări de service asupra mașinii.

  4. Ascuțiți o lamă tocită pe ambele margini, pentru a păstra echilibrul. Curățați lama și asigurați-vă că este echilibrată.

  5. Înlocuiți lama dacă este îndoită, uzată sau fisurată. O lamă neechilibrată poate provoca vibrații, care ar putea deteriora motorului sau cauza vătămări corporale.

  6. Atunci când efectuați lucrări de service asupra lamei, asigurați-vă că lama se poate deplasa, chiar dacă sursa de alimentare a fost oprită.

  7. Pentru a beneficia de cele mai ridicate performanțe, cumpărați doar piese de schimb și accesorii originale Toro. Piesele de schimb și accesoriile altor producători pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.

  8. Întrețineți utilajul – mențineți marginile de tăiere ascuțite și curate pentru cele mai bune performanțe maxime în siguranță. Mențineți mânerele uscate, curate și fără urme de ulei și lubrifiant. Lăsați toate protecțiile montate și asigurați-vă că funcționează corespunzător. Mențineți lama ascuțită. Folosiți doar o lamă de schimb identică.

  9. Verificați dacă mașina prezintă piese deteriorate – dacă există protecții sau alte piese deteriorate, determinați dacă mașina va funcționa în mod corespunzător. Verificați dacă piesele mobile nu mai sunt aliniate corespunzător sau dacă sunt blocate, verificați dacă există piese sau suporturi rupte, precum și orice alte condiții care ar putea afecta operarea mașinii. Dacă nu este indicat altfel în instrucțiuni, solicitați unui distribuitor Toro autorizat să repare sau să înlocuiască o protecție sau o piesă defectă.

  10. Atunci când nu utilizați acumulatorul, țineți-l departe de obiecte metalice precum agrafe pentru hârtie, monede, chei, cuie și șuruburi care pot realiza o conexiune între borne. Scurtcircuitarea bornelor acumulatorului poate provoca arsuri sau un incendiu.

  11. Verificați frecvent ca lama și șuruburile de montare ale motorului să fie strânse corespunzător.

  12. Atunci când nu utilizați mașina, depozitați-o în interior, într-un loc uscat și sigur, care nu este la îndemâna copiilor.

  13. Nu expuneți un acumulator sau o mașină la foc sau la temperaturi excesive. Expunerea la foc sau la temperaturi de peste 130°C poate cauza explozie.

  14. ATENȚIE – un acumulator manipulat necorespunzător poate prezenta un risc de incendiu, explozie sau de arsuri chimice.

    • Nu dezasamblați acumulatorul.

    • Înlocuiți acumulatorul doar cu un acumulator original Toro; folosirea unui alt tip de acumulator poate cauza un incendiu sau risc de rănire.

    • Nu lăsați acumulatorii la îndemâna copiilor și păstrați acumulatorii în ambalajele originale, până când sunteți gata să îi folosiți.

PĂSTRAȚI ACESTE

INSTRUCȚIUNI

Decal-uri instrucţionale şi de siguranţă

Graphic

Instrucțiunile și autocolantele cu informații privind siguranța sunt ușor vizibile pentru operator și sunt amplasate lângă orice zonă cu potențial risc. Înlocuiți orice autocolant care este deteriorat sau lipsește.

decal111-9826
decal133-8054
decal94-8072
g017410
decal134-4551
decal134-8067

Reglare

Montarea opritorului acționat cu piciorul pentru bara de ghidare

Piese solicitate pentru această procedură:

Bară de ghidare inferioară1
Opritor acționat cu piciorul1
Șaibă (6 mm)2
Contrapiuliță (6 mm)1

Note: Puteți utiliza opritorul pentru a susține bara de ghidare în poziție verticală doar atunci când montați bara de ghidare în poziția coborâtă, 103,4 cm.

g414363
  1. Determinați înălțimea barei de ghidare atunci când opritorul acționat cu piciorul este fixat pe suportul superior al opritorului (Figura 3).

  2. Aliniați orificiul din opritorul acționat cu piciorul cu șurubul din bara de ghidare inferioară (Figura 4).

    g462033
  3. Montați opritorul acționat cu piciorul la bara de ghidare cu 2 șaibe (6 mm) și o contrapiuliță (6 mm).

  4. Strângeți contrapiulița.

    Note: Asigurați-vă că puteți pivota opritorul acționat cu piciorul.

Montarea barei de ghidare

Piese solicitate pentru această procedură:

Bucșe în T4
Șurub (6 x 55 mm)2
Șaibă (6 mm)7
Contrapiuliță (6 mm)2
Bară de ghidare superioară1
Șurub în U2
Buton2
Șurub cu cap ciocan1
Clemă de cablu1
Contrapiuliță1
Colier de cablu2

Montarea barei de ghidare inferioare la mașină

  1. Montați 2 bucșe în T în flanșele barei de ghidare a punții mașinii de tuns iarba (Figura 5).

    g367117
  2. Aliniați opritorul acționat cu piciorul al barei de ghidare la suportul superior opritor de pe punte (Figura 6).

    g414364
  3. Aliniați orificiul din opritorul acționat cu piciorul cu orificiile din bucșe (Figura 7) și fixați bara de ghidare la mașină cu un șurub (6 x 55 mm), 2 șaibe (6 mm) și o contrapiuliță (6 mm).

    g367302
  4. Repetați pasul 3 pentru cealaltă parte a mașinii.

Montarea barei de ghidare superioare și inferioare

  1. Aliniați orificiile din bara de ghidare superioară cu orificiile din bara de ghidare inferioară (Figura 8).

    g364684
  2. Montați bara de ghidare superioară la bara de ghidare inferioară cu cele 2 șuruburi în U, 2 șaibe (6 mm) și 2 butoane.

Montarea cablului la maneta pentru prezența operatorului

  1. Strângeți piciorul manetei pentru prezența operatorului până când îl puteți scoate de pe bara de ghidare superioară și îndepărtați maneta de la mașină (Figura 9).

    g367353
  2. Introduceți fitingul de cablu prin orificiul din suportul suportului manetei pentru prezența operatorului, așa cum se arată în Figura 10.

    g367914
  3. Introduceți capătul manetei de prezență a operatorului în bara de ghidare, strângeți ușor celălalt picior al manetei și introduceți maneta în bara de ghidare (Figura 11).

    g367358

Instalarea comutatorului de pornire electrică

  1. Montați comutatorul de pornire electrică pe bara de ghidare, în modul indicat (Figura 12)

    Note: Utilizați orificiul inferior dintre cele 2 orificii de montare de pe bara de ghidare.

    g462046
  2. Aliniați cablul pentru maneta pentru prezența operatorului cu canelura superioară a cablului comutatorului de pornire electrică.

  3. Aliniați clema de cablu cu cablul și comutatorul.

  4. Fixați clema, cablul și comutatorul pe bara de ghidare superioară cu șurubul cu cap ciocan și contrapiulița.

Fixarea cablurilor de bara de ghidare

Fixați cablurile de bara de ghidare folosind clemele așa cum se arată în Figura 13.

g465529

Rezumat al produsului

g414369

Manetă pentru prezența operatorului

Maneta pentru prezența operatorului (Figura 14) controlează operarea motorului.

  • Trageți maneta spre bara de ghidare pentru a opera motorul.

  • Eliberați maneta de la bara de ghidare pentru a opri motorul.

Buton de pornire electrică

Butonul de pornire electrică (Figura 14) se inserează în contactul de pornire electrică, iar împreună sunt utilizate pentru a controla motorul electric.

Specificații cu privire la mașină

Model

Lățime de tăiere

Lățime produs

02614T

465 mm

575 mm

Încărcare, operare și interval de temperatură de depozitare

Specificații interval de temperatură

Încărcarea sau depozitarea acumulatorului

Utilizarea acumulatorului

Utilizarea mașinii

5°C și 40°C*

-30°C și 49°C*

0°C și 49°C*

*Timpul de încărcare poate crește dacă nu încărcați acumulatorul în intervalul de temperatură specificat.

Depozitați mașina, acumulatorul și încărcătorul într-o zonă curată, uscată și închisă.

Dispozitive de atașare/Accesorii

Pentru extinderea și îmbunătățirea performanțelor mașinii este disponibilă o gamă de dispozitive de atașare și accesorii aprobate de Toro. Pentru lista dispozitivelor de atașare și a accesoriilor aprobate, contactați centrul de service local sau un distribuitor Toro autorizat sau accesați www.Toro.com.

Pentru performanțe optime și utilizarea în siguranță a mașinii, utilizați exclusiv piese de schimb și accesorii originale Toro. Piesele de schimb și accesoriile fabricate de alți producători pot fi periculoase.

Operare

Înainte de utilizare

Introducerea acumulatorului în mașină

Important: Folosiți acumulatorul doar la temperaturi care se încadrează în intervalul corespunzător; consultați Specificaţii

  1. Îndepărtați butonul de pornire electrică din contactul de pornire electrică, consultați Pornirea mașinii.

  2. Verificați acumulatorul pentru a vă asigura că în orificiile de ventilație nu există praf și reziduuri.

  3. Deschideți capacul compartimentului acumulatorului (Figura 15).

  4. Aliniați contactele electrice ale acumulatorului cu contactele electrice din compartimentul acumulatorului.

  5. Montați acumulatorul pe contactele electrice din compartiment astfel încât acesta să fie fixat sigur.

  6. Închideți capacul compartimentului acumulatorului.

    Note: În cazul în care capacul compartimentului acumulatorului nu se închide complet, acumulatorul nu este introdus și fixat corespunzător în compartiment.

g414371

În timpul utilizării

Pornirea mașinii

  1. Introduceți cheia de pornire electrică în contactul de pornire electrică (Figura 16).

    g367528
  2. Prindeți bara de ghidare și maneta pentru prezența operatorului și apropiați maneta de bara de ghidare (Figura 16).

  3. Apăsați pe butonul de pornire.

  4. Lăsați motorul să ruleze la turație maximă înainte de a deplasa mașina.

Oprirea mașinii

  1. Eliberați maneta pentru prezența operatorului (Figura 17).

    g367527
  2. Țineți bara de ghidare în timp ce așteptați ca motorul să se oprească.

  3. Îndepărtați cheia de pornire electrică din contactul de pornire electrică.

Îndepărtarea acumulatorului din mașină

  1. Opriți mașina; consultați Oprirea mașinii.

  2. Deschideți capacul compartimentului acumulatorului (Figura 18).

  3. Apăsați clichetul acumulatorului pentru a elibera acumulatorul și pentru a-l îndepărta.

  4. Închideți capacul compartimentului acumulatorului.

g414370

Sprijinirea barei de ghidare cu opritorul acționat cu piciorul

Bară de ghidare montată în poziție inferioară

Note: Dacă ați montat bara de ghidare în poziție inferioară, la 103 cm, utilizați opritorul acționat cu piciorul pentru a o susține în poziția verticală.

g367257
  • Pentru a elibera bara de ghidare, ridicați-o și rotiți opritorul acționat cu piciorul în față (Figura 19).

  • Pentru a susține bara de ghidare, poziționați-o și rotiți opritorul acționat cu piciorul în spate.

Reglarea înălțimii de tăiere

Atenţie

Reglarea înălțimii de tăiere vă poate aduce în contact cu lama în mișcare, provocând răni grave.

  • Eliberați maneta pentru prezența operatorului și așteptați ca toate piesele mobile să se oprească.

  • Purtați mănuși rezistente la tăiere în timp ce manipulați lama.

Îndepărtarea lamei

  1. Opriți mașina, scoateți butonul de pornire electrică și îndepărtați acumulatorul; consultați Oprirea mașinii.

  2. Amplasați mașina pe o parte.

    g414372
  3. Folosiți o bucată de lemn pentru a menține lama stabilă (Figura 21).

    g364888
  4. Utilizați o cheie pentru a îndepărta lama rotind șurubul în sens invers acelor de ceasornic (Figura 21).

    Important: Purtați ochelari de protecție și mănuși rezistente la tăiere când îndepărtați lama.

Poziționarea distanțierelor lamei

Schimbați poziția distanțierelor pentru a regla înălțimea de tăiere așa cum se arată în Figura 22.

Note: Fiecare distanțier modifică înălțimea de tăiere a lamei cu 6,3 mm.

g364990

Montarea lamei

  1. Aliniați capetele curbate ale lamei spre puntea mașinii de tuns iarba și montați elementul de reținere, lama, distanțierele și distanțierul conic la rotor cu șurubul.

    Important: Montați întotdeauna distanțierul conic direct sub rotor și elementul de reținere sub capul șurubului.

    g364923
  2. Strângeți șurubul lamei la un cuplu de 75 N·m.

    Important: Cuplul de 75 N·m asigură o strângere foarte bună a șurubului. În timp ce susțineți lama de tăiere cu un bloc de lemn, strângeți șurubul cu putere cu cheia dinamometrică.

    g364889
  3. Înclinați mașina în poziție verticală.

Indicaţii de exploatare

Recomandări generale pentru a tunde iarba

  • Așezați inelul opritorul acționat cu piciorul sub suportul superior al opritorului pentru a spori manevrabilitatea mașinii.

    g367278
  • Inspectați zona în care veți utiliza mașina și îndepărtați toate obiectele pe care mașina le-ar putea proiecta.

  • Evitați lovirea obiectelor solide cu lama. Nu tundeți iarba trecând în mod voluntar peste obiecte.

  • Dacă mașina se lovește de un obiect sau începe să vibreze, opriți imediat motorul, îndepărta cheia de pornire electrică și verificați dacă mașina este deteriorată.

  • Pentru cele mai bune performanțe, asigurați-vă că lama este ascuțită înainte de a începe sezonul de tuns iarba.

  • Înlocuiți lama deteriorată cu o lamă nouă Toro.

Tăierea ierbii

  • Tăiați aproximativ o treime din firul de iarbă. Nu tăiați sub setarea de la cea mai mare valoare (30 mm) cu excepția cazului în care iarba este mai rară sau este toamnă târzie, când creșterea ierbii începe să încetinească.

  • Nu tundeți iarbă mai înaltă de 15 cm, deoarece mașina se poate bloca sau motorul se poate cala.

  • Iarba și frunzele ude au tendința de a se aduna în curte și pot cauza blocarea mașinii sau calarea motorului. Tăiați iarba doar dacă este uscată, dacă este posibil.

    Atenţie

    Iarba sau frunzele ude pot provoca vătămări grave dacă alunecați și intrați în contact cu lama de tăiere.

    Tăiați iarba doar dacă este uscată, dacă este posibil.

  • Fiți atenți la potențialul risc de incendiu în condiții foarte uscate, respectați toate avertismentele autorităților locale privind incendiile și preveniți pătrunderea ierbii uscate și a resturilor de frunze în mașină.

  • Dacă aspectul final al gazonului este nesatisfăcător, încercați una sau mai multe din următoarele recomandări:

    • Verificați unitatea de tăiere și/sau înlocuiți lama de tăiere.

    • Deplasați-vă mai încet în timp ce tăiați iarba.

    • Ridicați înălțimea de tăiere a mașinii dumneavoastră.

    • Tăiați iarba mai frecvent.

    • Suprapuneți zonele de tăiere în loc să tăiați iarba dintr-o zonă completă cu fiecare trecere.

Tăierea frunzelor

  • După tunderea gazonului, asigurați-vă că jumătate din gazon se vede prin stratul de frunze tăiate. Poate fi nevoie să efectuați mai multe treceri peste frunze.

  • Nu este recomandată tunderea ierbii care are o înălțime mai mare de 15 cm. În cazul în care covorul de frunze este prea gros, mașina se poate bloca, ceea ce poate duce la calarea motorului.

  • Reduceți viteza de tăiere dacă mașina nu taie frunzele suficient de fin.

După utilizare

Încărcarea acumulatorului

Important: La momentul achiziției, acumulatorul nu este încărcat integral. Înainte de a utiliza mașina pentru prima dată, amplasați acumulatorul în încărcător și încărcați-l până când afișajul LED indică faptul că acumulatorul este complet încărcat. Citiți toate precauțiile privind siguranța.

Important: Încărcați acumulatorul doar la o temperatură ambientală care se încadrează în intervalul de temperatură specificat; consultați Încărcare, operare și interval de temperatură de depozitare.

Note: În orice moment, apăsați butonul care indică nivelul de încărcare a acumulatorului de pe acumulator, pentru a afișa nivelul actual de încărcare (indicatoare LED).

  1. Asigurați-vă că orificiile acumulatorului și ale încărcătorului nu prezintă praf sau reziduuri.

    g290533
  2. Aliniați canalul acumulatorului (Figura 26) cu limba încărcătorului.

  3. Glisați acumulatorul în încărcător până când este fixat corespunzător (Figura 26).

  4. Așteptați ca acumulatorul să se încarce; consultați următorul tabel cu stările indicate de încărcătorul acumulatorului pentru a interpreta starea acestuia.

    Tabel cu stările indicate de încărcătorul acumulatorului

    Indicator luminos LED Indică
    OpritNu este introdus acumulatorul
    Verde intermitentAcumulatorul se încarcă
    VerdeAcumulatorul este încărcat
    RoșuAcumulatorul și/sau încărcătorul au o temperatură mai mare sau mai mică decât intervalul de temperatură specificat*
    Roșu intermitentEroare la încărcarea acumulatorului**

    *Consultați Încărcare, operare și interval de temperatură de depozitare pentru mai multe informații.

    **Consultați pentru mai multe informații.

    Important: Acumulatorul poate fi lăsat în încărcător pentru perioade scurte de timp între utilizări.Dacă acumulatorul nu va fi utilizat pentru perioade lungi, îndepărtați acumulatorul din încărcător; consultați Pregătirea mașinii pentru depozitare.

  5. Pentru a îndepărta acumulatorul, trageți acumulatorul din încărcător.

Întreţinere

Note: Determinați partea stângă și dreaptă a mașinii din poziția de operare normală.

Program(e) de întreţinere recomandat(e)

Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați lama pentru a descoperi urme de uzură sau de deteriorare.Dacă lama este deteriorată, înlocuiți-o imediat.
  • Curățați resturile de iarbă și mizeria de pe întreaga mașină.
  • După fiecare folosinţă
  • Curățați resturile de iarbă și mizeria de pe întreaga mașină.
  • Anual
  • Înlocuiți lama sau ascuțiți-o (mai frecvent dacă marginea se tocește rapid).
  • Pregătirea pentru întreținere

    1. Deplasați mașina pe o suprafață plană.

    2. Opriți mașina, scoateți butonul de pornire electrică și îndepărtați acumulatorul; consultați Oprirea mașinii.

    Întreținerea lamei

    Atenţie

    Atunci când efectuați lucrări de service asupra lamei, lama se poate deplasa, chiar dacă sursa de alimentare a fost oprită. Lama este ascuțită; contactul cu lama poate rezulta în vătămări corporale grave.

    • Țineți mâinile și picioarele la distanță de lama în mișcare.

    • Purtați mănuși în timpul lucrărilor de service asupra lamei.

    Verificarea lamei

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați lama pentru a descoperi urme de uzură sau de deteriorare.Dacă lama este deteriorată, înlocuiți-o imediat.
    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru întreținere.

    2. Amplasați mașina pe o parte.

      g414372
    3. Verificați lama pentru a descoperi urme de uzură sau de deteriorare.

      • Dacă lama este deteriorată sau fisurată, îndepărtați-o și înlocuiți-o imediat.

      • Dacă marginea lamei este tocită sau prezintă crestături, îndepărtați-o, ascuțiți-o sau înlocuiți-o.

    4. Înclinați mașina în poziție verticală.

    Înlocuirea lamei

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Anual
  • Înlocuiți lama sau ascuțiți-o (mai frecvent dacă marginea se tocește rapid).
  • Important: Pentru a monta lama aveți nevoie de o cheie dinamometrică. Dacă nu aveți o cheie dinamometrică sau considerați că nu puteți efectua această procedură, contactați un centru de service autorizat sau un distribuitor Toro autorizat.

    Îndepărtarea lamei

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru întreținere.

    2. Amplasați mașina pe o parte.

      g414372
    3. Rețineți poziția distanțierelor.

      g364990
    4. Folosiți o bucată de lemn pentru a menține lama stabilă (Figura 30).

      g364888
    5. Utilizați cheia furnizată împreună cu mașina pentru a îndepărta lama rotind șurubul acesteia în sens invers acelor de ceasornic (Figura 29).

      Important: Purtați ochelari de protecție și mănuși rezistente la tăiere când îndepărtați lama.

    Montarea lamei

    1. Aliniați capetele curbate ale lamei spre puntea mașinii de tuns iarba și montați elementul de reținere, lama, distanțierele și distanțierul conic la rotor cu șurubul.

      Important: Trebuie să montați întotdeauna distanțierul conic direct sub rotor și elementul de reținere sub capul șurubului.

      g364923
    2. Strângeți șurubul lamei la un cuplu de 75 N·m.

      Important: Cuplul de 75 N·m asigură o strângere foarte bună a șurubului. În timp ce susțineți lama de tăiere cu un bloc de lemn, strângeți șurubul cu putere cu cheia dinamometrică.

      g364889
    3. Înclinați mașina în poziție verticală.

    Curățarea mașinii

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Curățați resturile de iarbă și mizeria de pe întreaga mașină.
  • După fiecare folosinţă
  • Curățați resturile de iarbă și mizeria de pe întreaga mașină.
  • Atenţie

    Mașina poate disloca material de sub carcasa sa.

    • Purtați protecție pentru ochi.

    • Stați în poziția de operare (în spatele barei de ghidare).

    • Nu permiteți trecătorilor să se afle în zonă.

    1. Opriți mașina, scoateți butonul de pornire electrică și îndepărtați acumulatorul; consultați Oprirea mașinii.

    2. Amplasați mașina pe o parte.

    3. Utilizați o perie sau aer comprimat pentru a îndepărta iarba și reziduurile de pe carcasa motorului și zonele din jurul punții.

    Depozitare

    Important: Depozitați mașina, acumulatorul și încărcătorul doar la temperaturi care se încadrează în intervalul specificat; consultați Încărcare, operare și interval de temperatură de depozitare.

    Pregătirea mașinii pentru depozitare

    1. Curățați mașina.

    2. Îndepărtați cheia de pornire electrică din contactul de pornire electrică.

    3. Îndepărtați acumulatorul și verificați dacă este deteriorat.

      Note: Nu depozitați mașina cu acumulatorul montat.

    4. Încărcați acumulatorul până când 2 sau 3 indicatoare LED de pe acumulator devin verzi.

      Important: Nu depozitați un acumulator încărcat sau descărcat complet

    5. Verificați lama pentru a descoperi urme de uzură sau de deteriorare. Dacă lama este tocită, ascuțiți-o; dacă lama este deteriorată, înlocuiți-o.

    6. Strângeți toate piulițele și șuruburile.

    7. Depozitați mașina, acumulatorul și încărcătorul într-o zonă răcoroasă, curată și uscată.

      • Depozitați mașina, cheia de pornire electrică, acumulatorul și încărcătorul într-o zonă la care copiii nu au acces.

      • Țineți mașina, acumulatorul și încărcătorul departe de agenți corozivi, cum ar fi substanțe chimice folosite în grădină sau săruri pentru dezghețare.

      • Nu depozitați acumulatorul în aer liber sau într-un vehicul.

    Pregătirea mașinii pentru utilizare

    1. Încărcați acumulatorul până când indicatorul luminos din partea stângă a încărcătorului devine verde sau până când toate cele 4 indicatoare LED de pe acumulator devin verzi.

    2. Introduceți acumulatorul în mașină, consultați Introducerea acumulatorului în mașină.

    Înlăturarea defecţiunilor

    Efectuați doar pașii descriși în aceste instrucțiuni. Solicitați unui centru de service autorizat sau distribuitor Toro autorizat să efectueze toate lucrările ulterioare de inspecție, întreținere și reparație, dacă dumneavoastră nu puteți rezolva problema.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Mașina nu pornește.
    1. Acumulatorul nu este montat corespunzător în mașină.
    2. Acumulatorul nu este încărcat.
    3. Acumulatorul este deteriorat.
    4. Mașina are o altă problemă electrică.
    1. Îndepărtați acumulatorul și apoi instalați-l în mașină, asigurându-vă că este introdus și fixat corespunzător.
    2. Îndepărtați acumulatorul din mașină și încărcați-l.
    3. Înlocuiți acumulatorul.
    4. Contactați un centru de service autorizat sau un distribuitor Toro autorizat.
    Propulsia automată a mașinii nu funcționează continuu.
    1. Cablurile acumulatorului sunt umede.
    2. Acumulatorul nu este montat corespunzător în mașină.
    1. Lăsați acumulatorul să se usuce sau ștergeți-l complet.
    2. Îndepărtați acumulatorul și apoi instalați-l în mașină, asigurându-vă că este introdus și fixat corespunzător.
    Mașina nu atinge capacitatea maximă.
    1. Nivelul de încărcare a acumulatorului este prea redus.
    2. Gurile de aerisire sunt blocate.
    1. Îndepărtați acumulatorul din mașină și încărcați-l complet.
    2. Curățați gurile de aerisire.
    Acumulatorul își pierde rapid din nivelul de încărcare.
    1. Acumulatorul are o temperatură mai mare sau mai mică decât intervalul de temperatură specificat.
    1. Mutați acumulatorul într-un loc uscat, cu temperaturi cuprinse între 5°C și 40°C.
    Încărcătorul nu funcționează.
    1. Încărcătorul are o temperatură mai mare sau mai mică decât intervalul de temperatură specificat.
    2. Priza la care este conectat încărcătorul nu este sub tensiune.
    1. Deconectați încărcătorul și mutați-l într-un loc uscat, cu temperaturi cuprinse între 5°C și 40°C.
    2. Contactați un electrician calificat pentru a repara priza.
    Indicatorul luminos LED de pe încărcător este roșu.
    1. Încărcătorul și/sau acumulatorul au o temperatură mai mare sau mai mică decât intervalul de temperatură specificat.
    1. Deconectați încărcătorul și mutați încărcătorul și acumulatorul într-un loc uscat, cu temperaturi cuprinse între 5°C și 40°C.
    Indicatorul luminos LED de pe încărcător se aprinde roșu intermitent.
    1. Există o eroare de comunicare între acumulator și încărcător.
    2. Acumulatorul are o capacitate redusă.
    1. Îndepărtați acumulatorul din încărcător, deconectați încărcătorul de la priză și așteptați 10 secunde. Conectați încărcătorul din nou la priză și introduceți acumulatorul în încărcător. Dacă indicatorul luminos LED de pe încărcător se aprinde în continuare roșu intermitent, repetați procedura. Dacă indicatorul luminos LED de pe încărcător se aprinde în continuare roșu intermitent, după 2 încercări, eliminați în mod corespunzător acumulatorul la un centru de reciclare.
    2. Eliminați corect acumulatorul la un centru de reciclare a bateriilor.
    Mașina sau motorul vibrează excesiv.
    1. Partea inferioară a carcasei mașinii prezintă resturi și reziduuri.
    2. Șuruburile pentru montarea motorului sunt slăbite.
    3. Șurubul discului de tăiere este slăbit.
    1. Curățați zona de sub carcasa mașinii.
    2. Strângeți șuruburile pentru montarea motorului.
    3. Strângeți șurubul discului de tăiere.
    Mașina emite un sunet tip bip.
    1. Acumulatorul nu este încărcat.
    2. Mașina este suprasolicitată.
    3. Mașina are o altă problemă electrică.
    1. Îndepărtați acumulatorul din mașină și încărcați-l.
    2. Tăiați iarba la o înălțime de tăiere mai mare sau deplasați-vă mai încet în timp ce tăiați iarba.
    3. Încercați celelalte acțiuni de depanare; dacă alarma continuă să se audă, contactați un centru de service autorizat.
    Calitatea tăierii este scăzută sau nesatisfăcătoare.
    1. Lama este tocită.
    2. Puntea de tăiere are o acumulare de reziduuri.
    1. Ascuțiți sau înlocuiți lama.
    2. Curățați zona de sub mașină.
    Modelul de tăiere nu este uniform.
    1. Tăiați în mod repetat urmând același model.
    2. Partea inferioară a carcasei mașinii prezintă resturi și reziduuri.
    1. Modificați modelul de tăiere.
    2. Curățați zona de sub carcasa mașinii.
    Mașina taie neuniform.
    1. Lama este tocită.
    2. Tăiați în mod repetat urmând același model.
    3. Partea inferioară a carcasei mașinii prezintă resturi și reziduuri.
    4. Mașina are o problemă electrică.
    1. Ascuțiți sau înlocuiți lama.
    2. Modificați modelul de tăiere.
    3. Curățați zona de sub carcasa mașinii.
    4. Contactați un centru de service autorizat sau un distribuitor Toro autorizat.