Introducere

Această mașină de tuns iarba cu lamă rotativă, prevăzută cu cabină este proiectată pentru a fi utilizată de operatori profesioniști, angajați pentru aplicații comerciale. A fost proiectată în primul rând pentru întreținerea ierbii de pe gazoanele bine întreținute din parcuri, terenuri de sport și terenuri comerciale. Utilizarea acestui produs în alte scopuri decât cele intenționate poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru alte persoane.

Citiți cu atenție aceste informații pentru a învăța modul corespunzător de utilizare și întreținere a produsului și pentru a evita rănirea și deteriorarea acestuia. Aveți responsabilitatea de a utiliza produsul în mod corespunzător și sigur.

Vizitați site-ul www.Toro.com pentru siguranța produsului și materiale de instruire privind utilizarea, informații privind accesoriile, ajutor la căutarea unui distribuitor sau pentru înregistrarea produsului.

De fiecare dată când aveți nevoie de service, piese originale Toro sau informații suplimentare, contactați un furnizor de servicii autorizat sau departamentul Servicii Clienți Toro și pregătiți numerele de model sau de serie ale produsului. Figura 1 identifică locația numerelor de model sau de serie pe produs. Scrieți numerele în spațiul furnizat.

Important: Puteți scana codul QR de pe autocolantul cu numărul de serie (dacă este disponibil) cu ajutorul unui dispozitiv mobil pentru a accesa date despre garanție, piese și alte informații despre produs.

g430134

Produsul respectă toate directivele europene relevante; pentru detalii, consultați Declarația de conformitate (DOC) separată specifică produsului.

Atenţie

CALIFORNIA

Propunere 65 Avertismente

Cablul de alimentare al acestui produs conţine plumb, o substanţă chimică cunoscută în Statul California ca substanţă care cauzează defecte de naştere sau alte daune ale sistemului reproductiv. Spălaţi-vă mâinile după utilizare.

Picioarele de susţinere, bornele bateriei şi accesoriile similare conţin plumb şi compuşi de plumb cunoscuţi în Statul California ca substanţe care cauzează cancer şi daune ale sistemului reproductiv. Spălaţi-vă mâinile după utilizare.

Utilizarea acestui produs poate cauza expunerea la substanţe chimice cunoscute în Statul California ca substanţe care cauzează cancerul, defectele de naştere sau afecţiuni ale sistemului reproductiv.

Siguranţă în funcţionare

Avertismente privind siguranța generală a mașinii

GraphicAVERTISMENT – Citiți toate avertismentele, instrucțiunile, ilustrațiile și specificațiile de siguranță furnizate cu această mașină.

Nerespectarea avertismentelor și instrucțiunilor poate duce la electrocutare, incendiu și/sau vătămare gravă.

Termenul mașină” din toate avertismentele de mai jos se referă la mașina dumneavoastră (cu cablu) alimentată de la rețeaua de energie electrică sau la o mașină (fără cablu) alimentată de la baterie.

  1. Siguranța în zona de lucru

    1. Păstrați zona de lucru curată și bine iluminată.Zonele dezordonate sau întunecoase promovează accidentele.

    2. Nu utilizați mașina în medii explozive, precum în prezența lichidelor, gazelor sau prafului inflamabile.Mașina emite scântei care pot aprinde praful sau vaporii.

    3. Țineți copiii și alte persoane la distanță în timp ce utilizați mașina.Distragerea atenției poate duce la pierderea controlului.

  2. Siguranță electrică

    1. Fișele mașinii trebuie să corespundă prizelor. Nu modificați niciodată fișa, în niciun fel. Nu folosiți fișe cu adaptor cu o mașină (cu împământare) legată la masă.Fișele nemodificate și prizele corespunzătoare vor reduce riscul de electrocutare.

    2. Evitați contactul direct cu suprafețele legate la masă, precum conductele, radiatoarele, barele și instalațiile frigorifice.Riscul este electrocutare este mai mare în cazul în care corpul dumneavoastră este legat la masă.

    3. Nu expuneți mașina la ploaie sau umiditate.Pătrunderea apei în mașină va crește riscul de electrocutare.

    4. Nu bruscați cablul. Nu folosiți niciodată cablul pentru a transporta, a trage sau a deconecta mașina. Mențineți cablul departe de căldură, ulei, margini ascuțite sau piese mobile.Cablurile deteriorate sau încurcate sporesc riscul de electrocutare.

    5. În timpul utilizării mașinii în aer liber, folosiți un cablu prelungitor adecvat pentru utilizarea în aer liber.Folosirea unui prelungitor adecvat pentru utilizarea în exterior reduce riscul de electrocutare.

    6. Dacă nu se poate evita utilizarea mașinii într-un mediu umed, folosiți o sursă de alimentare protejată de un dispozitiv de curent rezidual (RCD).Utilizarea unui RCD reduce riscul de electrocutare.

  3. Siguranță personală

    1. Fiți vigilenți, acordați atenție activității și folosiți-vă simțul practic atunci când operați mașina. Nu utilizați mașina dacă sunteți obosit sau sub influența alcoolului, a drogurilor sau a medicamentelor.Un moment de neglijență în timpul utilizării mașinii poate duce la vătămări corporale grave.

    2. Purtați echipament personal de protecție. Purtați întotdeauna protecție pentru ochi.Echipamentele de protecție, precum masca împotriva prafului, încălțămintea de protecție antiderapantă sau căștile pentru protecția auzului, folosite în condiții adecvate, vor reduce incidența vătămărilor corporale.

    3. Preveniți pornirea neintenționată. Asigurați-vă că acest comutator este în poziția de oprire înainte de conectarea la sursa de alimentare și/sau baterie.Punerea sub tensiune a unei mașini care are comutatorul în poziția pornit poate cauza accidente.

    4. Îndepărtați orice cheie de reglare înainte de a porni mașina.O cheie care fost lăsată atașată de o piesă rotativă a mașinii poate cauza vătămări corporale.

    5. Nu încercați să lucrați în zone prea îndepărtate. Mențineți-vă stabilitatea și echilibrul în orice moment.Acest lucru asigură mai mult control asupra mașinii în situații neașteptate.

    6. Îmbrăcați-vă corespunzător. Nu purtați îmbrăcăminte largă sau bijuterii. Țineți părul și îmbrăcămintea la distanță de piesele mobile.Îmbrăcămintea largă, bijuteriile sau părul lung se poate prinde în piesele mobile.

    7. Dacă sunt disponibile dispozitive pentru extragerea prafului și facilități de colectare, asigurați-vă că acestea sunt conectate și utilizate corespunzător.Folosirea unui dispozitiv de colectare a prafului poate diminua pericolele legate de praf.

    8. Nu permiteți ca familiarizarea cu mașina și utilizarea frecventă a acesteia să ducă la neglijență și ignorarea principiilor de siguranță.O acțiune neglijentă poate cauza o vătămare gravă într-o fracțiune de secundă.

  4. Utilizarea și întreținerea mașinii

    1. Nu forțați mașina. Utilizați mașina adecvată pentru fiecare aplicație.Mașina adecvată va lucra mai bine și mai sigur la capacitatea pentru care a fost proiectată.

    2. Nu folosiți mașina în cazul în care comutatorul nu o pornește și oprește.Orice mașină care nu poate fi controlată cu ajutorul comutatorului este periculoasă și trebuie reparată.

    3. Deconectați fișa de la sursa de alimentare și/sau îndepărtați acumulatorul de pe mașină, dacă este demontabil, înainte de a realiza orice reglaje, de a schimba accesoriile sau de a depozita mașina.Aceste măsuri de siguranță preventive reduc riscul de pornire accidentală a mașinii.

    4. Depozitați mașina aflată în repaus în locuri care nu sunt la îndemâna copiilor și nu permiteți persoanelor nefamiliarizate cu mașina sau cu aceste instrucțiuni să folosească mașina.Mașina este periculoasă dacă este folosită de utilizatori neinstruiți.

    5. Întrețineți mașina și accesoriile. Verificați dacă piesele mobile nu sunt aliniate corespunzător sau dacă sunt blocate, verificați dacă există piese rupte, precum și orice alte condiții care ar putea afecta operarea mașinii. Dacă este deteriorată, mașina trebuie reparată înainte de utilizare.Multe accidente sunt cauzate de mașinile întreținute necorespunzător.

    6. Mențineți uneltele de tăiere ascuțite și curate.Uneltele de tăiere întreținute corespunzător, cu margini de tăiere ascuțite, au mai puține șanse de a se bloca și sunt mai ușor de controlat.

    7. Folosiți mașina, accesoriile și piesele etc., în conformitate cu aceste instrucțiuni, având în vedere condițiile de lucru și activitatea care trebuie realizată.Utilizarea mașinii în scopuri diferite de cele preconizate poate duce la situații periculoase.

    8. Mențineți mânerele și suprafețele de prindere uscate, curate și fără urme de ulei și lubrifiant.Mânerele și suprafețele de prindere alunecoase nu permit manipularea și controlul mașinii, în siguranță, în situații neașteptate.

  5. Utilizarea și întreținerea mașinii cu baterie

    1. Reîncărcați numai cu încărcătorul indicat de producător.Un încărcător adecvat pentru un tip de baterie poate genera un risc de incendiu dacă este utilizat cu o altă baterie.

    2. Utilizați mașina doar cu bateriile special indicate.Utilizarea oricăror alte baterii poate genera un risc de vătămare și incendiu.

    3. Atunci când nu utilizați baterie, țineți-o departe de alte obiecte metalice, precum agrafe pentru hârtie, monede, chei, cuie, șuruburi sau alte obiecte metalice de mici dimensiuni, care pot realiza o conexiune între borne.Scurtcircuitarea bornelor bateriei poate provoca arsuri sau un incendiu.

    4. În condiții de utilizare abuzivă, se poate scurge lichid din baterie; evitați contactul. Dacă intrați în contact accidental, spălați cu apă. Dacă lichidul intră în contact cu ochii, solicitați asistență medicală.Lichidul scurs din acumulator poate cauza iritații sau arsuri.

    5. Nu folosiți un acumulator sau o mașină deteriorată sau modificată.Bateriile deteriorate sau modificate pot avea un comportament imprevizibil, care poate duce la incendiu, explozie sau risc de vătămare.

    6. Nu expuneți un acumulator sau o mașină la foc sau la temperaturi excesive.Expunerea la temperaturi de peste 130°C poate genera o explozie.

    7. Urmați toate instrucțiunile de încărcare și nu încărcați acumulatorul sau mașina în afara intervalului de temperatură specificat în instrucțiuni.Încărcarea necorespunzătoare sau la temperaturi din afara intervalului indicat poate deteriora acumulatorul și poate crește riscul de incendiu.

  6. Service

    1. Asigurați-vă că service-ul mașinii este executat de către un depanator calificat și că acesta folosește doar piese de schimb identice.Acest lucru garantează faptul că este menținută siguranța mașinii.

    2. Nu efectuați niciodată lucrări de service pentru bateriile deteriorate.Bateriile trebuie reparate exclusiv de producător sau furnizori de service autorizați.

Mesaje suplimentare privind siguranța

Simbol de alertă de siguranță

Simbolul de alertă de siguranță (Figura 2) prezent în acest manual și pe mașină identifică mesajele de siguranță importante pe care trebuie să le respectați pentru a evita accidentele.

g000502

Simbolul de alertă de siguranță apare deasupra informațiilor care vă atenționează cu privire la acțiuni sau situații nesigure și este urmat de cuvântul PERICOL, AVERTISMENT sau ATENȚIE.

PERICOL indică o situație periculoasă iminentă care, dacă nu este evitată, va duce la deces sau vătămare gravă.

AVERTISMENT indică o situație potențial periculoasă care, dacă nu este evitată, poate duce la deces sau vătămare gravă.

ATENȚIE indică o situație potențial periculoasă care, dacă nu este evitată, poate duce la vătămări ușoare sau moderate.

Acest manual utilizează două alte cuvinte pentru a evidenția informațiile. Important atrage atenția asupra informațiilor mecanice speciale și Notă accentuează informațiile generale care necesită atenție specială.

Siguranța generală

Acest produs poate provoca răni la nivelul mâinilor sau picioarelor și poate arunca obiecte. Urmați întotdeauna instrucțiunile de siguranță pentru a evita rănirea gravă.

  • Nu utilizați mașina decât cu toate apărătoarele și alte dispozitive de protecție montate pe mașină și funcționând corespunzător.

  • Țineți mâinile și picioarele la distanță de piesele rotative. Stați la distanță de gura de descărcare.

  • Nu lăsați niciodată copii să utilizeze mașina.

  • Opriți mașina, scoateți cheia din contact și așteptați oprirea oricărei mișcări înainte de a părăsi poziția operatorului. Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.

Siguranța în utilizare

  • Proprietarul trebuie să asigure instruirea tuturor operatorilor.

  • Familiarizați-vă cu utilizarea în siguranță a echipamentului, comenzile de operare și indicatoarele de siguranță.

  • Acest produs generează un câmp electromagnetic. Dacă purtați un dispozitiv medical electronic implantabil, consultați medicul dumneavoastră înainte de a utiliza acest produs.

  • Opriți mașina, scoateți cheia din contact și așteptați oprirea oricărei mișcări înainte de a părăsi poziția operatorului. Setați comutatorul pentru deconectarea bateriei în poziția OPRIT și lăsați mașina să se răcească înainte de a efectua reglaje, lucrări de service, înainte de a o curăța sau de a o depozita.

  • Trebuie să știți cum să opriți mașina rapid.

  • Asigurați-vă că toate comenzile de prezență a operatorului, întrerupătoarele de siguranță și protecțiile sunt montate și funcționează în mod corespunzător. Nu utilizați mașina decât dacă acestea funcționează corect.

  • Înainte de cosire, inspectați întotdeauna mașina pentru a vă asigura că lamele, șuruburile și ansamblurile de tăiere sunt în stare bună de funcționare. Înlocuiți lamele și șuruburile uzate sau deteriorate, ca ansamblu, pentru a menține echilibrul.

  • Inspectați zona în care veți utiliza mașina și îndepărtați toate obiectele pe care mașina le-ar putea proiecta.

  • Proprietarul/operatorul poate preveni și este responsabil pentru accidentele care pot cauza vătămări corporale sau pagube materiale.

  • Purtați îmbrăcăminte adecvată, inclusiv ochelari de protecție, pantaloni lungi, încălțăminte solidă, antiderapantă și căști pentru protecția auzului. Strângeți la spate părul lung și nu purtați îmbrăcăminte largă sau bijuterii.

  • Înainte de a porni mașina, asigurați-vă că toate dispozitivele de acționare sunt în poziția neutră, și că vă aflați în poziția de utilizare.

  • Nu transportați persoane cu mașina.

  • Utilizați mașina doar în condiții bune de vizibilitate și feriți-vă de gropi și pericole ascunse.

  • Evitați să tundeți iarba în condiții de umezeală. Tracțiunea redusă poate cauza alunecarea mașinii.

  • Țineți mâinile și picioarele la distanță de piesele rotative. Stați la distanță de gura de descărcare.

  • Uitați-vă în spate și în jos înainte de a deplasa mașina în marșarier pentru a vă asigura că drumul este liber.

  • Apropiați-vă cu atenție de curbele fără vizibilitate, tufișuri, copaci sau alte obiecte care vă pot afecta vizibilitatea.

  • Opriți lamele când nu tundeți iarba.

  • Opriți mașina, îndepărtați cheia și așteptați până ce se opresc toate piesele mobile înainte de a verifica un dispozitiv de atașare după lovirea unui obiect sau dacă mașina vibrează anormal. Setați comutatorul de deconectare a bateriei în poziția OPRIT și efectuați toate reparațiile necesare înainte de a o utiliza din nou.

  • Când conduceți mașina, încetiniți și virați, traversați drumurile și trotuarele cu mare atenție. Acordați întotdeauna dreptul de trecere.

  • Decuplați dispozitivul de acționare de la unitatea de tăiere, opriți mașina, scoateți cheia și așteptați până ce toate piesele mobile se opresc înainte de a regla înălțimea de tăiere (cu excepția cazului în care o puteți regla din poziția de operare).

  • Nu lăsați o mașină pornită nesupravegheată.

  • Înainte de a părăsi poziția operatorului, realizați următorii pași:

    • Parcați mașina pe o suprafață plană.

    • Asigurați-vă că este acționată frâna de parcare.

    • Decuplați priza de putere și coborâți dispozitivele de atașare.

    • Opriți mașina și scoateți cheia.

    • Așteptați până ce toate mișcările se opresc.

  • Nu utilizați mașina dacă există riscul unor descărcări electrice.

  • Nu utilizați mașina drept vehicul de tractare.

  • Utilizați numai accesorii, dispozitive de atașare și piese de schimb aprobate de Toro.

  • ROPS este un dispozitiv de siguranță integral și eficient.

  • Nu îndepărtați niciuna dintre componentele ROPS de pe mașină.

  • Asigurați-vă că centura de siguranță este montată la mașină.

  • Trageți centura de siguranță și conectați-o la catarama de pe partea cealaltă a scaunului.

  • Pentru a deconecta centura de siguranță, susțineți-o, apăsați butonul de pe cataramă pentru a elibera centura și ghidați-o în deschiderea de retragere automată. Asigurați-vă că puteți elibera cureaua rapid în caz de urgență.

  • Verificați cu atenție dacă există obstacole deasupra capului și nu intrați în contact cu acestea.

  • Păstrați sistemul ROPS într-o stare de funcționare optimă, inspectându-l periodic pentru deteriorări și menținând toate elementele de fixare strânse.

  • Înlocuiți componentele ROPS deteriorate. Nu le reparați sau modificați.

  • O cabină montată de Toro are o bară antiruliu.

  • Purtați întotdeauna centura de siguranță.

  • Mențineți bara antiruliu rabatabilă în poziția ridicată și blocată și utilizați centura de siguranță atunci când operați mașina cu bara antiruliu în poziția ridicată.

  • Coborâți o bară antiruliu pliabilă doar când este necesar. Nu purtați o centură de siguranță atunci când bara antiruliu este pliată.

  • Rețineți că nu există protecție împotriva răsturnării atunci când o bară antiruliu pliată este în poziția inferioară.

  • Verificați zona pe care o veți cosi și nu pliați niciodată o bară antiruliu pliabilă în zonele în care există pante sau apă.

  • Pantele reprezintă un risc major de accidente legate de pierderea controlului și răsturnare, care pot cauza vătămări grave sau decesul. Sunteți responsabil pentru utilizarea în siguranță pe pante. Utilizarea mașinii pe o pantă necesită atenție suplimentară.

  • Evaluați starea curentă a terenului pentru a stabili dacă panta este sigură pentru utilizarea mașinii, inclusiv întregul spațiu. Dați dovadă de simț practic și o judecată bună atunci când realizați această evaluare.

  • Consultați instrucțiunile privind pantele indicate mai jos pentru operarea mașinii pe pante și pentru a stabili dacă puteți opera mașina în condițiile din ziua respectivă și la locul respectiv. Modificările de pe teren pot duce la o schimbare legată de utilizarea în pantă a mașinii.

  • Evitați pornirea, oprirea sau virarea mașinii în pantă. Evitați să schimbați brusc viteza sau direcția. Virați ușor și treptat.

  • Nu utilizați mașina în nicio situație în care tracțiunea, direcția sau stabilitatea este sub semnul întrebării.

  • Îndepărtați sau marcați obstacole precum șanțurile, gropile, denivelările, pietrele sau alte pericole ascunse. Iarba înaltă poate ascunde obstacole. Terenul denivelat poate cauza răsturnarea mașinii.

  • Rețineți faptul că utilizarea mașinii pe iarbă udă, de-a lungul pantelor sau pe direcție descendentă poate duce la pierderea tracțiunii. Pierderea tracțiunii pentru roțile motoare poate duce la alunecare și pierderea capacității de frânare și direcționare.

  • Fiți extrem de precaut când utilizați mașina în apropierea pantelor abrupte, șanțurilor, terasamentelor, cursurilor de apă sau altor zone periculoase. Mașina se poate răsturna brusc dacă o roată trece peste margine sau marginea cedează. Păstrați o distanță sigură între mașină și orice sursă de pericol.

  • Identificați pericolele de la baza pantei. Dacă există pericole, cosiți panta cu o mașină controlată pietonal.

  • Dacă este posibil, mențineți unitatea (unitățile) de tăiere coborâtă(e) la sol în timpul utilizării pe pantă. Ridicarea unității (unităților) de tăiere timpul utilizării în pantă poate genera instabilitatea mașinii.

  • Fiți extrem de precaut cu sistemele de colectare a ierbii sau alte dispozitive de atașare. Acestea pot modifica stabilitatea mașinii și pot cauza pierderea controlului.

  • Opriți mașina, scoateți cheia din contact și așteptați oprirea oricărei mișcări înainte de a părăsi poziția operatorului. Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.

  • Curățați iarba și reziduurile de pe unitățile de tăiere pentru a ajuta la prevenirea incendiilor.

  • Dacă unitățile de tăiere sunt în poziția de transport, utilizați siguranța mecanică (dacă este disponibilă) înainte de a lăsa mașina nesupravegheată.

  • Înainte de a o depozita în orice spațiu, lăsați mașina să se răcească.

  • Scoateți cheia înainte de depozitarea sau transportul mașinii.

  • Nu depozitați niciodată mașina într-o zonă cu o flacără deschisă, scântei sau o lampă martor, precum pe un boiler sau alte echipamente asemănătoare.

  • Întrețineți și curățați centura (centurile) de siguranță, după cum este necesar.

Siguranța la utilizarea bateriei și a încărcătorului

Informații generale

AVERTISMENT: există riscul de incendiu și de electrocutare – Utilizatorul nu poate efectua operațiuni de service asupra componentelor bateriilor.

  • Confirmați tensiunea utilizată în țara dumneavoastră înainte de a folosi încărcătorul.

  • Nu încărcați mașina într-un mediu umed; feriți-o de ploaie sau zăpadă.

  • Utilizarea unui accesoriu nerecomandat sau necomercializat de Toro poate da naștere unui risc de incendiu, electrocutare sau accidentare.

  • Pentru a reduce riscul de explozie a bateriei, respectați aceste instrucțiuni și instrucțiunile oricăror echipamente pe care intenționați să le utilizați în apropierea încărcătorului.

  • Bateriile pot emite gaze explozive dacă sunt supraîncărcate la un nivel semnificativ.

  • Pentru operațiuni de service sau înlocuirea bateriei, consultați un distribuitor autorizat Toro.

Instruire

  • Nu lăsați niciodată copii sau persoane neinstruite să utilizeze sau să efectueze lucrări de service asupra încărcătorului. Reglementările locale pot impune o limită de vârstă pentru utilizator. Proprietarul trebuie să asigure instruirea tuturor operatorilor și a mecanicilor.

  • Citiți, înțelegeți și urmați toate instrucțiunile de pe încărcător și din manual înainte de utilizarea încărcătorului. Familiarizați-vă cu utilizarea corectă a încărcătorului.

Pregătirea

  • Țineți trecătorii și copiii la distanță în timpul încărcării bateriei.

  • Utilizați încărcătorul doar în intervalul de tensiune specificat în Manualul operatorului și utilizați un cablu de alimentare aprobat de Toro.

  • Contactați-vă distribuitorul autorizat Toro pentru un încărcător și un cablu de alimentare adecvat.

Operare

  • Nu încărcați o baterie înghețată.

  • Nu bruscați cablul. Nu trageți de cablul de alimentare pentru a scoate încărcătorul din priză. Depozitați cablul departe de surse de căldură, ulei și margini ascuțite.

  • Conectați încărcătorul direct la o priză cu împământare. Nu conectați încărcătorul la o priză fără împământare, chiar și cu un adaptor de împământare.

  • Nu modificați cablul de alimentare sau fișa electrică furnizate.

  • Scoateți obiectele metalice precum inele, brățări, coliere și ceasuri înainte de a lucra cu o baterie litiu-ion. O baterie litiu-ion poate produce un curent suficient pentru a cauza arsuri severe.

  • Utilizați un cablu prelungitor care poate gestiona amperajul de încărcare specificat în Manualul operatorului. Dacă efectuați încărcarea în aer liber, utilizați un cablu prelungitor evaluat pentru utilizarea în aer liber.

  • În cazul în care cablul de alimentare se deteriorează în timp de este conectat la priză, scoateți-l din priza de perete și contactați un distribuitor autorizat Toro pentru înlocuirea acestuia.

  • Scoateți încărcătorul din priză atunci când nu este utilizat, înainte de a-i schimba locația sau înainte de a efectua lucrări de service.

Întreținerea și depozitarea

  • Nu dezasamblați încărcătorul.

  • Dacă sunt necesare lucrări de service sau reparații pentru încărcător, apelați la un distribuitor Toro autorizat.

  • Scoateți cablul de alimentare din priză înainte de întreținere sau curățare pentru a reduce riscul de electrocutare.

  • Mențineți sau înlocuiți etichetele de siguranță și instrucțiuni, dacă este necesar.

  • Nu utilizați încărcătorul cu un cablu sau o fișă electrică deteriorat(ă). Pentru a obține un cablu de schimb, contactați distribuitor Toro autorizat.

  • Dacă încărcătorul este deteriorat, nu îl folosiți; duceți-l la un distribuitor autorizat Toro.

Siguranță în timpul întreținerii

  • Înainte de a părăsi poziția operatorului, realizați următorii pași:

    • Parcați mașina pe o suprafață plană.

    • Asigurați-vă că este acționată frâna de parcare.

    • Decuplați priza de putere și coborâți dispozitivele de atașare.

    • Opriți mașina și scoateți cheia.

    • Așteptați până ce toate mișcările se opresc.

  • Dacă lăsați cheia în contact, cineva poate porni în mod accidental mașina și vă poate răni pe dumneavoastră sau alți trecători. Scoateți cheia din contact înainte de a efectua orice lucrare de întreținere.

  • Lăsați componentele mașinii să se răcească înainte de a realiza lucrările de întreținere.

  • Dacă unitățile de tăiere sunt în poziția de transport, utilizați blocarea de siguranță mecanică (dacă este disponibilă) înainte de a lăsa mașina nesupravegheată.

  • Dacă este posibil, nu efectuați lucrări de întreținere cu mașina în funcțiune. Păstrați distanța față de componentele în mișcare.

  • Sprijiniți mașina cu cricuri tip capră ori de câte ori lucrați sub mașină.

  • Utilizați unelte izolate oricând depanați componente de înaltă tensiune din sistemul electric.

  • Depresurizați cu grijă componentele cu energie stocată.

  • Mențineți toate componentele mașinii în stare bună de funcționare și bine fixate, în special dispozitivele de atașare pentru lamă.

  • Înlocuiți toate autocolantele uzate sau deteriorate.

  • Pentru a asigura performanța optimă și sigură a mașinii, utilizați doar piese de schimb originale Toro. Piesele de schimb ale altor producători pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.

  • Nu lăsați niciodată copii sau persoane neinstruite să depaneze mașina. Proprietarul trebuie să asigure instruirea tuturor mecanicilor.

  • Apelați imediat la un medic în cazul în care uleiul hidraulic intră în contact cu pielea. Uleiul care pătrunde în piele trebuie să fie eliminat chirurgical în interval de câteva ore de un medic.

  • Asigurați-vă că toate furtunurile și conductele cu ulei hidraulic sunt în stare bună și toate racordurile și fitingurile hidraulice sunt etanșe înainte de a presuriza sistemul hidraulic.

  • Țineți fața și alte părți ale corpului la distanță de infiltrații sau duze care pulverizează ulei hidraulic sub presiune.

  • Utilizați carton sau hârtie pentru a detecta scurgerile de ulei hidraulic.

  • Depresurizați în siguranță sistemul hidraulic înainte de orice intervenție asupra acestuia.

  • După efectuarea lucrărilor de service la nivelul mașinii, testați mașina într-o zonă deschisă departe de trecători, pentru a vă asigura că mașina funcționează corect.

Depozitarea în siguranță

  • Asigurați-vă că frâna de parcare este acționată, opriți mașina, scoateți cheia din contact și așteptați oprirea oricărei mișcări înainte de a părăsi poziția operatorului. Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.

  • Nu depozitați niciodată mașina într-o zonă cu o flacără deschisă, scântei sau o lampă martor.

Decal-uri instrucţionale şi de siguranţă

Graphic

Instrucțiunile și autocolantele cu informații privind siguranța sunt ușor vizibile pentru operator și sunt amplasate lângă orice zonă cu potențial risc. Înlocuiți orice autocolant care este deteriorat sau lipsește.

decal106-9206
decal108-2073
decal133-8061
decal139-6215
decal140-1460
decal144-0275
decal144-0277
decal144-3952
decal144-7008
decal147-0287
decal147-2074
decal161-2443
decal161-2468
decal145-5301
decal145-5338
decal161-2469

Reglare

Îndepărtarea mașinii din containerul de transport

  1. Îndepărtați șuruburile care fixează butucii roților din spate pe palet.

  2. Scoateți roțile spate din suportul de transport.

  3. Ridicați bara antiruliu; consultați Ridicarea barei antiruliu.

  4. Conectați un echipament de ridicare în zona centrală a părții superioare a barei antiruliu și ridicați mașina.

  5. Scoateți suportul de transport de la partea inferioară a mașinii.

  6. Amplasați 2 cricuri tip capră sub zona din spate a mașinii conform prezentării din Ridicarea părții din spate a mașinii.

  7. Coborâți mașina pe cricuri tip capră.

Montarea anvelopelor spate

Piese solicitate pentru această procedură:

Roată spate2
Șaibă mică2
Șaibă mare2
Șurub (⅝ x 1 ¼")2
Capac anti-praf2
Agent de blocare filet
  1. Scoateți suportul de transport de pe axul sau butucul roții și eliminați suportul.

  2. Demontați anvelopele din containerul de transport și păstrați cele 2 șuruburi (⅝ x 1 ¼") și șaibele mari care au fixat anvelopele de container.

  3. Aplicați agentul de blocare a filetului pe filetele interioare din ax (Figura 3).

    g312833
  4. Utilizați o șaibă mică, șaibă mare, șurub (⅝ x 1 ¼") și pentru a fixa roata la ax (Figura 3).

  5. Strângeți șurubul la un cuplu de 203 N·m.

  6. Montați capacul anti-praf la roată (Figura 3).

Îndepărtarea anvelopelor față

Note: Trebuie să efectuați această procedură pentru a monta corect brațele de ridicare.

  1. Slăbiți și îndepărtați prezoanele roților (Figura 4).

    g432922
  2. Îndepărtați roțile de la butucii roților (Figura 4).

Montarea ansamblului brațului de ridicare

Piese solicitate pentru această procedură:

Braț de ridicare dreapta1
Braț de ridicare stânga1
Știft mare2
Șurub (5/16 x 1")2
Piuliță (5/16 x 1")2
Piuliță (⅜")2
Știft mic2
Șurub (⅜ x 1 ¼")2
Fiting de lubrifiere2

Note: Solicitați cuiva să vă ajute să montați brațele de ridicare după cum este necesar.

  1. Îndepărtați brațul de ridicare din suportul de transport.

  2. Utilizați 2 știfturi mari pentru a monta brațele de ridicare pe cadrul mașinii (Figura 5).

    g432917
  3. Montați fitingurile de lubrifiere la știfturile mari (Figura 5).

  4. Utilizați 2 piulițe (5/16") și 2 șuruburi (5/16 x 1") pentru a fixa la cadru știfturile de dimensiuni mari (Figura 6).

    g432918
  5. Efectuați următorii pași pentru a fixa cilindrii hidraulici pe brațele de ridicare:

    1. Utilizați ecranul de afișare pentru a vă asigura că setarea contrabalansării este setată pe OPRIT.

    2. Utilizați un poanson pentru a alinia orificiile tijei cilindrului cu orificiile brațului de ridicare (Figura 7).

      Note: Ridicați complet brațul de ridicare pentru a ajuta la aliniere.

      g432920
    3. Utilizați 2 șuruburi (⅜ x 1 ¼"), 2 piulițe (⅜") și 2 știfturi mici pentru a fixa brațele de ridicare la cilindri (Figura 7).

  6. Lubrifiați articulațiile știftului de atașare și articulațiile știftului brațului de ridicare; consultați Lubrifierea lagărelor și a bucșelor.

Montarea anvelopelor față

  1. Utilizați piulițele îndepărtate anterior pentru a fixa anvelopele pe butucii roților (Figura 8).

    g432922
  2. Strângeți prezoanele la cuplul indicat; consultați Strângerea prezoanelor.

Montarea suportului de legare

Piese solicitate pentru această procedură:

Suport de legare1
Șurub (⅜ x 3 ¼")2
Piuliță (⅜")2

Utilizați 2 șuruburi (⅜ x 3 ¼") și 2 piulițe (⅜") pentru a fixa suportul de legare la platformă (Figura 9).

g299562

Montarea scaunului

Piese solicitate pentru această procedură:

Set scaun (comandă separată; consultați distribuitorul autorizat Toro)1

Montați scaunul; consultați Instrucțiuni de instalare pentru setul de scaun.

Montarea volanului

Piese solicitate pentru această procedură:

Volan1
Capac1
  1. Îndepărtați volanul din suportul de transport (Figura 10).

    g307379
  2. Îndepărtați piulița de blocare cu inserție din nailon și șaiba de pe arborele de direcție.

    Note: Asigurați-vă că inelul din spumă rămâne pe arborele de direcție (Figura 10).

  3. Glisați volanul și șaiba pe arborele de direcție (Figura 10).

  4. Utilizați piulița de blocare cu inserție din nailon pentru a fixa volanul pe arbore. Strângeți piulița de blocare cu inserție din nailon la un cuplu de 27 - 35 N·m.

  5. Montați capacul la volan (Figura 10).

Montarea barei de protecție

Piese solicitate pentru această procedură:

Bară de protecție1
Șurub (⅜ x 2 ¾")2
Șurub (⅜ x 3 ¼")4
Piuliță (⅜")6
  1. Îndepărtați bara de protecție de pe suportul de transport.

  2. Scoateți și păstrați 2 șuruburi (⅜ x 2 ¾") și 2 piulițe (⅜") pentru a fixa tava posterioară a bateriei la cadru (Figura 11).

    g477675
  3. Fixați ușor zona superioară a barei de protecție de cadrul mașinii folosind 4 șuruburi (⅜ × 3 ¼") și 4 piulițe (⅜"), așa cum se arată în Figura 12.

    g477678
  4. Fixați ușor bara de protecție la cadrul mașinii utilizând 2 șuruburi (⅜ x 2 ¾") și 2 piulițe (⅜") așa cum se arată în Figura 12.

  5. Strângeți elementele de fixare.

Reglarea poziției barei antiruliu

Ridicați bara antiruliu; consultați Ridicarea barei antiruliu.

Montarea unității de tăiere

Piese solicitate pentru această procedură:

Unitate de tăiere (comandat separat; contactați distribuitorul autorizat Toro)1

Instalați unitatea de tăiere; efectuați etapele următoare și consultați Manualul utilizatorului al unității dumneavoastră de tăiere pentru instrucțiunile de instalare suplimentare.

  1. Cu o persoană așezată pe scaun, rotiți cheia în poziția PORNIT și folosiți comutatorul de ridicare a dispozitivului de atașare pentru a coborî brațele de ridicare în timp ce le apăsați în jos.

  2. Aliniați orificiile din brațul de ridicare cu orificiile din brațul dispozitivului de atașare, așa cum este descris în Instrucțiunile operatorului pentru unitatea de tăiere.

  3. Conectați conectorul unității de tăiere la conectorul mașinii conform descrierii din Manualul utilizatorului unității de tăiere.

Montarea unui bușon la cablul mobil

Opțional

Piese solicitate pentru această procedură:

Cablu de alimentare mobil1

Efectuați această procedură dacă trebuie să utilizați cablul mobil ca și cablu de alimentare (Figura 13) pentru încărcarea mașinii.

g473358
  1. Selectați un bușon cu următoarele caracteristici:

    • Curent nominal minim: 16 A

    • Testat pentru 250 V

  2. Montați bușonul în conformitate cu Instrucțiunile de instalare de la producătorul bușonului.

    Consultați tabelul următor pentru culoarea corespunzătoare firului și circuit:

    Culoare firCircuit
    VerdeLegare la pământ
    AlbNeutru
    NegruLinie

Încărcarea mașinii

Piese solicitate pentru această procedură:

Cablu de alimentare (comandat separat; contactați distribuitorul autorizat Toro)1
  1. Contactați distribuitorul autorizat Toro pentru cablul de alimentare adecvat care poate fi utilizat în țara dumneavoastră.

  2. Încărcați mașina; consultați Încărcarea bateriilor litiu-ion.

Verificarea nivelului de ulei hidraulic

Verificați nivelul de ulei hidraulic - consultați Verificarea nivelului de ulei hidraulic.

Verificarea presiunii din anvelope

Verificați presiunea din anvelope; consultați Verificarea presiunii din anvelope.

Montarea autocolantelor cu privire la nivelul sonor și înclinarea

Pentru mașinile din țările care respectă standardele CE/UKCA

Piese solicitate pentru această procedură:

Autocolant cu privire la nivelul sonor1
Autocolant cu privire la înclinare1

Dacă utilizați această mașină într-o țară care respectă standardele CE sau UKCA, aplicați autocolantele cu privire la nivelul sonor sau înclinare după cum urmează:

  • Autocolant cu privire la nivelul sonor: Efectuați următorii pași pentru a monta autocolantul:

    1. Utilizați următorul tabel pentru a determina ce autocolant cu privire la nivelul sonor este aplicabil pentru unitatea de tăiere echipată și lamele unității de tăiere:

      Număr model unitate de tăiereNumăr piesă lamă echipatăAutocolant cu privire la nivelul sonor
      31890145-1114 sau 147-208297 db
      145-1115 sau 145-1116102 db
      31891145-1114 sau 147-208297 db
      145-1115 sau 145-1116102 db
    2. Aplicați autocolantul adecvat în zona din apropierea plăcuței cu numărul de serie așa cum se arată în Figura 14.

  • Autocolant cu privire la nivelul de înclinare: efectuați următorii pași pentru a monta autocolantul:

    1. Utilizați următorul tabel pentru a determina ce literă pentru autocolantul cu privire la înclinare este aplicabilă pentru unitatea dumneavoastră de tăiere echipată:

      Număr model unitate de tăiereNumărul total al bateriilor montateAutocolant cu privire la înclinare*
      31890 sau 3189111 sau 13C
      15 sau 17C
      *Îndeplinește standardul pentru înclinare cerut în cazul echipării cu cantitatea adecvată de greutate pe spate conform detaliilor din acest Manual al utilizatorului.
    2. Desfaceți autocolantul cu privire la înclinare de pe hârtie și îndepărtați autocolantele rămase.

    3. Aplicați pe suprafața autocolantului de avertizare așa cum se arată în Figura 14.

Important: Asigurați-vă că suprafețele de aplicare indicate în Figura 14 sunt curate și uscate înainte de a aplica autocolantele.

g469247

Montarea greutății spate

Piese solicitate pentru această procedură:

Greutate (cantitatea variază în funcție de configurarea bateriei dumneavoastră)

Mașina este livrată cu 2 greutăți (19 kg). Dacă mașina dumneavoastră este echipată cu 11 baterii sau va fi echipată cu 13 baterii, efectuați următorii pași pentru a monta 2 greutăți la bara de protecție:

Note: Pentru mașinile care vor fi echipate cu 15 sau 17 baterii, consultați Instrucțiunile de instalare ale setului pentru extinderea energiei pentru informații privind greutatea pe spate.

  1. Slăbiți elementele (Figura 15) care fixează tija de blocare a greutății pe bara de protecție.

    g470789
  2. Adăugați 2 greutăți la bara de protecție așa cum se arată în Figura 15.

  3. Strângeți elementele care fixează tija de blocare a greutății (Figura 15) pentru a fixa greutatea pe bara de protecție.

Montarea unui set de extindere a energiei

Opțional

Piese solicitate pentru această procedură:

Set pentru extinderea energiei (comandat separat; consultați distribuitorul autorizat Toro)

În funcție de aplicația dumneavoastră de lucru, este posibil să fie necesară instalarea unui set de extindere a energiei pentru a crește numărul bateriilor echipate pe unitatea dumneavoastră de tracțiune. Consultați distribuitorul autorizat Toro pentru aceste seturi.

Note: Dacă instalați un set de extindere a energiei, este posibil să fie necesară ajustarea greutății pe spate pe mașină; consultați Instrucțiunile de instalare ale setului.

Rezumat al produsului

g368899

Pedală de tracțiune

Utilizați pedala de tracțiune pentru deplasarea mașinii în față sau în spate.

  • Deplasarea mașinii în față: apăsați partea superioară a pedalei cu vârful piciorului.

  • Deplasarea mașinii în spate: apăsați partea inferioară a pedalei cu vârful piciorului.

Când eliberați pedala de tracțiune, pedala ar trebui să rămână într-o poziție neutră, iar frâna de parcare cuplată.

Note: Puteți asigura o funcționare constantă ținând călcâiul pe platformă și apăsând pedala cu vârful piciorului.

g219608

Manetă pentru înclinarea volanului

Pentru a înclina volanul spre dumneavoastră, apăsați maneta de înclinare a volanului în jos și trageți coloana de direcție spre dumneavoastră. Eliberați maneta când coloana de direcție este într-o poziție care vă permite să manevrați confortabil volanul.

Consolă

Consultați secțiunile următoare pentru descrierea comenzilor consolei (Figura 18).

g369002

Comutator ridicare unitate de tăiere

Comutatorul de ridicare al unității de tăiere ridică unitatea de tăiere în poziția cea mai înaltă (adică poziția de TRANSPORT) și îl coboară unitatea de tăiere în poziția cea mai de jos (adică poziția de OPERARE).

  • Ridicarea unității de tăiere: apăsați partea din spate a comutatorului.

  • Coborârea unității de tăiere: apăsați partea din față a comutatorului.

Ridicați unitatea de tăiere în poziția de TRANSPORT ori de câte ori transportați mașina între locații. Coborâți unitatea de tăiere în poziția de OPERARE atunci când nu utilizați mașina.

Comutator priză de putere

  • Cuplarea unității de tăiere: trageți comutatorul în sus.

  • Decuplarea unității de tăiere: apăsați comutatorul în jos.

Trebuie să cuplați unitatea de tăiere doar atunci când unitatea de tăiere este în poziția de OPERARE și sunteți gata să începeți operarea.

Note: Dacă părăsiți scaunul operatorului în timp ce comutatorul prizei de putere este în poziția PORNIT, mașina se va opri automat.

Comutator de contact

Cheia de contact are 2 poziții: OPRIT și PORNIT.

Folosiți comutatorul pentru a porni sau opri mașina [consultați Pornirea mașinii sau Oprirea mașinii] sau pentru vedea informațiile de pe ecran [consultați Înțelegerea informațiilor de pe ecranul de afișare].

Comutator frână de urgență

Utilizați comutatorul frânei de urgență într-un caz de urgență, cum ar fi pierderea capacității de frânare. Împingeți în spate proeminența din partea de sus a comutatorului (Figura 19), apoi apăsați partea din față a comutatorului pentru a cupla frâna sau apăsați partea din spate a comutatorului pentru a decupla frâna.

g466740

Comutator pentru regulatorul de viteză

Comutatorul pentru regulatorul de viteză setează viteza dorită a mașinii. Deplasați comutatorul pentru regulatorul de viteză în poziția centrală pentru a cupla regulatorul de viteză. Apăsați comutatorul înainte pentru a seta viteza. Apăsați comutatorul în spate pentru a decupla regulatorul de viteză.

Note: Prin apăsarea părții de jos a pedalei de tracțiune, regulatorul de viteză este, de asemenea, decuplat. Dacă decuplați regulatorul de viteză, puteți modifica viteza regulatorului de viteză utilizând ecranul de afișare.

Port USB

Utilizați portul USB pentru alimentarea dispozitivelor mobile.

Ecran de afișare

Ecranul de afișare prezintă informații despre mașină, cum ar fi starea de funcționare, diferite date de diagnoză și alte informații.

Consultați Înțelegerea informațiilor de pe ecranul de afișare pentru mai multe informații cu privire la ecranul de afișare.

Butoane ecran de afișare

Utilizați butoanele ecranului de afișare pentru a comuta între ecrane, naviga prin ecranele meniului și pentru a comuta setările mașinii.

Note: Specificațiile și designul pot fi modificate fără preaviz.

g433427
DescriereFigura 20 ReferințăDimensiune sau greutate
Înălțime cu bara antiruliu ridicată D200 cm
Înălțime cu bara antiruliu coborâtăC111 cm
Lungime totalăEchipare cu dispozitiv de atașare GMaxim de 330 cm
Doar unitatea de tracțiuneIMaxim de 262 cm
Lățime totală (cu unitate de tăiere echipată)Cu unitate de tăiere model 31980B168 cm
Cu unitate de tăiere model 31981 198 cm
AmpatamentE132 cm
Lățime bandă de rulare roată fațăA132 cm
Lățime bandă de rulare roată spate  122 cm
Gardă la sol 20 cm
Greutate* 1.012 kg
*Unitate de tracțiune echipată cu unitate de tăiere model 31891, scaun cu suspensie pneumatică, 15 baterii și 1 greutate spate.

Tabel cu specificații electrice

Cantitate baterie11 (standard cu mașina; poate fi echipată cu 13, 15 sau 17)
Tensiune nominalăMaximum 61,5 V c.c. și 55,3 V c.c. utilizare nominală
Amperi-oră439,6 (11 baterii)
519,6 (13 baterii)
599,6 (15 baterii)
679,5 (17 baterii)

Dispozitive de atașare/Accesorii

Pentru extinderea și îmbunătățirea performanțelor mașinii este disponibilă o gamă de dispozitive de atașare și accesorii aprobate de Toro. Pentru lista dispozitivelor de atașare și a accesoriilor aprobate, contactați centrul de service local sau un distribuitor Toro autorizat sau accesați www.Toro.com.

Pentru performanțe optime, utilizați exclusiv piese de schimb și accesorii originale Toro. Piesele de schimb și accesoriile altor producători pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.

Operare

Înainte de utilizare

Efectuarea operațiunilor zilnice de întreținere

Înainte de a porni mașina în fiecare zi, efectuați procedurile înainte de fiecare folosință/zilnice specificate în .

Verificarea presiunii din anvelope

Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați presiunea din anvelope.
  • Specificație cu privire la presiunea din anvelope:

    • Anvelope față: 1,38 bar

    • Anvelope spate: 1,93 bar

    Pericol

    Presiunea scăzută din anvelope reduce stabilitatea mașinii pe un teren înclinat. Acest lucru ar putea cauza răsturnarea mașinii, putând avea ca rezultat vătămări corporale sau deces.

    Asigurați o umflare corespunzătoare a anvelopelor.

    Verificați presiunea din anvelopele față și spate. Adăugați sau îndepărtați aer după cum este necesar pentru a regla presiunea aerului din anvelope conform specificațiilor.

    Important: Mențineți presiunea în toate anvelopele pentru a asigura o calitate de tăiere constantă și o performanță adecvată a mașinii.Verificați presiunea aerului din toate anvelopele înainte de a utiliza mașina.

    g001055

    Verificarea sistemului de blocare de siguranță

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați sistemul de blocare de siguranță.
  • Sistemul de blocare de siguranță împiedică pornirea mașinii, cu excepția cazului în care sunteți așezați în scaunul operatorului. Sistemul trebuie să împiedice cuplarea prizei de putere cu excepția cazului în care vă aflați în scaunul operatorului cu un dispozitiv de atașare coborât (de exemplu, unitate de tăiere), iar comutatorul prizei de putere este în poziția PORNIT.

    Mașina trebuie să se oprească dacă nu sunteți în scaunului operatorului în timpul utilizării. Priza de putere se decuplează atunci când se întâmplă următoarele:

    • Nu sunteți pe scaunul operatorului.

    • Dispozitivul de atașare este ridicat la limita superioară.

    • Comutatorul prizei de putere este în poziția OPRIT.

    Avertisment

    În cazul în care comutatoarele de blocare de siguranță sunt deconectate sau deteriorate, mașina poate porni neașteptat și poate cauza vătămări corporale.

    • Nu modificați comutatoarele de blocare.

    • Verificați comutatoarele de blocare în fiecare zi și înlocuiți comutatoarele deteriorate înainte de a utiliza mașina. Efectuați testele într-o zonă deschisă departe de trecători.

    1. Așezați-vă în scaunul operatorului, deplasați comutatorul PRIZEI DE PUTERE în poziția OPRIT și eliberați pedala de tracțiune.

    2. Rotiți cheia de contact în poziția PORNIT. Dacă mașina pornește, treceți la pasul 3.

      Important: Dacă motorul cu pompă hidraulică nu pornește, iar ecranul mașinii este pornit, este posibil să existe o defecțiune în sistemul de blocare de siguranță. Consultați distribuitorul autorizat Toro.

    3. Ridicați-vă din scaunul operatorului cu mașina pornită. Motorul cu pompă hidraulică trebuie să se oprească după 3 secunde. Dacă motorul cu pompă hidraulică se oprește, așezați-vă în scaunul operatorului, ridicați dispozitivul de atașare și continuați cu pasul 4.

      Important: Dacă motorul cu pompă hidraulică nu se oprește, este posibil să existe o defecțiune în sistemul de blocare de siguranță. Consultați distribuitorul autorizat Toro.

    4. Cu mașina pornită, coborâți pe sol dispozitivul de atașare și deplasați comutatorul prizei de putere în poziția PORNIT. Dispozitivul de atașare ar trebui să pornească. Dacă dispozitiv de atașare pornește, treceți la pasul 5.

      Important: Dacă dispozitivul de atașare nu pornește, este posibil să existe o defecțiune în sistemul de blocare de siguranță. Consultați distribuitorul autorizat Toro.

    5. Cu dispozitivul de atașare în funcțiune, apăsați și țineți apăsat comutatorul de ridicare a unității de tăiere pentru a ridica unitatea de atașare la limita superioară. Dispozitivul de atașare ar trebui să se oprească imediat.

      Important: Dacă dispozitivul de atașare nu se oprește, este posibil să existe o defecțiune în sistemul de blocare de siguranță. Consultați distribuitorul autorizat Toro.

    6. Cu mașina pornită și comutatorul prizei de putere în poziția OPRIT, ridicați-vă de pe scaunului operatorului până când motorul cu pompă hidraulică se oprește, apoi apăsați pedala de tracțiune. Mașina nu ar trebui să se deplaseze.

      Important: Dacă mașina se deplasează, poate exista o defecțiune la sistemul de blocare de siguranță. Consultați distribuitorul autorizat Toro.

    Reglarea barei antiruliu

    Atenţie

    O răsturnare poate cauza vătămări sau decesul.

    • Țineți bara antiruliu în poziție blocată ridicată.

    • Folosiți centura de siguranță.

    Atenţie

    Nu există protecție împotriva răsturnării atunci când bara antiruliu este coborâtă.

    • Nu utilizați mașina pe un teren denivelat sau pe un teren în pantă cu bara antiruliu coborâtă.

    • Coborâți bara antiruliu doar atunci când este absolut necesar.

    • Nu purtați centura de siguranță atunci când bara antiruliu este coborâtă.

    • Conduceți încet și cu grijă.

    • Ridicați bara antiruliu imediat ce permite spațiul.

    • Verificați cu atenție dacă aveți spațiu suficient deasupra (de exemplu, atenție la ramuri, cadre de uși sau cabluri electrice) înainte de deplasarea pe sub obiecte și nu intrați în contact cu acestea.

    Coborârea barei antiruliu

    Important: Coborâți bara antiruliu doar atunci când este absolut necesar.

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, asigurați-vă că frâna de parcare este cuplată, coborâți unitatea de tăiere, opriți mașina și scoateți cheia.

    2. Îndepărtați cuiele spintecate și știfturile de la bara antiruliu (Figura 22).

    3. Coborâți bara antiruliu și fixați-o cu știfturile și cuiele spintecate (Figura 22).

    g433601g034164

    Ridicarea barei antiruliu

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, asigurați-vă că frâna de parcare este cuplată, coborâți unitatea de tăiere, opriți mașina și scoateți cheia din contact.

    2. Îndepărtați cuiele spintecate și știfturile de la bara antiruliu (Figura 23).

    3. Ridicați bara antiruliu și fixați-o cu știfturile și cuiele spintecate (Figura 23).

    g034168

    Înțelegerea informațiilor de pe ecranul de afișare

    g369189

    Ecranul de afișare (Figura 24) prezintă informații despre mașină, cum ar fi starea de funcționare, diferite diagnoze și alte informații despre mașină.

    • Ecran de deschidere (Figura 25): afișează voltajul bateriei și contorul orar al mașinii timp de câteva secunde după pornirea mașinii.

      g466888
    • Ecran de funcționare (Figura 26): afișează starea de încărcare a bateriei și alte informații actuale despre mașină, care sunt indicate prin pictogramele enumerate în Înțelegerea pictogramelor de pe ecranul de afișare.

      g466887
    • Ecran pentru viteza lamei (Figura 27): apăsați butonul Graphic pentru a accesa acest ecran și apăsați Graphic pentru a ajusta viteza lamei unității de tăiere. Acest ecran poate fi accesat doar atunci când Smart Power este decuplat.

      g467376
    • Ecran de reglare a vitezei de tracțiune (Figura 28): apăsați butonul Graphic pentru a accesa acest ecran și pentru a ajusta viteza maximă în timp ce unitatea de tăiere este în poziția de OPERARE (indicată prin intermediul pictogramei Graphic) sau în timp ce unitatea de tăiere este în poziția de TRANSPORT (indicată prin intermediul pictogramei Graphic).

      g467375
    • Ecran regulator de viteză (Figura 29): apare atunci când regulatorul de viteză este cuplat (dacă nu sunteți într-un ecran individual de meniu) sau dacă apăsați butonul Graphic cu regulatorul de viteză cuplat.

      g467362

    Înțelegerea opțiunilor de meniu

    Pentru a accesa meniul principal, apăsați butonul Graphic de pe oricare dintre ecranele de informații principale.

    Consultați următoarele tabele pentru o descriere a opțiunilor disponibile în meniuri:

    Note: Graphic Protejate în cadrul meniurilor protejate – accesibil doar prin introducerea codului PIN

    Meniu principal

    Opțiune de meniuDescriere
    FAULTS (DEFECTE)Conține o listă cu defectele recente ale mașinii. Consultați Manualul de service sau adresați-vă dealerului autorizat Toro pentru mai multe informații cu privire la meniul FAULTS (DEFECTE).
    SERVICEConține informații despre mașină cum ar fi ore de funcționare și alte valori măsurate. Consultați tabelul Service.
    DIAGNOSTICS (DIAGNOZE)Prezintă diverse stări și date pe care le are în prezent mașina. Puteți utiliza aceste informații pentru a remedia unele probleme, deoarece vă indică rapid care comenzi ale mașinii sunt activate/dezactivate și prezintă nivelurile de control (de exemplu valori determinate de senzori).
    SETTINGS (SETăRI)Vă permite să personalizați și să modificați diferiți parametri pe afișaj. Consultați tabelul Setări.
    ABOUT (DESPRE)Indică numărul de model, numărul de serie și versiunea de software a mașinii. Consultați tabelul Despre.

    Service

    Opțiune de meniuDescriere
    HOURS (ORE)Indică numărul total de ore în care mașina și priza de putere au fost pornite, numărul de ore în care mașina a fost transportată și numărul de ore pentru uleiul hidraulic și ulei pentru ax.
    COUNTS (CONTORIZăRI)Afișează numărul de porniri pentru priza de putere.
    TOW MODE (MOD DE TRACTARE)GraphicVă permite să cuplați Tow Mode (Mod de tractare); consultațiTractarea mașinii.
    TRACTION PEDAL (PEDALă DE TRACțIUNE)GraphicIndică valorile de voltaj atunci când pedala de tractare este în pozițiile maxim înainte, neutru sau maxim înapoi; pornește calibrarea pedalei de tracțiune.

    Diagnostics (Diagnoze)

    Opțiune de meniuDescriere
    TRACTION (TRACțIUNE)Indică starea sistemului de tracțiune.
    DECK (PLATFORMă)Indică starea unității de tăiere.
    PTO (PRIZă DE PUTERE)Indică starea sistemului de priză de putere.
    BATTERY (BATERIE)Indică starea sistemului de baterie.
    BATTERY PACKS (ACUMULATORI)Indică starea bateriilor individuale.
    MOTOR CONTROL (CONTROL MOTOR)Indică starea motoarelor electrice și a controlerelor.
    CANIndică starea magistralei de comunicație a mașinii.

    Setări

    Opțiune de meniuDescriere
    UNITS (UNITățI)Controlează unitățile utilizate pe ecranul de afișare. Opțiunile de meniu sunt sistemul metric sau sistemul imperial.
    LANGUAGE (LIMBă)Controlează limba utilizată pe ecranul de afișare.
    BACKLIGHT (ILUMINARE DE FUNDAL)Reglează luminozitatea ecranului de afișare.
    CONTRASTReglează contrastul ecranului de afișare.
    PROTECTED MENUS (MENIURI PROTEJATE)Vă permite să accesați meniurile protejate introducând o parolă.
    PROTECT SETTINGS (SETăRI PROTEJATE)GraphicControlează meniurile protejate.
    SMART POWER (FUNCțIE SMART POWER)GraphicPornește și oprește funcția Smart Power®; consultați Explicarea setării Smart Power.
    MAX TRANSPORT (VITEZă MAX. TRANSPORT)GraphicControlează viteza maximă a mașinii în timp ce unitatea de tăiere este în poziția TRANSPORT.
    MAX MOW (VITEZă MAX. TUNDERE IARBă)GraphicControlează viteza maximă a mașinii în timp ce unitatea de tăiere este în poziția OPERATING (OPERARE).
    BATT. RESERVE (REZERVă BATERIE)GraphicSetează timpul de funcționare rămas al bateriei (minute) necesar pentru transportarea mașinii pentru reîncărcare atunci când bateria atinge un nivel scăzut, consultați Setarea capacității rezervei bateriei.
    COUNTERBALANCE (CONTRABALANSARE)GraphicControlează nivelul de contrabalansare aplicat de cilindrii unităților de tăiere; consultați Explicarea setării de contrabalansare.
    AUTO IDLE (RALANTI AUTOMAT)GraphicAjustează timpul necesar pentru ca motorul hidraulic să încetinească la setarea de viteză joasă atunci când mașina este la ralanti; consultați Explicarea setării Auto Idle (Ralanti automat).
    TURNAROUND (ÎNTOARCERE)GraphicPornește și oprește modul de întoarcere, consultați Înțelegerea modului de întoarcere.

    Despre

    Opțiune de meniuDescriere
    MODELIndică numărul de model al mașinii.
    SN (NUMăR DE SERIE)Indică numărul de serie al mașinii.
    S/W REV (VERSIUNE DE SOFTWARE)Indică numărul de piesă și revizie software a mașinii.
    DISPLAY (AFIșAJ)Indică numărul de piesă și revizia software a afișajului.
    SC1Indică numărul de piesă și revizia software a controlerului pentru motorul de tracțiune
    SC2Indică numărul de piesă și revizia software a controlerului pentru motorul cu pompă
    SC3Indică numărul de piesă și revizia software a controlerului pentru motor CU1
    SC4Indică numărul de piesă și revizia software a controlerului pentru motor CU2
    SC5Indică numărul de piesă și revizia software a controlerului pentru motor CU3
    BATTERY PACKS (ACUMULATORI)Indică numărul de piesă și revizia software pentru toate baterile.

    Înțelegerea pictogramelor de pe ecranul de afișare

    Consultați următorul tabel pentru o descriere a fiecărei pictograme de pe ecranul de afișare:

    Pictograme pe ecranul de afișare

    GraphicÎnainte
    GraphicDerulare în sus
    GraphicDerulare în jos
    GraphicCreștere
    GraphicScădere
    GraphicAccesați meniul.
    GraphicPărăsiți meniul.
    GraphicComutați o setare.
    GraphicResetare
    GraphicContor orar
    GraphicOperatorul nu este pe scaun.
    Graphic

    Frâna de parcare este cuplată

    Frâna de parcare cuplează automat atunci când mașina este în poziție neutră sau dacă mașina suferă o cădere de tensiune.

    GraphicNeutru
    GraphicPriza de putere este cuplată.
    GraphicPriza de putere este dezactivată.
    GraphicRegulatorul de viteză este cuplat.
    GraphicUnitățile de tăiere sunt coborâte și unitatea de tăiere este în modul flotare.
    GraphicUnitățile de tăiere sunt ridicate.
    GraphicRapid
    GraphicLent
    GraphicCodul PIN este introdus; puteți accesa elementele de meniu protejate sau configura setările protejate.
    GraphicBaterie
    GraphicEconomii de energie
    GraphicViteza de tracțiune sau elementul de meniu este blocat.
    GraphicService Due (Service de efectuat)
    GraphicContrabalansarea este activă.
    GraphicMașina se încarcă.
    GraphicMașina nu se încarcă.

    Accesarea meniurilor protejate

    Note: Codul PIN al mașinii setat din fabrică este 1234”.

    Dacă ați schimbat codul PIN și l-ați uitat, contactați-vă distribuitorul autorizat Toro pentru asistență.

    1. Selectați opțiunea SETăRI.

    2. Selectați opțiunea MENIURI PROTEJATE.

    3. Pentru a introduce codul PIN, apăsați butonul din mijloc până este afișată cifra corectă, apoi apăsați butonul din dreapta pentru a trece la cifra următoare.

    4. După ce au fost introduse toate cele patru cifre, apăsați butonul din mijloc pentru a trimite codul PIN.

      Dacă codul PIN a fost introdus corect, va fi afișată pictograma PIN în partea dreaptă sus a tuturor ecranelor de meniu.

    Explicarea setării Smart Power

    • Smart Power activ: mașina economisește energie în timpul unei sarcini de tăiere ușoare și crește performanța în timpul unei sarcini de tăiere dificile. Această funcție controlează automat viteza mașinii și optimizează performanța de tăiere.

    • Smart Power inactiv: viteza lamei unității de tăiere este configurată prin intermediul ecranului de viteză a lamei, iar viteza de tracțiune nu este limitată.

    Setarea capacității rezervei bateriei

    Utilizați setarea de rezervă a bateriei pentru a seta numărul de minute în care trebuie să transportați mașina în zona desemnată dumneavoastră pentru încărcarea bateriei. Acest lucru vă permite să aveți suficientă baterie (atunci când nivelul bateriei este prea scăzut) pentru a transporta mașina în vederea reîncărcării.

    Explicarea setării de contrabalansare

    Sistemul de contrabalansare menține contrapresiunea hidraulică pe cilindrii de ridicare ai unității de tăiere. Această presiune îmbunătățește tracțiunea prin transferarea greutății unității de tăiere la roțile de acționare ale mașinii de tuns. Setarea contrabalansării la un nivel mai mic poate determina sporirea stabilității unității de tăiere, dar poate scădea puterea de tracțiune. Setarea contrabalansării la un nivel mai mare poate mări puterea de tracțiune, dar poate reduce calitatea aspectului după tăiere.

    Puteți seta contrabalansarea la următoarele opțiuni:

    • Scăzut - cea mai mare greutate pe unitățile de tăiere și cea mai mică greutate pe roțile motoare

    • Mediu - greutate medie pe unitățile de tăiere și roțile motoare

    • Ridicat - cea mai mică greutate pe unitățile de tăiere și cea mai mare greutate pe roțile motoare ale mașinii

    • Oprit – decuplează setarea de contrabalansare

    Explicarea setării Auto Idle (Ralanti automat)

    Atunci când activați setarea de ralanti automat, mașina consumă mai puțină energie de la pompa hidraulică în timp ce mașina este la ralanti, adică un consum mai mic de energie de la baterii și rezultă într-o operare mai silențioasă.

    Înțelegerea modului de întoarcere

    Modul de întoarcere vă permite să ridicați rapid unitatea de tăiere deasupra gazonului atunci când efectuați o întoarcere rapidă la finalul unei treceri de cosit sau în timp ce vă deplasați în jurul obstacolelor.

    Atunci când coborâți unitatea de tăiere în poziția de OPERATING (OPERARE), puteți apăsa și elibera rapid comutatorul de ridicare a unității de tăiere spre spate pentru a ridica unitatea de tăiere atunci când efectuați o întoarcere rapidă. După ce ați efectuat virajul, apăsați comutatorul de ridicare pentru a coborî unitatea de tăiere înapoi pe sol și a relua cosirea.

    În timpul utilizării

    Pornirea mașinii

    1. Asigurați-vă că comutatorul pentru deconectarea bateriei este în poziția PORNIT.

    2. Așezați-vă pe scaunul operatorului și cuplați centura de siguranță.

    3. Asigurați-vă că priza de putere este decuplată.

    4. Asigurați-vă că pedala de tracțiune este în poziția neutră.

    5. Rotiți comutatorul de contact în poziția PORNIT.

    Resetarea funcției priză de putere

    Note: Dacă părăsiți scaunul operatorului în timp ce comutatorul prizei de putere este în poziția PORNIT, mașina se va opri automat.

    Efectuați următoarele pentru a reseta funcția priză de putere:

    1. Apăsați în jos comutatorul prizei de putere.

    2. Porniți mașina; consultați Pornirea mașinii.

    3. Utilizați comutatorul de ridicare a unității de tăiere pentru a coborî unitatea de tăiere în poziția OPERATING (OPERARE).

    4. Trageți în sus comutatorul prizei de putere.

    Monitorizarea nivelului de încărcare a sistemului bateriei

    Verificați pe ecranul cu informații principale din ecranul de afișare pentru a determina nivelul de încărcare a sistemului bateriei.

    Înțelegerea notificărilor cu privire la nivelul scăzut al bateriei

    • Dacă nivelul bateriei scade prea mult, pe ecranul de afișare va apărea o notificare cu privire la descărcarea bateriei. Finalizați tăierea ierbii, apoi transportați mașina în zona desemnată pentru încărcarea bateriei și încărcați bateriile.

    • Dacă nivelul bateriei devine prea scăzut în timp ce operați mașina, pe ecranul de afișare apare o notificare. În timp ce operați cu acest procentaj al bateriei, lamele mașinii de tuns iarba nu pot fi cuplate. Conduceți mașina într-o zonă desemnată de încărcare a bateriilor și încărcați-le.

    Oprirea mașinii

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană.

      Note: Frâna de parcare se cuplează atunci când mașina se oprește complet.

    2. Decuplați priza de putere.

    3. Rotiți comutatorul de contact în poziția OPRIT și îndepărtați-l.

    După utilizare

    Întreținerea unității de tăiere

    Puteți roti unitatea de tăiere din poziția de TRANSPORT (A din Figura 30) în poziția de SERVICE (B din Figura 30). Utilizați poziția de SERVICE pentru a întreține lamele unității de tăiere sau pentru a curăța sub unitatea de tăiere; consultați Manualul operatorului pentru unitatea de tăiere.

    g369191

    Rotirea unității de tăiere din poziția de

    Efectuați această procedură pentru a roti unitatea de tăiere din poziția de TRANSPORT în poziția de SERVICE.

    Atenţie

    Dacă lăsați cheia în contact, cineva poate porni în mod accidental mașina și vă poate răni grav pe dumneavoastră sau pe trecători.

    Scoateți cheia din contact și setați comutatorul de deconectare a bateriei în poziția OPRIT; nu porniți mașina cu unitatea de tăiere în poziția de SERVICE.

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană.

    2. Apăsați comutatorul de ridicare pentru a ridica unitatea de tăiere în poziția de TRANSPORT.

    3. Opriți mașina, scoateți cheia, asigurați-vă că frâna de parcare este cuplată, și setați comutatorul de deconectare a bateriei în poziția OPRIT.

    4. Îndepărtați știfturile de pe plăcile pentru înălțimea de tăiere (Figura 31).

      g371944
    5. Rotiți unitatea de tăiere (Figura 32) astfel încât elementul de fixare să se cupleze în suportul de legare (Figura 33).

      Atenţie

      Unitatea de tăiere este grea.

      Apelați la un ajutor pentru a ridica unitatea de tăiere.

      g369190
      g298276

    Rotirea unității de tăiere în poziția de

    Efectuați această procedură pentru a roti unitatea de tăiere din poziția de SERVICE în poziția de TRANSPORT.

    1. Eliberați elementul de fixare al unității de tăiere din suportul de legare (Figura 34) rotind unitatea de tăiere ușor în față (consultați Figura 32) și trăgând spre față mânerul elementului de fixare.

      g298277
    2. Rotiți încet unitatea de tăiere în jos până când știftul intră în contact cu placa brațului de ridicare (A din Figura 35).

      g298288
    3. Apăsați în jos unitatea de tăiere cu piciorul, apoi scoateți știftul (B din Figura 35) pentru a o lăsa să se așeze în poziția de TRANSPORT.

    4. Introduceți știfturile pentru înălțimea de tăiere prin plăcile și lanțurile pentru înălțimea de tăiere.

    Transportul bateriilor litiu-ion

    Ministerul Transporturilor din SUA și autoritățile de transport internaționale impun transportarea bateriilor litiu-ion în ambalaje speciale și doar de către transportatori certificați. În SUA este permis transportul unei baterii montate pe mașină ca echipament alimentat de la baterie, respectând anumite prevederi legale. Contactați Ministerul Transporturilor din SUA sau autoritatea guvernamentală competentă din țara dumneavoastră pentru informații detaliate privind reglementările de transport al bateriilor sau al mașinii cu baterii incluse.

    Pentru informații detaliate despre transportul unei baterii, contactați distribuitorul autorizat Toro.

    Înțelegerea încărcătorului de baterii litiu-ion

    Explicarea specificațiilor necesare ale sursei de alimentare

    Un circuit 20 A cu 230 V până la 250 V este necesar pentru puterea maximă de ieșire a încărcătorului. Încărcătorul are o capacitate de încărcare între 100 V c.a. și 240 V c.a., însă utilizarea unei surse de alimentare sub 230 V c.a. are ca rezultat o putere de ieșire redusă a încărcătorului.

    Pericol

    Contactul cu apa în timpul încărcării mașinii poate provoca șocuri electrice ce pot cauza răniri grave sau moartea.

    • Nu manipulați fișa electrică sau încărcătorul cu mâinile ude sau stând în apă.

    • Nu încărcați bateriile în condiții de ploaie sau umiditate.

    Utilizați cablul de alimentare adecvat (pentru utilizarea în regiunea dumneavoastră geografică) pentru încărcarea mașinii. Consultați distribuitorul autorizat Toro pentru cablul adecvat.

    Dacă trebuie să utilizați un prelungitor împreună cu cablul de alimentare, asigurați-vă că prelungitorul are cabluri AWG 12 și este testat pentru 250 V.

    Important: Verificați regulat cablul de alimentare pentru a detecta eventualele găuri sau fisuri ale izolației. Nu utilizați un cablu deteriorat. Nu întindeți cablul prin surse de apă stătătoare sau iarbă umedă. Nu modificați în niciun fel încărcătorul sau fișa cablului de alimentare.

    Atenţie

    Un cablu deteriorat al sursei de alimentare poate genera un pericol de electrocutare sau incendiu.

    Inspectați cu atenție cablul de alimentare înainte de a utiliza încărcătorul. În cazul în care cablul este deteriorat, nu utilizați încărcătorul până la înlocuirea acestuia.

    Încărcarea bateriilor litiu-ion

    Avertisment

    Încercarea de a încărca bateriile cu un încărcător care nu este furnizat de Toro poate avea ca rezultat o încălzire excesivă și alte defecțiuni conexe ale produsului, care pot duce la daune materiale și/sau vătămări corporale.

    Utilizați încărcătorul furnizat de Toro pentru a încărca bateriile.

    Intervalul de temperatură recomandat pentru puterea maximă de încărcare: 0° până la 26,6 °C

    Pentru o performanță optimă de încărcare, încărcați bateriile la temperaturi care se încadrează în intervalul recomandat pentru putere maximă. Încărcarea bateriilor la temperaturi mai mari decât intervalul recomandat (26,6° până la 40 °C) poate duce la o performanță redusă de încărcare.

    1. Parcați mașina în locul desemnat pentru încărcare.

    2. Opriți mașina și scoateți cheia.

    3. Asigurați-vă că comutatorul pentru deconectarea bateriei este în poziția PORNIT.

    4. Îndepărtați capacul de la priza pentru încărcătorul mașinii.

    5. Asigurați-vă că priza pentru încărcătorul mașinii și cablul de alimentare nu prezintă praf, reziduuri și umezeală.

    6. Conectați cablul de alimentare la priza pentru încărcătorul mașinii (Figura 36).

      g386076
    7. Introduceți capătul fișei de perete a cablului de alimentare într-o priză electrică cu împământare.

      Pentru cerințele sursei de alimentare, consultați Explicarea specificațiilor necesare ale sursei de alimentare.

    8. Urmăriți ecranul de afișare pentru a vă asigura că bateriile se încarcă.

      Note: Ecranul de afișare indică amperajul bateriei și starea de încărcare (Figura 37).

      g469312
    9. Deconectați încărcătoarele când mașina este încărcată suficient; consultați Finalizarea procesului de încărcare.

    Finalizarea procesului de încărcare

    1. Îndepărtați cablul de alimentare de la priza pentru încărcătorul mașinii.

    2. Puneți cablul de alimentare într-o poziție de depozitare pentru prevenirea deteriorării.

    3. Porniți mașina și verificați nivelul de încărcare utilizând ecranul de afișare.

      La încheierea procesului de încărcare, ecranul de afișare indică 10 bare pline.

    Tractarea mașinii

    Frâna de parcare electrică se cuplează automat atunci când mașina este în poziție neutră sau dacă mașina suferă o cădere de tensiune. Trebuie să decuplați frâna electrică (situată sub platforma operatorului) prin intermediul ecranului de afișare sau cu o manetă pentru a permite tractarea mașinii.

    1. Blocați ambele roți față.

    2. Efectuați unul dintre pașii următori pentru decuplarea frânei de parcare:

      • Dacă mașina are putere electrică, porniți modul de tractare de pe ecranul de afișare din meniul de service.

        Note: Frâna de parcare electrică se decuplează atunci când activați modul de tractare, iar mașina se poate deplasa liber atunci când îndepărtați calele de pe roți.Dacă apăsați pedala de tracțiune, modul de tractare se decuplează, iar frâna de parcare funcționează normal.

      • Dacă mașina nu are alimentare electrică, efectuați următorii pași pentru eliberarea manuală a frânei de parcare:

        1. Îndepărtați maneta de la suportul manual al utilizatorului.

        2. Utilizați maneta de la suportul manual al utilizatorului pentru a desface piulița de pe cadrul platformei (Figura 38).

          g469233
        3. Poziționați maneta pe ansamblul de eliberare a frânei, deplasați-o în sus în fantă pentru decuplarea frânei de parcare (Figura 39) și strângeți piulița pentru a menține frâna de parcare decuplată în timp ce tractați mașina.

        g469234
    3. Îndepărtați calele de la roți și tractați mașina.

      Important: Deplasați mașina cu o viteză sub 4,8 km/h pe o distanță foarte scurtă și pe o suprafață plană.Dacă trebuie să transportați mașina pe o distanță mai mare sau pe o suprafață care nu este plană transportați-o pe o remorcă.

    4. După ce ați tractat mașina la destinație, așezați calele la roțile din față pe ambele părți și efectuați pasul adecvat pentru cuplarea frânei de parcare:

      • Dacă ați utilizat ecranul de afișare pentru decuplarea frânei de parcare, opriți modul de tractare în ecranul de afișare al meniului de service.

        Note: Frâna de parcare trebuie cuplată atunci când opriți modul de tractare.

      • Dacă utilizați maneta pentru decuplarea manuală a frânei de parcare:

        1. Desfaceți piulița și utilizați maneta pentru a coborî ansamblul de eliberare a frânei, pentru cuplarea frânei de parcare.

        2. Strângeți piulița.

        3. Poziționați maneta în suportul pentru manualul utilizatorului.

    Transportul mașinii

    • Încărcați sau descărcați cu grijă mașina pe/de pe o remorcă sau un camion.

    • Utilizați rampe cu lățime maximă pentru încărcarea mașinii pe o remorcă sau un camion.

    • Fixați mașina corespunzător.

    • Scoateți cheia înainte de depozitarea sau transportul mașinii.

    Întreţinere

    Note: Determinați partea stângă și dreaptă a mașinii din poziția de operare normală.

    Note: Descărcați gratuit schema electrică sau a sistemului hidraulic vizitând www.Toro.com și căutând mașina dumneavoastră în linkul Manuale de pe pagina de pornire.

    Program(e) de întreţinere recomandat(e)

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După prima oră
  • Strângeți prezoanele.
  • După primele 10 ore
  • Strângeți prezoanele.
  • După primele 50 ore
  • Schimbați uleiul de ax.
  • După primele 1000 ore
  • Înlocuiți uleiul hidraulic.
  • Schimbați filtrul hidraulic.
  • Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați presiunea din anvelope.
  • Verificați sistemul de blocare de siguranță.
  • Verificați nivelul de ulei hidraulic.
  • La intervale de 50 de ore
  • Lubrifiați rulmenții și bucșele.
  • La intervale de 200 de ore
  • Strângeți prezoanele.
  • La intervale de 250 de ore
  • Verificați nivelul de ulei al axului.
  • La intervale de 500 de ore
  • Schimbați uleiul de ax.
  • La intervale de 800 de ore
  • Înlocuiți uleiul hidraulic (dacă nu utilizați uleiul hidraulic recomandat sau dacă ați umplut rezervorul cu un ulei alternativ).
  • Înlocuiți filtrul hidraulic (dacă nu utilizați uleiul hidraulic recomandat sau dacă ați umplut rezervorul cu un ulei alternativ).
  • La intervale de 1.000 de ore
  • Înlocuiți filtrul hidraulic (dacă utilizați uleiul hidraulic recomandat).
  • La intervale de 2.000 de ore
  • Înlocuiți uleiul hidraulic (dacă utilizați uleiul hidraulic recomandat).
  • Anual
  • Îndepărtați reziduurile de la compartimentul electric (anual sau la nevoie).
  • La fiecare 2 ani
  • Înlocuiți furtunurile în mișcare.
  • Listă de verificare pentru întreținerea zilnică

    Copiați această pagină pentru utilizare de rutină.

    Verificări de întreținerePentru săptămâna:
    LuniMarțiMiercuriJoiVineriSâmbătăDu
    Verificați funcționarea sistemului de blocare de siguranță.       
    Verificați dacă ROPS este complet ridicat și blocat în poziție.       
    Verificați funcționarea frânei de parcare.       
    Verificați zgomotele neobișnuite de funcționare.       
    Verificați dacă există deteriorări ale furtunurilor hidraulice.       
    Verificați dacă există scurgeri de lichide.       
    Verificați presiunea din anvelope.       
    Verificați funcționarea instrumentului.       
    Lubrifiați toate fitingurile de lubrifiere.1       
    Retușați orice zone cu vopsea deteriorată.       
    Verificați centura de siguranță.       
    Verificați starea cablurilor electrice.       
    Curățați mașina.       

    1Imediat după fiecare spălare, indiferent de intervalul menționat

    Notare pentru zonele de interes
    Inspecție efectuată de:
    ElementDatăInformații
       
       
       

    Proceduri permanente

    Ridicarea mașinii

    Pericol

    Cricurile mecanice sau hidraulice pot să nu susțină mașina și să cauzeze vătămări corporale grave.

    • Folosiți cricuri tip capră pentru ridicarea mașinii.

    • Utilizați doar cricuri mecanice sau hidraulice pentru a ridica mașina.

    Ridicarea părții din față a mașinii

    Important: Asigurați-vă că nu există cabluri sau componente hidraulice între cric și cadru.

    g443997
    1. Blocați cele 2 roți din spate cu cale pentru a preveni mișcarea mașinii.

    2. Poziționați cricurile în mod sigur sub punctele de ridicare cu cricul (adică, tuburile cadrului).

    3. După ce ridicați partea din față a mașinii, utilizați cricuri tip capră adecvate sub tuburile axului pentru a sprijini mașina.

    Ridicarea părții din spate a mașinii

    Important: Asigurați-vă că nu există cabluri sau componente hidraulice între cric și cadru.

    g414111
    1. Blocați cele 2 roți din față cu cale pentru a preveni mișcarea mașinii.

    2. Poziționați cricurile în mod sigur sub punctele de ridicare cu cricul (adică, tuburile cadrului).

    3. După ce ridicați partea din față a mașinii, utilizați cricuri tip capră adecvate sub cadrul mașinii pentru a sprijini mașina.

    Ridicarea capotei

    1. Îndepărtați piulițele și elementele de fixare a curelei (Figura 42) de pe fiecare parte a capotei.

    2. Eliberați curelele de pe fiecare parte a mașinii (Figura 42).

    3. Ridicați capota (Figura 42).

    g414122

    Lubrifiere

    Lubrifierea lagărelor și a bucșelor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 50 de ore
  • Lubrifiați rulmenții și bucșele.
  • Mașina este echipată cu fitinguri de lubrifiere care trebuie lubrifiate în mod regulat cu lubrifiant cu litiu nr. 2.

    Important: Lubrifiați mașina imediat după fiecare spălare.

    • Știft de pivotare ax (Figura 43)

      g434208
    • Fața mașinii (Figura 44):

      • Butuci cu pivot dispozitiv de atașare (2)

      • Bucșe cilindru de ridicare (2)

      • Știfturi de pivotare ale brațului de ridicare (2)

      g417125
    • Spatele mașinii (Figura 45):

      • Articulație sferică cilindru hidraulic (2)

      • Butuci ax (2)

      g417127

    Întreţinerea sistemului electric

    Utilizarea comutatorului pentru deconectarea bateriei

    1. Deconectați cablul de alimentare de la mașină în cazul în care este conectat.

    2. Deplasați comutatorul de deconectare a bateriei în poziția dorită, așa cum se arată în Figura 46.

    g432905

    Service pentru baterii

    Note: Mașina este echipată cu cel puțin 11 baterii litiu-ion. Bateriile pot fi adăugate folosind seturile de extindere a energiei adecvate pentru această mașină.

    Bateriile litiu-ion trebuie să fie eliminate sau reciclate în conformitate cu reglementările locale. Dacă o baterie are nevoie de service, contactați distribuitorul Toro autorizat pentru asistență.

    Nu deschideți bateria. Dacă aveți probleme cu o baterie, contactați distribuitorul Toro autorizat pentru asistență

    Întreținerea bateriilor litiu-ion

    Atenţie

    La nivelul bateriilor este prezentă înaltă tensiune, care poate provoca arsuri sau șoc.

    • Nu încercați să deschideți bateriile.

    • Fiți extrem de precaut când manipulați o baterie cu o carcasă fisurată.

    • Utilizați exclusiv încărcătorul prevăzut pentru baterii.

    Bateriile litiu-ion sunt încărcate suficient pentru a putea efectua lucrări pe întreaga durată de viață a acestora.

    Pentru o durată de viață și o utilizare maximă a bateriilor, urmați aceste instrucțiuni:

    • Nu deschideți bateria.

    • Depozitați/parcați mașina într-un garaj sau o zonă de depozitare curat(ă), uscat(ă), ferită de lumina directă a soarelui, surse de căldură, ploaie și umiditate. Nu o depozitați într-o locație în care temperatura depășește intervalul specificată în Cerințe privind depozitarea bateriei. Temperaturile în afara acestui interval pot deteriora bateriile. Stocarea la temperaturi ridicate, în special cu un nivel ridicat de încărcare, reduce durata de viață a bateriilor.

    • Pentru depozitarea mașinii timp de peste 10 zile, asigurați-vă că mașina se află într-un loc răcoros și uscat, departe de lumina solară, ploaie și umiditate.

    • Dacă utilizați mașina pentru tunderea ierbii la temperaturi ridicate sau în lumina directă a soarelui, bateria se poate supraîncălzi. În acest caz, pe ecranul de afișare va fi afișată o avertizare de temperatură ridicată. În această stare, dispozitivul de atașare (de exemplu, unitățile de tăiere) este decuplat și mașina încetinește.

      Transportați imediat mașina într-un loc răcoros, departe de lumina solară, opriți-o și lăsați bateriile să se răcească complet înainte de a o utiliza din nou.

    • Mențineți ascuțite lamele mașinii de tuns iarba. O lamă neascuțită crește consumul de energie și reduce volumul de muncă pe care mașina îl efectuează la fiecare încărcare.

    • Utilizați luminile doar atunci când este necesar.

    Întreținerea încărcătorului de baterie

    Important: Toate reparațiile pentru componentele electrice trebuie să fie efectuate doar de către un distribuitor Toro autorizat.

    Încărcătorul nu necesită lucrări de întreținere, cu excepția protecției împotriva daunelor și a condițiilor meteorologice.

    • Înfășurați cablul de alimentare atunci când nu este utilizat.

    • Verificați periodic cablurile pentru a detecta eventuale deteriorări și înlocuiți-le, dacă este necesar, cu piese de schimb aprobate de Toro.

    Îndepărtați reziduurile de la compartimentul încărcătorului de baterie

    Note: Încărcătorul bateriei este încastrat sub scaunul operatorului.

    Îndepărtați placa de bază a scaunului (Figura 47) și îndepărtați orice reziduuri (de exemplu, iarbă) de la compartimentul încărcătorului de baterie.

    g445372

    Îndepărtați reziduurile de la compartimentul electric

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Anual
  • Îndepărtați reziduurile de la compartimentul electric (anual sau la nevoie).
  • Majoritatea componentelor electrice (de exemplu, siguranțe și controlere) se află sub capacul (Figura 48) din partea stângă a mașinii. Îndepărtați capacul și utilizați aer comprimat pentru a îndepărta orice reziduuri (de exemplu, iarbă) din această zonă.

    Atenţie

    Folosirea necorespunzătoare a aerului comprimat pentru a curăța mașina poate duce la vătămări grave.

    • Purtați echipament individual de protecție adecvat, cum ar fi protecție pentru ochi, protecție pentru auz și o mască de praf.

    • Nu îndreptați aerul comprimat către nicio parte a corpului dumneavoastră sau către o altă persoană.

    • Consultați instrucțiunile producătorului pentru compresorul de aer pentru informații despre funcționare și siguranță.

    Important: Nu utilizați apă pentru îndepărtarea reziduurilor de la compartimentul electric, deoarece poate deteriora sistemul electric.

    g473202

    Localizarea siguranțelor fuzibile

    Îndepărtați capacul de pe partea stângă a mașinii (Figura 49) pentru localizarea siguranțelor fuzibile (Figura 50).

    Dacă o siguranță fuzibilă de 100 A este arsă, înlocuiți ambele siguranțe fuzibile de 100 A.

    g448299
    g451257

    Întreţinerea sistemului de angrenaj

    Verificarea nivelului uleiului de ax

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 250 de ore
  • Verificați nivelul de ulei al axului.
  • Tip de lichid: Mobilfluid™ 424

    1. Scoateți bușonul de umplere de pe ax (Figura 51).

      Note: Nivelul lichidului trebuie să fie egal cu partea de jos a bușonului de umplere.

      g433604
    2. Dacă nivelul lichidului este scăzut, scoateți bușonul de umplere și adăugați lichidul specificat până când acesta iese prin orificiu.

    3. Remontați bușonul de umplere și strângeți-l la un cuplu de 27 până la 41 N m.

    Schimbarea uleiului de ax

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După primele 50 ore
  • Schimbați uleiul de ax.
  • La intervale de 500 de ore
  • Schimbați uleiul de ax.
  • Tip de lichid: Mobilfluid™ 424

    Capacitate lichid: 0,68 până la 0,74 l

    1. Așezați o tavă de golire sub bușonul de golire.

      g432359
    2. Îndepărtați bușonul de umplere (Figura 52).

      Note: Păstrați bușonul de umplere.

    3. Scoateți bușonul de golire (Figura 52) și lăsați lichidul să se scurgă complet.

      Note: Păstrați bușonul de golire.

    4. Montați bușonul de golire și strângeți la un cuplu de 12 – 19 N m.

    5. Umpleți axul cu lichidul și la capacitatea specificate până când acesta ajunge la orificiul de umplere.

    6. Montați bușonul de umplere și strângeți-l la un cuplu de 27 – 41 N∙m.

    Strângerea prezoanelor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După prima oră
  • Strângeți prezoanele.
  • După primele 10 ore
  • Strângeți prezoanele.
  • La intervale de 200 de ore
  • Strângeți prezoanele.
  • Specificație cuplu de strângere prezon: 102 – 108 N·m

    Strângeți prezoanele de la roțile față conform modelului, așa cum se arată în Figura 53 la cuplul specificat.

    g034007

    Întreţinerea sistemului hidraulic

    Siguranță privind sistemul hidraulic

    • Apelați imediat la un medic în cazul în care uleiul hidraulic intră în contact cu pielea. Uleiul care pătrunde în piele trebuie să fie eliminat chirurgical în interval de câteva ore de un medic.

    • Asigurați-vă că toate furtunurile și conductele cu ulei hidraulic sunt în stare bună și toate racordurile și fitingurile hidraulice sunt etanșe înainte de a presuriza sistemul hidraulic.

    • Țineți fața și alte părți ale corpului la distanță de infiltrații sau duze care pulverizează ulei hidraulic sub presiune.

    • Utilizați carton sau hârtie pentru a detecta scurgerile de ulei hidraulic.

    • Depresurizați în siguranță sistemul hidraulic înainte de orice intervenție asupra acestuia.

    Specificațiile uleiului hidraulic

    Rezervorul este umplut din fabrică cu aproximativ 12,3 l de ulei hidraulic de înaltă calitate. Verificați nivelul de ulei hidraulic înainte de a porni mașina pentru prima dată și zilnic după aceea; consultați Verificarea nivelului de ulei hidraulic.

    Ulei de schimb recomandat: ulei hidraulic cu durată extinsă de viață Toro PX; disponibil în containere de 19 l sau butoaie de 208 l.

    Note: O mașină care utilizează uleiul de schimb recomandat necesită schimbări mai puțin frecvente ale uleiului și filtrului.

    Lichide hidraulice alternative: dacă lichidul hidraulic cu durată de viață extinsă Toro PX nu este disponibil, puteți utiliza un alt lichid hidraulic convențional, pe bază de petrol, cu specificații care se încadrează în intervalul menționat pentru toate următoarele proprietăți ale materialelor și care îndeplinește standardele din industrie. Nu utilizați ulei sintetic. Consultați-vă cu distribuitorul de lubrifiant pentru a identifica un produs satisfăcător.

    Note: Toro nu își asumă răspunderea pentru daunele provocate de utilizarea unor produse necorespunzătoare; prin urmare, utilizați doar produse de la producători consacrați, care garantează pentru recomandările furnizate.

    Ulei hidraulic anti-uzură cu indice de vâscozitate ridicat/punct de curgere scăzut, ISO VG 46

    Proprietăți produs: 
     Vâscozitate, ASTM D445cSt la 40 °C: 44 – 48
     Indice de vâscozitate ASTM D2270140 sau superior
     Punct de curgere, ASTM D97-37 °C - -45 °C
    Specificații pentru industrie:Eaton Vickers 694 (I-286-S, M-2950-S/35VQ25 sau M-2952-S)

    Note: Multe uleiuri hidraulice sunt aproape incolore, detectarea scurgerilor fiind dificilă. Un aditiv colorant roșu pentru uleiul hidraulic este disponibil în flacoane de 20 ml. Un flacon este suficient pentru 15 până la 22 litri de ulei hidraulic. Număr de comandă piesă. 44-2500 de la distribuitorul autorizat Toro.

    Important: Lichidul hidraulic biodegradabil sintetic Toro Premium este singurul lichid sintetic biodegradabil aprobat de Toro. Acest lichid este compatibil cu elastomerii utilizați în sistemele hidraulice Toro și este potrivit pentru un interval vast de temperaturi. Acest lichid este compatibil cu uleiurile minerale convenționale, dar pentru biodegradabilitate și performanță maximă, sistemul hidraulic trebuie spălat complet de lichidul convențional. Uleiul este disponibil la distribuitorul autorizat Toro în containere de 19 l sau butoaie de 208 l.

    Verificarea nivelului de ulei hidraulic

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați nivelul de ulei hidraulic.
    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, coborâți unitatea de tăiere, asigurați-vă că frâna de parcare este cuplată, opriți mașina și scoateți cheia.

    2. Ridicați capota.

    3. Îndepărtați capacul jojei de la rezervorul hidraulic și ștergeți-o cu o lavetă curată (Figura 54).

      g415755
    4. Introduceți capacul jojei în rezervorul hidraulic (Figura 54).

    5. Îndepărtați capacul jojei și verificați nivelul uleiului (Figura 55).

      g415756
    6. Dacă nivelul uleiului este sub marcajul inferior corespunzător de pe jojă, adăugați în rezervor uleiul hidraulic specificat. Introduceți capacul jojei în rezervor și repetați pașii de la 3 până la 5 până când nivelul lichidului apare între marcajele superioare și inferioare (Figura 55) de pe jojă.

    7. Introduceți capacul jojei în rezervorul hidraulic și strângeți capacul manual.

    8. Verificați dacă au scurgeri toate furtunurile hidraulice și fitingurile.

    Înlocuirea uleiului hidraulic

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După primele 1000 ore
  • Înlocuiți uleiul hidraulic.
  • La intervale de 800 de ore
  • Înlocuiți uleiul hidraulic (dacă nu utilizați uleiul hidraulic recomandat sau dacă ați umplut rezervorul cu un ulei alternativ).
  • La intervale de 2.000 de ore
  • Înlocuiți uleiul hidraulic (dacă utilizați uleiul hidraulic recomandat).
  • Dacă uleiul hidraulic este contaminat, contactați distribuitorul autorizat Toro deoarece sistemul trebuie purjat. Uleiul contaminat are un aspect lăptos sau negru în comparație cu uleiul curat.

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, coborâți unitatea de tăiere, opriți mașina și scoateți cheia.

    2. Amplasați o tavă de scurgere de dimensiuni mari sub pompa de ulei hidraulic.

    3. Îndepărtați capacul jojei de la rezervorul hidraulic.

    4. Efectuați următorii pași pentru golirea lichidului hidraulic din rezervor:

      1. Îndepărtați furtunul și clema pentru furtun de la pompă (Figura 56).

        g441218
      2. Lăsați uleiul hidraulic să se scurgă din furtun în tava de scurgere (Figura 56).

      3. Utilizați clema pentru furtun pentru a securiza furtunul la nivelul pompei.

    5. Umpleți rezervorul cu ulei hidraulic. Pentru specificații, consultați Specificațiile uleiului hidraulic.

      Important: Utilizați doar uleiurile hidraulice specificate. Alte uleiuri pot cauza deteriorarea sistemului.

    6. Montați capacul rezervorului hidraulic și joja.

    7. Porniți mașina și utilizați toate comenzile hidraulice în următoarea ordine pentru a distribui uleiul hidraulic în întregul sistem:

      1. Utilizați volanul pentru a roti roțile în totalitate spre dreapta și spre stânga.

      2. Utilizați comutatorul de ridicare pentru a ridica și a coborî unitatea de tăiere.

    8. Verificați dacă există scurgeri și opriți mașina.

    9. Verificați nivelul de ulei hidraulic din rezervor; consultați Verificarea nivelului de ulei hidraulic.

    Înlocuirea filtrului hidraulic

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După primele 1000 ore
  • Schimbați filtrul hidraulic.
  • La intervale de 800 de ore
  • Înlocuiți filtrul hidraulic (dacă nu utilizați uleiul hidraulic recomandat sau dacă ați umplut rezervorul cu un ulei alternativ).
  • La intervale de 1.000 de ore
  • Înlocuiți filtrul hidraulic (dacă utilizați uleiul hidraulic recomandat).
  • Important: Utilizați filtrul hidraulic Toro adecvat; consultați Catalogul de piese de schimb pentru mașină. Utilizarea oricărui alt filtru poate anula garanția pentru unele componente.

    1. Curățați suprafața din jurul zonei de montare a filtrului hidraulic (ilustrat în Figura 57).

      g433602
    2. Amplasați o tavă de scurgere sub filtru, îndepărtați filtrul și lăsați să se scurgă în tavă uleiul rămas.

    3. Ungeți garnitura nouă a filtrului și umpleți filtrul cu ulei hidraulic.

    4. Asigurați-vă că zona de montare a filtrului este curată și înșurubați filtrul până când garnitura intră în contact cu placa de montare; apoi strângeți filtrul cu încă ½ de tură.

    Verificarea conductelor și furtunurilor hidraulice

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La fiecare 2 ani
  • Înlocuiți furtunurile în mișcare.
  • Verificați zilnic conductele și furtunurile hidraulice pentru a descoperi eventuale scurgeri, conducte deformate, suporturi de montare slăbite, urme de uzură, fitinguri slăbite, deteriorare din cauza condițiilor meteo și a acțiunii substanțelor chimice. Efectuați toate reparațiile necesare înainte de a utiliza mașina.

    Curăţare

    Curățarea mașinii

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană; opriți mașina; scoateți cheia și așteptați oprirea tuturor pieselor mobile înainte de a părăsi mașina.

    2. Setați comutatorul de deconectare a bateriei în poziția OPRIT.

    3. Curățați reziduurile de la mașină folosind doar apă sau un detergent delicat. Puteți folosi o lavetă pentru a spăla mașina. De asemenea, puteți utiliza aer comprimat.

      Atenţie

      Folosirea necorespunzătoare a aerului comprimat pentru a curăța mașina poate duce la vătămări grave.

      • Purtați echipament individual de protecție adecvat, cum ar fi protecție pentru ochi, protecție pentru auz și o mască de praf.

      • Nu îndreptați aerul comprimat către nicio parte a corpului dumneavoastră sau către o altă persoană.

      • Consultați instrucțiunile producătorului pentru compresorul de aer pentru informații despre funcționare și siguranță.

    Important: Nu folosiți apă salmastră sau refolosită pentru a curăța mașina.

    Important: Nu pulverizați apă direct pe componentele electrice, deoarece acest lucru poate deteriora sistemul electric.

    Important: Apa sub presiune nu este recomandată atunci când spălați mașina. Poate deteriora sistemul electric, poate desprinde autocolante importante sau poate îndepărta lubrifiantul necesar din punctele de frecare. Evitați utilizarea în exces a apei, în special în apropierea componentelor sau conexiunilor electrice.

    Depozitare

    Pregătirea mașinii

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană; opriți mașina; scoateți cheia și așteptați oprirea tuturor pieselor mobile înainte de a părăsi mașina.

    2. Curățați bine mașina și unitatea de tăiere; consultați Curățarea mașinii și Manualul utilizatorului pentru unitatea de tăiere.

    3. Verificați și reglați presiunea din anvelope; consultați Verificarea presiunii din anvelope.

    4. Verificați conductele și furtunurile hidraulice; reparați-le dacă este necesar.

    5. Verificați nivelul de ulei hidraulic - consultați Verificarea nivelului de ulei hidraulic.

    6. Îndepărtați, ascuțiți, echilibrați și montați lamele unității de tăiere.

    7. Verificați dacă există elemente de fixare slăbite și strângeți-le dacă este necesar.

    8. Lubrifiați toate fitingurile de lubrifiere și aplicați ulei în punctele de articulație. Ștergeți excesul de lubrifiant.

    9. Șlefuiți ușor și utilizați vopsea de retuș pe zonele vopsite care sunt zgâriate, ciobite sau ruginite. Reparați orice lovituri ale caroseriei metalice.

    Cerințe privind depozitarea bateriei

    Note: Nu este obligatoriu să îndepărtați bateriile de pe utilaj în vederea depozitării.

    Consultați limitele de temperatură pentru depozitare în următorul tabel:

    Limite de temperatură pentru depozitare

    Temperatură de depozitarePerioadă adecvată de depozitare
    Între 45 și 55 °C1 săptămână
    Între 20 și 45 °C 3 săptămâni
    Între -20 și 25 °C52 săptămâni

    Important: Temperaturile în afara acestor intervale pot deteriora bateriile.Temperatura la care se depozitează bateriile va afecta durata de viață a acestora. Depozitarea pe perioade lungi de timp la temperaturi extreme va reduce durata de viață a bateriei. În caz de temperaturi care depășesc 25 °C, depozitați mașina doar pentru perioada de timp adecvată, indicată în tabel.

    • Înainte de a depozita utilajul, încărcați sau descărcați bateriile până la un nivel aflat între 40% și 60%.

      Note: Un nivel de încărcare de 50% este optim pentru asigurarea unei durate de viață maxime a bateriei. Dacă bateriile sunt încărcate până la 100% înainte de depozitare, durata de viață a acestora se va reduce.Dacă preconizați că utilajul va fi depozitat pentru o perioadă mai îndelungată de timp, încărcați bateriile până la un nivel de aproximativ 60%.

    • Verificați nivelul de încărcare a bateriilor la fiecare 6 luni de depozitare și asigurați-vă că este între 40% și 60%. Dacă nivelul se află sub 40%, încărcați bateriile până când ajung la un nivel între 40% și 60%.

    • După încărcarea bateriilor, deconectați încărcătorul de la sursa de alimentare.

    • Dacă lăsați cablul de încărcare conectat, încărcătorul se va opri după încărcarea completă a bateriilor și nu va mai porni decât după ce va fi deconectat și reconectat.