Χλοοκοπτικό όχημα Reelmaster® 3100-D
Δηλώσεις αποποίησης ευθύνης και πληροφορίες περί Κανονισμών
Το συγκεκριμένο προϊόν είναι σε συμμόρφωση με όλες τις σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στη Δήλωση Συμμόρφωσης κάθε προϊόντος.
Η χρήση ή λειτουργία του κινητήρα σε εκτάσεις που καλύπτονται από δασική, θαμνώδη ή λιβαδική βλάστηση συνιστά παράβαση του άρθρου 4442 ή 4443 του Κώδικα Δημόσιων Πόρων (Public Resource Code) της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, εκτός αν ο κινητήρας διαθέτει φλογοπαγίδα, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 4442, η οποία διατηρείται σε καλή κατάσταση λειτουργίας, ή αν ο κινητήρας είναι ειδικά κατασκευασμένος, εξοπλισμένος και συντηρούμενος για την πρόληψη πυρκαγιάς.
Το συνημμένο εγχειρίδιο χρήστη του κινητήρα παρέχεται με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την Αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) και τον κανονισμό για τον έλεγχο των εκπομπών (Emission Control Regulation) της Πολιτείας της Καλιφόρνιας που διέπει τα συστήματα εκπομπών, τη συντήρηση και τους όρους εγγύησης. Σε περίπτωση απώλειας, μπορείτε να το παραγγείλετε μέσω του κατασκευαστή του κινητήρα.
 
ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
 
Νόμος για την ποιότητα του πόσιμου ύδατος της Καλιφόρνια (Proposition 65)
 
Τα καυσαέρια που εκλύονται από πετρελαιοκινητήρες και ορισμένα από τα συστατικά τους έχει αναγνωριστεί στην Πολιτεία της Καλιφόρνια ότι προκαλούν καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες και άλλες βλάβες του αναπαραγωγικού συστήματος.
 
Οι ακροδέκτες, οι πόλοι και τα σχετικά παρελκόμενα της μπαταρίας περιέχουν μόλυβδο ή ενώσεις του μολύβδου. Πλένετε τα χέρια σας μετά τον χειρισμό τους.
 
Η χρήση αυτού του προϊόντος μπορεί να προκαλέσει έκθεση σε χημικές ουσίες οι οποίες, στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, έχει αναγνωριστεί ότι προκαλούν καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες ή άλλες βλάβες του αναπαραγωγικού συστήματος.
 
 
 
 
Εισαγωγή
 

Προβλεπόμενη χρήση

Το παρόν μηχάνημα είναι ένα χλοοκοπτικό μηχάνημα γκαζόν επιβαίνοντα χειριστή με κυλινδρικές λεπίδες, που προορίζεται για χρήση από επαγγελματίες χειριστές σε εμπορικές εφαρμογές. Είναι σχεδιασμένο κυρίως για την κοπή γρασιδιού σε καλά συντηρημένο χλοοτάπητα. Η χρήση αυτού του προϊόντος για άλλους σκοπούς πέραν του προβλεπόμενου ενδέχεται να ενέχει κινδύνους για εσάς και για τους διερχομένους.
Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά για να ενημερωθείτε για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του προϊόντος σας, καθώς και για την αποφυγή τραυματισμών και πρόκλησης ζημιών στο προϊόν. Είστε υπεύθυνοι για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του προϊόντος.

Λήψη βοήθειας

Graphic
G403686
Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.Toro.com για εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργία των προϊόντων ή πληροφορίες για παρελκόμενα, ή για να βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο και να καταχωρίσετε το προϊόν σας.
Για σέρβις, γνήσια ανταλλακτικά Toro ή πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή την Εξυπηρέτηση Πελατών της Toro, αναφέροντας τον αριθμό μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος σας. Αυτοί οι αριθμοί αναγράφονται στην πινακίδα σειριακού αριθμού κάθε προϊόντος . Αναγράψτε τους αριθμούς στο παρεχόμενο πεδίο.
Σημαντικό  
Με την κινητή σας συσκευή, μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό QR (αν υπάρχει) στην ετικέτα με τον σειριακό αριθμό σας για να δείτε πληροφορίες για την εγγύηση, τα ανταλλακτικά, καθώς και άλλες πληροφορίες για το προϊόν.
 
Αριθμός μοντέλου:
Σειριακός αριθμός:

Σχετικά με το εγχειρίδιο

Στο παρόν εγχειρίδιο προσδιορίζονται οι πιθανοί κίνδυνοι και παρατίθενται μηνύματα ασφάλειας. Τα μηνύματα αυτά αναγνωρίζονται από το προειδοποιητικό σύμβολο, το οποίο δηλώνει έναν κίνδυνο που ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο εάν δεν ληφθούν οι συνιστώμενες προφυλάξεις.
Graphic
G405934
Στο παρόν εγχειρίδιο χρησιμοποιούνται οι εξής 2 λέξεις για την επισήμανση συγκεκριμένων πληροφοριών. Σημαντικό εφιστά την προσοχή σε σημαντικές πληροφορίες μηχανολογικού ενδιαφέροντος και Σημείωση υπογραμμίζει πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.
Ταξινόμηση προειδοποιήσεων ασφάλειας
Το προειδοποιητικό σύμβολο που εμφανίζεται στο παρόν εγχειρίδιο και επάνω στο μηχάνημα επισημαίνει σημαντικά μηνύματα για την ασφάλεια, τα οποία πρέπει να τηρείτε προκειμένου να αποτρέπονται τα ατυχήματα.
Το προειδοποιητικό σύμβολο εμφανίζεται επάνω από πληροφορίες οι οποίες σας προειδοποιούν σχετικά με μη ασφαλείς ενέργειες ή καταστάσεις και ακολουθείται από τη λέξη ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ή ΠΡΟΣΟΧΗ.
Κίνδυνος
Η λέξη «Κίνδυνος» υποδεικνύει μια επικείμενη επικίνδυνη κατάσταση η οποία, εάν δεν αποφευχθεί, θα προκαλέσει θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.
 
Προειδοποίηση
Η λέξη «Προειδοποίηση» υποδεικνύει μια ενδεχομένως επικίνδυνη κατάσταση η οποία, εάν δεν αποφευχθεί, ενδέχεται να προκαλέσει θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.
 
Προσοχή
Η λέξη «Προσοχή» υποδεικνύει μια ενδεχομένως επικίνδυνη κατάσταση η οποία, εάν δεν αποφευχθεί, ενδέχεται να προκαλέσει ελαφρύ ή μέτριο τραυματισμό.
 
 
 
 
Ασφάλεια
 

Γενικές πληροφορίες ασφαλείας

Η ακατάλληλη χρήση ή συντήρηση του μηχανήματος μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Για να μειώσετε τις πιθανότητες τραυματισμού, ακολουθείτε τις παρούσες οδηγίες για την ασφάλεια και δίνετε πάντα προσοχή στο προειδοποιητικό σύμβολο Image, το οποίο συνοδεύει οδηγίες για την προσωπική ασφάλεια με τις ενδείξεις Προσοχή, Προειδοποίηση ή Κίνδυνος. Η μη συμμόρφωση με αυτές τις οδηγίες μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες ή θάνατο.

Ασφάλεια πριν από τη λειτουργία

Ασφάλεια καυσίμων
  • Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή όταν χειρίζεστε καύσιμα. Είναι εύφλεκτα και οι ατμοί τους είναι εκρηκτικοί.
  • Σβήνετε τσιγάρα, πούρα, πίπες και κάθε άλλη πηγή ανάφλεξης.
  • Χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένο δοχείο καυσίμων.
  • Μην αφαιρείτε την τάπα και μην γεμίζετε το ρεζερβουάρ καυσίμου ενώ ο κινητήρας είναι σε λειτουργία ή δεν έχει κρυώσει.
  • Μην κάνετε ανεφοδιασμό ή αποστράγγιση καυσίμου σε κλειστό χώρο.
  • Μην αποθηκεύετε το μηχάνημα ή τα δοχεία καυσίμων σε χώρους με γυμνές φλόγες, σπινθήρες ή φλόγα-πιλότο (π.χ. σε καυστήρα, λέβητα ή άλλη συσκευή).
  • Αν χυθεί καύσιμο, μην επιχειρήσετε να θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία. Αποφύγετε τη δημιουργία κάθε πηγής ανάφλεξης μέχρι να εξατμιστούν οι ατμοί του καυσίμου.

Ασφάλεια κατά τη λειτουργία

Ασφάλεια συστήματος προστασίας σε περίπτωση ανατροπής (ROPS)
  • Μην αφαιρείτε εξαρτήματα του συστήματος ROPS από το μηχάνημα.
  • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ζώνη ασφαλείας και ότι μπορείτε να τη λύσετε γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Φοράτε πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
  • Ελέγχετε με προσοχή αν υπάρχουν υπερκείμενα εμπόδια και μην έρχεστε σε επαφή με αυτά.
  • Διατηρείτε το σύστημα ROPS σε καλή κατάσταση λειτουργίας ελέγχοντάς το τακτικά για τυχόν ενδείξεις ζημίας και διατηρώντας καλά σφιγμένα όλα τα εξαρτήματα στερέωσης.
  • Αντικαθιστάτε όλα τα κατεστραμμένα εξαρτήματα του συστήματος ROPS. Μην τα επισκευάζετε και μην τα τροποποιείτε.
Ασφάλεια σε επικλινή εδάφη
  • Τα επικλινή εδάφη είναι ένας παράγοντας που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με ατυχήματα που αφορούν απώλεια ελέγχου και ανατροπή, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο. Είστε υπεύθυνοι για την ασφαλή λειτουργία του προϊόντος σε επικλινή εδάφη. Ο χειρισμός του μηχανήματος σε επικλινές έδαφος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
  • Αξιολογήστε τις συνθήκες του χώρου ώστε να κρίνετε αν το έδαφος είναι ασφαλές για χρήση του μηχανήματος. Θα πρέπει να έχει προηγηθεί επιθεώρηση της περιοχής. Κατά την επιθεώρηση αυτή θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε κοινή λογική και ορθή κρίση.
  • Για να χειριστείτε το μηχάνημα σε επικλινή εδάφη, μελετήστε τις ακόλουθες οδηγίες χρήσης σε επικλινή εδάφη. Προτού χειριστείτε το μηχάνημα, εξετάστε τις συνθήκες του χώρου ώστε να κρίνετε αν μπορείτε να χειριστείτε το μηχάνημα στις συνθήκες που επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα και στον συγκεκριμένο χώρο. Οι αλλαγές στο ανάγλυφο του εδάφους μπορεί να προκαλέσουν διαφορετική συμπεριφορά του μηχανήματος σε επικλινή εδάφη.
    • Αποφύγετε την εκκίνηση, το σταμάτημα ή τη στροφή του μηχανήματος σε επικλινή εδάφη. Αποφύγετε τις απότομες αλλαγές ταχύτητας ή κατεύθυνσης. Στρίβετε αργά και σταδιακά.
    • Μη χρησιμοποιείτε το μηχάνημα όταν έχετε αμφιβολίες για τις συνθήκες πρόσφυσης, διεύθυνσης ή ευστάθειάς του.
    • Απομακρύνετε ή επισημάνετε εμπόδια όπως χαντάκια, λακκούβες, αυλάκια, προεξοχές, βράχους ή άλλους κρυμμένους κινδύνους. Αν το γρασίδι είναι ψηλό, μπορεί να μην φαίνονται τα εμπόδια. Το ανώμαλο έδαφος μπορεί να προκαλέσει ανατροπή του μηχανήματος.
    • Να γνωρίζετε ότι ο χειρισμός του μηχανήματος σε βρεγμένο γρασίδι, κατά μήκος πλαγιάς ή σε έδαφος με κατηφορική κλίση μπορεί να προκαλέσει απώλεια πρόσφυσης του μηχανήματος.
    • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χειρίζεστε το μηχάνημα κοντά σε χώρους απόρριψης, χαντάκια, αναχώματα, κινδύνους υδάτινης προέλευσης ή άλλες πηγές κινδύνου. Το μηχάνημα μπορεί να ανατραπεί αν ένας τροχός βρεθεί πέρα από το χείλος ή αν το χείλος υποχωρήσει. Ορίστε έναν ασφαλή χώρο μεταξύ του μηχανήματος και οποιασδήποτε πηγής κινδύνου.
    • Ελέγξτε για τυχόν πηγές κινδύνου ενώ βρίσκεστε στη βάση της πλαγιάς. Εάν υπάρχουν πηγές κινδύνου, χρησιμοποιήστε μηχάνημα βαδίζοντα χειριστή στο επικλινές έδαφος.
    • Αν είναι δυνατόν, κρατήστε τις μονάδες κοπής χαμηλωμένες έως το έδαφος κατά τον χειρισμό του μηχανήματος σε επικλινή εδάφη. Η ανύψωση των μονάδων κοπής κατά τη χρήση του μηχανήματος σε επικλινή εδάφη μπορεί να καταστήσει το μηχάνημα ασταθές.
Αυτό το τριπλό χλοοκοπτικό μηχάνημα διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα κίνησης για κορυφαία πρόσφυση σε επικλινές έδαφος. Ο τροχός προς την ανωφέρεια δεν περιστρέφεται ανεξέλεγκτα ώστε να περιορίζει την πρόσφυση, όπως συμβαίνει στα συμβατικά τριπλά χλοοκοπτικά μηχανήματα. Εάν χρησιμοποιείτε το μηχάνημα σε έδαφος με υπερβολικά μεγάλη κλίση, θα προκύψει ανατροπή προτού χαθεί η πρόσφυση.
  • Εάν είναι δυνατόν, κόβετε κινούμενοι κατακόρυφα σε ανηφορικά και κατηφορικά εδάφη και όχι διαγώνια.
  • Αν κινείστε σε πλαγιά, μετακινήστε τις μονάδες κοπής προς την ανωφέρεια (εάν υπάρχει).
  • Σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης των τροχών, απενεργοποιήστε τις λεπίδες και κινηθείτε αργά και ευθεία προς τα κάτω.
  • Εάν πρέπει να στρίψετε, κάντε το αργά και σταδιακά κατηφορίζοντας, αν είναι δυνατόν.

Ασφάλεια μετά τη λειτουργία

Ασφάλεια συντήρησης

Ασφάλεια κινητήρα
  • Προτού ελέγξετε τη στάθμη του λαδιού ή προσθέσετε λάδι στον στροφαλοθάλαμο, σβήστε τον κινητήρα.
  • Μην αλλάζετε την ταχύτητα του ρυθμιστή στροφών του κινητήρα και μην αυξάνετε υπερβολικά τις στροφές του κινητήρα.
Ασφάλεια ηλεκτρικού συστήματος
  • Αποσυνδέστε την μπαταρία προτού προβείτε σε οποιαδήποτε επισκευή του μηχανήματος. Πρώτα αποσυνδέστε τον αρνητικό ακροδέκτη και μετά τον θετικό. Πρώτα συνδέστε τον θετικό ακροδέκτη και μετά τον αρνητικό.
  • Φορτίζετε την μπαταρία σε ανοικτό χώρο με καλό εξαερισμό, μακριά από σπινθήρες και φλόγες. Βγάλτε τον φορτιστή από την πρίζα πριν συνδέσετε ή αποσυνδέσετε την μπαταρία. Φοράτε προστατευτικό ρουχισμό και χρησιμοποιείτε μονωμένα εργαλεία.
Ασφάλεια συστήματος ψύξης
  • Η κατάποση ψυκτικού υγρού του κινητήρα μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση· να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και κατοικίδια.
  • Η απόρριψη θερμού, πεπιεσμένου ψυκτικού υγρού ή η επαφή με θερμό ψυγείο και τα γύρω μέρη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα.
    • Αφήνετε πάντα τον κινητήρα να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά προτού αφαιρέσετε την τάπα του ψυγείου.
    • Χρησιμοποιήστε πανί για να ανοίξετε την τάπα ψυγείου και ανοίξτε την αργά για να απελευθερωθεί ο ατμός.
Ασφάλεια υδραυλικού συστήματος
  • Σε περίπτωση διείσδυσης υγρού στο δέρμα αναζητήστε αμέσως τη βοήθεια ιατρού. Αν διαπεράσει υγρό το δέρμα, θα πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά εντός λίγων ωρών από γιατρό.
  • Προτού αναπτύξετε πίεση στο σύστημα, βεβαιωθείτε ότι οι υδραυλικές σωληνώσεις και οι εύκαμπτοι σωλήνες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ότι έχουν σφιχτεί σωστά όλοι οι σύνδεσμοι του υδραυλικού συστήματος.
  • Κρατάτε το σώμα και τα χέρια σας μακριά από μικρές τρύπες ή ακροφύσια από τα οποία εκτινάσσεται υδραυλικό υγρό με μεγάλη πίεση.
  • Για να εντοπίσετε τυχόν διαρροές του υδραυλικού συστήματος χρησιμοποιείτε χαρτόνι ή χαρτί.
  • Προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε εργασία στο υδραυλικό σύστημα εκτονώνετε με ασφάλεια όλη την πίεση από αυτό.
Ασφάλεια λεπίδων
  • Εάν η λεπίδα ή το μαχαίρι κλίνης έχει υποστεί φθορά ή ζημιά, μπορεί να σπάσει και κάποιο τμήμα να εκτοξευτεί προς το μέρος σας ή προς το μέρος διερχομένων ατόμων, με αποτέλεσμα την επέλευση σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου.
  • Ελέγχετε τακτικά τις λεπίδες και τα μαχαίρια κλίνης για ενδείξεις υπερβολικής φθοράς ή ζημίας.
  • Να είστε προσεκτικοί κατά τον έλεγχο των λεπίδων. Φοράτε γάντια και δείξτε προσοχή κατά το σέρβις τους. Πραγματοποιείτε μόνο αντικατάσταση ή ακόνισμα των λεπίδων και των μαχαιριών κλίνης. Ποτέ μην πραγματοποιείτε ίσιωμα ή συγκόλληση.
  • Σε μηχανήματα με πολλαπλές μονάδες κοπής, να είστε προσεκτικοί κατά την περιστροφή μιας μονάδας κοπής, διότι μπορεί να προκαλέσει την περιστροφή των κυλίνδρων και των υπόλοιπων μονάδων κοπής.

Ασφάλεια αποθήκευσης

Ετικέτες οδηγιών και προειδοποιήσεων ασφάλειας

Image
Οι ετικέτες προειδοποίησης και οδηγιών ασφάλειας είναι εύκολα αναγνώσιμες από τον χειριστή και βρίσκονται κοντά σε κάθε πηγή δυνητικού κινδύνου. Αντικαταστήστε τις τυχόν φθαρμένες ή αποκολλημένες ετικέτες.
Σύμβολα μπαταρίας
Πάνω στη μπαταρία σας βρίσκονται όλα τα παραπάνω σύμβολα ή κάποια από αυτά.
Graphic
s_batterysymbols2
  1. Κίνδυνος έκρηξης
  2. Διατηρείτε μακριά από φωτιά και γυμνές φλόγες και μην καπνίζετε
  3. Κίνδυνος καυστικού υγρού/χημικού εγκαύματος
  4. Χρησιμοποιείτε προστατευτικά για τα μάτια.
  5. Διαβάστε το Εγχειρίδιο Χειριστή.
  6. Φροντίστε ώστε οι διερχόμενοι να παραμένουν μακριά από τη μπαταρία.
  7. Χρησιμοποιείτε προστατευτικά για τα μάτια· τα εκρηκτικά αέρια μπορούν να προκαλέσουν τύφλωση και άλλες σωματικές βλάβες.
  8. Τα οξέα της μπαταρίας μπορούν να προκαλέσουν τύφλωση ή σοβαρά εγκαύματα.
  9. Ξεπλύνετε αμέσως τα μάτια με νερό και ζητήστε γρήγορα ιατρική βοήθεια.
  10. Περιέχει μόλυβδο· μην την απορρίπτετε.
Κωδικός ετικέτας93-6681
Graphic
s_decal93-6681
  1.  Κίνδυνος κοψίματος/ακρωτηριασμού από τον ανεμιστήραμην πλησιάζετε στα κινούμενα μέρη.
Κωδικός ετικέτας93-7276
Graphic
s_decal93-7276
  1.  Κίνδυνος έκρηξηςΧρησιμοποιείτε προστατευτικά για τα μάτια.
  2.  Κίνδυνος καυστικού υγρού/χημικού εγκαύματοςγια παροχή πρώτων βοηθειών, ξεπλύνετε με νερό.
  3.  Κίνδυνος πυρκαγιάςδιατηρείτε μακριά από φωτιά και γυμνές φλόγες και μην καπνίζετε.
  4.  Κίνδυνος δηλητηρίασηςκρατάτε τα παιδιά μακριά από την μπαταρία.
Κωδικός ετικέτας94-3353
Graphic
s_decal94-3353
  1.  Κίνδυνος σύνθλιψης άνω άκρωνμην πλησιάζετε τα χέρια σας.
Κωδικός ετικέτας99-3444
Graphic
s_decal99-3444
  1.  Ταχύτητα μεταφοράςγρήγορα
  2.  Ταχύτητα κοπήςαργά
Κωδικός ετικέτας106-9290
Μοντέλο 03170
Graphic
s_decal106-9290
  1.  Νεκρά
  2.  Χειρόφρενο ελεύθερο (off)
  3.  PTO
  4.  Κάθισμα κατειλημμένο
  5.  Διακοπή λειτουργίας λόγω υψηλής θερμοκρασίας
  6.  Κύλινδροι κοπήςενεργοπ.
  7.  Προειδοποίηση υψηλής θερμοκρασίας
  8.  Σήματα εισόδου
  9.  Σήματα εξόδου
  10.  Τροφοδοσία
  11.  ΚινητήραςΕκκίνηση
  12.  ΚινητήραςΣε λειτουργία
  13.  ΚινητήραςΕκκίνηση
  14.  PTO
Κωδικός ετικέτας117-3270
Graphic
s_decal117-3270
  1.  Προειδοποίησημην αγγίζετε τη θερμή επιφάνεια.
  2.  Κίνδυνος κοψίματος/ακρωτηριασμού άνω άκρων, κίνδυνος εμπλοκής από τον ιμάνταμην πλησιάζετε στα κινούμενα μέρη. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα προστατευτικά καλύμματα και οι υπόλοιπες προστατευτικές διατάξεις είναι στη θέση τους.
Κωδικός ετικέτας121-3598
Μηχνήμτ με σήμνση CE
Graphic
s_decal121-3598
  1.  Κίνδυνος ανατροπήςμην οδηγείτε κατά μήκος πλαγιάς με κλίση μεγαλύτερη από 17°.
Σημείωση: Το παρόν μηχάνημα είναι σε συμμόρφωση με τη δοκιμή ευστάθειας κατά το πρότυπο του κλάδου όσον αφορά τις δοκιμές εγκάρσιας και διαμήκους στατικής ευστάθειας, και η μέγιστη συνιστώμενη κλίση εδάφους αναγράφεται στην ετικέτα. Μελετήστε τις οδηγίες σχετικά με τον χειρισμό του μηχανήματος σε επικλινή εδάφη στο Εγχειρίδιο Χειριστή, καθώς και τις συνθήκες στις οποίες πρέπει να χειρίζεστε το μηχάνημα, για να κρίνετε αν μπορείτε να χειριστείτε το μηχάνημα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι αλλαγές στο ανάγλυφο του εδάφους μπορεί να προκαλέσουν διαφορετική συμπεριφορά του μηχανήματος σε επικλινή εδάφη. Αν είναι δυνατόν, κρατήστε τις μονάδες κοπής χαμηλωμένες έως το έδαφος κατά τον χειρισμό του μηχανήματος σε επικλινή εδάφη. Η ανύψωση των μονάδων κοπής κατά τη χρήση του μηχανήματος σε επικλινή εδάφη μπορεί να καταστήσει το μηχάνημα ασταθές.
Κωδικός ετικέτας121-3623
Graphic
s_decal121-3623
  1. Προειδοποίησηδιαβάστε το Εγχειρίδιο Χειριστή. Μην χειρίζεστε αυτό μηχάνημα αν δεν έχετε λάβει σχετική εκπαίδευση.
  2. Προειδοποίησηδιαβάστε το Εγχειρίδιο Χειριστή προτού ρυμουλκήσετε το μηχάνημα.
  3. Κίνδυνος ανατροπήςμειώστε ταχύτητα προτού στρίψετε. Όταν οδηγείτε σε επικλινή εδάφη διατηρείτε τις μονάδες κοπής χαμηλωμένες και φοράτε τη ζώνη ασφαλείας.
  4. Προειδοποίησημην σταθμεύετε το μηχάνημα σε επικλινή εδάφη. Απενεργοποιήστε τις μονάδες κοπής, χαμηλώστε τα παρελκόμενα, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί από τη μίζα προτού απομακρυνθείτε από το μηχάνημα.
  5. Κίνδυνος εκτόξευσης αντικειμένωνφροντίστε ώστε οι διερχόμενοι να παραμένουν μακριά.
  6. Προειδοποίησηχρησιμοποιείτε προστατευτικά ακοής.
  7. Κίνδυνος εμπλοκήςμην πλησιάζετε στα κινούμενα μέρη. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα προστατευτικά καλύμματα και οι υπόλοιπες προστατευτικές διατάξεις είναι στη θέση τους.
Κωδικός ετικέτας121-3628
Graphic
s_decal121-3628
  1.  Κίνδυνος ανατροπήςμην οδηγείτε κατά μήκος πλαγιάς με κλίση μεγαλύτερη από 25°.
Σημείωση: Το παρόν μηχάνημα είναι σε συμμόρφωση με τη δοκιμή ευστάθειας κατά το πρότυπο του κλάδου όσον αφορά τις δοκιμές εγκάρσιας και διαμήκους στατικής ευστάθειας, και η μέγιστη συνιστώμενη κλίση εδάφους αναγράφεται στην ετικέτα. Μελετήστε τις οδηγίες σχετικά με τον χειρισμό του μηχανήματος σε επικλινή εδάφη στο Εγχειρίδιο Χειριστή, καθώς και τις συνθήκες στις οποίες πρέπει να χειρίζεστε το μηχάνημα, για να κρίνετε αν μπορείτε να χειριστείτε το μηχάνημα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι αλλαγές στο ανάγλυφο του εδάφους μπορεί να προκαλέσουν διαφορετική συμπεριφορά του μηχανήματος σε επικλινή εδάφη. Αν είναι δυνατόν, κρατήστε τις μονάδες κοπής χαμηλωμένες έως το έδαφος κατά τον χειρισμό του μηχανήματος σε επικλινή εδάφη. Η ανύψωση των μονάδων κοπής κατά τη χρήση του μηχανήματος σε επικλινή εδάφη μπορεί να καταστήσει το μηχάνημα ασταθές.
Κωδικός ετικέτας125-6688
Graphic
s_decal125-6688
  1.  Κίνδυνος έκρηξηςδιαβάστε το Εγχειρίδιο Χειριστή. Μη χρησιμοποιείτε υγρό έναυσης/εκκίνησης.
Κωδικός ετικέτας133-8062
Graphic
s_decal133-8062
Κωδικός ετικέτας136-3678
Μοντέλο 03170
Graphic
s_decal136-3678
  1.  PTOΑπενεργοποιημένος
  2.  PTOΕνεργοποιημένος
  3.  Χαμηλώστε τις μονάδες κοπής.
  4.  Ανυψώστε τις μονάδες κοπής.
  5.  Ασφάλιση
  6.  ΚινητήραςΣβήσιμο
  7.  ΚινητήραςΣε λειτουργία
  8.  ΚινητήραςΕκκίνηση
  9.  Φώτα
  10.  Γρήγορα
  11.  Αργά
Κωδικός ετικέτας136-3679
Μοντέλο 03171
Graphic
s_decal136-3679
  1.  PTOΑπενεργοποιημένος
  2.  PTOΕνεργοποιημένος
  3.  Χαμηλώστε τις μονάδες κοπής.
  4.  Ανυψώστε τις μονάδες κοπής.
  5.  Μετατοπίστε τις μονάδες κοπής προς τα δεξιά.
  6.  Μετατοπίστε τις μονάδες κοπής προς τα αριστερά.
  7.  Ασφάλιση
  8.  ΚινητήραςΣβήσιμο
  9.  ΚινητήραςΣε λειτουργία
  10.  ΚινητήραςΕκκίνηση
  11.  Φώτα
  12.  Γρήγορα
  13.  Αργά
Κωδικός ετικέτας136-3702
Graphic
s_decal136-3702
  1.  Προειδοποίησηδιαβάστε το Εγχειρίδιο Χειριστή. Φοράτε ζώνη ασφαλείας. Μην αφαιρέσετε την αψίδα ασφαλείας.
  2.  ΠροειδοποίησηΜην τροποποιείτε την αψίδα ασφαλείας.
Κωδικός ετικέτας136-3716
Graphic
s_decal136-3716
  1. Ταχύτητα κυλίνδρου κοπής
  2. Πίεση ελαστικών
  3. Ντίζελ
  4. Διαχωριστής καυσίμου/νερού
  5. Φίλτρο αέρα κινητήρα
  6. Λάδι κινητήρα
  7. Σήτα ψυγείου
  8. Ψυκτικό υγρό κινητήρα
  9. Ασφάλειες
  10. Στάθμη λαδιού κινητήρα
  11. Τάνυση ιμάντα
  12. Υδραυλικό υγρό
  13. Χειρόφρενο
  14. Μπαταρία
  15. Ελέγχετε κάθε 8 ώρες.
  16. Διαβάστε το Εγχειρίδιο Χειριστή για πληροφορίες σχετικά με τη λίπανση.
  17. Διαβάστε το Εγχειρίδιο Χειριστή.
  18. Υγρά
  19. Χωρητικότητα
  20. Διάστημα αλλαγής υγρών (ώρες)
  21. Διάστημα αλλαγής φίλτρου (ώρες)
Κωδικός ετικέτας147-6069
Graphic
s_decal147-6069
  1.  Ταχύτητα κυλίνδρου κοπής
  2.  Ύψος κοπής κυλίνδρου κοπής
  3.  Ρύθμιση κυλίνδρου κοπής λεπίδων
  4.  Ρύθμιση κυλίνδρου κοπής 11 λεπίδων
  5.  Αργά
  6.  Γρήγορα
 
 
 
Αρχική εγκατάσταση
 
Απαιτούμενα εξαρτήματα
2
Συγκρότημα εμπρόσθιου τροχού
1
Συγκρότημα οπίσθιου τροχού
  1. Τοποθετήστε ένα συγκρότημα τροχού στην πλήμνη με το στέλεχος της βαλβίδας στραμμένο προς τα έξω.
    Σημείωση: Ο οπίσθιος τροχός είναι πιο στενός από τους εμπρόσθιους τροχούς.
  2. Στερεώστε τον τροχό στην πλήμνη με τα παξιμάδια τροχού και σφίξτε τα παξιμάδια σταυρωτά με ροπή 61 έως 88 Nm.
  3. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα συγκροτήματα τροχού.
Απαιτούμενα εξαρτήματα
1
Τιμόνι
1
Καπάκι τιμονιού
1
Μεγάλη ροδέλα
1
Ασφαλιστικό παξιμάδι
1
Βίδα
    Graphic
    G402549
  1. Εγκαταστήστε το τιμόνι, όπως φαίνεται στην εικόνα.
  2. Σφίξτε το παξιμάδι με ροπή 27 έως 35 Nm.
Κίνδυνος
Ο ηλεκτρολύτης της μπαταρίας περιέχει θειικό οξύ, το οποίο είναι θανατηφόρο σε περίπτωση κατάποσης και προκαλεί σοβαρά εγκαύματα.
  • Μην πίνετε τον ηλεκτρολύτη και αποφύγετε την επαφή με το δέρμα, τα μάτια και τον ρουχισμό.
  • Φοράτε γυαλιά ασφαλείας και ελαστικά γάντια.
  • Η πλήρωση της μπαταρίας πρέπει να γίνεται μόνο όταν υπάρχει διαθέσιμο καθαρό νερό για την έκπλυση του δέρματος.
 
    Graphic
    G402553.svg
  1. Αφαιρέστε το κάλυμμα της μπαταρίας.
  2. Μετρήστε την τάση της μπαταρίας.
    Σημείωση: Εάν η μέτρηση είναι 12,4 V ή υψηλότερη, η μπαταρία είναι φορτισμένη.
  3. Εάν η μέτρηση είναι 12,3 V ή χαμηλότερη, φορτίστε την μπαταρία για 4 έως 8 ώρες στα 3 με 4 A.
    Προειδοποίηση
    Κατά τη φόρτιση της μπαταρίας εκλύονται αέρια που είναι εκρηκτικά και μπορεί να προκληθεί θάνατος ή σοβαρός τραυματισμός.
    • Κρατάτε Σπινθήρες και φλόγες πρέπει να παραμένουν μακριά από τη μπαταρία.
    • Μην καπνίζετε ποτέ κοντά στην μπαταρία.
     
  4. Όταν η μπαταρία φορτίσει πλήρως, αποσυνδέστε τον φορτιστή από την πρίζα και τους πόλους της μπαταρίας.
  5. Graphic
    G402557
  6. Συνδέστε το θετικό (κόκκινο) καλώδιο στον θετικό (+) ακροδέκτη της μπαταρίας και σφίξτε το με το μπουλόνι «T» και το παξιμάδι.
    Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι ο θετικός (+) ακροδέκτης έχει εφαρμόσει πλήρως στον πόλο και ότι το καλώδιο έχει σφιχτεί καλά στην μπαταρία.
    Σημαντικό  
    Το καλώδιο δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το κάλυμμα της μπαταρίας.
     
  7. Συνδέστε το αρνητικό (μαύρο) καλώδιο στον αρνητικό () ακροδέκτη της μπαταρίας και σφίξτε το με το μπουλόνι «T» και το παξιμάδι.
    Προειδοποίηση
    Η μη ορθή δρομολόγηση των καλωδίων της μπαταρίας ενδέχεται να προκαλέσει ζημιά στο μηχάνημα και τα καλώδια, καθώς και σπινθήρες. Με τη σειρά τους, οι σπινθήρες μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη των αερίων της μπαταρίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού.
    • Αποσυνδέετε πάντα το αρνητικό (μαύρο) καλώδιο της μπαταρίας πριν αποσυνδέσετε το θετικό (κόκκινο) καλώδιο.
    • Συνδέετε πάντα το θετικό (κόκκινο) καλώδιο της μπαταρίας πριν συνδέσετε το αρνητικό (μαύρο) καλώδιο.
     
    Σημαντικό  
    Εάν χρειαστεί να αφαιρέσετε την μπαταρία, φροντίστε να τοποθετήσετε τα μπουλόνια σύσφιξης της μπαταρίας με τις κεφαλές τους στραμμένες προς την κάτω πλευρά και τα παξιμάδια προς την άνω. Αν τα μπουλόνια σύσφιξης της μπαταρίας τοποθετηθούν ανάποδα μπορεί να έρχονται σε επαφή με τις υδραυλικές σωληνώσεις όταν θα μετακινείτε τις μονάδες κοπής.
     
  8. Αλείψτε τις συνδέσεις της μπαταρίας με προστατευτικό γράσο Grafo 112X (κωδ. προϊόντος Toro 505-47) ή με ψιλό γράσο για προστασία από τη διάβρωση.
  9. Εφαρμόστε το ελαστικό κάλυμμα στον θετικό ακροδέκτη για να αποτρέψετε τυχόν βραχυκύκλωμα.
  10. Εγκαταστήστε το κάλυμμα της μπαταρίας.
Απαιτούμενα εξαρτήματα
1
Ενδείκτης γωνίας (φορητός)
  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος.
  2. Graphic
    G402558
  3. Βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα είναι οριζόντιο τοποθετώντας τον φορητό ενδείκτη γωνίας στην εγκάρσια δοκό του πλαισίου .
  4. Αν ο ενδείκτης γωνίας δεν δείχνει 0°, μετακινήστε το μηχάνημα σε διαφορετική θέση, όπου η ένδειξη θα είναι 0°.
  5. Graphic
    G402560
  6. Ελέγξτε την ένδειξη επικλινούς εδάφους που είναι εγκατεστημένη στην κολόνα του τιμονιού του μηχανήματος.
    Σημείωση: Η ένδειξη επικλινούς εδάφους πρέπει να δείχνει κοιτάζοντάς την από τη θέση του χειριστή.
  7. Εάν η ένδειξη επικλινούς εδάφους δεν δείχνει 0°, ξεσφίξτε τα εξαρτήματα στερέωσης που συγκρατούν τον ενδείκτη γωνίας στη βάση στερέωσης, ρυθμίστε την ένδειξη έτσι ώστε να δείχνει και, έπειτα, σφίξτε τα εξαρτήματα στερέωσης.
Απαιτούμενα εξαρτήματα
1
Συγκρότημα αψίδας ασφαλείας
4
Μπουλόνι φλαντζωτής κεφαλής
4
Παξιμάδι ασφάλισης
1
Σφιγκτήρας εύκαμπτου σωλήνα
Προειδοποίηση
Αν η αψίδα ασφαλείας του μηχανήματος που χρησιμοποιείτε έχει υποστεί τροποποίηση ή βλάβη ίσως δεν σας προστατεύσει επαρκώς σε περίπτωση ανατροπής, με αποτέλεσμα να προκληθεί θάνατος ή σοβαρός τραυματισμός.
  • Μην εγκαταστήσετε στο μηχάνημα αψίδα ασφαλείας που έχει υποστεί τροποποίηση ή βλάβη.
  • Αντικαταστήστε την αψίδα ασφαλείας εάν έχει υποστεί βλάβη. Μην κάνετε επισκευές ή τροποποιήσεις.
 
    Graphic
    G402561
  1. Χαμηλώστε την αψίδα ασφαλείας επάνω στις βάσεις στερέωσης του ελκυστήρα , ευθυγραμμίζοντας τις οπές στερέωσης. Βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας εξαέρωσης βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του μηχανήματος.
  2. Στερεώστε κάθε πλευρά της αψίδας ασφαλείας στις βάσεις στερέωσης, χρησιμοποιώντας 2 μπουλόνια φλαντζωτής κεφαλής και 2 παξιμάδια ασφάλισης. Σφίξτε τα εξαρτήματα στερέωσης με ροπή 81 Nm.
  3. Ασφαλίστε τον εύκαμπτο σωλήνα εξαέρωσης της γραμμής καυσίμου στον σωλήνα εξαέρωσης, χρησιμοποιώντας τον αντίστοιχο σφιγκτήρα .
    Προσοχή
    Εάν θέσετε σε λειτουργία τον κινητήρα με τον εύκαμπτο σωλήνα εξαέρωσης της γραμμής καυσίμου αποσυνδεδεμένο από τον σωλήνα εξαέρωσης θα προκληθεί διαρροή καυσίμου από τον εύκαμπτο σωλήνα, αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή έκρηξης. Μια πυρκαγιά ή έκρηξη εξαιτίας του καυσίμου μπορεί να προκαλέσει θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.
    Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα εξαέρωσης της γραμμής καυσίμου στον σωλήνα εξαέρωσης προτού θέσετε σε λειτουργία τον κινητήρα.
     
Απαιτούμενα εξαρτήματα
1
Κιτ βραχίονα ανύψωσης (προαιρετικό κιτπαραγγέλνεται ξεχωριστά)
Προετοιμασία για εγκατάσταση των βραχιόνων ανύψωσης
    Graphic
    G402564
  1. Εφαρμόστε μία ράβδο περιστροφής μέσα σε κάθε βραχίονα ανύψωσης και ευθυγραμμίστε τις οπές στερέωσης.
  2. Ασφαλίστε τις ράβδους περιστροφής στους βραχίονες ανύψωσης, χρησιμοποιώντας 2 μπουλόνια (5/16" x ").
  3. Σφίξτε τα μπουλόνια με ροπή 37 έως 45 Nm.
  4. Graphic
    G402566
  5. Στην εμπρός πλευρά του μηχανήματος, αφαιρέστε τα 2 φλαντζωτά μπουλόνια (½" x 2") που ασφαλίζουν τον σύνδεσμο του στροφέα στους στροφείς του βραχίονα ανύψωσης και αφαιρέστε τον σύνδεσμο.
    Σημείωση: Φυλάξτε τον σύνδεσμο του στροφέα και τα φλαντζωτά μπουλόνια.
Συναρμολόγηση των βραχιόνων ανύψωσης στο μηχάνημα
    Graphic
    G402567
  1. Συναρμολογήστε τους βραχίονες ανύψωσης επάνω στους στροφείς για τους βραχίονες ανύψωσης , όπως φαίνεται στην εικόνα.
  2. Συναρμολογήστε τον σύνδεσμο του στροφέα που αφαιρέσατε προηγουμένως, στους στροφείς για τους βραχίονες ανύψωσης, χρησιμοποιώντας τα 2 φλαντζωτά μπουλόνια (½" x 2") .
  3. Σφίξτε τα φλαντζωτά μπουλόνια (½" x 2") με ροπή 95 Nm.
Συναρμολόγηση του κυλίνδρου ανύψωσης στον αριστερό βραχίονα ανύψωσης
    Graphic
    G402568
  1. Συναρμολογήστε τον κύλινδρο ανύψωσης στον αριστερό βραχίονα ανύψωσης, όπως φαίνεται στην εικόνα.
  2. Προσθέστε γράσο λιθίου No. 2 στα γρασαδοράκια του βραχίονα ανύψωσης και του υδραυλικού κυλίνδρου.
Συναρμολόγηση του κυλίνδρου ανύψωσης στον δεξιό βραχίονα ανύψωσης
    Graphic
    G402572
  1. Τοποθετήστε ένα δοχείο συλλογής κάτω από τον υδραυλικό σύνδεσμο του κυλίνδρου ανύψωσης.
  2. Graphic
    G402570
  3. Στον κύλινδρο ανύψωσης, ξεσφίξτε το ίσιο ρακόρ του εύκαμπτου σωλήνα επιστροφής και το ρακόρ 90° του εύκαμπτου σωλήνα ανύψωσης.
  4. Τυλίξτε ένα πανί γύρω από τους συνδέσμους εύκαμπτου σωλήνα.
  5. Graphic
    G402573
  6. Μετακινήστε αργά τον άξονα του κυλίνδρου ανύψωσης μέχρι να ευθυγραμμιστεί με τις οπές που υπάρχουν στις φλάντζες του δεξιού βραχίονα ανύψωσης .
    Σημαντικό  
    Όταν μετακινήσετε τον άξονα του κυλίνδρου ανύψωσης θα διαρρεύσει υδραυλικό υγρό από τους συνδέσμους εύκαμπτου σωλήνα.
     
  7. Συναρμολογήστε τον άξονα στις φλάντζες χρησιμοποιώντας τον πείρο στερέωσης , 2 αποστάτες και 2 ελατηριωτούς δακτυλίους ασφάλισης .
  8. Προσθέστε γράσο λιθίου No. 2 στα γρασαδοράκια του βραχίονα ανύψωσης και του υδραυλικού κυλίνδρου.
  9. Graphic
    G402574
  10. Σφίξτε τα ρακόρ των εύκαμπτων σωλήνων επιστροφής και ανύψωσης με ροπή από 37 έως 45 Nm.
  11. Καθαρίστε τυχόν υδραυλικό υγρό από το μηχάνημα.
Απαιτούμενα εξαρτήματα
3
Μονάδα κοπής (προαιρετικό εξάρτημαπαραγγέλνεται ξεχωριστά)
Προετοιμασία των μονάδων κοπής
  1. Βγάλτε τις μονάδες κοπής από τα χαρτοκιβώτια.
  2. Ρυθμίστε τις μονάδες κοπής όπως περιγράφεται στο Εγχειρίδιο Χειριστή για τις μονάδες κοπής.
Συναρμολόγηση των πλαισίων φορέα στις εμπρόσθιες μονάδες κοπής
Μονάδα κοπής με συνδέσμους
Σημείωση: Τα εμπρόσθια πλαίσια φορέα αποτελούν τμήμα του προαιρετικού κιτ βραχιόνων ανύψωσης.
    Graphic
    G402575
  1. Ευθυγραμμίστε τις οπές που υπάρχουν στις πλάκες του εμπρόσθιου πλαισίου φορέα με τις οπές στις πλάκες στερέωσης της μονάδας κοπής.
    Σημείωση: Εάν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση στην πίσω πλευρά της μονάδας κοπής, χρησιμοποιήστε τη μεσαία οπή της πλάκας.
  2. Συναρμολογήστε τη μονάδα κοπής στο οπίσθιο πλαίσιο φορέα, όπως φαίνεται στην εικόνα.
  3. Σφίξτε τα φλαντζωτά παξιμάδια ασφάλισης με ροπή 37 έως 45 Nm.
  4. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για την άλλη εμπρόσθια μονάδα κοπής και το πλαίσιο φορέα.
Συναρμολόγηση της μονάδας κοπής και του οπίσθιου πλαισίου φορέα
Μονάδα κοπής με συνδέσμους
Σημείωση: Το οπίσθιο πλαίσιο φορέα αποτελεί τμήμα του προαιρετικού κιτ βραχιόνων ανύψωσης.
    Graphic
    G402576
  1. Ευθυγραμμίστε την οπή που υπάρχει στις πλάκες του οπίσθιου πλαισίου φορέα με την οπή στις πλάκες στερέωσης της μονάδας κοπής.
    Σημείωση: Εάν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση στην πίσω πλευρά της μονάδας κοπής, χρησιμοποιήστε τη μεσαία οπή της πλάκας.
  2. Συναρμολογήστε τη μονάδα κοπής στο οπίσθιο πλαίσιο φορέα, όπως φαίνεται στην εικόνα.
  3. Σφίξτε τα φλαντζωτά παξιμάδια ασφάλισης με ροπή 37 έως 45 Nm.
Συναρμολόγηση των πλαισίων φορέα στις εμπρόσθιες μονάδες κοπής
Μονάδα κοπής με πλάκες στερέωσης
Σημείωση: Τα εμπρόσθια πλαίσια φορέα αποτελούν τμήμα του προαιρετικού κιτ βραχιόνων ανύψωσης.
    Graphic
    G402577
  1. Ευθυγραμμίστε τις οπές που υπάρχουν στις πλάκες του εμπρόσθιου πλαισίου φορέα με τις οπές στις πλάκες στερέωσης της μονάδας κοπής.
    Σημείωση: Εάν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση στην πίσω πλευρά της μονάδας κοπής, χρησιμοποιήστε τις μεσαίες οπές της κάθε πλάκας.
  2. Συναρμολογήστε τη μονάδα κοπής στο πλαίσιο φορέα, όπως φαίνεται στην εικόνα.
  3. Σφίξτε τα φλαντζωτά παξιμάδια ασφάλισης με ροπή 37 έως 45 Nm.
  4. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για την άλλη εμπρόσθια μονάδα κοπής και το πλαίσιο φορέα.
Συναρμολόγηση της μονάδας κοπής και του οπίσθιου πλαισίου φορέα
Μονάδα κοπής με πλάκες στερέωσης
Σημείωση: Το οπίσθιο πλαίσιο φορέα αποτελεί τμήμα του προαιρετικού κιτ βραχιόνων ανύψωσης.
    Graphic
    G402578
  1. Ευθυγραμμίστε τις οπές που υπάρχουν στις πλάκες του οπίσθιου πλαισίου φορέα με τις οπές στις πλάκες στερέωσης της μονάδας κοπής.
    Σημείωση: Εάν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση στην πίσω πλευρά της μονάδας κοπής, χρησιμοποιήστε τις μεσαίες οπές της κάθε πλάκας.
  2. Συναρμολογήστε τη μονάδα κοπής στο πλαίσιο φορέα, όπως φαίνεται στην εικόνα.
  3. Σφίξτε τα φλαντζωτά παξιμάδια ασφάλισης με ροπή 37 έως 45 Nm.
    Graphic
    G402579
  1. Εφαρμόστε μια ωστική ροδέλα στη ράβδο περιστροφής κάθε βραχίονα ανύψωσης.
  2. Σύρετε το πλαίσιο φορέα της μονάδας κοπής επάνω στη ράβδο περιστροφής και στερεώστε το με την περόνη ασφαλείας .
    Σημείωση: Στις οπίσθιες μονάδες κοπής, τοποθετήστε την ωστική ροδέλα μεταξύ της πίσω πλευράς του πλαισίου φορέα και της περόνης ασφαλείας.
  3. Γρασάρετε όλα τα σημεία περιστροφής του βραχίονα ανύψωσης και του πλαισίου φορέα.
    Σημαντικό  
    Βεβαιωθείτε ότι οι εύκαμπτοι σωλήνες δεν έχουν συστραφεί ή καμφθεί και ότι οι εύκαμπτοι σωλήνες των οπίσθιων μονάδων κοπής έχουν δρομολογηθεί όπως φαίνεται στην εικόνα. Ανεβάστε τις μονάδες κοπής και μετατοπίστε τες προς τα αριστερά (Μοντέλο 03171). Οι εύκαμπτοι σωλήνες των οπίσθιων μονάδων κοπής δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τη βάση της ντίζας του συστήματος κίνησης. Αλλάξτε τη θέση των ρακόρ ή/και των εύκαμπτων σωλήνων, εάν είναι απαραίτητο.
    Graphic
    G402580
     
  4. Graphic
    G402581
  5. Περάστε μια αλυσίδα ασφαλείας ανάκλισης μέσα από την εγκοπή που υπάρχει στο άκρο του κάθε πλαισίου φορέα. Στερεώστε την αλυσίδα ασφαλείας ανάκλισης στην άνω πλευρά του πλαισίου φορέα, χρησιμοποιώντας μπουλόνι, ροδέλα και παξιμάδι ασφάλισης.
    Graphic
    G402582
  1. Τοποθετήστε τις μονάδες κοπής μπροστά από τις ράβδους περιστροφής των βραχιόνων ανύψωσης.
  2. Αφαιρέστε το αντίβαρο , τον δακτύλιο O-ring και τα 2 μπουλόνια στερέωσης από το άκρο της δεξιάς μονάδας κοπής.
  3. Αφαιρέστε την τάπα από τη φωλιά του ρουλεμάν και εγκαταστήστε το αντίβαρο και τον δακτύλιο O-ring.
  4. Επαναλάβετε τα βήματα 2 και 3 στις υπόλοιπες μονάδες κοπής.
  5. Graphic
    G402583
  6. Εφαρμόστε τον δακτύλιο O-ring στη φλάντζα του μοτέρ κίνησης .
  7. Στερεώστε το μοτέρ στο άκρο μετάδοσης της μονάδας κοπής και ασφαλίστε το με τα 2 μπουλόνια.
Έλεγχος διάκενου βραχίονα ανύψωσης και οπίσθιας μονάδας κοπής
    Graphic
    G402584
  1. Βάλτε μπροστά τον κινητήρα, ανεβάστε τις μονάδες κοπής, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.
  2. Στις εμπρόσθιες μονάδες κοπής, μετρήστε την απόσταση μεταξύ του αριστερού βραχίονα ανύψωσης και της βάσης του δαπέδου και μεταξύ του δεξιού βραχίονα ανύψωσης και της αντίστοιχης βάσης του δαπέδου.
    Σημείωση: Το σωστό διάκενο είναι από 5 έως 8 mm (3/16" έως 5/16") . Εάν το διάκενο είναι εκτός αυτού του εύρους, ρυθμίστε τον κύλινδρο ανύψωσης της μονάδας κοπής.
    Σημαντικό  
    Αν δεν υπάρχει διάκενο στην εμπρόσθια βάση μπορεί να προκληθεί βλάβη στους βραχίονες ανύψωσης.
     
  3. Graphic
    G402585
  4. Στην οπίσθια μονάδα κοπής, μετρήστε το διάκενο μεταξύ της λάμας τριβής στην άνω πλευρά της ράβδου τριβής της οπίσθιας μονάδας κοπής και του αναστολέα .
    Σημείωση: Το σωστό διάκενο είναι από 0,51 έως 2,54 mm (0,02" έως 0,10") . Εάν το διάκενο είναι εκτός αυτού του εύρους, ρυθμίστε τον κύλινδρο ανύψωσης της μονάδας κοπής.
    Σημαντικό  
    Αν δεν υπάρχει διάκενο στην οπίσθια ράβδο τριβής μπορεί να προκληθεί βλάβη στη μονάδα κοπής.
     
  5. Βάλτε μπροστά τον κινητήρα, κατεβάστε τις μονάδες κοπής, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.
Ρύθμιση του διάκενου των βραχιόνων ανύψωσης
    Graphic
    G402586
  1. Σε κάθε πλευρά του μηχανήματος, ξεσφίξτε τα ασφαλιστικά παξιμάδια και μετακινήστε τα τερματικά μπουλόνια των βραχιόνων ανύψωσης .
  2. Graphic
    G402587
  3. Χαλαρώστε το ασφαλιστικό παξιμάδι που βρίσκεται στον άξονα του κυλίνδρου ανύψωσης .
  4. Αφαιρέστε τον πείρο από το άκρο του άξονα και περιστρέψτε το ασφαλιστικό παξιμάδι του δίχαλου.
  5. Εγκαταστήστε τον πείρο και ελέγξτε το διάκενο.
  6. Εάν χρειάζεται, επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 4.
  7. Βάλτε μπροστά τον κινητήρα, ανεβάστε τις μονάδες κοπής, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.
  8. Μετρήστε την απόσταση μεταξύ του αριστερού και του δεξιού βραχίονα ανύψωσης και των βάσεων του δαπέδου.
    Σημείωση: Το σωστό διάκενο είναι από 0,51 έως 2,54 mm (0,02" έως 0,10").
  9. Εάν χρειάζεται, επαναλάβετε τα βήματα 6 και 7.
  10. Σφίξτε το ασφαλιστικό παξιμάδι του δίχαλου.
  11. Επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 9 στην άλλη πλευρά του μηχανήματος.
Ρύθμιση των τερματικών μπουλονιών των βραχιόνων ανύψωσης
Σημαντικό  
Αν δεν υπάρχει διάκενο στα τερματικά μπουλόνια μπορεί να προκληθεί βλάβη στους βραχίονες ανύψωσης.
 
Σημείωση: Αν ο πίσω βραχίονας ανύψωσης «χτυπάει» κατά τη μεταφορά, μειώστε το διάκενο.
    Graphic
    G402588
  1. Βάλτε μπροστά τον κινητήρα, ανεβάστε τις μονάδες κοπής, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.
  2. Ρυθμίστε τα ασφαλιστικά παξιμάδια και το τερματικό μπουλόνι μέχρι να πετύχετε διάκενο από 0,13 έως 1,02 mm (0,005" έως 0,040") μεταξύ του τερματικού μπουλονιού και της πλάκας του βραχίονα ανύψωσης .
  3. Επαναλάβετε το Βήμα 2 για τον άλλο βραχίονα ανύψωσης.
  4. Βάλτε μπροστά τον κινητήρα, κατεβάστε τις μονάδες κοπής, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.
Ρύθμιση διάκενου οπίσθιας μονάδας κοπής
  1. Χαλαρώστε το ασφαλιστικό παξιμάδι που βρίσκεται στον άξονα του κυλίνδρου ανύψωσης .
  2. Graphic
    G402589
  3. Συγκρατήστε τον άξονα του κυλίνδρου κοντά στο ασφαλιστικό παξιμάδι, χρησιμοποιώντας πένσα και πανί και περιστρέψτε τον άξονα.
    Σημείωση: Μειώνοντας το μήκος του άξονα μειώνεται το διάκενο μεταξύ λάμας τριβής και αναστολέα.
  4. Βάλτε μπροστά τον κινητήρα, ανεβάστε τις μονάδες κοπής, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.
  5. Μετρήστε το διάκενο μεταξύ της λάμας τριβής στην άνω πλευρά της ράβδου τριβής της οπίσθιας μονάδας κοπής και του αναστολέα.
    Σημείωση: Το σωστό διάκενο είναι από 0,51 έως 2,54 mm (0,02" έως 0,10").
  6. Εάν χρειάζεται, επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 4.
  7. Βάλτε μπροστά τον κινητήρα, κατεβάστε τις μονάδες κοπής, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.
  8. Σφίξτε το ασφαλιστικό παξιμάδι.
  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια, χαμηλώστε τις μονάδες κοπής και βάλτε χειρόφρενο.
  2. Σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.
  3. Ελέγξτε την πίεση αέρα των ελαστικών και ρυθμίστε την εάν χρειάζεται.
    Σημείωση: Τα ελαστικά έχουν υπερβολική πίεση φουσκώματος για τη μεταφορά.
  4. Ελέγξτε τη στάθμη του υδραυλικού υγρού.
  5. Γρασάρετε το μηχάνημα.
    Σημείωση: Εάν το μηχάνημα δεν γρασαριστεί σωστά, θα προκληθεί πρόωρη φθορά στα ζωτικής σημασίας εξαρτήματα.
  6. Ανοίξτε το καπό και ελέγξτε τη στάθμη του ψυκτικού υγρού.
  7. Ελέγξτε τη στάθμη λαδιού κινητήρα και κλείστε και ασφαλίστε το καπό.
    Σημείωση: Κατά την παράδοση του μηχανήματος, ο κινητήρας περιέχει λάδι. Ωστόσο, ελέγξτε τη στάθμη λαδιού προτού και αφού θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία για πρώτη φορά.
Μηχανήματα με σήμανση CE
Απαιτούμενα εξαρτήματα
1
Βάση μάνδαλου καπό
2
Πριτσίνι
1
Ροδέλα
1
Βίδα (1/4" x 2")
1
Ασφαλιστικό παξιμάδι (¼")
  1. Απαγκιστρώστε το μάνδαλο του καπό από τη βάση του.
  2. Graphic
    G402590
  3. Αφαιρέστε τα 2 πριτσίνια και τη βάση του μάνδαλου του καπό από το καπό.
  4. Graphic
    G402591
  5. Ευθυγραμμίστε τις οπές στερέωσης και τοποθετήστε τη βάση ασφάλισης CE και τη βάση του μάνδαλου του καπό στο καπό.
    Σημείωση: Η βάση ασφάλισης πρέπει να εφαρμόζει στο καπό.
    Μην αφαιρέσετε το συγκρότημα μπουλονιού και παξιμαδιού από τον βραχίονα της βάσης ασφάλισης.
  6. Ευθυγραμμίστε τις ροδέλες με τις οπές στο εσωτερικό του καπό.
  7. Πριτσινώστε τις βάσεις και τις ροδέλες στο καπό.
  8. Graphic
    G402592
  9. Αγκιστρώστε το μάνδαλο στη βάση του μάνδαλου του καπό.
  10. Graphic
    G402593
  11. Βιδώστε το μπουλόνι στον άλλο βραχίονα της βάσης μάνδαλου του καπό για να ασφαλίσετε το μάνδαλο στη θέση του.
    Σημείωση: Σφίξτε το παξιμάδι και το μπουλόνι τόσο ώστε το μπουλόνι να μην μετακινείται εμπρός και πίσω στη βάση του μάνδαλου του καπό.
Μηχανήματα με σήμανση CE
Απαιτούμενα εξαρτήματα
1
Προστατευτικό εξάτμισης
4
Αυτοδιάτρητη βίδα
    Graphic
    G402594
  1. Τοποθετήστε και στερεώστε το προστατευτικό εξάτμισης στο πλαίσιο με τις 4 αυτοδιάτρητες βίδες.
Μηχανήματα με σήμανση CE
Απαιτούμενα εξαρτήματα
1
Ετικέτα έτους παραγωγής
1
Ετικέτα CE
1
Ετικέτα επικίνδυνης κλίσης
Τοποθέτηση ετικέτας έτους παραγωγής και σήμανσης CE
    Graphic
    G411007
  1. Καθαρίστε με οινόπνευμα το αριστερό πλαίσιο κοντά στην πινακίδα μοντέλου/σειριακού αριθμού και αφήστε την περιοχή να στεγνώσει.
  2. Αφαιρέστε το σιλικονόχαρτο και επικολλήστε την ετικέτα έτους παραγωγής στο πλαίσιο, κοντά στην πινακίδα σειριακού αριθμού.
  3. Graphic
    G402596
  4. Καθαρίστε με οινόπνευμα το αριστερό πλαίσιο κοντά στην κλειδαριά του καπό και αφήστε την περιοχή να στεγνώσει.
  5. Αφαιρέστε το σιλικονόχαρτο και επικολλήστε την ετικέτα CE στο πλαίσιο.
Τοποθέτηση ετικέτας επικίνδυνης κλίσης CE
    Graphic
    G402597
  1. Σκουπίστε την ετικέτα κλίσης που υπάρχει στην ένδειξη επικλινούς εδάφους με οινόπνευμα και αφήστε την ετικέτα να στεγνώσει.
  2. Αφαιρέστε το σιλικονόχαρτο και επικολλήστε την ετικέτα επικίνδυνης κλίσης CE , όπως φαίνεται στην εικόνα.
Απαιτούμενα εξαρτήματα
1
Κιτ ανάκλισης κυλίνδρου (δεν περιλαμβάνεται)
Εάν κόβετε με μεγαλύτερα ύψη κοπής εγκαταστήστε το Κιτ ανάκλισης κυλίνδρου.
  1. Ανυψώστε τις μονάδες κοπής.
  2. Graphic
    G402598
  3. Εντοπίστε τη βάση του πλαισίου που υπάρχει πάνω από την κεντρική μονάδα κοπής.
  4. Πιέστε προς τα κάτω τον εμπρόσθιο κύλινδρο της κεντρικής μονάδας κοπής και ευθυγραμμίστε τις οπές της βάσης ανάκλισης με τις οπές της βάσης του πλαισίου ώστε να επιτύχετε ίδια επαφή του κυλίνδρου όταν έχετε εγκαταστήσει τη βάση ανάκλισης.
  5. Κατεβάστε τις μονάδες κοπής και στερεώστε τη βάση ανάκλισης στο πλαίσιο, χρησιμοποιώντας τα συνοδευτικά εξαρτήματα στερέωσης του κιτ.
 
 
 
Επισκόπηση προϊόντος
 
Graphic
G403727
  1.  Κπό κινητήρ
  2.  Κάθισμ χειριστή
  3.  ρχίονς ελέγχου
  4.  Τιμόνι
  5.  Μοχλός ρύθμισης κθίσμτος
  6.  Εμπρόσθιες μονάδες κοπής
  7.  Οπίσθι μονάδ κοπής

Χειριστήρια

Graphic
G450123
  1. Μοχλός κλίσης τιμονιού
  2. Ένδειξη επικλινούς εδάφους
  3. Πεντάλ γκαζιού εμπροσθοπορείας
  4. Πεντάλ γκαζιού οπισθοπορείας
  5. Επιλογέας κοπής/μεταφοράς
  6. Εγκοπή ένδειξης
  7. Μοχλός μετατόπισης μονάδων κοπής
  8. Διακόπτης κίνησης μονάδων κοπής
  9. Ένδειξη πίεσης λαδιού
  10. Ένδειξη θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού κινητήρα
  11. Ωρομετρητής
  12. Φωτεινή ένδειξη προθερμαντήρα
  13. Μοχλός ελέγχου γκαζιού
  14. Ένδειξη εναλλάκτη
  15. Διακόπτης μίζας
  16. Κλείδωμα μοχλού του υδραυλικού
  17. Χειρόφρενο
Διακόπτης μίζας
Graphic
G444247
  1.  Εκτός λειτουργίας
  2.  Λειτουργία/προθέρμανση του κινητήρα
    Σημείωση: Όταν το κλειδί βρίσκεται στη θέση Run/Preheat (Σε λειτουργία/Προθέρμανση), ενεργοποιείται ο προθερμαντήρας και η φωτεινή ένδειξη ανάβει για περίπου δευτερόλεπτα.
  3.  Εκκίνηση
Πεντάλ γκαζιού
Graphic
G450112
  1.  Κίνηση προς τα εμπρόςπατήστε το πεντάλ γκαζιού εμπροσθοπορείας.
  2.  Κίνηση προς τα πίσω (ή για να επιβραδύνετε ταχύτερα όταν κινείστε προς τα εμπρός)πατήστε το πεντάλ γκαζιού οπισθοπορείας.
Για να ακινητοποιήσετε το μηχάνημα αφήστε τα πεντάλ ελεύθερα ή μετακινήστε τα στη θέση νεκράς.
Επιλογέας κοπής/μεταφοράς
Graphic
G444501
  1.  Transport (Μεταφορά)μετακινήστε τον επιλογέα σε αυτή τη θέση όταν μεταφέρετε το μηχάνημα.
    Σημείωση: Ο μονάδες κοπής δεν κατεβαίνουν όταν ο επιλογέας βρίσκεται στη θέση Transport (Μεταφορά).
  2.  Mow (Κοπή)μετακινήστε τον επιλογέα σε αυτή τη θέση όταν χρησιμοποιείτε τις μονάδες κοπής.
Μοχλός μετακίνησης μονάδων κοπής
Ανύψωση/χαμήλωμα
Graphic
G465011
  1.  Χαμήλωμα
    Σημείωση: Οι μονάδες κοπής δεν χαμηλώνουν αν δεν λειτουργεί ο κινητήρας. Δεν χρειάζεται να κρατάτε τον μοχλό στην εμπρός θέση όσο οι μονάδες κοπής είναι χαμηλωμένες.
  2.  Ανύψωση
    Σημείωση: Οι κύλινδροι κοπής δεν λειτουργούν με τις μονάδες κοπής ανεβασμένες.
Πλευρική μετακίνηση
Μοντέλο 03171
Graphic
G465022
  1.  Μετακίνηση δεξιά
  2.  Μετακίνηση αριστερά
Σημείωση: Μετακινείτε πλευρικά τις μονάδες κοπής μόνο όταν είναι ανεβασμένες ή όταν βρίσκονται στο έδαφος με το μηχάνημα σε κίνηση.
Κίνδυνος
Η πλευρική μετακίνηση των μονάδων κοπής ενώ κινείστε σε κατωφέρεια μειώνει την ευστάθεια του μηχανήματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανατροπή, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε τραυματισμό ή θάνατο.
Αν κινείστε σε πλαγιά, μετακινήστε τις μονάδες κοπής προς την ανωφέρεια.
 
Ένδειξη επικλινούς εδάφους
Η ένδειξης επικλινούς εδάφους υποδεικνύει σε μοίρες την πλευρική κλίση του μηχανήματος.
Εγκοπή ένδειξης
Η εγκοπή στην πλατφόρμα του χειριστή υποδεικνύει πότε οι μονάδες κοπής βρίσκονται στην κεντρική θέση.
Διακόπτης κίνησης μονάδων κοπής
Graphic
G453441
  1.  Απενεργοποίηση
  2.  Ενεργοποίηση
Μοχλός ελέγχου γκαζιού
Graphic
G465025
  1.  Αύξηση στροφών κινητήρα
  2.  Μείωση στροφών κινητήρα
Κλείδωμα μοχλού του υδραυλικού
Graphic
G465028
  1.  Απασφάλιση
  2.  Κλείδωμα (αποτρέπει την πτώση των μονάδων κοπής)
Χειρόφρενο
Κάθε φορά που σβήνετε τον κινητήρα, να βάζετε χειρόφρενο ώστε να αποτρέψετε ακούσια μετακίνηση του μηχανήματος.
Graphic
G465039
  1.  Εμπλοκή/ενεργοπ.
  2.  Απεμπλοκή/απενεργοπ.
Σημείωση: Ο κινητήρας σβήνει εάν πατήσετε το πεντάλ του γκαζιού με τραβηγμένο το χειρόφρενο.
Προειδοποιητική ένδειξη πίεσης λαδιού
Η προειδοποιητική ένδειξη πίεσης λαδιού ανάβει όταν η πίεση του λαδιού γίνει χαμηλότερη από μια τιμή ασφαλείας.
Προειδοποιητική ένδειξη θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού κινητήρα
Η προειδοποιητική ένδειξη θερμοκρασίας ανάβει όταν η θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού του κινητήρα αυξηθεί. Σε αυτή τη θερμοκρασία οι μονάδες κοπής απενεργοποιούνται. Αν η θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού αυξηθεί κατά 5,5°C επιπλέον, ο κινητήρας σβήνει ώστε να αποφευχθεί πιθανή μελλοντική βλάβη του.
Ένδειξη εναλλάκτη
Η ένδειξη του εναλλάκτη σβήνει όταν ο κινητήρας λειτουργεί. Αν η ένδειξη του εναλλάκτη ανάψει ενώ ο κινητήρας λειτουργεί, ελέγξτε το σύστημα φόρτισης και επισκευάστε το όπως απαιτείται.
Φωτεινή ένδειξη προθερμαντήρα
Η φωτεινή ένδειξη προθερμαντήρα ανάβει όταν ενεργοποιούνται οι προθερμαντήρες.
Ωρομετρητής
Ο ωρομετρητής αναγράφει τις συνολικές ώρες λειτουργίας του μηχανήματος. Ο ωρομετρητής ξεκινά να λειτουργεί κάθε φορά που στρέφετε τον διακόπτη μίζας στη θέση «On» (Σε λειτουργία).
Κατανομέας χλοοκοπτικού μηχανήματος
Ο κατανομέας του χλοοκοπτικού μηχανήματος βρίσκεται κάτω από το κάλυμμα της κονσόλας ελέγχου.
Graphic
G465040
  1. Χειριστήριο ανάστροφης κίνησης
  2. Χειριστήριο ταχύτητας κυλίνδρων κοπής
Χειριστήριο ταχύτητας κυλίνδρων κοπής
Χρησιμοποιήστε το χειριστήριο ταχύτητας κυλίνδρων κοπής που υπάρχει στον κατανομέα του χλοοκοπτικού μηχανήματος για να ρυθμίσετε τον ρυθμό κοπής (ταχύτητα κυλίνδρων κοπής) των μονάδων κοπής.
Για να αυξήσετε την ταχύτητα των κυλίνδρων κοπής, στρέψτε το χειριστήριο αριστερόστροφα και για να τη μειώσετε στρέψτε το δεξιόστροφα.
Για πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση της ταχύτητας των κυλίνδρων κοπής, ανατρέξτε στην ενότητα Ρυθμός κοπής (ταχύτητα κυλίνδρων κοπής) και Ρύθμιση ταχύτητας κυλίνδρων κοπής.
Έλεγχος ανάστροφης κίνησης
Ο μοχλός ανάστροφης κίνησης ελέγχει τη φορά περιστροφής των μονάδων κοπής κατά την κοπή, αλλά και κατά τη λειτουργία ανάστροφης κίνησης των κυλίνδρων κοπής και των μαχαιριών κλίνης.
Για κοπή, στρέψτε τον μοχλό ανάστροφης κίνησης στη θέση «F» (Εμπρός). Για τη λειτουργία ανάστροφης κίνησης των μονάδων κοπής, στρέψτε τον μοχλό στη θέση «R» (Πίσω).
Σημείωση: Μην αλλάζετε τη θέση του μοχλού ανάστροφης κίνησης ενώ οι κύλινδροι κοπής περιστρέφονται.
Δείκτης καυσίμου
Graphic
G465051
Μοχλός κλίσης τιμονιού
Απασφαλίστε τον μοχλό κλίσης τιμονιού, μετακινήστε το τιμόνι στη θέση που θέλετε και ασφαλίστε τον μοχλό για να σταθεροποιήσετε τη θέση.
Graphic
G444513
  1.  Απασφάλιση
  2.  Ασφάλιση
Μοχλός ρύθμισης καθίσματος
Μετακινήστε τον μοχλό στη θέση απασφάλισης, μετακινήστε το κάθισμα στη θέση που θέλετε και ασφαλίστε τον μοχλό για να σταθεροποιήσετε τη θέση.
Graphic
G465052
  1.  Ασφάλιση
  2.  Απασφάλιση
Προδιαγραφές
Σημείωση: Οι προδιαγραφές και ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξουν απροειδοποίητα.
Πλάτος μεταφοράς
203 cm (80") με πλάτος κοπής 183 cm (72").
234 cm (92") με πλάτος κοπής 216 cm (85").
Πλάτος κοπής
183 cm (72") ή 216 cm (85")
Μήκος
248 cm (93")
Ύψος
193 cm (76") με σύστημα ROPS
Καθαρό βάρος*
844 kg (1.860 lb)
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου
28 L (7,5 γαλόνια ΗΠΑ)
Ταχύτητα μεταφοράς
0 έως 14 km/h (0 έως 9 mph)
Ταχύτητα κοπής
0 έως 10 km/h (0 έως 6 mph)
Ταχύτητα οπισθοπορείας
0 έως 6 km/h (0 έως 4 mph)
*Με μονάδες κοπής και υγρά

Παρελκόμενα/Εξαρτήματα

Για τη βελτίωση και διεύρυνση των δυνατοτήτων του μηχανήματός σας διατίθενται επιλεγμένα παρελκόμενα και εξαρτήματα που είναι εγκεκριμένα από την Toro. Για τον πλήρη κατάλογο όλων των εγκεκριμένων παρελκομένων και εξαρτημάτων, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή εξουσιοδοτημένο διανομέα της Toro ή επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.Toro.com.
Για να εξασφαλίσετε τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις και τη συνεχή πιστοποίηση ασφαλείας του μηχανήματος, χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια ανταλλακτικά και εξαρτήματα Toro.
 
 
 
Λειτουργία
 

Πριν από τη λειτουργία

Εκτέλεση της καθημερινής συντήρησης
Καθημερινά, πριν θέσετε το μηχάνημα σε λειτουργία, εκτελέστε τις διαδικασίες που προβλέπονται για κάθε φορά που χρησιμοποιείται το μηχάνημα ή σε καθημερινή βάση, οι οποίες παρατίθενται στην ενότητα «Πρόγραμμα συντήρησης».
Καύσιμο
Προδιαγραφές καυσίμου
Σημαντικό  
Μην χρησιμοποιείτε ποτέ κηροζίνη ή βενζίνη αντί για πετρέλαιο ντίζελ.
 
Πετρελαϊκό ντίζελ
Τύπος
Χρησιμοποιείτε θερινό καύσιμο ντίζελ (No. 2-D) σε θερμοκρασίες υψηλότερες από -7°C και χειμερινό καύσιμο ντίζελ (No. 1-D ή μείγμα No. 1-D/2-D) σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Η χρήση χειμερινού καυσίμου σε χαμηλότερες θερμοκρασίες παρέχει χαμηλότερο σημείο ανάφλεξης και χαρακτηριστικά ψυχρής ροής, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η εκκίνηση και να μειώνεται η έμφραξη του φίλτρου καυσίμου.
Η χρήση θερινού καυσίμου σε θερμοκρασίες υψηλότερες των -7°C συμβάλλει στην αύξηση του χρόνου ζωής της αντλίας καυσίμου και σε αυξημένη ισχύ σε σύγκριση με το χειμερινό καύσιμο.
Περιεκτικότητα σε θείο
Χαμηλή (<500 ppm) ή εξαιρετικά χαμηλή (<15 ppm)
Ελάχιστος αριθμός κετανίων
40
Αποθήκευση
Να προμηθεύεστε μόνο την ποσότητα καθαρού, φρέσκου ντίζελ ή βιοντίζελ που θα καταναλώσετε τις επόμενες 180 ημέρες. Μη χρησιμοποιείτε καύσιμο που έχει μείνει αποθηκευμένο για περισσότερες από 180 ημέρες.
Λάδι και πρόσθετα
Μην προσθέτετε λάδι στο καύσιμο
Βιοντίζελ
Τύπος
Το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί επίσης να δέχεται μεικτό καύσιμο βιοντίζελ, βαθμού έως B20 (20% βιοντίζελ, 80% πετρελαϊκό ντίζελ).
Το μέρος πετρελαϊκού ντίζελ θα πρέπει να έχει χαμηλή ή εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο.
Κατά τους χειμερινούς μήνες, χρησιμοποιείτε B5 (5% περιεκτικότητα σε βιοντίζελ) ή χαμηλότερου επιπέδου μείγματα.
Ελάχιστος αριθμός κετανίων
40
Προφυλάξεις για το βιοντίζελ
Οι βαμμένες επιφάνειες ενδέχεται να υποστούν ζημιά από τα μείγματα βιοντίζελ.
Παρακολουθείτε τα παρεμβύσματα, τους σωλήνες και τις τσιμούχες που έρχονται σε επαφή με το καύσιμο, καθώς ενδέχεται να υποβαθμιστούν με την πάροδο του χρόνου.
Μπορεί να αναμένεται έμφραξη του φίλτρου καυσίμου για κάποιο διάστημα μετά τη μετάβαση σε μείγμα βιοντίζελ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιοντίζελ, επικοινωνήστε με τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro.
Αποθήκευση
Να προμηθεύεστε μόνο την ποσότητα καθαρού, φρέσκου ντίζελ ή βιοντίζελ που θα καταναλώσετε τις επόμενες 180 ημέρες. Μη χρησιμοποιείτε καύσιμο που έχει μείνει αποθηκευμένο για περισσότερες από 180 ημέρες.
Λάδι και πρόσθετα
Μην προσθέτετε λάδι στο καύσιμο
     
Το καύσιμο βιοντίζελ πρέπει να καλύπτει τα εξής:
Πρότυπο
Τοποθεσία
ASTM D6751
USA
EN 14214
Ευρωπαϊκή Ένωση
Το μεικτό καύσιμο πρέπει να καλύπτει τα εξής:
ASTM D975
USA
EN 590
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ανεφοδιασμός καυσίμου
    Graphic
    G411004
  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τις μονάδες κοπής, βάλτε το φρένο στάθμευσης, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.
  2. Καθαρίστε τον χώρο γύρο από την τάπα του ρεζερβουάρ .
  3. Αφαιρέστε την τάπα του ρεζερβουάρ καυσίμου.
  4. Γεμίστε το ρεζερβουάρ έως το στόμιο πλήρωσης.
  5. Τοποθετήστε την τάπα και σκουπίστε τυχόν καύσιμο που έχει χυθεί.
Έλεγχος των διακοπτών ενδοασφάλισης
Προσοχή
Αν οι διακόπτες ενδοασφάλισης είναι αποσυνδεδεμένοι ή έχουν υποστεί ζημιά, το μηχάνημα θα μπορούσε να λειτουργεί απροσδόκητα προκαλώντας ελαφρύ ή μέτριο τραυματισμό.
  • Μην πειράζετε τους διακόπτες ενδοασφάλισης.
  • Ελέγχετε τη λειτουργία των διακοπτών ενδοασφάλισης καθημερινά και αντικαθιστάτε τυχόν κατεστραμμένους διακόπτες πριν από τον χειρισμό του μηχανήματος.
 
Σημαντικό  
Εάν οι έλεγχοι στο μηχάνημά σας εντοπίσουν ελαττωματικό διακόπτη ενδοασφάλισης, επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro.
 
Προετοιμασία του μηχανήματος
  1. Οδηγήστε το μηχάνημα αργά σε ανοικτό χώρο.
  2. Χαμηλώστε τις μονάδες κοπής, σβήστε τον κινητήρα και βάλτε χειρόφρενο.
Έλεγχος της ενδοασφάλισης εκκίνησης του πεντάλ του γκαζιού
  1. Καθίστε στη θέση του χειριστή και τραβήξτε χειρόφρενο.
  2. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη κίνησης μονάδων κοπής.
  3. Πατήστε το πεντάλ του γκαζιού και γυρίστε το κλειδί στη θέση Start (Εκκίνηση).
Σημείωση: Η μίζα δεν πρέπει να γυρίζει τον κινητήρα όσο πατάτε το πεντάλ του γκαζιού.
Έλεγχος της ενδοασφάλισης εκκίνησης του διακόπτη κίνησης μονάδων κοπής
  1. Καθίστε στη θέση του χειριστή και τραβήξτε χειρόφρενο.
  2. Ενεργοποιήστε τον διακόπτη κίνησης μονάδων κοπής.
  3. Κρατήστε το πόδι σας μακριά από το πεντάλ του γκαζιού και γυρίστε το κλειδί στη θέση Start (Εκκίνηση).
Σημείωση: Η μίζα δεν πρέπει να γυρίζει τον κινητήρα με τον διακόπτη κίνησης μονάδων κοπής στη θέση Engage (Ενεργοποίηση).
Έλεγχος της ενδοασφάλισης λειτουργίας χειρόφρενου και καθίσματος
  1. Καθίστε στη θέση του χειριστή και τραβήξτε χειρόφρενο.
  2. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη κίνησης μονάδων κοπής.
  3. Κρατήστε το πόδι σας μακριά από το πεντάλ του γκαζιού και βάλτε μπροστά τον κινητήρα.
  4. Λύστε το χειρόφρενο.
  5. Σηκωθείτε από το κάθισμα του χειριστή.
Σημείωση: Ο κινητήρας πρέπει να σβήνει όταν σηκώνεστε από τη θέση του χειριστή με το χειρόφρενο λυμένο.
Έλεγχος της ενδοασφάλισης λειτουργίας χειρόφρενου και πεντάλ γκαζιού
  1. Καθίστε στη θέση του χειριστή και τραβήξτε χειρόφρενο.
  2. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη κίνησης μονάδων κοπής.
  3. Κρατήστε το πόδι σας μακριά από το πεντάλ του γκαζιού και βάλτε μπροστά τον κινητήρα.
  4. Πατήστε το πεντάλ του γκαζιού.
Σημείωση: Ο κινητήρας πρέπει να σβήνει όταν πατάτε το πεντάλ του γκαζιού με το χειρόφρενο τραβηγμένο.
Έλεγχος της ενδοασφάλισης λειτουργίας καθίσματος και πεντάλ γκαζιού
  1. Καθίστε στη θέση του χειριστή και τραβήξτε χειρόφρενο.
  2. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη κίνησης μονάδων κοπής.
  3. Κρατήστε το πόδι σας μακριά από το πεντάλ του γκαζιού και βάλτε μπροστά τον κινητήρα.
  4. Λύστε το χειρόφρενο.
  5. Σηκωθείτε από το κάθισμα του χειριστή.
  6. Πατήστε το πεντάλ του γκαζιού.
Σημείωση: Ο κινητήρας πρέπει να σβήνει όταν σηκώνεστε από τη θέση του χειριστή και πατάτε το πεντάλ του γκαζιού.

Κατά τη λειτουργία

Θέση του κινητήρα σε λειτουργία
Σημαντικό  
Πρέπει να εκτονώσετε το σύστημα καυσίμου προτού θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία αν βάζετε μπρος τον κινητήρα για πρώτη φορά, αν η λειτουργία του κινητήρα διακόπηκε λόγω έλλειψης καυσίμου ή αν έχετε πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης στο σύστημα καυσίμου· ανατρέξτε στην ενότητα Εκτόνωση του συστήματος καυσίμου.
 
  1. Βεβαιωθείτε ότι το χειρόφρενο είναι τραβηγμένο και ότι ο διακόπτης κίνησης των μονάδων κοπής βρίσκεται στη θέση Disengage (Απενεργοποίηση).
  2. Σηκώστε το πόδι σας από το πεντάλ του γκαζιού και βεβαιωθείτε ότι το πεντάλ μετακινήθηκε στη νεκρά.
  3. Μετακινήστε τον μοχλό γκαζιού στη θέση «μισού γκαζιού».
  4. Βάλτε το κλειδί στον διακόπτη και στρέψτε το στη θέση On/Preheat (Σε λειτουργία/Προθέρμανση) μέχρι να σβήσει η ένδειξη του προθερμαντήρα (περίπου 7 δευτερόλεπτα). Κατόπιν γυρίστε το κλειδί στη θέση Start (Εκκίνηση) για να ενεργοποιήσετε τη μίζα. Όταν ο κινητήρας πάρει μπρος, αφήστε το κλειδί.
    Σημείωση: Το κλειδί μετακινείται αυτόματα στη θέση On/Run (Σε λειτουργία).
    Σημαντικό  
    Για να αποφύγετε υπερθέρμανση της μίζας, μην τη θέτετε σε λειτουργία για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα. Μετά από 10 δευτερόλεπτα συνεχούς λειτουργίας της μίζας, περιμένετε 60 δευτερόλεπτα προτού την ενεργοποιήσετε ξανά.
     
  5. Όταν βάλετε μπροστά τον κινητήρα για πρώτη φορά ή μετά από γενική επισκευή του, οδηγήστε το μηχάνημα σε εμπροσθοπορεία και οπισθοπορεία για 1 έως 2 λεπτά. Επίσης, λειτουργήστε τον μοχλό του υδραυλικού και τον διακόπτη κίνησης των μονάδων κοπής για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα εξαρτήματα λειτουργούν σωστά.
    Σημείωση: Στρέψτε το τιμόνι αριστερά και δεξιά για να ελέγξετε την απόκρισή του και, μετά, σβήστε τον κινητήρα και ελέγξτε για διαρροές λαδιού, χαλαρωμένα εξαρτήματα και όποιες άλλες φθορές ή βλάβες.
    Προσοχή
    Ο έλεγχος για διαρροές λαδιού, χαλαρωμένα εξαρτήματα και άλλες δυσλειτουργίες μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρύ ή μέτριο τραυματισμό.
    Σβήστε τον κινητήρα και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη, προτού ελέγξετε για διαρροές λαδιού, χαλαρωμένα εξαρτήματα και άλλες δυσλειτουργίες.
     
Θέση του κινητήρα εκτός λειτουργίας
  1. Μετακινήστε τον μοχλό ελέγχου γκαζιού στη θέση Ρελαντί.
  2. Βάλτε φρένο στάθμευσης.
  3. Μετακινήστε τον διακόπτη κίνησης μονάδων κοπής στη θέση Απενεργοποιημένο.
  4. Χαμηλώστε τις μονάδες κοπής.
  5. Σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.
Κοπή γρασιδιού με το μηχάνημα
  1. Οδηγήστε το μηχάνημα προς την περιοχή κοπής και ευθυγραμμίστε το εκτός της περιοχής κοπής για το πρώτο πέρασμα.
  2. Μετακινήστε τον διακόπτη κίνησης μονάδων κοπής στη θέση Disengage (Απενεργοποίηση).
  3. Μετακινήστε τον μοχλό του γκαζιού στη θέση Γρήγορα.
  4. Χαμηλώστε εντελώς τις μονάδες κοπής χρησιμοποιώντας τον μοχλό μετατόπισης μονάδων κοπής.
  5. Μετακινήστε τον διακόπτη κίνησης μονάδων κοπής στη θέση Engage (Ενεργοποίηση).
  6. Σηκώστε τις μονάδες κοπής από το έδαφος χρησιμοποιώντας τον μοχλό μετατόπισης μονάδων κοπής.
  7. Μόλις φτάσετε στο χείλος της περιοχής κοπής για να ξεκινήσετε την κοπή χαμηλώστε τις μονάδες κοπής χρησιμοποιώντας τον μοχλό μετατόπισης μονάδων κοπής.
    Σημείωση: Εξασκηθείτε για να βεβαιωθείτε ότι οι μονάδες κοπής δεν θα κατεβαίνουν πρόωρα και ότι θα κόβουν ακριβώς στην περιοχή που θέλετε.
  8. Ολοκληρώστε το πέρασμα κοπής.
  9. Όταν θα πλησιάζετε στο απέναντι άκρο της διαδρομής (fairway) (προτού φτάσετε στο χείλος της περιοχής κοπής), τραβήξτε προς τα πίσω τον μοχλό μετατόπισης μονάδων κοπής τόσο ώστε ίσα που να ανυψωθούν οι μονάδες κοπής και μετά ελευθερώστε τον μοχλό.
    Σημαντικό  
    Μην κρατάτε προς τα πίσω τον μοχλό μετατόπισης μονάδων κοπής ενώ στρίβετε.
     
  10. Εκτελέστε στροφή σε σχήμα δακρύου για να ευθυγραμμιστείτε γρήγορα για το επόμενο πέρασμα.
Πλευρική μετακίνηση των μονάδων κοπής
Μοντέλο 03171
    Graphic
    G402857
  1. Χρησιμοποιήστε τον μοχλό μετατόπισης μονάδων κοπής για να ανεβάσετε τις μονάδες κοπής.
  2. Μετακινήστε τον μοχλό μετατόπισης μονάδων κοπής προς τα αριστερά ή τα δεξιά για να μετακινήσετε αντίστοιχα τις μονάδες κοπής.
  3. Χρησιμοποιήστε τον μοχλό μετατόπισης μονάδων κοπής για να χαμηλώσετε τις μονάδες κοπής στο έδαφος.
Οδήγηση του μηχανήματος σε λειτουργία μεταφοράς
Graphic
G402852
  1. Μετακινήστε τον διακόπτη κίνησης μονάδων κοπής στη θέση Απενεργοποιημένο.
  2. Ανυψώστε τις μονάδες κοπής στη θέση μεταφοράς.
  3. Μετακινήστε τον μοχλό κοπής/μεταφοράς προς τα αριστερά, στη θέση Transport (Μεταφορά).
Σημαντικό  
Να είστε προσεκτικοί όταν οδηγείτε μεταξύ αντικειμένων ώστε να μην προκαλέσετε κατά λάθος ζημιά στο μηχάνημα ή τις μονάδες κοπής. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή όταν χειρίζεστε το μηχάνημα σε επικλινή εδάφη. Οδηγείτε αργά και αποφεύγετε τις απότομες στροφές σε επικλινή εδάφη για να αποτρέψετε την πιθανότητα ανατροπής του μηχανήματος.
 
Σημείωση: Δεν μπορείτε να χαμηλώσετε τις μονάδες κοπής όταν το μηχάνημα βρίσκεται στη λειτουργία μεταφοράς.
Ρυθμός κοπής (ταχύτητα κυλίνδρων κοπής)
Για να επιτύχετε σταθερή, υψηλής ποιότητας κοπή και ομοιόμορφη τελική εμφάνιση, είναι σημαντικό η ταχύτητα των κυλίνδρων κοπής να είναι η κατάλληλη για το ύψος κοπής.
Σημαντικό  
Αν η ταχύτητα των κυλίνδρων κοπής είναι υπερβολικά χαμηλή, μπορεί να παρατηρήσετε εμφανή ίχνη κοπής. Αν η ταχύτητα των κυλίνδρων κοπής είναι υπερβολικά υψηλή, το κομμένο γρασίδι δεν θα έχει ομοιόμορφη όψη.
 
Πίνακας επιλογής ταχύτητας κυλίνδρων κοπής
Ύψος κοπής
Κύλινδρος 8 λεπίδων
Κύλινδρος 11 λεπίδων
5 km/h
(3 mph)
6 km/h
(4 mph)
8 km/h
(5 mph)
9,6 km/h
(6 mph)
5 km/h
(3 mph)
6 km/h
(4 mph)
8 km/h
(5 mph)
9,6 km/h
(6 mph)
63,5 mm
2½"
3
3
4
4
60,3 mm
2"
3
3
4
4
57,2 mm
2¼"
3
3
4
4
54,0 mm
2"
3
3
4
4
50,8 mm
2"
3
3
4
4
47,6 mm
1"
3
3
4
5
44,5 mm
1-¾"
3
3
4
5
41,3 mm
1-"
3
3
4
5
38,1 mm
1½"
3
4
4
5
34,9 mm
1"
3
4
4
5
31,8 mm
1¼"
3
4
5
6
28,8 mm
1"
3
4
5
6
25,4 mm
1"
3
4
5
7
22,2 mm
"
4
5
6
8
3
4
4
5
19,1 mm
6,35 mm (¾")
4
5
7
9
3
4
5
6
15,9 mm
"
5
7
9
9
4
5
6
7
12,7 mm
½"
6
9
4
6
8
9
9,5 mm
"
8
6
8
9
6,4 mm
6,35 mm (¼")
9
Σημείωση: Μεγαλύτερος αριθμός αντιστοιχεί σε υψηλότερη ταχύτητα.
 
Ρύθμιση ταχύτητας κυλίνδρου κοπής
    Graphic
    G411273
  1. Επαληθεύστε τη ρύθμιση ύψους κοπής στις μονάδες κοπής. Χρησιμοποιήστε τη στήλη του πίνακα Επιλογής ταχύτητας κυλίνδρων κοπής που αναφέρεται σε κυλίνδρους κοπής με 8 ή 11 λεπίδες, και βρείτε την τιμή που είναι πλησιέστερη στην πραγματική ρύθμιση του ύψους κοπής. Αναζητήστε στον πίνακα τον αριθμό για την ταχύτητα των κυλίνδρων κοπής που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο ύψος κοπής.
  2. Ανασηκώστε το κάλυμμα από τον βραχίονα ελέγχου.
  3. Graphic
    G411274
  4. Μετακινήστε το χειριστήριο ελέγχου ταχύτητας κυλίνδρων κοπής στον αριθμό που καθορίσατε στο Βήμα 1.
  5. Τοποθετήστε το κάλυμμα στον βραχίονα ελέγχου.
  6. Λειτουργήστε το μηχάνημα για λίγες ημέρες και, μετά, αξιολογήστε την ποιότητα κοπής. Μπορείτε να ρυθμίσετε το χειριστήριο ταχύτητας κυλίνδρων κοπής σε 1 θέση εκατέρωθεν του αριθμού ταχύτητας των κυλίνδρων κοπής που αναγράφει ο πίνακας, ώστε να αντισταθμίσετε τυχόν διαφορές στην κατάσταση του γρασιδιού, το μήκος του γρασιδιού που αφαιρείται, αλλά και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.
Εκτόνωση του συστήματος καυσίμου
    Graphic
    G411275
  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τις μονάδες κοπής, βάλτε το φρένο στάθμευσης, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.
  2. Βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι γεμάτο τουλάχιστον ως τη μέση.
  3. Απασφαλίστε και ανυψώστε το καπό.
  4. Ξεσφίξτε τη βίδα εκτόνωσης αέρα που βρίσκεται στην αντλία έγχυσης καυσίμου.
  5. Γυρίστε το κλειδί της μίζας στη θέση On (Σε λειτουργία).
    Σημείωση: Η ηλεκτρική αντλία καυσίμου λειτουργεί πιέζοντας τον αέρα προς τα έξω μέσω της βίδας εκτόνωσης αέρα.
  6. Σφίξτε τη βίδα και γυρίστε το κλειδί της μίζας στη θέση Off (Εκτός λειτουργίας).
Σημείωση: Ο κινητήρας πρέπει να ξεκινά εάν έχετε ακολουθήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία. Αν ο κινητήρας δεν παίρνει μπρος, ίσως χρειάζεται να κάνετε εξαέρωση από τους εγχυτήρες.
Συμβουλές κατά τον χειρισμό
Τεχνικές κοπής
  • Για να ξεκινήσετε να κόβετε, ενεργοποιήστε τις μονάδες κοπής και έπειτα προσεγγίστε αργά την περιοχή κοπής. Μόλις οι εμπρός μονάδες κοπής βρεθούν πάνω από την περιοχή κοπής, χαμηλώστε τες.
  • Για επιτύχετε επαγγελματική εμφάνιση με ίσια κοπή και σχηματισμό λωρίδων που είναι επιθυμητή σε ορισμένες εφαρμογές, βρείτε ένα μακρινό δέντρο ή κάποιο άλλο αντικείμενο και οδηγήστε ευθεία προς αυτό.
  • Μόλις οι εμπρόσθιες μονάδες κοπής φτάσουν στο χείλος της περιοχής κοπής, ανυψώστε τις μονάδες κοπής και κάντε αναστροφή σε σχήμα «δάκρυ» ώστε να ευθυγραμμιστείτε γρήγορα για το επόμενο πέρασμα.
  • Για εύκολη κοπή γύρω από αμμοπαγίδες, λίμνες και άλλα περιγράμματα, χρησιμοποιήστε τη μονάδα Sidewinder και μετακινήστε αριστερά ή δεξιά τον μοχλό ελέγχου, ανάλογα με την εργασία κοπής που εκτελείτε. Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε πλευρικά τις μονάδες κοπής για να αλλάξετε τη διαδρομή των ελαστικών.
  • Οι μονάδες κοπής έχουν την τάση να απορρίπτουν το γρασίδι μπροστά ή πίσω από το μηχάνημα. Επιλέξτε την εμπρόσθια απόρριψη όταν κόβετε μικρές ποσότητες διότι βελτιώνεται η τελική εμφάνιση του κομμένου γρασιδιού. Για την εμπρόσθια απόρριψη, απλά κλείστε το οπίσθιο προστατευτικό κάλυμμα των μονάδων κοπής.
Προσοχή
Το άνοιγμα ή το κλείσιμο των προστατευτικών καλυμμάτων των μονάδων κοπής με τον κινητήρα σε λειτουργία μπορεί να προκαλέσει ελαφρύ ή μέτριο τραυματισμό.
Προτού ανοίξετε ή κλείσετε τα προστατευτικά καλύμματα των μονάδων κοπής, σβήστε τον κινητήρα και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.
 
  • Όταν κόβετε μεγάλες ποσότητες γρασιδιού, τοποθετήστε τα προστατευτικά καλύμματα λίγο κάτω από την οριζόντια θέση. Μην ανοίγετε πολύ τα προστατευτικά καλύμματα διότι θα συσσωρευθεί υπερβολικά μεγάλη ποσότητα κομμένου γρασιδιού στο πλαίσιο, την πίσω σήτα του ψυγείου και τον χώρο του κινητήρα.
  • Επίσης, στο άκρο απέναντι από το μοτέρ οι μονάδες κοπής διαθέτουν αντίβαρα που εξασφαλίζουν ομοιόμορφη κοπή. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε αντίβαρα αν η κοπή είναι ανομοιόμορφη.

Μετά τη λειτουργία

Μετά την κοπή

  1. Πλύνετε και γρασάρετε το μηχάνημα.

Ρυμούλκηση του μηχανήματος

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να ρυμουλκήσετε το μηχάνημα για μικρή απόσταση. Ωστόσο, η Toro δεν συνιστά κάτι τέτοιο ως συνήθη διαδικασία.
Σημαντικό  
Μη ρυμουλκείτε το μηχάνημα με ταχύτητα που υπερβαίνει τα 3 έως 4 km/h, διότι μπορεί να επέλθει ζημιά στο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να μετακινήσετε το μηχάνημα σε αρκετά μεγάλη απόσταση, μεταφέρετέ το με φορτηγό ή τρέιλερ.
 
  1. Ανοίξτε το καπό.
  2. Graphic
    G413470
  3. Κοντά στο δεξιά μάνδαλο του καπό, περιστρέψτε κατά 90° (1/4 της στροφής) τη λαβή της βαλβίδας παράκαμψης που υπάρχει στην αντλία.
  4. Κλείστε και ασφαλίστε το καπό.
  5. Συνδέστε στα σημεία πρόσδεσης το μηχάνημα με το όχημα που θα το ρυμουλκήσει.
  6. Καθίστε στο κάθισμα του χειριστή και, εάν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε το χειρόφρενο για να ελέγχετε το μηχάνημα όσο αυτό ρυμουλκείται.
    Σημαντικό  
    Μη βάλετε μπροστά τον κινητήρα με ανοικτή της βαλβίδα παράκαμψης.
     
  7. Προτού βάλετε μπροστά τον κινητήρα, κλείστε τη βαλβίδα παράκαμψης περιστρέφοντάς την κατά 90° (1/4 της στροφής).
Θέσεις σημείων πρόσδεσης
Graphic
G413471
  1. Οπές πρόσδεσης

Μεταφορά του μηχανήματος

  1. Για τη μεταφορά του μηχανήματος ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.
    • Χρησιμοποιείτε ράμπες πλήρους πλάτους για τη φόρτωση του μηχανήματος σε τρέιλερ ή φορτηγό.
    • Δέστε με ασφάλεια το μηχάνημα.
 
 
 
Συντήρηση
 
Σημείωση: Καθορίστε την αριστερή και δεξιά πλευρά του μηχανήματος από την κανονική θέση χειρισμού.
Σημείωση: Κατεβάστε δωρεάν το σχεδιάγραμμα ηλεκτρικού συστήματος ή υδραυλικού συστήματος μεταβαίνοντας στη διεύθυνση www.Toro.com και αναζητώντας το μηχάνημά σας από το σύνδεσμο προς τα εγχειρίδια (Manuals) στην αρχική σελίδα.
Σημαντικό  
Για περισσότερες διαδικασίες συντήρησης, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη του κινητήρα σας και στο Εγχειρίδιο Χειριστή για τις μονάδες κοπής.
 
Συνιστώμενο πρόγραμμα συντήρησης
Διάστημα
συντήρησης/σέρβις
Διαδικασία συντήρησης
Κωδικός
Ποσότ.
Περιγραφή
Μετά την πρώτη ώρα
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Μετά τις πρώτες 10 ώρες
-
-
-
-
-
-
-
-
-
130-1241
1
Ιμάντας εναλλάκτη/ανεμιστήρα
95-8730
1
Ιμάντας υδροστατικής μετάδοσης
Μετά τις πρώτες 50 ώρες
127-0511
1
Φίλτρο λαδιού κινητήρα
121-6395
1
15W-40 Premium Engine Oil (5 γαλόνια)
121-6394
1
15W-40 Premium Engine Oil (55 γαλόνια)
Πριν από κάθε χρήση ή σε καθημερινή βάση
-
-
-
-
-
-
121-6395
1
15W-40 Premium Engine Oil (5 γαλόνια)
121-6394
1
15W-40 Premium Engine Oil (55 γαλόνια)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
133-8086
1
PX Extended Life Hydraulic Fluid (5 γαλόνια)
133-8087
1
PX Extended Life Hydraulic Fluid (55 γαλόνια)
-
-
-
Kάθε 25 ώρες
-
-
-
Kάθε 50 ώρες
108-1190
1
Premium all-purpose grease (14 oz)
Kάθε 100 ώρες
130-1241
1
Ιμάντας εναλλάκτη/ανεμιστήρα
95-8730
1
Ιμάντας υδροστατικής μετάδοσης
Kάθε 150 ώρες
127-0511
1
Φίλτρο λαδιού κινητήρα
121-6395
1
15W-40 Premium Engine Oil (5 γαλόνια)
121-6394
1
15W-40 Premium Engine Oil (55 γαλόνια)
Kάθε 200 ώρες
108-3811
1
Φίλτρο αέρα
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kάθε 400 ώρες
-
-
-
110-9049
1
Φίλτρο καυσίμουκάνιστρο
Kάθε 500 ώρες
108-1190
1
Premium all-purpose grease (14 oz)
Kάθε 800 ώρες
Αλλάξτε το υδραυλικό υγρό (εάν δεν χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο υδραυλικό υγρό ή έχετε στο παρελθόν γεμίσει τη δεξαμενή υδραυλικού υγρού με εναλλακτικό υγρό).
133-8086
1
PX Extended Life Hydraulic Fluid (5 γαλόνια)
133-8087
1
PX Extended Life Hydraulic Fluid (55 γαλόνια)
Αντικαταστήστε το φίλτρο του υδραυλικού συστήματος (εάν δεν χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο υδραυλικό υγρό ή έχετε στο παρελθόν γεμίσει τη δεξαμενή υδραυλικού υγρού με εναλλακτικό υγρό).
86-3010
1
Φίλτρο υδραυλικού συστήματος
Kάθε 1.000 ώρες
Αντικαταστήστε το φίλτρο του υδραυλικού συστήματος (εάν χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο υδραυλικό υγρό).
86-3010
1
Φίλτρο υδραυλικού συστήματος
Kάθε 2.000 ώρες
Αλλάξτε το υδραυλικό υγρό (εάν χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο υδραυλικό υγρό).
133-8086
1
PX Extended Life Hydraulic Fluid (5 γαλόνια)
133-8087
1
PX Extended Life Hydraulic Fluid (55 γαλόνια)
Κάθε 2 έτη
-
-
-
Εκπλύνετε και αντικαταστήστε το υγρό του συστήματος ψύξης (αναθέστε την εργασία σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο Σέρβις).
-
-
-
Λίστα ελέγχου για την καθημερινή συντήρηση
Στοιχείο ελέγχου συντήρησης
Για την εβδομάδα:
Δευτ.
Τρ.
Τετ.
Πέμ.
Παρ.
Σάβ.
Κυρ.
Ελέγξτε τη λειτουργία της ενδοασφάλισης.
Ελέγξτε τη λειτουργία των φρένων.
Ελέγξτε τη στάθμη λαδιού κινητήρα και καυσίμου.
Ελέγξτε τη στάθμη του υγρού του συστήματος ψύξης.
Αποστραγγίστε τον διαχωριστή νερού/καυσίμου.
Ελέγξτε το φίλτρο αέρα, το προστατευτικό πώμα κατά της σκόνης και τη βαλβίδα εκτόνωσης.
Ελέγξτε αν υπάρχουν ξένα υλικά στο ψυγείο και το φίλτρο.
Ελέγξτε για ασυνήθιστους ήχους του κινητήρα.1
Ελέγξτε για ασυνήθιστους ήχους λειτουργίας.
Ελέγξτε τη στάθμη του υγρού του υδραυλικού συστήματος.
Ελέγξτε τους υδραυλικούς εύκαμπτους σωλήνες για τυχόν ζημιές.
Ελέγξτε για διαρροές υγρών.
Ελέγξτε τη στάθμη του καυσίμου.
Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών.
Ελέγξτε τη λειτουργία των οργάνων.
Ελέγξτε τη ρύθμιση της επαφής κυλίνδρου - μαχαιριού κλίνης.
Ελέγξτε τη ρύθμιση ύψους κοπής.
Λιπάνετε όλα τα γρασαδοράκια.2
Επιδιορθώστε τη βαφή όπου υπάρχουν φθορές.
Πλύνετε το μηχάνημα.
  1. Ελέγξτε τον προθερμαντήρα και τα μπεκ καυσίμου αν παρατηρήσετε δυσκολίες στην εκκίνηση, υπερβολικό καπνό ή τραχύτητα στη λειτουργία του κινητήρα.
  2. Αμέσως μετά από κάθε πλύσιμο ανεξάρτητα από το αναγραφόμενο χρονικό διάστημα
Σημείωση για προβληματικά σημεία
Άτομο που διενήργησε την επιθεώρηση:
Στοιχείο
Ημερομηνία
Πληροφορίες
1
   
2
   
3
   
4
   
5
   

Διαδικασίες πριν από τη συντήρηση

Προετοιμασία για συντήρηση
  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια, χαμηλώστε τις μονάδες κοπής και βάλτε χειρόφρενο.
  2. Σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί, περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη και αφήστε τον κινητήρα να κρυώσει.
Ανύψωση του εμπρός μέρους του μηχανήματος
  1. Τοποθετήστε τάκους στα ελαστικά.
  2. Graphic
    G414298
  3. Ανασηκώστε το εμπρός μέρος του μηχανήματος με τον γρύλο κάτω από τη δοκό τετραγωνικής διατομής του κάτω πλαισίου, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πλευρική πλάκα .
  4. Στηρίξτε το μηχάνημα, τοποθετώντας κάτω από τη δοκό τετραγωνικής διατομής ή τα μοτέρ των τροχών τρίποδες που είναι κατάλληλοι για το βάρος του μηχανήματος.
Ανύψωση του πίσω μέρους του μηχανήματος (με χρήση παλάγκου)
    Graphic
    G414299
  1. Τοποθετήστε τάκους στα ελαστικά.
  2. Στερεώστε το παλάγκο στην οπή πρόσδεσης του πιρουνιού του οπίσθιου τροχού .
  3. Ανυψώστε το μηχάνημα με προσοχή.
  4. Στηρίξτε το μηχάνημα, τοποθετώντας κάτω από το πλαίσιο τρίποδες που είναι κατάλληλοι για το βάρος του μηχανήματός σας.
Ανύψωση του πίσω μέρους του μηχανήματος (με χρήση γρύλου)
    Graphic
    G447817
  1. Τοποθετήστε τάκους στα ελαστικά.
  2. Ανασηκώστε το πίσω μέρος του μηχανήματος με τον γρύλο κάτω από το μοτέρ του οπίσθιου τροχού .
  3. Στηρίξτε το μηχάνημα, τοποθετώντας κάτω από το πλαίσιο τρίποδες που είναι κατάλληλοι για το βάρος του μηχανήματός σας.
Αφαίρεση του καλύμματος της μπαταρίας
    Graphic
    G448592
  1. Αφαιρέστε το κάλυμμα της μπαταρίας, όπως φαίνεται στην εικόνα.
Άνοιγμα του καπό
    Graphic
    G414711
  1. Απασφαλίστε τα μάνδαλα που υπάρχουν και στις δύο πλευρές του καπό.
  2. Graphic
    G414712
  3. Ανασηκώστε και ανοίξτε το καπό.

Λίπανση

Γρασάρισμα των ρουλεμάν και των δακτυλίων
Το μηχάνημα διαθέτει γρασαδοράκια που πρέπει να λιπαίνονται τακτικά. Οι συνθήκες αυξημένης σκόνης και ρύπων προκαλούν διείσδυση ακαθαρσιών σε ρουλεμάν και δακτυλίους, με αποτέλεσμα την πρόωρη φθορά. Λιπαίνετε τα γρασαδοράκια αμέσως μετά από κάθε πλύσιμο, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει.
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Λιπάνετε όλα τα γρασαδοράκια του μηχανήματος με γράσο λιθίου Νο. 2.
Θέσεις γρασαδόρων
Προδιαγραφές γράσου: Γράσο λιθίου Νο. 2
Άξονας οπίσθιας μονάδας κοπής
Graphic
G450432
Άξονας εμπρόσθιας μονάδας κοπής
Graphic
G450435
Άκρα κυλίνδρου Sidewinder (2 γρασαδοράκια, μόνο Μοντέλο 03171)
Graphic
G450436
Άξονας συστήματος διεύθυνσης
Graphic
G450437
Άξονας οπίσθιου βραχίονα ανύψωσης και κύλινδρος ανύψωσης (2 γρασαδοράκια)
Graphic
G450438
Άξονας αριστερού, εμπρόσθιου βραχίονα ανύψωσης και κύλινδρος ανύψωσης (2 γρασαδοράκια).
Graphic
G450439
Άξονας δεξιού, εμπρόσθιου βραχίονα ανύψωσης και κύλινδρος ανύψωσης (2 γρασαδοράκια)
Graphic
G450440
Μηχανισμός ρύθμισης Νεκράς
Graphic
G450441
Επιλογέας κοπής/μεταφοράς
Graphic
G450442
Άξονας τάνυσης ιμάντα
Graphic
G450443
Κύλινδρος συστήματος διεύθυνσης
Graphic
G450444
Σημείωση: Εάν θέλετε, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ακόμα γρασαδοράκι στο άλλο άκρο του άξονα του συστήματος διεύθυνσης. Αφαιρέστε το ελαστικό, εγκαταστήστε το γρασαδοράκι, λιπάνετε το γρασαδοράκι, αφαιρέστε το γρασαδοράκι και τοποθετήστε την τάπα.
Graphic
G450445
Έλεγχος των ρουλεμάν κλειστού τύπου
Τα ρουλεμάν σπάνια αστοχούν λόγω ελαττωμάτων στα υλικά ή την κατασκευή. Η συνηθέστερη αιτία αστοχίας είναι η διείσδυση υγρασίας και ρύπων από τις προστατευτικές τσιμούχες. Τα ρουλεμάν που γρασάρονται εξωτερικά καθαρίζονται από τα επιβλαβή υπολείμματα κατά την τακτική συντήρηση. Τα ρουλεμάν κλειστού τύπου γεμίζονται από κατασκευής με ειδικό γράσο και διαθέτουν ενσωματωμένη, ανθεκτική τσιμούχα που κρατά τους ρύπους και την υγρασία μακριά από τα στοιχεία κύλισης.
Τα ρουλεμάν κλειστού τύπου δεν απαιτούν λίπανση ή συχνή συντήρηση. Αυτό ελαχιστοποιεί την απαιτούμενη τακτική συντήρηση και μειώνει την πιθανότητα βλάβης στον χλοοτάπητα λόγω ρύπανσης από γράσο. Η στεγανοποίηση σε αυτά τα ρουλεμάν κλειστού τύπου παρέχει υψηλή απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής υπό κανονική χρήση, πρέπει όμως να ελέγχεται περιοδικά η κατάσταση του ρουλεμάν και η ακεραιότητα των τσιμουχών ώστε να αποφευχθούν τυχόν βλάβες. Ελέγχετε τα ρουλεμάν στο τέλος κάθε σεζόν και αντικαταστήστε τα εάν έχουν βλάβες ή φθορές. Τα ρουλεμάν πρέπει να λειτουργούν ομαλά χωρίς υποβάθμιση των χαρακτηριστικών τους, όπως ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών, θόρυβο, χαλαρότητα ή ίχνη διάβρωσης (σκουριά).
Λόγω των συνθηκών λειτουργίας στις οποίες υποβάλλονται τα ρουλεμάν/στεγανοποιητικά (δηλ. άμμο, χημικά χλοοτάπητα, νερό, προσκρούσεις κ.λπ.) τα εξαρτήματα αυτά θεωρούνται αναλώσιμα. Τυπικά, τα ρουλεμάν που αστοχούν εξαιτίας οποιασδήποτε άλλης αιτίας εκτός ελαττωμάτων σε υλικά ή κατασκευή δεν καλύπτονται από την εγγύηση.
Σημείωση: Η διάρκεια ζωής ενός ρουλεμάν ενδέχεται να μειωθεί λόγω ακατάλληλων διαδικασιών πλύσης. Μην πλένετε το μηχάνημα όταν είναι ακόμα ζεστό και αποφεύγετε να στρέφετε προς τα ρουλεμάν δέσμη νερού με υψηλή πίεση ή παροχή.

Συντήρηση κινητήρα

Προδιαγραφές λαδιού κινητήρα
Τύπος λαδιού
Χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας λάδι κινητήρα χαμηλής περιεκτικότητας σε τέφρα που πληροί ή υπερβαίνει τις προδιαγραφές API κατηγορίας CH-4 ή μεγαλύτερης.
Χρησιμοποιείτε κινητήρα με το παρακάτω ιξώδες:
  • Προτιμώμενο λάδι: SAE 15W-40 (άνω των -17°C)
  • Εναλλακτικό λάδι: SAE 10W-30 ή 5W-30 (όλες οι θερμοκρασίες)
Το Premium Engine Oil της Toro διατίθεται από τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους Toro, με ιξώδες 15W-40 ή 10W-30.
Χωρητικότητα στροφαλοθαλάμου
Περίπου 3,8 L με το φίλτρο
Έλεγχος στάθμης λαδιού κινητήρα
Σημείωση: Ελέγχετε το λάδι όταν ο κινητήρας είναι κρύος. Αν ο κινητήρας είναι ζεστός, περιμένετε 10 λεπτά προτού ελέγξετε.
Εάν η στάθμη λαδιού είναι κάτω από το σημάδι ελάχιστης στάθμης στον δείκτη στάθμης, προσθέστε σταδιακά λάδι μέχρι η στάθμη να φτάσει το σημάδι μέγιστης στάθμης στον δείκτη στάθμης.
Σημαντικό  
Διατηρείτε τη στάθμη του λαδιού κινητήρα μεταξύ των ενδείξεων μέγιστης και ελάχιστης στάθμης στον δείκτη. Η υπερβολικά μεγάλη ή μικρή ποσότητα λαδιού στον κινητήρα μπορεί να του προκαλέσει σημαντική βλάβη.
 
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Graphic
    G453109
  3. Ανοίξτε το καπό.
  4. Ελέγξτε τη στάθμη λαδιού κινητήρα.
  5. Κλείστε και ασφαλίστε το καπό.
Αλλαγή λαδιού κινητήρα και φίλτρου λαδιού
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Απασφαλίστε και ανοίξτε το καπό.
  3. Για να αλλάξετε το λάδι του κινητήρα εκτελέστε τα εξής βήματα:
    1. Αφαιρέστε και τις δύο τάπες αποστράγγισης και αφήστε όλο το λάδι να αδειάσει από τον κινητήρα.
    2. Τοποθετήστε την τάπα αποστράγγισης.
    Graphic
    G414739
  4. Αλλάξτε το φίλτρο λαδιού.
    Graphic
    G414740
    Σημείωση: Μη σφίγγετε υπερβολικά το φίλτρο.
  5. Προσθέστε λάδι στον στροφαλοθάλαμο.
    Graphic
    G453108
  6. Κλείστε και ασφαλίστε το καπό.
Σέρβις του φίλτρου αέρα
  • Ελέγξτε ολόκληρο το σύστημα εισαγωγής για διαρροές, βλάβες ή χαλαρωμένους σφιγκτήρες εύκαμπτου σωλήνα. Αν το φίλτρο αέρα έχει φθαρεί, μην το χρησιμοποιείτε.
  • Κάνετε σέρβις του φίλτρου αέρα στα συνιστώμενα μεσοδιαστήματα ή νωρίτερα εάν οι απόδοση του κινητήρα μειώνεται εξαιτίας υπερβολικής σκόνης ή ρύπων. Η αλλαγή του φίλτρου αέρα προτού αυτό καταστεί αναγκαίο απλώς αυξάνει την πιθανότητα εισόδου ξένων υλικών στον κινητήρα κατά την αφαίρεση του φίλτρου.
Σημαντικό  
Βεβαιωθείτε ότι το κάλυμμα έχει εφαρμόσει σωστά και σφραγίζει τον κορμό του φίλτρου αέρα και ότι η ελαστική βαλβίδα εξόδου κοιτάει προς τα κάτω μεταξύ της θέσης «5» του ρολογιού και της θέσης «7» του ρολογιού, όταν το κοιτάζετε από το άκρο.
 
Graphic
G448875

Συντήρηση συστήματος καυσίμου

Το συγκεκριμένο Εγχειρίδιο Χειριστή περιλαμβάνει λεπτομερέστερες πληροφορίες για το καύσιμο και τη συντήρηση του συστήματος καυσίμου σε σύγκριση με το Εγχειρίδιο Χρήστη του κινητήρα, το οποίο αναφέρεται γενικά στο καύσιμο και τη συντήρηση καυσίμου.
Πρέπει να κατανοήσετε ότι απαιτείται η προσοχή σας στη συντήρηση του συστήματος καυσίμου, την αποθήκευση του καυσίμου και την ποιότητα του καυσίμου έτσι ώστε να αποφύγετε τυχόν απώλεια της λειτουργικότητας και εκτεταμένες επισκευές στον κινητήρα.
Οι ανοχές του συστήματος καυσίμου ως προς τις απαιτήσεις εκπομπών και ελέγχου των καυσαερίων είναι εξαιρετικά μικρές. Η ποιότητα και η καθαρότητα του καυσίμου ντίζελ είναι σημαντικότερη για τη μακροζωία των σύγχρονων συστημάτων έγχυσης καυσίμου με κοινό αγωγό υψηλής πίεσης (HPCR) που χρησιμοποιούνται στους κινητήρες ντίζελ.
Σημαντικό  
Η ύπαρξη νερού ή αέρα στο σύστημα καυσίμου θα προκαλέσει βλάβη στον κινητήρα! Μη θεωρείτε ότι το φρέσκο καύσιμο είναι καθαρό. Να βεβαιώνεστε ότι το καύσιμο προέρχεται από αξιόπιστο προμηθευτή, να αποθηκεύετε το καύσιμο σωστά και να καταναλώνετε το καύσιμο εντός 180 ημερών.
 
Σημαντικό  
Εάν δεν τηρείτε τις διαδικασίες αντικατάστασης φίλτρου καυσίμου, συντήρησης του συστήματος καυσίμου και αποθήκευσης του καυσίμου, μπορεί να προκληθεί πρόωρη βλάβη στο σύστημα καυσίμου του κινητήρα. Εκτελείτε τη συντήρηση του συστήματος καυσίμου στα καθορισμένα διαστήματα, καθώς και κάθε φορά που υπάρχει ένδειξη ρύπανσης ή χαμηλής ποιότητας του καυσίμου.
 
Αποθήκευση καυσίμου
Η σωστή αποθήκευση του καυσίμου είναι κρίσιμης σημασίας για τον κινητήρα σας. Η σωστή συντήρηση των δοχείων αποθήκευσης και των ρεζερβουάρ καυσίμου συχνά παραβλέπεται, οδηγώντας σε ρύπανση του καυσίμου που εισέρχεται στο μηχάνημα.
  • Να προμηθεύεστε μόνο την ποσότητα καυσίμου που θα καταναλώσετε τις επόμενες 180 ημέρες. Μη χρησιμοποιείτε καύσιμο που έχει μείνει αποθηκευμένο για περισσότερες από 180 ημέρες. Αυτό αποτρέπει την εμφάνιση νερού και άλλων ρύπων στο καύσιμο.
  • Εάν δεν αφαιρείτε το νερό από τις δεξαμενές αποθήκευσης ή το ρεζερβουάρ καυσίμου του μηχανήματος, μπορεί να προκληθεί οξείδωση ή ρύπανση της δεξαμενής καυσίμου και των εξαρτημάτων του συστήματος καυσίμου. Η λάσπη που αναπτύσσεται σε δεξαμενές και ρεζερβουάρ λόγω μούχλας, βακτηρίων και μυκήτων εμποδίζει τη ροή και φράσσει το φίλτρο και τους εγχυτήρες καυσίμου.
  • Ελέγχετε τακτικά τη δεξαμενή αποθήκευσης και το ρεζερβουάρ καυσίμου του μηχανήματος ώστε να παρακολουθείτε την ποιότητα του καυσίμου.
  • Να βεβαιώνεστε ότι το καύσιμο προέρχεται από αξιόπιστο προμηθευτή.
  • Εάν εντοπίσετε νερό ή άλλους ρύπους στη δεξαμενή αποθήκευσης ή το ρεζερβουάρ καυσίμου του μηχανήματος, συμβουλευτείτε τον προμηθευτή σας για αποκατάσταση του προβλήματος και κάντε συντήρηση του συστήματος καυσίμου.
  • Μην αποθηκεύετε το καύσιμο ντίζελ σε δεξαμενές ή δοχεία με επιψευδαργυρωμένα μέρη.
Σέρβις του ρεζερβουάρ καυσίμου
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Αποστραγγίστε και καθαρίστε το ρεζερβουάρ ή τη δεξαμενή αν το σύστημα καυσίμου έχει ίχνη ρύπανσης ή αν το μηχάνημα πρόκειται να αποθηκευτεί για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιήστε καθαρό καύσιμο για την έκπλυση του ρεζερβουάρ.
Επιθεώρηση σωλήνων και συνδέσεων καυσίμου
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Απασφαλίστε και ανοίξτε το καπό.
  3. Ελέγξτε τους σωλήνες και τις συνδέσεις καυσίμου για αλλοιώσεις, ζημιές ή χαλαρωμένες συνδέσεις.
    Σημείωση: Επισκευάστε ή αντικαταστήστε κάθε σωλήνα ή σύνδεσμο καυσίμου που έχει υποστεί ζημιά ή φθορά.
  4. Κλείστε και ασφαλίστε το καπό.
Σέρβις του διαχωριστή καυσίμου/νερού
Αποστράγγιση του διαχωριστή καυσίμου/νερού
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Αποστραγγίστε τον διαχωριστή νερού, όπως φαίνεται στην εικόνα.
    Graphic
    G452998
  3. Βάλτε μπροστά τον κινητήρα, ελέγξτε για τυχόν διαρροές και σβήστε τον κινητήρα.
    Σημείωση: Επιδιορθώστε όλες τις διαρροές καυσίμου.
Αντικατάσταση του φίλτρου διαχωριστή καυσίμου/νερού
  1. Αντικαταστήστε το φίλτρο, όπως φαίνεται στην εικόνα.
    Graphic
    G452996
  2. Βάλτε μπροστά τον κινητήρα, ελέγξτε για τυχόν διαρροές και σβήστε τον κινητήρα.
    Σημείωση: Επιδιορθώστε όλες τις διαρροές καυσίμου.
Εκτόνωση αέρα από τους εγχυτήρες
Σημείωση: Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο αν ο αέρας έχει απομακρυνθεί από το σύστημα καυσίμου με κανονικές διαδικασίες προετοιμασίας, αλλά ο κινητήρας δεν παίρνει μπρος.
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Απασφαλίστε και ανοίξτε το καπό και αφήστε τον κινητήρα να κρυώσει.
  3. Ξεσφίξτε το παξιμάδι του ρακόρ του σωλήνα καυσίμου στο μπεκ του εγχυτήρα καυσίμου Αρ. 1.
    Graphic
    G415052
    1. Εγχυτήρες καυσίμου
  4. Μετακινήστε τον μοχλό του γκαζιού στη θέση Γρήγορα.
  5. Γυρίστε το κλειδί στη θέση Start (Εκκίνηση) και παρατηρήστε τη ροή καυσίμου γύρω από τον σύνδεσμο. Μόλις η ροή γίνει συνεχής, γυρίστε το κλειδί στη θέση Off (Εκτός λειτουργίας).
    Σημαντικό  
    Για να αποφύγετε υπερθέρμανση της μίζας, μην τη θέτετε σε λειτουργία για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα. Μετά από 10 δευτερόλεπτα συνεχούς λειτουργίας της μίζας, περιμένετε 60 δευτερόλεπτα προτού την ενεργοποιήσετε ξανά.
     
  6. Σφίξτε καλά το παξιμάδι του ρακόρ.
  7. Καθαρίστε τυχόν καύσιμο από τον κινητήρα.
  8. Επαναλάβετε τα βήματα 3 έως 7 για τα μπεκ των υπόλοιπων εγχυτήρων καυσίμου.
  9. Βάλτε μπροστά τον κινητήρα, ελέγξτε για τυχόν διαρροές και σβήστε τον κινητήρα.
    Σημείωση: Επιδιορθώστε όλες τις διαρροές καυσίμου.
  10. Κλείστε και ασφαλίστε το καπό.

Συντήρηση ηλεκτρικού συστήματος

Σέρβις της μπαταρίας
Κίνδυνος
Ο ηλεκτρολύτης της μπαταρίας περιέχει θειικό οξύ, το οποίο είναι θανατηφόρο σε περίπτωση κατάποσης και προκαλεί σοβαρά εγκαύματα.
  • Μην πίνετε τον ηλεκτρολύτη και αποφύγετε την επαφή με το δέρμα, τα μάτια και τον ρουχισμό.
  • Φοράτε γυαλιά ασφαλείας και ελαστικά γάντια.
  • Η πλήρωση της μπαταρίας πρέπει να γίνεται μόνο όταν υπάρχει διαθέσιμο καθαρό νερό για την έκπλυση του δέρματος.
 
Προειδοποίηση
Η μη ορθή δρομολόγηση των καλωδίων της μπαταρίας ενδέχεται να προκαλέσει ζημιά στο μηχάνημα και τα καλώδια, καθώς και σπινθήρες. Με τη σειρά τους, οι σπινθήρες μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη των αερίων της μπαταρίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού.
  • Αποσυνδέετε πάντα το αρνητικό (μαύρο) καλώδιο της μπαταρίας πριν αποσυνδέσετε το θετικό (κόκκινο) καλώδιο.
  • Συνδέετε πάντα το θετικό (κόκκινο) καλώδιο της μπαταρίας πριν συνδέσετε το αρνητικό (μαύρο) καλώδιο.
 
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Αφαιρέστε το κάλυμμα της μπαταρίας.
  3. Αφαιρέστε τις τάπες πλήρωσης της μπαταρίας.
  4. Διατηρείτε τη στάθμη του ηλεκτρολύτη στα στοιχεία της μπαταρίας χρησιμοποιώντας απεσταγμένο ή απιονισμένο νερό.
    Σημείωση: Μη γεμίζετε τα στοιχεία περισσότερο από τη βάση του δακτυλίου πλήρωσης που υπάρχει μέσα σε κάθε στοιχείο.
  5. Εγκαταστήστε τις τάπες πλήρωσης με τα ανοίγματα εξαερισμού στραμμένα προς τα πίσω (προς το ρεζερβουάρ καυσίμου).
  6. Διατηρείτε καθαρή την άνω πλευρά της μπαταρίας πλένοντάς την περιοδικά με βούρτσα βουτηγμένη σε διάλυμα αμμωνίας ή μαγειρικής σόδας. Μετά τον καθαρισμό ξεπλύνετε την άνω επιφάνεια με νερό.
    Σημαντικό  
    Μην αφαιρέσετε τις τάπες πλήρωσης κατά τον καθαρισμό.
     
  7. Ελέγξτε τους σφιγκτήρες των καλωδίων και τους πόλους της μπαταρίας για ίχνη διάβρωσης. Εάν εντοπίσετε διάβρωση, εκτελέστε τα παρακάτω:
    1. Αποσυνδέστε το αρνητικό () καλώδιο της μπαταρίας.
    2. Αποσυνδέστε το θετικό (+) καλώδιο της μπαταρίας.
    3. Καθαρίστε ξεχωριστά τους σφιγκτήρες και τους πόλους.
    4. Συνδέστε το θετικό (+) καλώδιο της μπαταρίας.
    5. Συνδέστε το αρνητικό () καλώδιο της μπαταρίας.
    6. Καλύψτε τους σφιγκτήρες και τους πόλους με προστατευτικό υλικό για πόλους μπαταριών.
  8. Βεβαιωθείτε ότι οι σφιγκτήρες έχουν εφαρμόσει σφιχτά στους πόλους της μπαταρίας.
  9. Εγκαταστήστε το κάλυμμα της μπαταρίας.
    Σημείωση: Αποθηκεύετε το μηχάνημα σε χώρους με χαμηλότερη θερμοκρασία παρά υψηλότερη για να αποφύγετε την ταχεία εκφόρτιση της μπαταρίας.
Σέρβις των ασφαλειών
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Ανασηκώστε το κάλυμμα από τον βραχίονα ελέγχου.
    Graphic
    G416222
    1. Δεξιά πλευρά του μηχανήματος
    2. Κάλυμμα βραχίονα ελέγχου
    3. Βάση ασφάλειας
    4. Ασφαλειοθήκη
  3. Εντοπίστε την καμένη ασφάλεια στην υποδοχή της ασφάλειας ή την ασφαλειοθήκη.
  4. Αντικαταστήστε την ασφάλεια με μία ίδιου τύπου και προδιαγραφών.
  5. Εγκαταστήστε το κάλυμμα στον βραχίονα ελέγχου.

Συντήρηση συστήματος μετάδοσης κίνησης

Έλεγχος πίεσης ελαστικών
Προειδοποίηση
Η χαμηλή πίεση στα ελαστικά περιορίζει την ευστάθεια του μηχανήματος κατά την πλευρική κίνηση σε επικλινή εδάφη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανατροπή, με αποτέλεσμα την πρόκληση θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού.
Μην εφαρμόζετε μικρότερη πίεση από την ενδεδειγμένη στα ελαστικά.
 
Σημείωση: Διατηρείτε την συνιστώμενη πίεση σε όλα τα ελαστικά για να εξασφαλίζετε την καλή ποιότητα κοπής και τη σωστή απόδοση του μηχανήματος.
  1. Μετρήστε την πίεση αέρα σε κάθε ελαστικό. Η σωστή πίεση στα ελαστικά είναι 97 έως 110 kPa (14 έως 16 psi).
  2. Εάν χρειάζεται, προσθέστε ή αφαιρέστε αέρα από τα ελαστικά μέχρι η πίεσή τους να είναι ίση με 97 έως 110 kPa (14 έως 16 psi).
Σύσφιξη των παξιμαδιών τροχών
  1. Σφίξτε τα παξιμάδια των τροχών σταυρωτά με ροπή 61 έως 88 Nm.
    Προειδοποίηση
    Η λανθασμένη σύσφιξη των παξιμαδιών των τροχών μπορεί να προκαλέσει θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.
    Ελέγχετε τη σύσφιξη των παξιμαδιών των τροχών.
     
Σύσφιξη των παξιμαδιών πλήμνης του άξονα
  1. Σφίξτε τα παξιμάδια της πλήμνης του άξονα με ροπή 339 έως 373 Nm.
Ρύθμιση του συστήματος κίνησης πορείας για τη νεκρά
Αν το μηχάνημα κινείται με το πεντάλ στη θέση Νεκράς, ρυθμίστε το έκκεντρο κίνησης πορείας.
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Ανυψώστε από το έδαφος έναν εμπρόσθιο και έναν οπίσθιο τροχό και στηρίξτε το πλαίσιο σε τάκους ή τρίποδες.
    Προειδοποίηση
    Αν το μηχάνημα δεν στηριχθεί επαρκώς μπορεί να πέσει αιφνίδια και να προκληθεί θάνατος ή σοβαρός τραυματισμός.
    Ανυψώστε από το έδαφος έναν εμπρόσθιο και έναν οπίσθιο τροχό για να αποτρέψετε μετακίνηση του μηχανήματος κατά τη ρύθμιση.
     
  3. Graphic
    G416234
  4. Ξεσφίξτε το παξιμάδι ασφάλισης του έκκεντρου ρύθμισης πορείας .
    Προειδοποίηση
    Για να πραγματοποιηθεί η τελική ρύθμιση του έκκεντρου ρύθμισης πορείας ο κινητήρας πρέπει να βρίσκεται σε λειτουργία. Η επαφή με πολύ θερμά ή κινούμενα μέρη μπορεί να προκαλέσει θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.
    Κρατάτε τα χέρια, τα πόδια, το πρόσωπο και τα άλλα μέρη του σώματός σας μακριά από τον σιγαστήρα, άλλα θερμά μέρη του κινητήρα και τα περιστρεφόμενα μέρη.
     
  5. Θέστε τον κινητήρα σε λειτουργία και περιστρέψτε το εξαγωνικό παξιμάδι του έκκεντρου και προς τις δύο κατευθύνσεις για να εντοπίσετε τη μεσαία θέση που αντιστοιχεί στη νεκρά.
  6. Σφίξτε το παξιμάδι ασφάλισης για να κλειδώσετε τη ρύθμιση.
  7. Σβήστε τον κινητήρα.
  8. Αφαιρέστε τους τρίποδες ή τους τάκους στήριξης και χαμηλώστε το μηχάνημα στο έδαφος. Οδηγήστε δοκιμαστικά το μηχάνημα ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν κινείται όταν το πεντάλ του γκαζιού είναι στη νεκρά.

Συντήρηση συστήματος ψύξης

Προδιαγραφές ψυκτικού υγρού
Το δοχείο ψυκτικού υγρού περιέχει από το εργοστάσιο διάλυμα 50/50 νερού και ψυκτικού υγρού αιθυλενογλυκόλης μακράς διαρκείας.
Σημαντικό  
Χρησιμοποιείτε μόνο ψυκτικά υγρά του εμπορίου που καλύπτουν τις προδιαγραφές που αναγράφονται στον πίνακα «Πρότυπα ψυκτικών υγρών μακράς διάρκειας».
Μη χρησιμοποιείτε συμβατικό (πράσινο) ψυκτικό υγρό τεχνολογίας ανόργανων οξέων (IAT) στο μηχάνημά σας. Μην αναμιγνύετε ψυκτικά υγρά μακράς διαρκείας με συμβατικά.
 
Πίνακας τύπων ψυκτικού υγρού
Τύπος ψυκτικού υγρού αιθυλενογλυκόλης
Τύπος αναστολέα διάβρωσης
Αντιπηκτικό μακράς διαρκείας
Τεχνολογίας οργανικών οξέων (OAT)
Σημαντικό  
Μη βασίζεστε στο χρώμα του ψυκτικού υγρού για να διακρίνετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα συμβατικό (πράσινο) ψυκτικό υγρό τεχνολογίας ανόργανων οξέων (IAT) και ένα μακράς διαρκείας.
Οι κατασκευαστές ψυκτικών υγρών μακράς διαρκείας χρησιμοποιούν τους εξής χρωματισμούς: κόκκινο, ροζ, πορτοκαλί, κίτρινο, μπλε, γαλαζοπράσινο, μοβ και πράσινο. Χρησιμοποιείτε ψυκτικά υγρά που καλύπτουν τις προδιαγραφές του πίνακα «Πρότυπα ψυκτικών υγρών μακράς διάρκειας».
 
Πρότυπα ψυκτικών υγρών μακράς διάρκειας
ATSM International
SAE International
D3306 και D4985
J1034, J814 και 1941
Σημαντικό  
Η αναλογία του διαλύματος ψυκτικού υγρού και νερού πρέπει να είναι 50/50.
 
  • Συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε συμπυκνωμένο ψυκτικό υγρό, αναμίξτε το με απεσταγμένο νερό.
  • Προτεινόμενη επιλογή: Εάν δεν διαθέτετε απεσταγμένο νερό, χρησιμοποιήστε έτοιμο διάλυμα ψυκτικού υγρού αντί για συμπυκνωμένο.
  • Ελάχιστη απαίτηση: Εάν δεν διαθέτετε ούτε απεσταγμένο νερό ούτε έτοιμο διάλυμα ψυκτικού υγρού, αναμίξτε συμπυκνωμένο ψυκτικό υγρό με καθαρό πόσιμο νερό.
Χωρητικότητα συστήματος ψύξης
Περίπου 5,7 L
Έλεγχος στάθμης ψυκτικού υγρού
Προσοχή
Εάν ο κινητήρας βρισκόταν σε λειτουργία, το πεπιεσμένο θερμό ψυκτικό υγρό μπορεί να διαφύγει και να προκαλέσει ελαφρύ ή μέτριο τραυματισμό.
  • Μην ανοίγετε την τάπα του ψυγείου όταν ο κινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία.
  • Χρησιμοποιήστε πανί για να ανοίξετε την τάπα ψυγείου και ανοίξτε την αργά για να απελευθερωθεί ο ατμός.
 
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Απασφαλίστε και ανοίξτε το καπό.
  3. Graphic
    G416239
  4. Ελέγξτε τη στάθμη του ψυκτικού υγρού στο δοχείο διαστολής .
    Σημείωση: Με τον κινητήρα κρύο, η στάθμη του ψυκτικού υγρού θα πρέπει να είναι περίπου στη μέση μεταξύ των σημαδιών που υπάρχουν στο πλάι του δοχείου.
  5. Εάν η στάθμη του ψυκτικού υγρού είναι χαμηλή, αφαιρέστε την τάπα του δοχείου διαστολής, προσθέστε προβλεπόμενο ψυκτικό υγρό μέχρι η στάθμη στο δοχείο να βρίσκεται στη μέση μεταξύ των ενδείξεων που υπάρχουν στο πλάι του και, μετά, τοποθετήστε ξανά την τάπα στο δοχείο.
    Σημαντικό  
    Μη γεμίζετε υπερβολικά το δοχείο διαστολής.
     
  6. Κλείστε και ασφαλίστε το καπό.
Καθαρισμός του συστήματος ψύξης του κινητήρα
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Απασφαλίστε και ανοίξτε το καπό.
  3. Καθαρίστε σχολαστικά τον χώρο του κινητήρα από όλα τα ξένα υλικά.
  4. Graphic
    G416240
  5. Αφαιρέστε την κάτω προστατευτική ποδιά του ψυγείου .
  6. Καθαρίστε σχολαστικά και τις δύο πλευρές του ψυγείου χρησιμοποιώντας νερό ή πεπιεσμένο αέρα.
  7. Τοποθετήστε την κάτω προστατευτική ποδιά του ψυγείου.
  8. Κλείστε και ασφαλίστε το καπό.

Συντήρηση φρένων

Ρύθμιση του χειρόφρενου
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Graphic
    G416249
  3. Ξεσφίξτε τη βίδα συγκράτησης που στερεώνει τη χειρόβιδα στον μοχλό του χειρόφρενου .
  4. Περιστρέψτε τη χειρόβιδα μέχρι να απαιτείται δύναμη 133 έως 178 N για την ενεργοποίηση του μοχλού.
  5. Σφίξτε τη βίδα συγκράτησης.

Συντήρηση ιμάντα

Σέρβις των ιμάντων του κινητήρα
Τάνυση του ιμάντα εναλλάκτη/ανεμιστήρα
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Απασφαλίστε και ανοίξτε το καπό.
  3. Graphic
    G416951
  4. Ελέγξτε την τάνυση του ιμάντα εναλλάκτη/ανεμιστήρα πιέζοντάς τον στο μέσο μεταξύ των τροχαλιών του εναλλάκτη και του στροφαλοφόρου.
    Σημείωση: Με δύναμη 98 N ο ιμάντας πρέπει να κάμπτεται κατά 11 mm (7/16").
  5. Αν η κάμψη δεν είναι η σωστή, ολοκληρώστε την παρακάτω διαδικασία για να τεντώσετε τον ιμάντα:
    1. Ξεσφίξτε το μπουλόνι που στερεώνει τον κρίκο στον κινητήρα και το μπουλόνι που στερεώνει τον εναλλάκτη στον κρίκο.
    2. Τοποθετήστε έναν λοστό μεταξύ του εναλλάκτη και του κινητήρα και τραβήξτε τον εναλλάκτη προς τα έξω.
    3. Όταν πετύχετε την κατάλληλη τάνυση του ιμάντα, σφίξτε τα μπουλόνια του εναλλάκτη και του κρίκου για να κλειδώσετε τη ρύθμιση.
  6. Κλείστε και ασφαλίστε το καπό.
Αντικατάσταση του ιμάντα υδροστατικής μετάδοσης
  1. Εφαρμόστε ένα καρυδάκι ή ένα μικρό κομμάτι σωλήνα στο άκρο του ελατηρίου τάνυσης του ιμάντα.
    Προειδοποίηση
    Για να αντικαταστήσετε τον ιμάντα υδροστατικής μετάδοσης πρέπει να εκτονώσετε το ελατήριο, το οποίο βρίσκεται υπό υψηλό φορτίο. Η εκτόνωση του ελατηρίου με λανθασμένο τρόπο μπορεί να προκαλέσει θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.
    Να είστε προσεκτικοί κατά την εκτόνωση του ελατηρίου.
     
  2. Πιέστε το άκρο του ελατηρίου τάνυσης του ιμάντα προς τα κάτω και έξω από την εγκοπή που υπάρχει στη γλωττίδα της βάσης της αντλίας και μετακινήστε το άκρο του ελατηρίου προς τα εμπρός.
    Graphic
    G416950
    1. Γλωττίδα βάσης αντλίας
    2. Ελατήριο τάνυσης ελατηρίου
    3. Τροχαλία κινητήρα
    4. Ιμάντας κίνησης
    5. Τροχαλία υδροστατικής μετάδοσης
  3. Αντικαταστήστε τον ιμάντα.
  4. Πιέστε το άκρο του ελατηρίου προς τα κάτω και μέσα και ευθυγραμμίστε το με την εγκοπή που υπάρχει στην γλωττίδα της βάσης της αντλίας.

Συντήρηση χειριστηρίων

Ρύθμιση της ταχύτητας πορείας κοπής
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Graphic
    G416991
  3. Ξεσφίξτε το ασφαλιστικό παξιμάδι του μπουλονιού του αναστολέα ταχύτητας .
  4. Ρυθμίστε το μπουλόνι του αναστολέα ταχύτητας ως εξής:
    Σημείωση: Η ταχύτητα κοπής έχει ρυθμιστεί από το εργοστάσιο στα 9,7 km/h.
    • Για να μειώσετε την ταχύτητα κοπής, στρέψτε το μπουλόνι αναστολέα ταχύτητας δεξιόστροφα.
    • Για να αυξήσετε την ταχύτητα κοπής, στρέψτε το μπουλόνι αναστολέα ταχύτητας αριστερόστροφα.
  5. Ακινητοποιήστε το μπουλόνι του αναστολέα ταχύτητας και σφίξτε το ασφαλιστικό παξιμάδι.
  6. Οδηγήστε δοκιμαστικά το μηχάνημα για να επιβεβαιώσετε της ρύθμιση της μέγιστης ταχύτητας κοπής.
Ρύθμιση του γκαζιού
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Απασφαλίστε και ανοίξτε το καπό.
  3. Μετακινήστε τον μοχλό γκαζιού προς τα πίσω μέχρι να τερματίσει στην εγκοπή του πίνακα ελέγχου.
  4. Ξεσφίξτε τον σύνδεσμο της ντίζας γκαζιού που υπάρχει στον βραχίονα του μοχλού της αντλίας έγχυσης.
  5. Graphic
    G416992
  6. Σταθεροποιήστε τον βραχίονα του μοχλού αντλίας έγχυσης στον αναστολέα χαμηλών στροφών ρελαντί και σφίξτε τον σύνδεσμο της ντίζας.
  7. Ξεσφίξτε τα μπουλόνια που στερεώνουν το χειριστήριο του γκαζιού στον πίνακα ελέγχου.
  8. Ωθήστε το μοχλό ελέγχου γκαζιού τέρμα μπροστά.
  9. Σύρετε την πλάκα του αναστολέα μέχρι να ακουμπήσει τον μοχλό γκαζιού και σφίξτε τα μπουλόνια που στερεώνουν το χειριστήριο του γκαζιού στον πίνακα ελέγχου.
  10. Αν το γκάζι δεν παραμένει στη θέση του κατά τη λειτουργία, σφίξτε το παξιμάδι ασφάλισης που ρυθμίζει την τριβή στον μοχλό ελέγχου γκαζιού με ροπή από 5 έως 6 Nm.
    Σημείωση: Η μέγιστη απαιτούμενη δύναμη για τον χειρισμό του μοχλού ελέγχου γκαζιού πρέπει να είναι 89 N.
  11. Κλείστε και ασφαλίστε το καπό.

Συντήρηση υδραυλικού συστήματος

Προδιαγραφές υδραυλικού υγρού
Η δεξαμενή γεμίζεται στο εργοστάσιο με υψηλής ποιότητας υδραυλικό υγρό. Ελέγξτε τη στάθμη του υδραυλικού υγρού προτού θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία για πρώτη φορά και, στη συνέχεια, ελέγχετε τη στάθμη καθημερινά.
Συνιστώμενο υδραυλικό υγρό: Toro PX Extended Life Hydraulic Fluid· διατίθεται σε κάδους 19 L (5 γαλόνια ΗΠΑ) ή βαρέλια 208 L (55 γαλόνια ΗΠΑ).
Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο ανταλλακτικό υγρό, απαιτείται λιγότερο συχνή αλλαγή υγρού και φίλτρου στο μηχάνημα.
Εναλλακτικά υδραυλικά υγρά: Εάν το Toro PX Extended Life Hydraulic Fluid δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο συμβατικό υδραυλικό υγρό με βάση το πετρέλαιο, εφόσον οι προδιαγραφές του περιλαμβάνονται στο εύρος που παρατίθεται στη συνέχεια για όλες τις ιδιότητες του υλικού και πληροί όλα τα ισχύοντα πρότυπα του κλάδου. Μη χρησιμοποιείτε συνθετικό υγρό. Για να βρείτε το προϊόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, συμβουλευτείτε τον αντιπρόσωπο από τον οποίο προμηθεύεστε τα λιπαντικά σας.
Σημείωση: Η Toro δεν αναλαμβάνει ευθύνη για ζημιές που προκαλούνται από χρήση ακατάλληλων υποκατάστατων, οπότε χρησιμοποιήστε μόνο προϊόντα αξιόπιστων κατασκευαστών οι οποίοι τεκμηριώνουν τις συστάσεις τους.
Υδραυλικό υγρό με υψηλό δείκτη ιξώδους / χαμηλό σημείο ροής και αντιφθορικές ιδιότητες, ISO VG 46
Ιδιότητες υλικού:  
  Ιξώδες, ASTM D445 cSt στους 40°C 44 έως 48
  Δείκτης ιξώδους ASTM D2270 140 ή υψηλότερος
  Σημείο ροής, ASTM D97 -37°C έως -45°C
  Προδιαγραφές κλάδου: Eaton Vickers 694 (I-286-S, M-2950-S/35VQ25 ή M-2952-S)
Σημείωση: Πολλά υδραυλικά υγρά είναι σχεδόν άχρωμα, οπότε ο εντοπισμός διαρροών είναι δύσκολος. Διατίθεται πρόσθετο κόκκινου χρώματος για το υδραυλικό υγρό σε φιάλες των 20ml (0,67fl oz). Μία φιάλη αρκεί για 15 έως 22 l (4 έως 6 γαλόνια ΗΠΑ) υδραυλικού υγρού. Παραγγείλετε το προϊόν με κωδικό 44-2500 από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro.
Σημαντικό  
Το υγρό Toro Premium Synthetic Biodegradable Hydraulic Fluid είναι το μόνο συνθετικό βιοδιασπώμενο υδραυλικό υγρό που είναι εγκεκριμένο από την Toro. Αυτό το υγρό είναι συμβατό με τα ελαστομερή που χρησιμοποιούνται στα υδραυλικά συστήματα Toro και είναι κατάλληλο για μεγάλο εύρος συνθηκών θερμοκρασίας. Το υγρό είναι συμβατό με τα συμβατικά ορυκτέλαια, αλλά για μέγιστη βιοαποδομησιμότητα και απόδοση, θα πρέπει να γίνεται σχολαστική έκπλυση του συμβατικού υγρού από το υδραυλικό σύστημα. Το λάδι διατίθεται σε κάδους 19 L (5 γαλόνια ΗΠΑ) ή βαρέλια 208 L (55 γαλόνια ΗΠΑ) από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro.
 
Χωρητικότητα δεξαμενής υδραυλικού υγρού
13,2 L (3,5 γλόνι ΗΠ)
Έλεγχος της στάθμης του υδραυλικού υγρού
Η δεξαμενή γεμίζεται στο εργοστάσιο με υψηλής ποιότητας υδραυλικό υγρό. Η καλύτερη στιγμή να ελέγξετε το υδραυλικό υγρό είναι όταν το υγρό είναι κρύο. Το μηχάνημα θα πρέπει να βρίσκεται στη ρύθμιση μεταφοράς.
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Graphic
    G417013
  3. Καθαρίστε την περιοχή γύρω από το στόμιο πλήρωσης και την τάπα του δοχείου υδραυλικού υγρού και αφαιρέστε την τάπα.
  4. Αφαιρέστε τον δείκτη στάθμης από το στόμιο πλήρωσης και σκουπίστε τον με καθαρό πανί.
  5. Εισαγάγετε τον δείκτη στάθμης στο στόμιο πλήρωσης και έπειτα αφαιρέστε τον και ελέγξτε τη στάθμη του υγρού.
    Σημείωση: Η στάθμη του υγρού θα πρέπει να απέχει το πολύ 6 mm (1/4") από το σημάδι στον δείκτη στάθμης.
  6. Αν η στάθμη είναι χαμηλή, προσθέστε την κατάλληλη ποσότητα προβλεπόμενου υγρού για να φτάσει στο σημάδι «πλήρες».
    Σημαντικό  
    Μην γεμίζετε υπερβολικά το δοχείο υδραυλικού υγρού.
     
  7. Τοποθετήστε τον δείκτη στάθμης και την τάπα στο στόμιο πλήρωσης.
Έλεγχος υδραυλικών σωληνώσεων και εύκαμπτων σωλήνων
  1. Ελέγχετε τις υδραυλικές σωληνώσεις και τους εύκαμπτους σωλήνες για διαρροές, τσακίσματα, χαλαρωμένα στηρίγματα, φθορά, χαλάρωση συνδέσεων, φθορές από τον καιρό και χημικές αλλοιώσεις.
    Σημείωση: Πραγματοποιείτε όλες τις απαραίτητες επισκευές πριν από τη λειτουργία.
Αλλαγή του υδραυλικού υγρού
Προειδοποίηση
Το πολύ θερμό υδραυλικό υγρό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα, που μπορούν να οδηγήσουν σε θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.
Αφήνετε το υδραυλικό υγρό να κρυώσει προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε συντήρηση στο υδραυλικό σύστημα.
 
Εάν το υγρό έχει ίχνη ρύπανσης, επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro, καθώς ενδέχεται να απαιτείται έκπλυση του συστήματος. Το υγρό που έχει υποστεί ρύπανση έχει γαλακτώδη ή μαύρη όψη σε σύγκριση με το καθαρό λάδι.
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Αποσυνδέστε τον υδραυλικό εύκαμπτο σωλήνα ή αφαιρέστε το φίλτρο του υδραυλικού συστήματος και αφήστε το υδραυλικό υγρό να αδειάσει σε δοχείο συλλογής.
    Graphic
    G417014
    1.  Σύνδεσμος κεφαλής φίλτρου
    2.  Σφιγκτήρας εύκαμπτου σωλήνα
    3.  Υδραυλικός εύκαμπτος σωλήνας
    Graphic
    G417015
    1.  Φίλτρο υδραυλικού συστήματος
    2.  Κεφαλή φίλτρου
  3. Όταν σταματήσει η ροή του υγρού, εγκαταστήστε τον υδραυλικό εύκαμπτο σωλήνα.
  4. Γεμίστε το δοχείο με το προβλεπόμενο υδραυλικό υγρό.
    Σημαντικό  
    Χρησιμοποιείτε μόνο τα προβλεπόμενα υδραυλικά υγρά. Η χρήση άλλων υγρών μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο υδραυλικό σύστημα.
     
    Graphic
    G417013
    1.  Τάπα
    2.  Στόμιο πλήρωσης (δοχείο υδραυλικού υγρού)
    3.  Δείκτης στάθμης
  5. Τοποθετήστε τον δείκτη στάθμης και την τάπα στο στόμιο πλήρωσης.
  6. Βάλτε μπροστά τον κινητήρα και χρησιμοποιήστε όλα τα υδραυλικά χειριστήρια για να κατανείμετε το υδραυλικό υγρό σε όλο το σύστημα.
  7. Ελέγξτε για τυχόν διαρροές και έπειτα σβήστε τον κινητήρα.
  8. Ελέγξτε τη στάθμη του υδραυλικού υγρού και προσθέστε αρκετή ποσότητα ώστε η στάθμη να φτάσει στο σημάδι «πλήρες» του δείκτη στάθμης.
    Σημαντικό  
    Μην γεμίζετε υπερβολικά τη δεξαμενή.
     
Αλλαγή του φίλτρου υδραυλικού συστήματος
Προειδοποίηση
Το πολύ θερμό υδραυλικό υγρό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα, που μπορούν να οδηγήσουν σε θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.
Αφήνετε το υδραυλικό υγρό να κρυώσει προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε συντήρηση στο υδραυλικό σύστημα.
 
Χρησιμοποιείτε γνήσια ανταλλακτικά φίλτρα της Toro (κωδ. προϊόντος 86-3010).
Σημαντικό  
Η χρήση οποιουδήποτε άλλου φίλτρου μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση για ορισμένα εξαρτήματα.
 
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Graphic
    G417015
  3. Καθαρίστε τον χώρο γύρω από την επιφάνεια τοποθέτησης του φίλτρου . Τοποθετήστε ένα δοχείο συλλογής κάτω από το φίλτρο και αφαιρέστε το φίλτρο.
  4. Λιπάνετε την τσιμούχα του καινούριου φίλτρου και γεμίστε το με υδραυλικό υγρό.
  5. Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια τοποθέτησης του φίλτρου είναι καθαρή. Βιδώστε το φίλτρο μέχρι η φλάντζα να έρθει σε επαφή με την επιφάνεια τοποθέτησης. Έπειτα σφίξτε το φίλτρο κατά ½ στροφή.
  6. Βάλτε μπρος τον κινητήρα και αφήστε τον σε λειτουργία για λεπτά περίπου, ώστε να βγει ο αέρας που υπάρχει στο σύστημα. Σβήστε τον κινητήρα και ελέγξτε για τυχόν διαρροές.

Συντήρηση της μονάδας κοπής

Έλεγχος της επαφής κυλίνδρου - μαχαιριού κλίνης
  1. Ελέγχετε την επαφή κυλίνδρου - μαχαιριού κλίνης, ακόμα κι αν η ποιότητα κοπής υπήρξε ικανοποιητική.
    Σημείωση: Πρέπει να υπάρχει μικρή επαφή σε όλο το μήκος του κυλίνδρου κοπής και του μαχαιριού κλίνης.
Ανάστροφη κίνηση των μονάδων κοπής
Προειδοποίηση
Η επαφή με τις μονάδες κοπής ή άλλα κινούμενα μέρη μπορεί να προκαλέσει θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.
  • Κρατάτε τα δάχτυλα, τα χέρια και τα ρούχα σας μακριά από τις μονάδες κοπής ή άλλα κινούμενα μέρη.
  • Μην προσπαθήσετε ποτέ να περιστρέψετε τις μονάδες κοπής με τα χέρια ή τα πόδια σας ενώ ο κινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία.
 
Σημείωση: Επιπλέον οδηγίες και διαδικασίες για την ανάστροφη κίνηση (και οδηγίες για το ακόνισμα) μπορείτε να βρείτε στο έγγραφο «Toro Reel Mower Basics» (Βασικές γνώσεις για χλοοκοπτικά Toro με κύλινδρο κοπής), αρ. εντύπου 09168SL.
Προετοιμασία του μηχανήματος
  1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση.
  2. Πραγματοποιήστε τις κατάλληλες αρχικές ρυθμίσεις κυλίνδρου - μαχαιριού κλίνης για την ανάστροφη κίνηση. Ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή της μονάδας κοπής.
  3. Σηκώστε το μαγνητικό κάλυμμα της κονσόλας για να αποκτήσετε πρόσβαση στον κατανομέα του χλοοκοπτικού μηχανήματος.
    Graphic
    G353458s
  4. Μετακινήστε τον μοχλό ανάστροφης κίνησης στη θέση R (αναστροφή).
    Graphic
    G417036
    1.  Χειριστήριο ανάστροφης κίνησης
    2.  Χειριστήριο ταχύτητας κυλίνδρων κοπής
Ακόνισμα των κυλίνδρων κοπής και του μαχαιριού κλίνης
Προειδοποίηση
Η αλλαγή της ταχύτητας περιστροφής κινητήρα κατά την ανάστροφη κίνηση μπορεί να προκαλέσει ρετάρισμα των μονάδων κοπής, που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.
  • Μην αλλάζετε ποτέ την ταχύτητα περιστροφής κινητήρα κατά την ανάστροφη κίνηση.
  • Πραγματοποιείτε ανάστροφη κίνηση μόνο με τον κινητήρα στο ρελαντί.
 
Σημείωση: Ο διακόπτης καθίσματος παρακάμπτεται όταν το χειριστήριο ανάστροφης κίνησης βρίσκεται στη θέση ανάστροφης κίνησης. Για να λειτουργεί ο κινητήρας δεν χρειάζεται να κάθεστε στο κάθισμα, το χειρόφρενο όμως πρέπει να είναι τραβηγμένο.
  1. Βάλτε μπρος τον κινητήρα και αφήστε τον να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές ρελαντί.
  2. Μετακινήστε τον διακόπτη κίνησης μονάδων κοπής στη θέση Engage (Ενεργοποίηση).
  3. Εφαρμόστε λειαντική ουσία στον κύλινδρο κοπής χρησιμοποιώντας βούρτσα με μακριά λαβή.
    Κίνδυνος
    Η επαφή με τις κινούμενες μονάδες κοπής προκαλεί θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.
    Για να αποφύγετε τον τραυματισμό, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε μακριά από τις μονάδες κοπής προτού προχωρήσετε.
     
    Σημαντικό  
    Μην χρησιμοποιείτε ποτέ βούρτσα με κοντή λαβή.
     
  4. Εάν χρειάζεται να κάνετε ρυθμίσεις στις μονάδες κοπής κατά την ανάστροφη κίνηση, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
    1. Πατήστε τον διακόπτη κίνησης μονάδων κοπής στη θέση Disengage (Απενεργοποίηση).
    2. Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.
    3. Ρυθμίστε τις μονάδες κοπής.
    4. Επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 3.
  5. Επαναλάβετε το βήμα 3 για τις υπόλοιπες μονάδες κοπής που θέλετε να κινήσετε ανάστροφα.
Ολοκλήρωση ανάστροφης κίνησης
  1. Μετακινήστε τον διακόπτη κίνησης μονάδων κοπής στη θέση Disengage (Απενεργοποίηση).
  2. Σβήστε τον κινητήρα.
  3. Μετακινήστε τον μοχλό ανάστροφης κίνησης στη θέση F (κοπή).
    Σημαντικό  
    Εάν ο μοχλός ανάστροφης κίνησης δεν μετακινηθεί και πάλι στη θέση F (κοπή) μετά τη λειτουργία ανάστροφης κίνησης, οι μονάδες κοπής δεν θα λειτουργούν σωστά.
     
    Graphic
    G417036
    1. Μοχλός ανάστροφης κίνησης
    2. Χειριστήριο ελέγχου ταχύτητας κυλίνδρων κοπής
  4. Εγκαταστήστε το κάλυμμα της κονσόλας στην κονσόλα ελέγχου.
  5. Ξεπλύνετε όλη τη λειαντική ουσία από τις μονάδες κοπής.
  6. Για καλύτερη κόψη, μετά τη λειτουργία ανάστροφης κίνησης, λιμάρετε την εμπρός ακμή του μαχαιριού κλίνης.
    Σημείωση: Έτσι, θα αφαιρέσετε τυχόν προεξοχές ή αιχμηρές ακμές που υπάρχουν στο χείλος κοπής.

Συντήρηση του σασί

Επιθεώρηση ζώνης ασφαλείας
  1. Επιθεωρήστε τη ζώνη ασφαλείας για τυχόν φθορές, σκισίματα και άλλες ζημίες. Αντικαταστήστε τη/τις ζώνη/-ες ασφαλείας εάν οποιοδήποτε εξάρτημα δεν λειτουργεί σωστά.
  2. Καθαρίστε τη ζώνη ασφαλείας εάν χρειάζεται.

Καθαρισμός

Πλύσιμο του μηχανήματος
  1. Όταν χρειάζεται, πλύντε το μηχάνημα μόνο με νερό ή με ήπιο απορρυπαντικό. Κατά το πλύσιμο του μηχανήματος μπορείτε να χρησιμοποιείτε πανί.
    Σημαντικό  
    • Μην χρησιμοποιείτε υφάλμυρο ή ακάθαρτο νερό για τον καθαρισμό του μηχανήματος.
    • Μην χρησιμοποιείτε εξοπλισμό πλυσίματος υπό πίεση για το πλύσιμο του μηχανήματος. Ο εξοπλισμός πλυσίματος υπό πίεση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο ηλεκτρικό σύστημα, να φθείρει σημαντικές ετικέτες ή να απομακρύνει απαραίτητο γράσο από τα σημεία τριβής. Αποφύγετε την υπερβολική χρήση νερού κοντά στον πίνακα ελέγχου, τον κινητήρα και την μπαταρία.
    • Μην πλένετε το μηχάνημα ενώ ο κινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία. Το πλύσιμο του μηχανήματος ενώ ο κινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία ενδέχεται να προκαλέσει εσωτερική ζημιά στον κινητήρα.
     
 
 
 
Αποθήκευση
 

Αποθήκευση του μηχανήματος

  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τις μονάδες κοπής, βάλτε το φρένο στάθμευσης, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.
  2. Καθαρίστε σχολαστικά το χλοοκοπτικό όχημα, τις μονάδες κοπής και τον κινητήρα.
  3. Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών.
  4. Ελέγξτε όλα τα εξαρτήματα σύνδεσης για να διαπιστώσετε αν είναι χαλαρωμένα· σφίξτε τα, αν απαιτείται.
  5. Γρασάρετε ή λιπάνετε όλα τα γρασαδοράκια και τα σημεία περιστροφής. Αν έχει παραμείνει λιπαντικό, σκουπίστε το.
  6. Εάν υπάρχουν βαμμένες επιφάνειες που έχουν γδαρθεί, ξεφλουδίσει ή σκουριάσει, τότε τρίψτε τις ελαφρά με γυαλόχαρτο και βάψτε τις με χρώμα επιδιόρθωσης. Επισκευάστε τυχόν βαθουλώματα στο μεταλλικό αμάξωμα.
  7. Κάντε σέρβις στην μπαταρία και τα καλώδια με τον ακόλουθο τρόπο:
    1. Αφαιρέστε τους ακροδέκτες της μπαταρίας από τους πόλους της μπαταρίας.
    2. Καθαρίστε την μπαταρία, τους ακροδέκτες και τους πόλους με συρματόβουρτσα και διάλυμα μαγειρικής σόδας.
    3. Αλείψτε τους ακροδέκτες των καλωδίων και τους πόλους της μπαταρίας με προστατευτικό γράσο Grafo 112X (κωδ. προϊόντος Toro 505-47) ή με βαζελίνη για προστασία από τη διάβρωση.
    4. Φορτίστε αργά την μπαταρία ανά 60 ημέρες για 24 ώρες, ώστε να αποτρέψετε τη θείωση της μπαταρίας.
  8. Προετοιμάστε τον κινητήρα ως εξής:
    1. Αποστραγγίστε το λάδι κινητήρα από το δοχείο λαδιού και τοποθετήστε την τάπα αποστράγγισης.
    2. Αφαιρέστε και απορρίψτε το φίλτρο λαδιού. Τοποθετήστε ένα καινούριο φίλτρο λαδιού.
    3. Γεμίστε τον κινητήρα με το προβλεπόμενο λάδι κινητήρα.
    4. Θέστε τον κινητήρα σε λειτουργία και αφήστε τον να λειτουργεί στο ρελαντί για περίπου 2 λεπτά.
    5. Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.
    6. Πραγματοποιήστε έκπλυση του ρεζερβουάρ καυσίμου με φρέσκο, καθαρό καύσιμο.
    7. Σφίξτε όλες τις συνδέσεις του συστήματος καυσίμου.
    8. Καθαρίστε σχολαστικά το συγκρότημα του φίλτρου αέρα και κάντε σέρβις.
    9. Σφραγίστε την είσοδο του φίλτρου αέρα και την έξοδο εξάτμισης με ταινία ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες.
    10. Ελέγξτε την προστασία του αντιψυκτικού και προσθέστε διάλυμα που αποτελείται κατά 50% από νερό και κατά 50% από αντιψυκτικό υγρό αιθυλενογλυκόλης, όπως απαιτείται ανάλογα με την αναμενόμενη χαμηλότερη θερμοκρασία στην περιοχή σας.

Αποθήκευση της μπαταρίας

Εάν πρόκειται να αποθηκεύσετε το μηχάνημα για περισσότερες από 30 ημέρες, αφαιρέστε την μπαταρία και φορτίστε την πλήρως. Αποθηκεύστε την είτε σε ράφι είτε στο μηχάνημα. Αν την αποθηκεύσετε στο μηχάνημα, αφήστε τα καλώδια αποσυνδεδεμένα. Αποθηκεύστε την μπαταρία σε δροσερό περιβάλλον για να αποφύγετε τη γρήγορη αποφόρτισή της. Για να μην παγώσει η μπαταρία, βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως φορτισμένη. Το ειδικό βάρος των υγρών μια πλήρως φορτισμένης μπαταρίας είναι από 1,265 έως 1,299.
 
 
 
Αντιμετώπιση προβλημάτων
 

Χρήση της Τυπικής Μονάδας Ελέγχου (SCM)

Η Τυπική Μονάδα Ελέγχου SCM είναι μια ηλεκτρονική συσκευή σε περίβλημα που κατασκευάζεται σε ένα μέγεθος για κάθε διαμόρφωση. Η μονάδα χρησιμοποιεί εξαρτήματα στερεάς κατάστασης (solid state) και μηχανικά εξαρτήματα για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των τυπικών ηλεκτρικών χαρακτηριστικών που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία του προϊόντος.
Στα σήματα εισόδου που παρακολουθεί η μονάδα περιλαμβάνονται τα εξής: νεκρά, χειρόφρενο, PTO, εκκίνηση, ανάστροφη κίνηση και υψηλή θερμοκρασία. Στα σήματα εξόδου που ενεργοποιεί η μονάδα περιλαμβάνονται τα εξής: PTO, Μίζα και ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα ETR (ενεργό για λειτουργία).
Η μονάδα χωρίζεται σε σήματα εισόδου και σήματα εξόδου. Τα σήματα εισόδου και εξόδου αναγνωρίζονται από πράσινες ενδείξεις LED που υπάρχουν στην πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος.
Το σήμα εισόδου του κυκλώματος εκκίνησης ενεργοποιείται από 12 VDC. Όλα τα υπόλοιπα σήματα εισόδου ενεργοποιούνται όταν το κύκλωμα έχει κλείσει προς τη γείωση. Κάθε σήμα εισόδου διαθέτει λυχνία LED που ανάβει όταν ενεργοποιείται το αντίστοιχο κύκλωμα. Χρησιμοποιήστε τις λυχνίες LED των σημάτων εισόδου για αντιμετώπιση προβλημάτων των διακοπτών και των κυκλωμάτων σήματος εισόδου.
Τα κυκλώματα σημάτων εξόδου ενεργοποιούνται από συγκεκριμένες συνθήκες των σημάτων εισόδου. Τα 3 σήματα εξόδου περιλαμβάνουν: PTO, ETR και ΕΚΚΙΝΗΣΗ. Οι λυχνίες LED των σημάτων εξόδου παρακολουθούν την κατάσταση των ηλεκτρονόμων (ρελέ), υποδεικνύοντας την παρουσία τάσης σε 1 από 3 συγκεκριμένους ακροδέκτες σημάτων εξόδου.
Τα κυκλώματα των σημάτων εξόδου δεν καθορίζουν την ακεραιότητα της συσκευής ή του σήματος εξόδου, συνεπώς για την αντιμετώπιση ηλεκτρικών προβλημάτων απαιτείται δοκιμή ελέγχου των λυχνιών LED σημάτων εξόδου και δοκιμή ακεραιότητας της συμβατικής συσκευής και της πλεξούδας της καλωδίωσης. Μετρήστε τη σύνθετη αντίσταση του αποσυνδεδεμένου εξαρτήματος, τη σύνθετη αντίσταση μέσω της πλεξούδας καλωδίωσης (αποσυνδέστε από τη μονάδα SCM) ή «ενεργοποιήστε δοκιμαστικά» το συγκεκριμένο εξάρτημα.
Η μονάδα SCM δεν συνδέεται σε εξωτερικό υπολογιστή ή φορητή συσκευή, δεν είναι δυνατό να προγραμματιστεί εκ νέου και δεν καταγράφει δεδομένα για αντιμετώπιση προβλημάτων που εμφανίζονται διακοπτόμενα.
Η ετικέτα στη μονάδα SCM περιλαμβάνει μόνο σύμβολα. Τα σύμβολα των 3 λυχνιών LED των σημάτων εξόδου φαίνονται στο αντίστοιχο πλαίσιο. Όλες οι υπόλοιπες λυχνίες LED αφορούν σήματα εισόδου. Ο παρακάτω πίνακας επεξηγεί τα σύμβολα.
Graphic
G417043
  1. Σήματα εισόδου
  2. Ανάστροφα
  3. Υψηλή θερμοκρασία
  4. Κάθισμα κατειλημμένο
  5. Διακόπτης PTO
  6. Χειρόφρενο ελεύθερο (off)
  7. Νεκρά
  8. PTO
  9. Εκκίνηση
  10. ETR
  11. Τροφοδοσία
  12. Σήματα εξόδου
Αντιμετώπιση προβλημάτων της Τυπικής Μονάδας Ελέγχου (SCM)
  1. Καθορίστε το σφάλμα σήματος εξόδου που προσπαθείτε να επιλύσετε (PTO, ΕΚΚΙΝΗΣΗ ή ETR).
  2. Γυρίστε τον διακόπτη της μίζας στη θέση On (Σε λειτουργία) και βεβαιωθείτε ότι ανάβει η κόκκινη λυχνία LED τροφοδοσίας.
  3. Μετακινήστε όλους τους διακόπτες σημάτων εισόδου για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι λυχνίες LED αλλάζουν κατάσταση.
  4. Φέρτε τις συσκευές σήματος εισόδου στην κατάλληλη κατάσταση ώστε να πετύχετε το κατάλληλο σήμα εξόδου. Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο λογικό διάγραμμα για να προσδιορίσετε την κατάλληλη συνθήκη σημάτων εισόδου.
  5. Αν ανάβει μια συγκεκριμένη λυχνία LED σήματος εξόδου χωρίς την αντίστοιχη λειτουργία (για το σήμα εξόδου), ελέγξτε την καλωδίωση εξόδου, τις συνδέσεις και το εξάρτημα. Πραγματοποιήστε τις αναγκαίες επισκευές.
  6. Αν δεν ανάβει μια συγκεκριμένη λυχνία LED σήματος εξόδου, ελέγξτε και τις δύο ασφάλειες.
  7. Αν δεν ανάβει μια συγκεκριμένη λυχνία LED σήματος εξόδου και τα σήματα εισόδου είναι τα κατάλληλα, εγκαταστήστε μια καινούρια μονάδα SCM και ελέγξτε εάν το σφάλμα παραμένει ή όχι.
    Σημείωση: Κάθε σειρά (οριζόντια) στο παρακάτω λογικό διάγραμμα καθορίζει τις απαιτήσεις σημάτων εισόδου και εξόδου για κάθε λειτουργία του προϊόντος ξεχωριστά. Οι λειτουργίες του προϊόντος αναγράφονται στην αριστερή στήλη. Τα σύμβολα υποδεικνύουν την κατάσταση του συγκεκριμένου κυκλώματος, περιλαμβάνοντας τα εξής: ενεργοποιημένο με τάση, κλειστό προς τη γείωση και ανοικτό προς τη γείωση.
    Λογικό διάγραμμα
    ΣΗΜΑΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ
    ΣΗΜΑΤΑ ΕΞΟΔΟΥ
    Λειτουργία
    Τροφοδοσία ON
    Στη Νεκρά
    Εκκίνηση ON
    Φρένο ON
    PTO ON
    Κάθισμα κατειλημμένο
    Υψηλή θερμοκρ.
    Ανάστροφα
    Εκκίνηση
    ETR
    PTO
    Εκκίνηση
    +
    O
    O
    O
    O
    +
    +
    O
    Σε λειτουργία (μονάδα Off)
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    +
    O
    Σε λειτουργία (μονάδα On)
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    +
    O
    Κοπή
    O
    O
    O
    O
    O
    +
    +
    Ανάστροφα
    O
    O
    O
    O
    O
    +
    +
    Υψηλή θερμοκρ.
    O
    O
    O
    O
    • () Υποδεικνύει κύκλωμα κλειστό προς τη γείωση LED ON.
    • (O) Υποδεικνύει κύκλωμα ανοικτό προς τη γείωση ή απενεργοποιημένο LED OFF.
    • (+) Υποδεικνύει ενεργοποιημένο κύκλωμα (πηνίο συμπλέκτη, ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα ή σήμα εισόδου εκκίνησης) LED ON.
    • Το κενό υποδεικνύει ένα κύκλωμα που δεν εμπλέκεται στο λογικό διάγραμμα.
    Για αντιμετώπιση προβλημάτων, γυρίστε το κλειδί χωρίς να βάλετε μπρος τον κινητήρα. Εντοπίστε τη συγκεκριμένη λειτουργία που παρουσιάζει το σφάλμα και ακολουθήστε το λογικό διάγραμμα. Ελέγξτε την κατάσταση κάθε λυχνίας LED σήματος εισόδου για να βεβαιωθείτε ότι αντιστοιχεί στο λογικό διάγραμμα.
    Εάν οι LED σημάτων εισόδου είναι σωστές, ελέγξτε τις LED σημάτων εξόδου. Εάν η λυχνία LED σήματος εξόδου ανάβει αλλά η συσκευή δεν είναι ενεργοποιημένη, μετρήστε την εφαρμοζόμενη τάση στη συσκευή σήματος εξόδου, τη συνέχεια της αποσυνδεδεμένης συσκευής και την τάση δυναμικού στο κύκλωμα της γείωσης (πλευστή/ελεύθερη γείωση). Οι απαιτούμενες επισκευές εξαρτώνται από τα ευρήματά σας.