eTimeCutter® eMR4275 Zero nullpöörderaadiusega murutraktor
Lahtiütlused ja regulatiivne teave
See toode on kooskõlas kõigi asjakohaste Euroopa direktiividega: lisateavet vaadake eraldi tootepõhiselt vastavusdeklaratsiooni lehelt (DOC).
­Abi
 
 
 
Sissejuhatus
 

Kasutusotstarve

See pöörleva teraga muruniiduk on mõeldud koduomanikele. See on loodud peamiselt hästi hooldatud muruplatsidel muru niitmiseks. Toote mittesihipärane kasutamine võib olla teile ja kõrvalolijatele ohtlik.
Toote õigeks kasutamiseks ja hooldamiseks ning vigastuste ja toote kahjustamise vältimiseks lugege seda teavet tähelepanelikult. Teie vastutate toote nõuetekohase ja ohutu kasutamise eest.

Abi

Graphic
G444734
Lisateabe, sealhulgas ohutusnõuannete, koolitusmaterjalide, lisaseadmete, edasimüüja leidmise või toote registreerimise kohta leiate veebisaidilt www.Toro.com.
Kui vajate hooldust, Toro originaalvaruosi või lisateavet, võtke ühendust volitatud hooldusfirmaga või Toro klienditeenindusega ning hoidke käepärast toote mudeli number ja seerianumber. Need on kirjas teie toote andmeplaadil . Kirjutage numbrid selleks ette nähtud tühjale alale.
Tähtis  
Garantiiteabele, varuosadele ja muule tooteteabele juurdepääsuks võite skannida mobiilseadmega seerianumbri sildil oleva QR-koodi (kui olemas).
 
Mudeli number:
Seerianumber:
 
 
 
Ohutus
 

Üldised hoiatused masina ohutuse suhtes

Image HOIATUS! Tutvuge kõigi seadmega kaasasolevate ohutushoiatuste, juhiste, illustratsioonide ja spetsifikatsioonidega.
Hoiatuste ja juhiste eiramine võib põhjustada elektrilöögi, tulekahju ja/või raskeid vigastusi.
Mõiste masin? Kui hoiatustes kasutatud mõiste seadeviitab teie vooluvõrgutoitel (juhtmega) töötavale seadmele või akutoitel (juhtmeta) töötavale masinale.
  1. Tööala ohutus
    1. A. Hoidke tööala korras ja tagage seal hea valgustus. Segamini või hämarad alad põhjustavad õnnetusi.
    2. B. Ärge kasutage masinat plahvatusohtlikes keskkondades, näiteks kergsüttivate vedelike või gaaside lähedal või tolmustes kohtades. Masina kasutamisel tekib sädemeid, mis võivad tolmu või aurud süüdata.
    3. C. Masina kasutamisel veenduge, et läheduses ei oleks lapsi ega kõrvalisi isikuid. Segajad võivad põhjustada kontrolli kaotamist masina üle.
  2. Elektriohutus
    1. A. Seadme pistik peab sobima kasutatava pistikupesaga. Pistikut ei ole lubatud kohandada. Ärge kasutage maandatud masinaga adapterpistikuid. Kohandamata pistikute ja sobivate pistikupesade puhul väheneb elektrilöögioht.
    2. B. Vältige keha kokkupuudet maandatud pindadega, nagu torud, radiaatorid, elektripliidid ja külmikud. Kui keha on maandatud, suureneb elektrilöögioht.
    3. C. Kaitske masinat vihma ja märgade tingimuste eest. Kui masinasse satub vett, suurendab see elektrilöögiohtu.
    4. D. Ärge kahjustage kaablit. Ärge kasutage kaablit seadme kandmiseks, tõmbamiseks või lahutamiseks. Hoidke kaabel eemal kuumaallikatest, õlist, teravatest servadest ja liikuvatest osadest. Kahjustatud või sõlmes juhtmed suurendavad elektrilöögiohtu.
    5. E. Masinaga õues töötades kasutage õuetingimustesse sobilikku pikendusjuhet. Õuetingimustesse sobiliku pikendusjuhtme kasutamine vähendab elektrilöögiohtu.
    6. F. Kui masinat on vaja kasutada niisketes tingimustes, kasutage rikkevoolukaitsmega elektrivarustust. Rikkevoolukaitsme kasutamine vähendab elektrilöögiohtu.
  3. Isiklik ohutus
    1. A. Olge valvas: jälgige oma tegevusi ja kasutage tervet mõistust masinaga töötamisel. Ärge kasutage masinat, kui olete väsinud või uimastite, alkoholi või ravimite mõju all. Hetkeline tähelepanematus masina kasutamisel võib põhjustada raskeid kehavigastusi.
    2. B. Isikukaitsevahendite kasutamine Kandke alati kaitseprille. Sobilikes tingimustes kasutatav kaitsevarustus, nagu tolmumask, mittelibiseva tallaga turvajalatsid või kõrvaklapid, vähendab vigastuste ohtu.
    3. C. Vältige soovimatut käivitamist. Enne toiteallika ja/või akupakiga ühendamist veenduge, et lüliti oleks väljalülitatud asendis. Masina sisselülitamine, mille lüliti on alla vajutatud, soodustab õnnetusi.
    4. D. Eemaldage enne masina sisselülitamist kõik reguleerimis- ja mutrivõtmed. Masina pöörleva osa külge jäetud reguleerimis- või mutrivõti võib põhjustada kehavigastusi.
    5. E. Ärge küünitage liiga kaugele. Hoidke oma jalgealune ja tasakaal stabiilne. See võimaldab teil ootamatutes olukordades masinat paremini käsitseda.
    6. F. Kandke sobilikke rõivaid. Ärge kandke lohvakaid riideid või ehteid. Hoidke juuksed ja riided eemal liikuvatest osadest. Lohvakad riided, ehted või pikad juuksed võivad liikuvate osade vahele kinni jääda.
    7. G. Kui seadmetel on ühendusvõimalus tolmu äratõmbeks ja kogumiseks, siis veenduge, et ühendus oleks nõuetekohane ja seda kasutataks korrektselt. Tolmu kogumine võib vähendada tolmuga seotud ohtusid.
    8. H. Masina sagedasel kasutamisel, kui olete sellega ära harjunud, ärge muutuge hooletuks ega eirake selle ohutuspõhimõtteid. Hooletu kasutamine võib põhjustada vaid sekundi murdosaga raskeid kehavigastusi.
  4. Seadme kasutamine ja hooldus
    1. A. Ärge rakendage seadet kasutades jõudu. Kasutage tööks sobilikku masinat. Sobilik masin saab ülesandega hakkama paremini ja ohutumalt sellel kiirusel, mis on selleks puhuks ette nähtud.
    2. B. Ärge kasutage masinat, kui seda ei saa lülitist sisse/välja lülitada. Kui masinat ei ole võimalik lülitiga juhtida, on selle kasutamine ohtlik ja see vajab parandamist.
    3. C. Lahutage pistik toiteallikast ja/või eemaldage akupakk (kui selle saab eemaldada) masinast, enne kui kohandate masinat, vahetate selle tarvikuid või panete selle hoiule. Sellised ennetavad ohutusmeetmed vähendavad masina kogemata käivitamise ohtu.
    4. D. Hoidke jõude seisvaid masinaid lastele kättesaamatus kohas ja ärge lubage inimestel, kes ei ole masina või nende juhistega kursis, masinat kasutada. Masin on koolitamata kasutajate käes ohtlikud.
    5. E. Hooldage masinat ja tarvikuid. Kontrollige, kas on valesti joondatud või takerduvaid liikuvaid osi, katkisi detaile või muid masina kasutamist mõjutavaid tingimusi. Kahjustuste korral laske masin enne selle kasutamist parandada. Paljude õnnetuste põhjus on masin, mida on halvasti hooldatud.
    6. F. Hoidke lõiketööriistu terava ja puhtana. Nõuetekohaselt hooldatud lõiketööriistad, mille lõikeosad on teravad, takerduvad väiksema tõenäosusega ja neid on lihtsam juhtida.
    7. G. Kasutage masinat, tarvikuid, lõiketerasid jne, järgides neid juhiseid ning võttes arvesse töötingimusi ja eesolevat ülesannet. Kui masinat kasutatakse viisil, milleks see ei ole ette nähtud, võib see põhjustada ohtlikke olukordi.
    8. H. Hoidke käepidemed ja muud haardepinnad kuiva, puhta ning õli- ja määrdevabana. Libedad käepidemed ja haardepinnad ei võimalda ootamatutes olukordades masinat ohutult kasutada ja juhtida.
  5. Masina aku kasutamine ja hooldus
    1. A. Laadige masinat ainult tootja täpsustatud laadijaga. Ühele akupakitüübile sobiv laadija võib põhjustada mõne teise akupakiga kasutamisel tuleohtu.
    2. B. Kasutage masinat ainult selle masina jaoks mõeldud akudega. Muude akude kasutamine võib põhjustada vigastusi ja/või tulekahju.
    3. C. Kui akupakki ei kasutata, hoidke seda eemal metallesemetest, nagu kirjaklambrid, mündid, võtmed, naelad, kruvid ja muud väikesed metallobjektid, mis võivad klemme lühistada. Aku klemmide lühistamine võib põhjustada põletusi või tulekahju.
    4. D. Ebasoodsates tingimustes võib akust vedelikke lekkida. Vältige nendega kokkupuutumist. Kokkupuute korral loputage rohke veega. Vedeliku silma sattumisel pöörduge arsti poole. Akuvedelik võib põhjustada ärritust või põletusi.
    5. E. Ärge kasutage kahjustatud või kohandatud akupakki või masinat. Kahjustatud või kohandatud akud võivad toimida ettearvamatult, põhjustades tulekahju, plahvatuse või vigastusi.
    6. F. Kaitske akupakki ja masinat kokkupuute eest lahtise leegi ja äärmuslike temperatuuridega. Kokkupuude leegi või temperatuuriga üle 130 °C võib põhjustada plahvatuse.
    7. G. Järgige kõiki laadimisjuhiseid ja ärge laadige akupakki või masinat väljaspool juhendis täpsustatud temperatuurivahemikku. Vale või väljaspool täpsustatud temperatuurivahemikku laadimine võib akut kahjustada ja põhjustada tuleohtu.
  6. Hooldus
    1. A. Laske masinat hooldada kvalifitseeritud tehnikul, kes kasutab ainult identseid asendusosi. See tagab masina pideva ohutuse.
    2. B. Ärge hooldage kahjustatud akupakke. Akupakke tohivad hooldada ainult tootja või volitatud teenusepakkujad.

Muruniiduki ohutushoiatused

  1. Ärge kasutage muruniidukit rasketes ilmastikuoludes, eriti kui on äikeseoht. Nii vähendate välgutabamuse ohtu.
  2. Kontrollige põhjalikult ala, kus te kavatsete muruniidukit kasutada ja veenduge, et seal ei oleks metsloomi. Muruniiduk võib kasutamise ajal metsloomi vigastada.
  3. Vaadake põhjalikult üle niidetav piirkond ja eemaldage kõik kivid, kepid, juhtmed, kondid ja muud võõrkehad. Eemale paiskuvad objektid võivad põhjustada kehavigastusi.
  4. Enne muruniiduki kasutamist kontrollige alati visuaalselt, et tera ja terakoost poleks kulunud ega kahjustatud. Kulunud või kahjustatud osad suurendavad vigastuste ohtu.
  5. Ärge eemaldage ühtegi kaitsepiiret. Kaitsepiirded peavad olema töökorras ja korralikult paigaldatud. Kaitse, mis on lahtine, kahjustatud või ei tööta nõuetekohaselt, võib põhjustada kehavigastusi.
  6. Hoidke jahutusõhu sisselaskeavad prahist puhtana. Ummistunud õhu sisselaskeavad ja praht võivad põhjustada ülekuumenemist või tulekahju tekkimise ohtu.
  7. Muruniidukiga töötades kandke alati libisemiskindlaid kaitsejalatseid. Muruniidukiga töötades ei tohi olla paljajalu ega kanda lahtiseid sandaale. See vähendab jalalabade vigastamise ohtu kokkupuutel liikuva teraga.
  8. Muruniidukiga töötades kandke alati pikki pükse. Katmata nahk suurendab eemale paiskuvate objektide põhjustatud vigastuste ohtu.
  9. Ärge töötage muruniidukiga kallakutel üle 15°. See vähendab juhitavuse kaotamise, libisemise ja ümberkukkumise ohtu, mis võib põhjustada kehavigastusi.
  10. Kallakul kasutamisel olge äärmiselt ettevaatlik. See vähendab juhitavuse kaotamise, libisemise ja ümberkukkumise ohtu, mis võib põhjustada kehavigastusi.
  11. Muruniidukiga tagurdades olge väga tähelepanelik. Olge teadlik oma ümbrusest
  12. Ärge puudutage lõiketerasid ega muid ohtlikke liikuvaid osi, kui need veel liiguvad. See vähendab liikuvatest osadest lähtuvate vigastuste ohtu.
  13. Enne kinni jäänud materjali eemaldamist või niiduki puhastamist veenduge, et kõik toitelülitid oleksid välja lülitatud ja eemaldage süütevõti. Niiduki ootamatu käivitumine võib põhjustada raskeid kehavigastusi.
Hoidke kõik hoiatused ja juhised hilisemaks vaatamiseks alles.

Täiendavad ohutusalased teated

Hoiatussümbol
Nii selles juhendis kui ka masinal näidatud hoiatussümbol tähistab olulisi ohutusteated, mida peate õnnetuste vältimiseks järgima.
Graphic
G405934
OHTLIK tähistab vahetult ohtlikku olukorda, mis mittevältimise korral põhjustab surma või raske kehavigastuse.
HOIATUS tähistab potentsiaalselt ohtlikku olukorda, mis mittevältimise korral võib põhjustada surma või raske kehavigastuse.
ETTEVAATUST tähistab potentsiaalselt ohtlikku olukorda, mis mittevältimise korral võib põhjustada kergeid või mõõdukaid vigastusi.
Selles juhendis kasutatakse veel kahte sõna teabe esiletõstmiseks. Olulinejuhib tähelepanu erilisele mehaanikateabele ja märkusrõhutab üldist teavet, millele tuleks erilist tähelepanu pöörata.
Üldine ohutus
Toode võib käe või jala amputeerida ja objekte hooga üles paisata. Raskete vigastuste või surma vältimiseks jälgige alati kõiki ohutusjuhiseid.
  • Hoiduge väljaviskeavast eemale.
  • Masinat tohivad käsitseda ainult vastutustundlikud ja füüsiliselt võimekad inimesed.
  • Lülitage masin välja, eemaldage süütevõti ja oodake kõigi liikuvate osade peatumist, enne kui istmelt lahkute. Enne hooldamist, seadistamist või puhastamist laske masinal jahtuda.

Kaldenäidik

Seda lehekülge võite isiklikuks kasutamiseks kopeerida.
Graphic
G011841s
  1. Suurim kalle, mille juures masinaga töötada võite, on 15 kraadi. Kasutage kallaku joonist, et küngaste kallak enne töötamist kindlaks määrata. Ärge kasutage seda masinat kallakul, mis on suurem kui 15 kraadi. Selle sobitamiseks soovitusliku kallakuga voltige mööda vastavat joont.
  2. Joondage see serv mõne vertikaalse pinnaga (näiteks puu, hoone, aiaposti vms).
  3. Näide sellest, kuidas volditud serva abil kallakut võrrelda.

Ohutusalased ja juhendavad kleebised

Image
Ohutusmärgid ja juhised on kasutajale lihtsasti nähtavad ning asuvad iga võimaliku ohtliku koha lähedal. Asendage kõik kahjustatud või puuduvad märgised.
Kleebise osa: 130-0731
Graphic
s_decal130-0731
  1.  Hoiatus: ülespaiskuvate esemete oht; ärge eemaldage deflektorkilpi.
  2.  Kätte või jalga lõikamise oht, niitmistera hoidke liikuvatest osadest eemale.
Kleebise osa: 137-8127
Graphic
s_decal137-8127
  1.  Tähelepanu! Ärge pihustage kõrgsurveveega.
Kleebise osa: 139-1271
Graphic
s_decal139-1271
  1.  Seisupidur mootor
  2.  Seisupidur lahuta
Kleebise osa: 139-2397
Graphic
s_decal139-2397
Kleebise osa: 145-3802
Graphic
s_decal145-3802
  1. Akupakk laeb.
  2. Akupakk on täielikult laetud.
  3. Akupaketi laadimine on ooterežiimil, samal ajal kui teised akud laevad (laadimisrežiimist sõltuvalt).
  4. Akupakk on väljaspool sobivat temperatuurivahemikku.
  5. Akupaki laadimise viga.
Kleebise osa: 145-8263
Graphic
decal145-8263
  1.  Lugege kasutusjuhendit.
  2.  Võtke aku ringlusesse.
  3.  Kõrvaldage nõuetekohaselt.
  4.  Hoida eemal lahtisest tulest ja leekidest.
  5.  Ärge jätke vihma kätte.
Kleebise osa: 145-8265
Graphic
decal145-8265
  1.  Aku laadimise olek
Kleebise osa: 145-8275
Graphic
s_decal145-8275
  1.  Järjestikune laadimisrežiim üks aku laeb korraga täielikult (teised akud jäävad ooterežiimile).
  2.  Paralleelne laadimisrežiim kõik akud laaditakse samale tasemele.
Kleebise osa: 147-0290
Graphic
decal147-0290
  1.  Hoiatus! Valgus on ere ärge vaadake otse valgusesse.
Kleebise osa: 147-7614
Graphic
decal147-7614
  1.  Tera kontroll kiire
  2.  Liikumiskiirus kiire
  3.  Tere kontroll aeglane
  4.  Liikumiskiirus aeglane
  5.  Välja lülitatud
  6.  Sisse lülitatud
Kleebise osa: 147-7615
Graphic
decal147-7615
  1.  Viskuvate esemete oht hoidke kõrvalseisjad eemal.
  2.  Viskuvate esemete oht, niiduk ärge töötage ilma deflektori, väljalaske katte ega murukogumissüsteemita.
  3.  Kätte või jalga lõikamise oht, niitmistera hoiduge liikuvatest osadest.
Kleebise osa: 147-7616
Graphic
decal147-7616
Märkus: See masin vastab tööstusharu standardsele stabiilsuskatsele staatiliste külg- ja pikisuunaliste katsete osas ja suurim soovituslik kalle on näidatud kleebisel. Vaadake läbi nii kasutusjuhendis leiduvad masinaga kalletel töötamise juhised kui ka olud, milles masinaga töötaksite, et teha kindlaks, kas võite masinaga neis oludes, sel päeval ja selles kohas töötada. Muudatused maastikus võivad tuua kaasa muudatusi masinaga kallakul töötamise tingimustes.
  1. Hoiatus! Lugege kasutusjuhendit.
  2. Hoiatus enne hoolduse tegemist rakendage seisupidur ja eemaldage võti.
  3. Kätte või jalga lõikamise oht hoiduge liikuvatest osadest, ärge eemaldage ühtki kaitset ega piiret.
  4. Väljaviskeoht hoidke kõrvalised isikud eemal; eemaldage igasugune praht; hoidke deflektor oma kohal.
  5. Kaldteedega seotud oht ärge kasutage haagisele laadides kaheosalisi kaldteid; kasutage ühte masina jaoks piisavalt laia kaldteed; kasutage kaldteed, mille kalle on alla 15°; masinat haagisele laadides sõitke kaldteest tagurpidi üles ja masinat maha laadides sõitke kaldteest alla suunaga edasi.
  6. Ülesõitmise oht ärge sõidutage reisijaid; tagurpidi sõites vaadake alla ja enda taha.
  7. Ümbermineku oht ärge kasutage masinat järsakutel ega kohtades, kus kallak on enam kui 15°; kasutage masinat ainult kohtades, kus kallak on alla 15°.
Kleebise osa: 147-7619
Graphic
decal147-7619
  1.  Kiire
  2.  Aeglane
  3.  Neutraalasend
  4.  Tagasikäigu asend
  5.  Veojõu juhthoovad.
Kleebise osa: 147-7620
Graphic
decal147-7620
  1.  Kiire
  2.  Aeglane
  3.  Neutraalasend
  4.  Tagasikäigu asend
  5.  Veojõu juhthoovad.
Kleebise osa: 147-7621
Graphic
decal147-7621
  1.  Lugege kasutusjuhendit.
  2.  Täielik funktsionaalsus
  3.  Piiratud funktsionaalsus
  4.  Funktsionaalsus puudub/väga piiratud funktsionaalsus
 
 
 
Toote ülevaade
 
Graphic
G427499
  1.  MyRide®-i vedrustuse reguleerimise hoob
  2.  Akukamber
  3.  Juhthoob
  4.  Seisupidur
  5.  Rullikratas
  6.  Lõikekorpuse ratas
  7.  Lõikekõrguse hoob
  8.  Väljaviskedeflektor
  9.  Juhtpaneel
Graphic
G448680
  1.  Akulaadija
  2.  Akupakett (komplektis on 4 tk)
Juhtpaneel
Tutvuge kõigi juhtseadistega enne mootori käivitamist ja masina kasutamist.
Graphic
G427498
  1.  Tera kiiruselüliti
  2.  Liikumiskiiruse seadmise lüliti
  3.  Teabeekraan
  4.  Terade juhtlüliti (PTO)
  5.  Süütelukk
Süütelukk
Graphic
G444702
Kasutage masina sisse või välja lülitamiseks süütevõtit. Masina sisselülitamiseks pöörake võti asendisse Sisse.
Liikumiskiiruse seadmise lüliti
Graphic
G428592
Kiirema või aeglasema kiiruse valimiseks kasutage liikumiskiiruse seadmise lülitit.
Tera kiiruselüliti
Graphic
G428591
Tera kiirema või aeglasema pöörlemiskiiruse valimiseks kasutage liikumiskiiruse seadmise lülitit.
Märkus: Parima lõikamistulemuse saavutamiseks kasutage seadistust Kiire; energiakulu vähendamiseks kasutage seadistust Aeglane.
Terade juhtlüliti (PTO)
Graphic
G428617
Terade juhtlüliti, millele osutab jõuvõtuvõlli (PTO) sümbol, lülitab niiduki terade toite sisse ja välja.
Teabeekraan
Teabeekraanile kuvatakse teated ja masina olek (nt töötundide arv, aku laetus, komponentide asend).
Graphic
G427630
  1.  Lukustusindikaatorid
  2.  Mootori olek (kuvatakse ainult aktiivsete vigade korral)
  3.  Aku olek/laetus
  4.  Töötunnid
Kuva ikoon
Image
Juht ei istu istmel.
Image
Aku temperatuur on liiga kõrge.
Image
Terade juhtlüliti (PTO) on sisse lülitatud.
Image
Aku koormus on liiga suur.
Image
Terade juhtlüliti (PTO) on sisse lülitatud, kuid masin ei lase teradel pöörelda. Kontrollige lukustust ja aktiivseid masina vigu.
Image
Pärsitud režiim on aktiivne.
Image
Seisupidur on rakendatud.
Kui see vilgub, vabastage seisupidur enne kui masinaga sõitma hakkate.
Image
Mootori temperatuur on liiga kõrge.
Image
Juhthoovad on neutraalasendis.
Kui see vilgub, lükake hoovad sissepoole enne kui masinaga sõitma hakkate.
Image
Mootori koormus on liiga suur.
Image
Tunnilugeja
Image
Veakood
Image
Rakendage seisupidur.

Seisupidur

Masina juhusliku liikumahakkamise vältimiseks rakendage seisupidur iga kord, kui masina seiskate.
Seisupidurit saab kasutada masina peatamiseks hädaolukorras või kui masina rike lülitab liikumiskiiruse reguleerimise seadmed välja.
Graphic
G428514

Juhthoovad

Juhthoobadega liigub masin edasi ja tagasi ning pöörab mõlemale poole.

MyRide®-i vedrustuse reguleerimise hoob

MyRidei vedrustussüsteemiga masinatele
Vedrustuse reguleerimiseks sujuva ja mugava sõidu tagamiseks kasutage reguleerimise hooba.
Graphic
G292102s
  1.  Reguleerimise hoob
  2.  Pehmem vedrustus
  3.  Jäigem vedrustus
Spetsifikatsioon
Märkus: Spetsifikatsioone ja disaini võidakse muuta ilma eelneva teavitamiseta.
Masin
Lõikelaius
107 cm
Laius langetatud deflektoriga
136 cm
Laius langetatud deflektoriga
116 cm
Pikkus
185 cm
Kõrgus
114 cm
Kaal
250 kg
Komplekti kuuluvad akupakid
Mudel
68810
Masina komplekti kuuluv kogus
4
Akupaki maht
10,0 Ah
540 Wh
Aku tootja ettenähtud pinge = 60 V max ja 54 V nimivõimsus. Tegelik pinge erineb vastavalt koormusele.
Ühilduvad akupakid
Mudel
81820
81825
81850
81860
81875
68810
Akupaki maht
2,0 Ah
2,5 Ah
4,0 Ah
6,0 Ah
7,5 Ah
10,0 Ah
108 Wh
135 Wh
216 Wh
324 Wh
405 Wh
540 Wh
Aku tootja ettenähtud pinge = 60 V max ja 54 V nimivõimsus. Tegelik pinge erineb vastavalt koormusele.
Komplekti kuuluv akulaadija
Mudel
66560
Tüüp
Flex-Force Power System 60 V Pro 6-Podi akulaadija
Sisend
220 - 240 V AC ~5,0 A, 50/60 Hz
Väljund
60 V DC Image 12,0 A MAX
Ühilduvad akulaadijad
Mudel
81802
81805
81801
Tüüp
60 V MAX liitiumioonaku laadija
60 V MAX liitiumioonaku kiirlaadija
60 V MAX liitiumioonaku laadija
Sisend
100 - 240 V AC ~2,0 A, 50/60 Hz
100 - 240 V AC ~5,0 A, 50/60 Hz
220 - 240 V AC ~2,0 A, 50-60 Hz
Väljund
60 V DC Image 2,0 A MAX
60 V DC Image 5,5 A MAX
60 V DC Image 1,0 A MAX
Sobivad temperatuurivahemikud
Laadimine/hoiustamine
5 °C kuni 40 °C*
Aku kasutamine
temperatuuril 30 °C kuni 49 °C
Masina kasutamine
5 °C kuni 40 °C
*Laadimisaeg pikeneb, kui te ei lae akupakki selles vahemikus.
Hoiustage masinat, akupakki ja akulaadijat suletud kuivas kohas.
Tarvikud/lisaseadmed
Masinale on selle jõudluse suurendamiseks ja funktsioonide laiendamiseks saadaval mitmeid Toro heakskiidetud tarvikuid ja lisaseadmeid. Heakskiidetud tarvikute ja lisaseadmete loendi saamiseks pöörduge volitatud hooldusfirma või ametliku Toro edasimüüja poole või vaadake seda veebisaidilt www.Toro.com.
Masina optimaalse jõudluse ja püsiva ohutuse tagamiseks kasutage ainult Toro originaalvaruosi ja lisaseadmeid.
 
 
 
Käitamine
 

Enne kasutamist

Ohutusteave enne kasutamist
  • Ärge töötage masinaga, kui selle ohutuslülitid ja muud seadised pole paigas ega tööta korralikult.
  • Enne juhikohalt lahkumist mistahes põhjusel tehke järgmist.
    • Parkige masin tasasele pinnasele.
    • Vabastage ajamid ja jõuvõtuvõll.
    • Rakendage seisupidur.
    • Lülitage masin välja ja eemaldage süütevõti.
    • Oodake, kuni kõik liikuvad osad peatuvad.
  • Enne niitmise alustamist kontrollige alati masinat, et terad, terapoldid ja lõikeseadeldis oleksid heas töökorras.
  • See toode tekitab elektromagnetvälja. Kui te kannate siirdatavat meditsiinilist elektroonikaseadet, konsulteerige enne selle toote kasutamist oma arstiga.
  • Kasutage Toro poolt heakskiidetud tarvikuid ja lisaseadmeid.
  • Ärge võtke masina peale reisijaid ning hoidke kõrvalseisjad ja lemmikloomad masinast töö ajal eemal.
  • Selle masina helitugevus võib operaatori kõrva juures ületada 85 dBA, kui masinale on paigaldatud lisatarvikud. See võib pikemaajalisel kokkupuutel põhjustada kuulmislangust. Kui töötate masinaga, millele on paigaldatud tarvikud, tuleb kanda kuulmiskaitset.
  • Enne töötamise alustamist masinaga veenduge, et juhi kohaloleku kontroll ja kas väljaviskedeflektor või murukogumissüsteem on oma kohal ja töötavad korralikult. Vastasel juhul ärge kasutage masinat.
  • Masina välja lülitamisel peaks(id) tera(d) seiskuma. Kui see ei ole nii, lõpetage kohe masina kasutamine ning pöörduge volitatud teeninduse poole.
  • Kui keegi tuleb lähemale, lülitage masin ja lisatarvik(ud) välja.
Akupakkide paigaldamine
Masinas võib kasutada ükskõik millist süsteemi Flex-Force Power System® akut.
Parimate niitmistulemuste saavutamiseks paigaldage vähemalt kolm täislaetud akut, mille võimsus on 4 Ah või suurem; kaks akust või üks aku või väiksema voolutugevusega akud võivad anda ainult piisavalt energiat masina käivitamiseks. Masina tööaja pikendamiseks paigaldage rohkem akusid ja/või suurema voolutugevusega akud.
Tähtis  
Kasutage akupakki ainult sobivas temperatuurivahemikus; vaadake Spetsifikatsioon.
 
  1. Veenduge, et aku tuulutusavades poleks tolmu ega muid osakesi.
  2. Graphic
    G445491
  3. Tõstke akupesa kaas üles.
  4. Joondage akupaki õõnsus masina keelega ja libistage akupakk pesasse, kuni see lukustub kuuldava klõpsatusega oma kohale.
  5. Keerake süütevõti asendisse On ja veenduge, et kõigi akupakkide kõrval olev LED-tuli süttib.
    Märkus: Kui mõne akupaki tuli ei sütti, vt Rikete kõrvaldamine.
  6. Pange akukambri kate kinni.
    Märkus: Kui akukambri kate ei lähe lõpuni kinni, ei ole akud korralikult paigaldatud.aku
Igapäevane hooldus
Tehke iga päev enne masina käivitamist igapäevased kasutuseelsed kontrolltoimingud, mis on loetletud jaotises Hooldusgraafik.
Turvablokeeringu süsteem
Turvablokeeringu süsteem on konstrueeritud nii, et masinaga ei saa sõita ja terasid ei saa aktiveerida enne, kui seisupidur on vabastatud:
Samuti lülitab see terad välja, kui tõusete istmelt üles.
Hoiatus
Kui turvalukustuse lülitid on lahutatud või kahjustatud, võib masin ootamatult tööle hakata ja kehavigastusi tekitada.
  • Äge lukustuse lüliteid muutke.
  • Kontrollige lukustuse lülitite toimimist iga päev ja vahetage kõik kahjustatud lülitid enne masina kasutamist välja.
 
Turvalukustuse süsteemi testimine
Kontrollige turvalukustuse süsteemi iga kord enne masina kasutamist. Kui turvalukustuse süsteem ei tööta allpool kirjeldatud viisil, laske see volitatud hooldusfirmal kohe remontida.
  1. Istuge istmele, käivitage masin ja vabastage seisupidur.
  2. Rakendage terade juhtlüliti (PTO) ja tõuske istmelt veidi üles.
    Niiduki terad peaksid välja lülituma ja teabeekraanil peaksid olema järgmised ikoonid.
    Graphic
    G447273
  3. Istuge istmele ja vabastage terade juhtlüliti.
  4. Viige juhthoovad aeglaselt ette ja tõuske istmelt veidi üles.
    Masin peaks peatuma ja ekraanile peaks ilmuma järgmine ikoon.
    Graphic
    G427900
  5. Istuge istmele, rakendage seisupidur ja terade juhtlüliti.
    Niiduki terad ei peaks aktiveeruma ja teabeekraanile ei tohiks ilmuda järgmised ikoonid.
    Graphic
    G447274
  6. Lülitage tera regulaator välja.
  7. Veenduge, et seisupidur on rakendatud ja lükake juhthoovad aeglaselt ette.
    Masin ei tohiks liikuda ja teabeekraanile ei tohiks ilmuda järgmised ikoonid.
    Graphic
    G427902
  8. Lülitage masin välja ja eemaldage süütevõti.
Istme asendi muutmine
Graphic
G451798
Juhthoova kõrguse reguleerimine
Juhthoobade mugavaks käsitsemiseks seadke need kõrgemale või madalamale.
Graphic
G441093
Juhthoova kalde reguleerimine
Juhthoobade mugavaks käsitsemiseks seadke need ette- või tahapoole.
    Graphic
    G333846s
  1. Keerake ülemist polti veidi lahti.
  2. Keerake alumist polti lahti nii palju, et juhthooba saaks ette- või tahapoole seada.
  3. Keerake mõlemad poldid kinni.
  4. Korrake protsessi teise juhthoovaga.
Külgväljaviskele seadistamine
Pange kinnitused samadesse korpuse aukudesse, kust need enne ära võtsite. See kindlustab, et niiduki korpuse käsitsemisel ei ole jäänud ühtegi lahtist avaust.
Hoiatus
Lahtistest avaustest võib prahti välja lennata ning tõsiseid vigastusi põhjustada.
  • Ärge kunagi kasutage masinat, kui kõik korpuse augud pole suletud.
  • Kui olete multšimisvaheseina eemaldanud, paigaldage aukudesse kinnitused.
 
  1. Parkige masin tasasele pinnale, lülitage välja terade juhtlüliti ja rakendage seisupidur.
  2. Enne töökohast lahkumist lülitage masin välja, eemaldage süütevõti ja oodake, kuni kõik liikuvad osad on peatunud.
  3. Tõstke niiduki korpus lõikekõrguse kõrgeimasse asendisse.
  4. Võtke akupakid masinast välja.
  5. Eemaldage vahesein, nagu on näidatud.
    Graphic
    G468165
    1. Ümarpeapolt 5/16 × ¾" (2)
    2. Mutter 5/16" (4)
  6. Kasutage kahte uut kuuskantpolti (leiate lahtiste osade kotist), ühte ümarpeapolti ja kolme olemasolevat kinnitusmutrit ning paigaldage kinnitused näidatud aukudesse.
    Märkus: Paigaldage kinnitused nii, et mutrid jäävad väljaspoole korpust. Te ei pea paigaldama kinnitusi väljaviskerenni all olevasse ülemisse auku.
    Graphic
    G468164
    1. Uus kuuskantpolt 5/16 × ¾" (2)
    2. Olemasolev mutter 5/16" (3)
    3. Olemasolev ümarpeapolt 5/16 × ¾"
  7. Eemaldage 2 tõukurdeflektorit ja paigaldage kinnitused avatud aukudesse.
    Graphic
    G468337
    1. Tõukurdeflektor (2)
    2. Isekeermestav polt 5/16 × ¾" (4)
  8. Paigaldage akupakid.

Kasutamise ajal

Ohutusteave kasutamise ajal
  • Enne masina käivitamist veenduge, et kõik juhthoovad on neutraalses asendis.
  • Hoidke eemale aukudest, vagudest, muhkudest, kividest ja muudest varjatud ohtudest. Olge nähtavust piiravatele pimenurkadele, põõsastele, puudele, kõrgele murule või muudele objektidele lähenedes ettevaatlik. Masin võib ebaühtlasel maastikul ümber kukkuda.
  • Lülitage masin välja ja lülitage lõikeseadme ajam välja, kui tabate võõrkeha või tekib ebanormaalne vibratsioon. Enne masina käivitamist ja kasutamist veenduge, et lõikeseade ei saanud kahjustusi. Vajadusel parandage.
  • Olge tähelepanelik, vähendage kiirust masinaga pööramisel ning olge tänavate ja kõnniteede ületamisel ettevaatlik. Andke alati teed.
  • Ärge kasutage masinat puksiirina.
  • Olge teadlik niiduki väljastussuunast ja suunake väljastus teistest eemale. Vältige materjali väljastamist vastu seina või takistust, kuna materjal võib juhi suunas tagasi põrgata. Ületades pindu, millel ei kasva muru, ja transportides niidukit peatage terad, aeglustage kiirust ja olge ettevaatlik.
  • Ärge jätke töötavat masinat valveta.
  • Juhul kui tööpiirkonda satuvad lapsed, olge valvas ja lülitage masin välja.
Ohutusteave kallakutel töötades
  • Kallakud on ühed peamised juhitavuse kaotamise ja ümbermineku põhjused, mis võivad tekitada raskeid või eluohtlikke vigastusi. Operaator vastutab seadme ohutu kasutamise eest kallakutel. Masina kasutamisel mis tahes kallakul tuleb olla äärmiselt ettevaatlik. Enne masina kallakul kasutamist tehke järgmist:
    • Vaadake läbi juhendis ja masinal olevad kallakuga seotud juhised ning mõistke neid.
    • Kasutage kaldenurga näidikut, et määrata kindlaks tööala kallaku ligikaudne nurk.
    • Ärge kunagi kasutage masinat kallakutel, mis on suuremad kui 15°.
    • Hinnake kohapealseid tingimusi, et teha kindlaks, kas kallak on masinaga töötamiseks ohutu. Lähtuge hindamise käigus mõistlikkusest ja heast otsustusvõimest. Maastiku muutused, näiteks niiskus, võivad kiiresti mõjutada masina tööd kallakul.
  • Tuvastage kallaku põhjas leiduda võivad ohud. Ärge kasutage masinat laskumiste, kraavide, vallide, vee või muude ohtude läheduses. Kui ratas läheb üle serva või kui serv kokku vajub, võib masin ootamatult ümber minna. Hoidke ohutut kaugust (kahekordne masina laius) masina ja mis tahes ohu vahel. Neis kohtades muru niitmiseks kasutage lükatavat masinat või käsitrimmerit.
    Graphic
    G229111s
    1.  Ohutu ala kasutage niidukit siin juhul, kui kallak on alla 15° või tasapinnaline.
    2.  Ohuala kallakutel, mis on suuremad kui 15°, ning laskumiste ja vee läheduses lükatavat muruniidukit ja/või trimmerit.
    3.  Vesi
    4.  W = masina laius
    5.  Hoidke ohutut kaugust (kahekordne masina laius) masina ja mis tahes ohu vahel.
  • Vältige masina käivitamist, seiskamist või pööramist kallakutel. Vältige kiiruse või suuna ootamatut muutmist; pöörake aeglaselt ja järk-järgult.
  • Ärge kasutage masinat mingil juhul olukordades, kus veojõud, juhtimine või stabiilsus on kahtluse all. Olge teadlik sellest, et masinaga töötamine märjal murul, kallakuga risti või allamäge suunal võib tuua kaasa masina veojõu kadumise. Veorataste veojõu kadumise tulemuseks võib olla libisemine ja pidurdamise ning juhtimise kadumine. Masin võib libiseda isegi siis, kui veorattad on seiskunud.
  • Eemaldage või märgistage takistused, näiteks kraavid, augud, rööpad, konarused, kivid või muud varjatud ohud. Kõrge rohu sees võivad olla peidus takistused. Masin võib ebaühtlasel maastikul ümber kukkuda.
  • Olge tarvikute või lisaseadiste, näiteks murukogumissüsteem, kasutamisel äärmiselt ettevaatlik. Need võivad mõjutada masina stabiilsust ja juhitavust. Kasutage vastukaale juhiste kohaselt.
  • Kallakutel töötades hoidke korpus võimaluse korral maapinnani alla lastuna. Korpuse tõstmine kallakutel töötamise ajal võib tuua kaasa masina ebastabiilseks muutumise.
Masina käivitamine
  1. Istuge istmele.
  2. Keerake süütevõti sisselülitatud asendisse On ja vabastage see.
  3. Ärge käivitage masinat enne, kui teabeekraanile kuvatud käivitusekraan kustub (umbes 3-5 sekundit).
Masina väljalülitamine
Ettevaatust
Lapsed või kõrvalised isikud võivad saada vigastada, kui nad liigutavad või proovivad kasutada järelevalveta masinat.
Kui jätate masina järelevalveta, eemaldage alati süütevõti ja rakendage seisupidur.
 
  1. Parkige masin tasasele pinnasele.
  2. Lülitage tera regulaator (PTO) välja.
  3. Liigutage juhthoovad suunaga väljapoole neutraalasendisse.
  4. Rakendage seisupidur.
  5. Keerake süütelukk väljalülitatud asendisse ja eemaldage süütevõti.
  6. Enne töökohast lahkumist oodake, kuni kõik liikuvad osad on seiskunud.
Seisupiduri kasutamine
  1. Masina juhusliku liikumahakkamise vältimiseks rakendage seisupidur iga kord, kui masina seiskate.
    • Seisupiduri rakendamiseks vajutage seisupiduri pedaal jalaga alla ja viige see vasakul olevasse sälku.
    • Seisupiduri lahutamiseks vajutage pedaal alla, liigutage seisupiduri pedaal paremale, sälgust välja, ja vabastage see aeglaselt.
    Seisupidurit saab kasutada masina peatamiseks hädaolukorras või kui masina rike lülitab liikumiskiiruse reguleerimise seadmed välja.
    Graphic
    G428514
Masinaga sõitmine
Ettevaatust
Kui üks hoob on teisest liiga palju ees, hakkab masin väga kiiresti pöörlema. Selle tulemusena võite kaotada kontrolli masina üle, mille tagajärjel võite saada vigastusi ja kahjustada masinat.
Enne järskude pöörete tegemist aeglustage masinat.
 
Sõidurattad keerlevad üksteisest sõltumatult, mõlemal teljel on oma mootor. Ühe rattaga on võimalik tagurdada ja samal ajal teisega edasi sõita, mille tulemusena hakkab masin pöörlema. See parandab masina manööverdusvõimet, aga selline liikumine nõuab harjumist.
  1. Liigutage juhthoovad alla, keskele, lukustamata asendisse.
    Graphic
    G426843s
    1.  Juhthoovad neutraalasend
    2.  Keskel, lukustamata asend
    3.  Edasikäigu asend
    4.  Tagasikäigu asend
    5.  Masina esiosa
  2. Graphic
    G397314s
  3. Lükake juhthoobasid aeglaselt ette või taha. Pööramiseks lükake üks hoob teisest kaugemale.
    Märkus: Mida kaugemale te juhthoobasid lükkate, seda kiiremini masin selles suunas liigub.
  4. Peatumiseks tõmmake juhthoovad asendisse Neutral tagasi.
    Märkus: Seisupidurit saab kasutada masina peatamiseks hädaolukorras või kui masina rike lülitab liikumiskiiruse reguleerimise seadmed välja.
Terade juhtlüliti (PTO) kasutamine
Hädaoht
Niiduki korpuse all olevad pöörlevad terad on ohtlikud. Kokkupuude teradega põhjustab raskete vigastuste või surmaga lõppeva õnnetuse.
Ärge pange käsi ega jalgu niiduki või niiduki korpuse alla, kui terad on sisse lülitatud.
 
Hädaoht
Kui väljalaskeava on katmata, on oht, et õhku paiskuda võivad objektid tabavad teid või kõrvalseisjaid. Samuti võib toimuda kokkupuude teraga. Õhku paiskuda võivad objektid või kokkupuude teradega põhjustab raskete vigastuste või surmaga lõppeva õnnetuse.
Ärge kasutage niidukit ülestõstetud, eemaldatud või muudetud väljaviskedeflektoriga, välja arvatud juhul, kui muru kogumissüsteem või multšimiskomplekt on paigas ja töötab nõuetekohaselt.
 
  1. Lülitage terade juhtlüliti (PTO) sisse.
    Graphic
    G428133
  2. Niitke vastavalt soovile.
  3. Lülitage tera regulaator välja.
    Graphic
    G428132
Külgväljavise
Hingedega väljaviskedeflektor heidab niidetud muru küljele ja maapinna poole.
Hädaoht
Paigaldamata väljaviskedeflektori, katte või murukoguja koostuta võite nii teie kui ka kõrvalseisjad kokku puutuda teradega ja pihta saada eemale paiskuva prahiga. Kokkupuude pöörleva(te) lõiketera(de) või paiskuva prahiga võib põhjustada vigastusi või surma.
  • Ärge eemaldage masinalt väljaviskedeflektorit, kuna see suunab materjali alla pinnasele. Kahjustatud väljaviskedeflektor tuleb kohe välja vahetada.
  • Ärge mitte kunagi pange käsi ega jalgu niiduki alla.
  • Ärge püüdke väjalaskeala või niiduki terasid puhastada enne, kui juhtlüliti (PTO) on välja lülitatud. Keerake võti asendisse Väljas ja eemaldage võti.
 
Lõikekõrguse reguleerimine
  1. Lõikekõrguse reguleerimiseks 13-millimeetrise sammuga vahemikus 38 mm kuni 114 mm lükake lõikekõrguse hooba tööasendist paremale.
    Märkus: Transpordiasend on lõikekõrguse kõrgeim asend.
    Graphic
    G441492
Lõikekorpuse rataste reguleerimine
Kui reguleerite lõikekõrgust, tuleb reguleerida ka lõikekorpuse rattaid.
  1. Parkige masin tasasele pinnale, lülitage välja terade juhtlüliti (PTO) ja rakendage seisupidur.
  2. Lülitage masin välja, eemaldage süütevõti ja oodake kõigi liikuvate osade peatumist, enne kui töötamiskohast lahkute.
  3. Seadke lõikekorpuse rattad nii, et need vastaksid kõige lähemale lõikekõrgusele.
    Märkus: Reguleerige lõikekorpuse rattad nii, et rattad ei puuduks tavalisel tasasel pinnal maad.
    Graphic
    G444946
Kasutamisnõuanded
Maksimeerige õhuringlust
Parima niitmistulemuse ja maksimaalse õhuringluse saavutamiseks kasutage masinat nii, et terade juhtlüliti (PTO) on asendis Kiire. Õhkringlus on muru lõikamiseks vajalik, nii et ärge seadke lõikekõrgust nii madalaks, et niiduki korpus oleks täielikult niitmata muru sees. Püüdke hoida üht niiduki korpuse külge niitmata murust eemal, et niiduk saaks õhku juurde.
Vältige liiga madalalt lõikamist
Ebatasasel pinnasel niites suurendage veidi tavalist lõikekõrgust, et vältida liiga madalalt niitmist. Ent üldiselt on kõige parem kasutada varasemalt kasutatud lõikekõrgust. Kui muru on kõrgem kui 15 cm, on soovitatav niita kaks korda, et tagada niitmise vastuvõetav kvaliteet.
Lõigake rohuliblest kolmandik
Lõigake korraga umbes kolmandik rohulible pikkusest. Sellest rohkema niitmine pole soovitatav, välja arvatud juhul, kui muru on hõre või kui on hilissügis, mil muru aeglasemalt kasvab.
Vaheldage lõikesuunda
Selleks et hoida muru püstiselt kasvavana, vaheldage lõikesuunda. See aitab ka lõigatud muru hajutada ja seeläbi lagundamist ning väetamist parandada.
Niitmise sagedus
Erinevatel aastaaegadel kasvab muru erineva kiirusega. Sama lõikekõrguse säilitamiseks niitke muru varakevadel sagedamini. Kui muru kasvamise kiirus suve keskpaigas aeglustub, niitke harvemini. Kui te ei saa pikema aja jooksul muru niita, niitke muru esmalt suurema lõikekõrgusega ja seejärel kaks päeva hiljem uuesti väiksema kõrgusega.
Niitke aeglasemal kiirusel
Teatud oludes võib väiksem kiirus niitmistulemust parandada.
Vältige muruklompide teket
Kui peate edasisuunas liikumise niitmise ajal peatama, võivad teie murule suured murutükid kukkuda. Selle vältimiseks liikuge töötavate lõiketeradega eelnevalt lõigatud alale või peatage lõiketerad edasisuunas liikumise pealt.
Hoidke niiduki korpuse alumine külg puhas
Puhastage niiduki korpuse alumine külg pärast igat kasutamist lõigatud murust ja mustusest. Rohu ja mustuse kogunemine vähendab lõpuks lõikekvaliteeti.
Terade hooldamine
Hoidke tera(d) kogu niitmishooaja jooksul teravana, kuna terav tera lõikab puhtalt ilma rohuliblesid rebimata või hakkimata. Rebimine ja hakkimine muudavad muru servast pruuniks ning see aeglustab kasvu ja suurendab haiguste esinemise võimalust. Kontrollige niiduki terasid pärast igat kasutamist teravuse ja igasuguse kulumise osas. Viilige maha kõik täkked ja teritage terasid vastavalt vajadusele. Kui tera on kahjustunud või kulunud, vahetage tera.

Pärast kasutamist

Ohutusteave pärast kasutamist
  • Lülitage PTO välja, kui te masinat transpordite või seda ei kasuta.
  • Masina laadimisel haagisele või veokile kasutage täislaiuses kaldteed.
  • Kinnitage masin tugevalt rihmade, kettide, kaabli või trosside abil. Nii eesmised kui tagumised rihmad peavad olema suunatud masinast allapoole ja väljapoole.
  • Asendage kõik kulunud, kahjustunud või puuduvad osad ja kleepsud. Masina ohutu tööseisundi tagamiseks jälgige, et kõik kinnitused oleksid korralikult kinni.
Akupakkide laadimine
Tähtis  
Akupakk pole selle ostmise ajal täielikult laetud. Enne masina esmakordset kasutamist paigutage akupakk laadijasse ja laadige seda, kuni LED-ekraan näitab, et akupakk on täielikult laetud. Lugege kõiki ettevaatusabinõusid.
 
Tähtis
Laadige akupakki ainult sobivas temperatuurivahemikus; vt Spetsifikatsioon.
 
Märkus: Akupaki hetke laetuse (LED-indikaatorid) kuvamiseks vajutage sellel laadimisnäidiku nuppu.
  1. Veenduge, et aku ja laadija tuulutusavades poleks tolmu ega prügi.
    Graphic
    G448708
    1.  Akupaki õõnsus
    2.  Akupaki õhutusalad
    3.  Akupaki klemmid
    4.  Aku laetuse indikaatori nupp
    5.  LED-indikaatorid (hetkeline laetuse tase)
    6.  Käepide
    7.  Laadija
  2. Joondage akupaki õõnsus laadija keelega.
  3. Libistage akupakk laadijasse, kuni see on korralikult paigas.
  4. Oodake, kuni akupakk (üks või mitu) laeb. Akulaadija LED-indikaatorite tõlgendamiseks vt järgnevat tabelit.
    Märgutuli
    Tähendus
    Välja lülitatud
    Akupakk pole sisestatud
    Kollane
    Akupakk on ooterežiimil, samal ajal kui teist akupakki (ühte või mitut) laetakse.
    Vilgub roheliselt
    Akupakk laeb
    Roheline
    Akupakk on laetud
    Punane
    Akupakk ja/või akulaadija on väljaspool sobivat temperatuurivahemikku
    Vilgub punaselt
    Akupaki laadimise tõrge. Vt jaotist Veaotsing.
    Kui laadijaga on ühendatud mitu akupakki, siis kahe laadimisrežiimi vaheldamiseks vajutage nuppu A/B laadija küljel.
    • Järjestikune laadimine (režiim A): üks aku laetakse korraga täis; seejärel alustatakse järgmise aku laadimist. Selle tulemusel laetakse üksikud akud kiiremini täis.
    • Paralleelne laadimine (režiim B): kõik ühendatatud akud laetakse järgemööda samale tasemele. Selle tulemusel laetakse kõik ühendatud akud ühtlaselt.
    Tähtis  
    Aku võib kasutamise vahel lühikeseks ajaks laadijale jätta.
    Kui akut ei kasutata pikemat aega, eemaldage see laadijast.
     
  5. Akupaki eemaldamiseks libistage see laadijast välja.
Masina transportimine
Kasutage masina transportimiseks suure kandevõimega haagist või veokit. Kasutage täislaiusega kaldteed. Veenduge, et haagisel või veokil oleksid kõik seadusega nõutud pidurid, tuled ja märgistused. Lugege hoolikalt kõiki ohutussuuniseid. Need teadmised võivad aidata teil vältida enda või kõrvalolijate vigastamist. Järgige haagisele ja masina kinnitamisele kehtivate nõuete osas kohalikke eeskirju.
Hoiatus
Sõitmine tänaval või teel ilma suunatuledeta, tuledeta, peegeldavate märgistusteta või aeglase sõiduki tunnusmärgita on ohtlik ja võib põhjustada kehavigastustega lõppevaid õnnetusi.
Ärge sõitke masinaga üldkasutataval tänaval või teel.
 
Nõuded haagisele
Hoiatus
Masina laadimine haagisele või veokile suurendab selle ümberminekuohtu ja võib tekitada raskeid või eluohtlikke vigastusi.
  • Kasutage ainult täislaiuses kaldteed; ärge kasutage masina mõlema külje jaoks eraldi kaldteed.
  • Ärge ületage 15-kraadist nurka kaldtee ja maapinna vahel või kaldtee ja haagise või veoki vahel.
  • Veenduge, et kaldtee pikkus võrduks vähemalt neljakordse haagise või veoki platvormi kõrgusega maapinnast.
 
Graphic
G027996s
  1.  Täislaiusega kaldtee(d) hoiustatud asendis
  2.  Laadimisasendis olev täislaiuses kaldtee külgvaates
  3.  Mitte üle 15 kraadi
  4.  Kaldtee pikkus on võrdne vähemalt neljakordse haagise või veoki platvormi kõrgusega maapinnast
  5.  H = haagise või veoki platvormi kõrgus maapinnast
  6.  Haagis
Masina laadimine
Hoiatus
Masina laadimine haagisele või veokile suurendab selle ümberminekuohtu ja võib tekitada raskeid või eluohtlikke vigastusi.
  • Juhtige masinat kaldteel äärmiselt ettevaatlikult.
  • Tagurdage masinaga kaldteedest üles ja sõitke edasisuunas kaldteedest alla.
  • Vältige masinaga kaldteele sõitmisel järsku kiirendamist või aeglustamist, kuna selle tagajärjel võib masin kontrolli alt väljuda või ümber minna.
 
  1. Haagise kasutamisel ühendage see puksiirsõiduki külge ja kinnitage turvaketid.
  2. Võimaluse korral ühendage haagise pidurid.
  3. Langetage kaldtee, veendudes, et kaldtee ja maapinna vaheline nurk ei ületa 15 kraadi.
  4. Graphic
    G414592
  5. Tagurdage masinaga kaldteedest üles.
  6. Lülitage masin välja, rakendage seisupidur ja eemaldage süütevõti.
  7. Graphic
    G027708s
  8. Kinnitage masin rihmade, kettide, kaabli või trosside abil. Järgige masina kinnitamisele kehtivate nõuete osas kohalikke eeskirju.
    Märkus: Siduge akukamber kinni, et see transpordi ajal ei avaneks.
Masina mahalaadimine
    Graphic
    G414593
  1. Langetage kaldtee, veendudes, et kaldtee ja maapinna vaheline nurk ei ületa 15 kraadi.
  2. Sõitke masinaga edasisuunas kaldteedest alla.
 
 
 
Hooldus
 

Hoolduse ohutusteave

Hoiatus
Originaalosade ja/või -tarvikute muutmine võib muuta garantii kehtetuks ning muuta masina juhitavust ja turvalisust. Heakskiitmata muudatused originaalosadele või muude kui Toro originaalosade kasutamine võib põhjustada tõsiseid vigastusi või surma.
  • Ärge tehke masina, selle osade ja/või lisaseadmete juures omavolilisi muudatusi.
  • Kasutage ainult Toro originaalvaruosi.
 
Soovituslik hooldusgraafik
Hooldus
Hooldusintervall
Hooldustoimingud
Pärast esimest 50 tundi
Enne iga kasutamist või iga päev
Kontrollige, kas väljaviskedeflektor on kahjustada saanud.
Pärast iga kasutamist
Iga 25 tunni järel
Kontrollige akukambri filtrit; vajadusel asendage.
Iga aasta
Enne hoiustamist
Enne hoiulepanemist teostage kõik eespool loetletud hooldustoimingud.
Värvige üle kõik kriibitud või katteta metallpinnad.
 

Hooldusele eelnevad toimingud

Mittetöötava masina teisaldamine
  1. Parkige masin tasasele pinnale ja lülitage terade juhtlüliti (PTO) välja.
  2. Lülitage masin välja ja eemaldage süütevõti.
  3. Võtke akupakid masinast välja.
  4. Veenduge, et seisupidur oleks vabastatud.
    Hoiatus
    Kui seisupidur on vabastatud, võib masin hakata tahtmatult liikuma ja vigastada teid või kõrvalseisjaid.
    Pärast masina liigutamist rakendage seisupidur.
     
  5. Vajadusel lükake masinat.
    Tähtis  
    Lükake masinat alati aeglase kõndimise kiirusega; ärge pukseerige. Kiirem liikumine võib masinat kahjustada.
    Kui masinat lükates lülitub ekraan sisse, liigutage masinat aeglasemalt.
     
  6. Rakendage seisupidur.
Masina tõstmine
  1. Kasutage masina tõstmiseks tungrauda.
    Hoiatus
    Masina toetamine peaülekandele või mootorile võib neid kahjustada ja selle tagajärjel võib masin kukkuda ning vigastada teid või kõrvalseisjaid.
    Ärge kasutage peaülekannet ega mootorit masina tõstmiseks või toetamiseks.
     
    Graphic
    G454948

Elektrisüsteemi hooldus

Akupaki ettevalmistamine taaskasutuseks
Tähtis  
Eemaldamisel katke akupaki klemmid vastupidava kleeplindiga. Ärge üritage akupakki hävitada, lahti võtta ega selle komponente eemaldada.
 
Image
Märgisega Call2Recycle liitium-ioonakusid saab ringlusse võtta kõigi Call2Recyclei programmis osalevate jaemüüjate juures või akude ringlussevõtukohas (ainult USAs ja Kanadas). Endale lähima osaleva jaemüüja või ringlussevõtukoha leidmiseks helistage numbril 1-800-822-8837 või vaadake veebilehele www.call2recycle.org. Kui te ei leia lähedal asuvat jaemüüjat või ringlussevõtukohta või kui teie akul ei ole märgist Call2Recycle, võtke ühendust oma kohaliku omavalitsusega ja küsige lisateavet aku vastutustundliku ringlussevõtu kohta. Kui te asute väljaspool Ameerika Ühendriiki ja Kanadat, võtke ühendust volitatud teenindusega.
Akukambri filtri kontrollimine
  1. Parkige masin tasasele pinnale, lülitage välja terade juhtlüliti (PTO) ja rakendage seisupidur.
  2. Lülitage masin välja ja eemaldage süütevõti.
  3. Graphic
    G455145
  4. Avage istme taga oleva akukambri filtri kate.
  5. Filtri puhastamiseks ja tolmu eemaldamiseks koputage seda õrnalt.
    Märkus: Kui filter on väga must või kahjustunud, asendage see uuega.
  6. Paigaldage filter.
  7. Paigaldage filtrikate.

Ajamisüsteemi hooldus

Rehvirõhu kontrollimine
Hoidke eesmiste ja tagumiste rehvide rõhk ettenähtud tasemel. Ebaühtlane rehvirõhk võib põhjustada ebaühtlast niitmist. Kontrollige rehvirõhku ventiilist. Rõhu kõige täpsema näidu saamiseks kontrollige rehve külmalt.
    Graphic
    G441539
  1. Täitke eesmine rullikratas rõhuni 2,06 baari või ratta küljel näidatud rõhuni; valige neist kahest madalam rõhk.
  2. Täitke tagumised rehvid rõhuni 0,9 baari.
Rattapoltide kontrollimine
  1. Kontrollige ja pingutage rattapolte pingutusmomendiga 108 Nm.
Suuna reguleerimine
Kui sõidate masinaga täiskiirusel üle tasase pinna ja masin kisub ühele poole, tuleb suunda reguleerida.
Märkus: Suunda saab reguleerida vaid edasi sõitmiseks.
  1. Parkige masin tasasele pinnale, lülitage välja terade juhtlüliti (PTO) ja rakendage seisupidur.
  2. Enne töökohast lahkumist lülitage masin välja, eemaldage süütevõti ja oodake, kuni kõik liikuvad osad on peatunud.
  3. Tõstke iste üles.
  4. Keerake suunareguleerimise polti hoova lähedal, mida on vaja reguleerida.
    Märkus: See vähendab selle ratta pöörlemiskiirust. Väikeste muudatuste puhul keerake polti vähesel määral.
    Graphic
    G447992
  5. Laske iste alla.
  6. Käivitage masin ja sõitke otse mööda tasast pinda nii, et mõlemad juhthoovad on täielikult edasikäigu asendis ja veenduge, et masin sõidab otse. Vajaduse korral korrake protseduuri.

Niiduki korpuse hooldus

Tera hooldus
Niitmise kõrge kvaliteedi tagamiseks hoidke terad teravana. Mugava teritamise ja vahetamise tagamiseks hoidke varuterad käepärast.
Vahetage terad välja siis, kui need tabavad kõva eset või kui tera on tasakaalust väljas või kõver.
Enne terade kontrollimist või hooldamist
  1. Parkige masin tasasele pinnale, lülitage välja terade juhtlüliti (PTO) ja rakendage seisupidur.
  2. Lülitage masin välja, eemaldage süütevõti ja oodake kõigi liikuvate osade peatumist, enne kui töötamiskohast lahkute.
  3. Võtke akupakid masinast välja.
Terade sirguse kontrollimine
Selle toimingu jaoks peab masin tasasel pinnal olema.
  1. Tõstke niiduki korpus lõikekõrguse kõrgeimasse asendisse.
  2. Kandke kindlasti paksema polstriga kindaid või muid asjakohaseid kätekaitsevahendeid. Pöörake tera aeglaselt asendisse, mis võimaldab teil mõõta lõikeserva ja tasase pinna vahelist kaugust.
    Graphic
    G447262
  3. Mõõtke tera otsast kuni tasase pinnani.
    Graphic
    G447260
    1.  Tera (mõõtmise asendis)
    2.  Tasane pind
    3.  Mõõdetud kaugus tera ja pinna vahel (A)
  4. Pöörake sama tera 180 kraadi nii, et tera vastasserv on nüüd samas asendis.
    Graphic
    G447261
    1.  Eelnevalt mõõdetud tera vastasserv
    2.  Tera vastasserv
  5. Mõõtke tera otsast kuni tasase pinnani.
    Graphic
    G447260
    1.  Tera (mõõtmise asendis)
    2.  Tasane pind
    3.  Mõõdetud kaugus tera ja pinna vahel (B)
  6. Juhul kui A ja B vaheline erinevus on suurem kui 3 mm, asendage tera.
    Märkus: Kui te asendate tera ja erinevus on endiselt suurem kui 3 mm, võib tera mootorivõll olla väändunud. Hoolduse jaoks võtke ühendust volitatud teenindusega.
  7. Korrake seda toimingut iga teraga.
Terade eemaldamine
Vahetage terad välja siis, kui need tabavad kõva eset või kui tera on tasakaalust väljas või kõver.
    Graphic
    G448104
  1. Hoidke tera selle otsast kinni kaltsu või paksema polstriga kindaga.
  2. Eemaldage tera, nagu näidatud.
Terade teritamine
    Graphic
    G000552s
  1. Kasutage tera mõlema otsa lõikeserva teritamiseks viili. Säilitage algne nurk .
    Märkus: Tera tasakaalu säilitamiseks eemaldage mõlemalt lõikeservalt ühe palju materjali.
  2. Graphic
    G000553s
  3. Kontrollige tera tasakaalu tera tasakaalustaja abil .
    Märkus: Kui tera jääb horisontaalasendisse, on see tasakaalus ja seda võib kasutada.
    Kui tera pole tasakaalus, viilige maha veidi metalli, kuid seda ainult laba piirkonnast.
  4. Korrake seda toimingut, kuni tera on tasakaalustatud.
Terade paigaldamine
Hoiatus
Kui te kasutate masinat, mille terakomplekt on valesti paigaldatud ja/või kui te ei kasuta Toro originaaltera ja tera kinnitustarvikuid, võib tera või tera osa paiskuda korpusse alt välja, mille tagajärjeks võib olla raske vigastuse või surmaga lõppev õnnetus.
Paigaldage alati Toro originaalterad ja terade kinnitustarvikud vastavalt juhistele.
 
    Graphic
    G448104
  1. Paigaldage tera nagu on näidatud.
    Märkus: Õige niitmise tagamiseks peab tera kaarjas osa olema suunatud niiduki sisemuse poole.
  2. Keerake tera kinnituspolt kinni pingutusmomendiga 81 kuni 108 N·m.
Niiduki korpuse loodimine
Iga kord, kui paigaldate midagi niidukile või kui märkate murul ebatasast lõiget, veenduge, et niiduki korpus oleks loodis.
Niiduki korpuse loodimise ettevalmistamine
  1. Parkige masin tasasele pinnale, lülitage välja terade juhtlüliti (PTO) ja rakendage seisupidur.
  2. Lülitage masin välja, eemaldage süütevõti ja oodake kõigi liikuvate osade peatumist, enne kui töötamiskohast lahkute.
  3. Võtke akupakid masinast välja.
  4. Veenduge, et rehvirõhk vastab spetsifikatsioonile ja et rullikrattad on suunatud otse ette.
  5. Veenduge, et niiduki korpuse terad ei ole kõverad; kõverad terad tuleb eemaldada ja asendada.
  6. Seadistage niiduki korpus lõikekõrgusele 76 mm.
Niiduki korpuse loodimise kontrollimine
    Graphic
    G440738
  1. Terade küljelt-küljele joondamine.
  2. Mõõtke kohtades ja tasasest pinnast kuni tera tippude lõikeservani.
    Mõõtude erinevus ei tohiks olla suurem kui 5 mm. Kui erinevus on suurem, reguleerige küljelt-küljele joondust.
  3. Graphic
    G440749
  4. 1 tera eest-taha joondamine.
  5. Mõõtke kohtades ja tasasest pinnast kuni tera tippude lõikeservani.
    Eesmise tera tipp peab olema tagumise tera tipust 1,6 kuni 7,9 mm madalamal. Kui mõõt ei ole õige, reguleerige eest-taha joondust.
Niiduki korpuse loodimine
  1. Seadke lõikekorpuse tugirattad ülemistesse aukudesse või eemaldage need täielikult.
  2. Seadke lõikekõrguse hoob 76 mm peale.
  3. Pange kaks 6,6 cm paksust plokki korpuse eesmise serva külgede alla.
    Tähtis  
    Ärge pange plokke lõikekorpuse tugirataste kronsteinide alla.
     
    Graphic
    G448682
    1. Plokk 6,6 cm
    2. Plokk 7,3 cm
  4. Pange kaks 7,3 cm paksust plokki korpuse tagumise serva külgede alla.
  5. Reguleerige vastavalt vajadusele küljelt-küljele joondust:
    1. Eemaldage tihvt ja seib vasaku tõstevarre alumisest august.
      Graphic
      G448684
    2. Keerake lõikekõrguse plaat teise auku, nii et see toetab niiduki korpuse raskust.
      Graphic
      G448681
    3. Paigaldage seib ja tihvt.
    4. Korrake sama seadistust masina teisel pool.
    5. Kontrollige küljelt-küljele asetust ja korrake seadistamist, kuni mõõtetulemused on sobivad.
  6. Reguleerige vastavalt vajadusele eest-taha joondust:
    1. Keerake niiduki ees olevat reguleerimismutrit.
      Korpuse esiosa tõstmiseks pingutage reguleerimismutrit. Korpuse esiosa langetamiseks lõdvendage reguleerimismutrit.
      Graphic
      G448683
    2. Kontrollige küljelt-küljele joondust ja korrake seadistamist, kuni mõõtmistulemused on õiged.
  7. Veenduge, et korpus on joondus ja vajadusel jätkake seadistamist.

Piduri hooldus

Seisupiduri kontrollimine
  1. Käivitage masin.
  2. Sõitke masinaga tasasel pinnal aeglaselt edasi ja rakendage liikumise ajal seisupidur.
  3. Graphic
    G427902
  4. Kontrollige, kas masin seiskub ja teabeekraanile ilmub seisupiduri ikoon. Seejärel viige hoovad tühikäigule.
  5. Proovige masinaga aeglaselt edasi- või tagasisuunas sõita.
  6. Kontrollige, kas seisupiduri ikoon jääb teabeekraanil põlema ja et masin ei liigu.
    Kui ikooni ei kuvata või kui masin liigub vaatamata sellele, et seisupidur on rakendatud, võtke ühendust volitatud teenindusega.

Koristamine

Niiduki korpuse alt puhastamine
Puhastage lõikekorpuse alumist külge pärast igat kasutuskorda, et vältida sinna rohu kogunemist ja tagada parem multšimine ning lõigatud rohu hajutamine.
Tähtis  
Ärge kasutage niiduki korpuse puhastamiseks vett, kuna see võib elektrimootoreid kahjustada.
 
Hoiatus
Suruõhu ebaõige kasutamine masina puhastamiseks võib põhjustada tõsiseid vigastusi.
  • Kandke sobivaid isikukaitsevahendeid, nagu kaitseprillid, kuulmiskaitse ja tolmumask.
  • Ärge suunake suruõhku ühelegi kehaosale ega kellelegi teisele.
  • Vaadake tootja juhiseid õhukompressori kasutamise ja ohutuse kohta.
 
  1. Parkige masin tasasele pinnale, lülitage välja terade juhtlüliti (PTO) ja rakendage seisupidur.
  2. Lülitage masin välja ja eemaldage süütevõti.
  3. Võtke akupakid masinast välja.
  4. Tõstke masina esiosa üles ja toetage niiduk tugipukkidele.
  5. Kraapige praht masinalt maha või eemaldage see suruõhu abil.
 
 
 
Hoiustamine
 

Masina hoiundamine

Hoidke masinat, akupakki ja laadijat ainult sobivas temperatuurivahemikus; vaadake Spetsifikatsioon.
  1. Parkige masin tasasele pinnale, lülitage välja terade juhtlüliti (PTO) ja rakendage seisupidur.
  2. Enne töökohast lahkumist lülitage masin välja, eemaldage süütevõti ja oodake, kuni kõik liikuvad osad on peatunud.
  3. Võtke akupakid masinast välja.
  4. Puhastage masina välisosad, esmajoones veo- ja teramootorid, akukamber ja masina põhi lõikejääkidest, mustusest ja saastast.
  5. Kontrollige seisupiduri toimimist.
  6. Kontrollige rehvirõhku.
  7. Laadige akud.
    Tähtis  
    Kui panete akupakid hoiule järgmise hooajani, laadige neid seni, kuni roheliselt põleb 2 või 3 LED-indikaatorit. Ärge hoidke täielikult laetud või täielikult tühjenenud akut. Kui olete valmis masinat uuesti kasutama, laadige akupakki, kuni laadija vasakpoolne indikaator muutub roheliseks või kõik 4 LED-indikaatorit akul muutvad roheliseks.
     
  8. Kraapige niiduki alt maha sinna kogunenud ja kõvasti kinni jäänud muru ja mustus.
  9. Kontrollige terade seisukorda.
  10. Kontrollige ja pingutage kõiki kinnitusi. Parandage või asendage kõik kahjustatud osad.
  11. Värvige kõik kriimustatud või paljad metallpinnad. Värv on saadaval volitatud hooldusfirmas.
  12. Hoiustage masinat puhtas ja kuivas garaažis või hoiukohas. Eemaldage süütevõti süütelukust ja hoidke seda lastele või muudele volitamata kasutajatele kättesaamatus kohas. Kaitsmiseks ja puhtana hoidmiseks katke masin kinni.
 
 
 
Rikete kõrvaldamine
 

Masina veaotsing

Masin vibreerib ebaloomulikult
Võimalik põhjus
Parandusmeede
Lõiketera(d) on kõver(ad) või tasakaalustamata.
  1. Paigaldage uus lõiketera / uued lõiketerad.
Tera kinnituspolt on lahti.
  1. Pingutage tera kinnituspolti.
Teravõll on kõver.
  1. Võtke ühendust volitatud teenindusega.
Mootori kinnitus on lahti või kulunud.
  1. Võtke ühendust volitatud teenindusega.
Lõikekõrgus on ebaühtlane.
Võimalik põhjus
Parandusmeede
Tera on nüri.
  1. Teritage tera(sid).
Lõiketera(d) on kõver(ad).
  1. Paigaldage uus lõiketera / uued lõiketerad.
Niiduk ei ole loodis.
  1. Loodige niiduk küljelt küljele ja eest taha.
Lõikekorpuse ratas (kui saadaval) paikneb valesti.
  1. Reguleerige lõikekorpuse ratta kõrgust.
Niiduki korpuse alumine külg on määrdunud.
  1. Puhastage niiduki korpuse alumine külg.
Rehvirõhk on vale.
  1. Reguleerige rehvirõhku.
Teravõll on kõver.
  1. Võtke ühendust volitatud teenindusega.
Tera mootor ei tööta korralikult.
  1. Võtke ühendust volitatud teenindusega.
Terad ei pöörle.
Võimalik põhjus
Parandusmeede
Terade juhtlüliti on kahjustunud.
  1. Võtke ühendust volitatud teenindusega.

Aku ja laadija veaotsing

Akusüsteem tühjeneb kiiresti.
Võimalik põhjus
Parandusmeede
Akusüsteem on väljaspool sobivat temperatuurivahemikku.
  1. Viige masin kohta, kus on kuiv ja temperatuur jääb spetsifikatsioonis näidatud vahemikku.
Akusüsteem ei kasuta kõiki paigaldatud akupakke.
  1. Kui masin on sisse lülitatud, kontrollige iga akupaki kõrval olevat LED-tuld - need peavad põlema. Kui mõni akupakk on mitteaktiivne, veenduge, et see oleks korralikult paigutatud ja et kõik akud oleks sama laetuse tasemega.
Masinal olev aku LED-tuli ei põle.
Võimalik põhjus
Parandusmeede
Akupakk ei ole korralikult akukambrisse paigaldatud.
  1. Paigaldage akupakk korralikult.
Akupaketi laetus on madalam, kui aktiivsetel akupakkidel.
  1. Laadige akupakett aktiivsete akudega samale tasemele.
    Märkus: Masin kasutab kõiki akupakke samaaegselt ainult siis, kui nende laetuse tase on sama. Vastasel juhul kasutab masin kõrgeima laetuse tasemega akupakke, kuni need saavutavad teiste akupakettidega sama laetuse taseme.
Akulaadija ei tööta.
Võimalik põhjus
Parandusmeede
Akulaadija on väljaspool sobivat temperatuurivahemikku.
  1. Lahutage akulaadija ning viige see kohta, kus on kuiv ja temperatuur jääb spetsifikatsioonis näidatud vahemikku.
Pistikupesas, millega akulaadija on ühendatud, pole voolu.
  1. Pistiku parandamiseks pöörduge litsentseeritud elektriku poole.
Akulaadija LED-indikaatortuli on punane.
Võimalik põhjus
Parandusmeede
Akulaadija ja/või akupakk on väljaspool sobivat temperatuurivahemikku.
  1. Lahutage akulaadija ning viige akulaadija ja akupakk kohta, kus on kuiv ja temperatuur jääb spetsifikatsioonis näidatud vahemikku.
Akulaadija LED-indikaatortuli vilgub punaselt.
Võimalik põhjus
Parandusmeede
Akupaki ja laadija vahel on sideviga.
  1. Eemaldage akupakk akulaadijast, tõmmake akulaadija pistikupesast välja ja oodake 10 sekundit.
  2. Ühendage akulaadija taas pistikupesaga ja asetage akupakk laadijale. Kui akulaadija LED-indikaatortuli vilgub endiselt punaselt, korrake seda toimingut uuesti. Kui akulaadija LED-indikaatortuli vilgub pärast kahte katset endiselt punaselt ja kui aku garantii veel kehtib, pöörduge volitatud teeninduse poole. Vastasel juhul viige akupakk nõuetekohaselt akude ringlussevõtupunkti.
Akupakk on nõrk.
  1. Kui aku garantii veel kehtib, pöörduge volitatud teeninduse poole. Vastasel juhul viige akupakk nõuetekohaselt akude ringlussevõtupunkti.
Tööriist ei tööta või ei tööta pidevalt.
Võimalik põhjus
Parandusmeede
Akupaki juhtmetel on niiskust.
  1. Laske akupakil kuivada või kuivatage see.
Aku ei ole korralikult tööriista paigaldatud.
  1. Eemaldage aku ja pange see tööriista tagasi, veendudes, et see oleks põhjalikult kinnitatud ja lukustunud.

Ekraanile kuvatud tõrge, veakood ja veaotsingni

Enne vea diagnostikat lülitage masin välja, võtke võti välja ja eemaldage akud.
Veaikoonid
Ikoon
Nimetus
Parandusmeede
Image
Aku temperatuur on liiga kõrge.
  1. Lülitage masin välja, eemaldage aku ja laske akul jahtuda.
  2. Kasutage masinat õiges temperatuurivahemikus.
Image
Aku koormus on liiga suur.
Vähendage masina koormust.
Image
Mootori temperatuur on liiga kõrge.
  1. Enne uuesti käivitamist lülitage masin välja ja laske jahtuda.
  2. Kasutage masinat õiges temperatuurivahemikus.
Image
Mootori koormus on liiga suur.
Vähendage masina koormust.
Image
Veakood
Vt järgmiseid tabeleid.
Veakoodid kuvatakse teabeekraanile, nagu näidatud.
Graphic
G460280
  1.  Süsteem
  2.  Kontrolleri seerianumbri kolm viimast numbrit
  3.  Veakood
Identifitseerige rikke süsteem. Selleks kasutage koodi kahte esimest numbrit ja esimest tabelit. Seejärel tuvastage rike. Selleks kasutage koodi kahte viimast numbrit ja vastava süsteemi tabelit. Kolm keskmist numbrit vastavad kontrolleri seerianumbri kolmele viimasele numbrile. See võib aidata kindlaks teha, milline mootor on vea edastanud.
Märkus: Seerianumbrit ei kuvata PMU vigade puhul ja ekraanile kuvatakse 000 selle asemel.
Rikke süsteem
Koodi kaks esimest numbrit
Süsteem
60
Toitehaldusüksus (PMU) akukamber
80
Primaarne kontroller
81
Vasak veomootor
82
Parem veomootor
83, 84või 85
Tera mootor
Toitehaldusüksuse (PMU) vead
Koodi kaks viimast numbrit
Rikke kirjeldus
Parandusmeede
60-XXX-66
PMU eellaadimise viga.eell
Taaskäivitage masin; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
60-XXX-69
PMU viga.
Taaskäivitage masin; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
60-XXX-71
Aku 1 edastas relee vea.
  1. Veenduge, et aku oleks korrektselt ühendatud.
  2. Eemaldage aku ja laadige see. Paigaldage aku.
  3. Probleemi püsimisel asendage aku või võtke ühendust volitatud teenindusega.
60-XXX-72
Aku 2 edastas relee vea.
  1. Veenduge, et aku oleks korrektselt ühendatud.
  2. Eemaldage aku ja laadige see. Paigaldage aku.
  3. Probleemi püsimisel asendage aku või võtke ühendust volitatud teenindusega.
60-XXX-73
Aku 3 edastas relee vea.
  1. Veenduge, et aku oleks korrektselt ühendatud.
  2. Eemaldage aku ja laadige see. Paigaldage aku.
  3. Probleemi püsimisel asendage aku või võtke ühendust volitatud teenindusega.
60-XXX-74
Aku 4 edastas relee vea.
  1. Veenduge, et aku oleks korrektselt ühendatud.
  2. Eemaldage aku ja laadige see. Paigaldage aku.
  3. Probleemi püsimisel asendage aku või võtke ühendust volitatud teenindusega.
60-XXX-75
Aku 5 edastas relee vea.
  1. Veenduge, et aku oleks korrektselt ühendatud.
  2. Eemaldage aku ja laadige see. Paigaldage aku.
  3. Probleemi püsimisel asendage aku või võtke ühendust volitatud teenindusega.
60-XXX-76
Aku 6 edastas relee vea.
  1. Veenduge, et aku oleks korrektselt ühendatud.
  2. Eemaldage aku ja laadige see. Paigaldage aku.
  3. Probleemi püsimisel asendage aku või võtke ühendust volitatud teenindusega.
60-XXX-77
PMU-s on positiivsete metall-oksiid-pooljuhtide (MOS) rike
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
60-XXX-79
Mootori piduri osa on liiga kuum.
  1. Enne uuesti käivitamist lülitage masin välja ja laske jahtuda.
  2. Kasutage masinat õiges temperatuurivahemikus.
60-XXX-92
PMU viga.
Veenduge, et aku on korralikult oma kohal; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
60-XXX-93
PMU viga.
Veenduge, et aku on korralikult oma kohal; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
60-XXX-94
PMU süsteem on liiga kuum.
  1. Enne uuesti käivitamist lülitage masin välja ja laske jahtuda.
  2. Kasutage masinat õiges temperatuurivahemikus.
60-XXX-95
PMU sideühendus aegus.
Veenduge, et aku on korralikult oma kohal; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
Primaarkontrolleri vead
tähis
Rikke kirjeldus
Parandusmeede
80-XXX-01
Vasakpoolse veojõukontrolleri jaoks puudub kontrollerivõrgu (CAN) signaal.
Veenduge, et ükski ühendus ei ole lahti; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
80-XXX-02
Parempoolse veojõukontrolleri jaoks puudub CAN-signaal.
Veenduge, et ükski ühendus ei ole lahti; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
80-XXX-07
Viga vasakus liikumisanduris.
Veenduge, et ükski ühendus ei ole lahti; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
80-XXX-08
Viga paremas liikumisanduris.
Veenduge, et ükski ühendus ei ole lahti; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
80-XXX-10
Laba kontrolleril puudub CAN-signaal (asukoha kindlaks tegemiseks vaadake seerianumbrit).
Veenduge, et ükski ühendus ei ole lahti; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
80-XXX-11
Laba kontrolleril puudub CAN-signaal (asukoha kindlaks tegemiseks vaadake seerianumbrit).
Veenduge, et ükski ühendus ei ole lahti; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
80-XXX-12
Probleem püsivara versiooni ühilduvusega.
Tarkvara uuendamiseks võtke ühendust volitatud teenindusega.
80-XXX-19
Viga alalisvoolu/alalisvoolu võimsusmuunduris.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
80-XXX-26
Laba kontrolleril puudub CAN-signaal (asukoha kindlaks tegemiseks vaadake seerianumbrit).
Veenduge, et ükski ühendus ei ole lahti; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
80-XXX-27
Mikrokontrolleri (MCU) riistvaraviga.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
80-XXX-28
MCU välkmälu andmete valideerimise viga.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
80-XXX-29
MCU mittemaskeeritava katkestuse viga.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
80-XXX-30
MCU viga.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
80-XXX-31
Pinge võrdlusviga.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
Veo-/tera mootori kontrolleri vead
tähis
Rikke kirjeldus
Parandusmeede
81-XXX-00
82-XXX-00
83-XXX-00
84-XXX-00
85-XXX-00
Halli signaali viga.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-01
82-XXX-01
83-XXX-01
84-XXX-01
85-XXX-01
Halli signaali jada on ebanormaalne.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-02
82-XXX-02
83-XXX-02
84-XXX-02
85-XXX-02
Kontroller käivitus ebanormaalselt.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-07
82-XXX-07
83-XXX-07
84-XXX-07
85-XXX-07
Mootori rootor on blokeeritud.
Eemaldage takistused; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-10
82-XXX-10
83-XXX-10
84-XXX-10
85-XXX-10
Mootori rootor töötab liiga kiiresti.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-11
82-XXX-11
83-XXX-11
84-XXX-11
85-XXX-11
MCU signaali viga.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-12
82-XXX-12
83-XXX-12
84-XXX-12
85-XXX-12
Mootori vool on liiga suur.
Taaskäivitage masin ja vähendage koormust; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-17
82-XXX-17
83-XXX-17
84-XXX-17
85-XXX-17
Voolu ülekoormus.
Taaskäivitage masin ja vähendage koormust; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-19
82-XXX-19
83-XXX-19
84-XXX-19
85-XXX-19
Voolu lühis vooluahelas.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-20
82-XXX-20
83-XXX-20
84-XXX-20
85-XXX-20
Türistori vooluahela (IC) komponentide viga.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-21
82-XXX-21
83-XXX-21
84-XXX-21
85-XXX-21
Mootori faasi pistik on lahti ühendatud.
Veenduge, et ükski ühendus ei ole lahti; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-23
82-XXX-23
83-XXX-23
84-XXX-23
85-XXX-23
Türistori (IC) käivitamise viga.
Taaskäivitage masin; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-25
82-XXX-25
83-XXX-25
84-XXX-25
85-XXX-25
Praegune ADC-signaal on ebanormaalne.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-26
82-XXX-26
83-XXX-26
84-XXX-26
85-XXX-26
CAN-signaal on katkenud.
Veenduge, et ükski ühendus ei ole lahti; probleemi püsimisel võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-27
82-XXX-27
83-XXX-27
84-XXX-27
85-XXX-27
MCU riistvara viga.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-28
82-XXX-28
83-XXX-28
84-XXX-28
85-XXX-28
Välkmälu andmete valideerimise viga.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-29
82-XXX-29
83-XXX-29
84-XXX-29
85-XXX-29
MCU mittemaskeeritava katkestuse viga.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-30
82-XXX-30
83-XXX-30
84-XXX-30
85-XXX-30
MCU viga.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
81-XXX-31
82-XXX-31
83-XXX-31
84-XXX-31
85-XXX-31
Pinge võrdlusviga.
Võtke ühendust volitatud teenindusega.
 
 
 
Skeemid: elektriskeem
 
Graphic
G465696