Johdanto

Tämä kone on ajettava vaakatasoleikkuri, joka on tarkoitettu ammattimaiseen kaupalliseen käyttöön. Se on tarkoitettu pääasiassa puistojen, urheilukenttien ja kaupallisten kiinteistöjen viheralueiden ylläpitoon. Tuotteen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta oppisit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Käy osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja käyttökoulutukseen liittyviä materiaaleja, tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai haluat rekisteröidä tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteen malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Kuva 1 näyttää laitteen malli ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Skannaa sarjanumerokilvessä (jos varusteena) oleva QR-koodi mobiililaitteella, niin saat tuotetietoja sekä takuu- ja varaosatietoja.

g430134

Tämä tuote on asianmukaisten eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on erillisessä tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Vaara

KALIFORNIA

Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Tämän tuotteen virtajohto sisältää lyijyä, joka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttaa synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa. Pese kädet, kun olet käsitellyt näitä osia.

Akun liitännät, navat ja niihin liittyvät lisävarusteet sisältävät lyijyä ja lyijy-yhdisteitä, joiden tiedetään aiheuttavan syöpää ja haittaavan lisääntymistä. Pese kädet, kun olet käsitellyt näitä osia.

Tämän tuotteen käyttäminen voi altistaa kemikaaleille, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Turvaohjeet

Koneen yleiset turvallisuusvaroitukset

Graphic VAROITUS: Tutustu kaikkiin tämän koneen mukana toimitettuihin turvallisuusvaroituksiin, ohjeisiin, teknisiin tietoihin ja kuviin.

Varoitusten ja ohjeiden laiminlyönti saattaa johtaa sähköiskuun, tulipaloon ja/tai vakavaan loukkaantumiseen.

Varoituksissa ”koneella” tarkoitetaan hankkimaasi verkkovirralla toimivaa (johdollista) konetta tai akkukäyttöistä (johdotonta) konetta.

  1. Työskentelyalueen turvallisuus

    1. Pidä työskentelyalue siistinä ja hyvin valaistuna.Onnettomuuksia sattuu helposti sotkuisilla tai pimeillä alueilla.

    2. Älä käytä konetta räjähdysvaarallisissa tiloissa, kuten syttyvien nesteiden, kaasujen tai pölyn läheisyydessä.Koneen käytöstä syntyy kipinöitä, jotka voivat sytyttää pölyn tai kaasun.

    3. Pidä lapset ja sivulliset etäällä koneen käytön aikana.Häiriötekijät voivat johtaa laitteen hallinnan menettämiseen.

  2. Sähköturvallisuus

    1. Koneen pistotulppien on sovittava pistorasiaan. Älä koskaan muokkaa pistotulppaa mitenkään. Älä käytä mitään sovitintulppaa maadoitetun koneen kanssa.Muuttamattomat pistotulpat ja niihin sopivat pistorasiat vähentävät sähköiskuvaaraa.

    2. Vältä kehon kosketusta maadoitettuihin pintoihin, kuten putkiin, lämpöpattereihin, liesiin ja jääkaappeihin.Sähköiskuvaara kasvaa, jos kehosi on maadoitettu.

    3. Älä altista konetta sateelle tai kosteille olosuhteille.Koneeseen pääsevä vesi lisää sähköiskuvaaraa.

    4. Virtajohtoa on käsiteltävä varovasti. Älä koskaan käytä johtoa koneen kantamiseen, vetämiseen tai irrottamiseen pistorasiasta. Pidä johto loitolla kuumuudesta, öljystä, terävistä reunoista tai liikkuvista osista.Vaurioituneet tai sotkeutuneet johdot lisäävät sähköiskuvaaraa.

    5. Kun käytät konetta ulkona, käytä ulkokäyttöön sopivaa jatkojohtoa.Ulkokäyttöön soveltuvan johdon käyttö vähentää sähköiskuvaaraa.

    6. Jos koneen käyttöä kosteassa paikassa ei voida välttää, suojaa syöttö vikavirtasuojalla (RCD).RCD:n käyttö vähentää sähköiskuvaaraa.

  3. Henkilöturvallisuus

    1. Pysy valppaana, katso, mitä olet tekemässä, ja käytä maalaisjärkeä koneen käytössä. Älä käytä konetta väsyneenä tai huumaavien aineiden, alkoholin tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena.Keskittymisen herpaantuminen konetta käytettäessä voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen.

    2. Käytä henkilönsuojaimia. Käytä aina silmäsuojaimia.Suojavarusteita, kuten pölynsuojanaamaria, luistamattomia turvajalkineita ja kuulosuojaimia, on käytettävä tilanteen mukaan, jotta henkilövahinkojen vaara pienenee.

    3. Estä tahaton käynnistys. Varmista, että virtakytkin on Pois-asennossa, ennen kuin kone kytketään virtalähteeseen ja/tai akkuyksikköön.Onnettomuuksia voi sattua, jos virtalähde kytketään koneeseen virtakytkimen ollessa Käynnissä-asennossa.

    4. Irrota kaikenlaiset kiintoavaimet ennen koneen käynnistämistä.Koneen pyörivässä osassa kiinni oleva kiintoavain voi aiheuttaa loukkaantumisen.

    5. Älä kurota liikaa. Pysy aina tukevassa ja tasapainoisessa asennossa.Tämä parantaa koneen hallintaa yllättävissä tilanteissa.

    6. Pukeudu asianmukaisesti. Älä käytä löysiä vaatteita tai riippuvia koruja. Pidä hiukset ja vaatteet etäällä liikkuvista osista.Löysät vaatteet, riippuvat korut tai pitkät hiukset voivat jäädä kiinni liikkuviin osiin.

    7. Jos pölynpoisto- ja keräystoimintojen kytkentää varten on laitteita, varmista, että ne on kytketty ja että niitä käytetään asianmukaisesti.Pölyn keräys voi ehkäistä pölystä johtuvia vaaratilanteita.

    8. Älä ole varomaton, vaikka kone olisi tuttu toistuvan käytön vuoksi. Noudata aina koneen turvallisuusperiaatteita.Huolimattomuus voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen sekunnin murto-osassa.

  4. Koneen käyttö ja kunnossapito

    1. Älä käytä konetta väkisin. Käytä tarkoitukseen sopivaa konetta.Sopiva kone tekee työn paremmin ja turvallisemmin sillä käyttönopeudella, jolle se on suunniteltu.

    2. Älä käytä konetta, jos virtakytkin ei kytke sitä päälle ja pois.Koneet, joiden virtakytkin ei toimi oikein, ovat vaarallisia, ja ne täytyy korjata.

    3. Irrota koneen virtajohto pistorasiasta ja/tai irrota akku (jos se on irrotettavissa) koneesta ennen säätöjen tekemistä, tarvikkeiden vaihtamista tai koneen varastoimista.Tällaiset ennaltaehkäisevät toimet vähentävät koneen vahinkokäynnistyksen riskiä.

    4. Kun konetta ei käytetä, säilytä sitä lasten ulottumattomissa. Älä anna konetta sellaisten henkilöiden käyttöön, jotka eivät tunne konetta tai näitä ohjeita.Kone on vaarallinen kouluttamattomien henkilöiden käsissä.

    5. Huolla konetta ja lisävarusteita. Tarkista, että liikkuvia osia ei ole kohdistettu väärin ja etteivät ne ole jumittuneet ja että osat ovat ehjiä. Tarkista myös kaikki muut seikat, jotka voivat vaikuttaa koneen toimintaan. Jos kone on vaurioitunut, se on korjattava ennen käyttöä.Monet onnettomuudet johtuvat koneesta, jota ei ole pidetty kunnossa.

    6. Pidä leikkuutyökalut terävinä ja puhtaina.Kunnossa pidetyt leikkuutyökalut, joiden leikkuusärmä on terävä, jumiutuvat harvemmin ja ovat helpompia hallita.

    7. Käytä konetta, lisävarusteita, työkaluosia jne. näiden ohjeiden mukaan ja huomioi työskentelyolosuhteet ja suoritettavan työn tyyppi.Koneen käyttö muihin kuin sille tarkoitettuihin töihin voi johtaa vaaratilanteisiin.

    8. Pidä kahvat ja tarttumapinnat kuivina, puhtaina, öljyttöminä ja rasvattomina.Konetta ei voi käsitellä ja hallita turvallisesti odottamattomissa tilanteissa, jos sen kahvat ja tarttumapinnat ovat liukkaat.

  5. Akkukäyttöisen koneen käyttö ja kunnossapito

    1. Lataa vain valmistajan ilmoittamalla laturilla.Tietylle akkuyksikölle suunniteltu laturi voi aiheuttaa tulipalon vaaran, jos sitä käytetään jonkin toisen akkuyksikön kanssa.

    2. Käytä konetta vain sille tarkoitettujen akkujen kanssa.Muiden akkujen käyttö voi aiheuttaa loukkaantumisen tai tulipalon vaaran.

    3. Kun akkuyksikkö ei ole käytössä, pidä se loitolla metalliesineistä, kuten paperiliittimistä, kolikoista, avaimista, nauloista, ruuveista tai muista pienistä metalliesineistä, jotka voivat johtaa sähköä akun napojen välillä.Oikosulku akun napojen välillä voi aiheuttaa palovammoja tai tulipalon.

    4. Jos akkua käsitellään väärin, siitä voi vuotaa nestettä. Vältä kosketusta. Jos vahingossa kosket akkunesteeseen, huuhtele vedellä. Jos nestettä joutuu silmiin, hakeudu lääkärihoitoon.Akusta vuotava neste voi aiheuttaa ärsytystä tai palovammoja.

    5. Älä käytä vaurioitunutta tai muokattua akkuyksikköä tai konetta.Vaurioituneet tai muokatut akut voivat toimia arvaamattomasti ja aiheuttaa tulipalon, räjähdyksen tai loukkaantumisvaaran.

    6. Älä altista akkuyksikköä tai konetta tulelle tai liian kuumalle lämpötilalle.Altistuminen tulelle tai yli 130 °C:n lämpötilalle voi aiheuttaa räjähdyksen.

    7. Noudata kaikkia latausohjeita äläkä lataa akkuyksikköä tai konetta lämpötiloissa, jotka ovat ohjeissa määritetyn lämpötila-alueen ulkopuolella.Lataus väärin tai määritetyn lämpötila-alueen ulkopuolella voi vaurioittaa akkua ja lisätä tulipalovaaraa.

  6. Huolto

    1. Huollata kone koulutetulla henkilöllä käyttäen vain alkuperäistä vastaavia varaosia.Näin varmistat, että kone pysyy turvallisena.

    2. Älä koskaan huolla vaurioitunutta akkuyksikköä.Vain valmistaja tai valtuutettu huoltoliike saa huoltaa akkuyksiköitä.

Muut turvallisuustiedot

Varoitusmerkintä

Tässä oppaassa ja koneessa käytettävä varoitusmerkintä (Kuva 2) huomauttaa tärkeistä turvallisuuteen liittyvistä tiedoista, joita on noudatettava onnettomuuksien estämiseksi.

g000502

Varoitusmerkintä sijaitsee vaarallisista toimista tai tilanteista varoittavien tietojen yläpuolella, ja sitä seuraa sana VAARA, VAROITUS tai HUOMIO.

VAARA ilmaisee välittömän vaaratilanteen, joka johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen, jos sitä ei vältetä.

VAROITUS ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen, jos sitä ei vältetä.

HUOMIO ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka saattaa johtaa vähäiseen tai kohtalaiseen loukkaantumiseen, jos sitä ei vältetä.

Lisäksi tässä käyttöoppaassa käytetään kahta seuraavaa termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Yleinen turvallisuus

Tämä tuote voi katkaista jalan tai käden sekä singota esineitä. Noudata aina kaikkia turvallisuusohjeita, jotta vakavilta loukkaantumisilta vältytään.

  • Älä käytä konetta ilman paikallaan olevia ja asianmukaisesti toimivia suojuksia ja muita suojalaitteita.

  • Pidä kädet ja jalat etäällä pyörivistä osista. Pysy etäällä heittoaukosta.

  • Älä anna lasten käyttää konetta.

  • Sammuta kone, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

Käyttöturvallisuus

  • Omistaja vastaa käyttäjien koulutuksesta.

  • Tutustu laitteen turvallisen käytön ohjeisiin, ohjauslaitteisiin ja turvamerkintöihin.

  • Tämä tuote luo sähkömagneettisen kentän. Jos käytät implantoitavaa elektronista lääkinnällistä laitetta, ota yhteys terveydenhuollon ammattilaiseen ennen tämän tuotteen käyttöä.

  • Sammuta kone, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Käännä akun virrankatkaisin POIS-asentoon ja anna koneen jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

  • Selvitä, miten kone voidaan pysäyttää ja sammuttaa nopeasti.

  • Tarkista, että käyttäjän pitokytkimet, turvakytkimet ja suojukset ovat paikoillaan ja toimivat oikein. Älä käytä konetta, mikäli ne eivät toimi kunnolla.

  • Tarkasta aina ennen liikkumista, että terät, teräpultit ja leikkuujärjestelmät ovat hyvässä käyttökunnossa. Vaihda kuluneet tai vaurioituneet terät ja pultit sarjoissa, jotta tasapaino säilyisi.

  • Tarkasta koneen käyttöalue ja poista siltä kaikki esineet, joita kone voi singota.

  • Omistaja ja käyttäjä voivat estää loukkaantumisia tai omaisuusvahinkoja aiheuttavat tapaturmat ja ovat siksi vastuussa niistä.

  • Pukeudu asianmukaisesti. Käytä silmäsuojaimia, pitkiä housuja, tukevia liukastumisen estäviä kenkiä ja kuulosuojaimia. Sido pitkät hiukset. Älä käytä löysiä vaatteita tai riippuvia koruja.

  • Varmista ennen koneen käynnistämistä, että kaikki käytöt ovat vapaalla. Käynnistä kone ollessasi käyttäjän paikalla.

  • Älä kuljeta koneessa matkustajia.

  • Käytä konetta vain, kun näkyvyys on hyvä, jotta vältät kuopat ja piilevät vaarat.

  • Vältä märän ruohon leikkuuta. Heikentynyt pito voi aiheuttaa koneen luisumisen.

  • Pidä kädet ja jalat etäällä pyörivistä osista. Pysy etäällä heittoaukosta.

  • Varmista ennen peruuttamista, että reitti on vapaa, katsomalla taakse ja alas.

  • Ole varovainen lähestyessäsi kulmia, joissa on huono näkyvyys, pensaita, puita tai muita näköesteitä.

  • Pysäytä terät, jos et leikkaa ruohoa.

  • Jos kone osuu esteeseen tai tärisee epätavallisesti, pysäytä kone, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin tarkastat lisälaitteen. Käännä akun virrankatkaisin POIS-asentoon ja suorita tarvittavat korjaukset ennen koneen käytön jatkamista.

  • Hidasta ja ole varovainen kääntyessäsi koneella ja ylittäessäsi teitä ja jalkakäytäviä. Anna muille aina etuajo-oikeus.

  • Kytke leikkuuyksikön käyttö pois, sammuta kone, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liike on pysähtynyt, ennen kuin säädät leikkuukorkeutta (ellei sitä voi säätää käyttäjän paikalta).

  • Älä jätä käynnissä olevaa konetta ilman valvontaa.

  • Suorita seuraavat toimenpiteet ennen käyttäjän paikalta poistumista:

    • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    • Tarkista, että seisontajarru on kytkettynä.

    • Vapauta voimanulosotto ja laske lisälaitteet alas.

    • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

  • Älä käytä konetta ukonilman aikana.

  • Älä käytä konetta hinaukseen.

  • Käytä vain Toron hyväksymiä lisävarusteita, lisälaitteita ja varaosia.

  • Kaatumissuojausjärjestelmä on keskeinen ja tehokas turvalaite.

  • Älä irrota mitään kaatumissuojausjärjestelmän osia koneesta.

  • Varmista, että turvavyö on kiinnitetty koneeseen.

  • Vedä turvavyön hihna vatsasi yli ja kiinnitä vyö istuimen toisella puolella olevaan solkeen.

  • Kun haluat irrottaa turvavyön, pitele siitä kiinni, vapauta se painamalla soljen painiketta ja ohjaa se automaattiseen sisäänvetoaukkoon. Varmista, että turvavyö on nopeasti avattavissa hätätilanteessa.

  • Tarkista vapaa alikulkukorkeus ja varo osumasta esteisiin.

  • Pidä kaatumissuojausjärjestelmä turvallisessa käyttökunnossa tarkistamalla se vaurioiden varalta säännöllisesti ja pitämällä kaikki kiinnittimet tiukalla.

  • Vaihda vaurioituneet kaatumissuojausjärjestelmän osat. Älä korjaa tai muuta niitä.

  • Toron asentama ohjaamo toimii turvakaarena.

  • Käytä aina turvavyötä.

  • Taittuva turvakaari on pidettävä nostettuna ja lukitussa asennossa ja turvavyötä on käytettävä koneen käytön aikana, kun turvakaari on yläasennossa.

  • Laske taittuva turvakaari väliaikaisesti vain silloin, kun se on välttämätöntä. Älä käytä turvavyötä, kun turvakaari on alhaalla.

  • Huomaa, että kaatumissuojausta ei ole, kun taittuva turvakaari on alhaalla.

  • Tutki leikattava alue, äläkä koskaan taita taittuvaa turvakaarta alas alueilla, joilla on rinteitä, pudotuksia tai vettä.

  • Rinteissä on huomattava koneen hallinnan menettämisen ja kaatumisen vaara. Tällaiset onnettomuudet voivat aiheuttaa vakavan tapaturman tai kuoleman. Käyttäjä on vastuussa turvallisesta käytöstä rinteissä. Koneen käyttö rinteissä edellyttää erityistä huolellisuutta.

  • Käyttäjän on arvioitava leikkuupaikan olosuhteet ja tarkastettava käyttöpaikka ja määritettävä niiden perusteella, onko rinne turvallinen koneen käyttöön. Tämä tarkastus on tehtävä huolellisesti ja harkiten.

  • Kun käytät konetta rinteissä, tarkista alla olevat ohjeet ja määritä, voidaanko konetta käyttää kyseisellä paikalla ja kyseisissä olosuhteissa. Maaston muutokset voivat vaikuttaa koneen käyttöön rinteissä.

  • Vältä koneen käynnistämistä, pysäyttämistä tai kääntämistä rinteissä. Vältä nopeuden tai suunnan äkillistä muuttamista. Käänny hitaasti ja vähän kerrallaan.

  • Älä käytä konetta olosuhteissa, joissa pito, ohjaus tai vakaus ovat kyseenalaisia.

  • Poista tai merkitse esteet, kuten ojat, kuopat, urat, töyssyt, kivet tai muut piilevät vaarat. Korkea ruoho voi peittää esteet. Maaston epätasaisuudet voivat kaataa koneen.

  • Huomaa, että koneen käyttö märässä ruohossa, poikittain rinteissä tai alamäessä saattaa johtaa koneen pidon menettämiseen. Pidon menetys vetopyörissä saattaa aiheuttaa luisumisen ja jarrujen ja ohjauksen hallinnan menetyksen.

  • Käytä konetta erityisen varovasti pudotusten, ojien, vallien, vesiesteiden tai muiden vaarojen lähellä. Kone voi kaatua yllättäen, jos pyörä menee reunan yli tai jos reuna sortuu. Määritä suoja-alue koneen ja mahdollisen vaaran välille.

  • Tunnista vaarat rinteen juurella. Jos vaaroja on, leikkaa rinne kävellen ohjattavalla ruohonleikkurilla.

  • Jos mahdollista, pidä leikkuuyksiköt laskettuina alas rinteissä käytön aikana. Leikkuuyksiköiden nostaminen rinteissä käytön aikana voi heikentää koneen vakautta.

  • Ole erittäin varovainen käyttäessäsi ruohonkeräysjärjestelmiä tai muita lisälaitteita. Ne voivat vaikuttaa koneen vakauteen ja aiheuttaa hallinnan menetyksen.

  • Sammuta kone, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

  • Ehkäise tulipalovaaraa poistamalla ruoho ja roskat leikkuuyksiköistä.

  • Jos leikkuuyksiköt ovat kuljetusasennossa, käytä mekaanista varmistuslukkoa (jos saatavilla), ennen kuin jätät koneen ilman valvontaa.

  • Anna moottorin jäähtyä ennen koneen varastointia suljettuun tilaan.

  • Irrota avain ennen koneen varastoimista tai kuljetusta.

  • Älä säilytä konetta tilassa, jossa on avotulta, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

  • Huolla ja puhdista turvavyöt tarpeen mukaan.

Akun ja laturin turvallisuus

Yleistä

VAROITUS: Tulipalo- ja sähköiskuvaara – akuissa ei ole käyttäjän huollettavia osia.

  • Tarkista maassasi käytettävä jännite ennen laturin käyttöä.

  • Älä lataa konetta märässä ympäristössä. Se on suojattava sateelta ja lumelta.

  • Muun kuin Toron suositteleman tai myymän lisälaitteen käyttö voi aiheuttaa tapaturman, palovaaran tai sähköiskun.

  • Akun räjähdysvaaraa voi vähentää noudattamalla näitä ohjeita ja akkulaturin läheisyydessä käytettävien laitteiden ohjeita.

  • Yliladatut akut voivat muodostaa räjähdysherkkiä kaasuja.

  • Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään akun huoltamista tai vaihtamista varten.

Koulutus

  • Älä anna lasten tai kouluttamattomien henkilöiden käyttää tai huoltaa laturia. Paikalliset säännökset saattavat asettaa rajoituksia käyttäjän iälle. Omistaja vastaa käyttäjien ja mekaanikkojen koulutuksesta.

  • Perehdy kaikkiin laturissa ja käyttöoppaassa oleviin ohjeisiin ennen laturin käyttöä ja noudata niitä. Varmista, että osaat käyttää laturia asianmukaisesti.

Valmistelut

  • Pidä sivulliset ja lapset loitolla latauksen aikana.

  • Käytä laturia vain tässä käyttöoppaassa määritetyllä jännitealueella ja käytä vain Toron hyväksymää virtajohtoa.

  • Oikean laturin ja virtajohdon voi hankkia valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

Käyttö

  • Älä lataa jäätynyttä akkua.

  • Virtajohtoa on käsiteltävä varovasti. Älä irrota laturia pistorasiasta vetämällä virtajohdosta. Säilytä johto suojassa kuumuudelta, öljyltä ja teräviltä kulmilta.

  • Kytke laturi suoraan maadoitettuun pistorasiaan. Laturia ei saa kytkeä maadoittamattomaan pistorasiaan, vaikka käytettäisiin maadoitettua sovitinta.

  • Älä muuta laitteen mukana toimitettua virtajohtoa tai pistotulppaa.

  • Poista metalliesineet, kuten sormukset, rannekkeet, kaulakorut ja kellot litium-ioniakun parissa työskentelyn aikana. Litium-ioniakun muodostama virta voi aiheuttaa vakavan palovamman.

  • Käytä jatkojohtoa, joka kestää tässä käyttöoppaassa mainitun latauksen ampeeriluvun. Jos lataat ulkona, käytä ulkokäyttöön tarkoitettua jatkojohtoa.

  • Jos virtalähteen johto vaurioituu, kun se on kytketty pistorasiaan, irrota johto pistorasiasta ja hanki uusi johto valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

  • Irrota laturi pistorasiasta, kun laturia ei käytetä, ennen kuin laturia siirretään ja ennen kuin laturi huolletaan.

Kunnossapito ja varastointi

  • Älä pura laturia.

  • Toimita laturi valtuutetulle Toro-jälleenmyyjälle huoltoa ja korjausta varten.

  • Vähennä sähköiskuvaaraa irrottamalla virtajohto pistorasiasta ennen huoltoa tai puhdistusta.

  • Pidä turva- ja käyttöohjemerkinnät hyvässä kunnossa ja vaihda ne tarvittaessa.

  • Älä käytä laturia, jos johto tai pistotulppa on vaurioitunut. Hanki uusi johto valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

  • Jos laturi on vaurioitunut, älä käytä sitä. Toimita se valtuutetulle Toro-jälleenmyyjälle.

Turvallisuus huollon aikana

  • Suorita seuraavat toimenpiteet ennen käyttäjän paikalta poistumista:

    • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    • Tarkista, että seisontajarru on kytkettynä.

    • Vapauta voimanulosotto ja laske lisälaitteet alas.

    • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

  • Jos jätät avaimen virtalukkoon, joku voi vahingossa käynnistää koneen ja vahingoittaa vakavasti lähellä olijoita. Irrota avain virtalukosta ennen huoltoa.

  • Anna koneen osien jäähtyä ennen huollon suorittamista.

  • Jos leikkuuyksiköt ovat kuljetusasennossa, käytä mekaanista varmistuslukkoa (jos varusteena), ennen kuin jätät koneen ilman valvontaa.

  • Jos mahdollista, älä huolla konetta sen ollessa käynnissä. Pysy etäällä liikkuvista osista.

  • Tue kone pukeilla, kun työskentelet koneen alla.

  • Käytä eristettyjä työkaluja aina, kun huollat sähköjärjestelmän suurjänniteosia.

  • Vapauta paine varovasti osista, joihin on varastoitunut energiaa.

  • Pidä kaikki koneen osat hyvässä kunnossa ja kaikkien laitteiden kiinnitykset ja erityisesti terien kiinnikkeet tiukalla.

  • Vaihda kaikki kuluneet tai vaurioituneet tarrat.

  • Käytä vain Toro-alkuperäisvaraosia, jotta kone toimii turvallisesti ja parhaalla mahdollisella tavalla. Muiden valmistajien varaosat voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

  • Älä anna lasten tai kouluttamattomien henkilöiden huoltaa laitetta. Omistaja vastaa mekaanikkojen koulutuksesta.

  • Jos nestettä pääsee ihon alle, hakeudu välittömästi lääkäriin. Lääkärin on poistettava neste kirurgisesti muutaman tunnin sisällä.

  • Varmista, että kaikki hydrauliletkut ja -putket ovat hyvässä kunnossa ja että kaikki hydrauliputkien liitokset ja kiinnitykset ovat tiukalla, ennen kuin lisäät hydraulijärjestelmän painetta.

  • Pidä keho ja kädet kaukana vuotavista rei’istä ja suuttimista, joista suihkuaa korkeapaineista hydraulinestettä.

  • Etsi hydraulinestevuotoja pahvin tai paperin avulla.

  • Poista paine varovasti hydraulijärjestelmästä, ennen kuin huollat järjestelmää.

  • Varmista huolletun koneen asianmukainen toiminta testaamalla sitä avoimella alueella poissa sivullisten läheltä.

Turvallisuus varastoinnin aikana

  • Varmista, että seisontajarru on kytkettynä, sammuta kone, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen sen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

  • Älä säilytä konetta tilassa, jossa on avotulta, kipinöitä tai varmistusliekki.

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decal106-9206
decal108-2073
decal133-8061
decal139-6215
decal140-1460
decal144-0275
decal144-0277
decal144-3952
decal144-7008
decal147-0287
decal147-2074
decal161-2443
decal161-2468
decal145-5301
decal145-5338
decal161-2469

Käyttöönotto

Koneen poistaminen kuljetuslaatikosta

  1. Irrota ruuvit, joilla takapyörien navat on kiinnitetty lavaan.

  2. Irrota takapyörät kuljetusalustasta.

  3. Nosta turvakaari. Katso kohta Turvakaaren nosto.

  4. Kiinnitä nostolaite turvakaaren yläosaan keskelle ja nosta konetta.

  5. Poista kuljetusalusta koneen alta.

  6. Aseta koneen takaosan alle kaksi pukkia kuvan mukaisesti (Koneen takaosan nosto).

  7. Laske kone pukeille.

Takarenkaiden asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Takapyörä2
Pieni aluslaatta2
Suuri aluslaatta2
Pultti (⅝ × 1¼ tuumaa)2
Pölysuoja2
Kierrelukite
  1. Irrota kuljetustuki akselin karasta tai pyörännavasta. Tukea ei enää tarvita.

  2. Poista renkaat kuljetuslaatikosta ja säilytä kaksi pulttia (⅝ × 1¼ tuumaa) ja suuret aluslaatat, joilla renkaat on kiinnitetty laatikkoon.

  3. Levitä kierrelukitetta akselin karan sisäkierteisiin (Kuva 3).

    g312833
  4. Kiinnitä pyörä akselin karaan pienellä aluslaatalla, suurella aluslaatalla ja pultilla (⅝ × 1¼ tuumaa) (Kuva 3).

  5. Kiristä pultti momenttiin 203 N·m.

  6. Asenna pölysuoja pyörään (Kuva 3).

Eturenkaiden irrotus

Note: Tämä toimenpide on tehtävä, jotta nostovarret voidaan asentaa oikein.

  1. Löysää pyöränmutterit ja irrota ne (Kuva 4).

    g432922
  2. Irrota pyörät pyörännavoista (Kuva 4).

Nostovarsikokoonpanon asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Oikea nostovarsi1
Vasen nostovarsi1
Suuri tappi2
Pultti (5/16 × 1 tuumaa)2
Mutteri (5/16 × 1 tuumaa)2
Mutteri (⅜ tuumaa)2
Pieni tappi2
Pultti (⅜ × 1¼ tuumaa)2
Rasvanippa2

Note: Asenna nostovarret toisen henkilön avustuksella tarvittaessa.

  1. Irrota nostovarret kuljetusalustasta.

  2. Asenna nostovarret koneen runkoon kahdella suurella tapilla (Kuva 5).

    g432917
  3. Asenna rasvanipat suuriin tappeihin (Kuva 5).

  4. Asenna suuret tapit runkoon kahdella mutterilla (5/16 tuumaa) ja kahdella pultilla (5/16 × 1 tuumaa) (Kuva 6).

    g432918
  5. Asenna hydraulisylinterit nostovarsiin suorittamalla seuraavat vaiheet:

    1. Varmista näytön avulla, että vastapainoasetus on POIS-asennossa.

    2. Kohdista lävistimellä sylinteritangon reiät nostovarren reikiin (Kuva 7).

      Note: Nosta nostovarsi kokonaan ylös, jotta kohdistus on helpompi tehdä.

      g432920
    3. Asenna nostovarret sylintereihin kahdella pultilla (⅜ × 1¼ tuumaa), kahdella mutterilla (⅜ tuumaa) ja kahdella pienellä tapilla (Kuva 7).

  6. Voitele kiinnitystapin liitokset ja nostovarren tapin liitokset. Katso kohta Laakerien ja holkkien rasvaus.

Eturenkaiden asennus

  1. Asenna renkaat pyörännapoihin aikaisemmin irrotetuilla pyöränmuttereilla (Kuva 8).

    g432922
  2. Kiristä pyöränmutterit. Katso kohta Pyöränmuttereiden kiristys.

Kiinnityskannakkeen asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Kiinnityskannake1
Pultti (⅜ × 3¼ tuumaa)2
Mutteri (⅜ tuumaa)2

Asenna kiinnityskannake alustaan kahdella pultilla (⅜ × 3¼ tuumaa) ja kahdella mutterilla (⅜ tuumaa) (Kuva 9).

g299562

Istuimen asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Istuinsarja (tilattava erikseen; ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään)1

Asenna istuin. Lisätietoja on istuinsarjan asennusohjeissa.

Ohjauspyörän asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Ohjauspyörä1
Suojus1
  1. Irrota ohjauspyörä kuljetusalustasta (Kuva 10).

    g307379
  2. Irrota Nylock-mutteri ja aluslaatta ohjausakselista.

    Note: Varmista, että vaahtomuoviolake on paikoillaan ohjausakselissa (Kuva 10).

  3. Asenna ohjauspyörä ja aluslaatta ohjausakselille (Kuva 10).

  4. Asenna ohjauspyörä akseliin Nylock-mutterilla. Kiristä Nylock-mutteri momenttiin 27–35 N·m.

  5. Asenna suojus ohjauspyörään (Kuva 10).

Puskurin asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Puskuri1
Pultti (⅜ × 2¾ tuumaa)2
Pultti (⅜ × 3¼ tuumaa)4
Mutteri (⅜ tuumaa)6
  1. Irrota puskuri kuljetusalustasta.

  2. Irrota ja säilytä kaksi pulttia (⅜ × 2¾ tuumaa) ja kaksi mutteria (⅜ tuumaa), joilla taka-akkualusta on kiinnitetty runkoon (Kuva 11).

    g477675
  3. Asenna puskurin yläosa löyhästi koneen runkoon neljällä pultilla (⅜ × 3¼ tuumaa) ja neljällä mutterilla (⅜ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 12).

    g477678
  4. Asenna puskuri löyhästi koneen rungon alle kahdella pultilla (⅜ × 2¾ tuumaa) ja kahdella mutterilla (⅜ tuumaa) kuvan mukaisesti (Kuva 12).

  5. Kiristä kiinnikkeet.

Turvakaaren asennon säätö

Nosta turvakaari. Katso kohta Turvakaaren nosto.

Leikkuuyksikön asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Leikkuuyksikkö (tilattava erikseen; ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään)1

Asenna leikkuuyksikkö ajoyksikköön. Noudata seuraavia ohjeita ja katso tarkemmat asennusohjeet leikkuuyksikön käyttöoppaasta.

  1. Pyydä toista henkilöä istumaan istuimelle, kääntämään avain PääLLä-asentoon ja laskemaan sitten nostovarret lisälaitteen nostokytkimellä samalla kun painat nostovarsia alas.

  2. Kohdista nostovarren reiät lisälaitteen varren reikiin leikkuuyksikön käyttöoppaassa kuvatulla tavalla.

  3. Kytke leikkuuyksikön liitin koneen liittimeen leikkuuyksikön käyttöoppaassa kuvatulla tavalla.

Pistotulpan asennus johtoon, jossa on avoimet päät

Lisävaruste

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Virtajohto, jossa on avoimet päät1

Suorita tämä toimenpide, jos koneen lataamiseen on käytettävä virtajohtoa, jossa on avoimet päät (Kuva 13).

g473358
  1. Valitse pistotulppa, jolla on seuraavat ominaisuudet:

    • Miniminimellisvirta: 16 A

    • Nimellisjännite: 250 V

  2. Asenna pistotulppa tulpanvalmistajan asennusohjeiden mukaisesti.

    Katso seuraavasta taulukosta johdon väri ja sitä vastaava piiri:

    Johdon väriPiiri
    VihreäMaadoitus
    ValkoinenVapaa
    MustaVaihe

Koneen lataus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Virtajohto (tilattava erikseen; ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään)1
  1. Kysy valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä sopivaa virtajohtoa, jota voidaan käyttää maassasi.

  2. Lataa kone. Katso kohta Litium-ioniakkujen lataus.

Hydraulinesteen määrän tarkistus

Tarkista hydraulinesteen määrä. Katso kohta Hydraulinesteen määrän tarkistus.

Rengaspaineen tarkistus

Tarkista rengaspaine. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

Ääni- ja kaltevuustarrojen asennus

Koneille, joita käytetään CE-/UKCA-vaatimuksia noudattavissa maissa

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Äänitarra1
Kaltevuustarra1

Jos konetta käytetään maassa, jossa noudatetaan CE-/UKCA-vaatimuksia, asenna ääni- ja kaltevuustarrat seuraavien ohjeiden mukaisesti:

  • Äänitarra: Asenna tarra seuraavasti:

    1. Määritä seuraavan taulukon avulla, mikä on oman leikkuuyksikkösi ja sen terien äänitarra:

      Leikkuuyksikön mallinumeroVarusteena olevan terän osanumeroÄänitarra
      31890145-1114 tai 147-208297 dB
      145-1115 tai 145-1116102 dB
      31891145-1114 tai 147-208297 dB
      145-1115 tai 145-1116102 dB
    2. Liimaa oikea tarra sarjanumerokilven lähelle kuvan mukaisesti (Kuva 14).

  • Kaltevuustarra: Asenna tarra seuraavasti:

    1. Määritä seuraavan taulukon avulla, mikä on oman leikkuuyksikkösi kaltevuustarrakirjain:

      Leikkuuyksikön mallinumeroAsennettujen akkujen kokonaismääräKaltevuustarra*
      31890 tai 3189111 tai 13C
      15 tai 17C
      *Kone täyttää vaaditun kaltevuusstandardin, kun se on varustettu tarvittavalla takapainolla tämän käyttöoppaan ohjeiden mukaisesti.
    2. Irrota tarvitsemasi kaltevuustarra taustasta ja hävitä loput tarrat.

    3. Liimaa varoitustarra paikalleen kuvan mukaisesti (Kuva 14).

Important: Varmista ennen tarrojen liimaamista, että pinnat, joihin tarrat liimataan kuvan mukaisesti (Kuva 14), ovat puhtaat ja kuivat.

g469247

Takapainon asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Paino (määrä vaihtelee akun kokoonpanon mukaan)

Koneen mukana toimitetaan kaksi painoa (19 kg). Jos koneessa on 11 akkua tai siinä tulee olemaan 13 akkua, asenna kaksi painoa puskuriin seuraavien ohjeiden mukaisesti:

Note: Jos koneessa tulee olemaan 15 tai 17 akkua, lue energianlaajennussarjan asennusohjeiden takapainoa koskevat ohjeet.

  1. Löysää kiinnikkeitä (Kuva 15), joilla painojen lukitustanko on kiinnitetty puskuriin.

    g470789
  2. Lisää puskuriin kaksi painoa kuvan mukaisesti (Kuva 15).

  3. Kiinnitä paino puskuriin kiristämällä painojen lukitustangon kiinnikkeet (Kuva 15).

Energianlaajennussarjan asennus

Lisävaruste

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Energianlaajennussarja (tilattava erikseen; ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään)

Koneen käyttötarkoituksesta riippuen energianlaajennussarjan asentaminen saattaa olla tarpeellista, jotta ajoyksikköön asennettavien akkujen määrää voidaan lisätä. Kysy sarjoista valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

Note: Jos energianlaajennussarja asennetaan, koneen takapainoa on mahdollisesti säädettävä. Katso ohjeet sarjan asennusohjeista.

Laitteen yleiskatsaus

g368899

Ajopoljin

Konetta liikutetaan eteen- tai taaksepäin painamalla ajopoljinta.

  • Koneen liikuttaminen eteenpäin: Paina varpaillasi polkimen yläreunaa.

  • Koneen liikuttaminen taaksepäin: Paina varpaillasi polkimen alareunaa.

Kun nostat jalkasi ajopolkimelta, polkimen pitäisi pysyä vapaalla, ja seisontajarru kytkeytyy.

Note: Voit liikuttaa konetta tasaisesti pitämällä kantapään alustalla ja painamalla poljinta varpaillasi.

g219608

Ohjauspyörän kallistusvipu

Kun haluat kallistaa ohjauspyörää itseesi päin, paina ohjauspyörän kallistusvipua ja vedä ohjauspylvästä itseesi päin. Vapauta vipu, kun ohjauspylväs on sellaisessa asennossa, että ohjauspyörää on helppo käyttää.

Kojetaulu

Kojetaulun ohjaimet on kuvailtu seuraavissa osissa (Kuva 18).

g369002

Leikkuuyksikön nostokytkin

Leikkuuyksikön nostokytkin nostaa leikkuuyksikön korkeimpaan asentoon (eli KULJETUSASENTOON) ja laskee leikkuuyksikön alimpaan asentoon (eli KäYTTöASENTOON).

  • Leikkuuyksikön nosto: Paina kytkimen takaosaa.

  • Leikkuuyksikön lasku: Paina kytkimen etuosaa.

Nosta leikkuuyksikkö KULJETUSASENTOON aina, kun siirrät konetta paikasta toiseen. Laske leikkuuyksikkö KäYTTöASENTOON aina, kun konetta ei käytetä.

Voimanulosoton kytkin

  • Leikkuuyksikön kytkentä: Vedä kytkintä ylös.

  • Leikkuuyksikön vapautus: Työnnä kytkintä alas.

Leikkuuyksikkö on kytkettävä vain silloin, kun leikkuuyksikkö on KäYTTöASENNOSSA ja olet valmis käytön aloittamiseen.

Note: Jos käyttäjän istuimelta poistutaan voimanulosoton kytkimen ollessa PääLLä-asennossa, kone sammuu automaattisesti.

Avainkytkin

Avainkytkimessä on kaksi asentoa: POIS ja PääLLä.

Kytkimellä voi käynnistää tai sammuttaa moottorin [katso kohta Koneen käynnistys tai Koneen sammutus] tai katsoa näytön tiedot [katso kohta Näytön tietojen kuvaus].

Hätäjarrun kytkin

Käytä hätäjarrun kytkintä hätätilanteissa, jos esimerkiksi menetät jarrujen hallinnan. Paina kytkimen yläosassa olevaa nappia taaksepäin (Kuva 19) ja kytke jarru päälle painamalla kytkimen yläosaa tai vapauta jarru painamalla kytkimen alaosaa.

g466740

Vakionopeussäätimen kytkin

Vakionopeussäätimen kytkimellä säädetään koneen nopeus. Kytke vakionopeussäädin päälle siirtämällä vakionopeussäätimen kytkin keskiasentoon. Valitse nopeus painamalla kytkintä eteenpäin. Poista vakionopeussäädin käytöstä painamalla kytkintä taaksepäin.

Note: Vakionopeussäädin voidaan poistaa käytöstä myös painamalla ajopolkimen alareunaa. Kun vakionopeussäädin kytketään päälle, vakionopeutta voidaan muuttaa näytöltä.

USB-portti

USB-portti on tarkoitettu mobiililaitteille.

Näyttö

Näytössä on tietoja koneen käyttötilasta, vianmääritystietoja ja muita tietoja.

Lisätietoja näytön tiedoista on kohdassa Näytön tietojen kuvaus.

Näyttöpainikkeet

Näyttöpainikkeilla voidaan siirtyä näyttöjen välillä, selata valikkonäyttöä ja vaihtaa koneen asetuksia.

Note: Ominaisuuksia ja rakennetta voidaan muuttaa ilmoittamatta.

g433427
KuvausKuva 20 viiteMitta tai paino
Korkeus turvakaari nostettuna D200 cm
Korkeus turvakaari laskettunaC111 cm
KokonaispituusLisälaitteet asennettuina GEnintään 330 cm
Vain ajoyksikköIEnintään 262 cm
Kokonaisleveys (leikkuuyksikkö asennettuna)Leikkuuyksikkö malli 31980B168 cm
Leikkuuyksikkö malli 31981 198 cm
Akselivälin pituusE132 cm
Raidevälin leveys edessäA132 cm
Raidevälin leveys takana  122 cm
Maavara 20 cm
Paino* 1 012 kg
*Ajoyksikkö, joka on varustettu mallin 31891 leikkuuyksiköllä, ilmajousitetulla istuimella, 15 akulla ja 1 takapainolla.

Sähköteknisten tietojen taulukko

Akkujen lukumäärä11 (koneen vakiosarja, voidaan varustaa 13, 15 tai 17 akulla)
NimellisjänniteEnintään 61,5 V DC, nimelliskäyttö 55,3 V DC
Ampeeritunnit439,6 (11 akkua)
519,6 (13 akkua)
599,6 (15 akkua)
679,5 (17 akkua)

Lisätarvikkeet/lisävarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyväksytyistä lisälaitteista ja -varusteista.

Optimaalinen suorituskyky varmistetaan käyttämällä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

Käyttö

Ennen käyttöä

Päivittäisen huollon suorittaminen

Suorita kohdan osassa ”Ennen jokaista käyttökertaa tai päivittäin” mainitut toimet ennen koneen käynnistystä päivittäin.

Rengaspaineen tarkistus

HuoltoväliHuoltotoimenpide
Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Rengaspaineen tarkistus
  • Rengaspaine:

    • Eturenkaat: 1,38 bar

    • Takarenkaat: 1,93 bar

    Hengenvaara

    Alhainen rengaspaine vähentää koneen vakautta rinteessä. Sen seurauksena kone voi kaatua, mikä voi johtaa tapaturmaan tai kuolemaan.

    Älä käytä liian alhaisia rengaspaineita.

    Tarkista etu- ja takarenkaiden rengaspaine. Aseta oikea rengaspaine lisäämällä tai poistamalla ilmaa tarpeen mukaan.

    Important: Pidä rengaspaineet oikeissa lukemissa, jotta leikkuujäljen laatu pysyy hyvänä ja kone toimii oikein.Tarkista kaikkien renkaiden rengaspaineet ennen koneen käyttöä.

    g001055

    Turvakytkinjärjestelmän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista turvajärjestelmän toiminta.
  • Turvajärjestelmä huolehtii siitä, että kone liikkuu vain, kun istut käyttäjän istuimella. Järjestelmä estää myös voimanulosoton kytkeytymisen paitsi, jos istut käyttäjän istuimella, lisälaite (esim. leikkuuyksikkö) on laskettuna ja voimanulosoton kytkin on PääLLä-asennossa.

    Kone pysähtyy, jos nouset käyttäjän istuimelta käytön aikana. Voimanulosotto kytkeytyy pois päältä, kun:

    • nouset pois käyttäjän istuimelta

    • lisälaite nostetaan ylimpään asentoon

    • voimanulosoton kytkin on POIS-asennossa.

    Varoitus

    Jos turvakytkimet ovat irronneet tai vaurioituneet, kone saattaa toimia odottamattomalla tavalla ja aiheuttaa henkilövahinkoja.

    • Älä kajoa turvakytkimiin.

    • Tarkista turvakytkimien toimivuus päivittäin ja vaihda mahdolliset vaurioituneet kytkimet ennen koneen käyttämistä. Testaa turvajärjestelmän toiminta avoimella alueella poissa sivullisten läheltä.

    1. Istu käyttäjän istuimelle, siirrä VOIMANULOSOTON kytkin POIS-asentoon ja nosta jalka ajopolkimelta.

    2. Käännä avainkytkin KäYNNISSä-asentoon. Jos kone käynnistyy, siirry vaiheeseen 3.

      Important: Jos hydraulipumppumoottori ei käynnisty ja koneen näyttö on päällä, turvajärjestelmässä voi olla toimintahäiriö. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    3. Kun kone on päällä, nouse käyttäjän istuimelta. Hydraulipumppumoottorin pitäisi sammua 3 sekunnin kuluttua. Jos hydraulipumppumoottori sammuu, istu käyttäjän istuimelle, nosta lisälaite ja siirry vaiheeseen 4.

      Important: Jos moottori ei käynnisty, turvakytkinjärjestelmässä saattaa olla vikaa. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    4. Kun kone on päällä, laske lisälaite maahan ja siirrä voimanulosoton kytkin PääLLä-asentoon. Lisälaitteen pitäisi käynnistyä. Jos lisälaite käynnistyy, siirry vaiheeseen 5.

      Important: Jos lisälaite ei käynnisty, turvajärjestelmässä voi olla toimintahäiriö. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    5. Kun lisälaite on käynnissä, nosta lisälaite ylimpään asentoon pitämällä leikkuuyksikön nostokytkintä painettuna. Lisälaitteen pitäisi pysähtyä heti.

      Important: Jos lisälaite ei pysähdy, turvajärjestelmässä voi olla toimintahäiriö. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    6. Kun kone on päällä ja voimanulosoton kytkin POIS-asennossa, nouse istuimelta ja odota, että hydraulipumppumoottori sammuu. Paina sitten ajopoljinta. Koneen ei pitäisi liikkua.

      Important: Jos kone liikkuu, turvajärjestelmässä voi olla toimintahäiriö. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    Turvakaaren säätö

    Vaara

    Kaatuminen voi aiheuttaa loukkaantumisen tai kuoleman.

    • Turvakaari on pidettävä nostettuna lukitussa asennossa.

    • Käytä turvavyötä.

    Vaara

    Kaatumissuojausta ei ole, kun turvakaari on laskettuna.

    • Älä käytä konetta epätasaisessa maastossa tai rinteessä, kun turvakaari on laskettuna.

    • Laske turvakaari vain silloin, kun se on aivan välttämätöntä.

    • Älä käytä turvavyötä, kun turvakaari on laskettuna.

    • Aja hitaasti ja varovasti.

    • Nosta turvakaari ylös heti, kun tilaa on riittävästi.

    • Tarkista vapaa alikulkukorkeus (esim. puiden oksat, porttikäytävät tai sähkölinjat) ennen kuin ajat mahdollisen esteen alitse. Varo osumasta esteeseen.

    Turvakaaren lasku

    Important: Laske turvakaari vain silloin, kun se on aivan välttämätöntä.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, varmista, että seisontajarru on kytkettynä, laske leikkuuyksikkö, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    2. Irrota sokat ja tapit turvakaaresta (Kuva 22).

    3. Laske turvakaari ja kiinnitä se paikalleen tapeilla ja sokilla (Kuva 22).

    g433601g034164

    Turvakaaren nosto

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, varmista, että seisontajarru on kytkettynä, laske leikkuuyksikkö, sammuta moottori ja irrota virta-avain avainkytkimestä.

    2. Irrota sokat ja tapit turvakaaresta (Kuva 23).

    3. Nosta turvakaari ja kiinnitä se paikalleen tapeilla ja sokilla (Kuva 23).

    g034168

    Näytön tietojen kuvaus

    g369189

    Näytössä (Kuva 24) on tietoja koneen käyttötilasta, vianmääritystietoja ja muita koneeseen liittyviä tietoja.

    • Odotusnäyttö (Kuva 25): Näyttää akun jännitteen ja koneen tuntilaskurin muutaman sekunnin ajan koneen käynnistämisen jälkeen.

      g466888
    • Ajonäyttö (Kuva 26): Näyttää akun varaustilan ja muita koneen tietoja, jotka näytetään kuvakkeilla, joiden merkitykset selitään kohdassa Näytön kuvakkeiden kuvaukset.

      g466887
    • Teränopeuden näyttö (Kuva 27): Siirry tähän näyttöön painamalla Graphic-painiketta, ja säädä leikkuuyksikön terän nopeutta painamalla Graphic-painiketta. Tätä näyttöä voidaan käyttää vain, kun Smart Power -toiminto ei ole käytössä.

      g467376
    • Ajonopeuden säätönäyttö (Kuva 28): Siirry tähän näyttöön painamalla Graphic-painiketta ja säädä enimmäisnopeutta, kun leikkuuyksikkö on KäYTTöASENNOSSA (osoitetaan kuvakkeella Graphic) tai kun leikkuuyksikkö on KULJETUSASENNOSSA (osoitetaan kuvakkeella Graphic).

      g467375
    • Vakionopeussäätimen näyttö (Kuva 29): tulee näkyviin, kun vakionopeussäädin on kytkettynä (kun et ole yksittäisessä valikkonäytössä) tai kun painat Graphic-painiketta vakionopeussäätimen ollessa kytkettynä.

      g467362

    Tietoja valikon kohdista

    Pääset päävalikkoon painamalla painiketta Graphic missä tahansa päätietonäytössä.

    Valikkojen toiminnot on kuvattu seuraavissa taulukoissa:

    Note: Graphic Suojatussa valikossa – pääsy vain PIN-koodilla

    Päävalikko

    Valikon kohtaKuvaus
    FAULTS (VIAT)Sisältää luettelon koneen viimeaikaisista vioista. Lisätietoja VIAT-valikosta saa huolto-oppaasta tai valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.
    SERVICE (HUOLTO)Sisältää koneeseen liittyviä tietoja, kuten käyttötunnit ja muita lukemia. Katso taulukko Service (Huolto).
    DIAGNOSTICS (DIAGNOSTIIKKA)Tässä valikossa on lueteltu koneen senhetkiset tilat ja tiedot. Tietoa voi käyttää joidenkin ongelmien vianmääritykseen, koska siitä näkee nopeasti, mitkä koneen ohjaimet ovat käytössä ja mitkä pois käytöstä, sekä ohjaustasot (esim. anturiarvot).
    SETTINGSMahdollistaa näyttöasetusten muuttujien muokkaamisen. Katso taulukko Asetukset.
    ABOUT (TIETOJA)Näyttää koneen mallinumeron, sarjanumeron ja ohjelmiston version. Katso taulukko Tietoja.

    Service (Huolto)

    Valikon kohtaKuvaus
    HOURSNäyttää koneen ja voimanulosoton käyttötuntien kokonaismäärän, koneen kuljetustuntien määrän sekä hydrauliöljyn ja akseliöljyn tuntimäärän.
    COUNTSNäyttää voimanulosoton käynnistysten määrän.
    TOW MODE (HINAUSTILA)GraphicTässä kohdassa voit ottaa hinaustilan käyttöön. Katso kohta Koneen hinaus.
    TRACTION PEDAL (AJOPOLJIN)GraphicNäyttää jännitearvot, kun ajopoljin on etu-, vapaa- tai taka-asennossa, ja voit käynnistää ajopolkimen kalibroinnin.

    Diagnostics (Diagnostiikka)

    Valikon kohtaKuvaus
    TRACTION (VETO)Ilmoittaa vetojärjestelmän tilan.
    DECKIlmoittaa leikkuuyksikön tilan.
    VOIMANULOSOTTOIlmoittaa voimanulosottojärjestelmän tilan.
    BATTERY (AKKU)Ilmoittaa akkujärjestelmän tilan.
    AKKUYKSIKöTIlmoittaa yksittäisten akkujen tilan.
    MOTOR CONTROL (MOOTTORIN HALLINTA)Ilmoittaa sähkömoottoreiden ja ohjainten tilan.
    CAN (CAN-VäYLä)Ilmoittaa koneen tietoliikenneväylän tilan.

    Asetukset

    Valikon kohtaKuvaus
    UNITS (YKSIKöT)Tässä kohdassa voit kontrolloida näytön yksiköitä. Valikon vaihtoehdot ovat englantilainen tai imperiaalinen.
    LANGUAGE (KIELI)Tässä kohdassa voit kontrolloida näytössä käytettävää kieltä.
    BACKLIGHT (TAUSTAVALO)Tässä kohdassa voit säätää näytön kirkkautta.
    CONTRAST (KONTRASTI)Tässä kohdassa voit säätää näytön kontrastia.
    PROTECTED MENUSPääsy suojattuihin valikkoihin salasanan avulla
    PROTECT SETTINGS (SUOJAA ASETUKSET)GraphicSuojattujen valikoiden kontrollointi.
    SMART POWER (SMART POWER -TOIMINTO)GraphicOttaa Smart Power® -toiminnon käyttöön ja poistaa sen käytöstä. Katso kohta Tietoja Smart Power -toiminnosta.
    MAX TRANSPORT (SUURIN KULJETUSNOPEUS)GraphicSäätää koneen enimmäisnopeutta, kun leikkuuyksikkö on KULJETUSASENNOSSA.
    MAX MOW (SUURIN KäYTTöNOPEUS)GraphicSäätää koneen enimmäisnopeutta, kun leikkuuyksikkö on KäYTTöASENNOSSA.
    BATT. RESERVE (AKUN VARAUSKAPASITEETTI)GraphicAsettaa jäljellä olevan akun käyttöajan (minuuteissa), joka tarvitaan koneen kuljettamiseen lataukseen, kun akun varaustaso on alhainen. Katso kohta Akun varakapasiteetin asettaminen.
    COUNTERBALANCE (VASTAPAINO)GraphicSäätelee leikkuuyksikön sylintereissä käytettävää vastapainoa. Katso kohta Tietoja vastapainoasetuksista.
    AUTO IDLE (AUTOMAATTINEN JOUTOKäYNTI)GraphicSäätää ajan, jonka kuluttua hydraulimoottori vaihtaa päälle hiljaisen nopeuden asetuksen koneen ollessa joutokäynnillä. Katso kohta Tietoja automaattisesta joutokäynnistä.
    TURNAROUND (KääNTöTILA)GraphicOttaa kääntötilan käyttöön ja poistaa sen käytöstä. Katso kohta Kääntötilan kuvaus.

    Tietoja

    Valikon kohtaKuvaus
    MODELNäyttää koneen mallinumeron.
    SNNäyttää koneen sarjanumeron.
    S/W REVNäyttää koneen ohjelmiston osanumeron ja version.
    DISPLAY (NäYTTö)Näyttää näytön ohjelmiston osanumeron ja version.
    SC1Näyttää vetomoottoriohjaimen ohjelmiston osanumeron ja version
    SC2Näyttää pumppumoottoriohjaimen ohjelmiston osanumeron ja version
    SC3Näyttää CU1-moottoriohjaimen ohjelmiston osanumeron ja version
    SC4Näyttää CU2-moottoriohjaimen ohjelmiston osanumeron ja version
    SC5Näyttää CU3-moottoriohjaimen ohjelmiston osanumeron ja version
    AKKUYKSIKöTNäyttää kaikkien akkujen ohjelmiston osanumeron ja version.

    Näytön kuvakkeiden kuvaukset

    Seuraavassa taulukossa on näytön kuvakkeiden kuvaukset:

    Näytön kuvakkeet

    GraphicSeuraava
    GraphicYlös-nuolipainike
    GraphicAlas-nuolipainike
    GraphicLisää
    GraphicVähennä
    GraphicSiirry valikkoon.
    GraphicPoistu valikosta.
    GraphicVaihda asetusta.
    GraphicNollaus
    GraphicTuntilaskuri
    GraphicKäyttäjä ei istu istuimella.
    Graphic

    Seisontajarru on kytketty

    Seisontajarru kytkeytyy automaattisesti, kun kone on vapaalla tai jos koneessa on virtakatko.

    GraphicVapaa
    GraphicVoimanulosotto on kytketty.
    GraphicVoimanulosottoa ei ole kytketty.
    GraphicVakionopeussäädin kytketty.
    GraphicLeikkuuyksiköitä lasketaan ja leikkuuyksikkö on kellunta-asennossa.
    GraphicLeikkuuyksiköitä nostetaan.
    GraphicNopea
    GraphicHidas
    GraphicPIN-koodi syötetty. Voit käyttää suojattuja valikoita tai määrittää suojattuja asetuksia.
    GraphicAkku
    GraphicEnergiansäästö
    GraphicVetopyörän nopeus tai valikkokohde on lukittu.
    GraphicHuollon määräaika
    GraphicVastapaino on aktiivinen.
    GraphicKone latautuu.
    GraphicKone ei lataudu.

    Suojattujen valikoiden käyttö

    Note: Koneen oletusarvoinen PIN-koodi on 1234.

    Jos vaihdoit PIN-koodin ja unohdit uuden koodin, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

    1. Valitse SETTINGS (Asetukset) -vaihtoehto.

    2. Valitse PROTECTED MENUS (Suojatut valikot) -vaihtoehto.

    3. PIN-koodi annetaan painamalla keskimmäistä painiketta, kunnes oikea numero ilmestyy, ja siirtymällä sitten toiseen numeroon painamalla oikeanpuoleista painiketta.

    4. Kun kaikki neljä numeroa on annettu, lähetä PIN-koodi painamalla keskimmäistä painiketta.

      Jos PIN-koodi on annettu oikein, kaikkien valikon näyttöjen oikeassa yläkulmassa näkyy PIN-kuvake.

    Tietoja Smart Power -toiminnosta

    • Smart Power -toiminto käytössä: Kone säästää virtaa kevyen leikkuukuormituksen aikana ja lisää suorituskykyä raskaan leikkuukuormituksen aikana. Toiminto säätelee automaattisesti koneen nopeutta ihanteellisen leikkuutuloksen saavuttamiseksi.

    • Smart Power -toiminto pois käytöstä: Leikkuuyksikön terän nopeus määritetään teränopeuden näytöltä, eikä vetopyörän nopeutta ole rajoitettu.

    Akun varakapasiteetin asettaminen

    Määritä akun varakapasiteetin asetuksella, kuinka monta minuuttia tarvitaan koneen kuljettamiseen latauspaikalle. Toiminto varmistaa, että akkuvirta riittää koneen kuljettamiseen lataukseen, kun akun varaustaso on alhainen.

    Tietoja vastapainoasetuksista

    Vastapainojärjestelmä pitää yllä leikkuuyksikön nostosylintereiden hydraulista vastapainetta. Tämä paine parantaa vetoa siirtämällä leikkuuyksikön painon leikkurin vetopyörille. Vastapainon asetusta vähentämällä voi lisätä leikkuuyksikön vakautta, mutta samalla vetokyky voi heiketä. Vetokykyä voi lisätä kasvattamalla vastapainon asetusta, mutta tämä voi heikentää leikkuujälkeä.

    Vastapainoasetuksissa on seuraavat vaihtoehdot:

    • Alh. – suurin määrä painoa leikkuuyksiköissä ja alin paino vetopyörissä

    • Keski – keskitason paino leikkuuyksiköissä ja vetopyörissä

    • Korkea – vähiten painoa leikkuuyksiköissä ja suurin paino koneen vetopyörissä

    • Pois – poistaa vastapainoasetuksen käytöstä

    Tietoja automaattisesta joutokäynnistä

    Kun automaattinen joutokäynti kytketään päälle, kone saa vähemmän virtaa hydraulipumpusta, kun kone on joutokäynnillä. Tämä kuluttaa vähemmän akkuvirtaa ja tekee toiminnasta hiljaisempaa.

    Kääntötilan kuvaus

    Kääntötilassa voit nostaa leikkuuyksikön nopeasti nurmen yläpuolelle, kun teet nopean käännöksen leikkuuväylän lopussa tai kun kierrät esteitä.

    Kun lasket leikkuuyksikön KäYTTöASENTOON, voit nopeasti painaa ja vapauttaa leikkuuyksikön nostokytkimen taaksepäin, jolloin yksikkö nousee hieman, kun teet nopean käännöksen. Kun käännös on tehty, laske leikkuuyksikkö takaisin maan tasalle painamalla nostokytkintä ja jatka leikkuuta.

    Käytön aikana

    Koneen käynnistys

    1. Varmista, että akun virrankatkaisin on PääLLä-asennossa.

    2. Istuudu käyttäjän istuimelle ja kiinnitä turvavyö.

    3. Tarkista, että voimanulosotto on pois käytöstä.

    4. Varmista, että ajopoljin on Vapaa-asennossa.

    5. Käännä virta-avain KäYNNISSä-asentoon.

    Voimanulosottotoiminnon nollaus

    Note: Jos käyttäjän istuimelta poistutaan voimanulosoton kytkimen ollessa PääLLä-asennossa, kone sammuu automaattisesti.

    Nollaa voimanulosottotoiminto seuraavalla tavalla:

    1. Paina voimanulosoton kytkin alas.

    2. Käynnistä kone; katso kohta Koneen käynnistys.

    3. Laske leikkuuyksikkö KäYTTöASENTOON leikkuuyksikön nostokytkimellä.

    4. Vedä voimanulosoton kytkin ylös.

    Akkujärjestelmän varaustason valvonta

    Tarkista akkujärjestelmän varaustaso päätietonäytöltä.

    Tietoja akun alhaisen varaustason ilmoituksista

    • Kun akun varaustaso on alhainen, näytölle ilmestyy akun alhaisen varaustason ilmoitus. Lopeta leikkaaminen, kuljeta kone akkujen latauspaikkaan ja lataa akut.

    • Jos akun varaustaso laskee liian alhaiseksi konetta käytettäessä, näytölle ilmestyy ilmoitus. Leikkurin teriä ei voi käyttää, jos akun varaustaso on liian alhainen. Kuljeta kone akkujen latauspaikkaan ja lataa akut.

    Koneen sammutus

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

      Note: Seisontajarru kytkeytyy, kun kone on kokonaan pysähtynyt.

    2. Vapauta voimanulosotto.

    3. Käännä avainkytkin PYSäYTYS-asentoon ja irrota avain.

    Käytön jälkeen

    Leikkuuyksikön huolto

    Voit kääntää leikkuuyksikön KULJETUSASENNOSTA (A, Kuva 30) HUOLTOASENTOON (B, Kuva 30). Käytä HUOLTOASENTOA, kun huollat leikkuuyksikön teriä tai puhdistat leikkuuyksikön alapuolta. Katso lisätietoja leikkuuyksikön käyttöoppaasta.

    g369191

    Leikkuuyksikön kääntäminen

    Suorita tämä toimenpide, jos haluat kääntää leikkuuyksikön KULJETUSASENNOSTAHUOLTOASENTOON.

    Vaara

    Jos jätät avaimen virtalukkoon, joku voi vahingossa käynnistää moottorin ja vahingoittaa vakavasti sinua tai muita sivullisia.

    Irrota avain ja käännä akun virrankatkaisin POIS-asentoon. Älä käynnistä konetta, kun leikkuuyksikkö on HUOLTOASENNOSSA.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Nosta leikkuuyksikkö KULJETUSASENTOON painamalla nostokytkintä.

    3. Sammuta kone, irrota virta-avain, varmista, että seisontajarru on kytkettynä, ja käännä akun virrankatkaisin POIS-asentoon.

    4. Irrota tapit leikkuukorkeuslevyistä (Kuva 31).

      g371944
    5. Käännä leikkuuyksikköä (Kuva 32) kunnes salpa kiinnittyy kiinnityskannakkeeseen (Kuva 33).

      Vaara

      Leikkuuyksikkö on painava.

      Käytä toista henkilöä apuna leikkuuyksikön nostamisessa.

      g369190
      g298276

    Leikkuuyksikön kääntäminen

    Suorita tämä toimenpide, jos haluat kääntää leikkuuyksikön HUOLTOASENNOSTAKULJETUSASENTOON.

    1. Vapauta leikkuuyksikön salpa kiinnityskannakkeesta (Kuva 34) kääntämällä leikkuuyksikköä hieman eteenpäin (katso Kuva 32) ja vetämällä salpaa kahvasta eteenpäin.

      g298277
    2. Käännä leikkuuyksikköä hitaasti alaspäin, kunnes tappi koskettaa nostovarren levyä (A, Kuva 35).

      g298288
    3. Aseta leikkuuyksikkö KULJETUSASENTOON painamalla leikkuuyksikköä alas jalallasi ja vetämällä sitten tappia poispäin (B, Kuva 35).

    4. Aseta leikkuukorkeustapit leikkuukorkeuslevyjen ja ketjujen läpi.

    Litium-ioniakkujen kuljettaminen

    Yhdysvaltain liikenneministeriö ja kansainväliset kuljetusalan viranomaiset edellyttävät, että litium-ioniakkuja kuljetetaan erikoispakkauksissa ja että niitä kuljettavat vain valtuutetut kuljetusyhtiöt. Yhdysvalloissa on sallittua kuljettaa akkuja, kun ne on asennettu koneen voimanlähteeksi, mutta joitakin rajoituksia on voimassa. Lisätietoja akkujen tai akuilla varustetun koneen kuljetusta koskevista säännöistä saa liikenne- ja viestintäministeriöstä.

    Lisätietoja akun lähettämisestä saa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    Tietoja litium-ioniakun laturista

    Tietoja virtalähteen vaatimuksista

    Täyteen lataustehoon tarvitaan 20 A:n piiri, jonka jännite on 230–250 V. Laturi pystyy lataamaan 100 V AC:n ja 240 V AC:n välillä, mutta latausteho heikkenee, jos käytetään alle 230 V AC:n virtalähdettä.

    Hengenvaara

    Jos laite koskettaa veteen latauksen aikana, seurauksena saattaa olla hengenvaarallinen sähköisku.

    • Älä käsittele pistotulppaa tai laturia märin käsin tai kun seisot vedessä.

    • Älä lataa akkuja sateessa tai märissä olosuhteissa.

    Käytä koneen lataamiseen virtajohtoa, joka sopii käytettäväksi alueellasi. Sopivan johdon saa tarvittaessa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    Jos virtajohdon kanssa on käytettävä jatkojohtoa, varmista, että jatkojohdossa on 12 AWG:n johtimet ja että sen nimellisjännite on 250 V.

    Important: Tarkista ajoittain, että virtajohdon eristyksessä ei ole reikiä tai halkeamia. Älä käytä viallista johtoa. Älä anna johdon kulkea seisovan veden tai märän ruohon läpi. Älä muuta laturia tai virtajohdon pistoketta mitenkään.

    Vaara

    Vaurioitunut virtajohto voi aiheuttaa sähköiskun tai tulipalon.

    Tarkasta virtajohto huolellisesti ennen laturin käyttöä. Jos johto on vaurioitunut, älä käytä laturia ennen kuin johto on vaihdettu.

    Litium-ioniakkujen lataus

    Varoitus

    Akkujen lataaminen muulla kuin Toro-laturilla voi aiheuttaa ylikuumentumista ja muita vikoja, jotka voivat aiheuttaa tapaturmia tai omaisuusvahinkoja.

    Lataa akut Toron toimittamalla laturilla.

    Suositeltu latauslämpötila-alue: 0...+26,6 °C

    Lataa akkuja suositellulla latauslämpötila-alueella parhaan lataustehon saavuttamiseksi. Akkujen lataaminen suositellun lämpötila-alueen ulkopuolella (+26,6...+40 °C) voi heikentää lataustehoa.

    1. Pysäköi laite määritettyyn paikkaan latausta varten.

    2. Sammuta kone ja irrota virta-avain.

    3. Varmista, että akun virrankatkaisin on PääLLä-asennossa.

    4. Irrota suojus koneen laturiliitännästä.

    5. Varmista, että koneen laturiliitännässä ja virtajohdossa ei ole pölyä, roskia tai kosteutta.

    6. Kytke virtajohto koneen laturiliitäntään (Kuva 36).

      g386076
    7. Kytke virtajohdon toisen pään pistotulppa maadoitettuun pistorasiaan.

      Lisätietoja virtalähteen vaatimuksista löytyy kohdasta Tietoja virtalähteen vaatimuksista.

    8. Seuraa näyttöä ja varmista, että akut latautuvat.

      Note: Näytössä näkyy akun ampeeriluku ja varaustaso (Kuva 37).

      g469312
    9. Irrota laturi, kun akun varaustaso on riittävä. Katso kohta Latauksen ollessa valmis.

    Latauksen ollessa valmis

    1. Irrota virtajohto koneen laturiliitännästä.

    2. Säilytä virtajohto sellaisessa paikassa ja asennossa, jossa se ei vaurioidu.

    3. Käynnistä kone ja tarkista varaustaso näytöltä.

      Kun lataus on valmis, koneen näytöllä näkyy 10 mustaa palkkia.

    Koneen hinaus

    Sähköinen seisontajarru kytkeytyy automaattisesti, kun kone on vapaalla tai jos koneessa on virtakatko. Sähköjarru (sijaitsee käyttäjän tason alla) on vapautettava joko näytöltä tai vivulla, jotta konetta voidaan hinata.

    1. Kiilaa eturenkaat molemmilta puolilta.

    2. Vapauta seisontajarru yhdellä seuraavista tavoista:

      • Jos koneessa on sähkövirtaa, ota hinaustila käyttöön huoltovalikon näytöltä.

        Note: Sähköinen seisontajarru vapautuu, kun hinaustila otetaan käyttöön, ja kone voi liikkua vapaasti, kun kiilat poistetaan.Jos painat ajopoljinta, hinaustila kytkeytyy pois käytöstä ja seisontajarru toimii normaalisti.

      • Jos koneessa ei ole sähkövirtaa, vapauta seisontajarru manuaalisesti seuraavien ohjeiden mukaisesti:

        1. Irrota vipu käyttöoppaan säilytysputkesta.

        2. Löysää tason rungon mutteria käyttöoppaan säilytysputken vivulla (Kuva 38).

          g469233
        3. Aseta vipu jarruvapautuskokoonpanoon ja vapauta seisontajarru nostamalla vipua ylös uraan (Kuva 39). Kiristä mutteri, jotta seisontajarru pysyy vapautettuna hinauksen aikana.

        g469234
    3. Poista kiilat pyöristä ja aloita koneen hinaus.

      Important: Siirrä konetta alle 4,8 km/h:n nopeudella ja vain erittäin lyhyitä matkoja tasaisessa maastossa.Jos konetta on siirrettävä pitempi matka tai epätasaisessa maastossa, käytä kuljetukseen perävaunua.

    4. Kun kone on hinattu haluttuun määränpäähän, kiilaa eturenkaat molemmilta puolilta ja kytke seisontajarru seuraavasti:

      • Jos seisontajarru vapautettiin näytöltä, poista hinaustila käytöstä huoltovalikon näytöltä.

        Note: Seisontajarru kytkeytyy päälle, kun hinaustila kytketään pois käytöstä.

      • Jos seisontajarru vapautettiin manuaalisesti vivulla:

        1. Löysää mutteria ja laske jarruvapautuskokoonpano alas vivulla kytkeäksesi seisontajarrun päälle.

        2. Kiristä mutteri.

        3. Aseta vipu käyttöoppaan säilytysputkeen.

    Koneen kuljetus

    • Ole varovainen lastatessasi konetta perävaunuun tai kuorma-autoon.

    • Käytä täysleveää ramppia lastatessasi konetta perävaunuun tai kuorma-autoon.

    • Kiinnitä kone tiukasti.

    • Irrota avain ennen koneen varastoimista tai kuljetusta.

    Kunnossapito

    Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

    Note: Kytkentä- ja hydraulikaavion voi tarvittaessa ladata maksuttomasti osoitteesta www.Toro.com etsimällä oman laitteen kotisivulla olevasta opaslinkistä.

    Kunnossapitotaulukko

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • 10 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • 50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda akseliöljy.
  • 1000 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda hydraulineste.
  • Vaihda hydraulisuodatin.
  • Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Rengaspaineen tarkistus
  • Tarkista turvajärjestelmän toiminta.
  • Tarkista hydraulinesteen määrä.
  • 50 käyttötunnin välein
  • Rasvaa laakerit ja holkit
  • 200 käyttötunnin välein
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • 250 käyttötunnin välein
  • Tarkista akseliöljyn määrä.
  • 500 käyttötunnin välein
  • Vaihda akseliöljy.
  • 800 käyttötunnin välein
  • Vaihda hydraulineste (jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt hydraulisäiliöön vaihtoehtoista nestettä).
  • Vaihda hydraulisuodatin (jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt hydraulisäiliöön vaihtoehtoista nestettä).
  • 1000 käyttötunnin välein
  • Vaihda hydraulisuodatin (jos käytät suositeltua hydraulinestettä).
  • 2000 käyttötunnin välein
  • Vaihda hydraulineste (jos käytät suositeltua hydraulinestettä).
  • Vuosittain
  • Poista roskat sähkötilasta (vuosittain tai tarvittaessa).
  • Kahden vuoden välein
  • Vaihda liikkuvat letkut.
  • Päivittäisen huollon tarkastuslista

    Ota tästä sivusta kopioita.

    Tarkistettavat kohdatViikolle:
    MaTiKeToPeLaSu
    Tarkista turvajärjestelmän toiminta.       
    Tarkista, että kaatumissuojausjärjestelmä (ROPS) on nostettu ääriasentoonsa ja lukittu.       
    Tarkista seisontajarrun toiminta.       
    Kuuntele, kuuluuko käytettäessä epätavallisia ääniä.       
    Tarkista, ettei hydrauliletkuissa ole vaurioita.       
    Tarkista nestevuodot.       
    Tarkista rengaspaine.       
    Tarkista mittareiden toiminta.       
    Voitele kaikki rasvanipat.1       
    Korjaa maalipinnan vauriot.       
    Tarkasta turvavyö.       
    Tarkista sähköjohtojen kunto.       
    Puhdista kone.       

    1Välittömästi jokaisen pesun jälkeen luettelon mukaisesta huoltovälistä huolimatta

    Todetut viat
    Tarkastuksen suoritti:
    VikaPäivämääräHuomio
       
       
       

    Huoltoa edeltävät toimenpiteet

    Koneen nosto

    Hengenvaara

    Mekaaniset tai hydrauliset tunkit saattavat pettää ja aiheuttaa vakavan loukkaantumisen.

    • Tue nostettu kone pukeilla.

    • Nosta konetta vain mekaanisilla tai hydraulisilla tunkeilla.

    Koneen etuosan nosto

    Important: Varmista, että tunkin ja rungon välissä ei ole kaapeleita tai hydraulikomponentteja.

    g443997
    1. Estä koneen liikkuminen kiilaamalla molemmat takapyörät.

    2. Aseta pukit tukevasti nostokohtien (eli runkoputkien) alle.

    3. Kun koneen etuosa on nostettu, käytä akseliputkien alla sopivia pukkeja koneen tukemiseen.

    Koneen takaosan nosto

    Important: Varmista, että tunkin ja rungon välissä ei ole kaapeleita tai hydraulikomponentteja.

    g414111
    1. Estä koneen liikkuminen kiilaamalla molemmat etupyörät.

    2. Aseta pukit tukevasti nostokohtien (eli runkoputkien) alle.

    3. Kun koneen etuosa on nostettu, käytä sopivia pukkeja koneen rungon alla koneen tukemiseen.

    Konepellin nosto

    1. Irrota mutterit ja hihnasuojukset (Kuva 42) konepellin kummaltakin puolelta.

    2. Vapauta hihnat koneen molemmilta puolilta (Kuva 42).

    3. Nosta konepelti (Kuva 42).

    g414122

    Voitelu

    Laakerien ja holkkien rasvaus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Rasvaa laakerit ja holkit
  • Koneessa on rasvanippoja, jotka on voideltava säännöllisesti litiumpohjaisella yleisrasvalla nro 2.

    Important: Voitele kone välittömästi jokaisen pesun jälkeen.

    • Akselin saranatappi (Kuva 43)

      g434208
    • Koneen etuosa (Kuva 44):

      • Lisälaitteen keskiöt (2)

      • Nostosylinterin holkit (2)

      • Nostovarsien saranatapit (2)

      g417125
    • Koneen takaosa (Kuva 45):

      • Hydraulisylinterin pallonivelet (2)

      • Akselin karan navat (2)

      g417127

    Sähköjärjestelmän huolto

    Akun virrankatkaisimen käyttö

    1. Irrota koneen virtajohto, jos se on kytketty.

    2. Siirrä akun virrankatkaisin haluttuun asentoon kuvan mukaisesti (Kuva 46).

    g432905

    Akkujen huolto

    Note: Koneessa on vähintään 11 litiumioniakkua. Koneeseen voidaan lisätä akkuja sopivilla energianlaajennussarjoilla.

    Litium-ioniakku on hävitettävä tai kierrätettävä paikallisten ja kansallisten säännösten mukaisesti. Jos akku tarvitsee huoltoa, kysy neuvoa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    Älä avaa akkua. Jos akun kanssa on ongelmia, kysy neuvoa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä

    Litium-ioniakkujen ylläpito

    Vaara

    Akuissa on suurjännite, joka voi aiheuttaa palovammoja tai antaa sähköiskun.

    • Älä yritä avata akkuja.

    • Jos akun kotelo on haljennut, sitä on käsiteltävä erittäin varovasti.

    • Käytä vain akkuja varten suunniteltua laturia.

    Litium-ioniakut kykenevät tuottamaan työtehtäviin tarvittavan varauksen koko käyttöikänsä ajan.

    Akkujen paras mahdollinen käyttöikä ja toiminta saavutetaan noudattamalla seuraavia ohjeita:

    • Älä avaa akkua.

    • Säilytä konetta puhtaassa, kuivassa autotallissa tai varastotilassa suojassa suoralta auringonvalolta, lämmönlähteiltä, sateelta ja kosteudelta. Älä säilytä konetta paikassa, jonka lämpötila on kohdassa Akkujen varastointivaatimukset määritetyn lämpötila-alueen ulkopuolella. Näiden rajojen ulkopuoliset lämpötilat voivat vahingoittaa akkuja. Korkea säilytyslämpötila vähentää erityisesti täyteen ladatun akun käyttöikää.

    • Yli 10 päivää kestävässä säilytyksessä on huolehdittava, että kone on viileässä ja kuivassa paikassa suojassa auringonvalolta, sateelta ja kosteudelta.

    • Jos konetta käytetään kuumalla säällä tai suorassa auringonvalossa, akku voi ylikuumentua. Jos näin tapahtuu, näytölle ilmestyy korkean lämpötilan hälytys. Tässä tilassa lisälaite (esim. leikkuuyksikkö) kytketään pois käytöstä ja koneen nopeus hidastuu.

      Siirrä kone heti pois auringonpaisteesta viileään paikkaan, katkaise virta ja anna akkujen jäähtyä, ennen kuin jatkat käyttöä.

    • Pidä leikkuuterät terävinä. Tylsä terä lisää virrankulutusta ja vähentää työmäärää, joka kullakin latauksella voidaan suorittaa.

    • Käytä valoja vain tarvittaessa.

    Akkulaturin huolto

    Important: Kaikki sähkötyöt on teetettävä valtuutetulla Toro-jälleenmyyjällä.

    Laturin huoltotoimiin kuuluu pääasiassa vain sen suojaaminen vaurioilta ja säältä.

    • Keri virtajohto, kun sitä ei käytetä.

    • Tarkista ajoittain, että johdot ovat ehjiä. Vaihda ne tarvittaessa Toron hyväksymiin varaosiin.

    Roskien poisto akkulaturitilasta

    Note: Akkulaturi sijaitsee käyttäjän istuimen alla.

    Irrota istuimen jalustalevy (Kuva 47) ja poista roskat (esim. ruoho) akkulaturin tilasta.

    g445372

    Roskien poisto sähkötilasta

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Vuosittain
  • Poista roskat sähkötilasta (vuosittain tai tarvittaessa).
  • Monet sähköosat (esim. sulakkeet ja ohjaimet) sijaitsevat suojuksen (Kuva 48) alla koneen vasemmalla puolella. Irrota suojus ja poista roskat (esim. ruoho) paineilmalla.

    Vaara

    Jos kone puhdistetaan paineilmalla väärällä tavalla, seurauksena voi olla vakava loukkaantuminen.

    • Käytä asianmukaisia henkilönsuojaimia, kuten silmiensuojainta, kuulonsuojainta ja pölynaamaria.

    • Älä kohdista paineilmaa mihinkään kehon osaan tai toisiin ihmisiin.

    • Katso käyttö- ja turvallisuusohjeet ilmakompressorin valmistajan ohjeista.

    Important: Älä poista roskia sähkötilasta vedellä, sillä se voi vaurioittaa sähköjärjestelmää.

    g473202

    Sulakkeiden sijainti

    Irrota koneen vasemmalla puolella oleva suojus (Kuva 49) paikantaaksesi sulakkeet (Kuva 50).

    Jos 100 ampeerin sulake palaa, vaihda molemmat 100 ampeerin sulakkeet.

    g448299
    g451257

    Vetojärjestelmän huolto

    Akseliöljyn määrän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    250 käyttötunnin välein
  • Tarkista akseliöljyn määrä.
  • Nesteen tyyppi: Mobilfluid™ 424

    1. Irrota akselin täyttötulppa (Kuva 51).

      Note: Nesteen pinnan tulee ulottua täyttötulpan alareunaan saakka.

      g433604
    2. Jos nestettä on vähän, irrota täyttötulppa ja lisää ohjeissa mainittua nestettä, kunnes sitä valuu ulos aukosta.

    3. Asenna täyttötulppa ja kiristä se momenttiin 27–41 N·m.

    Akseliöljyn vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda akseliöljy.
  • 500 käyttötunnin välein
  • Vaihda akseliöljy.
  • Nesteen tyyppi: Mobilfluid™ 424

    Nestetilavuus: 0,68–0,74 l

    1. Aseta tyhjennysastia tyhjennystulpan alle.

      g432359
    2. Irrota täyttötulppa (Kuva 52).

      Note: Säilytä täyttötulppa.

    3. Irrota tyhjennystulppa (Kuva 52) ja anna kaiken nesteen valua pois.

      Note: Säilytä tyhjennystulppa.

    4. Asenna tyhjennystulppa ja kiristä se momenttiin 12–19 N·m.

    5. Lisää akseliin ohjeissa mainittua nestettä, kunnes se on samalla tasolla täyttöaukon kanssa.

    6. Asenna täyttötulppa ja kiristä se momenttiin 27–41 N·m.

    Pyöränmuttereiden kiristys

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • 10 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • 200 käyttötunnin välein
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • Pyöränmutterien kiristysmomentti: 102–108 N·m

    Kiristä pyöränmutterit etupyörissä oikeaan momenttiin kuvan mukaisesti (Kuva 53).

    g034007

    Hydraulijärjestelmän huolto

    Hydraulijärjestelmän turvallinen käyttö

    • Jos nestettä pääsee ihon alle, hakeudu välittömästi lääkäriin. Lääkärin on poistettava neste kirurgisesti muutaman tunnin sisällä.

    • Varmista, että kaikki hydrauliletkut ja -putket ovat hyvässä kunnossa ja että kaikki hydrauliputkien liitokset ja kiinnitykset ovat tiukalla, ennen kuin lisäät hydraulijärjestelmän painetta.

    • Pidä keho ja kädet kaukana vuotavista rei’istä ja suuttimista, joista suihkuaa korkeapaineista hydraulinestettä.

    • Etsi hydraulinestevuotoja pahvin tai paperin avulla.

    • Poista paine varovasti hydraulijärjestelmästä, ennen kuin huollat järjestelmää.

    Hydraulinesteen laatuvaatimukset

    Säiliöön on lisätty tehtaalla noin 12,3 litraa korkealaatuista hydraulinestettä. Tarkista hydraulinesteen määrä ennen koneen ensimmäistä käynnistystä ja sen jälkeen päivittäin. Katso kohta Hydraulinesteen määrän tarkistus.

    Suositettu neste: Toro PX Extended Life Hydraulic Fluid, saatavana 19 litran astioissa tai 208 litran tynnyreissä.

    Note: Kun koneessa käytetään suositeltua nestettä, neste ja suodatin voidaan vaihtaa harvemmin.

    Vaihtoehtoiset hydraulinesteet:Jos Toro PX Extended Life Hydraulic Fluid -nestettä ei ole saatavana, voidaan käyttää muita tavallisia, öljypohjaisia hydraulinesteitä, jotka täyttävät kaikki jäljempänä luetellut vaatimukset (ominaisuudet ja standardit). Älä käytä synteettistä nestettä. Pyydä voiteluaineiden jälleenmyyjältä neuvoja sopivan tuotteen valitsemiseen.

    Note: Toro ei vastaa vääränlaisten nesteiden käytöstä aiheutuneista vaurioista, joten käytä vain sellaisten tunnettujen valmistajien tuotteita, joiden luokituksiin voi luottaa.

    Kulumista estävä hydraulineste, jolla on korkea viskositeetti-indeksi / alhainen jähmepiste, ISO VG 46

    Ominaisuudet: 
     Viskositeetti, ASTM D445cSt / 40 °C 44–48
     Viskositeetti-indeksi, ASTM D2270140 tai korkeampi
     Jähmepiste, ASTM D97–37 °C…–45 °C
    Standardit:Eaton Vickers 694 (I-286-S, M-2950-S/35VQ25 tai M-2952-S)

    Note: Monet hydraulinesteet ovat lähes värittömiä, mikä vaikeuttaa vuotojen toteamista. Hydraulinesteelle tarkoitettua punaista värilisäainetta on saatavana 20 ml:n pulloissa. Yksi pullo riittää 15–22 litralle hydraulinestettä. Tilaa osanumero 44-2500 valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    Important: Toro Premium Synthetic Biodegradable Hydraulic Fluid on ainoa Toron hyväksymä luonnossa hajoava synteettinen neste. Neste on yhteensopiva Toro-hydraulijärjestelmissä käytettyjen elastomeerien kanssa, ja sitä voidaan käyttää useissa lämpötiloissa. Neste on yhteensopiva perinteisten mineraaliöljyjen kanssa, mutta paras mahdollinen luonnossa hajoavuus ja suorituskyky saavutetaan huuhtelemalla perinteinen neste perusteellisesti pois hydraulijärjestelmästä. Öljyä on saatavana 19 litran astioissa tai 208 litran tynnyreissä valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    Hydraulinesteen määrän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista hydraulinesteen määrä.
    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksikkö, varmista, että seisontajarru on kytkettynä, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    2. Avaa konepelti.

    3. Irrota hydraulisäiliön mittatikun korkki ja pyyhi se puhtaalla liinalla (Kuva 54).

      g415755
    4. Aseta mittatikun korkki hydraulisäiliöön (Kuva 54).

    5. Poista mittatikun korkki ja tarkista nesteen määrä (Kuva 55).

      g415756
    6. Jos nestemäärä on mittatikun alemman merkin alapuolella, lisää ohjeissa mainittua hydraulinestettä säiliöön. Aseta mittatikun korkki takaisin säiliöön ja toista vaiheet 3–5, kunnes nesteen määrä on mittatikun ylemmän ja alemman merkin (Kuva 55) välissä.

    7. Aseta mittatikun korkki hydraulisäiliöön ja kiristä korkki käsin.

    8. Tarkista kaikki hydrauliletkut ja kiinnikkeet vuotojen varalta.

    Hydraulinesteen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    1000 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda hydraulineste.
  • 800 käyttötunnin välein
  • Vaihda hydraulineste (jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt hydraulisäiliöön vaihtoehtoista nestettä).
  • 2000 käyttötunnin välein
  • Vaihda hydraulineste (jos käytät suositeltua hydraulinestettä).
  • Jos hydraulineste saastuu, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjääsi, sillä koko järjestelmä on huuhdeltava. Saastunut neste näyttää maitomaiselta tai mustalta puhtaaseen nesteeseen verrattuna.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksikkö, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    2. Aseta suuri tyhjennysastia hydraulinestepumpun alle.

    3. Irrota hydraulisäiliön mittatikun korkki.

    4. Tyhjennä hydraulineste säiliöstä seuraavasti:

      1. Irrota letku ja letkunkiristin pumpusta (Kuva 56).

        g441218
      2. Anna hydraulinesteen valua letkusta tyhjennysastiaan (Kuva 56).

      3. Kiinnitä letku pumppuun letkunkiristimellä.

    5. Täytä hydraulisäiliö hydraulinesteellä. Katso lisätietoja kohdasta Hydraulinesteen laatuvaatimukset.

      Important: Käytä vain ohjeissa mainittuja hydraulinesteitä. Muut nesteet saattavat vahingoittaa järjestelmää.

    6. Asenna hydraulisäiliön mittatikun korkki.

    7. Käynnistä moottori ja käytä kaikkia hydraulisia laitteita seuraavassa järjestyksessä, jotta hydraulineste leviää koko järjestelmään:

      1. Käännä renkaita ohjauspyörällä niin paljon kuin mahdollista molempiin suuntiin.

      2. Nosta ja laske leikkuuyksikköä nostokytkimellä.

    8. Varmista, että vuotoja ei ole. Sammuta sitten moottori.

    9. Tarkista säiliössä olevan hydraulinesteen määrä. Katso kohta Hydraulinesteen määrän tarkistus.

    Hydraulisuodattimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    1000 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda hydraulisuodatin.
  • 800 käyttötunnin välein
  • Vaihda hydraulisuodatin (jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt hydraulisäiliöön vaihtoehtoista nestettä).
  • 1000 käyttötunnin välein
  • Vaihda hydraulisuodatin (jos käytät suositeltua hydraulinestettä).
  • Important: Käytä sopivaa Toron hydraulisuodatinta. Katso lisätietoja koneen osaluettelosta. Muiden suodattimien käyttö saattaa mitätöidä joidenkin osien takuun.

    1. Puhdista hydraulisuodattimen asennuskohdan ympäristö (katso Kuva 57).

      g433602
    2. Aseta tyhjennysastia suodattimen alle, irrota suodatin ja anna jäljelle jääneen öljyn valua astiaan.

    3. Voitele uuden suodattimen tiiviste ja täytä suodatin hydraulinesteellä.

    4. Varmista, että suodattimen asennuskohta on puhdas. Kierrä suodatinta, kunnes tiiviste koskettaa asennuslevyä. Kiristä sitten vielä puoli kierrosta.

    Hydrauliletkujen ja -putkien tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Kahden vuoden välein
  • Vaihda liikkuvat letkut.
  • Tarkista päivittäin, ettei hydrauliletkuissa ja -putkissa ole vuotoja, kulumia, säävahinkoja tai kemiallisia vaurioita ja etteivät letkut ole kiertyneet eivätkä kiinnitykset tai liitännät löystyneet. Suorita kaikki tarvittavat korjaukset ennen koneen käyttöä.

    Puhdistus

    Koneen puhdistus

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut koneen luota.

    2. Käännä akun eristyskytkin POIS-asentoon.

    3. Puhdista kone roskista pelkällä vedellä tai lisää veteen mietoa pesuainetta. Koneen voi pestä liinalla. Puhdistukseen voi käyttää myös paineilmaa.

      Vaara

      Jos kone puhdistetaan paineilmalla väärällä tavalla, seurauksena voi olla vakava loukkaantuminen.

      • Käytä asianmukaisia henkilönsuojaimia, kuten silmiensuojainta, kuulonsuojainta ja pölynaamaria.

      • Älä kohdista paineilmaa mihinkään kehon osaan tai toisiin ihmisiin.

      • Katso käyttö- ja turvallisuusohjeet ilmakompressorin valmistajan ohjeista.

    Important: Älä puhdista konetta suolapitoisella tai kierrätetyllä vedellä.

    Important: Älä suihkuta vettä suoraan sähköosiin, sillä se voi vaurioittaa sähköjärjestelmää.

    Important: Konetta ei suositella pestäväksi painepesurilla. Painepesu voi vahingoittaa sähköjärjestelmää, irrottaa tärkeitä tarroja tai huuhtoa pois tarpeellisen rasvan kitkakohdista. Vältä veden liiallista käyttöä erityisesti sähköosien tai liitäntöjen lähellä.

    Varastointi

    Koneen valmistelu

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut koneen luota.

    2. Puhdista kone ja leikkuuyksikkö huolellisesti. Katso kohta Koneen puhdistus ja lue leikkuuyksikön käyttöopas.

    3. Tarkista rengaspaine ja säädä sitä tarpeen mukaan. Katso Rengaspaineen tarkistus.

    4. Tarkista hydrauliletkut ja -putket ja korjaa ne tarvittaessa.

    5. Tarkista hydraulinesteen määrä. Katso kohta Hydraulinesteen määrän tarkistus.

    6. Irrota, teroita, tasapainota ja asenna leikkuuyksikön terät.

    7. Tarkista, että kiinnittimet eivät ole löysällä. Kiristä tarvittaessa.

    8. Voitele kaikki rasvanipat ja levitä öljyä nivelkohtiin. Pyyhi pois ylimääräinen voiteluaine.

    9. Hio varovasti ja maalaa korjausmaalilla maalipinnat, jotka ovat naarmuuntuneet, lohkeilleet tai ruostuneet. Korjaa kaikki metallirungossa olevat kolhut.

    Akkujen varastointivaatimukset

    Note: Akkuja ei tarvitse irrottaa koneesta varastointia varten.

    Katso varastoinnin lämpötilarajat seuraavasta taulukosta:

    Varastoinnin lämpötilarajat

    VarastointilämpötilaAsianmukainen varastointiaika
    45...55 °C1 viikko
    25...45 °C 3 viikkoa
    –20...+25 °C52 viikkoa

    Important: Näiden rajojen ulkopuoliset lämpötilat voivat vahingoittaa akkuja.Akkujen säilytyslämpötila vaikuttaa niiden käyttöikään. Pitkäaikainen varastointi äärimmäisissä lämpötiloissa lyhentää akkujen käyttöikää. Konetta saa varastoida yli 25 °C:n lämpötiloissa vain taulukossa ilmoitetun ajan.

    • Ennen varastointia lataa tai tyhjennä akut 40–60 %:iin.

      Note: 50 %:n varaus on optimaalinen akun pitkän käyttöiän varmistamiseen. Jos akut on ladattu 100 %:iin ennen varastointia, akun käyttöikä lyhenee.Jos aiot varastoida koneen pitemmäksi aikaa, lataa akut noin 60 %:iin.

    • Tarkista akkujen varaustaso kuuden kuukauden välein ja varmista, että se on 40–60 %. Jos varaus on alle 40 %, lataa akut 40–60 %:iin.

    • Lataamisen jälkeen irrota akkulaturi virtalähteestä.

    • Jos laturi jätetään koneeseen, se sammuu akkujen latauduttua täyteen eikä kytkeydy takaisin päälle, ellei laturia irroteta ja kytketä uudelleen.