Įvadas

Šis agregatas skirtas samdomiems, komerciniams operatoriams prižiūrėti veją šlaituose, siaurose banguotose vietose, teritorijose prie vandens ar bunkeriuose. Ji skirta naudoti su Toro“ 60 V ličio jonų akumuliatoriais. Šie akumuliatoriai skirti įkrauti tik Toro“ 60 V ličio jonų akumuliatorių įkrovikliais. Jei naudosite šį gaminį ne pagal paskirtį, gali kilti pavojus jums ir aplinkiniams.

Atidžiai perskaitykite šią informaciją, kad sužinotumėte, kaip tinkamai naudotis šiuo gaminiu ir atlikti jo techninę priežiūrą bei išvengti sužalojimų ir gaminio sugadinimo. Jūs atsakote už tinkamą ir saugų gaminio eksploatavimą.

Apsilankykite https://www.toro.com/en-GB kur rasite daugiau informacijos, įskaitant patarimus apie saugumą, mokymo medžiagą, pagalbinius reikmenis, pagalbos randant atstovą arba norint užregistruoti gaminį.

Prireikus techninės priežiūros, originalių Toro“ dalių ar papildomos informacijos, susisiekite su įgaliotu aptarnavimo atstovu arba Toro“ klientų aptarnavimo skyriumi ir pasiruoškite savo gaminio modelio bei serijos numerį. Skaičiai 1 nurodo modelio ir serijos numerio vietą ant gaminio. Įrašykite skaičius tam skirtoje vietoje.

Important: Savo mobiliuoju įrenginiu galite nuskaityti QR kodą serijos numerio ženklelyje (jei yra), kad galėtumėte pasiekti garantijos, dalių ir kitą gaminio informaciją.

g414362

Toliau pateiktose vietose įrašykite gaminio modelio ir serijos numerius:

Saugos įspėjimo simbolis

Šiame vadove ir ant agregato esantis saugos įspėjimo simbolis (Skaičiai 2) nurodo svarbius saugos pranešimus, kurių turite laikytis, kad išvengtumėte nelaimingų atsitikimų.

g000502

Saugos įspėjimo simbolis rodomas virš informacijos, įspėjančios apie nesaugius veiksmus ar situacijas, ir po jo rašomas žodis PAVOJUS, ĮSPĖJIMAS arba ATSARGIAI.

PAVOJUS reiškia neišvengiamai pavojingą situaciją, kurios neišvengus, sukels mirtį arba sunkius sužalojimus.

ĮSPĖJIMAS nurodo potencialiai pavojingą situaciją, kurios neišvengus galima žūti arba sunkiai susižeisti.

ATSARGIAI nurodo potencialiai pavojingą situaciją, kurios neišvengus galima lengvai ar vidutiniškai susižeisti.

Šiame vadove naudojami du kiti žodžiai informacijai išryškinti. Svarbu atkreipia dėmesį į ypatingą mechaninę informaciją, o Pastaba išryškina bendrąją informaciją, į kurią turi būti atkreiptas ypatingas dėmesys.

Perspėjimas

KALIFORNIJA

65 Pasiūlymo įspėjimas

Šio produkto elektros laido sudėtyje gali būti cheminio elemento švino ir jo dalių, kuris, Kalifornijos valstijoje žinomas kaip galintis sukelti vėžį ir kitus sveikatos sutrikimus. Po naudojimosi nusiplaukite rankas.

Naudojant šį produktą galimas poveikis cheminėmis medžiagomis, kurios, Kalifornijos valstijos duomenimis, gali sukelti vėžį, apsigimimus arba kitaip pakenkti reprodukcijai.

Saugumo instrukcijos

SVARBIOS SAUGOS INSTRUKCIJOS

Perspėjimas

Naudojant elektrines žoliapjoves visada būtina laikytis bazinių saugos įspėjimų, siekiant sumažinti gaisro, elektros smūgio ir asmeninio susižalojimo pavojų, tokį kaip:

Perskaitykite visas instrukcijas

I. Mokymai

  1. Agregato operatorius yra atsakingas už bet kokius nelaimingus atsitikimus ar pavojų kitiems asmenims ar jų turtui.

  2. Neleiskite vaikams naudotis ar žaisti agregatu, akumuliatoriumi ar akumuliatoriaus įkrovikliu; pagal vietines taisykles gali būti ribojamas operatoriaus amžius.

  3. Neleiskite vaikams ar neišmokytiems asmenims dirbti įrenginiu arba atlikti jo techninės priežiūros darbus. Leiskite prietaisą valdyti ar aptarnauti tik atsakingiems, apmokytiems, žinantiems instrukcijas ir fiziškai pajėgiems žmonėms.

  4. Prieš naudodami agregatą, akumuliatorių ir akumuliatorių įkroviklį, perskaitykite visas instrukcijas ir įspėjamuosius ženklus, esančius ant šių gaminių.

  5. Susipažinkite su agregato, akumuliatoriaus ir įkroviklio valdikliais ir tinkamu naudojimu.

II. Paruošimas

  1. Pasirūpinkite, kad darbo zonoje nebūtų pašalinių žmonių, ypač vaikų ir gyvūnų.

  2. Nenaudokite agregato be visų apsaugų ir saugos įtaisų, tokių kaip deflektoriai ir žolės gaudyklės, kurie turi būti reikiamoje vietoje ir tinkamai veikti.

  3. Patikrinkite zoną, kurioje naudosite agregatą, ir pašalinkite visus daiktus, kurie gali trukdyti agregato darbui arba kuriuos jis gali išsviesti.

  4. Prieš pradėdami naudoti agregatą, įsitikinkite, kad peiliai, peilių varžtas ir peilių mazgas nėra susidėvėję ar pažeisti. Pakeiskite pažeistas ar neįskaitomas etiketes.

  5. Naudokite tik Toro“ nurodytą akumuliatorių. Naudojant kitus priedus ir padargus, gali padidėti sužeidimų ir gaisro rizika.

  6. Prijungus akumuliatoriaus įkroviklį prie netinkamos įtampos lizdo, gali kilti gaisras arba elektros smūgis. Jei norite kitokio tipo jungties, naudokite maitinimo lizdui pritaikytos konfigūracijos kištuko adapterį.

  7. Nenaudokite sugadinto ar pakeistos konstrukcijos akumuliatoriaus ar įkroviklio, nes jis gali veikti nenuspėjamai ir sukelti gaisrą, sprogimą arba kils susižalojimo pavojus.

  8. Jei akumuliatoriaus įkroviklio maitinimo laidas pažeistas, susisiekite su įgaliotuoju Toro“ platintoju, kad jį pakeistų.

  9. Įkraukite akumuliatorių tik naudodami Toro“ nurodytą akumuliatorių įkroviklį. 1 tipo akumuliatoriams tinkantis įkroviklis gali sukelti gaisro pavojų, jei bus naudojamas su kitu akumuliatoriumi.

  10. Įkraukite akumuliatorių tik gerai vėdinamoje vietoje.

  11. Vykdykite visas įkrovimo instrukcijas ir nekraukite akumuliatoriaus, esant kitai, nei nurodyta instrukcijose, temperatūrai. Priešingu atveju galite sugadinti akumuliatorių ir padidinti gaisro riziką.

  12. Tinkamai apsirenkite – dėvėkite tinkamus drabužius, įskaitant akių apsaugą, ilgas kelnes, tvirtą neslystančią avalynę (negalima dirbti basomis ar avint sandalais) ir naudokite klausos apsaugą. Susiriškite ilgus plaukus ir nedėvėkite laisvų drabužių ar kabančių papuošalų, kurie gali įstrigti judančiose dalyse. Dirbdami dulkėtoje aplinkoje naudokite nuo dulkių saugančią kaukę. Rekomenduojama mūvėti gumines pirštines.

III. Eksploatacija

  1. Prisilietus prie judančių peilių galimi sunkūs sužalojimai. Laikykite rankas ir kojas toliau nuo pjovimo vietos ir visų judančių agregato dalių. Saugokitės visų išmetimo angų.

  2. Jei naudosite šį agregatą ne pagal paskirtį, gali kilti pavojus jums ir aplinkiniams.

  3. Prieš užvesdami agregatą, atjunkite savaeigę pavarą (jei yra).

  4. Nepakreipkite agregato variklio paleidimo metu.

  5. Saugokitės netyčinio paleidimo – prieš prijungdami akumuliatorių ir pradėdami dirbti su agregatu, įsitikinkite, kad elektrinio paleidimo mygtukas ištrauktas iš degimo spynelės.

  6. Dirbdami su agregatu skirkite jam visą dėmesį. Neužsiimkite jokia veikla, kuri blaško dėmesį; priešingu atveju galite susižeisti ar sugadinti turtą.

  7. Prieš reguliuodami, prižiūrėdami, valydami ar sandėliuodami agregatą, jį sustabdykite, išimkite elektrinio paleidimo mygtuką, palaukite, kol sustos visos judančios dalys, ir išimkite akumuliatorių iš agregato.

  8. Išimkite akumuliatorių ir elektrinio paleidimo mygtuką iš agregato visada, kai paliekate jį be priežiūros arba prieš keisdami pagalbinius reikmenis.

  9. Dirbdami su agregatu nenaudokite jėgos – leiskite agregatui geriau ir saugiau atlikti darbą veikiant tokiu greičiu, kokiam jis skirtas.

  10. Būkite budrūs – stebėkite, ką darote, ir priimkite racionalius sprendimus dirbdami su agregatu. Nesinaudokite agregatu, kai sergate, esate pavargę ar esate apsvaigę nuo alkoholio ar narkotikų.

  11. Nenaudokite akumuliatorinės vejapjovės per lietų.

  12. Agregatą naudokite tik gerai matomoje vietoje ir esant tinkamoms oro sąlygoms. Neeksploatuokite agregato, kai yra žaibavimo pavojus.

  13. Būkite labai atsargūs važiuodami atbuline eiga ar traukdami agregatą link savęs.

  14. Visada tvirtai stovėkite ant kojų ir išlaikykite pusiausvyrą, ypač šlaituose. Pjaukite išilgai šlaitais, niekada nevažiuokite aukštyn ir žemyn. Būkite labai atsargūs, kai keičiate kryptį šlaituose. Negalima pjauti šlaituose, statesniuose nei 45°. Vaikščiokite, niekada nebėkite su agregatu.

  15. Nenukreipkite išmetamos medžiagos į žmones ar gyvūnus. Stenkitės nenukreipti išmetamos medžiagos į sieną ar kitokią kliūtį; medžiaga gali atšokti rikošetu į jus. Pervažiuodami ne žole dengtus plotus, sustabdykite peilį (-ius).

  16. Stebėkite, ar nėra angų, provėžų, nelygumų, akmenų ar kitų paslėptų daiktų. Ant nelygaus reljefo galite prarasti pusiausvyrą arba stabilią stovėseną.

  17. Dirbdami ant šlapios žolės ar lapų galite sunkiai susižaloti, jei paslysite ir prisiliesite prie peilių. Venkite pjauti drėgnomis sąlygomis. Nepjaukite lyjant lietui.

  18. Jei agregatas atsitrenkia į daiktą arba pradeda vibruoti, nedelsdami jį išjunkite, prieš apžiūrėdami, ar agregatas nepažeistas, ištraukite elektrinio paleidimo mygtuką, palaukite, kol sustos visos judančios dalys, ir išimkite akumuliatorių. Prieš atnaujindami darbą atlikite visus reikiamus remonto darbus.

  19. Prieš pakraudami agregatą norėdami vilkti, sustabdykite jį ir ištraukite elektrinio paleidimo mygtuką.

  20. Esant netinkamoms sąlygoms, iš akumuliatoriaus gali ištrykšti skystis; venkite kontakto. Jei netyčia prisiliestumėte prie skysčio, praplaukite vandeniu. Jei skysčio pateko į akis, kreipkitės į gydytoją. Iš akumuliatoriaus ištryškęs skystis gali sukelti dirginimą arba nudegimus.

IV. Techninė priežiūra ir laikymas

  1. Prieš reguliuodami, prižiūrėdami, valydami ar sandėliuodami agregatą, jį sustabdykite, išimkite elektrinio paleidimo mygtuką, palaukite, kol sustos visos judančios dalys, ir išimkite akumuliatorių iš agregato.

  2. Nebandykite taisyti agregato, išskyrus instrukcijose nurodytus atvejus. Leiskite įgaliotam Toro“ platintojas atlikti agregato techninę priežiūrą naudojant identiškas atsargines dalis.

  3. Aptarnaudami agregatą, mūvėkite pirštines ir naudokite akių apsaugos priemones.

  4. Galąskite abu atšipusio peilio kraštus, kad būtų išlaikyta pusiausvyra. Išvalykite peilius ir įsitikinkite, kad jie yra subalansuoti.

  5. Pakeiskite sulinkusius, nusidėvėjusius ar įtrūkusius peilius. Nesubalansuoti peiliai sukelia vibraciją, kuri gali sugadinti variklį arba sužaloti žmones.

  6. Atlikdami peilių techninę priežiūrą, atminkite, kad peiliai vis tiek gali judėti, net jei maitinimo šaltinis išjungtas.

  7. Siekdami geriausių rezultatų, naudokite tik originalias Toro“ atsargines dalis ir pagalbinius reikmenis. Kitų gamintojų atsarginės dalys ir pagalbiniai reikmenys gali būti pavojingi, todėl juos naudojant gaminio garantija gali netekti galios.

  8. Prižiūrėkite agregatą – užtikrinkite, kad pjovimo kraštai būtų aštrūs ir švarūs, taip pasieksite geriausią našumą ir saugumą. Užtikrinkite, kad rankenos būtų sausos, švarios ir nesuteptos alyva bei riebalais. Užtikrinkite, kad apsaugai būtų reikiamoje vietoje ir tvarkingi. Užtikrinkite, kad peilis būtų aštrus. Keisdami naudokite tik tokį pat peilį.

  9. Patikrinkite, ar agregate nėra pažeistų dalių – jei pažeisti apsaugai ar kitos dalys, nustatykite, ar agregatas veiks tinkamai. Patikrinkite, ar nėra netinkamai sulygiuotų ir susikabinusių judančių dalių, sulūžusių dalių, tvirtinimo elementų ar kitos būklės, galinčios paveikti agregato veikimą. Jei nenurodyta instrukcijose, paprašykite, kad įgaliotasis Toro“ platintojas suremontuotų arba pakeistų pažeistą apsaugą ar dalį.

  10. Kai akumuliatoriaus paketas nenaudojamas, saugokite jį nuo metalinių daiktų, tokių kaip popieriaus spaustukai, monetos, raktai, vinys ir varžtai, kurie gali sujungti vieną kontaktą su kitu. Akumuliatoriaus kontaktų trumpasis jungimas gali sukelti nudegimus ar gaisrą.

  11. Dažnai tikrinkite, peilius ir variklio tvirtinimo varžtus, ar jie gerai priveržti.

  12. Nenaudojamą agregatą laikykite patalpose, sausoje, saugioje ir vaikams nepasiekiamoje vietoje.

  13. Nelaikykite akumuliatorių bloko ar agregato ugnyje arba per aukštoje temperatūroje. Dėl ugnies arba aukštesnės nei 130 °C temperatūros gali įvykti sprogimas.

  14. ATSARGIAI – netinkamai naudojamas akumuliatorius gali sukelti gaisrą sprogimą ar cheminį nudegimą.

    • Akumuliatoriaus neardykite.

    • Akumuliatorių keiskite tik originaliu Toro“ akumuliatoriumi; naudojant kito tipo akumuliatorius, gali kilti gaisras arba sužalojimo rizika.

    • Laikykite akumuliatorius vaikams nepasiekiamoje vietoje ir originalioje pakuotėje, kol būsite pasirengę juos naudoti.

IŠSAUGOKITE ŠIAS

INSTRUKCIJAS

Saugumo ir instrukcijų ženklai

Graphic

Saugos lipdukai ir nurodymai turi būti lengvai matomi operatoriui ir išdėstyti šalia kiekvienos potencialiai pavojingos srities. Pakeiskite visus pažeistus ar prarastus lipdukus.

decal111-9826
decal133-8054
decal94-8072
g017410
decal134-4551
decal134-8067

Montavimas

Valdymo rankenos kojinio stabdiklio montavimas

Šiai procedūrai reikalingos dalys:

Apatinė valdymo rankenos dalis1
Kojinis stabdiklis1
Tarpinė (6 mm)2
Veržlė (6 mm)1

Note: Kojinį stabdiklį galima naudoti tik vertikalioje padėtyje, kai valdymo rankeną montuojate apatinėje padėtyje 103,4 cm.

g414363
  1. Nustatykite vairo aukštį, kai kojinis stabdiklis pritvirtintas prie viršutinio atraminio laikiklio (Skaičiai 3).

  2. Sulygiuokite angą kojiniame stabdiklyje su varžtu apatinėje valdymo rankenos dalyje (Skaičiai 4).

    g462033
  3. Pritvirtinkite kojinį stabdiklį prie vairo 2 poveržlėmis (6 mm) ir fiksavimo veržle (6 mm).

  4. Priveržkite fiksavimo veržlę.

    Note: Įsitikinkite, kad kojinį stabdiklį galima pasukti.

Valdymo rankenos montavimas

Šiai procedūrai reikalingos dalys:

T formos įvorės4
Varžtas (6 × 55 mm)2
Tarpinė (6 mm)7
Veržlė (6 mm)2
Viršutinė valdymo rankena1
U formos varžtas2
Rankenėlė2
Varžtas su cilindrine galvute1
Kabelio gnybtas1
Veržlė1
Droselių mazgas2

Apatinės valdymo rankenos dalies montavimas ant agregato

  1. Įstatykite 2 T formos įvores į žoliapjovės dekos valdymo rankenos flanšus (Skaičiai 5).

    g367117
  2. Sureguliuokite valdymo kojinį stabdiklį su atraminiu laikikliu ant dekos (Skaičiai 6).

    g414364
  3. Sulygiuokite valdymo rankenos skylę su įvorių skylėmis (Skaičiai 7) ir pritvirtinkite valdymo rankeną prie agregato varžtu (6 × 55 mm), 2 poveržlėmis (6 mm) ir fiksavimo veržle (6 mm).

    g367302
  4. Pakartokite veiksmus 3 kitoje agregato pusėje.

Viršutinės ir apatinės valdymo rankenos dalių montavimas

  1. Sulygiuokite angas viršutinėje valdymo rankenoje su angomis apatinėje valdymo rankenos dalyje (Skaičiai 8).

    g364684
  2. Sumontuokite viršutinę valdymo rankeną prie apatinės rankenos dalies, naudodami 2 U formos varžtus, 2 poveržles (6 mm) ir 2 rankenėles.

Droselių montavimas prie operatoriaus pavaros rankenos

  1. Spauskite operatoriaus pavaros rankeną, kol galėsite ją nuimti nuo viršutinės rankenos, ir nuimkite pavaros rankeną nuo agregato (Skaičiai 9).

    g367353
  2. Įkiškite droselio jungtį per operatoriaus pavaros rankenos laikiklyje esančią angą, kaip parodyta Skaičiai 10.

    g367914
  3. Įkiškite operatoriaus pavaros rankenos galą į valdymo rankeną, šiek tiek suspauskite kitą pavaros rankenos kojelę ir įkiškite pavaros rankeną į valdymo rankeną (Skaičiai 11).

    g367358

Elektrinio paleidimo jungiklio montavimas

  1. Sumontuokite elektrinio paleidimo jungiklį ant valdymo rankenos kaip pavaizduota (Skaičiai 12).

    Note: Naudokite žemesniąją iš 2 montavimo skylių ant valdymo rankenos.

    g462046
  2. Sulygiuokite operatoriaus pavaros rankeną su viršutiniu elektrinio paleidimo jungiklio kabelio grioveliu.

  3. Sulygiuokite kabelio gnybtą su kabeliu ir jungikliu.

  4. Pritvirtinkite gnybtą, kabelį ir jungiklį prie viršutinės valdymo rankenos sraigtu su cilindrine galvute ir fiksavimo veržle.

Droselių tvirtinimas prie rankenos

Droselius prie vairo tvirtinkite droselių mazgais, kaip parodyta Skaičiai 13.

g465529

Produkto apžvalga

g414369

Operatoriaus pavaros rankena

Operatoriaus pavaros rankena (Skaičiai 14) valdo variklio maitinimą.

  • Norėdami paleisti variklį, prispauskite pavaros rankeną prie valdymo rankenos.

  • Norėdami išjungti variklį, atleiskite pavaros rankeną nuo valdymo rankenos.

Elektrinio paleidimo mygtukas

Elektrinio paleidimo mygtukas (Skaičiai 14) įdedamas į elektrinio paleidimo jungiklį ir kartu naudojamas elektros varikliui valdyti.

Agregato specifikacijos

Modelis

Pjovimo plotis

Gaminio plotis

02614T

465 mm

575 mm

Įkrovimo, eksploatacijos ir saugojimo temperatūros intervalai

Temperatūros diapazono specifikacija

Akumuliatoriaus įkrovimas arba saugojimas

Akumuliatoriaus naudojimas

Agregato naudojimas

temperatūroje nuo 5 iki 40 °C*

temperatūroje nuo –30 iki 49 °C*

temperatūroje nuo 0 iki 49 °C*

*Įkrovimo laikas gali pailgėti, jei akumuliatorių įkrausite ne nurodyto temperatūros diapazono ribose.

Laikykite agregatą, akumuliatorių ir akumuliatorių įkroviklį uždaroje, švarioje ir sausoje vietoje.

Priedai / pagalbiniai reikmenys

Norint patobulinti ir išplėsti agregato galimybes, su juo galima rinktis Toro“ patvirtintus priedus ir pagalbinius reikmenis. Norėdami gauti visą patvirtintų priedų ir pagalbinių reikmenų sąrašą, kreipkitės į įgaliotą techninės priežiūros darbų atstovą arba įgaliotą Toro“ platintoją, arba apsilankykite www.Toro.com.

Siekdami užtikrinti optimalų agregato veikimą ir nuoseklų saugos sertifikavimą, naudokite tik originalias Toro“ atsargines dalis ir priedus. Kitų gamintojų atsarginės dalys ir priedai gali būti pavojingi.

Eksploatacija

Prieš eksploatuojant

Akumuliatoriaus įdėjimas į agregatą

Important: Akumuliatorių naudokite tik tinkamame temperatūros diapazone; žr. Techniniai duomenys

  1. Ištraukite elektrinį paleidimo mygtuką iš elektrinio paleidimo jungiklio žr. Agregato paleidimas.

  2. Patikrinkite, ar akumuliatoriaus ventiliacijos angose nėra dulkių ir šiukšlių.

  3. Atidarykite akumuliatoriaus skyriaus dangtelį (Skaičiai 15).

  4. Sulygiuokite akumuliatoriaus elektros kontaktus su akumuliatoriaus skyriaus elektros kontaktais.

  5. Uždėkite akumuliatorių ant skyriaus elektros kontaktų, kol akumuliatorius patikimai užsifiksuos.

  6. Uždarykite akumuliatoriaus skyriaus gaubtą.

    Note: Jei akumuliatoriaus skyriaus gaubtas iki galo neužsidaro, vadinasi, akumuliatorius nėra iki galo įdėtas ir užfiksuotas skyriuje.

g414371

Eksploatavimo metu

Agregato paleidimas

  1. Įkiškite elektrinio paleidimo raktelį į elektrinio paleidimo jungiklį (Skaičiai 16).

    g367528
  2. Suimkite valdymo rankeną ir operatoriaus pavaros rankeną ir prispauskite pavaros rankeną prie valdymo rankenos (Skaičiai 16).

  3. Paspauskite paleidimo mygtuką.

  4. Prieš perkeldami agregatą į kitą vietą leiskite varikliui veikti visu greičiu.

Agregato variklio išjungimas

  1. Atleiskite operatoriaus pavaros rankeną (Skaičiai 17).

    g367527
  2. Laukdami, kol variklis sustos, laikykite valdymo rankeną.

  3. Ištraukite elektrinio paleidimo raktelį iš elektrinio paleidimo jungiklio.

Akumuliatoriaus išėmimas iš agregato

  1. Užgesinkite agregato variklį; žr. Agregato variklio išjungimas.

  2. Atidarykite akumuliatoriaus skyriaus dangtelį (Skaičiai 18).

  3. Paspaudę akumuliatoriaus skląstį atlaisvinkite akumuliatorių ir jį išimkite.

  4. Uždarykite akumuliatoriaus skyriaus gaubtą.

g414370

Valdymo rankenos laikymas su kojiniu stabdikliu

Žemesnėje padėtyje sumontuota valdymo rankenas

Note: Jei surinkote žemesnėje (103 cm) valdymo rankenos padėtyje, naudokite kojinį stabdiklį, kad paremtumėte valdymo rankeną vertikalioje padėtyje.

g367257
  • Norėdami atlaisvinti valdymo rankeną, pakelkite ją ir pasukite kojinį stabdiklį į priekį (Skaičiai 19).

  • Norėdami paremti valdymo rankeną, nustatykite ją ir pasukite kojinį stabdiklį atgal.

Pjovimo aukščio reguliavimas

Perspėjimas

Reguliuodami pjovimo aukštį galite prisiliesti prie judančio peilio ir sunkiai susižeisti.

  • Atleiskite operatoriaus pavaros rankeną ir palaukite, kol visos judančios dalys sustos.

  • Dirbdami su peiliu mūvėkite įpjovimams atsparias pirštines.

Peilio nuėmimas

  1. Užgesinkite agregato variklį, ištraukite elektrinio paleidimo mygtuką ir išimkite akumuliatorių; žr. Agregato variklio išjungimas.

  2. Paverskite agregatą ant šono.

    g414372
  3. Norėdami užtikrinti peilio stabilumą, naudokite medžio blokelį (Skaičiai 21).

    g364888
  4. Veržliarakčiu nuimkite peilį sukdami varžtą prieš laikrodžio rodyklę (Skaičiai 21).

    Important: Nuimdami ašmenis dėvėkite apsauginius akinius ir mūvėkite pirštines, atsparias pjūviams.

Peilių tarpiklių nustatymas

Norėdami sureguliuoti pjovimo aukštį, pakeiskite tarpiklių padėtį, kaip parodyta Skaičiai 22.

Note: Kiekviena tarpinė keičia ašmenų pjovimo aukštį 6,3 mm.

g364990

Peilio įstatymas

  1. Sulygiuokite lenktus ašmenų galus link pjovimo agregato ir varžtu sumontuokite laikiklį, ašmenis, tarpiklius ir kūginę tarpinę prie sparnuotės.

    Important: Kūginę tarpinę visada montuokite tiesiai po sparnuote, o laikiklį – po varžto galvute.

    g364923
  2. Priveržkite peilio varžtą 75 Nm jėga.

    Important: Varžtas, priveržtas 75 Nm jėga, yra labai tvirtas. Prilaikydami pjovimo peilį medžio gabalu, spausdami savo svoriu dinamometrinį raktą priveržkite varžtą.

    g364889
  3. Apverskite agregatą į vertikalią padėtį.

Produkto eksploatacijos patarimai

Bendrieji judėjimo patarimai

  • Kad agregatą būtų lengviau valdyti, pakiškite kojinio stabdiklio apvadą po viršutiniu ribotuvu.

    g367278
  • Patikrinkite zoną, kurioje naudosite agregatą, ir pašalinkite visus daiktus, kuriuos jis gali išsviesti.

  • Venkite smūgių ašmenimis į kietus daiktus. Niekada tyčia nevažiuokite virš kokių nors daiktų.

  • Jei agregatas į ką nors atsitrenkia ar pradeda vibruoti, nedelsdami išjunkite variklį, išimkite elektrinio paleidimo raktelį ir patikrinkite, ar agregatas nepažeistas.

  • Norint pasiekti geriausių rezultatų, prieš prasidedant pjovimo sezonui įsitikinkite, kad peilis yra aštrus.

  • Pažeistą peilį pakeiskite nauju Toro“ atsarginiu peiliu.

Žolės pjovimas

  • Vienu kartu nupjaukite apie trečdalį peilio žolės siekio. Nepjaukite žemiau aukščiausio nustatymo (30 mm), nebent žolė yra reta arba pjaunate vėlyvą rudenį, kai žolės augimas sulėtėja.

  • Nepjaukite ilgesnės nei 15 cm žolės, nes agregatas gali užsikirsti arba variklis gali užstrigti.

  • Šlapia žolė ir lapai kieme susirenka į gniužulus, todėl agregatas gali užsikimšti arba variklis gali įstrigti. Jei įmanoma, pjaukite tik sausomis sąlygomis.

    Perspėjimas

    Dirbdami ant šlapios žolės ar lapų galite sunkiai susižaloti, jei paslysite ir prisiliesite prie pjovimo peilių.

    Jei įmanoma, pjaukite tik sausomis sąlygomis.

  • Įvertinkite galimą gaisro pavojų itin sausomis sąlygomis, laikykitės visų vietinių gaisro įspėjimų ir užtikrinkite, kad agregate nebūtų sausos žolės ir lapų liekanų.

  • Jei galutinė vejos išvaizda nepatenkinama, išbandykite kurį nors vieną ar kelis iš šių veiksmų:

    • patikrinkite pjovimo įrenginį ir (arba) pakeiskite pjovimo peilį;

    • pjaudami žolę eikite lėčiau;

    • pakelkite pjovimo aukštį agregate;

    • pjaukite žolę dažniau;

    • užtikrinkite, kad pjaunamos pradalgės persiklotų, nepjaukite ištisos pradalgės vieno praėjimo metu.

Lapų pjovimas

  • Nupjovę veją įsitikinkite, kad pusė vejos matoma per nupjautų lapų dangą. Važiuojant per lapus gali tekti pravažiuoti daugiau nei vieną kartą.

  • Nerekomenduojama pjauti ilgesnės nei 15 cm ilgio žolės. Jei lapų danga per stora, agregatas gali užsikimšti ir variklis gali užstrigti.

  • Sumažinkite pjovimo greitį, jei agregatas pjauna lapus nepakankamai smulkiai.

Po eksploatavimo

Akumuliatoriaus įkrovimas

Important: Kai akumuliatorių nusiperkate, jis yra įkrautas ne iki galo. Prieš naudodami įrankį pirmą kartą, įdėkite akumuliatorių į įkroviklį ir kraukite jį, kol šviesos diodų indikatorius parodys, kad akumuliatorius visiškai įkrautas. Perskaitykite visus saugos įspėjimus.

Important: Kraukite akumuliatorių tik aplinkos temperatūroje, atitinkančioje nurodytą temperatūros diapazoną; žr. Įkrovimo, eksploatacijos ir saugojimo temperatūros intervalai.

Note: Bet kuriuo metu paspauskite akumuliatoriaus įkrovos indikatoriaus mygtuką, kad būtų rodoma esama įkrova (šviesos diodų indikatoriai).

  1. Įsitikinkite, kad ant akumuliatoriaus ir įkroviklio angų nėra dulkių ir liekanų.

    g290533
  2. Sulygiuokite akumuliatoriaus ertmę (Skaičiai 26) su įkroviklio liežuvėliu.

  3. Įstumkite akumuliatorių į įkroviklį, kol jis gerai įsistatys (Skaičiai 26).

  4. Palaukite, kol akumuliatorius bus įkrautas; kad suprastumėte akumuliatoriaus įkroviklio būklę, žr. toliau pateiktą akumuliatoriaus įkroviklio būklės lentelę.

    Akumuliatoriaus įkroviklio būklės lemputės

    Šviesos diodų indikatoriusReikšmė
    IšjungtaNeįdėtas akumuliatorius
    Mirksi žaliaiAkumuliatorius įkraunamas
    ŽaliaAkumuliatorius įkrautas
    RaudonaAkumuliatoriaus ir (arba) akumuliatoriaus įkroviklio temperatūra aukštesnė arba žemesnė už tinkamą temperatūros diapazoną*
    Mirksi raudonaAkumuliatoriaus įkrovimo klaida**

    *Žr. Įkrovimo, eksploatacijos ir saugojimo temperatūros intervalai, kur pateikta daugiau informacijos.

    **Žr. , kur pateikta daugiau informacijos.

    Important: Tarp naudojimų akumuliatorių galima trumpam palikti prijungtą prie įkroviklio.Jei akumuliatorius nebus naudojamas ilgesnį laiką, atjunkite akumuliatorių nuo įkroviklio; žr. Agregato paruošimas saugojimui.

  5. Norėdami išimti akumuliatorių, ištraukite akumuliatorių iš įkroviklio.

Techninė priežiūra

Note: Nustatykite kairiąją ir dešiniąją agregato pusę iš įprastos darbinės padėties.

Rekomenduojamas techninės priežiūros grafikas

Techninės priežiūros intervalasTechninės priežiūros veiksmai
Prieš kiekvieną naudojimąsi arba kasdien
  • Patikrinkite, ar peilis nenusidėvėjo arba nėra pažeistas.Jei peilis pažeistas, nedelsdami jį pakeiskite.
  • Nuvalykite žolės nuopjovas ir nešvarumus nuo viso agregato.
  • Po kiekvieno naudojimo
  • Nuvalykite žolės nuopjovas ir nešvarumus nuo viso agregato.
  • Kasmet
  • Pakeiskite peilį arba pasirūpinkite, kad jis būtų pagaląstas (dažniau, jei kraštas greitai nudyla).
  • Paruošimas techninei priežiūrai

    1. Pastatykite įrenginį ant lygaus paviršiaus.

    2. Užgesinkite agregato variklį, ištraukite elektrinio paleidimo mygtuką ir išimkite akumuliatorių; žr. Agregato variklio išjungimas.

    Peilio priežiūra

    Perspėjimas

    Atliekant peilių techninę priežiūrą, peilis vis tiek gali judėti, net jei maitinimo šaltinis išjungtas. Peilis yra aštrus; liečiantis prie jo galima sunkiai susižaloti.

    • Laikykite rankas ir kojas atokiau nuo judančio peilio.

    • Dirbdami su peiliu, mūvėkite pirštines.

    Peilio tikrinimas

    Techninės priežiūros intervalasTechninės priežiūros veiksmai
    Prieš kiekvieną naudojimąsi arba kasdien
  • Patikrinkite, ar peilis nenusidėvėjo arba nėra pažeistas.Jei peilis pažeistas, nedelsdami jį pakeiskite.
    1. Paruoškite įrenginį techninei priežiūrai; žr. Paruošimas techninei priežiūrai.

    2. Paverskite agregatą ant šono.

      g414372
    3. Patikrinkite, ar peilis nenusidėvėjo arba nėra pažeistas.

      • Jei peilis pažeistas ar įtrūko, nedelsdami jį išimkite ir pakeiskite.

      • Jei peilio kraštas yra nudilęs ar nelygus, jį išimkite, pagaląskite arba pakeiskite ir sumontuokite.

    4. Apverskite agregatą į vertikalią padėtį.

    Peilio keitimas

    Techninės priežiūros intervalasTechninės priežiūros veiksmai
    Kasmet
  • Pakeiskite peilį arba pasirūpinkite, kad jis būtų pagaląstas (dažniau, jei kraštas greitai nudyla).
  • Important: Norint sumontuoti peilį, jums reikės dinamometrinio veržliarakčio. Jei neturite dinamometrinio veržliarakčio arba jums nepatogu atlikti šią procedūrą, susisiekite su įgaliotuoju techninės priežiūros atstovu arba įgaliotuoju Toro“ platintoju.

    Peilio nuėmimas

    1. Paruoškite įrenginį techninei priežiūrai; žr. Paruošimas techninei priežiūrai.

    2. Paverskite agregatą ant šono.

      g414372
    3. Pasižymėkite tarpiklių padėtį.

      g364990
    4. Norėdami užtikrinti peilio stabilumą, naudokite medžio blokelį (Skaičiai 30).

      g364888
    5. Kartu su agregatu pateiktu veržliarakčiu nuimkite peilį sukdami peilio varžtą prieš laikrodžio rodyklę (Skaičiai 29).

      Important: Nuimdami ašmenis dėvėkite apsauginius akinius ir mūvėkite pirštines, atsparias pjūviams.

    Peilio įstatymas

    1. Sulygiuokite lenktus ašmenų galus link pjovimo agregato ir varžtu sumontuokite laikiklį, ašmenis, tarpiklius ir kūginę tarpinę prie sparnuotės.

      Important: Kūginę tarpinę visada turite montuoti tiesiai po sparnuote, o laikiklį – po varžto galvute.

      g364923
    2. Priveržkite peilio varžtą 75 Nm jėga.

      Important: Varžtas, priveržtas 75 Nm jėga, yra labai tvirtas. Prilaikydami pjovimo peilį medžio gabalu, spausdami savo svoriu dinamometrinį raktą priveržkite varžtą.

      g364889
    3. Apverskite agregatą į vertikalią padėtį.

    Agregato valymas

    Techninės priežiūros intervalasTechninės priežiūros veiksmai
    Prieš kiekvieną naudojimąsi arba kasdien
  • Nuvalykite žolės nuopjovas ir nešvarumus nuo viso agregato.
  • Po kiekvieno naudojimo
  • Nuvalykite žolės nuopjovas ir nešvarumus nuo viso agregato.
  • Perspėjimas

    Agregatas gali pašalinti medžiagą iš apatinės dalies korpuso.

    • Dėvėkite akių apsaugą.

    • Stovėkite darbinėje padėtyje (už valdymo rankenos).

    • Neleiskite į darbo sritį patekti pašaliniams.

    1. Užgesinkite agregato variklį, ištraukite elektrinio paleidimo mygtuką ir išimkite akumuliatorių; žr. Agregato variklio išjungimas.

    2. Paverskite agregatą ant šono.

    3. Šepečiu arba suslėgtu oru pašalinkite žolę ir šiukšles nuo variklio gaubto ir aplinkinių dekos sričių.

    Saugojimas

    Important: Laikykite agregatą, akumuliatorių ir įkroviklį tik nurodytame temperatūros diapazone; žr. Įkrovimo, eksploatacijos ir saugojimo temperatūros intervalai.

    Agregato paruošimas saugojimui

    1. Išvalykite agregatą.

    2. Ištraukite elektrinio paleidimo raktelį iš elektrinio paleidimo jungiklio.

    3. Išimkite akumuliatorių ir patikrinkite, ar jis nepažeistas.

      Note: Nesandėliuokite agregato su įdėtu akumuliatoriumi.

    4. Įkraukite akumuliatorių, kol ant jo užsidegs 2 arba 3 žali šviesos diodų indikatoriai.

      Important: Nesandėliuokite visiškai įkrauto ar visiškai išsikrovusio akumuliatoriaus

    5. Patikrinkite, ar peilis nenusidėvėjo arba nėra pažeistas. Jei peilis nudilęs, pagaląskite jį; jei jis pažeistas, pakeiskite.

    6. Priveržkite visas veržles, varžtus ir sraigtus.

    7. Laikykite agregatą, akumuliatorių ir akumuliatorių įkroviklį vėsioje, švarioje, sausoje vietoje.

      • Agregatą, elektrinį paleidimo raktą, akumuliatorių ir akumuliatoriaus įkroviklį laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje.

      • Agregatą, akumuliatorių ir akumuliatoriaus įkroviklį laikykite atokiau nuo ėsdinančių medžiagų, tokių kaip sodo chemikalai ir druska nuo apledėjimo.

      • Nelaikykite akumuliatoriaus lauke arba transporto priemonėje.

    Įrenginio paruošimas darbui

    1. Įkraukite akumuliatorių, kol kairysis įkroviklio indikatorius įsižiebs žaliai arba visi 4 šviesos diodų akumuliatoriaus indikatoriai švies žaliai.

    2. Įdėkite akumuliatorių į agregatą; žr.Akumuliatoriaus įdėjimas į agregatą.

    Gedimų nustatymas

    Atlikite tik šiose instrukcijose aprašytus veiksmus. Jei negalite išspręsti problemos, visus tolesnius patikros, techninės priežiūros ir remonto darbus paveskite atlikti įgaliotajam techninės priežiūros atstovui arba įgaliotajam Toro“ platintojui.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Agregatas neužsiveda.
    1. Akumuliatorius įstatytas į agregatą ne iki galo.
    2. Akumuliatorius neįkrautas.
    3. Akumuliatorius pažeistas.
    4. Yra kita su agregatu susijusi elektrinė problema.
    1. Išimkite ir vėl įdėkite akumuliatorių į agregatą, užtikrindami, kad jis būtų gerai įkištas ir užfiksuotas.
    2. Išimkite akumuliatorių iš agregato ir jį įkraukite.
    3. Pakeiskite akumuliatorių.
    4. Kreipkitės į įgaliotąjį techninės priežiūros atstovą arba įgaliotąjį Toro“ platintoją.
    Agregatas nevažiuoja nuosekliai.
    1. Akumuliatoriaus laiduose yra drėgmės.
    2. Akumuliatorius įstatytas į agregatą ne iki galo.
    1. Palaukite, kol akumuliatorius išdžius arba nuvalykite.
    2. Išimkite ir vėl įdėkite akumuliatorių į agregatą, užtikrindami, kad jis būtų gerai įkištas ir užfiksuotas.
    Agregatas neišvysto visos galios.
    1. Akumuliatoriaus įkrovos talpa per maža.
    2. Oro angos yra užblokuotos.
    1. Išimkite akumuliatorių iš agregato ir jį iki galo įkraukite.
    2. Išvalykite oro angas.
    Akumuliatorius greitai išsikrauna.
    1. Akumuliatoriaus temperatūra aukštesnė arba žemesnė už nurodytą temperatūros diapazoną.
    1. Perkelkite akumuliatorių į vietą, kurioje yra sausa ir kur temperatūra yra nuo 5 iki 40 °C.
    Akumuliatoriaus įkroviklis neveikia.
    1. Akumuliatoriaus įkroviklio temperatūra aukštesnė arba žemesnė už nurodytą temperatūros diapazoną.
    2. Lizde, prie kurio prijungtas akumuliatoriaus įkroviklis, nėra srovės.
    1. Atjunkite akumuliatoriaus įkroviklį ir perkelkite jį į vietą, kurioje yra sausa ir kur temperatūra yra nuo 5 iki 40 °C.
    2. Kreipkitės į licencijuotą elektriką, kad jis suremontuotų lizdą.
    Šviesos diodų indikatorius ant akumuliatoriaus įkroviklio šviečia raudonai.
    1. Akumuliatoriaus įkroviklio ir (arba) akumuliatoriaus temperatūra aukštesnė arba žemesnė už nurodytą temperatūros diapazoną.
    1. Atjunkite akumuliatoriaus įkroviklį ir perkelkite jį ir akumuliatorių į vietą, kurioje yra sausa ir kur temperatūra yra nuo 5 iki 40 °C.
    Šviesos diodų indikatorius ant akumuliatoriaus įkroviklio mirksi raudonai.
    1. Įvyko akumuliatoriaus ir įkroviklio ryšio klaida.
    2. Akumuliatorius nusilpo.
    1. Išimkite akumuliatorių iš įkroviklio, atjunkite akumuliatoriaus įkroviklį nuo lizdo ir palaukite 10 sekundžių. Vėl prijunkite akumuliatoriaus įkroviklį prie lizdo ir įdėkite akumuliatorių į akumuliatoriaus įkroviklį. Jei šviesos diodų indikatorius ant akumuliatoriaus įkroviklio vis tiek mirksi raudonai, pakartokite šią procedūrą dar kartą. Jei po 2 bandymų akumuliatoriaus įkroviklio šviesos diodas vis dar mirksi raudonai, tinkamai utilizuokite akumuliatorių perdirbimo įmonėje.
    2. Tinkamai šalinkite akumuliatorių, nugabenę į akumuliatorių perdirbimo įmonę.
    Agregatas arba variklis per stipriai vibruoja.
    1. Apatinėje agregato korpuso dalyje yra nuopjovų ir liekanų.
    2. Atsilaisvino variklio tvirtinimo veržlės.
    3. Atsilaisvino pjovimo disko varžtas.
    1. Išvalykite agregato korpuso apačią.
    2. Priveržkite variklio tvirtinimo varžtus.
    3. Priveržkite pjovimo disko varžtą.
    Agregatas skleidžia pypsėjimą.
    1. Akumuliatorius neįkrautas.
    2. Agregatas yra perkrautas.
    3. Yra kita su agregatu susijusi elektrinė problema.
    1. Išimkite akumuliatorių iš agregato ir jį įkraukite.
    2. Pjaukite žolę didesniame pjovimo aukštyje arba pjaudami eikite lėčiau.
    3. Bandykite atlikti kitus trikčių šalinimo veiksmus, jei pavojaus signalas vis dar skamba, susisiekite su įgaliotuoju techninės priežiūros atstovu.
    Pjovimo kokybė sumažėja arba yra nepatenkinama.
    1. Peilis atšipo.
    2. Pjovimo gaubte susikaupė atliekų.
    1. Pasirūpinkite, kad peilis būtų pagaląstas arba pakeistas.
    2. Išvalykite agregato apačią.
    Pjovimo raštas yra nelygus.
    1. Pakartotinai pjaunate tuo pačiu raštu.
    2. Apatinėje agregato korpuso dalyje yra nuopjovų ir liekanų.
    1. Pakeiskite pjovimo raštą.
    2. Išvalykite agregato korpuso apačią.
    Agregatas pjauna netolygiai.
    1. Peilis atšipo.
    2. Pakartotinai pjaunate tuo pačiu raštu.
    3. Apatinėje agregato korpuso dalyje yra nuopjovų ir liekanų.
    4. Yra su agregatu susijusi elektrinė problema.
    1. Pasirūpinkite, kad peilis būtų pagaląstas arba pakeistas.
    2. Pakeiskite pjovimo raštą.
    3. Išvalykite agregato korpuso apačią.
    4. Kreipkitės į įgaliotąjį techninės priežiūros atstovą arba įgaliotąjį Toro“ platintoją.