Johdanto

Tämä kone on tarkoitettu kaupalliseen ammattikäyttöön. Se on tarkoitettu nurmen hoitoon jyrkillä rinteillä ja kummuilla sekä vesistöjen ja hiekkaesteiden lähellä. Se on suunniteltu käyttämään Toro 60V -litium-ioniakkuja. Nämä akkupakkaukset on suunniteltu ladattavaksi vain Toro 60 V -litium-ioniakkulatureilla. Tuotteen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta opit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Osoitteessa www.https://www.toro.com/en-GB on lisätietoja, jos tarvitset esimerkiksi turvallisuuteen liittyviä vinkkejä, käyttökoulutukseen liittyviä materiaaleja, tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai jos haluat rekisteröidä tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteesi malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Kuva 1 osoittaa laitteen malli- ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Skannaa sarjanumerokilvessä (jos varusteena) oleva QR-koodi mobiililaitteella, niin saat tuotetietoja sekä takuu- ja varaosatietoja.

g414362

Kirjoita tuotteen malli- ja sarjanumerot alla olevaan tilaan:

Varoitusmerkintä

Turvallisuusvaroitusmerkki (Kuva 2) näkyy sekä tässä käyttöoppaassa että koneessa. Se osoittaa tärkeitä turvallisuusilmoituksia, joiden ohjeita on noudatettava onnettomuuksien ehkäisemiseksi.

g000502

Varoitusmerkintä näkyy kohdissa, jotka varoittavat käyttäjää vaarallisista toimista tai tilanteista, ja sitä seuraa sana HENGENVAARA, VAARA tai VAROITUS.

HENGENVAARA: ilmaisee välittömästi vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.

VAARA: ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.

VAROITUS: ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan saattaa johtaa vähäiseen tai lievään loukkaantumiseen.

Lisäksi tässä käyttöoppaassa käytetään kahta seuraavaa termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Vaara

KALIFORNIA

Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Tämän tuotteen virtajohto sisältää lyijyä, joka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttaa synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa. Pese kädet, kun olet käsitellyt näitä osia.

Tämän tuotteen käyttäminen voi altistaa kemikaaleille, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Turvaohjeet

TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA

Vaara

Sähkökäyttöistä ruohonleikkuria käytettäessä on aina noudatettava perusturvallisuusohjeita tulipalon, sähköiskun ja henkilövahinkojen vaaran vähentämiseksi, mukaan lukien seuraavat:

Lue kaikki ohjeet

I. Koulutus

  1. Koneen käyttäjä vastaa kaikista muille ihmisille tai heidän omaisuudelleen aiheutuneista vahingoista.

  2. Älä anna lasten käyttää konetta, akkuyksikköä tai akkulaturia tai leikkiä niillä. Paikalliset säännökset saattavat asettaa rajoituksia käyttäjän iälle.

  3. Älä anna lasten tai kouluttamattomien henkilöiden käyttää tai huoltaa tätä laitetta. Anna vain vastuullisten, koulutettujen, ohjeisiin perehtyneiden ja fyysisesti konetta käyttämään kykenevien aikuisten käyttää tai huoltaa laitetta.

  4. Perehdy kaikkiin koneen, akkuyksikön ja akkulaturin ohjeisiin ja varoitusmerkintöihin ennen tuotteiden käyttöä.

  5. Tutustu ohjaimiin ja koneen, akkuyksikön ja akkulaturin asianmukaiseen käyttöön.

Ⅱ. Valmistelut

  1. Älä päästä sivullisia ja erityisesti lapsia ja lemmikkejä käyttöalueelle.

  2. Älä käytä konetta ilman paikallaan olevia ja asianmukaisesti toimivia suojuksia ja muita suojalaitteita, kuten suuntainlevyjä ja ruohonkeräimiä.

  3. Tarkasta koneen käyttöalue ja poista siltä kaikki esineet, jotka voivat haitata koneen käyttöä tai joita kone voi singota.

  4. Tarkasta ennen koneen käyttöä, että terä, teräpultti ja teräkokoonpano eivät ole kuluneet tai vaurioituneet. Vaihda vaurioituneet tai sellaiset merkinnät, jotka eivät ole enää luettavissa.

  5. Käytä vain Toron määrittämää akkuyksikköä. Muiden lisävarusteiden ja lisälaitteiden käyttö voi lisätä loukkaantumis- ja tulipalovaaraa.

  6. Akkulaturin kytkeminen pistorasiaan, jonka jännite ei ole oikea, voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Eri kytkentätyypeille on käytettävä tarvittaessa oikeaa pistorasiasovitinta.

  7. Älä käytä vaurioitunutta tai muokattua akkuyksikköä tai akkulaturia, sillä ne voivat toimia arvaamattomasti ja aiheuttaa tulipalon, räjähdyksen tai loukkaantumisvaaran.

  8. Jos akkulaturin virtajohto on vaurioitunut, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään virtajohdon vaihtamista varten.

  9. Lataa akkuyksikkö vain Toron määrittämällä akkulaturilla. Yhden akkuyksikön laturi voi aiheuttaa tulipalovaaran, jos sitä käytetään jonkin toisen akkuyksikön kanssa.

  10. Lataa akkuyksikkö vain hyvin tuuletetussa tilassa.

  11. Noudata kaikkia latausohjeita äläkä lataa akkuyksikköä lämpötiloissa, jotka ovat ohjeissa määritetyn lämpötila-alueen ulkopuolella. Muutoin akkuyksikkö voi vaurioitua ja tulipalovaara kasvaa.

  12. Pukeudu asianmukaisesti: Käytä silmäsuojaimia, pitkälahkeisia housuja, tukevia liukastumisen estäviä kenkiä (älä ole avojaloin tai käytä sandaaleja) ja kuulosuojaimia. Sido pitkät hiukset. Älä käytä löysiä vaatteita tai riippuvia koruja, jotka saattavat tarttua liikkuviin osiin. Käytä pölynaamaria pölyisissä käyttöolosuhteissa. Kumikäsineiden käyttö on suositeltavaa.

III. Käyttö

  1. Liikkuvan terän koskettamisesta on seurauksena vakava tapaturma. Pidä kädet ja jalat loitolla leikkuualueesta ja koneen kaikista liikkuvista osista. Älä mene heittoaukkojen eteen.

  2. Koneen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

  3. Vapauta itsevetolaitteisto (jos varusteena) ennen koneen käynnistystä.

  4. Älä kallista konetta moottorin käynnistyksen aikana.

  5. Estä tahaton käynnistys: varmista ennen akkuyksikön kytkemistä ja koneen käyttöä, että sähkökäynnistyspainike on irrotettu sähkökäynnistyskytkimestä.

  6. Koneen käyttö vaatii käyttäjän täyden huomion. Jos käyttäjän huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkilö- tai omaisuusvahinko.

  7. Ennen koneen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia pysäytä kone, irrota sähkökäynnistyspainike ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät. Irrota sitten akkuyksikkö koneesta.

  8. Irrota akkuyksikkö ja sähkökäynnistyspainike koneesta aina, kun jätät sen ilman valvontaa, tai ennen lisävarusteiden vaihtoa.

  9. Älä käytä konetta väkisin: kone toimii paremmin ja turvallisemmin aiotulla nopeudella.

  10. Pysy valppaana: Katso, mitä olet tekemässä, ja käytä maalaisjärkeä koneen käytössä. Älä käytä konetta sairaana, väsyneenä tai alkoholin tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

  11. Älä käytä akkukäyttöistä ruohonleikkuria sateessa.

  12. Käytä laitetta vain, kun näkyvyys on hyvä ja kun sääolosuhteet ovat hyvät. Älä käytä konetta ukonilman aikana.

  13. Ole erittäin varovainen vaihtaessasi suuntaa tai vetäessäsi konetta itseäsi kohti.

  14. Pysy aina tukevassa ja tasapainoisessa asennossa, erityisesti rinteissä. Leikkaa rinteet poikittaissuunnassa, ei ylös ja alas. Ole erittäin varovainen vaihtaessasi suuntaa rinteissä. Älä leikkaa ruohoa rinteissä, joiden kaltevuus on yli 45°. Käytä konetta kävellen, älä koskaan juokse.

  15. Älä suuntaa materiaalin poistoa ihmisiä kohti. Vältä materiaalin poistamista seinää tai muuta estettä kohti. Materiaali voi kimmota takaisin käyttäjää kohti. Pysäytä terät, kun ylität muun kuin ruohopinnan.

  16. Varo kuoppia, uria, töyssyjä, kiviä ja muita piileviä vaaroja. Epätasainen maasto voi aiheuttaa tasapainon tai jalansijan menettämisen.

  17. Kostea ruoho tai lehdet voivat aiheuttaa vakavan loukkaantumisen, jos liukastut ja kosketat terää. Älä leikkaa ruohoa märissä olosuhteissa. Älä leikkaa ruohoa, kun sataa.

  18. Jos kone osuu esteeseen tai alkaa täristä, sammuta kone välittömästi, irrota sähkökäynnistyspainike ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät. Irrota myös akkuyksikkö ennen kuin tarkistat koneen vaurioiden varalta. Suorita tarvittavat korjaukset ennen koneen käytön jatkamista.

  19. Pysäytä kone ja irrota sähkökäynnistyspainike, ennen kuin lastaat koneen kuljettamista varten.

  20. Jos akkuyksikköä käsitellään väärin, siitä voi vuotaa nestettä. Vältä kosketusta. Jos vahingossa kosketat nestettä, huuhtele vedellä. Jos nestettä menee silmään, hakeudu lääkärin hoitoon. Akkuyksiköstä vuotava neste voi aiheuttaa ärsytystä tai palovammoja.

IV. Kunnossapito ja varastointi

  1. Ennen koneen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia pysäytä kone, irrota sähkökäynnistyspainike ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät. Irrota sitten akkuyksikkö koneesta.

  2. Älä yritä korjata konetta muutoin kuin ohjeissa ilmoitetulla tavalla. Anna valtuutetun Toro-jälleenmyyjän suorittaa koneen huolto käyttäen varaosina vain täsmälleen samanlaisia osia.

  3. Käytä käsineitä ja silmäsuojaimia konetta huoltaessasi.

  4. Teroita tylsä terä molemmista reunoista, jotta tasapaino säilyy. Puhdista terä ja varmista, että se on tasapainotettu.

  5. Vaihda terä, jos se on taipunut, kulunut tai murtunut. Tasapainottamaton terä aiheuttaa tärinää, mikä voi vahingoittaa moottoria tai aiheuttaa henkilövahinkoja.

  6. Muista terää huollettaessa, että terä voi liikkua, vaikka virtalähde on pois päältä.

  7. Varmista paras toimivuus käyttämällä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita. Muut varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

  8. Koneen huolto: Pidä leikkuusärmät terävinä ja puhtaina, niin varmistat parhaan toimivuuden ja turvallisuuden. Pidät kahvat kuivina, puhtaina, öljyttöminä ja rasvattomina. Huolehdi, että suojukset ovat paikoillaan ja toimintakunnossa. Pidä terä terävänä. Käytä vain täsmälleen samanlaista vaihtoterää.

  9. Tarkista kone vaurioituneiden osien varalta. Jos suojukset tai muut osat ovat vaurioituneet, määritä, toimiiko kone oikein. Tarkista kone huonosti kohdistettujen ja juuttuneiden liikkuvien osien, rikkoutuneiden osien sekä vaadittavien asennusten ja kaikkien muiden toimintaan vaikuttavien ongelmien varalta. Ellei ohjeissa toisin mainita, pyydä valtuutettua Toro-jälleenmyyjää korjaamaan tai vaihtamaan vaurioitunut suojus tai osa.

  10. Kun akkuyksikkö ei ole käytössä, pidä se loitolla metalliesineistä, kuten paperiliittimistä, kolikoista, avaimista ja ruuveista, jotka voivat johtaa sähköä akun napojen välillä. Oikosulku akun napojen välillä voi aiheuttaa palovammoja tai tulipalon.

  11. Tarkista terän ja moottorin kiinnityspulttien kireys säännöllisesti.

  12. Kun konetta ei käytetä, säilytä sitä sisätiloissa kuivassa ja turvallisessa paikassa lasten ulottumattomissa.

  13. Älä altista akkuyksikköä tai konetta tulelle tai liialliselle lämpötilalle. Altistuminen tulelle tai yli 130 °C:n lämpötilalle voi aiheuttaa räjähdyksen.

  14. VAROITUS: Väärin käsitelty akkuyksikkö voi aiheuttaa tulipalo- tai räjähdysvaaran tai kemiallisen palovamman vaaran.

    • Älä pura akkuyksikköä.

    • Vaihda akkuyksikkö vain aitoon Toro-akkuyksikköön. Muiden akkuyksikköjen käyttö voi aiheuttaa tulipalon tai henkilövahingon vaaran.

    • Ennen käyttöönottoa säilytä akkuyksikköjä alkuperäisessä pakkauksessa lasten ulottumattomissa.

SÄILYTÄ NÄMÄ

OHJEET

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decal111-9826
decal133-8054
decal94-8072
g017410
decal134-4551
decal134-8067

Käyttöönotto

Kahvan jalkapysäyttimen asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Alempi kahva1
Jalkapysäytin1
Aluslaatta (6 mm)2
Lukkomutteri (6 mm)1

Note: Jalkapysäytintä voi käyttää kahvan tukemiseen pystyasentoon vain, kun kahva asennetaan ala-asentoon 103,4 cm:iin.

g414363
  1. Määritä kahvan korkeus, kun jalkapysäytin on asennettu ylärajoittimen kannattimeen (Kuva 3).

  2. Kohdista jalkapysäyttimen reikä alemman kahvan pulttiin (Kuva 4).

    g462033
  3. Asenna jalkapysäytin kahvaan kahdella aluslaatalla (6 mm) ja lukkomutterilla (6 mm).

  4. Kiristä lukkomutteri.

    Note: Varmista, että voit kääntää jalkapysäytintä.

Kahvan asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

T-holkit4
Pultti (6 × 55 mm)2
Aluslaatta (6 mm)7
Lukkomutteri (6 mm)2
Ylempi kahva1
U-pultti2
Nuppi2
Kartiopääruuvi1
Vaijeripidike1
Lukkomutteri1
Nippuside2

Alemman kahvan asennus koneeseen

  1. Asenna kaksi T-holkkia leikkuupöydän kahvan laippoihin (Kuva 5).

    g367117
  2. Kohdista kahvan jalkapysäytin leikkuupöydän ylärajoittimen kannattimeen (Kuva 6).

    g414364
  3. Kohdista kahvan reikä holkkien reikiin (Kuva 7) ja asenna kahva koneeseen pultilla (6 × 55 mm), kahdella aluslaatalla (6 mm) ja lukkomutterilla (6 mm).

    g367302
  4. Toista vaihe 3 koneen toisella puolella.

Ylemmän ja alemman kahvan kokoaminen

  1. Kohdista ylemmän kahvan reiät alemman kahvan reikiin (Kuva 8).

    g364684
  2. Kiinnitä ylempi kahva alempaan kahvaan kahdella U-pultilla, kahdella aluslaatalla (6 mm) ja kahdella nupilla.

Kaapelin kiinnitys käyttäjän pitosankaan

  1. Purista käyttäjän pitosangan jalkaa, kunnes se voidaan irrottaa ylemmästä kahvasta, ja irrota sanka koneesta (Kuva 9).

    g367353
  2. Aseta kaapelin liitin käyttäjän pitosangan kannattimen reiän läpi kuvan mukaisesti (Kuva 10).

    g367914
  3. Aseta käyttäjän pitosangan pää kahvaan, purista kevyesti sangan toista jalkaa ja työnnä sanka kahvaan (Kuva 11).

    g367358

Sähkökäynnistyskytkimen asennus

  1. Asenna sähkökäynnistyskytkin kahvaan kuvan mukaisesti (Kuva 12).

    Note: Käytä kahvan kahdesta kiinnitysreiästä alempaa reikää.

    g462046
  2. Kohdista käyttäjän pitosangan kaapeli sähkökäynnistyskytkimen ylempään kaapeliuraan.

  3. Kohdista vaijeripidike kaapeliin ja kytkimeen.

  4. Asenna pidike, kaapeli ja kytkin ylempään kahvaan kartiopääruuvilla ja lukkomutterilla.

Vaijereiden kiinnittäminen kahvaan

Kiinnitä vaijerit kahvaan nippusiteillä kuvan mukaisesti (Kuva 13).

g465529

Laitteen yleiskatsaus

g414369

Käyttäjän pitosanka

Käyttäjän pitosangalla (Kuva 14) ohjataan moottorin tehoa.

  • Käytä moottoria puristamalla sankaa kahvaan.

  • Sammuta moottori vapauttamalla sanka kahvasta.

Sähkökäynnistyspainike

Sähkökäynnistyspainike (Kuva 14) asetetaan sähkökäynnistyskytkimeen. Niitä käytetään yhdessä sähkömoottorin ohjaamiseen.

Koneen tekniset tiedot

Malli

Leikkuuleveys

Tuotteen leveys

02614T

465 mm

575 mm

Lataus-, käyttö- ja varastointilämpötilat

Määritetyt lämpötila-alueet

Akkuyksikön lataus tai säilytys

Akkuyksikön käyttö

Koneen käyttö

5–40 °C*

–30°C…+49 °C*

0–49 °C*

*Latausaika voi olla pidempi, jos akkuyksikköä ei ladata määritetyllä lämpötila-alueella.

Säilytä kone, akkuyksikkö ja akkulaturi suljetussa, puhtaassa ja kuivassa tilassa.

Lisälaitteet/lisävarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyväksytyistä lisälaitteista ja -varusteista.

Käytä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi.

Käyttö

Ennen käyttöä

Akkuyksikön asennus koneeseen

Important: Käytä akkuyksikköä vain soveltuvissa lämpötiloissa. Katso Tekniset tiedot.

  1. Irrota sähkökäynnistyspainike sähkökäynnistyskytkimestä. Katso Koneen käyttö.

  2. Tarkista akkuyksikkö ja varmista, että ilmanvaihtoaukoissa ei ole pölyä tai roskia.

  3. Avaa akkutilan suojus (Kuva 15).

  4. Kohdista akkuyksikön sähkökoskettimet akkutilan sähkökoskettimiin.

  5. Kytke akkuyksikkö akkutilan sähkökoskettimiin, kunnes akku lukittuu kunnolla.

  6. Sulje akkutilan suojus.

    Note: Jos akkutilan suojus ei sulkeudu kokonaan, akku ei ole kunnolla paikallaan ja lukittunut tilaan.

g414371

Käytön aikana

Koneen käyttö

  1. Aseta sähkökäynnistysavain sähkökäynnistyskytkimeen (Kuva 16).

    g367528
  2. Tartu kahvaan ja käyttäjän pitosankaan. Paina sankaa kahvaa vasten (Kuva 16).

  3. Paina käynnistyspainiketta..

  4. Anna moottorin käydä täydellä nopeudella, ennen kuin liikutat konetta.

Koneen virran katkaisu

  1. Vapauta käyttäjän pitosanka (Kuva 17).

    g367527
  2. Pidä kahvasta kiinni, kun odotat, että moottori pysähtyy.

  3. Irrota sähkökäynnistysavain sähkökäynnistyskytkimestä.

Akkuyksikön irrotus koneesta

  1. Sammuta kone. Katso Koneen virran katkaisu.

  2. Avaa akkutilan suojus (Kuva 18).

  3. Vapauta akkuyksikkö painamalla akkuyksikön salpaa ja irrota akkuyksikkö.

  4. Sulje akkutilan suojus.

g414370

Kahvan tukeminen jalkapysäyttimellä

Ohjaustanko asennettuna ala-asentoon

Note: Jos asensit kahvan 103 cm:n ala-asentoon, tue kahva pystyasentoon jalkapysäyttimellä..

g367257
  • Vapauta kahva nostamalla kahvaa ja kääntämällä jalkapysäytintä eteenpäin (Kuva 19).

  • Tue kahvaa asettamalla kahva ja kääntämällä jalkapysäytintä taaksepäin.

Leikkuukorkeuden säätö

Vaara

Leikkuukorkeutta säädettäessä kädet ja jalat saattavat joutua kosketuksiin liikkuvan terän kanssa, mikä voi aiheuttaa vakavia vammoja.

  • Vapauta käyttäjän pitosanka ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät.

  • Käytä viilloilta suojaavia käsineitä, kun käsittelet terää.

Terän irrotus

  1. Sammuta kone. Irrota sähkökäynnistyspainike ja akku. Katso Koneen virran katkaisu.

  2. Kallista kone kyljelleen.

    g414372
  3. Tue terä puun kappaleella (Kuva 21).

    g364888
  4. Irrota terä kiintoavaimella kääntämällä pulttia vastapäivään (Kuva 21).

    Important: Terän irrotuksen aikana on käytettävä suojalaseja ja viilloilta suojaavia käsineitä.

Terän välikappaleiden sijoitus

Säädä leikkuukorkeutta vaihtamalla välikappaleiden sijoitusta kuvan mukaisesti (Kuva 22).

Note: Kukin välikappale muuttaa terän leikkuukorkeutta 6,3 mm.

g364990

Terän asennus

  1. Kohdista terän kaarevat päät kohti leikkuupöytää ja kiinnitä kiinnike, terä, välikappaleet ja kartiomainen välikappale siipipyörään pultilla.

    Important: Kiinnitä kartiomainen välikappale aina heti siipipyörän ja kiinnittimen alle ja kiinnike pultin pään alle.

    g364923
  2. Kiristä teräpultti momenttiin 75 N·m.

    Important: 75 N·m:n momenttiin kiristetty pultti on erittäin tiukalla. Pidä leikkuuterää paikoillaan puun kappaleella, aseta painosi momenttiavaimen taakse ja kiristä pultti.

    g364889
  3. Kallista kone pystysuoraan.

Käyttövihjeitä

Yleisiä leikkuuvinkkejä

  • Aseta jalkapysäyttimen lenkki ylärajoittimen alle koneen hallittavuuden lisäämiseksi.

    g367278
  • Tarkasta laitteen käyttöalue ja poista siltä kaikki esineet, joita kone voi singota.

  • Älä iske terää kiinteisiin esineisiin. Älä koskaan aja ruohonleikkurilla tahallasi minkään esteen yli.

  • Jos kone osuu esteeseen tai alkaa täristä, sammuta moottori välittömästi, irrota sähkökäynnistysavain ja tarkista kone vaurioiden varalta.

  • Jotta ruohonleikkuri toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, varmista ennen leikkuukauden alkamista, että terä on terävä.

  • Vaihda vaurioitunut terä uuteen Toro-vaihtoterään.

Ruohon leikkaaminen

  • Leikkaa vain noin kolmasosa ruohon pituudesta kerrallaan. Älä leikkaa ruohoa korkeimman 30 mm:n asetusta lyhyemmäksi, paitsi jos ruoho on harvaa tai on myöhäinen syksy, jolloin ruohon kasvu alkaa hidastua.

  • Älä leikkaa yli 15 cm pitkää ruohoa, koska kone voi tukkeutua tai moottori pysähtyä.

  • Kostea ruoho ja lehdet paakkuuntuvat nurmikolle ja voivat tukkia koneen tai pysäyttää moottorin. Leikkaa vain ruohon ollessa kuivaa, jos mahdollista.

    Vaara

    Märkä ruoho tai lehdet voivat aiheuttaa vakavan loukkaantumisen, jos liukastut ja kosketat leikkuuterää.

    Leikkaa vain ruohon ollessa kuivaa, jos mahdollista.

  • Huomioi palovaara erittäin kuivissa olosuhteissa, noudata kaikkia paikallisia palovaroituksia ja pidä laite puhtaana kuivasta ruohosta ja lehdistä.

  • Jos leikattu nurmikko ei näytä hyvältä, kokeile yhtä tai useampaa seuraavista toimenpiteistä:

    • Tarkista leikkuuyksikkö ja/tai vaihda leikkuuterä.

    • Kävele hitaammin leikatessasi.

    • Nosta laitteen leikkuukorkeutta.

    • Leikkaa ruoho useammin.

    • Kulje aina osaksi edellisen leikkuukaistan päällä; älä leikkaa kokonaan uutta kaistaa.

Lehtien leikkaaminen

  • Kun nurmikko on leikattu, tarkista, että puolet ruohosta näkyy lehtikerroksen läpi. Joudut ehkä leikkaamaan lehdet vielä kerran tai useamminkin.

  • Yli 15 cm pituisen ruohon leikkuuta ei suositella. Jos lehtikerros on liian paksu, kone saattaa tukkeutua ja moottori pysähtyä.

  • Hidasta leikkuunopeutta, jos laite ei leikkaa lehtiä tarpeeksi hienoksi.

Käytön jälkeen

Akkuyksikön lataus

Important: Akkuyksikkö ei ole täyteen ladattu ostettaessa. Ennen työkalun ensimmäistä käyttökertaa aseta akkuyksikkö laturiin ja lataa sitä, kunnes LED-merkkivalo ilmoittaa, että akkuyksikkö on ladattu täyteen. Lue kaikki turvaohjeet.

Important: Lataa akkuyksikkö vain määritetyn lämpötila-alueen mukaisessa ympäristön lämpötilassa. Katso Lataus-, käyttö- ja varastointilämpötilat.

Note: Voit tarkistaa akun varauksen (LED-merkkivalot) milloin vain painamalla akkuyksikössä olevaa akun varauksen merkkivalon painiketta.

  1. Varmista, että akun ja laturin ilmanvaihtoaukoissa ei ole pölyä tai roskia.

    g290533
  2. Kohdista akkuyksikössä oleva syvennys (Kuva 26) laturin ulkonemaan.

  3. Liu’uta akkuyksikkö laturiin niin, että se on kokonaan paikallaan (Kuva 26).

  4. Odota, että akkuyksikkö latautuu. Katso seuraavasta akkulaturin tilojen taulukosta, mitä merkkivalot tarkoittavat.

    Akkulaturin tilojen taulukko

    LED-merkkivaloIlmaisee
    PoisAkkuyksikköä ei ole asennettu
    Vihreä, vilkkuuAkkuyksikkö latautuu
    VihreäAkkuyksikkö on ladattu
    PunainenAkkuyksikön ja/tai akkulaturin lämpötila ylittää tai alittaa määritetyt raja-arvot*
    Punainen, vilkkuuAkkuyksikön latausvika**

    *Lisätietoja on kohdassa Lataus-, käyttö- ja varastointilämpötilat.

    **Lisätietoja on kohdassa .

    Important: Akun voi jättää laturiin lyhyeksi aikaa käyttökertojen välissä.Jos akkua ei käytetä pitkään aikaan, irrota akku laturista. Katso kohta Koneen valmistelu varastointia varten.

  5. Irrota akkuyksikkö vetämällä akku laturista.

Kunnossapito

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Kunnossapitotaulukko

HuoltoväliHuoltotoimenpide
Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista terä kulumisen ja vaurioiden varalta.Jos terä vaurioituu, vaihda se heti.
  • Puhdista leikkuujäte ja lika kaikkialta koneesta.
  • Jokaisen käytön jälkeen
  • Puhdista leikkuujäte ja lika kaikkialta koneesta.
  • Vuosittain
  • Vaihda terä tai teroituta se (useammin, jos terä tylsyy nopeasti).
  • Valmistelu huoltoa varten

    1. Siirrä laite tasaiselle alustalle.

    2. Sammuta kone. Irrota sähkökäynnistyspainike ja akku. Katso Koneen virran katkaisu.

    Terän huolto

    Vaara

    Terää huollettaessa terä voi edelleen liikkua, vaikka virtalähde on pois päältä. Terä on terävä, ja sen koskettaminen voi aiheuttaa vakavia henkilövahinkoja.

    • Pidä kädet ja jalat etäällä liikkuvasta terästä.

    • Käytä käsineitä, kun huollat terää.

    Terän tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista terä kulumisen ja vaurioiden varalta.Jos terä vaurioituu, vaihda se heti.
    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Kallista kone kyljelleen.

      g414372
    3. Tarkista terä kulumisen ja vaurioiden varalta.

      • Jos terä vaurioituu tai murtuu, irrota ja vaihda se heti.

      • Jos terän särmä on tylsä tai uurteinen, irrota terä, teroituta se tai vaihda se uuteen ja asenna uusi terä.

    4. Kallista kone pystysuoraan.

    Terän vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Vuosittain
  • Vaihda terä tai teroituta se (useammin, jos terä tylsyy nopeasti).
  • Important: Terän asentamiseen tarvitaan momenttiavain. Jos sinulla ei ole momenttiavainta tai et halua suorittaa toimenpidettä itse, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    Terän irrotus

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Kallista kone kyljelleen.

      g414372
    3. Kirjaa ylös välikappaleiden sijainti.

      g364990
    4. Tue terä puun kappaleella (Kuva 30).

      g364888
    5. Irrota terä kääntämällä teräpulttia vastapäivään koneen mukana toimitettavalla kiintoavaimella (Kuva 29).

      Important: Terän irrotuksen aikana on käytettävä suojalaseja ja viilloilta suojaavia käsineitä.

    Terän asennus

    1. Kohdista terän kaarevat päät kohti leikkuupöytää ja kiinnitä kiinnike, terä, välikappaleet ja kartiomainen välikappale siipipyörään pultilla.

      Important: Kartiomainen välikappale on aina kiinnitettävä heti siipipyörän ja kiinnittimen alle pultin pään alle.

      g364923
    2. Kiristä teräpultti momenttiin 75 N·m.

      Important: 75 N·m:n momenttiin kiristetty pultti on erittäin tiukalla. Pidä leikkuuterää paikoillaan puun kappaleella, aseta painosi momenttiavaimen taakse ja kiristä pultti.

      g364889
    3. Kallista kone pystysuoraan.

    Laitteen puhdistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Puhdista leikkuujäte ja lika kaikkialta koneesta.
  • Jokaisen käytön jälkeen
  • Puhdista leikkuujäte ja lika kaikkialta koneesta.
  • Vaara

    Leikkuujätettä saattaa irrota laitteen kotelon alta.

    • Käytä silmäsuojaimia.

    • Pysy käyttäjän paikalla (kahvan takana).

    • Älä päästä sivullisia alueelle.

    1. Sammuta kone. Irrota sähkökäynnistyspainike ja akku. Katso Koneen virran katkaisu.

    2. Kallista kone kyljelleen.

    3. Poista ruoho ja roskat moottorin kotelosta sekä ympäröivästä leikkuupöydästä harjan tai paineilman avulla.

    Varastointi

    Important: Säilytä kone, akkuyksikkö ja laturi vain määritetyissä lämpötiloissa. Katso Lataus-, käyttö- ja varastointilämpötilat.

    Koneen valmistelu varastointia varten

    1. Puhdista kone.

    2. Irrota sähkökäynnistysavain sähkökäynnistyskytkimestä.

    3. Irrota akkuyksikkö ja tarkista se vaurioiden varalta.

      Note: Älä varastoi konetta akkuyksikkö asennettuna.

    4. Lataa akkuyksikköä, kunnes 2 tai 3 akun LED-merkkivaloa muuttuu vihreäksi.

      Important: Älä varastoi täyteen ladattua tai täysin tyhjää akkua.

    5. Tarkista terä kulumisen ja vaurioiden varalta. Jos terä on tylsä, teroituta se. Jos terä on vaurioitunut, vaihda se.

    6. Kiristä kaikki mutterit, pultit ja ruuvit.

    7. Säilytä kone, akkuyksikkö ja akkulaturi viileässä, puhtaassa ja kuivassa paikassa.

      • Säilytä kone, sähkökäynnistysavain, akkuyksikkö ja akkulaturi lasten ulottumattomissa.

      • Pidä kone, akkuyksikkö ja akkulaturi loitolla syövyttävistä aineista, kuten puutarhakemikaaleista ja jäänpoistoaineista.

      • Älä säilytä akkuyksikköä ulkona tai ajoneuvossa.

    Koneen valmistelu käyttöä varten

    1. Lataa akkuyksikköä, kunnes laturin vasemmanpuoleinen merkkivalo muuttuu vihreäksi tai kunnes akun kaikki neljä LED-merkkivaloa muuttuvat vihreiksi.

    2. Asenna akkuyksikkö koneeseen. Katso Akkuyksikön asennus koneeseen.

    Vianetsintä

    Tee vain näissä ohjeissa kuvatut toimenpiteet. Pyydä valtuutettua huoltoliikettä tai valtuutettua Toro-jälleenmyyjää suorittamaan kaikki lisätarkastukset sekä huolto- ja korjaustyöt, jos et pysty korjaamaan ongelmaa.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Kone ei käynnisty.
    1. Akkuyksikköä ei ole asennettu kunnolla koneeseen.
    2. Akkuyksikköä ei ole ladattu.
    3. Akkuyksikkö on vaurioitunut.
    4. Koneessa on jokin muu sähkövika.
    1. Irrota akkuyksikkö ja asenna se koneeseen varmistaen, että se on lukittunut kunnolla paikalleen.
    2. Irrota akkuyksikkö koneesta ja lataa se.
    3. Vaihda akkuyksikkö.
    4. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.
    Kone ei pysy käynnissä.
    1. Akkuyksikön johtimissa on kosteutta.
    2. Akkuyksikköä ei ole asennettu kunnolla koneeseen.
    1. Anna akkuyksikön kuivua tai pyyhi se kuivaksi.
    2. Irrota akkuyksikkö ja asenna se koneeseen varmistaen, että se on lukittunut kunnolla paikalleen.
    Kone ei toimi täydellä teholla.
    1. Akkuyksikön varaus on liian alhainen.
    2. Ilmanvaihtoaukot ovat tukossa.
    1. Irrota akkuyksikkö koneesta ja lataa se täyteen.
    2. Puhdista ilmanvaihtoaukot.
    Akkuyksikön varaus purkautuu nopeasti.
    1. Akkuyksikön lämpötila ylittää tai alittaa määritetyt raja-arvot.
    1. Siirrä akkuyksikkö kuivaan paikkaan, jonka lämpötila on 5–40 °C.
    Akkulaturi ei toimi.
    1. Akkulaturin lämpötila ylittää tai alittaa määritetyt raja-arvot.
    2. Pistorasia, johon akkulaturi on kytketty, ei toimi.
    1. Kytke akkulaturi irti ja siirrä se kuivaan paikkaan, jonka lämpötila on 5–40 °C.
    2. Ota yhteys valtuutettuun sähköasentajaan pistorasian korjaamista varten.
    Akkulaturin LED-merkkivalo on punainen.
    1. Akkulaturin tai akkuyksikön lämpötila ylittää tai alittaa määritetyt raja-arvot.
    1. Kytke akkulaturi irti. Siirrä akkulaturi ja akkuyksikkö kuivaan paikkaan, jonka lämpötila on 5–40 °C.
    Akkulaturin LED-merkkivalo vilkkuu punaisena.
    1. Akkuyksikön ja laturin yhteydessä on virhe.
    2. Akkuyksikkö on heikko.
    1. Irrota akkuyksikkö akkulaturista, kytke akkulaturi irti pistorasiasta ja odota 10 sekuntia. Kytke akkulaturi uudelleen pistorasiaan ja aseta akkuyksikkö akkulaturiin. Jos akkulaturin LED-merkkivalo vilkkuu yhä punaisena, toista nämä toimenpiteet uudelleen. Jos akkulaturin LED-merkkivalo vilkkuu yhä punaisena kahden yrityksen jälkeen, hävitä akkuyksikkö asianmukaisesti akkujen kierrätyspisteessä.
    2. Hävitä akkuyksikkö asianmukaisesti akkujen kierrätyspisteessä.
    Kone tai moottori tärisee liikaa.
    1. Laitteen kotelon alaosassa on leikkuujätettä ja likaa.
    2. Moottorin kiinnityspultit ovat löysällä.
    3. Leikkuukiekon pultti on löysällä.
    1. Puhdista laitteen kotelon alaosa.
    2. Kiristä moottorin kiinnityspultit.
    3. Kiristä leikkuukiekon pultti.
    Koneesta kuuluu äänimerkki.
    1. Akkuyksikköä ei ole ladattu.
    2. Kone on ylikuormitettu.
    3. Koneessa on jokin muu sähkövika.
    1. Irrota akkuyksikkö koneesta ja lataa se.
    2. Leikkaa ruohoa korkeammalla leikkuukorkeudella tai kävele hitaammin leikkuun aikana.
    3. Kokeile muita vianmääritystoimia. Jos hälytys kuuluu edelleen, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Leikkuulaatu on heikentynyt tai epätyydyttävä.
    1. Terä on tylsä.
    2. Leikkuupöydällä on roskia.
    1. Terä on teroitettava tai vaihdettava uuteen.
    2. Puhdista koneen alaosa.
    Leikkuujälki on epätasaista..
    1. Leikkaat aina samansuuntaisesti.
    2. Laitteen kotelon alaosassa on leikkuujätettä ja likaa.
    1. Vaihda leikkuusuuntaa.
    2. Puhdista laitteen kotelon alaosa.
    Kone leikkaa epätasaisesti.
    1. Terä on tylsä.
    2. Leikkaat aina samansuuntaisesti.
    3. Laitteen kotelon alaosassa on leikkuujätettä ja likaa.
    4. Koneessa on sähkövika.
    1. Terä on teroitettava tai vaihdettava uuteen.
    2. Vaihda leikkuusuuntaa.
    3. Puhdista laitteen kotelon alaosa.
    4. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.