Εισαγωγή

Το παρόν μηχάνημα προορίζεται για χρήση από επαγγελματίες χειριστές σε εμπορικές εφαρμογές για τη συντήρηση χλοοτάπητα σε επικλινή εδάφη, εδάφη με έντονο κυματοειδές ανάγλυφο, περιοχές κοντά σε νερό ή παρυφές αμμοπαγίδων. Έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιεί τις μπαταρίες ιόντων λιθίου 60 V της Toro. Οι συγκεκριμένες μπαταρίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να φορτίζονται μόνο από τους φορτιστές μπαταριών ιόντων λιθίου 60 V της Toro. Η χρήση αυτού του προϊόντος για άλλους σκοπούς πέραν του προβλεπόμενου ενδέχεται να ενέχει κινδύνους για εσάς και για τους διερχομένους.

Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά για να ενημερωθείτε για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του προϊόντος σας, καθώς και για την αποφυγή τραυματισμών και πρόκλησης ζημιών στο προϊόν. Είστε υπεύθυνοι για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του προϊόντος.

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.https://www.toro.com/en-GB για περισσότερες πληροφορίες, όπως συμβουλές ασφαλείας ή εκπαιδευτικό υλικό, ή για να βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο και να καταχωρίσετε το προϊόν σας.

Για σέρβις, γνήσια ανταλλακτικά Toro ή πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή την Εξυπηρέτηση Πελατών της Toro αναφέροντας τον αριθμό μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος σας. Στο Σχήμα 1 παρουσιάζεται η θέση στην οποία θα βρείτε την ετικέτα με το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος. ναγράψτε τους αριθμούς στο παρεχόμενο πεδίο.

Important: Με την κινητή σας συσκευή, μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό QR (αν υπάρχει) στην ετικέτα με τον σειριακό αριθμό σας για να δείτε πληροφορίες για την εγγύηση, τα ανταλλακτικά, καθώς και άλλες πληροφορίες για το προϊόν.

g414362

Γράψτε τον αριθμό μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος στο παρακάτω πεδίο:

Προειδοποιητικό σύμβολο

Το προειδοποιητικό σύμβολο (Σχήμα 2) που εμφανίζεται στο παρόν εγχειρίδιο και επάνω στο μηχάνημα επισημαίνει σημαντικά μηνύματα για την ασφάλεια, τα οποία πρέπει να τηρείτε προκειμένου να αποτρέπονται τα ατυχήματα.

g000502

Το προειδοποιητικό σύμβολο εμφανίζεται επάνω από πληροφορίες οι οποίες σας προειδοποιούν σχετικά με μη ασφαλείς ενέργειες ή καταστάσεις και ακολουθείται από τη λέξη ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ή ΠΡΟΣΟΧΗ.

Η λέξη ΚΙΝΔΥΝΟΣ υποδεικνύει μια επικείμενη επικίνδυνη κατάσταση η οποία, εάν δεν αποφευχθεί, θα προκαλέσει θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.

Η λέξη ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ υποδεικνύει μια ενδεχομένως επικίνδυνη κατάσταση η οποία, εάν δεν αποφευχθεί, ενδέχεται να προκαλέσει θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.

Η λέξη ΠΡΟΣΟΧΗ υποδεικνύει μια ενδεχομένως επικίνδυνη κατάσταση η οποία, εάν δεν αποφευχθεί, ενδέχεται να προκαλέσει ελαφρύ ή μέτριο τραυματισμό.

Στο παρόν εγχειρίδιο χρησιμοποιούνται δύο ακόμη λέξεις για την επισήμανση συγκεκριμένων πληροφοριών. Σημαντικό εφιστά την προσοχή σε σημαντικές πληροφορίες μηχανολογικού ενδιαφέροντος και Σημείωση υπογραμμίζει πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Προειδοποίηση

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Προειδοποίηση Πρότασης 65

Το καλώδιο τροφοδοσίας αυτού του προϊόντος περιέχει μόλυβδο, μια χημική ουσία η οποία είναι γνωστό στην Πολιτεία της Καλιφόρνια ότι προκαλεί γενετικές ανωμαλίες ή άλλες βλάβες στο αναπαραγωγικό σύστημα. Πλένετε τα χέρια σας μετά το χειρισμό.

Η χρήση του προϊόντος αυτού μπορεί να σας εκθέσει σε χημικές ουσίες οι οποίες, σύμφωνα με την Πολιτεία της Καλιφόρνια, είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες ή άλλες βλάβες στη διαδικασία αναπαραγωγής.

Ασφάλεια

ΣΗΜΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙ ΤΗΝ ΣΦΛΕΙ

Προειδοποίηση

Για τον περιορισμό του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας ή τραυματισμού, όταν χρησιμοποιείτε ένα ηλεκτρικό χλοοκοπτικό μηχάνημα γκαζόν πρέπει πάντοτε να τηρείτε τις βασικές προειδοποιήσεις ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Διαβάστε όλες τις οδηγίες

I. Εκπαίδευση

  1. Ο χειριστής του μηχανήματος είναι υπεύθυνος για ατυχήματα ή κινδύνους που προκαλούνται σε άλλα άτομα ή περιουσιακά τους στοιχεία.

  2. Μην επιτρέπετε σε παιδιά να χρησιμοποιούν ή να παίζουν με το μηχάνημα, την μπαταρία ή τον φορτιστή μπαταρίας. άσει του εθνικού κανονιστικού πλαισίου ενδέχεται να τίθενται περιορισμοί όσον αφορά την ηλικία του χειριστή.

  3. Μην επιτρέπετε ποτέ τον χειρισμό ή το σέρβις του μηχανήματος από παιδιά ή μη εκπαιδευμένα άτομα. Να επιτρέπετε τον χειρισμό και το σέρβις του μηχανήματος μόνο από υπεύθυνα, εκπαιδευμένα άτομα που είναι εξοικειωμένα με τις οδηγίες και διαθέτουν την απαιτούμενη σωματική ικανότητα.

  4. Πριν χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα, την μπαταρία ή τον φορτιστή μπαταρίας, διαβάστε όλες τις οδηγίες και τις προειδοποιητικές σημάνσεις που συνοδεύουν αυτά τα προϊόντα.

  5. Εξοικειωθείτε με τα χειριστήρια και την ορθή λειτουργία του μηχανήματος, της μπαταρίας και του φορτιστή μπαταρίας.

II. Προετοιμασία

  1. Κρατήστε τους διερχομένους, ιδίως τα μικρά παιδιά και τα κατοικίδια, μακριά από τον χώρο λειτουργίας του μηχανήματος.

  2. Μη θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία αν δεν είναι στη θέση τους ή δεν λειτουργούν κανονικά όλα τα προστατευτικά καλύμματα και οι προστατευτικές διατάξεις ασφαλείας, όπως τα παραπέτα και οι συλλέκτης γρασιδιού.

  3. Επιθεωρήστε τον χώρο όπου πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα και απομακρύνετε όλα τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τη λειτουργία του μηχανήματος ή τα οποία θα μπορούσε να εκτοξεύσει το μηχάνημα.

  4. Προτού χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα, να βεβαιώνεστε ότι η λεπίδα, το μπουλόνι της λεπίδας και το συγκρότημα της λεπίδας δεν είναι φθαρμένα ή κατεστραμμένα. ντικαταστήστε τις φθαρμένες ή μη ευανάγνωστες ετικέτες.

  5. Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο την μπαταρία που προδιαγράφει η Toro. Η χρήση άλλων εξαρτημάτων και παρελκομένων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού και πυρκαγιάς.

  6. Η σύνδεση του φορτιστή μπαταρίας σε πρίζα με ακατάλληλη τάση μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξία. ν απαιτείται διαφορετικού είδους σύνδεση, χρησιμοποιείτε προσαρμογέα κατάλληλης διαμόρφωσης για την πρίζα.

  7. Μη χρησιμοποιείτε μπαταρία ή φορτιστή μπαταρίας που έχει υποστεί ζημιά ή τροποποίηση, διότι ενδεχόμενη απρόβλεπτη συμπεριφορά του μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, έκρηξη ή κίνδυνο τραυματισμού.

  8. Εάν το καλώδιο τροφοδοσίας του φορτιστή μπαταρίας υποστεί φθορά ή ζημία, επικοινωνήστε με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro για την αντικατάστασή του.

  9. Φορτίζετε την μπαταρία αποκλειστικά και μόνο με τον φορτιστή μπαταρίας που προδιαγράφει η Toro. Φορτιστής που είναι κατάλληλος για έναν συγκεκριμένο τύπο μπαταρίας ενέχει κίνδυνο πυρκαγιάς αν χρησιμοποιηθεί με άλλη μπαταρία.

  10. Φορτίζετε την μπαταρία μόνο σε καλά αεριζόμενους χώρους.

  11. κολουθείτε όλες τις οδηγίες φόρτισης και μην φορτίζετε την μπαταρία σε θερμοκρασία εκτός του εύρους που προδιαγράφεται στις οδηγίες. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προκληθεί ζημιά στην μπαταρία και να αυξηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

  12. Φοράτε κατάλληλο ρουχισμό – Να φοράτε κατάλληλη ενδυμασία η οποία θα περιλαμβάνει προστατευτικά για τα μάτια, μακρύ παντελόνι, κατάλληλα αντιολισθητικά υποδήματα (μην είστε ξυπόλητοι και μην φοράτε σαγιονάρες), καθώς και μέσα προστασίας της ακοής. Δένετε πίσω τα μαλλιά σας και μην φοράτε φαρδιά ρούχα ή κρεμαστά κοσμήματα που μπορεί να πιαστούν στα κινούμενα μέρη. Σε περιβάλλον ιδιαίτερα αυξημένης σκόνης χρησιμοποιείτε μάσκες προστασίας από τη σκόνη. Συνιστάται η χρήση λαστιχένιων γαντιών.

III. Λειτουργία

  1. Τυχόν επαφή με την κινούμενη λεπίδα θα προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Κρατάτε τα χέρια και τα πόδια σας μακριά από τον χώρο κοπής και από όλα τα κινούμενα μέρη του μηχανήματος. Μείνετε μακριά από τα ανοίγματα απόρριψης.

  2. Η χρήση αυτού του μηχανήματος για άλλους σκοπούς πέραν του προβλεπόμενου ενδέχεται να ενέχει κινδύνους για εσάς και για τους διερχομένους.

  3. Πριν θέσετε το μηχάνημα σε λειτουργία απενεργοποιήστε την αυτοκινούμενη λειτουργία (αν υπάρχει).

  4. Μην δίνετε κλίση στο μηχάνημα όταν θέτετε τον κινητήρα σε λειτουργία.

  5. ποτρέψτε την ακούσια θέση σε λειτουργία – Προτού συνδέσετε την μπαταρία και χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τον διακόπτη ηλεκτρικής εκκίνησης.

  6. Ο χειρισμός του μηχανήματος απαιτεί την πλήρη προσοχή σας. Μην ασχολείστε με δραστηριότητες που σας αποσπούν την προσοχή, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό ή υλικές βλάβες.

  7. Προτού προβείτε σε ρύθμιση, σέρβις, καθαρισμό ή αποθήκευση του μηχανήματος θέστε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, αφαιρέστε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης, περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη και αφαιρέστε την μπαταρία από το μηχάνημα.

  8. Όποτε αφήνετε το μηχάνημα χωρίς επίβλεψη ή πριν από την αλλαγή εξαρτημάτων θα πρέπει να αφαιρείτε την μπαταρία και το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης από το μηχάνημα.

  9. Μην πιέζετε το μηχάνημα – Το μηχάνημα λειτουργεί καλύτερα και ασφαλέστερα στον ρυθμό για τον οποίο έχει σχεδιαστεί.

  10. Παραμένετε σε εγρήγορση – Διατηρείτε την προσοχή σας στην εργασία που εκτελείτε και κάνετε συνετή χρήση του μηχανήματος. Μη χρησιμοποιείτε το μηχάνημα εάν είστε άρρωστοι, κουρασμένοι ή βρίσκεστε υπό την επήρεια αλκοόλ ή φαρμάκων.

  11. Μη χρησιμοποιείτε χλοοκοπτικό μηχάνημα γκαζόν με μπαταρία κατά τη διάρκεια της βροχής.

  12. Χρησιμοποιείτε το μηχάνημα μόνον όταν υπάρχει καλή ορατότητα και κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Μη θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία όταν υπάρχει κίνδυνος κεραυνού.

  13. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινείστε προς τα πίσω με το μηχάνημα ή όταν τραβάτε το μηχάνημα προς το μέρος σας.

  14. Διατηρείτε πάντοτε καλή ισορροπία και πάτημα, ιδίως σε επικλινή εδάφη. Κινείτε το μηχάνημα από τη μία πλευρά του επικλινούς εδάφους προς την άλλη και ποτέ κατακόρυφα (προς τα πάνω ή προς τα κάτω). Η αλλαγή κατεύθυνσης σε επικλινές έδαφος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Μην χρησιμοποιείτε το μηχάνημα σε εδάφη με κλίση μεγαλύτερη των 45°. Όταν χρησιμοποιείτε το μηχάνημα πρέπει να βαδίζετε – σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρέχετε.

  15. Μην στρέφετε το υλικό απόρριψης προς την κατεύθυνση άλλων ατόμων. ποφύγετε την απόρριψη υλικού σε τοίχο ή άλλο εμπόδιο γιατί το υλικό μπορεί να εξοστρακιστεί προς τα εσάς. Να ακινητοποιείτε τη λεπίδα ή τις λεπίδες όταν διέρχεστε από οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια εκτός από γρασίδι.

  16. Έχετε το νου σας για λακκούβες, αυλάκια, προεξοχές, βράχους ή άλλα κρυμμένα αντικείμενα. Το ανώμαλο έδαφος μπορεί να σας κάνει να χάσετε την ισορροπία ή το πάτημά σας.

  17. Το βρεγμένο χορτάρι και τα βρεγμένα φύλλα μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρό τραυματισμό αν γλιστρήσετε και έρθετε σε επαφή με τη λεπίδα. ποφύγετε την κοπή σε βρεγμένο χώρο. ποφύγετε την κοπή όταν βρέχει.

  18. Εάν το μηχάνημα κτυπήσει κάποιο αντικείμενο ή εάν παρατηρήσετε κραδασμούς, θέστε αμέσως το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, αφαιρέστε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης, περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη και αφαιρέστε την μπαταρία προτού εξετάσετε το μηχάνημα για τυχόν ζημιές. Εκτελέστε όλες τις απαιτούμενες επισκευές πριν το θέσετε ξανά σε λειτουργία.

  19. Θέστε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας και αφαιρέστε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης προτού φορτώσετε το μηχάνημα για να το μεταφέρετε.

  20. Σε περίπτωση κακής μεταχείρισης της μπαταρίας μπορεί να εξέλθει υγρό, η επαφή με το οποίο πρέπει να αποφεύγεται. Σε περίπτωση ακούσιας επαφής με το υγρό, ξεπλύνετέ το με νερό. Εάν το υγρό έρθει σε επαφή με τα μάτια σας, ζητήστε ιατρική βοήθεια. Το υγρό το οποίο εξέρχεται από την μπαταρία ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμό ή εγκαύματα.

IV. Συντήρηση και αποθήκευση

  1. Προτού προβείτε σε ρύθμιση, σέρβις, καθαρισμό ή αποθήκευση του μηχανήματος θέστε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, αφαιρέστε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης, περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη και αφαιρέστε την μπαταρία από το μηχάνημα.

  2. Μην επιχειρήσετε επισκευή του μηχανήματος που δεν προβλέπεται στις οδηγίες. ναθέστε το σέρβις του μηχανήματος σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro που θα χρησιμοποιήσει τον ίδιο τύπο ανταλλακτικών.

  3. Κατά το σέρβις του μηχανήματος, φοράτε γάντια και προστατευτικά για τα μάτια.

  4. Όταν η λεπίδα στομώνει, ακονίζετέ την και από τα δύο άκρα για να διατηρείται ζυγοσταθμισμένη. Διατηρείτε την λεπίδα καθαρή και ζυγοσταθμισμένη.

  5. ν η λεπίδα στραβώσει, φθαρεί ή ραγίσει, αντικαταστήστε την. Όταν η λεπίδα δεν είναι ζυγοσταθμισμένη, δημιουργούνται κραδασμοί που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στον κινητήρα ή τραυματισμό.

  6. Κατά την επισκευή της λεπίδας, έχετε υπόψη ότι η λεπίδα μπορεί να κινείται ακόμη και όταν η πηγή τροφοδοσίας είναι απενεργοποιημένη.

  7. Για βέλτιστη απόδοση, χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια ανταλλακτικά και εξαρτήματα Toro. Άλλα ανταλλακτικά και εξαρτήματα ενδέχεται να αποβούν επικίνδυνα και η χρήση τους να ακυρώσει την εγγύηση του προϊόντος σας.

  8. Συντηρείτε το μηχάνημα – Διατηρείτε τις κόψεις κοφτερές και καθαρές για πιο καλή και ασφαλή απόδοση. Διατηρείτε τις χειρολαβές στεγνές και καθαρές, ιδίως από λάδια και γράσα. Διατηρείτε τα προστατευτικά καλύμματα στη θέση τους και σε καλή λειτουργική κατάσταση. Διατηρείτε τη λεπίδα ακονισμένη. Χρησιμοποιείτε μόνο τον ίδιο τύπο ανταλλακτικής λεπίδας.

  9. Ελέγχετε το μηχάνημα για φθαρμένα εξαρτήματα – ν υπάρχουν φθαρμένα προστατευτικά καλύμματα ή άλλα εξαρτήματα, εξακριβώστε αν το μηχάνημα είναι σε θέση να λειτουργήσει σωστά. Ελέγξτε αν υπάρχουν μη ευθυγραμμισμένα ή στραβωμένα κινούμενα μέρη, σπασμένα εξαρτήματα στερέωσης ή άλλα εξαρτήματα, ή οτιδήποτε άλλον που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του μηχανήματος. Εάν δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό στις οδηγίες, απευθυνθείτε σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro για την επισκευή ή αντικατάσταση ενός φθαρμένου προστατευτικού καλύμματος ή εξαρτήματος.

  10. Όταν η μπαταρία δεν χρησιμοποιείται, φυλάσσετέ την μακριά από μεταλλικά αντικείμενα όπως συνδετήρες, νομίσματα, κλειδιά, καρφιά και βίδες με τα οποία μπορεί να δημιουργηθεί επαφή του ενός ακροδέκτη με τον άλλο. Η βραχυκύκλωση των ακροδεκτών της μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ή πυρκαγιά.

  11. Ελέγχετε τακτικά αν τα μπουλόνια στερέωσης της λεπίδας και του κινητήρα είναι καλά σφιγμένα.

  12. Όταν δεν χρησιμοποιείτε το μηχάνημα, αποθηκεύετέ το σε εσωτερικό, στεγνό και ασφαλή χώρο, μακριά από παιδιά.

  13. Μην εκθέτετε την μπαταρία ή το μηχάνημα σε πυρκαγιά ή υψηλές θερμοκρασίες. Η έκθεση σε πυρκαγιά ή σε θερμοκρασία άνω των 130 °C μπορεί να προκαλέσει έκρηξη.

  14. ΠΡΟΣΟΧΗ—ν η μπαταρία υποστεί κακή μεταχείριση, μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, έκρηξη ή χημικά εγκαύματα.

    • Μην αποσυναρμολογείτε την μπαταρία.

    • ντικαθιστάτε την μπαταρία αποκλειστικά και μόνο με γνήσια μπαταρία της Toro. Η χρήση άλλου τύπου μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή κίνδυνο τραυματισμού.

    • Φυλάσσετε τις μπαταρίες μακριά από παιδιά και στην αρχική τους συσκευασία μέχρι να είστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε.

ΦΥΛΞΤΕ ΥΤΕΣ

ΣΦΛΕΙΣ

Αυτοκόλλητα ασφαλείας και οδηγιών

Graphic

Οι ετικέτες προειδοποίησης και οδηγιών ασφάλειας είναι εύκολα αναγνώσιμες από τον χειριστή και βρίσκονται κοντά σε κάθε πηγή δυνητικού κινδύνου. ντικαθιστάτε τις τυχόν φθαρμένες ή αποκολλημένες ετικέτες.

decal111-9826
decal133-8054
decal94-8072
g017410
decal134-4551
decal134-8067

Συναρμολόγηση

Τοποθέτηση του στόπερ ποδιού της χειρολαβής

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Κάτω μέρος χειρολαβής1
Στόπερ ποδιού1
Ροδέλα (6 mm)2
σφαλιστικό παξιμάδι (6 mm)1

Note: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το στόπερ ποδιού για τη στερέωση της χειρολαβής στην κατακόρυφη θέση μόνο όταν συναρμολογείτε τη χειρολαβή στη χαμηλή θέση (103,4 cm).

g414363
  1. Ρυθμίστε το ύψος της χειρολαβής όταν το στόπερ ποδιού είναι ασφαλισμένο στον βραχίονα του αναστολέα (Σχήμα 3).

  2. Ευθυγραμμίστε την οπή του στόπερ ποδιού με το μπουλόνι του κάτω μέρους χειρολαβής (Σχήμα 4).

    g462033
  3. Συναρμολογήστε το στόπερ ποδιού στη χειρολαβή χρησιμοποιώντας 2 ροδέλες (6 mm) και ένα παξιμάδι ασφάλισης (6 mm).

  4. Σφίξτε το παξιμάδι ασφάλισης.

    Note: εβαιωθείτε ότι το στόπερ ποδιού μπορεί να περιστραφεί γύρω από τον άξονά του.

Τοποθέτηση της χειρολαβής

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Δακτύλιος τύπου Τ4
Μπουλόνι (6 x 55 mm)2
Ροδέλα (6 mm)7
σφαλιστικό παξιμάδι (6 mm)2
Πάνω μέρος χειρολαβής1
ναβολέας2
Στρόφιγγα2
ίδα πομπέ κεφαλής1
Σφιγκτήρας καλωδίου1
σφαλιστικό παξιμάδι1
Δεματικό καλωδίων2

Συναρμολόγηση του κάτω μέρους χειρολαβής στο μηχάνημα

  1. Συναρμολογήστε τους 2 δακτυλίους τύπου Τ στις φλάντζες στερέωσης της χειρολαβής στο δάπεδο του χλοοκοπτικού (Σχήμα 5).

    g367117
  2. Ευθυγραμμίστε το στόπερ ποδιού της χειρολαβής με τον βραχίονα του αναστολέα στο δάπεδο του χλοοκοπτικού (Σχήμα 6).

    g414364
  3. Ευθυγραμμίστε την οπή της χειρολαβής με τις οπές των δακτυλίων (Σχήμα 7) και στερεώστε τη χειρολαβή στο μηχάνημα χρησιμοποιώντας ένα μπουλόνι (6 x 55 mm), 2 ροδέλες (6 x 55 mm) και ένα ασφαλιστικό παξιμάδι (6 mm).

    g367302
  4. Επαναλάβετε το βήμα 3 στην άλλη πλευρά του μηχανήματος.

Συναρμολόγηση του πάνω μέρους χειρολαβής με το κάτω μέρος

  1. Ευθυγραμμίστε τις οπές του πάνω μέρους χειρολαβής με τις οπές του κάτω μέρους χειρολαβής (Σχήμα 8).

    g364684
  2. Συναρμολογήστε το πάνω μέρος χειρολαβής με το κάτω μέρος χειρολαβής χρησιμοποιώντας τους 2 αναβολείς, 2 ροδέλες (6 mm) και 2 στρόφιγγες.

Συναρμολόγηση του καλωδίου με τη ράβδο ελέγχου παρουσίας χειριστή

  1. Συμπιέστε το ένα σκέλος της ράβδου ελέγχου παρουσίας χειριστή όσο χρειάζεται για να την αποσπάσετε από το πάνω μέρος χειρολαβής, και αφαιρέστε τη ράβδο από το μηχάνημα (Σχήμα 9).

    g367353
  2. Περάστε το ακραίο εξάρτημα του καλωδίου μέσα από το εξάρτημα στερέωσης της ράβδου ελέγχου παρουσίας χειριστή, όπως φαίνεται στο Σχήμα 10.

    g367914
  3. Εισάγετε το άκρο της ράβδου ελέγχου παρουσίας χειριστή στη χειρολαβή και συμπιέστε ελαφρά το άλλο σκέλος της ράβδου ώστε η ράβδος να εισέλθει στη χειρολαβή (Σχήμα 11).

    g367358

Εγκατάσταση του διακόπτη ηλεκτρικής εκκίνησης

  1. Συναρμολογήστε τον διακόπτη ηλεκτρικής εκκίνησης στη χειρολαβή, όπως φαίνεται στο Σχήμα 12.

    Note: Χρησιμοποιήστε τις 2 κάτω οπές στερέωσης που υπάρχουν στη χειρολαβή.

    g462046
  2. Ευθυγραμμίστε το καλώδιο για τη ράβδο ελέγχου παρουσίας χειριστή με την άνω εγκοπή για το καλώδιο, που υπάρχει στον διακόπτη ηλεκτρικής εκκίνησης.

  3. Ευθυγραμμίστε τον σφιγκτήρα καλωδίου με το καλώδιο και τον διακόπτη.

  4. Στερεώστε τον σφιγκτήρα, το καλώδιο και τον διακόπτη στο πάνω μέρος της χειρολαβής, χρησιμοποιώντας τη βίδα πομπέ κεφαλής και το ασφαλιστικό παξιμάδι.

Στερέωση των καλωδίων στη χειρολαβή

Στερεώστε τα καλώδια στη χειρολαβή χρησιμοποιώντας δεματικά καλωδίων, όπως φαίνεται στο Σχήμα 13.

g465529

Γενική επισκόπηση προϊόντος

g414369

Ράβδος ελέγχου παρουσίας χειριστή

Η ράβδος ελέγχου παρουσίας χειριστή (Σχήμα 14) ελέγχει την τροφοδοσία ρεύματος προς τον κινητήρα.

  • Πιέστε τη ράβδο προς τη χειρολαβή για να λειτουργήσει ο κινητήρας.

  • φήστε ελεύθερη τη ράβδο για να σβήσετε τον κινητήρα.

Κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης

Το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης (Σχήμα 14) εφαρμόζει στον διακόπτη ηλεκτρικής εκκίνησης και χρησιμοποιούνται μαζί για τον έλεγχο του ηλεκτροκινητήρα.

Προδιαγραφές μηχανήματος

Μοντέλο

Πλάτος κοπής

Πλάτος μηχανήματος

02614T

465 mm

575 mm

Θερμοκρασιακό εύρος φόρτισης, λειτουργίας και αποθήκευσης

Προδιαγραφές θερμοκρασιακού εύρους

Φόρτιση ή αποθήκευση της μπαταρίας

Χρήση της μπαταρίας

Χρήση του μηχανήματος

από 5°C έως 40°C*

από -30°C έως 49°C*

από 0°C έως 49°C*

*Ο χρόνος φόρτισης μπορεί να αυξηθεί αν η φόρτιση της μπαταρίας δεν γίνεται εντός του συγκεκριμένου θερμοκρασιακού εύρους.

ποθηκεύετε το μηχάνημα, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας σε κλειστό χώρο, που να είναι καθαρός και χωρίς υγρασία.

Παρελκόμενα/Εξαρτήματα

Για τη βελτίωση και διεύρυνση των δυνατοτήτων του μηχανήματός σας διατίθενται επιλεγμένα παρελκόμενα και εξαρτήματα που είναι εγκεκριμένα από την Toro. Για τον πλήρη κατάλογο όλων των εγκεκριμένων παρελκομένων και εξαρτημάτων, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή εξουσιοδοτημένο διανομέα της Toro ή επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.Toro.com.

Για να εξασφαλίσετε τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις και τη συνεχή πιστοποίηση ασφαλείας του μηχανήματος, χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια ανταλλακτικά και εξαρτήματα Toro. νταλλακτικά και εξαρτήματα άλλων κατασκευαστών μπορεί να προκαλέσουν κινδύνους.

Χειρισμός

Πριν από τη λειτουργία

Τοποθέτηση της μπαταρίας στο μηχάνημα

Important: Χρησιμοποιείτε την μπαταρία μόνο σε θερμοκρασίες που βρίσκονται εντός του προβλεπόμενου εύρους τιμών. νατρέξτε στην ενότητα Τεχνικά χαρακτηριστικά

  1. φαιρέστε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης από τον διακόπτη ηλεκτρικής εκκίνησης. νατρέξτε στην ενότητα Ενεργοποίηση του μηχανήματος.

  2. Ελέγξτε την μπαταρία για να βεβαιωθείτε ότι οι αεραγωγοί είναι καθαροί από σκόνη και υπολείμματα.

  3. νοίξτε το κάλυμμα του διαμερίσματος μπαταρίας (Σχήμα 15).

  4. Ευθυγραμμίστε τις ηλεκτρικές επαφές της μπαταρίας με τις ηλεκτρικές επαφές που υπάρχουν στο διαμέρισμα μπαταρίας.

  5. Τοποθετήστε την μπαταρία στις ηλεκτρικές επαφές του διαμερίσματος μέχρι να εφαρμόσει με ασφάλεια.

  6. Κλείστε το κάλυμμα του διαμερίσματος μπαταρίας.

    Note: Εάν το κάλυμμα του διαμερίσματος μπαταρίας δεν κλείνει εντελώς η μπαταρία δεν έχει εφαρμόσει πλήρως και δεν έχει ασφαλιστεί στο διαμέρισμα.

g414371

Κατά τη λειτουργία

Ενεργοποίηση του μηχανήματος

  1. Εφαρμόστε το κλειδί ηλεκτρικής εκκίνησης στον διακόπτη ηλεκτρικής εκκίνησης (Σχήμα 16).

    g367528
  2. Πιάστε τη χειρολαβή και τη ράβδο ελέγχου παρουσίας χειριστή και φέρτε κοντά τη μία στην άλλη (Σχήμα 16).

  3. Πιέστε το κουμπί εκκίνησης.

  4. φήστε τον κινητήρα να φτάσει σε πλήρεις στροφές προτού μετακινήσετε το μηχάνημα.

Θέση του μηχανήματος εκτός λειτουργίας

  1. Ελευθερώστε τη ράβδο ελέγχου παρουσίας χειριστή (Σχήμα 17).

    g367527
  2. Συνεχίστε να κρατάτε τη χειρολαβή όσο περιμένετε να σταματήσει ο κινητήρας.

  3. φαιρέστε το κλειδί ηλεκτρικής εκκίνησης από τον διακόπτη ηλεκτρικής εκκίνησης.

φαίρεση της μπαταρίας από το μηχάνημα

  1. Θέστε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας. νατρέξτε στην ενότητα Θέση του μηχανήματος εκτός λειτουργίας.

  2. νοίξτε το κάλυμμα του διαμερίσματος μπαταρίας (Σχήμα 18).

  3. Πιέστε το μάνδαλο της μπαταρίας για να την απελευθερώσετε και να την αφαιρέσετε.

  4. Κλείστε το κάλυμμα του διαμερίσματος μπαταρίας.

g414370

Στερέωση της χειρολαβής με το στόπερ ποδιού

Χειρολαβή συναρμολογημένη στη χαμηλή θέση

Note: ν έχετε συναρμολογήσει τη χειρολαβή στη χαμηλή θέση (103 cm / 40½"), μπορείτε να χρησιμοποιείτε το στόπερ ποδιού για τη στερέωση της χειρολαβής στην κατακόρυφη θέση.

g367257
  • Για να απελευθερώσετε τη χειρολαβή, ανασηκώστε τη χειρολαβή και περιστρέψτε το στόπερ ποδιού προς τα εμπρός (Σχήμα 19).

  • Για να στερεώσετε τη χειρολαβή, τοποθετήστε τη χειρολαβή στη θέση της και περιστρέψτε το στόπερ ποδιού προς τα πίσω.

Ρύθμιση του ύψους κοπής

Προειδοποίηση

Κατά τη ρύθμιση του ύψους κοπής ενδέχεται να έρθετε σε επαφή με την κινούμενη λεπίδα, με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό.

  • Ελευθερώστε τη ράβδο ελέγχου παρουσίας χειριστή και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

  • Κατά τον χειρισμό της λεπίδας να φοράτε γάντια προστασίας κοπής.

φαίρεση της λεπίδας

  1. Θέστε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, αφαιρέστε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης και αφαιρέστε την μπαταρία. νατρέξτε στην ενότητα Θέση του μηχανήματος εκτός λειτουργίας.

  2. Γυρίστε το μηχάνημα στο πλάι.

    g414372
  3. Χρησιμοποιήστε έναν ξύλινο τάκο για να κρατήσετε τη λεπίδα σταθερή (Σχήμα 21).

    g364888
  4. Χρησιμοποιήστε ένα κλειδί για να αφαιρέσετε τη λεπίδα περιστρέφοντας το μπουλόνι αριστερόστροφα (Σχήμα 21).

    Important: Κατά την αφαίρεση της λεπίδας να φοράτε γυαλιά ασφαλείας και γάντια προστασίας κοπής.

Τοποθέτηση των αποστατών λεπίδας

λλάξτε τη θέση των αποστατών για να ρυθμίσετε το ύψος κοπής, όπως φαίνεται στο Σχήμα 22.

Note: Κάθε αποστάτης αλλάζει το ύψος κοπής της λεπίδας κατά 6,3 mm.

g364990

Τοποθέτηση της λεπίδας

  1. Ευθυγραμμίστε τα κυρτά άκρα της λεπίδας ως προς το δάπεδο του χλοοκοπτικού και συναρμολογήστε τη βάση, τη λεπίδα, τους αποστάτες και τον κωνικό αποστάτη στη φτερωτή χρησιμοποιώντας το μπουλόνι.

    Important: Ο κωνικός αποστάτης θα πρέπει να βρίσκεται πάντοτε ακριβώς κάτω από τη φτερωτή και η βάση κάτω από την κεφαλή του μπουλονιού.

    g364923
  2. Σφίξτε το μπουλόνι της λεπίδας με ροπή 75 N∙m.

    Important: Ένα μπουλόνι που σφίγγεται με ροπή 75 N∙m είναι πολύ σφιχτό. Κρατώντας τη λεπίδα κοπής σταθερή με έναν ξύλινο τάκο, ρίξτε όλο το βάρος σας στο ροπόκλειδο και σφίξτε καλά το μπουλόνι.

    g364889
  3. Επαναφέρετε το μηχάνημα στην όρθια θέση.

Συμβουλές για το χειρισμό

Γενικές συμβουλές σχετικά με την κοπή

  • Τοποθετήστε τη «στεφάνη» του στόπερ ποδιού κάτω από την εγκοπή του βραχίονα του αναστολέα για να βελτιώσετε τον χειρισμό του μηχανήματος.

    g367278
  • Επιθεωρήστε τον χώρο όπου πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα και απομακρύνετε όλα τα αντικείμενα που θα μπορούσε να εκτοξεύσει το μηχάνημα.

  • ποφύγετε την πρόσκρουση σταθερών αντικειμένων με τη λεπίδα. Μην περνάτε ποτέ σκοπίμως το μηχάνημα πάνω από κάποιο αντικείμενο.

  • Εάν το μηχάνημα κτυπήσει κάποιο αντικείμενο ή εάν παρατηρήσετε κραδασμούς, σβήστε αμέσως τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί ηλεκτρικής εκκίνησης και εξετάστε το μηχάνημα για τυχόν ζημιές.

  • Για βέλτιστη απόδοση, πριν από την έναρξη της περιόδου κοπής βεβαιωθείτε ότι η λεπίδα είναι κοφτερή.

  • ν η λεπίδα έχει υποστεί φθορά ή ζημιά, αντικαταστήστε τη με ανταλλακτική λεπίδα Toro.

Κοπή γρασιδιού

  • Κόβετε μόνο περίπου το ένα τρίτο του ύψους του γρασιδιού κάθε φορά. Μην κόβετε το γρασίδι σε ύψος χαμηλότερο από 30 mm (1¼") (όσο δηλ. η υψηλότερη ρύθμιση), παρά μόνο αν το γρασίδι είναι αραιό ή κατά τους όψιμους φθινοπωρινούς μήνες κατά τους οποίους η ανάπτυξή του αρχίζει να επιβραδύνεται.

  • Μην κόβετε γρασίδι με ύψος άνω των 15 cm (6"), γιατί το μηχάνημα μπορεί να βουλώσει ή να προκληθεί ρετάρισμα του κινητήρα.

  • Τα υγρά χόρτα ή φύλλα έχουν την τάση να συσσωματώνονται και μπορεί να βουλώσουν το μηχάνημα ή να προκαλέσουν ρετάρισμα του κινητήρα. Πραγματοποιείτε κοπή μόνο σε στεγνό χώρο αν είναι δυνατόν.

    Προειδοποίηση

    Το βρεγμένο χορτάρι και τα βρεγμένα φύλλα μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρό τραυματισμό αν γλιστρήσετε και έρθετε σε επαφή με τη λεπίδα κοπής.

    Πραγματοποιείτε κοπή μόνο σε στεγνό χώρο αν είναι δυνατόν.

  • Έχετε το νου σας για ενδεχόμενο πυρκαγιάς σε πολύ ξηρές συνθήκες, τηρείτε όλες τις τοπικές προειδοποιήσεις κινδύνου πυρκαγιάς και διατηρείτε το μηχάνημα καθαρό από ξερά χόρτα και φύλλα.

  • Εάν η τελική εμφάνιση του γκαζόν δεν είναι ικανοποιητική, δοκιμάστε 1 ή περισσότερα από τα εξής:

    • Ελέγξτε τη μονάδα κοπής ή/και αντικαταστήστε τη λεπίδα κοπής.

    • Κινηθείτε με πιο αργό ρυθμό κατά την κοπή.

    • υξήστε το ύψος κοπής του μηχανήματος.

    • Κόβετε το γρασίδι πιο συχνά.

    • Φροντίστε να υπάρχει αλληλοεπικάλυψη στις σειρές κομμένου χόρτου αντί να περνάτε μια ολόκληρη σειρά κάθε φορά.

Κοπή φύλλων

  • φού κόψετε το γκαζόν, βεβαιωθείτε ότι είναι ορατό το μισό γρασίδι μέσα από τα κομμένα φύλλα που το καλύπτουν. Μπορεί να χρειαστεί να περάσετε τα φύλλα αρκετές φορές με το μηχάνημα.

  • Η κοπή γρασιδιού με ύψος άνω των 15 cm δεν συνιστάται. Εάν τα κομμένα φύλλα σχηματίζουν πολύ παχύ στρώμα, το μηχάνημα μπορεί να βουλώσει και να προκληθεί ρετάρισμα του κινητήρα.

  • Επιβραδύνετε τον ρυθμό κοπής αν το μηχάνημα δεν κόβει τα φύλλα αρκετά ψιλά.

Μετά τη λειτουργία

Φόρτιση της μπαταρίας

Important: Η μπαταρία δεν είναι πλήρως φορτισμένη κατά την αγορά της. Προτού χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για πρώτη φορά, τοποθετήστε την μπαταρία στον φορτιστή και φορτίστε την μέχρι η φωτεινή ένδειξη LED να δείξει ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Διαβάστε όλες τις προφυλάξεις ασφάλειας.

Important: Φορτίζετε την μπαταρία μόνο σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος που βρίσκονται εντός του προβλεπόμενου εύρους τιμών. νατρέξτε στην ενότητα Θερμοκρασιακό εύρος φόρτισης, λειτουργίας και αποθήκευσης.

Note: Για να ελέγχετε την κατάσταση φόρτισης οποιαδήποτε στιγμή, πατάτε το κουμπί ένδειξης φόρτισης μπαταρίας πάνω στην μπαταρία (ενδεικτικές λυχνίες LED).

  1. εβαιωθείτε ότι οι αεραγωγοί της μπαταρίας και του φορτιστή είναι καθαροί από σκόνη και σκουπίδια.

    g290533
  2. Ευθυγραμμίστε την εσοχή της μπαταρίας (Σχήμα 26) με τις γλωττίδες στο σώμα του φορτιστή.

  3. Σύρετε την μπαταρία πάνω στο σώμα του φορτιστή μέχρι το τέρμα (Σχήμα 26).

  4. Περιμένετε να φορτιστεί η μπαταρία. νατρέξτε στον ακόλουθο Πίνακα κατάστασης φορτιστή μπαταρίας για να βλέπετε τι σημαίνουν οι φωτεινές ενδείξεις του φορτιστή μπαταρίας.

    Πίνακας κατάστασης φορτιστή μπαταρίας

    Φωτεινή ένδειξη LEDΤι σημαίνει
    Εκτός λειτουργίαςΔεν έχει τοποθετηθεί μπαταρία
    Πράσινη και αναβοσβήνειΗ μπαταρία φορτίζεται
    ΠράσινηΗ μπαταρία είναι φορτισμένη
    ΚόκκινηΗ θερμοκρασία της μπαταρίας ή/και του φορτιστή είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το προβλεπόμενο θερμοκρασιακό εύρος*
    Κόκκινη και αναβοσβήνειΣφάλμα φόρτισης μπαταρίας**

    *νατρέξτε στην ενότητα Θερμοκρασιακό εύρος φόρτισης, λειτουργίας και αποθήκευσης για περισσότερες πληροφορίες.

    **νατρέξτε στην ενότητα για περισσότερες πληροφορίες.

    Important: Η μπαταρία μπορεί να παραμένει πάνω στον φορτιστή για σύντομα διαστήματα μεταξύ των χρήσεων.Εάν η μπαταρία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αφαιρείτε την από τον φορτιστή· ανατρέξτε στην ενότητα Προετοιμασία του μηχανήματος για αποθήκευση.

  5. Για να αφαιρέσετε την μπαταρία τραβήξτε την από τον φορτιστή.

Συντήρηση

Note: Καθορίστε την αριστερή και δεξιά πλευρά του μηχανήματος από την κανονική θέση χειρισμού.

Συνιστώμενο χρονοδιάγραμμα συντήρησης

Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε τη λεπίδα του μηχανήματος για ενδείξεις φθοράς ή ζημιάς.Εάν η λεπίδα έχει υποστεί ζημιά ή έχει ραγίσει, αντικαταστήστε την αμέσως.
  • Καθαρίστε ολόκληρο το μηχάνημα από κομμένα χόρτα και άλλες ακαθαρσίες.
  • Μετά από κάθε χρήση
  • Καθαρίστε ολόκληρο το μηχάνημα από κομμένα χόρτα και άλλες ακαθαρσίες.
  • Κάθε χρόνο
  • ντικαταστήστε ή ακονίστε τη λεπίδα (ανά πιο τακτά διαστήματα εάν η λάμα στομώνει γρήγορα).
  • Προετοιμασία για συντήρηση

    1. Μετακινήστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια.

    2. Θέστε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, αφαιρέστε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης και αφαιρέστε την μπαταρία. νατρέξτε στην ενότητα Θέση του μηχανήματος εκτός λειτουργίας.

    Συντήρηση της λεπίδας

    Προειδοποίηση

    Κατά την επισκευή της λεπίδας, η λεπίδα μπορεί να κινείται ακόμη και όταν η πηγή τροφοδοσίας είναι απενεργοποιημένη. Η λεπίδα είναι κοφτερή. Η επαφή με τη λεπίδα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

    • Κρατάτε τα χέρια και τα πόδια σας μακριά από την περιστρεφόμενη λεπίδα.

    • Κατά την επισκευή της λεπίδας, φοράτε γάντια.

    Έλεγχος της λεπίδας

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε τη λεπίδα του μηχανήματος για ενδείξεις φθοράς ή ζημιάς.Εάν η λεπίδα έχει υποστεί ζημιά ή έχει ραγίσει, αντικαταστήστε την αμέσως.
    1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση· ανατρέξτε στην ενότητα Προετοιμασία για συντήρηση.

    2. Γυρίστε το μηχάνημα στο πλάι.

      g414372
    3. Ελέγξτε τη λεπίδα του μηχανήματος για ενδείξεις φθοράς ή ζημιάς.

      • Εάν η λεπίδα έχει φθαρεί ή ραγίσει, αφαιρέστε και αντικαταστήστε την αμέσως.

      • ν η λάμα έχει στομώσει ή υποστεί μικροφθορές, αφαιρέστε την και ακονίστε ή αντικαταστήστε την.

    4. Επαναφέρετε το μηχάνημα στην όρθια θέση.

    ντικατάσταση της λεπίδας

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Κάθε χρόνο
  • ντικαταστήστε ή ακονίστε τη λεπίδα (ανά πιο τακτά διαστήματα εάν η λάμα στομώνει γρήγορα).
  • Important: Για την τοποθέτηση της λεπίδας θα χρειαστείτε ροπόκλειδο. Εάν δεν διαθέτετε ροπόκλειδο ή, γενικότερα, αν προτιμάτε να εκτελέσει κάποιος άλλος αυτή τη διαδικασία, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή έναν εξουσιοδοτημένο διανομέα της Toro.

    φαίρεση της λεπίδας

    1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση· ανατρέξτε στην ενότητα Προετοιμασία για συντήρηση.

    2. Γυρίστε το μηχάνημα στο πλάι.

      g414372
    3. Σημειώστε τη θέση των αποστατών.

      g364990
    4. Χρησιμοποιήστε έναν ξύλινο τάκο για να κρατήσετε τη λεπίδα σταθερή (Σχήμα 30).

      g364888
    5. Χρησιμοποιήστε το κλειδί που παρέχεται μαζί με το μηχάνημα για να αφαιρέσετε τη λεπίδα περιστρέφοντας το μπουλόνι της λεπίδας αριστερόστροφα (Σχήμα 29).

      Important: Κατά την αφαίρεση της λεπίδας να φοράτε γυαλιά ασφαλείας και γάντια προστασίας κοπής.

    Τοποθέτηση της λεπίδας

    1. Ευθυγραμμίστε τα κυρτά άκρα της λεπίδας ως προς το δάπεδο του χλοοκοπτικού και συναρμολογήστε τη βάση, τη λεπίδα, τους αποστάτες και τον κωνικό αποστάτη στη φτερωτή χρησιμοποιώντας το μπουλόνι.

      Important: Ο κωνικός αποστάτης θα πρέπει να βρίσκεται πάντοτε ακριβώς κάτω από τη φτερωτή και η βάση κάτω από την κεφαλή του μπουλονιού.

      g364923
    2. Σφίξτε το μπουλόνι της λεπίδας με ροπή 75 N∙m.

      Important: Ένα μπουλόνι που σφίγγεται με ροπή 75 N∙m είναι πολύ σφιχτό. Κρατώντας τη λεπίδα κοπής σταθερή με έναν ξύλινο τάκο, ρίξτε όλο το βάρος σας στο ροπόκλειδο και σφίξτε καλά το μπουλόνι.

      g364889
    3. Επαναφέρετε το μηχάνημα στην όρθια θέση.

    Καθαρισμός του μηχανήματος

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Καθαρίστε ολόκληρο το μηχάνημα από κομμένα χόρτα και άλλες ακαθαρσίες.
  • Μετά από κάθε χρήση
  • Καθαρίστε ολόκληρο το μηχάνημα από κομμένα χόρτα και άλλες ακαθαρσίες.
  • Προειδοποίηση

    Ενδέχεται να εκτοξευτούν υλικά από την κάτω πλευρά του περιβλήματος του μηχανήματος.

    • Χρησιμοποιείτε προστατευτικά για τα μάτια.

    • Σταθείτε στη θέση χειριστή (πίσω από τη χειρολαβή).

    • Μην επιτρέπετε την παρουσία άλλων ατόμων στον χώρο.

    1. Θέστε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, αφαιρέστε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης και αφαιρέστε την μπαταρία. νατρέξτε στην ενότητα Θέση του μηχανήματος εκτός λειτουργίας.

    2. Γυρίστε το μηχάνημα στο πλάι.

    3. Χρησιμοποιήστε βούρτσα ή πεπιεσμένο αέρα για να απομακρύνετε χόρτα και ξένα υλικά από το περίβλημα του κινητήρα και τα πλαϊνά της πλατφόρμας.

    Αποθήκευση

    Important: ποθηκεύετε το μηχάνημα, την μπαταρία και τον φορτιστή μόνο σε θερμοκρασίες που βρίσκονται εντός του προβλεπόμενου εύρους τιμών. νατρέξτε στην ενότητα Θερμοκρασιακό εύρος φόρτισης, λειτουργίας και αποθήκευσης.

    Προετοιμασία του μηχανήματος για αποθήκευση

    1. Καθαρίστε το μηχάνημα.

    2. φαιρέστε το κλειδί ηλεκτρικής εκκίνησης από τον διακόπτη ηλεκτρικής εκκίνησης.

    3. φαιρέστε την μπαταρία και ελέγξτε την για τυχόν ζημιές.

      Note: Μην αποθηκεύετε το μηχάνημα αφήνοντας την μπαταρία τοποθετημένη σε αυτό.

    4. Φορτίστε την μπαταρία μέχρι 2 ή 3 ενδεικτικές λυχνίες LED στην μπαταρία να γίνουν πράσινες.

      Important: Μην αποθηκεύετε την μπαταρία ενώ είναι πλήρως φορτισμένη ή εκφορτισμένη.

    5. Ελέγξτε τη λεπίδα του μηχανήματος για ενδείξεις φθοράς ή ζημιάς. ν η λάμα έχει στομώσει, ακονίστε την. ν έχει φθαρεί, αντικαταστήστε την.

    6. Σφίξτε όλα τα παξιμάδια, τα μπουλόνια και τις βίδες.

    7. ποθηκεύετε το μηχάνημα, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας σε δροσερό, καθαρό και στεγνό χώρο.

      • ποθηκεύετε το μηχάνημα, το κλειδί ηλεκτρικής εκκίνησης, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας μακριά από παιδιά.

      • Φυλάσσετε το μηχάνημα, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας μακριά από διαβρωτικούς παράγοντες, όπως τα παρασιτοκτόνα,τα λιπάσματα και το αντιπαγετικό αλάτι.

      • Μην αποθηκεύετε την μπαταρία σε εξωτερικούς χώρους ή σε οχήματα.

    Προετοιμασία του μηχανήματος για λειτουργία

    1. Φορτίστε την μπαταρία μέχρι η αριστερά φωτεινή ένδειξη στον φορτιστή να γίνει πράσινη ή και οι 4 ενδεικτικές λυχνίες LED στην μπαταρία να γίνουν πράσινες.

    2. Τοποθετήστε την μπαταρία στο μηχάνημα. νατρέξτε στην ενότητα Τοποθέτηση της μπαταρίας στο μηχάνημα.

    Επίλυση προβλημάτων

    Εκτελείτε μόνο τα βήματα που περιγράφονται σε αυτές τις οδηγίες. Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή εξουσιοδοτημένο διανομέα της Toro για να ολοκληρώσει κάθε άλλη εργασία επιθεώρησης, συντήρησης και επισκευής.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Το μηχάνημα δεν παίρνει μπρος.
    1. Η μπαταρία δεν έχει εφαρμόσει πλήρως στο μηχάνημα.
    2. Η μπαταρία δεν είναι φορτισμένη.
    3. Η μπαταρία είναι χαλασμένη.
    4. Το μηχάνημα έχει κάποιο άλλο ηλεκτρολογικό πρόβλημα.
    1. φαιρέστε και τοποθετήστε ξανά την μπαταρία στο μηχάνημα, φροντίζοντας να έχει εφαρμόσει πλήρως και να έχει ασφαλίσει στη θέση της.
    2. φαιρέστε την μπαταρία από το μηχάνημα και φορτίστε την.
    3. ντικαταστήστε την μπαταρία.
    4. Επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή εξουσιοδοτημένο διανομέα της Toro.
    Δεν είναι δυνατή η συνεχόμενη λειτουργία του μηχανήματος.
    1. Υπάρχει υγρασία στους πόλους της μπαταρίας.
    2. Η μπαταρία δεν έχει εφαρμόσει πλήρως στο μηχάνημα.
    1. φήστε τη μπαταρία να στεγνώσει ή σκουπίστε την.
    2. φαιρέστε και τοποθετήστε ξανά την μπαταρία στο μηχάνημα, φροντίζοντας να έχει εφαρμόσει πλήρως και να έχει ασφαλίσει στη θέση της.
    Το μηχάνημα δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ.
    1. Η φόρτιση της μπαταρίας είναι υπερβολικά χαμηλή.
    2. Οι αεραγωγοί είναι βουλωμένοι.
    1. φαιρέστε την μπαταρία από το μηχάνημα και φορτίστε πλήρως την μπαταρία.
    2. Καθαρίστε τους αεραγωγούς.
    Η μπαταρία εκφορτίζεται γρήγορα.
    1. Η θερμοκρασία της μπαταρίας είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το προβλεπόμενο θερμοκρασιακό εύρος.
    1. Μετακινήστε την μπαταρία σε σημείο που είναι στεγνό και η θερμοκρασία είναι μεταξύ 5°C και 40°C.
    Ο φορτιστής μπαταρίας δεν λειτουργεί.
    1. Η θερμοκρασία του φορτιστή μπαταρίας είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το προβλεπόμενο θερμοκρασιακό εύρος.
    2. Η πρίζα στην οποία είναι τοποθετημένος ο φορτιστής μπαταρίας δεν παίρνει ρεύμα.
    1. γάλτε τον φορτιστή από την πρίζα και μετακινήστε τον σε σημείο που είναι στεγνό και η θερμοκρασία είναι μεταξύ 5°C και 40°C.
    2. πευθυνθείτε σε αδειούχο ηλεκτρολόγο για να επισκευάσει την πρίζα.
    Η φωτεινή ένδειξη LED στον φορτιστή μπαταρίας είναι κόκκινη.
    1. Η θερμοκρασία του φορτιστή μπαταρίας ή/και της μπαταρίας είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το προβλεπόμενο θερμοκρασιακό εύρος.
    1. γάλτε τον φορτιστή από την πρίζα και μετακινήστε τον φορτιστή και την μπαταρία σε σημείο που είναι στεγνό και η θερμοκρασία είναι μεταξύ 5°C και 40°C.
    Η φωτεινή ένδειξη LED στον φορτιστή μπαταρίας είναι κόκκινη και αναβοσβήνει.
    1. Υπάρχει σφάλμα στην επικοινωνία μεταξύ της μπαταρίας και του φορτιστή.
    2. Η μπαταρία είναι εξασθενημένη.
    1. φαιρέστε την μπαταρία από τον φορτιστή, βγάλτε τον φορτιστή από την πρίζα και περιμένετε 10 δευτερόλεπτα. Ξαναβάλτε τον φορτιστή στην πρίζα και τοποθετήστε την μπαταρία στον φορτιστή. Εάν η φωτεινή ένδειξη LED στον φορτιστή εξακολουθεί να είναι κόκκινη και να αναβοσβήνει, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία. Εάν μετά από 2 προσπάθειες η φωτεινή ένδειξη LED στον φορτιστή εξακολουθεί να είναι κόκκινη και να αναβοσβήνει, απορρίψτε την μπαταρία σε ειδικό κάδο ανακύκλωσης μπαταριών.
    2. πορρίψτε κατάλληλα την μπαταρία σε ειδικό κάδο ανακύκλωσης μπαταριών.
    Στο μηχάνημα ή στον κινητήρα παρατηρούνται υπερβολικοί κραδασμοί..
    1. Στην κάτω πλευρά του περιβλήματος του μηχανήματος υπάρχουν κομμένα χόρτα και ξένα υλικά.
    2. Τα μπουλόνια στερέωσης του κινητήρα έχουν λασκάρει.
    3. Το μπουλόνι του δίσκου κοπής έχει λασκάρει.
    1. Καθαρίστε την κάτω πλευρά του περιβλήματος του μηχανήματος.
    2. Σφίξτε τα μπουλόνια στερέωσης του κινητήρα.
    3. Σφίξτε το μπουλόνι του δίσκου κοπής.
    Το μηχάνημα παράγει ένα ηχητικό σήμα.
    1. Η μπαταρία δεν είναι φορτισμένη.
    2. Το μηχάνημα πιέζεται υπερβολικά.
    3. Το μηχάνημα έχει κάποιο άλλο ηλεκτρολογικό πρόβλημα.
    1. φαιρέστε την μπαταρία από το μηχάνημα και φορτίστε την.
    2. Ρυθμίστε μεγαλύτερο ύψος κοπής και κινηθείτε με πιο αργό ρυθμό κατά την κοπή.
    3. Εφαρμόστε και τις υπόλοιπες ενέργειες επίλυσης προβλημάτων και, εφόσον η ηχητική ειδοποίηση εξακολουθεί να ηχεί, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.
    Η ποιότητα της κοπής έπεσε ή δεν είναι ικανοποιητική.
    1. Η λεπίδα έχει στομώσει.
    2. Στην πλατφόρμα κοπής έχουν επικαθίσει ξένα υλικά.
    1. κονίστε ή αντικαταστήστε τη λεπίδα.
    2. Καθαρίστε την κάτω πλευρά του μηχανήματος.
    Η κοπή δεν είναι ομοιόμορφη.
    1. Χρησιμοποιείτε επαναλαμβανόμενα τον ίδιο τύπο κοπής.
    2. Στην κάτω πλευρά του περιβλήματος του μηχανήματος υπάρχουν κομμένα χόρτα και ξένα υλικά.
    1. λλάξτε τον τύπο κοπής.
    2. Καθαρίστε την κάτω πλευρά του περιβλήματος του μηχανήματος.
    Η κοπή δεν είναι ομοιόμορφη.
    1. Η λεπίδα έχει στομώσει.
    2. Χρησιμοποιείτε επαναλαμβανόμενα τον ίδιο τύπο κοπής.
    3. Στην κάτω πλευρά του περιβλήματος του μηχανήματος υπάρχουν κομμένα χόρτα και ξένα υλικά.
    4. Το μηχάνημα έχει κάποιο πρόβλημα ηλεκτρολογικής φύσης.
    1. κονίστε ή αντικαταστήστε τη λεπίδα.
    2. λλάξτε τον τύπο κοπής.
    3. Καθαρίστε την κάτω πλευρά του περιβλήματος του μηχανήματος.
    4. Επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή εξουσιοδοτημένο διανομέα της Toro.