Innledning

Maskinen er en plentraktor med roterende kniver og er beregnet for profesjonelle operatører i kommersielle sammenhenger. Den er hovedsakelig utviklet for å klippe gress på allerede godt vedlikeholdte parkplener, golfbaner, idrettsbaner og plener i kommersielle områder. Maskinen er ikke beregnet på å klippe kratt eller for jordbruksformål.

Les denne håndboken nøye, slik at du lærer å bruke og vedlikeholde produktet på riktig måte og unngår person- eller produktskade. Du har ansvar for å bruke produktet på en riktig og sikker måte.

Gå til www.Toro.com for materialer for produktsikkerhet og opplæring i bruk, og informasjon om tilbehør, hjelp til å finne en forhandler eller for å registrere produktet ditt.

Hvis maskinen må repareres eller du trenger originale Toro-deler eller mer informasjon, kan du kontakte et autorisert forhandlerverksted eller Toros kundeserviceavdeling. Ha modell- og serienummer for hånden når du tar kontakt. Figur 1 identifiserer plasseringen av modell- og serienummer på produktet. Skriv inn numrene i tilhørende felt.

g431401
g448090

Denne brukerhåndboken identifiserer mulige farer, og markerer sikkerhetsbeskjeder gjennom sikkerhetsvarslingssymbolet (Figur 3) som varsler om en fare som kan føre til alvorlige skader eller dødsfall hvis du ikke følger de anbefalte forholdsreglene.

g000502

I tillegg brukes to ord for å utheve informasjon. Viktig gjør oppmerksom på spesiell mekanisk informasjon og Obs henviser til generell informasjon som er verdt å huske.

Dette produktet er i samsvar med alle relevante europeiske direktiver. Se eget samsvarserklæringsskjema for produktet for detaljert informasjon.

Det er i strid med Californias Public Resource Code, avsnitt 4442 eller 4443, å bruke denne motoren i skogs-, busk- eller gressområder med mindre motoren er utstyrt med en fungerende gnistfanger, som definert i avsnitt 4442, eller en motor som er beregnet, utstyrt og vedlikeholdt for å unngå brann.

Den vedlagte brukerhåndboken for motoren inneholder informasjon om amerikanske miljømyndigheters (EPA) og Californias utslippskontrollreguleringer for utslippssystemer, vedlikehold og garanti. Du kan bestille nye brukerhåndbøker fra motorprodusenten.

Advarsel

CALIFORNIA

Proposition 65-advarsel

Staten California kjenner til at motoreksosen fra dette produktet inneholder kjemikalier som kan forårsake kreft, fosterskader og skade forplantningsevnen på andre måter.

Batteriklemmer og -poler og tilknyttet tilbehør inneholder bly og blysammensetninger. Dette er kjemikalier som kan forårsake kreft og forplantningsskader. Vask hendene etter håndtering.

Bruk av dette produktet kan forårsake eksponering for kjemikalier som staten California vet forårsaker kreft, fødselsdefekter eller annen forplantningsskade.

Sikkerhet

Generell sikkerhet

Dette produktet kan amputere hender og føtter og slynge gjenstander opp i luften. Følg alltid alle sikkerhetsinstruksjoner for å unngå alvorlige skader.

  • Les og forstå innholdet i denne brukerhåndboken før du starter motoren.

  • Vær alltid fokusert på oppgaven når du bruker maskinen. Ikke delta i aktiviteter som forårsaker distraksjoner, da dette kan føre til personskade eller materiell skade.

  • Bruk aldri maskinen uten at alle verneplater og andre sikkerhetsanordninger sitter på plass og fungerer som tiltenkt.

  • Hold hendene og føttene borte fra bevegelige deler. Hold avstand fra utslippsåpningen.

  • Hold tilskuere, spesielt små barn, borte fra arbeidsområdet. Utstyret er ikke tillatt for barn.

  • Slå av motoren, ta ut nøkkelen og vent til alle bevegelige deler stopper før du forlater førerposisjonen. La maskinen kjøle seg ned før justering, vedlikehold, rengjøring eller oppbevaring.

Feilaktig bruk og vedlikehold av maskinen kan føre til personskade. For å redusere muligheten for skader bør du følge disse sikkerhetsinstruksjonene og alltid være oppmerksom på sikkerhetsalarmsymbolet (Graphic) som betyr Forsiktig, Advarsel eller Fare – personsikkerhetsinstruks. Hvis ikke disse instruksjonene tas hensyn til, kan det føre til alvorlige personskader eller dødsfall.

Sikkerhets- og instruksjonsmerker

Graphic

Sikkerhetsmerker og instruksjoner er lett synlige for føreren og er plassert i nærheten av alle områder som representerer en potensiell fare. Bytt ut alle merker som er ødelagte eller mangler.

decalbatterysymbols
decal117-3276
decal134-0542
decal134-0547
decal134-0548
decal134-1357
decal134-1359
decal134-8768
decal134-8770
decal134-8771
decal134-8772
decal134-8775
decal134-8780
decal134-8781
decal134-8782
decal134-8800
decal134-8801
decal134-8802
decal134-8806
decal134-8816
decal134-8817
decal134-8818

Påføres for ikke-CE-maskiner

decal133-8062

Påføres for ikke-CE-maskiner

decal125-6135

Fest over delenr. 134-0539 for ikke-CE-maskiner

decal134-1986
decal134-8866
decal134-8769

Montering

Note: Angi hva som er høyre og venstre side på maskinen ved å stå i normal arbeidsstilling.

Lade batteriet

  1. Koble en batterilader på 3–4 A til batteripolene. Lad opp batteriet med en rate på 3–4 A til egenvekten til elektrolytten er 1,250 eller høyere og batteritemperaturen er minst 16 °C med fritt utslipp av gass fra alle cellene.

  2. Når batteriet er oppladet, kobler du laderen fra strømuttaket og kobler deretter laderen fra batteripolene.

    Note: Ufullstendig lading kan føre til gassutvikling i batteriet samt at batterisyren renner over og forårsaker korroderende skader på maskinen.

Kontrollere væskenivåer

Kontrollere lufttrykket i dekkene

Spesifikasjon for lufttrykk i for- og bakdekk: 1,4 bar.

Spesifikasjon for lufttrykk i styrehjul: 1,5 bar.

Kontroller lufttrykket i for- og bakdekkene før motoren startes for første gang.

Note: Det kan være for mye eller for lite luft i dekkene fra fabrikken, derfor må du justere lufttrykket i dekkene.

g001055

Montere klippeenheten

Monter klippeenheten på trekkenheten. Se Sette på plass klippeenheten.

Fjerne maskinen fra pallen

  1. Fjern plastemballasjen.

  2. Fjern den bakre stålkroken.

    Note: Påse at stålkroken er fjernet.

  3. Fjern klossene for hjulene og klippeenheten på trepallen.

  4. Koble til batterikablene.

  5. Fyll drivstoff på maskinen.

  6. Slå på tenningsbryteren til forvarmestilling. Etter at forvarmingen er fullført, kan du starte motoren.

  7. Løft klippeenheten for å bygge opp trykk inne i løftesylindrene.

    Note: Klippeenheten kan heves, men påse at det er trykk i løftesylindrene.

  8. Hev beholderen og fjern sjakten. Se Rense gressutløpssjakten.

  9. Senk beholderen.

  10. Plasser klippeenheten i arbeidsstilling og koble inn krokene for bakre arm.

  11. Koble fra parkeringsbremsen og kjør maskinen forover av pallen.

    Note: Ved behov, bruk ramper med samme høyde som pallen.

  12. Hev beholderen, monter sjakten og senk beholderen.

  13. Hev veltebøylen. Se Heve veltebøylen.

  14. Kontroller dreiemomentet på hakemutterne etter den første prøvekjøringen. Se Stramme hjulenes hakemuttere.

Oversikt over produktet

g473686
g473687

Note: Fastslå hva som er venstre og høyre side på maskinen ut fra normal arbeidsposisjon.

Høyre og venstre konsoll

g473685
g473684

Indikator for batterilading

Ladeindikatoren (Figur 8) lyser hvis det elektriske ladesystemet går over normalt driftsområde. Kontroller og/eller reparer det elektriske ladesystemet.

Glødepluggindikator

Glødepluggindikatoren (Figur 8) gløder rødt når glødepluggene er aktivert.

Varselindikator for oljetrykk

Varselindikatoren for oljetrykk (Figur 8) lyser hvis motoroljetrykket i går under et sikkert nivå mens motoren er i gang. Hvis lyset blafrer eller blir værende på, må du stoppe maskinen, slå av motoren og kontrollere oljenivået. Dersom oljenivået er innenfor et akseptabelt område, men lampen allikevel ikke slukkes når motoren startes, må du slå av motoren umiddelbart og ta kontakt med en autorisert Toro-forhandler for å få hjelp.

Gjør følgende for å kontrollere at varsellyset fungerer:

  1. Sett på parkeringsbremsen.

  2. Vri nøkkelbryteren til På/FORVARME-stillingen, men ikke start motoren.

    Note: Oljetrykklampen skal lyse rødt. Dersom en av lampene ikke fungerer, kan det være at det har gått en lyspære, eller det har oppstått en feil i systemet som må repareres.

Indikator for motortemperatur

Indikatoren for motortemperatur (Figur 8) lyser hvis kjølesystemet går over normalt driftsområde. Kontroller og/eller reparer kjølesystemet.

Kraftuttaksbryter

Kraftuttaksbryteren (Figur 8) har to stillinger: UT (innkoblet) og INN (frakoblet). Trekk ut kraftuttaksbryteren for å koble inn redskapet eller klippeenhetsknivene. Trykk inn knappen for å koble fra tilbehørsdriften.

Note: Hvis du forlater førersetet mens kraftuttaksbryteren er i På-stillingen, vil maskinen automatisk slå av motoren etter ett sekund. Se Sjekke sikkerhetssperresystemet.

Utjevningssperrepedal

Trykk ned og hold inne utjevningssperrepedalen (Figur 9) for å koble inn utjevningssperren.

Slipp pedalen for å koble ut utjevningssperren.

Koble inn pedalen ved sluring eller under lasting av maskinen med ramper.

Trekkpedal

Bruk trekkpedalen (Figur 9) for å kjøre maskinen fremover eller bakover. Trykk øverst på pedalen for å kjøre maskinen fremover og nederst for å kjøre den bakover. Bakkehastigheten er avhengig av hvor mye du trykker ned pedalen. For å oppnå maksimal hastighet flytter du gasspaken til HURTIG-stillingen og trykker trekkpedalen helt inn. Maksimal hastighet fremover er ca. 13 km/t. Hvis du vil oppnå maksimal kraft når lasten er tung eller når du kjører i oppoverbakke, flytter du gasspaken til HURTIG-stillingen og holder motorhastigheten (o/min) høy, mens du trykker trekkpedalen ned gradvis. Når motorhastigheten reduseres, slipper du trekkpedalen litt opp for å øke motorhastigheten.

g431515

Vippejusteringsspak

For å vippe rattet mot deg trykker du vippejusteringsspaken (Figur 9) ned og trekker rattstammen mot deg. Slipp spaken når rattstammen er i en stilling der du komfortabelt kan betjene rattet.

g473677

Parkeringsbremsespak

Når du stopper motoren, må du sette på parkeringsbremsen (Figur 11) for å hindre at maskinen beveger seg ved et uhell.

  • Koble inn parkeringsbremsen: Trekk håndtaket opp til INNKOBLET-posisjon.

    g432821
  • Koble ut parkeringsbremsen: Senk håndtaket ned til UTKOBLET-posisjon.

    Note: Hvis håndtaket ikke er senket helt ned, slås maskinen av når du trykker inn trekkpedalen.

Drivstoffmåler

Drivstoffmåleren (Figur 8) angir hvor mye drivstoff det er igjen på tanken.

Klippehøydebryter

Bruk klippehøydebryteren (Figur 8) for å heve eller senke klippeenheten til ønsket klippehøyde.

Klippehøydemåler

Klippehøydemåleren (Figur 12) indikerer klippeenhetens nominelle klippehøyde.

g431516

Gasspak

Bruk gasspaken (Figur 8) til å styre motorhastigheten. Skyv gasspaken fremover til HURTIG-stillingen for å øke motorhastigheten. Skyv gasspaken bakover til SAKTE-stillingen hvis du vil redusere motorhastigheten. Gasspaken regulerer hastigheten til knivene, og brukes sammen med trekkpedalen til å kontrollere maskinens kjørehastighet.

Timeteller/serviceindikator

Timetelleren (Figur 8) registrerer og viser hvor mange timer motoren har vært i drift.

Hvis du trykker én gang på knappen under skjermen, vises antall timer til neste motorolje- og filterskift.

Hvis du trykker på knappen under skjermen på nytt, vises antall timer til neste smøring av smøreniplene.

Hvis du trykker på knappen under skjermen en tredje gang, kommer du tilbake til arbeidstidsskjermen.

Note: Når det er 10 timer igjen til oljen må skiftes, blinker indikatoren automatisk med «OIL CHANGE» (oljeskift) når du må bytte motorolje og oljefilter.

Note: Når det er 5 timer igjen til smøring er nødvendig, blinker indikatoren med «LUBE» (smøring) når maskinen må smøres.

Important: Når maskinen er i oljeskiftmodus, må du i løpet av de første 50 timene påse at du ikke uforvarende holder inne knappen for timetelleren i mer enn seks sekunder. Hvis du holder knappen inne i mer enn seks sekunder, endres oljeserviceintervallet fra 50 timer til 250 timer.

Når du har skiftet motorolje og oljefilter eller smurt maskinen og klippeenheten, må du gjøre følgende:

  1. Trykk på knappen til du kommer til ønsket skjermbilde.

  2. Trykk og hold inne knappen til en serie med nuller (000000) vises.

Note: Du kan ikke nullstille totalt antall arbeidstimer på maskinen.

Klippeenhetens løftespak

Flytt spaken bakover for å heve klippeenheten (Figur 13).

Flytt spaken fremover for å senke klippeenheten og helt frem for å la den flyte (Figur 13).

Important: For å unngå skade på klippeenhetens løftesystem må du sette klippeenhetens løftespak i fremover (FLYT) -posisjon når du kjører maskinen med klippeenheten på bakken.

Note: Senk klippeenheten og beholderen når du ikke bruker maskinen.

g431517

Løftespak for beholder

Flytt spaken bakover for å heve beholderen (Figur 13).

Flytt spaken fremover for å senke beholderen.

Tømmespak for beholder

Flytt spaken bakover for å tømme det klipte gresset fra beholderen (Figur 13).

Flytt spaken fremover for å lukke beholderen etter tømming.

Nøkkelbryter

Nøkkelbryteren har tre stillinger: AV, På/FORVARME og START.

Note: Hvis motoren stopper mens nøkkelbryteren er i På/FORVARME-posisjon, og du forlater førersetet, avgis det innen kort tid et lydsignal for å varsle om at du må vri nøkkelen til AV-posisjon.

Klippekantindikator

Klippeenheten har 2 spor som indikerer den faktiske klippebredden til knivene. Se Figur 14.

g437793

Note: Spesifikasjoner og konstruksjon kan forandres uten varsel.

g473678
BeskrivelseFigur 15 ReferanseMål eller vekt
Høyde med veltebøyle hevet E193 cm
Høyde med veltebøyle senketG151 cm
Total lengdeD271 cm
Total breddeB121 cm
Hjulavstand, lengdeC110 cm
Slitebredde for forhjulA114 cm
Slitebredde for bakhjulF97 cm
Bakkeklaring 12 cm
Nettovekt (med klippeenhet) 630 kg
Nettovekt (uten klippeenhet) 530 kg
Hastighet 0 til 13 km/t
Klippebredde 113 cm

Tilbehør

Et utvalg av Toro-godkjent tilbehør som kan brukes sammen med maskinen for å forbedre og utvide dens funksjoner er tilgjengelig. Ta kontakt med en autorisert serviceforhandler eller Toro-forhandler, eller gå til www.Toro.com for å få en liste over godkjent tilbehør og utstyr.

Bruk utelukkende originale reservedeler og tilbehør fra Toro. Reservedeler og tilbehør som er laget av andre produsenter kan være farlige, og de kan derfor føre til at garantien blir ugyldig.

Bruk

Før bruk

Sikkerhet før bruk

Generell sikkerhet

  • Ikke la barn eller personer som ikke er opplært, kjøre eller utføre vedlikehold på maskinen. Det kan hende at lokale forskrifter setter en aldersgrense for bruk. Eieren er ansvarlig for opplæring av alle operatører og mekanikere.

  • Gjør deg kjent med sikker bruk av utstyret, driftskontrollene og sikkerhetssymbolene.

  • Slå av motoren, ta ut nøkkelen og vent til alle bevegelige deler stopper før du forlater førerposisjonen. La maskinen kjøle seg ned før justering, vedlikehold, rengjøring eller oppbevaring.

  • Lær deg å stanse maskinen og slå av motoren raskt.

  • Kontroller at dødmannskontrollene, sikkerhetsbryterne og verneplatene er montert og fungerer på korrekt måte. Ikke bruk maskinen hvis disse ikke fungerer som de skal.

  • Før du klipper, må du alltid undersøke maskinen for å sikre at knivene, knivboltene og klippeenhetene er i god stand. Skadde eller slitte knivblader og bolter må skiftes ut i sett for å opprettholde balansen.

  • Undersøk området der du skal bruke maskinen, og fjern alle gjenstander som kan slynges ut av maskinen.

  • Dette produktet genererer et elektromagnetisk felt. Hvis du har implantert elektronisk medisinsk utstyr, må du rådføre deg med medisinsk personale før du bruker dette produktet.

Drivstoffsikkerhet

  • Vær svært forsiktig når du håndterer drivstoff. Det er brannfarlig, og dampen er eksplosiv.

  • Slukk alle sigaretter, sigarer, piper og andre tennkilder.

  • Bruk bare en godkjent drivstoffkanne.

  • Ta aldri lokket av drivstofftanken eller fyll på drivstofftanken mens motoren går eller er varm.

  • Ikke fyll eller tøm drivstofftanken i et innelukket rom.

  • Oppbevar aldri maskinen eller bensinkannen i nærheten av åpen ild, gnister eller kontrollampe, som på en varmtvannstank eller andre apparater.

  • Hvis du søler drivstoff, må du ikke prøve å starte motoren. Unngå alt som kan antennes, til all drivstoffdamp er forsvunnet.

Utføre daglig vedlikehold

Før du starter maskinen hver dag, må du utføre prosedyrene for hver bruk / daglige prosedyrer, som angitt i Kontrolliste for daglig vedlikehold.

Kontrollere lufttrykket i dekkene

VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
For hver bruk eller daglig
  • Kontroller lufttrykket i dekkene.
  • Spesifikasjon for lufttrykk i for- og bakdekk: 1,5 bar.

    Fare

    Et lavt dekktrykk reduserer maskinens stabilitet i skråninger. Dette kan føre til at maskinen velter, som igjen kan føre til skade eller død.

    Ikke pump for lite trykk i dekkene.

    Kontroller lufttrykket i for- og bakhjulene. Legg til eller fjern luft som nødvendig for å stille inn lufttrykket i dekkene etter spesifikasjonen for dekktrykk.

    Important: Pass på at alle dekkene har det samme lufttrykket, slik at kvaliteten på klippingen blir god og maskinen virker riktig.Kontroller lufttrykket i alle dekkene før du bruker maskinen.

    g001055

    Sjekke sikkerhetssperresystemet

    Formålet med sikkerhetssperresystemet er å forhindre at motoren tørnes eller startes med mindre trekkpedalen er i nøytral stilling, kraftuttaksbryteren er i stillingen AV, parkeringsbremsen er på eller føreren sitter på setet.

    I tillegg skal motoren slå seg av dersom:

    • Føreren forlater setet med kraftuttaksbryteren i På-stilling.

    • Føreren forlater setet med trekkpedalen til nøytral.

    • Trekkpedalen trykkes ned når parkeringsbremsen er på.

    Forsiktig

    Hvis sikkerhetssperrebryterne blir frakoblet eller skadet, kan det hende at maskinen virker på en uventet måte som forårsaker personskader.

    • Ikke rør sperrebryterne.

    • Sjekk sperrebryterne daglig, og bytt ut ødelagte brytere før du bruker maskinen.

    Kontrollere sikkerhetssperresystemet for tørning av motoren

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Kontroller sikkerhetssperresystemet for tørning av motoren.
  • Kontroller funksjonen til bryterne på sikkerhetssperresystemet ved å påse følgende:

    Tabell for sperre for tørning av motor

    ForutsetningerResultat
    Parkeringsbrems deaktivertStartmotoren skal ikke tørne.
    Trekkpedal i nøytral stilling
    Kraftuttaksbryter i AV-stilling
    Ingen fører i setet
    Parkeringsbrems deaktivertStartmotoren skal ikke tørne.
    Trekkpedal i nøytral stilling
    Kraftuttaksbryter i AV-stilling
    Fører i setet
    Parkeringsbrems deaktivertStartmotoren skal ikke tørne.
    Trekkpedal trykket ned
    Kraftuttaksbryter i AV-stilling
    Fører i setet
    Parkeringsbrems tilkobletStartmotoren skal ikke tørne.
    Trekkpedal trykket ned
    Kraftuttaksbryter i AV-stilling
    Fører i setet
    Parkeringsbrems tilkobletMotoren skal tørne.
    Trekkpedal i nøytral stilling
    Kraftuttaksbryter i AV-stilling
    Ingen fører i setet

    Kontrollere sikkerhetssperresystemet for stopping av motoren

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Kontroller sikkerhetssperresystemet for stopping.
  • Før du utfører følgende tester, må du gjøre følgende:

    1. Sitt i førersetet.

    2. Sett på parkeringsbremsen.

    3. Flytt trekkpedalen til nøytral stilling.

    4. Koble fra kraftuttaket.

    5. Start motoren.

    6. Koble fra parkeringsbremsen.

    Kontroller funksjonen til bryterne på sikkerhetssperresystemet ved å påse følgende:

    Tabell for sperre for stopping av motor

    ForutsetningerResultat
    Parkeringsbrems deaktivertMotoren skal slå seg av.
    Føreren reiser seg litt opp fra setet
    Parkeringsbrems tilkobletMotoren skal fortsette å gå.
    Føreren reiser seg litt opp fra setet
    Parkeringsbrems tilkobletMotoren skal slå seg av.
    Fører i setet
    Trekkpedal trykket ned
    Parkeringsbrems deaktivertMotoren skal fortsette å gå.
    Fører i setet
    Trekkpedal trykket ned

    Kontrollere sikkerhetssperresystemet for kraftuttaket

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Kontroller sikkerhetssperresystemet for kraftuttaket.
  • Før du utfører følgende tester, må du gjøre følgende:

    1. Sitt i førersetet.

    2. Sett på parkeringsbremsen.

    3. Flytt trekkpedalen til nøytral stilling.

    4. Koble fra kraftuttaket.

    5. Start motoren.

    6. Koble fra parkeringsbremsen.

    Kontroller funksjonen til bryterne på sikkerhetssperresystemet ved å påse følgende:

    Tabell for sperre for kraftuttak

    ForutsetningerResultat
    Kraftuttaksbryter i På-posisjon mens klippeenheten kjørerMotoren og klippeenheten skal slå seg av.
    Føreren reiser seg litt opp fra setet
    Kraftuttaksbryter i På-posisjon mens klippeenheten kjørerKlippeenheten skal slå seg av.
    Hev beholderen

    Kontrollere sikkerhetssperresystemet for ryggealarmen

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Kontroller sikkerhetssperresystemet for ryggealarmen.
  • Kontroller funksjonen til bryterne på sikkerhetssperresystemet ved å påse følgende:

    Tabell for ryggealarm

    ForutsetningerResultat
    Nøkkel i KJøR-stillingRyggealarmen skal avgi lyd.
    Trekkpedal i revers

    Fylle drivstoff

    Bruk kun rent, ferskt dieseldrivstoff eller biodieseldrivstoff med lavt (< 500 ppm) eller ultralavt (< 15 ppm) svovelinnhold. Minimumsklassifisering for cetan bør være 40. Ikke kjøp mer drivstoff enn det som kan brukes opp i løpet av 180 dager, dette for å sikre at drivstoffet er ferskt.

    Drivstofftankkapasitet:22 l

    Bruk dieseldrivstoff av sommertype (nr. 2-D) ved temperaturer over -7 °C og drivstoff av vintertype (nr. 1-D eller nr. 1-D/2-D) under den temperaturen. Bruk av vinterdrivstoff ved lavere temperaturer medfører et lavere flammepunkt og kaldflytegenskaper som gjør det lettere å starte, og som reduserer tilstopping av drivstoffilteret.

    Bruk av drivstoff av sommertype over -7 °C medfører lengre levetid for drivstoffpumpen og gir økt effekt sammenliknet med drivstoff av vintertype.

    Important: Ikke bruk parafin eller bensin i stedet for dieseldrivstoff. Dersom du unnlater å følge denne advarselen kan det skade motoren.

    Klar for biodiesel

    Denne maskinen kan også bruke biodieselblandet drivstoff opptil B20 (20 % biodiesel, 80 % petrodiesel). Petrodieseldelen skal ha lavt eller ultralavt svovelinnhold. Ta følgende forholdsregler:

    • Biodieseldelen av drivstoffet må oppfylle kravene i spesifikasjonen ASTM D6751 eller EN 14214.

    • Den blandede dieselsammensetningen må oppfylle kravene i ASTM D975 eller EN 590.

    • Hvis du søler biodieselblandinger, kan drivstoffet skade lakkerte overflater.

    • Bruk B5 (biodieselinnhold på 5 %) eller lavere blandinger i kaldt vær.

    • Kontroller alle tetninger, slanger og pakninger som kommer i kontakt med drivstoff, da disse kan forringes over tid.

    • Man kan forvente å oppleve tilstopping av drivstoffilter en tid etter å ha konvertert til biodieselblandinger.

    • Ta kontakt med en autorisert Toro-forhandler hvis du ønsker mer informasjon om biodiesel.

    Fylle drivstofftanken

    Note: Fyll på drivstofftanken etter hver bruk, hvis det er mulig. Dette minimerer mulig oppsamling av kondensasjon inne i drivstofftanken.

    g431624

    Justere veltebøylebeskyttelsessystemet (ROPS)

    Advarsel

    For å unngå skader eller dødsfall ved velt: Hold veltebøylen i hevet og låst stilling, og bruk sikkerhetsbelte.

    Påse at setet er låst med setelåsen.

    Advarsel

    Det finnes ingen veltebeskyttelse når veltebøylen er nede.

    • Du må ikke betjene maskinen på ujevnt underlag eller i en helling når veltebøylen er i senket posisjon.

    • Senk veltebøylen kun når det er helt nødvendig.

    • Ikke bruk sikkerhetsbelte når veltebøylen er nede.

    • Kjør sakte og forsiktig.

    • Hev veltebøylen så fort klaringen tillater dette.

    • Kontroller nøye at du har klaring hvis du skal kjøre under objekter (for eksempel greiner, døråpninger, elektriske ledninger osv.), slik at du ikke kommer i kontakt med dem.

    Senke veltebøylen

    Important: Senk veltebøylen kun når det er helt nødvendig.

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    3. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    4. Fjern mutrene, boltene og skivene (Figur 18).

    5. Vipp setet fremover (Figur 21).

    6. Senk veltebøylen, og fest den på plass med muttere, bolter og skiver (Figur 18).

    7. Vipp setet bakover til låst posisjon.

    g432029

    Heve veltebøylen

    Note: Bruk Figur 18 i motsatt rekkefølge for å heve veltebøylen.

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    3. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    4. Vipp setet forover (Figur 21).

    5. Fjern mutrene, boltene og skivene fra veltebøylen (Figur 18).

    6. Hev veltebøylen, og fest den på plass med muttere, bolter og skiver (Figur 18).

    7. Vipp setet bakover til låst posisjon.

    Justere rattstammen

    Juster rattstammen til ønsket posisjon, som vist i Figur 9.

    Justere setet

    Advarsel

    Hvis du henger eiendelene dine, for eksempel klær eller en pose, over ryggen på førersetet, kan de falle av og komme i kontakt med varme eller bevegelige deler på maskinen. Dette kan føre til brann eller at gjenstander kastes mot deg og/eller andre, noe som kan gi alvorlig personskade.

    Ikke heng eiendelene dine over baksiden av førersetet.

    Setet kan beveges både forover og bakover. Juster setet til en stilling som er behagelig for deg, og som gir deg best mulig kontroll over maskinen.

    Juster ved å trekke spaken oppover og flytte setet forover eller bakover (Figur 19).

    g431648

    Vippe seteryggen

    Trekk spaken (Figur 20) oppover for å vippe seteryggen.

    g431647

    Vippe setet forover

    Løft setevippespaken (Figur 21) oppover, og vipp setet forover.

    g431649

    Under bruk

    Sikkerhet under drift

    Generell sikkerhet

    • Eieren/brukeren kan forhindre og er ansvarlig for ulykker som kan forårsake personskader eller materielle skader.

    • Ha på deg passende klær, inkludert vernebriller, vernebukser, sklisikkert og kraftig fottøy og hørselsvern. Sett opp langt hår, ikke bruk løstsittende klær eller fritthengende smykker.

    • Ikke bruk maskinen når du er syk, trett eller påvirket av alkohol eller andre rusmidler.

    • Vær alltid fokusert på oppgaven når du bruker maskinen. Ikke delta i aktiviteter som forårsaker distraksjoner, da dette kan føre til personskade eller materiell skade.

    • Påse at alle drivverk står i nøytral stilling, at parkeringsbremsen er aktivert og at du er i førerposisjon før du starter motoren.

    • Ikke ha med passasjerer på maskinen, og hold folk, særlig barn, borte fra arbeidsområdet.

    • Bruk maskinen bare når det er god sikt, for å unngå hull eller skjulte farer.

    • Unngå å klippe vått gress. Redusert veigrep kan føre til at maskinen glir.

    • Hold hendene og føttene borte fra bevegelige deler. Hold avstand fra utslippsåpningen.

    • Se bak- og nedover før du rygger, slik at du ikke kjører på noen.

    • Vær forsiktig når du nærmer deg hjørner, busker, trær eller annet som begrenser synsfeltet.

    • Stopp knivene når du ikke klipper.

    • Stopp maskinen, ta nøkkelen ut av tenningen og vent til alle bevegelige deler har stanset før du undersøker tilbehøret, hvis du har truffet gjenstander eller hvis maskinen begynner å vibrere unormalt. Foreta alle nødvendige reparasjoner før du gjenopptar bruk.

    • Kjør sakte, og vær forsiktig når du svinger og krysser veier og fortau med maskinen. Overhold alltid vikeplikten.

    • Koble ut drivkraften til klippeenheten, slå av motoren, ta ut nøkkelen, og vent til all bevegelse har stanset, før du justerer klippehøyden (med mindre du kan justere den fra driftsstillingen).

    • Kjør motoren kun i godt ventilerte områder. Eksosen inneholder karbonmonoksid, som er dødelig ved innånding.

    • La aldri maskinen stå uten tilsyn når den er i gang.

    • Før du forlater førerplassen, gjør følgende:

      • Parker maskinen på en jevn flate.

      • Koble ut kraftoverføringen, og senk utstyret.

      • Sett på parkeringsbremsen.

      • Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

      • Vent til alle bevegelige deler har stoppet.

    • Maskinen skal kun brukes under forhold med god sikt. Ikke bruk maskinen hvis det er fare for lynnedslag.

    • Ikke bruk maskinen til tauing.

    • Bruk kun utstyr, tilbehør og reservedeler som er godkjent av Toro.

    • Bruk cruisekontrollen (hvis utstyrt med) kun når du kan bruke maskinen på et åpent, flatt område som er fritt for hindringer, og hvor maskinen kan bevege seg med konstant hastighet uten avbrudd.

    Sikkerhet for veltebeskyttelsessystem

    • Veltebeskyttelsen er en integrert og effektiv sikkerhetsanordning.

    • Ikke fjern noen av veltebeskyttelseskomponentene fra maskinen.

    • Påse at setebeltet er festet til maskinen.

    • Trekk belteremmen over fanget og koble beltet til spennet på den andre siden av setet.

    • For å koble fra setebeltet, hold beltet, trykk på spenneknappen for å løsne beltet og led beltet inn i åpningen for automatisk tilbakekalling. Sørg for at du kan løsne sikkerhetsbeltet raskt i nødstilfeller.

    • Kontroller nøye om det finnes overhengende hindringer, og sørg for at du ikke kommer i kontakt med slike.

    • Sørg for at veltebøylebeskyttelsen er i sikker driftstilstand ved å inspisere den grundig for skade med jevne mellomrom og kontrollere at alle monteringsfester er strammet til.

    • Skadde veltebeskyttelseskomponenter skal skiftes ut. Ikke reparer eller gjør endringer på dem.

    Ytterligere veltebeskyttelsessikkerhet for maskiner med en sammenleggbar veltebøyle

    • Hold en sammenleggbar veltebøyle i opphøyd og låst stilling, og bruk setebeltet når du bruker maskinen med veltebøylen i opphøyd stilling.

    • Senk en sammenleggbar veltebøyle midlertidig kun når nødvendig. Ikke bruk sikkerhetsbelte når veltebøylen er felt ned.

    • Vær oppmerksom på at det ikke finnes veltebøylebeskyttelse når en sammenleggbar veltebøyle er i senket stilling.

    • Kontroller området som du skal klippe, og ta aldri ned en sammenleggbar veltebøyle i områder med skråninger, kanter eller vann.

    Sikkerhet i skråninger

    • Skråninger er en ledende årsak til tap av kontroll og velting. Dette kan føre til alvorlige skader eller dødsfall. Du er ansvarlig for trygg drift i skråninger. Bruk av maskinen i skråninger krever ekstra forsiktighet.

    • Vurder forholdene ved stedet, og inspiser området for å avgjøre om det er trygt å bruke maskinen i skråningen. Bruk alltid sunn fornuft og god dømmekraft når du utfører denne inspeksjonen.

    • Les instruksjonene nedenfor for bruk av maskinen i skråninger og avgjør om du kan bruke maskinen under forholdene på dagen og stedet. Endringer i terreng kan føre til endringer ved bruk av maskinen i skråninger.

    • Ikke start, stopp eller sving maskinen i skråninger. Unngå brå endringer i hastighet eller retning. Sving sakte og gradvis.

    • Ikke bruk en maskin i omstendigheter hvor trekkraften, styringen eller stabiliteten er i tvil.

    • Fjern eller marker hindringer som grøfter, hull, hjulspor, ujevnheter, steiner eller andre skjulte objekter. Gjenstander kan ligge skjult i høyt gress. Maskinen kan velte i ujevnt terreng.

    • Vær oppmerksom på at bruk av maskinen på vått gress, på tvers av skråninger eller i nedoverbakker kan føre til at maskinen mister veigrepet. Hvis drivhjulene mister taket, kan kjøretøyet begynne å skli og miste bruken av bremsing og styring.

    • Vær svært forsiktig når du bruker maskinen nær kanter, grøfter, voller, vann eller andre faremomenter. Maskinen kan velte hvis et hjul går over kanten eller kanten gir etter. Sett opp et sikkerhetsområde mellom maskinen og eventuelle faremomenter.

    • Identifiser faremomenter ved bunnen av skråningen. Klipp skråningen med en skyvemaskin hvis det finnes faremomenter.

    • Hvis det er mulig, må klippeenhetene holdes senket til bakken når maskinen brukes i skråninger. Hvis du hever klippeenhetene mens du kjører i skråninger, kan det gjøre maskinen ustabil.

    • Vær svært forsiktig med gressoppsamlingssystemer eller annet tilleggsutstyr. Disse kan endre maskinens stabilitet og føre til tap av kontroll.

    Starte motoren

    Important: Du må kanskje tappe drivstoffsystemet når du starter en ny maskin, hvis motoren ikke lenger kjører grunnet mangel på drivstoff, eller hvis du har skiftet ut eller utført vedlikehold på drivstoffsystemkomponenter.

    1. Hev veltebøylen og fest den på plass.

    2. Sett deg på setet og fest sikkerhetsbeltet.

    3. Kontroller at parkeringsbremsen er på og at spaken for kraftuttak er satt til stillingen AV.

    4. Ta foten av trekkpedalen, og kontroller at den er i fri.

    5. Vri nøkkelbryteren til På/FORVARME-stillingen.

      Note: En automatisk timer kontrollere deretter oppvarmingen i noen sekunder.

    6. Vri nøkkelbryteren til START-stilling etter forvarmingen. Stans hvis motoren ikke starer etter 15 sekunder. Når motoren starter, kan du slippe nøkkelen.

      Note: Hvis du trenger ytterligere forvarme, vrir du nøkkelen til AV-stillingen og deretter til På/FORVARME. Gjenta denne prosessen etter behov.

    7. Flytt gasspaken til tomgangshastighet eller delvis gass, og kjør motoren til den er varm.

      Important: Når du starter motoren for første gang, eller etter å ha skiftet motorolje eller hydraulikkvæske, overhalt motoren eller skiftet ut trekkomponenter, kjører du maskinen forover og bakover i ett til to minutter. Bruk også løftespaken og bryteren for kraftuttaket til å kontrollere at alle delene virker som de skal. Drei rattet til venstre og høyre for å kontrollere at servostyringen og rattet fungerer som de skal. Slå deretter av motoren, og kontroller væskenivåene. Se etter oljelekkasje, løse deler eller andre feil.

    Slå av motoren

    Forsiktig

    For å unngå personskader må du slå av motoren og vente til alle bevegelige deler har stoppet før du kontrollerer om maskinen har oljelekkasjer, løse deler eller andre feil.

    1. Flytt gasskontrollen bakover til LANGSOM-stillingen.

    2. Sett kraftuttaksbryteren til AV-stillingen.

    3. Vri nøkkelbryteren til AV-stillingen. Ta nøkkelen ut av tenningen for å unngå at kjøretøyet startes ved et uhell.

    Note: Hvis motoren stopper mens nøkkelbryteren er i På/FORVARME-posisjon, og du forlater førersetet, avgis det innen kort tid et lydsignal for å varsle om at du må vri nøkkelen til AV-posisjon.

    Koble inn parkeringsbremsen

    Trekk bremsespaken opp og over til venstre for å koble inn bremsen.

    g432821

    Koble ut parkeringsbremsen

    Trekk bremsespaken opp og over til høyre og senk spaken for å koble ut bremsen.

    Bruke beholderen

    Sikkerhet under bruk av beholderen

    • Ikke la noen stå bak maskinen ved tømming.

    • Påse at det er nok klaring over når du hever beholderen, ellers kan du skade maskinen.

    • Vær spesielt forsiktig når du kjører maskinen på vått underlag, i skråninger, i stor fart eller med full last. Bremsetiden øker når du kjører med full last.

    • Hold alle tilskuere på avstand. Pass på at ingen står bak kjøretøyet før du rygger. Rygg langsomt.

    • Vær spesielt forsiktig og unngå å flytte maskinen med beholderen i hevet stilling.

    • Hold andre borte fra maskinen når du senker beholderen.

    Heve beholderen

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Flytt beholderens løftespak bakover for å heve beholderen (Figur 23).

    g474746

    Senke beholderen

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Flytt beholderens løftespak fremover for å senke beholderen (Figur 24).

    g474745

    Tømme beholderen

    Note: Du kan tømme beholderen ved enhver høyde.

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Flytt beholderens tømmespak bakover for å tømme det klipte gresset fra beholderen (Figur 25).

      Note: Beholderdøren åpnes automatisk når beholderen tømmes.

    g474744

    Lukke beholderen

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Etter tømming flytter du beholderens tømmespak fremover for å lukke beholderen (Figur 26).

      Note: Beholderdøren låses automatisk når beholderen lukkes.

    g474743

    Rense gressutløpssjakten

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    3. Hev og fest beholderen. Se Heve beholderen og Feste beholderen i hevet stilling.

    4. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    5. Vipp setet forover.

    6. Lås opp gressutløpssjakten (Figur 27).

      g431654
    7. Fjern sjakten ved bruk av håndtaket, og rens sjakten og klippeenhetsåpningen (Figur 27).

    8. Sett på plass sjakten, og fest det med låsene (Figur 27).

    9. Senk beholderen. Se Senke beholderen.

    Justere beholdersensoren

    Hvis beholdersensoren aktiveres og kraftuttaket kobles ut automatisk når beholderen ikke er full, eller hvis sjakten tilstoppes før sensoren aktiveres, må du justere sensorposisjonen.

    Juster sensoren på følgende måte:

    1. Åpne beholderdøren og bruk støttestangen til å holde den åpen.

    2. Juster beholdersensoren basert på følgende:

      • Under normale gress- og værforhold skal sensoren roteres til den midterste stillingen (Figur 28).

      • For vått, tett gress, når du skal plukke opp løv, eller hvis beholderen fylles opp før sensoren aktiverer, skal sensoren roteres nedover (Figur 28).

      • For tørt, spredt gress eller hvis klippeenheten kobles ut før beholderen fylles opp, skal sensoren roteres oppover (Figur 28).

      g431655

    Justere klippehøyden

    Du kan justere høyden på kuttet kontinuerlig fra 2,5 til 9 cm ved å bruke klippehøydebryteren.

    Trykk klippehøydebryteren (Figur 8) forover for å senke klippehøyden. Trykk klippehøydebryteren bakover for å øke klippehøyden.

    Les klippehøydeindikatoren på klippehøydemåleren for å sikre at den er stilt inn på ønsket høyde.

    Overvåk klippehøydemåleren mens du klipper, og juster klippehøyden etter behov.

    g474737

    Tilbakestille kraftuttaksfunksjonen

    Note: Hvis du forlater førersetet mens kraftuttaksbryteren er i På-stillingen, vil maskinen automatisk slå av motoren.

    Utfør følgende for å tilbakestille kraftuttaksfunksjonen:

    1. Trykk inn kraftuttaksbryteren.

    2. Vri nøkkelen til AV-stilling.

    3. Vri nøkkelen til På/FORVARME-stilling, og start motoren.

    4. Trekk ut kraftuttaksbryteren.

    Brukstips

    • Øv deg på å kjøre maskinen før du tar den i bruk med utstyr, siden den har et hydrostatisk drivverk og egenskaper som er forskjellige fra en del andre gressklippere.

    • For å gi nok kraft til maskinen og klippeenheten når du klipper, må du justere trekkpedalen for å holde turtallet (o/min) høyt og konstant. Reduser kjørehastigheten når belastningen på knivene øker, og øk kjørehastigheten når belastningen på knivene reduseres. Dermed kan motoren – som jobber med drivverket – føle korrekt bakkehastighet samtidig som høy klippehastighet opprettholdes for å få førsteklasses klipping. Derfor lar du trekkpedalen bevege seg oppover når motorhastigheten reduseres, og når den øker, trykker du pedalen sakte ned. Når du kjører fra ett arbeidsområde til et annet (uten belastning og med hevet klippeenhet), setter du gassen i HURTIG-posisjon og trykker pedalen sakte helt ned for å oppnå maksimal bakkehastighet.

    • Før du slår av motoren, flytt alle kontrollene til FRI-stillingen og flytt gassen til SAKTE-stillingen. Slå av motoren ved å vri nøkkelbryteren til AV-stillingen.

    • Motoren går ikke når kjølevæsken er i overtemperaturtilstand. La motoren og kjølesystemet kjøles ned, og kontroller kjølesystemet. Se Kontrollere kjølesystemet og kjølevæskenivået.

    • Det er viktig å ha med en skrunøkkel på 16 mm når du bruker maskinen. Bruk skrunøkkelen til å åpne omløpsventilen hvis du må skyve eller taue maskinen (Figur 30).

    Etter bruk

    Sikkerhet etter bruk

    Generell sikkerhet

    • Slå av motoren, ta ut nøkkelen og vent til alle bevegelige deler stopper før du forlater førerposisjonen. La maskinen kjøle seg ned før justering, vedlikehold, rengjøring eller oppbevaring.

    • For å unngå at det begynner å brenne, må du påse at det ikke er gress og avfall i klippeenhetene, drivverket, lyddemperne, kjøleskjermen og motorrommet. Tørk opp eventuelt olje- eller drivstoffsøl.

    • Hvis klippeenhetene er i transportstilling, bruk mekanisk lås (hvis tilgjengelig) før du forlater maskinen uten tilsyn.

    • La motoren bli kald før maskinen settes på et lukket sted.

    • Ta ut nøkkelen og steng drivstofftilførselen (hvis så utstyrt) før oppbevaring eller transport av maskinen.

    • Oppbevar aldri maskinen eller bensinkannen hvor det er åpen ild, gnist eller kontrollampe som på en varmtvannstank eller andre apparater.

    • Vedlikehold og rengjør sikkerhetsbelte(r) etter behov

    Skyve eller taue maskinen

    Førers verktøy: skrunøkkel på 16 mm

    I nødstilfeller kan du taue maskinen over veldige korte avstander. Toro anbefaler imidlertid ikke dette som en vanlig fremgangsmåte.

    Important: Drivverket kan bli skadet dersom du skyver eller tauer maskinen i større hastighet enn 3–4 km/t. Ikke skyv eller tau maskinen mer enn 100 m. Hvis du må flytte maskinen over lengre avstander, bør den transporteres på en lastebil eller tilhenger. Når du skyver eller tauer maskinen, må omløpsventilen være åpen.

    Åpne omløpsventilen på hydraulikkpumpen for å skyve eller taue maskinen

    1. Finn omløpsventilen på høyre side av maskinen (Figur 30).

      g431657
    2. Bruk en skrunøkkel på 16 mm, og roter kontrollknotten 3 omdreininger mot klokken (Figur 30).

      Important: Ikke vri kontrollknotten mer enn tre omdreininger.

    Lukke omløpsventilen på hydraulikkpumpen for å bruke maskinen

    1. Finn kontrollknotten for omløpsventilen på venstre side av hydraulikkpumpen (Figur 30).

    2. Bruk en skrunøkkel på 16 mm, og roter kontrollknotten (Figur 30) med klokken til du føler motstand (omløpsventilen er stengt).

    Transportere maskinen

    • Vær forsiktig når du skal sette maskinen på en tilhenger eller lastebil, og når du skal sette den ned på bakken igjen.

    • Bruk en bred rampe når du laster maskinen på en tilhenger eller lastebil.

    • Før du fester maskinen, må klippeenheten senkes helt.

    • Fest maskinen godt til transportkjøretøyet med stropper, kjetting, kabel, eller tau. Både de fremre og bakre stroppene må føres nedover og utover fra maskinen.

      Important: Stropper, kjettinger, kabler eller tau skal ikke legges over operatørplattformen.

    Feste den fremre delen av maskinen

    Fester i løkke rundt forankringsbøylene (Figur 31).

    g432013

    Feste den bakre delen av maskinen

    Sett en bolt eller slepestangbolt inn i koblingen, og bruk dette som bakre festepunkt (Figur 32).

    g432519

    Jekke opp fremre høyre og venstre side av maskinen

    1. Roter radiatoren. Se Tilgang til motoren fra venstre side.

    2. Plasser en jekk under rammerøret (Figur 33 og Figur 34), rett under eller så nært veltebeskyttelsesrøret som mulig.

      g435000
      g434427

    Jekke opp maskinens bakende

    Jekk opp bakre venstre eller høyre side av maskinen ved hjelp av jekkpunktene vist i Figur 35.

    g434999

    Vedlikehold

    Note: Last ned en gratis kopi av det elektriske eller hydrauliske skjemaet ved å gå til www.Toro.com, og søke etter maskinen fra koblingen HåNDBøKER på hjemmesiden.

    Important: Se i brukerhåndboken for flere vedlikeholdsprosedyrer.

    Forsiktig

    Dersom du lar tenningsnøkkelen stå i bryteren, kan noen starte motoren uten at det er tilsiktet, noe som kan påføre deg eller personer i nærheten alvorlige skader.

    Fjern tenningsnøkkelen før du begynner med eventuelt vedlikeholdsarbeid.

    Anbefalt vedlikeholdsplan

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Etter første time
  • Stram hjulenes hakemutre.
  • Etter de 10 første timene
  • Stram hjulenes hakemutre.
  • Kontroller og juster parkeringsbremsen.
  • Kontroller spenningen til generatorremmen.
  • Kontroller spenningen på kraftuttaksremmen.
  • Etter de 50 første timene
  • Skift motoroljen og motoroljefilteret.
  • Kontroller og juster parkeringsbremsen.
  • Kontroller spenningen på kraftuttaksremmen.
  • Skift oljen i klippeenhetens girkasse.
  • Etter de 100 første timene
  • Skift ut hydraulikkvæsken og filteret.
  • Etter de 500 første timene
  • Skift ut frontakseloljen.
  • For hver bruk eller daglig
  • Kontroller lufttrykket i dekkene.
  • Kontroller sikkerhetssperresystemet for tørning av motoren.
  • Kontroller sikkerhetssperresystemet for stopping.
  • Kontroller sikkerhetssperresystemet for kraftuttaket.
  • Kontroller sikkerhetssperresystemet for ryggealarmen.
  • Kontroller luftrenseren.
  • Kontroller motoroljenivået.Sjekk motoroljenivået før motoren startes for første gang og daglig deretter.
  • Kontroller kjølesystemet og kjølevæskenivået.Kontroller kjølevæskenivået før du starter maskinen for første gang, og deretter hver dag.
  • Kontroller radiatorskjermen og radiatoren for rusk.Kontroller radiatoren oftere under ekstremt skitne og støvete arbeidsforhold.
  • Kontroller nivået på den hydrauliske væsken.
  • Inspisere knivene.
  • Rengjør under remdekselet til klippeenheten.
  • Rengjøre klippeenheten.
  • Rengjør beholderskjermen.
  • Hver 25. driftstime
  • Kontroller elektrolyttnivået i batteriet.(Hvis maskinen er på lager, sjekk den hver 30. dag.)
  • Hver 40. driftstime
  • Smør klippeenheten.Når maskinen brukes under ekstremt støvete og skitne forhold, må du smøre klippeenheten daglig.
  • Smøre lagrene og hylsene.Når maskinen brukes under ekstremt støvete og skitne forhold, må du smøre lagrene og hylsene daglig.
  • Kontroller tilstanden til ledningssatsen og kablene.
  • Hver 50. driftstime
  • Fjern luftrenserdekslet og rengjør det. Ikke fjern filteret.
  • Hver 75. driftstime
  • Bytt ut motorolje (oftere når driftsforholdene er svært støvete eller sandete).
  • Hver 100. driftstime
  • Smør drivakselens glideledd.
  • Skift ut luftrenserfilteret.Oftere under ekstremt skitne og støvete forhold.
  • Hver 150. driftstime
  • Bytt ut motoroljefilteret (oftere når driftsforholdene er svært støvete eller sandete).
  • Hver 200. driftstime
  • Smør drivakselens U-ledd.
  • Stram hjulenes hakemutre.
  • Kontroller at bakhjulene er rettet inn i forhold til hverandre.
  • Kontroller slangene til kjølesystemet.
  • Kontroller tilstanden til generatorremmen.
  • Kontroller spenningen til generatorremmen.
  • Kontroller tilstanden og spenningen på kraftuttaksremmen.
  • Hver 300. driftstime
  • Skift oljen i klippeenhetens girkasse.
  • Hver 400. driftstime
  • Skift ut drivstoffilterelementet.
  • Tøm og rengjør drivstofftanken.
  • Kontroller drivstoffslangene og -koblingene.
  • Skift ut hydraulikkvæsken og filteret.
  • Hver 1000. driftstime
  • Skift ut frontakseloljen.
  • Hver 1500. driftstime
  • Skift ut alle bevegelige slanger.
  • Tøm og fyll på ny væske i kjølesystemet.
  • Kontrolliste for daglig vedlikehold

    Ta kopi av denne siden for rutinemessig bruk.

    VedlikeholdskontrollpunktFor uke:
    MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag
    Kontroller at sikkerhetssperresystemet virker.       
    Sørg for at veltebøylen er helt hevet og låst i posisjon.       
    Kontroller at bremsene virker som de skal.       
    Kontroller drivstoffnivået.       
    Sjekk motoroljenivået.       
    Kontroller kjølevæskenivået.       
    Kontroller at det ikke er rusk i radiatoren eller på skjermen.       
    Kontroller uvanlige motorlyder.1.       
    Kontroller uvanlige driftslyder.       
    Kontroller nivået på den hydrauliske væsken.       
    Kontroller om de hydrauliske slangene er skadet.       
    Kontroller om det har oppstått oljelekkasjer.       
    Kontroller trykket i dekkene.       
    Kontroller at instrumentmålerne virker.       
    Kontroller knivenes tilstand.       
    Smør alle smøreniplene.2       
    Lakker ødelagt maling.       

    1. Kontroller glødepluggene og injektormunnstykkene hvis du merker at motoren er vanskelig å starte, produserer for mye eksos, eller går ujevnt.

    2. Straks etter hver vask, uansett hva som står oppført.

    Important: Se i brukerhåndboken for flere vedlikeholdsprosedyrer.

    Bemerkninger om spesielle områder
    Kontroll utført av:
    PunktDatoInformasjon
       
       
       

    Forberedelse for vedlikehold

    Sikkerhet ved vedlikehold

    • Før du forlater førerplassen, gjør følgende:

      • Parker maskinen på en jevn flate.

      • Koble ut kraftoverføringen, og senk utstyret.

      • Sett på parkeringsbremsen.

      • Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

      • Vent til alle bevegelige deler har stoppet.

    • Ha på deg passende klær, inkludert vernebriller, lange bukser og solid sklisikkert fottøy. Hold hender, føtter, klær, smykker og langt hår unna bevegelige deler.

    • Dersom du lar tenningsnøkkelen stå i bryteren, kan noen starte motoren uten at det er tilsiktet, noe som kan påføre deg eller personer i nærheten alvorlige skader. Fjern tenningsnøkkelen før du begynner med eventuelt vedlikeholdsarbeid.

    • La maskinen kjøle seg ned før du utfører vedlikehold.

    • Hvis klippeenhetene er i transportstilling, bruk mekanisk lås (hvis utstyrt) før du forlater maskinen uten tilsyn.

    • Ikke utfør vedlikehold når motoren er i gang hvis du kan unngå det. Hold deg borte fra bevegelige deler.

    • Kjør motoren kun i godt ventilerte områder. Eksosen inneholder karbonmonoksid, som er dødelig ved innånding.

    • Støtt maskinen med jekkstøtter når du arbeider under maskinen.

    • Vær forsiktig når du slipper ut trykket i komponenter med lagret energi.

    • Hold alle deler av maskinen i god stand, og sørg for at de er godt festet, spesielt delene som fester knivene.

    • Skift ut slitte eller skadde merker.

    • For å oppnå optimal ytelse og holde maskinen i sikkerhetsgodkjent stand, skal det kun brukes ekte Toro-reservedeler og -tilbehør. Reservedeler som er laget av andre produsenter, kan være farlige, og de kan derfor føre til at garantien blir ugyldig.

    Feste beholderen i hevet stilling

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Hev beholderen til høyeste stilling. Se Heve beholderen.

    3. Fest beholderen ved å utføre følgende:

      1. Skyv inn pinnen på magnetiske sikkerhetslåsen (Figur 36).

      2. Hold pinnen inne, og senk den magnetiske sikkerhetslåsen ned på hydraulikksylinderen (Figur 36).

      3. Gjenta trinn 1 og 2 på motsatt side.

      g215390

    Smøring

    Smøre klippeenheten

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 40. driftstime
  • Smør klippeenheten.Når maskinen brukes under ekstremt støvete og skitne forhold, må du smøre klippeenheten daglig.
  • Smørefettspesifikasjon: nr. 2 litiumsbasert smørefett

    Important: Støvete og skitne forhold kan føre til at det kommer skitt inn i lagrene og hylsene, noe som igjen kan resultere i økt slitasje.

    Note: Smør alle smøreniplene umiddelbart etter hver gang du vasker maskinen, uavhengig av de oppførte intervallene.

    1. Fjern boltene foran på dekselet og fjern remdekselet.

    2. Tørk av smøreniplene slik det ikke kommer rusk inn i lageret eller hylsen.

    3. Pump smørefett inn i lageret eller hylsen.

    4. Tørk av overflødig fett.

    5. Sett på plass remdekselet og boltene.

    g432134

    Smøre lagrene og hylsene

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 40. driftstime
  • Smøre lagrene og hylsene.Når maskinen brukes under ekstremt støvete og skitne forhold, må du smøre lagrene og hylsene daglig.
  • Smørefettspesifikasjon: nr. 2 litiumsbasert smørefett

    Important: Støvete og skitne forhold kan føre til at det kommer skitt inn i lagrene og hylsene, noe som igjen kan resultere i økt slitasje.

    Note: Smør alle smøreniplene umiddelbart etter hver gang du vasker maskinen, uavhengig av de oppførte intervallene.

    1. Tørk av smøreniplene slik det ikke kommer rusk inn i lageret eller hylsen.

    2. Pump smørefett inn i lageret eller hylsen.

    3. Tørk av overflødig fett.

    Smørepunktene for lagre og hylser er som følger:

    • Trekkpedaltapphylse (Figur 38)

      g432316
    • Svingleddpunkter for klippeenhetens løftearm (Figur 39)

      g432449
    • Fjern dekselet og smør braketten for kraftuttakets lederull (Figur 40)

      g433147
    • Lederull til drivverk (Figur 41).

      g432490
    • Fremre hjullagre (Figur 42)

      g432473
    • Beholderarmer (Figur 43)

      g432494
    • Beholderens svingledd og svingleddpunkter (Figur 44)

      g432493
    • Beholderens sylindersvingledd og bakakselsvingledd (Figur 45)

      g432497

    Smøre drivakselens U-ledd

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 200. driftstime
  • Smør drivakselens U-ledd.
  • Smørefettspesifikasjon: nr. 2 litiumsbasert smørefett

    Important: Støvete og skitne forhold kan føre til at det kommer skitt inn i lagrene og hylsene, noe som igjen kan resultere i økt slitasje.

    Note: Smør alle smøreniplene umiddelbart etter hver gang du vasker maskinen, uavhengig av de oppførte intervallene.

    1. Tørk av smøreniplene slik det ikke kommer rusk inn i lageret eller hylsen.

    2. Pump smørefett inn i lageret eller hylsen.

    3. Tørk av overflødig fett.

    4. Fjern bolten og åpne den fremre verneplaten.

    • Fremre U-ledd på drivakselen for klippeenhetens girkasse (Figur 46).

      g432465
    • Bakre U-ledd på drivakselen for kraftuttaket (Figur 47).

      g434998

    Smøre drivakselens glideledd

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 100. driftstime
  • Smør drivakselens glideledd.
  • Smørespesifikasjon: Anti-Seize-middel

    1. Koble drivakselen fra klippeenhetens girkasse. Se Koble drivakselen fra klippeenhetens girkasse.

    2. Trekk den fremre halvdelen av drivakselen (Figur 48) ca. 25 cm fremover.

      g434997
    3. Rengjør sporene for girkasseakselen og drivakselen (Figur 48).

    4. Rengjør glideflaten for den fremre drivakselen (Figur 48).

    5. Påfør Anti-Seize-middel på sporene for girkasseakselen og U-leddkoblingen (Figur 48).

    6. Påfør Anti-Seize-middel på glideflaten for den fremre drivakselen (Figur 48).

    7. Flytt den fremre halvdelen av drivakselen bakover for å rette inn U-leddkoblingen med girkasseakselen.

    8. Tørk av overflødig Anti-Seize-middel fra drivakselen.

    9. Koble drivakselen til klippeenhetens girkasse. Se Koble drivakselen til klippeenhetens girkasse.

    Vedlikehold av motor

    Motorsikkerhet

    • Slå av motoren og fjern nøkkelen før du sjekker oljen eller tilsetter olje til veivhuset.

    • Du må ikke endre hastighetsregulatoren eller ruse motoren.

    Tilgang til motoren

    Rotere beholderen manuelt

    Important: Bruk denne prosedyren for å få tilgang til motoren når motoren ikke kjører.

    Note: Hvis det finnes gress i beholderen når du roterer den manuelt, vil gresset lekke ut.

    1. Få en annen person til å trekke tømmespaken for beholderen bakover og holde den (Figur 49).

      g432561
    2. Vipp beholderen opp og bakover (Figur 50) for hånd.

      g432562

    Tilgang til motoren fra motortilgangsdekselet

    1. Roter beholderen manuelt mens den er åpen, eller hev beholderen til høyeste posisjon, og fest den med magnetiske sikkerhetslåser. Se Heve beholderen og Feste beholderen i hevet stilling.

    2. Fjern festene og løft dekselet for å få tilgang til motoren (Figur 51).

      g432574

    Tilgang til motoren fra venstre side

    Trykk ned på låsen og senk radiatoren for tilgang til motoren (Figur 52).

    g432591

    Overhale luftrenseren

    Note: Luftrenseren må skiftes ut oftere (med noen få timers mellomrom) hvis maskinen er utsatt for mye støv og sand.

    Rengjøre luftrenserdekselet

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 50. driftstime
  • Fjern luftrenserdekslet og rengjør det. Ikke fjern filteret.
  • Kontroller om luftrenserkroppen er skadet, noe som kan forårsake en luftlekkasje. Skift en ødelagt luftrenser.

    Rengjør luftrenserdekselet, som vist i Figur 53.

    g216811

    Vedlikeholde luftrenserfiltrene

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Kontroller luftrenseren.
  • Hver 100. driftstime
  • Skift ut luftrenserfilteret.Oftere under ekstremt skitne og støvete forhold.
    1. Skyv hovedfilteret forsiktig ut av luftrenserkroppen (Figur 54).

      Note: Pass på at filteret ikke slår bort i luftrenserkroppen.

      Important: Ikke rengjør hovedfilteret.

      g009742
    2. Fjern sikkerhetsfilteret (hvis utstyrt).

      Note: Fjern kun sikkerhetsfilteret hvis du skal skifte det ut.

      Important: Ikke prøv å rengjøre sikkerhetsfilteret. Hvis sikkerhetsfilteret er skittent, betyr dette at hovedfilteret er skadet og du må skifte ut begge filtrene.

    3. Inspiser de(t) nye hovedfilteret/-filtrene for skader ved å se inn i filteret mens du lyser med en lykt på utsiden av filteret.

      Note: Hull i filteret vises som lyse flekker. Undersøk om elementet har skader, et oljet belegg eller om gummitetningen er skadet. Ikke bruk filteret hvis det er skadet.

    4. Hvis du skifter ut sikkerhetsfilteret, skyver du forsiktig det nye filteret inn i filterenheten (Figur 54).

      Important: For å unngå at motoren skades må alltid begge luftfiltrene og dekselet sitte på plass under bruk.

    5. Skyv det nye hovedfilteret forsiktig over sikkerhetsfilteret, og påse at det sitter godt ved å trykke på den ytre kanten av filteret mens du monterer det.

      Important: Ikke trykk på det elastiske midtpunktet til filteret.

    6. Monter luftrenserdekslet med siden merket «UP» vendt oppover, og fest låsene (Figur 54).

    Kontrollere motoroljen

    Motoren leveres med olje i veivhuset.

    Veivhuskapasitet: ca. 3,2 l med filteret.

    Spesifikasjon for motorolje:

    • Motoroljetype: Nødvendig API-klassifisering: CH-4, CI-4 eller høyere.

    • Motoroljeviskositet: Se tabellen nedenfor.

      • Anbefalt olje: SAE 15W-40 (over -18 °C)

      • Alternativ olje: SAE 10W-30 eller 5W-30 (alle temperaturer)

    Note: Toro Premium-motorolje er tilgjengelig fra autoriserte Toro-forhandlere med viskositet på enten 15W-40 eller 10W-30. Se delekatalogen for delenumre.

    g238048

    Kontrollere motoroljenivået

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Kontroller motoroljenivået.Sjekk motoroljenivået før motoren startes for første gang og daglig deretter.
  • Note: Den beste tiden for å sjekke motoroljen er når motoren er kald før den har blitt startet for dagen. Hvis du allerede har kjørt motoren, lar du oljen flyte tilbake ned i bunnpannen i minst ti minutter før du sjekker oljen. Hvis oljenivået er på eller under det nederste merket på peilestaven, etterfyller du olje til oljenivået når det øverste merket. Ikke fyll på for mye. Hvis oljenivået er mellom det øverste og nederste merket, trenger du ikke fylle på mer olje.

    1. Senk radiatoren og kontroller motoroljenivået som vist i Figur 52 og Figur 56.

    2. Hvis nødvendig hever du beholderen i fullstendig hevet posisjon, fester den med de magnetiske sikkerhetslåsene og hever motordekselet etter at dekselfestene er fjernet.

    g432718

    Skifte motorolje og filter

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Etter de 50 første timene
  • Skift motoroljen og motoroljefilteret.
  • Hver 75. driftstime
  • Bytt ut motorolje (oftere når driftsforholdene er svært støvete eller sandete).
  • Hver 150. driftstime
  • Bytt ut motoroljefilteret (oftere når driftsforholdene er svært støvete eller sandete).
  • Note: Bytt ut motoroljefilteret oftere når driftsforholdene er svært støvete eller sandete.

    1. Start motoren, og la den gå i fem minutter for å varme opp oljen.

    2. Parker maskinen på en jevn flate.

    3. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    4. Hev og fest beholderen, og åpne motortilgangsdekselet. Se Tilgang til motoren fra motortilgangsdekselet.

    5. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    6. Skift motoroljen og motoroljefilteret, som vist i Figur 57.

    7. Lukk motortilgangsdekselet og senk beholderen. Se Senke beholderen.

      Note: Trekk til filteret til oljefilterpakningen berører motoren, og drei det deretter ytterligere ¾ omdreining.

      g432729

    Vedlikehold av drivstoffsystem

    Note: Se Fylle drivstoff hvis du vil ha anbefalinger om drivstoff.

    Fare

    Under visse forhold er diesel og dampen fra drivstoff svært brannfarlig og eksplosivt. En brann eller eksplosjon forårsaket av drivstoff, kan påføre deg og andre brannskader og forårsake skade på eiendom.

    Du må aldri røyke når du håndterer drivstoff, og du må holde deg unna åpen ild eller steder der gnister kan antenne drivstoffdamp.

    Drivstofftilknyttet vedlikehold

    Denne operatørhåndboken inneholder mer detaljert informasjon om vedlikehold av drivstoff og drivstoffsystem enn brukerhåndboken, som er en universalreferanse knyttet til drivstoff og vedlikehold av drivstoff.

    Sørg for at du forstår at vedlikehold av drivstoffsystemet, oppbevaring av drivstoff og drivstoffkvalitet krever din oppmerksomhet for å unngå nedetid og omfattende motorreparasjoner.

    Drivstoffsystemet har ekstremt stramme toleranser på grunn av utslipps- og kontrollkravene. Dieseldrivstoffkvalitet og renslighet er viktigere for levetiden for dagens høytrykksfellesskinne (HPCR) drivstoffinnsprøytningssystem som brukes på dieselmotorer.

    Important: Vann eller luft i drivstoffsystemet skader motoren! Ikke anta at nytt drivstoff er rent. Sørg for at drivstoffet kommer fra en kvalitetsleverandør, oppbevar drivstoffet på riktig måte og bruk drivstofftilførselen innen 180 dager.

    Important: Hvis du ikke følger prosedyrene for utskifting av drivstoffilter, vedlikehold av drivstoffsystemet og oppbevaring av drivstoff, kan motorens drivstoffsystem svikte for tidlig. Utfør alt vedlikehold av drivstoffsystemet ved de angitte intervallene, når drivstoffet er forurenset eller kvaliteten er dårlig.

    Oppbevaring av drivstoff

    Riktig oppbevaring av drivstoff er avgjørende for motoren. Riktig vedlikehold av drivstofftanker overses ofte, og fører til forurensning av drivstoffet som leveres til maskinen.

    • Kjøp kun nok drivstoff som du bruker innen 180 dager. Ikke bruk drivstoff som har vært oppbevart i mer enn 180 dager. Dette bidrar til å eliminere vann og andre forurensende stoffer i drivstoffet.

    • Hvis du ikke fjerner vannet fra lagertanken eller maskinens drivstofftank, kan det føre til rust eller forurensning i lagertanken og drivstoffsystemets komponenter. Tankslam utviklet av mugg, bakterier eller sopp begrenser strømning og tilstopper filteret og drivstoffinjektorene.

    • Inspiser drivstofftanken og maskinens drivstofftank regelmessig for å overvåke drivstoffkvaliteten i tanken.

    • Sørg for at drivstoffet kommer fra en kvalitetsleverandør.

    • Hvis du finner vann eller forurensende stoffer i lagertanken eller maskinens drivstofftank, må du samarbeide med drivstoffleverandøren for å korrigere problemet og utføre fullstendig vedlikehold av drivstoffsystemet.

    • Ikke oppbevar dieseldrivstoff i tanker eller beholdere laget med sinkbelagte komponenter.

    Tappe drivstoffsystemet

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Sett på parkeringsbremsen.

    3. Vent til motoren har kjølt seg ned.

    4. Sikre at drivstofftanken er minst halvfull.

    5. Lås opp radiatoren. Se Tilgang til motoren fra venstre side.

    6. Plasser et tappefat under lufteskruene.

    7. Bekreft og påse at drivstoffilterspaken er i På-posisjon (Figur 58).

    8. Åpne den første lufteskruen på pumpen for drivstoffinnsprøyting (Figur 58).

    9. La luften slippe ut og vent til drivstoffet kommer ut.

    10. Når drivstoffet begynner å komme ut, strammer du til den første lufteskruen (Figur 58).

    11. Åpne den andre lufteskruen på pumpen for drivstoffinnsprøyting (Figur 58).

    12. La luften slippe ut og vent til drivstoffet kommer ut.

    13. Når drivstoffet begynner å komme ut, strammer du til den andre lufteskruen (Figur 58).

      g435357

      Note: Motoren skal starte når du har utført denne prosedyren. Hvis motoren ikke starter, kan det ha dannet seg en luftlomme mellom innsprøytingspumpen og injektorene. Ta kontakt med en autorisert Toro-forhandler.

    14. Tørk av drivstoff som har samlet seg rundt innsprøytingspumpen.

    Skifte ut drivstoffilterelementet

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 400. driftstime
  • Skift ut drivstoffilterelementet.
    1. Rengjør området rundt drivstoffilteret (Figur 59).

    2. Roter drivstoffilterspaken til AV-posisjon (Figur 59).

    3. Fjern filteret og rengjør filtermonteringsoverflaten (Figur 59).

    4. Smør filterpakningen med rent drivstoff.

    5. Monter filterelementet på filterenheten.

    6. Monter filterskålen og skålmutteren på filterhodet, og trekk til mutteren for hånd

    7. Roter drivstoffilterspaken til På-posisjon (Figur 58).

      g435358
    8. Prim drivstoffsystemet. Se Tappe drivstoffsystemet.

      Note: Reparer alle drivstofflekkasjer før maskinen settes i drift.

    Rengjøre drivstofftanken

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 400. driftstime
  • Tøm og rengjør drivstofftanken.
    • Hvis du skal lagre maskinen over en lengre periode, bruker du en hevertpumpe til å tømme drivstofftanken.

    • Hvis drivstoffsystemet blir forurenset, bruker du en hevertpumpe til å tømme drivstofftanken. Rengjør så tanken før du skyller den ved bruk av ren diesel.

    g435987

    Kontrollere drivstoffslangene og -koblingene

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 400. driftstime
  • Kontroller drivstoffslangene og -koblingene.
  • Kontroller om koblingene er slitte, ødelagte eller løse.

    Vedlikehold av elektrisk system

    Sikkerhet for elektrisk system

    • Koble fra batteriet før du reparerer maskinen. Koble kabelen fra den negative polen først, og deretter den andre kabelen fra den positive polen. Koble til den positive polen først og den negative polen sist.

    • Lad opp batteriet på et åpent sted med god ventilasjon og borte fra gnister eller åpen ild. Koble laderen fra strømuttaket før du kobler den til eller fra batteriet. Ha på deg beskyttelsesklær og bruk verktøy som er isolert.

    Tilgang til batteriet

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    3. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    4. Hev og fest beholderen. Se Feste beholderen i hevet stilling.

    5. Fjern de 2 boltene og skivene fra batteridekselet (Figur 61).

    6. Fjern batteridekslet (Figur 61).

      g433171

    Vedlikeholde batteriet

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 25. driftstime
  • Kontroller elektrolyttnivået i batteriet.(Hvis maskinen er på lager, sjekk den hver 30. dag.)
  • Important: Før du sveiser på maskinen, må du koble den negative kabelen fra batteriet for å forhindre at det elektriske systemet tar skade.

    Fjerne batteriet

    Advarsel

    Batteripolene eller metallverktøy kan kortslutte mot metallkomponenter og forårsake gnister. Gnistene kan føre til at batterigassene eksploderer, noe som kan forårsake personskade.

    • Når du fjerner eller monterer batteriet, må du passe på at batteripolene ikke berører metalldeler på maskinen.

    • La ikke metallverktøy kortslutte mellom batteripolene og metalldeler på maskinen.

    Advarsel

    Feilaktig ruting av batterikabler kan skade maskinen og kablene og forårsake gnister. Gnistene kan føre til at batterigassene eksploderer, noe som kan forårsake personskade.

    • Koble alltid fra den negative (svarte) batterikabelen før du kobler fra den positive (røde) kabelen.

    • Koble alltid til den positive (røde) batterikabelen før du setter på den negative (svarte) kabelen.

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    3. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    4. Bytt ut batteriet. Se Tilgang til batteriet.

    5. Fjern batteriet, som vist i Figur 62.

      g216923

    Installere batteriet

    Monter fjæren, som vist i Figur 63.

    g216922

    Lade batteriet

    Advarsel

    Når batteriet lades, utvikles det gasser som kan eksplodere.

    Røyk aldri i nærheten av batteriet og hold gnister og åpen ild borte fra batteriet.

    Important: Batteriet skal alltid være fulladet (1265 egenvekt). Dette er spesielt viktig for å forhindre at batteriet blir ødelagt når temperaturen er under 0 °C.

    1. Lad opp batteriet i 10 til 15 minutter ved 25 til 30 A, eller i 30 minutter ved 10 A.

    2. Når batteriet er helt oppladet, kobler du laderen fra strømuttaket, og deretter laderledningene fra batteripolene (Figur 64).

    3. Monter batteriet i maskinen og koble til batterikablene, se Installere batteriet.

      Note: Kjør ikke traktoren med batteriet frakoblet da dette kan føre til elektrisk skade.

      g000960

    Vedlikeholde sikringene

    Det elektriske systemet er beskyttet av sikringer. Dette er vedlikeholdsfritt. Hvis en sikring imidlertid går, kontrollerer du om det er kortslutning i en av ledningene.

    Sikringsblokken og sikringene er plassert til venstre for førersetet (Figur 65).

    g432518

    Bruk følgende tabell ved bytte av sikring:

    Sikkerhetssikringer – Figur 66

    KretsSikringstype
    Brytere og lydalarm3 A
    Gressoppsamler og kraftuttaksclutch15 A
    Elektronisk kontrollenhet 5 A
    Klippeenhet15 A
    Generator og dashbord5 A
    Varsellys5 A
    Motor15 A
    Reservert for tilbehør15 A
    g435704

    Det er også to sikringer (40 A) som beskytter maskinens hovedledningssats (Figur 67).

    g433190

    Utføre service på ledningsnettet

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 40. driftstime
  • Kontroller tilstanden til ledningssatsen og kablene.
  • For å forhindre korrosjon på ledningterminalene må du smøre Grafo 112X (Toro delenr. 505-47) på innsiden av alle fastspennerkontaktene når du skifter ut fastspenneren.

    Important: Når du vedlikeholder det elektriske systemet, må du alltid koble fra batteriledninger, negative (-) kabler først, for å forhindre at kortslutninger skal forårsake skader på ledningene.

    Vedlikehold av drivsystem

    Stramme hjulenes hakemuttere

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Etter første time
  • Stram hjulenes hakemutre.
  • Etter de 10 første timene
  • Stram hjulenes hakemutre.
  • Hver 200. driftstime
  • Stram hjulenes hakemutre.
  • Angitt tiltrekkingsmoment for hjulenes hakemuttere: 85–90 Nm

    Trekk til hakemutrene på for- og bakhjulene i et kryssende mønster, som vist i Figur 68, til angitt tiltrekkingsmoment.

    g459392

    Vedlikeholde bakhjulinnrettingen

    Kontrollere at bakhjulene er rettet inn i forhold til hverandre

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 200. driftstime
  • Kontroller at bakhjulene er rettet inn i forhold til hverandre.
    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    3. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    4. Vri rattet slik at bakhjulene peker rett fremover.

    5. Mål avstanden fra midten til midten, foran og bak på bakhjulene i hjulnavhøyde.

      Note: Bakhjulene skal være rette når de er korrekt innrettet.

    6. Hvis hjulene ikke er rette, rett inn hjulene. Se Justere bakhjulenes hjulspissing.

    Justere bakhjulenes hjulspissing

    1. Løsne låsemutrene i begge ender av de venstre og høyre parallellstagene.

    2. Juster begge parallellstagene til avstanden fra midten til midten foran og bak på bakhjulene er den samme (Figur 69).

    3. Når bakhjulene er riktig justert, strammer du låsemutterne mot parallellstagene.

      g217458

    Justere styrestopper

    Styrestoppene på bakakselen bidrar til å hindre styresylinderen i å bevege seg for langt ved støt mot bakhjulene. Juster disse stoppene slik at det er 2,3 mm klaring mellom bolthodet og knokkelen på akselen når rattet er dreid helt til venstre eller høyre.

    Skru boltene inn eller ut til du oppnår en klaring på 0,23 cm. Se Figur 70.

    g006075

    Skifte ut frontakselolje

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Etter de 500 første timene
  • Skift ut frontakseloljen.
  • Hver 1000. driftstime
  • Skift ut frontakseloljen.
  • Frontakselkapasitet: 1,5 l

    Spesifikasjon for akselolje: ISO VG220

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    3. Hev og fest beholderen. Se Heve beholderen.

    4. Roter setet fremover.

    5. Fjern gressutløpssjakten. Se Rense gressutløpssjakten.

    6. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    7. Plasser tappefatet under tappepluggen.

    8. Fjern tappepluggen og la oljen renne ut.

      g436336
    9. Sett på plass tappepluggen.

    10. Fjern påfyllingspluggen.

      g436337
    11. Bruk en trakt, og tilsett riktig mengde ny olje.

    12. Sett på plass gressutløpssjakten.

    13. Senk beholderen. Se Senke beholderen.

    Vedlikehold av kjølesystem

    Kjølesystemsikkerhet

    • Du kan bli forgiftet av å svelge motorkjølevæske. Oppbevares utilgjengelig for barn og kjæledyr.

    • Utslipp av varm kjølevæske under trykk, eller berøring av en varm radiator og omsluttende deler, kan føre til alvorlige brannsår.

      • La alltid motoren kjøle seg ned i minst 15 minutter før du fjerner radiatorlokket.

      • Bruk en klut når du åpner radiatorlokket. Åpne det forsiktig, slik at dampen kan slippe ut.

    • Ikke bruk maskinen uten at dekslene er på plass.

    • Hold fingre, hender og bekledning unna roterende vifter og drivremmer.

    Kjølevæskespesifikasjon

    Kjølesystemets kapasitet: 6,4 l

    Spesifikasjon for kjølevæsketype:

    Anbefalt kjølevæske

    Note: Kjølevæsken må oppfylle eller overstige kravene i ASTM Standard 3306

    Glykolbasert forhåndsblandet kjølevæske (50/50-blanding)
    eller
    Glykolbasert kjølevæske blandet med destillert vann (50/50-blanding)
    eller
    Glykolbasert kjølevæske blandet med vann av god kvalitet (50/50-blanding)
    CaCO3 + MgCO3 < 170 ppm
    Klorid < 40 ppm (CI)
    Svovel < 100 ppm (SO4)

    Kontrollere kjølesystemet og kjølevæskenivået

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Kontroller kjølesystemet og kjølevæskenivået.Kontroller kjølevæskenivået før du starter maskinen for første gang, og deretter hver dag.
  • Advarsel

    Hvis motoren har vært i gang, er det trykk i radiatoren og kjølevæsken inni vil være varm. Hvis du tar av lokket, kan kjølevæsken sprute ut og forårsake alvorlige brannskader.

    • Du må ikke ta av lokket på gjenvinningstanken for å sjekke kjølevæskenivået. Sjekk i stedet nivået fra siden av tanken.

    • Du må ikke åpne lokket på gjenvinningstanken mens motoren er varm. La motoren kjøle seg ned i minst 15 minutter eller til radiatorlokket er avkjølt nok til at man kan ta på det uten å brenne seg.

    1. Kontroller kjølevæskenivået i ekspansjonstanken (Figur 7).

    2. Hvis kjølevæskenivået er lavt, fjerner du ekspansjonstanklokket og etterfyller anbefalt kjølevæske, etter behov.

      Bruk ikke bare rent vann eller alkoholbasert kjølevæske.Ikke fyll på for mye.

    3. Sett på ekspansjonstanklokket.

    g435733

    Kontrollere radiatorskjermen og radiatoren for rusk

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Kontroller radiatorskjermen og radiatoren for rusk.Kontroller radiatoren oftere under ekstremt skitne og støvete arbeidsforhold.
  • Radiatorskjermen og radiatoren må holdes rene for å unngå at motoren overopphetes. Kontroller radiatorskjermen og radiatoren for oppsamling av gress, støv og rusk, og fjern rusk fra disse delene hvis det er nødvendig (Figur 74).

    Rengjøre radiatorskjermen og radiatoren

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 200. driftstime
  • Kontroller slangene til kjølesystemet.
  • Hver 1500. driftstime
  • Skift ut alle bevegelige slanger.
  • Tøm og fyll på ny væske i kjølesystemet.
  • Note: Hvis kraftuttaket slår seg av på grunn av høy motortemperatur, kontrollerer du først om det er mye rusk på radiatorskjermen og radiatoren. Rengjør systemet før du tar maskinen i bruk. Slå ikke av motoren umiddelbart, la den kjøles ned ved å kjøre uten belastning.

    Rengjør radiatorene på følgende måte:

    1. Ta av radiatorskjermen.

    2. Start fra viftesiden av radiatoren, og blås ut rusk med komprimertluft med et lavt trykk på 1,72 bar (bruk ikke vann). Gjenta dette trinnet fra forsiden av radiatoren og ytterligere én gang fra viftesiden.

    3. Når radiatoren er grundig rengjort, fjerner du rusk som kan ha samlet seg i kanalen ved foten av radiatoren.

    4. Rengjør radiatorskjermen, og sett den på plass den på maskinen.

      g435732

    Vedlikehold av bremser

    Justere parkeringsbremsen

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Etter de 10 første timene
  • Kontroller og juster parkeringsbremsen.
  • Etter de 50 første timene
  • Kontroller og juster parkeringsbremsen.
  • Når du har justert bremsene etter de første 50 driftstimene, kun det være nødvendig å justere dem igjen etter langvarig bruk.

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    3. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    4. Koble ut parkeringsbremsen (Figur 11).

    5. Kontroller avstanden mellom skiven og bremseklossene (Figur 75). Påse at avstanden er mellom 0,4 og 0,6 mm.

    6. Hvis det er nødvendig med justering, løsner du den fremre og bakre låsemutteren på bremsekabelen (Figur 75).

      g436104
    7. Stram til låsemutrene for å låse kablene i posisjon.

    8. Kontroller avstanden når bremsen er utkoblet.

    9. Gjenta trinn 6 til 8 du setter parkeringsbremsen til ønsket posisjon.

    Vedlikehold av remmer

    Kontrollere tilstanden til generatorremmen

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 200. driftstime
  • Kontroller tilstanden til generatorremmen.
  • Kontroller generatorremmen for slitasje eller skade.

    Note: Skift ut generatorremmen hvis den er slitt eller skadet.

    Stramme vekselstrømsgeneratorremmen

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Etter de 10 første timene
  • Kontroller spenningen til generatorremmen.
  • Hver 200. driftstime
  • Kontroller spenningen til generatorremmen.
    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    3. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    4. Løsne generatorsvingbolten og -låsebolten (Figur 76).

    5. Stram generatorremmen til du oppnår en nedbøyning på 10 mm midt mellom remskivene når du påfører en kraft på 4,5 kg.

    6. Stram generatorlåsebolten (Figur 76).

    7. Stram generatorsvingbolten (Figur 76).

    g435746

    Overhale kraftuttaksremmene

    Kontrollere spenningen på kraftuttaksremmen

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Etter de 10 første timene
  • Kontroller spenningen på kraftuttaksremmen.
  • Etter de 50 første timene
  • Kontroller spenningen på kraftuttaksremmen.
  • Hver 200. driftstime
  • Kontroller tilstanden og spenningen på kraftuttaksremmen.
    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    3. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    4. Se på spenningsindikatorpilen på lederullstrammeren.

      Skivens ytre overflate skal være innrettet med spenningsindikatorpilen

    5. Hvis det er nødvendig, roterer du mutteren for lederullstrammeren til spenningsindikatorpilen er på innrettet med skivens ytre overflate (Figur 77).

      g435745

    Skifte ut kraftuttaksremmene

    Important: Skift ut kraftuttaksremmene som et sett.

    Fjerne kraftuttaksremmene

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    3. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    4. For å få tilgang til venstre side og toppen av motoren. Se Tilgang til motoren fra motortilgangsdekselet og Tilgang til motoren fra venstre side.

    5. Koble fra ledningskontakten for clutchen (Figur 78).

    6. Fjern de 3 boltene og 3 mutrene som fester clutchbraketten til rammen og clutchen (Figur 78).

      g435871
    7. Løsne mutteren for lederullstrammeren. Se Kontrollere spenningen på kraftuttaksremmen.

    8. Flytt lederullen oppover og fjern remmene fra maskinen (Figur 77).

    Montere kraftuttaksremmene

    1. Innrett kraftuttaksremmene over remskivene (Figur 77).

    2. Fest clutchbraketten på rammen og clutchen med boltene og mutrene du fjernet tidligere. Se Fjerne kraftuttaksremmene.

    3. Trekk til mutteren for lederullstrammeren. Se Kontrollere spenningen på kraftuttaksremmen.

    4. Lukk radiatoren inntil maskinen. Se Tilgang til motoren fra venstre side.

    Vedlikehold av kontrollsystem

    Justere trekkpedalen

    Justere trekkpedalstopperen

    Du kan justere trekkpedalen for bedre komfort for føreren eller for å redusere eller øke maskinens maksimale kjørehastighet.

    Du kan også justere trekkpedalen for å redusere eller øke maskinens maksimale ryggehastighet.

    1. Flytt trekkpedalen helt frem (Figur 79).

      For maksimal hastighet det skal være en klaring på 3 mm mellom trekkpedalen og trekkpedalstopperen.

      g474740
    2. Hvis du vil redusere maskinens hastighet ved kjøring fremover, gjør du følgende:

      1. Hold trekkpedalstopperen for kjøring fremover med en skrunøkkel, og løsne låsemutteren på baksiden av braketten (Figur 79).

      2. Flytt trekkpedalen til ønsket stilling (Figur 79).

      3. Juster låsemutteren på baksiden av braketten til trekkpedalstopperen berører trekkpedalen (Figur 79).

        Note: Ved å forkorte trekkpedalstopperens stilling økes maskinens hastighet forover.

      4. Hold trekkpedalstopperen, og trekk til låsemutteren på forsiden av braketten til et moment på 37–45 Nm.

    Justere trekkabelen

    Hvis det er nødvendig med ytterligere justering, kan du justere trekket på følgende måte:

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    3. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    4. Løsne låsemutteren som fester stagendelageret på trekkabelen til pedalen (Figur 80).

    5. Fjern bolten og mutteren som fester stangendelageret på trekkabelen til pedalen (Figur 80).

    6. Roter stangendelageret til du oppnår ønsket lengde.

    7. Stram låsemutteren (Figur 80) og fest stagendelageret til trekkpedalen med bolten og mutteren som ble fjernet, for å låse vinkelen på pedalen.

      g435802

    Vedlikehold av hydraulisk system

    Sikkerhet for hydraulikksystem

    • Oppsøk legehjelp øyeblikkelig hvis olje kommer i direkte kontakt med huden. Innsprøytet væske må fjernes kirurgisk innen få timer av en lege.

    • Kontroller at alle hydraulikkslanger og ledninger er i god stand, og at alle hydrauliske koblinger og beslag er tette, før det hydrauliske systemet settes under trykk.

    • Hold kropp og hender borte fra hull eller dyser som sprøyter ut hydraulisk olje under høyt trykk.

    • Bruk kartong eller papir til å finne lekkasjer.

    • Før du utfører vedlikehold eller reparasjoner på det hydrauliske systemet, må du forsiktig slippe ut alt trykket.

    Spesifikasjon for hydraulikkvæske

    Hydraulikkvæskebeholderen fylles på fabrikken med hydraulikkvæske av høy kvalitet. Kontroller nivået på hydraulikkvæsken før du starter maskinen for første gang, og deretter hver dag.

    Hydraulikkvæskeviskositet:5W-50

    Bruk væsker som oppfyller alle de følgende materialegenskapene og bransjespesifikasjonene. Forhør deg med oljeforhandleren din for å finne et egnet produkt.

    Note: Toro er ikke ansvarlig for skader som skyldes uegnede erstatninger. Bruk bare produkter fra anerkjente produsenter som står for sine anbefalinger.

    Hydraulikkvæske mot slitasje med høy viskositetsindeks / lavt flytpunkt, ISO VG 46

    Materielle egenskaper: 
     Viskositet, ASTM D445St ved 40 °C 42 til 50
     St ved 100 °C 7,6 til 8,5
     Viskositetsindeks ASTM D2270140 eller høyere
     Flytepunkt, ASTM D97-40 °C til -45 °C
     FZG, sviktstadium11 eller bedre
     Vanninnhold (ny væske)500 ppm (maks.)
    Bransjespesifikasjoner:Vickers I-286-S (Quality Level), Vickers M-2950-S (Quality Level), Denison HF-0

    Important: ISO VG 46-flergradsvæsken har vist seg å ha maksimal ytelse under en rekke ulike temperaturforhold. Når maskinen brukes i høye temperaturer (18 °C til 49 °C), kan hydraulikkvæsken ISO VG 68 gi forbedret ytelse.

    Important: Mange hydraulikkvæsker er nesten fargeløse, noe som gjør det vanskelig å oppdage lekkasjer. Et rødt fargestoff for oljen i hydraulikksystemet er tilgjengelig i flasker på 20 ml. Én flaske er nok til 15–22 liter med hydraulikkolje. Bestill Toro-delenr. 44-2500 fra en autorisert Toro-forhandler.

    Overhale det hydrauliske systemet

    Forberede overhaling av det hydrauliske systemet

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    3. Plasser alle kontrollene i NøYTRAL stilling og start motoren.

    4. Kjør motoren på lavest mulig motorhastighet for å blåse ut luft av systemet.

      Important: Ikke kjør kraftuttaket.

    5. Drei rattet helt mot venstre og høyre flere ganger, og innrett rattet rett fremover.

    Kontrollere nivået på den hydrauliske væsken

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Kontroller nivået på den hydrauliske væsken.
    1. Parker maskinen på et jevnt underlag.

    2. Påse at beholderen er fullstendig senket og plan og at klippeenheten er senket.

    3. Koble fra kraftuttaket, sett på parkeringsbremsen, slå av motoren, og ta ut nøkkelen.

    4. Fjern peilestaven fra hydraulikktanken, og tørk av peilestaven med en ren klut (Figur 81).

      g435826
    5. Sett peilestaven ned i påfyllingsrøret, og skru peilestavlokket på røret.

    6. Fjern peilestaven, og kontroller væskenivået (Figur 82).

      Hydraulikkvæskenivået er normalt når væsken er mellom de to merkene på peilestaven.

      g435827
    7. Hvis væskenivået er under det nederste merket på peilestaven, etterfyller du med spesifisert hydraulikkvæske i påfyllingsrøret (Figur 82) til du kan se at væskenivået er mellom de to merkene på peilestaven.

      Important: Ikke fyll hydraulikktanken med hydraulikkvæske over det øvre merket på peilestaven.

      g435828
    8. Skru peilestavlokket fast på påfyllingsrøret.

      Note: Lokket må ikke strammes til med skrunøkkel eller tang.

    9. Kontroller om det er lekkasjer i slangene og beslagene.

    Skifte hydraulikkvæske og filter

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Etter de 100 første timene
  • Skift ut hydraulikkvæsken og filteret.
  • Hver 400. driftstime
  • Skift ut hydraulikkvæsken og filteret.
  • Hydraulikktankkapasitet: ca. 6,7 l

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Påse at beholderen er fullstendig senket og plan, og at klippeenheten er hevet.

    3. Koble ut kraftuttaket, sett på parkeringsbremsen, slå av motoren, og ta ut nøkkelen.

    4. Sett et fat under hydraulikkpumpen på høyre side for å samle opp hydraulikkvæsken.

    5. For å tømme hydraulikktanken fjerner du dekselet og løsner hydraulikkslangen på siden av hydraulikkpumpen. (Figur 84).

      g434467
    6. Fjern det fremre høyre dekket.

    7. Skift ut hydraulikkfilteret, som vist i Figur 85.

      g435853
    8. Fyll på med spesifisert hydraulikkvæske i påfyllingsrøret til du kan se at væskenivået er mellom de to merkene på peilestaven (Figur 82).

      Important: Ikke fyll hydraulikktanken med hydraulikkvæske over det øvre merket på peilestaven.

    9. Sette på plass det fremre høyre dekket. Se Stramme hjulenes hakemuttere

    10. Start motoren, betjen rattet og klippeenhetens løftesylindere, og kontroller om det finnes væskelekkasjer. La motoren gå i ca. fem minutter, og slå den deretter av.

    11. Etter to minutter kan du kontrollere hydraulikkvæskenivået. Se Kontrollere nivået på den hydrauliske væsken.

    Vedlikehold av klippeenheten

    Heve og senke klippeenheten til vedlikeholdsposisjon

    Important: Påse at du fjerner gressutløpssjakten før du utfører denne prosedyren, ellers kan det oppstå skade.

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble ut kraftuttaket, senk klippeenheten og koble inn parkeringsbremsen.

    3. Hev beholderen og koble inn de magnetiske sikkerhetslåsene. Se Feste beholderen i hevet stilling.

    4. Lås opp og fjern gressutløpssjakten. Se Rense gressutløpssjakten.

    5. Trekk ut og roter de bakre låsepinnene på begge sider av klippeenheten.

      g433014
    6. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    7. Løft operatørplattformen oppover og koble inn låsespaken (Figur 87).

    8. Hev klippeenheten ved å trekke opp på forsiden av klippeenheten til den låses i OPP-posisjon.

    9. Utfør eventuelt vedlikehold på klippeenheten.

    10. Mens du holder i klippeenheten, trekker du opp på klippeenhetens låsespak og senker klippeenheten.

      g474739
    11. Bekreft og påse at bakre låsepinner er koblet inn (Figur 86).

    12. Sett operatørplattformen tilbake i arbeidsposisjon.

    13. Løft operatørplattformen, slik at låsespaken automatisk kobles ut, og operatørplattformen senkes tilbake til arbeidsposisjon.

    14. Sett inn gressutløpssjakten, roter førersetet og senk beholderen.

    Vedlikeholde knivbladene

    Sørg for å få best mulig klipperesultat ved å holde knivene skarpe. Det kan være praktisk å ha en ekstra kniv på for mer effektiv sliping og utskifting.

    Skift ut knivene dersom de slår borti en hard gjenstand, hvis de er ute av balanse, eller hvis de blir bøyd. For å oppnå best mulig ytelse og holde maskinen i sikkerhetsgodkjent stand, skal du kun bruke ekte Toro-reservekniver. Reservekniver fra andre produsenter oppfyller ikke nødvendigvis sikkerhetsstandardene.

    Knivsikkerhet

    • Undersøk kniven regelmessig for slitasje eller skade.

    • Vær forsiktig når du kontrollerer knivene. Legg noe rundt knivene eller bruk hansker, og vær svært forsiktig når du håndterer knivene. Bare skift ut eller slip knivene. Du må aldri rette eller sveise dem.

    • Vær forsiktig hvis maskinen har flere knivblader, da resten av knivene kan begynne å rotere når det ene knivbladet roteres.

    Før du vedlikeholder knivene

    Klargjøre klippeenheten for vedlikehold. Se Heve og senke klippeenheten til vedlikeholdsposisjon.

    Inspisere knivene

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Inspisere knivene.
    1. Hev klippeenheten til vedlikeholdsposisjon.

    2. Inspiser kniveggene (Figur 88 og Figur 89).

    3. Hvis knivene er sløve eller hvis det er hakk i dem, må de tas av og knivene slipes.

    4. Undersøk knivene, spesielt i vingeområdet.

    5. Hvis du finner sprekker, slitasje eller ser at det begynner å dannes spor i denne delen av kniven, må den skiftes ut øyeblikkelig.

    Fjerne knivene

    Note: Siden det finnes kniver på venstre og høyre side, må du legge merke til hvordan knivene er festet.

    1. Hold knivendene ved hjelp av en klut eller en tykk hanske.

    2. Fjern knivbolten, den fjærende låseskiven, bueskiven og kniven fra spindelakselen (Figur 88).

      g432963

    Slipe og avbalansere knivene

    1. Bruk en fil eller et slipeverktøy til å slipe eggen i begge ender av kniven (Figur 89).

      Note: Oppretthold den opprinnelige vinkelen.

      Note: Kniven holdes balansert hvis du sliper like mye på begge kniveggene.

      g435856
    2. Sjekk knivens balanse ved å legge den på en balanseringsinnretning (Figur 90).

      Note: Hvis kniven holder seg i horisontal stilling, er kniven balansert og er klar til bruk.

      Note: Hvis kniven ikke er i balanse, filer du bort litt av metallet, kun i vingeområdet, på den tyngste enden kniven (Figur 90).

      g435857
    3. Gjenta prosedyren helt til kniven er balansert.

    Sette på plass knivene

    Note: Se Figur 88 for riktig knivrotasjon og montering.

    Note: Venstregjenger brukes når du monterer den høyre kniven

    1. Hold knivenden ved hjelp av en klut eller en tykk hanske.

    2. Sett på plass kniven med knivbolten, den fjærende låseskiven og bueskiven som du fjernet tidligere (Figur 88).

      Important: Vingeområdet på kniven må vende oppover, mot innsiden av gressklipperen, for å sikre riktig klipping.

    3. Trekk til knivbolten med et moment på 53 Nm.

    Koble drivakselen fra klippeenhetens girkasse

    1. Roter kvartomdreiningsfestet, og åpne dekslet for universalleddet fra remdekselet (Figur 91).

      g435855
    2. Koble den fremre enden av drivakselen fra klippeenhetens girkasse ved å trykke ned den fjærbelastede pinnebolten, og trekk deretter enden av drivakselen bakover (Figur 91).

    Koble drivakselen til klippeenhetens girkasse

    1. Innrett sporene på drivakselens universalledd med kilene i girkassekoblingen.

    2. Trykk på den fjærbelastede pinnebolten, og skyv deretter enden av drivakselen fremover.

    3. Slipp den fjærbelastede pinnebolten, og kontroller at drivakselens universalledd er låst i klippeenhetens girkasse. Se Figur 91.

    4. Lukk dekselet for universalleddet, og fest det med festet.

    Fjerne klippeenheten

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Koble fra kraftuttaket, og sett på parkeringsbremsen.

    3. Før du senker klippeenheten, trekker du ut og roterer de bakre leddtappene på begge sider av klippeenheten (Figur 86).

    4. Senk klippeenheten og vipp beholderen tilbake.

    5. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    6. Vipp setet forover.

    7. Fjern gressutløpssjakten. Se Rense gressutløpssjakten.

    8. Koble fra de elektriske kontaktene på høyre side av klippeenheten.

    9. Koble drivakselens universalledd fra klippeenhetens girkasse. Se Koble drivakselen fra klippeenhetens girkasse.

    10. Fjern de 2 hårnålssplintene og de 2 splittpinnene som fester løftearmene på hver side av klippeenheten (Figur 92).

      g435858
    11. Rull klippeenheten fremover og bort fra trekkraftenheten.

    Sette på plass klippeenheten

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Vipp beholderen tilbake, eller hev beholderen og fest den med de magnetiske låsene i hevet posisjon.

      Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    3. Fjern gressutløpssjakten. Se Rense gressutløpssjakten.

    4. Rull klippeenheten bakover til trekkraftenheten.

    5. Sett på plass hårnålssplinten og splittpinnen som fester løftearmene på hver side. Se Figur 92.

    6. Koble drivakselens universalledd til klippeenhetens girkasse. Se Koble drivakselen til klippeenhetens girkasse.

    7. Monter gressutløpssjakten. Se Rense gressutløpssjakten.

    8. Vipp setet bakover.

    9. Start motoren.

    10. Senk beholderen.

    11. Hev klippeenheten.

    Fjerne remdekselet

    1. Fjern de 2 boltene og skivene på forsiden av dekselet (Figur 93).

    2. Fjern de 2 boltene og skivene på baksiden av dekselet (Figur 93).

    3. Fjern remdekselet fra klippeenheten.

    Sette på plass remdekselet

    1. Sett på plass dekselet over remmen Figur 93.

    2. Sett på plass de 2 boltene og skivene på forsiden av dekselet (Figur 93).

    3. Sett på plass de 2 boltene og skivene på baksiden av dekselet (Figur 93).

      g433246

    Skifte oljen i klippeenhetens girkasse

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Etter de 50 første timene
  • Skift oljen i klippeenhetens girkasse.
  • Hver 300. driftstime
  • Skift oljen i klippeenhetens girkasse.
  • Girkasseoljespesifikasjon: PG2 og API GL4, GL5, eller MT1

    Girkasseoljeviskositet: LSX 75W90

    Girkasseoljekapasitet: 0,25 l

    Forberede utskifting av girkasseolje

    1. Parker maskinen på et jevnt underlag, koble ut kraftuttaket, og senk klippeenheten.

    2. Koble inn parkeringsbremsen, slå av motoren, og ta ut nøkkelen.

    3. Fjern remdekselet. Se Fjerne remdekselet.

    Fjerne girkasseolje

    1. Fjern klippeenhetens girkasseplugg (Figur 94).

      g436011
    2. Plasser et tappefat i nærheten av klippeenheten.

    3. Bruk en hevert, og trekk ut girkasseoljen fra girkassen (Figur 95).

      g435481

    Fylle på girkasseolje

    1. Ta pluggen ut av klippeenhetens girkasse (Figur 94).

    2. Bruk en trakt og tilsett spesifisert girkasseolje i girkassen gjennom plugghullet (Figur 96).

      g436012
    3. Sett pluggen inn i klippeenhetens girkasse (Figur 94).

    Nivellere klippeenheten

    Forberede nivellering av klippeenheten

    1. Parker maskinen på et jevnt underlag.

    2. Senk klippeenheten og sett klippeenhetens løftespak i flytposisjon.

    3. Se etter bøyde eller skadde gressklipperkniver, Se Inspisere knivene.

      Note: Skift ut bøyde eller skadde kniver og skiver før nivellering av klippeenheten.

    4. Kontroller trykket i dekkene. Se Kontrollere lufttrykket i dekkene.

    Nivellere klippeenheten fra forsiden til baksiden

    1. Juster klippehøyden til 64 mm-stillingen (Figur 97).

      g474738
    2. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    3. Mål avstanden mellom bakken og det fremste punktet på klippeenheten (Figur 98).

      Registrer her:
    4. Mål avstanden mellom bakken og det bakerste punktet på klippeenheten (Figur 98).

      Registrer her:
      g435557
    5. Utfør følgende for å justere klippeenhetens bakside:

      1. Fjern remdekselet. Se Fjerne remdekselet.

      2. For å heve fremsiden av maskinen til 64 mm løsner du låsemutteren og justerer justeringsbolten. Se Figur 99.

        g435860
      3. For å heve baksiden av klippeenheten, løsne låsemutrene for parallellstagene på begge sider av klippeenheten (Figur 99 og Figur 100).

        g435865
      4. Roter parallellstagene til det bakerste punktet på klippeenheten er 5 til 10 mm høyere enn det fremste punktet på klippeenheten.

        Note: Påse at begge parallellstager er justert til samme lengde.

    6. Stram til låsemutrene for parallellstagene (Figur 99).

    7. Kontroller klippeenhet med henblikk på venstre-til-høyre-nivellering. Se Nivellere klippeenheten fra venstre til høyre.

    Nivellere klippeenheten fra venstre til høyre

    1. Juster klippehøyden til 64 mm-stillingen (Figur 101).

      g474738
    2. Slå av motoren og ta ut nøkkelen.

    3. Innrett en sidekniv til den ytterste stillingen (Figur 102).

      g435859
    4. Mål avstanden mellom bakken og det ytterste punktet på kniveggen (Figur 102).

      Registrer målingen her:
    5. Innrett sideknivene på den andre siden av klippeenheten til ytterste posisjon (Figur 102).

    6. Mål avstanden mellom bakken og det ytterste punktet på kniveggen med en målerblokk (Figur 102).

      Registrer målingen her:
    7. Hvis forskjellen mellom målingene er større enn 3,2 mm, gjør følgende:

      1. Løsne styrehjulbolten på den ene siden (Figur 103).

        g436284
      2. Juster styrehjulbolten i sporet, og stram bolten (Figur 103).

        Note: Juster styrehjulet på motsatt side om nødvendig.

    8. Mål det ytterste punktet av kniveggene (Figur 102).

    9. Gjenta justeringen av styrehjulene til differansen mellom målingene er 3,2 mm eller mindre.

    10. Monter remdekselet. Se Sette på plass remdekselet.

    Justere klippehøydeanviseren

    1. Med knivene innrettet fra foran til bak og fronten av knivene justert til 64 mm, sjekk plasseringen til klippehøydeindikatoren.

    2. Sitt i førersetet og se på anviseren til klippehøydeindikatoren (Figur 104).

      g474738
    3. Hvis anviseren for klippehøydeindikatoren ikke er justert til 64 mm-merket, gjør du følgende:

      1. Løsne låsemutteren som fester klippehøydeforbindelsen (Figur 105).

        g435868
      2. Roter forbindelsen til anviseren for klippehøydeindikatoren er justert til 64 mm-merket når den ses fra førersetet (Figur 104 og Figur 105).

      3. Stram låsemutteren (Figur 105).

    Skifte ut klippeenhetens rem

    Demontere klippeenhetens rem

    1. Parker maskinen på et jevnt underlag, koble ut kraftuttaket, og senk klippeenheten.

    2. Koble inn parkeringsbremsen, slå av motoren, og ta ut nøkkelen.

    3. Fjern remdekselet. Se Fjerne remdekselet.

    4. Fjern lederullarmens fjær fra klippeenhetens tapp (Figur 106).

    5. Fjern remmen fra remskivene på klippeenheten.

    Sete på plass klippeenhetens rem

    1. Før den nye remmen rundt remskivene, som vist i Figur 106.

      g433222
    2. Sett på plass lederullarmens fjær på klippeenhetens tapp (Figur 106).

    3. Sett på plass remdekselet. Se Sette på plass remdekselet.

    Vedlikeholde beholderen

    Innrette beholderen med sjakttetningen

    Påse at beholderen og sjakten forsegles på riktig måte og ikke gjør tetningen flat.

    1. Løsne de 4 boltene som fester beholderens løftestøtter til rammen under beholderen (Figur 107).

      g435869
    2. Hvis du trenger å få ønsket bevegelse i beholderen, løsner du sikkerhetsmutteren på toppen av den hydrauliske sylinderstangen (Figur 108).

      g436325
    3. Skyv beholderens fremover eller bakover til beholderens innløp er innrettet med sjakttetningen (Figur 109).

      g435870
    4. Trekk til de fire boltene (Figur 107).

    Justere beholderlåsen

    1. Kontroller avstanden mellom låsen og døren. Påse at den er 2 mm.

    2. Ved behov justerer du låsen med låsebolten for å få riktig mellomrom.

      Note: Om nødvendig, bruk dørbolten til å endre dørens automatiske åpningsvinkel.

      g436204

    Rengjøring

    Note: Lagrenes levetid kan påvirkes i negativ retning av feil rengjøringsprosedyrer. Ikke rengjør maskinen når den fortsatt er varm, og unngå å rette inn høytrykks- eller høyvolumsspray mot lagrene.

    Rengjøring under klippeenhetens remdeksel

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Rengjør under remdekselet til klippeenheten.
    1. Koble fra knivkontrollbryteren (kraftuttaket), og aktiver parkeringsbremsen.

    2. Før du forlater førerplassen må du stanse motoren, ta ut nøkkelen og vente til alle bevegelige deler står stille.

    3. Sett inn en luftdyse i åpningen mellom remdekselet og toppen av klippeenheten. Bruk trykkluft for å fjerne eventuelt oppsamlet gress fra under klippeenhetens remdeksel.

    Rengjør under klippeenheten

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Rengjøre klippeenheten.
    1. Koble fra knivkontrollbryteren (kraftuttaket), og aktiver parkeringsbremsen.

    2. Før du forlater førerplassen må du stanse motoren, ta ut nøkkelen og vente til alle bevegelige deler står stille.

    3. Klargjøre klippeenheten for vedlikehold. Se Heve og senke klippeenheten til vedlikeholdsposisjon.

    4. Fjern alt hardpakket gress eller rusk, og rengjør om nødvendig.

    Rengjøre beholderskjermen

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Rengjør beholderskjermen.
    1. Åpne beholderdøren.

    2. Trekk ned utløserspaken nederst på beholderskjermen (Figur 111).

      g217355
    3. Fjern beholderskjermen og rengjør den (Figur 112).

      g215931
    4. Monter beholderskjermen.

    Avhending av avfall

    Motorolje, batterier, hydraulikkvæske og motorkjølemiddel er forurensende for miljøet. Avhend disse i henhold til nasjonale eller lokale regelverk.

    Lagring

    Sikkerhet ved oppbevaring

    • Slå av motoren, ta ut nøkkelen og vent til alle bevegelige deler stopper før du forlater førerposisjonen. La maskinen kjøle seg ned før justering, vedlikehold, rengjøring eller oppbevaring.

    • Oppbevar aldri maskinen eller bensinkannen i nærheten av åpen ild, gnister eller kontrollampe, som på en varmtvannstank eller andre apparater.

    Lagre batteriet

    • Overhal batteriet og kablene:

      1. Ta batteriklemmene av batteripolene. Se Fjerne batteriet.

      2. Rengjør batteriet, klemmene og polene med en stålbørste og en oppløsning av natron.

      3. Smør batteripolene og kabelklemmene med Grafo 112X (Toro-delenummer 505-47) eller vaselin for å forhindre korrosjon.

      4. Hvis du planlegger å lagre maskinen i mer enn 30 dager, skal batteriet fjernes og fullades.

        Note: Lad batteriet sakte opp i 24 timer hver 60. dag for å forhindre blysulfatering av batteriet.

    • Lagre batteriet på plass på maskinen.

    • La kablene være frakoblet hvis batteriet lagres i maskinen.

    • Lagre batteriet på et kjølig sted for å hindre at batteriladningen forringes raskt.

    • Kontroller at batteriet er fulladet, for å hindre at det fryser. Egenvekten til elektrolytten i et fulladet batteri er mellom 1,265 og 1,299.

    Forberede maskinen

    Important: Ikke bruk brakkvann eller gjenvunnet vann til å rengjøre maskinen.

    1. Rengjør maskinen, klippeenheten og motoren grundig, og vær spesielt oppmerksom på disse områdene:

      • Radiator og radiatorskjerm

      • Undersiden av klippeenheten

      • Under remdekslene

      • Kraftuttaksaksel

      • Alle smørepunkt og omdreiningspunkt

      • Fjern rattstammens bakre tilgangspanel, og rengjør på innsiden

      • Under seteplaten og oppå drivverket

    2. Kontroller og juster lufttrykket i dekkene. Se Kontrollere lufttrykket i dekkene

    3. Ta av, slip og balanser klippeknivene.

    4. Kontroller alle løse fester, og stram til om nødvendig.

    5. Smør alle smøreniplene og påfør olje på omdreiningspunkter og drivverkets omløpspinner. Tørk opp overflødig smøremiddel.

    6. Puss lett og påfør maling på områder som har fått riper eller rust. Reparer alle hakk i metallet.

    Klargjøre motoren

    1. Bytt motorolje og oljefilter. Se Skifte motorolje og filter.

    2. Start motoren, og la den gå på tomgang i to minutter.

    3. Slå av motoren.

    4. Tøm drivstofftanken, -slangene, -pumpen, -filteret og -utskilleren fullstendig for alt drivstoff.

    5. Spyl drivstofftanken med rent, ferskt dieseldrivstoff, og kople sammen alle drivstoffslangene.

    6. Rengjør og overhal luftrenseren grundig. Se Overhale luftrenseren.

    7. Forsegl inntaket til luftrenseren og eksosåpningen med værbestandig maskeringsteip.

    8. Fest alle beslagene for drivstoffsystemet.

    9. Kontroller frostvæskebeskyttelsesnivået i kjølesystemet, og juster konsentrasjonen av kjølevæske etter behov for forventet minimumstemperatur i området.

    10. Kontroller at oljelokket og drivstofftanklokket er godt skrudd til.

    Feilsøking

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Nøkkelbryteren er i På-stillingen, men indikatorlampene på instrumentpanelet ikke slås på.
    1. Det kommer ikke strøm fra batteriet.
    2. Batteriets elektrolyttnivå er lavt.
    3. Batteriet har ikke strøm.
    4. En sikring er dårlig.
    1. Kontroller tilkoblingen til kablene.
    2. Kontroller batteriets elektrolyttnivå.
    3. Lad opp batteriet.
    4. Bytt ut sikringen.
    Indikatorlampene på instrumentpanelet tennes når nøkkelbryteren står På-stilling, men startmotoren tørner ikke.
    1. Det kommer ikke nok strøm fra batteriet.
    2. Trekkpedalen er ikke i Nøytral stilling.
    3. Du sitter ikke i førersetet.
    4. Kraftuttaket er tilkoblet.
    1. Lad opp batteriet.
    2. Flytt trekkpedalen til Nøytral stilling.
    3. Sett deg i førersetet.
    4. Koble fra kraftuttaket.
    Motoren starter bare periodevis eller motoren går uregelmessig.
    1. Luftfilteret er dårlig.
    2. Det er sedimenter eller smuss i drivstoffet.
    1. Rengjør eller skift ut luftfilteret.
    2. Kontroller drivstoffilteret, og skift det ut om nødvendig.
    Startmotoren tørner, men motoren starter ikke.
    1. Drivstoffet strømmer ikke gjennom systemet.
    2. Drivstoffet strømmer ikke gjennom systemet.
    3. Drivstoffet strømmer ikke gjennom systemet.
    4. Glødepluggene er ikke varme nok når motoren er kald.
    5. Glødepluggene er ikke varme nok når motoren er kald.
    1. Kontroller nivået i drivstofftanken.
    2. Kontroller drivstoffilteret, og skift det ut om nødvendig.
    3. Påse at ventilen på drivstofftanklokket ikke er blokkert.
    4. Vent til glødepluggvarsellampen går over til Av-stilling.
    5. Slå av motoren, og vri nøkkelen til På/forvarme-stilling for å utføre enda en glødesyklus.
    Motoren slås av mens kraftuttaket fortsatt er innkoblet.
    1. Kraftuttaket fungerer ikke som det skal.
    2. Føreren forlater setet.
    3. Kraftuttaket fungerer ikke som det skal.
    4. Parkeringsbremsen er på og trekkpedalen trykkes ned.
    1. Kontroller funksjonen til kraftuttaksbryteren.
    2. Sett deg i førersetet.
    3. Lukk og senk beholderen.
    4. Koble fra parkeringsbremsen.
    Klippingen er ujevn og oppsamlingssystemet er utilstrekkelig.
    1. Klippeenheten er ikke parallell med bakken.
    2. Klippeenheten er ikke parallell med bakken.
    3. Knivytelsen er dårlig.
    4. Knivytelsen er dårlig.
    5. Knivytelsen er dårlig.
    6. Du holder for stor fart mht. gresshøyden og -forholdene.
    7. Utløpssjakten er blokkert.
    8. Utløpssjakten er blokkert.
    9. Utløpssjakten er blokkert.
    1. Påse at dekkene har korrekt trykk.
    2. Juster klippeenheten for å sikre at den er parallell med bakken.
    3. Påse at knivene er riktig montert.
    4. Slip eller skift ut knivene.
    5. Juster spenningen på kraftuttaksremmen.
    6. Sett ned farten.
    7. Rengjør utløpssjakten.
    8. Påse at maksimal motorhastighet er 3000 o/min.
    9. Rengjør gressoppsamlerskjermen.
    Maskinen vibrerer under drift.
    1. Knivene er ubalanserte.
    2. Løse bolter.
    1. Balanser knivene, eller skift dem ut hvis de er skadet.
    2. Trekk til eventuelt løse knivbolter, motorbolter og rammeskruer.
    Varsellampen for motorolje lyser.
    1. Motoroljetrykket er utilstrekkelig.
    2. Motoroljetrykket er utilstrekkelig.
    1. Sjekk motoroljenivået, og etterfyll om nødvendig.
    2. Skift motoroljen og motoroljefilteret.
    Klippeenheten går ikke når kraftuttaksbryteren er innkoblet.
    1. Føreren er ikke i setet.
    2. Beholderen er ikke i fullstendig senket posisjon.
    1. Sitt i førersetet.
    2. Senk beholderen helt.