Reelmaster® 3100-D Çekiş Ünitesi
Yasal Uyarılar ve Yönetmelik Bilgileri
Bu ürün, ilgili tüm Avrupa direktiflerine uygundur. Detaylı bilgi için, ayrı olarak verilen Ürün Uygunluk Beyanı (DOC) sayfasını inceleyin.
California Kamu Kaynakları Yasası Bölüm 4442 veya 4443 uyarınca, motorun, Bölüm 4442'de belirtildiği gibi iyi çalışır durumdaki bir kıvılcım tutucuyla donatılmadığı veya yangının önlenmesine uygun bir şekilde üretilip tasarlanmadığı takdirde orman, çalı veya çimle kaplı bir yerde kullanılması veya çalıştırılması yasaktır.
Ekteki motor kullanıcı kılavuzu, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve emisyon sistemleri, bakım ve garanti ile ilgili Kaliforniya Emisyon Kontrol Yönetmeliği hakkında bilgi vermek üzere sunulmuştur. Yedek parçalar motorun üreticisi kanalıyla sipariş edilebilir.
 
CALIFORNIA
 
Teklif 65
 
Dizel motor egzoz gazının ve bilişenlerinden bazılarının California Eyaletince kansere, doğum kusurlarına ve diğer üreme sistemi hasarlarına yol açtığı bilinmektedir.
 
Akü kutup başları, bağlantı uçları ve ilgili aksesuarlar kurşun ile kurşun bileşenleri içerir; bunlar, California Eyaleti tarafından kansere ve üreme sistemi hasarına yol açtığı kabul edilmiş kimyasallardır. Bunlara dokunduktan sonra ellerinizi yıkayın.
 
Bu ürünü kullananlar, California Eyaletince kansere, doğum kusurlarına veya diğer üreme sistemi hasarlarına yol açtığı bilinen kimyasallara maruz kalabilir.
 
 
 
 
Giriş
 

Kullanım Amacı

Bu makine, özel olarak görevlendirilmiş profesyoneller tarafından ticari uygulamalarda kullanılmak üzere tasarlanmış, üzerine binmeli bir silindir bıçaklı çim biçme makinesidir. Özellikle, iyi bakımlı çim sahalardaki çimleri kesmek için tasarlanmıştır. Bu ürünün kullanım amacı dışında kullanılması size ve çevrenizdekilere zarar verebilir.
Ürünü kullanmayı ve bakımlarını yapmayı öğrenmek ve olası yaralanmalar ile maddi hasarları önlemek için bu bilgileri dikkatle okuyun. Ürünü doğru ve emniyetli bir şekilde kullanmak sizin sorumluluğunuzdur.

Yardım Alma

Graphic
G403686
Ürün emniyeti ve kullanımıyla ilgili eğitim materyalleri ile aksesuar bilgilerine erişmek, bayi bulmak veya ürününüzü kaydettirmek için www.Toro.com adresine gidin.
Servise, orijinal Toro parçalara veya ek bilgilere ihtiyaç duyduğunuzda, bir Yetkili Servis Satıcısı veya Toro Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin ve ürününüzün model ve seri numaralarını hazır bulundurun. Bu numaralar ürününüzün üzerindeki seri plakasında yer almaktadır. Bu numaraları, ilgili alana yazın.
Önemli  
Garanti, yedek parça ve diğer ürün bilgilerine erişmek için, seri numarası etiketindeki (varsa) QR kodunu mobil aygıtınızla taratabilirsiniz.
 
Model Numarası:
Seri Numarası:

Kılavuz Kuralları

Bu kılavuz potansiyel tehlikeleri tanımlar ve güvenlik uyarısı sembolüyle tanımlanan güvenlik mesajlarına sahiptir, bu mesajlar tavsiye edilen önlemlere uymamanız halinde ciddi yaralanma veya ölümle sonuçlanabilecek bir tehlike hakkında uyarı verir.
Graphic
G405934
Bu kılavuzda, bilgileri vurgulamak için 2 farklı sözcük kullanılır. Önemli sözcüğü bazı özel mekanik bilgilere dikkat çeker, Not sözcüğü ise dikkate alınması gereken genel bilgileri vurgular.
Güvenlik Uyarısı Sınıflandırmaları
Bu kılavuzda gösterilen ve makine üzerindeki güvenlik uyarısı sembolü kazaları önlemek için izlemeniz gereken önemli güvenlik mesajlarını tanımlar.
Güvenlik uyarısı sembolü, güvenli olmayan eylemler veya durumlar hakkında sizi uyaran bilginin üzerinde görünür ve ardından TEHLİKE, UYARI veya İKAZ sözcükleri gelir.
Tehlike
Tehlike, önlenmediği takdirde ağır yaralanma veya ölümle sonuçlanacak yakın bir tehlike durumunu belirtir.
 
Uyarı
Uyarı, önlenmediği takdirde ağır yaralanma veya ölümle sonuçlanabilecek potansiyel bir tehlike durumunu belirtir.
 
Dikkat
İkaz, önlenmediği takdirde hafif veya orta seviyeli yaralanmayla sonuçlanabilecek potansiyel bir tehlike durumunu belirtir.
 
 
 
 
Güvenlik
 

Genel Emniyet

Bu makinenin hatalı kullanılması veya hatalı bakımı yaralanmaya yol açabilir. Yaralanma risklerini azaltmak amacıyla bu emniyet talimatlarına her zaman uyun ve İkaz, Uyarı veya Tehlike anlamına gelen emniyet uyarısı sembolüne Image çok dikkat edin. Bu talimatlara uyulmaması, yaralanma veya ölümle sonuçlanabilir.

Çalıştırma Öncesi Güvenlik Tedbirleri

Yakıt Güvenliği
  • Yakıtı kullanırken son derece dikkatli olun. Yakıt yanıcıdır ve buharı da patlayıcıdır.
  • Tüm sigara, puro, pipo ve diğer tutuşturucu kaynakları söndürün.
  • Sadece onaylanmış bir yakıt kabı kullanın.
  • Motor çalışırken veya sıcakken yakıt kapağını çıkarmayın veya yakıt deposunu doldurmayın.
  • Yakıt ekleme veya boşaltma işlemlerini kapalı bir alanda yapmayın.
  • Makineyi veya yakıt kabını bir açık alev veya kıvılcımın bulunduğu yerlerde ve su ısıtıcılarda veya diğer cihazlarda bulunan tipte bir tutuşturma alevinin bulunduğu yerlerde depolamayın.
  • Yere yakıt dökerseniz motoru çalıştırmayı denemeyin; yakıt buharı yok olana kadar herhangi bir ateşleme kaynağını etkinleştirmekten kaçının.

Çalışma Sırasında Güvenlik Tedbirleri

Devrilmeye Karşı Koruyucu Sistem (ROPS) Güvenliği
  • Hiçbir ROPS (Devrilmeye Karşı Koruyucu Sistem) bileşenini makineden çıkarmayın.
  • Emniyet kemerini taktığınızdan ve acil bir durumda hızla açabileceğinizden emin olun.
  • Her zaman emniyet kemerinizi takın.
  • Yer seviyesinden yüksekteki engellere karşı dikkatli olun ve bunlara temas etmeyin.
  • ROPSu düzenli aralıklarla hasara karşı inceleyerek ve tüm montaj bağlantı elemanlarını sıkı tutarak güvenle çalışır durumda tutun.
  • Hasar gören tüm ROPS bileşenlerini yenileriyle değiştirin. Onları onarmayın veya üzerlerinde değişiklik yapmayın.
Eğimli Arazilerde Çalışırken Emniyet Tedbirleri
  • Eğimli araziler araç hakimiyetinin kaybedilmesine ve aracın devrilmesine neden olabilir ve bu da ağır yaralanma veya ölüme yol açabilir. Eğimli arazilerde güvenli bir şekilde çalışmak sizin sorumluluğunuzdur. Makineyi eğimli arazilerde kullanırken daha da dikkatli olun.
  • Eğimin, makinenin çalışması açısından güvenli olup olmadığını belirlemek için saha koşullarını değerlendirin ve sahada önceden keşif yapın. Bu incelemeyi yaparken mantıklı düşünün ve doğru kararlar vermeye dikkat edin.
  • Makineyi eğimli arazilerde çalıştırma konusunda aşağıda belirtilen talimatları gözden geçirin. Makineyi çalıştırmadan önce, makineyi o gün o saha şartlarında kullanmanın emniyetli olup olmayacağını belirlemek için saha koşullarını analiz edin. Arazi yapısındaki değişiklikler, makinenin eğimli yerlerde çalışma şeklinde değişikliğe neden olabilir.
    • Makineyi eğimli arazilerde çalıştırmaktan, durdurmaktan veya manevra yaptırmaktan kaçının. Ani hız veya yön değişiklikleri yapmaktan kaçının. Yavaş ve kademeli dönüşler yapın.
    • Makinenin çekişinde, direksiyonunda veya dengesinde bir sorun hissederseniz makineyi kullanmayı bırakın.
    • Hendek, çukur, derin tekerlek izi, tümsek ve kaya gibi engelleri veya diğer gizli tehlikeleri kaldırın veya işaretleyin. Uzun çimler bazı engelleri gizleyebilir. Engebeli arazi makinenin devrilmesine yol açabilir.
    • Makineyi ıslak çimde, eğimli arazilerde veya yokuş aşağı kullanmak makinenin çekiş kaybetmesine yol açabilir.
    • Makineyi düşük banketler, hendekler, yapay setler, tehlikeli sulak alanlar veya diğer tehlikelerin yakınında kullanırken çok dikkatli olun. Tekerleklerden biri güçsüz bir zeminden geçerse veya zemin çökerse makine aniden devrilebilir. Makine ile olası bir tehlike kaynağı arasında güvenli bir mesafe belirleyin.
    • Eğimin dibindeki tehlikeleri önceden tespit edin. Tehlikeler varsa, eğimli arazilerdeki çimleri yürüyerek kontrol edilen bir makineyle biçin.
    • Eğimli arazilerde çalışırken, mümkünse kesim ünitelerini yere indirilmiş halde tutun. Eğimli arazilerde çalışırken kesim ünitelerinin kaldırılması, makinenin dengesini kaybetmesine neden olabilir.
Üç katlı çim biçme makinesinde, tepe ve yokuşlarda mükemmel çekiş için özel bir tahrik sistemi vardır. Klasik üç katlı çim biçme makinelerinin aksine, yokuş yukarı giderken tekerlek savrulmaz ve çekiş gücü düşmez. Makineyi çok dik bir yan eğimli yokuşta kullanıyorsanız, makinenin devrilmesi çekiş kaybından önce gerçekleşecektir.
  • Mümkünse bir tepede yanlamasına değil yukarı-aşağı çim biçin.
  • Yan eğimli yokuşlarda, kesim ünitelerini yokuş yukarı konuma getirin (varsa).
  • Lastikler çekişten düşerse bıçağı/bıçakları devre dışı bırakın ve yokuş aşağı doğru düz olarak ve yavaşça ilerleyin.
  • Dönüş yapmanız gerekiyorsa mümkünse yokuş aşağı kademeli ve yavaş bir şekilde dönün.

Çalışma Sonrası Güvenlik Tedbirleri

Bakım Emniyeti

Motor Güvenliği
  • Yağı kontrol etmeden veya kartere yağ eklemeden önce motoru kapatın.
  • Regülatör hızını değiştirmeyin veya motoru yüksek devirde çalıştırmayın.
Elektrik Sistemi Emniyeti
  • Makineyi tamir etmeden önce akünün bağlantısını kesin. İlk önce negatif kutbun, son olarak da pozitif kutbun bağlantısını kesin. İlk önce pozitif kutbu, son olarak da negatif kutbu bağlayın.
  • Aküyü, kıvılcım ve alevlerden uzak, iyi havalandırılan, açık bir ortamda şarj edin. Aküyü bağlamadan veya bağlantısını ayırmadan önce şarj cihazının fişini çekin. Koruyucu kıyafet giyin ve yalıtımlı aletler kullanın.
Soğutma Sistemi Emniyeti
  • Motor soğutma sıvısının yutulması zehirlenmeye neden olabilir; çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak tutun.
  • Sıcak ve basınçlı soğutma sıvısının dışarı akması veya sıcak bir radyatöre ve çevresindeki parçalara dokunulması ciddi yanıklara neden olabilir.
    • Radyatör kapağını çıkarmadan önce mutlaka en az 15 dakika motorun soğumasını bekleyin.
    • Radyatör kapağını açarken bir bez kullanın ve buharın çıkmasına izin vermek için kapağı yavaşça açın.
Hidrolik Sistemi Emniyeti
  • Hidrolik sıvısı cildinize nüfuz ederse derhal tıbbi yardım alın. Nüfuz eden hidrolik sıvısı bir doktor tarafından birkaç saat içinde çıkarılmalıdır.
  • Hidrolik sistemine basınç uygulamadan önce tüm hidrolik sıvısı hortumlarının ve hatlarının iyi durumda, hidrolik bağlantıları ile bağlantı parçalarının ise yeterince sıkı olduğundan emin olun.
  • Vücudunuzu ve ellerinizi, yüksek basınçlı hidrolik sıvısı çıkaran pim deliklerinden veya nozullardan uzak tutun.
  • Sızan hidrolik sıvılarını temizlemek için bir karton veya kağıt kullanın.
  • Hidrolik sisteminde herhangi bir iş yapmaya başlamadan önce sistemdeki tüm basıncı emniyetli bir şekilde boşaltın.
Bıçak Güvenliği
  • Aşınmış veya hasar görmüş bir bıçak ya da alt bıçak kırılabilir, fırlayan bıçak parçaları size veya çevredekilere isabet edebilir ve ağır yaralanma veya ölüme yol açabilir.
  • Bıçakları ve alt bıçakları aşınma veya hasara karşı düzenli olarak kontrol edin.
  • Bıçakları kontrol ederken dikkatli olun. Bunlara bakım yaparken eldiven takın ve dikkatli olun. Bıçakları ve alt bıçakları sadece yenileriyle değiştirin ya da ters bileyleyin, asla düzleştirmeyin veya kaynak uygulamayın.
  • Birden fazla kesim ünitesi bulunan makinelerde, bir kesim ünitesini döndürürken dikkatli olun, aksi takdirde diğer kesim ünitelerindeki silindirler de dönebilir.

Depo Emniyeti

Güvenlik ve Talimat Çıkartmaları

Image
Tehlike potansiyeli barındıran tüm noktalara, kullanıcının kolayca görebileceği emniyet etiketleri ve talimatları yerleştirilmiştir. Hasar gören veya kaybolan etiketleri yenisiyle değiştirin.
Akü Simgeleri
Bu simgelerin bazıları veya hepsi akünüzün üstünde bulunur.
Graphic
s_batterysymbols2
  1. Patlama tehlikesi
  2. Ateşle yaklaşmayın, sigara içmeyin
  3. Kostik sıvı/kimyasal yanma tehlikesi
  4. Koruyucu gözlük takın.
  5. Kullanma Kılavuzunu okuyun.
  6. Çevredekileri aküden uzak tutun.
  7. Koruyucu gözlük kullanın; patlayıcı gazlar körlüğe ve diğer yaralanmalara neden olabilir.
  8. Akü asidi körlüğe veya ciddi yanıklara neden olabilir.
  9. Gözleri derhal suyla yıkayın ve acilen tıbbi yardım alın.
  10. Kurşun içerir; çöpe atmayın
Etiket Bölümü: 93-6681
Graphic
s_decal93-6681
  1.  El veya ayağın kesilme/kopma tehlikesi, fan hareketli parçalardan uzak durun.
Etiket Bölümü: 93-7276
Graphic
s_decal93-7276
  1.  Patlama tehlikesi gör koruyucu takın.
  2.  Kostik sıvı/Kimyasal yanma tehlikesi ilk yardım için bol suyla yıkayın.
  3.  Yangın tehlikesi Ateşle ve alevle yaklaşmayın, sigara içmeyin.
  4.  Zehirlenme tehlikesi çocukları aküden uzak tutun.
Etiket Bölümü: 94-3353
Graphic
s_decal94-3353
  1.  Ellerin ezilme tehlikesi ellerinizi uzak tutun.
Etiket Bölümü: 99-3444
Graphic
s_decal99-3444
  1.  Taşıma hızı hızlı
  2.  Çim biçme hızı yavaş
Etiket Bölümü: 106-9290
03170 Modeli
Graphic
s_decal106-9290
  1.  Boş
  2.  Park freniKapalı
  3.  PTO
  4.  Koltukta
  5.  Yüksek sıcaklık nedeniyle kapatma
  6.  Silindirleraktif
  7.  Yüksek sıcaklık uyarısı
  8.  Girişler
  9.  Çıkışlar
  10.  Güç
  11.  Motor Başlat
  12.  Motor Çalıştır
  13.  Motor Başlat
  14.  PTO
Etiket Bölümü: 117-3270
Graphic
s_decal117-3270
  1.  Uyarı sıcak yüzeylere dokunmayın.
  2.  Elin kesilme/parçalanma tehlikesi, kayış hareketli parçalardan uzak durun. Koruyucuları ve kapakları yerinden çıkarmayın.
Etiket Bölümü: 121-3598
CE Makineler
Graphic
s_decal121-3598
  1.  Devrilme tehlikesi17°'den fazla eğimlerde kullanmayın.
Not: Etiketinde belirtilen maksimum yokuş eğimiyle yapılan statik enine ve boyuna testlerde makinenin endüstri standardı stabilite testine uygun olduğu görülmüştür. Makinenin eğimli arazilerde kullanımı ve makineyi o gün, o bölgedeki koşullarda kullanıp kullanamayacağınızı belirlemek için dikkate almanız gereken kullanım koşulları ile ilgili bilgi edinmek için Kullanma Kılavuzundaki talimatları gözden geçirin. Arazi yapısındaki değişiklikler, makinenin eğimli yerlerde çalışma şeklinde değişikliğe neden olabilir. Mümkünse, makineyi eğimli arazilerde kullanırken kesim ünitelerini toprağa indirilmiş halde tutun. Eğimli arazilerde çalışırken kesim ünitelerinin kaldırılması, makinenin dengesini kaybetmesine neden olabilir.
Etiket Bölümü: 121-3623
Graphic
s_decal121-3623
  1. Uyarı Kullanma Kılavuzunu okuyun; gerekli eğitimi almadıysanız makineyi çalıştırmayın.
  2. Uyarı makineyi çekmeden önce Kullanma Kılavuzunu okuyun.
  3. Devrilme tehlikesi dönüş yapmadan önce makineyi durdurun, eğimlerde hareket ediyorken kesim ünitelerini indirin ve emniyet kemerinizi takın.
  4. Uyarı yokuşlarda park etmeyin; makinenin başından ayrılmadan önce park frenini etkinleştirin, kesme ünitelerini durdurun, ek parçaları indirin, motoru kapatın ve anahtarı kontaktan çıkarın.
  5. Cisim fırlatma tehlikesi çevredekileri uzak tutun.
  6. Uyarı kulak koruyucu takın.
  7. Kapılma tehlikesi hareketli parçalardan uzak durun; tüm koruyucu ve kalkanları yerinde tutun.
Etiket Bölümü: 121-3628
Graphic
s_decal121-3628
  1.  Devrilme tehlikesi25°'den fazla eğimlerde kullanmayın.
Not: Etiketinde belirtilen maksimum yokuş eğimiyle yapılan statik enine ve boyuna testlerde makinenin endüstri standardı stabilite testine uygun olduğu görülmüştür. Makinenin eğimli arazilerde kullanımı ve makineyi o gün, o bölgedeki koşullarda kullanıp kullanamayacağınızı belirlemek için dikkate almanız gereken kullanım koşulları ile ilgili bilgi edinmek için Kullanma Kılavuzundaki talimatları gözden geçirin. Arazi yapısındaki değişiklikler, makinenin eğimli yerlerde çalışma şeklinde değişikliğe neden olabilir. Mümkünse, makineyi eğimli arazilerde kullanırken kesim ünitelerini toprağa indirilmiş halde tutun. Eğimli arazilerde çalışırken kesim ünitelerinin kaldırılması, makinenin dengesini kaybetmesine neden olabilir.
Etiket Bölümü: 125-6688
Graphic
s_decal125-6688
  1.  Patlama tehlikesiKullanma Kılavuzunu okuyun; Marş sıvısı kullanmayın.
Etiket Bölümü: 133-8062
Graphic
s_decal133-8062
Etiket Bölümü: 136-3678
03170 Modeli
Graphic
s_decal136-3678
  1.  PTO Devre dışı bırak
  2.  PTO Etkinleştir
  3.  Kesim ünitelerini indir.
  4.  Kesim ünitelerini kaldır.
  5.  Kilitle
  6.  Motor Kapat
  7.  Motor Çalıştır
  8.  Motor Başlat
  9.  Işıklar
  10.  Hızlı
  11.  Yavaş
Etiket Bölümü: 136-3679
03171 Modeli
Graphic
s_decal136-3679
  1.  PTO Devre dışı bırak
  2.  PTO Etkinleştir
  3.  Kesim ünitelerini indir.
  4.  Kesim ünitelerini kaldır.
  5.  Kesim ünitelerini sağa kaydır.
  6.  Kesim ünitelerini sola kaydır.
  7.  Kilitle
  8.  Motor Kapat
  9.  Motor Çalıştır
  10.  Motor Başlat
  11.  Işıklar
  12.  Hızlı
  13.  Yavaş
Etiket Bölümü: 136-3702
Graphic
s_decal136-3702
  1.  UyarıKullanma Kılavuzunu okuyun, emniyet kemerinizi takın, devrilme çubuğunu çıkarmayın.
  2.  UyarıDevrilme çubuğunda değişiklik yapmayın.
Etiket Bölümü: 136-3716
Graphic
s_decal136-3716
  1. Silindir hızı
  2. Lastik hava basıncı
  3. Dizel yakıt
  4. Yakıt/su ayırıcı
  5. Motor hava filtresi
  6. Motor yağı
  7. Radyatör filtresi
  8. Motor soğutma suyu
  9. Sigortalar
  10. Motor yağı seviyesi
  11. Kayış gerginliği
  12. Hidrolik sıvısı
  13. Park freni
  14. Akü
  15. 8 saatte bir kontrol edin.
  16. Yağlama hakkında bilgi almak için Kullanma Kılavuzunu okuyun.
  17. Kullanma Kılavuzunu okuyun.
  18. Sıvılar
  19. Kapasite
  20. Sıvı aralığı (saat)
  21. Filtre aralığı (saat)
Etiket Bölümü: 147-6069
Graphic
s_decal147-6069
  1.  Silindir hızı
  2.  Silindir kesim yüksekliği
  3.  8 bıçaklı silindir ayarı
  4.  11 bıçaklı silindir ayarı
  5.  Yavaş
  6.  Hızlı
 
 
 
Kurulum
 
Gerekli Parçalar
2
Ön tekerlek grubu
1
Arka tekerlek grubu
  1. Tekerlek göbeğine, supap gövdesi dışarı doğru bakacak biçimde bir tekerlek grubu monte edin.
    Not: Arka tekerlek ön tekerleklerden daha dardır.
  2. Tekerleği bijon somunlarıyla göbeğe sabitleyin ve somunları çapraz sırayla, 61 ila 88 Nm torkla sıkın.
  3. Diğer tekerlek grupları için de aynı işlemi tekrarlayın.
Gerekli Parçalar
1
Direksiyon
1
Direksiyon kapağı
1
Büyük rondela
1
Sıkıştırma somunu
1
Vida
    Graphic
    G402549
  1. Direksiyon simidini gösterildiği gibi takın.
  2. Somununu 27 ila 35 Nm torkla sıkın.
Tehlike
Akü elektroliti, tüketilmesi halinde ölümcül olan ve ağır yanıklara yol açabilen sülfürik asit içerir.
  • Elektroliti asla içmeyin veya cildinize, gözlerinize ya da giysilerinize temas etmesine izin vermeyin.
  • Koruyucu gözlük ve kauçuk eldiven takın.
  • Aküyü, cildi yıkamak için temiz su bulunan bir yerde doldurun.
 
    Graphic
    G402553.svg
  1. Akü kapağını çıkarın.
  2. Akü voltajını ölçün.
    Not: 12,4 V veya daha yüksek bir değer ölçerseniz akü dolu demektir.
  3. 12,3 V veya daha düşük bir değer ölçerseniz aküyü 4-8 saat boyunca 3 ila 4 A miktarla şarj edin.
    Uyarı
    Akü şarj edilirken patlayıcı gazlar açığa çıkar, bu da ölüme veya ciddi yaralanmaya neden olabilir.
    • Kıvılcım ve alevleri aküden uzak tutun.
    • Akünün yakınında asla sigara içmeyin.
     
  4. Akü şarj olduğunda, şarj cihazını elektrik prizinden ve ardından da akü kutup başlarından çıkarın.
  5. Graphic
    G402557
  6. Pozitif kabloyu (kırmızı) pozitif (+) akü kutup başına takın ve bunları T başlı cıvata ve somun ile sabitleyin.
    Not: Artı (+) bağlantı ucunun kutup başının sonuna kadar gittiğini ve kablonun aküye tam sabitlendiğini kontrol edin.
    Önemli  
    Kablo, akü kapağına temas etmemelidir.
     
  7. Negatif kabloyu (siyah) akünün negatif (-) akü kutup başına takın ve bunları T başlı cıvata ve somun ile sabitleyin.
    Uyarı
    Akü kablosunun hatalı bağlanması makine ve kablolara hasar vererek kıvılcımlar çıkmasına yol açabilir. Kıvılcımlar akü gazlarının patlamasına neden olabilir, bu da ölüm veya ciddi yaralanmaya yol açabilir.
    • Her zaman negatif (siyah) akü kablosunun bağlantısını pozitif (kırmızı) kablonun bağlantısından önce kesin.
    • Her zaman pozitif (kırmızı) akü kablosunu negatif (siyah) akü kablosunu bağlamadan önce bağlayın.
     
    Önemli  
    Aküyü yerinden çıkarırsanız, akü kelepçe cıvatalarının, cıvata başları alt kısma, somunlar ise üst kısma gelecek biçimde takıldığından emin olun. Kelepçe cıvataları ters takılırsa, kesim ünitelerini değiştirdiğiniz zaman hidrolik borularıyla çakışma yaratabilirler.
     
  8. Korozyonu önlemek için, akü bağlantılarına Grafo 112X kaplama gresi (Toro Parça Numarası: 505-47) veya hafif bir gres sürün.
  9. Kısa devre meydana gelmesini önlemek için kauçuk körüğü artı bağlantı ucunun üzerine kaydırın.
  10. Akü kapağını takın.
Gerekli Parçalar
1
Açı göstergesi (el tipi)
  1. Makineyi düz bir zemine park edin.
  2. Graphic
    G402558
  3. El tipi açı göstergesini çerçevenin çapraz rayına yerleştirerek makinenin düz olduğunu doğrulayın.
  4. El tipi açı göstergesi 0°yi göstermiyorsa makineyi 0°lik bir ölçüm elde edebileceğiniz bir yere götürün.
  5. Graphic
    G402560
  6. Makinenin direksiyon borusuna monte edilmiş eğim göstergesini kontrol edin.
    Not: Eğim göstergesi operatör konumundan bakıldığında 0° göstermelidir.
  7. Eğim göstergesi 0°yi göstermiyorsa açı göstergesini montaj braketine sabitleyen donanımı gevşetin, göstergeyi 0°lik bir ölçüm elde edecek şekilde ayarlayın ve donanımı sıkın.
Gerekli Parçalar
1
Denge çubuğu grubu
4
Flanş başlı cıvata
4
Kilit somunu
1
Hortum kelepçesi
Uyarı
Modifiye edilmiş veya hasarlı bir denge çubuğu bir devrilme kazası halinde sizi yeterince koruyamayabilir ve bu da ölüme veya ağır yaralanmaya sebebiyet verebilir.
  • Makineye hasarlı veya modifiye edilmiş bir denge çubuğu takmayın.
  • Hasarlı bir denge çubuğunu yenisiyle değiştirin; onarmayın.
 
    Graphic
    G402561
  1. Denge çubuğunu , montaj deliklerini aynı hizaya getirerek çekiş ünitesi montaj braketlerinin üzerine indirin. Havalandırma borusunun makinenin sol tarafında olduğundan emin olun.
  2. Denge çubuğunu iki taraftan 2 adet flanşlı cıvata ve 2 adet kilitleme somunuyla montaj braketlerine sabitleyin. Donanımı 81 Nm torkla sıkın.
  3. Yakıt hattı havalandırma hortumunu hortum kelepçesi ile havalandırma borusuna sabitleyin.
    Dikkat
    Yakıt hattı havalandırma hortumu havalandırma borusuna bağlı değilken motorun çalıştırılması hortumdan yakıt akmasına yol açar, bu da yangın veya patlama riskini artırır. Yakıttan kaynaklanan bir yangın veya patlama, ölüme veya ciddi yaralanmaya neden olabilir.
    Motoru çalıştırmadan önce yakıt hattı havalandırma hortumunu havalandırma borusuna bağlayın.
     
Gerekli Parçalar
1
Kaldırma kolu seti (isteğe bağlı setayrı satılır)
Kaldırma Kollarını Takmaya Hazırlanma
    Graphic
    G402564
  1. Her bir kaldırma kolunun içine bir adet kılavuz çubuk yerleştirin ve montaj deliklerini hizalayın
  2. Kılavuz çubukları, 2 adet cıvatayla (5/16 x 7/8 inç) kaldırma kollarına sabitleyin.
  3. Cıvataları 37 ila 45 Nm torkla sıkın.
  4. Graphic
    G402566
  5. Makinenin ön tarafında, kılavuz mil bağlantısını kaldırma kolu kılavuz millerine sabitleyen 2 adet flanşlı başlı cıvataları (½ x 2 inç) ve ardından bağlantıyı sökün.
    Not: Kılavuz mil bağlantısını ve flanşlı cıvataları bir kenarda tutun.
Kaldırma Kollarının Makineye Monte Edilmesi
    Graphic
    G402567
  1. Kaldırma kollarını şekilde gösterildiği gibi kaldırma kolu kılavuz millerine monte edin.
  2. Önceden çıkarılan kılavuz mil bağlantısını 2 flanş cıvatası ile kaldırma kolu kılavuz millerine monte edin.
  3. Flanşlı cıvataları (½ x 2 inç), 95 Nm torkla sıkın.
Kaldırma Silindirinin Sol Kaldırma Koluna Monte Edilmesi
    Graphic
    G402568
  1. Kaldırma silindirini sol kaldırma koluna şekilde gösterildiği gibi monte edin.
  2. Kaldırma kolunun ve hidrolik silindirinin gresörlüklerine 2 numara lityum gres sürün.
Kaldırma Silindirinin Sağ Kaldırma Koluna Monte Edilmesi
    Graphic
    G402572
  1. Kaldırma silindirinin hidrolik bağlantı parçalarının altına bir tahliye kabı yerleştirin.
  2. Graphic
    G402570
  3. Kaldırma silindirinde, geri dönüş hortumunun düz döner bağlantı parçası ile kaldırma hortumunun 90° döner bağlantı parçasını gevşetin.
  4. Hortum bağlantı parçalarının çevresine bir bez sarın.
  5. Graphic
    G402573
  6. Kaldırma silindiri çubuğunu , sağ kaldırma kolu flanşlarındaki deliklerle hizalanana kadar yavaşça hareket ettirin.
    Önemli  
    Kaldırma silindiri çubuğunu hareket ettirirken hortum bağlantı parçalarından bir miktar hidrolik sıvısı çıkar.
     
  7. Montaj pimini , 2 ara parçayı ve 2 adet tespit halkasını kullanarak çubuğu flanşlara monte edin.
  8. Kaldırma kolunun ve hidrolik silindirinin gresörlüklerine 2 numara lityum gres sürün.
  9. Graphic
    G402574
  10. Geri dönüş ve kaldırma hortumlarının döner bağlantı parçalarını 37 ila 45 Nm torkla sıkın.
  11. Makinedeki hidrolik sıvısını silerek giderin.
Gerekli Parçalar
3
Kesim Ünitesi (isteğe bağlı parçaayrı sipariş edilir)
Kesim Ünitelerinin Hazırlanması
  1. Kesim ünitelerini kutularından çıkarın.
  2. Kesim ünitelerini, kesim ünitelerinin Kullanma Kılavuzunda belirtildiği gibi ayarlayın.
Ön Kesim Üniteleri için Taşıyıcı Çerçevelerin Monte Edilmesi
Bağlantılarla Donatılmış Kesim Ünitesi
Not: Ön taşıyıcı çerçeveler isteğe bağlı kaldırma kolu setinin birer parçasıdır.
    Graphic
    G402575
  1. Ön taşıyıcı çerçevenin plakalarındaki delikleri kesim ünitesi montaj plakalarındaki deliklerle hizalayın.
    Not: Montaja kesim ünitesinin arkasından başlıyorsanız plakanın orta deliğini kullanın.
  2. Kesim ünitesini gösterildiği gibi arka taşıyıcı çerçeveye monte edin.
  3. Flanşlı kilit somunlarını 37 ila 45 Nm torkla sıkın.
  4. Bu prosedürü diğer ön kesim ünitesi ve taşıyıcı çerçeve için de tekrarlayın.
Kesim Ünitesi ve Arka Taşıyıcı Çerçevenin Monte Edilmesi
Bağlantılarla Donatılmış Kesim Ünitesi
Not: Arka taşıyıcı çerçeve isteğe bağlı kaldırma kolu setinin birer parçasıdır.
    Graphic
    G402576
  1. Arka taşıyıcı çerçevenin plakalarındaki deliği kesim ünitesi montaj plakalarındaki delikle hizalayın.
    Not: Montaja kesim ünitesinin arkasından başlıyorsanız plakanın orta deliğini kullanın.
  2. Kesim ünitesini gösterildiği gibi arka taşıyıcı çerçeveye monte edin.
  3. Flanşlı kilit somunlarını 37 ila 45 Nm torkla sıkın.
Ön Kesim Üniteleri için Taşıyıcı Çerçevelerin Monte Edilmesi
Montaj Plakalarıyla Donatılmış Kesim Ünitesi
Not: Ön taşıyıcı çerçeveler isteğe bağlı kaldırma kolu setinin birer parçasıdır.
    Graphic
    G402577
  1. Ön taşıyıcı çerçevenin plakalarındaki delikleri kesim ünitesi montaj plakalarındaki deliklerle hizalayın.
    Not: Montaja kesim ünitesinin arkasından başlıyorsanız her bir plakanın orta deliklerini kullanın.
  2. Kesim ünitesini taşıyıcı çerçeveye gösterildiği gibi monte edin.
  3. Flanşlı kilit somunlarını 37 ila 45 Nm torkla sıkın.
  4. Bu prosedürü diğer ön kesim ünitesi ve taşıyıcı çerçeve için de tekrarlayın.
Kesim Ünitesi ve Arka Taşıyıcı Çerçevenin Monte Edilmesi
Montaj Plakalarıyla Donatılmış Kesim Ünitesi
Not: Arka taşıyıcı çerçeve isteğe bağlı kaldırma kolu setinin birer parçasıdır.
    Graphic
    G402578
  1. Arka taşıyıcı çerçevenin plakalarındaki deliği kesim ünitesi montaj plakalarındaki delikle hizalayın.
    Not: Montaja kesim ünitesinin arkasından başlıyorsanız her bir plakanın orta deliklerini kullanın.
  2. Kesim ünitesini taşıyıcı çerçeveye gösterildiği gibi monte edin.
  3. Flanşlı kilit somunlarını 37 ila 45 Nm torkla sıkın.
    Graphic
    G402579
  1. Her bir kaldırma kolu kılavuz çubuğunun üzerine bir baskı pulu yerleştirin.
  2. Kesim ünitesi taşıyıcı çerçevesini kılavuz çubuğun üzerine kaydırın ve bir sıkıştırma pimiyle sabitleyin.
    Not: Arka kesim ünitelerinde, baskı pulunu taşıyıcı çerçevenin arkası ile sıkıştırma piminin arasına yerleştirin.
  3. Tüm kaldırma kolu ve taşıyıcı çerçeve kılavuz noktalarını gresleyin.
    Önemli  
    Hortumlarda hiçbir bükülme veya keskin kıvrılma olmadığından ve arka kesim ünitesi hortumlarının gösterildiği gibi yönlendirildiğinden emin olun. Kesim ünitelerini yükseltin ve sola getirin (03171 modeli). Arka kesim ünitesi hortumları, çekiş kablosu braketiyle temas etmemelidir. Gerekiyorsa, bağlantı parçalarını ve/veya hortumları yeniden konumlandırın.
    Graphic
    G402580
     
  4. Graphic
    G402581
  5. Her bir taşıyıcı çerçevenin ucundaki yarıktan bir adet devirme zinciri geçirin. Devirme zincirini; bir cıvata, bir rondela ve bir kilitleme somunu kullanarak taşıyıcı çerçevenin en üst kısmına sabitleyin.
    Graphic
    G402582
  1. Kesim ünitelerini, kaldırma kolu kılavuz çubuklarının önüne yerleştirin.
  2. Ağırlığı , O halkayı ve 2 montaj cıvatasını sağ kesim ünitesinin ucundan çıkarın.
  3. Tapayı yatak muhafazasından çıkarın ve ağırlığı ve O halkayı takın.
  4. Kalan kesim üniteleri için . ve . adımları tekrarlayın.
  5. Graphic
    G402583
  6. O halkayı tahrik motorunun flanşına yerleştirin.
  7. Motoru kesim ünitesinin tahrik ucuna monte edin ve 2 cıvata ile sabitleyin.
Kaldırma Kolu ile Arka Kesim Ünitesi Arasındaki Boşluğun Kontrol Edilmesi
    Graphic
    G402584
  1. Motoru çalıştırın, kesim ünitelerini yukarı kaldırın, motoru kapatın, anahtarını çıkarın ve hareketli parçaların durmasını bekleyin.
  2. Ön kesim ünitelerinde, sol kaldırma kolu ile taban plakası braketi ve ayrıca sağ kaldırma kolu ile taban plakası braketi arasındaki mesafeyi ölçün.
    Not: Doğru boşluk 5 ile 8 mm arasında olmalıdır . Boşluk bu aralıkta değilse kesim ünitesi kaldırma silindirini ayarlayın.
    Önemli  
    Ön plaka braketinde yeterli boşluk olmaması kaldırma kollarına hasar verebilir.
     
  3. Graphic
    G402585
  4. Arka kesim ünitesinde, arka kesim ünitesi aşınma çubuğunun tepesindeki aşınma kayışı ile tampon stoperi arasındaki boşluğu ölçün.
    Not: Doğru boşluk 0,51 ile 2,54 mm arasında olmalıdır . Boşluk bu aralıkta değilse kesim ünitesi kaldırma silindirini ayarlayın.
    Önemli  
    Arka aşınma çubuğunda düzgün boşluk olmaması kesim ünitesine hasar verebilir.
     
  5. Motoru çalıştırın, kesim ünitelerini yere indirin, motoru kapatın, anahtarını çıkarın ve hareketli parçaların durmasını bekleyin.
Kaldırma Kolu Boşluğunun Ayarlanması
    Graphic
    G402586
  1. Makinenin her iki yanında da, sıkıştırma somunlarını gevşetin ve kaldırma kolu stoper cıvatalarını sökün.
  2. Graphic
    G402587
  3. Kaldırma silindiri çubuğundaki sıkıştırma somununu gevşetin.
  4. Pimi çubuk ucundan çıkarın ve çatal sıkıştırma somununu döndürün.
  5. Pimi takip boşluğu kontrol edin.
  6. Gerekirse ila arası adımları tekrarlayın.
  7. Motoru çalıştırın, kesim ünitelerini yukarı kaldırın, motoru kapatın, anahtarını çıkarın ve hareketli parçaların durmasını bekleyin.
  8. Sağ ve sol kaldırma kolları ile taban plakası braketleri arasındaki mesafeyi ölçün.
    Not: Doğru boşluk 0,51 ila 2,54 mm olmalıdır.
  9. Gerektiğinde . ve . adımları tekrarlayın.
  10. Çatal pim sıkıştırma somununu sıkın.
  11. Makinenin diğer tarafında ile arasındaki adımları tekrarlayın.
Kaldırma Kolu Stoper Cıvatalarının Ayarlanması
Önemli  
Stoper cıvatalarında yeterli boşluk olmaması kaldırma kollarına hasar verebilir.
 
Not: Taşıma sırasında arka kaldırma kolu bir yere vuruyorsa boşluğu azaltın.
    Graphic
    G402588
  1. Motoru çalıştırın, kesim ünitelerini yukarı kaldırın, motoru kapatın, anahtarını çıkarın ve hareketli parçaların durmasını bekleyin.
  2. Sıkma somunlarını ve stoper cıvatasını , stoper cıvatası ile kaldırma kolu plakası arasında 0,13 ila 1,02 mm mesafe olacak şekilde ayarlayın.
  3. Diğer kaldırma kolu için Adım 'yi tekrarlayın.
  4. Motoru çalıştırın, kesim ünitelerini yere indirin, motoru kapatın, anahtarını çıkarın ve hareketli parçaların durmasını bekleyin.
Arka Kesim Ünitesi Boşluğunun Ayarlanması
  1. Kaldırma silindiri çubuğundaki sıkıştırma somununu gevşetin.
  2. Graphic
    G402589
  3. Silindir çubuğunu bir pense ve bez yardımıyla sıkıştırma somununa yakın bir şekilde tutun ve çubuğu döndürün.
    Not: Çubuğun kısaltılması aşınma kayışı ile tampon stoperi arasındaki boşluğu azaltır.
  4. Motoru çalıştırın, kesim ünitelerini yukarı kaldırın, motoru kapatın, anahtarını çıkarın ve hareketli parçaların durmasını bekleyin.
  5. Arka kesim ünitesi aşınma çubuğunun tepesindeki aşınma kayışı ile tampon stoperi arasındaki mesafeyi ölçün.
    Not: Doğru boşluk 0,51 ila 2,54 mm olmalıdır.
  6. Gerektiğinde ile arasındaki adımları tekrarlayın.
  7. Motoru çalıştırın, kesim ünitelerini yere indirin, motoru kapatın, anahtarını çıkarın ve hareketli parçaların durmasını bekleyin.
  8. Sıkıştırma somununu sıkın.
  1. Makineyi düz bir zemine park edin, kesim ünitelerini indirin ve park frenini etkinleştirin.
  2. Motoru kapatın, anahtarını çıkarın ve hareketli parçaların durmasını bekleyin.
  3. Lastik hava basıncını kontrol edin ve gerekiyorsa ayarlayın.
    Not: Lastikler, sevkiyat için aşırı şişirilmiştir.
  4. Hidrolik sıvısı seviyesini kontrol edin.
  5. Makinenin Greslenmesi.
    Not: Makinenin gerektiği gibi greslenmemesi kritik parçaların erken arızalanmasına neden olur.
  6. Kaputu açın ve soğutma suyu seviyesini kontrol edin.
  7. Motor yağı seviyesini kontrol edin ve kaputu kapatıp kilitleyin.
    Not: Motor, kartere yağ doldurulmuş olarak teslim edilir; bununla birlikte, motorun ilk kez çalıştırılmasından önce ve sonra yağ seviyesini kontrol edin.
CE Makineler
Gerekli Parçalar
1
Kaput mandalı braketi
2
Perçin
1
Rondela
1
Vida (¼ x 2 inç)
1
Kilit somunu (¼ inç)
  1. Kaput mandalını kaput mandalı braketinden ayırın.
  2. Graphic
    G402590
  3. 2 perçini ve kaput mandalı braketini kaputtan sökün.
  4. Graphic
    G402591
  5. Montaj deliklerini hizalarken, CE mandal braketini ve kaput mandalı braketini kaputun üzerine yerleştirin.
    Not: Mandal braketi kaputun karşısında olmalıdır.
    Cıvata ve somun tertibatını mandal braket kolundan çıkarmayın.
  6. Rondelaları, kaputun içindeki deliklerle hizalayın.
  7. Braketleri ve rondelaları kaputa perçinleyin.
  8. Graphic
    G402592
  9. Mandalı kaput mandalı braketine geçirin
  10. Graphic
    G402593
  11. Mandalı yerine kilitlemek için cıvatayı kaput mandalı braketinin diğer koluna vidalayın.
    Not: Somunu ve cıvatayı, cıvata artık kaput mandalı braketinde ileri ve geri hareket edemez hale gelinceye kadar sıkın.
CE Makineler
Gerekli Parçalar
1
Egzoz koruyucu
4
Sac vidası
    Graphic
    G402594
  1. Egzoz korumasını konumlandırın ve 4 sac vidası ile çerçeveye sabitleyin.
CE Makineler
Gerekli Parçalar
1
Üretim Yılı etiketi
1
CE etiketi
1
Yan yatma tehlikesi etiketi
Üretim Yılı ve CE Etiketlerinin Yapıştırılması
    Graphic
    G411007
  1. Model/seri plakasının yakınındaki sol çerçeveyi alkolle silin ve çerçevenin kurumasını bekleyin.
  2. Üretim Yılı etiketinin arka kısmını çıkarıp etiketi ile seri plakasının yakınındaki çerçeveye yapıştırın.
  3. Graphic
    G402596
  4. Kaput kilidinin yakınındaki sol çerçeveyi alkolle silin ve çerçevenin kurumasını bekleyin.
  5. CE etiketinin arka kısmını çıkarıp etiketi çerçeveye yapıştırın.
CE Yana Yatma Tehlikesi Etiketinin Yapıştırılması
    Graphic
    G402597
  1. Eğim göstergesindeki yana yatma tehlikesi etiketini alkolle silin ve etiketin kurumasını bekleyin
  2. CE yana yatma tehlikesi etiketinin arka kısmını çıkarın ve etiketi ile gösterildiği gibi yapıştırın.
Gerekli Parçalar
1
Devirme silindiri seti (standart pakete dahil değildir)
Daha yüksek kesim yükseklikleriyle kesim yaparken Devirme Silindiri Setini takın.
  1. Kesim ünitelerini kaldırın.
  2. Graphic
    G402598
  3. Çerçeve braketini , orta kesim ünitesinin üzerine yerleştirin.
  4. Devirme braketi takıldığında silindirle aynı teması elde etmek için, orta kesim ünitesinin ön silindirini aşağı bastırın ve devirme braketindeki delikleri çerçeve braketi delikleriyle hizalayın.
  5. Kesim ünitelerini indirin ve devirme braketini setle birlikte verilen donanımla çerçeveye monte edin.
 
 
 
Ürüne Genel Bakış
 
Graphic
G403727
  1.  Motor kaputu
  2.  Operatr koltuğu
  3.  Kontrol kolu
  4.  Direksiyon
  5.  Koltuk ayarlama kolu
  6.  n kesim niteleri
  7.  Arka kesim nitesi

Kontroller

Graphic
G450123
  1. Ayarlı direksiyon kolu
  2. Eğim göstergesi
  3. İleri hareket pedalı
  4. Geri hareket pedalı
  5. Çim biçme/Taşıma sürgüsü
  6. Gösterge oluğu
  7. Kesim ünitesi vites kolu
  8. Kesim ünitesi tahrik düzeni anahtarı
  9. Yağ basıncı ışığı
  10. Motor soğutma suyu sıcaklık ışığı
  11. Saat ölçer
  12. Buji gösterge ışığı
  13. Gaz kolu
  14. Alternatör ışığı
  15. Anahtarlı şalter
  16. Kaldırma kolu kilidi
  17. Park freni
Anahtarlı Şalter
Graphic
G444247
  1.  Kapalı
  2.  Motoru çalıştırın/ön ısıtma yapın
    Not: Anahtar Çalıştır/Ön Isıtma konumundayken buji çalışır ve gösterge ışığı yaklaşık 7 saniye yanar.
  3.  Başlatma
Hareket Pedalları
Graphic
G450112
  1.  İleri hareket edinileri hareket pedalına basın.
  2.  Geriye doğru hareket edin (veya ileriye doğru hareket ederken durmak için) geri hareket pedalına basın.
Pedalın hareket etmesine izin verin veya makineyi durdurmak için pedalı Boş konumuna getirin.
Çim Biçme/Taşıma Sürgüsü
Graphic
G444501
  1.  TaşımaMakineyi taşırken sürgüyü bu konuma getirin.
    Not: Sürgü Taşıma konumundayken kesim üniteleri alçalmaz.
  2.  BiçmeKesim ünitelerini çalıştırmak için sürgüyü bu konuma getirin.
Kesim Ünitesi Vites Kolu
Yükseltme/İndirme
Graphic
G465011
  1.  İndirme
    Not: Motor çalışmıyorsa kesim üniteleri indirilemez. Kesim üniteleri indirilirken kolun ileri konumda tutulması gerekmez.
  2.  Yükseltme
    Not: Kesim üniteleri yükseltilmişken silindirler çalışmaz.
Yana Kaydırma
03171 Modeli
Graphic
G465022
  1.  Sağa kaydır
  2.  Sola kaydır
Not: Kesim ünitelerini yükseltildiklerinde veya yerdeyken ve makine çalışıyorken yana kaydırın.
Tehlike
Yokuş aşağı konumdayken kesim ünitelerinin değiştirilmesi makinenin dengesini bozar. Bu da yaralanmaya veya ölüme yol açabilecek bir devrilmeye sebep olabilir.
Yanlamasına bir eğimdeyken kesim ünitelerini değiştirmek için eğime doğru yukarı dönün.
 
Eğim Göstergesi
Eğim göstergesi, makinenin yana yatma açısını derece cinsinden gösterir.
Gösterge Oluğu
Operatör platformundaki oluk, kesim ünitelerinin orta konumda olduğunu gösterir.
Kesim Ünitesi Tahrik Düzeni Anahtarı
Graphic
G453441
  1.  Boşa alma
  2.  Kavrama
Gaz kolu
Graphic
G465025
  1.  Motor devrini artırma
  2.  Motor devrini düşürme
Kaldırma Kolu Kilidi
Graphic
G465028
  1.  Kilidi açma
  2.  Kilit (kesim ünitelerinin düşmesini önler)
Park Freni
Motoru her kapattığınızda, makinenin yanlışlıkla hareket etmesini önlemek için park frenini etkinleştirin.
Graphic
G465039
  1.  Etkin
  2.  Devre Dışı
Not: Park freni etkinken çekiş pedalına basarsanız motor kapanır.
Yağ Basıncı Uyarı Işığı
Motor yağı basıncı emniyetli bir seviyenin altına düşerse yağ basıncı uyarı ışığı yanar.
Motor Soğutma Suyu Sıcaklığı Uyarı Işığı
Motor soğutma suyu sıcaklığı yüksekse sıcaklık uyarı ışığı yanar. Bu sıcaklıkta kesim üniteleri kapatılır. Soğutma suyu sıcaklığı bir 5,5°C daha yükselirse, hasarı önlemek amacıyla motor kapatılır.
Alternatör Işığı
Motor çalışıyorken alternatör ışığı söner. Motor çalışıyorken alternatör ışığı yanarsa şarj sistemini kontrol edin ve gerekiyorsa onarın.
Buji Gösterge Işığı
Bujiler çalışıyorken buji gösterge ışığı yanar.
Saat Ölçer
Saat ölçer, makinenin toplam çalışma saatini gösterir. Kontak her açıldığında saat ölçer çalışmaya başlar.
Çim Biçme Makinesi Manifoldu
Çim biçme makinesi manifoldu kumanda konsolu kapağının altındadır.
Graphic
G465040
  1. Ters bileyleme kontrolü
  2. Silindir hızı kontrolü
Silindir Hızı Düğmesi
Kesim ünitelerinin kırpma hızını (silindir hızı) ayarlamak için çim biçme makinesi manifoldunun silindir hızı düğmesini kullanın.
Silindir hızını artırmak için silindir hızı düğmesini saat yönünün tersine çevirin; silindir hızını düşürmek için düğmeyi saat yönünde çevirin.
Silindir hızı kontrolünün nasıl ayarlanacağı hakkında bilgi için Kırpma Hızı (Silindir Hızı) ve Silindir Hızını Ayarlama bölümlerine bakın.
Ters Bileyleme Kontrolü
Çim biçerken veya silindirler ile alt bıçak yataklarında ters bileyleme yaparken kesim ünitelerinin dönüş yönü ters bileyleme kolu tarafından kontrol edilir.
Çim biçme işlemi sırasında ters bileyleme kolunu F konumuna döndürün; kesim ünitelerini ters bileylerken kolu R konumuna döndürün.
Not: Silindirler dönüyorken ters bileyleme kolu konumunu değiştirmeyin.
Yakıt Göstergesi
Graphic
G465051
Ayarlı Direksiyon Kolu
Ayarlı direksiyon kolunun kilidini açın, direksiyon simidini istediğiniz konuma ayarlayın ve konumu sabitlemek için kolu kilitleyin.
Graphic
G444513
  1.  Kilidi açma
  2.  Kilitleme
Koltuk Ayarlama Kolu
Kolu kilit açma konumuna getirin, koltuğu istediğiniz konuma ayarlayın ve koltuk konumunu sabitlemek için kolu kilitleyin.
Graphic
G465052
  1.  Kilitleme
  2.  Kilidi açma
Teknik Özellikler
Not: Tasarım ve teknik özellikler haber verilmeksizin değiştirilebilir.
Taşıma genişliği
183 cm kesim genişliğinde 203 cm;
216 cm kesim genişliğinde 234 cm
Kesim genişliği
183 cm veya 216 cm
Uzunluk
248 cm
Yükseklik
ROPS ile birlikte 193 cm
Net ağırlık*
844 kg
Yakıt deposu kapasitesi
28 Litre
Taşıma hızı
0 ila 14 km/s
Çim biçme hızı
0 ila 10 km/s
Geri vites hızı
0 ila 6 km/s
*Kesim üniteleri ve sıvılarla birlikte

Ek Parçalar/Aksesuarlar

Makinenin işlevlerini geliştirmek ve çoğaltmak için makineyle birlikte kullanılabilecek çeşitli Toro onaylı ek parça ve aksesuarlar mevcuttur. Onaylanmış tüm ek parça ve aksesuarların bir listesi için Yetkili Bayinize veya Toro distribütörünüze ulaşın ya www.Toro.com adresine gidin.
Makinenin optimum performans sergilemesi ve güvenlik sertifikasyonuna sürekli uymasını sağlamak için sadece orijinal Toro yedek parçalarını ve aksesuarlarını kullanın.
 
 
 
Çalıştırma
 

Çalıştırma Öncesi

Günlük Bakımın Yapılması
Makineyi başlatmadan önce Bakım Programında listelenen Her Kullanımda/Her Gün prosedürlerini uygulayın.
Yakıt
Yakıt Özellikleri
Önemli  
Dizel yakıt yerine asla kerosen veya benzin kullanmayın.
 
Petrodizel
Tür
-7°C'nin üzerindeki sıcaklıklarda yaz sınıfı dizel yakıt (No. 2-D), bu değerin altındaki sıcaklıklarda ise kış sınıfı dizel yakıt (No. 1-D veya No. 1-D/2-D karışımı) kullanın. Daha düşük sıcaklıklarda kış sınıfı yakıt kullanılması daha düşük bir parlama noktası ve daha iyi soğukta akma özellikleri sağlar, bu da hem motoru çalıştırmayı kolaylaştırır hem de yakıt filtresinin tıkanmasını azaltır.
-7°C'nin üzerindeki sıcaklıklarda yaz sınıfı yakıt kullanılması yakıt pompası ömrünün uzatılmasına katkıda bulunur ve kış sınıfı yakıta kıyasla daha yüksek güç elde edilmesine yardımcı olur.
Sülfür içeriği
Düşük (<500 ppm) veya ultra düşük (<15 ppm)
Minimum Setan Değeri
40
Depoya Kaldırma
Sadece 180 gün içinde tüketeceğiniz kadar, temiz ve taze dizel yakıt veya biyodizel yakıt alın. 180 günden uzun süredir depoda duran yakıtları kullanmayın.
Yağ ve katkı maddeleri
Yakıta eklemeyin
Biyodizel
Tür
Bu makine B20ye kadar (%20 biyodizel,%80 petrodizel) biyodizel karıştırılmış yakıt da kullanabilir.
Petrodizel kısmı düşük veya ultra düşük sülfürlü olmalıdır.
Soğuk havalarda B5 (%5 biyodizel içeriği) veya daha düşük oranlı bir karışım kullanın.
Minimum Setan Değeri
40
Biyodizel Önlemleri
Biyodizel karışımları boyalı yüzeylere zarar verebilir.
Zaman içinde bozunabileceklerinden, yakıtla temas eden contaların, hortumların ve keçelerin durumunu takip edin.
Biyodizel karışımlarına geçildikten bir süre sonra yakıt filtresinin tıkanması normaldir.
Biyodizel hakkında daha fazla bilgi almak için yetkili Toro Distribütörünüze danışın.
Depoya Kaldırma
Sadece 180 gün içinde tüketeceğiniz kadar, temiz ve taze dizel yakıt veya biyodizel yakıt alın. 180 günden uzun süredir depoda duran yakıtları kullanmayın.
Yağ ve katkı maddeleri
Yakıta eklemeyin
     
Biyodizel yakıt şu koşulları karşılamalıdır:
Standart
Konum
ASTM D6751
ABD
EN 14214
Avrupa Birliği
Karıştırılmış yakıt şu koşulları karşılamalıdır:
ASTM D975
ABD
EN 590
Avrupa Birliği
Yakıt Ekleme
    Graphic
    G411004
  1. Makineyi düz bir zemine park edin, kesim ünitelerini indirin, park frenini etkinleştirin, motoru kapatın ve anahtarı çıkarın.
  2. Yakıt deposu kapağının çevresini temizleyin.
  3. Yakıt deposu kapağını çıkarın.
  4. Depoyu, dolum boynuna kadar yakıtla doldurun.
  5. Kapağı takın ve dökülen yakıt varsa silin.
Emniyet Kilidi Anahtarlarının Kontrolü
Dikkat
Emniyet kilidi anahtarlarının bağlantısı kesilir veya anahtarlar hasar görürse makine beklenmedik biçimde çalışarak hafif veya orta dereceli yaralanmaya yol açabilir.
  • Emniyet kilidi anahtarlarını kurcalamayın.
  • Her gün makineyi çalıştırmadan önce emniyet kilidi anahtarlarının çalışıp çalışmadığını kontrol edin ve hasarlı anahtarları değiştirin.
 
Önemli  
Makineniz emniyet kilidi anahtar testlerinde başarısız olursa yetkili Toro distribütörüne başvurun.
 
Makinenin Hazırlanması
  1. Makineyi yavaşça açık bir alana alın.
  2. Kesim ünitelerini indirin, motoru kapatın ve park frenini etkinleştirin.
Hareket Pedalı Başlatma Kilidinin Kontrol Edilmesi
  1. Operatör koltuğuna oturun ve park frenini etkinleştirin.
  2. Kesim ünitesi tahrik anahtarını devreden çıkarın.
  3. Hareket pedalına basın ve anahtarı Başlat konumuna çevirin.
Not: Hareket pedalına basılıyken marş motorunun motora marş vermemesi gerekir.
Kesim Ünitesi Tahrik Anahtarı Başlatma Kilidinin Kontrol Edilmesi
  1. Operatör koltuğuna oturun ve park frenini etkinleştirin.
  2. Kesim ünitesi tahrik anahtarını devreye alın.
  3. Ayağınızın çekiş pedalı üzerinde olmadığından emin olun ve anahtarı Başlat konumuna çevirin.
Not: Kesim ünitesi tahrik anahtarı Etkinleştir konumundayken marş motorunun motora marş vermemesi gerekir.
Park Freni ve Koltuk Çalıştırma Kilidinin Kontrolü
  1. Operatör koltuğuna oturun ve park frenini etkinleştirin.
  2. Kesim ünitesi tahrik anahtarını devreden çıkarın.
  3. Ayağınızın çekiş pedalı üzerinde olmadığından emin olun ve motoru çalıştırın.
  4. Park frenini devreden çıkarın.
  5. Operatör koltuğundan kalkın
Not: Siz operatör koltuğunda değilken ve park freni devre dışıyken motor kapanmalıdır.
Park Freni ve Hareket Pedalı Çalıştırma Kilidinin Kontrolü
  1. Operatör koltuğuna oturun ve park frenini etkinleştirin.
  2. Kesim ünitesi tahrik anahtarını devreden çıkarın.
  3. Ayağınızın çekiş pedalı üzerinde olmadığından emin olun ve motoru çalıştırın.
  4. Hareket pedalına basın.
Not: Park freni etkin iken hareket pedalına basılması halinde motor kapanmalıdır.
Koltuk ve Hareket Pedalı Çalıştırma Kilidinin Kontrolü
  1. Operatör koltuğuna oturun ve park frenini etkinleştirin.
  2. Kesim ünitesi tahrik anahtarını devreden çıkarın.
  3. Ayağınızın çekiş pedalı üzerinde olmadığından emin olun ve motoru çalıştırın.
  4. Park frenini devreden çıkarın.
  5. Operatör koltuğundan kalkın
  6. Hareket pedalına basın.
Not: Siz operatör koltuğunda değilken hareket pedalına basılması halinde motor kapanmalıdır.

Çalıştırma Sırasında

Motorun Çalıştırılması
Önemli  
Motoru ilk kez çalıştırıyorsanız yakıtın bitmesi nedeniyle motor kapandıysa veya yakıt sisteminde bakım yaptıysanız, motoru çalıştırmadan önce yakıt sistemindeki havayı boşaltmalısınız; bkz. Yakıt Sistemindeki Havanın Alınması.
 
  1. Park freninin çekili olduğundan ve kesim ünitesi tahrik anahtarının Devre Dışı Bırak konumunda olduğundan emin olun.
  2. Ayağınızı hareket pedalından kaldırın ve pedalın boşta olduğundan emin olun.
  3. Gaz kolunu 1/2 gaz konumuna getirin.
  4. Anahtarı kontak yuvasına yerleştirin ve buji gösterge ışığı sönene kadar (yaklaşık 7 saniye) Açık/Ön Isıtma konumuna döndürün, ardından da marş motorunu çalıştırmak için anahtarı Başlat konumuna döndürün. Motor çalışır çalışmaz anahtarı bırakın.
    Not: Anahtar otomatik olarak Açık/Çalıştır konumuna gelir.
    Önemli  
    Marş motorunun aşırı ısınmasını önlemek için, marş motorunu 15 saniyeden uzun bir süre etkinleştirmeyin. Kesintisiz bir şekilde 10 saniyeden uzun marş verdikten sora, marş motorunu tekrar etkinleştirmek için 60 saniye bekleyin.
     
  5. Motor ilk kez çalıştırılacaksa veya büyük bir motor bakımı yapıldıktan sonra, makineyi 1 ila 2 dakika boyunca ileri ve geri yönde çalıştırın. Ayrıca, tüm parçaların sorunsuz çalışmasını sağlamak için kaldırma kolu ve kesim ünitesi tahrik anahtarını da çalıştırın.
    Not: Direksiyonu sağa ve sola döndürerek direksiyon yanıtını kontrol edin, ardından da motoru durdurun ve yağ sızıntıları, gevşemiş parçalar ve diğer aşınma veya hasarlar olup olmadığını kontrol edin.
    Dikkat
    Yağ sızıntıları, gevşemiş parçalar ve diğer arızalar kontrol edilirken hafif veya orta dereceli yaralanmalar meydana gelebilir.
    Yağ sızıntısı, gevşemiş parçalar veya başka bir arıza olup olmadığını kontrol etmeden önce motoru kapatın ve bütün hareketli parçaların durmasını bekleyin.
     
Motorun Kapatılması
  1. Gaz kolunu Rölanti konumuna getirin.
  2. Park frenini etkinleştirin.
  3. Kesim ünitesi tahrik anahtarını Devre Dışı Bırak konumuna getirin.
  4. Kesim ünitelerini indir.
  5. Motoru kapatın, anahtarını çıkarın ve hareketli parçaların durmasını bekleyin.
Makineyle Çimlerin Kesilmesi
  1. Makineyi çim biçilecek alana sürün ve ilk kesim geçişi için makineyi kesim alanının dışına konuşlandırın.
  2. Kesim ünitesi tahrik anahtarını Devre Dışı Bırak konumuna getirin.
  3. Gaz kolunu Hızlı konumuna getirin.
  4. Kesim ünitesi vites kolunu kullanarak kesim ünitelerini tamamen indirin.
  5. Kesim ünitesi tahrik anahtarını Etkinleştir konumuna getirin.
  6. Kesim ünitesi vites kolunu kullanarak kesim ünitelerini yerden kaldırın.
  7. Çim biçmeye başlamak için, biçilecek alanın kenarına ulaştığınızda kesim ünitesi vites kolunu kullanarak kesim ünitelerini indirin.
    Not: Kesim ünitelerini erken indirmemek veya istenmeyen alanlarda çim biçmemek için pratik yapın.
  8. Çim biçme geçişini tamamlayın.
  9. Fairwayin karşı ucuna yaklaşırken (biçme alanının kenarına ulaşmadan önce), kesim ünitesi vites kolunu sadece kesim ünitelerini kaldıracak kadar geri çekin ve kolu bırakın.
    Önemli  
    Dönüş yaparken kesim ünitesi vites kolunu tekrar tutmayın.
     
  10. Sonraki geçişiniz için hızla hazırlanmak üzere gözyaşı şeklinde bir dönüş gerçekleştirin.
Kesim Ünitelerini Yana Kaydırma
03171 Modeli
    Graphic
    G402857
  1. Kesim ünitelerini kaldırmak için kesim ünitesi vites kolunu kullanın.
  2. Kesim ünitelerini sağa veya sola kaydırmak için kesim ünitesi vites kolunu sağa-sola hareket ettirin.
  3. Kesim ünitelerini yere indirmek için kesim ünitesi vites kolunu kullanın.
Makinenin Taşıma Modunda Sürülmesi
Graphic
G402852
  1. Kesim ünitesi tahrik anahtarını Devre Dışı Bırak konumuna getirin.
  2. Kesim ünitelerini taşıma konumuna yükseltin.
  3. Çim biçme / taşıma sürgüsünü sola, Taşıma konumuna getirin.
Önemli  
Makineye veya kesim ünitelerine hasar vermemek için nesneler arasında sürüş yaparken dikkatli olun. Makineyi eğimlerde kullanırken çok dikkatli olun. Devrilmeleri önlemek için, eğimlerde makineyi yavaş sürün ve sert dönüşlerden kaçının.
 
Not: Makineyi taşıma modunda kullanırken kesim ünitelerini yere indiremezsiniz.
Kırpma Hızı (Silindir Hızı)
Tutarlı ve yüksek kaliteli bir kesim ve eşit bir kesim sonrası görünüm elde etmek için silindir hızı kesim yüksekliğiyle doğru eşleştirilmelidir.
Önemli  
Silindir hızı çok düşükse görünür kırpıntı izleri oluşabilir. Silindir hızı çok yüksek olduğunda ise karmaşık bir kesim sonrası görünüm elde edilebilir.
 
Silindir Hızı Seçme Tablosu
Kesim Yüksekliği
8 Bıçaklı Silindir
11 Bıçaklı Silindir
5 km/sa
3 mil/sa
6 km/sa
4 mil/sa
8 km/sa
5 mil/sa
9,6 km/sa
6 mil/sa
5 km/sa
3 mil/sa
6 km/sa
4 mil/sa
8 km/sa
5 mil/sa
9,6 km/sa
6 mil/sa
63,5 mm
2½ inç
3
3
4
4
60,3 mm
2inç
3
3
4
4
57,2 mm
2¼ inç
3
3
4
4
54 mm
2inç
3
3
4
4
50,8 mm
2 inç
3
3
4
4
47,6 mm
1inç
3
3
4
5
44,5 mm
1¾ inç
3
3
4
5
41,3 mm
1inç
3
3
4
5
38,1 mm
1½ inç
3
4
4
5
34,9 mm
1inç
3
4
4
5
31,8 mm
1¼ inç
3
4
5
6
28,8 mm
1inç
3
4
5
6
25,4 mm
1 inç
3
4
5
7
22,2 mm
inç
4
5
6
8
3
4
4
5
19,1 mm
¾ inç
4
5
7
9
3
4
5
6
15,9 mm
inç
5
7
9
9
4
5
6
7
12,7 mm
½ inç
6
9
4
6
8
9
9,5 mm
inç
8
6
8
9
6,4 mm
¼ inç
9
Not: Rakam ne kadar büyükse hız da o kadar yüksektir.
 
Silindir Hızının Ayarlanması
    Graphic
    G411273
  1. Kesim ünitelerindeki kesim yüksekliğini teyit edin. Silindir Hızı Seçme Tablosunun 8 veya 11 bıçaklı silindirleri listeleyen sütununu kullanarak, gerçek kesim yüksekliği ayarına en yakın kesim yüksekliği listesini bulun. İlgili kesim yüksekliğine karşılık gelen silindir hızı rakamını bulmak için tabloya göz gezdirin.
  2. Kontrol kolunun kapağını kaldırın.
  3. Graphic
    G411274
  4. Silindir hızı kontrol düğmesini , Adım 'de belirtilen silindir hızı rakamına çevirin.
  5. Kapağı kontrol koluna takın.
  6. Makineyi birkaç gün çalıştırdıktan sonra, kesimi inceleyerek kesim kalitesini kontrol edin. Çim koşulları, kesilen çim uzunluğu ve kişisel tercihler dikkate alınarak, silindir hızı düğmesi, tabloda gösterilen silindir hızı rakamının her iki tarafında da 1 konumuna ayarlanabilir.
Yakıt Sistemindeki Havanın Alınması
    Graphic
    G411275
  1. Makineyi düz bir zemine park edin, kesim ünitelerini indirin, park frenini etkinleştirin, motoru kapatın ve anahtarı çıkarın.
  2. Yakıt deposunun en azından yarısının dolu olduğundan emin olun.
  3. Mandalı açın ve kaputu kaldırın.
  4. Yakıt enjeksiyon pompası üzerindeki hava boşaltma vidasını açın.
  5. Kontak anahtarını Açık konumuna çevirin.
    Not: Elektrikli yakıt pompası çalışmaya başlayarak içerideki havanın hava boşaltma vidası çevresinden boşaltılmasını sağlar.
  6. Vidayı sıkın ve kontak anahtarını Kapalı konumuna çevirin.
Not: Bu prosedürü uyguladıktan sonra motor çalışmalıdır. Motor çalışmazsa enjektörlerdeki havayı boşaltmanız gerekebilir.
Çalıştırma İpuçları
Çim Biçme Teknikleri
  • Kesime başlamak için kesim ünitelerini etkinleştirin ve yavaşça çim biçme alanına yaklaşın. Ön kesim üniteleri kesim alanının üzerine gelince kesim ünitelerini yere indirin.
  • Profesyonel bir düz kesim ve bazı uygulamalarda arzu edilen mükemmel çizgileri elde etmek için uzakta bir ağaç veya nesne bulun ve düz bir şekilde ona doğru sürün.
  • Ön kesim üniteleri çim biçme alanının kenarına ulaşınca kesim ünitelerini yukarı kaldırın ve sizi bir sonraki geçişinize hızla hazırlayacak gözyaşı damlası şekilli bir dönüş gerçekleştirin.
  • Tümsek, gölet veya diğer sınırların çevresinde kolayca çim biçmek için Sidewinder kesim ünitesini kullanın ve kontrol kolunu çim biçme uygulamanıza bağlı olarak sağa veya sola hareket ettirin. Kesim ünitelerini, lastik izi değişecek biçimde de değiştirebilirsiniz.
  • Kesim üniteleri, makinenin ön veya arka ucuna doğru çim atmaya meylederler. Daha az miktarda çim kesilirken öne doğru atma kullanılmalıdır, bu sayede daha iyi bir kesim sonrası görünüm elde edilir. Çim kırpıntılarını öne doğru atmak için, kesim ünitelerindeki arka kalkanı kapatmanız yeterlidir.
Dikkat
Kesim ünitesi kalkanlarının motor çalışırken açılması veya kapatılması hafif veya orta derecede yaralanmalara neden olabilir.
Kesim ünitesi kalkanlarını açmadan veya kapatmadan önce motoru kapatın ve tüm hareketli parçaların durmasını bekleyin.
 
  • Daha büyük miktarda çim keseceğiniz zaman, kalkanları yatay seviyenin hemen altına getirin. Kalkanları çok fazla açmayın, aksi takdirde çerçevenin, arka radyatör ızgarasının ve motor alanının üzerinde aşırı miktarda çim kırpıntısı birikebilir.
  • Kesim üniteleri, eşit bir kesim elde edilmesi amacıyla, motorun bulunmadığı uca yerleştirilen denge ağırlıklarıyla da donatılmıştır. Çimin üzerinde bir uyumsuzluk fark ederseniz bu ağırlıkları ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz.

Çalıştırma Sonrası

Çim Biçtikten Sonra

  1. Makineyi yıkayın ve yağlayın.

Makinenin Çekilmesi

Acil bir durumda makineyi kısa bir mesafe boyunca çekebilirsiniz, ancak Toro bunu standart bir prosedür olarak tavsiye etmez.
Önemli  
Makineyi saatte 3 ila 4 kmden yüksek bir hızda çekmeyin; bu tahrik sistemine hasar verebilir. Makineyi uzun bir mesafeye kadar çekmeniz gerekiyorsa bir kamyon veya römork üzerinde taşıyın.
 
  1. Kaputu açın.
  2. Graphic
    G413470
  3. Sağ kaput mandalının yanında, pompa üzerindeki tutacak - baypas valfini 90° (1/4 tur) döndürün.
  4. Kaputu kapatıp yerine kilitleyin.
  5. Çekme aracını, bağlama noktalarından makineye bağlayın.
  6. Operatör koltuğuna oturun ve gerekiyorsa makineyi çekilirken desteklemek için park frenini etkinleştirin.
    Önemli  
    Baypas valfi açıkken motoru çalıştırmayın.
     
  7. Motoru çalıştırmadan önce baypas valfini 90° (1/4 tur) döndürerek kapatın.
Bağlama Noktalarının Konumları
Graphic
G413471
  1. Bağlama halkaları

Makinenin Başka bir Araçla Taşınması

  1. Makineyi taşırken aşağıdaki ipuçlarını dikkate alın.
    • Makineyi bir römork veya kamyona yüklemek için tam genişlikte bir rampa kullanın.
    • Makineyi sıkıca bağlayın.
 
 
 
Bakım
 
Not: Makinenin sağ ve sol taraflarını, normal çalışma konumuna göre belirleyin.
Not: www.Toro.com adresine gidip ana sayfadaki Kılavuzlar bağlantısına tıklayarak elektrik veya hidrolik şemasının ücretsiz bir kopyasını indirebilirsiniz.
Önemli  
Ek bakım prosedürleri hakkında bilgi almak için motorun kullanma kılavuzu ile kesim ünitesinin Kullanma Kılavuzuna bakın.
 
Önerilen Bakım Programı
Bakım
Servis Aralığı
Bakım Prosedürü
Parça No.
Adet
Açıklama
İlk 1 saatten sonra
-
-
-
-
-
-
-
-
-
İlk 10 saatten sonra
-
-
-
-
-
-
-
-
-
130-1241
1
Alternatör/Fan Kayışı
95-8730
1
Hidrostatik tahrik kayışı
İlk 50 saatten sonra
127-0511
1
Motor yağı filtresi
121-6395
1
15W-40 Premium Motor Yağı (5 galon)
121-6394
1
15W-40 Premium Motor Yağı (55 galon)
Her kullanımdan önce veya her gün
-
-
-
-
-
-
121-6395
1
15W-40 Premium Motor Yağı (5 galon)
121-6394
1
15W-40 Premium Motor Yağı (55 galon)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
133-8086
1
PX Uzun Ömürlü Hidrolik Sıvısı (5 galon)
133-8087
1
PX Uzun Ömürlü Hidrolik Sıvısı (55 galon)
-
-
-
25 saatte bir
-
-
-
50 saatte bir
108-1190
1
Premium çok amaçlı gres yağı (14 oz)
100 saatte bir
130-1241
1
Alternatör/Fan Kayışı
95-8730
1
Hidrostatik tahrik kayışı
150 saatte bir
127-0511
1
Motor yağı filtresi
121-6395
1
15W-40 Premium Motor Yağı (5 galon)
121-6394
1
15W-40 Premium Motor Yağı (55 galon)
200 saatte bir
108-3811
1
Hava temizleyici filtresi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
400 saatte bir
-
-
-
110-9049
1
Yakıt filtresi kabı
500 saatte bir
108-1190
1
Premium çok amaçlı gres yağı (14 oz)
800 saatte bir
Hidrolik sıvısını değiştirin (önerilen hidrolik sıvısını kullanmıyorsanız veya daha önce hazneyi alternatif bir sıvıyla doldurmuş iseniz).
133-8086
1
PX Uzun Ömürlü Hidrolik Sıvısı (5 galon)
133-8087
1
PX Uzun Ömürlü Hidrolik Sıvısı (55 galon)
Hidrolik filtresini değiştirin (önerilen hidrolik sıvısını kullanmıyorsanız veya daha önce hazneyi alternatif bir sıvıyla doldurmuş iseniz).
86-3010
1
Hidrolik filtresi
1000 saatte bir
Hidrolik filtresini değiştirin (önerilen hidrolik sıvıyı kullanıyorsanız).
86-3010
1
Hidrolik filtresi
2000 saatte bir
Hidrolik sıvısını değiştirin (tavsiye edilen hidrolik sıvısını kullanıyorsanız).
133-8086
1
PX Uzun Ömürlü Hidrolik Sıvısı (5 galon)
133-8087
1
PX Uzun Ömürlü Hidrolik Sıvısı (55 galon)
2 yılda bir
-
-
-
Soğutma sistemi sıvısını tamamen boşaltın ve değiştirin (makineyi bir Yetkili Servis Merkezine veya Distribütöre götürün veya Servis Kılavuzuna bakın).
-
-
-
Günlük Bakım Kontrol Listesi
Bakım Kontrol Ögesi
Hafta:
Pzt.
Sal.
Çar.
Per.
Cum.
Cts.
Paz.
Emniyet kilidinin çalışmasını kontrol edin.
Frenin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Motor yağı ve yakıt seviyelerini kontrol edin.
Soğutma sisteminin sıvı seviyesini kontrol edin.
Su/yakıt ayırıcısını boşaltın.
Hava filtresi, toz kapağı ve boşaltma valfini kontrol edin.
Radyatör ve elekte döküntü olup olmadığını kontrol edin.
Motorda olağan dışı ses olup olmadığını kontrol edin.1
Çalışma esnasında olağan dışı sesler olup olmadığını kontrol edin.
Hidrolik sisteminin sıvı seviyesini kontrol edin.
Hidrolik hortumlar hasar görmüş mü kontrol edin.
Sıvı sızıntısı olup olmadığını kontrol edin.
Yakıt seviyesini kontrol edin.
Lastik hava basıncını kontrol edin.
Göstergenin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Silindir-alt bıçak temas ayarını kontrol edin.
Kesim yüksekliği ayarını kontrol edin.
Tüm gresörlükleri yağlayın.2
Boya hasarlarını düzeltin.
Makineyi yıkayın.
  1. Motor zor çalışıyorsa, aşırı duman çıkarıyorsa veya titreşim varsa bujiyi ve enjektör memelerini kontrol edin.
  2. Her yıkamadan hemen sonra, belirtilen aralığa bakılmaksızın.
Dikkat Edilmesi Gereken Konularla ilgili Notlar
Kontrolü yapan:
Öğe
Tarih
Bilgi
1
   
2
   
3
   
4
   
5
   

Bakım Öncesi Prosedürler

Bakım için Hazırlık
  1. Makineyi düz bir zemine park edin, kesim ünitelerini indirin ve park frenini etkinleştirin.
  2. Motoru kapatın, anahtarı çıkarın, tüm hareketli parçaların durmasını bekleyin ve motorun soğumasına izin verin.
Makinenin Önünün Kaldırılması
  1. Lastiklerin altına takoz yerleştirin.
  2. Graphic
    G414298
  3. Makinenin önünü, alt çerçevenin kare borusunun altından, yan plakaya olabildiğince yakın bir noktadan krikoyla kaldırın.
  4. Makineyi, makinenin ağırlığına uygun kriko ayaklarıyla kare borunun veya tekerlek motorlarının altından destekleyin .
Makinenin Arkasının Kaldırılması (Vinç kullanarak)
    Graphic
    G414299
  1. Lastiklerin altına takoz yerleştirin.
  2. Vinci arka tekerlek çatalının bağlama halkasına sabitleyin.
  3. Makineyi dikkatle yukarı kaldırın.
  4. Makineyi, makinenin ağırlığına uygun kriko ayaklarıyla şasinin altından destekleyin.
Makinenin Arkasının Kaldırılması (Kriko kullanarak)
    Graphic
    G447817
  1. Lastiklerin altına takoz yerleştirin.
  2. Makinenin arka tekerlek motorunun altından makineyi krikoyla kaldırın.
  3. Makineyi, makinenin ağırlığına uygun kriko ayaklarıyla şasinin altından destekleyin.
Akü Kapağının Çıkarılması
    Graphic
    G448592
  1. Akü kapağını gösterildiği gibi çıkarın.
Kaputun Açılması
    Graphic
    G414711
  1. Kaputun her iki tarafındaki mandalları serbest bırakın.
  2. Graphic
    G414712
  3. Kaputu döndürerek açın.

Yağlama

Yatakların ve Burçların Yağlanması
Makinede, düzenli olarak yağlanması gereken gresörlükler vardır. Tozlu ve kirli kullanım koşulları, tozun yatak ve burcun içine girmesine ve hızlı eskimeye sebep olabilir. Belirtilen aralık ne olursa olsun, her yıkamadan hemen sonra gresörlükleri yağlayın.
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Tüm makine bağlantılarını 2 numara lityum gres ile yağlayın.
Gresörlük Konumları
Gres Tipi: 2 numara lityum gres
Arka kesim ünitesi kılavuzu
Graphic
G450432
Ön kesim ünitesi kılavuzu
Graphic
G450435
Sidewinder silindir uçları (2 gresörlük; sadece 03171 Modeli)
Graphic
G450436
Direksiyon kılavuzu
Graphic
G450437
Arka kaldırma kolu kılavuzu ve kaldırma silindiri (2 gresörlük)
Graphic
G450438
Sol ön kaldırma kolu kılavuzu ve kaldırma silindiri (2 gresörlük)
Graphic
G450439
Sağ ön kaldırma kolu kılavuzu ve kaldırma silindiri (2 gresörlük)
Graphic
G450440
Boş konum ayar mekanizması
Graphic
G450441
Çim biçme/Taşıma sürgüsü
Graphic
G450442
Kayış gerdirme kılavuzu
Graphic
G450443
Direksiyon silindiri
Graphic
G450444
Not: Dilerseniz, direksiyon silindirinin diğer ucuna ek bir gresörlük daha takabilirsiniz. Lastiği çıkarın, bağlantı parçasını takın, bağlantı parçasına gres sürün, bağlantı parçasını çıkarın ve tapayı takın.
Graphic
G450445
Contalı Yatakların Kontrol Edilmesi
Yataklar nadiren malzeme ve işçilik kusurlarından ötürü arıza yaparlar. Arızalanmalarının en yaygın nedeni, koruyucu contaları aşabilecek seviyeye kadar ulaşan nem ve kirdir. Gres sürülen yataklara düzenli olarak bakım yapılmalı ve yatak bölgesindeki zararlı kir ve birikintiler giderilmelidir. Contalı yataklara ilk seferinde özel bir gres doldurulmalı ve kirleticilerle nemi makaralı elemanlardan uzak tutmak için sağlam bir entegre conta takılmalıdır.
Contalı yatakların yağlanması veya bunlara kısa aralıklı bakım yapılması gerekmez. Bu sayede, hem gerekli rutin bakımlar en aza indirilir hem de gresin çimi kirletip hasar vermesi riski azaltılır. Bu contalı yatak paketleri, normal kullanım altında iyi bir performans ve ömür sunacaktır, ancak aksama sürelerini önlemek için yatak durumunu ve conta bütünlüğünü periyodik olarak kontrol etmeniz gerekmektedir. Yatakları mevsimsel olarak kontrol edin ve hasarlı yada yıpranmış olmaları durumunda değiştirin. Yataklar yüksek ısı, gürültü, gevşeme veya korozyon (pas) izleri gibi olumsuz belirtiler olmadan sorunsuz çalışmalıdır.
Bu yatak/conta paketleri, maruz kaldıkları çalışma koşulları (kum, çim kimyasalları, su, darbeler vs.) nedeniyle normal aşınmaya uğrayacak parçalar olarak kabul edilirler. Malzeme ve işçilik kusurları dışındaki nedenlerden ötürü arızalanan yataklar genellikle garanti kapsamına girmez.
Not: Hatalı yıkama prosedürleri yatak ömrünü olumsuz etkileyebilir. Makineyi halen sıcakken yıkamayın ve yataklara doğrudan yüksek basınçlı veya yüksek hacimli su püskürtmekten kaçının.

Motor Bakımı

Motor Yağı Teknik Özellikleri
Yağ Tipi
API servis kategorisi CH-4 veya üzeri gereklilikleri karşılayan veya aşan, yüksek kaliteli, düşük küllü bir motor yağı kullanın.
Aşağıdaki viskozite sınıfından bir motor yağı kullanın:
  • Tercih edilen yağ: SAE 15W-40 [-17°C]
  • Alternatif yağ: SAE 10W-30 veya 5W-30 (tüm sıcaklıklar)
ToroPremium Motor Yağı Toro yetkili distribütörünüzden 15W-40 veya 10W-30 viskozite derecelerinde temin edilebilir.
Karter Kapasitesi
Filtreyle birlikte yaklaşık 3,8 litre
Motor Yağı Seviyesinin Kontrolü
Not: Yağı, motor soğukken kontrol edin. Motor sıcaksa kontrol etmeden önce 10 dakika bekleyin.
Yağ seviyesi yağ çubuğundaki alt limit işaretinin altındaysa seviye yağ çubuğundaki üst limit işaretine ulaşana kadar kademeli olarak yağ ekleyin.
Önemli  
Motor yağı seviyesini, seviye çubuğunun üst ve alt sınırları arasında tutun. Aşırı veya yetersiz miktarda motor yağı doldurmak motorda ağır hasara yol açabilir.
 
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Graphic
    G453109
  3. Kaputu açın.
  4. Motor yağı seviyesini kontrol edin.
  5. Kaputu kapatıp yerine kilitleyin.
Motor Yağı ve Filtresinin Değiştirilmesi
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Kaputun kilit mandalını ve ardından kaputu açın.
  3. Motor yağını değiştirmek için aşağıdaki adımları uygulayın:
    1. Her iki tahliye tapasını çıkarın ve mevcut yağın tamamının motordan dışarı akmasını bekleyin.
    2. Boşaltma tapasını takın.
    Graphic
    G414739
  4. Motor yağı filtresini değiştirin.
    Graphic
    G414740
    Not: Filtreyi aşırı sıkmayın.
  5. Kartere yağ ekleyin.
    Graphic
    G453108
  6. Kaputu kapatıp yerine kilitleyin.
Hava Filtresi Bakımı
  • Tüm emme sistemini sızıntı, hasar veya gevşek hortum kelepçelerine karşı kontrol edin. Hasarlı hava filtrelerini kullanmayın.
  • Hava temizleyici filtresine tavsiye edilen aralıklarla bakım uygulayın; eğer aşırı tozlu ya da kirli koşullar nedeniyle motor performansı düşüyorsa daha sık bakım uygulayın. Hava filtresinin gerektiğinden önce değiştirilmesi, filtre çıkarıldığında motora kir girme olasılığını artırmaktan başka bir işe yaramaz.
Önemli  
Kapağın doğru şekilde oturduğundan, hava filtresi gövdesiyle sıkıca kenetlendiğinden ve lastik çıkış valfinin aşağıya dönük (uçtan bakıldığında saat 5 ila saat 7 bir pozisyonda) olduğundan emin olun.
 
Graphic
G448875

Yakıt Sistemi Bakımı

Bu Kullanım Kılavuzu, yakıt ve yakıt bakımıyla ilgili genel amaçlı bir referans olan Motor Kullanım Kılavuzundan daha ayrıntılı yakıt ve yakıt sistemi bakım bilgileri içerir.
Arıza sürelerinden ve kapsamlı motor onarımlarından kaçınmak için yakıt sistemi bakımı, yakıt depolama ve yakıt kalitesine dikkat etmeniz gerektiğini asla unutmamalısınız.
Emisyon ve kontrol gereklilikleri nedeniyle, yakıt sistemi son derece dar toleranslar aralıklarına tabidir. Dizel motorlarda kullanılan günümüzün Yüksek Basınçlı Common Rail (HPCR) yakıt enjeksiyon sisteminin uzun ömürlü olması için dizel yakıt kalitesi ve temizliği daha önemlidir.
Önemli  
Yakıt sistemindeki su veya hava motorunuza zarar verir! Her yeni yakıtın temiz olduğunu varsaymayın. Yakıtınızın kaliteli bir tedarikçiden alındığından emin olun, yakıtınızı doğru şekilde depolayın ve yakıtı aldıktan sonraki 180 gün içinde tüketin.
 
Önemli  
Yakıt filtresinin değiştirilmesi, yakıt sistemi bakımı ve yakıt depolama prosedürlerine uymazsanız, motor yakıt sistemi zamanından önce arızalanabilir. Tüm yakıt sistemine belirtilen aralıklarla bakım uygulayın; ayrıca yakıtın kirlendiği veya yakıt kalitesinin düşük olduğu durumlarda da bakım yapın.
 
Yakıt Depolama
Yakıtın uygun şekilde depolanması motorunuz için kritik önem taşır. Yakıt depolama tankları söz konusu olduğunda uygun bakım prosedürleri genellikle göz ardı edilir ve bu da makineye kirli yakıt verilmesine yol açar.
  • Sadece 180 gün içinde tüketeceğiniz kadar yakıt alın. 180 günden uzun süredir depoda duran yakıtları kullanmayın. Bu, yakıtta su ve diğer kirleticiler bulunma olasılığını büyük ölçüde düşürür.
  • Depolama tankında veya makinenin yakıt deposunda su bulunması, depolama tankında ve yakıt sistemi bileşenlerinde paslanmaya veya kirlenmeye yol açabilir. Küf, bakteri veya mantardan oluşan depo çamuru, akışı kısıtlar ve filtre ile yakıt enjektörlerini tıkar.
  • Depodaki yakıt kalitesini izlemek için yakıt depolama tankınızı ve makine yakıt tankını düzenli olarak inceleyin.
  • Yakıtınızın kaliteli bir tedarikçiden geldiğinden emin olun.
  • Depolama tankınızda veya makine yakıt deposunda su veya kirletici maddeler bulursanız, sorunu gidermek için yakıt sağlayıcınızla koordine olun ve yakıt sistemini komple bakımdan geçirin.
  • Dizel yakıtı çinko kaplamalı bileşenlerden yapılmış tanklarda veya bidonlarda depolamayın.
Yakıt Deposunun Bakımı
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Yakıt sistemi kirlenirse veya makine uzun bir süre boyunca depoya kaldırılacaksa depoyu boşaltın ve temizleyin. Depoyu temizlemek için temiz yakıt kullanın.
Yakıt Hatlarının ve Bağlantılarının İncelenmesi
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Kaputun kilit mandalını ve ardından kaputu açın.
  3. Yakıt hatlarında ve bağlantılarında bozulma, hasar veya gevşek bağlantı olup olmadığını kontrol edin.
    Not: Aşınmış veya hasarlı yakıt hatlarını veya bağlantılarını onarın ya da yenisiyle değiştirin.
  4. Kaputu kapatıp yerine kilitleyin.
Yakıt/Su Ayırıcıya Bakım Yapma
Yakıt/Su Ayırıcısının Boşaltılması
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Su ayırıcısını gösterildiği gibi boşaltın.
    Graphic
    G452998
  3. Motoru çalıştırın, sızıntı kontrolü yapın, ardından da motoru kapatın.
    Not: Varsa tüm yakıt sızıntılarını giderin.
Yakıt/Su Ayırıcı Filtresinin Değiştirilmesi
  1. Filtreyi gösterildiği şekilde değiştirin.
    Graphic
    G452996
  2. Motoru çalıştırın, sızıntı kontrolü yapın, ardından da motoru kapatın.
    Not: Varsa tüm yakıt sızıntılarını giderin.
Enjektörlerdeki Havanın Boşaltılması
Not: Bu işlemi yalnızca yakıt sistemindeki hava normal çalıştırma prosedürleriyle boşaltıldıktan sonra motor çalışmazsa uygulayın.
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Kaputu açın ve motorun soğumasını bekleyin.
  3. 1 numaralı yakıt enjektörü memesine giden yakıt hattının boru somununu gevşetin.
    Graphic
    G415052
    1. Yakıt enjektörleri
  4. Gaz kolunu Hızlı konumuna getirin.
  5. Anahtarı Başlat konumuna çevirin ve konnektör etrafındaki yakıt akışını izleyin. Kesintisiz bir akış görünce anahtarı Kapalı konumuna getirin.
    Önemli  
    Marş motorunun aşırı ısınmasını önlemek için, marş motorunu 15 saniyeden uzun bir süre etkinleştirmeyin. Kesintisiz bir şekilde 10 saniyeden uzun marş verdikten sora, marş motorunu tekrar etkinleştirmek için 60 saniye bekleyin.
     
  6. Boru somununu iyice sıkın.
  7. Motor üzerinde yakıt varsa silerek giderin.
  8. Kalan yakıt enjektör memeleri için ila arası adımları tekrarlayın.
  9. Motoru çalıştırın, sızıntı kontrolü yapın, ardından da motoru kapatın.
    Not: Varsa tüm yakıt sızıntılarını giderin.
  10. Kaputu kapatıp yerine kilitleyin.

Elektrik Sistemi Bakımı

Akülerin Bakımı
Tehlike
Akü elektroliti, tüketilmesi halinde ölümcül olan ve ağır yanıklara yol açabilen sülfürik asit içerir.
  • Elektroliti asla içmeyin veya cildinize, gözlerinize ya da giysilerinize temas etmesine izin vermeyin.
  • Koruyucu gözlük ve kauçuk eldiven takın.
  • Aküyü, cildi yıkamak için temiz su bulunan bir yerde doldurun.
 
Uyarı
Akü kablosunun hatalı bağlanması makine ve kablolara hasar vererek kıvılcımlar çıkmasına yol açabilir. Kıvılcımlar akü gazlarının patlamasına neden olabilir, bu da ölüm veya ciddi yaralanmaya yol açabilir.
  • Her zaman negatif (siyah) akü kablosunun bağlantısını pozitif (kırmızı) kablonun bağlantısından önce kesin.
  • Her zaman pozitif (kırmızı) akü kablosunu negatif (siyah) akü kablosunu bağlamadan önce bağlayın.
 
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Akü kapağını çıkarın.
  3. Akünün dolum kapaklarını çıkarın.
  4. Akü hücrelerinin elektrolit seviyesini, damıtılmış veya demineralize suyla takviye edin.
    Not: Hücreleri, her bir hücrenin içindeki dolum halkasının dibinden daha yükseğe kadar doldurmayın.
  5. Dolum kapaklarını, havalandırma delikleri arkaya (yakıt deposuna doğru) bakacak biçimde takın.
  6. Akünün tepe kısmını, amonyak veya sodyum bikarbonata batırılmış bir fırçayla düzenli olarak silerek temiz tutun. Temizledikten sonra üst yüzeyi durulayın.
    Önemli  
    Temizlik sırasında dolum kapaklarını çıkarmayın.
     
  7. Akünün kablo kelepçelerinde ve akü uçlarında korozyon kontrolü yapın. Korozyon varsa:
    1. Akü eksi (-) kablosunun bağlantısını ayırın.
    2. Akü artı (+) kablosunun bağlantısını ayırın.
    3. Kelepçeler ile uçları ayrı ayrı temizleyin.
    4. Akü artı (+) kablosunu bağlayın.
    5. Akü eksi (-) kablosunu bağlayın.
    6. Kelepçelere ve bağlantı uçlarına akü bağlantı ucu koruyucusu sürün.
  8. Akünün kablo kelepçelerinin akü uçlarına sıkıca oturduğunu kontrol edin.
  9. Akü kapağını takın.
    Not: Akünün daha hızlı deşarj olmasını önlemek için makineyi sıcak yerine serin bir yerde muhafaza edin.
Sigortaların Bakımı
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Kontrol kolunun kapağını kaldırın.
    Graphic
    G416222
    1. Makinenin sağ tarafı
    2. Kontrol kolu kapağı
    3. Sigorta yuvası
    4. Sigorta bloku
  3. Sigorta yuvası veya sigorta blokunda eksik sigortayı bulun.
  4. Sigortayı, aynı tür ve amperdeki sigortayla değiştirin.
  5. Kapağı, kontrol koluna takın.

Tahrik Sistemi Bakımı

Lastik Hava Basıncı Kontrolü
Uyarı
Düşük lastik hava basıncı makinenin yamaçlardaki dengesini azaltır. Bu ise devrilmeye neden olarak ölüm veya ciddi bir yaralanmaya sebebiyet verebilir.
Lastikleri gereğinden az şişirmeyin.
 
Not: İyi bir kesim kalitesi ve optimum makine performansı elde etmek için tüm lastikleri doğru hava basıncı seviyesinde tutun.
  1. Lastiklerin hava basınçlarını kontrol edin. Lastiklerin doğru hava basıncı 97 ila 110 kPadır (14 ila 16 psi).
  2. Gerekiyorsa 97 ila 110 kPa (14 ila 16 psi) değerlerini elde edene kadar hava boşaltın.
Tekerlek Bijon Cıvata Somunlarının Sıkılması
  1. Tekerlek bijon somunlarını çapraz sırayla 61 ila 88 Nm torkla sıkın.
    Uyarı
    Bijon somunlarının torkunun doğru ayarlanmaması ölüme veya ciddi yaralanmalara neden olabilir.
    Bijon somunlarında doğru tork değerlerini koruyun.
     
Aks Kovanı Somunlarının Sıkılması
  1. Aks kovanı somunlarını 339 ila 373 Nm torkla sıkın.
Çekiş Sisteminin Boşta Çalışmaya Ayarlanması
Hareket pedalı boş konumundayken makine hareket ederse, çekiş kamını ayarlayın.
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Bir ön ve bir arka tekerleği yerden yükseltin ve çerçevenin altına destek takozları yerleştirin.
    Uyarı
    Makine yeterince desteklenmezse kazara düşebilir ve bu da ölüm veya ciddi yaralanmayla sonuçlanabilir.
    Ayarlama sırasında makinenin hareket etmesini önlemek için bir ön tekerleği ve arka tekerleği yerden kaldırın.
     
  3. Graphic
    G416234
  4. Çekiş ayar kamındaki kilit somununu gevşetin.
    Uyarı
    Çekiş ayar kamının son ayarının yapılabilmesi için motor çalışıyor olmalıdır. Sıcak veya hareketli parçalarla temas ölüm veya ciddi yaralanmayla sonuçlanabilir.
    Ellerinizi, ayaklarınızı, yüzünüzü ve diğer uzuvlarınızı kıvılcım tutucudan, motorun diğer sıcak kısımlarından ve dönen parçalardan uzak tutun.
     
  5. Boş konum aralığının orta noktasını bulmak için motoru çalıştırın ve kamın altıgen kısmını her iki yönde döndürün.
  6. Ayarı sabit tutan kilit somununu sıkın.
  7. Motoru kapatın.
  8. Destek takozlarını çıkarın ve makineyi yere indirin. Makineyle bir test sürüşü yaparak, hareket pedalı boş konumundayken hareket etmediğini teyit edin.

Soğutma Sistemi Bakımı

Soğutma Sıvısı Teknik Özellikleri
Soğutma sıvısı haznesi fabrikada 50/50 oranında su ve etilen glikol bazlı uzun ömürlü soğutma sıvısıyla doldurulur.
Önemli  
Sadece, Uzun Ömürlü Soğutma Sıvısı Standartları tablosunda belirtilen özellikleri karşılayan, piyasada satılan soğutma sıvıları kullanın.
Makinenizde konvansiyonel (yeşil) inorganik asit teknolojili (IAT) soğutma sıvısı kullanmayın. Konvansiyonel soğutma sıvısını uzun ömürlü soğutma sıvısıyla karıştırmayın.
 
Soğutma Sıvısı Tipi Tablosu
Etilen Glikol Soğutma Sıvısı Tipi
Korozyon Önleyici Tip
Uzun ömürlü antifriz
Organik asit teknolojisi (OAT)
Önemli  
Konvansiyonel (yeşil) inorganik asit teknolojili (IAT) soğutma sıvısı ile uzun ömürlü soğutma sıvısı arasındaki farkı belirlemek için soğutma sıvısının rengini referans almayın.
Soğutma sıvısı üreticileri, uzun ömürlü soğutma sıvılarını kırmızı, pembe, turuncu, sarı, mavi, camgöbeği, mor ve yeşil renge boyayabilmektedirler. Uzun Ömürlü Soğutma Sıvısı Standartları tablosunda belirtilen özellikleri karşılayan soğutma sıvıları kullanın.
 
Uzun Ömürlü Soğutma Sıvısı Standartları
ATSM International
SAE International
D3306 ve D4985
J1034, J814 ve 1941
Önemli  
Soğutma sıvısı konsantrasyonu, 50/50 oranında bir su/soğutma sıvısı karışımı olmalıdır.
 
  • Tercih Edilen: Bir konsantrattan soğutma sıvısı karıştıracağınız zaman bunu damıtılmış suyla karıştırın.
  • Tercih Edilen Seçenek: Damıtılmış su yoksa, konsantrat yerine bir ön karışım soğutma sıvısı kullanın.
  • Asgari Gereklilik: Damıtılmış su ve ön karışım soğutma sıvısı yoksa, konsantre soğutma sıvısını içilebilir temiz suyla karıştırın.
Soğutma sistemi kapasitesi
Yaklaşık 5,7 Litre
Soğutma Suyu Seviyesinin Kontrol Edilmesi
Dikkat
Motor bir süredir çalışıyor idiyse basınçlı, sıcak soğutma suyu kaçabilir ve bu da hafif veya orta dereceli yaralanmalara neden olabilir.
  • Motor çalışıyorken radyatör kapağını açmayın.
  • Radyatör kapağını açarken bir bez kullanın ve buharın çıkmasına izin vermek için kapağı yavaşça açın.
 
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Kaputun kilit mandalını ve ardından kaputu açın.
  3. Graphic
    G416239
  4. Genleşme kabındaki soğutma suyu seviyesini kontrol edin.
    Not: Motor soğukken soğutma suyu seviyesi yaklaşık olarak deponun yanındaki işaretlerin ortasında olmalıdır.
  5. Soğutma suyu seviyesi düşükse genleşme deposu kapağını çıkarın, soğutma suyu seviyesi deponun yanındaki işaretlerin tam ortasına gelene kadar belirtilen tipte soğutma suyu ekleyin ve kapağı tekrar depoya takın.
    Önemli  
    Genleşme deposunu aşırı doldurmayın.
     
  6. Kaputu kapatıp yerine kilitleyin.
Motor Soğutma Sisteminin Temizlenmesi
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Kaputun kilit mandalını ve ardından kaputu açın.
  3. Motor bölgesindeki tüm kirleri iyice giderin.
  4. Graphic
    G416240
  5. Alt radyatör koruyucusunu sökün.
  6. Radyatörün bölgesinin her iki tarafını su veya basınçlı hava ile iyice temizleyin.
  7. Alt radyatör koruyucusunu takın.
  8. Kaputu kapatıp yerine kilitleyin.

Fren Bakımı

Park Freninin Ayarlanması
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Graphic
    G416249
  3. Düğmeyi park freni koluna sabitleyen ayar vidasını gevşetin.
  4. Düğmeyi, kolu etkinleştirmek için 133 ila 178 N güç gerekecek hale gelene kadar döndürün.
  5. Ayar vidasını sıkın.

Kayış Bakımı

Motor Kayışlarına Bakım Yapılması
Alternatör / Fan Kayışının Gerdirilmesi
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Kaputun kilit mandalını ve ardından kaputu açın.
  3. Graphic
    G416951
  4. Alternatör/fan kayışının gerginliğini, alternatör ve krank mili kasnaklarının ortasından kayışı bastırarak kontrol edin.
    Not: 98 N kuvvet uygulandığında kayış 11 mm yön değiştirmelidir.
  5. Sapma doğru değilse kayışı gerdirmek için aşağıdaki prosedürü uygulayın:
    1. Köşebendi motora sabitleyen cıvatayı ve alternatörü köşebende sabitleyen cıvatayı gevşetin.
    2. Alternatör ile motor arasına bir levye yerleştirin ve alternatörü alt kısmından dışa doğru kaldırın.
    3. Doğru gerginliğe ulaştığınızda, ayarı sabitlemek için alternatör ve köşebent cıvatalarını sıkın.
  6. Kaputu kapatıp yerine kilitleyin.
Hidrostatik Tahrik Kayışının Değiştirilmesi
  1. Kayış gerdirme yayının ucuna bir somun anahtarı veya küçük bir boru parçası yerleştirin.
    Uyarı
    Hidrostatik tahrik kayışını değiştirirken, ağır yük altındaki yayın gerginliğini almanız gerekir. Yay üzerindeki gerilimin uygun olmayan şekilde serbest bırakılması ölüme veya ciddi yaralanmaya neden olabilir.
    Yay gerginliğini alırken çok dikkatli olun.
     
  2. Kayış gerdirme yayının ucunu aşağı doğru bastırıp pompa yuvasının tırnağındaki çentiğin dışına doğru çıkarın ve yayın ucunu ileri hareket ettirin.
    Graphic
    G416950
    1. Pompa yuvası tırnağı
    2. Kayış gerdirme yayı
    3. Motor kasnağı
    4. Tahrik kayışı
    5. Hidrostatik kasnak
  3. Kayışı yenisiyle değiştirin.
  4. Kayış gerdirme yayının ucunu aşağı ve içeri doğru bastırıp pompa yuvası tırnağındaki çentikle hizalayın.

Kontrollerin Bakımı

Çim Biçme Hızının Ayarlanması
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Graphic
    G416991
  3. Hız kesme cıvatasının sıkıştırma somununu gevşetin.
  4. Hız kesme cıvatasını aşağıdaki gibi ayarlayın:
    Not: Çim biçme hızı, fabrikada 9,7 km/s olarak ayarlanmıştır.
    • Çim biçme hızını düşürmek için hız kesme cıvatasını saat yönünde döndürün.
    • Çim biçme hızını artırmak için hız kesme cıvatasını saatin aksi yönünde döndürün.
  5. Hız kesme cıvatasını tutarak sıkıştırma somununu sıkın.
  6. Maksimum çim biçme hızı ayarını teyit etmek için makineyle bir test sürüşü yapın.
Gaz Kolunun Ayarlanması
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Kaputun kilit mandalını ve ardından kaputu açın.
  3. Gaz kolunu, kontrol paneli oyuğuna karşı duracak biçimde geriye doğru getirin.
  4. Enjeksiyon pompası kolundaki gaz kablosu konnektörünü gevşetin.
  5. Graphic
    G416992
  6. Enjeksiyon pompası kolunu düşük rölanti stoperine karşı tutun ve kablo konnektörünü sıkın.
  7. Gaz kolunu kontrol paneline sabitleyen cıvataları gevşetin.
  8. Gaz kolunu sonuna kadar ileri itin.
  9. Durdurma plakasını gaz koluyla temas edene kadar kaydırın, ardından da gaz kolunu kontrol paneline sabitleyen cıvataları sıkın.
  10. İşlem sırasında gaz kolu yerinde kalamıyorsa gaz kolundaki sürtünme elemanını ayarlamak için kullanılan kilit somununu 5 ila 6 Nm torkla sıkın.
    Not: Gaz kolunu işletmek için gereken maksimum kuvvet 89 Nm olmalıdır.
  11. Kaputu kapatıp yerine kilitleyin.

Hidrolik Sistemi Bakımı

Hidrolik Sıvısı Teknik Özellikleri
Hazne, fabrikada yüksek kaliteli hidrolik sıvısıyla doldurulur. Her gün motoru çalıştırmadan önce ve sonra hidrolik sıvısının seviyesini kontrol edin.
Önerilen hidrolik sıvı: Toro PX Uzun Ömürlü Hidrolik Sıvısı; 19 litre kova veya 208 litre bidon seçenekleri mevcuttur.
Not: Önerilen yedek sıvıyı kullanan makineler daha az sıvı ve filtre değişimi gerektirir.
Alternatif hidrolik sıvıları: Toro PX Uzun Ömürlü Hidrolik Sıvısı mevcut değilse aşağıdaki tüm malzeme özellikleri için belirtilen aralıkta yer alan ve endüstri standartlarını karşılayan özelliklere sahip başka bir geleneksel, petrol bazlı hidrolik sıvısı kullanabilirsiniz. Sentetik sıvılar kullanmayın. Uygun ürünü belirlemek için yağlama maddesi distribütörünüze danışın.
Not: Toro, uygun olmayan muadil ürünler kullanılması sonucu ortaya çıkabilecek hasarlarla ilgili hiçbir sorumluluk kabul etmez. Bu nedenle ürünler sadece tavsiyelerinin arkasında durabilecek güvenilir üreticilerin ürünlerini kullanın.
Yüksek Viskozite Endeksli/Düşük Akma Noktalı Yıpranma Önleyici Hidrolik Sıvısı, ISO VG 46
Malzeme Özellikleri:  
  Viskozite, ASTM D445 40°Cde 44 ila 48 santistok (cSt)
  Viskozite Endeksi ASTM D2270 140 veya daha yüksek
  Akma Noktası, ASTM D97 -37°C ila -45°C arası
  Endüstri Özellikleri: Eaton Vickers 694 (I-286-S, M-2950-S/35VQ25 veya M-2952-S)
Not: Hidrolik sıvılarının büyük bir kısmı renksiz olduğundan, olası sızıntıları tespit edebilmek zordur. Hidrolik sıvıları için, 20 ml şişeler halinde satılan bir kırmızı boya katkısı vardır. 15 ila 22 litre hidrolik sıvısı için bir şişe yeterli olacaktır. Yetkili Toro distribütörünüze 44-2500 parça numarasıyla sipariş edebilirsiniz.
Önemli  
Toro Premium Sentetik Biyobozunur Hidrolik Sıvısı, Toro tarafından onaylanan tek sentetik biyobozunur sıvıdır. Bu sıvı, Toro hidrolik sistemlerinde kullanılan elastomerlerle uyumludur ve çok çeşitli sıcaklıklar için uygundur. Bu sıvı geleneksel mineral yağlarla uyumludur, ancak maksimum biyobozunurluk ve performans için hidrolik sistemi geleneksel sıvıdan olabildiğince arındırılmalıdır. Bu yağ, 19 litre kova veya 208 litre bidon seçenekleri ile yetkili Toro distribütörünüzde bulunabilir.
 
Hidrolik deposu kapasitesi
13,2 Litre
Hidrolik Sıvısı Seviyesinin Kontrol Edilmesi
Hazne, fabrikada yüksek kaliteli hidrolik sıvısıyla doldurulur. Hidrolik sıvısını kontrol etmek için en iyi zaman sıvının soğuk olduğu zamandır. Makine, "taşıma" konfigürasyonunda olmalıdır.
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Graphic
    G417013
  3. Dolum boynunun ve hidrolik deposu kapağının çevresini temizleyin, kapağı çıkarın.
  4. Yağ çubuğunu dolum boynundan çıkarın ve temiz bir bezle silin.
  5. Yağ çubuğunu dolum boynuna sokun, ardından çıkarın ve sıvı seviyesini kontrol edin.
    Not: Sıvı seviyesi, yağ çubuğundaki işaretin 6 mm uzağı içinde olmalıdır.
  6. Sıvı seviyesi düşükse Dolu işaretine gelene kadar sıvı ekleyin.
    Önemli  
    Hidrolik haznesini aşırı doldurmayın.
     
  7. Yağ çubuğunu ve kapağı, dolum boynuna takın.
Hidrolik Hatlarının ve Hortumların İncelenmesi
  1. Hidrolik hatları ve hortumlarında sızıntı, bükülme, gevşek montaj destekleri, aşınma, gevşek bağlantı parçaları, hava şartlarından kaynaklanan bozulma ve kimyasal bozulma olup olmadığını kontrol edin.
    Not: Çalışmaya başlamadan önce gerekli tüm onarımları yapın.
Hidrolik Sıvısının Değiştirilmesi
Uyarı
Sıcak hidrolik sıvısı ciddi yanıklara neden olabilir; bu da ölüm veya ciddi bir yaralanmaya sebebiyet verebilir.
Hidrolik sisteminde herhangi bir bakım yapmadan önce hidrolik sıvısının soğumasını bekleyin.
 
Sıvı kirlenirse sistemin yıkanması gerekeceğinden yetkili Toro Distribütörünüze başvurun. Kirlenmiş bir sıvı temiz bir yağa kıyasla sütümsü bir dokuda veya siyah renkte olur.
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Hidrolik hortumunu ayırın veya hidrolik filtresini çıkarın ve hidrolik sıvısının bir boşaltma kabına akmasını sağlayın.
    Graphic
    G417014
    1.  Filtre kafası bağlantı parçası
    2.  Hortum kelepçesi
    3.  Hidrolik hortumu
    Graphic
    G417015
    1.  Hidrolik filtresi
    2.  Filtre kapağı
  3. Hidrolik sıvısının akması durunca hidrolik hortumunu takın.
  4. Depoyu belirtilen hidrolik sıvısı ile doldurun.
    Önemli  
    Sadece belirtilen hidrolik sıvılarını kullanın. Diğer sıvılar sistemde hasara neden olabilir.
     
    Graphic
    G417013
    1.  Kapak
    2.  Dolum boynu (hidrolik sıvısı haznesi)
    3.  Yağ çubuğu
  5. Yağ çubuğunu ve kapağı, dolum boynuna takın.
  6. Motoru çalıştırın ve tüm hidrolik sistem kontrollerini kullanarak hidrolik sıvısının sisteme yayılmasını sağlayın.
  7. Sızıntı olup olmadığını kontrol edin ve ardından motoru kapatın.
  8. Hidrolik sıvısı seviyesini kontrol edin ve seviyeyi yağ çubuğundaki Dolu işaretine kadar yükseltmeye yetecek kadar sıvı ekleyin.
    Önemli  
    Hazneyi aşırı doldurmayın.
     
Hidrolik Filtresinin Değiştirilmesi
Uyarı
Sıcak hidrolik sıvısı ciddi yanıklara neden olabilir; bu da ölüm veya ciddi bir yaralanmaya sebebiyet verebilir.
Hidrolik sisteminde herhangi bir bakım yapmadan önce hidrolik sıvısının soğumasını bekleyin.
 
Orijinal Toro yedek filtre (Parça No. 86-3010) kullanın.
Önemli  
Başka bir filtre kullanılması bazı parçaların garantisini geçersiz kılabilir.
 
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Graphic
    G417015
  3. Filtre montaj alanının çevresini temizleyin. Filtrenin altına bir boşaltma kabı yerleştirin ve filtreyi çıkarın.
  4. Yeni filtre contasını yağlayın ve filtreye hidrolik sıvısı doldurun.
  5. Filtre montaj alanının temiz olmasını sağlayın. Filtreyi, conta ile montaj plakası birbirine temas edene kadar vidalayın ve 1/2 tur sıkın.
  6. Motoru çalıştırın ve sistemdeki havanın boşaltılması için yaklaşık 2 dakika çalışmasını bekleyin. Motoru kapatın ve sızıntı kontrolü yapın.

Kesim Ünitesi Bakımı

Silindir-Alt Bıçak Temasının Kontrol Edilmesi
  1. Kesim kalitesi daha önce iyi olmuş olsa bile silindir-alt bıçak temasını kontrol edin.
    Not: Silindir ve alt bıçağın tüm uzunluğu boyunca hafif temas olmalıdır.
Kesim Ünitelerine Ters Bileyleme Yapılması
Uyarı
Kesim üniteleri veya diğer hareketli parçalarla temas etmek ölüm veya ciddi yaralanmaya neden olabilir.
  • Parmaklarınızı, ellerinizi ve giysilerinizi kesim ünitelerinden ve diğer hareketli parçalardan uzak tutun.
  • Motor çalışıyorken kesim ünitelerini asla elinizle veya ayağınızla döndürmeye çalışmayın.
 
Not: Ters bileyleme işlemine dair diğer talimat ve prosedürler, Toro Silindirli Çim Biçme Makinesi Temel Bilgileri (bileyleme talimatlarıyla birlikte) belgesinde mevcuttur (Form No.: 09168SL).
Makinenin Hazırlanması
  1. Makineyi bakım için hazırlayın.
  2. Tüm kesim ünitelerinde, ters bileyleme için uygun olan ilk silindir-alt bıçak ayarlarını yapın; kesim ünitesinin Kullanma Kılavuzuna bakın.
  3. Manyetik olarak monte edilmiş konsol kapağını yukarı kaldırarak çim biçme makinesi manifoldunu ortaya çıkarın.
    Graphic
    G353458s
  4. Ters bileyleme kolunu R (ters bileyleme) konumuna getirin.
    Graphic
    G417036
    1.  Ters bileyleme kontrolü
    2.  Silindir hızı kontrolü
Alt Bıçak ve Silindirlerde Ters Bileyleme Yapma
Uyarı
Ters bileyleme sırasında motor devrinin değiştirilmesi kesim ünitelerinin durmasına yol açabilir; bu da ölüm veya ciddi bir yaralanmaya sebebiyet verebilir.
  • Ters bileyleme sırasında motor devrini asla değiştirmeyin.
  • Sadece düşük rölantide ters bileyleme yapın.
 
Not: Ters bileyleme kontrolü ters bileyleme konumunda olunca koltuk anahtarı devre dışı bırakılır. Motoru çalıştırmak için koltukta olmanız gerekmez, ancak park freni mutlaka etkinleştirilmiş olmalıdır.
  1. Motoru çalıştırın ve düşük rölantide çalışmasına izin verin.
  2. Kesim ünitesi tahrik anahtarını Etkinleştir konumuna getirin.
  3. Uzun saplı bir fırça kullanarak silindire bileyleme malzemesi sürün.
    Tehlike
    Hareket halindeyken kesim ünitelerine temas etmek ölüme veya ciddi yaralanmaya neden olur.
    Yaralanmayı önlemek için, işleme devam etmeden önce kesim üniteleriyle temas etmediğinizden emin olun.
     
    Önemli  
    Asla kısa saplı bir fırça kullanmayın.
     
  4. Ters bileyleme sırasında kesim ünitelerinde bir ayar yapmanız gerekirse şu adımları izleyin:
    1. Kesim ünitesi tahrik anahtarını Devre Dışı Bırak konumuna getirin.
    2. Motoru kapatın ve anahtarı çıkarın.
    3. Kesim ünitelerini ayarlayın.
    4. den e kadar olan adımları tekrarlayın.
  5. Ters bileyleme yapmak istediğiniz diğer kesim üniteleri için de Adım ü tekrarlayın.
Ters Bileylemenin Sonlandırılması
  1. Kesim ünitesi kontrol anahtarını Devre Dışı Bırak konumuna getirin.
  2. Motoru kapatın.
  3. Ters bileyleme kolunu F (çim biçme) konumuna getirin.
    Önemli  
    Ters bileyleme yaptıktan sonra ters bileyleme kolunu tekrar F (çim biçme) konumuna getirmezseniz kesim üniteleri düzgün yükselmez veya düzgün çalışmaz.
     
    Graphic
    G417036
    1. Ters bileyleme kolu
    2. Silindir hızı kontrol düğmesi
  4. Konsol kapağını kontrol konsoluna takın.
  5. Kesim ünitelerinde kalan tüm bileyleme artıklarını yıkayarak giderin.
  6. Daha iyi bir kesim kenarı için, bileyleme işleminden sonra alt bıçağın ön yüzünü eğeleyin.
    Not: Bu sayede, kesim kenarında kalmış olabilecek çapak ve sert köşeler giderilecektir.

Şasi Bakımı

Emniyet Kemerinin Kontrol Edilmesi
  1. Emniyet kemerini aşınma, kesilme ve diğer hasarlara karşı kontrol edin. Herhangi bir bileşeni düzgün çalışmıyorsa emniyet kemer(ler)ini yenisiyle değiştirin.
  2. Gerekiyorsa emniyet kemerini temizleyin.

Temizleme

Makinenin Yıkanması
  1. Gerektiğinde, makineyi sadece su veya hafif deterjanlı suyla yıkayın. Makineyi yıkarken bez kullanabilirsiniz.
    Önemli  
    • Makineyi temizlemek için kuyu suyu veya geri dönüştürülmüş su kullanmayın.
    • Makineyi yıkamak için elektrikli yıkama ekipmanı kullanmayın. Elektrikli yıkama ekipmanı makinenin elektrik sistemine zarar verebilir, önemli etiketleri sökebilir veya sürtünme noktalarındaki gerekli gresi koparabilir. Kontrol panelinin, motorun ve akünün yakınında aşırı su kullanmayın.
    • Motor çalışıyorken makineyi yıkamayın. Motor çalışıyorken makineyi yıkamak iç motor hasarına yol açabilir.
     
 
 
 
Depoya Kaldırma
 

Makinenin Depoya Kaldırılması

  1. Makineyi düz bir zemine park edin, kesim ünitelerini indirin, park frenini etkinleştirin, motoru kapatın ve anahtarı çıkarın.
  2. Çekiş ünitesini, kesim ünitelerini ve motoru iyice temizleyin.
  3. Lastik hava basıncını kontrol edin.
  4. Tüm bağlantı elemanlarını gevşekliğe karşı kontrol edin ve gerekirse sıkın.
  5. Tüm gresörlükleri ve döner noktalara gres veya yağlayıcı sürün. Yağ artıklarını silerek temizleyin.
  6. Boyalı alanlardaki çizik, pürüzlü veya paslı noktaları hafifçe zımparalayın ve boyasını rötuşlayın. Metal gövdede göçük varsa onarın.
  7. Aküye ve kablolara aşağıdaki şekilde bakım uygulayın:
    1. Akü kutup başlarını akü kutuplarından çıkarın.
    2. Aküyü, bağlantı uçlarını ve kutupları bir tel fırça ve karbonat çözeltisi ile temizleyin.
    3. Korozyonu önlemek için Kablo uçlarına ve akü kutuplarına Grafo 112X kaplama gresi (Toro Parça No. 505-47) veya vazelin sürün.
    4. Aküde kurşun sülfat oluşumunu önlemek için aküyü 60 günde bir 24 saat boyunca yavaşça şarj edin.
  8. Motoru aşağıdaki gibi hazırlayın:
    1. Yağ karterindeki motor yağını boşaltın ve tahliye tapasını takın.
    2. Yağ filtresini çıkarın ve atın. Yeni yağ filtresini takın.
    3. Motora, belirtilen tipte motor yağı doldurun.
    4. Motoru çalıştırın ve yaklaşık 2 dakika boyunca rölantide çalıştırın.
    5. Motoru kapatın ve anahtarı çıkarın.
    6. Yakıt deposunu temiz yakıtla yıkayın.
    7. Tüm yakıt sistemi bağlantı parçalarını sabitleyin.
    8. Hava temizleyici tertibatını iyice temizleyin ve bakımını yapın.
    9. Hava temizleyici girişini ve egzoz çıkışını, hava koşullarına dayanıklı bir bantla kapatın.
    10. Antifriz korumasını kontrol edin ve bulunduğunuz bölgede beklenebilecek en düşük sıcaklık için gerektiği şekilde 50/50 su ve etilen glikol bazlı antifriz çözeltisi ekleyin.

Akünün Saklanması

Makineyi 30 günden uzun bir süre boyunca depoya kaldıracaksanız aküyü çıkarın ve tam şarj edin. Aküyü, rafta veya makinenin üzerinde depolayın. Makinenin üzerinde depolayacaksanız kablolarını takmayın. Akü şarjının hızla bitmesini önlemek için aküyü serin bir yerde muhafaza edin. Akünün donmasını engellemek için tamamen şarj olduğundan emin olun. Tam şarjlı bir akünün özgül ağırlığı 1.265 ila 1.299'dur.
 
 
 
Sorun Giderme
 

Standart Kontrol Modülünün (SCM) Kullanılması

Standart Kontrol Modülü, "hepsine uyar" bir konfigürasyonla üretilmiş sade bir elektronik aygıttır. Modül, makinenin emniyetli bir şekilde kullanılması için gereken standart elektrik özelliklerini izlemek ve kontrol etmek için katı hal ve mekanik bileşenler kullanır.
Modül; boş vites, park freni, PTO, marş, ters bileyleme ve yüksek sıcaklık gibi girişleri izler. Modül; PTO, Marş Motoru ve ETR (Çalıştırmak için Güç Ver) solenoidi gibi çıkışlara güç verir.
Modül, girişlere ve çıkışlara ayrılmıştır. Girdiler ve çıktılar, basılı devre kartındaki yeşil LED göstergelerle tanımlanır.
Marş devresi girişine 12 VDC ile güç verilir. Diğer tüm girişlere ise, devre toprağa kapalıyken güç verilir. Her bir girişte, ilgili devreye güç verilince yanan bir LED vardır. Anahtar ve giriş devresinde sorun gidermek için giriş LED'lerini kullanın.
Çıkış devrelerine, bir dizi uygun giriş koşulu setiyle güç verilir. 3 çıkış; PTO, ETR ve BAŞLAT çıkışlarını içerir. Çıkış LED'leri, 3 özel çıkış terminalinin 1 tanesinde voltaj bulunduğunu gösteren röle koşulunu izler.
Çıkış devreleri çıkış cihazının sağlamlığını tayin etmediğinden, elektrik sistemindeki sorun giderme işlemleri çıkış LED'inin kontrol edilmesini ve klasik cihaz ve kablo demeti sağlamlık testlerini içerir. Bağlantısı kesilen bileşenin, kablo demeti boyunca olan empedansını ölçün (SCM'de bağlantıyı kesin) veya geçici olarak ?test amaçlıgüç verin.
SCM harici bir bilgisayara veya el cihazına bağlanmaz, yeniden programlanamaz ve aralıklı arıza sorun giderme verilerini kaydetmez.
SCM'deki etiket sadece sembolleri içerir. Üç LED çıkış sembolü, çıkış kutusunda gösterilir. Diğer tüm LED'ler ise girişlerdir. Aşağıdaki tabloda, semboller tanımlanmıştır.
Graphic
G417043
  1. Girişler
  2. Ters Bileyleme
  3. Yüksek sıcaklık
  4. Koltukta
  5. PTO şalteri
  6. Park freni kapalı
  7. Boş
  8. PTO
  9. Başlat
  10. ETR
  11. Güç
  12. Çıkışlar
Standart Kontrol Modülünde (SCM) Sorun Giderme
  1. Çözmek istediğiniz çıkış arızasını belirleyin (PTO, BAŞLAT veya ETR).
  2. Kontak anahtarını Açık konumuna getirin ve kırmızı güç LED'inin yandığını kontrol edin.
  3. Tüm giriş anahtarlarını hareket ettirerek tüm LED'lerin durum değiştirdiğini kontrol edin.
  4. Uygun çıkışı elde etmek için giriş cihazlarını uygun konuma getirin. Uygun giriş koşulunu belirlemek için aşağıdaki mantık tablosunu kullanın.
  5. İlgili çıkış LED'i uygun çıkış işlevi olmadan yanıyorsa, çıkış kablo demetini, bağlantılarını ve bileşeni kontrol edin. Gerekiyorsa onarın.
  6. İlgili çıkış LED'i yanmıyorsa her iki sigortayı da kontrol edin.
  7. İlgili çıkış LED'i yanmıyorsa ve girişler uygun koşuldaysa, yeni bir SCM takın ve arızanın ortadan kaybolup kaybolmadığını belirleyin.
    Not: Aşağıdaki mantık tablosunda bulunan her satır (uçtan uca), her bir ürün işlevinin giriş ve çıkış gerekliliklerini tanımlar. Ürün işlevleri sol sütunda listelenmiştir. Semboller, ilgili devre koşulunu tanımlar; örneğin güç verilmiş-voltaj, kapalı-toprak ve açık-toprak.
    Mantık Tablosu
    GİRİŞLER
    ÇIKIŞLAR
    İşlev
    Güç AÇIK
    Boş
    Başlat AÇIK
    Fren AÇIK
    PTO AÇIK
    Koltukta
    Yüksek Sıcaklık
    Ters Bileyleme
    Başlat
    ETR
    PTO
    Başlat
    +
    O
    O
    O
    O
    +
    +
    O
    Çalıştır (Ünite Kapalı)
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    +
    O
    Çalıştır (Ünite Açık)
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    +
    O
    Çim Biçme
    O
    O
    O
    O
    O
    +
    +
    Ters Bileyleme
    O
    O
    O
    O
    O
    +
    +
    Yüksek Sıcaklık
    O
    O
    O
    O
    • () Toprağa kapalı bir devreyi gösterirLED YANAR.
    • (O) Toprağa açık veya gücü kesilmiş bir devreyi gösterirLED SÖNER.
    • (+) Güç verilmiş bir devreyi gösterir (debriyaj bobini, solenoid veya marş girişi)LED YANAR.
    • Yanıp sönme, bir devrenin o mantığa dahil olmadığını gösterir.
    Sorun gidermek için, motoru çalıştırmadan anahtarı döndürün. Çalışmayan işlevi belirleyin ve o mantık tablosu üzerinde çalışın. Her bir giriş LED'inin durumunu kontrol ederek, o mantık tablosuna uyduğunu teyit edin.
    Giriş LED'leri doğruysa, çıkış LED'ini kontrol edin. Çıkış LED'i yanıyorsa fakat cihaza güç verilmiyorsa, çıkış cihazındaki mevcut voltajı, bağlantısı kesilen cihazın sürekliliğini ve toprak devresindeki potansiyel voltajı (havada toprak) ölçün. Onarımlar, bulgularınıza göre değişecektir.