Sissejuhatus

Masin on ette nähtud palgatöötajatele ärilisel eesmärgil kasutamiseks muru hooldamiseks kallakutel, järskudel tõusudel ja langustel, vee lähedal olevatel aladel või aukude servadel. See on mõeldud kasutamiseks Toro 60 V liitiumioon-akupakkidega. Neid akupakke võib laadida ainult Toro 60 V liitiumioonakude laadijaga. Toote mittesihipärane kasutamine võib olla teile ja kõrvalolijatele ohtlik.

Toote õigeks kasutamiseks ja hooldamiseks ning vigastuste ja toote kahjustamise vältimiseks lugege seda teavet tähelepanelikult. Teie vastutate toote nõuetekohase ja ohutu kasutamise eest.

Lisateavet, sealhulgas ohutusnõuannete, koolitusmaterjalide, lisaseadmete, edasimüüja leidmise või toote registreerimise kohta leiate veebisaidilt www.https://www.toro.com/en-GB.

Kui vajate hooldust, Toro originaalvaruosi või lisainfot, võtke ühendust volitatud hooldusfirmaga või Toro klienditeenindusega ning vaadake valmis toote mudel ja seerianumber. Joonis 1 näitab tootel mudeli- ja seerianumbri asukohta. Kirjutage numbrid selleks ette nähtud tühjale alale.

Important: Garantiiteabele, varuosadele ja muule tooteteabele juurdepääsuks võite skannida mobiilseadmega seerianumbri sildil oleva QR-koodi (kui olemas).

g414362

Kirjutage toote mudeli- ja seerianumber allolevasse lahtrisse:

Hoiatussümbol

Nii selles juhendis kui ka masinal näidatud hoiatussümbol (Joonis 2) tähistab olulisi ohutusteated, mida peate õnnetuste vältimiseks järgima.

g000502

Hoiatussümbol asub teabe kohal, mis hoiatab teid ohtlike tegevuste või olukordade eest ning millele järgnevad sõnad OHTLIK, HOIATUS või ETTEVAATUST.

OHTLIK tähistab vahetult ohtlikku olukorda, mille vältimata jätmine põhjustab surma või raske kehavigastuse.

HOIATUS tähistab potentsiaalselt ohtlikku olukorda, mille vältimata jätmine võib põhjustada surma või raske kehavigastuse.

ETTEVAATUST tähistab potentsiaalselt ohtlikku olukorda, mille vältimata jätmine võib põhjustada kergeid või mõõdukaid vigastusi.

Selles juhendis kasutatakse veel kahte sõna teabe esiletõstmiseks. Oluline” juhib tähelepanu spetsiifilisele mehaanikateabele ja Märkus” rõhutab üldist teavet, millele tuleks erilist tähelepanu pöörata.

Hoiatus

KALIFORNIA

Probleem 65 Hoiatus

Selle toote toitejuhe sisaldab pliid, mis Kalifornia osariigi andmete põhjal põhjustab sünnifefekte ja mõjub kahjulikult reproduktiivsusele. Pärast käsitsemist pesta käed puhtaks.

Käesolevat toodet kasutades võib puutuda kokku kemikaalidega, mis põhjustavad California osariigile teadaolevalt vähki ja sünnidefekte või muud kahju viljakusele.

Ohutus

OLULISED OHUTUSMEETMED

Hoiatus

Elektriliste muruniidukite kasutamisel tuleb alati järgida peamisi ettevaatusabinõusid, et vähendada tule-, elektrilöögi- ja kehavigastuste ohtu, sh järgmisi abinõusid.

Lugege kõiki juhiseid

I. Väljaõpe

  1. Masina kasutaja vastutab igasuguste õnnetuste või ohtude eest, mis juhtuvad teistega või ohustavad nende vara.

  2. Ärge lubage lastel masinat, akupakki ja akulaadijat kasutada ega nendega mängida; kohalikud eeskirjad võivad masina kasutaja vanust piirata.

  3. Ärge lubage lastel või väljaõppeta isikutel seadet kasutada ega hooldada. Lubage seadet kasutada või hooldada vaid vastutavatel, väljaõppega, juhistega tutvunud ning füüsiliselt võimekatel inimestel.

  4. Enne seadme, akupaki ja akulaadija kasutamist lugege läbi kõik juhised ja toodetel märgitud hoiatusmärgistused.

  5. Tutvuge masina, akupaki ja akulaadija juhtimisseadmete ja õige kasutamisega.

II. Ettevalmistus

  1. Hoidke kõrvalised isikud, eriti lapsed ja lemmikloomad tööalast väljaspool.

  2. Ärge töötage masinaga, kui kõik selle kaitse- ja turvaseadmed, näiteks deflektor ja murukoguja, pole paigas ega tööta masinal korralikult.

  3. Vaadake üle ala, kus hakkate masinat kasutama, ja eemaldage kõik esemed, mis võivad masina tööd segada või masinalt viskuda.

  4. Enne masina kasutamist veenduge, et tera, tera kinnituspolt ega terakoost poleks kulunud ega kahjustunud. Asendage kõik kahjustunud või loetamatud sildid.

  5. Kasutage ainult Toro määratud akupakki. Teiste tarvikute ja lisaseadmete kasutamine võib suurendada vigastuste ja süttimise ohtu.

  6. Akulaadija ühendamine pistikupesaga, mille pingevahemik ei ole õige, võib põhjustada tulekahju või elektrilöögi. Muud tüüpi ühenduse puhul kasutage vajaduse korral pistikupesa jaoks sobivat pistikuadapterit.

  7. Ärge kasutage kahjustatud või muudetud akupakki või akulaadijat, mis võib käituda ettearvamatult, põhjustades tulekahju, plahvatuse või vigastuse ohtu.

  8. Kui akulaadija toitejuhe on kahjustunud, pöörduge selle vahetamiseks volitatud Toro edasimüüja poole.

  9. Laadige akupakki ainult Toro määratud akulaadijaga. Ühele tüübile akupakile sobiv laadija võib teise akupakiga kasutamisel tekitada tuleohtu.

  10. Laadige akupakki ainult hästi ventileeritavas kohas.

  11. Järgige kõiki laadimisjuhiseid ja ärge laadige akupakki väljaspool juhendis määratletud temperatuurivahemikku. Vastasel juhul võite akupakki kahjustada ja suurendada tuleohtu.

  12. Riietuge korrektselt – kandke sobivat riietust, sh kaitseprille, pikki pükse, hea libisemiskindlusega jalatseid (ärge olge paljajalu ega kandke sandaale) ja kuulmiskaitset. Pange pikad juuksed kinni ning ärge kandke avaralõikelisi riideid või lahtisi ehteid, mis võivad liikuvate osade vahele kinni jääda. Tolmustes tingimustes töötades kandke tolmumaski. Kummikinnaste kandmine on soovitatav.

III. Kasutamine

  1. Kokkupuude liikuva teraga põhjustab tõsiseid vigastusi. Hoidke oma käed ja jalad niidupiirkonnast ja kõigist masina liikuvatest osadest eemal. Hoidke tühjendusavad puhtana.

  2. Selle masina kasutamine muudel kui ettenähtud otstarvetel võib osutuda ohtlikuks teile ja kõrvalseisjatele.

  3. Lahutage edasivedamise ajam (kui paigaldatud) enne masina käivitamist.

  4. Ärge kallutage masinat mootori käivitamisel.

  5. Vältige tahtmatut käivitamist: hoolitsege selle eest, et enne akupaki ühendamist ja masina käsitsemist oleks elektriline käivitusnupp elektrilisest käivituslülitist eemaldatud.

  6. Olge võimalikult tähelepanelik masina töötamise ajal. Ärge tegelege tegevustega, mis juhivad tähelepanu kõrvale; vastasel korral võivad tekkida vigastused või varaline kahju.

  7. Enne masina seadistamist, hooldamist, puhastamist või hoiustamist seisake masin, eemaldage elektriline käivitusnupp ja võtke akupakk masinast välja ning oodake ära kogu liikumise lõpp.

  8. Eemaldage masinast akupakk ja elektriline käivituslüliti alati, kui jätate selle järelevalveta või enne tarvikute vahetamist.

  9. Ärge sundige masinat: masin töötab paremini ja ohutumalt kiirusel, milleks see oli ette nähtud.

  10. Olge valvas: jälgige oma tegevusi ja kasutage tervet mõistust masinaga töötamisel. Ärge kasutage masinat haigena, väsinuna või alkoholi ja ravimite mõju all.

  11. Ärge kasutage akutoitel muruniidukit vihma käes.

  12. Kasutage masinat ainult hea nähtavuse ja sobivate ilmastikutingimuste korral. Ärge kasutage masinat, kui esineb äikeseoht.

  13. Olge äärmiselt tähelepanelik masinaga tagurdamisel või enda poole tõmbamisel.

  14. Hoidke oma jalgealune ja tasakaal stabiilne, eriti nõlvadel. Niitke nõlvadel risti liikudes, mitte kunagi üles- või allamäge. Olge äärmiselt tähelepanelik, muutes nõlvadel suunda. Ärge niitke kallakul üle 45°. Kõndige, ärge kunagi jookske masinaga.

  15. Ärge suunake väljapaisatavat materjali kellegi poole. Vältige materjali väljalaskmist seina või takistuste vastu; materjal võib teie vastu tagasi põrgata. Peatage tera(d), kui ületate muid pindu peale muru.

  16. Olge ettevaatlik aukude, vagude, küngaste, kivide ja muude peidetud objektide suhtes. Ebatasane pinnas võib põhjustada teie tasakaalu või kindla jalgealuse kaotust.

  17. Märg muru ja märjad lehed võivad põhjustada tõsiseid vigastusi, kui libastute ja tera vastu puutute. Ärge niitke märgades tingimustes. Ärge niitke vihmasaju ajal.

  18. Kui masin tabab mõnda eset või hakkab vibreerima, lülitage see viivitamatult välja, eemaldage elektriline käivitusnupp, eemaldage akupakk ja oodake, kuni kogu liikumine lõpeb, enne kui hakkate uurima masinat kahjustuste suhtes. Enne tööde jätkamist tehke kõik vajalikud parandustööd.

  19. Enne masina laadimist transportimiseks peatage masin ja eemaldage elektriline käivituslüliti.

  20. Ebasoodsates tingimustes võib akupakist lekkida vedelikke; vältige kontakti. Vedelikuga kokkupuutumisel loputage veega. Vedeliku sattumisel silma pöörduge arsti poole. Akupakist lekkinud vedelik võib põhjustada ärritust või põletust.

IV. Hooldus ja hoiustamine

  1. Enne masina seadistamist, hooldamist, puhastamist või hoiustamist seisake masin, eemaldage elektriline käivitusnupp ja võtke akupakk masinast välja ning oodake ära kogu liikumise lõpp.

  2. Ärge proovige masinat ise remontida, välja arvatud juhistes näidatud viisil. Masina hooldust laske teostada Toro edasimüüjal, kasutades identseid varuosi.

  3. Masina hooldamisel kandke kindaid ja kaitseprille.

  4. Tasakaalu säilitamiseks teritage nüri tera mõlemat serva. Puhastage tera ja veenduge, et see on tasakaalus.

  5. Asendage tera, kui see on paindunud, kulunud või mõranenud. Tasakaalust väljas tera tekitab vibratsiooni, mis võib kahjustada mootorit või põhjustada tervisekahjustusi.

  6. Tera hooldamisel pidage meeles, et tera võib endiselt liikuda, isegi kui toiteallikas on välja lülitatud.

  7. Parima jõudluse tagamiseks kasutage ainult Toro originaalvaruosi ja -tarvikuid. Muud varuosad ja tarvikud võivad osutuda ohtlikuks ning selline kasutamine võib toote garantii tühistada.

  8. Hooldage masinat – parima ja ohutuima töövõime saavutamiseks hoidke lõikeservad teravad ja puhtad. Hoidke käepidemed kuivad, puhtad ning õli- ja määrdevabad. Hoidke kaitseseadmed paigas ja töökorras. Hoidke tera teravana. Kui tera on vaja asendada, kasutage ainult identset tera.

  9. Kontrollige, kas masinal on kahjustunud osi – kui kaitsed või muud osad on kahjustunud, tehke kindlaks, kas masin töötab korralikult. Kontrollige, kas on valesti joondatud või kinnikiiluvaid liikuvaid osi, katkisi osi, paigaldust ja muid tingimusi, mis võivad selle tööd mõjutada. Kui juhistes pole öeldud teisiti, laske volitatud Toro edasimüüjal parandada või asendada kahjustunud kaitseseade või selle osa.

  10. Kui akupakk ei ole kasutuses, hoidke see eemal metallist esemetest, nagu kirjaklambrid, mündid, võtmed, naelad ja kruvid, mis võivad klemmid lühistada. Aku klemmide lühistamine võib põhjustada põletusi või tulekahju.

  11. Kontrollige tera ja mootori kinnituspoltide pingulolekut sagedasti.

  12. Kui te masinat ei kasuta, hoidke seda siseruumis, kuivas ja turvalises, lastele kättesaamatus kohas.

  13. Kaitske akupakki ja masinat kokkupuute eest lahtise leegi ja äärmuslike temperatuuridega. Kokkupuude leegi või temperatuuriga üle 130 °C võib põhjustada plahvatuse.

  14. ETTEVAATUST! Valesti koheldud akupakk võib põhjustada tulekahju, plahvatuse või keemilise põletuse ohu.

    • Ärge võtke akupakki lahti.

    • Asendage akupakk ainult Toro akupakiga; teist tüüpi akupaki kasutamine võib põhjustada tulekahju või vigastuse.

    • Hoidke akupakke lastele kättesaamatus kohas ja originaalpakendis, kuni olete valmis neid kasutama.

HOIDKE NEED

JUHISED

Ohutus- ja juhendsildid

Graphic

Ohutusmärgid ja juhised on kasutajale lihtsasti nähtavad ning asuvad iga võimaliku ohtliku koha lähedal. Asendage kõik kahjustatud või puuduvad märgised.

decal111-9826
decal133-8054
decal94-8072
g017410
decal134-4551
decal134-8067

Paigaldus

Käepideme fiksaatori paigaldamine

Selleks toiminguks vajalikud osad:

Alumine käepide1
Fiksaator1
Seib (6 mm)2
Lukustusmutter (6 mm)1

Note: Saate fiksaatorit käepideme vertikaalses asendis toestamiseks kasutada ainult siis, kui paigaldate käepideme madalamasse asendisse kõrgusel 103,4 cm.

g414363
  1. Määrake käepideme kõrgus, kui fiksaator on kinnitatud üles liikumise tõkesti (Joonis 3) külge.

  2. Seadke fiksaatori auk kohakuti alumise käepideme poldiga (Joonis 4).

    g462033
  3. Kinnitage fiksaator käepideme külge kahe seibi (6 mm) ja lukustusmutriga (6 mm).

  4. Keerake lukustusmutter kinni.

    Note: Veenduge, et saaksite fiksaatorit pöörata.

Käepideme paigaldamine

Selleks toiminguks vajalikud osad:

Puksid4
Polt (6 × 55 mm)2
Seib (6 mm)7
Lukustusmutter (6 mm)2
Ülemine käepide1
U-polt2
Nupp2
Lamepeakruvi1
Trossiklamber1
Lukustusmutter1
Kaablikinnitus2

Alumise käepideme masinale paigaldamine

  1. Paigaldage kaks puksi niiduki korpusel käepideme äärikute sisse (Joonis 5).

    g367117
  2. Seadke käepideme fiksaator kohati korpuse küljes oleva üles liikumise tõkestiga (Joonis 6).

    g414364
  3. Seadke käepidemes olev auk kohakuti pukside aukudega (Joonis 7) ja kinnitage käepide poldi (6 × 55 mm), kahe seibi (6 mm) ja lukustusmutri (6 mm) abil masina külge.

    g367302
  4. Korrake sammu 3 masina teisel küljel.

Ülemise ja alumise käepideme kokkupanemine

  1. Seadke ülemise käepideme augud kohakuti alumise käepideme aukudega (Joonis 8).

    g364684
  2. Kinnitage ülemine käepide kahe U-poldi, kahe seibi (6 mm) ja kahe nupuga alumise käepideme külge.

Kaabli paigaldamine operaatori kohaloleku turvahoovale

  1. Pigistage operaatori kohaloleku turvahoova otsa, kuni saate selle ülemise käepideme küljest lahti, ning eemaldage turvahoob masina küljest (Joonis 9).

    g367353
  2. Sisestage kaabliarmatuur läbi operaatori kohaloleku turvahoova kronsteini augu, nagu näidatud joonisel Joonis 10.

    g367914
  3. Sisestage operaatori kohaloleku turvahoova ots käepideme sisse, pigistage turvahoova teist otsa kergelt ja lükake turvahoob käepideme sisse (Joonis 11).

    g367358

Elektrilise käivituslüliti paigaldamine

  1. Paigaldage elektriline käivituslüliti käepidemele nagu on näidatud (Joonis 12).

    Note: Kasutage käepidemel olevaid kahte alumist paigaldusava.

    g462046
  2. Joondage operaatori kohaloleku turvahoova kaabel elektrilise käivituslüliti ülemisse kaabli soonde.

  3. Joondage trossiklamber kaabli ja lüliti külge.

  4. Kasutage lamepeakruvi ja kinnitusmutrit ning kinnitage klamber, kaabel ja lüliti ülemise käepideme külge.

Kaablite kinnitamine käepideme külge

Kinnitage kaablid käepideme külge kasutades kaablikinnitusi nagu on näidatud Joonis 13.

g465529

Seadme ülevaade

g414369

Operaatori kohaloleku turvahoob

Operaatori kohaloleku turvahoob (Joonis 14) juhib mootori toidet.

  • Mootori käivitamiseks vajutage turvahoob vastu käepidet.

  • Mootori välja lülitamiseks laske turvahoob käepideme küljest lahti.

Elektriline käivitusnupp

Elektriline käivitusnupp (Joonis 14) sisestatakse elektrilisse käivituslülitisse ja koos kasutatakse neid elektrimootori toite juhtimiseks.

Masina tehnilised andmed

Mudel

Lõikelaius

Masina laius

02614T

465 mm

575 mm

Laadimise, kasutamise ja hoiustamise temperatuurivahemikud

Temperatuurivahemikud

Akupaki laadimine või hoiustamine

Akupaki kasutamine

Masina kasutamine

5 °C kuni 40 °C

–30 °C kuni 49 °C

0 °C kuni 49 °C*

*Laadimisaeg pikeneb, kui te ei lae akupakki lubatud temperatuurivahemikus.

Hoiustage masinat, akupakki ja akulaadijat suletud, puhtas ja kuivas kohas.

Tarvikud/lisaseadmed

Masinale on selle võimekuse suurendamiseks saadaval mitmeid Toro heakskiidetud tarvikuid ja lisaseadmeid. Heakskiidetud tarvikute ja lisaseadmete loendit küsige volitatud hooldusfirmast või ametlikult Toro edasimüüjalt või vaadake seda veebisaidil www.Toro.com.

Masina optimaalse jõudluse ja püsiva ohutuse tagamiseks kasutage ainult Toro originaalvaruosi ja lisaseadmeid. Teiste tootjate varuosad ja lisaseadmed võivad olla ohtlikud.

Kasutamine

Enne kasutamist

Akupaki paigaldamine masinasse

Important: Kasutage akupakki ainult sobivas temperatuurivahemikus; vt Tehnilised andmed

  1. Eemaldage elektriline käivitusnupp elektrilisest käivituslülitist; vt Masina kasutamine.

  2. Veenduge, et akupaki tuulutusavades ei oleks tolmu ega prahti.

  3. Avage akukambri kate (Joonis 15).

  4. Joondage akupaki elektrikontaktid akukambris olevate akukontaktidega.

  5. Paigaldage akupakk akukambri elektrikontaktide külge nii, et aku lukustub tugevalt oma kohale.

  6. Pange akukambri kate kinni.

    Note: Kui akukambri kate ei lähe korralikult kinni, ei ole aku täielikult oma kohale paigaldatud ja akukambrisse lukustunud.

g414371

Kasutamise ajal

Masina kasutamine

  1. Sisestage elektriline käivitusvõti elektrilisse käivituslülitisse (Joonis 16).

    g367528
  2. Võtke käepidemest ja operaatori kohaloleku turvahoovast kinni ning fikseerige turvahoob käepideme külge (Joonis 16).

  3. Vajutage käivitusnupule.

  4. Enne masinaga liikumise alustamist oodake, kuni mootor saavutab täispöörded.

Masina väljalülitamine

  1. Vabastage operaatori kohaloleku turvahoob (Joonis 17).

    g367527
  2. Hoidke operaatori kohaloleku turvahoovast kinni, kuni mootor on täielikult seiskunud.

  3. Eemaldage elektriline käivitusvõti elektrilisest käivituslülitist.

Akupaki eemaldamine masinast

  1. Lülitage masin välja; vt Masina väljalülitamine.

  2. Avage akukambri kate (Joonis 18).

  3. Akupaki vabastamiseks ja selle eemaldamiseks vajutage akupaki riivile.

  4. Pange akukambri kate kinni.

g414370

Käepideme toestamine fiksaatoriga

Madalamasse asendisse paigaldatud käepide

Note: Kui paigaldasite käepideme madalasse asendisse kõrgusele 103 cm, kasutage fiksaatorit käepideme toestamiseks vertikaalses asendis..

g367257
  • Käepideme vabastamiseks tõstke käepidet ja keerake fiksaatorit ettepoole (Joonis 19).

  • Käepideme toestamiseks seadke käepide soovitud asendisse ja keerake fiksaatorit tahapoole.

Lõikekõrguse reguleerimine

Hoiatus

Lõikekõrguse reguleerimisel võite kokku puutuda liikuva teraga, mis põhjustab tõsiseid vigastusi.

  • Vabastage operaatori kohaloleku hoob ja oodake, kuni kõik liikuvad osad on seiskunud.

  • Kandke tera käsitsemise ajal lõikekindlaid kindaid.

Tera eemaldamine

  1. Lülitage mootor välja, eemaldage elektriline käivitusnupp ja eemaldage aku; vt Masina väljalülitamine.

  2. Kallutage masin külili.

    g414372
  3. Kasutage puutükki, et hoida tera stabiilsena (Joonis 21).

    g364888
  4. Tera eemaldamiseks kasutage mutrivõtit, keerates polti vastupäeva (Joonis 21).

    Important: Tera eemaldamisel kandke kaitseprille ja lõikekindlaid kindaid.

Tera vahepukside paigaldamine

Muutke vahepukside asukohta, et reguleerida lõikekõrgust, nagu näidatud joonisel Joonis 22.

Note: Iga vahepuks muudab tera lõikekõrgust 6,3 mm võrra.

g364990

Tera paigaldamine

  1. Joondage tera kumerad servad niiduki korpusega ning paigaldage tiivikule poldi abil lukustusdetail, tera, vahepuksid ja koonusekujuline vahepuks.

    Important: Alati paigaldage koonusekujuline vahepuks otse tiiviku alla ja lukustusdetail poldi pea alla.

    g364923
  2. Keerake tera kinnituspolt kinni pingutusmomendiga 75 Nm.

    Important: Pingutusmomendiga 75 Nm kinnikeeratud polt on väga kõvasti kinni. Samal ajal, kui tera on puutükiga fikseeritud, suruge kogu keharaskusega dünamomeetrilisele võtmele ja keerake polt kinni.

    g364889
  3. Tõstke masin püsti.

Kasutusnõuanded

Üldised näpunäited niitmiseks

  • Masina juhitavuse suurendamiseks asetage fiksaatori aas üles liikumise tõkesti alla.

    g367278
  • Vaadake üle ala, kus hakkate masinat kasutama, ja eemaldage kõik esemed, mis võivad masinalt viskuda.

  • Vältige tera kokkupuudet kõvade esemetega. Ärge niitke tahtlikult kunagi ühegi eseme kohal.

  • Kui masin läheb mingi eseme vastu või hakkab vibreerima, lülitage mootor kohe välja, eemaldage elektriline käivitusvõti ja kontrollige, et masin poleks kahjustunud.

  • Parima töövõime tagamiseks kontrollige enne niitmishooaja algust, et tera oleks terav.

  • Vahetage kahjustatud tera uue Toro asendustera vastu välja.

Muru niitmine

  • Lõigake korraga vaid umbes kolmandik rohulible pikkusest. Ärge lõigake madalama kui 30 mm lõikekõrgusega, välja arvatud juhul, kui muru on hõre või käes on hilissügis, kui murukasv hakkab aeglustuma.

  • Ärge niitke kõrgemat muru kui 15 cm, sest masin võib ummistuda või mootor seiskuda.

  • Märg muru ja lehed kipuvad aias klompi tõmbama ning võivad põhjustada masina ummistumist või mootori seiskumist. Võimaluse korral niitke ainult kuivades tingimustes.

    Hoiatus

    Märg muru ja märjad lehed võivad põhjustada tõsiseid vigastusi, kui libastute ja lõiketera vastu puutute.

    Võimaluse korral niitke ainult kuivades tingimustes.

  • Arvestage väga kuivades tingimustes võimaliku tuleohuga, järgige kõiki kohalikke tulehoiatusi ning hoidke masin puhas kuivast rohust ja leherisust.

  • Kui muruplatsi lõplik välimus ei ole rahuldav, proovige mõnda järgnevatest.

    • Kontrollige lõikurseadet ja/või vahetage lõiketera välja.

    • Kõndige niites aeglasemalt.

    • Suurendage masina lõikekõrgust.

    • Niitke muru sagedamini.

    • Sõitke niidetud alast uuel möödumisel osaliselt uuesti üle, mitte ärge võtke korraga ette tervenisti uut niidurida.

Lehtede niitmine

  • Pärast muru niitmist veenduge, et pool murust paistab läbi niidetud lehtede katte. Üle lehtede niitmisel võib olla vajalik neist mitu korda üle sõita.

  • Üle 15 cm kõrguse muru niitmine ei ole soovitatav. Kui lehekate on liiga paks, võib masin ummistuda ja põhjustada mootori seiskumist.

  • Aeglustage niitmiskiirust, kui masin ei haki lehti piisavalt peeneks.

Pärast kasutamist

Akupaki laadimine

Important: Akupakk pole selle ostmise ajal täielikult laetud. Enne tööriista esmakordset kasutamist paigutage akupakk laadijasse ja laadige seda, kuni LED-ekraan näitab, et akupakk on täielikult laetud. Lugege kõiki ettevaatusabinõusid.

Important: Laadige akupakki ainult sobival ümbritseval temperatuuril lubatud temperatuurivahemikus; vt Laadimise, kasutamise ja hoiustamise temperatuurivahemikud.

Note: Akupaki hetkelise laetuse (LED-indikaatorid) kuvamiseks vajutage sellel laadimisnäidiku nuppu.

  1. Veenduge, et aku ja laadija tuulutusavades poleks tolmu ega prügi.

    g290533
  2. Joondage akupaki õõnsus (Joonis 26) laadija keelega.

  3. Libistage akupakk laadijasse, kuni see on korralikult paigas (Joonis 26).

  4. Oodake kuni aku laeb; akulaadija oleku tõlgendamiseks vaadake allolevat akulaadija oleku tabelit.

    Akulaadija oleku tabel

    LED-indikaatortuliNäitab
    Ei põleAkupakki ei ole paigaldatud
    Vilgub roheliseltAkupakk laeb
    RohelineAkupakk on laetud
    PunaneAkupakk ja/või akulaadija on väljaspool lubatud temperatuurivahemikku
    Vilgub punaseltAkupaki laadimise viga**

    *Lisateavet vt Laadimise, kasutamise ja hoiustamise temperatuurivahemikud.

    **Lisateavet vt .

    Important: Aku võib kasutamise vahel lühikeseks ajaks laadijale jätta.Kui akut ei kasutata pikemat aega, eemaldage see laadijast; vaadake Masina ettevalmistamine hoiustamiseks.

  5. Akupaki eemaldamiseks tõmmake aku laadijast välja.

Hooldus

Note: Masina vasaku ja parema poole tuvastamine tavalises tööasendis.

Soovitatav hooldusgraafik

HooldusintervallidHooldustoimingud
Enne iga kasutamist või iga päev
  • Kontrollige tera kulumise või kahjustuste suhtes.Kui tera on kahjustunud, vahetage see kohe.
  • Puhastage masin niidetud murust ja porist.
  • Pärast iga kasutamiskorda
  • Puhastage masin niidetud murust ja porist.
  • Kord aastas
  • Vahetage tera või laske seda teritada (tihedamalt, kui tera nüristub kiirelt).
  • Hoolduseks ettevalmistamine

    1. Liigutage masin tasasele pinnale.

    2. Lülitage mootor välja, eemaldage elektriline käivitusnupp ja eemaldage aku; vt Masina väljalülitamine.

    Tera hooldus

    Hoiatus

    Tera hooldamisel võib tera endiselt liikuda, isegi kui toiteallikas on välja lülitatud. Tera on terav; kokkupuude teraga võib põhjustada tõsiseid vigastusi.

    • Hoidke käed ja jalad liikuvast terast eemal.

    • Kandke tera käsitsedes kindaid.

    Tera kontrollimine

    HooldusintervallidHooldustoimingud
    Enne iga kasutamist või iga päev
  • Kontrollige tera kulumise või kahjustuste suhtes.Kui tera on kahjustunud, vahetage see kohe.
    1. Valmistage masin hoolduseks ette, vt jaotist Hoolduseks ettevalmistamine.

    2. Kallutage masin külili.

      g414372
    3. Kontrollige tera kulumise või kahjustuste suhtes.

      • Kui tera on kahjustunud või selles on mõrad, eemaldage see kohe ja vahetage välja.

      • Kui tera on nüri või sälkudega, eemaldage see, laske teritada või vahetage välja ning paigaldage tera tagasi.

    4. Tõstke masin püsti.

    Tera vahetamine

    HooldusintervallidHooldustoimingud
    Kord aastas
  • Vahetage tera või laske seda teritada (tihedamalt, kui tera nüristub kiirelt).
  • Important: Tera paigalduseks on teil vaja dünamomeetrilist võtit. Kui teil ei ole dünamomeetrilist võtit või te ei soovi seda protseduuri ise teha, pöörduge volitatud hooldusfirma või volitatud Toro edasimüüja poole.

    Tera eemaldamine

    1. Valmistage masin hoolduseks ette, vt jaotist Hoolduseks ettevalmistamine.

    2. Kallutage masin külili.

      g414372
    3. Märkige vahepukside asukohad üles.

      g364990
    4. Kasutage puutükki, et hoida tera stabiilsena (Joonis 30).

      g364888
    5. Tera eemaldamiseks kasutage masinaga kaasasolevat mutrivõtit, keerates terapolti vastupäeva (Joonis 29).

      Important: Tera eemaldamisel kandke kaitseprille ja lõikekindlaid kindaid.

    Tera paigaldamine

    1. Joondage tera kumerad servad niiduki korpusega ning paigaldage tiivikule poldi abil lukustusdetail, tera, vahepuksid ja koonusekujuline vahepuks.

      Important: Koonusekujuline vahepuks tuleb alati paigaldada otse tiiviku alla ja lukustusdetail poldi pea alla.

      g364923
    2. Keerake tera kinnituspolt kinni pingutusmomendiga 75 Nm.

      Important: Pingutusmomendiga 75 Nm kinnikeeratud polt on väga kõvasti kinni. Samal ajal, kui tera on puutükiga fikseeritud, suruge kogu keharaskusega dünamomeetrilisele võtmele ja keerake polt kinni.

      g364889
    3. Tõstke masin püsti.

    Masina puhastamine

    HooldusintervallidHooldustoimingud
    Enne iga kasutamist või iga päev
  • Puhastage masin niidetud murust ja porist.
  • Pärast iga kasutamiskorda
  • Puhastage masin niidetud murust ja porist.
  • Hoiatus

    Masin võib korpuse alla kogunenud materjali maha poetada.

    • Kandke silmakaitsevahendeid.

    • Jääge töötamisasendisse (käepideme taha).

    • Ärge lubage kõrvalisi isikuid tööalasse.

    1. Lülitage mootor välja, eemaldage elektriline käivitusnupp ja eemaldage aku; vt Masina väljalülitamine.

    2. Kallutage masin külili.

    3. Kasutage harja või suruõhku, et eemaldada muru ja praht mootori korpuselt ja ümbert.

    Hoiulepanemine

    Important: Hoidke masinat, akupakki ja laadijat ainult lubatud temperatuurivahemikus; vt Laadimise, kasutamise ja hoiustamise temperatuurivahemikud.

    Masina ettevalmistamine hoiustamiseks

    1. Tehke masin puhtaks.

    2. Eemaldage elektriline käivitusvõti elektrilisest käivituslülitist.

    3. Eemaldage akupakk ja veenduge, et see poleks kahjustunud.

      Note: Ärge hoiustage masinat paigaldatud akupakiga.

    4. Laadige akupakki seni, kuni akul süttib 2 või 3 indikaatortuld.

      Important: Ärge hoiustage täielikult laetud või täielikult tühjenenud akut.

    5. Kontrollige tera kulumise või kahjustuste suhtes. Kui tera on nüri, laske seda teritada, kui see on kahjustatud, vahetage välja.

    6. Pingutage kõiki mutreid, polte ja kruvisid.

    7. Hoiustage masinat, akupakki ja akulaadijat jahedas, puhtas ja kuivas kohas.

      • Hoiustage masinat, elektrilist käivitusvõtit, akupakki ja akulaadijat lastele kättesaamatus kohas.

      • Hoidke masinat, akupakki ja akulaadijat eemal söövitavatest ainetest nagu aiakemikaalid ja jääsulatusvahendid.

      • Ärge hoidke akupakki väljas või sõidukis.

    Masina ettevalmistamine tööks

    1. Laadige akupakki, kuni laadija vasakpoolne indikaatortuli muutub roheliseks või kõik 4 LED-indikaatortuld akul muutvad roheliseks.

    2. Pange akupakk masinasse; vtAkupaki paigaldamine masinasse.

    Veaotsing

    Teostage ainult selles juhises kirjeldatud toiminguid. Kui te ei suuda probleemi ise lahendada, pöörduge masina täiendavaks kontrolliks volitatud hooldusfirma või volitatud Toro edasimüüja poole.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Masin ei käivitu.
    1. Akupakk ei ole korralikult masinasse paigaldatud.
    2. Akupakk ei ole laetud.
    3. Akupakk on kahjustatud.
    4. Masinal on muu elektriprobleem.
    1. Eemaldage akupakk ja pange see masinasse tagasi, veendudes, et see oleks korralikult kinnitatud ja lukustunud.
    2. Eemaldage akupakk masinast ja laadige seda.
    3. Asendage akupakk.
    4. Võtke ühendust volitatud hooldusfirma või Toro edasimüüjaga.
    Masin ei tööta ühtlaselt.
    1. Akupaki juhtmed on niisked.
    2. Akupakk ei ole korralikult masinasse paigaldatud.
    1. Laske akupakil kuivada või kuivatage see.
    2. Eemaldage akupakk ja pange see masinasse tagasi, veendudes, et see oleks korralikult kinnitatud ja lukustunud.
    Masin ei saavuta täisvõimsust.
    1. Akupaki nimimahtuvus on liiga madal.
    2. Õhuavad on blokeeritud.
    1. Eemaldage akupakk masinast ja laadige see täielikult.
    2. Puhastage õhuavad.
    Akupakk tühjeneb kiiresti.
    1. Akupakk on väljaspool lubatud temperatuurivahemikku.
    1. Viige akupakk kuiva kohta, kus temperatuur jääb vahemikku 5 °C kuni 40 °C.
    Akulaadija ei tööta.
    1. Akulaadija on väljaspool lubatud temperatuurivahemikku.
    2. Pistikupesas, millega akulaadija on ühendatud, pole voolu.
    1. Lahutage akulaadija vooluvõrgust ja viige see kuiva kohta, kus temperatuur on vahemikus 5 °C kuni 40 °C.
    2. Pistiku parandamiseks pöörduge litsentseeritud elektriku poole.
    Akulaadija LED-indikaatortuli on punane.
    1. Akulaadija ja/või akupakk on väljaspool lubatud temperatuurivahemikku.
    1. Lahutage akulaadija ning viige akulaadija ja akupakk kohta, kus temperatuur on vahemikus 5 °C ja 40 °C.
    Akulaadija LED-indikaatortuli vilgub punaselt.
    1. Akupaki ja laadija vahel on sideviga.
    2. Akupakk on nõrk.
    1. Eemaldage akupakk akulaadijast, tõmmake akulaadija pistikupesast välja ja oodake 10 sekundit. Ühendage akulaadija taas pistikupesaga ja asetage akupakk laadijale. Kui akulaadija LED-indikaatortuli vilgub endiselt punaselt, korrake seda toimingut uuesti. Kui akulaadija LED-indikaatortuli vilgub pärast kahte katset endiselt punaselt, viige akupakk korralikult aku taaskasutuskeskusesse.
    2. Viige aku nõuetekohaselt akude ringlussevõtupunkti.
    Masin või mootor vibreerib liigselt.
    1. Masina korpuse all on niidetud muru ja risu.
    2. Mootorikinnitusmutrid logisevad.
    3. Lõikeketta polt logiseb.
    1. Puhastage masina korpuse alt.
    2. Pingutage mootorikinnitusmutreid.
    3. Keerake lõikeketta polt tugevamalt kinni.
    Masin piiksub.
    1. Akupakk ei ole laetud.
    2. Masin on ülekoormatud.
    3. Masinal on muu elektriprobleem.
    1. Eemaldage akupakk masinast ja laadige seda.
    2. Niitke muru kõrgemal lõikekõrgusel või kõndige niites aeglasemalt.
    3. Proovige muid veaotsingu toiminguid, kui häire endiselt töötab, pöörduge volitatud teenindusse.
    Lõikekvaliteet on vähenenud või ei vasta ootustele.
    1. Tera on nüri.
    2. Lõikekorpusele on kogunenud praht.
    1. Laske tera teritada või vahetada.
    2. Puhastage masina põhjaalust.
    Niitmine on ebaühtlane.
    1. Niidate korduvalt sama mustrit.
    2. Masina korpuse all on niidetud muru ja risu.
    1. Muutke niitmismustrit.
    2. Puhastage masina korpuse alt.
    Masin niidab ebaühtlaselt.
    1. Tera on nüri.
    2. Niidate korduvalt sama mustrit.
    3. Masina korpuse all on niidetud muru ja risu.
    4. Masinal on elektriprobleem.
    1. Laske tera teritada või vahetada.
    2. Muutke niitmismustrit.
    3. Puhastage masina korpuse alt.
    4. Võtke ühendust volitatud hooldusfirma või Toro edasimüüjaga.