Johdanto

Tämä kone on ajettava kelateräruohonleikkuri, joka on tarkoitettu ammattimaiseen kaupalliseen käyttöön. Se on tarkoitettu pääasiassa viheralueiden ruohonleikkuuseen. Tuotteen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta oppisit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Osoitteessa www.Toro.com on lisätietoja, jos tarvitset esimerkiksi turvallisuuteen liittyviä vinkkejä, käyttökoulutukseen liittyviä materiaaleja, tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai jos haluat rekisteröidä tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteen malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Kuva 1 näyttää laitteen malli ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Skannaamalla sarjanumerokilvessä (jos varusteena) olevan QR-koodin mobiililaitteella saat tuotetietoja sekä takuu- ja varaosatietoja.

g419553

Tässä käyttöoppaassa esiintyvä varoitusmerkintä (Kuva 2) ilmaisee vaaratilannetta, josta saattaa olla seurauksena vakava tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään.

g000502

Tässä käyttöoppaassa käytetään kahta termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Tämä tuote on asiaankuuluvien eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on erillisessä tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Kalifornian lain (California Public Resource Code) pykälät 4442 ja 4443 kieltävät tämän moottorin käytön metsä-, pensaikko- tai ruohopeitteisillä mailla, jos moottoria ei ole varustettu pykälässä 4442 mainitulla hyvässä käyttökunnossa pidetyllä kipinänsammuttimella tai jos moottoria ei ole suojattu, varustettu ja huollettu palovaaran ehkäisemiseksi.

Mukana toimitettavassa moottorin käyttöoppaassa on USA:n ympäristönsuojeluelimen EPA:n (Environmental Protection Agency) ja Kalifornian päästöjen hallintaa koskevien määräysten päästöjärjestelmiä, kunnossapitoa ja takuuta koskevia tietoja. Käyttöoppaita voi tilata moottorin valmistajalta.

Vaara

KALIFORNIA

Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Dieselmoottorin tuottamat pakokaasut ja jotkin niiden aineosat sisältävät kemikaaleja, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Akun liitännät, navat ja niihin liittyvät lisävarusteet sisältävät lyijyä ja lyijy-yhdisteitä, joiden tiedetään aiheuttavan syöpää ja haittaavan lisääntymistä. Pese kädet, kun olet käsitellyt näitä osia.

Tämän tuotteen käyttäminen voi altistaa kemikaaleille, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Turvaohjeet

Yleinen turvallisuus

Tämä tuote voi katkaista jalan tai käden sekä singota esineitä.

  • Lue ja sisäistä tämän käyttöoppaan sisältö ennen moottorin käynnistämistä.

  • Koneen käyttö vaatii käyttäjän täyden huomion. Jos käyttäjän huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkilö- tai omaisuusvahinko.

  • Älä laita käsiä tai jalkoja koneen liikkuvien osien lähelle.

  • Älä käytä konetta ilman paikallaan olevia ja asianmukaisesti toimivia suojuksia ja muita suojalaitteita.

  • Älä päästä sivullisia ja lapsia käyttöalueelle. Älä anna lasten käyttää konetta.

  • Sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

Laitteen asiaton käyttö tai huolto voi aiheuttaa tapaturman. Vähennä loukkaantumisriskiä noudattamalla näitä turvallisuusohjeita ja huomioimalla aina varoitusmerkki Graphic, joka tarkoittaa varoitusta, vaaraa tai hengenvaaraa – henkilöturvallisuusohjeet. Ohjeiden laiminlyönti saattaa johtaa henkilövahinkoon tai kuolemaan.

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decalbatterysymbols
decal93-6696
decal93-7272
decal106-6754
decal110-9642
decal120-4158
decal133-8062
decal136-2159
decal136-3702
decal137-8127
decal133-2930

CE-koneet

decal133-2931
decal145-2483
decal145-2519
decal145-2573

Käyttöönotto

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Koneen valmistelu

  1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt alas ja kytke seisontajarru.

  2. Sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

  3. Tarkista rengaspaineet ennen käyttöä. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

    Note: Renkaat on ylitäytetty kuljetusta varten. Säädä rengaspaine ennen koneen käyttöä.

  4. Tarkista hydraulinesteen määrä. Katso kohta Hydraulinesteen määrän tarkistus.

  5. Rasvaa kone. Katso kohta Laakerien ja holkkien rasvaus.

    Important: Koneen rasvauksen laiminlyönti saattaa aiheuttaa tärkeiden osien ennenaikaisen vioittumisen.

  6. Avaa konepelti ja tarkista jäähdytysnesteen määrä. Katso kohta Jäähdytysnesteen määrän tarkistus.

  7. Tarkista moottoriöljyn määrä ja sulje konepelti salvalla. Katso kohta Moottoriöljyn määrän tarkistus.

    Note: Moottorin kampikammiossa on toimitettaessa öljyä. Öljymäärä on kuitenkin tarkistettava ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä ja sen jälkeen.

Säätövarren asennon säätö

Säätövarren asentoa voi säätää käyttömukavuuden parantamiseksi.

  1. Löysää kaksi pulttia, jotka kiinnittävät säätövarren kiinnikkeeseen (Kuva 3).

    g004152
  2. Kierrä säätövarsi haluttuun asentoon ja kiristä kaksi pulttia.

Leikkuuyksiköiden asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Oikeanpuoleinen etuletkunohjain1
Vasemmanpuoleinen etuletkunohjain1

Koneen valmistelu

  1. Irrota kelamoottorit kuljetustuista.

  2. Irrota kuljetustuet ja hävitä ne.

  3. Irrota jokaisen leikkuuyksikön nostovarresta lukkotappi, joka kiinnittää suojuksen nostovarren tapin haarukkapäähän, ja irrota suojus (Kuva 4).

    g003975

Leikkuuyksiköiden valmistelu

  1. Ota leikkuuyksiköt pois pahvilaatikoista.

  2. Kokoa ja säädä leikkuuyksikön käyttöoppaan ohjeiden mukaan.

  3. Varmista, että vastapaino (Kuva 5) asennetaan leikkuuyksikön oikeaan päähän leikkuuyksikön käyttöoppaan ohjeiden mukaan.

    g003320

Nurmentasausjousen sijoittaminen ja letkunohjaimen asennus

Leikkuuyksikkö 4
g375671
  1. Jos sokka on asennettu tasausjousen tangon takareikään, irrota sokka ja aseta se kannattimen viereiseen reikään (Kuva 7).

    g375689
  2. Irrota kaksi laippalukkomutteria (⅜ tuumaa) ja kaksi lukkopulttia (⅜ × 1-¼ tuumaa), jotka kiinnittävät nurmentasausjousen kannattimen leikkuuyksikön runkoon (Kuva 8).

    g375690
  3. Irrota laippalukkomutteri (⅜ tuumaa), joka kiinnittää nurmentasausjousen kantaruuvin kannatinrungon oikeaan kielekkeeseen, ja irrota tasausjousi leikkuuyksiköstä (Kuva 9).

    Note: Älä irrota hammastettua laippamutteria kantaruuvista.

    g375691
  4. Asenna nurmentasausjousen kantaruuvi kannatinrungon oikeaan kielekkeeseen (Kuva 10) laippalukkomutterilla (⅜ tuumaa).

    g375694
  5. Kohdista vasemman letkunohjaimen tapit leikkuuyksikön rungossa ja nurmentasausjousen kannattimessa oleviin reikiin (Kuva 11).

    Note: Letkunohjaimen tukilenkki suuntautuu kohti koneen keskiosaa.

    g375687
  6. Asenna letkunohjain ja nurmentasausjousen kannatin leikkuuyksikön runkoon kahdella laippalukkomutterilla (⅜ tuumaa).

  7. Kiristä lukkomutterit ja pultit momenttiin 37–45 N·m.

Letkunohjaimen asennus

Leikkuuyksikkö 5
g375672
  1. Jos sokka on asennettu tasausjousen tangon takareikään, irrota sokka ja aseta se kannattimen viereiseen reikään (Kuva 12).

    g375689
  2. Irrota kaksi laippalukkomutteria (⅜ tuumaa) ja kaksi lukkopulttia (⅜ × 1-¼ tuumaa), jotka kiinnittävät nurmentasausjousen kannattimen leikkuuyksikön runkoon (Kuva 14).

    g375690
  3. Kohdista oikean letkunohjaimen tapit leikkuuyksikön rungossa ja nurmentasausjousen kannattimessa oleviin reikiin (Kuva 15).

    Note: Varmista, että letkunohjaimen tukilenkki suuntautuu kohti koneen keskiosaa.

    g375688
  4. Asenna letkunohjain ja nurmentasausjousen kannatin leikkuuyksikön runkoon kahdella laippalukkomutterilla (⅜ tuumaa).

  5. Kiristä lukkomutterit momenttiin 37–45 N·m.

Nurmentasausjousen säätö

Leikkuuyksikkö 2
g379514
  1. Jos sokka on asennettu tasausjousen tangon takareikään, irrota sokka ja aseta se kannattimen viereiseen reikään (Kuva 17).

    g375689
  2. Irrota kaksi laippalukkomutteria (⅜ tuumaa) ja kaksi lukkopulttia (⅜ × 1-¼ tuumaa), jotka kiinnittävät nurmentasausjousen kannattimen leikkuuyksikön runkoon (Kuva 18).

    g375690
  3. Irrota laippalukkomutteri (⅜ tuumaa), joka kiinnittää nurmentasausjousen kantaruuvin kannatinrungon oikeaan kielekkeeseen, ja irrota tasausjousi leikkuuyksiköstä (Kuva 19).

    Note: Älä irrota hammastettua laippamutteria kantaruuvista.

    g375691
  4. Asenna nurmentasausjousen kantaruuvi kannatinrungon oikeaan kielekkeeseen (Kuva 20) laippalukkomutterilla (⅜ tuumaa).

    g375694
  5. Kohdista nurmentasausjousen kannattimen reiät leikkuuyksikön rungon reikiin (Kuva 21).

    Note: Letkunohjaimen tukilenkki suuntautuu kohti koneen keskiosaa.

    g378789
  6. Asenna nurmentasausjousen kannatin leikkuuyksikön runkoon kahdella lukkopultilla (⅜ × 1-¼ tuumaa) ja kahdella laippalukkomutterilla (⅜ tuumaa).

  7. Kiristä lukkomutterit ja pultit momenttiin 37–45 N·m.

Tukitelineen asennus

Asenna jokaisessa leikkuuyksikössä tukiteline ketjukiinnikkeeseen lukkotapilla (Kuva 22).

g004144

Etuleikkuuyksiköiden asennus nostovarsiin

  1. Liu’uta leikkuuyksikkö nostovarren alle (Kuva 23).

    g375274
  2. Asenna tapin haarukkapää kannattimen akseliin.

  3. Asenna suojus tapin haarukkapäähän ja kohdista kannattimen akselin, tapin haarukkapään ja suojuksen reiät.

  4. Kiinnitä suojus ja kannattimen akseli tapin haarukkapäähän lukkotapilla.

  5. Lukitse leikkuuyksikön kääntölaakeri ruohon leikkaamiseksi rinteessä; katso Leikkuuyksikön kääntölaakerin lukitseminen ruohon leikkaamiseksi rinteessä.

Takaleikkuuyksiköiden asennus nostovarsiin

1,2 cm:iin tai korkeampaan leikkuukorkeuteen säädetyt leikkuuyksiköt
  1. Liu’uta leikkuuyksikkö nostovarren alle (Kuva 24).

    g375252
  2. Asenna tapin haarukkapää kannattimen akseliin.

  3. Asenna suojus tapin haarukkapäähän ja kohdista kannattimen akselin, tapin haarukkapään ja suojuksen reiät.

  4. Kiinnitä kääntyvän varren akseli ja suojus kannatinrungon akseliin lukkotapilla.

  5. Lukitse leikkuuyksikön kääntölaakeri ruohon leikkaamiseksi rinteessä; katso Leikkuuyksikön kääntölaakerin lukitseminen ruohon leikkaamiseksi rinteessä.

  6. Toista vaiheet 1 ja 2 toiselle takaleikkuuyksikölle.

Takaleikkuuyksiköiden asennus nostovarsiin

1,2 cm:iin tai matalampaan leikkuukorkeuteen säädetyt leikkuuyksiköt
  1. Irrota lukitussokka ja aluslaatta, joilla tapin haarukkapää on kiinni nostovarressa, ja liu’uta akseli irti nostovarresta (Kuva 25).

    g375236
  2. Asenna tapin haarukkapää kannattimen akseliin (Kuva 26).

    g375237
  3. Asenna suojus tapin haarukkapäähän ja kohdista kannattimen akselin, tapin haarukkapään ja suojuksen reiät.

  4. Kiinnitä tapin haarukkapää ja suojus kannattimen akseliin lukkotapilla.

  5. Lukitse leikkuuyksikön kääntölaakeri ruohon leikkaamiseksi rinteessä; katso Leikkuuyksikön kääntölaakerin lukitseminen ruohon leikkaamiseksi rinteessä.

  6. Liu’uta leikkuuyksikkö nostovarren alle (Kuva 27).

    g375239
  7. Työnnä tapin haarukkapää nostovarteen ja kiinnitä se lukitussokalla ja aluslaatalla.

  8. Toista vaiheet 1–7 toiselle takaleikkuuyksikölle.

Leikkuuyksikön kääntölaakerin lukitseminen ruohon leikkaamiseksi rinteessä

Lukitse leikkuuyksikön kääntölaakerit, jotta leikkuuyksiköt eivät pääse kääntymään alamäen suuntaan leikattaessa rinteessä. Lukitse leikkuuyksikkö käyttämällä tapin haarukkapäässä olevaa reikää (Kuva 28). Käytä uraa, jos leikkuuyksikköä halutaan ohjata.

g375251

Leikkuuyksikön nostovarren ketjujen asennus

Kiinnitä nostovarren ketju ketjukiinnikkeeseen lukkotapilla (Kuva 29).

Note: Käytä leikkuuyksikön käyttöoppaassa määritettyä määrää rengaslinkkejä.

g003948

Kelamoottorien asennus

  1. Päällystä kelamoottorin ura-akseli puhtaalla rasvalla.

  2. Voitele kelamoottorin O-rengas ja asenna se moottorin laippaan.

  3. Asenna moottori kiertämällä sitä myötäpäivään niin, että moottorin laipat eivät koske pultteihin (Kuva 30).

    g004127
  4. Kierrä moottoria vastapäivään, kunnes laipat ympäröivät pultit. Kiristä sitten pultit.

    Important: Varmista, että kelamoottorin letkut eivät ole vääntyneet, mutkalla tai vaarassa joutua puristuksiin.

  5. Kiristä kiinnityspultit momenttiin 37–45 N·m.

Leikkuuyksikön tukitelineen käyttö

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Leikkuuyksikön tukiteline1

Jos leikkuuyksikköä on kallistettava kiinteän terän / kelan esiin saamiseksi, nosta leikkuuyksikön takaosa tukitelineen varaan siten, että runkopalkin säätöruuvien takaosan mutterit eivät nojaa työpintaan (Kuva 31).

g003985

Kiinnitä tukiteline ketjukiinnikkeeseen lukkotapilla (Kuva 32).

g004144

Konepellin lukon (CE) asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Konepellin lukko, tiiviste ja vastamutteri1
Aluslaatta1
  1. Irrota salpa ja nosta konepelti.

  2. Irrota kuminen läpivientisuojus konepellin vasemmalla puolella olevasta aukosta (Kuva 33).

    g004143
  3. Varmista, että tiiviste on kiinni konepellin lukossa (Kuva 34).

    g375326
  4. Irrota mutteri lukosta.

  5. Työnnä salvan koukkupää konepellin ulkopuolelta konepellissä olevan aukon läpi.

    Note: Tiiviste kohdistetaan konepellin ulkopuolen tasalle.

  6. Kiinnitä lukko konepellin sisäpuolelta konepeltiin aluslaatalla ja mutterilla.

  7. Sulje konepelti ja varmista käyttämällä mukana toimitettua konepellin salpa-avainta, että lukon koukku kiinnittyy rungon hakaan lukittaessa.

CE-tarrojen asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

CE-tarra1
Valmistusvuoden tarra1
Varoitustarra1

CE-tarran asennus

  1. Puhdista konepellin pinta lukon vierestä spriillä ja puhtaalla liinalla ja anna pinnan kuivua (Kuva 35).

    g419590
  2. Irrota CE-tarran tausta.

  3. Kiinnitä tarra konepeltiin.

Valmistusvuoden tarran kiinnitys

  1. Puhdista lattiakannattimen pinta sarjanumerokilven vierestä spriillä ja puhtaalla liinalla ja anna kannattimen kuivua (Kuva 36).

    g375339
  2. Irrota tarran tausta.

  3. Kiinnitä tarra lattiakannattimeen.

CE-varoitustarran kiinnitys

  1. Puhdista varoitustarran pinta spriillä ja puhtaalla liinalla ja anna tarran kuivua (Kuva 37).

    g383678
  2. Irrota CE-varoitustarran tausta.

  3. Kiinnitä CE-varoitustarra olemassa olevan tarran päälle.

Laitteen yleiskatsaus

g216864
g383547
g383839

Autotyyppinen kaasu

Note: Tässä koneessa ei ole vipua tai kytkintä moottorin nopeuden säätämiseksi.

Kun voimanulosotto kytketään käyttöön kelojen pyörimisen käynnistämiseksi, kone vaihtaa automaattisesti moottorin nopeuden korkealle joutokäynnille ja pysyy siinä nopeudessa, kunnes kelat vapautetaan.

Kun voimanulosotto ei ole kytkettynä, koneen kaasu määräytyy ajopolkimen asennon mukaan auton kaasuvivun tapaan.

Ajopoljin

Ajopoljin (Kuva 40) ohjaa käyttöä eteen- ja taaksepäin. Polkimen yläosaa painamalla kone liikkuu eteenpäin ja polkimen alaosaa painamalla taaksepäin.

Note: Hätäjarrutuksissa ota jalka pois ajopolkimelta ja käännä sitten seisontajarrun kytkin etuasentoon (Kuva 39).

Vakionopeussäätimen kytkin

Vakionopeussäätimen kytkimessä on kolme asentoa: POIS, PääLLä ja KYTKETTY.

Ota vakionopeussäädin käyttöön kääntämällä kytkin keskiasentoon.

Kytke vakionopeussäädin kääntämällä kytkin hetkeksi etuasentoon. Kun vakionopeussäädin on kytketty, vakionopeussäätimen näyttö tulee näkyviin tietokeskuksessa. Säädä vakionopeussäätimen nopeutta tietokeskuksen painikkeilla 0,8 km/h:n välein.

Ohjauspyörän kallistuspoljin

Kun haluat kallistaa ohjauspyörää itseesi päin, paina poljin (Kuva 40) alas ja vedä ohjauspyörä haluamaasi asentoon. Vapauta sitten poljin.

Avainkytkin

Avainkytkimessä (Kuva 39) on kolme asentoa: PYSäYTYS, KäYNNISSä/ESILäMMITYS ja KäYNNISTYS.

Voimanulosoton (PTO) kytkin

Kun voimanulosoton kytkin on kytkettynä, kone on LEIKKUUTILASSA, mikä mahdollistaa ajamisen enimmillään 13 km/h:n nopeudella, kun enimmäisnopeutta ei ole rajoitettu.

Kun voimanulosoton kytkin ei ole kytkettynä (Kuva 41), kone on KULJETUSTILASSA, mikä mahdollistaa ajamisen enimmillään 16 km/h:n nopeudella, kun enimmäisnopeutta ei ole rajoitettu.

Note: Määritä kunkin tilan enimmäisnopeus tietokeskuksen suojattujen valikoiden avulla.

g424477

Seisontajarru

Kytke seisontajarru (Kuva 39) kääntämällä kytkin etuasentoon konsolissa. Kytkimen punainen valo syttyy, kun kytkin on asetettu. Vapauta seisontajarru kääntämällä kytkin taka-asentoon.

Kun seisontajarru kytketään, pito hidastaa nopeutta automaattisesti ajopolkimen asennosta riippumatta ja kytkee seisontajarrun heti, kun kone pysähtyy.

Kun moottori on sammutettu ja kone on paikallaan, seisontajarru kytkeytyy seisontajarrukytkimen asennosta riippumatta.

Leikkuunohjausvipu

Tällä vivulla (Kuva 39) nostetaan ja lasketaan leikkuuyksiköitä.

Laske leikkuuyksiköt työntämällä vipu etuasentoon. Kun voimanulosoton kytkin on KYTKETTYNä, kone on LEIKKUUTILASSA ja leikkuuyksiköt alkavat pyöriä, kun ne lasketaan.

Note: Varmista, että lasket leikkuuyksiköt sen jälkeen, kun voimanulosoton kytkin on kytkeytynyt, jotta leikkuuyksiköt käynnistyvät. Jos leikkuuyksiköt lasketaan ennen voimanulosoton kytkimen kytkeytymistä, ne eivät ala pyöriä.

Nosta leikkuuyksiköt ylös ääriasentoon vetämällä vipu taka-asentoon. Kun leikkuuyksiköt on nostettu ja voimanulosoton kytkin on vapautettu, kone on KULJETUSTILASSA.

Nosta leikkuuyksiköt osittain kääntymisasentoon vetämällä vipu hetkeksi taka-asentoon.

Tietokeskus

Tietokeskuksen LCD-näytössä on tietoja koneen käyttötilasta, vianmääritystietoja ja muita koneeseen liittyviä tietoja (Kuva 39).

Näytössä näkyvät näytöt riippuvat valituista painikkeista. Kunkin painikkeen käynnistämä toiminto vaihtelee tilanteen mukaan.

Ajovalojen kytkin

Sytytä ajovalot kääntämällä kytkin yläasentoon (Kuva 39).

Hydraulisuodattimen rajoitinilmaisin

Hydraulisuodattimen rajoitinilmaisin ilmoittaa, kun hydraulisuodattimet on vaihdettava. Katso kohta Hydraulisuodattimien vaihto.

g004132

Pistorasia

Pistorasia (Kuva 43) on 12 V:n virtalähde elektronisille laitteille.

g419730

Istuimen ohjaimet

g419753

Painon säädin

Käännä painon säädintä, kunnes painosi näkyy painomittarin ikkunassa.

Korkeuden säädin

Muuta istuimen korkeutta kääntämällä korkeuden säädintä.

Istuimen säätövipu

Siirrä istuinta eteen- ja taaksepäin vetämällä istuimen säätövivusta (Kuva 44). Lukitse istuin paikalleen vapauttamalla vipu.

Läppäysvivut

Läppäysvivuilla läpätään keloja yhdessä leikkuunohjausvivun kanssa (Kuva 45).

g021209

Note: Ominaisuuksia ja rakennetta voidaan muuttaa ilmoittamatta.

Kuljetusleveys

233 cm

Leikkuuleveys

254 cm

Pituus

282 cm

Korkeus

160 cm

Paino (nesteiden ja 8-teräisten leikkuuyksiköiden kanssa)

1420 kg

Moottori

Yanmar 43 hv

Polttoainesäiliön tilavuus

53 litraa

Kuljetusnopeus

0–16 km/h

Leikkuunopeus

0–13 km/h

Lisätarvikkeet/lisävarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyväksytyistä lisälaitteista ja -varusteista.

Käytä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

Käyttö

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Ennen käyttöä

Turvallisuus ennen käyttöä

Yleinen turvallisuus

  • Älä anna lasten tai kouluttamattomien henkilöiden käyttää tai huoltaa laitetta. Paikalliset säännökset saattavat asettaa rajoituksia käyttäjän iälle. Omistaja vastaa käyttäjien ja mekaanikkojen koulutuksesta.

  • Tutustu laitteen turvallisen käytön ohjeisiin, ohjauslaitteisiin ja turvamerkintöihin.

  • Suorita seuraavat toimenpiteet ennen käyttäjän paikalta poistumista:

    • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    • Vapauta ja laske leikkuuyksiköt.

    • Kytke seisontajarru.

    • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    • Anna koneen jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

  • Selvitä, kuinka koneen saa pysäytettyä ja moottorin sammutettua nopeasti.

  • Älä käytä konetta ilman paikallaan olevia ja asianmukaisesti toimivia suojuksia ja muita suojalaitteita.

  • Tarkasta aina ennen leikkaamista, että leikkuuyksiköt ovat hyvässä käyttökunnossa.

  • Tarkasta koneen käyttöalue ja poista siltä kaikki esineet, joita kone voi singota.

  • Tämä tuote luo sähkömagneettisen kentän. Jos käytät implantoitavaa elektronista lääkinnällistä laitetta, ota yhteys terveydenhuollon ammattilaiseen ennen tämän tuotteen käyttöä.

Polttoaineturvallisuus

  • Käsittele polttoainetta erittäin varovasti. Se on tulenarkaa, ja höyryt räjähtävät herkästi.

  • Sammuta savukkeet, sikarit, piiput ja muut sytytyslähteet.

  • Käytä vain hyväksyttyä polttoaineastiaa.

  • Älä irrota polttoainesäiliön korkkia tai täytä polttoainesäiliötä moottorin ollessa käynnissä tai kuuma.

  • Älä lisää tai tyhjennä polttoainetta suljetussa tilassa.

  • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

  • Jos polttoainetta roiskuu, älä yritä käynnistää moottoria. Vältä luomasta minkäänlaisia kipinälähteitä, ennen kuin polttoainehöyryt ovat hälvenneet.

Päivittäisen huollon suorittaminen

HuoltoväliHuoltotoimenpide
Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista, että turvavöissä ei ole kulumia, viiltoja tai muita vaurioita. Vaihda turvavyöt, jos jokin niiden osa ei toimi kunnolla.
  • Suorita kohdan osassa ”Ennen jokaista käyttökertaa tai päivittäin” mainitut toimet ennen koneen käynnistystä päivittäin.

    Polttoainesäiliön täyttö

    Polttoainesäiliön tilavuus

    53 litraa

    Polttoaineen tiedot

    Important: Käytä vain erittäin vähärikkistä dieselpolttoainetta. Suuremman rikkipitoisuuden polttoaine haurastuttaa hapetuskatalysaattoria, mikä aiheuttaa käyttöongelmia ja lyhentää moottorin osien käyttöikää.Seuraavien varoitusten laiminlyönti saattaa vaurioittaa moottoria.

    • Dieselpolttoaineen sijasta ei saa käyttää paloöljyä tai bensiiniä.

    • Dieselpolttoaineeseen ei saa sekoittaa paloöljyä tai käytettyä moottoriöljyä.

    • Polttoainetta ei sää säilyttää säiliöissä, joiden sisäpinta on sinkitty.

    • Polttoaineen lisäaineita ei saa käyttää.

    Petrodiesel

    Setaaniluku: 45 tai korkeampi

    Rikkipitoisuus: Erittäin vähärikkinen (<15 ppm)

    Polttoainetaulukko

    Dieselpolttoaineen tiedotSijainti
    ASTM D975Yhdysvallat
    Nro 1-D S15
    Nro 2-D S15
    EN 590Euroopan unioni
    ISO 8217 DMXKansainvälinen
    JIS K2204, luokitus nro 2Japani
    KSM-2610Korea
    • Käytä vain puhdasta, tuoretta dieselpolttoainetta tai biodieselpolttoaineita.

    • Jotta polttoaine olisi tuoretta, osta sitä vain 180 päivän tarpeeseen.

    Käytä kesälaatuista dieselpolttoainetta (nro 2-D) yli –7 °C:n lämpötiloissa ja talvilaatuista dieselpolttoainetta (nro 1-D tai nro 1-D / nro 2-D -seosta) alle –7 °C:n lämpötiloissa.

    Note: Talvilaatuisen polttoaineen leimahduspiste on alhaisempi, ja sen kylmävirtausominaisuudet helpottavat käynnistystä ja vähentävät polttoainesuodattimen tukkeutumista.Kesälaatuisen polttoaineen käyttö lämpötilan ollessa yli –7 °C pidentää polttoainepumpun käyttöikää ja antaa talvilaatuista polttoainetta enemmän tehoa.

    Biodiesel

    Tässä laitteessa voidaan käyttää myös polttoaineseosta, jossa on enintään 20 % biodieseliä ja 80 % petrodieseliä (B20).

    Rikkipitoisuus: Erittäin vähärikkinen (<15 ppm)

    Biodieselpolttoaineen tiedot: ASTM D6751 tai EN 14214

    Polttoaineseoksen tiedot: ASTM D975, EN 590 tai JIS K2204

    Important: Petrodieselosuuden rikkipitoisuuden on oltava erittäin alhainen.

    Noudata seuraavia varo-ohjeita:

    • Biodieselseokset voivat vahingoittaa maalattuja pintoja.

    • Käytä kylmällä säällä korkeintaan B5-seosta (biodieselpitoisuus 5 %).

    • Tarkkaile polttoaineen kanssa kosketuksiin joutuvia tiivisteitä ja letkuja, sillä ne voivat haurastua ajan mittaan.

    • Polttoainesuodattimeen voi muodostua tukoksia jonkin aikaa biodieselseosten käytön aloittamisen jälkeen.

    • Lisätietoja biodieselistä saa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    Polttoaineen lisäys

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    2. Puhdista polttoainesäiliön korkin ympäristö puhtaalla liinalla.

    3. Irrota polttoainesäiliön korkki (Kuva 46).

      g021210
    4. Lisää polttoainetta säiliöön, kunnes pinta on 6–13 mm täyttökaulan alareunan alapuolella.

    5. Aseta polttoainesäiliön korkki tiukasti paikalleen, kun olet täyttänyt säiliön.

      Note: Täytä polttoainesäiliö aina käytön jälkeen, jos mahdollista. Tämä estää kosteutta tiivistymästä polttoainesäiliön sisälle.

    Turvakytkinten tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkasta turvakytkimet.
  • Varoitus

    Jos turvakytkimet ovat irronneet tai vaurioituneet, kone saattaa toimia odottamattomalla tavalla ja aiheuttaa henkilövahinkoja.

    • Älä kajoa turvakytkimiin.

    • Tarkista turvakytkimien toimivuus päivittäin ja vaihda mahdolliset vaurioituneet kytkimet ennen koneen käyttämistä.

    Important: Jos jokin koneen lukituskytkimistä ei toimi, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    Laitteen valmistelu

    1. Aja kone hitaasti avoimelle alueelle.

    2. Laske leikkuuyksiköt, sammuta moottori ja kytke seisontajarru.

    Ajopolkimen ja käynnistyksen turvajärjestelmän tarkistus

    1. Istu käyttäjän istuimelle.

    2. Kytke seisontajarru.

    3. Paina voimanulosoton kytkin VAPAUTETTU-asentoon.

    4. Paina ajopoljinta.

    5. Käännä avain KäYNNISTYS-asentoon.

      Note: Käynnistysmoottori ei saa käynnistää moottoria, kun ajopoljinta painetaan.

    Voimanulosoton ja käynnistyksen turvajärjestelmän tarkistus

    1. Istu käyttäjän istuimelle.

    2. Nosta voimanulosoton kytkin KYTKETTY-asentoon.

    3. Käännä avain KäYNNISTYS-asentoon.

      Note: Moottori ei saa käynnistyä, kun voimanulosoton kytkin on KYTKETTY-asennossa.

    Voimanulosoton käynnistymisen turvajärjestelmän tarkistus

    1. Istu käyttäjän istuimelle.

    2. Paina voimanulosoton kytkin VAPAUTETTU-asentoon.

    3. Käynnistä moottori.

    4. Nosta voimanulosoton kytkin KYTKETTY-asentoon.

    5. Kytke voimanulosotto laskemalla leikkuuyksiköt.

    6. Nouse istuimelta.

    Note: Voimanulosotto ei saa käynnistyä, kun käyttäjä on poissa istuimeltaan.

    Note: Älä anna leikkuuyksiköiden pyöriä paria sekuntia pidempään tämän testin aikana, jotta ne eivät kulu tarpeettomasti.

    Seisontajarrun ja ajopolkimen käyntiturvajärjestelmän tarkistus

    1. Istu käyttäjän istuimelle.

    2. Kytke seisontajarru.

    3. Paina voimanulosoton kytkin VAPAUTETTU-asentoon.

    4. Käynnistä moottori.

    5. Paina ajopoljinta.

      Note: Koneen ei pitäisi reagoida, kun ajopoljinta painetaan seisontajarrun ollessa kytkettynä. Tietokeskuksessa pitäisi näkyä ilmoitusviesti.

    Seisontajarrun automaattisen kytkeytymisen varmistus

    1. Istu käyttäjän istuimelle.

    2. Käynnistä moottori.

    3. Vapauta seisontajarru.

    4. Nouse istuimelta.

      Note: Kun poistut käyttäjän istuimelta, seisontajarrukytkimen punaisen valon pitäisi syttyä merkiksi siitä, että seisontajarru on kytkettynä.

    Leikkuuyksikön laskeutumisen lukituksen varmistus

    1. Istu käyttäjän istuimelle.

    2. Käynnistä moottori.

    3. Varmista, että leikkuuyksiköt on nostettu kuljetusasentoon.

    4. Nouse istuimelta.

    5. Laske leikkuuyksiköt.

      Note: Leikkuuyksiköt eivät saa laskeutua, kun käyttäjän istuimella ei istuta.

    Tietokeskuksen LCD-näytön käyttö

    Tietokeskuksen LCD-näytössä on tietoja koneen käyttötilasta, vianmääritystietoja ja muita koneeseen liittyviä tietoja (Kuva 47). Tietokeskuksessa on odotusnäyttö ja päätietonäyttö. Odotusnäytön ja päätietonäytön välillä voidaan siirtyä milloin tahansa painamalla jotakin tietokeskuksen painiketta ja valitsemalla sitten sopiva nuolen suunta.

    g020650
    • Vasenta painiketta (toimii myös valikon käyttöpainikkeena / takaisin-painikkeena) painamalla voi käyttää tietokeskuksen valikoita. Sen avulla voidaan myös siirtyä taaksepäin valikoissa.

    • Keskimmäisellä painikkeella voi selata valikoita alaspäin.

    • Oikealla painikkeella voi avata lisätietoja sisältävän valikon, jos oikealle osoittava nuoli on näkyvissä.

    Note: Kunkin painikkeen käynnistämä toiminto vaihtelee tilanteen mukaan. Jokaisessa painikkeessa näkyy kuvake, joka ilmaisee painikkeen sillä hetkellä käytössä olevan toiminnon.

    Tietokeskuksen kuvakkeiden selitykset

    GraphicJäljellä oleva aika ennen huoltoa
    GraphicNollaa huoltoaika Graphic
    SERVICE DUEIlmoittaa, milloin on tehtävä määräaikaishuolto.
    GraphicMoottorin käyntinopeus/tila osoittaa moottorin käyntinopeuden kierroksina minuutissa.
    GraphicTuntilaskuri
    GraphicTietokuvake
    GraphicNopea
    GraphicHidas
    GraphicPolttoainemäärä
    GraphicRegeneraatio paikallaan ollessa tarpeen.
    GraphicHehkutulpat ovat käytössä.
    GraphicNosta leikkuuyksiköt.
    GraphicLaske leikkuuyksiköt.
    GraphicIstu istuimella.
    GraphicSeisontajarru on kytkettynä.
    GraphicYlempi nopeusalue (kuljetus)
    GraphicVapaa
    GraphicAlempi nopeusalue (leikkuu)
    GraphicMoottorin jäähdytysnesteen lämpötila (°C tai °F)
    GraphicLämpötila (kuuma)
    GraphicVoimanulosotto on kytkettynä.
    GraphicEi sallittu
    GraphicKäynnistä moottori.
    GraphicSammuta moottori.
    GraphicMoottori
    GraphicAvainkytkin
    GraphicLeikkuuyksiköt laskeutuvat.
    GraphicLeikkuuyksiköt nousevat.
    GraphicPIN-koodi
    GraphicCAN-väylä
    GraphicTietokeskus
    GraphicViallinen tai epäonnistunut
    GraphicPolttimo
    GraphicTEC-ohjaimen tai johdinsarjan ohjaimen lähtöliitäntä
    GraphicKytkin
    GraphicVapauta kytkin.
    GraphicVaihda osoitettuun tilaan.
    GraphicLämmitystila
    Symboleja käytetään usein yhdistelminä, jolloin ne muodostavat lauseita. Alla on joitakin esimerkkejä. 
    GraphicVaihda kone vapaalle.
    GraphicMoottorin käynnistys ei sallittu.
    GraphicMoottori sammutetaan.
    GraphicMoottorin jäähdytysneste on liian kuumaa.
    GraphicHiukkassuodattimen tuhkakertymää koskeva ilmoitus – lisätietoja on kohdassa Hiukkassuodattimen tuhkan kertymä.
    GraphicNollaus odottaa -regeneraatiopyyntö
    Pysäköinti- tai palautusregeneraatiopyyntö
    GraphicPysäköinti- tai palautusregeneraatio on käynnissä.
    GraphicKorkea pakokaasujen lämpötila
    GraphicTyppioksidipäästöjen seurannassa toimintahäiriö. Palauta kone myyntipisteeseen ja ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään (ohjelmistoversio U ja sitä uudemmat).
    GraphicIstuudu istuimelle tai kytke seisontajarru.

    Graphic Pääsy vain PIN-koodilla

    Valikoiden käyttö

    Avaa tietokeskuksen valikko painamalla päänäytössä valikkopainiketta. Esiin tulee päävalikko. Valikkojen toiminnot on merkitty lyhyesti seuraaviin taulukoihin:

    Päävalikko
    Valikon kohtaKuvaus
    ViatSisältää luettelon koneen viimeaikaisista vioista. Lisätietoja Viat-valikosta ja sen sisältämistä tiedoista saa huolto-oppaasta tai valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.
    HuoltoSisältää koneeseen liittyviä tietoja, kuten käyttötuntimerkintöjä ja muita vastaavia lukuja.
    DiagnostiikkaNäyttää koneen kaikkien kytkinten, antureiden ja ohjainten ulostulojen tilan. Sitä voi käyttää joidenkin ongelmien vianmääritykseen, koska siitä näkee nopeasti, mitkä koneen ohjaimet ovat käytössä ja mitkä pois käytöstä.
    AsetuksetMahdollistaa tietokeskuksen näyttöasetusten muuttujien muokkaamisen.
    TietojaLuettelee koneen mallinumeron, sarjanumeron ja ohjelmiston version.
    Huolto
    Valikon kohtaKuvaus
    HoursNäyttää kokonaisajan, jonka kone, moottori ja voimanulosotto ovat olleet käytössä, sekä ajan, jonka verran konetta on kuljetettu ja milloin se on huollettava.
    CountsNäyttää koneen laskennat.
    DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio)Dieselhiukkassuodattimen regeneraatio ja hiukkassuodattimen alivalikot
    Inhibit Regen (Estä regeneraatio)Käytetään nollausregeneraation ohjaukseen
    Parked Regen (Pysäköintiregeneraatio)Käytetään pysäköintiregeneraation käynnistykseen
    Last Regen (Edellinen regeneraatio)Näyttää, kuinka monta tuntia on kulunut edellisestä nollaus-, pysäköinti- tai palautusregeneraatiosta
    Recover Regen (Palautusregeneraatio)Käytetään palautusregeneraation käynnistykseen
    Vianmääritys
    Valikon kohtaKuvaus
    Cutting Units (Leikkuuyksiköt)Osoittaa leikkuuyksiköiden nostamisessa ja laskemisessa käytetyt sisään- ja ulostulot sekä määritykset.
    Hi/Low Range (Ylempi/alempi nopeusalue)Osoittaa kuljetustilan aikana ajettaessa käytössä olevat sisään- ja ulostulot sekä määritykset.
    PTO (Voimanulosotto)Osoittaa voimanulosoton käytön mahdollistavat sisään- ja ulostulot sekä määritykset.
    Engine Run (Moottorin käynti)Osoittaa moottorin käynnistyksen aikana käytössä olevat sisään- ja ulostulot sekä määritykset.
    Backlap (Läppäys)Osoittaa läppäyksen käytön aikana käytössä olevat sisään- ja ulostulot sekä määritykset.
    Asetukset
    Valikon kohtaKuvaus
    YksikötKontrolloi tietokeskuksen yksiköitä. Valikon vaihtoehdot ovat Englantilainen (brittiläiset mitat) tai Metrinen (metrijärjestelmä).
    KieliTietokeskuksessa käyttävien kielten hallinta*
    TaustavaloLCD-näytön kirkkauden säätö.
    KontrastiLCD-näytön kontrastin säätö.
    Etuläppäyksen kelanopeusSäätää etukelojen nopeutta läppäystilassa.
    Takaläppäyksen kelanopeusSäätää takakelojen nopeutta läppäystilassa.
    Suojatut valikotGraphicAntaa käyttäjän, jolle tämän yritys on antanut PIN-koodin, käyttää suojattuja valikoita.
    Suojaa asetukset GraphicMahdollistaa asetusten muuttamisen suojatuissa asetuksissa.
    Kiihdytys GraphicAlh.-, Keski- ja Korkea-asetuksilla ohjataan, kuinka nopeasti ajonopeus reagoi ajopolkimen liikuttamiseen.
    Terien määrä GraphicSäätää kelanopeuteen vaikuttavaa kelaterien määrää.
    Leikkuunopeus GraphicSäätelee enimmäisnopeutta leikattaessa (alempi nopeusalue)
    Kuljetus-nopeus GraphicSäätelee enimmäisnopeutta, kun laitetta kuljetetaan (ylempi nopeusalue)
    Smart Power GraphicKytkee Smart Power -tilan päälle ja pois
    Economy-tila GraphicEconomy-tila laskee moottorin nopeutta leikkuun aikana, mikä vähentää melua ja polttoaineenkulutusta. Kelan nopeusasetuksia 8 ja 9 ei voida saavuttaa, kun Economy-tila on käytössä.
    Leikkuukorkeus GraphicValvoo leikkuukorkeutta kelanopeuden määrittämiseksi.
    E kelan ŠGraphicNäyttää etukelojen lasketun nopeusasennon. Keloja voidaan säätää myös manuaalisesti.
    T kelan ŠGraphicNäyttää takakelojen lasketun nopeusasennon. Keloja voidaan säätää myös manuaalisesti.

    Graphic Suojatussa valikossa – pääsy vain PIN-koodilla

    Tietoja
    Valikon kohtaKuvaus
    MalliNäyttää koneen mallinumeron.
    SNNäyttää koneen sarjanumeron.
    Machine-Controller Revision (Koneen ohjainversio)Näyttää pääohjaimen ohjelmiston version.
    Tietokeskuksen versioNäyttää tietokeskuksen ohjelmiston version.
    CAN-väyläNäyttää koneen tietoliikenneväylän tilan.

    Suojatut valikot

    Tietokeskuksen asetusvalikossa on käyttökokoonpanoasetuksia, joita voidaan säätää. Lukitse nämä asetukset suojatussa valikossa.

    Note: Jälleenmyyjä ohjelmoi alkuperäisen käyttökoodin toimitushetkellä.

    Suojattujen valikoiden käyttö

    Note: Koneen oletus-PIN on joko 0000 tai 1234.Jos vaihdoit PIN-koodin ja unohdit uuden koodin, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    1. Siirry PääVALIKOSTAASETUKSET-valikkoon keskipainikkeella ja paina oikeanpuoleista painiketta (Kuva 48).

      g028523
    2. Siirry ASETUKSET-valikossa SUOJATTUUN VALIKKOON keskipainikkeella ja paina oikeanpuoleista painiketta (Kuva 49A).

      g028522
    3. PIN-koodi annetaan painamalla keskimmäistä painiketta, kunnes oikea ensimmäinen numero ilmestyy, ja siirtymällä sitten toiseen numeroon painamalla oikeanpuoleista painiketta (Kuva 49B ja Kuva 49C). Toista tätä vaihetta, kunnes viimeinen numero on annettu, ja paina oikeanpuoleista painiketta vielä kerran.

    4. Vahvista PIN-koodi painamalla keskimmäistä painiketta (Kuva 49D).

      Odota, kunnes tietokeskuksen punainen merkkivalo syttyy.

      Note: Jos tietokeskus hyväksyy PIN-koodin ja suojattu valikko avataan, näytön oikeassa yläkulmassa näkyy sana ”PIN”.

    Note: Virta-avaimen kääntäminen PYSäYTYS-asentoon ja sitten KäYNNISSä-asentoon lukitsee suojatun valikon.

    Suojatun valikon asetusten näyttäminen ja muuttaminen

    1. Siirry suojatussa valikossa alas kohtaan Suojaa asetukset.

    2. Suojaa asetukset voidaan vaihtaa POIS-tilaan oikealla painikkeella. Tällöin asetuksia voidaan tarkastella ja muuttaa ilman PIN-koodia.

    3. Näytä ja muuta asetuksia PIN-koodilla vaihtamalla Suojaa asetukset -kohta PääLLä-asentoon vasemmalla painikkeella, asettamalla PIN-koodi ja kääntämällä avain virtalukossa PYSäYTYS-asentoon ja sitten KäYNNISSä-asentoon.

    Huollon määräajan ajastimen asetus

    Huollon määräajan ajastin nollaa huollon määräajan, kun aikataulun mukaiset huoltotoimenpiteet on suoritettu.

    1. Siirry Asetukset-valikossa SUOJATTUUN VALIKKOON keskipainikkeella ja paina oikeanpuoleista painiketta.

    2. Anna PIN-koodi. Katso koneen käyttöoppaan kohta Suojattujen valikoiden käyttö.

    3. Siirry Huolto-valikossa TUNNIT-VALIKKOON.

    4. Vieritä alas huoltosymbolin Graphic kohtaan.

      Note: Jos huollon määräaika on nyt, ensimmäisessä kuvakkeessa lukee NOW (Nyt).

    5. Ensimmäisen kuvakkeen alapuolella on huoltovälin kohta Graphic (aikaväli, esim. 250 tai 500).

      Note: Huoltoväli sisältyy suojattuun valikkoon.

    6. Korosta huoltoväli ja paina oikeanpuoleista painiketta.

    7. Kun uusi näyttö tulee näkyviin, vahvista RESET SERVICE HOURS—ARE YOU SURE? (Haluatko varmasti nollata huoltoajan?).

    8. Valitse YES (Kyllä) (keskimmäinen painike) tai NO (Ei) (vasen painike).

    9. Kun olet valinnut YES (Kyllä), huoltovälinäyttö tyhjenee ja Service Hours (Huoltoaika) -valinnat tulevat uudelleen näkyviin.

    Terien määrän asetus

    1. Siirry Asetukset-valikon kohtaan Terien määrä.

    2. Vaihda koneeseen 8- tai 11-lehtinen kela painamalla oikeaa painiketta.

    Leikkuukorkeuden (HOC) säätö

    1. Siirry Asetukset-valikon kohtaan Leikkuukorkeus (HOC).

    2. Valitse leikkuukorkeus painamalla oikeaa painiketta.

    3. Valitse sopiva leikkuukorkeusasetus keskimmäisellä ja oikealla painikkeella. (Jos näytössä ei ole täsmälleen sopivaa asetusta, valitse näytössä olevasta luettelosta lähin sopiva leikkuukorkeusasetus.)

    4. Poistu asetuksesta ja tallenna se painamalla vasenta painiketta.

    Etu- ja takakelan nopeuden asetus

    Vaikka tietokeskus laskee etu- ja takakelojen nopeudet automaattisesti terien määrän, leikkuunopeuden ja leikkuukorkeuden avulla, asetusta voidaan muuttaa käsin erilaisiin leikkuuolosuhteisiin sopivaksi.

    1. Vaihda kelanopeusasetuksia siirtymällä valikon kohtaan E kelan Š, T kelan Š tai molempiin.

    2. Muuta kelanopeutta painamalla oikeaa painiketta. Kun vaihdat nopeusasetusta, näytössä näkyy edelleen aiemmin annettuihin terien määrään, leikkuunopeuteen ja leikkuukorkeuteen perustuva kelanopeus, mutta siinä näkyy myös uusi nopeus.

    Suojattujen näyttöjen käyttö

    Paina päänäytössä kerran keskipainiketta. Kun nuolet näkyvät painikkeiden päällä, selaa näyttöjä painamalla keskipainiketta uudelleen.

    Sallitun enimmäisleikkuunopeuden asetus

    Valittu asetus näkyy X:nä ajonopeuden pylväskaaviossa vakionopeussäätimen ja polkimen pysäytyksen asetusten kanssa. Palkissa oleva X osoittaa, että työnvalvoja rajoittaa enimmäisnopeutta (Kuva 51 tai Kuva 53).

    Note: Tämä asetus säilytetään muistissa ja sitä käytetään ajonopeuteen, kunnes sitä muutetaan.

    1. Etsi Asetukset-valikosta Leikkuunopeus-kohta ja paina oikeaa painiketta.

    2. Lisää suurinta leikkuunopeutta 0,8 km/h:n välein arvoon 1,6–12,9 km/h oikeanpuoleisen painikkeen avulla.

    3. Laske suurinta leikkuunopeutta 0,8 km/h:n välein arvoon 1,6–12,9 km/h keskipainikkeen avulla.

    4. Poistu valikosta painamalla vasemmanpuoleista painiketta.

    Sallitun enimmäiskuljetusnopeuden asetus

    Valittu asetus näkyy X:nä ajonopeuden pylväskaaviossa vakionopeussäätimen ja polkimen pysäytyksen asetusten kanssa. Palkissa oleva X osoittaa, että työnvalvoja rajoittaa enimmäisnopeutta (Kuva 51 tai Kuva 53).

    Note: Tämä asetus säilytetään muistissa ja sitä käytetään ajonopeuteen, kunnes sitä muutetaan.

    1. Etsi Asetukset-valikosta kohta Transport Speed (kuljetusnopeus) ja paina oikeanpuoleista painiketta.

    2. Lisää enimmäiskuljetusnopeutta 0,8 km/h:n välein arvoon 8,0–16,0 km/h oikeanpuoleisen painikkeen avulla.

    3. Laske enimmäiskuljetusnopeutta 0,8 km/h:n välein arvoon 8,0–16,0 km/h keskipainikkeen avulla.

    4. Poistu valikosta painamalla vasemmanpuoleista painiketta.

    Smart Power -toiminnon kytkeminen PÄÄLLE/POIS

    1. Siirry asetusvalikon kohtaan Smart Power.

    2. Kytke toiminto PääLLE tai POISpainamalla oikeaa painiketta.

    3. Poistu valikosta painamalla vasenta painiketta.

    Kiihdytystilan asetus

    1. Siirry Asetukset-valikon kohtaan Kiihdytys.

    2. Vaihda ALH.-, KESKI- ja KORKEA-asetuksen välillä painamalla oikeaa painiketta.

    3. Poistu valikosta painamalla vasemmanpuoleista painiketta.

    Hydrostaattisen jarrutuksen jarrutusmatkan tarkistus

    Tämä kone jarruttaa dynaamisesti ja pysähtyy, kun ajopoljin palautetaan vapaalle.

    Note: Jos haluat hidastaa tasaisesti, vapauta ajopoljin hitaasti takaisin vapaalle käyttämällä jalkaasi. Älä nosta jalkaasi polkimelta niin, että poljin napsahtaa takaisin vapaa-asentoon, ellet aio pysähtyä nopeasti.

    Koneen tulee pysähtyä kokonaan noin 3,7 metrin päässä ajettaessa enimmäiskuljetusnopeudella 16 km/h.

    1. Merkitse tasaisella, kuivalla päällysteellä 3,7 metrin matkan alku ja loppu.

    2. Aja konetta enimmäiskuljetusnopeudella 16 km/h ja ota jalka pois polkimelta 3,7 metrin matkan alussa.

    3. Katso, pysähtyykö kone 0,6 metrin sisällä loppumerkinnästä (3,7 m).

    4. Ota yhteys Toro-jälleenmyyjään, jos koneen pysähtymismatka ei ole 0,6 metrin sisällä tästä etäisyydestä.

    Tietoa peruutusnopeuksista

    Kuljetuksen peruutusnopeus

    • Jos työnvalvojan asettama enimmäiskuljetusnopeus on yli 8,0 km/h, suurin peruutusnopeus on 8,0 km/h.

    • Jos työnvalvojan asettama enimmäiskuljetusnopeus on 8,0 km/h tai alle, suurin peruutusnopeus on sama kuin työnvalvojan asettama kuljetusnopeus.

    Leikkuun peruutusnopeus

    • Jos työnvalvojan asettama enimmäisleikkuunopeus on yli 6,4 km/h, suurin peruutusnopeus on 6,4 km/h.

    • Jos työnvalvojan asettama enimmäisleikkuunopeus on 6,4 km/h tai alle, suurin peruutusnopeus on sama kuin työnvalvojan asettama kuljetusnopeus.

    Tietoa näytössä näkyvistä ajonopeuksista

    Tämän koneen arvioidut ajonopeudet näkyvät kilometreinä tunnissa (km/h) tai maileina tunnissa (mph).

    • Hetkellinen nopeus näkyy vakionopeussäätimen näytön ja Virtual Pedal Stop -näytön vasemmassa yläkulmassa.

    • Ajonopeudet ovat arvioita, ja ne on kalibroitu niin, että arviot ovat tarkimmat 8,0 km/h:n nopeudella leikkuun aikana. Näytössä näkyvät nopeudet ovat tarkkoja, kun nopeus on 0,8 km/h näytössä näkyvän nopeuden yläpuolella tai alapuolella ajettaessa kuivalla, tasaisella päällysteellä.

    • Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään, jos koneen mitatut nopeudet poikkeavat näytössä näkyvistä nopeuksista yli 2,4 km/h.

    Käytön aikana

    Turvallisuus käytön aikana

    Yleinen turvallisuus

    • Omistaja ja käyttäjä voivat estää loukkaantumisia tai omaisuusvahinkoja aiheuttavat tapaturmat ja ovat siksi vastuussa niistä.

    • Pukeudu asianmukaisesti. Käytä silmäsuojaimia, pitkiä housuja, tukevia liukastumisen estäviä kenkiä ja kuulosuojaimia. Sido pitkät hiukset. Älä käytä löysiä vaatteita tai riippuvia koruja.

    • Älä käytä konetta sairaana, väsyneenä tai alkoholin tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

    • Koneen käyttö vaatii käyttäjän täyden huomion. Jos käyttäjän huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkilö- tai omaisuusvahinko.

    • Varmista ennen moottorin käynnistämistä, että kaikki käytöt ovat vapaalla ja että seisontajarru on kytketty. Käynnistä moottori ollessasi käyttäjän paikalla.

    • Älä kuljeta matkustajia koneessa äläkä päästä sivullisia tai lapsia käyttöalueelle.

    • Käytä konetta vain, kun näkyvyys on hyvä, jotta vältät kuopat ja piilevät vaarat.

    • Vältä märän ruohon leikkuuta. Heikentynyt pito voi aiheuttaa koneen luisumisen.

    • Pidä kädet ja jalat etäällä leikkuuyksiköistä.

    • Varmista ennen peruuttamista, että reitti on vapaa, katsomalla taakse ja alas.

    • Ole varovainen lähestyessäsi kulmia, joissa on huono näkyvyys, pensaita, puita tai muita näköesteitä.

    • Pysäytä leikkuuyksiköt aina, kun et leikkaa ruohoa.

    • Hidasta ja ole varovainen kääntyessäsi koneella ja ylittäessäsi teitä ja jalkakäytäviä. Anna muille aina etuajo-oikeus.

    • Käytä moottoria vain tiloissa, joissa on hyvä ilmanvaihto. Pakokaasut sisältävät hiilimonoksidia, joka on hengenvaarallinen hengitettäessä.

    • Älä jätä käynnissä olevaa konetta ilman valvontaa.

    • Ennen käyttäjän paikalta poistumista:

      • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

      • Vapauta ja laske leikkuuyksiköt.

      • Kytke seisontajarru.

      • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

      • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

      • Anna koneen jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

    • Käytä laitetta vain, kun näkyvyys on hyvä ja kun sääolosuhteet ovat hyvät. Älä käytä konetta ukonilman aikana.

    • Käytä vakionopeussäädintä (jos varusteena) vain silloin, kun konetta voidaan käyttää avoimella ja tasaisella alueella, jossa ei ole esteitä ja jossa kone voi liikkua tasaisella nopeudella keskeytyksettä.

    Kaatumissuojausjärjestelmän (ROPS) turvallisuus

    • Älä irrota mitään kaatumissuojausjärjestelmän osia koneesta.

    • Varmista, että turvavyö on kiinnitetty ja nopeasti avattavissa hätätilanteessa.

    • Käytä aina turvavyötä.

    • Tarkista vapaa alikulkukorkeus ja varo osumasta esteisiin.

    • Pidä kaatumissuojausjärjestelmä turvallisessa käyttökunnossa tarkistamalla se vaurioiden varalta säännöllisesti ja pitämällä kaikki kiinnittimet tiukalla.

    • Vaihda kaikki vaurioituneet kaatumissuojausjärjestelmän osat. Älä korjaa tai muuta niitä.

    Turvallisuus rinteissä

    • Rinteissä on huomattava koneen hallinnan menettämisen ja kaatumisen vaara. Tällaiset onnettomuudet voivat aiheuttaa vakavan tapaturman tai kuoleman. Käyttäjä on vastuussa turvallisesta käytöstä rinteissä. Koneen käyttö rinteissä edellyttää erityistä huolellisuutta.

    • Käyttäjän on arvioitava leikkuupaikan olosuhteet ja tarkastettava käyttöpaikka ja määritettävä niiden perusteella, onko rinne turvallinen koneen käyttöön. Tämä tarkastus on tehtävä huolellisesti ja harkiten.

    • Kun käytät konetta rinteissä, tarkista alla olevat ohjeet. Ennen kuin aloitat koneen käytön, tarkista työskentelyalueen olosuhteet ja arvioi, voitko käyttää konetta kyseisellä paikalla ja vallitsevissa olosuhteissa. Maaston muutokset voivat vaikuttaa koneen käyttöön rinteissä.

      • Vältä koneen käynnistämistä, pysäyttämistä tai kääntämistä rinteissä. Vältä nopeuden tai suunnan äkillistä muuttamista. Käänny hitaasti ja vähän kerrallaan.

      • Älä käytä konetta olosuhteissa, joissa pito, ohjaus tai vakaus ovat kyseenalaisia.

      • Poista tai merkitse esteet, kuten ojat, kuopat, urat, töyssyt, kivet tai muut piilevät vaarat. Korkea ruoho voi peittää esteet. Maaston epätasaisuudet voivat kaataa koneen.

      • Huomaa, että koneen käyttö märässä ruohossa, poikittain rinteissä tai alamäessä saattaa johtaa koneen pidon menettämiseen.

      • Käytä konetta erityisen varovasti pudotusten, ojien, vallien, vesiesteiden tai muiden vaarojen lähellä. Kone voi kaatua yllättäen, jos pyörä menee reunan yli tai jos reuna sortuu. Määritä suoja-alue koneen ja mahdollisen vaaran välille.

      • Tunnista vaarat rinteen juurella. Jos vaaroja on, leikkaa rinne kävellen ohjattavalla ruohonleikkurilla.

      • Jos mahdollista, pidä koneen leikkuuyksiköt laskettuina alas, kun käytät konetta rinteissä. Leikkuuyksiköiden nostaminen rinteissä käytön aikana voi heikentää koneen vakautta.

    Tietoa koneen käyttöominaisuuksista

    • Tässä koneessa on autotyylinen kaasu, jota ohjataan ajopolkimella.

    • Koneessa ei ole erillistä kaasukytkintä tai kaasuvipua.

    • Kun jalka poistetaan ajopolkimelta, kone jarruttaa dynaamisesti ja pysähtyy.

    • Poljin on optimoitu tuottamaan reagoiva mutta vakaa vaste, joka mahdollistaa jatkuvan hallinnan epätasaisessa maastossa sekä nopean ja tasaisen jarrutuksen.

    • Kuljetuksen aikana ajopoljin toimii samalla tavalla kuin autossa ja vaihtaa moottori- ja ajonopeutta ajopolkimen asennon mukaan.

    • Ruohonleikkuun aikana moottorin nopeus nousee automaattisesti korkealle joutokäynnille.

    • Jos moottori on alhaisella joutokäynnillä, leikkuuyksiköiden nostaminen, ajopolkimen painaminen tai muun toiminnon suorittaminen nostaa moottorin nopeuden vähimmäistyönopeuteen, jolloin toiminnon suorittamiseen on tarpeeksi tehoa.

    • Työnvalvoja voi rajoittaa koneen enimmäisajonopeutta määrittämällä enimmäisnopeudet PIN-suojattujen valikkojen asetuksissa.

    • Saavutettavissa olevaa ajopolkimen käyttöä, vakionopeutta ja polkimen pysäytyksen ajonopeuksia rajoitetaan PIN-suojatuissa valikoissa asetetuilla enimmäisnopeuksilla.

    Koneen käyttö

    • Jos tiellä on este, nosta leikkuuyksiköitä tai leikkaa esteen ympäriltä.

    • Kun konetta kuljetetaan työalueiden välillä, sammuta voimanulosotto ja nosta leikkuuyksiköt kokonaan ylös. Näin ajopoljinta voidaan käyttää kuin autossa.

    • Aja aina hitaasti epätasaisilla alueilla.

    • Älä koskaan sammuta konetta ajon aikana.

    Koneen käytön harjoittelu

    • Tutustu koneen ominaisuuksiin harjoittelemalla sen käyttöä.

    • Nosta leikkuuyksiköt, vapauta seisontajarru, paina ajopoljinta ja aja varovasti avoimelle alueelle.

    • Harjoittele koneella ajamista, koska siinä on hydrostaattinen vaihteisto ja se voi olla ominaisuuksiltaan erilainen kuin monet nurmikonhoitokoneet.

    • Harjoittele ajoa eteen- ja taaksepäin sekä liikkeelle lähtöä ja pysähtymistä. Kun haluat pysäyttää koneen, ota jalka pois ajopolkimelta ja anna sen palata VAPAA-asentoon.

      Note: Jos ajat alas rinnettä, saatat joutua käyttämään peruutuspoljinta pysähtymiseen.

    • Harjoittele esteiden kiertoa leikkuuyksiköt laskettuna ja nostettuna. Varo vahingoittamasta konetta tai leikkuuyksiköitä ajaessasi kapeista väleistä.

    Ajopolkimen käyttö

    Tämä poljin ohjaa koneen eteenpäinajo- ja peruutusnopeutta ja dynaamista jarrutusta, kun se palautetaan vapaalle.

    • Tässä koneessa on autotyyppinen kaasu. Moottorin nopeutta ja koneen nopeutta säädetään polkimella.

    • Kuljetuksen aikana ajopoljin toimii samalla tavalla kuin autossa ja vaihtaa moottori- ja ajonopeutta ajopolkimen asennon mukaan.

    • Ruohonleikkuun aikana moottorin nopeus nousee automaattisesti korkealle joutokäynnille leikkuutehon optimoimista varten, ja ajopoljin ohjaa vain ajonopeutta.

    • Mitä pidemmälle poljinta painetaan eteen- tai taaksepäin, sitä nopeammin kone liikkuu.

    • Jos haluat pysäyttää koneen tasaisesti kuljetuksen tai ruohonleikkuun aikana, palauta ajopoljin jalalla vapaalle haluamallasi nopeudella.

    • Suurin jarrutus saadaan aikaan nostamalla jalka ajopolkimelta, jolloin se palaa vapaalle. Kone jarruttaa dynaamisesti ja pysähtyy.

    Tämän vetojärjestelmän avulla kiihdytysasetuksia voidaan mukauttaa käyttäjän ja kenttien vaatimusten mukaan. Lisätietoja asetusten muuttamisesta on kohdassa Suojattujen valikoiden käyttö.

    g383737

    Virtual Pedal Stop (VPS) -ominaisuuden käyttäminen

    Virtual Pedal Stop (VPS) -ominaisuuden avulla voit asettaa tilapäisesti suurimman ajonopeuden, joka on alhaisempi kuin salasanalla suojattu työnvalvojan asettama suurin ajonopeus.

    Aseta koneen enimmäisnopeus tilapäisesti painamalla ajopoljin kokonaan etuasentoon (Kuva 50). Voit määrittää erillisen nopeuden leikkuunopeusalueelle ja kuljetusnopeusalueelle (Kuva 51).

    • Jos haluat käyttää tätä toimintoa, valitse päänäytöstä keskimmäinen tietokeskuspainike (Kuva 51).

      Note: Tämä toiminto palautuu työnvalvojan asettamiin enimmäisnopeusasetuksiin, kun virta katkaistaan avaimella.

      g322245
    • Tämän toiminnon avulla voit mukauttaa nopeusasetuksia omien tarpeiden tai käyttökohteen mukaisesti.

    Aina kun enimmäisajonopeutta muutetaan työnvalvojan enimmäisnopeusasetusten tai Virtual Pedal Stop -ominaisuuden avulla, ajopoljin ohjelmoidaan automaattisesti uudelleen käyttämään koko polkimen liikettä vapaa-asennon ja uuden enimmäisnopeuden välillä. Tämä tarkoittaa, että käyttäjä saa tarkemman ajonopeuden hallinnan alhaisemmilla enimmäisnopeusasetuksilla.

    Vinkkejä Virtual Pedal Stop (VPS) -ominaisuuden käyttöön

    • Laske enimmäisnopeutta tilapäisesti väylän puhdistuskierrosta varten.

    • Laske enimmäisnopeutta tilapäisesti paremman hallinnan saamiseksi huoltoliikkeessä tai sen läheisyydessä.

    • Laske enimmäisnopeutta tilapäisesti paremman hallinnan saamiseksi lastattaessa konetta perävaunuun.

    Vakionopeussäätimen käyttö

    Vakionopeuden säätö

    Vakionopeussäätimen kytkimellä voidaan lukita vakionopeus ja säilyttää haluttu ajonopeus. Vakionopeussäädin poistetaan käytöstä painamalla kytkimen takaosaa, kytkimen keskiasento ottaa vakionopeussäätimen käyttöön ja kytkimen etuosalla määritetään haluttu ajonopeus.

    Kun vakionopeussäätimen kytkin on otettu käyttöön ja nopeus on asetettu (Kuva 52), säädä vakionopeussäätimen nopeusasetusta tietokeskuksessa (Kuva 47 ja Kuva 53).

    Jos haluat poistaa vakionopeussäätimen käytöstä, toimi seuraavasti:

    • Kun käytössä on kuljetusnopeusalue, käytä peruutuspoljinta, kytke seisontajarru tai paina vakionopeussäätimen kytkin POIS-asentoon.

    • Kun käytössä on leikkuunopeusalue, käytä peruutuspoljinta, kytke seisontajarru, vapauta voimanulosotto tai paina vakionopeussäätimen kytkin POIS-asentoon.

      Note: Vakionopeussäätimen vapauttaminen pysäyttää koneen dynaamisesti. Jos haluat poistaa vakionopeussäätimen käytöstä, mutta jatkaa ajamista, paina ajopoljinta, niin siirtyminen vakionopeussäätimestä manuaaliseen nopeudenhallintaan sujuu tasaisesti.

      g383740

    Vakionopeussäätimen nopeuden säätö

    Kun vakionopeussäätimen kytkin on otettu käyttöön konsolissa (Kuva 52), säädä vakionopeussäätimen nopeusasetusta tietokeskuksessa (Kuva 53).

    g321767

    Vinkkejä vakionopeussäätimen käyttöön

    • Aseta vakionopeus pitkille etäisyyksille, joissa ei ole paljon esteitä.

    • Käytä tietokeskusta nopeuden säätöön epätasaisessa maastossa.

    • Käytä vakionopeussäädintä käännöksissä seuraavasti:

      1. Säädä leikkuun aikana turvallinen ja miellyttävä nopeus leikkuulinjojen päässä kääntymistä varten.

      2. Nosta nopeutta leikkuuväylän leikkuun aikana painamalla ajopoljinta.

      3. Ota jalka pois polkimelta, kun teet käännöstä seuraavaa leikkuuväylää varten.

      4. Koneen nopeus hidastuu alhaiseen vakionopeussäätimen asetukseen, jolloin voit tehdä tehokkaan käännöksen tasaisella nopeudella.

      5. Kääntymisen jälkeen nosta koneen nopeus ajopolkimella takaisin seuraavaa leikkuuväylää varten.

    Kiihdytystilan toiminta

    Tämä toiminto määrittää, kuinka nopeasti kone vaihtaa ajonopeutta, kun ajopoljin ei ole VAPAA-asennossa.

    Note: Jos nostat jalkasi pois ajopolkimelta ja annat sen palata VAPAA-asentoon koneen liikkuessa, jarrutusprofiili kytkeytyy. Jarrutusprofiili on aina sama, eikä sitä voi mukauttaa kiihdytystilatoiminnolla.

    Kiihdytystilaa vaihdetaan siirtymällä tietokeskuksen suojattuihin valikoihin. Kiihdytystilassa on seuraavat kolme asentoa:

    • Alh. – maltillisin kiihtyvyys ja hidastus

    • Keski (oletus) – keskitason kiihtyvyys ja hidastus

    • Korkea – voimakkain kiihtyvyys ja hidastus

    Tietoa lämmitystilasta

    Kun kone käynnistetään kylmällä säällä, lämmitystila rajoittaa moottorin nopeuden alhaiselle joutokäynnille lyhyeksi ajaksi moottorin käynnistämisen jälkeen, mikä estää komponenttivaurioita, joita voisi ilmetä, jos konetta käytettäisiin öljyn ollessa kylmää.

    Tietokeskuksen näytössä oleva lumihiutalekuvake Graphic ilmaisee, kun lämmitystila on käytössä. Käytä konetta vasta, kun lämmitysaika on päättynyt.

    Toro Smart Power™ -ominaisuuden kuvaus

    Smart Power -ominaisuuden ansiosta kuljettajan ei tarvitse kuunnella moottorin nopeutta raskaassa kuormituksessa. Smart Power ehkäisee moottorin juuttumista raskaissa leikkuuolosuhteissa säätelemällä automaattisesti koneen nopeutta ja optimoimalla leikkuutuloksen.

    Note: Smart Power -ominaisuus on oletusarvoisesti KäYTöSSä.

    Moottorin käynnistys

    Important: Polttoainejärjestelmä ilmaa itsensä automaattisesti ennen moottorin käynnistystä, jos moottori käynnistetään ensimmäisen kerran, jos moottori on sammunut polttoaineen loppumisen takia tai jos polttoainejärjestelmää on huollettu.

    1. Istu istuimelle, pidä jalka poissa ajopolkimelta, jotta poljin on VAPAA-asennossa, kytke seisontajarru ja varmista, että voimanulosoton kytkin ei ole kytkettynä.

    2. Käännä avain KäYNNISSä/ESILäMMITYS-asentoon.

      Automaattiajastin esilämmittää hehkutulppia kuuden sekunnin ajan.

    3. Hehkutulppien esilämmityksen jälkeen käännä avain virtalukossa KäYNNISTYS-asentoon.

      Käynnistä moottoria korkeintaan 15 sekunnin ajan. Vapauta avain, kun moottori käynnistyy. Jos moottoria on esilämmitettävä lisää, käännä avain PYSäYTYS-asentoon ja sitten KäYNNISSä/ESILäMMITYS-asentoon. Toista tarvittaessa.

    4. Käytä moottoria tyhjäkäynnillä, kunnes se lämpenee.

    Moottorin sammutus

    1. Siirrä kaikki ohjaimet VAPAA-asentoon, kytke seisontajarru ja anna moottorin saavuttaa alhainen joutokäyntinopeus.

    2. Käännä avain POIS-asentoon ja irrota se virtalukosta.

    Ruohon leikkaaminen koneella

    1. Vapauta seisontajarru, vapauta voimanulosotto ja nosta leikkuuyksiköt.

    2. Aja kone leikkuualueelle.

    3. Pysäköi kone noin 6 metrin päähän väylästä haluttuun leikkuusuuntaan päin.

    4. Laske leikkuuyksiköt kokonaan alas nosto-/laskuvivulla.

    5. Kytke voimanulosotto.

      Note: Leikkuuyksiköt eivät käynnisty.

      Note: Moottorin nopeus nousee automaattisesti korkealle joutokäynnille, kun leikkuuyksiköt lasketaan ja voimanulosoton kytkin aktivoidaan.

    6. Nosta leikkuuyksiköt kääntymisasentoon napauttamalla nosto-/laskuvipua taaksepäin.

      Note: Nosto-/laskuvivun napauttaminen pitämättä sitä työnnettynä nostaa leikkuuyksiköt kääntymisasentoon ja pysäyttää kelojen pyörimisen, kunnes leikkuuyksiköt lasketaan.

    7. Käytä ajopoljinta ja lähesty leikkuualuetta hitaasti.

    8. Kun olet saavuttanut leikkuualueen reunan ja aloitat leikkuun, laske leikkuuyksiköt nosto-/laskuvivulla.

      Note: Harjoittelemalla voit varmistaa, että leikkuuyksiköt eivät laskeudu ennenaikaisesti tai leikkaa aluetta, jota ei ole tarkoitus leikata.

    9. Aja yksi leikkuuväylä valmiiksi.

    10. Kun lähestyt väylän vastakkaista reunaa (ennen kuin saavutat leikkuualueen reunan), nosta leikkuuyksiköt kääntymisasentoon napauttamalla nosto-/laskuvipua taaksepäin.

    11. Tee pisaran muotoinen käännös seuraavaa ajoa varten.

    12. Laske leikkuuyksiköt automaattisesti kääntymisasennosta painamalla lasku-/nostovipua ja jatka leikkuuta.

    13. Kun olet leikannut halutun alueen, aja puhdistuskierros seuraamalla alueen reunaa. Näin varmistetaan, että kaikki nurmi on leikattu tasaisesti väylän reunalla, jossa leikkuuyksiköitä nostettiin ja laskettiin.

      Note: Virtual Pedal Stop (VPS) -ominaisuudella voit asettaa tilapäisesti alhaisemman enimmäisnopeuden käytön hallinnan parantamiseksi puhdistuskierroksen aikana; katso Virtual Pedal Stop (VPS) -ominaisuuden käyttäminen.

    Hiukkassuodattimen regeneraatio

    Hiukkassuodatin (DPF) on osa pakokaasujärjestelmää. Hiukkassuodattimen hapetuskatalysaattori vähentää haitallisten kaasujen määrää, ja nokisuodatin poistaa nokea moottorin pakokaasuista.

    Hiukkassuodattimen regeneraatiossa käytetään moottorin pakokaasujen lämpöä nokisuodattimeen kertyneen noen polttamiseen, jolloin noki muunnetaan tuhkaksi ja nokisuodattimen kanavat puhdistetaan, jotta suodatetut moottorin pakokaasut virtaavat ulos hiukkassuodattimesta.

    Moottorin tietokone valvoo noen kertymistä mittaamalla hiukkassuodattimen vastapaineen. Jos vastapaine on liian suuri, nokisuodattimen noki ei pala moottorin normaalin käytön seurauksena. Pidä seuraavat seikat mielessä, jotta hiukkasuodatin pysyy puhtaana noesta:

    • Passiivista regeneraatiota tehdään jatkuvasti moottorin ollessa käynnissä. Edistä hiukkassuodattimen regeneraatiota käyttämällä moottoria täydellä nopeudella mahdollisuuksien mukaan.

    • Jos hiukkassuodattimen vastapaine on liian suuri tai jos nollausregeneraatiota ei ole tehty 100 tuntiin, moottorin tietokone ilmoittaa asiasta tietokeskuksen kautta nollausregeneraation ollessa käynnissä.

    • Anna nollausregeneraation valmistua ennen moottorin sammuttamista.

    Pidä hiukkassuodattimen toiminta mielessä koneen käytön ja huollon aikana. Moottorin kuormitus korkealla joutokäyntinopeudella (täydellä kaasulla) tuottaa yleensä riittävän pakokaasujen lämpötilan hiukkassuodattimen regeneraatioon.

    Important: Noen kertymistä nokisuodattimeen voidaan vähentää käyttämällä moottoria mahdollisimman vähän joutokäynnillä tai alhaisella nopeudella.

    Hiukkassuodattimen noen kertymä

    • Dieselhiukkassuodatin kerää nokea nokisuodattimeen ajan myötä. Moottorin tietokone valvoo hiukkassuodattimen nokitasoa.

    • Kun nokea on kertynyt tarpeeksi, tietokone ilmoittaa, että hiukkassuodatin on aika regeneroida.

    • Hiukkassuodattimen regeneraatiossa hiukkassuodatinta kuumennetaan, jotta noki muuttuu tuhkaksi.

    • Varoitusviestien lisäksi tietokone vähentää moottorin tehoa eri nokikertymätasoilla.

    Moottorin varoitusviestit – noen kertymä

    IlmoitustasoVikakoodiMoottorin teholuokitusSuositeltu toimenpide
    Taso 1: moottorivaroitus
    g213866
    Tietokone laskee moottorin tehon 85 prosenttiin.Suorita pysäköintiregeneraatio mahdollisimman pian. Katso kohta Pysäköinti- tai palautusregeneraatio.
    Taso 2: moottorivaroitus
    g213867
    Tietokone laskee moottorin tehon 50 prosenttiin.Suorita palautusregeneraatio mahdollisimman pian. Katso kohta Pysäköinti- tai palautusregeneraatio.

    Hiukkassuodattimen tuhkan kertymä

    • Kevyt tuhka poistetaan pakokaasujärjestelmän kautta, mutta raskas tuhka kerääntyy nokisuodattimeen.

    • Tuhkaa jää jäljelle regeneraation seurauksena. Ajan myötä hiukkassuodatin kerää tuhkaa, joka ei poistu moottorin pakokaasujen mukana.

    • Moottorin tietokone laskee hiukkassuodattimeen kertyneen tuhkan määrän.

    • Kun tuhkaa on kertynyt tarpeeksi, moottorin tietokone lähettää tietokeskukseen tiedon hiukkassuodattimen tuhkakertymästä moottorivian muodossa.

    • Vikaviestit ovat merkki siitä, että hiukkassuodatin on aika huoltaa.

    • Varoitusten lisäksi tietokone vähentää moottorin tehoa eri tuhkakertymätasoilla.

    Tietokeskuksen ilmoitus ja moottorin varoitusviestit – tuhkan kertymä

    IlmoitustasoVikakoodiMoottorin nopeuden vähennysMoottorin teholuokitusSuositeltu toimenpide
    Taso 1: moottorivaroitus
    g213863
    Tietokone laskee moottorin tehon 85 prosenttiin.Huolla hiukkassuodatin. Katso kohta Hapetuskatalysaattorin ja nokisuodattimen huolto.
    Taso 2: moottorivaroitus
    g213863
    Tietokone laskee moottorin tehon 50 prosenttiin.Huolla hiukkassuodatin. Katso kohta Hapetuskatalysaattorin ja nokisuodattimen huolto.
    Taso 3: moottorivaroitus
    g214715
    Moottorin nopeus enimmäisvääntömomentilla + 200 kierr./minTietokone laskee moottorin tehon 50 prosenttiin.Huolla hiukkassuodatin. Katso kohta Hapetuskatalysaattorin ja nokisuodattimen huolto.

    Hiukkassuodattimen regeneraatiotyypit

    Hiukkassuodattimen regeneraatiotyypit, jotka suoritetaan koneen ollessa käytössä:

    RegeneraatiotyyppiHiukkassuodattimen regeneraatiota aiheuttavat olosuhteetHiukkassuodattimen käytön kuvaus
    PassiivinenTehdään koneen normaalin käytön aikana suurella moottorin nopeudella tai kuormituksella• Tietokeskuksessa ei näy passiivisen regeneraation kuvaketta.
    • Passiivisen regeneraation aikana hiukkassuodatin käsittelee kuumia pakokaasuja, hapettaa haitallisia päästöjä ja polttaa nokea tuhkaksi.
    Katso kohta Passiivinen hiukkassuodattimen regeneraatio.
    ApuTehdään moottorin alhaisen nopeuden tai kuormituksen takia tai tietokoneen havaitessa hiukkassuodattimen alkavan tukkeutua noesta• Tietokeskuksessa ei näy apuregeneraation kuvaketta.
    • Apuregeneraation aikana moottorin tietokone säätää moottorin asetuksia pakokaasujen lämpötilan nostamista varten.
    Katso kohta Hiukkassuodattimen apuregeneraatio.
    NollausTapahtuu 100 tunnin välein• Kun korkean pakokaasujen lämpötilan kuvake Graphic näkyy tietokeskuksessa, regeneraatio on käynnissä.
    Tehdään myös apuregeneraation jälkeen vain, jos tietokone havaitsee, että apuregeneraatio ei vähentänyt noen määrää riittävästi
     • Nollausregeneraation aikana moottorin tietokone säätää moottorin asetuksia pakokaasujen lämpötilan nostamista varten.
    Katso kohta Nollausregeneraatio.

    Hiukkassuodattimen regeneraatiotyypit, jotka edellyttävät koneen pysäköintiä:

    RegeneraatiotyyppiHiukkassuodattimen regeneraatiota aiheuttavat olosuhteetHiukkassuodattimen käytön kuvaus
    PysäköintiTehdään silloin, kun tietokone havaitsee noen kertymisestä johtuvan vastapaineen hiukkassuodattimessa• Kun nollaus odottaa- / pysäköintiregeneraation tai palautusregeneraation kuvake Graphic tai ILMOITUS #188 näkyy tietokeskuksessa, regeneraatiota pyydetään.
    Tehdään myös silloin, kun käyttäjä käynnistää pysäköintiregeneraation
    Voidaan tehdä, kun käyttäjä asettaa tietokeskuksen estämään nollausregeneraation ja jatkaa laitteen käyttöä lisäten nokea, vaikka hiukkassuodatin tarvitsee jo nollausregeneraation• Suorita pysäköintiregeneraatio mahdollisimman pian, jotta palautusregeneraatiota ei tarvita.
    Voi johtua väärän polttoaineen tai moottoriöljyn käytöstä• Pysäköintiregeneraatio kestää 30–60 minuuttia.
     • Polttoainesäiliössä täytyy olla vähintään neljäsosan verran polttoainetta.
    • Kone on pysäköitävä pysäköintiregeneraatiota varten.
    Katso kohta Pysäköinti- tai palautusregeneraatio.
    PalautusTehdään, koska käyttäjä ei ottanut huomioon pyyntöä pysäköintiregeneraatiosta ja jatkoi koneen käyttöä lisäten noen määrä hiukkassuodattimessa• Kun nollaus odottaa- / pysäköintiregeneraation tai palautusregeneraation kuvake Graphic tai ILMOITUS #190 näkyy tietokeskuksessa, palautusregeneraatiota pyydetään.
    • Palautusregeneraatio kestää enintään kolme tuntia.
    • Polttoainesäiliön täytyy olla vähintään puoliksi täynnä.
    • Kone on pysäköitävä palautusregeneraatiota varten.
    Katso kohta Pysäköinti- tai palautusregeneraatio.

    Hiukkassuodattimen regeneraation valikkojen käyttö

    Hiukkassuodattimen regeneraation valikkojen käyttö

    1. Siirry huoltovalikkoon ja siirry alas kohtaan DPF REGENERATION (Hiukkassuodattimen regeneraatio) painamalla keskimmäistä painiketta (Kuva 59).

      g227667
    2. Valitse Hiukkassuodattimen regeneraatio painamalla oikeanpuoleista painiketta (Kuva 59).

    Aika edellisestä regeneraatiosta

    Siirry DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikkoon ja siirry alas LAST REGEN (Edellinen regeneraatio) -kenttään painamalla keskipainiketta (Kuva 60).

    Määritä LAST REGEN (Edellinen regeneraatio) -kentässä, kuinka monta tuntia olet käyttänyt moottoria edellisen nollaus-, pysäköinti- tai palautusregeneraation jälkeen.

    g224693

    Teknikon valikko

    Important: Käytön kannalta voi olla järkevää suorittaa pysäköintiregeneraatio ennen kuin nokikuorma saavuttaa 100 %. Tällöin moottorin on täytynyt olla käynnissä yli 50 tuntia edellisen onnistuneen nollaus-, pysäköinti- tai palautusregeneraation jälkeen.

    Teknikon valikon kautta voi tarkastella moottorin regeneraation ohjauksen nykytilaa ja tarkastella ilmoitettua nokitasoa.

    Avaa DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikko, siirry alas TECHNICIAN (Teknikko) -vaihtoehdon kohdalle painamalla keskipainiketta ja valitse Teknikko-kohta painamalla oikeanpuoleista painiketta (Kuva 61).

    g227348
    • Hiukkassuodattimen toimintataulukon avulla voi nähdä hiukkassuodattimen toimintatilan (Kuva 62).

      g227360

       

      Hiukkassuodattimen toimintataulukko

      TilaKuvaus
      NormaaliHiukkassuodatin on normaalissa toimintatilassa – passiivinen regeneraatio.
      Assist Regen (Apuregeneraatio)Moottorin tietokone suorittaa apuregeneraation.
      Reset Stby (Nollaus odottaa)Moottorin tietokone yrittää suorittaa nollausregeneraation, mutta yksi seuraavista ehdoista estää regeneraation:Regeneraation eston asetus on PääLLä.
      Pakokaasujen lämpötila on liian alhainen regeneraatiota varten.
      Reset Regen (Nollausregeneraatio)Moottorin tietokone suorittaa nollausregeneraatiota.
      Parked Stby (Pysäköinti odottaa)Moottorin tietokone pyytää, että suoritat pysäköintiregeneraation.
      Parked Regen (Pysäköintiregeneraatio)Olet aloittanut pysäköintiregeneraation pyynnön, ja moottorin tietokone käsittelee regeneraatiota.
      Recov. Stby (Palautus odottaa)Moottorin tietokone pyytää, että suoritat palautusregeneraation.
      Recov. Regen (Palautusregeneraatio)Olet aloittanut palautusregeneraation pyynnön, ja moottorin tietokone käsittelee regeneraatiota.
    • Tarkastele nokikuormaa, joka mitataan noen prosenttiosuutena hiukkassuodattimessa (Kuva 63). Katso nokikuorman taulukko.

      Note: Nokikuorman arvo vaihtelee koneen käytön aikana ja hiukkassuodattimen regeneraation tapahtuessa.

      g227359

      Nokikuorman taulukko

      Tärkeät nokikuorman arvotRegeneraation tila
      0–5 %Miniminokikuorman alue
      78 %Moottorin tietokone suorittaa apuregeneraation.
      100 %Moottorin tietokone pyytää automaattisesti pysäköintiregeneraatiota.
      122 %Moottorin tietokone pyytää automaattisesti palautusregeneraatiota.

    Passiivinen hiukkassuodattimen regeneraatio

    • Passiivinen regeneraatio tehdään moottorin normaalin käytön yhteydessä.

    • Käytä moottoria täydellä nopeudella ja suurella kuormalla mahdollisuuksien mukaan koneen käytön aikaisen hiukkassuodattimen regeneraation edistämistä varten.

    Hiukkassuodattimen apuregeneraatio

    • Moottorin tietokone säätää moottorin asetuksia pakokaasujen lämpötilan nostamista varten.

    • Käytä moottoria täydellä nopeudella ja suurella kuormalla mahdollisuuksien mukaan koneen käytön aikaisen hiukkassuodattimen regeneraation edistämistä varten.

    Nollausregeneraatio

    Varoitus

    Pakokaasujen lämpötila on korkea (noin 600 °C) hiukkassuodattimen regeneraation aikana. Kuumat pakokaasut saattavat vahingoittaa käyttäjää tai sivullisia.

    • Älä koskaan käytä moottoria suljetussa tilassa.

    • Varmista, että pakokaasujärjestelmän lähellä ei ole syttyviä materiaaleja.

    • Älä kosketa kuumaa pakokaasujärjestelmän osaa.

    • Älä seiso koneen pakoputken lähellä.

    g224417
    • Korkean pakokaasujen lämpötilan kuvake Graphic näkyy tietokeskuksessa (Kuva 64).

    • Moottorin tietokone säätää moottorin asetuksia pakokaasujen lämpötilan nostamista varten.

      Important: Korkean pakokaasujen lämpötilan kuvake osoittaa, että koneesta poistettavien pakokaasujen lämpötila saattaa olla kuumempi kuin normaalin käytön aikana.

    • Käytä moottoria täydellä nopeudella ja suurella kuormalla mahdollisuuksien mukaan koneen käytön aikaisen hiukkassuodattimen regeneraation edistämistä varten.

    • Kuvake näkyy tietokeskuksessa nollausregeneraation ollessa käynnissä.

    • Jos mahdollista, älä sammuta moottoria tai vähennä moottorin nopeutta nollausregeneraation ollessa käynnissä.

      Important: Anna nollausregeneraation valmistua ennen moottorin sammuttamista, mikäli mahdollista.

    Jaksottainen nollausregeneraatio

    Jos moottori ei ole onnistunut suorittamaan nollaus-, pysäköinti- tai palautusregeneraatiota loppuun moottorin edellisen 100 käyttötunnin aikana, moottorin tietokone yrittää suorittaa nollausregeneraation.

    Regeneraation eston asettaminen

    Vain nollausregeneraatio

    Note: Jos asetat tietokeskuksen estämään regeneraation, tietokeskus näyttää ILMOITUKSEN #185 (Kuva 65) 15 minuutin välein, kun moottori pyytää nollausregeneraatiota.

    g224692

    Nollausregeneraatio tuottaa enemmän moottorin pakokaasuja. Jos käytät laitetta puiden, pensaiden, korkean ruohon tai muiden lämpötilaherkkien kasvien tai materiaalien ympärillä, voit estää moottorin tietokonetta suorittamasta nollausregeneraatiota Inhibit Regen (Estä regeneraatio) -asetuksella.

    Important: Kun sammutat moottorin ja käynnistät sen uudelleen, Estä regeneraatio -asetus on oletusarvoisesti POIS.

    1. Avaa DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikko, siirry alas INHIBIT REGEN (Estä regeneraatio) -vaihtoehdon kohdalle painamalla keskipainiketta ja valitse Estä regeneraatio painamalla oikeanpuoleista painiketta (Kuva 66).

      g227304
    2. Vaihda regeneraation eston asetukseksi Pois (Kuva 66) tai Päällä (Kuva 67) painamalla oikeanpuoleista painiketta.

      g224691

    Nollausregeneraation salliminen

    Tietokeskus näyttää korkean pakokaasujen lämpötilan kuvakkeen Graphic, kun nollausregeneraatio on käynnissä.

    Note: Jos INHIBIT REGEN (Estä regeneraatio) -asetus on PääLLä, tietokeskus näyttää ILMOITUKSEN #185 (Kuva 68). Aseta regeneraation eston asetukseksi POIS painamalla painiketta 3 ja jatka nollausregeneraatiota.

    g224394

    Note: Jos moottorin pakokaasujen lämpötila on liian alhainen, tietokeskus näyttää ILMOITUKSEN #186 (Kuva 69) ilmoittamaan, että moottori täytyy asettaa täydelle kaasulle (korkealle joutokäynnille).

    g224395

    Note: Kun nollausregeneraatio on suoritettu loppuun, korkean pakokaasujen lämpötilan kuvake Graphic poistuu tietokeskuksen näytöstä.

    Pysäköinti- tai palautusregeneraatio

    • Kun moottorin tietokone pyytää joko pysäköintiregeneraation tai palautusregeneraation, regeneraatiopyynnön kuvake (Kuva 70) näkyy tietokeskuksessa.

      g224404
    • Kone ei suorita automaattisesti pysäköintiregeneraatiota tai palautusregeneraatiota, vaan käyttäjän on suoritettava regeneraatio tietokeskuksen kautta.

    Pysäköintiregeneraation viestit

    Kun moottorin tietokone pyytää pysäköintiregeneraatiota, seuraavat viestit näkyvät tietokeskuksessa:

    • Moottorin varoitus SPN 3720, FMI 16 (Kuva 71)

      g213863
    • Pysäköintiregeneraatio tarvitaan ILMOITUS #188 (Kuva 72)

      Note: Ilmoitus #188 näkyy 15 minuutin välein.

      g224397
    • Jos pysäköintiregeneraatiota ei suoriteta kahden tunnin kuluessa, tietokeskus näyttää pysäköintiregeneraatio vaaditaan – voimanulosotto pois käytöstä -ILMOITUKSEN #189 (Kuva 73).

      g224398

      Important: Palauta voimanulosoton toiminta suorittamalla pysäköintiregeneraatio. Katso Pysäköinti- tai palautusregeneraation valmistelu ja Pysäköinti- tai palautusregeneraation suorittaminen.

      Note: Alkunäytössä näkyy voimanulosotto estetty -kuvake (Kuva 74).

      g224415

    Palautusregeneraation viestit

    Kun moottorin tietokone pyytää palautusregeneraatiota, seuraavat viestit näkyvät tietokeskuksessa:

    • Moottorin varoitus SPN 3719, FMI 0 (Kuva 75)

      g213867
    • Palautusregeneraatio tarvitaan – voimanulosotto pois käytöstä ILMOITUS #190 (Kuva 76)

      g224399

    Important: Palauta voimanulosoton toiminta suorittamalla palautusregeneraatio. Katso Pysäköinti- tai palautusregeneraation valmistelu ja Pysäköinti- tai palautusregeneraation suorittaminen.

    Note: Alkunäytössä näkyy voimanulosotto pois käytöstä -kuvake. Katso Kuva 74 kohdassa Pysäköintiregeneraation viestit.

    Hiukkassuodattimen tilan rajoitus

    • Jos moottorin tietokone pyytää palautusregeneraatiota tai suorittaa palautusregeneraatiota ja siirryt alas kohtaan PARKED REGEN (Pysäköintiregeneraatio), pysäköintiregeneraatio lukittuu ja lukkokuvake (Kuva 77) ilmestyy tietokeskuksen oikeaan alakulmaan.

      g224625
    • Jos moottorin tietokone ei ole pyytänyt palautusregeneraatiota ja siirryt alas kohtaan RECOVERY REGEN (Palautusregeneraatio), palautusregeneraatio lukittuu ja lukkokuvake (Kuva 78) ilmestyy tietokeskuksen oikeaan alakulmaan.

      g224628

    Pysäköinti- tai palautusregeneraation valmistelu

    1. Varmista, että koneen polttoainesäiliössä on tarpeeksi polttoainetta suoritettavan regeneraatiotyypin mukaan:

      • Pysäköintiregeneraatio: Varmista, että polttoainesäiliössä on vähintään neljäsosan verran polttoainetta ennen pysäköintiregeneraatiota.

      • Palautusregeneraatio: Varmista, että polttoainesäiliö on vähintään puoliksi täynnä ennen palautusregeneraatiota.

    2. Siirrä kone ulos alueelle, jossa ei ole syttyviä materiaaleja.

    3. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    4. Varmista, että ajo- tai liikkeenohjausvivut ovat VAPAA-asennossa.

    5. Tarvittaessa sulje voimanulosotto ja laske leikkuuyksiköt tai lisävarusteet.

    6. Kytke seisontajarru.

    7. Siirrä kaasu alhaiselle JOUTOKäYNTINOPEUDELLE.

    Pysäköinti- tai palautusregeneraation suorittaminen

    Varoitus

    Pakokaasujen lämpötila on korkea (noin 600 °C) hiukkassuodattimen regeneraation aikana. Kuumat pakokaasut saattavat vahingoittaa käyttäjää tai sivullisia.

    • Älä koskaan käytä moottoria suljetussa tilassa.

    • Varmista, että pakokaasujärjestelmän lähellä ei ole syttyviä materiaaleja.

    • Älä kosketa kuumaa pakokaasujärjestelmän osaa.

    • Älä seiso koneen pakoputken lähellä.

    Important: Koneen tietokone peruu hiukkassuodattimen regeneraation, jos lisäät moottorin nopeutta alhaiselta joutokäynniltä tai vapautat seisontajarrun.

    1. Avaa DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikko, siirry alas PARKED REGEN START (Pysäköintiregeneraation aloitus)- tai RECOVERY REGEN START (Palautusregeneraation aloitus) -vaihtoehdon (Kuva 79) kohdalle painamalla keskipainiketta ja käynnistä regeneraatio painamalla oikeanpuoleista painiketta (Kuva 79).

      g224402g224629
    2. Varmista VERIFY FUEL LEVEL (Polttoaineen taso) -näytössä, että polttoainetta on ¼ säiliön tilavuudesta, jos suoritat pysäköintiregeneraatiota, tai ½ säiliön tilavuudesta, jos suoritat palautusregeneraatiota, ja jatka painamalla oikeanpuoleista painiketta (Kuva 80).

      g224414g227678
    3. Tarkista hiukkassuodattimen tarkistuslistan näytössä, että seisontajarru on kytketty ja että moottorin nopeus on asetettu alhaiselle joutokäynnille (Kuva 81).

      g224407g227679
    4. Jatka INITIATE DPF REGEN (Käynnistä hiukkassuodattimen regeneraatio) -näytössä painamalla oikeanpuoleista painiketta (Kuva 82).

      g224626g224630
    5. Tietokeskus näyttää INITIATING DPF REGEN (Käynnistetään hiukkassuodattimen regeneraatio) -viestin (Kuva 83).

      g224411g227681
    6. Tietokeskuksessa näkyy aikaa jäljellä -viesti (Kuva 84).

      g224406g224416
    7. Moottorin tietokone tarkistaa moottorin tilan ja vikatiedot. Tietokeskus voi näyttää seuraavat viestit, jotka löytyvät seuraavasta taulukosta:

      Tarkistusviestien ja korjaustoimenpiteiden taulukko

      Graphic
      Korjaustoimenpide: Poistu regeneraatiovalikosta ja käytä konetta, kunnes edellisestä regeneraatiosta kulunut aika on yli 50 tuntia. Katso Aika edellisestä regeneraatiosta.
      GraphicGraphic
      Korjaustoimenpide: suorita moottorivian vianmääritys ja yritä hiukkassuodattimen regeneraatiota uudelleen.
      GraphicGraphic
      Korjaustoimenpide: käynnistä moottori ja anna sen käydä.
      GraphicGraphic
      Korjaustoimenpide: käytä moottoria, kunnes jäähdytysnesteen lämpötila on noin 60 °C.
      GraphicGraphic
      Korjaustoimenpide: aseta moottori alhaiselle joutokäyntinopeudelle.
      GraphicGraphic
      Korjaustoimenpide: suorita moottorin tietokoneen tilan vianmääritys ja yritä hiukkassuodattimen regeneraatiota uudelleen.
    8. Tietokeskus näyttää alkunäytön ja regeneraation kuittauskuvake (Kuva 85) näkyy näytön oikeassa alakulmassa regeneraation edistyessä.

      g224403

      Note: Kun hiukkassuodattimen regeneraatio on käynnissä, tietokeskuksessa näkyy korkean pakokaasujen lämpötilan kuvake Graphic.

    9. Kun moottorin tietokone saa valmiiksi pysäköinti- tai palautusregeneraation, tietokeskuksessa näkyy ILMOITUS #183 (Kuva 86). Poistu alkunäyttöön painamalla vasemmanpuoleista painiketta.

      g224392

      Note: Jos regeneraatiota ei saada valmiiksi, tietokeskus näyttää ilmoituksen #184 (Kuva 86). Poistu alkunäyttöön painamalla vasemmanpuoleista painiketta.

      g224393

    Pysäköinti- tai palautusregeneraation peruuttaminen

    Käynnissä olevan pysäköinti- tai palautusregeneraation voi peruuttaa Parked Regen Cancel (Pysäköintiregeneraation peruutus)- tai Recovery Regen Cancel (Palautusregeneraation peruutus) -asetuksella.

    1. Siirry DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikkoon (Kuva 88).

      g227305
    2. Siirry alas kohtaan PARKED REGEN CANCEL (Pysäköintiregeneraation peruutus) (Kuva 88) tai RECOVERY REGEN CANCEL (Palautusregeneraation peruutus) (Kuva 89) painamalla keskimmäistä painiketta.

      g227306
    3. Valitse oikeanpuoleisella painikkeella Regen Cancel (Regeneraation peruutus) (Kuva 88 tai Kuva 89).

    Nurmentasausjousen säätö

    Nurmentasausjousi siirtää painoa eturullalta takarullalle (Kuva 90). Näin voidaan vähentää aaltokuvioita nurmessa.

    Important: Tee jousen säädöt leikkuuyksikön ollessa asennettuna ajoyksikköön, osoittaessa suoraan eteenpäin ja laskettuna maahan.

    1. Varmista, että sokka on asennettuna tangon taimmaiseen aukkoon (Kuva 90).

      g003863
    2. Kiristä jousisylinterin etuosassa olevia kuusiomuttereita, kunnes jousen pituus puristettuna on 15,9 cm käytettäessä 178 mm:n leikkuuyksiköitä (Kuva 90).

      Note: Vähennä jousen pituudesta 12,7 mm epätasaisessa maastossa käyttöä varten. Tämä vähentää hieman maanpinnan muotojen myötäilyä.

    Nostovarren vastapainon säätö

    Takaleikkuuyksiköt

    Varoitus

    Jouset ovat kireällä ja saattavat aiheuttaa henkilövahingon.

    Säädä jousia varovaisesti.

    Takaleikkuuyksiköihin kohdistuvaa vastapainovoimaa voidaan säätää erilaisia nurmiolosuhteita varten ja yhtenäisen leikkuukorkeuden saavuttamiseksi epätasaisissa olosuhteissa tai alueilla, joille on kertynyt olkia.

    Voit säätää kunkin vääntöjousen vastapainovoimaksi yhden neljästä asetuksesta. Kukin asento lisää tai vähentää leikkuuyksikköön kohdistuvaa vastapainovoimaa 2,3 kg. Vastapaino voidaan poistaa kokonaan asettamalla jouset ensimmäisen jousiohjaimen takaosaan (neljäs asento).

    Note: Poista kaikki vastapainovoima asettamalla vääntöjousen pitkä pää olkatapin yläpuolelle.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt alas, sammuta moottori, kytke seisontajarru ja irrota virta-avain.

    2. Työnnä vastapainojousen pitkä pää putkeen tai vastaavaan ja käännä jousi olkatapin ympärille haluttuun asentoon (Kuva 91).

      g375585
    3. Toista vaiheet 1 ja 2 toiselle vastapainojouselle.

    Nostovarren kääntymisasennon säätö

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt alas, sammuta moottori, kytke seisontajarru ja irrota virta-avain.

    2. Nostovarren kytkin sijaitsee hydraulisäiliön alla ja viidennen leikkuuyksikön nostovarren sisäpuolella (Kuva 29).

      g375697
    3. Löysää vastamutteria, joka kiinnittää nostovarren kytkinlevyyn (Kuva 93).

      g375696
    4. Säädä nostovarren kytkintä seuraavalla tavalla:

      • Korota nostovarren kääntymiskorkeutta siirtämällä kytkintä alas.

      • Laske nostovarren kääntymiskorkeutta siirtämällä kytkintä ylös.

      Important: Pidä kytkimen ja nostovarren liipaisimen kärkivälinä 1,0–2,5 mm. Kytkimen LED-valo varmistaa kytkimen oikean toiminnan.

    5. Kiristä vastamutterit momenttiin 20 N·m ± 2 N·m.

      Important: Älä kiristä vastamuttereita liikaa, ettei anturi vaurioidu.

    Kelanopeuden säätö

    Important: On tärkeää, että leikkuukäytössä käytetään asianmukaisia kelanopeuksia.Liian hitaat kelanopeudet voivat aiheuttaa nurmeen aaltokuvioita. Jos aaltokuvioita esiintyy, yritä lisätä kelanopeuksia tai alentaa leikkuunopeutta.Liian suuret kelanopeudet voivat vahingoittaa nurmea ja/tai kuluttaa keloja, kiinteitä teriä tai muita mekaanisia osia ennenaikaisesti.

    Katso kohta Etu- ja takakelan nopeuden asetus.

    Säädä kelanopeutta manuaalisesti seuraavasti:

    1. Siirry tietokeskuksen Asetukset-valikkoon ja anna terien määrä, leikkuunopeus ja leikkuukorkeus, joita käytetään sopivan kelanopeuden laskemiseen.

    2. Jos lisäsäätöjä on tehtävä, siirry Asetukset-valikon kohtaan E kelan Š, T kelan Š tai molempiin.

    3. Muuta kelanopeutta painamalla oikeaa painiketta. Kun nopeusasetus muuttuu, näytössä näkyy edelleen terien määrään, leikkuunopeuteen ja leikkuukorkeuteen perustuva kelanopeus, mutta siinä näkyy myös uusi nopeus.

      Note: Kelanopeutta on ehkä nostettava tai laskettava nurmiolosuhteiden mukaan.

    g420088

    Tietoa vianmääritysvalosta

    Koneessa on vianmääritysvalo, joka ilmoittaa, jos koneessa on havaittu vika. Vianmääritysvalo sijaitsee tietokeskuksessa näytön yläpuolella (Kuva 95). Kun kone toimii oikein ja virta-avain on käännetty PääLLä/KäYNNISSä-asentoon, vianmääritysvalo syttyy hetkeksi, mikä tarkoittaa, että valo toimii ongelmitta. Kun koneen ilmoitusviesti tulee näkyviin, valo palaa niin kauan kuin viesti on näkyvissä. Kun näkyvissä on vikaviesti, valo vilkkuu, kunnes vika on korjattu.

    g021272

    Käyttövihjeitä

    Tietoa varoitusjärjestelmästä

    Jos varoitusvalo syttyy käytön aikana, pysäytä kone välittömästi ja korjaa ongelma ennen käytön jatkamista. Jos konetta käytetään viallisena, seurauksena saattaa olla vakavia vaurioita.

    Koneen kuljetus

    Vapauta voimanulosotto ja nosta leikkuuyksiköt KULJETUSASENTOON. Ole varovainen, ettet vahingoita konetta tai leikkuuyksiköitä ajaessasi kapeista väleistä. Käytä konetta rinteissä erityisen varovasti. Aja hitaasti ja vältä jyrkkiä käännöksiä rinteissä, jotta kone ei kaadu. Laske leikkuuyksiköt alamäkeen ajettaessa. Tällöin ohjattavuus paranee.

    Leikkuukuvioiden vaihto

    Tämä on tehokkain tapa estää aaltokuvioiden muodostuminen.

    Leikkuukuviota on vaihdettava usein, jotta vältetään samaan suuntaan toistuvan leikkuun aiheuttamat leikkuujäljen ongelmat.

    Asianmukaiset leikkuutekniikat

    • Jotta nurmeen saadaan ammattimaisen suorat linjat ja raidat, joita tietyt käyttökohteet edellyttävät, etsi puu tai muu kaukana oleva kohde ja aja suoraan sitä kohti.

    • Pidä kela ja kiinteä terä terävinä.

    • Varmista kelan ja kiinteän terän oikea välys. Käytä kevyttä kosketusta.

    • Noudata ⅓-sääntöä (leikkaa ruohosta vain ⅓ kerrallaan).

    • Aseta kelanopeus ja ajonopeus halutun leikkuupituuden saavuttamiseksi.

    • Kun leikkaat ruohoa märissä olosuhteissa, avaa leikkuuyksikön takasuojus.

    Paljaaksi leikkaaminen, ympyräleikkuu ja pystyleikkuu

    • Paljaaksi leikkaaminen / ympyräleikkuu

      • Paljaaksi leikkaamista ja ympyräleikkuuta pidetään vaativina käyttötarkoituksina. Varaa keloja erityisesti näitä käyttötarkoituksia varten.

      • Noudata ⅓-sääntöä (leikkaa ruohosta vain ⅓ kerrallaan).

    • Pystyleikkuu

      • Jos käytössä on 127 mm:n pystyleikkuuyksikkö, aseta pystyleikkuuyksikön terän syvyydeksi enintään 3,2 mm. Jos käytössä on 178 mm:n pystyleikkuuyksikkö, aseta terän syvyydeksi enintään 6 mm.

      • Varmista, että leikkuuyksikön terät ovat terävät ja oikein säädetyt ja ettei yksikään teristä ole taipunut. Tylsät ja taipuneet terät vaativat enemmän tehoa.

      • Terien lisääminen terävälien pienentämiseksi lisää virrankulutusta.

    • Parhaat käytännöt paljaaksi leikkaamista, ympyräleikkuuta ja pystyleikkuuta varten

      • Avaa takaleikkuuyksikön suojukset.

      • Suositeltu enimmäisleikkuunopeus on 6 km/h.

      • Aseta kelanopeuksien asetukseksi 6.

        Note: Suuremmat kelanopeusasetukset heikentävät vääntövoimaa. Paljaaksi leikkaamisen aikana saavutetaan parempi suorituskyky ja tehokkuus alemmilla kelanopeusasetuksilla.

      • Älä käytä Economy-tilaa.

      • Tarkkaile moottorin jäähdytysnesteen lämpötilaa tietokeskuksessa.

      • Tarkasta takajäähdyttimen säleikkö ja jäähdyttimen yläpuolella oleva ilmanpuhdistimen ilmanottosäleikkö roskien kertymisen varalta.

      • Jos moottori ylikuumenee, pysäköi kone varjoon alueelle, jossa on hyvä ilmavirtaus, jotta osat jäähtyvät.

    Koneen huolto leikkuun jälkeen

    Pese kone leikkuun jälkeen huolellisesti puutarhaletkun avulla mutta ilman suutinta, jottei liiallinen vedenpaine aiheuttaisi veden pääsyä laitteen sisälle tai vaurioittaisi tiivisteitä tai laakereita. Varmista, että jäähdyttimessä ja öljynjäähdyttimessä ei ole likaa tai ruohosilppua. Tarkasta puhdistuksen jälkeen, että koneessa ei ole hydraulinestevuotoja ja että hydrauliosat ja mekaaniset osat eivät ole vaurioituneet tai kuluneet. Tarkista myös leikkuuyksikön terien terävyys.

    Käytön jälkeen

    Turvallisuus käytön jälkeen

    Yleinen turvallisuus

    • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    • Vapauta ja laske leikkuuyksiköt.

    • Kytke seisontajarru.

    • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    • Anna koneen jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

    • Vähennä tulipalon vaaraa poistamalla ruoho ja leikkuujäte leikkuuyksiköistä, käyttöpyöristä, äänenvaimentimista, jäähdytyssäleiköistä ja moottoritilasta. Puhdista öljy- ja polttoaineroiskeet.

    • Kytke lisälaitteen käyttö pois aina, kun kuljetat konetta tai kun sitä ei käytetä.

    • Huolla ja puhdista turvavyöt tarpeen mukaan.

    • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

    Kiinnityspisteiden sijainti

    • Koneen etuosa: aukko nelikulmaisessa alustassa, akseliputken alla kunkin eturenkaan sisäpuolella (Kuva 96)

      g031851
    • Koneen takaosa: takarungossa koneen kummallakin puolella(Kuva 97).

      g004555

    Koneen kuljetus

    • Käytä täysleveää ramppia lastatessasi konetta perävaunuun tai lavalle.

    • Kiinnitä kone tiukasti.

    Koneen työntäminen tai hinaaminen

    Hätätilanteessa konetta voidaan liikuttaa eteenpäin avaamalla hydraulisessa säätötilavuuspumpussa oleva ohitusventtiili ja työntämällä tai hinaamalla konetta.

    Important: Konetta ei saa työntää tai hinata nopeammin kuin 3–4,8 km/h. Suuremmalla nopeudella vaihteistoon voi tulla sisäisiä vaurioita.Ohitusventtiilien on oltava auki ja jarrun vapautettuna aina, kun konetta työnnetään tai hinataan.

    1. Avaa istuimen jalustan salpa ja kallista istuin auki.

    2. Paikanna ohitusventtiili istuimen alta ja hydrostaatin päältä (Kuva 98).

      g420085
    3. Löysää venttiileitä 3 kierrosta, jolloin öljyn ohivirtaus alkaa.

      Note: Koska neste ohitetaan, konetta voidaan liikuttaa hitaasti vaurioittamatta vaihteistoa.

    4. Paikanna jarrun vapautuksen lohko oikean eturenkaan läheltä ja hydraulisäiliön takaa (Kuva 99).

      g420086
    5. Aseta räikän tai vastaavan esineen pitkä pää, pidä lohkon musta nuppi sisällä ja pumppaa lohkoa kolme kertaa. Kun jarrua pumpattaessa tuntuu huomattava vastus, jarru vapautuu.

      Important: Älä pumppaa lohkoa, kun sen pumppaaminen ei enää onnistu vaivatta. Jos lohkoa pumpataan liikaa, voi syntyä vaurioita.

      Note: Kun lohkoon on kertynyt paine, jarru vapautuu noin 60 minuutin ajaksi. Vapauta jarru tarvittaessa uudelleen 60 minuutin kuluttua pumppaamalla lohkoa.

    6. Työnnä tai hinaa konetta.

    7. Kytke jarru vetämällä musta nuppi esiin tai käynnistämällä moottori.

      Note: Jarru nollautuu automaattisesti, kun moottori käynnistetään, eikä mustaa nuppia tarvitse vetää esiin.

    8. Sulje ohitusventtiilit. Kiristä venttiilit momenttiin 11 N·m.

      Important: Varmista, että ohitusventtiilit on suljettu ennen koneen käytön aloittamista. Jos moottoria käytetään ohitusventtiilin ollessa auki, vaihteisto ylikuumenee.

    Kunnossapito

    Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

    Note: Kytkentä- ja hydraulikaavion voi tarvittaessa ladata maksuttomasti osoitteesta www.Toro.com etsimällä oman laitteen kotisivulla olevasta opaslinkistä.

    Turvallisuus huollon aikana

    • Suorita seuraavat toimenpiteet ennen käyttäjän paikalta poistumista:

      • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

      • Vapauta ja laske leikkuuyksiköt.

      • Kytke seisontajarru.

      • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

      • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

      • Anna koneen jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

    • Käytä asianmukaista vaatetusta, mukaan lukien silmiensuojaimia, pitkälahkeisia housuja ja lujatekoisia liukastumisen estäviä jalkineita. Pidä kädet, jalat, vaatteet, korut ja pitkät hiukset etäällä liikkuvista osista.

    • Anna koneen osien jäähtyä ennen huollon suorittamista.

    • Jos mahdollista, älä huolla konetta moottorin ollessa käynnissä. Pysy etäällä liikkuvista osista.

    • Käytä moottoria vain tiloissa, joissa on hyvä ilmanvaihto. Pakokaasut sisältävät hiilimonoksidia, joka on hengenvaarallinen hengitettäessä.

    • Tue kone pukeilla, kun työskentelet koneen alla.

    • Vapauta paine varovasti osista, joihin on varastoitunut energiaa.

    • Pidä kaikki koneen osat hyvässä kunnossa ja kaikki kiinnitystarvikkeet tiukalla.

    • Vaihda kaikki kuluneet tai vaurioituneet tarrat.

    • Käytä vain Toro-alkuperäisvaraosia, jotta kone toimii turvallisesti ja parhaalla mahdollisella tavalla. Muiden valmistajien varaosat voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

    Kunnossapitotaulukko

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit momenttiin 94–122 N·m.
  • 8 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Tarkista laturin hihnan kunto ja kireys.
  • 10 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit momenttiin 94–122 N·m.
  • Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista, että turvavöissä ei ole kulumia, viiltoja tai muita vaurioita. Vaihda turvavyöt, jos jokin niiden osa ei toimi kunnolla.
  • Tarkasta turvakytkimet.
  • Kaatumissuojausjärjestelmän osat on tarkastettava säännöllisesti kulumisen ja vaurioiden varalta.
  • Tarkista moottoriöljyn määrä.
  • Tyhjennä vesi tai muut kertymät polttoaineen-/vedenerottimesta.
  • Tarkasta sähköjohdot vaurioiden, kulumisen, löysien liittimien, sään aiheuttaman heikkenemisen ja kemikaalinen aiheuttaman heikkenemisen varalta.
  • Tarkista rengaspaine.
  • Tarkista jäähdytysnesteen määrä.
  • Poista roskat säleiköstä ja jäähdyttimestä/öljynjäähdyttimestä.(Useammin likaisissa olosuhteissa.)
  • Tarkista hydraulinesteen määrä.
  • Tarkista hydrauliletkut ja -putket
  • Tarkista kelan ja kiinteän terän kosketus.
  • Tarkista turvavyö.
  • 50 käyttötunnin välein
  • Rasvaa laakerit ja holkit (ja välittömästi jokaisen pesun jälkeen).
  • Puhdista akku ja tarkista sen kunto (tai viikoittain sen mukaan, kumpi saavutetaan ensin).
  • Tarkista akkukaapelien kytkennät.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Tarkista jäähdytysjärjestelmän letkut.
  • Tarkista laturin hihnan kunto ja kireys.
  • 250 käyttötunnin välein
  • Vaihda moottoriöljy ja suodatin.
  • Kiristä pyöränmutterit momenttiin 94–122 N·m.
  • 400 käyttötunnin välein
  • Huolla ilmanpuhdistin. (Useammin erittäin pölyisissä tai likaisissa olosuhteissa). Huolla ilmanpuhdistin (aikaisemmin, jos ilmanpuhdistimen ilmaisin näyttää punaista.
  • Vaihda polttoaineen/veden erottimen suodatin.
  • Vaihda polttoainesuodatin.
  • Tarkista polttoaineletkut ja liitännät.
  • 800 käyttötunnin välein
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö.
  • Tarkista takapyörien aurauskulmat.
  • Jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt säiliöön vaihtoehtoista nestettä, vaihda hydraulineste.
  • Jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt hydraulisäiliöön vaihtoehtoista nestettä, vaihda paluusuodatin ja syöttösuodatin.
  • 1000 käyttötunnin välein
  • Jos käytät suositeltua hydraulinestettä, vaihda paluusuodatin ja syöttösuodatin.
  • 2000 käyttötunnin välein
  • Jos käytät suositeltua hydraulinestettä, vaihda hydraulineste.
  • 6000 käyttötunnin välein
  • Pura, puhdista ja kokoa hiukkassuodattimen nokisuodatintai puhdista nokisuodatin, jos moottoriviat spn 3251 fmi 0, spn 3720 fmi 0 tai spn 3720 fmi 16 näkyvät tietokeskuksessa.
  • Ennen varastointia
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö.
  • Kahden vuoden välein
  • Huuhtele jäähdytysjärjestelmä ja vaihda neste.
  • Vaihda hydrauliletkut.
  • Vaihda jäähdytysnesteletkut.
  • Huuhtele jäähdytysjärjestelmä ja vaihda jäähdytysneste.
  • Päivittäisen huollon tarkastuslista

    Ota tästä sivusta kopioita.

    Tarkistettavat kohdatViikolle:
    MaTiKeToPeLaSu
    Tarkista turvajärjestelmän toiminta.       
    Tarkista jarrujen toiminta.       
    Tarkista moottorin öljypinta ja polttoainemäärä.       
    Tyhjennä veden/polttoaineen erotin.       
    Tarkista ilmansuodattimen rajoitinilmaisin.       
    Tarkista, ettei jäähdyttimessä ja säleikössä ole roskia.       
    Kuuntele, kuuluuko moottorista epätavallisia käyntiääniä.1       
    Tarkista, kuuluuko käytön aikana epätavallisia ääniä.       
    Tarkista hydraulinesteen määrä.       
    Tarkista hydraulisuodattimen merkkivalo. 2       
    Tarkista, ettei hydrauliletkuissa ole vaurioita.       
    Tarkista nestevuodot.       
    Tarkista rengaspaine.       
    Tarkista mittareiden toiminta.       
    Tarkista kelan ja kiinteän terän kohdistus.       
    Tarkista leikkuukorkeussäätö.       
    Tarkista kaikkien rasvanippojen voitelu.3       
    Korjaa maalipinnan vauriot.       
    Pese kone.       

    1. Tarkista hehkutulppa ja ruiskutussuuttimet, jos käynnistys on hidas, savua on liikaa tai käyntiääni on karkea.

    2. Tarkista moottorin käydessä ja öljyn ollessa käyttölämpötilassa.

    3. Välittömästi jokaisen pesun jälkeen luettelon mukaisesta huoltovälistä riippumatta.

    Important: Katso moottorin käyttöoppaasta ja leikkuuyksikön käyttöoppaasta tietoja muista huoltotoimenpiteistä.

    Todetut viat

    Tarkastuksen suoritti:
    VikaPäivämääräHuomio
    1  
    2  
    3  
    4  
    5  
    6  
    7  
    8  

    Huoltoa edeltävät toimenpiteet

    Valmistelu huoltoa varten

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Kaatumissuojausjärjestelmän osat on tarkastettava säännöllisesti kulumisen ja vaurioiden varalta.
    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta voimanulosotto, laske leikkuuyksiköt ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    3. Anna moottorin jäähtyä.

    Konepellin avaaminen

    1. Avaa konepellin kaksi salpaa (Kuva 100).

      g369009
    2. Käännä konepelti auki.

    Konepellin sulkeminen

    1. Käännä konepelti varovasti kiinni (Kuva 101).

      g375759
    2. Kiinnitä konepelti kahdella salvalla.

    Säleikön avaaminen

    1. Irrota kuulatappi säleikön salvasta (Kuva 102).

      g378175
    2. Vapauta salpa ja avaa säleikkö.

    Säleikön sulkeminen

    1. Sulje ja salpaa säleikkö (Kuva 103).

      g378174
    2. Työnnä kuulatappi säleikön salvan läpi.

    Istuimen kallistus

    1. Avaa istuimen jalustan salpa (Kuva 104, A).

    2. Kallista istuin ja jalusta auki (Kuva 104, B).

    3. Tue se kannatintankojen avulla (Kuva 104, C).

      g419565

    Istuimen lasku

    1. Käännä istuinta hieman ja nosta etukannatintanko ulos pidätinuran syvennyksestä.

    2. Laske istuinta varovasti, kunnes se lukittuu paikalleen.

    Nostokohdat

    Note: Tue kone pukeilla, kun työskentelet koneen alla.

    Käytä seuraavia kohtia koneen nostamiseen:

    g432162
    • Etuosa: etuakseliputkessa olevien tunkin kannattimien aukot (Kuva 105).

    • Takaosa: taka-akseliputki.

    Voitelu

    Laakerien ja holkkien rasvaus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Rasvaa laakerit ja holkit (ja välittömästi jokaisen pesun jälkeen).
  • Käytettävä rasva: litiumpohjainen rasva nro 2

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Avaa konepelti. Katso Konepellin avaaminen.

    3. Voitele kone käyttämällä seuraavissa kohdissa olevia voitelunippoja:

      • Pumpun ja vetoakselin kardaaninivel (3) (Kuva 106)

        Note: Pumpun vetoakseli sijaitsee konepellin alla.

        g378043
      • Leikkuuyksikön nostovarren sylinterit (2 kussakin) (Kuva 107)

        g012150
      • Nostovarren tapit (1 kussakin) (Kuva 107)

      • Leikkuuyksikön kannatin ja tappi (2 kussakin) (Kuva 108)

        g003960
      • Nostovarren nivelakseli (1/kpl) (Kuva 109)

        g004157
      • Taka-akselin raidetanko (2) (Kuva 110)

        g003987
      • Akselin olkatappi (1) (Kuva 111)

        g004169
      • Ohjaussylinterin pallonivelet (2) (Kuva 112)

        g003966
    4. Sulje ja salpaa konepelti. Katso Konepellin sulkeminen.

    Moottorin huolto

    Moottorin turvallinen käyttö

    • Moottori on sammutettava ennen öljyn tarkistusta tai lisäystä kampikammioon.

    • Älä muuta kierrosnopeussäätimen nopeutta tai käytä moottoria ylikierroksilla.

    Ilmansuodattimen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Avaa konepelti. Katso Konepellin avaaminen.

    3. Tarkista ilmansuodattimen kotelon päässä oleva huoltoilmaisin (Kuva 113).

      g373570
    4. Jos huoltoilmaisimen näytössä näkyy punainen juova, vaihda ilmansuodatin. Katso Ilmanpuhdistimen huolto.

    5. Purista pölynpoistoventtiiliä (Kuva 114).

      g373568
    6. Sulje ja salpaa konepelti. Katso Konepellin sulkeminen.

    Ilmanpuhdistimen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Huolla ilmanpuhdistin. (Useammin erittäin pölyisissä tai likaisissa olosuhteissa). Huolla ilmanpuhdistin (aikaisemmin, jos ilmanpuhdistimen ilmaisin näyttää punaista.
  • Tarkista, ettei ilmanpuhdistimen rungossa ole vaurioita, jotka voivat aiheuttaa ilmavuodon. Vaihda se, jos se on vaurioitunut. Tarkista, että ilmanottojärjestelmässä ei ole vuotoja, vaurioita tai löysiä letkunkiristimiä.

    Huolla ilmanpuhdistimen suodatin vain silloin, kun huoltoilmaisin edellyttää sitä. Ilmansuodattimen tarpeeton vaihtaminen vain kasvattaa mahdollisuutta, että moottoriin pääsee likaa suodattimen irrotuksen yhteydessä.

    Important: Varmista, että suojus on asetettu oikein ja että se on tiiviisti ilmanpuhdistimen rungon ympärillä.

    g034923g031351

    Ilmansuodattimen huoltoilmaisimen nollaus

    1. Jos huoltoilmaisimen näytössä näkyy punainen juova, paina ilmaisimen päässä olevaa nollauspainiketta (Kuva 116).

      g373569
    2. Sulje ja salpaa konepelti. Katso Konepellin sulkeminen.

    Moottoriöljyn huolto

    Öljyluokitus

    Käytä vähintään seuraavien määritysten mukaista korkealaatuista, vähätuhkaista moottoriöljyä:

    • API-huoltoluokitus CJ-4 tai korkeampi

    • ACEA-huoltoluokitus E6

    • JASO-huoltoluokitus DH-2

    Important: Jos käytetään moottoriöljyä, jonka luokitus ei ole API CJ-4 tai korkeampi, ACEA E6 tai JASO DH-2, hiukkassuodatin saattaa tukkeutua tai moottori vahingoittua.

    Käytä seuraavaa moottoriöljyn viskositeettiluokitusta:

    • Suositus: SAE 15W-40 (yli –18 °C)

    • Vaihtoehto: SAE 10W-30 tai 5W-30 (kaikki lämpötilat)

    Toro Premium -moottoriöljyä on saatavana valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä (viskositeettiluokitus 15W-40 tai 10W-30).

    Moottoriöljyn määrän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista moottoriöljyn määrä.
  • Important: Tarkista moottoriöljy päivittäin. Jos moottoriöljyn määrä on mittatikun Full-merkin yläpuolella, moottoriöljyyn on ehkä sekoittunut polttoainetta.Jos moottoriöljyn määrä on Full-merkin yläpuolella, vaihda moottoriöljy.

    Paras aika tarkistaa moottoriöljy on moottorin ollessa viileä ennen päivän ensimmäistä käynnistystä. Jos moottori on ollut käynnissä, anna öljyn valua takaisin öljypohjaan ainakin 10 minuutin ajan ennen tarkistusta. Jos öljyn taso on mittatikun Add-merkinnän kohdalla tai sen alapuolella, lisää öljyä mittatikun Full-merkintään saakka.Älä täytä moottoria liian täyteen öljyä.

    Important: Pidä moottoriöljyn määrä mittatikun ylä- ja alarajojen välissä. Moottori saattaa pysähtyä, jos öljyä on sitä käytettäessä liian vähän tai liian paljon.

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Avaa konepelti. Katso Konepellin avaaminen.

    3. Tarkista moottoriöljyn määrä (Kuva 117).

      g034922g031256

      Important: Pidä moottoriöljyn määrä mittatikun ylä- ja alarajojen välissä. Jos moottorissa on liikaa tai liian vähän öljyä, seurauksena voi olla moottorivika.

    4. Sulje ja salpaa konepelti. Katso Konepellin sulkeminen.

    Kampikammion öljytilavuus

    5,2 l suodattimen kanssa

    Moottoriöljyn ja öljynsuodattimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    250 käyttötunnin välein
  • Vaihda moottoriöljy ja suodatin.
    1. Valmistele kone. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Tyhjennä öljy ja vaihda suodatin.

      g034924g424409

      Important: Älä kiristä suodatinta liikaa.

    3. Avaa konepelti. Katso Konepellin avaaminen.

    4. Lisää öljyä kampikammioon. Katso Öljyluokitus, Kampikammion öljytilavuus ja Moottoriöljyn määrän tarkistus.

    5. Sulje ja salpaa konepelti. Katso Konepellin sulkeminen.

    Polttoainejärjestelmän huolto

    Polttoaineen huolto

    Tässä käyttöoppaassa on yksityiskohtaisemmat polttoaineen ja polttoainejärjestelmän huoltotiedot kuin Yanmar®-moottorin käyttöoppaassa, joka on polttoainetta ja polttoaineen huoltoa koskeva yleisopas.

    On tärkeää ymmärtää, että polttoainejärjestelmän huolto, polttoaineen säilytys ja polttoaineen laatu edellyttävät toimenpiteitä, jotta käyttökatkokset ja suuret moottorin korjaukset voidaan välttää.

    Polttoainejärjestelmä noudattaa tiukimpia valmistustoleransseja päästöjen ja ohjainten vaatimusten vuoksi. Dieselpolttoaineen laatu ja puhtaus ovat entistä tärkeämpiä dieselmoottoreissa nykypäivänä käytettävän korkeapaineisen yhteispaineruiskutusputkiston (HPCR) polttoaineen ruiskutusjärjestelmän pitkän käyttöiän vuoksi.

    Important: Polttoainejärjestelmässä oleva vesi tai ilma vaurioittaa moottoria! Älä oleta, että uusi polttoaine olisi puhdasta. Varmista, että polttoaine on peräisin laadukkaalta toimittajalta. Säilytä polttoainetta oikein ja kuluta se 180 päivän sisällä.

    Important: Jos polttoainesuodattimen vaihtoa, polttoainejärjestelmän huoltoa ja polttoaineen säilytystä koskevia ohjeita ei noudateta, moottorin polttoainejärjestelmä voi vikaantua ennenaikaisesti. Suorita kaikki polttoainejärjestelmän huoltotoimet ohjeistetuin aikavälein tai aina, kun polttoaineeseen pääsee epäpuhtauksia tai sen laatu on heikko.

    Polttoaineen säilytys

    Polttoaineen asianmukainen säilytys on tärkeää moottorin kannalta. Polttoaineen varastointisäiliöiden asianmukainen huolto usein unohdetaan, mikä johtaa epäpuhtauksien pääsemiseen koneeseen toimitettuun polttoaineeseen.

    • Hanki vain sen verran polttoainetta, minkä kulutat seuraavien 180 päivän kuluessa. Älä käytä polttoainetta, jota on säilytetty yli 180 päivän ajan. Näin polttoaineeseen pääsee vähemmän vettä ja muita epäpuhtauksia.

    • Jos vettä ei poisteta varastointisäiliöstä tai koneen polttoainesäiliöstä, säiliö tai polttoainejärjestelmän osat voivat ruostua tai likaantua. Homeesta, bakteereista tai sienistä säiliöön syntyvä liete rajoittaa virtausta ja tukkii suodattimen ja polttoaineruiskuttimet.

    • Seuraa säiliön polttoaineen laatua tarkistamalla polttoaineen varastointisäiliö ja koneen polttoainesäiliö säännöllisesti.

    • Varmista, että polttoaine on peräisin laadukkaalta toimittajalta.

    • Jos varastointisäiliössä tai koneen polttoainesäiliössä on vettä tai epäpuhtauksia, korjaa ongelma suorittamalla kaikki polttoainejärjestelmän huoltotoimet yhteistyössä polttoaineen toimittajan kanssa.

    • Älä säilytä dieselpolttoainetta säiliöissä, jotka on valmistettu sinkkipäällysteisistä osista.

    Polttoaineen vedenerottimen huolto

    Veden tyhjennys polttoaineen-/vedenerottimesta

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tyhjennä vesi tai muut kertymät polttoaineen-/vedenerottimesta.
    1. Tyhjennä vesi polttoaineen-/vedenerottimesta kuvan mukaisesti (Kuva 119).

      g399473
    2. Esitäytä suodatin ja letkut korkeapainepumppuun. Katso kohta Polttoainejärjestelmän esitäyttö.

    Polttoaineen/veden erottimen suodattimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Vaihda polttoaineen/veden erottimen suodatin.
    1. Vaihda suodatin kuvan mukaisesti (Kuva 120).

      g031412
    2. Esitäytä suodatin ja letkut korkeapainepumppuun. Katso kohta Polttoainejärjestelmän esitäyttö.

    Polttoainesuodattimen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Vaihda polttoainesuodatin.
    1. Avaa konepelti. Katso Konepellin avaaminen.

    2. Puhdista polttoainesuodatinpään ympäristö (Kuva 121).

      g378468
    3. Irrota suodatin ja puhdista suodatinpään asennuspinta (Kuva 121).

      Note: Puhdista suodatinpää puhtaalla liinalla.

    4. Voitele suodattimen tiiviste puhtaalla voitelevalla moottoriöljyllä. Katso lisätietoja moottorin käyttöoppaasta.

    5. Asenna kuiva suodatinkotelo käsin, kunnes tiiviste koskettaa suodatinpäätä. Kierrä sitten vielä puoli kierrosta.

    6. Käynnistä moottori ja tarkista, ettei polttoainetta vuoda suodattimen ja suodatinpään alueelta.

      Korjaa kaikki polttoainevuodot.

    7. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    8. Sulje ja salpaa konepelti. Katso Konepellin sulkeminen.

    Polttoainesäiliön tyhjennys

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    800 käyttötunnin välein
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö.
  • Ennen varastointia
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö.
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö aikataulun mukaisten huoltovälien ulkopuolella, jos polttoainejärjestelmä likaantuu tai jos kone on tarkoitus varastoida pitkäksi aikaa. Huuhtele säiliö puhtaalla polttoaineella.

    Esitäytä suodatin ja letkut korkeapainepumppuun. Katso kohta Polttoainejärjestelmän esitäyttö.

    Polttoaineletkujen ja liitäntöjen tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Tarkista polttoaineletkut ja liitännät.
  • Tarkasta, ettei polttoaineputkissa ole haurastumia, vaurioita tai löysiä liitäntöjä.

    Vaihda kaikki kuluneet kiristimet ja letkut.

    Note: Jos vaihdat polttoaineletkuja, esitäytä polttoainejärjestelmä. Katso kohta Polttoainejärjestelmän esitäyttö.

    Hapetuskatalysaattorin ja nokisuodattimen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    6000 käyttötunnin välein
  • Pura, puhdista ja kokoa hiukkassuodattimen nokisuodatintai puhdista nokisuodatin, jos moottoriviat spn 3251 fmi 0, spn 3720 fmi 0 tai spn 3720 fmi 16 näkyvät tietokeskuksessa.
  • Jos moottoriviat (Tarkista moottori SPN 3251 FMI 0), (Tarkista moottori SPN 3720 FMI 0) tai (Tarkista moottori SPN 3720 FMI 16) näkyvät tietokeskuksessa (Kuva 122), puhdista nokisuodatin seuraavalla tavalla:

    g214715g213864g213863
    1. Tietoja hapetuskatalysaattorin ja hiukkassuodattimen nokisuodattimen purkamisesta ja kokoamisesta on huolto-oppaan moottoria koskevassa kohdassa.

    2. Hapetuskatalysaattorin ja nokisuodattimen varaosia tai huoltoa saa ottamalla yhteyden valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    3. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään moottorin ECU:n nollausta varten puhtaan hiukkassuodattimen asennuksen jälkeen.

    Polttoaineputken sihdin puhdistus

    Polttoaineputken irrotus

    Polttoainesäiliössä oleva polttoaineputki on varustettu sihdillä, joka estää roskien pääsyn polttoainejärjestelmään. Irrota polttoaineputki ja puhdista sihti tarvittaessa.

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Irrota viisi ristikantaruuvia, joilla polttoaineanturin suojus on kiinnitetty polttoainesäiliöön, ja irrota suojus (Kuva 123).

      g373885
    3. Irrota polttoaineanturin johdinsarjan 2-istukkainen liitin koneen johdinsarjan 2-nastaisesta liittimestä (Kuva 124).

      g373884
    4. Siirrä kiristimiä, jotka kiinnittävät letkut polttoaineanturin liittimiin, ja irrota letkut liittimistä (Kuva 125).

      g373882
    5. Löysää polttoaineanturin korkkia (Kuva 126).

      g373883
    6. Nosta polttoaineanturi varovasti säiliöstä.

      Note: Älä taivuta polttoaineputkea, paluuputkea tai uimurin vartta.

    Polttoaineputken puhdistus ja asennus

    1. Puhdista polttoaineputken päässä oleva sihti (Kuva 127).

      g373881
    2. Asenna polttoaineputki ja uimuri varovasti polttoainesäiliöön (Kuva 128).

      g373886
    3. Suuntaa polttoaineputken ja paluuputken liittimet sisäänpäin.

    4. Kiristä polttoaineanturin korkki polttoainesäiliöön.

    5. Asenna letkut polttoaineanturin liittimiin ja kiinnitä letkut liittimiin kiristimillä (Kuva 129).

      g373882
    6. Kytke polttoaineanturin johdinsarjan liitin koneen johdinsarjan liittimeen (Kuva 130).

      g373884
    7. Kohdista polttoaineanturin suojuksen reiät polttoainesäiliön reikiin ja kiinnitä suojus säiliöön viidellä ristikantaruuvilla (Kuva 131).

      g373885

    Polttoainejärjestelmän esitäyttö

    Esitäytä polttoainejärjestelmä seuraavien tilanteiden jälkeen:

    • Polttoainesuodatin vaihdetaan.

    • Vedenerotin tyhjennetään jokaisen käytön jälkeen tai päivittäin.

    • Polttoaine on lopussa.

    • Polttoaineletku vaihdetaan tai polttoainejärjestelmä avataan mistä tahansa syystä.

    Esitäytä polttoainejärjestelmä seuraavasti:

    Important: Älä esitäytä polttoainejärjestelmää pyörittämällä moottoria käynnistysmoottorilla.

    1. Varmista, että polttoainesäiliössä on polttoainetta.

    2. Esitäytä suodatin ja letkut korkeapainepumppuun noudattamalla seuraavia vaiheita, jotta ehkäistään pumpun kuluminen ja vahingoittuminen:

      1. Käännä virta-avain KäYNNISSä-asentoon 15–20 sekunniksi.

      2. Käännä virta-avain PYSäYTYS-asentoon 30–40 sekunniksi.

        Note: Näin elektroninen ohjausyksikkö sammuu.

      3. Käännä virta-avain KäYNNISSä-asentoon 15–20 sekunniksi.

      4. Tarkista suodatin ja letkut vuotojen varalta.

      5. Käynnistä moottori ja tarkista, että järjestelmässä ei ole vuotoja.

    Sähköjärjestelmän huolto

    Sähköjärjestelmän turvallinen käyttö

    • Irrota akun kytkennät ennen kuin korjaat konetta. Irrota ensin miinusnavan akkukenkä ja vasta sitten plusnavan akkukenkä. Kytke ensin plusnavan akkukenkä ja vasta sitten miinusnavan akkukenkä.

    • Lataa akku avoimessa tilassa, jossa on hyvä ilmanvaihto, kaukana kipinöistä ja avotulesta. Irrota laturin virtajohto ennen kuin kytket laturin akkuun tai irrotat sen akusta. Käytä suojavaatetusta ja eristettyjä työkaluja.

    12 V:n akun kytkennän irrotus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkasta sähköjohdot vaurioiden, kulumisen, löysien liittimien, sään aiheuttaman heikkenemisen ja kemikaalinen aiheuttaman heikkenemisen varalta.
  • Hengenvaara

    Akkuneste sisältää rikkihappoa, jonka nieleminen on hengenvaarallista ja joka aiheuttaa vakavia kemiallisia palovammoja.

    • Akkunestettä ei saa juoda eikä päästää kosketuksiin ihon, silmien tai vaatteiden kanssa. Käytä suojalaseja ja kumikäsineitä.

    • Akku on täytettävä paikassa, jossa on aina saatavilla puhdasta vettä ihon huuhtelua varten.

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Avaa säleikkö. Katso Säleikön avaaminen.

    3. Paina akun suojusta sivuilta ja irrota suojus akkualustasta (Kuva 132).

      g378176
    4. Irrota akun miinuskaapeli.

    5. Vedä eristesuojus pois akun pluskaapelin liittimestä ja irrota pluskaapeli.

    12 V:n akun kytkentä

    1. Asenna pluskaapeli (punainen) akun plusnapaan (+) (Kuva 133).

      g378177
    2. Asenna miinuskaapeli (musta) akun miinusnapaan (–).

    3. Voitele akun navat ja akkukaapelien liittimet Grafo 112X -suojarasvalla (Toro-osanumero 505-47).

    4. Vedä kumisuojus akun pluskaapelin liittimen päälle.

    5. Asenna akun suojus kohdistamalla suojuksen kielekkeet akkualustan loviin.

    6. Sulje ja salpaa säleikkö. Katso Säleikön sulkeminen.

    12 V:n akun lataus

    1. Irrota akun kytkennät. Katso 12 V:n akun kytkennän irrotus.

    2. Kytke 3–4 A:n akkulaturi akun napoihin.

    3. Lataa akkua 3–4 A:n virralla 4–8 tunnin ajan.

    4. Kun akku on latautunut, irrota laturi virtalähteestä ja akun navoista.

    5. Kytke akku. Katso 12 V:n akun kytkentä.

    12 V:n akun huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Puhdista akku ja tarkista sen kunto (tai viikoittain sen mukaan, kumpi saavutetaan ensin).
  • Tarkista akkukaapelien kytkennät.
  • Note: Pidä akkukengät ja koko akkukotelo puhtaana, koska likainen akku purkautuu vähitellen.

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Avaa säleikkö. Katso Säleikön avaaminen.

    3. Tarkista akun kunto.

      Note: Vaihda kulunut tai vaurioitunut akku.

    4. Irrota akun kaapelit ja poista akku koneesta. Katso 12 V:n akun kytkennän irrotus.

    5. Puhdista koko akkukotelo liuoksella, jossa on ruokasoodaa ja vettä.

    6. Huuhtele kotelo puhtaalla vedellä.

    7. Asenna akku koneeseen ja kytke akun kaapelit. Katso 12 V:n akun kytkentä.

    8. Sulje ja salpaa säleikkö. Katso Säleikön sulkeminen.

    12 V:n sulakerasian sulakkeen vaihto

    Sulakerasia sijaitsee istuimen alla.

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso kohta Valmistelu huoltoa varten.

    2. Avaa istuimen jalustan salpa, kallista istuimen jalusta auki ja tue se kannatintankojen avulla (Kuva 134).

      g419565
    3. Vaihda palanut sulake (Kuva 135) tyypiltään ja ampeeriluvultaan vastaavaan sulakkeeseen.

      g432164
    4. Kierrä istuin ja istuimen jalusta kiinni ja kiinnitä salvalla (Kuva 136).

      g419732

    TEC-sulakkeen vaihto

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Avaa konepelti. Katso Konepellin avaaminen.

    3. Irrota moottorin takana oikealla puolella olevan johtosulakepitimen suojus.

      g422078
    4. Korvaa avoin sulake tyypiltään ja ampeeriluvultaan vastaavalla sulakkeella.

    5. Asenna johtosulakepitimen suojus.

    6. Sulje ja salpaa konepelti. Katso Konepellin sulkeminen.

    ECU-sulakkeen vaihto

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Avaa konepelti. Katso Konepellin avaaminen.

    3. Irrota moottorin takana oikealla puolella olevan johtosulakepitimen suojus.

      g422077
    4. Korvaa avoin sulake tyypiltään ja ampeeriluvultaan vastaavalla sulakkeella.

    5. Asenna johtosulakepitimen suojus.

    6. Sulje ja salpaa konepelti. Katso Konepellin sulkeminen.

    Vetojärjestelmän huolto

    Rengaspaineen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista rengaspaine.
  • Important: Pidä rengaspaineet suositelluissa rajoissa, jotta leikkuujäljen laatu pysyy hyvänä ja kone toimii oikein. Älä käytä liian alhaisia rengaspaineita.

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Mittaa rengaspaine.

      Note: Oikea rengaspaine on 0,83–1,03 bar.

    3. Lisää tarvittaessa ilmaa renkaaseen tai poista ilmaa renkaasta.

    4. Toista vaiheet 2 ja 3 muille renkaille.

    Pyöränmuttereiden kireyden tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit momenttiin 94–122 N·m.
  • 10 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit momenttiin 94–122 N·m.
  • 250 käyttötunnin välein
  • Kiristä pyöränmutterit momenttiin 94–122 N·m.
  • Vaara

    Pyöränmuttereiden väärä kireys saattaa johtaa henkilövahinkoihin.

    Pidä pyöränmuttereiden kireys oikeana.

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Kiristä pyöränmutterit momenttiin 94–122 N·m.

    Takapyörien suuntauksen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    800 käyttötunnin välein
  • Tarkista takapyörien aurauskulmat.
    1. Käännä ohjauspyörää niin, että takapyörät osoittavat suoraan eteenpäin.

    2. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    3. Mittaa keskeltä keskelle -etäisyys (akselikorkeudella) ohjaavien pyörien etu- ja takapuolella.

      Note: Takapyörän aurauskulman säätö on oikea, jos pyörän etu- ja takaosan välinen mittausero on enintään 6 mm (Kuva 139).

      g009169
    4. Jos mittausero on suurempi kuin 6 mm, säädä takapyörän aurauskulmaa. Katso Takapyörien aurauskulman säätö.

    Takapyörien aurauskulman säätö

    1. Löysää raidetangon molemmissa päissä olevia vastamuttereita (Kuva 140).

      Note: Raidetangon päässä, jossa on ulkoinen ura, on vasemmanpuoleiset kierteet.

      g004136
    2. Kierrä raidetankoa avainlappeen avulla.

    3. Mittaa keskeltä keskelle -etäisyys (akselikorkeudella) ohjaavien pyörien etu- ja takapuolella.

      Note: Takapyörän aurauskulman säätö on oikea, jos pyörän etu- ja takaosan välinen mittausero on enintään 6 mm.

    4. Toista vaiheet 2 ja 3 tarvittaessa.

    5. Kiristä vastamutterit.

    Jäähdytysjärjestelmän huolto

    Jäähdytysjärjestelmän turvallinen käyttö

    • Jäähdytysneste on myrkyllistä. Pidä poissa lasten ja lemmikkieläinten ulottuvilta.

    • Paineella suihkuava kuuma jäähdytysneste, kuuma jäähdytin ja sitä ympäröivät osat voivat aiheuttaa vakavia palovammoja.

      • Anna moottorin jäähtyä ainakin 15 minuuttia ennen jäähdyttimen korkin irrottamista.

      • Käytä korkkia käsitellessäsi liinaa ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine pääsee pois.

    Jäähdytysnesteen tiedot

    Jäähdytysnestesäiliö on täytetty tehtaalla veden ja etyleeniglykolipohjaisen käyttöikää pidentävän jäähdytysnesteen seoksella (seossuhde 50:50).

    Important: Käytä vain kaupallisesti saatavia jäähdytysnesteitä, jotka täyttävät Käyttöikää pidentävien jäähdytysnesteiden vaatimukset -taulukossa luetellut määritykset.Älä käytä koneessa tavallista (vihreää) epäorgaaniseen happotekniikkaan (IAT) perustuvaa jäähdytysnestettä. Älä sekoita tavallista jäähdytysnestettä ja käyttöikää pidentävää jäähdytysnestettä keskenään.

    Jäähdytysnestetyyppien taulukko

    Etyleeniglykolijäähdytysnesteen tyyppi

    Korroosionestoaineen tyyppi

    Käyttöikää pidentävät jäätymisenestoaineet

    Orgaaninen happotekniikka (OAT)

    Important: Älä yritä erottaa tavallista (vihreää) epäorgaaniseen happotekniikkaan (IAT) perustuvaa ja käyttöikää pidentävää jäähdytysnestetyyppiä toisistaan värin perusteella.Jäähdytysnestevalmistajat voivat värjätä käyttöikää pidentävää jäähdytysnestettä joillakin seuraavista väreistä: punainen, vaaleanpunainen, oranssi, keltainen, sininen, sinivihreä, violetti ja vihreä. Käytä jäähdytysnestettä, joka täyttää Käyttöikää pidentävien jäähdytysnesteiden vaatimukset -taulukossa luetellut määritykset.

    Käyttöikää pidentävien jäähdytysnesteiden vaatimukset

    ATSM International

    SAE International

    D3306 ja D4985

    J1034, J814 ja 1941

    Important: Jäähdytysneste on sekoitettava veteen, ja seoksen suhteen on oltava 50/50.

    • Suositus: kun sekoitukseen käytetään jäähdytysnestetiivistettä, se on sekoitettava tislattuun veteen.

    • Suositeltu vaihtoehto: jos tislattua vettä ei ole saatavilla, käytä tiivisteen sijaan valmiiksi sekoitettua jäähdytysnestettä.

    • Vähimmäisvaatimus: jos tislattua vettä ja valmiiksi sekoitettua jäähdytysnestettä ei ole saatavilla, sekoita jäähdytysnestetiiviste puhtaaseen juomakelpoiseen veteen.

    Jäähdytysnesteen määrän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista jäähdytysnesteen määrä.
  • Varoitus

    Jos moottori on juuri sammutettu, kuuma, paineenalainen jäähdytysneste saattaa roiskua ja aiheuttaa palovammoja.

    • Älä aukaise jäähdyttimen korkkia moottorin käydessä.

    • Käytä korkkia käsitellessäsi liinaa ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine pääsee pois.

    Jäähdytysnestesäiliön tilavuus: 6,6 litraa

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Avaa konepelti. Katso Konepellin avaaminen.

    3. Tarkista säiliössä olevan jäähdytysnesteen määrä (Kuva 141).

      Note: Jäähdytysnesteen määrä on oikea, jos sen taso yltää säiliön ”cold” (kylmä) -merkkiin moottorin ollessa kylmä ja ”hot” (kuuma) -merkkiin moottorin ollessa kuuma.

      g378285
    4. Jos jäähdytysnestettä on liian vähän, avaa säiliön korkki ja lisää sopivaa jäähdytysnestettä, kunnes sen taso yltää ”cold” (kylmä) -merkkiin (moottorin ollessa kylmä) tai ”hot” (kuuma) -merkkiin (moottorin ollessa kuuma).

      Note: Älä täytä paisuntasäiliötä liian täyteen.

    5. Asenna jäähdytysnestesäiliön korkki.

    6. Sulje ja salpaa konepelti. Katso Konepellin sulkeminen.

    Roskien poisto jäähdytysjärjestelmästä

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Poista roskat säleiköstä ja jäähdyttimestä/öljynjäähdyttimestä.(Useammin likaisissa olosuhteissa.)
  • 100 käyttötunnin välein
  • Tarkista jäähdytysjärjestelmän letkut.
  • Kahden vuoden välein
  • Huuhtele jäähdytysjärjestelmä ja vaihda neste.
    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt alas, sammuta moottori, kytke seisontajarru ja irrota virta-avain.

    2. Puhdista moottoritila huolellisesti kaikista roskista.

    3. Vapauta pidätin ja avaa takasäleikkö (Kuva 142).

      g004138
    4. Puhdista jäähdyttimen/öljynjäähdyttimen molemmat puolet perusteellisesti paineilmalla (Kuva 143).

      g021880
    5. Sulje säleikkö ja kiinnitä salpa.

    Hihnan huolto

    Laturin hihnan kiristys

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    8 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Tarkista laturin hihnan kunto ja kireys.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Tarkista laturin hihnan kunto ja kireys.
    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Avaa konepelti. Katso Konepellin avaaminen.

    3. Tarkista laturin hihnan kireys painamalla sitä (Kuva 144) laturin ja kampiakselin hihnapyörien puolivälistä 10 kg:n voimalla.

      Note: Hihnan pitäisi painua 11 mm. Jos taipuma on väärä, siirry vaiheeseen 4. Jos hihnan kireys on oikea, siirry vaiheeseen 7.

      g020537
    4. Löysää laturin kannattimeen kiinnittävää pulttia ja laturin olkatappia (Kuva 144).

    5. Aseta vääntörauta laturin ja moottorin väliin ja siirrä laturia ulospäin.

    6. Kun hihna on kiristetty vaiheessa 3 kuvatulla tavalla, kiristä laturin kannattimeen kiinnittävät pultit ja laturin olkatappi.

    7. Sulje ja salpaa konepelti. Katso Konepellin sulkeminen.

    Hydraulijärjestelmän huolto

    Hydraulijärjestelmän turvallinen käyttö

    • Jos nestettä pääsee ihon alle, hakeudu välittömästi lääkäriin. Lääkärin on poistettava neste kirurgisesti muutaman tunnin sisällä.

    • Varmista, että kaikki hydrauliletkut ja -putket ovat hyvässä kunnossa ja että kaikki hydrauliputkien liitokset ja kiinnitykset ovat tiukalla, ennen kuin lisäät hydraulijärjestelmän painetta.

    • Pidä keho ja kädet kaukana vuotavista rei’istä ja suuttimista, joista suihkuaa korkeapaineista hydraulinestettä.

    • Etsi hydraulinestevuotoja pahvin tai paperin avulla.

    • Poista paine varovasti hydraulijärjestelmästä, ennen kuin huollat järjestelmää.

    Hydraulinesteen laatuvaatimukset

    Säiliö on täytetty tehtaalla korkealaatuisella hydraulinesteellä. Tarkista hydraulinesteen taso ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä ja sen jälkeen päivittäin. Katso kohta Hydraulinesteen määrän tarkistus.

    Suositeltu hydraulineste: Toro PX Extended Life Hydraulic Fluid (saatavana 19 litran astioissa tai 208 litran tynnyreissä).

    Note: Kun koneessa käytetään suositeltua nestettä, neste ja suodatin voidaan vaihtaa harvemmin.

    Vaihtoehtoiset hydraulinesteet: Jos Toro PX Extended Life Hydraulic Fluid -nestettä ei ole saatavana, voidaan käyttää muita tavallisia, öljypohjaisia hydraulinesteitä, jotka täyttävät kaikki jäljempänä luetellut vaatimukset (ominaisuudet ja standardit). Älä käytä synteettistä nestettä. Pyydä voiteluaineiden jälleenmyyjältä neuvoja sopivan tuotteen valitsemiseen.

    Note: Toro ei vastaa vääränlaisten nesteiden käytöstä aiheutuneista vaurioista, joten käytä vain sellaisten tunnettujen valmistajien tuotteita, joiden luokituksiin voi luottaa.

    Kulumista estävä hydraulineste, jolla on korkea viskositeetti-indeksi / alhainen jähmepiste, ISO VG 46

    Ominaisuudet: 
     Viskositeetti, ASTM D445cSt / 40 °C 44–48
     Viskositeetti-indeksi, ASTM D2270140 tai korkeampi
     Jähmepiste, ASTM D97-37 °C – -45 °C
     Standardit:Eaton Vickers 694 (I-286-S, M-2950-S/35VQ25 tai M-2952-S)

    Note: Monet hydraulinesteet ovat lähes värittömiä, mikä vaikeuttaa vuotojen toteamista. Hydraulinesteelle tarkoitettua punaista värilisäainetta on saatavana 20 ml:n pulloissa. Yksi pullo riittää 15–22 litralle hydraulinestettä. Tilaa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältäsi, osanro 44-2500.

    Important: Toro Premium Synthetic Biodegradable Hydraulic Fluid on ainoa Toron hyväksymä luonnossa hajoava synteettinen neste. Neste on yhteensopiva Toro-hydraulijärjestelmissä käytettyjen elastomeerien kanssa, ja sitä voidaan käyttää useissa lämpötiloissa. Neste on yhteensopiva perinteisten mineraaliöljyjen kanssa, mutta paras mahdollinen luonnossa hajoavuus ja suorituskyky saavutetaan huuhtelemalla perinteinen neste perusteellisesti pois hydraulijärjestelmästä. Öljyä on saatavana 19 litran astioissa tai 208 litran tynnyreissä valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    Hydraulinesteen määrän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista hydraulinesteen määrä.
  • Säiliö on täytetty tehtaalla korkealaatuisella hydraulinesteellä. Hydrauliöljy on paras tarkistaa, kun neste on viileää. Koneen on oltava kuljetuskokoonpanossa.

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Puhdista hydraulisäiliön täyttökaulaa ja korkkia ympäröivä alue (Kuva 145).

      g376007
    3. Vedä korkki ja mittatikku ulos täyttökaulasta ja pyyhi tikku puhtaalla liinalla.

    4. Työnnä mittatikku täyttökaulaan, vedä se taas ulos ja tarkista nestemäärä.

      Note: Nesteen tason on oltava mittatikkuun merkityllä käyttöalueella.

      Important: Älä ylitäytä säiliötä.

    5. Jos nestettä on liian vähän, lisää sopivaa nestettä riittävä määrä, jotta pinta nousee täynnä-merkkiin saakka.

    6. Asenna korkki ja mittatikku täyttökaulaan.

    Hydrauliletkujen ja -putkien tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista hydrauliletkut ja -putket
  • Tarkista, että hydrauliletkuissa ja putkissa ei ole vuotoja, kulumia, säävahinkoja tai kemiallisia vaurioita ja että letkut eivät ole kiertyneet tai kiinnitykset tai liitännät löystyneet. Suorita kaikki tarvittavat korjaukset ennen koneen käyttöä.

    Hydraulinestetilavuus

    30 l. Katso kohta Hydraulinesteen laatuvaatimukset.

    Hydraulinesteen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    800 käyttötunnin välein
  • Jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt säiliöön vaihtoehtoista nestettä, vaihda hydraulineste.
  • 2000 käyttötunnin välein
  • Jos käytät suositeltua hydraulinestettä, vaihda hydraulineste.
  • Jos neste saastuu, ota yhteys Toro-jälleenmyyjän, sillä koko järjestelmä on huuhdeltava. Saastunut neste näyttää maitomaiselta tai mustalta puhtaaseen nesteeseen verrattuna.

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Aseta hydraulisäiliön pohjassa olevan jakoputken (Kuva 146) alle suuri tyhjennysastia. Katso Hydraulinesteen määrän tarkistus.

      g421603
    3. Irrota 90  asteen liitin jakoputkesta ja anna säiliön tyhjentyä.

    4. Kun hydraulineste lakkaa valumasta säiliöstä, liitä 90  asteen liitin jakoputkeen.

    5. Täytä säiliö määrityksen mukaisella hydraulinesteellä. Katso kohdat Hydraulinesteen laatuvaatimukset ja Hydraulinestetilavuus.

      Important: Käytä vain ohjeissa mainittuja hydraulinesteitä. Muut nesteet saattavat vahingoittaa järjestelmää.

    6. Asenna säiliön korkki paikalleen.

    7. Käynnistä moottori ja käytä kaikkia hydraulisia laitteita, jotta hydraulineste leviää koko järjestelmään.

    8. Tarkista, että hydraulinestettä ei vuoda. Katso Tarkistus vuotojen varalta.

    9. Tarkista hydraulinesteen määrä. Katso Hydraulinesteen määrän tarkistus.

    Hydraulisuodattimien vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    800 käyttötunnin välein
  • Jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt hydraulisäiliöön vaihtoehtoista nestettä, vaihda paluusuodatin ja syöttösuodatin.
  • 1000 käyttötunnin välein
  • Jos käytät suositeltua hydraulinestettä, vaihda paluusuodatin ja syöttösuodatin.
  • Important: Muiden suodattimien käyttö saattaa mitätöidä joidenkin osien takuun.

    Paluusuodattimen vaihto

    Hydraulijärjestelmässä on paluusuodattimen huoltovälin ilmaisin (Kuva 147). Suodattimen huoltoilmaisin näkyy lattialevyn aukosta. Kun moottori on käynnissä käyttölämpötilassa, tarkista ilmaisimen väri seuraavasti:

    • Vihreä tarkoittaa, että hydraulineste virtaa suodattimen läpi normaalisti.

    • Punainen tarkoittaa, että suodatin on tukossa. Vaihda paluusuodatin.

    g004132
    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Aseta tyhjennysastia paluusuodattimen alapuolelle koneen etuosaan (Kuva 148).

      g376340
    3. Irrota suodatin.

    4. Pyyhi suodattimen asennuskohta suodatinpäässä puhtaaksi.

    5. Levitä uuden paluusuodattimen tiivisteeseen ohut kerros määritettyä hydraulinestettä.

    6. Kierrä suodatin suodatinpäähän käsin, kunnes tiiviste koskettaa asennuspintaa. Kierrä sitten suodatinta vielä puoli kierrosta.

    Syöttösuodattimen vaihto

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Kallista istuinta. Katso Istuimen kallistus.

    3. Aseta tyhjennysastia syöttösuodattimen alapuolelle koneen vasemmalla puolella (Kuva 149).

      g422076
    4. Irrota suodatin.

    5. Pyyhi suodattimen asennuskohta suodatinpäässä puhtaaksi.

    6. Levitä uuden syöttösuodattimen tiivisteeseen ohut kerros määritettyä hydraulinestettä.

    7. Kierrä suodatin suodatinpäähän käsin, kunnes tiiviste koskettaa asennuspintaa. Kierrä sitten suodatinta vielä puoli kierrosta.

    8. Laske ja salpaa istuin. Katso Istuimen lasku.

    Tarkistus vuotojen varalta

    1. Käynnistä moottori ja anna sen käydä noin kaksi minuuttia, jotta kaikki ilma purkautuu hydraulijärjestelmästä.

    2. Sammuta moottori, irrota virta-avain ja tarkista paluu- ja syöttösuodattimet vuotojen varalta.

      Note: Korjaa kaikki hydraulivuotokohdat.

    Leikkuuyksikköjärjestelmän huolto

    Terien turvallinen käyttö

    Kulunut tai vaurioitunut terä tai kiinteä terä voi rikkoutua ja pala voi sinkoutua käyttäjää tai ohikulkijaa päin, mikä voi aiheuttaa vakavan henkilövahingon tai kuoleman.

    • Terät ja kiinteät terät on tarkistettava säännöllisesti liiallisen kulumisen ja vaurioiden varalta.

    • Ole varovainen, kun tarkastat teriä. Käytä käsineitä ja noudata varovaisuutta keloja huoltaessasi. Terät ja kiinteät terät saa ainoastaan vaihtaa tai läpätä. Niitä ei saa suoristaa eikä hitsata.

    • Ole varovainen käsitellessäsi monen leikkuuyksikön koneita, sillä yhden leikkuuyksikön kääntäminen saattaa kääntää muiden leikkuuyksiköiden keloja.

    Kelan ja kiinteän terän kosketuksen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista kelan ja kiinteän terän kosketus.
  • Tarkista kelan ja kiinteän terän kosketus, vaikka leikkuun laatu olisi ollut aiemmin täysin hyväksyttävä. Kelan ja kiinteän terän on kosketettava toisiaan kevyesti koko pituudeltaan. Katso lisätietoja leikkuuyksikön käyttöoppaan kohdasta Kelan kohdistaminen kiinteään terään.

    Leikkuuyksiköiden läppäys

    Vaara

    Leikkuuyksiköiden tai muiden liikkuvien osien koskettaminen saattaa johtaa loukkaantumiseen.

    • Pidä sormet, kädet ja vaatteet etäällä leikkuuyksiköistä ja muista liikkuvista osista.

    • Älä yritä kääntää leikkuuyksiköitä kädellä tai jalalla moottorin käydessä.

    Note: Lisäohjeita läppäyksestä ja siihen liittyvistä menettelyistä löytyy Toro Reel Mower Basics -oppaasta (sisältää teroitusohjeet), lomake 09168SL.

    Laitteen valmistelu

    1. Valmistele kone huoltoa varten. Katso Valmistelu huoltoa varten.

    2. Paina Käytössä / pois käytöstä -kytkin asentoon POIS KäYTöSTä.

    3. Tee kaikille läpättäville leikkuuyksiköille asianmukaiset kelan ja kiinteän terän kohdistukset läppäystä varten. Katso leikkuuyksikön käyttöopas.

    4. Irrota salpa ja nosta istuin, jotta pääset käsiksi leikkurin asennuslohkoon (Kuva 150).

      g425407
    5. Siirrä läppäysvivut R (läppäys) -asentoon (Kuva 150).

      Note: Määritä läpättävät leikkuuyksiköt valitsemalla joko etu- tai takaläppäysvipu tai molemmat. Läppäyksen aikana etuleikkuuyksiköt toimivat yhdessä ja takaleikkuuyksiköt toimivat yhdessä.

    Kelan ja kiinteän terän läppäys

    Hengenvaara

    Moottorin nopeuden muuttaminen läppäyksen aikana saattaa aiheuttaa kelojen pysähtymisen.

    • Älä muuta moottorin nopeutta läppäyksen aikana.

    • Läppää ainoastaan moottorin joutokäynnin aikana.

    1. Käynnistä moottori ja anna sen käydä alhaisella joutokäynnillä.

    2. Kun leikkuunohjausvipu on LEIKKUUASENNOSSA, siirrä Käytössä / pois käytöstä -kytkin KäYTöSSä-asentoon. Aloita määritettyjen kelojen läppäys siirtämällä leikkuunohjausvipua eteenpäin.

    3. Lisää läppäysainetta pitkävartisella harjalla.

      Hengenvaara

      Kosketus liikkuviin leikkuuyksikköihin voi aiheuttaa henkilövahingon.

      Henkilövahinkojen välttämiseksi pysy pois leikkuuyksikköjen lähettyviltä, ennen kuin jatkat.

      Important: Älä käytä lyhytvartista harjaa.

    4. Jos kelat pysähtyvät tai oikuttelevat läppäyksen aikana, valitse suurempi nopeusasetus, kunnes nopeus tasaantuu, ja palauta sitten kelan nopeus haluttuun nopeuteen.

    5. Jos leikkuuyksiköitä täytyy säätää läppäyksen aikana, toimi seuraavasti:

      1. Siirrä leikkuunohjausvipua taaksepäin ja paina Käytössä / pois käytöstä -kytkin asentoon POIS KäYTöSTä.

      2. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

      3. Säädä leikkuuyksiköitä.

      4. Toista vaiheet 1–3.

    6. Toista vaiheet 3 kaikille läpättäville leikkuuyksiköille.

    Läppäyksen viimeistely

    1. Siirrä leikkuunohjausvipua taaksepäin ja paina Käytössä / pois käytöstä -kytkin asentoon POIS KäYTöSTä.

    2. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    3. Siirrä läppäysvivut F (leikkuu) -asentoon (Kuva 151).

      Important: Jos läppäysvipua ei palauteta F (leikkuu) -asentoon läppäyksen jälkeen, leikkuuyksiköt eivät toimi oikein.

      g377117
    4. Laske ja salpaa käyttäjän istuin. Katso Istuimen lasku.

    5. Pese läppäysaine kokonaan pois leikkuuyksiköistä.

    6. Saat paremman leikkuusärmän, jos pyyhkäiset kiinteän terän etusivua viilalla läppäyksen jälkeen.

      Note: Tämä poistaa mahdolliset jäysteet ja epätasaisuudet, joita on saattanut muodostua leikkuusärmään.

    Rungon kunnossapito

    Turvavyön tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista turvavyö.
    1. Tarkista, että turvavyössä ei ole kulumia, repeämiä tai muita vaurioita. Vaihda turvavyöt, jos jokin niiden osa ei toimi kunnolla.

    2. Puhdista turvavyö tarpeen mukaan.

    Laajennettu huolto

    Runko ja moottori

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Kahden vuoden välein
  • Vaihda hydrauliletkut.
  • Vaihda jäähdytysnesteletkut.
  • Huuhtele jäähdytysjärjestelmä ja vaihda jäähdytysneste.
  • Puhdistus

    Koneen pesu

    Pese kone tarpeen mukaan. Käytä pesuun pelkkää vettä tai vettä ja mietoa pesuainetta. Koneen voi pestä liinalla.

    Important: Älä puhdista konetta suolapitoisella tai kierrätetyllä vedellä.

    Important: Älä pese konetta painepesurilla. Painepesu voi vahingoittaa sähköjärjestelmää, irrottaa tärkeitä tarroja tai huuhtoa pois tarpeellisen rasvan kitkakohdista. Älä käytä liian paljon vettä kojetaulun, moottorin ja akun läheisyydessä.

    Important: Älä pese konetta moottorin ollessa käynnissä. Tämä saattaa vahingoittaa moottorin sisäosia.

    Varastointi

    Turvallisuus varastoinnin aikana

    • Suorita seuraavat toimenpiteet ennen käyttäjän paikalta poistumista:

      • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

      • Vapauta ja laske leikkuuyksiköt.

      • Kytke seisontajarru.

      • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

      • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

      • Anna koneen jäähtyä ennen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

    • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

    Ajoyksikön valmistelu

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt alas, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    2. Puhdista ajoyksikkö, leikkuuyksiköt ja moottori huolellisesti.

    3. Tarkista rengaspaineet. Katso Rengaspaineen tarkistus.

    4. Tarkista, että kiinnikkeet eivät ole löysällä, ja kiristä ne tarvittaessa.

    5. Rasvaa tai öljyä kaikki rasvanipat ja nivelet. Pyyhi pois ylimääräinen voiteluaine.

    6. Hio varovasti ja maalaa korjausmaalilla maalipinnat, jotka ovat naarmuuntuneet, lohkeilleet tai ruostuneet. Korjaa kaikki metallirungossa olevat kolhut.

    7. Huolla akku ja kaapelit seuraavasti. Katso kohta 12 V:n akun huolto.

      1. Irrota akkuliittimet akun navoista.

      2. Puhdista akku, liittimet ja navat teräsharjalla ja ruokasoodaliuoksella.

      3. Voitele kaapeliliittimet ja akun navat Grafo 112X -suojarasvalla (Toron osanro 505-47) tai vaseliinilla ruostumisen ehkäisemiseksi.

      4. Lataa akkua hitaasti 60 päivän välein 24 tunnin ajan, jotta akkuun ei muodostu lyijysulfaattia.

    Moottorin valmistelu

    1. Tyhjennä moottoriöljy öljypohjasta ja aseta tyhjennystulppa paikalleen.

    2. Irrota ja hävitä öljynsuodatin. Asenna uusi öljynsuodatin.

    3. Lisää moottoriin määrityksen mukaista moottoriöljyä.

    4. Käynnistä moottori ja käytä sitä joutokäynnillä parin minuutin ajan.

    5. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    6. Huuhtele polttoainesäiliö tuoreella ja puhtaalla polttoaineella.

    7. Varmista kaikki polttoainejärjestelmän liitännät.

    8. Puhdista ja huolla ilmanpuhdistinjärjestelmä perusteellisesti.

    9. Tiivistä ilmanpuhdistimen imuaukko sekä pakoaukko säänkestävällä teipillä.

    10. Tarkista pakkassuojaus ja lisää veden ja etyleeniglykolin seosta (50/50) alueella odotettavissa olevan alimman lämpötilan mukaan.

    Akun säilytys

    Jos kone varastoidaan yli 30 päivän ajaksi, irrota akku ja lataa se täyteen. Säilytä sitä hyllyllä tai koneessa. Älä kytke kaapeleita, jos säilytät akkua koneessa. Varastoi akku viileään tilaan, jotta sen lataus purkautuu mahdollisimman hitaasti. Varmista, että akku on ladattu täyteen, jotta se ei jäädy. Täysin ladatun akun ominaispaino on 1,265–1,299.