Reelmaster® 5610-D -ajoyksikkö
Vastuuvapauslausekkeet ja viranomaismääräystiedot
Tämä tuote on asiaankuuluvien eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on erillisessä tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.
Kalifornian laki (California Public Resource Code, pykälät 4442 ja 4443) kieltää tämän moottorin käytön metsä-, pensaikko- tai ruohopeitteisillä mailla, jos moottoria ei ole varustettu pykälässä 4442 mainitulla hyvässä käyttökunnossa pidetyllä kipinänsammuttimella tai jos moottoria ei ole suojattu, varustettu ja huollettu palovaaran ehkäisemiseksi.
Mukana toimitettavassa moottorin käyttöoppaassa on Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluelimeen EPA:han (Environmental Protection Agency) ja Kalifornian päästöjärjestelmien päästöjen valvontasääntöihin sekä kunnossapitoon ja takuuseen liittyviä tietoja. Käyttöoppaita voi tilata moottorin valmistajalta.
 
KALIFORNIA
 
Lakiesitys 65
 
Kalifornian osavaltion tietojen mukaan dieselmoottorin pakokaasut ja jotkin niiden aineosat aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.
 
Akun liitännät ja navat ja niihin liittyvät lisävarusteet sisältävät lyijyä ja lyijy-yhdisteitä, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää ja haittaavat lisääntymistä. Pese kädet, kun olet käsitellyt näitä osia.
 
Tämän tuotteen käyttäminen voi altistaa kemikaaleille, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.
 
 
 
 
Johdanto
 

Käyttötarkoitus

Tämä kone on ajettava kelateräruohonleikkuri, joka on tarkoitettu ammattimaiseen kaupalliseen käyttöön. Se on tarkoitettu pääasiassa viheralueiden ruohonleikkuuseen. Tuotteen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.
Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta oppisit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Avun pyytäminen

Graphic
G439286
Vieraile osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja käyttökoulutukseen liittyviä materiaaleja tai tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai jos haluat rekisteröidä tuotteesi.
Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteesi malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Nämä numerot ovat tuotteen sarjanumerokilvessä . Kirjoita numerot annettuun tilaan.
Tärkeää  
Skannaa sarjanumerokilvessä (jos varusteena) oleva QR-koodi mobiililaitteella, niin saat tuotetietoja sekä takuu- ja varaosatietoja.
 
Mallinumero:
Sarjanumero:

Käyttöoppaan merkinnät

Tässä käyttöoppaassa esiintyvä varoitusmerkintä ilmaisee vaaratilannetta, josta saattaa olla seurauksena vakava tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään.
Graphic
G405934
Tässä käyttöoppaassa käytetään kahta termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.
Turvahälytysluokat
Turvallisuusvaroitusmerkki esiintyy sekä tässä käyttöoppaassa että koneessa. Se osoittaa tärkeitä turvallisuusilmoituksia, joiden ohjeita on noudatettava onnettomuuksien ehkäisemiseksi.
Turvallisuusvaroitusmerkki esiintyy ennen tietoja, jotka varoittavat käyttäjää vaarallisista toimista tai tilanteista, ja sitä seuraa sana HENGENVAARA, VAARA tai VAROITUS.
Hengenvaara
Hengenvaara: ilmaisee välittömästi vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
 
Vaara
Vaara: ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
 
Varoitus
Varoitus: ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan saattaa johtaa vähäiseen tai lievään loukkaantumiseen.
 
 
 
 
Turvaohjeet
 

Yleinen turvallisuus

Laitteen asiaton käyttö tai huolto voi aiheuttaa tapaturman. Vähennä loukkaantumisriskiä noudattamalla näitä turvallisuusohjeita ja huomioimalla aina varoitusmerkki Image, joka tarkoittaa varoitusta, vaaraa tai hengenvaaraahenkilöturvallisuusohjeet. Ohjeiden laiminlyönti saattaa johtaa henkilövahinkoon tai kuolemaan.

Turvallisuus ennen käyttöä

Polttoaineturvallisuus
  • Käsittele polttoainetta erittäin varovasti. Se on tulenarkaa, ja höyryt räjähtävät herkästi.
  • Sammuta savukkeet, sikarit, piiput ja muut sytytyslähteet.
  • Käytä vain hyväksyttyä polttoaineastiaa.
  • Älä irrota polttoainesäiliön korkkia tai täytä polttoainesäiliötä moottorin ollessa käynnissä tai kuuma.
  • Älä lisää tai tyhjennä polttoainetta suljetussa tilassa.
  • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).
  • Jos polttoainetta roiskuu, älä yritä käynnistää moottoria. Vältä luomasta minkäänlaisia kipinälähteitä, ennen kuin polttoainehöyryt ovat hälvenneet.

Turvallisuus käytön aikana

Kaatumissuojausjärjestelmän (ROPS) turvallisuus
  • Älä irrota mitään kaatumissuojausjärjestelmän osia koneesta.
  • Varmista, että turvavyö on kiinnitetty ja nopeasti avattavissa hätätilanteessa.
  • Käytä aina turvavyötä.
  • Tarkista vapaa alikulkukorkeus ja varo osumasta esteisiin.
  • Pidä kaatumissuojausjärjestelmä turvallisessa käyttökunnossa tarkistamalla se vaurioiden varalta säännöllisesti ja pitämällä kaikki kiinnittimet tiukalla.
  • Vaihda kaikki vaurioituneet kaatumissuojausjärjestelmän osat. Älä korjaa tai muuta niitä.
Turvallisuus rinteissä
  • Rinteissä on huomattava koneen hallinnan menettämisen ja kaatumisen vaara. Tällaiset onnettomuudet voivat aiheuttaa vakavan tapaturman tai kuoleman. Käyttäjä on vastuussa turvallisesta käytöstä rinteissä. Koneen käyttö rinteissä edellyttää erityistä huolellisuutta.
  • Käyttäjän on arvioitava leikkuupaikan olosuhteet ja tarkastettava käyttöpaikka ja määritettävä niiden perusteella, onko rinne turvallinen koneen käyttöön. Tämä tarkastus on tehtävä huolellisesti ja harkiten.
  • Kun käytät konetta rinteissä, tarkista alla olevat ohjeet. Ennen kuin aloitat koneen käytön, tarkista työskentelyalueen olosuhteet ja arvioi, voitko käyttää konetta kyseisellä paikalla ja vallitsevissa olosuhteissa. Maaston muutokset voivat vaikuttaa koneen käyttöön rinteissä.
    • Vältä koneen käynnistämistä, pysäyttämistä tai kääntämistä rinteissä. Vältä nopeuden tai suunnan äkillistä muuttamista. Käänny hitaasti ja vähän kerrallaan.
    • Älä käytä konetta olosuhteissa, joissa pito, ohjaus tai vakaus ovat kyseenalaisia.
    • Poista tai merkitse esteet, kuten ojat, kuopat, urat, töyssyt, kivet tai muut piilevät vaarat. Korkea ruoho voi peittää esteet. Maaston epätasaisuudet voivat kaataa koneen.
    • Huomaa, että koneen käyttö märässä ruohossa, poikittain rinteissä tai alamäessä saattaa johtaa koneen pidon menettämiseen.
    • Käytä konetta erityisen varovasti pudotusten, ojien, vallien, vesiesteiden tai muiden vaarojen lähellä. Kone voi kaatua yllättäen, jos pyörä menee reunan yli tai jos reuna sortuu. Määritä suoja-alue koneen ja mahdollisen vaaran välille.
    • Tunnista vaarat rinteen juurella. Jos vaaroja on, leikkaa rinne kävellen ohjattavalla ruohonleikkurilla.
    • Jos mahdollista, pidä koneen leikkuuyksiköt laskettuina alas, kun käytät konetta rinteissä. Leikkuuyksiköiden nostaminen rinteissä käytön aikana voi heikentää koneen vakautta.

Turvallisuus käytön jälkeen

Turvallisuus huollon aikana

Moottorin turvallinen käyttö
  • Moottori on sammutettava ennen öljyn tarkistusta tai lisäystä kampikammioon.
  • Älä muuta kierrosnopeussäätimen nopeutta tai käytä moottoria ylikierroksilla.
Sähköjärjestelmän turvallinen käyttö
  • Irrota akun kytkennät ennen kuin korjaat konetta. Irrota ensin miinusnavan akkukenkä ja vasta sitten plusnavan akkukenkä. Kytke ensin plusnavan akkukenkä ja vasta sitten miinusnavan akkukenkä.
  • Lataa akku avoimessa tilassa, jossa on hyvä ilmanvaihto, kaukana kipinöistä ja avotulesta. Irrota laturin virtajohto ennen kuin kytket laturin akkuun tai irrotat sen akusta. Käytä suojavaatetusta ja eristettyjä työkaluja.
Jäähdytysjärjestelmän turvallinen käyttö
  • Jäähdytysneste on myrkyllistä. Pidä poissa lasten ja lemmikkieläinten ulottuvilta.
  • Paineella suihkuava kuuma jäähdytysneste, kuuma jäähdytin ja sitä ympäröivät osat voivat aiheuttaa vakavia palovammoja.
    • Anna moottorin jäähtyä ainakin 15 minuuttia ennen jäähdyttimen korkin irrottamista.
    • Käytä korkkia käsitellessäsi liinaa ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine pääsee pois.
Hydraulijärjestelmän turvallinen käyttö
  • Jos nestettä pääsee ihon alle, hakeudu välittömästi lääkäriin. Lääkärin on poistettava neste kirurgisesti muutaman tunnin sisällä.
  • Varmista, että kaikki hydrauliletkut ja -putket ovat hyvässä kunnossa ja että kaikki hydrauliputkien liitokset ja kiinnitykset ovat tiukalla, ennen kuin lisäät hydraulijärjestelmän painetta.
  • Pidä keho ja kädet kaukana vuotavista reiistä ja suuttimista, joista suihkuaa korkeapaineista hydraulinestettä.
  • Etsi hydraulinestevuotoja pahvin tai paperin avulla.
  • Poista paine varovasti hydraulijärjestelmästä, ennen kuin huollat järjestelmää.
Terien turvallinen käyttö
  • Kulunut tai vaurioitunut terä tai kiinteä terä voi rikkoutua ja pala voi sinkoutua käyttäjää tai ohikulkijaa päin, mikä voi aiheuttaa vakavan henkilövahingon tai kuoleman.
  • Terät ja kiinteät terät on tarkistettava säännöllisesti liiallisen kulumisen ja vaurioiden varalta.
  • Ole varovainen, kun tarkastat teriä. Käytä käsineitä ja noudata varovaisuutta keloja huoltaessasi. Terät ja kiinteät terät saa ainoastaan vaihtaa tai läpätä. Niitä ei saa suoristaa eikä hitsata.
  • Ole varovainen käsitellessäsi monen leikkuuyksikön koneita, sillä yhden leikkuuyksikön kääntäminen saattaa kääntää muiden leikkuuyksiköiden keloja.

Turvallisuus varastoinnin aikana

Turva- ja ohjetarrat

Image
Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.
Akkusymbolit
Akussa on joitain tai kaikki näistä symboleista.
Graphic
s_batterysymbols2
  1. Räjähdysvaara
  2. Ei tulta, liekkejä eikä tupakointia
  3. Syövyttävien nesteiden / kemiallisten palovammojen vaara
  4. Käytä silmäsuojaimia.
  5. Lue käyttöopas.
  6. Pidä sivulliset turvallisen matkan päässä akusta.
  7. Käytä silmäsuojaimia: räjähtävät kaasut voivat sokeuttaa ja aiheuttaa muita vammoja.
  8. Akkuhappo voi sokeuttaa tai aiheuttaa vakavia syöpymiä.
  9. Huuhtele silmät heti vedellä ja hankkiudu heti lääkärin hoitoon.
  10. Sisältää lyijyä, ei saa hävittää tavallisen jätteen mukana.
Tarraosa:  93-6696
Graphic
s_decal93-6696
  1.  Varastoituneen energian aiheuttama vaara: lue käyttöopas.
Tarraosa:  93-7272
Graphic
s_decal93-7272
  1.  Silpoutumisvaara, tuuletin pysy etäällä liikkuvista osista.
Tarraosa:  106-6754
Graphic
s_decal106-6754
  1.  Vaara: älä kosketa kuumaa pintaa.
  2.  Silpoutumisvaara, tuuletin; takertumisvaara, hihna: pysy etäällä liikkuvista osista.
Tarraosa:  110-9642
Graphic
s_decal110-9642
  1.  Varastoituneen energian aiheuttama vaara lue käyttöopas.
  2.  Siirrä sokka tangon kiinnikettä lähinnä olevaan aukkoon ja irrota sitten nostovarsi ja tapin haarukkapää.
Tarraosa:  120-4158
Graphic
s_decal120-4158
  1.  Lue käyttöopas.
  2.  Moottorin käynnistys
  3.  Moottorin esilämmitys
  4.  Moottorin pysäytys
Tarraosa:  133-2930
Graphic
s_decal133-2930
  1. Vaara älä käytä konetta, jos et ole saanut asianmukaista koulutusta.
  2. Vaara käytä kuulosuojaimia.
  3. Esineiden sinkoutumisvaara älä päästä sivullisia käyttöalueelle.
  4. Kaatumisvaara aja hitaasti kääntyessäsi, älä käänny jyrkästi nopeassa vauhdissa, pidä leikkuuyksiköt ala-asennossa rinteissä ajettaessa ja käytä turvavyötä.
  5. Vaara älä pysäköi konetta rinteeseen. Kytke seisontajarru, laske leikkuuyksiköt, sammuta moottori ja irrota virta-avain, ennen kuin poistut koneen luota.
  6. Vaara lue käyttöopas. Älä hinaa konetta.
Tarraosa:  133-2931
CE-koneet
Graphic
s_decal133-2931
Huomaa: Tämä kone on teknisen standardin vakaustestin mukainen staattisten lateraalisten ja pituussuuntaisten testien osalta tarran osoittamalla suositellulla enimmäiskaltevuudella. Tutustu käyttöoppaan ohjeisiin koneen käytöstä rinteissä, tarkasta koneen käyttöolosuhteet ja määritä niiden perusteella, voidaanko konetta käyttää kyseisellä paikalla ja vallitsevissa olosuhteissa. Maaston muutokset voivat vaikuttaa koneen käyttöön rinteissä. Jos mahdollista, pidä koneen leikkuuyksiköt laskettuina alas rinteissä käytön aikana. Leikkuuyksiköiden nostaminen rinteissä käytön aikana voi heikentää koneen vakautta.
  1. Vaara: Lue käyttöopas. Älä käytä konetta, jos et ole saanut asianmukaista koulutusta.
  2. Vaara käytä kuulosuojaimia.
  3. Esineiden sinkoutumisvaara pidä sivulliset loitolla.
  4. Kaatumisvaara älä aja poikittain tai alas rinteitä, joiden kaltevuus on yli 15 astetta, pidä leikkuuyksiköt ala-asennossa rinteissä ajettaessa ja käytä turvavyötä.
  5. Vaara älä pysäköi konetta rinteeseen. Kytke seisontajarru, laske leikkuuyksiköt, sammuta moottori ja irrota virta-avain, ennen kuin poistut koneen luota.
  6. Vaara lue käyttöopas. Älä hinaa konetta.
Tarraosa:  133-8062
Graphic
s_decal133-8062
Tarraosa:  136-2159
Graphic
s_decal136-2159
  1.  Siirrä istuin alas
  2.  Siirrä istuin eteenpäin
  3.  Käännä istuin
Tarraosa:  136-3702
Graphic
s_decal136-3702
  1.  Vaara: Lue käyttöopas. Käytä turvavyötä. Älä irrota turvakaarta.
  2.  Vaara: Turvakaareen ei saa tehdä muutoksia.
Tarraosa:  137-8127
Graphic
s_decal137-8127
  1.  Huomio: älä suihkuta korkeapaineisella vedellä.
Tarraosa:  145-2483
Graphic
s_decal145-2483
  1.  Seisontajarru
  2.  Vakionopeussäädin
  3.  Laske leikkuuyksiköt.
  4.  Nosta leikkuuyksiköt.
  5.  Voimanulosotto pois päältä
  6.  Voimanulosotto päälle
  7.  Lue käyttöopas.
Tarraosa:  145-2519
Graphic
s_decal145-2519
  1.  TEC-tehorele
  2.  Sähköinen tehorele
  3.  Lue sulaketiedot käyttöoppaasta.
  4.  Logiikan sähköteho
  5.  Ilmajousitettu istuin
  6.  Avainkytkin
  7.  Sähkövirta
  8.  Ajovalot
  9.  USB-virtaliitäntä
Tarraosa:  145-2573
Graphic
s_decal145-2573
  1. Tarkista 8 tunnin välein.
  2. Jarrujen toiminta
  3. Hydraulineste
  4. Rengaspaine
  5. Moottorin ilmansuodatin
  6. Tuulettimen hihna
  7. Moottorin jäähdytysneste
  8. Akku
  9. Jäähdyttimen säleikkö
  10. Moottoriöljy
  11. Moottoriöljyn määrä
  12. Polttoaine
  13. Lue voitelutiedot käyttöoppaasta.
  14. Lue käyttöopas.
  15. Polttoaineen/veden erotin
  16. Nesteet
  17. Tilavuus
  18. Nesteväli (tuntia)
  19. Suodatinväli (tuntia)
  20. Sulakkeet
 
 
 
Käyttöönotto
 
  1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt alas ja kytke seisontajarru.
  2. Sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.
  3. Tarkista rengaspaine ennen käyttöä.
    Huomaa: Renkaat on ylitäytetty kuljetusta varten. Säädä rengaspaine ennen koneen käyttöä.
  4. Tarkista hydraulinesteen määrä.
  5. Rasvaa kone.
    Tärkeää  
    Koneen rasvauksen laiminlyönti saattaa aiheuttaa tärkeiden osien ennenaikaisen vioittumisen.
     
  6. Avaa konepelti ja tarkista jäähdytysnesteen määrä.
  7. Tarkista moottoriöljyn määrä ja sulje konepelti salvalla.
    Huomaa: Moottorin kampikammiossa on toimitettaessa öljyä. Öljymäärä on kuitenkin tarkistettava ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä ja sen jälkeen.
    Graphic
    G402679
  1. Löysää kaksi pulttia , jotka kiinnittävät tukivarren kiinnikkeeseen .
  2. Säädä tukivarsi haluttuun asentoon ja kiristä kaksi pulttia.
Tarvittavat osat
1
Oikeanpuoleinen etuletkunohjain
1
Vasemmanpuoleinen etuletkunohjain
Koneen valmistelu
    Graphic
    G409088
  1. Irrota kelamoottorien kuljetustuet ja hävitä ne.
  2. Irrota lukkotappi ja suojus kustakin leikkuuyksikön nostovarresta.
Leikkuuyksiköiden valmistelu
    Graphic
    G409089
  1. Ota leikkuuyksiköt pois pahvilaatikoista.
  2. Kokoa ja säädä leikkuuyksikön käyttöoppaan ohjeiden mukaan.
  3. Varmista, että vastapaino asennetaan leikkuuyksikön oikeaan päähän leikkuuyksikön käyttöoppaan ohjeiden mukaan.
Nurmentasausjousen sijoittaminen ja letkunohjaimen asennus
Leikkuuyksikkö 4
Graphic
G410291
  1. Leikkuuyksikkö 1
  2. Leikkuuyksikkö 2
  3. Leikkuuyksikkö 3
  4. Leikkuuyksikkö 4
  5. Leikkuuyksikkö 5
  6. Kelamoottori
  7. Paino
    Graphic
    G410292
  1. Jos sokka on asennettu tasausjousen tangon takareikään, irrota sokka ja aseta se kannattimen viereiseen reikään.
  2. Graphic
    G402719
  3. Irrota kaksi laippalukkomutteria ( tuumaa) ja kaksi lukkopulttia ( × 1¼ tuumaa) , jotka kiinnittävät nurmentasausjousen kannattimen leikkuuyksikön runkoon.
  4. Graphic
    G410295
  5. Irrota laippalukkomutteri ( tuumaa) , joka kiinnittää pultin kannatinrungon oikeaan kielekkeeseen , ja irrota tasausjousi leikkuuyksiköstä.
    Huomaa: Älä irrota hammastettua laippamutteria pultista.
  6. Graphic
    G410296
  7. Asenna nurmentasausjousen pultti kannatinrungon oikeaan kielekkeeseen laippalukkomutterilla ( tuumaa) .
  8. Graphic
    G410297
  9. Kohdista vasemman letkunohjaimen tapit leikkuuyksikön rungossa ja nurmentasausjousen kannattimessa oleviin reikiin .
    Huomaa: Letkunohjaimen tukilenkki suuntautuu kohti koneen keskiosaa .
  10. Asenna letkunohjain ja nurmentasausjousen kannatin leikkuuyksikön runkoon kahdella laippalukkomutterilla ( tuumaa) .
  11. Kiristä lukkomutterit ja pultit momenttiin 3745 N·m.
Letkunohjaimen asennus
Leikkuuyksikkö 5
Graphic
G410309
  1. Leikkuuyksikkö 1
  2. Leikkuuyksikkö 2
  3. Leikkuuyksikkö 3
  4. Leikkuuyksikkö 4
  5. Leikkuuyksikkö 5
  6. Kelamoottori
  7. Paino
    Graphic
    G410292
  1. Jos sokka on asennettu tasausjousen tangon takareikään, irrota sokka ja aseta se kannattimen viereiseen reikään.
  2. Graphic
    G410293
  3. Irrota kaksi laippalukkomutteria ( tuumaa) ja kaksi lukkopulttia ( × 1¼ tuumaa) , jotka kiinnittävät nurmentasausjousen kannattimen leikkuuyksikön runkoon.
  4. Graphic
    G410311
  5. Kohdista oikean letkunohjaimen tapit leikkuuyksikön rungossa ja nurmentasausjousen kannattimessa oleviin reikiin.
    Huomaa: Varmista, että letkunohjaimen tukilenkki suuntautuu kohti koneen keskiosaa .
  6. Asenna letkunohjain ja nurmentasausjousen kannatin leikkuuyksikön runkoon kahdella laippalukkomutterilla ( tuumaa) .
  7. Kiristä lukkomutterit momenttiin 3745 N·m.
Nurmentasausjousen säätö
Leikkuuyksikkö 2
Graphic
G410999
  1. Leikkuuyksikkö 1
  2. Leikkuuyksikkö 2
  3. Leikkuuyksikkö 3
  4. Leikkuuyksikkö 4
  5. Leikkuuyksikkö 5
  6. Kelamoottori
  7. Paino
    Graphic
    G410292
  1. Jos sokka on asennettu tasausjousen tangon takareikään, irrota sokka ja aseta se kannattimen viereiseen reikään.
  2. Graphic
    G410293
  3. Irrota kaksi laippalukkomutteria ( tuumaa) ja kaksi lukkopulttia ( × 1¼ tuumaa) , jotka kiinnittävät nurmentasausjousen kannattimen leikkuuyksikön runkoon.
  4. Graphic
    G410295
  5. Irrota laippalukkomutteri ( tuumaa) , joka kiinnittää nurmentasausjousen pultin kannatinrungon oikeaan kielekkeeseen , ja irrota tasausjousi leikkuuyksiköstä.
    Huomaa: Älä irrota hammastettua laippamutteria pultista.
  6. Graphic
    G410296
  7. Asenna nurmentasausjousen pultti kannatinrungon oikeaan kielekkeeseen laippalukkomutterilla ( tuumaa) .
  8. Graphic
    G411000
  9. Kohdista nurmentasausjousen kannattimen reiät leikkuuyksikön rungon reikiin.
    Huomaa: Letkunohjaimen tukilenkki suuntautuu kohti koneen keskiosaa .
  10. Asenna nurmentasausjousen kannatin leikkuuyksikön runkoon kahdella lukkopultilla ( × 1¼ tuumaa) ja kahdella laippalukkomutterilla ( tuumaa) .
  11. Kiristä lukkomutterit ja pultit momenttiin 3745 N·m.
Tukitelineen asennus
    Graphic
    G411001
  1. Asenna jokaisessa leikkuuyksikössä tukiteline ketjukiinnikkeeseen lukkotapilla .
Etuleikkuuyksiköiden asennus nostovarsiin
    Graphic
    G402695
  1. Asenna etuleikkuuyksiköt nostovarsiin kuvan mukaisesti.
  2. Lukitse leikkuuyksikön kääntölaakeri ruohon leikkaamiseksi rinteessä.
Takaleikkuuyksiköiden asennus nostovarsiin
1,2 cm:iin tai korkeampaan leikkuukorkeuteen säädetyt leikkuuyksiköt
    Graphic
    G402695
  1. Asenna takaleikkuuyksiköt nostovarsiin kuvan mukaisesti.
  2. Lukitse leikkuuyksikön kääntölaakeri ruohon leikkaamiseksi rinteessä.
Takaleikkuuyksiköiden asennus nostovarsiin
1,2 cm:iin tai matalampaan leikkuukorkeuteen säädetyt leikkuuyksiköt
    Graphic
    G402723
  1. Irrota lukitussokka ja aluslaatta , joilla tapin haarukkapää on kiinni nostovarressa , ja liuuta akseli irti nostovarresta.
  2. Graphic
    G402724
  3. Asenna tapin haarukkapää kannattimen akseliin .
  4. Asenna suojus tapin haarukkapäähän ja kohdista kannattimen akselin, tapin haarukkapään ja suojuksen reiät.
  5. Kiinnitä tapin haarukkapää ja suojus kannattimen akseliin lukkotapilla .
  6. Lukitse leikkuuyksikön kääntölaakeri ruohon leikkaamiseksi rinteessä.
  7. Liuuta leikkuuyksikkö nostovarren alle.
  8. Graphic
    G402725
  9. Työnnä tapin haarukkapää nostovarteen ja kiinnitä nostovarren akseli nostovarteen lukitussokalla ja aluslaatalla .
  10. Toista toimenpide toiselle takaleikkuuyksikölle.
Leikkuuyksikön kääntölaakerin lukitseminen ruohon leikkaamiseksi rinteessä
    Graphic
    G437965
  1. Lukitse leikkuuyksikön kääntölaakerit lukkotapeilla , jotta leikkuuyksiköt eivät pääse kääntymään alamäen suuntaan leikattaessa rinteessä.
    Huomaa: Lukitse leikkuuyksikkö käyttämällä tapin haarukkapäässä olevaa reikää .
    Huomaa: Käytä uraa , jos leikkuuyksikköä halutaan ohjata.
Leikkuuyksikön nostovarren ketjujen asennus
    Graphic
    G402673
  1. Kiinnitä nostovarren ketju ketjukiinnikkeeseen lukkotapilla .
    Huomaa: Käytä leikkuuyksikön käyttöoppaassa määritettyä määrää rengaslinkkejä.
Kelamoottorien asennus
  1. Rasvaa kelamoottorin ura-akseli.
  2. Voitele kelamoottorin O-rengas ja asenna se moottorin laippaan.
  3. Asenna moottori kiertämällä sitä myötäpäivään niin, että moottorin laipat eivät koske pultteihin .
    Graphic
    G411002
  4. Kierrä moottoria vastapäivään, kunnes laipat ympäröivät pultit. Kiristä sitten pultit.
    Tärkeää  
    Varmista, että kelamoottorin letkut eivät ole vääntyneet, mutkalla tai vaarassa joutua puristuksiin.
     
  5. Kiristä kiinnityspultit momenttiin 3745 N·m.
Tarvittavat osat
1
Leikkuuyksikön tukiteline
    Graphic
    G402676
  1. Kun leikkuuyksikköä kallistetaan kiinteän terän tai kelan esiin saamiseksi, nosta leikkuuyksikön takaosa tukitelineen varaan siten, että runkopalkin säätöruuvien takaosan mutterit eivät nojaa työpintaan.
  2. Graphic
    G402677
  3. Kiinnitä tukiteline ketjukiinnikkeeseen lukkotapilla .
Tarvittavat osat
1
Konepellin lukko
1
Tiiviste
1
Vastamutteri
1
Aluslaatta
    Graphic
    G439569
  1. Avaa konepelti.
  2. Irrota kuminen läpivientisuojus konepellin vasemmalla puolella olevasta aukosta.
  3. Graphic
    G445763
  4. Varmista, että tiiviste on kiinni konepellin lukossa .
  5. Irrota mutteri lukosta.
  6. Työnnä salvan koukkupää konepellin ulkopuolelta konepellissä olevan aukon läpi.
    Huomaa: Tiiviste kohdistetaan konepellin ulkopuolen tasalle.
  7. Kiinnitä lukko konepellin sisäpuolelta konepeltiin aluslaatalla ja mutterilla.
  8. Sulje konepelti ja varmista käyttämällä mukana toimitettua konepellin lukon avainta, että lukon koukku kiinnittyy rungon hakaan lukittaessa.
CE-koneet
Tarvittavat osat
1
Valmistusvuoden tarra
1
CE-tarra
1
Kallistumisvaaran tarra
CE-tarran kiinnitys
    Graphic
    G438804
  1. Puhdista konepellin lukon vieressä oleva konepellin alue käyttämällä spriitä ja puhdasta liinaa ja anna konepellin kuivua.
  2. Irrota CE-tarran tausta ja kiinnitä tarra konepeltiin.
Valmistusvuoden tarran kiinnitys
    Graphic
    G438820
  1. Puhdista lattiakannattimen pinta sarjanumerokilven vierestä spriillä ja puhtaalla liinalla ja anna kannattimen kuivua.
  2. Poista valmistusvuoden tarran tausta ja kiinnitä tarra lattiakannattimeen.
CE-varoitustarran kiinnitys
    Graphic
    G438821
  1. Puhdista nykyisen tarran pinta spriillä ja puhtaalla liinalla ja anna tarran kuivua.
  2. Poista CE-varoitustarran tausta ja kiinnitä CE-varoitustarra olemassa olevan tarran päälle.
 
 
 
Laitteen osat
 
Graphic
G403840
  1.  Konepelti
  2.  Kyttjn istuin
  3.  Tukivarsi
  4.  Ohjauspyr
  5.  Istuimen stvipu
  6.  Etuleikkuuyksikt
  7.  Takaleikkuuyksikt

Ohjaimet

Graphic
G461341
  1. Avainkytkin
  2. Leikkuunohjausvipu
  3. Vakionopeussäätimen kytkin
  4. Voimanulosoton kytkin
  5. Ajovalojen kytkin
  6. Seisontajarrukytkin
  7. Tietokeskuksen näyttö
  8. Ohjauspyörän kallistuksen poljin
  9. Ajopoljin
Autotyyppinen kaasu
Huomaa: Tässä koneessa ei ole vipua tai kytkintä moottorin nopeuden säätämiseksi.
Kun voimanulosotto kytketään käyttöön leikkuuyksiköiden pyörimisen käynnistämiseksi, kone vaihtaa automaattisesti moottorin nopeuden korkealle joutokäynnille ja pysyy siinä nopeudessa, kunnes leikkuuyksiköt vapautetaan.
Kun voimanulosotto ei ole kytkettynä, koneen kaasu määräytyy ajopolkimen asennon mukaan auton kaasuvivun tapaan.
Avainkytkin
Graphic
G453721
  1.  Pois
  2.  Päällä/esilämmitys
  3.  Käynnistys
Leikkuunohjausvipu
Graphic
G453725
  1.  Laske leikkuuyksiköt: kytke voimanulosotto ensin, jotta leikkuuyksiköt pyörivät (leikkuutila).
  2.  Nosta leikkuuyksiköt: vapauta voimanulosotto ensin, jotta leikkuuyksiköt pysähtyvät (kuljetustila).
    Huomaa: Nosta leikkuuyksiköt osittain kääntymisasentoon vetämällä vipu hetkeksi taka-asentoon.
Seisontajarrukytkin
Graphic
G461379
  1.  Kytke seisontajarru.
    Huomaa: Seisontajarrukytkimen aktivointi hidastaa vetoa automaattisesti (ajopolkimen asennosta riippumatta).
    Seisontajarru vapautuu heti, kun kone pysähtyy tai se sammutetaan seisontajarrukytkimen asennosta riippumatta.
  2.  Vapauta seisontajarru.
Vakionopeussäätimen kytkin
Graphic
G461363
  1.  Vakionopeussäätimen kytkeminen: käytä kytkintä hetken aikaa etuasennossa.
    Huomaa: Säädä vakionopeussäätimen nopeutta näytön painikkeilla 0,8 km/h kerrallaan.
  2.  Ota vakionopeussäädin käyttöön kääntämällä kytkin keskiasentoon.
  3.  Poista vakionopeussäädin käytöstä kääntämällä kytkin taka-asentoon.
Voimanulosoton (PTO) kytkin
Graphic
G453441
  1.  Vapauta voimanulosotto: kone on kuljetustilassa (mahdollistaa ajamisen enimmillään nopeudella 16 km/h, kun enimmäisnopeutta ei ole rajoitettu).
  2.  Kytke voimanulosotto: kone on leikkuutilassa (mahdollistaa ajamisen enimmillään nopeudella 13 km/h, kun enimmäisnopeutta ei ole rajoitettu).
Huomaa: Määritä kunkin tilan enimmäisnopeus tietokeskuksen näytössä suojattujen valikoiden avulla.
Ajovalojen kytkin
Graphic
G461394
  1.  Käytössä
  2.  Pois
Tietokeskuksen näyttö
Graphic
G461392
Tietokeskuksen näytössä on tietoja koneen käyttötilasta, diagnostiikkatietoja ja muita koneeseen liittyviä tietoja.
Näytössä näkyvät näytöt riippuvat valituista painikkeista. Kunkin painikkeen käynnistämä toiminto vaihtelee tilanteen mukaan.
Ohjauspyörän kallistuspoljin
Graphic
G453181
Paina ohjauspyörän kallistuksen poljinta ja nosta tai laske ohjauspylväs mukavaan käyttöasentoon.
Ajopoljin
Graphic
G453193
  1.  Ajo eteenpäin: paina polkimen yläosaa.
  2.  Koneen pysäyttäminen: nosta jalkaa polkimelta ja anna polkimen palautua keskiasentoon (vapaalle).
    Huomaa: Hätäjarrutuksissa ota jalka pois ajopolkimelta ja käännä sitten seisontajarrun kytkin etuasentoon.
  3.  Ajo taaksepäin: paina polkimen alaosaa.
Hydraulisuodattimen rajoitinilmaisin
Graphic
G453944
Hydraulisuodattimen rajoitinilmaisin ilmoittaa, kun hydraulisuodattimet on vaihdettava.
Pistorasia
Graphic
G453945
Pistorasia on 12 V:n virtalähde elektronisille laitteille.
Istuimen ohjaimet
Graphic
G446491
  1. Painomittari
  2. Painon säätönuppi
  3. Korkeuden säätönuppi
  4. Pitkittäissäädön vipu
Painon säätönuppi
Käännä painon säädintä, kunnes painosi näkyy painomittarin ikkunassa.
Graphic
G446496
  1.  Vähennä
  2.  Lisää
Korkeuden säätönuppi
Graphic
G446494
  1.  Nosta
  2.  Laske
Pitkittäissäädön vipu
Graphic
G446495
  1.  Lukitus
  2.  Auki
Läppäysvivut
Graphic
G454899
Läppäysvivuilla läpätään keloja yhdessä leikkuunohjausvivun kanssa.
Tekniset tiedot
Huomaa: Ominaisuuksia ja rakennetta voidaan muuttaa ilmoittamatta.
Kuljetusleveys
233 cm
Leikkuuleveys
254 cm
Pituus
282 cm
Korkeus
160 cm
Paino (nesteiden ja 8-teräisten leikkuuyksiköiden kanssa)
1420 kg
Moottori
Yanmar 43 hv
Polttoainesäiliön tilavuus
53 litraa
Kuljetusnopeus
016 km/h
Leikkuunopeus
013 km/h

Lisälaitteet/lisävarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyväksytyistä lisälaitteista ja -varusteista.
Käytä vain Toro-alkuperäisvaraosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimii parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyy voimassa.
 
 
 
Käyttö
 

Ennen käyttöä

Päivittäisen huollon suorittaminen
Suorita huoltoaikataulun osassa Ennen jokaista käyttökertaa tai päivittäinmainitut toimet ennen koneen käynnistystä päivittäin.
Polttoaine
Polttoaineen tiedot
Tärkeää  
Käytä vain erittäin vähärikkistä dieselpolttoainetta. Suuremman rikkipitoisuuden polttoaine haurastuttaa hapetuskatalysaattoria, mikä aiheuttaa käyttöongelmia ja lyhentää moottorin osien käyttöikää.
Seuraavien varoitusten laiminlyönti saattaa vaurioittaa moottoria.
  • Dieselpolttoaineen sijasta ei saa käyttää paloöljyä tai bensiiniä.
  • Dieselpolttoaineeseen ei saa sekoittaa paloöljyä tai käytettyä moottoriöljyä.
  • Polttoainetta ei sää säilyttää säiliöissä, joiden sisäpinta on sinkitty.
  • Polttoaineen lisäaineita ei saa käyttää.
 
Petrodiesel
Tyyppi
Käytä kesälaatuista dieselpolttoainetta (nro 2-D) yli 7 °C:n lämpötiloissa ja talvilaatuista dieselpolttoainetta (nro 1-D tai nro 1-D/2-D-seosta) alle 7 °C:n lämpötiloissa. Talvilaatuisen polttoaineen leimahduspiste on alhaisempi, ja sen kylmävirtausominaisuudet helpottavat käynnistystä ja vähentävät polttoainesuodattimen tukkeutumista.
Kesälaatuisen polttoaineen käyttö lämpötilan ollessa yli 7 °C pidentää polttoainepumpun käyttöikää ja antaa talvilaatuista polttoainetta enemmän tehoa.
Rikkipitoisuus
Erittäin alhainen (< 15 ppm)
Vähimmäissetaaniluku
45
Varastointi
Hanki vain 180 päivän tarpeen verran puhdasta ja tuoretta dieselpolttoainetta tai biodieselpolttoainetta. Älä käytä polttoainetta, jota on säilytetty yli 180 päivän ajan.
Öljy ja lisäaineet
Älä lisää polttoaineeseen
 
Dieselpolttoaineen on täytettävä seuraavat vaatimukset:
Standardi
Sijainti
ASTM D975
Yhdysvallat
Nro 1-D S15
Nro 2-D S15
EN 590
Euroopan unioni
ISO 8217 DMX
Kansainvälinen
JIS K2204, luokitus nro 2
Japani
KSM-2610
Korea
Biodiesel
Tyyppi
Tässä laitteessa voidaan käyttää myös polttoaineseosta, jossa on enintään 20 % biodieseliä ja 80 % petrodieseliä (B20).
Petrodieselosan rikkipitoisuuden on oltava erittäin alhainen (< 15 ppm).
Käytä kylmällä säällä korkeintaan B5-seosta (biodieselpitoisuus 5 %)
Vähimmäissetaaniluku
40
Biodieseliä koskevat varotoimet
Biodieselseokset voivat vahingoittaa maalattuja pintoja.
Tarkkaile polttoaineen kanssa kosketuksiin joutuvia tiivisteitä ja letkuja, sillä ne voivat haurastua ajan mittaan.
Polttoainesuodattimeen voi muodostua tukoksia jonkin aikaa biodieselseosten käytön aloittamisen jälkeen.
Lisätietoja biodieselistä saa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.
Varastointi
Hanki vain 180 päivän tarpeen verran puhdasta ja tuoretta dieselpolttoainetta tai biodieselpolttoainetta. Älä käytä polttoainetta, jota on säilytetty yli 180 päivän ajan.
Öljy ja lisäaineet
Älä lisää polttoaineeseen
     
Biodieselpolttoaineen on täytettävä seuraavat vaatimukset:
Standardi
Sijainti
ASTM D6751
Yhdysvallat
EN 14214
Euroopan unioni
Polttoaineseoksen on täytettävä seuraavat vaatimukset:
ASTM D975
Yhdysvallat
EN 590
Euroopan unioni
JIS K2204
Japani
Polttoaineen lisäys
  1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt alas, sammuta moottori, kytke seisontajarru ja irrota virta-avain.
  2. Puhdista polttoainesäiliön korkin ympäristö puhtaalla liinalla.
  3. Graphic
    G439612
  4. Irrota polttoainesäiliön korkki .
  5. Lisää polttoainetta säiliöön, kunnes pinta on 613 mm täyttökaulan alareunan alapuolella.
  6. Aseta polttoainesäiliön korkki tiukasti paikalleen, kun olet täyttänyt säiliön.
    Huomaa: Täytä polttoainesäiliö aina käytön jälkeen, jos mahdollista. Tämä estää kosteutta tiivistymästä polttoainesäiliön sisälle.
Turvakytkinten tarkastus
Varoitus
Jos turvakytkimet ovat irronneet tai vaurioituneet, kone saattaa toimia odottamattomalla tavalla ja aiheuttaa vähäisen tai lievän henkilövahingon.
  • Älä kajoa turvakytkimiin.
  • Tarkista turvakytkimien toimivuus päivittäin ja vaihda mahdolliset vaurioituneet kytkimet ennen koneen käyttämistä.
 
Tärkeää  
Jos jokin koneen lukituskytkimistä ei toimi, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.
 
Laitteen valmistelu
  1. Aja kone hitaasti avoimelle alueelle.
  2. Laske leikkuuyksiköt, sammuta moottori ja kytke seisontajarru.
Ajopolkimen ja käynnistyksen turvajärjestelmän tarkistus
  1. Istuudu käyttäjän istuimelle ja kytke seisontajarru.
  2. Paina voimanulosoton kytkin Vapautettu-asentoon.
  3. Paina ajopoljinta ja käännä avain Käynnistys-asentoon.
Huomaa: Moottori ei saa käynnistyä, kun ajopoljinta painetaan.
Voimanulosoton ja käynnistyksen turvajärjestelmän tarkistus
  1. Istu käyttäjän istuimelle.
  2. Paina voimanulosoton kytkin Kytketty-asentoon.
  3. Käännä avain Käynnistys-asentoon.
Huomaa: Moottori ei saa käynnistyä, kun voimanulosoton kytkin on Kytketty-asennossa.
Voimanulosoton käynnistymisen turvajärjestelmän tarkistus
Huomaa: Älä anna leikkuuyksiköiden pyöriä paria sekuntia pidempään tämän testin aikana, jotta ne eivät kulu tarpeettomasti.
  1. Istu käyttäjän istuimelle.
  2. Paina voimanulosoton kytkin Vapautettu-asentoon.
  3. Käynnistä moottori.
  4. Nosta voimanulosoton kytkin Kytketty-asentoon.
  5. Kytke voimanulosotto laskemalla leikkuuyksiköt.
  6. Nouse istuimelta.
Huomaa: Voimanulosotto ei saa käynnistyä, kun käyttäjä on poissa istuimeltaan.
Seisontajarrun ja ajopolkimen käyntiturvajärjestelmän tarkistus
  1. Istu käyttäjän istuimelle.
  2. Kytke seisontajarru.
  3. Paina voimanulosoton kytkin Vapautettu-asentoon.
  4. Käynnistä moottori.
  5. Paina ajopoljinta.
Huomaa: Koneen ei pitäisi reagoida, kun ajopoljinta painetaan seisontajarrun ollessa kytkettynä. Tietokeskuksen näyttöön ilmestyy ilmoitusviesti.
Seisontajarrun automaattisen kytkeytymisen varmistus
  1. Istu käyttäjän istuimelle ja käynnistä moottori.
  2. Vapauta seisontajarru ja nouse istuimelta.
Huomaa: Kun poistut käyttäjän istuimelta, seisontajarrukytkimen punaisen valon pitäisi syttyä merkiksi siitä, että seisontajarru on kytkettynä.
Leikkuuyksikön laskeutumisen lukituksen varmistus
  1. Istu käyttäjän istuimelle ja käynnistä moottori.
  2. Varmista, että leikkuuyksiköt on nostettu kuljetusasentoon.
  3. Nouse istuimelta ja laske leikkuuyksiköt.
Huomaa: Leikkuuyksiköt eivät saa laskeutua, kun käyttäjän istuimella ei istuta.
Tietokeskuksen näytön yleiskatsaus
Tietokeskuksen näytössä on tietoja koneen käyttötilasta, diagnostiikkatietoja ja muita koneeseen liittyviä tietoja. Näytössä on useita näyttöruutuja. Voit vaihtaa näyttöruutujen välillä milloin tahansa painamalla takaisin-painiketta ja painamalla sitten ylös ja alas osoittavia suuntapainikkeita.
Graphic
G471371s
  1. Merkkivalo
  2. Näytön kirkkausanturi
  3. Navigointipainike: ylös
  4. Takaisin-painike
  5. Navigointipainike: vähennys/vasen
  6. Navigointipainike: alas
  7. Navigointipainike: lisäys/oikea
  8. Enter-painike
Huomaa: Kunkin painikkeen käynnistämä toiminto vaihtelee tilanteen mukaan. Jokaisessa painikkeessa näkyy kuvake, joka ilmaisee painikkeen sillä hetkellä käytössä olevan toiminnon.
Tietokeskuksen näytön kuvakkeet
Image
Huollon määräaika on käsillä.
Image
Moottorin jäähdytysnesteen lämpötila (°C tai °F)
Image
Moottorin käyntinopeus/tila: osoittaa moottorin käyntinopeuden kierroksina minuutissa
Image
Voimanulosotto on kytkettynä.
Image
Tuntilaskuri
Image
Käynnistä moottori.
Image
Polttoainemäärä
Image
Moottori
Image
Polttoaineen määrä on alhainen.
Image
PIN-käyttökoodi
Image
Hehkutulpat ovat käytössä.
Image
Pysäköinti- tai palautusregeneraatiota on pyydetty.
Suorita regeneraatio välittömästi.
Image
Leikkuuyksiköt ovat ylhäällä tai nousevat.
Image
Regeneraatio on kuitattu ja pyyntöä käsitellään.
Image
Leikkuuyksiköt ovat alhaalla tai laskeutuvat.
Image
Regeneraatio on käynnissä ja pakokaasun lämpötila on koholla.
Image
Istu istuimella.
Image
Typpioksidipäästöjen seurantajärjestelmän toimintahäiriö. Kone on huollettava.
Image
Seisontajarru on kytkettynä.
Image
Akun jännite
Image
Lämmitystila
Image
Ajo tai ajopoljin
Image
Vika/varoitus
Image
Nosta arvoa
Image
Lukittu
Image
Laske arvoa
Image
Vakionopeussäädin on kytketty.
Image
Vieritä ylös/alas
Image
Aktiivinen
Image
Vieritä vasemmalle/oikealle
Image
Ei aktiivinen
Image
Valikko
Image
Seuraava näyttö
Image
Edellinen näyttö
Valikoiden yleiskatsaus
Avaa tietokeskuksen näytön valikkojärjestelmä painamalla päänäytössä takaisin-painiketta. Esiin tulee päävalikko. Valikkojen toiminnot on merkitty lyhyesti seuraaviin taulukoihin.
Image Suojatussa valikossa pääsy vain PIN-koodilla
Päävalikko
Valikon kohta
Kuvaus
Viat
Viat-valikossa on lueteltu koneen viimeaikaiset viat. Lisätietoja Viat-valikosta ja sen sisältämistä tiedoista saa huolto-oppaasta tai valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.
Huolto
Huoltovalikossa on koneeseen liittyviä tietoja, kuten käyttötuntimerkintöjä ja muita vastaavia lukuja.
Diagnostiikka
Diagnostiikka-valikossa näkyy koneen kaikkien kytkinten, antureiden ja ohjainten ulostulojen tila. Sitä voi käyttää joidenkin ongelmien vianmääritykseen, koska siitä näkee nopeasti, mitkä koneen ohjaimet ovat käytössä ja mitkä pois käytöstä.
Asetukset
Asetukset-valikossa voi muokata näytön asetusten muuttujia.
Machine Settings (Koneen asetukset)
Machine Settings (Koneen asetukset) -valikon avulla voit säätää kiihdytyksen, nopeuden ja vastapainon raja-arvoja.
Tietoja
Tietoja-valikossa on mainittu koneen mallinumero, sarjanumero ja ohjelmiston versio.
Huolto
Valikon kohta
Kuvaus
Hours
Näyttää kokonaisajan, jonka kone, moottori ja voimanulosotto ovat olleet käytössä, sekä ajan, jonka verran konetta on kuljetettu ja milloin se on huollettava.
Counts
Näyttää koneen laskennat.
DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio)
Dieselhiukkassuodattimen regeneraatio ja hiukkassuodattimen alivalikot
Traction Pedal (Ajopoljin) Image
Säätää ajopolkimen.
Traction Pump (Vetopumppu) Image
Säätää vetopumpun.
Virtual Speed Sensor (Virtuaalinen nopeusanturi) Image
Säätää virtuaalisen nopeusanturin.
Diagnostiikka
Valikon kohta
Kuvaus
Traction (Veto)
Osoittaa ajopolkimen sisään- ja ulostulot.
Cutting Units (Leikkuuyksiköt)
Osoittaa leikkuuyksiköiden nostamisessa ja laskemisessa käytetyt sisään- ja ulostulot sekä määritykset.
PTO (Voimanulosotto)
Osoittaa voimanulosoton käytön mahdollistavat sisään- ja ulostulot sekä määritykset.
Moottori
Osoittaa moottorin käynnistyksen aikana käytössä olevat sisään- ja ulostulot sekä määritykset.
CAN Statistics (CAN-tilastot)
Osoittaa CAN-sisään- ja -ulostulot.
Asetukset
Valikon kohta
Kuvaus
Anna PIN-koodi
Antaa käyttäjän (viheriön hoitaja / mekaanikko), jolle tämän yritys on antanut PIN-koodin, käyttää suojattuja valikoita.
Backlight (Taustavalo)
Säätää LCD-näytön kirkkauden.
Kieli
Määrittää näytössä käytettävän kielen*.
Font Size (Fonttikoko)
Määrittää fontin koon näytössä.
Yksiköt
Määrittää näytön yksiköt (brittiläiset mitat tai metrijärjestelmä).
Suojaa asetukset Image
Mahdollistaa asetusten muuttamisen suojatuissa asetuksissa.
Machine Settings (Koneen asetukset)
Valikon kohta
Kuvaus
Front Backlap (Etuläppäys)
Säätää etukelojen nopeutta läppäystilassa.
Rear Backlap (Takaläppäys)
Säätää takakelojen nopeutta läppäystilassa.
Leikkuunopeus Image
Säätelee enimmäisnopeutta leikattaessa (alempi nopeusalue) .Tätä käytetään kelan nopeuden määrittämiseen.
Transport Speed (Kuljetusnopeus) Image
Säätelee enimmäisnopeutta, kun laitetta kuljetetaan (ylempi nopeusalue).
Terien määrä Image
Säätää kelanopeuteen vaikuttavaa kelaterien määrää.
Leikkuukorkeus Image
Valvoo leikkuukorkeutta kelanopeuden määrittämiseksi.
Front Reel Speed (Etukelojen nopeus) Image
Näyttää etukelojen lasketun nopeusasennon. Keloja voidaan säätää myös manuaalisesti.
Rear Reel Speed (Takakelojen nopeus) Image
Näyttää takakelojen lasketun nopeusasennon. Keloja voidaan säätää myös manuaalisesti.
Eco Mode (Eco-tila) Image
Economy-tila laskee moottorin nopeutta leikkuun aikana, mikä vähentää melua ja polttoaineenkulutusta. Kelan nopeus ei muutu, mutta leikkuunopeus laskee, jos leikkuun pysäytintä ei säädetä vastaavasti.
Smart Power Image
Kytkee Smart Power -tilan päälle ja pois.
Kiihdytys Image
Alh.-, Keski- ja Korkea-asetuksilla ohjataan, kuinka nopeasti ajonopeus reagoi ajopolkimen liikuttamiseen.
Tietoja
Valikon kohta
Kuvaus
Malli
Näyttää koneen mallinumeron.
SN
Näyttää koneen sarjanumeron.
Ohjelmistoversio
Näyttää ensisijaisen ohjaimen ohjelmiston version.
InfoCenter S/W Revision (Tietokeskuksen ohjelmistoversio)Image
Näyttää tietokeskuksen ohjelmiston version.
Ajonäyttöihin siirtyminen
  1. Mene kohtaan Päävalikko, paina oikeanpuoleista navigointipainiketta ja avaa Main Run Screen (Pääajonäyttö), jossa näkyy polttoaineen määrä ja jäähdytysnesteen lämpötila.
  2. Paina oikeanpuoleista navigointipainiketta ja vieritä kohtaan Secondary Run Screen (Toissijainen ajonäyttö), jossa näkyy polttoainemäärä, jäähdytysnesteen lämpötila, tunnit, akun jännite ja kierrosluvut.
Suojatut valikot
Joitain käyttökokoonpanoasetuksia voidaan säätää näytön Asetukset -kohdasta. Voit lukita nämä asetukset käyttämällä Protected Menu (Suojattu valikko) -valikkoa.
Huomaa: Jälleenmyyjä ohjelmoi alkuperäisen käyttökoodin toimitushetkellä.
Suojattujen valikoiden käyttö
Huomaa: Koneen oletusarvoinen PIN-koodi on joko 0000 tai 1234.
Jos vaihdoit PIN-koodin ja unohdit uuden koodin, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.
    Graphic
    G471349s
  1. Vieritä kohdassa Päävalikkoalaspäin kohtaan Asetukset ja paina valintapainiketta.
  2. Graphic
    G471350s
  3. Vieritä kohdassa Asetuksetkohtaan Anna PIN-koodi ja paina valintapainiketta .
  4. PIN-koodi annetaan painamalla navigointipainikkeita ylös/alas , kunnes oikea ensimmäinen numero tulee näkyviin, ja siirtymällä sitten toiseen numeroon painamalla oikeanpuoleista navigointipainiketta . Toista, kunnes kaikki numerot on annettu.
  5. Paina valintapainiketta .
    Huomaa: Jos näyttö hyväksyy PIN-koodin ja suojatun valikon lukitus avautuu, sana ”PIN” näkyy näytön oikeassa yläkulmassa.
  6. Voit lukita suojatun valikon kääntämällä avainkytkimen Pysäytys-asentoon ja sitten Käynnissä-asentoon.
Suojatun valikon asetusten tarkasteleminen ja muuttaminen
  1. Vieritä kohdassa Asetuksetalaspäin kohtaan Suojaa asetukset.
  2. Asetuksia voidaan tarkastella ja muuttaa ilman PIN-koodia käyttämällä valintapainiketta ja vaihtamalla Suojaa asetukset tilaan Image (Pois).
  3. Asetuksia voidaan tarkastella ja muuttaa PIN-koodilla käyttämällä valintapainiketta ja vaihtamalla Suojaa asetukset tilaan Image (Päällä), asettamalla PIN-koodi ja kääntämällä avain virtalukossa Pysäytys-asentoon ja sitten Käynnissä-asentoon.
Huollon määräajan ajastimen asetus
Huollon määräajan ajastin nollaa huollon määräajan, kun aikataulun mukaiset huoltotoimenpiteet on suoritettu.
  1. Vieritä kohdassa Asetuksetkohtaan Anna PIN-koodi ja paina valintapainiketta.
  2. Anna PIN-koodi. Katso kohta Suojattujen valikoiden käyttö.
  3. Vieritä kohdassa Huoltokohtaan Hours (Tunnit) ja paina valintapainiketta.
  4. Vieritä alaspäin kohtaan Huollon määräaika.
    Huomaa: Jos huollon määräaika on tällä hetkellä käsillä, Now (Nyt) näkyy seuraavan kohdan vieressä: Huollon määräaika.
  5. Korosta huoltoväli ja paina valintapainiketta.
    Huomaa: Huoltoväli (250 tuntia, 500 tuntia jne.) sijaitsee seuraavan kohdan vieressä: Huollon määräaika.
    Huoltoväli sisältyy suojattuun valikkoon.
  6. Kun Reset Service Timer? (Nollataanko huoltoajastin?) -näyttö tulee näkyviin, valitse Yes (Kyllä) painamalla valintapainiketta tai valitse No (Ei) painamalla takaisin-painiketta.
  7. Kun olet valinnut Yes (Kyllä), huoltovälinäyttö tyhjenee ja huoltoaikavalinnat tulevat uudelleen näkyviin.
Terien määrän asetus
  1. Vieritä kohdassa Machine Settings (Koneen asetukset)alaspäin kohtaan Terien määrä.
  2. Vaihda koneeseen 8- tai 11-lehtinen kela painamalla oikeaa navigointipainiketta.
Leikkuukorkeuden säätö
  1. Vieritä kohdassa Machine Settings (Koneen asetukset)alaspäin kohtaan Height of Cut (Leikkuukorkeus).
  2. Valitse leikkuuyksiköiden pukkiasetusta vastaava leikkuukorkeusasetus käyttämällä vasemman- ja oikeanpuoleisia navigointipainikkeita. Jos näytössä ei ole täsmälleen sopivaa asetusta, valitse näytössä olevasta luettelosta lähin sopiva leikkuukorkeusasetus.
Etu- ja takakelojen nopeuden asetus
Vaikka tietokeskuksen näyttö laskee etu- ja takakelojen nopeudet automaattisesti terien määrän, leikkuunopeuden ja leikkuukorkeuden avulla, asetusta voidaan muuttaa manuaalisesti erilaisiin leikkuuolosuhteisiin sopivaksi.
  1. Kun haluat vaihtaa Reel Speed Settings (Kelanopeusasetukset), siirry valikon kohtaan E kelan Š, T kelan Š tai molempiin.
  2. Muuta kelanopeutta painamalla oikeaa painiketta. Kun vaihdat nopeusasetusta, näytössä näkyy edelleen aiemmin annettuihin terien määrään, leikkuunopeuteen ja leikkuukorkeuteen perustuva kelanopeus, mutta siinä näkyy myös uusi nopeus.
Sallitun enimmäisleikkuunopeuden asetus
Valittu asetus näkyy X:nä ajonopeuden pylväskaaviossa vakionopeussäätimen ja polkimen pysäytyksen asetusten kanssa. Palkissa oleva X osoittaa, että työnvalvoja rajoittaa enimmäisnopeutta.
Huomaa: Tämä asetus säilyy muistissa ja rajoittaa ajonopeutta, kunnes sitä muutetaan.
  1. Vieritä kohdassa Machine Settings (Koneen asetukset)alaspäin kohtaan Leikkuunopeus.
  2. Lisää ja laske enimmäisleikkuunopeutta 0,8 km/h kerrallaan arvoon 1,612,9 km/h vasemman- ja oikeanpuoleisen navigointipainikkeen avulla.
Sallitun enimmäiskuljetusnopeuden asetus
Valittu asetus näkyy X:nä ajonopeuden pylväskaaviossa vakionopeussäätimen ja polkimen pysäytyksen asetusten kanssa. Palkissa oleva X osoittaa, että työnvalvoja rajoittaa enimmäisnopeutta.
Huomaa: Tämä asetus säilyy muistissa ja rajoittaa ajonopeutta, kunnes sitä muutetaan.
  1. Vieritä kohdassa Machine Settings (Koneen asetukset)alaspäin kohtaan Kuljetusnopeus.
  2. Lisää ja laske enimmäiskuljetusnopeutta 0,8 km/h kerrallaan arvoon 8,016,0 km/h vasemman- ja oikeanpuoleisen navigointipainikkeen avulla.
Smart Power -toiminnon kytkeminen PÄÄLLE/POIS
  1. Vieritä kohdassa Asetuksetalaspäin kohtaan Smart Power.
  2. Kytke toiminto Päälle tai Pois painamalla oikeaa navigointipainiketta.
Kiihdytystilan asetus
  1. Vieritä kohdassa Machine Settings (Koneen asetukset)alaspäin kohtaan Acceleration (Kiihdytys).
  2. Vaihda Alh.-, Keski- ja Korkea-asetuksen välillä painamalla oikeaa navigointipainiketta.
Teknikon valikkoon siirtyminen
Huomaa: Käytön kannalta voi olla järkevää suorittaa pysäköintiregeneraatio ennen kuin nokikuorman taso on 100 %. Tällöin moottorin on täytynyt olla käynnissä yli 50 tuntia edellisen onnistuneen nollaus-, pysäköinti- tai palautusregeneraation jälkeen.
Käytä Technician (Teknikko) -valikkoa, kun haluat tarkastella moottorin regeneraation ohjauksen ja nokitason nykytilaa.
  1. Vieritä kohdassa Asetuksetalaspäin kohtaan DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) ja paina valintapainiketta.
  2. Graphic
    G484116s
  3. Vieritä kohdassa DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio)alaspäin kohtaan Technician (Teknikko) ja paina valintapainiketta.
Hydrostaattisen jarrutuksen jarrutusmatkan tarkistus
Huomaa: Tämä kone jarruttaa dynaamisesti ja pysähtyy, kun ajopoljin palautetaan vapaalle.
Huomaa: Jos haluat hidastaa tasaisesti, vapauta ajopoljin hitaasti takaisin vapaalle käyttämällä jalkaasi. Älä nosta jalkaasi polkimelta niin, että poljin napsahtaa takaisin vapaa-asentoon, ellet aio pysähtyä nopeasti.
  1. Pysäytä kone kokonaan noin 3,7 metrin päässä ajettaessa enimmäiskuljetusnopeudella 16 km/h.
  2. Merkitse tasaisella, kuivalla päällysteellä 3,7 metrin matkan alku ja loppu.
  3. Aja konetta enimmäiskuljetusnopeudella 16 km/h ja ota jalka pois polkimelta 3,7 metrin matkan alussa.
  4. Katso, pysähtyykö kone 0,6 metrin sisällä loppumerkinnästä (3,7 m).
  5. Ota yhteys Toro-jälleenmyyjään, jos koneen pysähtymismatka ei ole 0,6 metrin sisällä tästä etäisyydestä.
Peruutusnopeuksien yleiskatsaus
Kuljetuksen peruutusnopeus
  • Jos työnvalvojan asettama enimmäiskuljetusnopeus on yli 8,0 km/h, suurin peruutusnopeus on 8,0 km/h.
  • Jos työnvalvojan asettama enimmäiskuljetusnopeus on 8,0 km/h tai alle, suurin peruutusnopeus on sama kuin työnvalvojan asettama kuljetusnopeus.
Leikkuun peruutusnopeus
  • Jos työnvalvojan asettama enimmäisleikkuunopeus on yli 6,4 km/h, suurin peruutusnopeus on 6,4 km/h.
  • Jos työnvalvojan asettama enimmäisleikkuunopeus on 6,4 km/h tai alle, suurin peruutusnopeus on sama kuin työnvalvojan asettama kuljetusnopeus.
Näytössä näkyvien ajonopeuksien yleiskatsaus
Tämän koneen arvioidut ajonopeudet näkyvät kilometreinä tunnissa (km/h) tai maileina tunnissa (mph).
  • Hetkellinen nopeus näkyy vakionopeussäätimen näytön ja Virtual Pedal Stop -näytön vasemmassa yläkulmassa.
  • Ajonopeudet ovat arvioita, ja ne on kalibroitu niin, että arviot ovat tarkimmat 8,0 km/h:n nopeudella leikkuun aikana. Näytössä näkyvät nopeudet ovat tarkkoja, kun nopeus on 0,8 km/h näytössä näkyvän nopeuden yläpuolella tai alapuolella ajettaessa kuivalla, tasaisella päällysteellä.
  • Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään, jos koneen mitatut nopeudet poikkeavat näytössä näkyvistä nopeuksista yli 2,4 km/h.

Käytön aikana

Koneen käyttöominaisuuksien yleiskatsaus
  • Tässä koneessa on autotyylinen kaasu, jota ohjataan ajopolkimella.
  • Koneessa ei ole erillistä kaasukytkintä tai kaasuvipua.
  • Kun jalka poistetaan ajopolkimelta, kone jarruttaa dynaamisesti ja pysähtyy.
  • Poljin on optimoitu tuottamaan reagoiva mutta vakaa vaste, joka mahdollistaa jatkuvan hallinnan epätasaisessa maastossa sekä nopean ja tasaisen jarrutuksen.
  • Kuljetuksen aikana ajopoljin toimii samalla tavalla kuin autossa ja vaihtaa moottori- ja ajonopeutta ajopolkimen asennon mukaan.
  • Ruohonleikkuun aikana moottorin nopeus nousee automaattisesti korkealle joutokäynnille.
  • Jos moottori on alhaisella joutokäynnillä, leikkuuyksiköiden nostaminen, ajopolkimen painaminen tai muun toiminnon suorittaminen nostaa moottorin nopeuden vähimmäistyönopeuteen, jolloin toiminnon suorittamiseen on tarpeeksi tehoa.
  • Työnvalvoja voi rajoittaa koneen enimmäisajonopeutta määrittämällä enimmäisnopeudet PIN-suojattujen valikkojen asetuksissa.
  • Saavutettavissa olevaa ajopolkimen käyttöä, vakionopeutta ja polkimen pysäytyksen ajonopeuksia rajoitetaan PIN-suojatuissa valikoissa asetetuilla enimmäisnopeuksilla.
Koneen käyttö
  • Jos tiellä on este, nosta leikkuuyksiköitä tai leikkaa esteen ympäriltä.
  • Kun konetta kuljetetaan työalueiden välillä, sammuta voimanulosotto ja nosta leikkuuyksiköt kokonaan ylös. Näin ajopoljinta voidaan käyttää kuin autossa.
  • Aja aina hitaasti epätasaisilla alueilla.
  • Älä koskaan sammuta konetta ajon aikana.
Koneen käytön harjoittelu
Tutustu koneen ominaisuuksiin harjoittelemalla sen käyttöä.
  1. Nosta leikkuuyksiköt, vapauta seisontajarru, paina ajopoljinta ja aja varovasti avoimelle alueelle.
  2. Harjoittele koneella ajamista, koska siinä on hydrostaattinen vaihteisto ja se voi olla ominaisuuksiltaan erilainen kuin monet nurmikonhoitokoneet.
  3. Harjoittele ajoa eteen- ja taaksepäin sekä liikkeelle lähtöä ja pysähtymistä. Kun haluat pysäyttää koneen, ota jalka pois ajopolkimelta ja anna sen palata Vapaa-asentoon.
    Huomaa: Jos ajat alas rinnettä, saatat joutua kytkemään seisontajarrukytkimen tai käyttämään peruutuspoljinta pysähtymiseen.
  4. Harjoittele esteiden kiertoa leikkuuyksiköt laskettuna ja nostettuna. Varo vahingoittamasta konetta tai leikkuuyksiköitä ajaessasi kapeista väleistä.
Ajopolkimen yleiskatsaus
Graphic
G439020
Ajopolkimella säädellään koneen eteenpäinajo- ja peruutusnopeutta ja dynaamista jarrutusta, kun se palautetaan vapaalle.
  • Tässä koneessa on autotyyppinen kaasu. Moottorin nopeutta ja koneen nopeutta säädetään polkimella.
  • Kuljetuksen aikana ajopoljin toimii samalla tavalla kuin autossa ja vaihtaa moottori- ja ajonopeutta ajopolkimen asennon mukaan.
  • Ruohonleikkuun aikana moottorin nopeus nousee automaattisesti korkealle joutokäynnille leikkuutehon optimoimista varten, ja ajopoljin ohjaa vain ajonopeutta.
  • Mitä pidemmälle poljinta painetaan eteen- tai taaksepäin, sitä nopeammin kone liikkuu.
  • Jos haluat pysäyttää koneen tasaisesti kuljetuksen tai ruohonleikkuun aikana, palauta ajopoljin jalalla vapaalle haluamallasi nopeudella.
  • Suurin jarrutus saadaan aikaan nostamalla jalka ajopolkimelta, jolloin se palaa vapaalle. Kone jarruttaa dynaamisesti ja pysähtyy.
Tämän vetojärjestelmän avulla kiihdytysasetuksia voidaan mukauttaa käyttäjän ja kenttien vaatimusten mukaan.
Virtual Pedal Stop (VPS) -ominaisuuden yleiskatsaus
Virtual Pedal Stop (VPS) -ominaisuuden avulla voit asettaa tilapäisesti suurimman ajonopeuden, joka on alhaisempi kuin salasanalla suojattu työnvalvojan asettama suurin ajonopeus.
Aseta koneen enimmäisnopeus tilapäisesti painamalla ajopoljin kokonaan etuasentoon. Voit määrittää erillisen nopeuden leikkuunopeusalueelle ja kuljetusnopeusalueelle.
  • Pääset tähän toimintoon painamalla päänäytössä navigointipainiketta ylös/alas.
    Huomaa: Tämä toiminto palautuu työnvalvojan asettamiin enimmäisnopeusasetuksiin, kun virta katkaistaan avaimella.
    Graphic
    G462150s
    1. Ilmaisee enimmäisajonopeuden (polkimen pysäytys)
    2. Tämä nopeus on lukittu PIN-suojatussa valikossa.
  • Tämän toiminnon avulla voit mukauttaa nopeusasetuksia omien tarpeiden tai käyttökohteen mukaisesti.
  • Aina kun enimmäisajonopeutta muutetaan työnvalvojan enimmäisnopeusasetusten tai Virtual Pedal Stop -ominaisuuden avulla, ajopoljin ohjelmoidaan automaattisesti uudelleen käyttämään koko polkimen liikettä vapaa-asennon ja uuden enimmäisnopeuden välillä. Tämä tarkoittaa, että käyttäjä saa tarkemman ajonopeuden hallinnan alhaisemmilla enimmäisnopeusasetuksilla.
Vinkkejä Virtual Pedal Stop (VPS) -ominaisuuden käyttöön
  • Laske enimmäisnopeutta tilapäisesti väylän puhdistuskierrosta varten.
  • Laske enimmäisnopeutta tilapäisesti paremman hallinnan saamiseksi huoltoliikkeessä tai sen läheisyydessä.
  • Laske enimmäisnopeutta tilapäisesti paremman hallinnan saamiseksi lastattaessa konetta perävaunuun.
Vakionopeussäädin
Vakionopeussäätimen käyttö
Graphic
G439038.svg
Vakionopeussäätimen kytkimellä voidaan lukita vakionopeus ja säilyttää haluttu ajonopeus. Vakionopeussäädin poistetaan käytöstä painamalla kytkimen takaosaa, kytkimen keskiasento ottaa vakionopeussäätimen käyttöön ja kytkimen etuosalla määritetään haluttu ajonopeus.
Kun vakionopeussäätimen kytkin on otettu käyttöön ja nopeus on asetettu, säädä vakionopeussäätimen nopeusasetusta tietokeskuksen näytössä.
Jos haluat poistaa vakionopeussäätimen käytöstä, toimi seuraavasti:
  • Kun käytössä on kuljetusnopeusalue, käytä peruutuspoljinta, kytke seisontajarru tai paina vakionopeussäätimen kytkin Pois-asentoon.
  • Kun käytössä on leikkuunopeusalue, käytä peruutuspoljinta, kytke seisontajarru, vapauta voimanulosotto tai paina vakionopeussäätimen kytkin Pois-asentoon.
    Huomaa: Vakionopeussäätimen vapauttaminen pysäyttää koneen dynaamisesti. Jos haluat poistaa vakionopeussäätimen käytöstä, mutta jatkaa ajamista, paina ajopoljinta ja vapauta sitten vakionopeussäädin, niin siirtyminen vakionopeussäätimestä manuaaliseen nopeudenhallintaan sujuu tasaisesti.
Vakionopeussäätimen nopeuden säätö
  1. Ota vakionopeussäätimen kytkin käyttöön kojetaulussa.
  2. Säädä vakionopeussäätimen nopeusasetus tietokeskuksen näytöstä.
    Graphic
    G462143s
    1. Ilmaisee vakionopeussäätimen nopeuden
    2. Ilmaisee enimmäisajonopeuden (polkimen pysäytys)
    3. Tämä nopeus on lukittu PIN-suojatussa valikossa.
Vinkkejä vakionopeussäätimen käyttöön
  • Aseta vakionopeus pitkille etäisyyksille, joissa ei ole paljon esteitä.
  • Käytä tietokeskuksen näyttöä nopeuden säätöön epätasaisessa maastossa.
  • Käytä vakionopeussäädintä käännöksissä seuraavasti:
    1. Säädä leikkuun aikana turvallinen ja miellyttävä nopeus leikkuulinjojen päässä kääntymistä varten.
    2. Nosta nopeutta leikkuuväylän leikkuun aikana painamalla ajopoljinta.
    3. Ota jalka pois polkimelta, kun teet käännöstä seuraavaa leikkuuväylää varten.
    4. Koneen nopeus hidastuu alhaiseen vakionopeussäätimen asetukseen, jolloin voit tehdä tehokkaan käännöksen tasaisella nopeudella.
    5. Kääntymisen jälkeen nosta koneen nopeus ajopolkimella takaisin seuraavaa leikkuuväylää varten.
Kiihdytystilan yleiskatsaus
Tämä toiminto määrittää, kuinka nopeasti kone vaihtaa ajonopeutta, kun ajopoljin ei ole Vapaa-asennossa.
Huomaa: Jos nostat jalkasi pois ajopolkimelta ja annat sen palata Vapaa-asentoon koneen liikkuessa, jarrutusprofiili kytkeytyy. Jarrutusprofiili on aina sama, eikä sitä voi mukauttaa kiihdytystilatoiminnolla.
Kiihdytystilaa vaihdetaan siirtymällä tietokeskuksen näytön suojattuihin valikoihin. Kiihdytystilassa on seuraavat kolme asentoa:
  • Alh.: alhaisin kiihtyvyys ja hidastus
  • Keski (oletus): keskitason kiihtyvyys ja hidastus
  • Korkea: korkein kiihtyvyys ja hidastus
Lämmitystilan yleiskatsaus
Kun kone käynnistetään kylmällä säällä, lämmitystila rajoittaa moottorin nopeuden alhaiselle joutokäynnille lyhyeksi ajaksi moottorin käynnistämisen jälkeen, mikä estää komponenttivaurioita, joita voisi ilmetä, jos konetta käytettäisiin öljyn ollessa kylmää.
Näytössä oleva lumihiutalekuvake Image ilmaisee, kun lämmitystila on käytössä. Käytä konetta vasta, kun lämmitysaika on päättynyt.
Toro Smart Power -ominaisuuden yleiskatsaus
Smart Power -ominaisuuden ansiosta kuljettajan ei tarvitse kuunnella moottorin nopeutta raskaassa kuormituksessa. Smart Power ehkäisee moottorin juuttumista raskaissa leikkuuolosuhteissa säätelemällä automaattisesti koneen nopeutta ja optimoimalla leikkuutuloksen.
Huomaa: Smart Power -ominaisuus on oletusarvoisesti käytössä.
Moottorin käynnistys
Tärkeää  
Polttoainejärjestelmä ilmaa itsensä automaattisesti ennen moottorin käynnistystä, jos moottori käynnistetään ensimmäisen kerran, jos moottori on sammunut polttoaineen loppumisen takia tai jos polttoainejärjestelmää on huollettu.
 
  1. Istu istuimelle, pidä jalka poissa ajopolkimelta, jotta poljin on Vapaa-asennossa, kytke seisontajarru ja varmista, että voimanulosoton kytkin ei ole kytkettynä.
  2. Käännä avain Käynnissä/Esilämmitys-asentoon.
    Automaattiajastin esilämmittää hehkutulppia kuuden sekunnin ajan.
  3. Hehkutulppien esilämmityksen jälkeen käännä avain virtalukossa Käynnistys-asentoon.
    Huomaa: Käynnistä moottoria korkeintaan 15 sekunnin ajan. Vapauta avain, kun moottori käynnistyy. Jos moottoria on esilämmitettävä lisää, käännä avain Pysäytys-asentoon ja sitten Käynnissä/Esilämmitys-asentoon. Toista tarvittaessa.
  4. Käytä moottoria tyhjäkäynnillä, kunnes se lämpenee.
Moottorin sammutus
  1. Siirrä kaikki ohjaimet Vapaa-asentoon, kytke seisontajarru ja anna moottorin saavuttaa alhainen joutokäyntinopeus.
  2. Käännä avain Pois-asentoon ja irrota se virtalukosta.
Nurmentasausjousen säätö
Nurmentasausjousi siirtää painoa eturullalta takarullalle. Näin voidaan vähentää aaltokuvioita nurmessa.
Tärkeää  
Tee jousen säädöt leikkuuyksikön ollessa asennettuna ajoyksikköön, osoittaessa suoraan eteenpäin ja laskettuna maahan.
 
  1. Varmista, että sokka on asennettuna jousitangon taimmaiseen aukkoon.
  2. Graphic
    G402845
  3. Kiristä jousitangon etupään kuusiomuttereita , kunnes jousen pituus puristettuna on 12,7 cm (12,7 cm:n leikkuuyksiköt) tai 15,9 cm (17,8 cm:n leikkuuyksiköt).
    Huomaa: Vähennä jousen pituudesta 12,7 mm epätasaisessa maastossa käyttöä varten. Tämä vähentää hieman maanpinnan muotojen myötäilyä.
Ruohon leikkaaminen koneella
  1. Vapauta seisontajarru, vapauta voimanulosotto ja nosta leikkuuyksiköt.
  2. Aja kone leikkuualueelle.
  3. Pysäköi kone noin 6 metrin päähän väylästä haluttuun leikkuusuuntaan päin.
  4. Laske leikkuuyksiköt kokonaan alas nosto-/laskuvivulla.
  5. Kytke voimanulosotto.
    Huomaa: Leikkuuyksiköt eivät käynnisty.
    Huomaa: Moottorin nopeus nousee automaattisesti korkealle joutokäynnille, kun leikkuuyksiköt lasketaan ja voimanulosoton kytkin aktivoidaan.
  6. Nosta leikkuuyksiköt kääntymisasentoon napauttamalla nosto-/laskuvipua taaksepäin.
    Huomaa: Nosto-/laskuvivun napauttaminen pitämättä sitä työnnettynä nostaa leikkuuyksiköt kääntymisasentoon ja pysäyttää kelojen pyörimisen, kunnes leikkuuyksiköt lasketaan.
  7. Käytä ajopoljinta ja lähesty leikkuualuetta hitaasti.
  8. Kun olet saavuttanut leikkuualueen reunan ja aloitat leikkuun, laske leikkuuyksiköt nosto-/laskuvivulla.
    Huomaa: Harjoittelemalla voit varmistaa, että leikkuuyksiköt eivät laskeudu ennenaikaisesti tai leikkaa aluetta, jota ei ole tarkoitus leikata.
  9. Aja yksi leikkuuväylä valmiiksi.
  10. Kun lähestyt väylän vastakkaista reunaa (ennen kuin saavutat leikkuualueen reunan), nosta leikkuuyksiköt kääntymisasentoon napauttamalla nosto-/laskuvipua taaksepäin.
  11. Tee pisaran muotoinen käännös seuraavaa ajoa varten.
  12. Laske leikkuuyksiköt automaattisesti kääntymisasennosta painamalla lasku-/nostovipua ja jatka leikkuuta.
  13. Kun olet leikannut halutun alueen, aja puhdistuskierros seuraamalla alueen reunaa. Näin varmistetaan, että kaikki nurmi on leikattu tasaisesti väylän reunalla, jossa leikkuuyksiköitä nostettiin ja laskettiin.
    Huomaa: Virtual Pedal Stop (VPS) -ominaisuudella voit asettaa tilapäisesti alhaisemman enimmäisnopeuden käytön hallinnan parantamiseksi puhdistuskierroksen aikana.
Hiukkassuodattimen ja regeneraation kuvaus
Hiukkassuodatin (DPF) suodattaa pakokaasusta nokea.
Hiukkassuodattimen regeneraatioprosessi käyttää moottorin pakokaasun lämpöä, jota katalysaattori nostaa, kun se muuntaa kertynyttä nokea tuhkaksi.
Pidä seuraavat seikat mielessä, jotta hiukkasuodatin pysyy puhtaana:
  • Käytä moottoria täydellä nopeudella mahdollisuuksien mukaan, jotta hiukkassuodatin puhdistaa itsensä paremmin.
  • Käytä sopivaa moottoriöljyä.
  • Käytä moottoria mahdollisimman vähän joutokäynnillä.
  • Käytä vain erittäin vähärikkistä dieselpolttoainetta.
Pidä hiukkassuodattimen toiminta mielessä koneen käytön ja huollon aikana. Moottorin kuormitus tuottaa yleensä riittävän pakokaasujen lämpötilan hiukkassuodattimen regeneraatioon.
Tärkeää  
Noen kertymistä hiukkassuodattimeen voidaan vähentää käyttämällä moottoria mahdollisimman vähän joutokäynnillä tai alhaisella nopeudella.
 
Varoitus
Pakokaasu on kuumaa (noin 600 °C) hiukkassuodattimen regeneroinnin aikana. Kuumat pakokaasut saattavat vahingoittaa käyttäjää tai sivullisia.
  • Älä käytä moottoria suljetussa tilassa.
  • Varmista, että pakokaasujärjestelmän lähellä ei ole syttyviä materiaaleja.
  • Varmista, että kuuma pakokaasu ei osu pintoihin, joita korkea lämpötila voi vahingoittaa.
  • Älä kosketa kuumaa pakokaasujärjestelmän osaa.
  • Älä seiso koneen pakoputken lähellä.
 
Regeneraatiokuvakkeiden kuvaukset
Kuvake Kuvakkeen määritelmä
Image
Pysäköinti- tai palautusregeneraatiota on pyydetty.
Suorita regeneraatio välittömästi.
 
Image
Regeneraatio on kuitattu ja pyyntöä käsitellään.
Image
Regeneraatio on käynnissä ja pakokaasun lämpötila on koholla.
Image
Typpioksidipäästöjen seurantajärjestelmän toimintahäiriö. Kone on huollettava.
Hiukkassuodattimen regeneraatiotyypit
Hiukkassuodattimen regeneraatiotyypit, jotka suoritetaan koneen ollessa käytössä:
Regeneraatiotyyppi Hiukkassuodattimen regeneraatiota aiheuttavat olosuhteet Hiukkassuodattimen käytön kuvaus
Passiivinen
Tehdään koneen normaalin käytön aikana suurella moottorin nopeudella tai kuormituksella
  • Tietokeskuksessa ei näy passiivisen regeneraation kuvaketta.
  • Passiivisen regeneraation aikana hiukkassuodatin käsittelee kuumia pakokaasuja, hapettaa haitallisia päästöjä ja polttaa nokea tuhkaksi.
Apu
Tehdään moottorin alhaisen nopeuden tai kuormituksen takia tai tietokoneen havaitessa hiukkassuodattimen alkavan tukkeutua noesta
  • Tietokeskuksessa ei näy apuregeneraation kuvaketta.
  • Apuregeneraation aikana moottorin tietokone säätää moottorin asetuksia pakokaasujen lämpötilan nostamista varten.
Nollaus
Tapahtuu 100 tunnin välein
Tapahtuu myös, jos moottorin normaali toiminta ylittää sallitun suodattimeen kertyneen nokimäärän
  • Kun korkean pakokaasulämpötilan kuvake Image näkyy tietokeskuksessa, regeneraatio on käynnissä.
  • Nollausregeneraation aikana moottorin tietokone ylläpitää normaalia suurempaa moottorin nopeutta suodattimen regeneraation varmistamiseksi.
 
Hiukkassuodattimen regeneraatiotyypit, jotka edellyttävät koneen pysäköintiä:
Regeneraatiotyyppi Hiukkassuodattimen regeneraatiota aiheuttavat olosuhteet Hiukkassuodattimen käytön kuvaus
Pysäköinti
Tapahtuu, koska tietokone päättelee, että automaattinen hiukkassuodattimen puhdistus ei ole ollut riittävä.
Tapahtuu myös silloin, kun käyttäjä käynnistää pysäköintiregeneraation
Voi tapahtua, koska regeneraation esto on aloitettu ja se on poistanut automaattisen hiukkassuodattimen puhdistuksen käytöstä
Voi johtua väärän polttoaineen tai moottoriöljyn käytöstä
  • Kun nollaus odottaa- / pysäköintiregeneraation tai palautusregeneraation kuvake Image näkyy tai regeneraatiota pyydetään.
  • Suorita pysäytysregeneraatio mahdollisimman pian, jotta palautusregeneraatiota ei tarvita.
  • Pysäköintiregeneraatio kestää 3060 minuuttia.
  • Polttoainesäiliössä täytyy olla vähintään neljäsosan verran polttoainetta.
  • Kone on pysäköitävä pysäköintiregeneraatiota varten.
 
Palautus
Tapahtuu, koska pysäköidyn palautuksen pyyntö on ohitettu, jolloin hiukkassuodatin voi olla vaarallisen tukossa
  • Kun nollaus odottaa- / pysäköintiregeneraation tai palautusregeneraation kuvake Image näkyy, palautusregeneraatiota pyydetään.
  • Palautusregeneraatio kestää enintään kolme tuntia.
  • Polttoainesäiliön täytyy olla vähintään puoliksi täynnä.
  • Kone on pysäköitävä palautusregeneraatiota varten.
Hiukkassuodattimen regeneraation valikkojen käyttö
Hiukkassuodattimen regeneraation valikkojen käyttö
    Graphic
    G483678s
  1. Vieritä kohdassa Päävalikkoalaspäin kohtaan Huolto ja paina valintapainiketta.
  2. Vieritä kohdassa Huoltokohtaan DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) ja paina valintapainiketta.
  3. Valitse tarvitsemasi regenerointitoiminto.
Aika edellisestä regeneraatiosta
    Graphic
    G483679s
  1. Avaa DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikko ja vieritä kohtaan Last Regen (Edellinen regeneraatio).
  2. Valitse Last Regen (Edellinen regeneraatio) -kohta.
  3. Käytä Last Regen (Edellinen regeneraatio) -kenttää ja määritä, kuinka monta tuntia olet käyttänyt moottoria edellisen nollaus-, pysäköinti- tai palautusregeneraation jälkeen.
  4. Palaa DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikkoon valitsemalla takaisin-painike.
Regeneraation eston asettaminen
Vain nollausregeneraatio
Nollausregeneraatio tuottaa enemmän moottorin pakokaasuja. Jos käytät konetta puiden, pensaiden, korkean ruohon tai muiden lämpötilaherkkien kasvien tai materiaalien ympärillä, voit käyttää Inhibit Regen (Estä regeneraatio) -asetusta, joka estää moottorin tietokonetta suorittamasta nollausregeneraatiota.
Huomaa: Vaihtoehtoa Inhibit Regen (Estä regeneraatio) käytetään aina, kun konetta huolletaan suljetussa tilassa.
Huomaa: Jos asetat tietokeskuksen estämään regeneraation, tietokeskus näyttää ilmoituksen 15 minuutin välein, kun moottori pyytää nollausregeneraatiota.
Tärkeää  
Kun sammutat moottorin ja käynnistät sen uudelleen, Estä regeneraatio -asetus on oletusarvoisesti Pois.
 
  1. Avaa DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikko ja vieritä alaspäin kohtaan Inhibit Regen (Estä regeneraatio).
  2. Valitse Inhibit Regen (Estä regeneraatio) -kohta.
  3. Vaihda regeneraation eston asetukseksi pois tai päällä.
Pysäköinti- tai palautusregeneraation valmistelu
  1. Varmista, että koneen polttoainesäiliössä on tarpeeksi polttoainetta suoritettavan regeneraatiotyypin mukaan:
    • Pysäköintiregeneraatio: Varmista, että polttoainesäiliössä on vähintään neljäsosan verran polttoainetta ennen pysäköintiregeneraatiota.
    • Palautusregeneraatio: Varmista, että polttoainesäiliö on vähintään puoliksi täynnä ennen palautusregeneraatiota.
  2. Siirrä kone ulos alueelle, jossa ei ole syttyviä materiaaleja tai esineitä, joita korkea lämpötila voi vahingoittaa.
  3. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, siirrä kaikki säätimet Vapaa-asentoon, vapauta voimanulosotto ja laske leikkuuyksiköt.
  4. Kytke seisontajarru ja anna moottorin saavuttaa alhainen joutokäyntinopeus.
Pysäköinti- tai palautusregeneraation suorittaminen
Kun moottorin tietokone pyytää pysäköintiregeneraatiota, seuraa tietokeskuksessa näkyviä ohjeita:
Tärkeää  
Koneen tietokone peruu hiukkassuodattimen regeneraation, jos lisäät moottorin nopeutta alhaiselta joutokäynniltä tai vapautat seisontajarrun.
 
  1. Avaa DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikko ja vieritä alaspäin kohtaan Parked Regen (Pysäköintiregeneraatio) tai Recovery Regen (Palautusregeneraatio).
  2. Valitse Parked Regen (Pysäköintiregeneraatio) tai Recovery Regen (Palautusregeneraatio) -kohta.
    Huomaa: Palautusregeneraation aloittaminen edellyttää, että syötät oikean PIN-koodin.
  3. Varmista Regen Parameters (Regeneroinnin parametrit) -näytössä, että polttoainetta on ¼ säiliön tilavuudesta, jos suoritat pysäköintiregeneraatiota, tai ½ säiliön tilavuudesta, jos suoritat palautusregeneraatiota. Varmista, että seisontajarru on kytketty ja moottorin nopeus on asetettu alhaiselle joutokäynnille. Jatka painamalla valintapainiketta.
  4. Jatka Initiate DPF Regen (Käynnistä hiukkassuodattimen regeneraatio) -näytössä painamalla seuraava-painiketta.
  5. Tietokeskus näyttää Initiating DPF Regen (Käynnistetään hiukkassuodattimen regeneraatio) -viestin.
    Huomaa: Peru regeneraatio tarvittaessa painamalla peruutuskuvaketta.
  6. Tietokeskuksessa näkyy aikaa jäljellä -viesti.
  7. Tietokeskus näyttää alkunäytön, ja regeneraation kuittauskuvake tulee näkyviin Image.
    Huomaa: Kun hiukkassuodattimen regeneraatio on käynnissä, tietokeskuksessa näkyy korkean pakokaasujen lämpötilan kuvake Image.
  8. Kun moottorin tietokone saa valmiiksi pysäköinti- tai palautusregeneraation, tietokeskuksessa näkyy ilmoitus. Poistu alkunäyttöön painamalla mitä tahansa painiketta.
    Huomaa: Jos regeneraatio ei valmistu, seuraa ilmoituksia ja poistu alkunäyttöön painamalla mitä tahansa painiketta.
Pysäköinti- tai palautusregeneraation peruuttaminen
Käynnissä olevan pysäköinti- tai palautusregeneraation voi peruuttaa Parked Regen Cancel (Pysäköintiregeneraation peruutus)- tai Recovery Regen Cancel (Palautusregeneraation peruutus) -asetuksella.
    Graphic
    G483825s
  1. Avaa DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikko ja vieritä kohtaan Parked Regen (Pysäköintiregeneraatio) tai Recovery Regen (Palautusregeneraatio).
  2. Peruuta pysäköintiregeneraatio tai palautusregeneraatio painamalla valintapainiketta.
Nostovarren vastapainon säätö
Takaleikkuuyksiköt
Varoitus
Jouset ovat kireällä, ja niiden säätäminen voi aiheuttaa lievän tai kohtalaisen loukkaantumisen.
Säädä jousia varovaisesti.
 
Takaleikkuuyksiköihin kohdistuvaa vastapainovoimaa voidaan säätää erilaisia nurmiolosuhteita varten ja yhtenäisen leikkuukorkeuden saavuttamiseksi epätasaisissa olosuhteissa tai alueilla, joille on kertynyt olkia.
Säädä kunkin vääntöjousen vastapainovoimaksi yksi neljästä asetuksesta. Kukin asento lisää tai vähentää leikkuuyksikköön kohdistuvaa vastapainovoimaa 2,3 kg. Vastapaino voidaan poistaa kokonaan asettamalla jouset ensimmäisen jousiohjaimen takaosaan (neljäs asento).
Huomaa: Poista kaikki vastapainovoima asettamalla vääntöjousen pitkä pää olkatapin yläpuolelle.
  1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt alas, sammuta moottori, kytke seisontajarru ja irrota virta-avain.
  2. Graphic
    G402848
  3. Työnnä vastapainojousen pitkä pää putkeen tai vastaavaan ja käännä jousi olkatapin ympärille haluttuun asentoon.
  4. Toista vaihe 2 toiselle vastapainojouselle.
Nostovarren kääntymisasennon säätö
  1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt alas, sammuta moottori, kytke seisontajarru ja irrota virta-avain.
  2. Graphic
    G439043
  3. Paikanna nostovarren kytkin hydraulisäiliön alapuolelta ja viidennen leikkuuyksikön nostovarren sisäpuolelta.
  4. Graphic
    G439054
  5. Löysää vastamutteria, joka kiinnittää nostovarren kytkinlevyyn .
  6. Säädä nostovarren kytkintä seuraavalla tavalla:
    • Korota nostovarren kääntymiskorkeutta siirtämällä kytkintä alas.
    • Laske nostovarren kääntymiskorkeutta siirtämällä kytkintä ylös.
    Tärkeää  
    Pidä kytkimen ja nostovarren liipaisimen kärkivälinä 1,02,5 mm. Kytkimen LED-valo varmistaa kytkimen oikean toiminnan.
     
  7. Kiristä vastamutterit momenttiin 20 N·m ± 2 N·m.
    Tärkeää  
    Älä kiristä vastamuttereita liikaa, ettei anturi vaurioidu.
     
Kelanopeuden säätö
Tärkeää  
On tärkeää, että leikkuukäytössä käytetään asianmukaisia kelanopeuksia.
  • Liian hitaat kelanopeudet voivat aiheuttaa nurmeen aaltokuvioita. Jos aaltokuvioita esiintyy, yritä lisätä kelanopeuksia tai alentaa leikkuunopeutta.
  • Liian suuret kelanopeudet voivat vahingoittaa nurmea ja/tai kuluttaa keloja, kiinteitä teriä tai muita mekaanisia osia ennenaikaisesti.
 
Säädä kelanopeutta manuaalisesti seuraavasti:
  1. Mene kohtaan Machine Settings (Koneen asetukset)ja anna terien määrä, leikkuunopeus ja leikkuukorkeus, joita käytetään sopivan kelanopeuden laskemiseen.
  2. Jos lisäsäätöjä tarvitaan, vieritä kohdassa Machine Settings (Koneen asetukset) alaspäin kohtaan Front Reel Speed (Etukelojen nopeus), Rear Reel Speed (Takakelojen nopeus)tai molempiin.
  3. Muuta kelanopeutta painamalla oikeaa navigointipainiketta. Kun nopeusasetus muuttuu, näytössä näkyy edelleen terien määrään, leikkuunopeuteen ja leikkuukorkeuteen perustuva kelanopeus, mutta siinä näkyy myös uusi nopeus.
    Huomaa: Kelanopeutta on ehkä nostettava tai laskettava nurmiolosuhteiden mukaan.
178 mm:n kelan kelanopeuskaavio
Graphic
G439056
Merkkivalojen yleiskatsaus
Graphic
G461477
  1. Merkkivalo
  • Valo vilkkuu punaisena: aktiivinen vika
  • Jatkuva punainen: aktiivinen ilmoitus
  • Jatkuva sininen: kalibrointi-/valintaikkunaviestit
  • Jatkuva vihreä: normaali toiminta
Käyttövihjeitä
Varoitusjärjestelmän yleiskatsaus
Jos varoitusvalo syttyy käytön aikana, pysäytä kone välittömästi ja korjaa ongelma ennen käytön jatkamista. Jos konetta käytetään viallisena, seurauksena saattaa olla vakavia vaurioita.
Koneen kuljetus
Vapauta voimanulosotto ja nosta leikkuuyksiköt kuljetusasentoon. Ole varovainen, ettet vahingoita konetta tai leikkuuyksiköitä ajaessasi kapeista väleistä. Käytä konetta rinteissä erityisen varovasti. Aja hitaasti ja vältä jyrkkiä käännöksiä rinteissä, jotta kone ei kaadu. Laske leikkuuyksiköt alamäkeen ajettaessa. Tällöin ohjattavuus paranee.
Leikkuukuvioiden yleiskatsaus
Tämä on tehokkain tapa estää aaltokuvioiden muodostuminen.
Leikkuukuviota on vaihdettava usein, jotta vältetään samaan suuntaan toistuvan leikkuun aiheuttamat leikkuujäljen ongelmat.
Asianmukaiset leikkuutekniikat
  • Jotta nurmeen saadaan ammattimaisen suorat linjat ja raidat, joita tietyt käyttökohteet edellyttävät, etsi puu tai muu kaukana oleva kohde ja aja suoraan sitä kohti.
  • Pidä kela ja kiinteä terä terävinä.
  • Varmista kelan ja kiinteän terän oikea välys. Käytä kevyttä kosketusta.
  • Noudata -sääntöä (leikkaa ruohosta vain  kerrallaan).
  • Aseta kelanopeus ja ajonopeus halutun leikkuupituuden saavuttamiseksi.
  • Kun leikkaat ruohoa märissä olosuhteissa, avaa leikkuuyksikön takasuojus.
Paljaaksi leikkaaminen, ympyräleikkuu ja pystyleikkuu
  • Paljaaksi leikkaaminen / ympyräleikkuu
    • Paljaaksi leikkaamista ja ympyräleikkuuta pidetään vaativina käyttötarkoituksina. Varaa keloja erityisesti näitä käyttötarkoituksia varten.
    • Noudata -sääntöä (leikkaa ruohosta vain kerrallaan).
  • Pystyleikkuu
    • Jos käytössä on 127 mm:n pystyleikkuuyksikkö, aseta pystyleikkuuyksikön terän syvyydeksi enintään 3,2 mm. Jos käytössä on 178 mm:n pystyleikkuuyksikkö, aseta terän syvyydeksi enintään 6 mm.
    • Varmista, että leikkuuyksikön terät ovat terävät ja oikein säädetyt ja ettei yksikään teristä ole taipunut. Tylsät ja taipuneet terät vaativat enemmän tehoa.
    • Terien lisääminen terävälien pienentämiseksi lisää virrankulutusta.
  • Parhaat käytännöt paljaaksi leikkaamista, ympyräleikkuuta ja pystyleikkuuta varten
    • Avaa takaleikkuuyksikön suojukset.
    • Suositeltu enimmäisleikkuunopeus on 6 km/h.
    • Aseta kelanopeuksien asetukseksi 6.
      Huomaa: Suuremmat kelanopeusasetukset heikentävät vääntövoimaa. Paljaaksi leikkaamisen aikana saavutetaan parempi suorituskyky ja tehokkuus alemmilla kelanopeusasetuksilla.
    • Älä käytä Economy-tilaa.
    • Tarkkaile moottorin jäähdytysnesteen lämpötilaa tietokeskuksen näytössä.
    • Tarkasta takajäähdyttimen säleikkö ja jäähdyttimen yläpuolella oleva ilmanpuhdistimen ilmanottosäleikkö roskien kertymisen varalta.
    • Jos moottori ylikuumenee, pysäköi kone varjoon alueelle, jossa on hyvä ilmavirtaus, jotta osat jäähtyvät.
Koneen huolto leikkuun jälkeen
Suorita seuraavat vaiheet leikkuun jälkeen:
  1. Pese kone huolellisesti puutarhaletkun avulla mutta ilman suutinta, jottei liiallinen vedenpaine aiheuta veden pääsyä laitteen sisälle tai vaurioita tiivisteitä tai laakereita.
  2. Varmista, ettei jäähdyttimessä ja öljynjäähdyttimessä ole likaa tai ruohosilppua.
  3. Tarkasta, ettei koneessa ole hydraulinestevuotoja ja etteivät hydrauliosat ja mekaaniset osat ole vaurioituneet tai kuluneet. Tarkista myös leikkuuyksikön terien terävyys.

Käytön jälkeen

Kiinnityspisteiden sijainnit

Koneen kuljetus

  1. Noudata alla olevia vinkkejä, kun kuljetat konetta.
    • Käytä täysleveää ramppia lastatessasi konetta perävaunuun tai lavalle.
    • Kiinnitä kone tiukasti.

Koneen työntäminen tai hinaaminen

Hätätilanteessa konetta voidaan liikuttaa eteenpäin avaamalla hydraulisessa säätötilavuuspumpussa oleva ohitusventtiili ja työntämällä tai hinaamalla konetta.
Tärkeää  
Konetta ei saa työntää tai hinata nopeammin kuin 34,8 km/h. Suuremmalla nopeudella vaihteistoon voi tulla sisäisiä vaurioita.
Ohitusventtiilien on oltava auki ja jarrun vapautettuna aina, kun konetta työnnetään tai hinataan.
 
  1. Avaa istuimen jalustan salpa ja kallista istuin auki.
  2. Paikanna ohitusventtiilit istuimen alta ja hydrostaatin päältä.
    Graphic
    G439099
  3. Löysää venttiileitä 3 kierrosta, jolloin öljyn ohivirtaus alkaa.
    Huomaa: Koska neste ohitetaan, konetta voidaan liikuttaa hitaasti vaurioittamatta vaihteistoa.
  4. Paikanna jarrun vapautuksen lohko oikean eturenkaan läheltä ja hydraulisäiliön takaa.
  5. Graphic
    G439110
  6. Aseta putki tai vastaava esine, pidä lohkon musta nuppi sisällä ja pumppaa lohkoa kolme kertaa. Kun jarrua pumpattaessa tuntuu huomattava vastus, jarru vapautuu.
    Tärkeää  
    Älä pumppaa lohkoa, kun sen pumppaaminen ei enää onnistu vaivatta. Jos lohkoa pumpataan liikaa, voi syntyä vaurioita.
     
    Huomaa: Kun lohkoon on kertynyt paine, jarru vapautuu noin 60 minuutin ajaksi. Vapauta jarru tarvittaessa uudelleen 60 minuutin kuluttua pumppaamalla lohkoa.
  7. Työnnä tai hinaa konetta.
  8. Kytke jarru vetämällä musta nuppi esiin tai käynnistämällä moottori.
    Huomaa: Jarru palautuu automaattisesti, kun moottori käynnistetään.
  9. Sulje ohitusventtiilit. Kiristä venttiilit momenttiin 11 N·m.
    Tärkeää  
    Varmista, että ohitusventtiilit on suljettu ennen koneen käytön aloittamista. Jos moottoria käytetään ohitusventtiilin ollessa auki, vaihteisto ylikuumenee.
     
 
 
 
Kunnossapito
 
Huomaa: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.
Huomaa: Kytkentä- ja hydraulikaavion voi tarvittaessa ladata maksuttomasti osoitteesta www.Toro.com etsimällä oman laitteen kotisivulla olevasta opaslinkistä.
Tärkeää  
Katso moottorin käyttöoppaasta ja leikkuuyksikön käyttöoppaasta tietoja muista huoltotoimenpiteistä.
 
Kunnossapitotaulukko
Huoltoväli
Huoltotoimenpide
Osanro
Kpl
Kuvaus
Ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
-
-
-
-
-
-
-
-
-
8 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
127-2998
1
Laturin hihna
10 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Aina ennen käyttöä tai päivittäin
-
-
-
-
-
-
Kaatumissuojausjärjestelmän osat on tarkastettava säännöllisesti kulumisen ja vaurioiden varalta.
-
-
-
121-6393
1
10W-30 Premium -moottoriöljy (19 litraa)
121-6392
1
10W-30 Premium -moottoriöljy (208 litraa)
121-6395
1
15W-40 Premium -moottoriöljy (19 litraa)
121-6394
1
15W-40 Premium -moottoriöljy (208 litraa)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
133-8086
1
PX Extended Life -hydraulineste (19 litraa)
133-8087
1
PX Extended Life -hydraulineste (208 litraa)
-
-
-
-
-
-
50 käyttötunnin välein
Rasvaa laakerit ja holkit (ja välittömästi jokaisen pesun jälkeen).
108-1190
1
Premium-yleisrasva (420 ml)
Puhdista akku ja tarkasta sen kunto (tai viikoittain sen mukaan, kumpi saavutetaan ensin).
-
-
-
-
-
-
100 käyttötunnin välein
-
-
-
127-2998
1
Laturin hihna
250 käyttötunnin välein
125-7025
1
Moottoriöljyn suodatin
121-6393
1
10W-30 Premium -moottoriöljy (19 litraa)
121-6392
1
10W-30 Premium -moottoriöljy (208 litraa)
121-6395
1
15W-40 Premium -moottoriöljy (19 litraa)
121-6394
1
15W-40 Premium -moottoriöljy (208 litraa)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
400 käyttötunnin välein
Huolla ilmanpuhdistin (useammin erittäin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa). Huolla ilmanpuhdistin (aikaisemmin, jos ilmanpuhdistimen ilmaisin näyttää punaista.
108-3810
1
Ilmanpuhdistimen suodatin
125-2915
1
Polttoainejärjestelmän vesisuodatin
125-8752
1
Polttoainesuodatin
-
-
-
800 käyttötunnin välein
-
-
-
-
-
-
Jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt säiliöön vaihtoehtoista nestettä, vaihda hydraulisuodattimet.
75-1310
1
Hydraulisuodatin
94-2621
1
Hydraulisuodatin
Jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt säiliöön vaihtoehtoista nestettä, vaihda hydraulineste.
133-8086
1
PX Extended Life -hydraulineste (19 litraa)
133-8087
1
PX Extended Life -hydraulineste (19 litraa)
1 000 käyttötunnin välein
Jos käytät suositeltua hydraulinestettä, vaihda hydraulisuodattimet.
75-1310
1
Hydraulisuodatin
94-2621
1
Hydraulisuodatin
2 000 käyttötunnin välein
Jos käytät suositeltua hydraulinestettä, vaihda hydraulineste.
133-8086
1
PX Extended Life -hydraulineste (19 litraa)
133-8087
1
PX Extended Life -hydraulineste (208 litraa)
6 000 käyttötunnin välein
Pura, puhdista ja kokoa hiukkassuodattimen nokisuodatin (katso lisätietoja huolto-oppaasta).
-
-
-
Ennen varastointia
-
-
-
2 vuoden välein
Huuhtele jäähdytysjärjestelmän neste pois ja vaihda neste uuteen (toimita kone valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutetulle jälleenmyyjälle tai katso lisätietoja huolto-oppaasta).
-
-
-
Vaihda hydrauliletkut (toimita kone valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutetulle jälleenmyyjälle tai katso lisätietoja huolto-oppaasta).
-
-
-
Vaihda jäähdytysnesteletkut (toimita kone valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutetulle jälleenmyyjälle tai katso lisätietoja huolto-oppaasta).
-
-
-
Päivittäisen huollon tarkastuslista
Ota tästä sivusta kopioita.
Tarkistettavat kohdat
Viikolle:
Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su
Tarkista turvajärjestelmän toiminta.
Tarkista jarrujen toiminta.
Tarkista moottoriöljyn ja polttoaineen määrä.
Tyhjennä veden/polttoaineen erotin.
Tarkista ilmansuodattimen rajoitinilmaisin.
Tarkista, ettei jäähdyttimessä ja säleikössä ole roskia.
Kuuntele, kuuluuko moottorista epätavallisia ääniä.1
Kuuntele, kuuluuko käytettäessä epätavallisia ääniä.
Tarkista hydraulijärjestelmän nestemäärä.
Tarkista hydraulisuodattimen ilmaisin.2
Tarkista, ettei hydrauliletkuissa ole vaurioita.
Tarkista nestevuodot.
Tarkista rengaspaine.
Tarkista mittareiden toiminta.
Tarkista kelan ja kiinteän terän kohdistus.
Tarkista leikkuukorkeussäätö.
Tarkista kaikkien rasvanippojen voitelu.3
Korjaa maalipinnan vauriot.
  1. Tarkasta hehkutulppa ja ruiskutussuuttimet, jos käynnistys on hidas, jos moottori savuttaa liikaa tai jos moottori käy karkeasti.
  2. Tarkista moottorin käydessä ja öljyn ollessa käyttölämpötilassa.
  3. Välittömästi jokaisen pesun jälkeen luettelon mukaisesta huoltovälistä riippumatta
Tärkeää  
Lisää huoltotoimenpiteitä on moottorin käyttöohjeessa.
 
Todetut viat
Tarkastuksen suoritti:
Vika
Päivämäärä
Huomio
1
   
2
   
3
   
4
   
5
   

Huoltoa edeltävät toimenpiteet

Valmistelu huoltoa varten
  1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta voimanulosotto, laske leikkuuyksiköt ja kytke seisontajarru.
  2. Sammuta moottori, irrota virta-avain, odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet ja anna moottorin jäähtyä.
Konepellin avaaminen
    Graphic
    G424259
  1. Avaa kumpikin konepellin salpa ja kierrä konepelti auki.
Konepellin sulkeminen
    Graphic
    G437871
  1. Kierrä konepelti varovasti kiinni ja kiinnitä se kahdella konepellin salvalla .
Säleikön avaaminen
    Graphic
    G437863
  1. Irrota kuulatappi säleikön salvasta .
  2. Vapauta salpa ja avaa säleikkö.
Säleikön sulkeminen
    Graphic
    G414734
  1. Sulje ja salpaa säleikkö.
  2. Työnnä kuulatappi säleikön salvan läpi.
Istuimen kallistus
    Graphic
    G443836
  1. Vapauta istuimen jalustan salpa.
  2. Kallista istuin ja jalusta auki .
  3. Tue ne kannatintankojen avulla .
Istuimen lasku
  1. Käännä istuinta hieman ja nosta etukannatintanko ulos pidätinuran syvennyksestä.
  2. Laske istuinta varovasti, kunnes se lukittuu paikalleen.
Nostokohdat
Huomaa: Tue kone pukeilla, kun työskentelet koneen alla.
Käytä seuraavia kohtia koneen nostamiseen:
  • Etuosa: etuakseliputkessa olevien tunkin kannattimien aukot.
  • Takaosa: taka-akseliputki.
Graphic
G437877
  1. Koneen etuosa
  2. Tunkin kannattimet (etuakseliputki)
  3. Taka-akseliputki
  4. Koneen takaosa

Voitelu

Laakerien ja holkkien rasvaus
Koneessa on rasvanipat, jotka on voideltava säännöllisesti. Pölyiset ja likaiset käyttöolosuhteet saattavat aiheuttaa lian tunkeutumisen laakereihin ja holkkeihin, mistä on seurauksena nopeaa kulumista. Voitele rasvanipat välittömästi jokaisen pesun jälkeen huolimatta luettelon mukaisesta huoltovälistä.
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Rasvaa kaikki koneen nipat litiumpohjaisella rasvalla nro 2.
Rasvanippojen sijainnit
Käytettävä rasva: litiumpohjainen rasva nro 2
Pumpun ja vetoakselin kardaaninivel (3)
Huomaa: Pumpun vetoakseli sijaitsee konepellin alla.
Graphic
G452382
Leikkuuyksikön nostovarren sylinterit (2 kussakin)
Nostovarren tapit (1 kussakin)
Graphic
G452355
Leikkuuyksikön kannatin ja tappi (2 kussakin)
Graphic
G452356
Nostovarren nivelakseli (1 kussakin)
Graphic
G452357
Taka-akselin raidetanko (2)
Graphic
G452368
Akselin olkatappi (1)
Graphic
G452379
Ohjaussylinterin pallonivelet (2)
Graphic
G452380

Moottorin huolto

Ilmanpuhdistimen tarkastus
    Graphic
    G415048
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Avaa konepelti.
  3. Tarkista ilmansuodattimen kotelon päässä oleva huoltoilmaisin .
  4. Graphic
    G414762
  5. Jos huoltoilmaisimen näytössä näkyy punainen juova, vaihda ilmansuodatin.
  6. Purista pölynpoistoventtiiliä.
  7. Sulje ja salpaa konepelti.
Ilmansuodattimen huoltoilmaisimen nollaus
    Graphic
    G414765
  1. Jos huoltoilmaisimen näytössä näkyy punainen juova, paina ilmaisimen päässä olevaa nollauspainiketta.
  2. Sulje ja salpaa konepelti.
Ilmanpuhdistimen huolto
  • Tarkista, että ilmanottojärjestelmässä ei ole vuotoja, vaurioita tai löysiä letkunkiristimiä. Älä käytä viallista ilmansuodatinta.
  • Huolla ilmanpuhdistimen suodatin vain silloin, kun huoltoilmaisin edellyttää sitä. Ilmansuodattimen tarpeeton vaihtaminen vain kasvattaa mahdollisuutta, että moottoriin pääsee likaa suodattimen irrotuksen yhteydessä.
Tärkeää  
Varmista, että suojus on asetettu oikein, että se on tiiviisti ilmanpuhdistimen rungon ympärillä ja että kuminen poistoventtiili osoittaa alaspäin, eli kello viiden ja seitsemän välille päästä katsottuna.
 
Graphic
G448875
Moottoriöljyn laatuvaatimukset
Öljylaatu
Käytä vähintään seuraavien huoltoluokitusten mukaista korkealaatuista, vähätuhkaista moottoriöljyä:
  • API CJ-4 tai korkeampi
  • ACEA E6
  • JASO DH-2
Tärkeää  
Jos käytetään moottoriöljyä, jonka luokitus ei ole API CJ-4 tai korkeampi, ACEA E6 tai JASO DH-2, hiukkassuodatin saattaa tukkeutua tai moottori vahingoittua.
 
Käytä seuraavaa moottoriöljyn viskositeettiluokitusta:
  • Suositus: SAE 15W-40 (yli 17 °C)
  • Vaihtoehto: SAE 10W-30 tai 5W-30 (kaikki lämpötilat)
Toro Premium -moottoriöljyä on saatavana valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä (viskositeettiluokitus 15W-40 tai 10W-30).
Kampikammion tilavuus
Noin 5,2 litraa suodattimen kanssa
Moottorin öljymäärän tarkistus
Huomaa: Tarkista öljy, kun moottori on jäähtynyt. Jos moottori on lämmin, odota 10 minuuttia ennen tarkistusta.
Tärkeää  
Tarkista moottoriöljy päivittäin. Jos moottoriöljyn määrä on mittatikun Täynnä-merkin yläpuolella, moottoriöljyyn on ehkä sekoittunut polttoainetta.
Jos moottoriöljyn määrä on Täynnä-merkin yläpuolella, vaihda moottoriöljy.
 
Jos öljyn taso on mittatikun Add-merkinnän kohdalla tai sen alapuolella, lisää öljyä mittatikun Full-merkintään saakka.Älä täytä moottoria liian täyteen öljyä.
Tärkeää  
Pidä moottoriöljyn määrä mittatikun ylä- ja alarajojen välissä. Jos moottorissa on liikaa tai liian vähän öljyä, seurauksena voi olla moottorivika.
 
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Graphic
    G437903
    Graphic
    G439123
  3. Avaa konepelti.
  4. Tarkista moottoriöljyn määrä.
  5. Sulje ja salpaa konepelti.
Moottoriöljyn ja öljynsuodattimen vaihto
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Graphic
    G414766
    Graphic
    G439611
  3. Tyhjennä öljy ja vaihda suodatin.
    Tärkeää  
    Älä kiristä suodatinta liikaa.
     
  4. Avaa konepelti.
  5. Lisää öljyä kampikammioon.
  6. Sulje ja salpaa konepelti.

Polttoainejärjestelmän huolto

Tässä käyttöoppaassa on yksityiskohtaisemmat polttoaineen ja polttoainejärjestelmän huoltotiedot kuin moottorin käyttöoppaassa, joka on polttoainetta ja polttoainehuoltoa koskeva yleisopas.
On tärkeää ymmärtää, että polttoainejärjestelmän huolto, polttoaineen säilytys ja polttoaineen laatu edellyttävät toimenpiteitä, jotta käyttökatkokset ja suuret moottorin korjaukset voidaan välttää.
Polttoainejärjestelmä noudattaa tiukimpia valmistustoleransseja päästöjen ja ohjainten vaatimusten vuoksi. Dieselpolttoaineen laatu ja puhtaus ovat entistä tärkeämpiä dieselmoottoreissa nykypäivänä käytettävän korkeapaineisen yhteispaineruiskutusputkiston (HPCR) polttoaineen ruiskutusjärjestelmän pitkän käyttöiän vuoksi.
Tärkeää  
Polttoainejärjestelmässä oleva vesi tai ilma vaurioittaa moottoria! Älä oleta, että uusi polttoaine olisi puhdasta. Varmista, että polttoaine on peräisin laadukkaalta toimittajalta. Säilytä polttoainetta oikein ja kuluta se 180 päivän sisällä.
 
Tärkeää  
Jos polttoainesuodattimen vaihtoa, polttoainejärjestelmän huoltoa ja polttoaineen säilytystä koskevia ohjeita ei noudateta, moottorin polttoainejärjestelmä voi vikaantua ennenaikaisesti. Suorita kaikki polttoainejärjestelmän huoltotoimet ohjeistetuin aikavälein tai aina, kun polttoaineeseen pääsee epäpuhtauksia tai sen laatu on heikko.
 
Polttoaineen säilytys
Polttoaineen asianmukainen säilytys on tärkeää moottorin kannalta. Polttoaineen varastointisäiliöiden asianmukainen huolto usein unohdetaan, mikä johtaa epäpuhtauksien pääsemiseen koneeseen toimitettuun polttoaineeseen.
  • Hanki vain sen verran polttoainetta, minkä kulutat seuraavien 180 päivän kuluessa. Älä käytä polttoainetta, jota on säilytetty yli 180 päivän ajan. Näin polttoaineeseen pääsee vähemmän vettä ja muita epäpuhtauksia.
  • Jos vettä ei poisteta varastointisäiliöstä tai koneen polttoainesäiliöstä, säiliö tai polttoainejärjestelmän osat voivat ruostua tai likaantua. Homeesta, bakteereista tai sienistä säiliöön syntyvä liete rajoittaa virtausta ja tukkii suodattimen ja polttoaineruiskuttimet.
  • Seuraa säiliön polttoaineen laatua tarkistamalla polttoaineen varastointisäiliö ja koneen polttoainesäiliö säännöllisesti.
  • Varmista, että polttoaine on peräisin laadukkaalta toimittajalta.
  • Jos varastointisäiliössä tai koneen polttoainesäiliössä on vettä tai epäpuhtauksia, korjaa ongelma suorittamalla kaikki polttoainejärjestelmän huoltotoimet yhteistyössä polttoaineen toimittajan kanssa.
  • Älä säilytä dieselpolttoainetta säiliöissä, jotka on valmistettu sinkkipäällysteisistä osista.
Polttoaineen-/vedenerottimen huolto
Veden tyhjennys polttoaineen-/vedenerottimesta
  1. Tyhjennä vesi polttoaineen-/vedenerottimesta kuvan mukaisesti.
    Graphic
    G452998
  2. Esitäytä suodatin ja letkut korkeapainepumppuun.
Polttoaineen/veden erottimen suodattimen vaihto
  1. Vaihda suodatin kuvan mukaisesti.
    Graphic
    G452996
  2. Esitäytä suodatin ja letkut korkeapainepumppuun.
Polttoainesuodattimen huolto
  1. Avaa konepelti.
  2. Graphic
    G459375
  3. Puhdista polttoainesuodatinpään ympäristö.
  4. Irrota suodatin .
  5. Puhdista suodatinpään asennuspinta puhtaalla liinalla .
  6. Voitele suodattimen tiiviste puhtaalla voitelevalla moottoriöljyllä . Katso lisätietoja moottorin käyttöoppaasta.
  7. Asenna kuiva suodatinkotelo käsin, kunnes tiiviste koskettaa suodatinpäätä. Kierrä sitten vielä puoli kierrosta .
  8. Käynnistä moottori ja tarkista, ettei polttoainetta vuoda suodattimen ja suodatinpään alueelta.
    Huomaa: Korjaa kaikki polttoainevuodot.
  9. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.
  10. Sulje ja salpaa konepelti.
Polttoainesäiliön tyhjennys
  1. Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö aikataulun mukaisten huoltovälien ulkopuolella, jos polttoainejärjestelmä likaantuu tai jos kone on tarkoitus varastoida pitkäksi aikaa. Huuhtele säiliö puhtaalla polttoaineella.
  2. Esitäytä suodatin ja letkut korkeapainepumppuun.
Polttoaineletkujen ja liitäntöjen tarkastus
  1. Tarkasta, ettei polttoaineputkissa ole haurastumia, vaurioita tai löysiä liitäntöjä.
  2. Vaihda kaikki kuluneet kiristimet ja letkut.
    Huomaa: Jos vaihdat polttoaineletkuja, esitäytä polttoainejärjestelmä.
Hapetuskatalysaattorin ja nokisuodattimen huolto
  1. Tietoja hapetuskatalysaattorin ja hiukkassuodattimen nokisuodattimen purkamisesta ja kokoamisesta on huolto-oppaan moottoria koskevassa kohdassa.
  2. Hapetuskatalysaattorin ja nokisuodattimen varaosia tai huoltoa saa ottamalla yhteyden valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.
  3. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään moottorin ECU:n nollausta varten puhtaan hiukkassuodattimen asennuksen jälkeen.
Polttoaineputken sihdin puhdistus
Polttoaineputken irrotus
Polttoainesäiliössä oleva polttoaineputki on varustettu sihdillä, joka estää roskien pääsyn polttoainejärjestelmään. Irrota polttoaineputki ja puhdista sihti tarvittaessa.
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Graphic
    G415055
  3. Irrota viisi ruuvia , joilla polttoaineanturin suojus on kiinnitetty polttoainesäiliöön , ja irrota suojus.
  4. Graphic
    G415056
  5. Irrota polttoaineanturin johdinsarjan 2-istukkainen liitin koneen johdinsarjan 2-nastaisesta liittimestä .
  6. Graphic
    G415057
  7. Siirrä kiristimiä , jotka kiinnittävät letkut polttoaineanturin liittimiin , ja irrota letkut liittimistä.
  8. Graphic
    G415058
  9. Löysää polttoaineanturin korkkia .
  10. Nosta polttoaineanturi varovasti säiliöstä.
    Huomaa: Älä taivuta polttoaineputkea, paluuputkea tai uimurin vartta.
Polttoaineputken puhdistus ja asennus
    Graphic
    G415060
  1. Puhdista polttoaineputken päässä oleva sihti.
  2. Graphic
    G415059
  3. Asenna polttoaineputki ja uimuri varovasti polttoainesäiliöön.
  4. Suuntaa polttoaineputken ja paluuputken liittimet sisäänpäin.
  5. Kiristä polttoaineanturin korkki polttoainesäiliöön.
  6. Graphic
    G415057
  7. Asenna letku polttoaineanturin liittimiin ja kiinnitä letkut liittimiin kiristimillä .
  8. Graphic
    G415056
  9. Kytke polttoaineanturin johdinsarjan liitin koneen johdinsarjan liittimeen.
  10. Graphic
    G415055
  11. Asenna polttoaineanturin suojus polttoainesäiliöön viidellä ruuvilla .
Polttoainejärjestelmän esitäyttö
Esitäytä polttoainejärjestelmä seuraavien tilanteiden jälkeen:
  • Polttoainesuodatin vaihdetaan.
  • Vedenerotin tyhjennetään jokaisen käytön jälkeen tai päivittäin.
  • Polttoaine on lopussa.
  • Polttoaineletku vaihdetaan tai polttoainejärjestelmä avataan mistä tahansa syystä.
Esitäytä polttoainejärjestelmä seuraavasti:
Tärkeää  
Älä esitäytä polttoainejärjestelmää pyörittämällä moottoria käynnistysmoottorilla.
 
  1. Varmista, että polttoainesäiliössä on polttoainetta.
  2. Esitäytä suodatin ja letkut korkeapainepumppuun noudattamalla seuraavia vaiheita, jotta ehkäistään pumpun kuluminen ja vahingoittuminen:
    1. Käännä virta-avain Käynnissä-asentoon 1520 sekunniksi.
    2. Käännä virta-avain Pysäytys-asentoon 3040 sekunniksi.
      Huomaa: Näin elektroninen ohjausyksikkö sammuu.
    3. Käännä virta-avain Käynnissä-asentoon 1520 sekunniksi.
    4. Tarkista suodatin ja letkut vuotojen varalta.
    5. Käynnistä moottori ja tarkista, että järjestelmässä ei ole vuotoja.

Sähköjärjestelmän huolto

Sähköjohtojen tarkastus
  1. Tarkasta sähköjohdot vaurioiden, kulumisen, löysien liittimien, sään aiheuttaman heikkenemisen ja kemikaalien aiheuttaman heikkenemisen varalta.
    Huomaa: Suorita kaikki tarvittavat korjaukset ennen koneen käyttöä.
Akun irrotus
Hengenvaara
Akkuneste sisältää rikkihappoa, jonka nieleminen on hengenvaarallista ja joka aiheuttaa vakavia kemiallisia palovammoja.
  • Akkunestettä ei saa juoda eikä päästää kosketuksiin ihon, silmien tai vaatteiden kanssa.
  • Käytä suojalaseja ja kumikäsineitä.
  • Akku on täytettävä paikassa, jossa on aina saatavilla puhdasta vettä ihon huuhtelua varten.
 
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Avaa säleikkö.
  3. Graphic
    G416225
  4. Irrota akkualustan kansi painamalla akun suojuksen sivuja.
  5. Irrota akun miinuskaapeli .
  6. Vedä eristesuojus pois akun pluskaapelin liittimestä ja irrota pluskaapeli.
Akun kytkentä
    Graphic
    G416226
  1. Asenna pluskaapeli (punainen) akun plusnapaan (+).
  2. Asenna miinuskaapeli (musta) akun miinusnapaan ().
  3. Voitele akun navat ja akkukaapelien liittimet Grafo 112X -suojarasvalla (Toro-osanumero 505-47).
  4. Vedä kumisuojus akun pluskaapelin liittimen päälle.
  5. Asenna akun suojus kohdistamalla suojuksen kielekkeet akkualustan loviin .
  6. Sulje ja salpaa säleikkö.
Akun lataus
  1. Kytke akku irti.
  2. Kytke 34 A:n akkulaturi akun napoihin.
  3. Lataa akkua 34 A:n virralla 48 tunnin ajan.
  4. Kun akku on latautunut, irrota laturi virtalähteestä ja akun navoista.
  5. Kytke akku.
Akun huolto
Huomaa: Pidä akkukengät ja koko akkukotelo puhtaana, koska likainen akku purkautuu vähitellen.
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Avaa säleikkö.
  3. Tarkista akun kunto.
    Huomaa: Vaihda kulunut tai vaurioitunut akku.
  4. Irrota akun kaapelit ja poista akku koneesta.
  5. Puhdista koko akkukotelo liuoksella, jossa on ruokasoodaa ja vettä.
  6. Huuhtele kotelo puhtaalla vedellä.
  7. Kokoa akku koneeseen ja kytke akun kaapelit.
  8. Sulje ja salpaa säleikkö.
12 V:n sulakerasian sulakkeen vaihto
Sulakerasia sijaitsee istuimen alla.
    Graphic
    G437960
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Irrota salpa ja kallista istuin.
  3. Vaihda palanut sulake tyypiltään ja ampeeriluvultaan vastaavaan sulakkeeseen.
  4. Sulje ja salpaa istuin.
TEC-sulakkeen vaihto
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Vapauta salpa ja avaa konepelti.
  3. Graphic
    G439124
  4. Irrota moottorin takana oikealla puolella olevan johtosulakepitimen suojus .
  5. Korvaa avoin sulake tyypiltään ja ampeeriluvultaan vastaavalla sulakkeella.
  6. Asenna johtosulakepitimen suojus.
  7. Sulje ja salpaa konepelti.
ECU-sulakkeen vaihto
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Vapauta salpa ja avaa konepelti.
  3. Graphic
    G439128
  4. Irrota moottorin takana oikealla puolella olevan johtosulakepitimen suojus .
  5. Korvaa avoin sulake tyypiltään ja ampeeriluvultaan vastaavalla sulakkeella.
  6. Asenna johtosulakepitimen suojus.
  7. Sulje ja salpaa konepelti.

Vetojärjestelmän huolto

Rengaspaineen tarkistus
Vaara
Alhainen rengaspaine vähentää koneen vakautta rinteessä. Tämä voi aiheuttaa kaatumisen, mikä voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
Älä käytä liian alhaisia rengaspaineita.
 
Huomaa: Pidä renkaiden paineet suositelluissa rajoissa, jotta leikkuujäljen laatu pysyy hyvänä ja kone toimii oikein.
  1. Mittaa jokaisen renkaan rengaspaine. Oikea rengaspaine on 0,831,03 bar.
  2. Tarvittaessa lisää tai poista ilmaa, kunnes rengaspaine on 0,831,03 bar.
Pyöränmuttereiden kiristys
  1. Kiristä pyöränmutterit momenttiin 94122 N·m ristikkäisessä järjestyksessä.
    Vaara
    Pyöränmuttereiden väärä kireys saattaa johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
    Pidä pyöränmuttereiden kireys oikeana.
     
Akselin navan mutterien kiristys
  1. Kiristä etuakselin navan mutterit momenttiin 407542 N·m.
  2. Jos koneessa on CrossTrax®-jokapyöräveto, kiristä taka-akselin navan mutterit momenttiin 366447 N·m.
Takapyörien suuntauksen tarkistus
  1. Käännä ohjauspyörää niin, että takapyörät osoittavat suoraan eteenpäin.
  2. Valmistele kone huoltoa varten.
  3. Mittaa keskeltä keskelle -etäisyys (akselikorkeudella) ohjaavien pyörien etu- ja takapuolella.
    Huomaa: Takapyörän aurauskulman säätö on oikea, jos pyörän etu- ja takaosan välinen mittausero on enintään 6 mm.
    Graphic
    G416236
    1. Ajoyksikön etupuoli
    2. 6 mm tai pienempi kuin renkaan takaosassa
    3. Keskeltä keskelle -etäisyys
  4. Jos mittausero on suurempi kuin 6 mm, säädä takapyörän aurauskulmaa.
Takapyörien aurauskulman säätö
    Graphic
    G416237
  1. Löysää vastamutteria raidetangon molemmissa päissä.
    Huomaa: Raidetangon päässä, jossa on ulkoinen ura, on vasemmanpuoleiset kierteet.
  2. Kierrä raidetankoa avainlappeen avulla.
  3. Mittaa keskeltä keskelle -etäisyys (akselikorkeudella) ohjaavien pyörien etu- ja takapuolella.
    Huomaa: Takapyörän aurauskulman säätö on oikea, jos pyörän etu- ja takaosan välinen mittausero on enintään 6 mm.
  4. Toista vaiheet 1 ja 2 tarvittaessa.
  5. Kiristä vastamutterit.

Jäähdytysjärjestelmän huolto

Jäähdytysnesteen tiedot
Jäähdytysnestesäiliö on täytetty tehtaalla veden ja etyleeniglykolipohjaisen käyttöikää pidentävän jäähdytysnesteen seoksella (seossuhde 50:50).
Tärkeää  
Käytä vain kaupallisesti saatavia jäähdytysnesteitä, jotka täyttävät Käyttöikää pidentävien jäähdytysnesteiden vaatimukset -taulukossa luetellut määritykset.
Älä käytä koneessa tavallista (vihreää) epäorgaaniseen happotekniikkaan (IAT) perustuvaa jäähdytysnestettä. Älä sekoita tavallista jäähdytysnestettä ja käyttöikää pidentävää jäähdytysnestettä keskenään.
 
Jäähdytysnestetyyppien taulukko
Etyleeniglykolijäähdytysnesteen tyyppi
Korroosionestoaineen tyyppi
Käyttöikää pidentävät jäätymisenestoaineet
Orgaaninen happotekniikka (OAT)
Tärkeää  
Älä yritä erottaa tavallista (vihreää) epäorgaaniseen happotekniikkaan (IAT) perustuvaa ja käyttöikää pidentävää jäähdytysnestetyyppiä toisistaan värin perusteella.
Jäähdytysnestevalmistajat voivat värjätä käyttöikää pidentävää jäähdytysnestettä joillakin seuraavista väreistä: punainen, vaaleanpunainen, oranssi, keltainen, sininen, sinivihreä, violetti ja vihreä. Käytä jäähdytysnestettä, joka täyttää Käyttöikää pidentävien jäähdytysnesteiden vaatimukset -taulukossa luetellut määritykset.
 
Käyttöikää pidentävien jäähdytysnesteiden vaatimukset
ATSM International
SAE International
D3306 ja D4985
J1034, J814 ja 1941
Tärkeää  
Jäähdytysneste on sekoitettava veteen, ja seoksen suhteen on oltava 50/50.
 
  • Suositus: kun sekoitukseen käytetään jäähdytysnestetiivistettä, se on sekoitettava tislattuun veteen.
  • Suositeltu vaihtoehto: jos tislattua vettä ei ole saatavilla, käytä tiivisteen sijaan valmiiksi sekoitettua jäähdytysnestettä.
  • Vähimmäisvaatimus: jos tislattua vettä ja valmiiksi sekoitettua jäähdytysnestettä ei ole saatavilla, sekoita jäähdytysnestetiiviste puhtaaseen juomakelpoiseen veteen.
Jäähdytysjärjestelmän tilavuus
Noin 9,5 litraa
Jäähdytysnesteen määrän tarkistus
Varoitus
Jos moottori on ollut käynnissä, paineistettua kuumaa jäähdytysnestettä voi tulla ulos, mikä voi aiheuttaa lievän tai kohtalaisen loukkaantumisen.
  • Älä aukaise jäähdyttimen korkkia moottorin käydessä.
  • Käytä korkkia käsitellessäsi liinaa ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine pääsee pois.
 
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Avaa konepelti.
  3. Tarkista säiliössä olevan jäähdytysnesteen määrä.
    Huomaa: Jäähdytysnesteen määrä on oikea, jos sen taso yltää säiliön cold(kylmä) -merkkiin moottorin ollessa kylmä ja hot(kuuma) -merkkiin moottorin ollessa kuuma.
    Graphic
    G452997
    1. Korkki (jäähdytysnestesäiliö)
    2. Kuuman moottorin jäähdytysnesteen taso
    3. Kylmän moottorin jäähdytysnesteen taso
  4. Jos jäähdytysnestettä on liian vähän, avaa säiliön korkki ja lisää sopivaa jäähdytysnestettä, kunnes sen taso yltää cold(kylmä) -merkkiin (moottorin ollessa kylmä) tai hot(kuuma) -merkkiin (moottorin ollessa kuuma).
    Huomaa: Älä täytä paisuntasäiliötä liian täyteen.
  5. Asenna jäähdytysnestesäiliön korkki.
  6. Sulje ja salpaa konepelti.
Jäähdytysjärjestelmän letkujen tarkastus
  1. Tarkasta, ettei jäähdytysjärjestelmän letkuissa ja putkissa ole vuotoja, kulumia, säävahinkoja tai kemiallisia vaurioita ja etteivät letkut ole kiertyneet tai kiinnitykset tai liitännät löystyneet.
    Huomaa: Suorita kaikki tarvittavat korjaukset ennen koneen käyttöä.
Moottorin jäähdytysjärjestelmän puhdistus
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Avaa konepelti.
  3. Puhdista moottoritila huolellisesti roskista.
  4. Sulje ja salpaa konepelti.
  5. Graphic
    G416241
  6. Vapauta takasäleikön salvat ja käännä takasäleikkö auki.
  7. Graphic
    G416244
  8. Puhdista jäähdyttimen/öljynjäähdyttimen molemmat puolet perusteellisesti paineilmalla.
  9. Sulje ja salpaa säleikkö.

Hihnojen huolto

Laturin hihnan kiristys
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Avaa konepelti.
  3. Tarkista laturin hihnan kireys painamalla sitä laturin ja kampiakselin hihnapyörien puolivälistä.
    Huomaa: Kun käytetään 10 kg:n voimaa, hihnan pitäisi painua 11 mm.
  4. Graphic
    G416990
  5. Jos painuma on väärä, kiristä hihna seuraavien ohjeiden mukaan:
    1. Löysää kiinnityspulttia , jolla laturi on kiinnitetty kannattimeen, ja laturin olkatappia.
    2. Aseta vääntörauta laturin ja moottorin väliin ja siirrä laturia ulospäin.
    3. Kun hihnan kireys on oikea, kiristä pultit, joilla laturi on kiinnitetty kannattimeen, ja laturin olkatappi.
  6. Sulje ja salpaa konepelti.

Hydraulijärjestelmän huolto

Hydraulinesteen laatuvaatimukset
Säiliö on täytetty tehtaalla korkealaatuisella hydraulinesteellä. Tarkista hydraulinesteen taso ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä ja sen jälkeen päivittäin.
Suositeltu hydraulineste: Toro PX Extended Life -hydraulineste (saatavana 19 litran astioissa tai 208 litran tynnyreissä).
Huomaa: Kun koneessa käytetään suositeltua nestettä, neste ja suodatin voidaan vaihtaa harvemmin.
Vaihtoehtoiset hydraulinesteet: Jos Toro PX Extended Life -hydraulinestettä ei ole saatavana, voidaan käyttää muita tavallisia, öljypohjaisia hydraulinesteitä, jotka täyttävät kaikki jäljempänä luetellut vaatimukset (ominaisuudet ja standardit). Älä käytä synteettistä nestettä. Pyydä voiteluaineiden jälleenmyyjältä neuvoja sopivan tuotteen valitsemiseen.
Huomaa: Toro ei vastaa vääränlaisten nesteiden käytöstä aiheutuneista vaurioista, joten käytä vain sellaisten tunnettujen valmistajien tuotteita, joiden luokituksiin voi luottaa.
Kulumista estävä hydraulineste, jolla on korkea viskositeetti-indeksi / alhainen jähmepiste, ISO VG 46
Ominaisuudet:  
  Viskositeetti, ASTM D445 cSt / 40 °C 4448
  Viskositeetti-indeksi, ASTM D2270 140 tai korkeampi
  Jähmepiste, ASTM D97 -37 °C -45 °C
  Standardit: Eaton Vickers 694 (I-286-S, M-2950-S/35VQ25 tai M-2952-S)
Huomaa: Monet hydraulinesteet ovat lähes värittömiä, mikä vaikeuttaa vuotojen toteamista. Hydraulinesteelle tarkoitettua punaista värilisäainetta on saatavana 20 ml:n pulloissa. Yksi pullo riittää 1522 litralle hydraulinestettä. Tilaa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältäsi, osanro 44-2500.
Tärkeää  
Toro Premium Synthetic Biodegradable -hydraulineste on ainoa Toro hyväksymä luonnossa hajoava synteettinen neste. Neste on yhteensopiva Toro-hydraulijärjestelmissä käytettyjen elastomeerien kanssa, ja sitä voidaan käyttää useissa lämpötiloissa. Neste on yhteensopiva perinteisten mineraaliöljyjen kanssa, mutta paras mahdollinen luonnossa hajoavuus ja suorituskyky saavutetaan huuhtelemalla perinteinen neste perusteellisesti pois hydraulijärjestelmästä. Öljyä on saatavana 19 litran astioissa tai 208 litran tynnyreissä valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.
 
Hydraulisäiliön tilavuus
30 litraa
Hydraulinesteen määrän tarkistus
Säiliö on täytetty tehtaalla korkealaatuisella hydraulinesteellä. Hydrauliöljy on paras tarkistaa, kun neste on viileää. Koneen on oltava kuljetuskokoonpanossa.
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Puhdista hydraulisäiliön täyttökaulaa ja korkkia ympäröivä alue.
  3. Vedä mittatikku ulos täyttökaulasta ja pyyhi tikku puhtaalla liinalla.
  4. Työnnä mittatikku täyttökaulaan, vedä se taas ulos ja tarkista nestemäärä.
    Huomaa: Nesteen tason on oltava mittatikkuun merkityllä käyttöalueella.
    Tärkeää  
    Älä ylitäytä säiliötä.
     
    Graphic
    G417019
    1. Täynnä-merkki (mittatikku)
    2. Lisää-merkki (mittatikku)
  5. Jos nestettä on liian vähän, lisää määritysten mukaista nestettä riittävä määrä, jotta pinta nousee täynnä-merkkiin saakka.
  6. Asenna mittatikku täyttökaulaan.
Hydrauliletkujen ja -putkien tarkastus
  1. Tarkasta, ettei hydrauliletkuissa ja putkissa ole vuotoja, kulumia, säävahinkoja tai kemiallisia vaurioita ja etteivät letkut ole kiertyneet tai kiinnitykset tai liitännät löystyneet.
    Huomaa: Suorita kaikki tarvittavat korjaukset ennen koneen käyttöä.
Hydraulisuodattimien vaihto
Tärkeää  
Muiden suodattimien käyttö saattaa mitätöidä joidenkin osien takuun.
 
Paluusuodattimen vaihto
Graphic
G417021
Hydraulijärjestelmässä on paluusuodattimen huoltovälin ilmaisin . Suodattimen huoltoilmaisin näkyy lattialevyn aukosta. Kun moottori on käynnissä käyttölämpötilassa, tarkista ilmaisimen väri seuraavasti:
  • Vihreä tarkoittaa, että hydraulineste virtaa suodattimen läpi normaalisti.
  • Punainen tarkoittaa, että suodatin on tukossa. Vaihda paluusuodatin.
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Graphic
    G417022
  3. Aseta koneen etuosassa paluusuodattimen alle tyhjennysastia.
  4. Irrota suodatin.
  5. Pyyhi suodattimen asennuskohta suodatinpäässä puhtaaksi.
  6. Levitä uuden paluusuodattimen tiivisteeseen ohut kerros määritettyä hydraulinestettä.
  7. Kierrä suodatin suodatinpäähän käsin, kunnes tiiviste koskettaa asennuspintaa. Kierrä sitten suodatinta vielä puoli kierrosta.
Syöttösuodattimen vaihto
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Kallista istuin.
  3. Graphic
    G437171
  4. Aseta koneen vasemmalla puolella syöttösuodattimen alle tyhjennysastia.
  5. Irrota suodatin.
  6. Pyyhi suodattimen asennuskohta suodatinpäässä puhtaaksi.
  7. Levitä uuden syöttösuodattimen tiivisteeseen ohut kerros määritettyä hydraulinestettä.
  8. Kierrä suodatin suodatinpäähän käsin, kunnes tiiviste koskettaa asennuspintaa. Kierrä sitten suodatinta vielä puoli kierrosta.
  9. Laske ja salpaa istuin.
Tarkistus vuotojen varalta
  1. Käynnistä moottori ja anna sen käydä noin kaksi minuuttia, jotta kaikki ilma purkautuu hydraulijärjestelmästä.
  2. Sammuta moottori, irrota virta-avain ja tarkista paluu- ja syöttösuodattimet vuotojen varalta.
    Huomaa: Korjaa kaikki hydraulivuotokohdat.
Hydraulinesteen vaihto
Jos neste saastuu, ota yhteys Toro-jälleenmyyjän, sillä koko järjestelmä on huuhdeltava. Saastunut neste näyttää maitomaiselta tai mustalta puhtaaseen nesteeseen verrattuna.
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Aseta hydraulisäiliön pohjassa olevan jakoputken alle suuri tyhjennysastia.
    Graphic
    G439327
    1. Jakoputki
    2. Löysää liitintä tässä
    3. 90 asteen liitin
  3. Irrota 90 asteen liitin jakoputkesta ja anna säiliön tyhjentyä.
  4. Kun hydraulineste lakkaa valumasta säiliöstä, liitä 90 asteen liitin jakoputkeen.
  5. Täytä säiliö määrityksen mukaisella hydraulinesteellä.
    Tärkeää  
    Käytä vain ohjeissa mainittuja hydraulinesteitä. Muut nesteet saattavat vahingoittaa järjestelmää.
     
  6. Asenna säiliön korkki paikalleen.
  7. Käynnistä moottori ja käytä kaikkia hydraulisia laitteita, jotta hydraulineste leviää koko järjestelmään.
  8. Tarkista hydraulinestevuodot.
  9. Tarkista nesteen määrä.

Leikkuuyksikön huolto

Kelan ja kiinteän terän kosketuksen tarkistus
  1. Tarkista kelan ja kiinteän terän kosketus, vaikka leikkuujälki olisikin ollut tyydyttävä.
    Huomaa: Kelan ja kiinteän terän on kosketettava toisiaan kevyesti koko pituudeltaan.
Leikkuuyksiköiden läppäys
Vaara
Leikkuuyksiköiden tai muiden liikkuvien osien koskettaminen saattaa johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
  • Pidä sormet, kädet ja vaatteet etäällä leikkuuyksiköistä ja muista liikkuvista osista.
  • Älä yritä kääntää leikkuuyksiköitä kädellä tai jalalla moottorin käydessä.
 
Huomaa: Lisäohjeita läppäyksestä ja siihen liittyvistä menettelyistä on Toro Reel Mower Basics -oppaassa (sisältää teroitusohjeet), lomake 09168SL.
Koneen valmistelu
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Vapauta voimanulosotto.
  3. Tee kaikille läpättäville leikkuuyksiköille asianmukaiset kelan ja kiinteän terän kohdistukset läppäystä varten. Katso leikkuuyksikön käyttöopas.
  4. Irrota salpa ja nosta istuin, jotta pääset käsiksi leikkurin asennuslohkoon.
    Graphic
    G439326
    1. Läppäysvipu (läppäysasento, etuleikkuuyksiköt)
    2. Läppäysvipu (läppäysasento, takaleikkuuyksiköt)
    3. Leikkurin asennuslohko
  5. Siirrä läppäysvivut R (läppäys) -asentoon.
    Huomaa: Määritä läpättävät leikkuuyksiköt valitsemalla joko etu- tai takaläppäysvipu tai molemmat. Läppäyksen aikana etuleikkuuyksiköt toimivat yhdessä ja takaleikkuuyksiköt toimivat yhdessä.
Kelan ja kiinteän terän läppäys
Vaara
Moottorin nopeuden muuttaminen läppäyksen aikana saattaa aiheuttaa leikkuuyksikköjen pysähtymisen, josta voi olla seurauksena kuolema tai vakava loukkaantuminen.
  • Älä muuta moottorin nopeutta läppäyksen aikana.
  • Läppää ainoastaan moottorin joutokäynnin aikana.
 
  1. Käynnistä moottori ja anna sen käydä alhaisella joutokäynnillä.
  2. Vapauta voimanulosotto leikkuunohjaus-/kuljetusvivun ollessa leikkuuasennossa. Aloita määritettyjen kelojen läppäys siirtämällä leikkuunohjausvipua eteenpäin.
  3. Lisää läppäysainetta pitkävartisella harjalla.
    Hengenvaara
    Leikkuuyksiköiden koskettaminen niiden liikkuessa johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
    Henkilövahinkojen välttämiseksi pysy pois leikkuuyksikköjen lähettyviltä, ennen kuin jatkat.
     
    Tärkeää  
    Älä käytä lyhytvartista harjaa.
     
  4. Jos kelat pysähtyvät tai oikuttelevat läppäyksen aikana, valitse suurempi nopeusasetus, kunnes nopeus tasaantuu, ja palauta sitten kelan nopeus haluttuun nopeuteen.
  5. Jos leikkuuyksiköitä täytyy säätää läppäyksen aikana, toimi seuraavasti:
    1. Siirrä leikkuunohjausvipu taaksepäin ja vapauta voimanulosotto.
    2. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.
    3. Säädä leikkuuyksiköitä.
    4. Toista vaiheet 13.
  6. Toista vaihe 3 kaikille läpättäville leikkuuyksiköille.
Läppäyksen viimeistely
  1. Siirrä leikkuunohjausvipu taaksepäin ja vapauta voimanulosotto.
  2. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.
  3. Siirrä läppäysvivut F (leikkuu) -asentoon.
    Tärkeää  
    Jos läppäysvipua ei palauteta F (leikkuu) -asentoon läppäyksen jälkeen, leikkuuyksiköt eivät toimi oikein.
     
    Graphic
    G417040
    1. Läppäysvipu (leikkuuasento: etuleikkuuyksiköt)
    2. Läppäysvipu (leikkuuasento: takaleikkuuyksiköt)
  4. Laske ja salpaa käyttäjän istuin.
  5. Pese läppäysaine kokonaan pois leikkuuyksiköistä.
  6. Saat paremman leikkuusärmän, jos pyyhkäiset kiinteän terän etusivua viilalla läppäyksen jälkeen.
    Huomaa: Tämä poistaa mahdolliset jäysteet ja epätasaisuudet, joita on saattanut muodostua leikkuusärmään.

Rungon kunnossapito

Turvavyön tarkistus
  1. Tarkista, että turvavyössä ei ole kulumia, repeämiä tai muita vaurioita. Vaihda turvavyöt, jos jokin niiden osa ei toimi kunnolla.
  2. Puhdista turvavyö tarpeen mukaan.

Puhdistus

Koneen pesu
  1. Pese kone tarpeen mukaan. Käytä pesuun pelkkää vettä tai vettä ja mietoa pesuainetta. Koneen voi pestä liinalla.
    Tärkeää  
    • Älä puhdista konetta suolapitoisella tai kierrätetyllä vedellä.
    • Älä pese konetta painepesurilla. Painepesu voi vahingoittaa sähköjärjestelmää, irrottaa tärkeitä tarroja tai huuhtoa pois tarpeellisen rasvan kitkakohdista. Älä käytä liian paljon vettä kojetaulun, moottorin ja akun läheisyydessä.
    • Älä pese konetta moottorin ollessa käynnissä. Koneen peseminen moottorin käydessä voi vaurioittaa moottorin sisäosia.
     
 
 
 
Säilytys
 

Turvallisuus varastoinnin aikana

Koneen varastointi

  1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt alas, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.
  2. Puhdista ajoyksikkö, leikkuuyksiköt ja moottori huolellisesti.
  3. Tarkista rengaspaine.
  4. Tarkista, että kiinnikkeet eivät ole löysällä, ja kiristä ne tarvittaessa.
  5. Rasvaa tai öljyä kaikki rasvanipat ja nivelet. Pyyhi pois ylimääräinen voiteluaine.
  6. Hio varovasti ja maalaa korjausmaalilla maalipinnat, jotka ovat naarmuuntuneet, lohkeilleet tai ruostuneet. Korjaa kaikki metallirungossa olevat kolhut.
  7. Huolla akku ja kaapelit seuraavasti:
    1. Irrota akkuliittimet akun navoista.
    2. Puhdista akku, liittimet ja navat teräsharjalla ja ruokasoodaliuoksella.
    3. Voitele kaapeliliittimet ja akun navat Grafo 112X -suojarasvalla (Toro osanro 505-47) tai vaseliinilla ruostumisen ehkäisemiseksi.
    4. Lataa akkua hitaasti 60 päivän välein 24 tunnin ajan, jotta akkuun ei muodostu lyijysulfaattia.
  8. Valmistele moottori seuraavasti:
    1. Tyhjennä moottoriöljy öljypohjasta ja aseta tyhjennystulppa paikalleen.
    2. Irrota ja hävitä öljynsuodatin. Asenna uusi öljynsuodatin.
    3. Lisää moottoriin määrityksen mukaista moottoriöljyä.
    4. Käynnistä moottori ja käytä sitä joutokäynnillä parin minuutin ajan.
    5. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.
    6. Huuhtele polttoainesäiliö tuoreella ja puhtaalla polttoaineella.
    7. Varmista kaikki polttoainejärjestelmän liitännät.
    8. Puhdista ja huolla ilmanpuhdistinjärjestelmä perusteellisesti.
    9. Tiivistä ilmanpuhdistimen imuaukko sekä pakoaukko säänkestävällä teipillä.
    10. Tarkista pakkassuojaus ja lisää veden ja etyleeniglykolin seosta (50/50) alueella odotettavissa olevan alimman lämpötilan mukaan.

Akun säilytys

Jos kone varastoidaan yli 30 päivän ajaksi, irrota akku ja lataa se täyteen. Säilytä sitä hyllyllä tai koneessa. Älä kytke kaapeleita, jos säilytät akkua koneessa. Varastoi akku viileään tilaan, jotta sen lataus purkautuu mahdollisimman hitaasti. Varmista, että akku on ladattu täyteen, jotta se ei jäädy. Täysin ladatun akun ominaispaino on 1,2651,299.