Indledning

Dette er en plænetraktor med roterende skæreknive, der er beregnet til brug af professionelle operatører i kommercielle anvendelsesområder. Den er primært beregnet til klipning af græs på velholdte plæner i parker, på golfbaner, sportsbaner, langs veje og på kommercielle områder. Maskinen er ikke beregnet til at klippe krat eller til landbrugsformål.

Læs denne vejledning omhyggeligt, så du kan lære at betjene og vedligeholde produktet korrekt samt undgå person- og produktskade. Det er dit ansvar at betjene produktet korrekt og sikkert.

Besøg www. Toro.com for at få materialer om produktsikkerhed og oplæring i betjening, oplysninger om tilbehør, hjælp til at finde en forhandler eller for at registrere dit produkt.

Når du har brug for service, originale Toro-dele eller yderligere oplysninger, bedes du kontakte en autoriseret serviceforhandler eller Toros kundeservice samt have produktets model- og serienummer parat. Figur 1 angiver, hvor model- og serienummeret er placeret på produktet. Skriv numrene, hvor der er gjort plads til dette.

g431401
g448090

Denne vejledning advarer dig om mulige farer og giver dig særlige sikkerhedsoplysninger ved hjælp af advarselssymbolet (Figur 3), der angiver en fare, som kan forårsage alvorlig personskade eller død, hvis du ikke følger de anbefalede forholdsregler.

g000502

Denne betjeningsvejledning bruger to ord til at fremhæve oplysninger. Vigtigt henleder opmærksomheden på særlige mekaniske oplysninger, og Bemærk angiver generel information, som det er værd at lægge særligt mærke til.

Dette produkt overholder alle relevante EU-direktiver. Yderligere oplysninger fås på den separate produktspecifikke overensstemmelseserklæring.

Det er en overtrædelse af California Public Resource Code Section 4442 eller 4443 at bruge eller betjene denne motor på et skovbegroet, buskbegroet eller græsbegroet område, medmindre motoren er forsynet med en gnistskærm som defineret i Section 4442, som vedligeholdes og er i god driftsmæssig stand, eller medmindre motoren er bygget, udstyret og vedligeholdt til brandforebyggelse.

Den medfølgende motorvejledning indeholder information om U.S. Environmental Protection Agency (EPA) og California Emission Control Regulation for emissionssystemer, vedligeholdelse og garanti. Nye eksemplarer kan bestilles via motorfabrikanten.

Advarsel

CALIFORNIEN

Advarsel i henhold til erklæring nr. 65

Dieselmotorens udstødningsgas og nogle af dens bestanddele er ifølge staten Californien kræftfremkaldende og kan medføre fødselsskader eller andre forplantningsskader.

Batteripoler og tilbehør indeholder bly og blysammensætninger, som ifølge staten Californien er kræftfremkaldende og forårsager forplantningsskader. Vask hænder efter håndtering.

Brug af dette produkt kan medføre eksponering over for kemikalier, der ifølge staten Californien er kræftfremkaldende og giver medfødte defekter eller andre forplantningsskader.

Sikkerhed

Generelt om sikkerhed

Dette produkt kan afskære hænder og fødder samt udslynge genstande. Følg altid sikkerhedsforskrifterne for at undgå alvorlig personskade.

  • Læs og forstå indholdet i denne betjeningsvejledning, før du starter motoren.

  • Betjening af maskinen kræver din fulde opmærksomhed. Giv dig ikke i kast med aktiviteter, der afleder opmærksomheden, da dette kan medføre person- eller tingsskade.

  • Betjen ikke maskinen, uden at alle afskærmninger og øvrige sikkerhedsanordninger sidder og fungerer korrekt på maskinen.

  • Hold hænder og fødder væk fra roterende dele. Hold dig på afstand af udblæsningsåbningen.

  • Hold omkringstående og børn væk fra arbejdsområdet. Lad aldrig børn betjene maskinen.

  • Sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, til al bevægelse er ophørt, før du forlader førersædet. Lad maskinen køle af, inden du justerer, efterser, rengør eller stiller den til opbevaring.

Hvis maskinen betjenes eller vedligeholdes forkert, kan det medføre personskade. Operatøren skal altid følge sikkerhedsforskrifterne og være opmærksom på advarselssymbolet Graphic, der betyder Forsigtig, Advarsel eller Fare – personlig sikkerhedsanvisning, for at nedsætte risikoen for personskade. Hvis disse forskrifter ikke følges, kan det medføre personskade eller død.

Sikkerheds- og instruktionsmærkater

Graphic

Sikkerheds- og instruktionsmærkaterne kan nemt ses af operatøren og er placeret tæt på potentielle risikoområder. Beskadigede eller bortkomne mærkater skal udskiftes.

decalbatterysymbols
decal117-3276
decal134-0542
decal134-0547
decal134-0548
decal134-1357
decal134-1359
decal134-8768
decal134-8770
decal134-8771
decal134-8772
decal134-8775
decal134-8780
decal134-8781
decal134-8782
decal134-8800
decal134-8801
decal134-8802
decal134-8806
decal134-8816
decal134-8817
decal134-8818

Påsættes ikke-CE-maskiner

decal133-8062

Påsættes ikke-CE-maskiner

decal125-6135

Påsættes over delnr. 134-0539 på ikke-CE-maskiner

decal134-1986
decal134-8866
decal134-8769

Opsætning

Note: Maskinens venstre og højre side er som set fra den normale betjeningsposition.

Opladning af batteriet

  1. Slut en 3 til 4 A batterioplader til batteripolerne. Oplad batteriet med 3 til 4 A, indtil vægtfylden er 1,250 eller højere, og batteriets temperatur er mindst 16 °C, og lad gasserne fra alle celler spredes frit.

  2. Når batteriet er opladet, tages opladeren ud af stikkontakten. Kobl derefter opladeren fra batteripolerne.

    Note: Manglende opladning kan resultere i, at batteriet udsender gasser, og batterisyre løber over og påfører maskinen ætseskader.

Kontrol af væskestande

Kontrol af lufttrykket i dækkene

Lufttrykspecifikation – for- og bagdæk: 1,4 bar.

Lufttrykspecifikation – styrehjulsdæk: 1,5 bar.

Kontroller lufttrykket i for- og bagdækkene, før motoren startes første gang.

Note: Dækkene kan være pumpet op med for højt eller for lavt dæktryk med henblik på forsendelse. Det kan derfor være nødvendigt at justere lufttrykket i dækkene.

g001055

Montering af klippeenheden

Monter klippeenheden på traktionsenheden. Se Montering af klippeenheden.

Flytning af maskinen fra pallen

  1. Fjern plastikemballagen.

  2. Fjern den bagerste stålkrog.

    Note: Sørg for, at stålkrogen er fjernet.

  3. Fjern stopklodserne på træpallen til hjulene og klippeenheden.

  4. Tilslut batterikablerne.

  5. Fyld brændstof på maskinen.

  6. Drej tændingskontakten til forvarmningspositionen, og start motoren, når forvarmningen er færdig.

  7. Løft klippeenheden for at opbygge et tryk inde i løftecylindrene.

    Note: Klippeenheden kan hæves, men sørg for at bevare trykket i løftecylindrene.

  8. Hæv tragtbeholderen, og fjern slisken; se Rensning af græsslisken.

  9. Sænk tragtbeholderen.

  10. Placer klippeenheden i arbejdspositionen, og aktivér krogene på bagarmen.

  11. Deaktivér parkeringsbremsen, og kør maskinen fremad af pallen.

    Note: Brug om nødvendigt ramper i pallens højde.

  12. Hæv tragtbeholderen, montér slisken, og sænk tragtbeholderen.

  13. Hæv styrtbøjlen; se Hævning af styrtbøjlen.

  14. Kontrollér tilspændingsmomentet på hjulmøtrikkerne efter den første prøvekørsel; se Tilspænding af hjullåsemøtrikkerne.

Produktoversigt

g473686
g473687

Note: Maskinens venstre og højre side er som set fra den normale betjeningsposition.

Højre og venstre konsol

g473685
g473684

Indikator for batteriladning

Indikatoren for ladning (Figur 8) lyser, hvis det elektriske opladningssystem arbejder under det normale driftsområde. Kontroller og/eller reparer det elektriske opladningssystem.

Indikator for gløderør

Indikatoren for gløderør (Figur 8) lyser rødt, når gløderørene er aktiveret.

Advarselsindikator for olietryk

Advarselsindikatoren for olietryk (Figur 8) lyser, når olietrykket i motoren falder til under et sikkert niveau, mens motoren kører. Hvis lampen blinker eller lyser konstant, skal maskinen standses, motoren slukkes, og oliestanden kontrolleres. Hvis oliestanden befinder sig inden for det acceptable område, men lampen ikke slukkes, når motoren kører, skal du straks slukke for motoren og kontakte en autoriseret Toro-forhandler for at få assistance.

Kontroller advarselslampernes funktion som følger:

  1. Aktiver parkeringsbremsen.

  2. Drej tændingskontakten til positionen ON/PREHEAT (til/forvarm), men start ikke motoren.

    Note: Kontrollampen for olietryk skal lyse rødt. Hvis lampen ikke fungerer, skyldes det enten en sprængt pære eller en funktionsfejl i systemet, der skal afhjælpes.

Indikator for motortemperatur

Indikatoren for motortemperatur (Figur 8) lyser, hvis kølesystemet er i drift over det normale driftsområde. Efterse og/eller reparer kølesystemet.

Kraftudtagskontakt

Kraftudtagskontakten (Figur 8) har 2 positioner: OUT (indkoblet) og IN (udkoblet). Træk kraftoverføringskontakten ud for at indkoble redskabet eller klippeenhedens skæreknive. Tryk knappen ind for at udkoble driften af redskabet.

Note: Hvis du forlader førersædet, mens kraftudtaget er i positionen ON (til), slukker maskinen automatisk for motoren efter 1 sekunds forsinkelse. Se Kontrol af sikkerhedslåsesystemet.

Differentialelåspedal

Træd differentialelåspedalen (Figur 9) ned, og hold den nede for at indkoble differentialelåsen.

Slip pedalen for at frakoble differentialelåsen.

Indkobl pedalen, når der er hjulspind, eller når maskinen læsses ved hjælp af ramper.

Traktionspedal

Brug traktionspedalen (Figur 9) til at få maskinen til at køre fremad eller bagud. Tryk på den øverste del af pedalen for at bevæge maskinen fremad og på den nederste del af pedalen for at bevæge den bagud. Kørehastigheden afhænger af, hvor langt pedalen er trådt ned. For at opnå maksimal kørehastighed skal du flytte gashåndtaget til positionen FAST (hurtig) og træde traktionspedalen helt ned. Den maksimale fremadrettede hastighed er ca. 13 km/t. For at opnå maksimal kraft ved stor belastning eller ved kørsel op ad bakke skal du flytte gashåndtaget til positionen FAST (hurtig) og holde motorhastigheden (o/min) høj, mens du gradvist træder traktionspedalen ned. Når motorhastigheden begynder at falde, skal du slippe traktionspedalen lidt for at lade motorhastigheden stige.

g431515

Ratindstillingshåndtag

For at vippe rattet mod dig skal du trykke ratindstillingshåndtaget (Figur 9) ned og trække ratstammen mod dig. Slip håndtaget, når ratstammen er i en position, hvor det er behageligt for dig at bruge rattet.

g473677

Parkeringsbremsehåndtag

Når du slukker motoren, skal du aktivere parkeringsbremsen (Figur 11) for at forhindre, at maskinen bevæger sig utilsigtet.

  • Aktiver parkeringsbremsen: Træk håndtaget op til positionen ENGAGED (indkoblet) position.

    g432821
  • Deaktiver parkeringsbremsen: Sænk håndtaget ned til positionen DISENGAGED (udkoblet).

    Note: Hvis håndtaget ikke er helt sænket, slukkes maskinen, når du aktiverer traktionspedalen.

Brændstofmåler

Brændstofmåleren (Figur 8) viser, hvor meget brændstof der er i tanken.

Klippehøjdekontakt

Brug klippehøjdekontakten (Figur 8) til at hæve eller sænke klippeenheden til den ønskede klippehøjde.

Klippehøjdemåler

Klippehøjdemåleren (Figur 12) angiver klippeenhedens nominelle klippehøjde.

g431516

Gashåndtag

Brug gashåndtaget (Figur 8) til at styre motorens hastighed. Når gashåndtaget flyttes frem til HURTIG position, øges motorens hastighed. Når gashåndtaget flyttes baglæns mod positionen LANGSOM, sænkes motorens hastighed. Gashåndtaget regulerer skæreknivenes hastighed og styrer sammen med traktionspedalen maskinens kørehastighed.

Timetæller/serviceindikator

Timetælleren (Figur 8) registrerer og viser motorens akkumulerede driftstimer.

Hvis der trykkes én gang på knappen under displayet, vises antallet af timer, indtil næste motorolie- og filterskift er påkrævet.

Hvis der igen trykkes på knappen under displayet, vises antallet af timer, indtil næste smøring ved smøreniplerne er påkrævet.

Når der trykkes på knappen under displayet en tredje gang, vender du tilbage til arbejdstimeskærmen.

Note: Når der er 10 timer tilbage til at foretage et olieskift, blinker indikatoren automatisk med "OIL CHANGE" (olieskift) for at indikere, at du skal udskifte motorolien og filteret.

Note: Når der er 5 timer tilbage, før en smøring er påkrævet, blinker indikatoren automatisk med "LUBE" (smør) for at indikere, at du skal smøre maskinen.

Important: I de første 50 timer af olieudskiftningstilstanden skal du være opmærksom på, at du ikke utilsigtet kommer til at holde knappen på timetælleren nede i mere end 6 sekunder. Hvis knappen holdes nede i mere end 6 sekunder, ændres intervallet for olieeftersyn fra 50 timer til 250 timer.

Efter udskiftning af motorolie og -filter eller smøring af maskinen og klippeenheden skal du gøre følgende:

  1. Tryk på knappen, indtil du når den ønskede skærm.

  2. Tryk på knappen, og hold den nede, indtil der vises en række nuller (000000).

Note: Du kan ikke nulstille maskinens samlede antal driftstimer.

Klippeenhedens løftearm

Flyt håndtaget bagud for at hæve klippeenheden (Figur 13).

Flyt håndtaget fremad for at sænke klippeenheden og helt fremad for at lade den flyde (Figur 13).

Important: For at undgå at beskadige klippeenhedens løftesystem skal du indstille klippeenhedens løftearm til den fremadrettede position (FLYDEPOSITIONEN), når maskinen betjenes med klippeenheden sænket til jorden.

Note: Sænk klippeenheden og tragtbeholderen, når du ikke bruger maskinen.

g431517

Tragtbeholderens løftearm

Flyt håndtaget bagud for at hæve tragtbeholderen (Figur 13).

Flyt håndtaget fremad for at sænke tragtbeholderen.

Tragtbeholderens tippehåndtag

Flyt håndtaget bagud for at aflæsse græsafklippet fra tragtbeholderen (Figur 13).

Flyt håndtaget fremad for at lukke tragtbeholderen efter aflæsning.

Tændingskontakt

Tændingskontakten har tre positioner: OFF (fra), ON/PREHEAT (tændt/forvarm) og START.

Note: Hvis motoren standser, mens nøglekontakten er i positionen ON/PREHEAT (til/forvarm), og du forlader førersædet, aktiveres en brummer umiddelbart efter som en påmindelse om, at du skal dreje nøglen til positionen OFF (fra).

Kanttrimningsindikator

Klippeenheden har 2 riller, der angiver skæreknivenes faktiske klippebredde. Se Figur 14.

g437793

Note: Specifikationer og design kan ændres uden forudgående varsel.

g473678
BeskrivelseFigur 15 ReferenceMål og vægt
Højde med hævet styrtbøjle E193 cm
Højde med sænket styrtbøjleG151 cm
Samlet længdeD271 cm
Samlet breddeB121 cm
AkselafstandslængdeC110 cm
Slidbanebredde på forhjulA114 cm
Slidbanebredde på baghjulF97 cm
Frihøjde 12 cm
Nettovægt (med klippeenhed) 630 kg
Nettovægt (uden klippeenhed) 530 kg
Hastighed 0-13 km/t
Klippebredde 113 cm

Redskaber/tilbehør

Der kan fås en række forskellige Toro-godkendte redskaber og tilbehør til brug sammen med maskinen, som gør den bedre og mere alsidig. Kontakt en autoriseret serviceforhandler eller en autoriseret Toro-forhandler, eller gå ind på www.Toro.com for at få en liste over alt godkendt udstyr og tilbehør.

Brug kun originale Toro-reservedele og tilbehør. Reservedele og tilbehør, der er fremstillet af andre producenter, kan være farlige, og brug heraf kan gøre garantien ugyldig.

Betjening

Før betjening

Sikkerhedshensyn før drift

Generelt om sikkerhed

  • Maskinen må aldrig betjenes eller vedligeholdes af børn eller utrænet personale. Vær opmærksom på, at lokale forskrifter kan angive en mindstealder for operatøren. Ejeren er ansvarlig for at træne alle operatører og mekanikere.

  • Bliv fortrolig med anvisningerne for sikker betjening af udstyret samt med betjeningsanordningerne og sikkerhedssymbolerne.

  • Sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, til al bevægelse er ophørt, før du forlader førersædet. Lad maskinen køle af, inden du justerer, efterser, rengør eller stiller den til opbevaring.

  • Du skal vide, hvordan man hurtigt standser maskinen og slukker for motoren.

  • Kontroller, at dødemandsgreb, sikkerhedskontakter og afskærmninger er korrekt påmonteret og fungerer korrekt. Betjen ikke maskinen, hvis de ikke fungerer korrekt.

  • Før du klipper, skal du altid efterse maskinen for at sikre, at skæreknivene, skæreknivsboltene og klippeenhederne er i god driftsmæssig stand. Udskift slidte eller beskadigede skæreknive og bolte sætvis for at bevare afbalanceringen.

  • Efterse området, hvor maskinen skal bruges, og fjern alle objekter, som maskinen kan risikere at udslynge.

  • Dette produkt genererer et elektromagnetisk felt. Hvis du bruger implanterbart elektronisk medicinsk udstyr, skal du kontakte din læge, før du bruger dette produkt.

Brændstofsikkerhed

  • Vær yderst forsigtig, når du håndterer brændstof. Det er letantændeligt, og dampene kan eksplodere.

  • Sluk alle cigaretter, cigarer, piber og andre antændingskilder.

  • Brug kun en godkendt brændstofbeholder.

  • Fjern ikke brændstofdækslet, og fyld ikke brændstoftanken, mens motoren kører eller er varm.

  • Du må ikke påfylde eller tømme brændstof i et lukket rum.

  • Opbevar ikke maskinen eller brændstofbeholdere, hvor der er åben ild, gnister eller vågeblus som f.eks. på en vandvarmer eller andre apparater.

  • Hvis du spilder brændstof, må du ikke forsøge at starte motoren. Foretag dig ikke noget, der kan antænde brændstoffet, før dampene er spredt.

Udførelse af daglig vedligeholdelse

Før maskinen startes hver dag, skal procedurerne for Hver anvendelse/Dagligt udføres som beskrevet i Kontrolliste for daglig vedligeholdelse.

Kontrol af lufttrykket i dækkene

VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller lufttrykket i dækkene.
  • Lufttrykspecifikation – for- og bagdæk: 1,5 bar.

    Fare

    Lavt dæktryk forringer maskinens stabilitet på bakkeskråninger. Dette kan forårsage væltning, der kan medføre personskade eller død.

    Pump ikke for lidt luft i dækkene.

    Kontrollér lufttrykket i for- og bagdækkene. Tilføj eller fjern luft efter behov for at indstille lufttrykket i dækkene til dæktrykkets specifikation.

    Important: Oprethold trykket i alle dæk for at sikre en klipning af god kvalitet og korrekt maskinydeevne.Kontroller dæktrykket i alle dækkene, før maskinen betjenes.

    g001055

    Kontrol af sikkerhedslåsesystemet

    Sikkerhedslåsesystemet har til formål at forhindre motoren i at tørne eller starte, medmindre traktionspedalen er i neutral position, kontakten til kraftudtaget er i positionen OFF (fra), parkeringsbremsen er aktiveret, eller operatøren sidder i sædet.

    Derudover bør motoren slukkes, når:

    • Operatøren forlader sædet, mens kontakten til kraftudtaget er i positionen ON (til).

    • Operatøren forlader sædet, uden at traktionspedalen er i neutral.

    • Traktionspedalen trykkes ned, mens parkeringsbremsen er aktiveret.

    Forsigtig

    Hvis kontakterne til sikkerhedslåsesystemet frakobles eller bliver beskadigede, kan maskinen fungere uventet og forårsage personskade.

    • Pil ikke ved sikkerhedskontakterne.

    • Kontroller dagligt, at sikkerhedskontakterne fungerer, og udskift eventuelle beskadigede kontakter, før du betjener maskinen.

    Kontrol af motortørningens sikkerhedslåsesystem

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller motortørningens sikkerhedslåsesystem.
  • Kontroller sikkerhedskontakternes funktion ved at sikre følgende:

    Tabel over motortørningens sikkerhedslåsesystem

    ForholdResultat
    Parkeringsbremse deaktiveretMotoren bør ikke tørne.
    Traktionspedal i neutral
    Kontakten til kraftudtaget er i positionen OFF (fra)
    Ingen operatør i sædet
    Parkeringsbremse deaktiveretMotoren bør ikke tørne.
    Traktionspedal i neutral
    Kontakten til kraftudtaget er i positionen OFF (fra)
    Operatør i sædet
    Parkeringsbremse deaktiveretMotoren bør ikke tørne.
    Traktionspedalen er trykket ned
    Kontakten til kraftudtaget er i positionen OFF (fra)
    Operatør i sædet
    Parkeringsbremse aktiveretMotoren bør ikke tørne.
    Traktionspedalen er trykket ned
    Kontakten til kraftudtaget er i positionen OFF (fra)
    Operatør i sædet
    Parkeringsbremse aktiveretMotoren skal tørne.
    Traktionspedal i neutral
    Kontakten til kraftudtaget er i positionen OFF (fra)
    Ingen operatør i sædet

    Kontrol af motorstandsningens sikkerhedslåsesystem

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller motorstandsningens sikkerhedslåsesystem.
  • Før du udfører følgende kontrolforanstaltninger, skal du gøre følgende:

    1. Sæt dig i førersædet.

    2. Aktiver parkeringsbremsen.

    3. Flyt traktionspedalen hen i neutral.

    4. Udkobl kraftudtaget.

    5. Start motoren.

    6. Deaktiver parkeringsbremsen.

    Kontroller sikkerhedskontakternes funktion ved at sikre følgende:

    Tabel over motorstandsningssystemet

    ForholdResultat
    Parkeringsbremse deaktiveretMotoren bør slukkes.
    Operatøren rejser sig en anelse fra sædet
    Parkeringsbremse aktiveretMotoren bør fortsætte med at køre.
    Operatøren rejser sig en anelse fra sædet
    Parkeringsbremse aktiveretMotoren bør slukkes.
    Operatør i sædet
    Traktionspedalen er trykket ned
    Parkeringsbremse deaktiveretMotoren bør fortsætte med at køre.
    Operatør i sædet
    Traktionspedalen er trykket ned

    Kontrol af kraftudtagets sikkerhedslåsesystem

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller kraftudtagets sikkerhedslåsesystem.
  • Før du udfører følgende kontrolforanstaltninger, skal du gøre følgende:

    1. Sæt dig i førersædet.

    2. Aktiver parkeringsbremsen.

    3. Flyt traktionspedalen hen i neutral.

    4. Udkobl kraftudtaget.

    5. Start motoren.

    6. Deaktiver parkeringsbremsen.

    Kontroller sikkerhedskontakternes funktion ved at sikre følgende:

    Tabel over kraftudtagets sikkerhedslåsesystem

    ForholdResultat
    Kraftudtaget i positionen ON (til), og klippeenheden kørerMotoren og klippeenheden skal slukke.
    Operatøren rejser sig en anelse fra sædet
    Kraftudtaget i positionen ON (til), og klippeenheden kørerKlippeenheden skal slukke.
    Hæv tragten

    Kontrol af bakalarmens sikkerhedslåsesystem

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller bakalarmens sikkerhedslåsesystem.
  • Kontroller sikkerhedskontakternes funktion ved at sikre følgende:

    Tabel over bakalarmen

    ForholdResultat
    Nøglen er i positionen RUN (kør)Bakalarmen bør lyde.
    Traktionspedal i bakgear

    Påfyldning af brændstof

    Brug kun ren, frisk dieselolie eller biodieselbrændstoffer med lavt (<500 ppm) eller ekstra lavt (<15 ppm) svovlindhold. Det minimale cetanantal bør være 40. Køb brændstof i mængder, der kan bruges inden for 180 dage for at sikre, at brændstoffet er friskt.

    Brændstoftankens kapacitet:22 l

    Brug sommerdieselolie (nr. 2-D) ved temperaturer over -7 °C og vinterdieselolie (nr. 1-D eller en blanding af nr. 1-D/2-D) under denne temperatur. Brug af vinterdieselbrændstof ved lavere temperaturer giver et lavere flammepunkt og en kold flowkarakteristik, som letter start og minimerer tilstopning af brændstoffilteret.

    Brug af sommerbrændstof ved over -7 °C bidrager til at forlænge brændstofpumpens levetid og giver øget kraft sammenlignet med vinterbrændstof.

    Important: Brug ikke petroleum eller benzin i stedet for dieselolie. Hvis denne advarsel ikke overholdes, kan motoren blive beskadiget.

    Forberedt til biodiesel

    Denne maskine kan også bruge et blandet biodieselbrændstof på op til B20 (20 % biodiesel, 80 % petrodiesel). Andelen af petrodiesel bør være lav, eller bør have et ekstra lavt svovlindhold. Træf følgende forholdsregler:

    • Andelen af biodiesel skal opfylde specifikationen anført i ASTM D6751 eller EN 14214.

    • Brændstofsammensætningen skal opfylde ASTM D975 eller EN 590.

    • Spild af brændstofblandinger kan beskadige lakerede overflader.

    • Brug B5 (biodieselindhold på 5 %) eller blandinger med et lavere biodieselindhold under kolde vejrforhold.

    • Efterse tætningerne, slangerne og pakningerne, der kommer i berøring med brændstoffet, da de kan forringes over tid.

    • Tilstopning af brændstoffilteret kan forekomme i tiden efter, at du er gået over til at bruge biodieselblandinger.

    • Kontakt din autoriserede Toro-forhandler, hvis du ønsker flere oplysninger om biodiesel.

    Opfyldning af brændstoftanken

    Note: Fyld om muligt brændstoftanken helt op efter hver anvendelse. Dette minimerer muligheden for akkumulering af kondens i brændstoftanken.

    g431624

    Justering af styrtbøjlen (ROPS)

    Advarsel

    Undgå personskade eller dødsfald pga. væltning: Hold styrtbøjlen i den hævede låste position, og brug sikkerhedsselen.

    Sørg for, at sædet er forsvarligt fastgjort med sædelåsen.

    Advarsel

    Du er ikke beskyttet af styrtbøjlen, når styrtbøjlen er i sænket position.

    • Betjen ikke maskinen i ujævnt terræn eller på en bakkeskråning, mens styrtbøjlen er i sænket position.

    • Sænk kun styrtbøjlen, når det er absolut nødvendigt.

    • Spænd ikke sikkerhedsselen, når styrtbøjlen er i sænket position.

    • Kør langsomt og forsigtigt.

    • Hæv styrtbøjlen, lige så snart der er plads til, at den kan hæves.

    • Kontroller omhyggeligt, om der er fri højde over dit hoved, dvs. om der er fri for grene, døråbninger, elektriske ledninger, før du kører under nogen genstand, og kom ikke i berøring med sådanne.

    Sænkning af styrtbøjlen

    Important: Sænk kun styrtbøjlen, når det er absolut nødvendigt.

    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Sluk motoren, og tag nøglen ud.

    4. Fjern møtrikkerne, boltene og spændeskiverne (Figur 18).

    5. Vip sædet fremad (Figur 21).

    6. Sænk styrtbøjlen, og fastgør den med møtrikkerne, boltene og spændeskiverne (Figur 18).

    7. Vip sædet bagud til den låste position.

    g432029

    Hævning af styrtbøjlen

    Note: Brug Figur 18 i omvendt rækkefølge for at hæve styrtbøjlen.

    1. Parkér maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Sluk for motoren, og tag nøglen ud.

    4. Vip sædet fremad (Figur 21).

    5. Fjern møtrikkerne, boltene og spændeskiverne fra styrtbøjlen (Figur 18).

    6. Hæv styrtbøjlen, og fastgør den med møtrikkerne, boltene og spændeskiverne (Figur 18).

    7. Vip sædet bagud til den låste position.

    Justering af ratstammen

    Juster ratstammen til den ønskede position som vist i Figur 9.

    Indstilling af sædet

    Advarsel

    Hvis du hænger dine ejendele, f.eks. beklædningsgenstande eller en taske, hen over bagsiden af førersædet, kan de falde af og komme i kontakt med varme eller bevægelige dele af maskinen. Dette kan forårsage brand, eller at genstandene bliver slynget mod dig og/eller omkringstående, hvilket kan medføre alvorlig personskade.

    Hæng ikke dine ejendele over bagsiden af førersædet.

    Sædet kan flyttes frem og tilbage. Anbring sædet i den stilling, hvor du har den bedste kontrol over maskinen og sidder mest behageligt.

    Sædet justeres ved at trække håndtaget opad og flytte sædet fremad eller bagud (Figur 19).

    g431648

    Bagudvipning af sædet

    Træk grebet (Figur 20) opad for at vippe sædets ryglæn.

    g431647

    Fremadvipning af sædet

    Løft sædevippegrebet (Figur 21) opad, og vip sædet fremad.

    g431649

    Under betjening

    Sikkerhed under drift

    Generelt om sikkerhed

    • Ejeren/operatøren kan forhindre og er ansvarlig for ulykker, som kan forårsage personskade eller tingsskade.

    • Bær korrekt beklædning, herunder beskyttelsesbriller, lange bukser, skridsikkert, kraftigt fodtøj og høreværn. Sæt langt hår op, og bær ikke løstsiddende tøj eller smykker.

    • Betjen ikke maskinen, hvis du er syg, træt eller påvirket af alkohol eller medicin.

    • Betjening af maskinen kræver din fulde opmærksomhed. Giv dig ikke i kast med aktiviteter, der afleder opmærksomheden, da dette kan medføre person- eller tingsskade.

    • Før du starter motoren, skal du sørge for, at alle drev er i neutral, at parkeringsbremsen er aktiveret, og at du sidder i betjeningspositionen.

    • Kør ikke med passagerer på maskinen, og hold omkringstående og børn væk fra arbejdsområdet.

    • Betjen kun maskinen ved god sigtbarhed for at undgå huller eller skjulte farer.

    • Undgå at klippe vådt græs. Nedsat traktion kan få maskinen til at skride ud.

    • Hold hænder og fødder væk fra roterende dele. Hold dig på afstand af udblæsningsåbningen.

    • Se bagud og ned for at sikre, at der er fri bane, før du bakker.

    • Vær forsigtig, når du nærmer dig blinde hjørner, buske, træer eller andre genstande, der kan blokere for dit udsyn.

    • Stop altid skæreknivene, når du ikke klipper.

    • Stands maskinen, tag nøglen ud, og vent, indtil alle bevægelige dele er standset, før du efterser redskabet, når du har ramt en genstand, eller hvis der opstår en unormal vibration i maskinen. Foretag alle nødvendige reparationer, inden driften genoptages.

    • Sænk farten, og vær forsigtig, når du vender og krydser veje og fortove med maskinen. Hold altid tilbage for andre.

    • Udkobl klippeenhedernes drev, sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, indtil al bevægelse standser, før klippehøjden justeres (medmindre du kan justere den fra betjeningspositionen).

    • Betjen kun motoren i områder med god udluftning. Udstødningsgasser indeholder kulilte, som er dødbringende, hvis de indåndes.

    • Efterlad aldrig en kørende maskine uden opsyn.

    • Før du forlader førersædet, skal du gøre følgende:

      • Parker maskinen på en plan overflade.

      • Sørg for at udkoble kraftudtaget, og sænk redskaberne.

      • Aktiver parkeringsbremsen.

      • Sluk motoren, og tag nøglen ud.

      • Vent, til al bevægelse er standset.

    • Betjen kun maskinen ved god sigtbarhed. Betjen ikke maskinen, når der er risiko for lynnedslag.

    • Anvend ikke maskinen som et bugseringskøretøj.

    • Brug udelukkende tilbehør, redskaber og reservedele, der er godkendt af Toro.

    • Fartpiloten (hvis udstyret hermed) må udelukkende anvendes, når du kan betjene maskinen på et åbent, plant område, der er fri for forhindringer, og hvor maskinen kan køre ved en jævn hastighed uden afbrydelse.

    Styrtbøjlesystem (ROPS) – Sikkerhed

    • Styrtbøjlesystemet er en integreret og effektiv sikkerhedsanordning.

    • Styrtbøjlekomponenter må ikke fjernes fra maskinen.

    • Sørg for, at sikkerhedsselen er monteret på maskinen.

    • Træk sikkerhedsselen hen over skødet, og fastgør den til spændet på den anden side af sædet.

    • For at frigøre sikkerhedsselen skal du holde selen, trykke på spændeknappen for at løsne selen og føre selen ind i den automatiske tilbagetræksåbning. Sørg for, at du kan få selen af hurtigt i nødstilfælde.

    • Kontroller omhyggeligt, om der er forhindringer oven over dig, og sørg for, at du i så fald ikke kommer i kontakt med dem.

    • Hold styrtbøjlesystemet i sikker driftsmæssig stand ved at udføre grundige periodiske skadeseftersyn og tilspænde alle fastspændingsanordninger.

    • Udskift beskadigede styrtbøjlekomponenter. Du må ikke reparere eller ændre dem.

    Ekstra styrtbøjlesikkerhed til maskiner med en sammenklappelig styrtbøjle

    • Hold en sammenklappelig styrtbøjle i den hævede, låste position, og brug sikkerhedsselen, når du anvender maskinen med styrtbøjlen i hævet position.

    • En sammenklappelig styrtbøjle må kun sænkes midlertidigt, når det er nødvendigt. Spænd ikke sikkerhedsselen, når styrtbøjlen er foldet ned.

    • Husk, at styrtbøjlen ikke beskytter dig, når den er foldet ned.

    • Undersøg det område, du skal klippe, og fold aldrig styrtbøjlen ned i områder, hvor der er skråninger, bratte afsatser eller vand.

    Sikkerhed på skråninger

    • Skråninger er en væsentlig årsag til, at føreren mister herredømmet, eller at maskinen vælter. Sådanne ulykker kan medføre alvorlige personskader, i værste tilfælde med døden til følge. Du er ansvarlig for sikker betjening på skråninger. Det kræver ekstra forsigtighed at betjene maskinen på alle former for skråninger.

    • Gennemgå anlægsforholdene på arbejdsstedet, herunder en besigtigelse af området, med henblik på at afgøre, om det er sikkert at betjene maskinen på skråningen. Brug altid sund fornuft og god dømmekraft, når du foretager denne besigtigelse.

    • Læs nedenstående instruktioner til betjening af maskinen på skråninger for at afgøre, om maskinen kan betjenes under forholdene på den pågældende dag og det pågældende sted. Ændringer i terrænet kan medføre en ændring i betjeningen af maskinen på skråninger.

    • Undlad at starte, standse eller vende maskinen på skråninger. Foretag ikke pludselige hastigheds- eller retningsskift. Drej maskinen langsomt og gradvist.

    • Undlad at betjene maskinen under forhold, hvor der er tvivl om traktion, styring eller stabilitet.

    • Fjern eller afmærk forhindringer såsom grøfter, huller, hjulspor, bump, sten eller andre skjulte farer. Højt græs kan skjule forhindringer. Ujævnt terræn kan få maskinen til at vælte.

    • Vær opmærksom på, at betjening af maskinen på vådt græs, på tværs af skråninger eller ned ad bakke kan medføre, at maskinen mister traktion. Mistet traktion til drivhjulene kan medføre, at maskinen glider, samt tab af bremse- og styrekontrol.

    • Vær yderst forsigtig, når du betjener maskinen i nærheden af bratte afsatser, grøfter, volde, vandarealer eller andre farer. Maskinen kan pludselig vælte, hvis et hjul kører over kanten, eller kanten giver efter. Fastlæg et sikkerhedsområde mellem maskinen og alle eventuelle faremomenter.

    • Identificer farerne ved bunden af skråningen. Hvis der identificeres farer, skal skråningen klippes med en håndstyret maskine.

    • Hvis det er muligt, skal klippeenheden/-erne forblive sænket til jorden, mens maskinen betjenes på skråninger. Hævning af klippeenheden/-erne ved betjening på skråninger kan gøre maskinen ustabil.

    • Vær yderst forsigtig ved brug af græssamlersystemer og andre redskaber. Disse kan ændre maskinens stabilitet og forårsage mistet herredømme.

    Start af motoren

    Important: Det kan være nødvendigt at udlufte brændstofsystemet, når du starter en ny maskine, hvis motoren ikke længere kører pga. manglende brændstof, eller hvis du har udskiftet eller udført vedligeholdelsesarbejde på brændstofsystemets komponenter.

    1. Løft styrtbøjlen op, og fastgør den.

    2. Sæt dig i sædet, og spænd sikkerhedsselen.

    3. Aktiver parkeringsbremsen, og sæt kontakten til kraftudtaget i UDKOBLET position.

    4. Slip traktionspedalen, og sørg for, at pedalen står i neutral.

    5. Drej tændingskontakten hen til positionen ON/PREHEAT (til/forvarm).

      Note: En automatisk timer styrer derefter forvarmningen i et par sekunder.

    6. Drej tændingskontakten hen til positionen START efter forvarmningen. Tørn motoren i højst 15 sekunder, og slip nøglen, når motoren starter.

      Note: Hvis yderligere forvarmning er nødvendig, skal nøglen drejes om til positionen FRA og derefter drejes om til positionen TæNDT/FORVARM. Gentag dette efter behov.

    7. Flyt gashåndtaget til tomgangshastighed, eller gas delvist op, og lad motoren køre, til den er varmet op.

      Important: Når du starter motoren første gang, eller efter du har udskiftet motorolien eller hydraulikvæsken, repareret motoren eller udskiftet transmissionskomponenter, skal maskinen betjenes i fremadgående og baglæns retning i 1–2 minutter. Betjen også løftearmen og kraftudtaget for at sikre, at alle dele fungerer korrekt. Drej servostyringsrattet til venstre og højre for at kontrollere styretøjet. Sluk dernæst motoren, og kontroller, om der er væskelækager, løse dele og andre fejlfunktioner.

    Slukning af motoren

    Forsigtig

    For at forebygge personskader skal du slukke motoren, og vente på, at alle bevægelige dele stopper, før du kontrollerer, om der er olielækager, løse dele eller andre fejl.

    1. Flyt gashåndtaget bagud til positionen SLOW (langsom).

    2. Flyt kraftudtagskontakten til positionen OFF (fra).

    3. Drej tændingskontakten til positionen OFF (fra). Fjern nøglen fra tændingen for at forhindre utilsigtet start.

    Note: Hvis motoren standser, mens nøglekontakten er i positionen ON/PREHEAT (til/forvarm), og du forlader førersædet, aktiveres en brummer umiddelbart efter som en påmindelse om, at du skal dreje nøglen til positionen OFF (fra).

    Aktivering af parkeringsbremsen

    Træk bremsehåndtaget op og over til venstre for at indkoble bremsen.

    g432821

    Deaktivering af parkeringsbremsen

    Træk bremsehåndtaget op og over til højre, og sænk håndtaget for at udkoble bremsen.

    Betjening af tragtbeholderen

    Sikkerhed ved betjening af tragtbeholderen

    • Når du aflæsser, må der ikke stå nogen bag maskinen.

    • Sørg for, at der er tilstrækkeligt med frihøjde, når tragtbeholderen hæves. Maskinen kan i modsat fald beskadiges.

    • Udvis ekstra forsigtighed, når maskinen betjenes på våde overflader, på skråninger, ved højere hastigheder eller med fuld last. Standsningstiden øges ved fuld last.

    • Hold alle omkringstående væk. Før du bakker, skal du se bagud og sikre dig, at der ikke står nogen bag maskinen. Bak langsomt.

    • Udvis ekstra forsigtighed, og undgå at bevæge maskinen med tragtbeholderen i hævet position.

    • Sørg for, at omkringstående holder afstand til maskinen, når du sænker tragtbeholderen.

    Hævning af tragtbeholderen

    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Flyt tragtbeholderens løftearm bagud for at hæve tragtbeholderen (Figur 23).

    g474746

    Sænkning af tragtbeholderen

    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Flyt tragtbeholderens løftearm fremad for at sænke tragtbeholderen (Figur 24).

    g474745

    Aflæsning af tragtbeholderen

    Note: Du kan aflæsse tragtbeholderen i alle højder.

    1. Parkér maskinen på en plan overflade.

    2. Flyt tragtbeholderens tippehåndtag bagud for at aflæsse afklippet græs fra tragtbeholderen (Figur 25).

      Note: Tragtbeholderens dør åbnes automatisk, når tragtbeholderen aflæsses.

    g474744

    Lukning af tragtbeholderen

    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Når aflæsningen er færdig, skal du flytte tragtbeholderens tippehåndtag fremad for at lukke tragtbeholderen (Figur 26).

      Note: Tragtbeholderens dør smækker automatisk, når tragtbeholderen lukkes.

    g474743

    Rensning af græsslisken

    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Hæv tragtbeholderen, og fastgør den. Se Hævning af tragtbeholderen og Fastgørelse af tragtbeholderen i hævet position.

    4. Sluk for motoren, og tag nøglen ud.

    5. Vip sædet fremad.

    6. Åbn græsslisken (Figur 27).

      g431654
    7. Brug håndtaget på slisken til at afmontere slisken, og rens den og klippeenhedens åbning (Figur 27).

    8. Monter slisken, og fastgør den med låsene (Figur 27).

    9. Sænk tragtbeholderen. Se Sænkning af tragtbeholderen.

    Justering af tragtsensoren

    Hvis tragtsensoren aktiveres, og kraftudtaget frakobles automatisk, når tragtbeholderen ikke er fuld, eller hvis slisken stoppes til, inden sensoren aktiveres, skal du justere sensorens position.

    Juster sensoren på følgende måde:

    1. Åbn tragtbeholderdøren, og brug støttepinden til at holde den åben.

    2. Juster tragtbeholderen i henhold til følgende:

      • Ved normale grønsværs- og vejrforhold drejes sensoren til midterste position (Figur 28).

      • Ved våde, tætte græsforhold, opsamling af blade, eller hvis tragten fyldes, inden sensoren aktiveres, skal sensoren drejes nedad (Figur 28).

      • Ved tørt, langsomtvoksende græs, eller hvis klippeenheden deaktiveres, før tragtbeholderen fyldes, skal sensoren drejes opad (Figur 28).

      g431655

    Justering af klippehøjden

    Du kan justere klippehøjden kontinuerligt fra 2,5 til 9 cm ved hjælp af klippehøjdekontakten.

    Skub klippehøjdekontakten (Figur 8) fremad for at sænke klippehøjden. Skub klippehøjdekontakten bagud for at øge klippehøjden.

    Aflæs klippehøjdeindikatoren på klippehøjdemåleren for at sikre, at den er indstillet til den ønskede højde.

    Hold øje med klippehøjdemåleren, mens du klipper, og juster om nødvendigt klippehøjden.

    g474737

    Nulstilling af kraftudtagets funktion

    Note: Hvis du forlader førersædet, mens kraftudtaget er i positionen ON (til), vil maskinen automatisk slukke motoren.

    Gør følgende for at nulstille kraftudtagets funktion:

    1. Tryk grebet til kraftudtagskontakten ind.

    2. Drej nøglen til positionen OFF (fra).

    3. Drej nøglen til positionen ON/PREHEAT (Til/Forvarm), og start derefter motoren.

    4. Træk grebet til kraftudtagskontakten ud.

    Tip vedrørende betjening

    • Øv dig i at køre maskinen før betjening, da den er udstyret med en hydrostatisk transmission, og dens egenskaber er anderledes end mange andre plænevedligeholdelsesmaskiner.

    • Reguler traktionspedalen, så motorhastigheden (o/min.) forbliver høj og konstant, for at opretholde tilstrækkelig drivkraft til maskinen og klippeenheden under græsslåningen. Sænk kørselshastigheden, når belastningen på skæreknivene øges. Øg kørselshastigheden, når belastningen på skæreknivene sænkes. På denne måde kan motoren, når den arbejder med transmissionen, fornemme den korrekte kørselshastighed, mens den opretholder den skæreknivshastighed, der er nødvendig for at opnå en god klippekvalitet. Lad derfor traktionspedalen bevæge sig op, idet motorhastigheden mindskes, og træd langsomt pedalen ned, når hastigheden øges. Når du kører fra et arbejdsområde til et andet (uden last og med klippeenheden hævet), skal du have gashåndtaget i positionen FAST (hurtig) og træde traktionspedalen langsomt, men helt i bund for at opnå den maksimale kørselshastighed.

    • Før motoren slukkes, skal alle betjeningsanordninger flyttes til positionen NEUTRAL. Flyt desuden gashåndtaget til positionen SLOW (langsom). Drej tændingskontakten til positionen OFF (fra) for at slukke for motoren.

    • Motoren kører ikke, når motorens kølevæske er i overtemperaturtilstand. Lad motoren og kølesystemet afkøle, og kontroller kølesystemet. Se Kontrol af kølesystemet og kølevæskestanden.

    • Det er vigtigt at have en skruenøgle på 16 mm med dig, mens du betjener maskinen. Brug skruenøglen til at åbne omløbsventilen, hvis du skal skubbe eller bugsere maskinen (Figur 30).

    Efter betjening

    Sikkerhed efter drift

    Generelt om sikkerhed

    • Sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, til al bevægelse er ophørt, før du forlader førersædet. Lad maskinen køle af, inden du justerer, efterser, rengør eller stiller den til opbevaring.

    • For at forhindre brand skal du sørge for, at klippeenhederne, drevene, lydpotterne, køleskærmene og motorrummet er fri for græs og ophobet snavs. Tør spildt olie eller brændstof op.

    • Hvis klippeenhederne er i transportpositionen, skal du anvende den mekaniske sikkerhedslås (hvis tilgængelig), inden du efterlader maskinen uden opsyn.

    • Lad motoren køle af, før du opbevarer maskinen på et lukket sted.

    • Tag nøglen ud, og luk for brændstoftilførslen (hvis udstyret hermed), før maskinen stilles til opbevaring eller bugseres.

    • Opbevar aldrig maskinen eller brændstofbeholderen, hvor der er åben ild, gnister eller vågeblus, som f.eks. på en vandvarmer eller på andre apparater.

    • Vedligehold og rengør sikkerhedsselen/-erne efter behov

    Skubning eller bugsering af maskinen

    Værktøj stillet til rådighed af operatøren: en skruenøgle på 16 mm.

    I nødstilfælde kan maskinen bugseres over en meget kort afstand. Toro anbefaler imidlertid ikke dette som standardprocedure.

    Important: Bugsering eller trækning af maskinen hurtigere end ved 3–5 km/t kan beskadige transmissionen. Maskinen må ikke skubbes eller bugseres mere end 100 m. Hvis maskinen skal flyttes over en længere afstand, skal den transporteres på en lastbil eller anhænger. Når du skubber eller bugserer maskinen, skal du åbne omløbsventilen.

    Åbning af omløbsventilen på hydraulikpumpen for at skubbe eller bugsere maskinen

    1. Find omløbsventilen på højre side af maskinen (Figur 30).

      g431657
    2. Brug en skruenøgle på 16 mm til at dreje reguleringsgrebet 3 omgange mod uret (Figur 30).

      Important: Drej ikke reguleringsgrebet mere end tre omgange.

    Lukning af omløbsventilen på hydraulikpumpen for at betjene maskinen

    1. Find reguleringsgrebet til omløbsventilen på venstre side af hydraulikpumpen (Figur 30).

    2. Brug en skruenøgle på 16 mm til at dreje reguleringsgrebet (Figur 30) med uret, indtil du føler modstand (omløbsventilen er lukket).

    Bugsering af maskinen

    • Vær forsigtig, når du læsser maskinen på eller af en anhænger eller lastbil.

    • Brug ramper i fuld bredde, når maskinen læsses på en anhænger eller lastbil.

    • Før maskinen bindes ned, skal klippeenheden sænkes helt.

    • Bind maskinen forsvarligt til transportkøretøjet med stropper, kæder, kabler eller reb. Juster de forreste og bageste stropper, så de føres ned og udad fra maskinen.

      Important: Undgå at placere fastspændingsstropper, kæder, kabler eller reb hen over operatørplatformen.

    Binding af maskinens forende

    Brug bindepunktsøjer omkring forankringsbøjlerne (Figur 31).

    g432013

    Binding af maskinens bagside

    Sæt en bolt eller trækstang i anhængertrækket, og brug det som det bageste bindepunkt (Figur 32).

    g432519

    Løft af maskinen med donkraft, forreste højre side og forreste venstre side

    1. Drej køleren. Se Adgang til motoren fra venstre side.

    2. Placer en donkraft under stelrøret (Figur 33 og Figur 34) lige under styrtbøjlerøret, eller så tæt på som muligt.

      g435000
      g434427

    Klods maskinens bagende op

    Løft bageste venstre eller bageste højre side af maskinen med donkraftpunkterne vist i Figur 35.

    g434999

    Vedligeholdelse

    Note: Hent en gratis kopi af ledningsdiagrammet eller hydraulikskemaet ved at besøge www.Toro.com og søge efter din maskine via linket til VEJLEDNINGER på hjemmesiden.

    Important: Se betjeningsvejledningen til motoren for at få yderligere oplysninger om procedurer for vedligeholdelse.

    Forsigtig

    Hvis du lader nøglen sidde i kontakten, kan andre personer utilsigtet komme til at starte motoren og forårsage alvorlig personskade på dig eller andre omkringstående.

    Tag nøglen ud af tændingen, før vedligeholdelsesarbejde påbegyndes.

    Skema over anbefalet vedligeholdelse

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter den første time
  • Tilspænding af hjullåsemøtrikkerne.
  • Efter de første 10 timer
  • Tilspænd hjullåsemøtrikkerne.
  • Eftersyn og justering af parkeringsbremsen.
  • Kontroller generatorremmens spænding.
  • Kontroller kraftudtagsremmens spænding.
  • Efter de første 50 timer
  • Udskift motorolien og motoroliefilteret.
  • Eftersyn og justering af parkeringsbremsen.
  • Kontroller kraftudtagsremmens spænding.
  • Skift af olie i klippeenhedens gearkasse.
  • Efter de første 100 timer
  • Udskift hydraulikvæsken og -filteret.
  • Efter de første 500 timer
  • Udskiftning af forakslens olie.
  • Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller lufttrykket i dækkene.
  • Kontroller motortørningens sikkerhedslåsesystem.
  • Kontroller motorstandsningens sikkerhedslåsesystem.
  • Kontroller kraftudtagets sikkerhedslåsesystem.
  • Kontroller bakalarmens sikkerhedslåsesystem.
  • Eftersyn af luftfilteret.
  • Kontroller motoroliestanden.Kontroller motoroliestanden, før motoren startes første gang, og dagligt derefter.
  • Kontroller kølesystemet og kølevæskestanden.Kontroller kølevæskestanden, før motoren startes første gang, og derefter dagligt.
  • Efterse kølergitteret og køleren for snavs.Efterse køleren hyppigere under meget støvede og snavsede forhold.
  • Kontroller hydraulikvæskestanden.
  • Eftersyn af skæreknivene.
  • Rengør under klippeenhedens remafskærmning.
  • Rengør klippeenheden.
  • Rengør tankens skærm.
  • For hver 25 timer
  • Kontroller elektrolytstanden.(Hvis maskinen er taget ud af drift, skal denne kontrolleres en gang om måneden).
  • For hver 40 timer
  • Smøring af klippeenheden.Når maskinen anvendes under meget støvede og snavsede forhold, skal klippeenheden smøres dagligt.
  • Smør lejerne og bøsningerne.Når maskinen anvendes under meget støvede og snavsede forhold, skal lejer og bøsninger smøres dagligt.
  • Efterse ledningsnettets og kablernes tilstand.
  • For hver 50 timer
  • Afmonter luftfilterdækslet, og fjern eventuelt snavs. Fjern ikke filteret.
  • For hver 75 timer
  • Skift motorolien (hyppigere, når maskinen anvendes under meget støvede eller sandede forhold).
  • For hver 100 timer
  • Smør drivakslens glideled.
  • Udskift luftfilteret.Oftere i meget støvede eller snavsede omgivelser.
  • For hver 150 timer
  • Skift motoroliefilteret (hyppigere ved anvendelse under meget støvede eller sandede forhold).
  • For hver 200 timer
  • Smør drivakslens kardanled.
  • Tilspænd hjullåsemøtrikkerne.
  • Kontroller justering af baghjul
  • Undersøg kølesystemslangerne.
  • Kontroller generatorremmens tilstand.
  • Kontroller generatorremmens spænding.
  • Kontroller kraftudtagsremmens tilstand og spænding.
  • For hver 300 timer
  • Skift af olie i klippeenhedens gearkasse.
  • For hver 400 timer
  • Udskiftning af brændstoffilterelementet.
  • Tøm og rengør brændstoftanken.
  • Efterse brændstofslanger og -forbindelser.
  • Udskift hydraulikvæsken og -filteret.
  • For hver 1000 timer
  • Udskiftning af forakslens olie.
  • For hver 1500 timer
  • Udskift bevægende slanger.
  • Gennemskyl kølesystemet, og udskift væsken.
  • Kontrolliste for daglig vedligeholdelse

    Kopier denne side til daglig brug.

    VedligeholdelsespunkterI ugen:
    MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag
    Kontroller sikkerhedslåsbetjeningen.       
    Sørg for, at styrtbøjlen er helt hævet og låst i positionen.       
    Kontroller bremsefunktionen.       
    Kontroller brændstofstanden.       
    Kontroller motoroliestanden.       
    Kontroller kølesystemets væskestand.       
    Kontroller køleren og filteret for snavs.       
    Kontroller, om der er usædvanlige motorlyde.1.       
    Kontroller for usædvanlige lyde under drift.       
    Kontroller hydraulikvæskestanden.       
    Kontroller, om hydraulikslangerne er beskadigede.       
    Kontroller for væskelækager.       
    Kontrol af dæktrykket.       
    Kontrol af instrumentmålerens funktion.       
    Kontroller skæreknivenes tilstand.       
    Smør alle smørenipler.2       
    Reparation af beskadiget maling.       

    1. Hvis du oplever, at motoren er vanskelig at starte, producerer overdreven udstødningsrøg eller kører ujævnt, skal du efterse gløderørene og indsprøjtningsdyserne.

    2. Umiddelbart efter hver vask, uanset det angivne interval.

    Important: Se betjeningsvejledningen til motoren for at få yderligere oplysninger om procedurer for vedligeholdelse.

    Bemærkninger om problemområder
    Eftersyn foretaget af:
    PunktDatoOplysninger
       
       
       

    Tiltag forud for vedligeholdelse

    Sikkerhed ved vedligeholdelse

    • Før du forlader førersædet, skal du gøre følgende:

      • Parker maskinen på en plan overflade.

      • Sørg for at udkoble kraftudtaget, og sænk redskaberne.

      • Aktiver parkeringsbremsen.

      • Sluk motoren, og tag nøglen ud.

      • Vent, til al bevægelse er standset.

    • Bær passende beklædning, herunder øjenværn, lange bukser og kraftige, skridsikre sko. Hold hænder, fødder, tøj, smykker og langt hår væk fra bevægelige dele.

    • Hvis du lader nøglen sidde i kontakten, kan andre personer utilsigtet komme til at starte motoren og forårsage alvorlig personskade på dig eller andre omkringstående. Tag nøglen ud af tændingen, før vedligeholdelsesarbejde påbegyndes.

    • Vent, til maskinens komponenter er kølet ned, før du udfører vedligeholdelse.

    • Hvis klippeenhederne er i transportpositionen, skal du anvende den mekaniske sikkerhedslås (hvis udstyret hermed), inden du efterlader maskinen uden opsyn.

    • Udfør så vidt muligt ikke vedligeholdelse, mens motoren kører. Hold afstand til bevægelige dele.

    • Betjen kun motoren i områder med god udluftning. Udstødningsgasser indeholder kulilte, som er dødbringende, hvis de indåndes.

    • Understøt maskinen med donkrafte, når du arbejder under maskinen.

    • Tag forsigtigt trykket af komponenter, hvori der er oplagret energi.

    • Hold alle dele af maskinen i god driftsmæssig stand og alle beslag tilspændt, især beslag til fastspænding af skæreknive.

    • Udskift alle slidte eller beskadigede mærkater.

    • Brug kun originale Toro-reservedele for at sørge for en sikker, optimal ydeevne på maskinen. Reservedele, der er fremstillet af andre producenter, kan være farlige, og brug heraf kan gøre garantien ugyldig.

    Fastgørelse af tragtbeholderen i hævet position

    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Hæv tragtbeholderen til den helt hævede position. Se Hævning af tragtbeholderen.

    3. Fastgør tragtbeholderen ved at udføre følgende:

      1. Skub stiften på den magnetiske sikkerhedslås indad (Figur 36).

      2. Hold fortsat stiften i, og sænk den magnetiske sikkerhedslås ned på hydraulikcylinderen (Figur 36).

      3. Gentag trin 1 og 2 på den anden side.

      g215390

    Smøring

    Smøring af klippeenheden

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 40 timer
  • Smøring af klippeenheden.Når maskinen anvendes under meget støvede og snavsede forhold, skal klippeenheden smøres dagligt.
  • Fedtspecifikation: Nr. 2 litiumbaseret fedt

    Important: Støvede og snavsede arbejdsforhold kan medføre, at der trænger snavs ind i lejer og bøsninger, hvilket medfører hurtigere nedslidning.

    Note: Smør smøreniplerne med det samme efter hver vask, uanset det anførte interval.

    1. Fjern boltene på forsiden af dækslet, og fjern remskærmen.

    2. Tør smøreniplen af, så snavs ikke tvinges ind i lejet eller bøsningen.

    3. Pump fedt ind i lejer eller bøsninger.

    4. Tør overskydende fedt af.

    5. Montering af remskærmen og boltene.

    g432134

    Smøring af lejerne og bøsningerne

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 40 timer
  • Smør lejerne og bøsningerne.Når maskinen anvendes under meget støvede og snavsede forhold, skal lejer og bøsninger smøres dagligt.
  • Fedtspecifikation: Nr. 2 litiumbaseret fedt

    Important: Støvede og snavsede arbejdsforhold kan medføre, at der trænger snavs ind i lejer og bøsninger, hvilket medfører hurtigere nedslidning.

    Note: Smør smøreniplerne med det samme efter hver vask, uanset det anførte interval.

    1. Tør smøreniplen af, så snavs ikke tvinges ind i lejet eller bøsningen.

    2. Pump fedt ind i lejer eller bøsninger.

    3. Tør overskydende fedt af.

    Smørepunkterne for lejer og bøsninger er som følger:

    • Bøsning til traktionspedaldrejeled (Figur 38)

      g432316
    • Drejepunkter på klippeenhedens løftearm (Figur 39)

      g432449
    • Fjern dækslet, og smør kraftudtagets styreremskive (Figur 40)

      g433147
    • Transmissionsstyreremskive (Figur 41).

      g432490
    • Forhjulslejer (Figur 42)

      g432473
    • Tragtbeholderarme (Figur 43)

      g432494
    • Tragtbeholderens drejetapper og styredrejepunkter (Figur 44)

      g432493
    • Tragtbeholdercylinderens drejetapper og bagakslens drejebøsninger (Figur 45)

      g432497

    Smøring af drivakslens kardanled

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 200 timer
  • Smør drivakslens kardanled.
  • Fedtspecifikation: Nr. 2 litiumbaseret fedt

    Important: Støvede og snavsede arbejdsforhold kan medføre, at der trænger snavs ind i lejer og bøsninger, hvilket medfører hurtigere nedslidning.

    Note: Smør smøreniplerne med det samme efter hver vask, uanset det anførte interval.

    1. Tør maskinens smørenipler af, så der ikke kommer snavs ind i lejer eller bøsninger.

    2. Pump fedt ind i lejer eller bøsninger.

    3. Tør overskydende fedt af.

    4. Fjern bolten, og åbn den fremadrettede afskærmning.

    • Drivakslens forreste kardanled ved plæneklipperens gearkasse (Figur 46).

      g432465
    • Drivakslens bageste kardanled ved kraftudtaget (Figur 47).

      g434998

    Smøring af drivakslens glideled

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 100 timer
  • Smør drivakslens glideled.
  • Smøringsspecifikation: anti-seize-middel

    1. Kobl drivakslen fra klippeenhedens gearkasse. Se Frakobling af drivakslen fra klippeenhedens gearkasse.

    2. Træk den forreste del af drivakslen (Figur 48) ca. 25 cm frem.

      g434997
    3. Tør gearkasseakslens og drivakslens noter af (Figur 48).

    4. Tør den glidende overflade på den forreste drivaksel af (Figur 48).

    5. Påfør anti-sieze-middel på gearkasseakslens og kardanledskoblingens noter (Figur 48).

    6. Påfør anti-sieze-middel på den glidende overflade på den forreste drivaksel (Figur 48).

    7. Flyt drivakslens forreste del bagud, så kardanledskoblingen rettes ind efter gearkasseakslen.

    8. Tør overskydende anti-sieze-middel af drivakslen.

    9. Slut drivakslen til klippeenhedens gearkasse. Se Montering af drivakslen på klippeenhedens gearkasse.

    Motorvedligeholdelse

    Motorsikkerhed

    • Sluk for motoren, og tag nøglen ud, før du kontrollerer oliestanden eller hælder olie i krumtaphuset.

    • Lav ikke om på regulatorindstillingerne, og kør ikke motoren med for høj hastighed.

    Adgang til motoren

    Manuel rotation af tragtbeholderen

    Important: Brug denne fremgangsmåde til at få adgang til motoren, når den ikke kører.

    Note: Hvis der er græs i tragtbeholderen, vil det falde ud, når du roterer den manuelt.

    1. Få hjælp af en anden person til at trække tragtbeholderens tippehåndtag bagud og holde det (Figur 49).

      g432561
    2. Drej manuelt tragtbeholderen op og bagud (Figur 50).

      g432562

    Adgang til motoren via motorens adgangsdæksel

    1. Roter manuelt tragtbeholderen åben, eller hæv tragtbeholderen helt, og fastgør den med de magnetiske sikkerhedslåse. Se Hævning af tragtbeholderen og Fastgørelse af tragtbeholderen i hævet position.

    2. Fjern fastgøringsanordningerne, og hæv dækslet for at få adgang til motoren (Figur 51).

      g432574

    Adgang til motoren fra venstre side

    Tryk ned på låsen, og sænk køleren for at få adgang til motoren (Figur 52).

    g432591

    Eftersyn af luftfilteret

    Note: Luftfilteret skal udskiftes oftere under meget støvede eller sandede forhold (efter få timers brug).

    Rengøring af luftfilterdækslet

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 50 timer
  • Afmonter luftfilterdækslet, og fjern eventuelt snavs. Fjern ikke filteret.
  • Kontroller luftfilterhuset for skader, som kan medføre en luftlækage. Udskift et beskadiget luftfilterhus.

    Rengør luftfilterdækslet som vist i Figur 53.

    g216811

    Serviceeftersyn af luftfiltrene

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Eftersyn af luftfilteret.
  • For hver 100 timer
  • Udskift luftfilteret.Oftere i meget støvede eller snavsede omgivelser.
    1. Skub forsigtigt primærfilteret ud af luftfilterhuset (Figur 54).

      Note: Undgå at ramme husets side med filteret.

      Important: Forsøg ikke at rengøre primærfilteret.

      g009742
    2. Fjern sikkerhedsfilteret (hvis udstyret hermed).

      Note: Fjern kun sikkerhedsfilteret, hvis du har til hensigt at udskifte det.

      Important: Forsøg aldrig at rense sikkerhedsfilteret. Hvis sikkerhedsfilteret er beskidt, er primærfilteret beskadiget, og du skal udskifte begge filtre.

    3. Efterse det/de nye filter/filtre for skader ved at kigge ind i filteret, mens du lyser med skarpt lys på filterets udvendige side.

      Note: Huller i filteret ses som lyse pletter. Undersøg indsatsen for revner, oliefilm eller beskadigelse af gummipakningen. Hvis filteret er beskadiget, må det ikke bruges.

    4. Hvis du skal udskifte sikkerhedsfilteret, skal du forsigtigt skyde det nye filter ind i filterhuset (Figur 54).

      Important: For at undgå motorskade skal begge luftfiltre og dækslet altid være monteret, når motoren betjenes.

    5. Skub forsigtigt det nye primærfilter over sikkerhedsfilteret, og sørg for, at det er helt på plads ved at skubbe på filterets yderste kant, mens det monteres.

      Important: Tryk ikke på den bløde del i midten af filteret.

    6. Installer luftfilterdækslet med den side opad, der er mærket "UP" (op), og fastgør låsene (Figur 54).

    Serviceeftersyn af motorolien

    Motoren forsendes med olie i krumtaphuset.

    Krumtaphusets kapacitet: ca. 3,2 l med filteret.

    Motoroliespecifikation:

    • Motorolietype: Krævet API-klassifikationsniveau: CH-4, CI-4 eller højere.

    • Motorolies viskositet: Se nedenstående tabel.

      • Foretrukken olie: SAE 15W-40 (over -18 °C)

      • Alternativ olie: SAE 10W-30 eller 5W-30 (alle temperaturer)

    Note: Toro Premium-motorolie kan købes hos din autoriserede Toro-forhandler med en viskositet på enten 15W-40 eller 10W-30. Reservedelsnumrene kan findes i reservedelskataloget.

    g238048

    Kontrol af motoroliestanden

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller motoroliestanden.Kontroller motoroliestanden, før motoren startes første gang, og dagligt derefter.
  • Note: Det bedste tidspunkt at kontrollere motorolien på er, når motoren er kold, og inden den startes første gang på en dag. Hvis motoren allerede har kørt, skal olien drænes tilbage i sumpen mindst 10 minutter før, der udføres kontrol. Hvis oliestanden er på eller under det lave mærke på målepinden, skal du tilsætte olie for at bringe oliestanden op på det høje mærke. Fyld ikke for meget på. Hvis oliestanden befinder sig mellem mærkerne for høj og lav, behøver du ikke fylde olie på.

    1. Sænk køleren, og kontroller motoroliestanden som vist i Figur 52 og Figur 56.

    2. Hæv om nødvendigt tragtbeholderen til den helt hævede position, fastgør den med de magnetiske sikkerhedslåse, og hæv motordækslet, når fastgørelsesanordningerne til dækslet er fjernet.

    g432718

    Udskiftning af motorolie og filter

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 50 timer
  • Udskift motorolien og motoroliefilteret.
  • For hver 75 timer
  • Skift motorolien (hyppigere, når maskinen anvendes under meget støvede eller sandede forhold).
  • For hver 150 timer
  • Skift motoroliefilteret (hyppigere ved anvendelse under meget støvede eller sandede forhold).
  • Note: Skift motorolien og filteret hyppigere, når maskinen anvendes under meget støvede eller sandede forhold.

    1. Start motoren, og lad den køre i 5 minutter for at varme olien op.

    2. Parker maskinen på en plan overflade.

    3. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    4. Hæv og fastgør tragten, og åbn motorens adgangsdæksel. Se Adgang til motoren via motorens adgangsdæksel.

    5. Sluk for motoren, og tag nøglen ud.

    6. Skift motorolien og motoroliefilteret som vist i Figur 57.

    7. Luk motoradgangsdækslet, og sænk tragtbeholderen. Se Sænkning af tragtbeholderen.

      Note: Stram filteret, indtil oliefilterpakningen berører motoren, og drej derefter filteret endnu en ¾ omgang.

      g432729

    Vedligeholdelse af brændstofsystem

    Note: Se Påfyldning af brændstof for at få anbefalinger vedr. brændstof.

    Fare

    Under visse forhold er dieselolie og brændstofdampe meget brandfarlige og eksplosive. En brand eller eksplosion forårsaget af brændstof kan give forbrændinger samt forårsage tingsskade.

    Ryg aldrig, når du håndterer brændstof, og hold dig på afstand af åben ild eller steder, hvor brændstofdampene kan antændes af en gnist.

    Brændstofvedligeholdelse

    Denne betjeningsvejledning indeholder mere detaljerede oplysninger om brændstof og vedligeholdelse af brændstofsystemet end motorens betjeningsvejledning, som er en generel henvisning vedrørende brændstof og brændstofvedligeholdelse.

    Sørg for, at du forstår, at vedligeholdelse af brændstofsystemet samt brændstofopbevaring og -kvalitet kræver din opmærksomhed for at undgå maskinstop og omfattende motorreparationer.

    Brændstofsystemet har ekstremt snævre tolerancer grundet emissions- og kontrolkrav. Dieselbrændstoffets kvalitet og renhed er vigtigere for levetiden af det HPCR-brændstofindsprøjtningssystem, der bruges på moderne dieselmotorer.

    Important: Vand eller luft i brændstofsystemet vil beskadige motoren! Antag ikke, at nyt brændstof er rent. Sørg for, at dit brændstof kommer fra en kvalitetsleverandør, opbevar brændstoffet korrekt, og brug din brændstofforsyning inden for 180 dage.

    Important: Hvis du ikke følger fremgangsmåderne for udskiftning af brændstoffilter, vedligeholdelse af brændstofsystemet og brændstofopbevaring, kan motorens brændstofsystem svigte før tid. Udfør al vedligeholdelse af brændstofsystemet ved de angivne intervaller, eller når brændstoffet er forurenet, eller kvaliteten er dårlig.

    Opbevaring af brændstof

    Korrekt brændstofopbevaring er afgørende for motoren. Korrekt vedligeholdelse af brændstofopbevaringstanke overses ofte, og dette fører til forurening af det brændstof, der leveres til maskinen.

    • Anskaf kun den mængde brændstof, som du vil forbruge inden for 180 dage. Brug ikke brændstof, der har været opbevaret i mere end 180 dage. Dette hjælper med at undgå vand og andre kontaminanter i brændstoffet.

    • Hvis du ikke fjerner vandet fra opbevaringstanken eller maskinens brændstoftank, kan det føre til rust eller forurening i opbevaringstankens og brændstofsystemets komponenter. Tankslam, der er udviklet af mug, bakterier eller svampe, begrænser gennemstrømningen og tilstopper filteret og brændstofindsprøjtningsdyserne.

    • Efterse brændstofopbevaringstanken og maskinens brændstoftank regelmæssigt for at overvåge brændstofkvaliteten i tanken.

    • Sørg for, at dit brændstof kommer fra en kvalitetsleverandør.

    • Hvis du finder vand eller kontaminanter i din opbevaringstank eller maskinens brændstoftank, skal du arbejde sammen med din brændstofleverandør for at afhjælpe problemet og udføre al vedligeholdelse af brændstofsystemet.

    • Opbevar ikke dieselbrændstof i tanke eller beholdere, der er fremstillet af zinkbelagte komponenter.

    Udluftning af brændstofsystemet

    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Aktiver parkeringsbremsen.

    3. Vent, indtil motoren er kølet af.

    4. Sørg for, at brændstoftanken er mindst halvt fuld.

    5. Åbn køleren. Se Adgang til motoren fra venstre side.

    6. Anbring en dræningsbakke under udluftningsskruerne.

    7. Bekræft, og sørg for, at brændstoffilterhåndtaget er i positionen ON (til) (Figur 58).

    8. Åbn den første udluftningsskrue på brændstofindsprøjtningspumpen (Figur 58).

    9. Lad luften slippe ud, og vent på, at brændstof slipper ud.

    10. Når brændstoffet begynder at slippe ud, skal du spænde den første udluftningsskrue (Figur 58).

    11. Åbn den anden udluftningsskrue på brændstofindsprøjtningspumpen (Figur 58).

    12. Lad luften slippe ud, og vent på, at brændstof slipper ud.

    13. Når brændstoffet begynder at slippe ud, skal du spænde den anden udluftningsskrue (Figur 58).

      g435357

      Note: Motoren bør starte, når brændstofsystemet er blevet udluftet. Men hvis motoren alligevel ikke starter, kan der være luft fanget mellem indsprøjtningspumpen og indsprøjtningsdyserne. Kontakt en autoriseret Toro-forhandler.

    14. Tør evt. brændstof, der har ophobet sig omkring indsprøjtningspumpen, op.

    Udskiftning af brændstoffilterelementet

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 400 timer
  • Udskiftning af brændstoffilterelementet.
    1. Rengør området omkring brændstoffilteret (Figur 59).

    2. Drej brændstoffilterhåndtaget til positionen OFF (fra) (Figur 59).

    3. Fjern filteret, og rengør filtermonteringsoverfladen (Figur 59).

    4. Smør filterpakningen med rent brændstof.

    5. Monter filterelementet på filterenheden.

    6. Monter filterskålen og skålens møtrik på filterhovedet, og stram møtrikken ved håndkraft

    7. Drej brændstoffilterhåndtaget til positionen ON (til) (Figur 58).

      g435358
    8. Spæd brændstofsystemet. Se Udluftning af brændstofsystemet.

      Note: Reparer alle brændstoflækager, før maskinen betjenes.

    Rengøring af brændstoftanken

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 400 timer
  • Tøm og rengør brændstoftanken.
    • Hvis du skal opbevare maskinen i en længere periode, skal du tømme brændstoftanken med en hævertpumpe.

    • Hvis brændstofsystemet forurenes, skal du tømme brændstoftanken med en hævertpumpe, rengøre tanken og skylle tanken med rent dieselbrændstof.

    g435987

    Eftersyn af brændstofslanger og -forbindelser

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 400 timer
  • Efterse brændstofslanger og -forbindelser.
  • Efterse brændstofslangerne for slitage, skader eller løse forbindelser.

    Vedligeholdelse af elektrisk system

    Elektrisk system – Sikkerhed

    • Frakobl batteriet, før maskinen repareres. Frakobl minuspolen først og pluspolen sidst. Tilslut pluspolen først og minuspolen sidst.

    • Oplad batterier på et åbent sted med god ventilation, væk fra gnister og åben ild. Træk stikket til opladeren ud af stikkontakten, før du slutter den til eller kobler den fra batteriet. Brug beskyttelsesdragt og isoleret værktøj.

    Adgang til batteriet

    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Sluk motoren, og tag nøglen ud.

    4. Hæv og fastgør tragtbeholderen. Se (Fastgørelse af tragtbeholderen i hævet position).

    5. Fjern de 2 bolte og spændeskiver fra batteridækslet (Figur 61).

    6. Fjern batteridækslet (Figur 61).

      g433171

    Serviceeftersyn af batteriet

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 25 timer
  • Kontroller elektrolytstanden.(Hvis maskinen er taget ud af drift, skal denne kontrolleres en gang om måneden).
  • Important: Før der foretages svejsninger på maskinen, skal det negative kabel frakobles batteriet for at forhindre, at det elektriske system beskadiges.

    Afmontering af batteriet

    Advarsel

    Batteripoler eller metalværktøj kan kortslutte mod maskinens metaldele og forårsage gnister. Gnister kan få batterigasserne til at eksplodere og medføre personskade.

    • Når batteriet skal fjernes eller monteres, må batteriets poler ikke berøre nogen metaldele på maskinen.

    • Metalværktøj må ikke kortslutte mellem batteripolerne og maskinens metaldele.

    Advarsel

    Forkert batterikabelføring kan danne gnister og beskadige maskinen og kablerne. Gnister kan få batterigasserne til at eksplodere og medføre personskade.

    • Frakobl altid batteriets (sorte) minuskabel, før du frakobler det røde pluskabel.

    • Tilslut altid batteriets røde pluskabel, før du tilslutter det sorte minuskabel.

    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Sluk for motoren, og tag nøglen ud.

    4. Få adgang til batteriet. Se Adgang til batteriet.

    5. Afmonter batteriet som vist i Figur 62.

      g216923

    Montering af batteriet

    Monter batteriet som vist i Figur 63.

    g216922

    Opladning af batteriet

    Advarsel

    Opladning af batteriet producerer gasser, der kan eksplodere.

    Der må aldrig ryges i nærheden af batteriet, og gnister og åben ild skal holdes væk fra batteriet.

    Important: Batteriet skal altid være fuldt opladet (en vægtfylde på 1.265). Dette er særlig vigtigt for at forhindre, at batteriet bliver beskadiget, når temperaturen er under 0 °C.

    1. Oplad batteriet i 10 til 15 minutter ved 25 til 30 A eller 30 minutter ved 10 A.

    2. Når batteriet er fuldt opladet, skal du tage opladeren ud af stikkontakten og dernæst frakoble opladningskablerne fra batteriets poler (Figur 64).

    3. Monter batteriet i maskinen, og tilslut batterikablerne. Se Montering af batteriet.

      Note: Kør ikke maskinen med batteriet frakoblet – der kan opstå elektriske skader.

      g000960

    Serviceeftersyn af sikringerne

    Det elektriske system er beskyttet af sikringer. Det kræver ingen vedligeholdelse, men hvis en sikring springer, skal du dog kontrollere komponenten og kredsløbet for fejl eller kortslutning.

    Sikringsblokken og sikringerne sidder til venstre for førersædet (Figur 65).

    g432518

    Brug følgende tabel ved udskiftning af en sikring:

    Sikringer – Figur 66

    KredsSikringstype
    Kontakter og brummer3 A
    Græsfang og kraftudtagskobling15 A
    Elektronisk styreenhed 5 A
    Klippeenhed15 A
    Generator og instrumentbræt5 A
    Rotorblink5 A
    Motor15 A
    Reserveret til tilbehør15 A
    g435704

    Der er også to sikringer (40 A), som beskytter hovedmaskinens ledningsnet (Figur 67).

    g433190

    Serviceeftersyn af ledningsnettet

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 40 timer
  • Efterse ledningsnettets og kablernes tilstand.
  • Undgå rust på ledningsterminalerne ved at påføre Grafo 112X-fedt (Toro delnr. 505-47) på indersiden af alle ledningsnettets stik, når ledningsnettet udskiftes.

    Important: Frakobl altid batterikablerne – minuskablet (-) først – for at forbygge ledningsbeskadigelse på grund af kortslutninger, når du arbejder med det elektriske system.

    Vedligeholdelse af drivsystem

    Tilspænding af hjullåsemøtrikkerne

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter den første time
  • Tilspænding af hjullåsemøtrikkerne.
  • Efter de første 10 timer
  • Tilspænd hjullåsemøtrikkerne.
  • For hver 200 timer
  • Tilspænd hjullåsemøtrikkerne.
  • Tilspændingsspecifikation for hjullåsemøtrikkerne: 85-90 Nm

    Tilspænd hjulmøtrikkerne på for- og baghjulene i et krydsmønster som vist i Figur 68 til det angivne tilspændingsmoment.

    g459392

    Opretholdelse af justering af baghjulet

    Kontrol af justering af baghjul

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 200 timer
  • Kontroller justering af baghjul
    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Sluk for motoren, og tag nøglen ud.

    4. Drej rattet, således at baghjulene vender lige frem.

    5. Mål afstanden fra midten til midten i hjulnavshøjde, foran og bag bagdækkene.

      Note: Baghjulene må ikke have spidsning eller spredning, når de er tilrettet korrekt.

    6. Hvis der konstateres spidsning eller spredning, skal hjulene justeres. Se Justering af baghjulenes spidsning.

    Justering af baghjulenes spidsning

    1. Løsn kontramøtrikkerne i begge ender af venstre og højre forbindelsesstænger.

    2. Juster begge styreforbindelsesstænger, indtil afstanden fra midten til midten foran og bag baghjulene er den samme (Figur 69).

    3. Spænd kontramøtrikkerne mod styreforbindelsesstængerne, når baghjulene er justeret korrekt.

      g217458

    Justering af styretøjsstop

    Bagakslens styretøjsstop er med til at forhindre, at styretøjscylinderen bevæger sig for langt i tilfælde af påvirkning af baghjulene. Stoppene skal justeres, så der er en frigang på 2,3 mm mellem bolthovedet og spindelen på akslen, når rattet er drejet hele vejen mod venstre eller højre.

    Skru boltene ind eller ud, indtil frigangen på 0,23 cm opnås. Se Figur 70.

    g006075

    Skift af forakslens olie

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 500 timer
  • Udskiftning af forakslens olie.
  • For hver 1000 timer
  • Udskiftning af forakslens olie.
  • Forakslens kapacitet: 1,5 l

    Akseloliespecifikation: ISO VG220

    1. Parkér maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Hæv og fastgør tragtbeholderen. Se Hævning af tragtbeholderen.

    4. Drej sædet fremad.

    5. Fjern græsslisken. Se Rensning af græsslisken.

    6. Sluk motoren, og tag nøglen ud.

    7. Anbring en dræningsbakke under aftapningsproppen.

    8. Fjern aftapningsproppen, og lad olien dræne.

      g436336
    9. Monter aftapningsproppen.

    10. Fjern påfyldningsproppen.

      g436337
    11. Påfyld den korrekte mængde ny olie med en tragt.

    12. Monter græsslisken.

    13. Sænk tragtbeholderen. Se Sænkning af tragtbeholderen.

    Vedligeholdelse af kølesystem

    Kølesystem – Sikkerhed

    • Indtagelse af motorkølevæske kan forårsage forgiftning. Opbevares utilgængeligt for børn og kæledyr.

    • Udslip af varm kølevæske under tryk eller berøring af den varme køler og de omgivende dele kan forårsage alvorlige forbrændinger.

      • Lad altid motoren køle af i mindst 15 minutter, før kølerdækslet tages af.

      • Brug en klud, når kølerdækslet åbnes, og åbn det langsomt, så damp kan slippe ud.

    • Betjen ikke maskinen, medmindre dækslerne er monteret.

    • Hold fingre, hænder og tøj væk fra den roterende ventilator og drivremmen.

    Kølervæskespecifikation

    Kølesystemets kapacitet: 6,4 l

    Kølevæsketype – specifikation:

    Anbefalet kølevæske

    Note: Kølevæsken skal opfylde eller overgå ASTM-standard 3306

    Fortyndet glykol-baseret kølevæske (50/50 blanding)
    eller
    Glykol-baseret kølevæske blandet med destilleret vand (50/50 blanding)
    eller
    Glykolbaseret kølevæske blandet med vand af god kvalitet (50/50 blanding)
    CaCO3 + MgCO3 <170 ppm
    Klorid <40 ppm (CI)
    Svovl <100 ppm (SO4)

    Kontrol af kølesystemet og kølevæskestanden

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller kølesystemet og kølevæskestanden.Kontroller kølevæskestanden, før motoren startes første gang, og derefter dagligt.
  • Advarsel

    Hvis motoren lige har kørt, vil køleren være under tryk og kølevæsken være varm. Hvis du fjerner dækslet, kan kølevæske sprøjte ud og medføre alvorlig forbrænding.

    • Fjern ikke genoprettelsestankens dæksel for at kontrollere kølevæskestanden. Kontroller i stedet standen fra siden af tanken.

    • Fjern ikke genoprettelsestankens dæksel, når motoren er varm. Lad motoren køle af i mindst 15 minutter, eller indtil kølerdækslet er koldt nok til, at du kan røre ved det uden at brænde hænderne.

    1. Kontroller kølevæskestanden i ekspansionsbeholderen (Figur 7).

    2. Fjern ekspansionsbeholderens dæksel, og påfyld den anbefalede erstatningskølervæske i nødvendigt omfang, hvis kølevæskestanden er lav.

      Brug ikke alkoholbaserede kølevæsker eller vand alene.Fyld ikke for meget på.

    3. Monter dækslet til ekspansionsbeholderen.

    g435733

    Eftersyn af kølergitteret og køleren for snavs

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Efterse kølergitteret og køleren for snavs.Efterse køleren hyppigere under meget støvede og snavsede forhold.
  • Hold kølergitteret og køleren rene for at forhindre motoren i at overophede. Efterse kølergitteret og køleren for ophobning af græs, støv og snavs, og fjern om nødvendigt snavs fra disse dele (Figur 74).

    Rengøring af kølergitteret og køleren

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 200 timer
  • Undersøg kølesystemslangerne.
  • For hver 1500 timer
  • Udskift bevægende slanger.
  • Gennemskyl kølesystemet, og udskift væsken.
  • Note: Hvis kraftudtaget slukker pga. høj motortemperatur, skal du først kontrollere, om der er for mange smudsaflejringer på kølergitteret og køleren. Rengør systemet, før betjening af maskinen. Sluk ikke øjeblikkeligt for motoren, men lad den køle af ved at køre den uden belastning.

    Rengør køleren som følger:

    1. Afmonter kølergitteret.

    2. Arbejd fra kølerens ventilatorside, og blæs smudset ud med trykluft ved lavt tryk 1,72 bar (brug ikke vand). Gentag denne trin stående foran køleren og igen fra ventilatorsiden.

    3. Når du har gjort køleren grundigt ren, skal du fjerne alt snavs, som kan have samlet sig i kanalen ved kølerens bund.

    4. Rengør kølergitteret, og monter det på maskinen.

      g435732

    Vedligeholdelse af bremser

    Justering af parkeringsbremsen

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 10 timer
  • Eftersyn og justering af parkeringsbremsen.
  • Efter de første 50 timer
  • Eftersyn og justering af parkeringsbremsen.
  • Når du har justeret driftsbremserne efter de første 50 driftstimer, skal du muligvis justere bremserne igen efter længere tids brug.

    1. Parkér maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Sluk motoren, og tag nøglen ud.

    4. Deaktiver parkeringsbremsen (Figur 11).

    5. Efterse gabet mellem skiven og bremseklodserne (Figur 75). Sørg for, at gabet er mellem 0,4 og 0,6 mm bredt.

    6. Hvis en justering er nødvendig, skal du løsne bremsekablets forreste og bageste kontramøtrik (Figur 75).

      g436104
    7. Stram kontramøtrikkerne for at låse kablet på plads.

    8. Efterse sprækken, når bremsen er deaktiveret.

    9. Gentag trinene fra 6 til 8, indtil du hat indstillet parkeringsbremsen til den ønskede position.

    Vedligeholdelse af remme

    Kontrol af generatorremmens tilstand

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 200 timer
  • Kontroller generatorremmens tilstand.
  • Kontroller generatorremmen for slitage eller skader.

    Note: Udskift generatorremmen hvis den er slidt eller beskadiget.

    Stramning af generatorremmen

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 10 timer
  • Kontroller generatorremmens spænding.
  • For hver 200 timer
  • Kontroller generatorremmens spænding.
    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Sluk motoren, og tag nøglen ud.

    4. Løsn generatorens drejebolt og låsebolt (Figur 76).

    5. Spænd generatorremmen, indtil du opnår en remafbøjning på 10 mm midtvejs mellem remskiverne med en kraft på 4,5 kg.

    6. Stram generatorens låsebolt (Figur 76).

    7. Stram generatorens drejebolt (Figur 76).

    g435746

    Eftersyn af kraftudtagsremmene

    Kontrol af kraftudtagsremmens stramning

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 10 timer
  • Kontroller kraftudtagsremmens spænding.
  • Efter de første 50 timer
  • Kontroller kraftudtagsremmens spænding.
  • For hver 200 timer
  • Kontroller kraftudtagsremmens tilstand og spænding.
    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Sluk motoren, og tag nøglen ud.

    4. Hold øje med spændingsindikatorpilen på styreremskivens strammer.

      Spændeskivens udvendige overflade skal rettes ind efter spændingsindikatorpilen

    5. Hvis det er nødvendigt, skal du dreje møtrikken til styreremskivens strammer, indtil spændingsindikatorpilen er på linje med spændeskivens udvendige overflade (Figur 77).

      g435745

    Udskiftning af kraftudtagsremmene

    Important: Udskift kraftudtagsremmene som et sæt.

    Afmontering af kraftudtagsremmene

    1. Parkér maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Sluk motoren, og tag nøglen ud.

    4. Få adgang til venstre side og toppen af motoren. Se Adgang til motoren via motorens adgangsdæksel og Adgang til motoren fra venstre side.

    5. Afmonter koblingens ledningskonnektor (Figur 78).

    6. Fjern de 3 bolte og 3 møtrikker, der fastgør koblingsbeslaget til stellet og koblingen (Figur 78).

      g435871
    7. Løsn styreremskivestrammerens møtrik. Se Kontrol af kraftudtagsremmens stramning.

    8. Flyt styreremskiven opad, og fjern remmene fra maskinen (Figur 77).

    Montering af kraftudtagsremmene

    1. Placer kraftudtagsremmene over remskiverne (Figur 77).

    2. Monter koblingsbeslaget på stellet og koblingen med de bolte og møtrikker, du tidligere fjernede. Se Afmontering af kraftudtagsremmene.

    3. Tilspænd møtrikken til styreremskivens strammer. Se Kontrol af kraftudtagsremmens stramning.

    4. Luk maskinens køler. Se Adgang til motoren fra venstre side.

    Vedligeholdelse af betjeningsanordningssystem

    Justering af traktionspedalen

    Justering af traktionspedalstoppet

    Traktionspedalen kan justeres, så operatøren får den bedst mulige komfort, eller for at mindske eller øge maskinens maksimale fremadgående hastighed.

    Du kan også justere traktionspedalen til mindske eller øge maskinens maksimale bakhastighed.

    1. Flyt traktionspedalen helt fremad (Figur 79).

      Hvis der skal køres med maksimal hastighed, skal der være et mellemrum på 3 mm mellem traktionspedalen og traktionspedalstoppet.

      g474740
    2. Maskinens hastighed reduceres ved at gøre følgende:

      1. Hold det forreste traktionspedalstop, og løsn kontramøtrikken på bagsiden af beslaget med en skruenøgle (Figur 79).

      2. Flyt traktionspedalen til den ønskede position (Figur 79).

      3. Juster kontramøtrikken på bagsiden af beslaget, indtil traktionspedalstoppet berører traktionspedalen (Figur 79).

        Note: Afkortning af traktionspedalstoppets position vil øge maskinens fremadgående hastighed.

      4. Mens du holder traktionspedalstoppet, skal du tilspænde kontramøtrikken foran på beslaget med et moment på 37 til 45 Nm.

    Justering af traktionskablet

    Hvis der er behov for yderligere justering, skal traktionen justeres som følger:

    1. Parkér maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Sluk motoren, og tag nøglen ud.

    4. Løsn den kontramøtrik, der fastgør traktionskablets stangendeleje til pedalen (Figur 80).

    5. Fjern bolten og møtrikken, der fastgør traktionskablets stangendeleje til pedalen (Figur 80).

    6. Drej stangendelejet, indtil du opnår den ønskede længde.

    7. Stram kontramøtrikken (Figur 80), og fastgør stangendelejet til traktionspedalen med den bolt og møtrik, du fjernede, for at låse fodpedalens vinkel.

      g435802

    Vedligeholdelse af hydrauliksystem

    Hydrauliksystem – Sikkerhed

    • Søg straks lægehjælp, hvis der sprøjtes væske ind under huden. Væske sprøjtet ind under huden skal fjernes kirurgisk inden for nogle få timer af en læge.

    • Sørg for, at alle slanger og rør til hydraulikvæske er i god stand, og at alle hydrauliske forbindelser og fittings slutter tæt, før der sættes tryk på det hydrauliske system.

    • Hold din krop og hænder væk fra splithulslækager eller dyser, der sprøjter højtrykshydraulikvæske ud.

    • Brug pap eller papir til at finde eventuelle hydrauliklækager.

    • Tag hele trykket af det hydrauliske system, før der udføres arbejde på det.

    Hydraulikvæskespecifikation

    Hydraulikvæskebeholderen fyldes på fabrikken med hydraulikvæske af høj kvalitet. Efterse hydraulikvæskens niveau, før du starter motoren første gang, og dagligt derefter.

    Hydraulikvæskens viskositet:5W-50

    Brug væsker, der opfylder alle følgende materialeegenskaber og industrispecifikationer. Spørg din smøremiddelforhandler til råds for at finde frem til et tilfredsstillende produkt.

    Note: Toro påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af forkerte erstatningsprodukter. Brug derfor kun produkter fra producenter med et godt omdømme, som står bag deres anbefaling.

    Slidhæmmende hydraulikvæske med højt viskositetsindeks/lavt flydepunkt, ISO VG 46

    Materialeegenskaber: 
     Viskositet, ASTM D445St ved 40 °C 42 til 50
     St ved 100 °C 7,6 til 8,5
     Viskositetsindeks ASTM D2270140 eller højere
     Flydepunkt, ASTM D97-40 °C til -45 °C
     FZG, belastningstrin11 eller højere
     Vandindhold (ny væske)500 ppm (maksimum)
    Branchespecifikationer:Vickers I-286-S (kvalitetsniveau), Vickers M-2950-S (kvalitetsniveau), Denison HF-0

    Important: ISO VG 46 Multigrade-væsken har den optimale ydeevne under meget forskellige temperaturforhold. Til drift ved konstant høje omgivende temperaturer, 18 °C til 49 °C, kan ISO VG 68-hydraulikvæske give en bedre ydeevne.

    Important: Mange hydraulikvæsker er næsten farveløse, og det kan derfor være svært at få øje på lækager. Der kan fås et rødt tilsætningsstof til hydraulikolien i flasker med 20ml. 1 flaske er nok til 15 til 22 l hydraulikolie. Bestil Toro-reservedelsnr. 44-2500 hos din autoriserede Toro-forhandler.

    Serviceeftersyn af hydrauliksystemet

    Klargøring til serviceeftersyn af hydrauliksystemet

    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Indstil maskinens betjeningsanordninger i NEUTRAL position, og start motoren.

    4. Kør motoren ved den lavest mulige motorhastighed, så systemet tømmes for luft.

      Important: Aktiver ikke kraftudtaget.

    5. Drej rattet helt til venstre og højre flere gange, og juster rattet, så det peger lige fremad.

    Kontrol af hydraulikvæskestanden

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller hydraulikvæskestanden.
    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Sørg for, at tragtbeholderen er i helt sænket og plan position, og at klippeenheden er sænket.

    3. Udkobl kraftudtaget, aktiver parkeringsbremsen, sluk for motoren, og tag nøglen ud.

    4. Fjern målepinden fra hydrauliktanken, og tør målepinden af med en ren klud (Figur 81).

      g435826
    5. Sæt målepinden i påfyldningsrøret, og skru målepindens dæksel på røret.

    6. Fjern målepinden, og kontroller væskestanden (Figur 82).

      Hydraulikvæskestanden er normal, når den befinder sig mellem de to mærker på målepinden.

      g435827
    7. Hvis væskestanden befinder sig under det nederste mærke på målepinden, skal du fylde den angivne hydraulikvæske i påfyldningsrøret (Figur 82), indtil du kan se, at væskestanden er mellem de to mærker på målepinden.

      Important: Fyld ikke hydrauliktanken med hydraulikvæske til over det øvre mærke på målepinden.

      g435828
    8. Skru målepindens påfyldningsdæksel på påfyldningsrøret.

      Note: Tilspænd ikke dækslet med en skruenøgle.

    9. Kontroller, om der er lækager på slanger og fittings.

    Udskiftning af hydraulikvæsken og -filteret

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 100 timer
  • Udskift hydraulikvæsken og -filteret.
  • For hver 400 timer
  • Udskift hydraulikvæsken og -filteret.
  • Hydraulikbeholderens kapacitet: ca. 6,7 l

    1. Parkér maskinen på en plan overflade.

    2. Sørg for, at tragtbeholderen er helt sænket og i plan position, og at klippeenheden er hævet.

    3. Udkobl kraftudtaget, aktiver parkeringsbremsen, sluk for motoren, og tag nøglen ud.

    4. Placer en bakke under hydraulikpumpen på højre side for at opsamle hydraulikvæsken.

    5. Fjern dækslet, og løsn hydraulikslangen på siden af hydraulikpumpen for at tømme hydrauliktanken. (Figur 84).

      g434467
    6. Fjern det forreste højre dæk.

    7. Udskift hydraulikfilteret som vist i Figur 85.

      g435853
    8. Fyld den angivne hydraulikvæske i påfyldningsrøret, indtil du kan se, at væskestanden er mellem de to mærker på målepinden (Figur 82).

      Important: Fyld ikke hydrauliktanken med hydraulikvæske til over det øvre mærke på målepinden.

    9. Monter det forreste højre dæk. Se Tilspænding af hjullåsemøtrikkerne

    10. Start motoren, drej rattet og aktiver skjoldløftecylinderne. Kontroller, om der er væskelækager. Lad motoren køre i ca. fem minutter, og sluk den derefter.

    11. Kontroller hydraulikvæskestanden efter to minutter. Se Kontrol af hydraulikvæskestanden.

    Vedligeholdelse af klippeenhederne

    Hævning og sænkning af klippeenheden til vedligeholdelsespositionen

    Important: Sørg for at afmontere græsslisken, inden du udfører denne procedure, da der ellers kan opstå skader.

    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, sænk klippeenheden, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Hæv tragten, og aktiver de magnetiske sikkerhedslåse. Se Fastgørelse af tragtbeholderen i hævet position.

    4. Løsn og afmonterer græsslisken. Se Rensning af græsslisken.

    5. Træk og drej de bageste låsestifter på begge sider af klippeenheden.

      g433014
    6. Sluk motoren, og tag nøglen ud.

    7. Løft operatørens platform opad, og indkobl låsehåndtaget (Figur 87).

    8. Hæv klippeenheden ved at trække op foran på klippeenheden, indtil den låser sig fast i positionen UP (op).

    9. Udfør nødvendig vedligeholdelse på klippeenheden.

    10. Mens du holder klippeenheden, skal du trække op i klippeenhedens låsehåndtag og sænke klippeenheden.

      g474739
    11. Bekræft og sørg for, at de bageste låsestifter er indkoblede (Figur 86).

    12. Flyt operatørens platform tilbage til driftspositionen.

    13. Løft operatørens platform, så låsehåndtaget automatisk frigøres, og sænk operatørens platform tilbage til driftspositionen.

    14. Før græsslisken ind, drej førersædet, og sænk tragtbeholderen.

    Serviceeftersyn af skæreknivene

    For at sikre en god klippekvalitet skal skæreknivene holdes skarpe. Det kan være praktisk at have en eller flere ekstra skæreknive ved hånden i forbindelse med slibning og udskiftning.

    Udskift skæreknivene, hvis de rammer et solidt objekt, er ude af balance eller bøjede. For at sikre den bedste ydeevne og opretholde sikker overensstemmelse med maskinen skal du kun bruge originale Toro-skæreknive. Det er ikke sikkert, at udskiftningsskæreknive, der er fremstillet af andre producenter end Toro, overholder sikkerhedsstandarderne.

    Skæreknivssikkerhed

    • Efterse jævnligt skærekniven for slid og skader.

    • Vær forsigtig, når du efterser skæreknivene. Pak skæreknivene ind, eller bær handsker, og vær forsigtig når du efterser skæreknivene. Du må kun udskifte eller slibe skæreknivene. De må aldrig rettes ud eller svejses.

    • På maskiner med flere skæreknive skal du udvise forsigtighed, da én skæreknivs rotation kan få andre skæreknive til at rotere.

    Før serviceeftersyn af skæreknivene

    Klargør klippeenheden til vedligeholdelse. Se Hævning og sænkning af klippeenheden til vedligeholdelsespositionen.

    Eftersyn af skæreknivene

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Eftersyn af skæreknivene.
    1. Hæv klippeenheden til vedligeholdelsespositionen.

    2. Efterse skærene (Figur 88 og Figur 89).

    3. Hvis skærene ikke er skarpe eller har hakker, skal du fjerne og slibe skærekniven.

    4. Efterse skæreknivene, især sejlområdet.

    5. Hvis en skærekniv er beskadiget eller slidt, eller hvis der er antydning af en revne i dette område, skal der straks monteres en ny skærekniv.

    Afmontering af skæreknivene

    Note: Da der er en venstre og en højre skærekniv, skal du være opmærksom på, hvordan skæreknivene er monteret.

    1. Hold på skæreknivenes ender med en klud eller en tyk handske.

    2. Fjern skæreknivsbolten, fjederskiven, den buede spændeskive og skærekniven fra spindelakslen (Figur 88).

      g432963

    Slibning og afbalancering af skæreknivene

    1. Anvend en fil eller et andet slibeværktøj til at hvæsse begge ender af skærekniven (Figur 89).

      Note: Bevar den oprindelige vinkel.

      Note: Skærekniven forbliver afbalanceret, hvis du fjerner den samme mængde materiale på begge skær.

      g435856
    2. Kontroller skæreknivens balance ved at placere den på en afbalanceringsenhed (Figur 90).

      Note: Hvis skærekniven forbliver i en vandret position, er skærekniven afbalanceret og klar til brug.

      Note: Hvis skærekniven ikke er afbalanceret, skal der slibes lidt mere metal af den tunge ende af skærekniven sejlområdet (Figur 90).

      g435857
    3. Gentag denne procedure, indtil skærekniven er afbalanceret.

    Montering af skæreknivene

    Note: Se den korrekte skæreknivsrotation og -montering i Figur 88.

    Note: Venstregevind anvendes ved montering af højre skærekniv

    1. Hold på skæreknivens ende med en klud eller en tyk handske.

    2. Monter skærekniven med den skæreknivsbolt, fjederskive og buede spændeskive, som du fjernede tidligere (Figur 88).

      Important: Sejlområdet af skærekniven skal pege opad mod indersiden af plæneklipperen for at sikre en god klipning.

    3. Tilspænd skæreknivsbolten med et moment på 53 Nm.

    Frakobling af drivakslen fra klippeenhedens gearkasse

    1. Drej kvartomdrejningsfastgørelsesanordningen, og åbn kardanledsdækslet på remskærmen (Figur 91).

      g435855
    2. Afmonter forenden af drivakslen fra klippeenhedens gearkasse ved at trykke på den fjederbelastede stift og derefter trække enden af drivakslen bagud (Figur 91).

    Montering af drivakslen på klippeenhedens gearkasse

    1. Ret noterne på drivakslens kardanled ind efter noterne i gearkassekoblingen.

    2. Tryk på den fjederbelastede pind, og skub derefter drivakslens ende fremad.

    3. Slip den fjederbelastede pind, og kontroller, at drivakslens kardanled er låst fast i klippeenhedens gearkasse. Se Figur 91.

    4. Luk kardanleddets dæksel, og fastgør det med fastgørelsesanordningen.

    Afmontering af klippeenheden

    1. Parker maskinen på en plan overflade.

    2. Udkobl kraftudtaget, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Før du sænker klippeenheden, skal du trække og dreje de bageste kædebolte på begge sider af klippeenheden (Figur 86).

    4. Sænk klippeenheden, og vip tragtbeholderen tilbage.

    5. Sluk for motoren, og tag nøglen ud.

    6. Vip sædet fremad.

    7. Fjern græsslisken. Se Rensning af græsslisken.

    8. Frakobl de elektriske stik på højre side af klippeenheden.

    9. Afmonter drivakslens kardanled fra klippeenhedens gearkasse. Se Frakobling af drivakslen fra klippeenhedens gearkasse.

    10. Afmonter de 2 splitter og 2 gaffelbolte, der fastgør løftearmene til hver side af klippeenheden (Figur 92).

      g435858
    11. Rul klippeenheden fremad og væk fra traktionsenheden.

    Montering af klippeenheden

    1. Parkér maskinen på en plan overflade.

    2. Vip tragtbeholderen tilbage, eller hæv tragtbeholderen, og monter den med magnetlåsene i den hævede position.

      Sluk motoren, og tag nøglen ud.

    3. Fjern græsslisken. Se Rensning af græsslisken.

    4. Rul klippeenheden bagud til traktionsenheden.

    5. Monter splitteren og gaffelbolten, så løftearmene fastgøres på hver side. Se Figur 92.

    6. Tilslut drivakslens kardanled fra klippeenhedens gearkasse. Se Montering af drivakslen på klippeenhedens gearkasse.

    7. Monter græsslisken. Se Rensning af græsslisken.

    8. Vip sædet bagud.

    9. Start motoren.

    10. Sænk tragten.

    11. Hæv klippeenheden.

    Afmontering af remskærmen

    1. Fjern de 2 bolte og spændeskiver på forsiden af dækslet (Figur 93).

    2. Fjern de 2 bolte og spændeskiver på bagsiden af dækslet (Figur 93).

    3. Fjern remskærmen fra klippeenheden.

    Montering af remskærm

    1. Monter skærmen over remmen Figur 93.

    2. Fastgør de 2 bolte og spændeskiver på forsiden af dækslet (Figur 93).

    3. Fastgør de 2 bolte og spændeskiver på bagsiden af dækslet (Figur 93).

      g433246

    Skift af olie i klippeenhedens gearkasse

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 50 timer
  • Skift af olie i klippeenhedens gearkasse.
  • For hver 300 timer
  • Skift af olie i klippeenhedens gearkasse.
  • Gearkassens oliespecifikation: PG2 og API GL4, GL5 eller MT1

    Gearkassens olieviskositet: LSX 75W90

    Gearkassens oliekapacitet: 0,25 l

    Klargøring til gearkasseolieskift

    1. Parkér maskinen på en plan overflade, udkobl kraftudtaget, og sænk klippeenheden.

    2. Aktiver parkeringsbremsen, sluk for motoren, og tag nøglen ud.

    3. Afmonter remskærmen. Se Afmontering af remskærmen.

    Fjernelse af gearkasseolien

    1. Fjern klippeenhedens gearkassestik (Figur 94).

      g436011
    2. Placer en drænbakke i nærheden af klippeenheden.

    3. Brug en hævert til at fjerne gearkasseolien fra gearkassen (Figur 95).

      g435481

    Påfyldning af gearkasseolien

    1. Fjern proppen fra klippeenhedens gearkasse (Figur 94).

    2. Brug en tragt til at påfylde den angivne gearkasseolie i gearkassen gennem prophullet (Figur 96).

      g436012
    3. Sæt proppen i klippeenhedens gearkasse (Figur 94).

    Nivellering af klippeenheden

    Klargøring til nivellering af klippeenheden

    1. Parkér maskinen på en flad, plan overflade.

    2. Sænk klippeenheden, og indstil klippeenhedens løftehåndtag til flydepositionen.

    3. Tjek, om der er bøjede eller beskadigede skæreknive. Se Eftersyn af skæreknivene.

      Note: Udskift bøjede eller beskadigede skæreknive og diske, før du nivellerer klippeenheden.

    4. Kontroller dæktrykket. Se Kontrol af lufttrykket i dækkene.

    Nivellering af klippeenheden fra for- til bagende

    1. Justér klippehøjden til positionen for 64 mm (Figur 97).

      g474738
    2. Sluk motoren, og tag nøglen ud.

    3. Mål afstanden mellem jorden og klippeenhedens forreste punkt (Figur 98).

      Noter den her:
    4. Mål afstanden mellem jorden og klippeenhedens bageste punkt (Figur 98).

      Noter den her:
      g435557
    5. Justér bagenden af klippeenheden ved at udføre følgende:

      1. Afmonter remskærmen. Se Afmontering af remskærmen.

      2. For at hæve maskinens forende til 64 mm skal du løsne kontramøtrikken og justere justeringsbolten. Se Figur 99.

        g435860
      3. For at hæve klippeenhedens bagside skal du løsne kontramøtrikkerne til forbindelsesstængerne på begge sider af klippeenheden (Figur 99 og Figur 100).

        g435865
      4. Drej forbindelsesstængerne, indtil klippeenhedens bageste punkt er 5 til 10 mm højere end klippeenhedens forreste punkt.

        Note: Sørg for, at justere begge forbindelsesstænger, så de har den samme længde.

    6. Stram forbindelsesstængernes kontramøtrikker (Figur 99).

    7. Kontroller klippeenhedens nivellering fra venstre til højre. Se Nivellering af klippeenheden fra venstre til højre.

    Nivellering af klippeenheden fra venstre til højre

    1. Justér klippehøjden til positionen for 64 mm (Figur 101).

      g474738
    2. Sluk motoren, og tag nøglen ud.

    3. Placer en af de yderste skæreknive i den yderste position (Figur 102).

      g435859
    4. Mål afstanden mellem jorden og skæreknivens yderste skær (Figur 102).

      Noter din opmåling her:
    5. Placer den yderste skærekniv på den anden side af klippeenheden i den yderste position (Figur 102).

    6. Mål afstanden mellem jorden og det yderste punkt på skæreknivens skær med en måleklods (Figur 102).

      Notér din opmåling her:
    7. Hvis forskellen mellem målingerne er større end 3,2 mm, skal du udføre følgende trin:

      1. Løsn styrehjulsbolten på den ene side (Figur 103).

        g436284
      2. Juster styrehjulsbolten i rillen, og spænd bolten (Figur 103).

        Note: Juster om nødvendigt det modsatte styrehjul.

    8. Mål det yderste punkt på skæreknivens skær (Figur 102).

    9. Gentag justeringen af styrehjulene, indtil forskellen mellem målingerne er 3,2 mm eller mindre.

    10. Monter remskærmen. Se Montering af remskærm.

    Justering af klippehøjdeviseren

    1. Mens plæneklipperens skæreknive flugter foran og bagtil, og forreste del af skæreknivene er justeret til 64 mm fra jorden, skal du kontrollere klippehøjdeindikatorens position.

    2. Tag plads i førersædet, og kig på klippehøjdeindikatorens viser (Figur 104).

      g474738
    3. Hvis klippehøjdeindikatorens viser ikke er ud for mærkningen for 64 mm, skal du udføre følgende trin:

      1. Løsn den kontramøtrik, der fastgør klippehøjdeleddet (Figur 105).

        g435868
      2. Drej forbindelsesleddet, så klippehøjdeindikatorens viser er ud for mærkningen for 64 mm set fra førersædet (Figur 104 og Figur 105).

      3. Stram kontramøtrikken (Figur 105).

    Udskiftning af klippeenhedens rem

    Afmontering af klippeenhedens rem

    1. Parkér maskinen på en plan overflade, udkobl kraftudtaget, og sænk klippeenheden.

    2. Aktiver parkeringsbremsen, sluk for motoren, og tag nøglen ud.

    3. Afmonter remskærmen. Se Afmontering af remskærmen.

    4. Fjern styrearmsfjederen fra klippeenhedens stolpe (Figur 106).

    5. Fjern remmen fra klippeenhedens remskiver.

    Montering af klippeenhedens rem

    1. Før den nye rem rundt om remskiverne som vist i Figur 106.

      g433222
    2. Monter styrearmsfjederen på klippeenhedens stolpe (Figur 106).

    3. Monter remskærmen. Se Montering af remskærm.

    Vedligeholdelse af tragtbeholderen

    Justering af tragtbeholderen til sliskeforseglingen

    Sørg for, at tragtbeholderen og sliskpakningen er korrekt forseglet, og at de ikke trykker forseglingen flad.

    1. Løsn de 4 bolte, der fastgør tragtbeholderens løftestøttere til rammen under tragtbeholderen (Figur 107).

      g435869
    2. Hvis du har brug for at få tragtbeholderens ønskede bevægelse, skal du løsne sikkerhedsmøtrikken øverst på den hydrauliske cylinderstang (Figur 108).

      g436325
    3. Skyd tanken fremad eller bagud, så tragtbeholderens åbning flugter med sliskeforseglingen (Figur 109).

      g435870
    4. Stram de 4 bolte (Figur 107).

    Justering af tragtbeholderens lås

    1. Efterse gabet mellem låsen og døren. Sørg for, at det er 2 mm bredt.

    2. Juster om nødvendigt låsen med låsebolten for at få det korrekte gab.

      Note: Brug om nødvendigt dørbolten til at ændre dørens automatiske åbningsvinkel.

      g436204

    Rengøring

    Note: Uhensigtsmæssige vaskeprocedurer kan have negativ indvirkning på lejernes levetid. Vask ikke maskinen, mens den stadig er varm, og undgå at sprøjte direkte på lejerne med højtryk eller store vandmængder.

    Rengøring under klippeenhedens remafskærmning

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Rengør under klippeenhedens remafskærmning.
    1. Udkobl kontakten til regulering af skæreknivene (kraftudtag), og aktiver parkeringsbremsen.

    2. Sluk motoren, tag nøglen ud, og vent, til alle bevægelige dele er standset, før du forlader betjeningspositionen.

    3. Sæt en luftdyse ind i mellemrummet mellem remskærmen og oversiden af klippeenheden. Brug trykluft til at fjerne ophobet græs under klippeenhedens remskærm.

    Rengøring under klippeenheden

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Rengør klippeenheden.
    1. Udkobl kontakten til regulering af skæreknivene (kraftudtag), og aktiver parkeringsbremsen.

    2. Sluk motoren, tag nøglen ud, og vent, til alle bevægelige dele er standset, før du forlader betjeningspositionen.

    3. Klargør klippeenheden til vedligeholdelse. Se Hævning og sænkning af klippeenheden til vedligeholdelsespositionen.

    4. Fjern eventuelt fastlejret græs eller snavs, og rengør i det nødvendige omfang.

    Rengøring af tragtens skærm

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Rengør tankens skærm.
    1. Åbn tragtdøren.

    2. Træk udløsningshåndtaget i bunden af tragtbeholderens skærm nedad (Figur 111).

      g217355
    3. Fjern tragtbeholderens skærm, og rengør den (Figur 112).

      g215931
    4. Monter tragtbeholderens skærm.

    Bortskaffelse af affald

    Motorolie, batterier, hydraulikvæske og motorkølervæske forurener miljøet. Bortskaf dem i henhold til den lokale gældende lovgivning.

    Opbevaring

    Sikkerhed i forbindelse med opbevaring

    • Sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, til al bevægelse er ophørt, før du forlader førersædet. Lad maskinen køle af, inden du justerer, efterser, rengør eller stiller den til opbevaring.

    • Opbevar ikke maskinen eller brændstofbeholdere, hvor der er åben ild, gnister eller vågeblus som f.eks. på en vandvarmer eller andre apparater.

    Opbevaring af batteriet

    • Udfør service på batteriet og kablerne som beskrevet herunder:

      1. Fjern batteriklemmerne fra batteripolerne. Se Afmontering af batteriet.

      2. Rengør batteriet, klemmerne og polerne med en stålbørste og en opløsning med tvekulsurt natron.

      3. For at forebygge korrosion skal batteriets poler og kabelforbindelserne smøres med Grafo 112X-fedt (Toro delnr. 505-47) eller vaseline.

      4. Hvis maskinen skal tages ud af drift i mere end 30 dage, skal du fjerne batteriet og oplade det helt.

        Note: Genoplad langsomt batteriet efter hver 60 dage i 24 timer for at forhindre blysulfatering af batteriet.

    • Opbevar batteriet på dets rette plads på maskinen.

    • Lad kablerne være frakoblede, hvis batteriet opbevares i maskinen.

    • Opbevar batteriet et køligt sted for at undgå hurtig afladning af batteriet.

    • Sørg for, at batteriet er helt opladet, så det ikke fryser til. Elektrolyttens specifikke vægtfylde i et fuldt opladet batteri er mellem 1,265 og 1,299.

    Klargøring af maskinen

    Important: Brug ikke brakvand eller genanvendt vand til at rengøre maskinen.

    1. Rengør maskinen, klippeenheden og motoren grundigt, og vær specielt opmærksom på følgende områder:

      • Køler og kølergitter

      • Under klippeenheden

      • Under remskærmene

      • Kraftudtagsakslen

      • Alle smørenipler og drejepunkter

      • Fjern ratstammens bageste adgangspanel, og rengør indersiden

      • Under sædepladen og den øverste del af transmissionen

    2. Kontroller og juster luftrykket i dækkene. Se Kontrol af lufttrykket i dækkene

    3. Afmonter, slib og afbalancer plæneklipperens skæreknive.

    4. Kontroller, om der er løse fastgørelsesanordninger, og stram dem om nødvendigt.

    5. Smør alle smørenipler og påfør olie på drejepunkter og transmissionens omløbsventilpinde. Tør overskydende smøremiddel af.

    6. Slib let med sandpapir, og påfør pletreparationslak på områder med ridser, skrammer eller rust. Reparer eventuelle buler i metalkarrosseriet.

    Klargøring af motoren

    1. Skift motorolie og oliefilter. Se Udskiftning af motorolie og filter.

    2. Start motoren, og lad den gå i tomgang i 2 minutter.

    3. Sluk derefter motoren.

    4. Tøm brændstoftanken, brændstofslangerne, pumpen, filteret og vandudskilleren for brændstof.

    5. Skyl brændstoftanken med rent dieselbrændstof, og tilslut alle slanger.

    6. Rengør og efterse luftfilterenheden grundigt. Se Eftersyn af luftfilteret.

    7. Forsegl luftfilterindtaget og udstødningsåbningen med vejrbestandig tape.

    8. Fastgør alle brændstofsystemets fittinger.

    9. Kontroller frostvæskens beskyttelsesniveau af kølesystemet, og juster koncentrationen af kølevæsken efter behov til den forventede minimumstemperatur i dit område.

    10. Kontroller oliepåfyldningsdækslet og brændstofdækslet for at sikre, at de sidder forsvarligt fast.

    Fejlfinding

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Tændingskontakten er i positionen On (til), men instrumentpanelets indikatorlys tændes ikke.
    1. Der er ingen strøm fra batteriet.
    2. Batteriets elektrolytstand er lav.
    3. Batteriet er fladt.
    4. Der er en dårlig sikring.
    1. Kontroller ledningernes forbindelse.
    2. Kontrol af batteriets elektrolytstand.
    3. Oplad batteriet.
    4. Udskift sikringen.
    Indikatorlysene på instrumentpanelet lyser, når tændingskontakten er i positionen On (til), men startmotoren tørner ikke.
    1. Der kommer ikke tilstrækkelig strøm fra batteriet.
    2. Traktionspedalen befinder sig ikke i positionen Neutral.
    3. Du sidder ikke i førersædet.
    4. Kraftudtaget er indkoblet.
    1. Oplad batteriet.
    2. Sæt traktionspedalen i positionen Neutral.
    3. Sæt dig i førersædet.
    4. Udkobl kraftudtaget.
    Motoren starter kun rykvist, eller motoren kører uregelmæssigt.
    1. Luftfilteret er i dårlig stand.
    2. Der er bundfald eller snavs i brændstoffet.
    1. Rens eller udskift luftfilteret.
    2. Efterse brændstoffilteret, og udskift det om nødvendigt.
    Startmotoren tørner, men motoren starter ikke.
    1. Brændstoffet strømmer ikke igennem systemet.
    2. Brændstoffet strømmer ikke igennem systemet.
    3. Brændstoffet strømmer ikke igennem systemet.
    4. Gløderørene er ikke tilstrækkeligt varme, når motoren er kold.
    5. Gløderørene er ikke tilstrækkeligt varme, når motoren er kold.
    1. Kontroller niveauet i brændstoftanken.
    2. Efterse et brændstoffilter, og udskift det om nødvendigt.
    3. Sørg for, at udluftningsventilen på brændstofdækslet ikke er blokeret.
    4. Vent til indikatoren for gløderør skifter til positionen Off (fra).
    5. Sluk for motoren, og drej nøglen til positionen On/Preheat (til/forvarm) for at udføre endnu en glødecyklus.
    Motoren slukker, mens kraftudtaget er stadig indkoblet.
    1. Kraftudtaget er defekt.
    2. Operatøren forlader sædet.
    3. Kraftudtaget er defekt.
    4. Parkeringsbremsen er aktiveret, og traktionspedalen er trådt ned.
    1. Efterse kraftudtagskontaktens funktion.
    2. Sæt dig i førersædet.
    3. Luk og sænk tragtbeholderen.
    4. Deaktiver parkeringsbremsen.
    Klipningen er ujævn, og opsamlingssystemet er utilstrækkeligt.
    1. Klippeenheden er ikke parallel med jorden.
    2. Klippeenheden er ikke parallel med jorden.
    3. Skæreknivenes ydeevne er dårlig.
    4. Skæreknivenes ydeevne er dårlig.
    5. Skæreknivenes ydeevne er dårlig.
    6. Du kører for hurtigt i forhold til græssets højde og tilstand.
    7. Slisken er blokeret.
    8. Slisken er blokeret.
    9. Slisken er blokeret.
    1. Sørg for, at dækkene er pumpet korrekt op.
    2. Juster klippeenheden for at sikre, at den er parallel med jorden.
    3. Sørg for, at skæreknivene er korrekt monteret.
    4. Slib eller udskift skæreknivene.
    5. Juster kraftudtagsremmens stramning.
    6. Sænk kørehastigheden.
    7. Rengør slisken.
    8. Sørg for, at den maksimale motorhastighed er 3.000 o/min.
    9. Rengør græsopsamlerens gitter.
    Maskinen vibrerer under betjening.
    1. Skæreknivene er ude af balance.
    2. Der er løse bolte.
    1. Afbalancer skæreknivene, eller udskift dem, hvis de er beskadiget.
    2. Stram skæreknivsboltene, motorboltene og rammeskruerne, hvis de er løse.
    Advarselslampen for motorolie lyser.
    1. Olietrykket i motoren er utilstrækkeligt.
    2. Olietrykket i motoren er utilstrækkeligt.
    1. Kontroller motoroliestanden, og påfyld om nødvendigt.
    2. Udskift motorolien og motoroliefilteret.
    Klippeenheden kører ikke, når kontakten til kraftudtaget er indkoblet.
    1. Føreren sidder ikke i sædet.
    2. Tragten er ikke i helt sænket position.
    1. Sæt dig i førersædet.
    2. Sænk tragten helt.