Giriş

Bu makine, Workman genel amaçlı ağır hizmet araçlarına monte edilir ve özel olarak görevlendirilmiş profesyoneller tarafından ticari uygulamalarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Ağırlıklı olarak, nemli koşullarda herhangi bir tıkanma olmadan veya dağıtımı büyük ölçüde etkilemeden malzeme ölçmek ve dağıtmak için kullanılır. Bu ürünün kullanım amacı dışında kullanılması size ve çevrenizdekilere zarar verebilir.

Ürünü kullanmayı ve bakımlarını yapmayı öğrenmek ve olası yaralanmalar ile maddi hasarları önlemek için bu bilgileri dikkatle okuyun. Ürünü doğru ve emniyetli bir şekilde kullanmak sizin sorumluluğunuzdur.

Ürün emniyeti ve kullanımıyla ilgili eğitim materyalleri ile aksesuar bilgilerine erişmek, bayi bulmak veya ürününüzü kaydettirmek için www.Toro.com adresine gidin.

Servise, orijinal Toro parçalarına veya ek bilgiye ihtiyaç duyduğunuz takdirde bir Yetkili Servis Merkeziyle ya da Toro Müşteri Hizmetleriyle iletişim kurun ve ürünün model ve seri numaralarını hazır bulundurun. Şekil 1, model ve seri numaralarının ürün üzerindeki yerini belirtir. Bu numaraları, ilgili alana yazın.

Important: Garanti, yedek parça ve diğer ürün bilgilerine erişmek için, seri numarası plakasındaki QR kodunu (varsa) mobil cihazınızla taratabilirsiniz.

g264615

Bu kılavuz, karşılaşılabilecek tehlikeleri tanımlar ve belirtilen talimatlara uymadığınız takdirde ağır yaralanma veya ölüme yol açabilecek bir tehlikeye işaret eden emniyet uyarısı sembolüyle (Şekil 2) gösterilmiş çeşitli emniyet mesajları verir.

g000502

Bu kılavuzda, bilgileri vurgulamak için 2 farklı sözcük kullanılır. Önemli sözcüğü bazı özel mekanik bilgilere dikkat çeker, Not sözcüğü ise dikkate alınması gereken genel bilgileri vurgular.

Bu ürün, ilgili tüm Avrupa direktiflerine uygundur. Detaylı bilgi için, ayrı olarak verilen Ürün Uygunluk Beyanı (DOC) sayfasını inceleyin.

Uyarı

CALIFORNIA

Öneri 65 Uyarısı

Bu ürünün kullanılması, Kaliforniya Eyaleti'nce kansere, doğum kusurlarına ve üreme sorunlarına yol açtığı bilinen kimyasallara maruz kalınmasına neden olabilir.

Güvenlik

Genel Emniyet

Bu ürün elleri ve ayakları koparabilir ve cisimler fırlatabilir.

  • Bu makineyi kullanmadan önce, hem bu Kullanma Kılavuzunu hem de Workman aracının kullanma kılavuzunu okuyup anlayın. Bu ürünü kullanan herkesin, bu makineyi ve Workman aracını kullanmayı bildiğinden ve uyarıları anladığından emin olun.

  • Makineyi kullanırken tüm dikkatinizi işinize verin. Dikkatinizi dağıtabilecek başka şeylerle ilgilenmeyin, aksi takdirde yaralanma veya maddi hasar meydana gelebilir.

  • Ellerinizi veya ayaklarınızı, makinenin hareketli bileşenlerinin yakınına koymayın.

  • Tüm koruyucular ve diğer güvenlik parçaları mevcut ve düzgün çalışır durumda olmadıkça makineyi çalıştırmayın.

  • Çocukları ve çevredekileri çalışma alanından uzak tutun. Çocukların makineyi kullanmasına asla izin vermeyin.

  • Operatör konumundan ayrılmadan önce makineyi durdurun, makinenin motorunu durdurun, anahtarını (varsa) çıkarın ve tüm hareketin tamamen durmasını bekleyin. Ayarlama, bakım, temizleme veya saklama öncesinde makinenin soğumasını bekleyin.

Bu makinenin uygunsuz bir şekilde kullanılması veya uygun bakım işlemlerinin yapılmaması yaralanmaya yol açabilir. Yaralanma risklerini azaltmak amacıyla bu emniyet talimatlarına her zaman uyun ve Dikkat, Uyarı veya Tehlike anlamına gelen emniyet uyarısı sembolüne Graphic çok dikkat edin. Bu talimatlara uyulmaması yaralanma veya ölümle sonuçlanabilir.

Güvenlik ve Talimat Etiketi

Graphic

Tehlike potansiyeli barındıran tüm noktalara, operatör tarafından kolayca görülebilecek emniyet etiketleri ve talimatları yerleştirilmiştir. Hasar gören veya kaybolan etiketleri yenisiyle değiştirin.

decal58-6520
decal93-9084
decal93-9529
decal94-1235
decal105-0708
decal117-4979
decal132-1316
decal133-8061
decal138-5940
decal138-5941
decal138-5949

Kurulum

2/3 veya Komple Kasanın Yerinden Çıkarılması

Kaldırma ekipmanı kapasitesi: 150 kg

Note: Workman aracı bir H.D. Çeki Şasisiyle donatılmıştır; bunu araçtan çıkarmanız gerekmez ancak çeki şasisinin ağırlığını haznenin taşıma kapasitesinden çıkarmanız gerekir; Workman Kullanma Kılavuzuna bakın.

  1. Workman aracını düz bir zemine park edin ve park frenini etkinleştirin.

  2. Motoru çalıştırın ve silindirler kasa yarıklarının içinde gevşeyene kadar hidrolik kaldırma kolunu hareket ettirin.

  3. Operatör konumunu terk etmeden önce kaldırma kolunu serbest bırakın, motoru durdurun, anahtarı çıkarın ve bütün hareketli parçaların durmasını bekleyin.

  4. Silindir çubuğu çatal pimlerinin dış uçlarındaki sıkıştırma pimlerini çıkartın (Şekil 3).

    g002368
  5. Silindir çubuğu uçlarını kasa montaj plakalarına sabitleyen çatal pimleri, içeri doğru iterek yerinden çıkartın (Şekil 4).

  6. Kılavuz braketleri şasi kanallarına sabitleyen sıkıştırma pimleri ile çatal pimleri sökün (Şekil 4).

    g002369
  7. Kasayı Workman aracından yukarı kaldırın.

    Important: Tam kasa yaklaşık 148 kg ağırlıkta olduğundan, tek başınıza takıp çıkarmaya çalışmayın.Asılı bir ceraskal kullanın veya 2-3 kişiden yardım alın.

  8. Silindirleri, depolama klipslerinde depolayın.

  9. Workman aracındaki hidrolik kaldırma kilit kolunu devreye sokun.

    Important: Hidrolik kaldırma kilit kolunun devreye sokulması, kaldırma silindirlerinin kazara uzamasını önler.

Kumlama Ünitesinin Montajı

Bu prosedür için gerekli parçalar:

Bağlantı braketi2
Çatal pim2
Sıkıştırma pimi4
Kapak vidası (½ x 1 inç)4
Düz rondela8
Kilit somunu (½ inç)4
Ara parça düzeneği2

Kaldırma ekipmanı kapasitesi: 370 kg

  1. Her bir motor şasisi montaj braketinin arka kısmını Workman aracının her bir şasisinin yan tarafına tutturan 2 flanş başlı kapak vidasını ve flanşlı kilit somunlarını çıkarın (Şekil 5).

    Note: Workman aracı bir H.D. Çeki Şasisiyle donatılmışsa, ataşman montaj braketleri (adım 1 ve 2) fabrikada monte edilir; 3. adıma geçin.

    g011382
  2. 1. adımda çıkardığınız 2 flanş başlı kapak vidası ve flanşlı kilit somunlarını kullanarak, bir montaj braketini her bir motor şasisi montaj braketine ve Workman aracının şasisine gevşek bir şekilde tutturun (Şekil 5).

    Note: Workman aracı bir H.D. Çeki Şasisiyle donatılmışsa, ara parça düzeneklerini takın, 3. ve 4. adımları uygulayın; aksi takdirde 6. adıma geçin.

  3. Her bir montaj braketini çeki şasisi tırnaklarına tutturan kapak vidasını, 2 düz rondelayı ve kontra somununu çıkarın (Şekil 6).

    g011391
  4. Önceden çıkarılmış olan kapak vidası, 2 düz rondela ve kontra somun ile her bir çeki şasisi tırnağının üstüne bir ara parçası düzeneği tutturun (Şekil 7).

    g011383
  5. Makineyi aşağıdaki şekilde kaldırın:

    • Kumlama ünitesini kaldırmak için bir forklift kullanıyorsanız, çatalları arka kanattaki kaldırma borularından (Şekil 8) geçirin.

      g277068
    • Kumlama ünitesini kaldırmak için isteğe bağlı Kaldırma Tertibatı Kiti (92-4452) kullanıyorsanız, aşağıdakileri yapın:

      1. Kaldırma braketini haznenin üstüne yerleştirin.

      2. Zincirleri, haznenin her bir köşesindeki kaldırma gözüne takın.

        Important: TopDresser’ı çıkaracağınız zaman, makineyi kaldırmadan önce mutlaka montaj cıvatalarını ve pimlerini çıkarın.

  6. Arka montaj braketlerindeki delikleri şasinin her iki yanındaki deliklerle hizalayarak, makineyi Workman aracının şasisi üzerine yerleştirin (Şekil 7).

  7. Her bir arka montaj braketini Workman aracının şasisine bir çatal pimi ve 2 sıkıştırma pimiyle (Şekil 9) sabitleyin.

    g011401
  8. Bir adet 1/2 x 1 inç kapak vidası, 2 düz rondela ve kilit somununu kullanarak, her bir montaj braketinin üst kısmını (Şekil 10) veya ara parça düzeneğini (Şekil 11) kumlama ünitesinin her iki yanındaki montaj tırnağına gevşek bir şekilde tutturun. Tüm bağlantı elemanlarını sıkın.

    g011384
    g011385

Kaldırma Silindirlerinin Bağlanması

Bu prosedür için gerekli parçalar:

Silindir pimi2
Kapak vidası (¼ x ¾ inç)2
Kilit somunu (¼ inç)2
  1. Her kaldırma silindiri çubuğunun ucunu, bir silindir pimi (Şekil 12) ile kumlama ünitesinin tabanına sabitleyin.

  2. Her bir silindir pimini, bir kapak vidası (¼ x ¾ inç), bir düz rondela ve bir de somun kullanarak kumlama ünitesinin tabanına sabitleyin (Şekil 12).

    g011402

    Important: Yatırma silindirini takmaya çalışmadan önce mutlaka boşaltma durdurma kolunun kilidini açın. Silindirlerin yatırma özelliğini yalnızca motora veya altındaki hidrolik ünitelere bakım yapılacağı zaman kullanın.

    Uyarı

    Bakım yapılırken kumlama ünitesinin düzgün bir şekilde desteklenmemesi ağır yaralanmalara neden olabilir.

    Makineyi desteklemek için silindirlere güvenmeyin. Her tür bakım için makinenin altına yatmadan önce kumlama ünitesini mutlaka yukarı konumda bloke edin.

    Important: Seri numarası 240000001 ve üzeri olan Workman araçlarında, kaldırma silindiri hortumları araca bağlanmadan yatak veya kumlama ünitesi kaldırılamaz.

Dikkat

Kumlama ünitesi haznesini yatırmak için uygun prosedürlerin izlenmemesi ağır yaralanmalara neden olabilir.

  • Hazneyi yatırmadan önce ön montaj cıvatalarını çıkarın.

  • Hazneyi yalnızca hazne boşken yatırın.

Kasa Desteğinin Kullanılması

Bu prosedür için gerekli parçalar:

Kasa desteği (Workman aracıyla birlikte verilir)

Important: Kasa desteğini her zaman kasanın dış kısmından takıp çıkarın.

  1. Kasayı, kaldırma silindirleri tamamen açılana kadar yükseltin.

  2. ROPS panelinin arka kısmındaki depolama braketlerinden kasa desteğini çıkartın (Şekil 13).

    g026142
  3. Kasa desteğini silindir çubuğunun üzerine itin ve destek ucu tırnaklarının, silindir haznesi ucu ile silindir çubuğu ucuna temas etmesini sağlayın (Şekil 14).

    g009164
  4. İşiniz bittiğinde, kasa desteğini silindirden çıkarın ve ROPS panelinin arka kısmındaki depolama braketlerinin içine yerleştirin.

    Important: Kasa desteği silindirin üzerindeyken kasayı indirmeye çalışmayın.

Hidrolik Kaplinlerin Bağlanması

Makinenin Hazırlanması

Uyarı

Aniden boşalan basınçlı hidrolik sıvısı cilde nüfuz edebilir ve yaralanmaya yol açabilir.

  • Hidrolik sıvısı cildinize nüfuz ederse derhal tıbbi yardım alın. Nüfuz eden hidrolik sıvısı bir doktor tarafından birkaç saat içinde çıkarılmalıdır.

  • Hidrolik sistemine basınç uygulamadan önce tüm hidrolik sıvısı hortumlarının ve hatlarının iyi durumda, hidrolik bağlantıları ile bağlantı parçalarının ise yeterince sıkı olduğunu kontrol edin.

  • Vücudunuzu ve ellerinizi, yüksek basınçlı hidrolik sıvısı çıkaran pim deliklerinden veya nozullardan uzak tutun.

  • Sızan hidrolik sıvılarını temizlemek için bir karton veya kağıt kullanın.

  • Hidrolik sisteminde herhangi bir iş yapmaya başlamadan önce sistemdeki tüm basıncı emniyetli bir şekilde boşaltın.

  1. Çabuk açılır kaplinlerin bağlanmasını kolaylaştırmak için hidrolik sistemdeki basıncı aşağıdaki gibi tahliye edin:

    • Workman aracınız 239999999 ve öncesi bir seri numarasına sahip ise uzak hidrolik valf kolunu (Şekil 15) serbest konuma getirin.

      g011386
    • Workman aracınız 240000001 ve üzeri bir seri numarasına sahip ise hidrolik kaldırma kolunu (Şekil 16) ileri - geri hareket ettirin.

      g011390
  2. Seri Numarası 240000001 ve üzeri olan araçlarda, 2 kaldırma silindiri hortumunu, kaplin braketine sabitlenmiş kaplinlerden ayırın(Şekil 17). Kapakları, silindir hortumu çabuk açılır kaplinlerine yerleştirin.

    g009822

Hortumlarının Bağlanması

  1. Kumlama ünitesi hortumlarının çabuk açılır kaplinlerindeki kirleri temizleyin (Şekil 18).

    g011403
  2. Çabuk açılır kaplinli hortumları Workman aracına takın. Her iki çabuk açılır kaplinin de tam olarak kavraştığından emin olun.

    Hortumlar “A” ve “B” olarak işaretlenmiştir; bunları Workman aracının çabuk açılır kaplinleriyle eşleştirin.

    Note: Şekil 18‘de gösterilen kaplinler, seri numarası 239999999 ve öncesi araçlara aittir.

Hidrolik Sisteminin Kontrol Edilmesi

Hidrolik sıvı teknik özellikleri: Dexron III otomatik şanzıman yağı

Important: Workman hidrolik sistemi, Dexron III otomatik şanzıman yağıyla çalışır. Bu sıvı, hidrolik sistemi çalıştıran sıvı olmasının yanında dişli ve yatakları da yağlar.Uzak hidrolik sistem çabuk açılır kaplinleri bağlandığında, hidrolik sıvısı makineden araca akar. Makinedeki hidrolik sıvısı araçtaki sıvıyla aynı veya eşdeğer değilse, transaks veya hidrolik sistemde bileşen hasarları meydana gelebilir.

  1. Hidrolik sıvısının seviyesini kontrol edin; makinenizin Kullanım Kılavuzuna bakın.

    Gerektiğinde hidrolik sıvısı ekleyin.

  2. Aracın motorunu çalıştırın.

  3. Uzak hidrolik kumanda kolunu ÇALışTıR konumuna getirin. Bant ve fırça, Şekil 19‘da gösterildiği gibi dönmelidir.

    Note: Geriye doğru dönüyorsa, motoru durdurun, hortumları çıkarın, çabuk açılır kaplinlerin yerlerini değiştirin, hortumları çabuk açılır kaplin paneline bağlayın ve 2. ve 3. adımlarını tekrarlayın.

    g011387
  4. Hidrolik sistemde sızıntı, gevşek bağlantı elemanları, eksik parçalar ve yanlış yönlendirilmiş hatlar olup olmadığını gözle kontrol edin.

    Makineyi çalıştırmadan önce tüm onarımları yapın.

    Important: Hortumların hareketli, keskin veya sıcak bileşenlerin uzağından geçirildiğinden emin olun.

  5. Operatör konumunu terk etmeden önce motoru durdurun, anahtarı çıkarın ve bütün hareketli parçaların durmasını bekleyin.

  6. Hidrolik sıvısının seviyesini kontrol edin; makinenizin Kullanım Kılavuzuna bakın.

    Gerektiğinde hidrolik sıvısı ekleyin.

Ürüne genel bakış

Kapak Ölçüm Kontrolü

Makinenin sol arka tarafında bulunan siyah düğmeler, kapağı istenen açık yükseklik konumuna ayarlamak ve kilitlemek için kullanılır.

  1. Kilitleme düğmesini (Şekil 20) yarıkta serbestçe kayabileceği kadar gevşetin.

  2. Kapak düğmesini (Şekil 20) istediğiniz konuma ayarlayın ve ayarı sabitlemek için kilitleme düğmesini sıkın.

Hız Ölçeği

İstenen akış hızını belirlemek için hız ölçeğini (Şekil 20) kullanın. Bkz. Kum Uygulama Hızı.

g266287

Note: Tasarım ve teknik özellikler önceden haber verilmeden değiştirilebilir.

Boyutlar veya Ağırlıklar

Uzunluk 137 cm
Genişlik185 cm
Serpme genişliği152 cm
İç net genişlik 175 cm
Yükseklik, Workman aracına monte edilmişken126 cm
Nakliye ağırlığı386 kg
Kuru ağırlık367 kg
Hazne kapasitesi0,5 m³

Ek Parçalar/Aksesuarlar

Makine işlevlerini artırmak amacıyla makineyle birlikte kullanılabilecek çok sayıda Toro onaylı ek parça ve aksesuar vardır. Onaylanmış tüm ek parça ve aksesuarların bir listesi için Yetkili Toro Bayinize veya distribütörünüze ulaşın ya da www.Toro.com adresine gidin.

Makinenin en yüksek performansı sergilemesi ve emniyet sertifikası geçerliliğinin korunması için sadece orijinal Toro yedek parça ve aksesuarlarını kullanın. Başka üreticilerin ürettiği yedek parça ve aksesuarlar tehlike yaratabilir ve bunların kullanılması ürün garantisini geçersiz kılabilir.

Çalıştırma

Note: Makinenin sağ ve sol taraflarını, normal çalışma konumuna göre belirleyin.

Çalışmadan Önce

Çalıştırma Öncesi Emniyet Tedbirleri

  • Makine, diğer bazı ekipman türlerine kıyasla farklı denge, ağırlık ve yol tutuş özelliklerine sahiptir. Makineyi çalıştırmadan önce bu Kullanma Kılavuzunu iyice okuyup anlayın. Tüm kontrolleri tanıyın ve bunları hızla durdurmayı öğrenin.

  • Çocukların ve eğitimsiz kişilerin makineyi kullanmalarına veya bakım yapmalarına asla izin vermeyin. Yerel yönetmelikler operatör yaşını sınırlandırabilir. Makine sahibi, tüm operatör ve bakım teknisyenlerinin eğitilmesini sağlamakla sorumludur.

  • Ekipmanın ve operatör kontrollerinin emniyetli bir şekilde kullanılmasını ve emniyet etiketlerinin anlamlarını öğrenin.

  • Operatör konumundan ayrılmadan önce makineyi durdurun, makinenin motorunu durdurun, anahtarını (varsa) çıkarın ve tüm hareketin tamamen durmasını bekleyin. Ayarlama, bakım, temizleme veya saklama öncesinde makinenin soğumasını bekleyin.

  • Makineyi ve motorunu hızla durdurmayı öğrenin.

  • Operatör varlığı kontrollerinin, emniyet anahtarlarının ve güvenlik donanımlarının takılı ve sorunsuz çalışır duruma olduğunu kontrol edin. Bunlarda sorunlar varsa makineyi çalıştırmayın.

  • Makineyi kullanacağınız alanı inceleyin ve makinenin fırlatabileceği tüm nesneleri çıkarın.

  • Tüm kalkanları ve emniyet tertibatlarını yerinde tutun. Bir kalkan, emniyet tertibatı veya etiket okunmuyorsa veya yerinde değilse, makineyi kullanmadan önce onarın veya yenisiyle değiştirin.

    Note: Kumlama ünitesini kullanırken Workman aracı için yük bölgesinin öndeki 1/3’lük alanında 1/3 ataşman veya siper kullanmalısınız.

  • Makinenin emniyetli çalışmasını sağlamak için, varsa gevşemiş somun, cıvata ve vidaları sıkın. Makine bileşenlerinin yerinde ve sabit olduğunu teyit edin.

  • Aracınızın bu ağırlıkta bir uygulama için kullanılmaya uygun olup olmadığını, aracınızın satıcı veya üreticisinden öğrenin.

Çalışma Sırasında

Çalışma Sırasında Emniyet Tedbirleri

  • Makine sahibi/operatörü, yaralanma veya maddi hasara yol açabilecek kazaları önleyebilir ve önlemekle sorumludur.

  • Göz koruyucu, uzun pantolon, kaymaz ayakkabı ve kulak koruyucu gibi uygun kişisel koruyucu donanımlar giyin. Saçınız uzunsa toplayıp bağlayın, bol kıyafet giymeyin, bol takı takmayın.

  • Yorgun, hasta veya alkol/ilaç etkisi altındayken makineyi çalıştırmayın.

  • Makineyi kullanırken tüm dikkatinizi işinize verin. Dikkatinizi dağıtabilecek başka şeylerle ilgilenmeyin, aksi takdirde yaralanma veya maddi hasar meydana gelebilir.

  • Yorgun, hasta veya alkol/ilaç etkisi altındayken makineyi çalıştırmayın.

  • El ve ayaklarınızı haznenin dışında tutun.

  • Araç hareket halindeyken mutlaka oturun.

  • Makineyi kullanmak dikkat ister. Aracın emniyetli bir şekilde kullanılmaması kazaya, aracın devrilmesine ve ağır yaralanma veya ölüme yol açabilir. Aracı dikkatle sürün ve devrilmeyi veya hakimiyet kaybını önlemek için şunları yapın:

    • Kumluk, hendek, su tehlikeleri, rampa, tanımadığınız yerler ve diğer tehlikelerin etrafındayken çok dikkatli olun, hızınızı düşürün ve emniyetli bir mesafe bırakın.

    • Makine yüklüyse, makinenin dengesini kaybetmemesi için bozuk zeminlerde makinenin hızını düşürün.

    • Çukurlardan ve gizli tehlikelerden uzak durmak için makineyi sadece görüşün iyi olduğu ortamlarda kullanın.

    • Geriye doğru gitmeden önce, yolun açık olduğundan emin olmak için arkanıza ve aşağıya bakın.

    • Keskin virajlara, çalılara, ağaçlara veya görüş imkanını kısıtlayabilecek diğer nesnelere yaklaşırken çok dikkatli olun.

    • Dik bir eğimde çalışırken dikkatli olun. Eğimli zeminlerde, düz yukarı ve düz aşağı hareket edin. Keskin dönüşler yaparken veya yamaçlarda dönüş yaparken hızınızı düşürün. Mümkünse, yamaçlarda dönüş yapmaktan kaçının.

    • Islak yüzeylerde, yüksek hızlarda veya tam yükle çalışırken çok daha dikkatli olun. Makine tam yüklüyken durma süresi uzar. Bir tepeye çıkmadan veya tepeden inmeden önce vites düşürün.

    • Ani duruş veya kalkışlardan kaçının. Tamamen durmadan ileri yönden geri yöne veya geri yönden ileri yöne geçiş yapmayın.

    • Hakimiyet kaybına yol açabilecek keskin dönüşler, ani manevralar veya diğer emniyetsiz sürüş hareketleri yapmaktan kaçının.

    • Dönerken veya geri giderken çevrenize dikkat edin. Alanın temiz olduğundan emin olun ve etraftaki herkesi çalışma alanından uzak tutun. Yavaş ilerleyin.

    • Makine sadece arazide kullanılmak için tasarlanmıştır. Yüksüz halde maksimum tavsiye edilen hız 24 km/sa'dır.

    • Makineyle viraj dönerken veya yollardan ve kaldırımlardan geçerken yavaşlayın ve dikkatli olun. Daima geçiş hakkını diğer araçlara verin.

    • Ağaç dalları, kapı pervazları, asılı yürüme yolları vb. alçak sarkan cisimlere karşı her zaman dikkatli olun ve bunlardan kaçının hem araç hem de kafanız için yeterli mesafenin bulunduğundan emin olun.

    • Makineyi yalnızca iyi görüş koşullarında ve uygun hava şartları altında çalıştırın. Yıldırım riski bulunan durumlarda makineyi çalıştırmayın.

    • Makinenin emniyetli bir şekilde kullanılabileceği konusunda şüpheleriniz olursa çalışmayı durdurun ve amirinize danışın.

    • Araç çalışıyorken yanından ayrılmayın.

  • Aracın yük sınırlarını aşan yükler taşımayın.

  • Yüklerin denge durumu değişebilir; örneğin yüksek yüklerin ağırlık merkezleri daha yüksektir. Gerekiyorsa, dengeyi artırmak için maksimum yük sınırlarını düşürün.

  • Makinenin devrilmesini önlemek için şunları yapın:

    • Yükün yükseklik ve ağırlığını dikkatle izleyin. Daha yüksek ve ağır yükler devrilme riskini artırabilir.

    • Yükü, önden arkaya ve bir yandan diğer yana eşit dağıtın.

    • Dönerken veya tehlikeli manevralar yaparken dikkatli olun.

    • Malzeme yüklemeden önce, makinenin araca bağlı olduğunu teyit edin.

    • Haznenin içine büyük veya ağır nesneler yerleştirmeyin. Bant ve makaralar hasar görebilir. Ayrıca, yük içeriğinin eşit bir dağılıma sahip olduğundan emin olun. Makine, kumun içindeki küçük çakılları aniden fırlatabilir.

  • Operatör konumundan ayrılmadan önce şunları yapın:

    • Makineyi düz bir zemine park edin.

    • Makinenin hidrolik kontrolünü kapatın.

    • Park frenini etkinleştirin.

    • Motoru kapatın ve anahtarı çıkarın (varsa).

    • Tüm hareketin durmasını bekleyin.

  • Malzeme boşaltırken makinenin arkasında durmayın.

  • Kumlama ünitesini sadece düz bir zemindeyken boşaltın veya araçtan ayırın.

  • İnsanlara, araçlara, araç geçitlerine veya yaya geçitlerine yaklaşırken ek parçayı kapatın.

Eğimlerde Çalışırken Emniyet Tedbirleri

  • Aracın eğim kapasitesini aşmadığınızdan emin olmak için aracın teknik özelliklerini inceleyin.

  • Eğimler makine hakimiyetinin kaybedilmesine ve makinenin devrilmesine, bu da ağır yaralanma veya ölüme yol açabilir. Operatör, eğimlerde emniyetli bir şekilde çalışmakla sorumludur. Makineyi eğimli yüzeylerde kullanırken daha da dikkatli olun.

  • Operatör mevcut saha koşullarını analiz ederek eğimin makineyle çalışmak için emniyetli olup olmadığına karar vermelidir. Bu incelemeyi yaparken mantıklı düşünün ve doğru kararlar vermeye dikkat edin.

  • Operatör, makineyi eğimlerde çalıştırma konusunda aşağıda belirtilen talimatları gözden geçirmelidir. Makineyi çalışma sahasında kullanıp kullanmamaya karar vermek için o günkü çalışma koşullarını analiz edin. Arazideki değişimler, makinenin eğimde çalışmasıyla ilgili bazı değişiklikler doğurabilir.

  • Makineyi eğimlerde çalıştırmayın, durdurmayın veya döndürmeyin. Ani hız veya yön değişiklikleri yapmaktan kaçının. Yavaşça ve kademeli olarak dönüş yapın.

  • Makineyi, çekişin, manevranın veya stabilitenin olumsuz etkilenebileceği koşullarda kullanmayın.

  • Hendekler, delikler, tekerlek izleri, tümsekler, kayalar veya diğer gizli tehlikeler gibi engelleri ortadan kaldırın veya işaretleyin. Uzun çimler bazı engelleri gizliyor olabilir. Bozuk zemin, makinenin devrilmesine yol açabilir.

  • Makineyi ıslak çimde, eğimlerde veya yokuş aşağı kullanmak makinenin çekiş kaybetmesine yol açabilir. Tahrik tekerleklerinde çekiş kaybı yaşanması kaymaya ve manevra ile frenleme kabiliyetinin kaybedilmesine yol açabilir.

  • Makineyi, yamaçların, hendeklerin, toprak setlerinin, suyun veya diğer tehlikelerin yakınında çok dikkatli kullanın. Tekerleklerden biri güçsüz bir zeminden geçerse veya zemin çökerse makine aniden devrilebilir. Makine ile olası bir tehlike kaynağı arasında emniyetli bir mesafe bırakın.

Makinenin Kullanılması

  1. Koltuğa oturun ve park frenini etkinleştirin.

  2. PTO'yu (varsa) devreden çıkarın ve elden kumandalı gaz kelebeği kolunu KAPALı konuma getirin (varsa).

  3. Workman aracının uzak hidrolik valf kolunu KAPALı konuma getirin.

  4. Şanzımanı aşağıdaki şekilde ayarlayın:

    • Workman aracınızda manuel şanzıman varsa, vites kolunu BOş konuma getirin ve debriyaj kolunu bastırın.

    • Workman aracınızda otomatik şanzıman varsa, vites kolunu PARK konumuna getirin.

  5. Anahtarı sokun ve motoru çalıştırmak için saat yönünde çevirin. Motor çalışır çalışmaz anahtarı bırakın.

  6. Workman aracını çalıştırma, sürme ve durdurma alıştırması yapın. Workman aracını kullanmadan önce mutlaka makinenin Kullanım Kılavuzunu okuyun ve anlayın.

  7. Hazneye malzeme eklemeden önce bandın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

  8. Hazneye kum veya diğer kumlama malzemelerini yerleştirin. Hazneye konabilecek maksimum malzeme hacmi 0,5 m³’tür. Genellikle kum 1,6 kg/L ağırlığındadır ve hazneye 635 ila 680 kg’dan daha fazla kum yüklenmesi Workman aracına aşırı yük binmesine neden olabilir.

    Important: Kumlama ünitesi kullanılırken Workman aracına H.D. Çeki Şasisi gibi başka ataşmanlar da monte edildiği zaman, bu ataşmanların ağırlığı, haznenin taşıma kapasitesinden çıkarılmalıdır.

    Ataşmanlarınızın toplam ağırlığını belirlemenin yöntemlerinden biri, arka lastikleri bir kantara yerleştirmektir. Arka aksın maksimum ağırlık kapasitesi Workman 3000/4000 serisi araçlarda 1179 kg, Workman HD serisi araçlarda ise 1372 kg’dır.

    Tehlike

    Ağır yükler durma mesafesini artırır ve aracınızın devrilmeden hızlı dönüş yapma kabiliyetini azaltır.

    Tam yükle taşıma veya kumlama yapılması, kumun kaymasına neden olabilir. Bu kayma en çok dönüşlerde, yokuş yukarı veya aşağı inerken, ani hız değişikliklerinde veya engebeli yüzeylerde sürerken meydana gelir. Kayan yükler devrilmelere neden olabilir.

    Tam yükle taşıma veya kumlama yaparken dikkatli olun.

    Genel bir kural olarak, yükün ağırlığını önden arkaya ve bir yandan diğer yana eşit şekilde yerleştirin.

    Kumlama ünitesi yatağını bakım için asla haznede herhangi bir malzeme varken yatırmayın. Kumlama ünitesi yatağını yalnızca hazne boşken yatırın.

  9. Kumlama yapılacak alana ulaşın.

  10. Ölçüm kapağını istenen orana ayarlayın. Siyah düğmeyi kullanarak yerine kilitleyin.

  11. Vites kolunu LO (Düşük) aralık konumuna getirin. İstediğiniz ilerleme hızını seçin ve ilerlemeye başlayın. Bkz. Kum Uygulama Hızı.

  12. 239999999 öncesi seri numaralı araçlarda, uzak hidrolik kumanda kolunu çALışTıRMA konumuna geri çekin. 240000001 ve üzeri seri numaralı araçlarda, hidrolik kaldırma kolunu ileri konumda kilitleyin; makine kumlamaya geçecektir.

Haznenin Doldurulması

  1. Operatörün, yolcunun (varsa) ve makinenin ağırlığını hesaplamak için ön yükleme ağırlığı çalışma sayfasına başvurun:

    Ön Yükleme Ağırlığı Çalışma Sayfası

    Operatörün Ağırlığı

     

    kg

     

    (lb)

    Yolcunun Ağırlığı (varsa)

    (+)

    kg

    (+)

    (lb)

    Makinenin Kuru Ağırlığı

    (+) 367

    kg

    (+) 808

    (lb)

    Ön Yükleme Ağırlığı

    (=)

    kg

    (=)

    (lb)

         
  2. Hazneye yükleyebileceğiniz malzemenin ağırlığını hesaplamak için hazne malzeme yükü çalışma sayfasını kullanın:

    Note: Genelde kuru kum 1602 kg/m³, ıslak kum ise 1922 ila 2082 kg/m³ ağırlığında olur.

    Note: Haznenin maksimum malzeme hacmi 0,5 m³’tür.

    Hazne Malzeme Yükü Çalışma Sayfası

    Workman Aracın Nominal Kapasitesi

     

    kg

     

    (lb)

    Ön Yükleme Ağırlığı

    (-)

    kg

    (-)

    (lb)

    Hazne Malzeme Yükü

    (=)

    kg

    (=)

    (lb)

         
  3. Malzemeyi haznede önden arkaya ve bir yandan diğer yana eşit şekilde dağıtın.

Important: Tam yükle taşıma veya kumlama yapılması, kumun kaymasına neden olabilir. Bu kayma en çok dönüşlerde, yokuş yukarı veya aşağı inerken, ani hız değişikliklerinde veya engebeli yüzeylerde sürerken meydana gelir. Kayan yükler devrilmelere neden olabilir. Tam yükle taşıma veya kumlama yaparken dikkatli olun.

Important: Ağır yükler durma mesafesini artırır ve aracınızın devrilmeden hızlı dönüş yapma kabiliyetini azaltır.

Kum Uygulama Hızı

Uygulanan kum oranı kapak ayarına ve vites/aralık ayarına bağlıdır. Kumun nemi ve iriliği (tane boyutu), uygulama hızını etkiler. Uygulama için gerekli kum miktarına karar verilirken bu etmenler dikkate alınmalıdır. Doğru miktarı belirlemek için küçük bir alanda deneme yapın. Uygulama hızını artırmak için kapağı daha yüksek bir ölçek işaretine kadar açın ya da Workman aracını daha düşük bir vitese alın.

Note: 240000001 ve üzeri seri numaralı araçlarda, aracı döndürülürken kum uygulama hızı düşer. Kumlama yaparken keskin dönüşler yapmaktan kaçının.

Bir green’den diğerine tutarlı bir uygulama sağlamak için, kumlama yaparken devir saatini ve/veya elden kumandalı gazı kelebeğini kullanarak motor devrini sabit tutun.

Uyarı

Aracın bir tepecikte yan yatması veya devrilmesi ağır yaralanmaya yol açabilir.

Bir yokuşta motor stop ederse veya araç çekişten düşerse asla ileri manevrayla dönüş yapmaya çalışmayın.

Yokuştan daima geri viteste ve düz bir şekilde geri dönün.

Asla boş viteste veya debriyaja basıp sadece frenleri kullanarak yokuştan inmeyin.

Yük kapasitesini artırmak için asla hazneyi yan panellerle yükseltmeyin. Ek ağırlık aracın devrilmesine veya yuvarlanmasına neden olur ve ciddi yaralanmalara yol açar.

Aracı tepe yamacı boyunca sürmeyin: Sadece yokuş yukarı ve aşağı sürün. Tepe üzerinde aracı döndürmeyin. Ani hızlanma ve frenleme yapmayın. Hızdaki ani bir değişiklik devrilmeye neden olabilir.

Kumla İlgili Tedbirler

Çalışma sırasında kum parçalarının veya taşların sıkışma olasılığını azaltmak için makine esnek bir kapak kenarı (Şekil 21) ve bir yaylı bırakma mekanizmasıyla donatılmıştır. Bandın ömrünü uzatmak için, kumu eleyin veya konveyör bandına zarar verebilecek keskin kenarlı taşlar içerip içermediğini kontrol edin.

g011405

Soğuk Havada Çalışmaya Hazırlık

Makineyi soğuk havalarda kullanabilirsiniz. Belirli sınırlamalara tabi olarak, makineyi buzlanma kontrolü için yol yüzeyine tuz/kum karışımı uygulamak amacıyla kullanabilirsiniz. PVC konveyör bandı malzemesi soğuk havalarda çok sertleşir ve bandı çalıştırmak için daha fazla güç gerektirir. 5°C’nin altındaki sıcaklıklarda çalıştırıldığında bandın ömrü yaklaşık %50 kısalır.

Important: Kumlama ünitesini -7° C derece veya daha düşük sıcaklıklarda çalıştırmayın.

  1. Yay sıkıştırma ayarını 101 mm olacak şekilde yaparak bandın gerginliğini artırın; bkz Konveyör Bandı Zincirinin Gerilmesi.

  2. Bant sisteminin serbestçe hareket etmesini sağlamak için, bandı hazneye malzeme yüklemeden önce çalıştırın.

    Important: Bant/tahrik makarasında kayma olursa, bantta veya makarada hasar meydana gelebilir.

Important: Sıcak havalarda makineyi çalıştırmadan önce, bant gerginliğini yay sıkıştırması 112 mm olacak şekilde ayarlayın.

Çalışmadan Sonra

Çalışma Sonrası Emniyet Tedbirleri

  • Operatör konumundan ayrılmadan önce makineyi durdurun, makinenin motorunu durdurun, anahtarını (varsa) çıkarın ve tüm hareketin tamamen durmasını bekleyin. Ayarlama, bakım, temizleme veya saklama öncesinde makinenin soğumasını bekleyin.

  • Makineyi taşırken veya kullanmadığınızda makinenin hidrolik kontrolünü kapatın.

  • Makinenin tüm parçalarını sorunsuz çalışır ve tüm donanımları sıkılmış durumda tutun.

  • Aşınmış, hasar görmüş veya eksik tüm etiketleri yenileriyle değiştirin.

Bakım

Note: Makinenin sağ ve sol taraflarını, normal çalışma konumuna göre belirleyin.

Note: www.Toro.com adresine gidip ana sayfadaki Kılavuzlar bağlantısına tıklayarak elektrik veya hidrolik şemasının ücretsiz bir kopyasını indirebilirsiniz.

Bakım Emniyeti

  • Operatör konumundan ayrılmadan önce şunları yapın:

    • Makineyi düz bir zemine park edin.

    • Makinenin hidrolik kontrolünü kapatın.

    • Park frenini etkinleştirin.

    • Motoru kapatın ve anahtarı çıkarın (varsa).

    • Tüm hareketin durmasını bekleyin.

  • Bakım yapmadan önce makine bileşenlerinin soğumasını bekleyin.

  • Yalnızca bu kılavuzda açıklanan bakım talimatlarını uygulayın. Büyük onarımlar gerekiyorsa veya yardıma ihtiyacınız varsa, yetkili bir Toro Distribütörüne danışın.

  • Somunların, cıvataların ve vidaların sıkı olduğunu kontrol ederek makinenin emniyetli çalışma durumunda olduğunu teyit edin.

  • Mümkünse, motor çalışıyorken bakım işi yapmayın. Hareketli parçalardan uzak durun.

  • Aracın motoru çalışıyorken zincir gerginliğini kontrol etmeyin veya ayarlamayın.

  • Enerji depolanmış bileşenlerdeki basıncı dikkatle boşaltın.

  • Makinenin altında çalışacağınız zaman makineyi mutlaka ayaklı krikolarla destekleyin.

  • Makinede bakım veya ayar yaptıktan sonra tüm koruyucuların takıldığından emin olun.

  • Makinenin tüm parçalarını sorunsuz çalışır ve tüm donanımları sıkılmış durumda tutun.

  • Aşınmış veya hasar görmüş etiketleri yenileriyle değiştirin.

  • Makinenin güvenli biçimde optimum performans göstermesi için yalnızca orijinal Toro yedek parçalarını kullanın. Başka üreticilerin ürettiği yedek parçalar tehlike yaratabilir ve bunların kullanılması ürün garantisini geçersiz kılabilir.

Önerilen Bakım Çizelgesi

Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
Her kullanımdan önce veya günlük
  • Hidrolik hatları ve hortumlarını kontrol edin.
  • Her 40 saatte
  • Fırçanın konumunu ve aşınıp aşınmadığını kontrol edin.
  • Her 200 saatte
  • Tüm yağlı mekanizmaları yağlayın.
  • Bakım Öncesi Prosedürler

    Bakım için Hazırlık

    1. Aşağıdakileri yaparak makineyi kapatın:

      • 239999999 ve öncesi araçlarda uzak hidrolik valf kolunu KAPALı konuma getirin.

      • 240000001 ve üzeri araçlarda, hidrolik kaldırma kolunu KAPALı konuma getirin.

    2. Makineyi düz bir yüzeye alın.

    3. Operatör koltuğundan ayrılmadan önce Workman aracının park frenini devreye sokun, motoru durdurun, anahtarı çıkarın ve tüm hareketli parçaların durmasını bekleyin.

    Yağlama

    Gres Teknik Özellikleri

    2 numara lityum bazlı gres

    Yatak ve Burç Takımlarının Greslenmesi

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her 200 saatte
  • Tüm yağlı mekanizmaları yağlayın.
    1. Bakım için Hazırlık bölümündeki adımları uygulayın.

    2. Gresörlük tablosunda belirtilen gresörlüklerin her birini belirtilen gresle yağlayın.

    Gresörlük Tablosu

    KonumAdet
    Makara mili yatağı (Şekil 22)4
    Fırça mili yatağı (Şekil 22)1

    Important: Yataklar ve muhafazalar arasında hafif bir sızıntı olmasını sağlamak için yatakları yağlayın. Çok fazla gres, aşırı ısınmaya veya contaların hasar görmesine neden olabilir.

    g012652

    Note: Pastan ötürü sertleşmedikleri sürece, tahrik zincirlerini yağlamayın. Zincir paslanırsa, kuru tip bir yağlayıcı ile hafifçe yağlayın. Bu, zincir üzerinde kum birikme veya diğer kumlama malzemelerinin zincire yapışma olasılığını azaltır.

    Kemer bakımı

    Konveyör Bandı Zincirinin Gerilmesi

    1. Bakım için Hazırlık bölümündeki adımları uygulayın.

    2. Zincir kapağını çıkarın (Şekil 23).

      g012659
    3. Motoru ve zincir dişlisi grubunu ana şasiye (Şekil 24) sabitleyen cıvataları ve somunları gevşetin.

    4. Motor ve zincir dişlisi grubunu (Şekil 24), konveyör bandı zincirinde 3,2 mm sapma olana kadar montaj yuvalarında döndürün.

      Important: Zinciri aşırı germeyin, aksi takdirde erken aşınır. Zinciri gereğinden az germeyin, aksi takdirde zincir dişlisi aşınır.

      g012660
    5. Montaj cıvatalarını sıkın (Şekil 24).

    6. Zincir kapağını takın (Şekil 23).

    Konveyör Bandının Gerilmesi

    Konveyör bandı doğru ayarlandığında, her bir sıkıştırma yayının sıkıştırılmış uzunluğu 112 mm olmalıdır. Konveyörü aşağıdaki şekilde ayarlayın:

    1. Hazneyi boşaltın.

    2. Bakım için Hazırlık bölümündeki adımları uygulayın.

    3. Arka sıkma somununu gevşetin (Şekil 25).

      g012662
    4. Sıkıştırma yayının ön sıkma somununu 112 mm’ye ayarlayın.

    5. Sıkıştırma somununu sıkın.

    6. 3 ila 5 arası adımları makinenin diğer tarafında tekrarlayın.

    7. Ölçümlerin eşit olduğundan emin olmak için, makinenin her iki tarafındaki bant makarası millerinin orta noktaları arasındaki mesafeyi ölçün (Şekil 26).

      Eşit mesafe ölçüsü yaklaşık 895 mm’dir.

      g012663

    Konveyör Bandının Değiştirilmesi

    Makinenin Hazırlanması

    1. Hazneyi boşaltın.

    2. Bakım için Hazırlık bölümündeki adımları uygulayın.

    3. Hazne contalarını ve kapak kenarını, aşınma veya kenarlardaki yırtıklar açısından inceleyin (Şekil 27).

      Yeni konveyör bandının düzgün çalışmasını sağlamak için aşınmış veya hasarlı bileşenleri değiştirin.

      g012664

    Konveyör Zincirinin Çıkarılması

    1. Zincir kapağını çıkarın (Şekil 28).

      g012659
    2. Zincir ana baklasını zincirden ve zinciri de küçük zincir dişlisinden çıkarın (Şekil 29).

      Gerekirse, ana baklayı çıkarmak için motor montaj cıvatalarını gevşetin.

      g012666

    Kaydırıcı Yatağının Sökülmesi

    1. Yay gerilimini almak için germe çubuğundaki ön ve arka sıkma somunlarını gevşetin (Şekil 30).

      g012667
    2. Makinenin her iki yanında, hazneyi kaydırıcı şasisi raylarına sabitleyen 2 kapak vidasını, 2 rondelayı ve 2 kilitli somununu çıkarın (Şekil 31).

      g012668
    3. Hazneyi geriye doğru döndürün ve duvara, direğe, merdivene vb. yaslayın (Şekil 32).

      Important: Fırçaya veya hidrolik kaplinlere zarar vermemek için, haznenin makinenin arka tarafına yaslanmasına izin vermeyin.Kazara çalışma alanına düşmesini önlemek için, haznenin merkezden ileri döndürüldüğünden ve/veya duvara veya direğe sabitlendiğinden emin olun (Şekil 32).

      g011388
    4. Makinenin sağ tarafında, kaydırıcı şasisi rayını sağ çamurluğa sabitleyen 2 adet kapak vidasını gevşetin (Şekil 33). Kapak vidalarının, kaydırıcı yatağının yatırılmasına izin verecek kadar gevşek olduğundan emin olun.

      g012670
    5. Makinenin sol tarafında, kaydırıcı şasisi rayını sol çamurluğa sabitleyen 2 kapak vidasını ve 2 rondelayı çıkarın (Şekil 34).

      g012671

    Bandın Çıkarılması

    Bandı kesin ve makaralardan çıkarın

    Bandın Takılması

    1. Kaldırma çubuğunu sol kaydırıcı şasisi rayındaki delikten geçirin ve şasi rayını hafifçe yana yatıracak şekilde kaldırma çubuğunu kaldırın; Kaydırıcı Yatağının Sökülmesi bölümünde Şekil 34‘e bakın.

    2. Bandı mümkün olduğunca kaldırma çubuğu ve makaralar üzerine monte edin.

    3. Her makara ve bant arasına bir plastik bant aleti yerleştirin.

      Bu aletlerin her biri makaranın dışına konumlanana kadar makaraları döndürün. Aleti, bandın ortasından geçen nervüre sokun.

    4. Bant makaralar üzerinde ortalanana kadar, bandı ve bant aletlerini makaralar üzerine kaydırın.

    5. Bant aletlerini çıkarın.

    6. Bandı, bant nervürü her makaradaki hizalama oluklarına oturacak şekilde hizalayın.

    Kaydırıcı Yatağının Montajı

    1. Makinenin sol tarafında, daha önce çıkarmış olduğunuz 2 kapak vidası ve 2 rondelayı kullanarak, kaydırıcı şasisi rayını sol çamurluğa (Şekil 35) tutturun ve kapak vidalarını sıkın (Kaydırıcı Yatağının Sökülmesi).

      g012671
    2. Makinenin sağ tarafında, kaydırıcı şasisi rayını sağ çamurluğa sabitleyen 2 kapak vidasını sıkın. (Şekil 36).

      g012670
    3. Hazneyi kaydırıcı şasisi raylarının üzerine dikkatlice döndürün; Kaydırıcı Yatağının Sökülmesi bölümünde Şekil 32‘ye bakın.

    4. Makinenin her iki yanında, daha önce Şekil 37 bölümünde çıkardığınız 2 kapak vidası, 2 rondela ve 2 kilitli somununu kullanarak hazneyi kaydırıcı şasisi raylarına (Kaydırıcı Yatağının Sökülmesi) tutturun.

      g012668
    5. Konveyör bandını gerdirin; bkz. Konveyör Bandının Gerilmesi.

    Konveyör Zincirinin Montajı

    1. Zinciri küçük zincir dişlisine takın ve ana baklayı kullanarak zinciri bağlayın (Şekil 38).

      g012666
    2. Motor montaj cıvatalarını gevşetirseniz, konveyör bandı zincirini gerin, bkz. Konveyör Bandı Zincirinin Gerilmesi

    3. Zincir kapağını takın (Şekil 39).

      g012659

    Hidrolik Sistemi Bakımı

    Hidrolik Sistemi Emniyeti

    • Hidrolik sıvısı cildinize nüfuz ederse derhal tıbbi yardım alın. Nüfuz eden hidrolik sıvısı bir doktor tarafından birkaç saat içinde çıkarılmalıdır.

    • Hidrolik sistemine basınç uygulamadan önce tüm hidrolik sıvısı hortumlarının ve hatlarının iyi durumda, hidrolik bağlantıları ile bağlantı parçalarının ise yeterince sıkı olduğunu kontrol edin.

    • Vücudunuzu ve ellerinizi, yüksek basınçlı hidrolik sıvısı çıkaran pim deliklerinden veya nozullardan uzak tutun.

    • Sızan hidrolik sıvılarını temizlemek için bir karton veya kağıt kullanın.

    • Hidrolik sisteminde herhangi bir iş yapmaya başlamadan önce sistemdeki tüm basıncı emniyetli bir şekilde boşaltın.

    Hidrolik Hatları ve Hortumlarının Kontrolü

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her kullanımdan önce veya günlük
  • Hidrolik hatları ve hortumlarını kontrol edin.
  • Hidrolik hatları ve hortumlarında sızıntı, bükülme, gevşek montaj destekleri, aşınma, gevşek bağlantı parçaları, hava şartlarından kaynaklanan bozulma ve kimyasal bozulma olup olmadığını kontrol edin. Çalışmaya başlamadan önce gerekli tüm onarımları yapın.

    Fırça Bakımı

    Fırçanın Konum ve Aşınma açısından Kontrolü

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her 40 saatte
  • Fırçanın konumunu ve aşınıp aşınmadığını kontrol edin.
  • Fırça, konveyör bandıyla, kumlama malzemesini dağıtabileceği ancak fırçanın dönüşünün kısıtlanmayacağı kadar temas etmelidir. Ayarı kontrol etmek için konveyör bandı ile fırça arasına sert bir kağıt parçası yerleştirilebilir.

    1. Ayarı kontrol etmek için konveyör bandı ile fırça arasına sert bir sert kağıt parçası yerleştirin.

    2. Fırçanın bir yandan diğer yana aynı yükseklikte olduğunu kontrol edin.

    3. Fırçanın kıllarının durumunu kontrol edin.

      Kıllar aşırı derecede aşınmışsa fırçayı değiştirin. Kıllar farklı noktalarda farklı düzeyde aşınmışsa fırçayı değiştirin ya da fırçanın konumunu ayarlayın; bkz. Fırça Konumunun Ayarlanması

    Fırça Konumunun Ayarlanması

    Note: Nemli bir kumlama malzemesi kullanıyorsanız, fırçanın konumunu kılların malzemeyi konveyör bandı pabuçlarından bandın düz kısmına fazla temas etmeksizin süpürebileceği şekilde ayarlamanız gerekebilir.

    1. Yatak muhafazasını makinenin sağ tarafına sabitleyen somunları gevşetin (Şekil 40).

      g012657
    2. Fırça motorunu (Şekil 41) makinenin sol tarafına sabitleyen somunları gevşetin.

      g012658
    3. Fırçayı kaydırarak sağ taraftaki yerine oturtun ve somunları sıkın.

    4. Fırçayı kaydırarak sol taraftaki yerine oturtun ve somunları sıkın.

    5. Fırça ve taşıma bandı arasına sert bir kağıt parçası yerleştirin.

      Fırçanın bir yandan diğer yana aynı yükseklikte olması gerekir.

    6. Fırçanın konumu doğruysa somunları sıkın.

      Fırçanın konumu doğru değilse 1‘den 6‘ya kadar olan adımları tekrarlayın.

    Temizlik

    Makinenin Yıkanması

    Gerektiğinde, makineyi sadece su veya hafif deterjanlı suyla yıkayın. Makineyi yıkarken bez kullanabilirsiniz.

    Important: Makineyi temizlemek için tuzlu veya geri kazanılmış su kullanmayın.

    Important: Makineyi yıkamak için elektrikli yıkama ekipmanı kullanmayın. Elektrikli yıkama ekipmanı makinenin elektrik sistemine zarar verebilir, önemli etiketleri sökebilir veya sürtünme noktalarındaki gerekli gresi koparabilir. Kontrol panelinin yakınında aşırı su kullanmayın.

    Depolama

    Depolama Emniyeti

    • Operatör konumundan ayrılmadan önce, makinenin motorunu kapatın, anahtarı çıkarın (varsa) ve tüm hareketin durmasını bekleyin. Makineyi ayarlamadan, bakım yapmadan, temizlemeden veya depoya kaldırmadan önce soğumasını bekleyin.

    • Makineyi veya yakıt kabını asla bir su ısıtıcısı veya diğer cihazlarda bulunan tipte açık alev, kıvılcım veya tutuşturma alevlerinin bulunduğu yerlerde depolamayın.

    Makinenin Depolama için Hazırlanması

    1. Makineyi, özellikle de haznenin içini iyice temizleyin. Hazne ve konveyör bandı alanındaki kum tanecikleri giderilmelidir.

    2. Tüm bağlantı elemanlarını sıkın.

    3. Tüm gresörlükleri ve yatakları yağlayın. Fazla yağlayıcıyı silerek giderin.

    4. Konveyör bandının ömrünü uzatmak için makineyi güneş ışığından uzak tutun. Makineyi açık havada saklarken, hazneyi bir muşambayla örtün.

    5. Tahrik zincirinin gerginliğini kontrol edin. Gerekiyorsa, gerginliği ayarlayın.

    6. Konveyör kayışının gerginliğini kontrol edin. Gerekiyorsa, gerginliği ayarlayın.

    7. Makineyi depodan çıkaracağınız zaman, hazneye malzeme eklemeden önce bandın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

    Sorun giderme

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Çabuk açılır kaplinlerin bağlanması ve/veya ayrılması zordur.
    1. Hidrolik sistemde basınç vardır.
    2. Motor çalışıyordur.
    3. Uzak hidrolik valf, serbest konumda değildir (yalnızca 239999999 öncesi seri numarasına sahip araçlarda).
    1. Hidrolik sistemdeki basıncı tahliye edin.
    2. Motoru durdurun.
    3. Uzak hidrolik valfi serbest konuma getirin.
    Aracın direksiyonu çok zor dönüyor.
    1. Uzak hidrolik valf bağlantısının ayarı bozulmuştur (yalnızca 239999999 öncesi seri numarasına sahip araçlarda).
    2. Hidrolik sıvısı seviyesi çok düşüktür.
    3. Hidrolik sıvısı sıcak.
    1. Valf bağlantısını ayarlayın.
    2. Uygun seviyeye kadar hidrolik sıvısı doldurun.
    3. Hidrolik sistemin soğumasını bekleyin.
    Hidrolik sistemde sızıntı vardır.
    1. Bir bağlantı parçası gevşemiştir.
    2. Bir bağlantı parçasının O-halkası eksiktir.
    1. Bağlantı parçasını sıkın.
    2. Doğru O-halkayı takın.
    Ataşman çalışmıyor.
    1. Çabuk açılır kaplinler tam kavraşmamıştır.
    2. Çabuk açılır kaplinler birbiriyle yanlış yerlere takılmıştır.
    3. Bir bantta kayma vardır.
    1. Çabuk açılır kaplinleri kontrol edin ve düzeltin.
    2. Çabuk açılır kaplinleri kontrol edin ve düzeltin.
    3. Bandın gerginliğini kontrol edin ve ayarlayın.