Johdanto

Tämä työnnettävä vaakatasoleikkuri on tarkoitettu kotikäyttöön. Se on tarkoitettu pääasiassa asuinkiinteistöjen viheralueiden ruohonleikkuuseen. Sitä ei ole tarkoitettu pensaiden leikkuuseen eikä maatalouskäyttöön. Se on suunniteltu käyttämään Toro 60V -litium-ioniakkuja. Nämä akkupakkaukset on suunniteltu ladattavaksi vain Toro 60 V -litium-ioniakkulatureilla. Tuotteiden käyttäminen muuhun kuin niiden aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

Malli 21876T ei sisällä akkua tai laturia.

Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta opit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Osoitteessa www.Toro.com on lisätietoja, jos tarvitset esimerkiksi turvallisuuteen liittyviä vinkkejä, käyttökoulutukseen liittyviä materiaaleja, tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai jos haluat rekisteröidä tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteesi malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Kuva 1 osoittaa laitteen malli- ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Skannaa sarjanumerokilvessä (jos varusteena) oleva QR-koodi mobiililaitteella, niin saat tuotetietoja sekä takuu- ja varaosatietoja.

g428069

Varoitusmerkintä

Turvallisuusvaroitusmerkki (Kuva 2) näkyy sekä tässä käyttöoppaassa että koneessa. Se osoittaa tärkeitä turvallisuusilmoituksia, joiden ohjeita on noudatettava onnettomuuksien ehkäisemiseksi.

g000502

Varoitusmerkintä näkyy kohdissa, jotka varoittavat käyttäjää vaarallisista toimista tai tilanteista, ja sitä seuraa sana HENGENVAARA, VAARA tai VAROITUS.

HENGENVAARA: ilmaisee välittömästi vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.

VAARA: ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.

VAROITUS: ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan saattaa johtaa vähäiseen tai lievään loukkaantumiseen.

Lisäksi tässä käyttöoppaassa käytetään kahta seuraavaa termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Tämä tuote on asiaankuuluvien eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on erillisessä tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Graphic

Jos tarvitset apua, katso ohjevideoita osoitteessa www.Toro.com/support tai ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen ennen tuotteen palauttamista.

Älä kajoa koneen turvalaitteisiin tai poista niitä käytöstä ja tarkista säännöllisesti, että ne toimivat asianmukaisesti. Älä yritä säätää tai muuttaa moottorin kierrosnopeuden säädintä, sillä tämä saattaa heikentää käyttöturvallisuutta ja aiheuttaa henkilövahinkoja.

Turvaohjeet

TÄRKEITÄ

TURVAOHJEITA

Vaara

Sähkökäyttöistä ruohonleikkuria käytettäessä on aina noudatettava perusturvallisuusohjeita tulipalon, sähköiskun ja henkilövahinkojen vaaran vähentämiseksi, mukaan lukien seuraavat:

Lue kaikki ohjeet

I. Koulutus

  1. Koneen käyttäjä vastaa kaikista muille ihmisille tai heidän omaisuudelleen aiheutuneista vahingoista.

  2. Älä anna lasten käyttää konetta, akkuyksikköä tai akkulaturia tai leikkiä niillä. Paikalliset säännökset saattavat asettaa rajoituksia käyttäjän iälle.

  3. Älä anna lasten tai kouluttamattomien henkilöiden käyttää tai huoltaa tätä laitetta. Anna vain vastuullisten, koulutettujen, ohjeisiin perehtyneiden ja fyysisesti konetta käyttämään kykenevien aikuisten käyttää tai huoltaa laitetta.

  4. Perehdy kaikkiin koneen, akkuyksikön ja akkulaturin ohjeisiin ja varoitusmerkintöihin ennen tuotteiden käyttöä.

  5. Tutustu ohjaimiin ja koneen, akkuyksikön ja akkulaturin asianmukaiseen käyttöön.

Ⅱ. Valmistelut

  1. Älä päästä sivullisia ja erityisesti lapsia ja lemmikkejä käyttöalueelle.

  2. Älä käytä konetta ilman paikallaan olevia ja asianmukaisesti toimivia suojuksia ja muita suojalaitteita, kuten suuntainlevyjä ja ruohonkeräimiä.

  3. Tarkasta koneen käyttöalue ja poista siltä kaikki esineet, jotka voivat haitata koneen käyttöä tai joita kone voi singota.

  4. Tarkasta ennen koneen käyttöä, että terä, teräpultti ja teräkokoonpano eivät ole kuluneet tai vaurioituneet. Vaihda vaurioituneet tai sellaiset merkinnät, jotka eivät ole enää luettavissa.

  5. Käytä vain Toron määrittämää akkuyksikköä. Muiden lisävarusteiden ja lisälaitteiden käyttö voi lisätä loukkaantumis- ja tulipalovaaraa.

  6. Akkulaturin kytkeminen pistorasiaan, joka ei ole 100–240 V, voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Älä kytke akkulaturia muuhun kuin 100–240 V:n pistorasiaan. Eri kytkentätyypeille on tarvittaessa käytettävä oikeaa pistorasiasovitinta.

  7. Älä käytä vaurioitunutta tai muokattua akkuyksikköä tai akkulaturia, sillä ne voivat toimia arvaamattomasti ja aiheuttaa tulipalon, räjähdyksen tai loukkaantumisvaaran.

  8. Jos akkulaturin virtajohto on vaurioitunut, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen virtajohdon vaihtamista varten.

  9. Lataa akkuyksikkö vain Toron määrittämällä akkulaturilla. Yhden akkuyksikön laturi voi aiheuttaa tulipalovaaran, jos sitä käytetään jonkin toisen akkuyksikön kanssa.

  10. Lataa akkuyksikkö vain hyvin tuuletetussa tilassa.

  11. Noudata kaikkia latausohjeita äläkä lataa akkuyksikköä lämpötiloissa, jotka ovat ohjeissa määritetyn lämpötila-alueen ulkopuolella. Muutoin akkuyksikkö voi vaurioitua ja tulipalovaara kasvaa.

  12. Pukeudu asianmukaisesti: Käytä silmäsuojaimia, pitkälahkeisia housuja, tukevia liukastumisen estäviä kenkiä (älä ole avojaloin tai käytä sandaaleja) ja kuulosuojaimia. Sido pitkät hiukset. Älä käytä löysiä vaatteita tai riippuvia koruja, jotka saattavat tarttua liikkuviin osiin. Käytä pölynaamaria pölyisissä käyttöolosuhteissa.

III. Käyttö

  1. Liikkuvan terän koskettamisesta on seurauksena vakava tapaturma. Pidä kädet ja jalat loitolla leikkuualueesta ja koneen kaikista liikkuvista osista. Älä mene heittoaukkojen eteen.

  2. Koneen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

  3. Vapauta itsevetolaitteisto (jos varusteena) ennen koneen käynnistystä.

  4. Älä kallista konetta moottorin käynnistyksen aikana.

  5. Estä tahaton käynnistys: varmista ennen akkuyksikön kytkemistä ja koneen käyttöä, että sähkökäynnistyspainike on irrotettu sähkökäynnistyskytkimestä.

  6. Koneen käyttö vaatii käyttäjän täyden huomion. Jos käyttäjän huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkilö- tai omaisuusvahinko.

  7. Pysäytä kone, irrota sähkökäynnistyspainike, irrota akkuyksikkö koneesta ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen koneen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

  8. Irrota akkuyksikkö ja sähkökäynnistyspainike koneesta aina, kun jätät sen ilman valvontaa, tai ennen lisävarusteiden vaihtoa.

  9. Älä käytä konetta väkisin: kone toimii paremmin ja turvallisemmin aiotulla nopeudella.

  10. Pysy valppaana: Katso, mitä olet tekemässä, ja käytä maalaisjärkeä koneen käytössä. Älä käytä konetta sairaana, väsyneenä tai alkoholin tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

  11. Älä käytä akkukäyttöistä ruohonleikkuria sateessa.

  12. Käytä laitetta vain, kun näkyvyys on hyvä ja kun sääolosuhteet ovat hyvät. Älä käytä konetta ukonilman aikana.

  13. Ole erittäin varovainen vaihtaessasi suuntaa tai vetäessäsi konetta itseäsi kohti.

  14. Pysy aina tukevassa ja tasapainoisessa asennossa, erityisesti rinteissä. Leikkaa rinteet poikittaissuunnassa, ei ylös ja alas. Ole erittäin varovainen vaihtaessasi suuntaa rinteissä. Älä yritä leikata ruohoa liian jyrkissä rinteissä. Käytä konetta kävellen, älä koskaan juokse.

  15. Älä suuntaa materiaalin poistoa ihmisiä kohti. Vältä materiaalin poistamista seinää tai muuta estettä kohti. Materiaali voi kimmota takaisin käyttäjää kohti. Pysäytä terät, kun ylität muun kuin ruohopinnan.

  16. Varo kuoppia, uria, töyssyjä, kiviä ja muita piileviä vaaroja. Epätasainen maasto voi aiheuttaa tasapainon tai jalansijan menettämisen.

  17. Kostea ruoho tai lehdet voivat aiheuttaa vakavan loukkaantumisen, jos liukastut ja kosketat terää. Älä leikkaa ruohoa märissä olosuhteissa. Älä leikkaa ruohoa, kun sataa.

  18. Jos kone törmää esteeseen tai alkaa täristä, sammuta kone välittömästi, irrota sähkökäynnistyspainike, irrota akkuyksikkö ja odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ja tarkista kone vasta sitten vaurioiden varalta. Suorita tarvittavat korjaukset ennen koneen käytön jatkamista.

  19. Pysäytä kone ja irrota sähkökäynnistyspainike, ennen kuin lastaat koneen kuljettamista varten.

  20. Jos akkuyksikköä käsitellään väärin, siitä voi vuotaa nestettä. Vältä kosketusta. Jos vahingossa kosketat nestettä, huuhtele vedellä. Jos nestettä menee silmään, hakeudu lääkärin hoitoon. Akkuyksiköstä vuotava neste voi aiheuttaa ärsytystä tai palovammoja.

IV. Kunnossapito ja varastointi

  1. Pysäytä kone, irrota sähkökäynnistyspainike, irrota akkuyksikkö koneesta ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen koneen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

  2. Älä yritä korjata konetta muutoin kuin ohjeissa ilmoitetulla tavalla. Anna valtuutetun huoltoliikkeen suorittaa koneen huolto käyttäen varaosina vain täsmälleen samanlaisia osia.

  3. Käytä käsineitä ja silmäsuojaimia konetta huoltaessasi.

  4. Teroita tylsä terä molemmista reunoista, jotta tasapaino säilyy. Puhdista terä ja varmista, että se on tasapainotettu.

  5. Vaihda terä, jos se on taipunut, kulunut tai murtunut. Tasapainottamaton terä aiheuttaa tärinää, mikä voi vahingoittaa moottoria tai aiheuttaa henkilövahinkoja.

  6. Muista terää huollettaessa, että terä voi liikkua, vaikka virtalähde on pois päältä.

  7. Tarkista ruohonkeräin säännöllisesti haurastumisen tai kulumisen varalta ja vaihda kulunut keräin uuteen Toro-ruohonkeräimeen.

  8. Varmista paras toimivuus käyttämällä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita. Muut varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

  9. Koneen huolto: Pidä leikkuusärmät terävinä ja puhtaina, niin varmistat parhaan toimivuuden ja turvallisuuden. Pidät kahvat kuivina, puhtaina, öljyttöminä ja rasvattomina. Huolehdi, että suojukset ovat paikoillaan ja toimintakunnossa. Pidä terät terävinä. Käytä vain täsmälleen samanlaisia vaihtoteriä.

  10. Tarkista kone vaurioituneiden osien varalta. Jos suojukset tai muut osat ovat vaurioituneet, määritä, toimiiko kone oikein. Tarkista kone huonosti kohdistettujen ja juuttuneiden liikkuvien osien, rikkoutuneiden osien sekä vaadittavien asennusten ja kaikkien muiden toimintaan vaikuttavien ongelmien varalta. Ellei ohjeissa toisin mainita, valtuutetun huoltoliikkeen on korjattava tai vaihdettava vaurioitunut suojus tai osa.

  11. Kun akkuyksikkö ei ole käytössä, pidä se loitolla metalliesineistä, kuten paperiliittimistä, kolikoista, avaimista ja ruuveista, jotka voivat johtaa sähköä akun napojen välillä. Oikosulku akun napojen välillä voi aiheuttaa palovammoja tai tulipalon.

  12. Tarkista terän ja moottorin kiinnityspulttien kireys säännöllisesti.

  13. Kun konetta ei käytetä, säilytä sitä sisätiloissa kuivassa ja turvallisessa paikassa lasten ulottumattomissa.

  14. Älä altista akkuyksikköä tai konetta tulelle tai liialliselle lämpötilalle. Altistuminen tulelle tai yli 130 °C:n lämpötilalle voi aiheuttaa räjähdyksen.

  15. VAROITUS: Väärin käsitelty akkuyksikkö voi aiheuttaa tulipalo- tai räjähdysvaaran tai kemiallisen palovamman vaaran.

    • Älä pura akkuyksikköä.

    • Vaihda akkuyksikkö vain aitoon Toro-akkuyksikköön. Muiden akkuyksikköjen käyttö voi aiheuttaa tulipalon tai henkilövahingon vaaran.

    • Ennen käyttöönottoa säilytä akkuyksikköjä alkuperäisessä pakkauksessa lasten ulottumattomissa.

SÄILYTÄ NÄMÄ

OHJEET

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decal112-8760
decal120-9570
decal134-4691
decal145-1454

Malli 81805

decal144-6035
decal145-3129

Malli 68810

decal145-8263
decal145-8265

Käyttöönotto

Important: Akkuyksikkö ei ole täyteen ladattu ostettaessa. Ennen kuin käytät konetta ensimmäistä kertaa, katso kohta Akkuyksikön lataus.

Important: Irrota ja hävitä moottorin muovisuojus ja muut konetta suojaavat muovit ja kääreet.

Kahvan kokoaminen ja suoristus

Vaara

Jos kahva taitetaan tai suoristetaan väärin, kaapelit saattavat vahingoittua. Tällöin ruohonleikkuria ei ole turvallista käyttää.

  • Älä vahingoita kaapeleita, kun taitat tai suoristat kahvaa.

  • Varmista, että kaapelit on viety kahvan ulkopuolelle.

  • Jos kaapeli on vaurioitunut, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

g426198

Terän ohjaustangon asennus

g344378

Ruohonkeräimen kokoaminen

g230447

Akkulaturin seinäkiinnitys (valinnainen)

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Kiinnitystarvikkeet (eivät sisälly toimitukseen)2

Halutessasi voit kiinnittää akkulaturin tukevasti seinään käyttämällä laturin takapuolella olevia kiinnitysreikiä.

Kiinnitä laturi sisätiloihin (esimerkiksi autotalliin tai muuhun kuivaan paikkaan) pistorasian lähelle ja pois lasten ulottuvilta.

Katso kuvasta, miten laturi kiinnitetään (Kuva 6).

Kiinnitä laturi paikalleen liu’uttamalla se oikein kohdistettujen kiinnikkeiden päälle (kiinnikkeet eivät sisälly pakkaukseen).

g290534

Laitteen yleiskatsaus

g434444
g410592
g426502

Malli

MalliPainoPituusLeveysKorkeus
21876 ja 21876T59,4 kg165 cm81 cm114 cm
 

Akkuyksikkö

Malli68810
Akkuyksikön kapasiteetti10,0 Ah
540 Wh

Akun valmistajan luokitus = enintään 60 V ja nimellinen 54 V. Todellinen jännite vaihtelee kuormituksen mukaan.

Akkulaturi

Malli81805
Tyyppi60 V MAX -litium-ioniakun pikalaturi
Tulo100–240 V AC ~5,0 A, 50/60 Hz
Lähtö60 V DC Graphic enintään 5,5 A

Soveltuvat lämpötilat

Akkuyksikön latauslämpötila5–40 °C*
Akkuyksikön käyttölämpötila–30...+49 °C
Akkuyksikön/-laturin säilytyslämpötila5–40 °C*

*Latausaika pitenee, jos akkua ei ladata suositellulla lämpötila-alueella.

Säilytä työkalua, akkuyksikköä ja akkulaturia suljetussa, puhtaassa ja kuivassa tilassa.

Lisälaitteet/lisävarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyväksytyistä lisälaitteista ja -varusteista.

Käytä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

Käyttö

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Ennen käyttöä

Akkuyksikön asennus

Important: Käytä akkuyksikköä vain soveltuvissa lämpötiloissa. Katso kohta Tekniset tiedot.

  1. Varmista, että akun ilmanvaihtoaukoissa ei ole pölyä tai roskia.

  2. Nosta akkutilan kansi ylös (Kuva 10, ruutu A).

  3. Kohdista akkuyksikössä oleva syvennys koneen ulkonemaan ja liu’uta akkuyksikkö tilaan, kunnes se loksahtaa paikalleen (Kuva 10, ruutu B).

  4. Sulje akkutilan kansi (Kuva 10, ruutu C).

    Note: Jos akkutilan kansi ei sulkeudu kunnolla, akkua ei ole asennettu oikein.

g410618

Kahvan korkeuden säätö

Kahvaa voidaan nostaa ja laskea käyttäjälle mukavimpaan asentoon.

Vapauta kahvan lukon tapit vetämällä kahvan lukitusvipua taaksepäin, siirrä kahva yhteen neljästä asennosta ja vapauta kahvan lukitusvipu, jolloin kahva lukittuu paikalleen (Kuva 11).

g426209

Leikkuukorkeuden säätö

Hengenvaara

Leikkuukorkeutta säädettäessä kätesi saattaa joutua kosketuksiin liikkuvan terän kanssa, mikä voi aiheuttaa vakavia vammoja.

  • Sammuta moottori, irrota akku ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin säädät leikkuukorkeutta.

  • Älä laita sormia kotelon alle säätäessäsi leikkuukorkeutta.

Note: Laitetta nostetaan siirtämällä etu- ja takaleikkuukorkeusvipuja eteenpäin. Laitetta lasketaan siirtämällä leikkuukorkeusvipuja taaksepäin. Aseta kaikki pyörät samalle korkeudelle, elleivät erityisolosuhteet edellytä toisin.

g426213

Käytön aikana

Koneen käynnistys

  1. Varmista, että akkuyksiköt on asennettu koneeseen. Katso kohta Akkuyksikön asennus.

  2. Aseta sähkökäynnistyspainike sähkökäynnistyskytkimeen (Kuva 13, ruutu A).

  3. Paina terän ohjaustanko kahvaa vasten ja pidä se paikallaan kahden sekunnin ajan (Kuva 13, ruutu B).

  4. Paina sitten sähkökäynnistyspainiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes moottori käynnistyy (Kuva 13, ruutu C).

g426674

Terän nopeuden säätö

Tässä koneessa on kaksi terän nopeusasetusta: AUTO ja MAX.

  • AUTO-asennossa terän nopeutta säädetään automaattisesti, jolloin tehokkuus paranee. Leikkuuolosuhteiden muuttuminen havaitaan ja terän nopeus kasvaa tarvittaessa, jotta leikkuulaatu pysyy tasaisena.

  • MAX-asennossa terän nopeus pysyy jatkuvasti enimmäistasolla. Myös koneen ajonopeus kasvaa.

Säädä terän nopeusasetusta kääntämällä sähkökäynnistyskytkimen sähkökäynnistyspainiketta jompaankumpaan asentoon (Kuva 14).

g337279

Itsevetolaitteiston käyttö

Itsevetolaitteistoa käytetään kävelemällä ja pitämällä käsiä yläkahvan päällä ja kyynärpäitä sivuilla, jolloin laite liikkuu automaattisesti oikeaa vauhtia (Kuva 15).

Note: Käytä vetoavun kahvaa silloin, kun tarvitset enemmän hallintaa kuin mitä itsevetolaitteistoa yksin käytettäessä on.

g434445

Note: Jos kone ei kulje vapaasti taaksepäin itsevetolaitteiston käytön jälkeen, pysähdy, pidä kädet samassa asennossa ja anna koneen siirtyä muutaman sentin eteenpäin, jotta pyöräveto vapautuisi. Voit myös koettaa ulottua yläkahvan alapuolella olevaan metallikahvaan ja työntää konetta muutaman sentin eteenpäin. Jos laite ei vieläkään liiku vapaasti taaksepäin, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

Koneen virran katkaisu

  1. Vapauta terän ohjaustanko (Kuva 16, ruutu A).

  2. Irrota sähkökäynnistyspainike sähkökäynnistyskytkimestä (Kuva 16, ruutu B).

  3. Irrota akkuyksikkö. Katso kohta Akkuyksikön irrotus koneesta.

    Note: Kun konetta ei käytetä, irrota akkuyksikkö.

g335480

Leikkuujätteiden kierrättäminen

Laitteessa on valmiina ominaisuus kierrättää ruoho- ja lehtijäte takaisin nurmelle. Laitteen valmistelu kierrätystä varten:

  • Jos koneeseen on asennettu sivuheittosuppilo, irrota se ja laske sivuheittokanavan suuntain. Katso kohta Sivuheittosuppilon irrotus.

  • Jos laitteeseen on asennettu ruohonkeräin, irrota se. Katso kohta Ruohonkeräimen irrotus.

  • Jos takaheittokanavan suojusta ei ole asennettu, tartu sen kahvaan, nosta takasuuntainta ja asenna se takaheittosuppiloon siten, että salpa loksahtaa paikalleen. Katso Kuva 17.

    g426214

Leikkuujätteiden kerääminen ruohonkeräimeen

Käytä ruohonkeräintä, jos haluat kerätä ruoho- ja lehtijätteet nurmikolta.

Jos leikkuriin on asennettu sivuheittosuppilo, irrota se ennen leikkuujätteiden keräämistä. Katso kohta Sivuheittosuppilon irrotus.

Ruohonkeräimen asennus

  1. Nosta takasuuntain ylös ja pidä sitä ylhäällä (ruutu A, Kuva 18).

  2. Irrota takaheittokanavan suojus painamalla salpaa alas peukalolla ja vetämällä suojus irti laitteesta (Kuva 18, ruutu B).

  3. Asenna keräimen tanko kahvan juuressa oleviin loviin ja keinuta keräintä edestakaisin, jotta tanko asettuu lovien pohjaan (Kuva 18, ruutu C).

  4. Laske takasuuntainta, kunnes se on ruohonkeräimen päällä.

g426289

Ruohonkeräimen irrotus

Hengenvaara

Kone saattaa singota leikkuujätteitä ja muita esineitä koneen kotelon aukon läpi. Riittävällä voimalla lentävät esineet voivat aiheuttaa vakavia henkilövammoja tai kuoleman sinulle tai sivulliselle.

  • Älä koskaan irrota ruohonkeräintä ja sitten käynnistä konetta ilman, että siinä on asennettuna heittokanavan suojus.

  • Älä koskaan avaa koneen takasuuntainta, kun kone on käynnissä.

Ruohonkeräin irrotetaan tekemällä kohdan Ruohonkeräimen asennus vaiheet käänteisessä järjestyksessä.

Leikkuujätteiden heittäminen sivulle

Käytä sivuheittojärjestelmää erittäin pitkän ruohon leikkaamiseen.

Jos laitteeseen on asennettu ruohonkeräin, irrota se ja asenna takaheittokanavan suojus (katso kohta Ruohonkeräimen irrotus) ennen leikkuujätteiden heittämistä sivulle.

Important: Varmista, että takaheittokanavan suojus on paikallaan ennen leikkuujätteiden kierrätystä (Kuva 17).

Sivuheittosuppilon asennus

  1. Irrota sivuheittokanavan suuntaimen kannatin ja kiinnittimet (Kuva 19, ruutu A).

  2. Avaa sivusuuntaimen salpa, nosta sivusuuntain ja asenna sivuheittosuppilo (Kuva 19, ruudut B, C ja D).

g456257

Sivuheittosuppilon irrotus

Irrota sivuheittosuppilo nostamalla sivusuuntain ylös, irrottamalla sivuheittosuppilo ja laskemalla sivuheittokanavan suuntainta alas, kunnes se lukittuu paikalleen.

Important: Asenna suuntaimen kannatin, kun sivuheittosuppiloa (Kuva 19, ruutu A) ei käytetä.

Käyttövihjeitä

Yleisiä leikkuuvinkkejä

  • Tarkasta laitteen käyttöalue ja poista siltä kaikki esineet, joita kone voi singota.

  • Älä anna terien iskeytyä kiinteisiin esineisiin. Älä koskaan aja ruohonleikkurilla tarkoituksella minkään esineen yli.

  • Jos kone törmää esteeseen tai alkaa täristä, sammuta kone välittömästi, odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, irrota akkuyksikkö koneesta ja tarkasta kone vaurioiden varalta.

  • Jotta ruohonleikkuri toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, asenna uudet Toro-terät ennen leikkuukauden alkamista tai aina tarvittaessa.

Ruohon leikkaaminen

  • Leikkaa vain noin kolmasosa ruohon pituudesta kerrallaan. Paremman leikkuulaadun, ajoajan ja keräyksen saa leikkaamalla ruohoa korkeammalla leikkuukorkeudella.

  • Älä leikkaa ruohoa 51 mm:n asetusta lyhyemmäksi, paitsi jos ruoho on harvaa tai on myöhäinen syksy, jolloin ruohon kasvu alkaa hidastua.

  • Leikattaessa yli 15 cm korkeaa ruohoa leikkaa ensin korkeimmalla leikkuukorkeuden asetuksella ja kävele hitaasti. Leikkaa sen jälkeen matalammalla asetuksella, jotta nurmikosta tulee hyvän näköinen. Jos ruoho on liian pitkää, kone saattaa tukkeutua ja moottori pysähtyä.

  • Kostea ruoho ja lehdet paakkuuntuvat nurmikolle ja voivat tukkia koneen tai pysäyttää moottorin. Vältä leikkaamasta ruohoa märissä olosuhteissa.

  • Huomioi palovaara erittäin kuivissa olosuhteissa, noudata kaikkia paikallisia palovaroituksia ja pidä laite puhtaana kuivasta ruohosta ja lehdistä.

  • Vaihda leikkuusuuntaa. Tällöin leikkuujätteet hajaantuvat ruohikolle tasaisesti ja lannoittavat hyvin.

  • Jos leikattu nurmikko ei näytä hyvältä, kokeile seuraavia toimenpiteitä tai jotain niistä:

    • Vaihda terät tai teroituta ne.

    • Kävele hitaammin leikatessasi.

    • Nosta laitteen leikkuukorkeutta.

    • Leikkaa ruoho useammin.

    • Kulje aina osaksi edellisen leikkuukaistan päällä; älä leikkaa kokonaan uutta kaistaa.

Lehtien leikkaaminen

  • Kun nurmikko on leikattu, tarkista, että puolet ruohosta näkyy lehtikerroksen läpi. Joudut ehkä leikkaamaan lehdet vielä kerran tai useamminkin.

  • Jos nurmikolla on lehtiä yli 13 cm:n kerros, leikkaa ensin korkeammalla leikkuukorkeudella ja sitten uudestaan halutulla leikkuukorkeudella.

  • Hidasta leikkuunopeutta, jos laite ei leikkaa lehtiä tarpeeksi hienoksi.

Käytön jälkeen

Akkuyksikön irrotus koneesta

  1. Nosta akkutilan kansi ylös.

  2. Vapauta akkuyksikkö painamalla akkuyksikön salpaa ja irrota akkuyksikkö.

  3. Sulje akkutilan kansi.

Akkuyksikön lataus

Important: Akkuyksikkö ei ole täyteen ladattu ostettaessa. Ennen työkalun ensimmäistä käyttökertaa aseta akkuyksikkö laturiin ja lataa sitä, kunnes LED-merkkivalo ilmoittaa, että akkuyksikkö on ladattu täyteen. Lue kaikki turvaohjeet.

Important: Lataa akkuyksikköä vain soveltuvissa lämpötiloissa. Katso kohta Tekniset tiedot.

Note: Voit tarkistaa akun varauksen (LED-merkkivalot) milloin vain painamalla akkuyksikössä olevaa akun varauksen merkkivalon painiketta.

  1. Varmista, että akun ja laturin ilmanvaihtoaukoissa ei ole pölyä tai roskia.

    g290533
  2. Kohdista akkuyksikössä oleva syvennys (Kuva 20) laturin ulkonemaan.

  3. Liu’uta akkuyksikkö laturiin niin, että se on kokonaan paikallaan (Kuva 20).

  4. Irrota akkuyksikkö liu’uttamalla akku taaksepäin ulos laturista.

  5. Katso seuraavasta taulukosta, mitä akkulaturin LED-merkkivalot ilmaisevat.

    MerkkivaloIlmaisee
    PoisAkkuyksikköä ei asetettu
    Vihreä, vilkkuuAkkuyksikkö latautuu
    VihreäAkkuyksikkö on ladattu
    PunainenAkkuyksikön tai akkulaturin lämpötila ylittää tai alittaa soveltuvat raja-arvot
    Punainen, vilkkuuAkkuyksikössä latausvika*

*Lisätietoja on kohdassa .

Important: Akun voi jättää laturiin lyhyeksi aikaa käyttökertojen välissä.Jos akkua ei käytetä pitkään aikaan, irrota akku laturista. Katso kohta Ennen varastointia.

Koneen alaosan puhdistaminen

HuoltoväliHuoltotoimenpide
Jokaisen käytön jälkeen
  • Poista leikkuujätteet ja lika koneen alapuolelta.
  • Vaara

    Rikkoutunut tai puuttuva pesuliitäntä voi aiheuttaa esineiden ulossinkoutumista tai teräkosketuksen. Teräkosketus tai ulossinkoutuva jäte voi aiheuttaa loukkaantumisen tai kuoleman.

    • Rikkoutunut tai puuttuva pesuliitäntä on vaihdettava välittömästi, ennen kuin laitetta käytetään uudelleen.

    • Käsiä tai jalkoja ei saa koskaan laittaa koneen alle tai sen aukkojen läpi.

    1. Siirrä laite tasaiselle alustalle.

    2. Sammuta kone ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Laske laite alimpaan leikkuukorkeusasetukseen. Katso kohta Leikkuukorkeuden säätö.

    4. Kiinnitä letku pesuliitäntään ja käännä vesi suurelle paineelle (Kuva 21).

      Note: Levitä vaseliinia pesuliitännän O-renkaaseen, jotta liitin liukuu paremmin ja suojaa O-rengasta.

      g003934
    5. Käynnistä kone, kytke terän ohjausvipu ja anna koneen käydä 1–3 minuuttia niin, että terät pyörivät.

    6. Vapauta terän ohjausvipu, sammuta kone ja odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    7. Sammuta veden tulo ja irrota liitin pesuliitännästä.

      Note: Jos laite ei puhdistu yhdellä pesukerralla, liota sitä ja anna sen seistä 30 minuutin ajan. Toista sitten toimenpide.

    8. Käytä laitetta vielä 1–3 minuuttia terät kytkettynä, jotta vesi valuu pois.

    Kahvan taittaminen

    Vaara

    Jos kahva taitetaan tai suoristetaan väärin, kaapelit saattavat vahingoittua. Tällöin ruohonleikkuria ei ole turvallista käyttää.

    • Älä vahingoita kaapeleita, kun taitat tai suoristat kahvaa.

    • Varmista, että kaapelit on viety kahvan ulkopuolelle.

    • Jos kaapeli on vaurioitunut, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

    1. Irrota sähkökäynnistyspainike (Kuva 22, ruutu A).

    2. Vapauta kahvan lukitustapit työntämällä kahvan lukitusvipua taaksepäin (Kuva 22, ruutu B).

    3. Laske kahva koneen etuosaa kohti (Kuva 22, ruutu C).

    4. Löysää kahvan nuppeja, joilla yläkahva on kiinnitetty (Kuva 22, ruutu D).

    5. Laske yläkahva (Kuva 22, ruutu E).

    g426676

    Kunnossapito

    Kunnossapitotaulukko

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista leikkuuterät.
  • Jokaisen käytön jälkeen
  • Poista leikkuujätteet ja lika koneen alapuolelta.
  • 50 käyttötunnin välein
  • Huolla terän käyttöjärjestelmä.
  • Vuosittain
  • Huolla terät.
  • Koneen voitelu

    Konetta ei tarvitse voidella. Laakereiden tehdasvoitelu kestää koneen käyttöiän.

    Itsevetolaitteiston säätö

    Säädä itsevetolaitteisto aina, kun asennat uuden itsevetolaitteiston kaapelin tai jos itsevetolaitteiston säädössä tuntuu olevan vikaa.

    1. Löysää kaapelin säätöä kääntämällä säätömutteria vastapäivään (Kuva 23).

      g427094
    2. Säädä kaapelin jännitystä (Kuva 23) vetämällä sitä taaksepäin tai työntämällä sitä eteenpäin ja pitämällä kyseisessä asennossa.

      Note: Lisää vetoa työntämällä kaapelia moottoria kohti. Pienennä vetoa vetämällä kaapelia poispäin moottorista.

    3. Kiristä kaapelin säätöä kääntämällä säätömutteria myötäpäivään.

      Note: Kiristä mutteri tiukkaan hylsyavaimella tai kiintoavaimella.

    Terän käyttöjärjestelmän huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Huolla terän käyttöjärjestelmä.
    1. Irrota terän käyttöjärjestelmän suojus (Kuva 24).

      g426290
    2. Harjaa tai puhalla suojuksen sisällä ja osien ympärillä olevat roskat pois.

    3. Pidä 0,25 mm:n rakotulkkia, paperinpalaa tai muistilappua seinää vasten ja liu’uta se alas hihnan kiristysjousen taakse.

      Note: Jos rakotulkin ja jousen väliin jää näkyvä rako, kiristä säätöpulttia ja mutteria, kunnes paperia voi juuri ja juuri liu’uttaa raossa (Kuva 25).

      g483623

      Important: Älä kiristä säätöpulttia liikaa, sillä se voi vahingoittaa terän käyttöhihnaa.

    4. Asenna aiemmin irrottamasi terän käyttöjärjestelmän suojus.

    Terien huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Vuosittain
  • Huolla terät.
  • Important: Terien asentamiseen tarvitaan momenttiavain. Jos sinulla ei ole momenttiavainta tai et halua suorittaa toimenpidettä itse, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

    Tarkasta terät aina polttoaineen loppuessa. Jos terät ovat vaurioituneet tai lohjenneet, vaihda ne välittömästi. Jos terän särmät ovat tylsät tai uurteiset, teroituta ja tasapainotuta terät tai vaihda ne uuteen.

    Vaara

    Terää huollettaessa terä voi edelleen liikkua, vaikka virtalähde on pois päältä. Terä on terävä, ja sen koskettaminen voi aiheuttaa vakavia henkilövahinkoja.

    • Pidä kädet ja jalat etäällä liikkuvasta terästä.

    • Käytä käsineitä, kun huollat terää.

    Note: Pidä terät terävinä koko leikkuukauden ajan. Terävät terät leikkaavat ruohon siistimmin ruohonkorsia repimättä.

    Leikkuuterien huollon valmistelu

    1. Lukitse kahva pystyasentoon (Kuva 26). Katso kohta Kahvan korkeuden säätö.

      g426313
    2. Kallista laite kyljelleen siten, että koneen pesuliitäntä osoittaa ylöspäin ja yläkahva on maassa.

    Terien tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista leikkuuterät.
    1. Tarkasta leikkuusärmät (Kuva 27). Jos särmät eivät ole teräviä tai niissä on lovia, irrota terät ja teroituta tai vaihda ne.

      g017223
    2. Tarkista itse terät ja etenkin kupera alue (Kuva 27). Jos havaitset vähäisiäkään vaurioitumisen, kulumisen tai urautumisen merkkejä tällä alueella, vaihda terä välittömästi uuteen.

      Vaara

      Jos terän annetaan kulua, siiven ja terän tasaisen osan väliin muodostuu ura. Terästä voi lopulta irrota pala, joka voi sinkoutua kotelon alta ja johtaa käyttäjän tai sivullisten vakavaan loukkaantumiseen.

      • Terä on tarkistettava säännöllisesti kulumisen ja vaurioiden varalta.

      • Älä yritä suoristaa taipunutta terää tai hitsata murtunutta tai haljennutta terää.

      • Kulunut tai vaurioitunut terä on vaihdettava.

    3. Tarkista, että terät eivät ole taipuneet. Katso kohta Taipuneiden terien tarkistus.

    Taipuneiden terien tarkistus

    1. Käännä terät kuvan mukaiseen asentoon (Kuva 28).

      g016532
    2. Mittaa tasaisen pinnan ja leikkuuterien leikkuusärmän väliset etäisyydet kohdista A ja B (Kuva 28) ja kirjaa mitat ylös.

    3. Käännä teriä siten, että niiden vastakkaiset päät ovat kohdissa A ja B (Kuva 28).

    4. Toista vaiheen 2 mittaukset ja kirjaa mitat.

      Note: Jos vaiheissa 2 ja 4 mitattujen etäisyyksien A ja B ero on yli 3 mm, terä on taipunut ja se on vaihdettava. Katso Terien irrotus ja Terien asennus.

    Vaara

    Taipunut tai vaurioitunut terä voi rikkoutua ja johtaa käyttäjän tai sivullisten vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan.

    • Taipunut tai vaurioitunut terä on aina vaihdettava uuteen.

    • Terän särmiä tai pintoja ei saa hioa, eikä niihin saa tehdä teräviä lovia.

    Terien irrotus

    Terät on vaihdettava, jos laite osuu kiinteään esineeseen tai jos terä on epätasapainossa tai taipunut. Käytä ainoastaan aitoja Toro-vaihtoteriä.

    1. Tue terät puun kappaleella ja kierrä teräpulttia vastapäivään kuvan mukaisesti (Kuva 29).

      g232790
    2. Irrota kaikki terät kuvan mukaisesti (Kuva 30).

      g016530
    3. Tarkista terän ohjainten nastat kulumisen ja vaurioiden varalta.

    Terien asennus

    1. Asenna ensimmäinen terä kiinnikkeillä vaakasuuntaan kuvan mukaisesti (Kuva 30).

      Note: Kiristä pultti sormin.

      Important: Suuntaa terien käyrät päät laitteen koteloa kohti. Varmista, että terän ohjaimen kohoumat asettuvat ohjainta vastaavan karan pään painaumiin ja että terän ohjaimen toisella puolella olevat nastat asettuvat ohjainta vastaavan terän aukkoihin.

    2. Tue terät levyillä ja kierrä teräpulttia momenttiavaimella myötäpäivään kuvan mukaisesti (Kuva 31). Kiristä teräpultti momenttiin 82 N·m.

      g232801
    3. Käännä asennettua terää 1/4 kierrosta, kunnes se on pystysuuntaisesti, ja asenna toinen terä kuten ensimmäinenkin (katso vaihe 1).

      Note: Terien on oltava kohtisuorassa toisiinsa nähden, eli niiden tulee muodostaa käänteinen T kuvan mukaisesti (Kuva 32).

      g016536
    4. Kiristä toinen terä. Katso vaihe (2).

    5. Käännä teriä käsin täydet 360 astetta ja varmista, etteivät ne kosketa toisiaan.

      Note: Jos terät koskettavat toisiaan, niitä ei ole asennettu oikein. Toista vaiheet 1–3 niin monta kertaa, etteivät terät enää kosketa toisiaan.

    Vaara

    Terien väärä asennus voi johtaa koneen vaurioitumiseen tai käyttäjän tai sivullisten loukkaantumiseen.

    Ole varovainen, kun asennat teriä.

    Akkuyksikön valmistelu kierrätystä varten

    Important: Kun irrotat akkuyksikön, peitä sen navat vahvalla teipillä. Älä yritä tuhota tai purkaa akkuyksikköä tai irrottaa siitä mitään osia.

    Lisätietoja akun vastuullisesta kierrättämisestä saa paikalliselta kunnalta tai valtuutetusta huoltoliikkeestä.

    Varastointi

    Important: Säilytä konetta, akkuyksikköä ja laturia vain soveltuvissa lämpötiloissa. Katso kohta Tekniset tiedot.

    Important: Jos varastoit akun talvea varten, lataa sitä, kunnes kaksi tai kolme akun LED-ilmaisinta palaa vihreänä. Älä varastoi täyteen ladattua tai täysin tyhjää akkua. Kun ryhdyt taas käyttämään konetta, lataa akkuyksikköä, kunnes laturin vasemmanpuoleinen merkkivalo muuttuu vihreäksi tai akun kaikki neljä LED-merkkivaloa muuttuvat vihreiksi.

    • Käytön jälkeen kytke tuote irti virtalähteestä (eli irrota akkuyksikkö ja sähkökäynnistyspainike) ja tarkista, että se ei ole rikkoutunut.

    • Älä varastoi konetta tai laturia akkuyksikkö asennettuna.

    • Puhdista kaikki vieras materiaali tuotteesta.

    • Kun konetta, sähkökäynnistyspainiketta, akkuyksikköä tai akkulaturia ei käytetä, säilytä niitä lasten ulottumattomissa.

    • Pidä kone, akkuyksikkö ja akkulaturi loitolla syövyttävistä aineista, kuten puutarhakemikaaleista ja jäänpoistoaineista.

    • Älä säilytä akkuyksikköä ulkona tai ajoneuvoissa, sillä se voi aiheuttaa vakavia loukkaantumisia.

    • Säilytä konetta, akkuyksikköä ja akkulaturia suljetussa, puhtaassa ja kuivassa tilassa.

    Vianetsintä

    Tee vain näissä ohjeissa kuvatut toimenpiteet. Kaikki muut tarkastukset, huolto ja korjaustyöt on suoritettava valtuutetussa huoltoliikkeessä tai annettava vastaavasti pätevän ammattilaisen tehtäväksi, jos et pysty ratkaisemaan ongelmaa itse.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Kone ei käynnisty.
    1. Akkua ei ole asennettu kunnolla koneeseen.
    2. Akkuyksikköä ei ole ladattu.
    3. Akkuyksikkö on vaurioitunut.
    4. Koneessa on jokin muu sähkövika.
    1. Irrota akku koneesta, kytke se uudelleen kiinni ja varmista, että se on kunnolla asennettu ja salpa lukittunut.
    2. Irrota akkuyksikkö koneesta ja lataa se.
    3. Vaihda akkuyksikkö.
    4. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Kone ei käynnisty tai pysy käynnissä.
    1. Akkuyksikön johtimissa on kosteutta.
    2. Akkua ei ole asennettu kunnolla työkaluun.
    1. Anna akkuyksikön kuivua tai pyyhi se kuivaksi.
    2. Irrota akku työkalusta, kytke se uudelleen kiinni ja varmista, että se on kunnolla asennettu ja salpa lukittunut.
    Kone ei toimi täydellä teholla.
    1. Akkuyksikön varaus on liian alhainen.
    2. Akun ilmanvaihtoaukot ovat tukossa.
    1. Irrota akkuyksikkö koneesta ja lataa se täyteen.
    2. Puhdista ilmanvaihtoaukot.
    Akkuyksikön varaus purkautuu nopeasti.
    1. Akkuyksikön lämpötila ylittää tai alittaa soveltuvat raja-arvot.
    2. Kone on ylikuormitettu
    1. Siirrä akkuyksikkö kuivaan paikkaan, jossa lämpötila on 5–40 °C.
    2. Leikkaa ruohoa korkeammalla leikkuukorkeudella tai kävele hitaammin leikkuun aikana.
    Akkulaturi ei toimi.
    1. Akkulaturin lämpötila ylittää tai alittaa soveltuvat raja-arvot.
    2. Pistorasia, johon akkulaturi on kytketty, ei toimi.
    1. Kytke akkulaturi irti ja siirrä se kuivaan paikkaan, jossa lämpötila on 5–40 °C.
    2. Ota yhteys valtuutettuun sähköasentajaan pistorasian korjaamista varten.
    Laitteen itsevetolaitteisto ei toimi.
    1. Itsevetolaitteiston vaijeria ei ole säädetty tai se on vaurioitunut.
    1. Säädä itsevetolaitteiston vaijeri. Vaihda vaijeri tarvittaessa.
    Akkulaturin LED-merkkivalo on punainen.
    1. Akkulaturin tai akkuyksikön lämpötila ylittää tai alittaa soveltuvat raja-arvot.
    1. Kytke akkulaturi irti ja siirrä akkulaturi ja akkuyksikkö kuivaan paikkaan, jossa lämpötila on 5–40 °C.
    Akkulaturin LED-merkkivalo vilkkuu punaisena.
    1. Akkuyksikön ja laturin yhteydessä on virhe.
    2. Akkuyksikkö on heikko.
    1. Irrota akkuyksikkö akkulaturista, kytke akkulaturi irti pistorasiasta ja odota 10 sekuntia. Kytke akkulaturi uudelleen pistorasiaan ja aseta akkuyksikkö akkulaturiin. Jos akkulaturin LED-merkkivalo vilkkuu yhä punaisena, toista nämä toimenpiteet uudelleen. Jos akkulaturin LED-merkkivalo vilkkuu yhä punaisena kahden yrityksen jälkeen, hävitä akkuyksikkö asianmukaisesti akkujen kierrätyspisteessä.
    2. Jos akun takuu on voimassa, ota yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai muutoin hävitä akku asianmukaisesti kierrätyspisteessä.
    Koneesta kuuluu äänimerkki.
    1. Akkuyksikköä ei ole ladattu.
    2. Koneen asento ei ole turvallinen käyttöä varten.
    3. Kone on ylikuormitettu.
    4. Koneessa on jokin muu sähkövika.
    1. Irrota akkuyksikkö koneesta ja lataa se.
    2. Varmista, että kone ei ole jyrkässä kulmassa käytön aikana.
    3. Leikkaa ruohoa korkeammalla leikkuukorkeudella tai kävele hitaammin leikkuun aikana.
    4. Kokeile muita vianmääritystoimia. Jos hälytys kuuluu edelleen, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Leikkuulaatu on heikentynyt tai epätyydyttävä.
    1. Terä on tylsä.
    2. Leikkuupöydällä on roskia.
    1. Terä on teroitettava tai vaihdettava uuteen.
    2. Puhdista koneen alaosa.
    Keräys on heikentynyt tai epätyydyttävä.
    1. Kone on ylikuormitettu.
    2. Keräimessä on roskia.
    1. Leikkaa ruoho korkeammalla leikkuukorkeudella.
    2. Puhdista keräimen sisäpuoli pölystä tai roskista.
    Kone leikkaa epätasaisesti.
    1. Terä on tylsä.
    2. Leikkuupöytä on vaurioitunut.
    1. Terä on teroitettava tai vaihdettava uuteen.
    2. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Kone tärisee.
    1. Terä on taipunut tai vaurioitunut.
    1. Tarkasta ja vaihda terä tarvittaessa.