Giriş

Bu makine, eğimli, sık dalgalanmalı, suya yakın alanlardaki veya depo kenarlarındaki çimlerin bakımı için, işe alınmış, ticari operatörler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Toro 60V lityum iyon pil paketlerini kullanmak üzere tasarlanmıştır. Bu pil paketleri, yalnızca Toro 60V lityum iyon pil şarj cihazları ile şarj edilmek üzere tasarlanmıştır. Bu ürünün kullanım amacı dışındaki amaçlar için kullanılması, siz ve çevrenizdeki kişiler için tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Ürününüzü nasıl düzgün şekilde çalıştırıp koruyacağınızı, yaralanmaları ve ürünün hasar görmesini nasıl önleyebileceğinizi öğrenmek için bu bilgileri dikkatlice okuyun. Ürünü düzgün ve güvenli bir şekilde çalıştırmak sizin sorumluluğunuzdur.

Güvenlik ipuçları, eğitim materyalleri, aksesuar bilgileri, bir satıcı bulmakla ilgili yardım veya ürün kaydı gibi konularda daha fazla bilgi için www.https://www.toro.com/en-GB adresini ziyaret edin.

Servis, orijinal Toro parçaları veya ilave bilgilere ihtiyaç duyduğunuzda, bir Yetkili Servis Satıcısı veya Toro Müşteri Hizmetleriyle irtibata geçin ve ürününüzün model ve seri numaralarını hazır bulundurun. Şekil 1 ürünün model ve seri numaralarının yerini tanımlar. Numaraları ilgili yere yazın.

Important: Garanti, yedek parça ve diğer ürün bilgilerine erişmek için, seri numarası etiketindeki QR kodunu (varsa) mobil aygıtınızla taratabilirsiniz.

g414362

Ürünün modeli ve seri numaralarını aşağıdaki boş alana yazın:

Güvenlik Uyarısı Sembolü

Bu kılavuzda gösterilen ve makine üzerindeki güvenlik uyarısı sembolü (Şekil 2) kazaları önlemek için izlemeniz gereken önemli güvenlik mesajlarını tanımlar.

g000502

Güvenlik uyarısı sembolü, güvenli olmayan eylemler veya durumlar hakkında sizi uyaran bilginin üzerinde görünür ve ardından TEHLİKE, UYARI veya İKAZ sözcükleri gelir.

TEHLİKE, kaçınılmadığı takdirde ölüm veya ciddi yaralanmayla sonuçlanacak, her an olabilecek bir tehlikeli durumu belirtir.

UYARI, kaçınılmadığı takdirde ölüm veya ciddi yaralanmayla sonuçlanabilen, potansiyel olarak tehlikeli bir durumu belirtir.

İKAZ, kaçınılmadığı takdirde küçük veya orta dereceli yaralanmayla sonuçlanabilecek potansiyel olarak tehlikeli bir durumu belirtir.

Bu kılavuzda bilgileri vurgulamak için başka iki kelime kullanılır. Önemli kelimesi özel mekanik bilgilere dikkat çekerken, Not kelimesi ise özel dikkat gerektiren genel bilgileri vurgular.

Uyarı

CALIFORNIA

Öneri 65 Uyarısı

Bu ürünün elektrik kablosunda Kaliforniya Eyaleti tarafından doğuştan rahatsızlıklara veya başka zararlara neden olan bir kimyasal madde olarak kayda geçirilen kurşun bulunmaktadır. Dokunduktan sonra ellerinizi yıkayın.

Bu ürünün kullanılması, Kaliforniya Eyaleti'nce kansere, doğum kusurlarına ve üreme sorunlarına yol açtığı bilinen kimyasallara maruz kalınmasına neden olabilir.

Güvenlik

ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI

Uyarı

Elektrikli çim biçme makinelerini kullanırken yangın, elektrik çarpması ve kişisel yaralanma riskini azaltmak için aşağıdakiler de dahil olmak üzere temel güvenlik önlemlerine her zaman uyulmalıdır:

Tüm Talimatları Okuyun

I. Eğitim

  1. Başkalarına veya onların mallarına gelebilecek kazalardan veya tehlikelerden makinenin operatörü sorumludur.

  2. Çocukların makineyi, pil paketini veya pil şarj cihazını kullanmasına veya bunlarla oynamasına izin vermeyin; yerel yönetmelikler operatörün yaşını sınırlayabilir.

  3. Çocukların veya eğitimsiz kişilerin bu cihazı kullanmasına veya bakım yapmasına izin vermeyin. Sadece sorumlu, eğitimli, talimatları bilen ve fiziksel olarak cihazı kullanmaya veya bakım yapmaya yeterli kişilere izin verin.

  4. Makineyi, pil paketini ve pil şarj cihazını kullanmadan önce, bu ürünler üzerindeki tüm talimatları ve uyarı işaretlerini okuyun.

  5. Makinenin, pil paketinin ve pil şarj cihazının kontrollerini ve doğru kullanımını öğrenin.

II. Hazırlık

  1. Başta çocuklar ve hayvanlar olmak üzere, çevredekileri çalışma alanından uzak tutun.

  2. Yönlendiriciler ve çim toplama sepetleri gibi tüm korumalar ve güvenlik cihazları makinede yerinde olmadan ve düzgün şekilde çalışmadan makineyi çalıştırmayın.

  3. Makineyi kullanacağınız alanı inceleyin ve makinenin çalışmasını ya da makinenin fırlatacağı nesneleri engelleyebilecek her türlü nesneyi kaldırın.

  4. Makineyi kullanmadan önce bıçak, bıçak cıvatası ve bıçak tertibatının aşınmamış veya hasar görmemiş olduğundan emin olun. Hasar görmüş veya okunamayan etiketleri değiştirin.

  5. Yalnızca Toro tarafından belirtilen pil paketini kullanın. Diğer aksesuarların ve ataşmanların kullanılması yaralanma ve yangın riskini artırabilir.

  6. Pil şarj cihazının uygun voltaja sahip olmayan bir prize takılması yangına veya elektrik çarpmasına neden olabilir. Farklı bir bağlantı stili için, gerekirse elektrik prizi için uygun konfigürasyona sahip bir ek fiş adaptörü kullanın.

  7. Yangına, patlamaya veya yaralanma riskine yol açabilecek beklenmedik davranışlar sergileyebilecek hasar görmüş veya üzerinde değişiklik yapılmış bir pil paketini veya pil şarj cihazını kullanmayın.

  8. Pil şarj cihazının besleme kablosu hasar görmüşse, değiştirmesi için yetkili bir Toro distribütörü ile iletişime geçin.

  9. Pil paketini yalnızca Toro tarafından belirtilen pil şarj cihazıyla şarj edin. 1 tür pil paketine uygun bir şarj cihazı, başka bir pil paketiyle birlikte kullanıldığında yangın riski oluşturabilir.

  10. Pil paketini yalnızca iyi havalandırılan bir alanda şarj edin.

  11. Tüm şarj talimatlarına uyun ve pil paketini talimatlarda belirtilen sıcaklık aralığının dışında şarj etmeyin. Aksi takdirde, pil paketine zarar verebilir ve yangın riskini artırabilirsiniz.

  12. Düzgün giyinin—Göz koruması da dahil olmak üzere uygun giysiler giyin; uzun pantolon; sağlam, kaymaz ayakkabılar (ayaklarınız çıplak olmasın veya sandalet giymeyin); ve işitme koruması. Uzun saçlarınızı arkadan toplayın ve hareketli parçalara takılabilecek bol giysiler giymeyin veya bol takılar takmayın. Tozlu çalışma koşullarında bir toz maskesi takın. Lastik eldiven kullanılması önerilir.

III. Çalıştırma

  1. Hareketli bıçakla temas etmek ağır yaralanmaya yol açar. Ellerinizi ve ayaklarınızı kesim alanından ve makinenin tüm hareketli parçalarından uzak tutun. Boşaltma açıklıklarından uzak durun.

  2. Bu makinenin kullanım amacı dışındaki amaçlar için kullanılması, siz ve çevrenizdeki kişiler için tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

  3. Makineyi çalıştırmadan önce kendinden tahrikli tahriki (varsa) devre dışı bırakın.

  4. Motoru çalıştırırken makineyi eğmeyin.

  5. İstenmeden çalışmayı önleyin—Pil paketini bağlamadan ve makineyi kullanmadan önce elektrikli çalıştırma düğmesinin elektrikli çalıştırma anahtarından çıkarıldığından emin olun.

  6. Makineyi çalıştırırken dikkatinizi tam olarak bu işe verin. Dikkatinizi dağıtacak aktivitelerden kaçının, aksi halde yaralanma veya hasar riski söz konusu olabilir.

  7. Makineyi ayarlamadan, bakımını yapmadan, temizlemeden veya makineyi depolamadan önce makineyi durdurun, elektrikli çalıştırma düğmesini çıkarın, tüm hareketin durmasını bekleyin ve pil paketini makineden çıkarın.

  8. Makineyi gözetimsiz bıraktığınızda veya aksesuarlarını değiştirmeden önce pil paketini ve elektrikli çalıştırma düğmesini makineden çıkarın.

  9. Makineyi zorlamayın—Makinenin işini tasarlandığı hızda daha iyi ve daha güvenli yapmasına izin verin.

  10. Dikkatli olun—Ne yaptığınıza dikkat edin ve makineyi kullanırken sağduyulu olun. Hasta, yorgun veya alkol/uyuşturucu etkisi altındayken makineyi kullanmayın.

  11. Pille çalışan bir çim biçme makinesini yağmurda kullanmayın.

  12. Makineyi yalnızca iyi görüş koşullarında ve uygun hava şartları altında çalıştırın. Yıldırım düşme riski olan zamanlarda makineyi çalıştırmayın.

  13. Makineyi geriye doğru ilerletirken veya kendinize doğru çekerken çok dikkatli olun.

  14. Her zaman, özellikle yokuşlarda uygun zemini ve dengeyi koruyun. Yokuşların yüzeyinde yatay şekilde biçme işlemi yapın; kesinlikle yukarı veya aşağı gitmeyin. Yokuşlarda yön değiştirirken çok dikkatli olun. 45°'den fazla eğimlerde çim biçmeyin. Yürüyün, makine ile kesinlikle koşmayın.

  15. Fırlatılan cisimleri hiç kimseye doğru yöneltmeyin. Fırlatılan cisimleri bir duvara veya engele doğru yöneltmeyin, cisim oradan sekerek size çarpabilir. Çim dışındaki yüzeylerden geçerken bıçakları durdurun.

  16. Delikler, palet izleri, tümsekler, taşlar veya diğer gizli cisimlere dikkat edin. Düzgün olmayan zemin, dengenizi kaybetmenize veya ayağınızın kaymasına neden olabilir.

  17. Islak çim ve yapraklar, kayıp bıçakla temas etmeniz durumunda ciddi yaralanmaya yol açabilir. Islak koşullarda çim biçmeyin. Yağmur yağarken çim biçmeyin.

  18. Makine bir cisme vurur veya titremeye başlarsa, makineyi hemen kapatın, elektrikli çalıştırma düğmesini çıkarın, tüm hareketin durmasını bekleyin ve makinede hasar olup olmadığını incelemeden önce pil paketini çıkarın. Çalışmaya devam etmeden önce gerekli tüm onarımları yapın.

  19. Makineyi taşımak üzere yüklemeden önce makineyi durdurun ve elektrikli çalıştırma düğmesini çıkarın.

  20. Kötü koşullarda, pil paketi dışarı sıvı atabilir; temastan kaçının. Yanlışlıkla sıvıyla temas ederseniz, suyla yıkayın. Sıvı gözünüze temas ederse tıbbi yardım alın. Pil paketinden çıkan sıvı tahrişe veya yanıklara neden olabilir.

IV. Bakım ve Depolama

  1. Makineyi ayarlamadan, bakımını yapmadan, temizlemeden veya makineyi depolamadan önce makineyi durdurun, elektrikli çalıştırma düğmesini çıkarın, tüm hareketin durmasını bekleyin ve pil paketini makineden çıkarın.

  2. Talimatlarda belirtilenin dışında makineyi onarmaya çalışmayın. Yetkili bir Toro distribütörünün aynı yedek parçaları kullanarak makine üzerinde bakım yapmasını sağlayın.

  3. Makineye bakım yaparken eldiven ve koruyucu gözlük takın.

  4. Dengeyi korumak için körelmiş bir bıçağın her iki kenarını bileyin. Bıçağı temizleyin ve dengeli olduğundan emin olun.

  5. Eğilmiş, aşınmış veya çatlamışsa bıçağı değiştirin. Dengesiz bir bıçak, motora zarar verebilecek veya yaralanmaya neden olabilecek titreşime neden olur.

  6. Bıçağa bakım yaparken, güç kaynağı kapalı olsa bile bıçağın hareket edebileceğini unutmayın.

  7. En iyi performans için yalnızca orijinal Toro yedek parçalarını ve aksesuarlarını kullanın. Diğer yedek parçalar ve aksesuarlar tehlikeli olabilir ve bu tür kullanımlar ürün garantisini geçersiz kılabilir.

  8. Makinenin bakımını yapın—En iyi ve en güvenli performans için kesme kenarlarını keskin ve temiz tutun. Tutacakları kuru, temiz ve yağdan ve gresten arındırılmış halde tutun. Korumaları yerinde ve çalışır durumda tutun. Bıçağı keskin tutun. Yalnızca aynı yedek bıçağı kullanın.

  9. Makinede hasarlı parçalar olup olmadığını kontrol edin—Hasarlı korumalar veya başka parçalar varsa, makinenin düzgün çalışıp çalışmayacağını belirleyin. Yanlış hizalanmış ve bağlanmış hareketli parçaları, kırık parçaları, montajı ve çalışmasını etkileyebilecek diğer koşulları kontrol edin. Talimatlarda belirtilmediği sürece, yetkili bir Toro distribütörünün hasarlı bir korumayı veya parçayı tamir etmesini veya değiştirmesini sağlayın.

  10. Pil paketi kullanılmıyorken, ataç, madeni para, anahtar, çivi ve vida gibi 1 uçtan diğerine bağlantı sağlayabilecek metal nesnelerden uzak tutun. Pil uçlarına kısa devre yapılması yanıklara veya yangına neden olabilir.

  11. Bıçak ve motor montaj cıvatalarının sıkılığını sık sık kontrol edin.

  12. Makineyi kullanmadığınız zamanlarda, çocukların ulaşamayacağı, kapalı, kuru ve güvenli bir yerde depolayın.

  13. Pil paketini veya makineyi ateşe veya aşırı sıcaklığa maruz bırakmayın. Ateşe veya 130 °C'nin üzerindeki sıcaklığa maruz kalması patlamaya neden olabilir.

  14. DİKKAT—Yanlış kullanılan bir pil paketi yangın, patlama veya kimyasal yanık riski oluşturabilir.

    • Pil paketini parçalarına ayırmayın.

    • Pil paketini yalnızca orijinal bir Toro pil paketiyle değiştirin; başka türde bir pil paketinin kullanılması yangına veya yaralanma riskine neden olabilir.

    • Pil paketlerini, kullanmaya hazır olana kadar çocukların erişemeyeceği bir yerde ve orijinal ambalajında tutun.

BU TALİMATLARI

SAKLAYIN

Güvenlik ve Talimat Etiketi

Graphic

Güvenlik etiketleri ve talimatlar operatör tarafından kolayca görülebilir ve potansiyel tehlike içeren alanların yakınında bulunur. Hasarlı veya eksik etiketleri değiştirin.

decal111-9826
decal133-8054
decal94-8072
g017410
decal134-4551
decal134-8067

Kurulum

Tutma Çubuğu Ayak Kalkanının Takılması

Bu prosedür için gerekli parçalar:

Alt tutma çubuğu1
Ayak kalkanı1
Rondela (6 mm)2
Kilitli somun (6 mm)1

Note: Ayak kalkanını yalnızca tutma çubuğunu alt konuma (103,4 cm) monte ederken dikey konumda desteklemek için kullanabilirsiniz.

g414363
  1. Ayak kalkanı üst durdurma braketine sabitlenince tutma çubuğu yüksekliğini belirleyin (Şekil 3).

  2. Ayak kalkanındaki deliği, alt tutma çubuğundaki cıvatayla hizalayın (Şekil 4).

    g462033
  3. Ayak kalkanını, 2 rondela (6 mm) ve bir kilit somunu (6 mm) kullanarak tutma çubuğuna monte edin.

  4. Kilit somununu sıkın.

    Note: Ayak kalkanını döndürebildiğinizden emin olun.

Tutma Çubuğunun Takılması

Bu prosedür için gerekli parçalar:

T-burçlar4
Cıvata (6 x 55 mm)2
Rondela (6 mm)7
Kilitli somun (6 mm)2
Üst tutma çubuğu1
U-cıvata2
Düğme2
Yassı başlı vida1
Kablo kelepçesi1
Kilit somunu1
Kablo kelepçesi2

Alt Tutma Çubuğunun Makineye Monte Edilmesi

  1. 2 T burcu, çim biçme makinesi kesme katının tutma çubuğu flanşlarının içine monte edin (Şekil 5).

    g367117
  2. Tutma çubuğunun ayak kalkanını, kesme katındaki üst durdurma braketiyle hizalayın (Şekil 6).

    g414364
  3. Tutma çubuğundaki deliği burçlardaki deliklerle hizalayın (Şekil 7) ve tutma çubuğunu bir adet cıvata (6 x 55 mm), 2 adet rondela (6 mm) ve bir kilit somunu (6 mm) kullanarak makineye sabitleyin.

    g367302
  4. 3. adımı makinenin diğer tarafında da tekrarlayın.

Üst ve Alt Tutma Çubuklarının Monte Edilmesi

  1. Üst tutma çubuğundaki delikleri alt tutma çubuğundaki deliklerle hizalayın (Şekil 8).

    g364684
  2. Üst tutma çubuğunu 2 adet U cıvata, 2 adet rondela (6 mm) ve 2 adet kontrol düğmesi kullanarak alt tutma çubuğuna monte edin.

Kablonun Operatör Varlığı Manivelasına Monte Edilmesi

  1. Operatör varlığı manivelasının ayağını, üst tutma çubuğundan çıkarabilene kadar sıkın ve manivelayı makineden çıkarın (Şekil 9).

    g367353
  2. Kablo bağlantı parçasını, Şekil 10 ile gösterildiği gibi operatör varlığı manivelasının braketindeki delikten geçirin.

    g367914
  3. Operatör varlığı manivelasının ucunu tutma çubuğunun içine sokun, manivelanın diğer ayağını hafifçe sıkın ve manivelayı tutma çubuğunun içine yerleştirin (Şekil 11).

    g367358

Elektrikli Çalıştırma Anahtarını Takma

  1. Elektrikli çalıştırma anahtarını, gösterildiği üzere tutma çubuğuna monte edin (Şekil 12).

    Note: Tutma çubuğundaki 2 montaj deliğinden aşağıda olanı kullanın.

    g462046
  2. Operatör varlığı manivelası kablosunu elektrikli çalıştırma anahtarının üst kablo oluğuna hizalayın.

  3. Kablo kelepçesini kablo ve anahtarla hizalayın.

  4. Kelepçeyi, kabloyu ve anahtarı yassı başlı vida ve kilit somunu ile üst tutma çubuğuna sabitleyin.

Kabloların Tutma Çubuğuna Sabitlenmesi

Kabloları, Şekil 13 ile gösterildiği gibi kablo kelepçelerini kullanarak tutma çubuğuna sabitleyin.

g465529

Ürüne genel bakış

g414369

Operatör Varlığı Manivelası

Operatör varlığı manivelası (Şekil 14) motora olan gücü kontrol eder.

  • Motoru çalıştırmak için manivelayı tutma çubuğuna doğru sıkın.

  • Motoru kapatmak için manivelayı tutma çubuğuna doğru serbest bırakın.

Elektrikli Çalıştırma Düğmesi

Elektrikli çalıştırma düğmesi (Şekil 14) elektrikli çalıştırma anahtarına takılır ve birlikte elektrik motorunu kontrol etmek için kullanılır.

Makine Özellikleri

Model

Kesim genişliği

Ürün genişliği

02614T

465 mm (18½ inç)

575 mm (22½ inç)

Şarj, Çalıştırma ve Saklama Sıcaklığı Aralıkları

Sıcaklık Aralığı Spesifikasyonu

Pil Paketini Şarj Etme veya Depolama

Pil Paketini Kullanma

Makineyi Kullanma

5 °C ila 40 °C*

-30 °C ila 49 °C*

0 °C ila 49 °C*

*Pil paketini belirtilen sıcaklık aralığında şarj etmezseniz şarj süresi uzayabilir.

Makineyi, pil paketini ve pil şarj cihazını kapalı, temiz ve kuru bir alanda saklayın.

Ek Parçalar/Aksesuarlar

Makine işlevlerini artırmak amacıyla makineyle birlikte kullanılabilecek çok sayıda Toro onaylı ek parça ve aksesuar vardır. Onaylanmış tüm ek parça ve aksesuarların bir listesi için Yetkili Toro Bayinize veya distribütörünüze ulaşın ya da www.Toro.com adresine gidin.

Makinenin optimum performans sergilemesi ve güvenlik sertifikasyonuna sürekli uymasını sağlamak için sadece orijinal Toro yedek parçalarını ve aksesuarlarını kullanın. Başka üreticiler tarafından üretilen yedek parçalar ve aksesuarlar tehlikeli olabilir.

Çalıştırma

Çalışmadan Önce

Pil Paketini Makineye Takma

Important: Pil paketini yalnızca uygun aralıktaki sıcaklıklarda kullanın; bkz. Özellikler

  1. Elektrikli çalıştırma düğmesini elektrikli çalıştırma anahtarından çıkarın; bkz. Makineyi Çalıştırma.

  2. Havalandırma deliklerinde toz ve birikinti bulunmadığından emin olmak için pil paketini kontrol edin.

  3. Pil bölmesi kapağını (Şekil 15) açın.

  4. Pil paketinin elektrik temas noktalarını pil bölmesindeki elektrik temas noktalarıyla hizalayın.

  5. Pil paketini, pil güvenli bir şekilde kilitlenene kadar bölme elektrik kontaklarına monte edin.

  6. Pil bölmesi kapağını kapatın.

    Note: Pil bölmesi kapağı tamamen kapanmazsa, pil bölmeye tam olarak yerleştirilmemiş ve mandallanmamıştır.

g414371

Çalışma Sırasında

Makineyi Çalıştırma

  1. Elektrikli çalıştırma tuşunu elektrikli çalıştırma anahtarı (Şekil 16) içine takın.

    g367528
  2. Tutma çubuğunu ve operatör varlığı manivelasını tutun ve emniyeti tutma çubuğuna (Şekil 16) doğru kapatın.

  3. Çalıştırma düğmesini itin.

  4. Makineyi hareket ettirmeden önce motorun tam hızda çalışmasına izin verin.

Makineyi Kapatma

  1. Operatör varlığı manivelasını (Şekil 17) serbest bırakın.

    g367527
  2. Motorun durmasını beklerken tutma çubuğunu tutun.

  3. Elektrikli çalıştırma tuşunu elektrikli çalıştırma anahtarından çıkarın.

Pil Paketini Makineden Çıkarma

  1. Makineyi kapatın; bkz. Makineyi Kapatma.

  2. Pil bölmesi kapağını (Şekil 18) açın.

  3. Pil paketini serbest bırakmak ve pil paketini çıkarmak için pil paketi mandalına basın.

  4. Pil bölmesi kapağını kapatın.

g414370

Tutma Çubuğunun Ayak Kalkanıyla Desteklenmesi

Tutma Çubuğu Alt Konuma Monte Edilmişse

Note: Alt tutma çubuğunu 103 cm (40½ inç) monte ettiyseniz, tutma çubuğunu dikey konumda desteklemek için ayak kalkanını kullanın.

g367257
  • Tutma çubuğunu bırakmak için tutma çubuğunu yukarı kaldırın ve ayak kalkanını ileri döndürün (Şekil 19).

  • Tutma çubuğunu desteklemek için tutma çubuğunu konumlandırın ve ayak kalkanını geri döndürün.

Kesim Yüksekliğini Ayarlama

Uyarı

Kesim yüksekliğini ayarlamak, hareketli bıçakla temas etmenize ve ciddi şekilde yaralanmanıza neden olabilir.

  • Operatör varlığı manivelasını serbest bırakın ve tüm hareketli parçaların durmasını bekleyin.

  • Bıçağı tutacağınız zaman kesilmeye dayanıklı eldiven takın.

Bıçağın Çıkarılması

  1. Makineyi kapatın, elektrikli çalıştırma düğmesini çıkarın ve pili çıkarın; bkz. Makineyi Kapatma.

  2. Makineyi yana yatırın.

    g414372
  3. Bıçağı sabit tutmak için tahta bir takoz kullanın (Şekil 21).

    g364888
  4. Cıvatayı saatin aksi yönünde döndürerek bıçağı yerinden çıkarmak için, bir anahtar kullanın (Şekil 21).

    Important: Bıçağı yerinden çıkarırken emniyet gözlüğü ve kesilmeye dayanıklı eldiven takın.

Bıçak Ara Parçalarının Yerleştirilmesi

Kesme yüksekliğini ayarlamak için ara parçaların konumlarını Şekil 22 ile gösterildiği gibi değiştirin.

Note: Her bir ara parça, bıçağın kesim yüksekliğini 6,3 mm değiştirir.

g364990

Bıçağın Takılması

  1. Bıçağın kavisli uçlarını çim biçme makinesi kesme katına doğru hizalayın ve tespit elemanını, bıçağı, ara parçaları ve konik ara parçayı cıvatayla pervaneye sabitleyin.

    Important: Konik ara parçayı her zaman doğrudan pervanenin altına, tespit elemanını ise cıvata başının altına takın.

    g364923
  2. Bıçak cıvatasını 75 N·m (55 ft-lb) torkla sıkın.

    Important: 75 N·m (55 ft-lb) torkla sıkılmış bir cıvata çok sıkıdır. Kesim bıçağını tahta bir takozla sabit tutarken, ağırlığınızı tork anahtarının arka kısmına vererek cıvatayı iyice sıkın.

    g364889
  3. Makineyi tam dik konuma yatırın.

Çalıştırma İpuçları

Genel Biçme İşlemi İpuçları

  • Makinenin yere tutunmasını güçlendirmek için ayak kalkanının kasnağını üst durdurma elemanının altına yerleştirin.

    g367278
  • Makineyi kullanacağınız alanı inceleyin ve makinenin fırlatabileceği tüm nesneleri çıkarın.

  • Bıçakla katı cisimlere vurmaktan kaçının. Herhangi bir cismin üzerinde asla kasıtlı olarak biçme işlemi yapmayın.

  • Makine bir nesneye vurur veya titremeye başlarsa, motoru hemen kapatın, elektrikli çalıştırma anahtarını çıkarın ve makinede hasar olup olmadığını inceleyin.

  • En iyi performans için, kesme sezonu başlamadan önce bıçağın keskin olduğunu kontrol edin.

  • Hasarlı bir bıçağı yeni bir Toro yedek bıçakla değiştirin.

Çimleri Kesme

  • Çimlerin tek seferde sadece yaklaşık üçte birini kesin. Çimlerin seyrek olduğu durumlarda veya çim büyüme hızının yavaşladığı sonbaharın son aylarında en yüksek ayarın (30 mm veya 1¼ inç) altında kesim yapmayın.

  • Makine tıkanabileceği veya motor boğulabileceği için, 15 cm'den (6 inç) uzun çimleri biçmeyin.

  • Islak çim ve yapraklar, makine haznesinde kolayca yığınlaşabilir ve makinenin tıkanmasına veya motorun durmasına neden olabilir. Mümkünse yalnızca ortam kuruyken biçme işlemi yapın.

    Uyarı

    Islak çim ve yapraklar, kayarak kesme bıçağıyla temas etmenize ve bu da ciddi yaralanmalara yol açabilir.

    Mümkünse yalnızca ortam kuruyken biçme işlemi yapın.

  • Çok kuru ortam koşullarında olası yangın tehlikelerine karşı tetikte olun, yerel yangın uyarılarını takip edin ve makineyi kuru ot ve yaprak birikintilerinden uzak tutun.

  • Eğer tamamlanan bahçenin görünümü tatmin edici değilse, aşağıdakilerden birini veya daha fazlasını deneyin:

    • Kesme ünitesini inceleyin ve/veya kesme bıçağını değiştirin.

    • Biçme işlemi esnasında daha yavaş yürüyün.

    • Makinenizin kesim yüksekliğini arttırın.

    • Çimleri daha sık biçin.

    • Her bir geçişte tam bir biçme alanını kesmek yerine biçme alanlarını örtüştürün.

Yaprakları Biçme

  • Bahçeyi biçtikten sonra, bahçenin en az yarısının kesilmiş yaprak örtüsünün altından görülebildiğinden emin olun. Yaprakların üzerinden bir defadan fazla geçmeniz gerekebilir.

  • Uzunluğu 15 cm'yi aşan çimlerin biçilmesi tavsiye edilmez. Yaprak tabakası çok kalınsa, makine tıkanabilir ve motorun durmasına yol açabilir.

  • Makineniz yaprakları yeterince iyi kesmiyorsa, biçme hızınızı düşürün.

Çalışmadan Sonra

Pil Paketini Şarj Etme

Important: Pil paketi satın aldığınızda tam olarak şarj edilmemiştir. Aleti ilk kez kullanmadan önce, pil paketini şarj cihazına yerleştirin ve LED gösterge pil paketinin tamamen şarj olduğunu gösterene kadar şarj edin. Tüm güvenlik önlemlerini okuyun.

Important: Pil paketini yalnızca belirtilen sıcaklık aralığındaki bir ortam sıcaklığında şarj edin; bkz. Şarj, Çalıştırma ve Saklama Sıcaklığı Aralıkları.

Note: Mevcut şarjı (LED göstergeler) görüntülemek için istediğiniz zaman pil paketi üzerindeki pil şarj göstergesi düğmesine basın.

  1. Pil ve şarj cihazı üzerindeki havalandırma deliklerinde toz ve birikinti bulunmadığından emin olun.

    g290533
  2. Pil paketindeki boşluğu (Şekil 26) şarj cihazının üzerindeki dil ile hizalayın.

  3. Pil paketini tam olarak oturana kadar şarj cihazının içine kaydırın (Şekil 26).

  4. Pil paketinin şarj olmasını bekleyin; pil şarj cihazı durumunu yorumlamak için aşağıdaki Pil Şarj Cihazı Durumu Tablosu'na bakın.

    Pil Şarj Cihazı Durumu Tablosu

    LED göstergesi ışığıŞunu Gösterir
    KapalıPil paketi takılı değil
    Yeşil yanıp sönüyorPil paketi şarj oluyor
    YeşilPil paketi şarj edildi
    KırmızıPil paketi ve/veya pil şarj cihazı, belirtilen sıcaklık aralığının üzerinde veya altında*
    Kırmızı yanıp sönüyorPil paketi şarj hatası**

    *Daha fazla bilgi için bkz. Şarj, Çalıştırma ve Saklama Sıcaklığı Aralıkları.

    **Daha fazla bilgi için bkz. .

    Important: Pil, kullanımlar arasında kısa süreler için şarj cihazında bırakılabilir.Pil uzun süre kullanılmayacaksa pili şarj cihazından çıkarın; bkz. Makinenin Depolama için Hazırlanması.

  5. Pil paketini çıkarmak için, pili şarj cihazından çekin.

Bakım

Note: Normal çalıştırma konumundan makinenin sol ve sağ tarafını belirleyin.

Önerilen Bakım Çizelgesi

Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
Her kullanımdan önce veya günlük
  • Bıçağı aşınma veya hasara karşı kontrol edin.Bıçak hasar görmüşse derhal yenisiyle değiştirin.
  • Makinenin altındaki çim kırpıntılarını ve kiri temizleyin.
  • Her kullanımdan sonra
  • Makinenin altındaki çim kırpıntılarını ve kiri temizleyin.
  • Yıllık
  • Bıçağı değiştirin veya bileyin (köşeleri hızlı şekilde köreliyorsa, daha sık bileyin).
  • Bakım için Hazırlık

    1. Makineyi düz bir yüzeye alın.

    2. Makineyi kapatın, elektrikli çalıştırma düğmesini çıkarın ve pili çıkarın; bkz. Makineyi Kapatma.

    Bıçak Bakımı

    Uyarı

    Bıçağa bakım yaparken, güç kaynağı kapalı olsa bile bıçak hareket edebilir. Bıçak keskindir; bıçağa temas etmek ciddi bedensel yaralanmalara neden olabilir.

    • Ellerinizi ve ayaklarınızı hareketli bir bıçaktan uzak tutun.

    • Bıçağın bakımını yaparken eldiven giyin.

    Bıçağın Kontrol Edilmesi

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her kullanımdan önce veya günlük
  • Bıçağı aşınma veya hasara karşı kontrol edin.Bıçak hasar görmüşse derhal yenisiyle değiştirin.
    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Bakım için Hazırlık.

    2. Makineyi yan yatırın.

      g414372
    3. Bıçağı aşınma veya hasara karşı kontrol edin.

      • Bıçak hasar görmüş veya çatlamışsa derhal yerinden çıkarın ve yenisiyle değiştirin.

      • Bıçak kenarı kör veya çentikliyse bıçağı çıkarın ve bileydikten veya yenisiyle değiştirdikten sonra tekrar takın.

    4. Makineyi tam dik konuma yatırın.

    Bıçağın Değiştirilmesi

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Yıllık
  • Bıçağı değiştirin veya bileyin (köşeleri hızlı şekilde köreliyorsa, daha sık bileyin).
  • Important: Bıçağı takmak için bir tork anahtarına ihtiyacınız olacaktır. Bir tork anahtarınız yoksa veya bu prosedürü rahat şekilde yürütemiyorsanız, bir Yetkili Servise veya yetkili Toro Distribütörüne danışın.

    Bıçağın Çıkarılması

    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Bakım için Hazırlık.

    2. Makineyi yan yatırın.

      g414372
    3. Ara parçaların yerlerini kaydedin.

      g364990
    4. Bıçağı sabit tutmak için tahta bir takoz kullanın (Şekil 30).

      g364888
    5. Cıvatayı saatin aksi yönünde döndürerek bıçağı çıkarmak için, makineyle birlikte verilen anahtarı kullanın (Şekil 29).

      Important: Bıçağı çıkarırken koruyucu gözlük ve kesilmeye dayanıklı eldiven takın.

    Bıçağın Takılması

    1. Bıçağın kavisli uçlarını çim biçme makinesi kesme katına doğru hizalayın ve tespit elemanını, bıçağı, ara parçaları ve konik ara parçayı cıvatayla pervaneye sabitleyin.

      Important: Konik ara parçayı her zaman doğrudan pervanenin altına, tespit elemanını ise cıvata başının altına takmanız gerekir.

      g364923
    2. Bıçak cıvatasını 75 N·m (55 ft-lb) torkla sıkın.

      Important: 75 N·m (55 ft-lb) torkla sıkılmış bir cıvata çok sıkıdır. Kesim bıçağını tahta bir takozla sabit tutarken, ağırlığınızı tork anahtarının arka kısmına vererek cıvatayı iyice sıkın.

      g364889
    3. Makineyi tam dik konuma yatırın.

    Makineyi Temizleme

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her kullanımdan önce veya günlük
  • Makinenin altındaki çim kırpıntılarını ve kiri temizleyin.
  • Her kullanımdan sonra
  • Makinenin altındaki çim kırpıntılarını ve kiri temizleyin.
  • Uyarı

    Makine gövdesinin altından malzemeler dökülebilir.

    • Koruyucu gözlük takın.

    • Çalışma konumunda durun (tutma çubuğunun arkasında).

    • Alanda izleyenler olmasına izin vermeyin.

    1. Makineyi kapatın, elektrikli çalıştırma düğmesini çıkarın ve pili çıkarın; bkz. Makineyi Kapatma.

    2. Makineyi yana yatırın.

    3. Motor mahfazasından ve çevresindeki kaporta alanlarından çim ve birikintileri temizlemek için bir fırça veya basınçlı hava kullanın.

    Depolama

    Important: Makineyi, pil paketini ve şarj cihazını yalnızca belirtilen aralıktaki sıcaklıklarda saklayın; bkz. Şarj, Çalıştırma ve Saklama Sıcaklığı Aralıkları.

    Makinenin Depolama için Hazırlanması

    1. Makineyi temizleyin.

    2. Elektrikli çalıştırma tuşunu elektrikli çalıştırma anahtarından çıkarın.

    3. Pil paketini çıkarın ve hasar olup olmadığını kontrol edin.

      Note: Makineyi pil paketi takılı halde depolamayın.

    4. Pil paketini, pildeki 2 veya 3 LED göstergesi yeşile dönene kadar şarj edin.

      Important: Tamamen şarj edilmiş veya tamamen boşalmış bir pili depolamayın

    5. Bıçağı aşınma veya hasara karşı kontrol edin. Bıçak körse bileyin, hasarlıysa yenisiyle değiştirin.

    6. Tüm somun, cıvata ve vidaları sıkın.

    7. Makineyi, pil paketini ve pil şarj cihazını serin, temiz ve kuru bir yerde saklayın.

      • Makineyi, elektrikli çalıştırma anahtarını, pil paketini ve pil şarj cihazını çocuklardan uzak tutun.

      • Makineyi, pil paketini ve pil şarj cihazını bahçe kimyasalları ve buz çözücü tuzlar gibi aşındırıcı maddelerden uzak tutun.

      • Pil paketini dış mekanda veya bir araç içinde depolamayın.

    Makineyi Çalışmaya Hazırlama

    1. Şarj cihazındaki sol gösterge ışığı yeşile dönene veya pildeki 4 LED göstergenin tümü yeşile dönene kadar pili tekrar şarj edin.

    2. Pil paketini makineye takın; bkz. Pil Paketini Makineye Takma.

    Sorun giderme

    Yalnızca bu talimatlarda açıklanan adımları gerçekleştirin. Sorunu çözemezseniz, bir Yetkili Servis Satıcısına veya yetkili Toro distribütörüne tüm muayene, bakım ve onarım işlerini yaptırın.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Makine çalışmıyor.
    1. Pil paketi makineye tam olarak takılı değildir.
    2. Pil paketi şarj edilmemiştir.
    3. Pil paketi hasar görmüştür.
    4. Makinede başka bir elektrik sorunu vardır.
    1. Pil paketini çıkarın ve tam olarak yerleştirildiğinden ve kilitlendiğinden emin olarak makineye takın.
    2. Pil paketini makineden çıkarın ve şarj edin.
    3. Pil paketini değiştirin.
    4. Yetkili Servis Satıcısı veya yetkili Toro distribütörü ile iletişime geçin.
    Makine sürekli çalışmıyor.
    1. Pil paketinin uçlarında nem vardır.
    2. Pil paketi makine içine tam olarak takılı değildir.
    1. Pil paketinin kurumasını bekleyin veya kurulayın.
    2. Pil paketini çıkarın ve tam olarak yerleştirildiğinden ve kilitlendiğinden emin olarak makineye takın.
    Makine tam güce ulaşmıyor.
    1. Pil paketinin şarj kapasitesi çok düşüktür.
    2. Havalandırma boşlukları tıkalıdır.
    1. Pil paketini makineden çıkarın ve pil paketini tamamen şarj edin.
    2. Havalandırma boşluklarını temizleyin.
    Pil paketinin şarjı hızla bitiyor.
    1. Pil paketi belirtilen sıcaklık aralığının üzerindedir veya altındadır.
    1. Pil paketini kuru ve sıcaklığın 5 °C ile 40 °C arasında olduğu bir yere götürün.
    Pil şarj cihazı çalışmıyor.
    1. Pil şarj cihazı belirtilen sıcaklık aralığının üzerindedir veya altındadır.
    2. Pil şarj cihazının takılı olduğu prizde elektrik yoktur.
    1. Pil şarj cihazının fişini çekin ve kuru ve sıcaklığın 5 °C ile 40 °C arasında olduğu bir yere götürün.
    2. Prizi onarması için lisanslı elektrikçinizle iletişime geçin.
    Pil şarj cihazındaki LED gösterge ışığı kırmızı.
    1. Pil şarj cihazı ve/veya pil paketi belirtilen sıcaklık aralığının altındadır veya üstündedir.
    1. Pil şarj cihazının fişini çekin ve pil şarj cihazı ile pil paketini kuru ve sıcaklığın 5 °C ile 40 °C arasında olduğu bir yere götürün.
    Pil şarj cihazındaki LED gösterge ışığı kırmızı yanıp sönüyor.
    1. Pil paketi ile şarj cihazı arasındaki iletişimde bir hata vardır.
    2. Pil paketi zayıftır.
    1. Pil paketini pil şarj cihazından çıkarın, pil şarj cihazının fişini prizden çekin ve 10 saniye bekleyin. Pil şarj cihazını tekrar prize takın ve pil paketini pil şarj cihazına yerleştirin. Pil şarj cihazındaki LED gösterge ışığı hala kırmızı yanıp sönüyorsa, bu prosedürü tekrarlayın. Pil şarj cihazındaki LED gösterge ışığı 2 denemeden sonra hala kırmızı yanıp sönüyorsa, pil paketini bir pil geri dönüşüm tesisinde uygun şekilde atın.
    2. Pil paketini bir pil geri dönüşüm tesisinde uygun şekilde atın.
    Makine veya motor aşırı miktarda titriyor.
    1. Makine gövdesinin alt tarafından kırpıntı ve kalıntılar var.
    2. Motorun montaj cıvataları gevşektir.
    3. Kesme diskinin cıvatası gevşektir.
    1. Makine gövdesinin altını temizleyin.
    2. Motorun montaj cıvatalarını sıkın.
    3. Kesme diskinin cıvatasını sıkın.
    Makine bir bip sesi çıkarıyor.
    1. Pil paketi şarj edilmemiştir.
    2. Makine aşırı yüklenmiştir.
    3. Makinede başka bir elektrik sorunu vardır.
    1. Pil paketini makineden çıkarın ve şarj edin.
    2. Çimleri daha yüksek kesme yüksekliğinde kesin veya çim biçme sırasında daha yavaş yürüyün.
    3. Diğer sorun giderme işlemlerini deneyin, alarm hala çalıyorsa Yetkili Servis Satıcısına başvurun.
    Kesim kalitesi düşük veya tatmin edici değil.
    1. Bıçak körlenmiştir.
    2. Kesim deck'inde birikintiler var.
    1. Bıçağı biletin veya değiştirin.
    2. Makinenin altını temizleyin.
    Kesme güzergahında eşitsizlik var.
    1. Aynı güzergahta tekrar tekrar kesim işlemi yapıyorsunuz.
    2. Makine gövdesinin alt tarafından kırpıntı ve kalıntılar var.
    1. Kesim güzergahını değiştirin.
    2. Makine gövdesinin altını temizleyin.
    Makine düzensiz kesim yapıyor.
    1. Bıçak körlenmiştir.
    2. Aynı güzergahta tekrar tekrar kesim işlemi yapıyorsunuz.
    3. Makine gövdesinin alt tarafından kırpıntı ve kalıntılar var.
    4. Makinede bir elektrik sorunu vardır.
    1. Bıçağı biletin veya değiştirin.
    2. Kesim güzergahını değiştirin.
    3. Makine gövdesinin altını temizleyin.
    4. Yetkili Servis Satıcısı veya yetkili Toro distribütörü ile iletişime geçin.