Reelmaster® 3100-D -ajoyksikkö
Vastuuvapauslausekkeet ja viranomaismääräystiedot
Tämä tuote on asiaankuuluvien eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on erillisessä tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.
Kalifornian laki (California Public Resource Code, pykälät 4442 ja 4443) kieltää tämän moottorin käytön metsä-, pensaikko- tai ruohopeitteisillä mailla, jos moottoria ei ole varustettu pykälässä 4442 mainitulla hyvässä käyttökunnossa pidetyllä kipinänsammuttimella tai jos moottoria ei ole suojattu, varustettu ja huollettu palovaaran ehkäisemiseksi.
Mukana toimitettavassa moottorin käyttöoppaassa on Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluelimeen EPA:han (Environmental Protection Agency) ja Kalifornian päästöjärjestelmien päästöjen valvontasääntöihin sekä kunnossapitoon ja takuuseen liittyviä tietoja. Käyttöoppaita voi tilata moottorin valmistajalta.
 
KALIFORNIA
 
Lakiesitys 65
 
Kalifornian osavaltion tietojen mukaan dieselmoottorin pakokaasut ja jotkin niiden aineosat aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.
 
Akun liitännät ja navat ja niihin liittyvät lisävarusteet sisältävät lyijyä ja lyijy-yhdisteitä, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää ja haittaavat lisääntymistä. Pese kädet, kun olet käsitellyt näitä osia.
 
Tämän tuotteen käyttäminen voi altistaa kemikaaleille, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.
 
 
 
 
Johdanto
 

Käyttötarkoitus

Tämä kone on ajettava kelateräruohonleikkuri, joka on tarkoitettu ammattimaiseen kaupalliseen käyttöön. Se on tarkoitettu pääasiassa viheralueiden ruohonleikkuuseen. Tuotteen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.
Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta oppisit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Avun pyytäminen

Graphic
G403686
Vieraile osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja käyttökoulutukseen liittyviä materiaaleja tai tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai jos haluat rekisteröidä tuotteesi.
Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteesi malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Nämä numerot ovat tuotteen sarjanumerokilvessä . Kirjoita numerot annettuun tilaan.
Tärkeää  
Skannaa sarjanumerokilvessä (jos varusteena) oleva QR-koodi mobiililaitteella, niin saat tuotetietoja sekä takuu- ja varaosatietoja.
 
Mallinumero:
Sarjanumero:

Käyttöoppaan merkinnät

Tässä käyttöoppaassa esiintyvä varoitusmerkintä ilmaisee vaaratilannetta, josta saattaa olla seurauksena vakava tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään.
Graphic
G405934
Tässä käyttöoppaassa käytetään kahta termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.
Turvahälytysluokat
Turvallisuusvaroitusmerkki esiintyy sekä tässä käyttöoppaassa että koneessa. Se osoittaa tärkeitä turvallisuusilmoituksia, joiden ohjeita on noudatettava onnettomuuksien ehkäisemiseksi.
Turvallisuusvaroitusmerkki esiintyy ennen tietoja, jotka varoittavat käyttäjää vaarallisista toimista tai tilanteista, ja sitä seuraa sana HENGENVAARA, VAARA tai VAROITUS.
Hengenvaara
Hengenvaara: ilmaisee välittömästi vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
 
Vaara
Vaara: ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
 
Varoitus
Varoitus: ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan saattaa johtaa vähäiseen tai lievään loukkaantumiseen.
 
 
 
 
Turvaohjeet
 

Yleinen turvallisuus

Laitteen asiaton käyttö tai huolto voi aiheuttaa tapaturman. Vähennä loukkaantumisriskiä noudattamalla näitä turvallisuusohjeita ja huomioimalla aina varoitusmerkki Image, joka tarkoittaa varoitusta, vaaraa tai hengenvaaraahenkilöturvallisuusohjeet. Ohjeiden laiminlyönti saattaa johtaa henkilövahinkoon tai kuolemaan.

Turvallisuus ennen käyttöä

Polttoaineturvallisuus
  • Käsittele polttoainetta erittäin varovasti. Se on tulenarkaa, ja höyryt räjähtävät herkästi.
  • Sammuta savukkeet, sikarit, piiput ja muut sytytyslähteet.
  • Käytä vain hyväksyttyä polttoaineastiaa.
  • Älä irrota polttoainesäiliön korkkia tai täytä polttoainesäiliötä moottorin ollessa käynnissä tai kuuma.
  • Älä lisää tai tyhjennä polttoainetta suljetussa tilassa.
  • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).
  • Jos polttoainetta roiskuu, älä yritä käynnistää moottoria. Vältä luomasta minkäänlaisia kipinälähteitä, ennen kuin polttoainehöyryt ovat hälvenneet.

Turvallisuus käytön aikana

Kaatumissuojausjärjestelmän (ROPS) turvallisuus
  • Älä irrota mitään kaatumissuojausjärjestelmän osia koneesta.
  • Varmista, että turvavyö on kiinnitetty ja nopeasti avattavissa hätätilanteessa.
  • Käytä aina turvavyötä.
  • Tarkista vapaa alikulkukorkeus ja varo osumasta esteisiin.
  • Pidä kaatumissuojausjärjestelmä turvallisessa käyttökunnossa tarkistamalla se vaurioiden varalta säännöllisesti ja pitämällä kaikki kiinnittimet tiukalla.
  • Vaihda kaikki vaurioituneet kaatumissuojausjärjestelmän osat. Älä korjaa tai muuta niitä.
Turvallisuus rinteissä
  • Rinteissä on huomattava koneen hallinnan menettämisen ja kaatumisen vaara. Tällaiset onnettomuudet voivat aiheuttaa vakavan tapaturman tai kuoleman. Käyttäjä on vastuussa turvallisesta käytöstä rinteissä. Koneen käyttö rinteissä edellyttää erityistä huolellisuutta.
  • Käyttäjän on arvioitava leikkuupaikan olosuhteet ja tarkastettava käyttöpaikka ja määritettävä niiden perusteella, onko rinne turvallinen koneen käyttöön. Tämä tarkastus on tehtävä huolellisesti ja harkiten.
  • Kun käytät konetta rinteissä, tarkista alla olevat ohjeet. Ennen kuin aloitat koneen käytön, tarkista työskentelyalueen olosuhteet ja arvioi, voitko käyttää konetta kyseisellä paikalla ja vallitsevissa olosuhteissa. Maaston muutokset voivat vaikuttaa koneen käyttöön rinteissä.
    • Vältä koneen käynnistämistä, pysäyttämistä tai kääntämistä rinteissä. Vältä nopeuden tai suunnan äkillistä muuttamista. Käänny hitaasti ja vähän kerrallaan.
    • Älä käytä konetta olosuhteissa, joissa pito, ohjaus tai vakaus ovat kyseenalaisia.
    • Poista tai merkitse esteet, kuten ojat, kuopat, urat, töyssyt, kivet tai muut piilevät vaarat. Korkea ruoho voi peittää esteet. Maaston epätasaisuudet voivat kaataa koneen.
    • Huomaa, että koneen käyttö märässä ruohossa, poikittain rinteissä tai alamäessä saattaa johtaa koneen pidon menettämiseen.
    • Käytä konetta erityisen varovasti pudotusten, ojien, vallien, vesiesteiden tai muiden vaarojen lähellä. Kone voi kaatua yllättäen, jos pyörä menee reunan yli tai jos reuna sortuu. Määritä suoja-alue koneen ja mahdollisen vaaran välille.
    • Tunnista vaarat rinteen juurella. Jos vaaroja on, leikkaa rinne kävellen ohjattavalla ruohonleikkurilla.
    • Jos mahdollista, pidä koneen leikkuuyksiköt laskettuina alas, kun käytät konetta rinteissä. Leikkuuyksiköiden nostaminen rinteissä käytön aikana voi heikentää koneen vakautta.
Kolmikelaisessa leikkurissa on ainutlaatuinen vetojärjestelmä, jolla saadaan erinomainen pito rinteissä. Ylämäen pyörä ei luista ja heikennä pitoa, kuten perinteisissä kolmikelaisissa leikkureissa. Jos konetta käytetään sivuttain liian jyrkällä rinteellä, kone kaatuu ennen pidon menettämistä.
  • Leikkaa rinne suoraan ylhäältä alas ja alhaalta ylös sivuttain leikkaamisen sijaan aina kun se on mahdollista.
  • Siirrä leikkuuyksiköitä ylämäen puolelle sivuttain rinteessä ajettaessa (jos varusteina).
  • Jos renkaiden pito heikkenee, kytke terät pois käytöstä ja jatka hitaasti ja suoraan rinnettä alas.
  • Jos sinun on kuitenkin pakko kääntyä, käänny hitaasti ja vähän kerrallaan alamäkeen.

Turvallisuus käytön jälkeen

Turvallisuus huollon aikana

Moottorin turvallinen käyttö
  • Moottori on sammutettava ennen öljyn tarkistusta tai lisäystä kampikammioon.
  • Älä muuta kierrosnopeussäätimen nopeutta tai käytä moottoria ylikierroksilla.
Sähköjärjestelmän turvallinen käyttö
  • Irrota akun kytkennät ennen kuin korjaat konetta. Irrota ensin miinusnavan akkukenkä ja vasta sitten plusnavan akkukenkä. Kytke ensin plusnavan akkukenkä ja vasta sitten miinusnavan akkukenkä.
  • Lataa akku avoimessa tilassa, jossa on hyvä ilmanvaihto, kaukana kipinöistä ja avotulesta. Irrota laturin virtajohto ennen kuin kytket laturin akkuun tai irrotat sen akusta. Käytä suojavaatetusta ja eristettyjä työkaluja.
Jäähdytysjärjestelmän turvallinen käyttö
  • Jäähdytysneste on myrkyllistä. Pidä poissa lasten ja lemmikkieläinten ulottuvilta.
  • Paineella suihkuava kuuma jäähdytysneste, kuuma jäähdytin ja sitä ympäröivät osat voivat aiheuttaa vakavia palovammoja.
    • Anna moottorin jäähtyä ainakin 15 minuuttia ennen jäähdyttimen korkin irrottamista.
    • Käytä korkkia käsitellessäsi liinaa ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine pääsee pois.
Hydraulijärjestelmän turvallinen käyttö
  • Jos nestettä pääsee ihon alle, hakeudu välittömästi lääkäriin. Lääkärin on poistettava neste kirurgisesti muutaman tunnin sisällä.
  • Varmista, että kaikki hydrauliletkut ja -putket ovat hyvässä kunnossa ja että kaikki hydrauliputkien liitokset ja kiinnitykset ovat tiukalla, ennen kuin lisäät hydraulijärjestelmän painetta.
  • Pidä keho ja kädet kaukana vuotavista reiistä ja suuttimista, joista suihkuaa korkeapaineista hydraulinestettä.
  • Etsi hydraulinestevuotoja pahvin tai paperin avulla.
  • Poista paine varovasti hydraulijärjestelmästä, ennen kuin huollat järjestelmää.
Terien turvallinen käyttö
  • Kulunut tai vaurioitunut terä tai kiinteä terä voi rikkoutua ja pala voi sinkoutua käyttäjää tai ohikulkijaa päin, mikä voi aiheuttaa vakavan henkilövahingon tai kuoleman.
  • Terät ja kiinteät terät on tarkistettava säännöllisesti liiallisen kulumisen ja vaurioiden varalta.
  • Ole varovainen, kun tarkastat teriä. Käytä käsineitä ja noudata varovaisuutta keloja huoltaessasi. Terät ja kiinteät terät saa ainoastaan vaihtaa tai läpätä. Niitä ei saa suoristaa eikä hitsata.
  • Ole varovainen käsitellessäsi monen leikkuuyksikön koneita, sillä yhden leikkuuyksikön kääntäminen saattaa kääntää muiden leikkuuyksiköiden keloja.

Turvallisuus varastoinnin aikana

Turva- ja ohjetarrat

Image
Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.
Akkusymbolit
Akussa on joitain tai kaikki näistä symboleista.
Graphic
s_batterysymbols2
  1. Räjähdysvaara
  2. Ei tulta, liekkejä eikä tupakointia
  3. Syövyttävien nesteiden / kemiallisten palovammojen vaara
  4. Käytä silmäsuojaimia.
  5. Lue käyttöopas.
  6. Pidä sivulliset turvallisen matkan päässä akusta.
  7. Käytä silmäsuojaimia: räjähtävät kaasut voivat sokeuttaa ja aiheuttaa muita vammoja.
  8. Akkuhappo voi sokeuttaa tai aiheuttaa vakavia syöpymiä.
  9. Huuhtele silmät heti vedellä ja hankkiudu heti lääkärin hoitoon.
  10. Sisältää lyijyä, ei saa hävittää tavallisen jätteen mukana.
Tarraosa:  93-6681
Graphic
s_decal93-6681
  1.  Loukkaantumisvaara, tuuletin: pysy etäällä liikkuvista osista.
Tarraosa:  93-7276
Graphic
s_decal93-7276
  1.  Räjähdysvaara: käytä silmäsuojaimia.
  2.  Syövyttävien nesteiden / kemiallisten palovammojen vaara: huuhtele ensiavuksi vedellä.
  3.  Tulipalon vaara: ei tulta, liekkejä eikä tupakointia.
  4.  Myrkytysvaara: pidä lapset loitolla akusta.
Tarraosa:  94-3353
Graphic
s_decal94-3353
  1.  Käsien ruhjoutumisvaara: pidä kädet poissa.
Tarraosa:  99-3444
Graphic
s_decal99-3444
  1.  Kuljetusnopeus: nopea
  2.  Leikkuunopeus: hidas
Tarraosa:  106-9290
Malli 03170
Graphic
s_decal106-9290
  1.  Vapaa
  2.  Seisontajarru vapautettuna
  3.  Voimanulosotto (PTO)
  4.  Istuimessa
  5.  Moottorin ylikuumenemisesta johtuva sammuminen
  6.  Kelat käytössä
  7.  Korkean lämpötilan varoitus
  8.  Tulot
  9.  Lähdöt
  10.  Virta
  11.  Moottori käynnistys
  12.  Moottori käynnissä
  13.  Moottori käynnistys
  14.  Voimanulosotto (PTO)
Tarraosa:  117-3270
Graphic
s_decal117-3270
  1.  Vaara: älä kosketa kuumaa pintaa.
  2.  Käsien loukkaantumisvaara; takertumisvaara, hihna: Pysy etäällä liikkuvista osista. Pidä kaikki suojukset ja suojalevyt paikoillaan.
Tarraosa:  121-3598
CE-koneet
Graphic
s_decal121-3598
  1.  Kaatumisvaara: älä aja poikittain rinteissä, joiden kaltevuus on yli 17°.
Huomaa: Tämä kone on teknisen standardin vakaustestin mukainen staattisten lateraalisten ja pituussuuntaisten testien osalta tarran osoittamalla suositellulla enimmäiskaltevuudella. Tutustu käyttöoppaan ohjeisiin koneen käytöstä rinteissä, tarkasta koneen käyttöolosuhteet ja määritä niiden perusteella, voidaanko konetta käyttää kyseisellä paikalla ja vallitsevissa olosuhteissa. Maaston muutokset voivat vaikuttaa koneen käyttöön rinteissä. Jos mahdollista, pidä koneen leikkuuyksiköt laskettuina alas rinteissä käytön aikana. Leikkuuyksiköiden nostaminen rinteissä käytön aikana voi heikentää koneen vakautta.
Tarraosa:  121-3623
Graphic
s_decal121-3623
  1. Vaara: Lue käyttöopas. Älä käytä konetta, jos et ole saanut koulutusta.
  2. Vaara: lue käyttöopas ennen kuin hinaat konetta.
  3. Kaatumisvaara: Hidasta konetta ennen kääntymistä. Kun ajat rinteessä, pidä leikkuuyksiköt ala-asennossa ja käytä turvavyötä.
  4. Vaara: Älä pysäköi rinteeseen. Kytke seisontajarru, pysäytä leikkuuyksiköt, laske lisälaitteet, sammuta moottori ja irrota virta-avain virtalukosta ennen kuin poistut koneen luota.
  5. Esineiden sinkoutumisvaara: pidä sivulliset loitolla.
  6. Vaara: käytä kuulosuojaimia.
  7. Takertumisvaara: pysy etäällä liikkuvista osista ja pidä kaikki suojukset ja suojalevyt paikoillaan.
Tarraosa:  121-3628
Graphic
s_decal121-3628
  1.  Kaatumisvaara: älä aja poikittain rinteissä, joiden kaltevuus on yli 25°.
Huomaa: Tämä kone on teknisen standardin vakaustestin mukainen staattisten lateraalisten ja pituussuuntaisten testien osalta tarran osoittamalla suositellulla enimmäiskaltevuudella. Tutustu käyttöoppaan ohjeisiin koneen käytöstä rinteissä, tarkasta koneen käyttöolosuhteet ja määritä niiden perusteella, voidaanko konetta käyttää kyseisellä paikalla ja vallitsevissa olosuhteissa. Maaston muutokset voivat vaikuttaa koneen käyttöön rinteissä. Jos mahdollista, pidä koneen leikkuuyksiköt laskettuina alas rinteissä käytön aikana. Leikkuuyksiköiden nostaminen rinteissä käytön aikana voi heikentää koneen vakautta.
Tarraosa:  125-6688
Graphic
s_decal125-6688
  1.  Räjähdysvaara: lue käyttöopas. Ei saa käyttää käynnistysnestettä.
Tarraosa:  133-8062
Graphic
s_decal133-8062
Tarraosa:  136-3678
Malli 03170
Graphic
s_decal136-3678
  1.  Voimanulosotto pois päältä
  2.  Voimanulosotto käytössä
  3.  Laske leikkuuyksiköt.
  4.  Nosta leikkuuyksiköt.
  5.  Lukitus
  6.  Moottorin sammutus
  7.  Moottori käynnissä
  8.  Moottori käynnistys
  9.  Valot
  10.  Nopea
  11.  Hidas
Tarraosa:  136-3679
Malli 03171
Graphic
s_decal136-3679
  1.  Voimanulosotto pois päältä
  2.  Voimanulosotto käytössä
  3.  Laske leikkuuyksiköt.
  4.  Nosta leikkuuyksiköt.
  5.  Siirrä leikkuuyksiköitä oikealle.
  6.  Siirrä leikkuuyksiköitä vasemmalle.
  7.  Lukitus
  8.  Moottorin sammutus
  9.  Moottori käynnissä
  10.  Moottori käynnistys
  11.  Valot
  12.  Nopea
  13.  Hidas
Tarraosa:  136-3702
Graphic
s_decal136-3702
  1.  Vaara: Lue käyttöopas. Käytä turvavyötä. Älä irrota turvakaarta.
  2.  Vaara: Turvakaareen ei saa tehdä muutoksia.
Tarraosa:  136-3716
Graphic
s_decal136-3716
  1. Kelan nopeus
  2. Rengaspaine
  3. Dieselpolttoaine
  4. Polttoaineen/veden erotin
  5. Moottorin ilmansuodatin
  6. Moottoriöljy
  7. Jäähdyttimen säleikkö
  8. Moottorin jäähdytysneste
  9. Sulakkeet
  10. Moottoriöljyn määrä
  11. Hihnan kireys
  12. Hydraulineste
  13. Seisontajarru
  14. Akku
  15. Tarkista 8 tunnin välein.
  16. Lue voitelutiedot käyttöoppaasta.
  17. Lue käyttöopas.
  18. Nesteet
  19. Tilavuus
  20. Nesteväli (tuntia)
  21. Suodatinväli (tuntia)
Tarraosa:  147-6069
Graphic
s_decal147-6069
  1.  Kelan nopeus
  2.  Kelan leikkuukorkeus
  3.  8-teräisen kelan säätö
  4.  11-teräisen kelan säätö
  5.  Hidas
  6.  Nopea
 
 
 
Käyttöönotto
 
Tarvittavat osat
2
Etupyöräkokoonpano
1
Takapyöräkokoonpano
  1. Asenna pyöräkokoonpano pyörän napaan venttiilinvarsi kohdistettuna ulospäin.
    Huomaa: Takapyörä on kapeampi kuin etupyörät.
  2. Kiinnitä pyörä napaan pyöränmuttereilla ja kiristä mutterit ristikkäisessä järjestyksessä momenttiin 6188 N·m.
  3. Toista vaiheet muille pyöräkokoonpanoille.
Tarvittavat osat
1
Ohjauspyörä
1
Ohjauspyörän keskiö
1
Iso aluslaatta
1
Vastamutteri
1
Ruuvi
    Graphic
    G402549
  1. Asenna ohjauspyörä kuvan mukaisesti.
  2. Kiristä mutteri momenttiin 2735 N·m.
Hengenvaara
Akkuneste sisältää rikkihappoa, joka on tappavaa nieltynä ja aiheuttaa vakavia kemiallisia palovammoja.
  • Akkunestettä ei saa juoda eikä päästää kosketuksiin ihon, silmien tai vaatteiden kanssa.
  • Käytä suojalaseja ja kumikäsineitä.
  • Akku on täytettävä paikassa, jossa on aina saatavilla puhdasta vettä ihon huuhtelua varten.
 
    Graphic
    G402553.svg
  1. Irrota akun suojus.
  2. Mittaa akun jännite.
    Huomaa: Jos mittaustulos on 12,4 V tai enemmän, akku on ladattu.
  3. Jos mittaustulos on enintään 12,3 V, lataa akkua 34 A:n virralla 48 tunnin ajan.
    Vaara
    Akun lataaminen tuottaa kaasuja, jotka voivat räjähtää, mikä voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
    • Pidä kipinät ja avotuli poissa akun lähettyviltä.
    • Akun lähettyvillä ei saa tupakoida.
     
  4. Kun akku on latautunut, irrota laturi virtalähteestä ja akun navoista.
  5. Graphic
    G402557
  6. Asenna pluskaapeli (punainen) akun plusnapaan (+) ja kiinnitä ne T-pultilla ja mutterilla.
    Huomaa: Varmista, että plusnavan (+) akkukenkä on kunnolla kiinni akun navassa ja että kaapeli on tiiviisti akkua vasten.
    Tärkeää  
    Kaapeli ei saa koskettaa akun kantta.
     
  7. Asenna miinuskaapeli (musta) akun miinusnapaan () ja kiinnitä ne T-pultilla ja mutterilla.
    Vaara
    Akun kaapeleiden virheellinen asennus voi vahingoittaa konetta ja kaapeleita aiheuttaen kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään, mikä voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
    • Irrota aina akun miinuskaapeli (musta) ennen pluskaapelin (punainen) irrottamista.
    • Kytke aina akun pluskaapeli (punainen) ennen miinuskaapelia (musta).
     
    Tärkeää  
    Jos akku otetaan pois paikaltaan, akun kiristyspultit on asennettava niin, että pulttien päät ovat alapuolella ja mutterit yläpuolella. Jos kiristyspultit ovat väärin päin, ne voivat osua hydrauliputkiin, kun leikkuuyksikköjä liikutetaan.
     
  8. Voitele molemmat akkuliitännät Grafo 112X -suojarasvalla (Toron osanro 505-47) tai kevyellä rasvalla ehkäisemään ruostumista.
  9. Työnnä kumisuojus plusnavan päälle mahdollisen oikosulun ehkäisemiseksi.
  10. Asenna akun kansi.
Tarvittavat osat
1
Kulman osoitin (käsikäyttöinen)
  1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.
  2. Graphic
    G402558
  3. Aseta käsikäyttöinen kulman osoitin rungon poikkikaiteen päälle ja varmista, että kone on suorassa.
  4. Jos käsikäyttöisen kulman osoittimen lukema ei ole 0°, siirrä kone paikkaan, jossa käsikäyttöinen kulman osoitin näyttää 0°.
  5. Graphic
    G402560
  6. Tarkista koneen ohjauspylvääseen asennettu kaltevuusilmaisin .
    Huomaa: Kaltevuusilmaisimen pitäisi näyttää 0° käyttäjän paikalta katsottaessa.
  7. Jos kaltevuusilmaisimen lukema ei ole 0°, löysää kiinnikkeitä, joilla kulman osoitin on kiinnitetty asennuskannakkeeseen, säädä osoittimen lukemaksi 0° ja kiristä kiinnikkeet.
Tarvittavat osat
1
Turvakaarikokoonpano
4
Laippakantapultti
4
Lukkomutteri
1
Letkukiristin
Vaara
Jos koneen turvakaarta on muokattu tai se on vaurioitunut, se ei ehkä suojaa käyttäjää riittävästi koneen kaatuessa, mikä voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
  • Koneeseen ei saa asentaa vaurioitunutta tai muokattua turvakaarta.
  • Vaihda vaurioitunut turvakaari, älä korjaa tai muokkaa sitä.
 
    Graphic
    G402561
  1. Laske turvakaari ajoyksikön asennuskannakkeisiin siten, että kiinnitysreiät ovat kohdakkain. Varmista, että ilmaputki on koneen vasemmalla puolella.
  2. Kiinnitä turvakaaren molemmat puolet asennuskannakkeisiin kahdella laippakantapultilla ja kahdella lukkomutterilla. Kiristä kiinnikkeet momenttiin 81 N·m.
  3. Kiinnitä polttoaineputken ilmaletku ilmaputkeen letkukiristimellä .
    Varoitus
    Jos moottori käynnistetään niin, että polttoaineputken ilmaletku on irti ilmaputkesta, letkusta virtaa polttoainetta. Tämä lisää tulipalo- ja räjähdysvaaraa. Polttoaineen aiheuttama tulipalo tai räjähdys voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
    Liitä polttoaineputken ilmaletku ilmaputkeen ennen moottorin käynnistämistä.
     
Tarvittavat osat
1
Nostovarsisarja (lisävarusteena saatava sarja, tilattava erikseen)
Nostovarsien asennuksen valmistelu
    Graphic
    G402564
  1. Asenna saranatappi molempiin nostovarsiin ja kohdista asennusaukot.
  2. Kiinnitä saranatapit nostovarsiin kahdella pultilla (5/16 ×  tuumaa).
  3. Kiristä pultit momenttiin 3745 N·m.
  4. Graphic
    G402566
  5. Irrota koneen etuosasta kaksi laippapulttia (½ × 2 tuumaa), joilla tappien kiinnitin on kiinni nostovarren tapeissa , ja irrota kiinnitin.
    Huomaa: Säilytä tappien kiinnitin ja laippapultit.
Nostovarsien kiinnitys koneeseen
    Graphic
    G402567
  1. Kiinnitä nostovarret nostovarren tappeihin kuvan mukaisesti.
  2. Kiinnitä aiemmin irrotettu tappien kiinnitin nostovarren tappeihin kahdella laippapultilla (½ × 2 tuumaa) .
  3. Kiristä laippapultit (½ × 2 tuumaa) momenttiin 95 N·m.
Nostosylinterin asennus vasempaan nostovarteen
    Graphic
    G402568
  1. Asenna nostosylinteri vasempaan nostovarteen kuvan mukaisesti.
  2. Lisää litiumpohjaista rasvaa nro 2 nostovarren ja hydraulisylinterin rasvanippoihin .
Nostosylinterin asennus oikeaan nostovarteen
    Graphic
    G402572
  1. Aseta tyhjennysastia nostosylinterin hydrauliliittimien alle.
  2. Graphic
    G402570
  3. Löysää nostosylinterin paluuletkun suoraa kiertoliitintä ja nostoletkun 90°:n kiertoliitintä .
  4. Kiedo riepu letkuliitinten ympärille.
  5. Graphic
    G402573
  6. Liikuta nostosylinterin tankoa hitaasti, kunnes se on oikean nostovarren laippojen reikien kohdalla.
    Tärkeää  
    Hydraulinestettä valuu hieman ulos letkuliitännöistä, kun nostosylinterin tankoa liikutetaan.
     
  7. Kiinnitä tanko laippoihin kiinnitystapilla , kahdella välikappaleella ja kahdella lukitusrenkaalla .
  8. Lisää litiumpohjaista rasvaa nro 2 nostovarren ja hydraulisylinterin rasvanippoihin .
  9. Graphic
    G402574
  10. Kiristä paluu- ja nostoletkun kiertoliittimet momenttiin 3745 N·m.
  11. Puhdista hydraulineste koneesta.
Tarvittavat osat
3
Leikkuuyksikkö (lisävaruste, tilattava erikseen)
Leikkuuyksiköiden valmistelu
  1. Ota leikkuuyksiköt pois pahvilaatikoista.
  2. Säädä leikkuuyksiköt niiden käyttöoppaan ohjeiden mukaan.
Etuleikkuuyksiköiden kannatinrunkojen kokoaminen
Kiinnittimillä varustettu leikkuuyksikkö
Huomaa: Etukannatinrungot ovat osa lisävarusteena saatavaa nostovarsisarjaa.
    Graphic
    G402575
  1. Kohdista etukannatinrungon levyjen reiät leikkuuyksikön kiinnityslevyjen reikiin.
    Huomaa: Jos aloitat kokoamisen leikkuuyksikön takaosasta, käytä levyn keskimmäistä reikää.
  2. Asenna leikkuuyksikkö takakannatinrunkoon kuvan mukaisesti.
  3. Kiristä laippalukkomutterit momenttiin 3745 N·m.
  4. Toista toimenpide toiselle etuleikkuuyksikölle ja kannatinrungolle.
Leikkuuyksikön ja takakannatinrungon kokoaminen
Kiinnittimillä varustettu leikkuuyksikkö
Huomaa: Takakannatinrunko on osa lisävarusteena saatavaa nostovarsisarjaa.
    Graphic
    G402576
  1. Kohdista takakannatinrungon levyjen reikä leikkuuyksikön kiinnityslevyjen reikään.
    Huomaa: Jos aloitat kokoamisen leikkuuyksikön takaosasta, käytä levyn keskimmäistä reikää.
  2. Asenna leikkuuyksikkö takakannatinrunkoon kuvan mukaisesti.
  3. Kiristä laippalukkomutterit momenttiin 3745 N·m.
Etuleikkuuyksiköiden kannatinrunkojen kokoaminen
Kiinnityslevyillä varustettu leikkuuyksikkö
Huomaa: Etukannatinrungot ovat osa lisävarusteena saatavaa nostovarsisarjaa.
    Graphic
    G402577
  1. Kohdista etukannatinrungon levyjen reiät leikkuuyksikön kiinnityslevyjen reikiin.
    Huomaa: Jos aloitat kokoamisen leikkuuyksikön takaosasta, käytä levyjen keskimmäisiä reikiä.
  2. Asenna leikkuuyksikkö kannatinrunkoon kuvan mukaisesti.
  3. Kiristä laippalukkomutterit momenttiin 3745 N·m.
  4. Toista toimenpide toiselle etuleikkuuyksikölle ja kannatinrungolle.
Leikkuuyksikön ja takakannatinrungon kokoaminen
Kiinnityslevyillä varustettu leikkuuyksikkö
Huomaa: Takakannatinrunko on osa lisävarusteena saatavaa nostovarsisarjaa.
    Graphic
    G402578
  1. Kohdista takakannatinrungon levyjen reiät leikkuuyksikön kiinnityslevyjen reikiin.
    Huomaa: Jos aloitat kokoamisen leikkuuyksikön takaosasta, käytä levyjen keskimmäisiä reikiä.
  2. Asenna leikkuuyksikkö kannatinrunkoon kuvan mukaisesti.
  3. Kiristä laippalukkomutterit momenttiin 3745 N·m.
    Graphic
    G402579
  1. Liuuta painealuslaatta jokaiseen nostovarren saranatappiin.
  2. Liuuta leikkuuyksikön kannatinrunko saranatapin päälle ja kiinnitä lukitussokalla .
    Huomaa: Takaleikkuuyksiköissä painealuslaatta asennetaan kannatinrungon takaosan ja lukitussokan väliin.
  3. Rasvaa kaikki nostovarsien ja kannatinrunkojen nivelet.
    Tärkeää  
    Varmista, etteivät letkut ole kiertyneet tai taittuneet ja että takaleikkuuyksikön letkut on viety kuvan mukaisesti. Nosta leikkuuyksiköt ja siirrä ne vasemmalle (malli 03171). Takaleikkuuyksikön letkut eivät saa koskea vetokaapelin kannattimeen. Säädä tarvittaessa liittimien tai letkujen asentoa.
    Graphic
    G402580
     
  4. Graphic
    G402581
  5. Vie kippiketju ylös kannatinrungon päässä olevien aukkojen läpi. Kiinnitä kippiketju kannatinrungon yläosaan pultilla, aluslaatalla ja lukkomutterilla.
    Graphic
    G402582
  1. Aseta leikkuuyksiköt nostovarren saranatappien eteen.
  2. Irrota paino , O-rengas ja kaksi kiinnityspulttia oikean leikkuuyksikön päästä.
  3. Irrota tulppa laakeripesästä ja asenna paino ja O-rengas.
  4. Toista vaiheet 2 ja 3 lopuille leikkuuyksiköille.
  5. Graphic
    G402583
  6. Aseta O-rengas käyttömoottorin laippaan .
  7. Asenna moottori leikkuuyksikön käyttöpäähän ja kiinnitä kahdella pultilla.
Nostovarren ja takaleikkuuyksikön välyksen tarkistus
    Graphic
    G402584
  1. Käynnistä moottori, nosta leikkuuyksiköt ylös, sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.
  2. Mittaa etuleikkuuyksiköiden vasemman nostovarren ja lattialevykiinnikkeen sekä oikean nostovarren ja lattialevykiinnikkeen välinen etäisyys.
    Huomaa: Oikea välys on 58 mm . Jos välys ei ole tällä alueella, säädä leikkuuyksikön nostosylinteriä.
    Tärkeää  
    Etulevykiinnikkeen liian pieni välys voi vaurioittaa nostovarsia.
     
  3. Graphic
    G402585
  4. Mittaa takaleikkuuyksikön kantopalkin päällä olevan kannattimen ja puskuriliuskan välys.
    Huomaa: Oikea välys on 0,512,54 mm . Jos välys ei ole tällä alueella, säädä leikkuuyksikön nostosylinteriä.
    Tärkeää  
    Takakantopalkin liian pieni välys voi vaurioittaa leikkuuyksikköä.
     
  5. Käynnistä moottori, laske leikkuuyksiköt alas, sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.
Nostovarren välyksen säätö
    Graphic
    G402586
  1. Löysää koneen kummallakin puolella olevia vastamuttereita ja nostovarren pysäytinpultteja .
  2. Graphic
    G402587
  3. Löysää nostosylinterin tangon vastamutteria .
  4. Irrota tappi tangon päästä ja kierrä haarukan vastamutteria.
  5. Asenna tappi ja tarkista välys.
  6. Toista vaiheet 14 tarvittaessa.
  7. Käynnistä moottori, nosta leikkuuyksiköt ylös, sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.
  8. Mittaa vasemman ja oikean nostovarren ja lattialevykiinnikkeiden välinen etäisyys.
    Huomaa: Oikea välys on 0,512,54 mm.
  9. Toista vaiheet 6 ja 7 tarvittaessa.
  10. Kiristä haarukan vastamutteri.
  11. Toista vaiheet 19 koneen toisella puolella.
Nostovarren pysäytinpulttien säätö
Tärkeää  
Pysäytinpulttien liian pieni välys voi vaurioittaa nostovarsia.
 
Huomaa: Jos takanostovarsi kolisee kuljetuksen aikana, vähennä välystä.
    Graphic
    G402588
  1. Käynnistä moottori, nosta leikkuuyksiköt ylös, sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.
  2. Säädä vastamuttereita ja pysäytinpulttia , kunnes pysäytinpultin ja nostovarren levyn välinen etäisyys on 0,131,02 mm .
  3. Toista vaihe 2 toiselle nostovarrelle.
  4. Käynnistä moottori, laske leikkuuyksiköt alas, sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.
Takaleikkuuyksikön välyksen säätö
  1. Löysää nostosylinterin tangon vastamutteria .
  2. Graphic
    G402589
  3. Ota pihdeillä ja rätillä kiinni sylinterin tangosta vastamutterin läheltä ja kierrä tankoa.
    Huomaa: Tangon lyhentäminen pienentää kannattimen ja puskuriliuskan välystä.
  4. Käynnistä moottori, nosta leikkuuyksiköt ylös, sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.
  5. Mittaa takaleikkuuyksikön kantopalkin päällä olevan kannattimen ja puskuriliuskan välys.
    Huomaa: Oikea välys on 0,512,54 mm.
  6. Toista vaiheet 14 tarvittaessa.
  7. Käynnistä moottori, laske leikkuuyksiköt alas, sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.
  8. Kiristä vastamutteri.
  1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt alas ja kytke seisontajarru.
  2. Sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.
  3. Tarkista rengaspaine ja säädä tarvittaessa.
    Huomaa: Renkaat on ylitäytetty kuljetusta varten.
  4. Tarkista hydraulinesteen määrä.
  5. Rasvaa kone.
    Huomaa: Koneen rasvauksen laiminlyönti saattaa aiheuttaa tärkeiden osien ennenaikaisen vioittumisen.
  6. Avaa konepelti ja tarkista jäähdytysnesteen määrä.
  7. Tarkista moottoriöljyn määrä ja sulje konepelti salvalla.
    Huomaa: Moottorin kampikammiossa on toimitettaessa öljyä. Öljymäärä on kuitenkin tarkistettava ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä ja sen jälkeen.
CE-koneet
Tarvittavat osat
1
Konepellin salvan tuki
2
Niitti
1
Aluslaatta
1
Ruuvi (¼ × 2 tuumaa)
1
Lukkomutteri (¼ tuumaa)
  1. Irrota konepellin salpa sen tuesta.
  2. Graphic
    G402590
  3. Irrota kaksi niittiä ja konepellin salvan tuki konepellistä.
  4. Graphic
    G402591
  5. Kohdista kiinnitysreiät ja asenna CE-vaatimusten mukainen salvan tuki ja konepellin salvan tuki konepeltiin.
    Huomaa: Salvan tuen on oltava konepeltiä vasten.
    Älä irrota pultti- ja mutterikokoonpanoa salvan tuen varresta.
  6. Kohdista aluslaatat konepellin sisäpuolella oleviin reikiin.
  7. Niittaa tuet ja aluslaatat konepeltiin.
  8. Graphic
    G402592
  9. Kiinnitä salpa sen tukeen.
  10. Graphic
    G402593
  11. Lukitse salpa paikalleen ruuvaamalla pultti konepellin salvan tuen toiseen varteen.
    Huomaa: Kiristä mutteria ja pulttia, kunnes pultti ei enää liiku eteen- tai taaksepäin konepellin salvan tuen sisällä.
CE-koneet
Tarvittavat osat
1
Äänenvaimentimen suojus
4
Itsekierteittävä ruuvi
    Graphic
    G402594
  1. Aseta ja kiinnitä äänenvaimentimen suojus runkoon neljällä itsekierteittävällä ruuvilla.
CE-koneet
Tarvittavat osat
1
Valmistusvuoden tarra
1
CE-tarra
1
Kallistumisvaaran tarra
Valmistusvuoden tarran ja CE-tarran kiinnitys
    Graphic
    G411007
  1. Pyyhi malli- ja sarjanumerokilven lähellä sijaitseva vasemmanpuoleinen runko alkoholilla ja anna rungon kuivua.
  2. Irrota valmistusvuoden tarran tausta ja kiinnitä tarra runkoon sarjanumerokilven lähelle.
  3. Graphic
    G402596
  4. Pyyhi konepellin lukon lähellä sijaitseva vasemmanpuoleinen runko alkoholilla ja anna rungon kuivua.
  5. Irrota CE-tarran tausta ja kiinnitä tarra runkoon.
Kallistumisvaaran CE-tarran kiinnitys
    Graphic
    G402597
  1. Pyyhi kaltevuusilmaisimen kallistumistarra alkoholilla ja anna tarran kuivua.
  2. Irrota tausta ja kiinnitä kallistumisvaaran CE-tarra kuvan mukaisesti.
Tarvittavat osat
1
Kipin rullasarja (ei sisälly toimitukseen)
Jos leikkaat suuremmilla leikkuukorkeuksilla, asenna kipin rullasarja.
  1. Nosta leikkuuyksiköt.
  2. Graphic
    G402598
  3. Paikanna keskimmäisen leikkuuyksikön yläpuolella oleva rungon kannatin .
  4. Paina keskimmäisen leikkuuyksikön eturullaa alas ja keskitä kippikannakkeen reiät rungon kannattimen reikiin, jotta rullan kosketus pysyisi samana kippikannakkeen ollessa asennettuna.
  5. Laske leikkuuyksiköt alas ja asenna kippikannake runkoon sarjan mukana toimitetuilla kiinnikkeillä.
 
 
 
Laitteen osat
 
Graphic
G403727
  1.  Konepelti
  2.  Kyttjn istuin
  3.  Tukivarsi
  4.  Ohjauspyr
  5.  Istuimen stvipu
  6.  Etuleikkuuyksikt
  7.  Takaleikkuuyksikk

Ohjaimet

Graphic
G450123
  1. Ohjauspyörän kallistusvipu
  2. Kaltevuusilmaisin
  3. Ajopoljin
  4. Peruutuspoljin
  5. Leikkuu-/kuljetusliukuvipu
  6. Osoitinura
  7. Leikkuuyksikön ohjausvipu
  8. Leikkuuyksikön käyttökytkin
  9. Öljynpaineen valo
  10. Moottorin jäähdytysnesteen lämpötilan merkkivalo
  11. Tuntilaskuri
  12. Hehkutulppien merkkivalo
  13. Kaasuvipu
  14. Laturin merkkivalo
  15. Avainkytkin
  16. Nostovivun lukko
  17. Seisontajarru
Avainkytkin
Graphic
G444247
  1.  Pois
  2.  Käytä/esilämmitä moottoria
    Huomaa: Kun virta-avain on Käynnissä/Esilämmitys-asennossa, hehkutulppa aktivoituu ja merkkivalo palaa noin seitsemän sekunnin ajan.
  3.  Käynnistys
Ajopolkimet
Graphic
G450112
  1.  Aja eteenpäin: paina ajopoljinta.
  2.  Aja taaksepäin (tai tehosta jarrutusta): paina peruutuspoljinta.
Kun päästät tai siirrät polkimet vapaalle, kone pysähtyy.
Leikkuu-/kuljetusliukuvipu
Graphic
G444501
  1.  Kuljetus: siirrä liukuvipu tähän asentoon, kun kuljetat konetta.
    Huomaa: Leikkuuyksiköitä ei voi laskea, kun liukuvipu on Kuljetus-asennossa.
  2.  Leikkuu: käytä leikkuuyksiköitä siirtämällä liukuvipu tähän asentoon.
Leikkuuyksikön ohjausvipu
Nosta/laske
Graphic
G465011
  1.  Laske
    Huomaa: Leikkuuyksiköt eivät laskeudu, ellei moottori ole käynnissä. Vipua ei tarvitse pitää etuasennossa, kun leikkuuyksiköt on laskettu alas.
  2.  Nosta
    Huomaa: Kelat eivät käy, kun leikkuuyksiköt on nostettu ylös.
Siirrä sivuille
Malli 03171
Graphic
G465022
  1.  Siirrä oikealle
  2.  Siirrä vasemmalle
Huomaa: Siirrä leikkuuyksiköitä sivulle vain, kun ne on nostettu ylös tai kun ne ovat maassa ja kone liikkuu.
Hengenvaara
Leikkuuyksiköiden liikuttaminen alamäkeen kuljettaessa vähentää koneen tasapainoisuutta. Sen seurauksena kone voi kaatua, mikä voi johtaa tapaturmaan tai kuolemaan.
Siirrä leikkuuyksiköitä ylämäen puolelle sivuttain rinteessä ajettaessa.
 
Kaltevuusilmaisin
Kaltevuusilmaisin osoittaa rinteen kaltevuuden astelukuina.
Osoitinura
Käyttäjän tasossa oleva ura ilmaisee, milloin leikkuuyksiköt ovat keskiasennossa.
Leikkuuyksikön käyttökytkin
Graphic
G453441
  1.  Vapautettu
  2.  Kytketty
Nopeuden säädin
Graphic
G465025
  1.  Lisää moottorin nopeutta
  2.  Vähennä moottorin nopeutta
Nostovivun lukko
Graphic
G465028
  1.  Auki
  2.  Lukitus (estää leikkuuyksiköitä laskeutumasta)
Seisontajarru
Aina kun sammutat moottorin, kytke seisontajarru, jotta kone ei pääse liikkumaan vahingossa.
Graphic
G465039
  1.  Kytketty
  2.  Vapautettu
Huomaa: Moottori sammuu, jos ajopoljinta painetaan seisontajarrun ollessa kytkettynä.
Öljypaineen varoitusvalo
Öljynpaineen varoitusvalo palaa, jos moottorin öljypaine laskee turvallisen tason alapuolelle.
Moottorin jäähdytysnesteen ylikuumenemisen varoitusvalo
Ylikuumenemisen varoitusvalo palaa, jos moottorin jäähdytysnesteen lämpötila on liian korkea. Jos lämpötila saavuttaa tämän arvon, leikkuuyksiköt pysähtyvät. Jos jäähdytysnesteen lämpötila nousee vielä 5,5 °C, moottori sammuu lisävahinkojen estämiseksi.
Laturin merkkivalo
Laturin merkkivalo sammuu moottorin ollessa käynnissä. Jos laturin merkkivalo syttyy moottorin ollessa käynnissä, tarkista latausjärjestelmä ja korjaa se tarvittaessa.
Hehkutulppien merkkivalo
Hehkutulppien merkkivalo palaa hehkutuksen aikana.
Tuntilaskuri
Tuntilaskuri ilmoittaa koneen käyttötuntien kokonaismäärän. Tuntilaskuri on toiminnassa aina, kun virta-avain on Käynnissä-asennossa.
Leikkurin asennuslohko
Leikkurin asennuslohko sijaitsee ohjauskonsolin suojuksen alla.
Graphic
G465040
  1. Läppäyssäätö
  2. Kelanopeuden säädin
Kelanopeuden säätönuppi
Leikkurin asennuslohkon kelanopeuden säätönupilla voi säätää leikkuuyksiköiden leikkuunopeutta (kelanopeutta).
Lisää kelanopeutta kääntämällä kelanopeuden säätönuppia vastapäivään. Vähennä kelanopeutta kääntämällä nuppia myötäpäivään.
Lisätietoja kelanopeuden säätämisestä on kohdassa Leikkuunopeus (kelanopeus) ja Kelanopeuden säätö.
Läppäyssäätö
Läppäysvipu ohjaa leikkuuyksiköiden pyörimissuuntaa leikkuun aikana tai keloja ja kiinteitä teriä läpättäessä.
Käännä läppäysvipu F-asentoon, kun leikkaat ruohoa. Käännä vipu R-asentoon, kun läppäät leikkuuyksiköitä.
Huomaa: Älä käännä läppäysvipua kelojen pyöriessä.
Polttoainemittari
Graphic
G465051
Ohjauspyörän kallistusvipu
Avaa ohjauspyörän kallistusvipu ja kallista ohjauspyörä haluamaasi asentoon. Lukitse ohjauspyörä paikalleen siirtämällä vipu lukitusasentoon.
Graphic
G444513
  1.  Auki
  2.  Lukitus
Istuimen säätövipu
Siirrä vipu auki-asentoon, säädä istuin haluttuun asentoon ja lukitse istuin paikalleen siirtämällä vipu lukitus-asentoon.
Graphic
G465052
  1.  Lukitus
  2.  Auki
Tekniset tiedot
Huomaa: Ominaisuuksia ja rakennetta voidaan muuttaa ilmoittamatta.
Kuljetusleveys
203 cm koneessa, jonka leikkuuleveys on 183 cm;
234 cm koneessa, jonka leikkuuleveys on 216 cm
Leikkuuleveys
183 cm tai 216 cm
Pituus
248 cm
Korkeus
193 cm kaatumissuojausjärjestelmä asennettuna
Nettopaino*
844 kg
Polttoainesäiliön tilavuus
28 litraa
Kuljetusnopeus
014 km/h
Leikkuunopeus
010 km/h
Peruutusnopeus
06 km/h
*Leikkuuyksiköiden ja nesteiden kanssa

Lisälaitteet/lisävarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyväksytyistä lisälaitteista ja -varusteista.
Käytä vain Toro-alkuperäisvaraosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimii parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyy voimassa.
 
 
 
Käyttö
 

Ennen käyttöä

Päivittäisen huollon suorittaminen
Suorita huoltoaikataulun osassa Ennen jokaista käyttökertaa tai päivittäinmainitut toimet ennen koneen käynnistystä päivittäin.
Polttoaine
Polttoaineen tiedot
Tärkeää  
Dieselpolttoaineen sijasta ei saa käyttää paloöljyä tai bensiiniä.
 
Petrodiesel
Tyyppi
Käytä kesälaatuista dieselpolttoainetta (nro 2-D) yli 7 °C:n lämpötiloissa ja talvilaatuista dieselpolttoainetta (nro 1-D tai nro 1-D/2-D-seosta) alle 7 °C:n lämpötiloissa. Talvilaatuisen polttoaineen leimahduspiste on alhaisempi, ja sen kylmävirtausominaisuudet helpottavat käynnistystä ja vähentävät polttoainesuodattimen tukkeutumista.
Kesälaatuisen polttoaineen käyttö lämpötilan ollessa yli 7 °C pidentää polttoainepumpun käyttöikää ja antaa talvilaatuista polttoainetta enemmän tehoa.
Rikkipitoisuus
Alhainen (< 500 ppm) tai erittäin alhainen (< 15 ppm)
Vähimmäissetaaniluku
40
Varastointi
Hanki vain 180 päivän tarpeen verran puhdasta ja tuoretta dieselpolttoainetta tai biodieselpolttoainetta. Älä käytä polttoainetta, jota on säilytetty yli 180 päivän ajan.
Öljy ja lisäaineet
Älä lisää polttoaineeseen
Biodiesel
Tyyppi
Tässä laitteessa voidaan käyttää myös polttoaineseosta, jossa on enintään 20 % biodieseliä ja 80 % petrodieseliä (B20).
Seoksen petrodieselosuuden rikkipitoisuuden on oltava alhainen tai erittäin alhainen.
Käytä kylmällä säällä korkeintaan B5-seosta (biodieselpitoisuus 5 %)
Vähimmäissetaaniluku
40
Biodieseliä koskevat varotoimet
Biodieselseokset voivat vahingoittaa maalattuja pintoja.
Tarkkaile polttoaineen kanssa kosketuksiin joutuvia tiivisteitä ja letkuja, sillä ne voivat haurastua ajan mittaan.
Polttoainesuodattimeen voi muodostua tukoksia jonkin aikaa biodieselseosten käytön aloittamisen jälkeen.
Lisätietoja biodieselistä saa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.
Varastointi
Hanki vain 180 päivän tarpeen verran puhdasta ja tuoretta dieselpolttoainetta tai biodieselpolttoainetta. Älä käytä polttoainetta, jota on säilytetty yli 180 päivän ajan.
Öljy ja lisäaineet
Älä lisää polttoaineeseen
     
Biodieselpolttoaineen on täytettävä seuraavat vaatimukset:
Standardi
Sijainti
ASTM D6751
Yhdysvallat
EN 14214
Euroopan unioni
Polttoaineseoksen on täytettävä seuraavat vaatimukset:
ASTM D975
Yhdysvallat
EN 590
Euroopan unioni
Polttoaineen lisäys
    Graphic
    G411004
  1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.
  2. Puhdista polttoainesäiliön korkin ympäristö.
  3. Irrota polttoainesäiliön korkki.
  4. Täytä säiliö polttoaineella täyttökaulaan asti.
  5. Asenna korkki paikalleen ja pyyhi mahdollisesti roiskunut polttoaine.
Turvakytkinten tarkastus
Varoitus
Jos turvakytkimet ovat irronneet tai vaurioituneet, kone saattaa toimia odottamattomalla tavalla ja aiheuttaa vähäisen tai lievän henkilövahingon.
  • Älä kajoa turvakytkimiin.
  • Tarkista turvakytkimien toimivuus päivittäin ja vaihda mahdolliset vaurioituneet kytkimet ennen koneen käyttämistä.
 
Tärkeää  
Jos jokin koneen lukituskytkimistä ei toimi, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.
 
Laitteen valmistelu
  1. Aja kone hitaasti avoimelle alueelle.
  2. Laske leikkuuyksiköt, sammuta moottori ja kytke seisontajarru.
Ajopolkimen ja käynnistyksen turvajärjestelmän tarkistus
  1. Istuudu käyttäjän istuimelle ja kytke seisontajarru.
  2. Vapauta leikkuuyksikön käyttökytkin.
  3. Paina ajopoljinta ja käännä avain Käynnistys-asentoon.
Huomaa: Käynnistysmoottori ei saa käynnistää moottoria, kun ajopoljinta painetaan.
Leikkuuyksikön käyttökytkimen ja käynnistyksen turvajärjestelmän tarkistus
  1. Istuudu käyttäjän istuimelle ja kytke seisontajarru.
  2. Kytke leikkuuyksikön käyttökytkin.
  3. Varmista, että jalkasi ei ole ajopolkimella, ja käännä avain Käynnistys-asentoon.
Huomaa: Käynnistysmoottori ei saa käynnistää moottoria, kun leikkuuyksikön käyttökytkin on Kytketty-asennossa.
Seisontajarrun ja istuimen käyntiturvajärjestelmän tarkistus
  1. Istuudu käyttäjän istuimelle ja kytke seisontajarru.
  2. Vapauta leikkuuyksikön käyttökytkin.
  3. Varmista, että jalkasi ei ole ajopolkimella, ja käynnistä moottori.
  4. Vapauta seisontajarru.
  5. Nouse pois käyttäjän istuimelta.
Huomaa: Moottorin on sammuttava, jos käyttäjän istuimella ei istuta ja seisontajarru on vapautettu.
Seisontajarrun ja ajopolkimen käyntiturvajärjestelmän tarkistus
  1. Istuudu käyttäjän istuimelle ja kytke seisontajarru.
  2. Vapauta leikkuuyksikön käyttökytkin.
  3. Pidä jalka pois ajopolkimelta ja käynnistä moottori.
  4. Paina ajopoljinta.
Huomaa: Moottorin on sammuttava, jos seisontajarru on kytketty ja ajopoljinta painetaan.
Istuimen ja ajopolkimen käyntiturvajärjestelmän tarkistus
  1. Istuudu käyttäjän istuimelle ja kytke seisontajarru.
  2. Vapauta leikkuuyksikön käyttökytkin.
  3. Pidä jalka pois ajopolkimelta ja käynnistä moottori.
  4. Vapauta seisontajarru.
  5. Nouse pois käyttäjän istuimelta.
  6. Paina ajopoljinta.
Huomaa: Moottorin on sammuttava, jos käyttäjän istuimella ei istuta ja ajopoljinta painetaan.

Käytön aikana

Moottorin käynnistys
Tärkeää  
Polttoainejärjestelmä on ilmattava ennen moottorin käynnistystä, jos moottori käynnistetään ensimmäisen kerran, jos moottori on sammunut polttoaineen loppumisen takia tai jos polttoainejärjestelmää on huollettu. Katso Polttoainejärjestelmän ilmaus.
 
  1. Varmista, että seisontajarru on kytketty ja että leikkuuyksikön käyttökytkin on Vapautettu-asennossa.
  2. Nosta jalka ajopolkimelta ja varmista, että se on vapaalla.
  3. Siirrä kaasuvipu ½-asentoon.
  4. Työnnä avain virtalukkoon ja pidä sitä Käynnissä/Esilämmitys-asennossa, kunnes hehkutulppien merkkivalo sammuu (noin 7 sekuntia), ja käynnistä moottori kääntämällä avain Käynnistys-asentoon. Vapauta avain, kun moottori käynnistyy.
    Huomaa: Avain siirtyy automaattisesti Käynnissä-asentoon.
    Tärkeää  
    Käytä käynnistysmoottoria korkeintaan 15 sekuntia, jotta se ei ylikuumene. Odota 10 sekunnin yhtäjaksoisen käynnistämisen jälkeen minuutin verran, ennen kuin yrität uudelleen.
     
  5. Kun moottori käynnistetään ensimmäisen kerran tai kun moottori on huollettu, aja koneella eteen- ja taaksepäin 12 minuutin ajan. Varmista kaikkien osien moitteeton toiminta käyttämällä myös nostovipua ja leikuuyksikön käyttökytkintä.
    Huomaa: Tarkista ohjauksen toiminta kääntämällä ohjauspyörää vasemmalle ja oikealle. Sammuta seuraavaksi moottori ja tarkista, onko koneessa öljyvuotoja, irtonaisia osia tai muuta kulumaa tai vahinkoa.
    Varoitus
    Öljyvuotojen, irtonaisten osien tai muiden vikojen tarkistaminen saattaa aiheuttaa vähäisen tai lievän loukkaantumisen.
    Sammuta moottori ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin tarkastat koneen öljyvuotojen, irtonaisten osien tai muiden vikojen varalta.
     
Moottorin sammutus
  1. Siirrä kaasuvipu Joutokäynti-asentoon.
  2. Kytke seisontajarru.
  3. Aseta leikkuuyksikön käyttökytkin Vapautettu-asentoon.
  4. Laske leikkuuyksiköt.
  5. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.
Ruohon leikkaaminen koneella
  1. Siirrä kone leikkuualueelle ja kohdista kone leikkuualueen ulkopuolella ensimmäisen leikkuukaistan ajoa varten.
  2. Paina leikkuuyksikön käyttökytkin Vapautettu-asentoon.
  3. Siirrä kaasuvipu Nopea-asentoon.
  4. Laske leikkuuyksiköt kokonaan leikkuuyksikön ohjausvivulla.
  5. Paina leikkuuyksikön käyttökytkin Kytketty-asentoon.
  6. Nosta leikkuuyksiköt maasta leikkuuyksikön ohjausvivulla.
  7. Kun olet saavuttanut leikkuualueen reunan ja aloitat leikkuun, laske leikkuuyksiköt leikkuuyksikön ohjausvivulla.
    Huomaa: Harjoittelemalla voit varmistaa, että leikkuuyksiköt eivät laskeudu ennenaikaisesti tai leikkaa aluetta, jota ei ole tarkoitus leikata.
  8. Aja yksi leikkuuväylä valmiiksi.
  9. Kun lähestyt väylän vastakkaista reunaa (ennen kuin saavutat leikkuualueen reunan), vedä leikkuuyksikön ohjausvipua taaksepäin vain sen verran, että leikkuuyksiköt nousevat, ja vapauta vipu.
    Tärkeää  
    Älä pidä leikkuuyksikön ohjausvipua vedettynä taakse kääntämisen aikana.
     
  10. Tee pisaran muotoinen käännös seuraavaa ajoa varten.
Leikkuuyksiköiden liikuttaminen sivusuunnassa
Malli 03171
    Graphic
    G402857
  1. Nosta leikkuuyksiköt leikkuuyksikön ohjausvivulla.
  2. Liikuta leikkuuyksikköä vasemmalle tai oikealle liikuttamalla leikkuuyksikön ohjausvipua vasemmalle tai oikealle.
  3. Laske leikkuuyksiköt maahan leikkuuyksikön ohjausvivulla.
Koneen ajaminen kuljetustilassa
Graphic
G402852
  1. Aseta leikkuuyksikön käyttökytkin Vapautettu-asentoon.
  2. Nosta leikkuuyksiköt kuljetusasentoon.
  3. Siirrä leikkuu-/kuljetusliukuvipu vasemmalle Kuljetus-asentoon.
Tärkeää  
Ole varovainen, ettet vahingoita konetta tai leikkuuyksiköitä ajaessasi kapeista väleistä. Käytä konetta rinteissä erityisen varovasti. Aja hitaasti ja vältä jyrkkiä käännöksiä rinteissä, jotta kone ei kaadu.
 
Huomaa: Leikkuuyksiköitä ei voi laskea, kun konetta käytetään kuljetustilassa.
Leikkuunopeus (kelanopeus)
Tasaisen, korkealuokkaisen leikkuulaadun ja leikkuujäljen saavuttaminen edellyttää, että kelan nopeus on säädetty leikkuukorkeutta vastaavaksi.
Tärkeää  
Jos kelanopeus on liian alhainen, ruohossa saattaa näkyä aaltoja. Jos kelanopeus on liian suuri, leikkuujälki saattaa olla epätarkka.
 
Kelanopeuden valintataulukko
Leikkuukorkeus
8-lehtinen kela
11-lehtinen kela
5 km/h
(3 mph)
6 km/h
(4 mph)
8 km/h
(5 mph)
9,6 km/h
(6 mph)
5 km/h
(3 mph)
6 km/h
(4 mph)
8 km/h
(5 mph)
9,6 km/h
(6 mph)
63,5 mm
2½ tuumaa
3
3
4
4
60,3 mm
2 tuumaa
3
3
4
4
57,2 mm
2¼ tuumaa
3
3
4
4
54,0 mm
2 tuumaa
3
3
4
4
50,8 mm
2 tuumaa
3
3
4
4
47,6 mm
1 tuumaa
3
3
4
5
44,5 mm
1¾ tuumaa
3
3
4
5
41,3 mm
1 tuumaa
3
3
4
5
38,1 mm
1½ tuumaa
3
4
4
5
34,9 mm
1 tuumaa
3
4
4
5
31,8 mm
1¼ tuumaa
3
4
5
6
28,8 mm
1 tuumaa
3
4
5
6
25,4 mm
1 tuumaa
3
4
5
7
22,2 mm
 tuumaa
4
5
6
8
3
4
4
5
19,1 mm
¾ tuumaa
4
5
7
9
3
4
5
6
15,9 mm
 tuumaa
5
7
9
9
4
5
6
7
12,7 mm
½ tuumaa
6
9
4
6
8
9
9,5 mm
 tuumaa
8
6
8
9
6,4 mm
¼ tuumaa
9
Huomaa: Mitä suurempi numero, sitä suurempi nopeus.
 
Kelanopeuden säätö
    Graphic
    G411273
  1. Tarkista leikkuuyksiköiden leikkuukorkeusasetus. Katso käyttämääsi kelaa (8- tai 11-lehtinen) vastaavasta kelanopeuden valintataulukon sarakkeesta käytettyä leikkuukorkeutta lähinnä vastaava leikkuukorkeus. Katso taulukosta tätä leikkuukorkeutta vastaava kelanopeuden numero.
  2. Nosta tukivarren suojus .
  3. Graphic
    G411274
  4. Käännä kelanopeuden säädin vaiheessa 1 valittuun kelanopeuden numeroon.
  5. Asenna tukivarren suojus.
  6. Tutki leikkuujälki ja leikkuulaatu, kun olet käyttänyt konetta useamman päivän ajan. Kelanopeuden säätönuppi voidaan säätää myös taulukon antamaa kelanopeuden numeroa pykälän verran pienemmäksi tai suuremmaksi nurmen kunnon, ruohon pituuden tai käyttäjän mieltymysten mukaan.
Polttoainejärjestelmän ilmaus
    Graphic
    G411275
  1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt alas, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota avain.
  2. Varmista, että polttoainesäiliö on ainakin puolillaan.
  3. Irrota salpa ja nosta konepelti.
  4. Avaa polttoaineen ruiskutuspumpussa oleva ilmausruuvi .
  5. Käännä virta-avain Käynnissä-asentoon.
    Huomaa: Sähkötoiminen polttoainepumppu alkaa työntää ilmaa ulos ilmausruuvin ympäriltä.
  6. Kiristä ruuvi ja käännä avain Pysäytys-asentoon.
Huomaa: Moottorin tulee käynnistyä tämän toimenpiteen jälkeen. Jos moottori ei käynnisty, ruiskutussuuttimet on ehkä ilmattava.
Käyttövihjeitä
Leikkuutekniikat
  • Kun aloitat leikkuun, kytke leikkuuyksiköt ja lähesty leikkuualuetta hitaasti. Laske leikkuuyksiköt, kun ne ovat leikkuualueella.
  • Jotta nurmeen saadaan ammattimaisen suorat linjat ja raidat, joita tietyt käyttökohteet edellyttävät, etsi puu tai muu kaukana oleva kohde ja ajaa suoraan sitä kohti.
  • Heti, kun etuleikkuuyksiköt tulevat leikkuualueen reunaan, nosta leikkuuyksiköt ja tee pisaran muotoinen käännös, jotta olet valmiina seuraavaan ajoon.
  • Käytä Sidewinder-sivuleikkuria ja siirrä ohjausvipua vasemmalle tai oikealle käyttökohteen mukaan, jotta hiekkaesteiden, lampien ja muitten epätasaisten kohteiden ympäriltä on helppo leikata. Leikkuuyksiköitä voidaan myös siirtää, jotta renkaanjälkiin tulisi vaihtelua.
  • Leikkuuyksiköt heittävät ruohon yleensä koneen eteen tai taakse. Heitä leikkuujäte koneen eteen, kun ruohoa leikataan pienempiä määriä, jolloin leikkuujälki on parempi. Leikkuujätteet heitetään eteen sulkemalla leikkuuyksikköjen takasuojukset.
Varoitus
Leikkuuyksikön suojusten avaaminen tai sulkeminen moottorin käydessä voi aiheuttaa vähäisen tai lievän loukkaantumisen.
Sammuta moottori ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet ennen leikkuuyksikköjen suojusten avaamista tai sulkemista.
 
  • Kun leikkaat suuria ruohomääriä, suojusten pitää olla hieman alaspäin. Älä avaa suojuksia liiaksi, sillä muuten runkoon, takajäähdyttimen säleikköön ja moottorin alueelle saattaa kertyä suuria määriä leikkuujätteitä.
  • Leikkuuyksiköissä on vastapainot moottorin vastakkaisessa päässä. Näin leikkuujäljestä saadaan tasaisempi. Jos leikkuujälki on epätasainen, painoja voidaan lisätä tai vähentää.

Käytön jälkeen

Leikkuun jälkeen

  1. Pese kone ja rasvaa se.

Koneen hinaus

Hätätapauksessa konetta voidaan hinata lyhyen matkaa, mutta Toro ei suosittele sitä normaalikäytännöksi.
Tärkeää  
Koneen suurin hinausnopeus on 34 km/h, jotta vetojärjestelmä ei vahingoitu. Jos konetta on siirrettävä pidempi matka, käytä kuljetukseen lava-autoa tai perävaunua.
 
  1. Avaa konepelti.
  2. Graphic
    G413470
  3. Käännä pumpussa oikeanpuoleisen konepellin salvan lähellä sijaitsevaa kahvan ohitusventtiiliä 90° (¼-kierros).
  4. Sulje ja salpaa konepelti.
  5. Kiinnitä kone kiinnityspisteistä vetoajoneuvoon.
  6. Istu käyttäjän istuimella ja ohjaa konetta tarvittaessa seisontajarrulla hinauksen aikana.
    Tärkeää  
    Älä käynnistä moottoria ohitusventtiilin ollessa auki.
     
  7. Sulje ohitusventtiili kiertämällä sitä 90° (1/4-kierros) ennen kuin käynnistät moottorin.
Kiinnityspisteiden sijainnit
Graphic
G413471
  1. Kiinnityssilmukat

Koneen kuljetus

  1. Noudata alla olevia vinkkejä, kun kuljetat konetta.
    • Käytä täysleveää ramppia lastatessasi konetta perävaunuun tai lavalle.
    • Kiinnitä kone tiukasti.
 
 
 
Kunnossapito
 
Huomaa: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.
Huomaa: Kytkentä- ja hydraulikaavion voi tarvittaessa ladata maksuttomasti osoitteesta www.Toro.com etsimällä oman laitteen kotisivulla olevasta opaslinkistä.
Tärkeää  
Katso moottorin käyttöoppaasta ja leikkuuyksikön käyttöoppaasta tietoja muista huoltotoimenpiteistä.
 
Kunnossapitotaulukko
Huoltoväli
Huoltotoimenpide
Osanro
Kpl
Kuvaus
Ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
-
-
-
-
-
-
-
-
-
10 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
-
-
-
-
-
-
-
-
-
130-1241
1
Laturin/tuulettimen hihna
95-8730
1
Hydrostaatin käyttöhihna
50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
127-0511
1
Moottoriöljyn suodatin
121-6395
1
15W-40 Premium -moottoriöljy (19 litraa)
121-6394
1
15W-40 Premium -moottoriöljy (208 litraa)
Aina ennen käyttöä tai päivittäin
-
-
-
-
-
-
121-6395
1
15W-40 Premium -moottoriöljy (19 litraa)
121-6394
1
15W-40 Premium -moottoriöljy (208 litraa)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
133-8086
1
PX Extended Life -hydraulineste (19 litraa)
133-8087
1
PX Extended Life -hydraulineste (208 litraa)
-
-
-
25 käyttötunnin välein
-
-
-
50 käyttötunnin välein
108-1190
1
Premium-yleisrasva (420 ml)
100 käyttötunnin välein
130-1241
1
Laturin/tuulettimen hihna
95-8730
1
Hydrostaatin käyttöhihna
150 käyttötunnin välein
127-0511
1
Moottoriöljyn suodatin
121-6395
1
15W-40 Premium -moottoriöljy (19 litraa)
121-6394
1
15W-40 Premium -moottoriöljy (208 litraa)
200 käyttötunnin välein
108-3811
1
Ilmanpuhdistimen suodatin
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
400 käyttötunnin välein
-
-
-
110-9049
1
Polttoainesuodattimen kotelo
500 käyttötunnin välein
108-1190
1
Premium-yleisrasva (420 ml)
800 käyttötunnin välein
Vaihda hydraulineste (jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt hydraulisäiliöön vaihtoehtoista nestettä).
133-8086
1
PX Extended Life -hydraulineste (19 litraa)
133-8087
1
PX Extended Life -hydraulineste (208 litraa)
Vaihda hydraulisuodatin (jos et käytä suositeltua hydraulinestettä tai olet jossain vaiheessa lisännyt hydraulisäiliöön vaihtoehtoista nestettä).
86-3010
1
Hydraulisuodatin
1 000 käyttötunnin välein
Vaihda hydraulisuodatin (jos käytät suositeltua hydraulinestettä).
86-3010
1
Hydraulisuodatin
2 000 käyttötunnin välein
Vaihda hydraulineste (jos käytät suositeltua hydraulinestettä).
133-8086
1
PX Extended Life -hydraulineste (19 litraa)
133-8087
1
PX Extended Life -hydraulineste (208 litraa)
2 vuoden välein
-
-
-
Huuhtele jäähdytysjärjestelmän neste pois ja vaihda neste uuteen (toimita kone valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutetulle jälleenmyyjälle tai katso lisätietoja huolto-oppaasta).
-
-
-
Päivittäisen huollon tarkastuslista
Tarkistettavat kohdat
Viikolle:
Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su
Tarkista turvajärjestelmän toiminta.
Tarkista jarrujen toiminta.
Tarkista moottoriöljyn ja polttoaineen määrä.
Tarkista jäähdytysnesteen määrä.
Tyhjennä veden/polttoaineen erotin.
Tarkista ilmansuodatin, pölykansi ja paineventtiili.
Tarkista, ettei jäähdyttimessä ja säleikössä ole roskia.
Kuuntele, kuuluuko moottorista epätavallisia ääniä.1
Kuuntele, kuuluuko käytettäessä epätavallisia ääniä.
Tarkista hydraulijärjestelmän nestemäärä.
Tarkista, ettei hydrauliletkuissa ole vaurioita.
Tarkista nestevuodot.
Tarkista polttoaineen määrä.
Tarkista rengaspaine.
Tarkista mittareiden toiminta.
Tarkista kelan ja kiinteän terän kosketuksen säätö.
Tarkista leikkuukorkeussäätö.
Voitele kaikki rasvanipat.2
Korjaa maalipinnan vauriot.
Pese kone.
  1. Tarkasta hehkutulppa ja ruiskutussuuttimet, jos käynnistys on hidas, jos moottori savuttaa liikaa tai jos moottori käy karkeasti.
  2. Välittömästi jokaisen pesun jälkeen luettelon mukaisesta huoltovälistä riippumatta
Todetut viat
Tarkastuksen suoritti:
Vika
Päivämäärä
Huomio
1
   
2
   
3
   
4
   
5
   

Huoltoa edeltävät toimenpiteet

Valmistelu huoltoa varten
  1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt alas ja kytke seisontajarru.
  2. Sammuta moottori, irrota virta-avain, odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet ja anna moottorin jäähtyä.
Koneen etuosan nosto
  1. Kiilaa renkaat.
  2. Graphic
    G414298
  3. Nosta koneen etuosa irti maasta alarungon neliönmuotoisen putken alta mahdollisimman läheltä sivulevyä .
  4. Tue kone neliönmuotoisen putken tai napamoottoreiden alta pukeilla, jotka on määritetty koneen painon mukaan.
Koneen takaosan nosto (nostimella)
    Graphic
    G414299
  1. Kiilaa renkaat.
  2. Kiinnitä nostin takapyörän haarukan kiinnityssilmukkaan .
  3. Nosta konetta varovaisesti.
  4. Tue kone rungon alta pukeilla, jotka on määritetty koneen painon mukaan.
Koneen takaosan nosto (tunkilla)
    Graphic
    G447817
  1. Kiilaa renkaat.
  2. Nosta koneen takaosa tunkilla takanapamoottorin alta.
  3. Tue kone rungon alta pukeilla, jotka on määritetty koneen painon mukaan.
Akun kannen irrotus
    Graphic
    G448592
  1. Irrota akun kansi kuvan mukaisesti.
Konepellin avaaminen
    Graphic
    G414711
  1. Vapauta konepellin kummallakin puolella olevat salvat .
  2. Graphic
    G414712
  3. Käännä konepelti auki.

Voitelu

Laakerien ja holkkien rasvaus
Koneessa on rasvanipat, jotka on voideltava säännöllisesti. Pölyiset ja likaiset käyttöolosuhteet saattavat aiheuttaa lian tunkeutumisen laakereihin ja holkkeihin, mistä on seurauksena nopeaa kulumista. Voitele rasvanipat välittömästi jokaisen pesun jälkeen huolimatta luettelon mukaisesta huoltovälistä.
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Rasvaa kaikki koneen nipat litiumpohjaisella rasvalla nro 2.
Rasvanippojen sijainnit
Käytettävä rasva: litiumpohjainen rasva nro 2
Takaleikkuuyksikön kääntölaakeri
Graphic
G450432
Etuleikkuuyksikön kääntölaakeri
Graphic
G450435
Sidewinder-sivuleikkurin sylinterien päät (2 nippaa; vain malli 03171)
Graphic
G450436
Ohjauslaakeri
Graphic
G450437
Takanostovarren kääntölaakeri ja nostosylinteri (2 nippaa)
Graphic
G450438
Vasemman etunostovarren kääntölaakeri ja nostosylinteri (2 nippaa)
Graphic
G450439
Oikean etunostovarren kääntölaakeri ja nostosylinteri (2 nippaa)
Graphic
G450440
Vapaa-asennon säätömekanismi
Graphic
G450441
Leikkuu-/kuljetusliukuvipu
Graphic
G450442
Hihnan kireyden kääntölaakeri
Graphic
G450443
Ohjaussylinteri
Graphic
G450444
Huomaa: Ohjaussylinterin toiseen päähään voidaan haluttaessa asentaa ylimääräinen rasvanippa. Irrota rengas, asenna nippa, rasvaa nippa, irrota nippa ja asenna tulppa.
Graphic
G450445
Kestovoideltujen laakerien tarkastus
Laakerien materiaali- ja valmistusvioista johtuvat ongelmat ovat harvinaisia. Yleisimmin viat johtuvat suojatiivisteiden läpi kulkeutuvasta kosteudesta ja liasta. Rasvattavat laakerit on huollettava säännöllisesti, jotta laakeripinnalle ei kerry laakeria vaurioittavia epäpuhtauksia. Tiivistetyt laakerit on täytetty tehtaalla erikoisrasvalla. Laakereissa on vahva sisäinen tiiviste, joka pitää epäpuhtaudet ja kosteuden pois pyörivistä osista.
Tiivistetyt laakerit eivät tarvitse voitelua tai lyhyen aikavälin huoltoa. Näin minimoidaan tarvittavat rutiinihuollot ja vähennetään rasvan aiheuttamien nurmivaurioiden mahdollisuutta. Nämä tiivistetyt laakerijärjestelmät toimivat hyvin ja pitkään normaalissa käytössä. Laakereiden kunto ja tiivisteiden eheys on kuitenkin tarkistettava aika ajoin seisokkiajan välttämiseksi. Laakerit on tarkastettava kausittain ja vaurioituneet tai kuluneet laakerit on vaihdettava. Laakerien on toimittava tasaisesti, eivätkä ne saa esimerkiksi kuumentua, pitää ääntää, väljentyä tai ruostua.
Näiden laakeri-/tiivistesarjojen käyttöolosuhteista (esim. hiekka, nurmikemikaalit, vesi, iskut) johtuen ne ovat normaaleja kuluvia osia. Jos laakereihin tulee vika muusta syystä kuin materiaali- tai valmistusvirheiden takia, ne eivät yleensä ole takuun alaisia.
Huomaa: Laakereiden käyttöikä saattaa lyhentyä väärien pesukäytäntöjen takia. Älä pese konetta sen ollessa vielä kuuma ja vältä laakereiden suihkuttamista korkealla paineella tai suurella määrällä nestettä.

Moottorin huolto

Moottoriöljyn laatuvaatimukset
Öljylaatu
Käytä korkealaatuista, vähätuhkaista moottoriöljyä, joka täyttää tai ylittää API-huoltoluokituksen CH-4 tai sitä korkeamman vaatimukset.
Käytä seuraavaa moottoriöljyn viskositeettiluokitusta:
  • Suositus: SAE 15W-40 (yli 17 °C)
  • Vaihtoehto: SAE 10W-30 tai 5W-30 (kaikki lämpötilat)
Toro Premium -moottoriöljyä on saatavana valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä (viskositeettiluokitus 15W-40 tai 10W-30).
Kampikammion tilavuus
Noin 3,8 l suodattimen kanssa
Moottoriöljyn määrän tarkistus
Huomaa: Tarkista öljy, kun moottori on jäähtynyt. Jos moottori on lämmin, odota 10 minuuttia ennen tarkistusta.
Jos öljymäärä on mittatikun alarajan alapuolella, lisää öljyä vähitellen ylempään merkkiin asti.
Tärkeää  
Pidä moottoriöljyn määrä mittatikun ylä- ja alarajojen välissä. Jos moottoriöljyä on liikaa tai liian vähän, seurauksena voi olla vakava moottorivika.
 
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Graphic
    G453109
  3. Avaa konepelti.
  4. Tarkista moottoriöljyn määrä.
  5. Sulje ja salpaa konepelti.
Moottoriöljyn ja öljynsuodattimen vaihto
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Vapauta salpa ja avaa konepelti.
  3. Vaihda moottoriöljy seuraavasti:
    1. Irrota jompikumpi tyhjennystulppa ja anna kaiken öljyn valua ulos moottorista.
    2. Asenna tyhjennystulppa.
    Graphic
    G414739
  4. Vaihda moottorin öljynsuodatin.
    Graphic
    G414740
    Huomaa: Älä kiristä suodatinta liikaa.
  5. Lisää öljyä kampikammioon.
    Graphic
    G453108
  6. Sulje ja salpaa konepelti.
Ilmanpuhdistimen huolto
  • Tarkista, että ilmanottojärjestelmässä ei ole vuotoja, vaurioita tai löysiä letkunkiristimiä. Älä käytä viallista ilmansuodatinta.
  • Huolla ilmanpuhdistimen suodatin suositelluin väliajoin tai useammin, jos moottorin suorituskyky heikkenee erittäin pölyisten ja likaisten olosuhteiden vuoksi. Ilmansuodattimen tarpeeton vaihtaminen vain kasvattaa mahdollisuutta, että moottoriin pääsee likaa suodattimen irrotuksen yhteydessä.
Tärkeää  
Varmista, että suojus on asetettu oikein, että se on tiiviisti ilmanpuhdistimen rungon ympärillä ja että kuminen poistoventtiili osoittaa alaspäin, eli kello viiden ja seitsemän välille päästä katsottuna.
 
Graphic
G448875

Polttoainejärjestelmän huolto

Tässä käyttöoppaassa on yksityiskohtaisemmat polttoaineen ja polttoainejärjestelmän huoltotiedot kuin moottorin käyttöoppaassa, joka on polttoainetta ja polttoainehuoltoa koskeva yleisopas.
On tärkeää ymmärtää, että polttoainejärjestelmän huolto, polttoaineen säilytys ja polttoaineen laatu edellyttävät toimenpiteitä, jotta käyttökatkokset ja suuret moottorin korjaukset voidaan välttää.
Polttoainejärjestelmä noudattaa tiukimpia valmistustoleransseja päästöjen ja ohjainten vaatimusten vuoksi. Dieselpolttoaineen laatu ja puhtaus ovat entistä tärkeämpiä dieselmoottoreissa nykypäivänä käytettävän korkeapaineisen yhteispaineruiskutusputkiston (HPCR) polttoaineen ruiskutusjärjestelmän pitkän käyttöiän vuoksi.
Tärkeää  
Polttoainejärjestelmässä oleva vesi tai ilma vaurioittaa moottoria! Älä oleta, että uusi polttoaine olisi puhdasta. Varmista, että polttoaine on peräisin laadukkaalta toimittajalta. Säilytä polttoainetta oikein ja kuluta se 180 päivän sisällä.
 
Tärkeää  
Jos polttoainesuodattimen vaihtoa, polttoainejärjestelmän huoltoa ja polttoaineen säilytystä koskevia ohjeita ei noudateta, moottorin polttoainejärjestelmä voi vikaantua ennenaikaisesti. Suorita kaikki polttoainejärjestelmän huoltotoimet ohjeistetuin aikavälein tai aina, kun polttoaineeseen pääsee epäpuhtauksia tai sen laatu on heikko.
 
Polttoaineen säilytys
Polttoaineen asianmukainen säilytys on tärkeää moottorin kannalta. Polttoaineen varastointisäiliöiden asianmukainen huolto usein unohdetaan, mikä johtaa epäpuhtauksien pääsemiseen koneeseen toimitettuun polttoaineeseen.
  • Hanki vain sen verran polttoainetta, minkä kulutat seuraavien 180 päivän kuluessa. Älä käytä polttoainetta, jota on säilytetty yli 180 päivän ajan. Näin polttoaineeseen pääsee vähemmän vettä ja muita epäpuhtauksia.
  • Jos vettä ei poisteta varastointisäiliöstä tai koneen polttoainesäiliöstä, säiliö tai polttoainejärjestelmän osat voivat ruostua tai likaantua. Homeesta, bakteereista tai sienistä säiliöön syntyvä liete rajoittaa virtausta ja tukkii suodattimen ja polttoaineruiskuttimet.
  • Seuraa säiliön polttoaineen laatua tarkistamalla polttoaineen varastointisäiliö ja koneen polttoainesäiliö säännöllisesti.
  • Varmista, että polttoaine on peräisin laadukkaalta toimittajalta.
  • Jos varastointisäiliössä tai koneen polttoainesäiliössä on vettä tai epäpuhtauksia, korjaa ongelma suorittamalla kaikki polttoainejärjestelmän huoltotoimet yhteistyössä polttoaineen toimittajan kanssa.
  • Älä säilytä dieselpolttoainetta säiliöissä, jotka on valmistettu sinkkipäällysteisistä osista.
Polttoainesäiliön huolto
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Tyhjennä ja puhdista säiliö, jos polttoainejärjestelmä likaantuu tai kone on ollut varastoituna pitkään. Huuhtele säiliö puhtaalla polttoaineella.
Polttoaineletkujen ja liitäntöjen tarkastus
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Vapauta salpa ja avaa konepelti.
  3. Tarkista, ettei polttoaineletkuissa ja liitännöissä ole kulumia, vaurioita tai löysiä liitäntöjä.
    Huomaa: Korjaa tai vaihda vaurioituneet tai kuluneet polttoaineletkut tai liitännät.
  4. Sulje ja salpaa konepelti.
Polttoaineen-/vedenerottimen huolto
Polttoaineen-/vedenerottimen tyhjennys
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Tyhjennä vedenerotin kuvan mukaisesti.
    Graphic
    G452998
  3. Käynnistä moottori ja varmista, että vuotoja ei ole. Sammuta sitten moottori.
    Huomaa: Korjaa kaikki polttoainevuodot.
Polttoaineen/veden erottimen suodattimen vaihto
  1. Vaihda suodatin kuvan mukaisesti.
    Graphic
    G452996
  2. Käynnistä moottori ja varmista, että vuotoja ei ole. Sammuta sitten moottori.
    Huomaa: Korjaa kaikki polttoainevuodot.
Ruiskutussuuttimien ilmaus
Huomaa: Suorita tämä toimenpide vain, jos ilma on tyhjennetty polttoainejärjestelmästä normaalin esitäyttömenetelmän avulla eikä moottori käynnisty.
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Vapauta salpa, avaa konepelti ja anna moottorin jäähtyä.
  3. Löysää polttoaineen ruiskutussuuttimen nro 1 putken mutteria.
    Graphic
    G415052
    1. Polttoaineruiskut
  4. Siirrä kaasuvipu Nopea-asentoon.
  5. Käännä avain Käynnistys-asentoon ja varmista, että polttoainetta virtaa liittimen ympäriltä. Käännä avain Pysäytys-asentoon, kun polttoainevirta on yhtenäinen.
    Tärkeää  
    Käytä käynnistysmoottoria korkeintaan 15 sekuntia, jotta se ei ylikuumene. Odota 10 sekunnin yhtäjaksoisen käynnistämisen jälkeen minuutin verran, ennen kuin yrität uudelleen.
     
  6. Kiristä putken mutteri tiukasti.
  7. Puhdista polttoainejäämät moottorista.
  8. Toista vaiheet 37 jäljellä olevien polttoaineen ruiskutussuuttimien kohdalla.
  9. Käynnistä moottori ja varmista, että vuotoja ei ole. Sammuta sitten moottori.
    Huomaa: Korjaa kaikki polttoainevuodot.
  10. Sulje ja salpaa konepelti.

Sähköjärjestelmän huolto

Akun huolto
Hengenvaara
Akkuneste sisältää rikkihappoa, joka on tappavaa nieltynä ja aiheuttaa vakavia kemiallisia palovammoja.
  • Akkunestettä ei saa juoda eikä päästää kosketuksiin ihon, silmien tai vaatteiden kanssa.
  • Käytä suojalaseja ja kumikäsineitä.
  • Akku on täytettävä paikassa, jossa on aina saatavilla puhdasta vettä ihon huuhtelua varten.
 
Vaara
Akun kaapeleiden virheellinen asennus voi vahingoittaa konetta ja kaapeleita aiheuttaen kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään, mikä voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
  • Irrota aina akun miinuskaapeli (musta) ennen pluskaapelin (punainen) irrottamista.
  • Kytke aina akun pluskaapeli (punainen) ennen miinuskaapelia (musta).
 
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Irrota akun suojus.
  3. Irrota akun täyttöaukkojen korkit.
  4. Pidä akkunesteen määrä akun kennoissa oikeana tislatulla vedellä tai vedellä, josta on poistettu suolat.
    Huomaa: Älä täytä kennoja joka kennon sisällä olevan rengasliittimen yli.
  5. Asenna täyttöaukkojen korkit niin, että tuuletusaukot osoittavat taakse (polttoainesäiliötä kohti).
  6. Puhdista akun yläosa pesemällä se ajoittain ammoniakkiin tai ruokasoodaliuokseen kastetulla harjalla. Huuhtele yläosan pinta vedellä puhdistuksen jälkeen.
    Tärkeää  
    Älä irrota akun täyttöaukkojen korkkeja puhdistuksen ajaksi.
     
  7. Tarkista akkukaapelien pidikkeet ja akun navat korroosion varalta. Jos korroosiota esiintyy, toimi seuraavalla tavalla:
    1. Irrota akun miinuskaapeli ().
    2. Irrota akun pluskaapeli (+).
    3. Puhdista pidikkeet ja navat erikseen.
    4. Kytke akun pluskaapeli (+).
    5. Kytke akun miinuskaapeli ().
    6. Päällystä pidikkeet ja akun navat akun navoille tarkoitetulla suojausaineella.
  8. Tarkista, että akkukaapelien pidikkeet ovat tiukasti kiinni akun navoissa.
  9. Asenna akun suojus.
    Huomaa: Varastoi kone mieluiten viileässä ympäristössä, jotta akku ei tyhjene nopeasti itsestään.
Sulakkeiden huolto
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Nosta tukivarren suojus.
    Graphic
    G416222
    1. Koneen oikea puoli
    2. Säätövarren suojus
    3. Sulakepidin
    4. Sulakerasia
  3. Etsi avoin sulake sulakepidikkeestä tai sulakerasiasta.
  4. Vaihda sulake tyypiltään ja ampeeriluvultaan vastaavaan sulakkeeseen.
  5. Asenna suojus tukivarteen.

Vetojärjestelmän huolto

Rengaspaineen tarkistus
Vaara
Alhainen rengaspaine vähentää koneen vakautta rinteessä. Tämä voi aiheuttaa kaatumisen, mikä voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
Älä käytä liian alhaisia rengaspaineita.
 
Huomaa: Pidä renkaiden paineet suositelluissa rajoissa, jotta leikkuujäljen laatu pysyy hyvänä ja kone toimii oikein.
  1. Mittaa jokaisen renkaan rengaspaine. Renkaiden oikea ilmanpaine on 0,971,1 bar.
  2. Tarvittaessa lisää tai poista ilmaa renkaista, kunnes rengaspaine on 0,971,1 bar.
Pyöränmuttereiden kiristys
  1. Kiristä pyöränmutterit ristikkäisessä järjestyksessä momenttiin 6188 N·m.
    Vaara
    Pyöränmuttereiden väärä kireys saattaa johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
    Pidä pyöränmuttereiden kireys oikeana.
     
Akselin navan mutterien kiristys
  1. Kiristä akselin navan mutterit momenttiin 339373 N·m.
Vetopyörän säätö vapaalle
Jos kone liikkuu, kun ajopoljin on vapaalla, vetonokka kaipaa säätöä.
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Nosta takapyörä ja toinen etupyörä irti maasta ja laita tuet rungon alle.
    Vaara
    Jos konetta ei tueta asianmukaisesti, se saattaa kaatua, mikä voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
    Nosta takapyörä ja toinen etupyörä irti maasta, ettei kone pääse liikkumaan säädön aikana.
     
  3. Graphic
    G416234
  4. Löysää vedon säätönokan lukkomutteria .
    Vaara
    Moottorin on oltava käynnissä vedon säätönokan lopullista säätöä varten. Kuumien tai liikkuvien osien koskettaminen voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
    Pidä kädet, jalat, kasvot ja muut kehonosat etäällä äänenvaimentimesta ja muista moottorin kuumista tai liikkuvista osista.
     
  5. Käynnistä moottori ja kierrä nokan päätä kumpaankin suuntaan, jotta löydät vapaa-alueen keskikohdan.
  6. Lukitse säätö kiristämällä lukkomutteri.
  7. Sammuta moottori.
  8. Poista tuet ja laske kone alas. Koeaja kone ja varmista, ettei se kulje, kun ajopoljin on vapaalla.

Jäähdytysjärjestelmän huolto

Jäähdytysnesteen tiedot
Jäähdytysnestesäiliö on täytetty tehtaalla veden ja etyleeniglykolipohjaisen käyttöikää pidentävän jäähdytysnesteen seoksella (seossuhde 50:50).
Tärkeää  
Käytä vain kaupallisesti saatavia jäähdytysnesteitä, jotka täyttävät Käyttöikää pidentävien jäähdytysnesteiden vaatimukset -taulukossa luetellut määritykset.
Älä käytä koneessa tavallista (vihreää) epäorgaaniseen happotekniikkaan (IAT) perustuvaa jäähdytysnestettä. Älä sekoita tavallista jäähdytysnestettä ja käyttöikää pidentävää jäähdytysnestettä keskenään.
 
Jäähdytysnestetyyppien taulukko
Etyleeniglykolijäähdytysnesteen tyyppi
Korroosionestoaineen tyyppi
Käyttöikää pidentävät jäätymisenestoaineet
Orgaaninen happotekniikka (OAT)
Tärkeää  
Älä yritä erottaa tavallista (vihreää) epäorgaaniseen happotekniikkaan (IAT) perustuvaa ja käyttöikää pidentävää jäähdytysnestetyyppiä toisistaan värin perusteella.
Jäähdytysnestevalmistajat voivat värjätä käyttöikää pidentävää jäähdytysnestettä joillakin seuraavista väreistä: punainen, vaaleanpunainen, oranssi, keltainen, sininen, sinivihreä, violetti ja vihreä. Käytä jäähdytysnestettä, joka täyttää Käyttöikää pidentävien jäähdytysnesteiden vaatimukset -taulukossa luetellut määritykset.
 
Käyttöikää pidentävien jäähdytysnesteiden vaatimukset
ATSM International
SAE International
D3306 ja D4985
J1034, J814 ja 1941
Tärkeää  
Jäähdytysneste on sekoitettava veteen, ja seoksen suhteen on oltava 50/50.
 
  • Suositus: kun sekoitukseen käytetään jäähdytysnestetiivistettä, se on sekoitettava tislattuun veteen.
  • Suositeltu vaihtoehto: jos tislattua vettä ei ole saatavilla, käytä tiivisteen sijaan valmiiksi sekoitettua jäähdytysnestettä.
  • Vähimmäisvaatimus: jos tislattua vettä ja valmiiksi sekoitettua jäähdytysnestettä ei ole saatavilla, sekoita jäähdytysnestetiiviste puhtaaseen juomakelpoiseen veteen.
Jäähdytysjärjestelmän tilavuus
Noin 5,7 l
Jäähdytysnesteen määrän tarkistus
Varoitus
Jos moottori on ollut käynnissä, paineistettua kuumaa jäähdytysnestettä voi tulla ulos, mikä voi aiheuttaa lievän tai kohtalaisen loukkaantumisen.
  • Älä aukaise jäähdyttimen korkkia moottorin käydessä.
  • Käytä korkkia käsitellessäsi liinaa ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine pääsee pois.
 
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Vapauta salpa ja avaa konepelti.
  3. Graphic
    G416239
  4. Tarkista paisuntasäiliön jäähdytysnesteen määrä.
    Huomaa: Kun moottori on kylmä, jäähdytysnesteen tason on oltava suunnilleen säiliön sivussa olevien merkkien puolivälissä.
  5. Jos jäähdytysnesteen määrä on alhainen, avaa paisuntasäiliön korkki, lisää suositeltua jäähdytysnestettä säiliöön, kunnes jäähdytysnesteen taso on säiliön sivussa olevien merkkien puolivälissä, ja kiinnitä korkki säiliöön.
    Tärkeää  
    Älä täytä paisuntasäiliötä liian täyteen.
     
  6. Sulje ja salpaa konepelti.
Moottorin jäähdytysjärjestelmän puhdistus
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Vapauta salpa ja avaa konepelti.
  3. Puhdista moottoritila huolellisesti roskista.
  4. Graphic
    G416240
  5. Irrota jäähdyttimen alasuojus .
  6. Puhdista jäähdyttimen molemmat sivut perusteellisesti vedellä tai paineilmalla.
  7. Asenna jäähdyttimen alasuojus.
  8. Sulje ja salpaa konepelti.

Jarrujen huolto

Seisontajarrun säätö
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Graphic
    G416249
  3. Löysää säätöruuvia , joka kiinnittää nupin seisontajarrun vipuun .
  4. Kierrä nuppia, kunnes vivun käyttämiseen tarvittava voima on 133178 N.
  5. Kiristä kiristysruuvi.

Hihnojen huolto

Moottorin hihnojen huolto
Laturin/tuulettimen hihnan kiristys
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Vapauta salpa ja avaa konepelti.
  3. Graphic
    G416951
  4. Tarkista laturin/tuulettimen hihnan kireys painamalla hihnaa laturin ja kampiakselin hihnapyörien puolivälistä.
    Huomaa: Kun käytetään 98 N:n voimaa, hihnan pitäisi painua 11 mm.
  5. Jos painuma on väärä, kiristä hihna seuraavien ohjeiden mukaan:
    1. Löysää pulttia, joka kiinnittää kannattimen moottoriin ja pulttia, joka kiinnittää laturin kannattimeen.
    2. Aseta vääntörauta laturin ja moottorin väliin ja väännä laturia ulospäin.
    3. Kun kireys on oikea, kiristä laturin ja kannattimen pultit.
  6. Sulje ja salpaa konepelti.
Hydrostaatin käyttöhihnan vaihto
  1. Asenna mutteriavain tai pieni putki hihnan kiristysjousen päähän.
    Vaara
    Suurta kuormaa kannattava jousi on vapautettava, kun hydrostaattinen käyttöhihna vaihdetaan. Jousen vapauttaminen väärin voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
    Ole varovainen, kun vapautat jousen.
     
  2. Paina hihnan kiristysjousen pää alas ja ulos pumpun kiinnityslevyn kielekkeen lovesta ja siirrä jousen pää eteenpäin.
    Graphic
    G416950
    1. Pumpun kiinnityslevyn kieleke
    2. Hihnan kiristysjousi
    3. Moottorin hihnapyörä
    4. Käyttöhihna
    5. Hydrostaattinen hihnapyörä
  3. Vaihda hihna.
  4. Paina hihnan kiristysjousen pää alas ja sisäänpäin ja kohdista se pumpun kiinnityslevyn kielekkeen loveen.

Ohjauslaitteiden huolto

Leikkuun ajonopeuden säätö
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Graphic
    G416991
  3. Löysää nopeudensäätöpultin vastamutteria .
  4. Säädä nopeudensäätöpulttia seuraavasti:
    Huomaa: Leikkuunopeudeksi on asetettu tehtaalla 9,7 km/h.
    • Pienennä leikkuunopeutta kiertämällä nopeudensäätöpulttia myötäpäivään.
    • Lisää leikkuunopeutta kiertämällä nopeudensäätöpulttia vastapäivään.
  5. Pidä kiinni nopeudensäätöpultista ja kiristä vastamutteri.
  6. Varmista enimmäisleikkuunopeuden säätö koeajamalla kone.
Kaasuvivun säätö
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Vapauta salpa ja avaa konepelti.
  3. Työnnä kaasuvipua taaksepäin ohjauspaneelin uraa vasten.
  4. Löysää kaasuvaijerin liitintä ruiskutuspumpun vipuvarressa.
  5. Graphic
    G416992
  6. Pidä ruiskutuspumpun vipuvartta alhaisen joutokäynnin pysäytintä vasten ja kiristä vaijerin liitin.
  7. Löysää pultit, jotka kiinnittävät kaasuvivun ohjauspaneeliin.
  8. Työnnä kaasuvipu aivan eteen.
  9. Liuuta pysäytyslevyä, kunnes se koskettaa kaasuvipua, ja kiristä pultit, jotka kiinnittävät kaasuvivun ohjauspaneeliin.
  10. Jos kaasuvipu ei pysy oikeassa asennossa käytön aikana, kiristä kitkalaitteen kaasuvipuun kiinnittävä lukkomutteri momenttiin 56 N·m.
    Huomaa: Kaasuvivun käyttöön tarvittava voima saa olla enintään 89 N.
  11. Sulje ja salpaa konepelti.

Hydraulijärjestelmän huolto

Hydraulinesteen laatuvaatimukset
Säiliö on täytetty tehtaalla korkealaatuisella hydraulinesteellä. Tarkista hydraulinesteen taso ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä ja sen jälkeen päivittäin.
Suositeltu hydraulineste: Toro PX Extended Life -hydraulineste (saatavana 19 litran astioissa tai 208 litran tynnyreissä).
Huomaa: Kun koneessa käytetään suositeltua nestettä, neste ja suodatin voidaan vaihtaa harvemmin.
Vaihtoehtoiset hydraulinesteet: Jos Toro PX Extended Life -hydraulinestettä ei ole saatavana, voidaan käyttää muita tavallisia, öljypohjaisia hydraulinesteitä, jotka täyttävät kaikki jäljempänä luetellut vaatimukset (ominaisuudet ja standardit). Älä käytä synteettistä nestettä. Pyydä voiteluaineiden jälleenmyyjältä neuvoja sopivan tuotteen valitsemiseen.
Huomaa: Toro ei vastaa vääränlaisten nesteiden käytöstä aiheutuneista vaurioista, joten käytä vain sellaisten tunnettujen valmistajien tuotteita, joiden luokituksiin voi luottaa.
Kulumista estävä hydraulineste, jolla on korkea viskositeetti-indeksi / alhainen jähmepiste, ISO VG 46
Ominaisuudet:  
  Viskositeetti, ASTM D445 cSt / 40 °C 4448
  Viskositeetti-indeksi, ASTM D2270 140 tai korkeampi
  Jähmepiste, ASTM D97 -37 °C -45 °C
  Standardit: Eaton Vickers 694 (I-286-S, M-2950-S/35VQ25 tai M-2952-S)
Huomaa: Monet hydraulinesteet ovat lähes värittömiä, mikä vaikeuttaa vuotojen toteamista. Hydraulinesteelle tarkoitettua punaista värilisäainetta on saatavana 20 ml:n pulloissa. Yksi pullo riittää 1522 litralle hydraulinestettä. Tilaa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältäsi, osanro 44-2500.
Tärkeää  
Toro Premium Synthetic Biodegradable -hydraulineste on ainoa Toro hyväksymä luonnossa hajoava synteettinen neste. Neste on yhteensopiva Toro-hydraulijärjestelmissä käytettyjen elastomeerien kanssa, ja sitä voidaan käyttää useissa lämpötiloissa. Neste on yhteensopiva perinteisten mineraaliöljyjen kanssa, mutta paras mahdollinen luonnossa hajoavuus ja suorituskyky saavutetaan huuhtelemalla perinteinen neste perusteellisesti pois hydraulijärjestelmästä. Öljyä on saatavana 19 litran astioissa tai 208 litran tynnyreissä valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.
 
Hydraulisäiliön tilavuus
13,2 l
Hydraulinesteen määrän tarkistus
Säiliö on täytetty tehtaalla korkealaatuisella hydraulinesteellä. Hydrauliöljy on paras tarkistaa, kun neste on viileää. Koneen on oltava kuljetuskokoonpanossa.
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Graphic
    G417013
  3. Puhdista hydraulinestesäiliön täyttökaulaa ja korkkia ympäröivä alue ja irrota korkki.
  4. Vedä mittatikku ulos täyttökaulasta ja pyyhi tikku puhtaalla liinalla.
  5. Työnnä mittatikku täyttökaulaan, vedä se taas ulos ja tarkista nesteen määrä.
    Huomaa: Nesteen pinta saa poiketa mittatikun merkistä korkeintaan 6 mm.
  6. Jos nestettä on liian vähän, lisää määritettyä nestettä riittävästi, jotta pinta nousee Full-merkkiin saakka.
    Tärkeää  
    Älä täytä hydraulisäiliötä liian täyteen.
     
  7. Työnnä mittatikku takaisin paikoilleen ja sulje täyttökaulan korkki.
Hydrauliletkujen ja -putkien tarkastus
  1. Tarkasta, ettei hydrauliletkuissa ja putkissa ole vuotoja, kulumia, säävahinkoja tai kemiallisia vaurioita ja etteivät letkut ole kiertyneet tai kiinnitykset tai liitännät löystyneet.
    Huomaa: Suorita kaikki tarvittavat korjaukset ennen koneen käyttöä.
Hydraulinesteen vaihto
Vaara
Kuuma hydraulineste voi aiheuttaa vakavia palovammoja, mikä voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
Anna hydraulinesteen jäähtyä, ennen kuin teet mitään hydraulijärjestelmän huoltotöitä.
 
Jos neste saastuu, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään, sillä koko järjestelmä on huuhdeltava. Saastunut neste näyttää maitomaiselta tai mustalta puhtaaseen öljyyn verrattuna.
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Irrota hydrauliletku tai poista hydraulisuodatin ja anna hydraulinesteen virrata tyhjennysastiaan.
    Graphic
    G417014
    1.  Suodatinpään liitin
    2.  Letkunkiristin
    3.  Hydrauliletku
    Graphic
    G417015
    1.  Hydraulisuodatin
    2.  Suodatinpää
  3. Asenna hydrauliletku, kun hydraulineste lakkaa virtaamasta.
  4. Täytä säiliö määrityksen mukaisella hydraulinesteellä.
    Tärkeää  
    Käytä vain ohjeissa mainittuja hydraulinesteitä. Muut nesteet saattavat vahingoittaa järjestelmää.
     
    Graphic
    G417013
    1.  Suojus
    2.  Täyttökaula (hydraulinestesäiliö)
    3.  Mittatikku
  5. Työnnä mittatikku takaisin paikoilleen ja sulje täyttökaulan korkki.
  6. Käynnistä moottori ja käytä kaikkia hydraulisia laitteita, jotta hydraulineste leviää koko järjestelmään.
  7. Varmista, että vuotoja ei ole. Sammuta sitten moottori.
  8. Tarkista nestemäärä ja lisää nestettä mittatikun Full-merkintään saakka.
    Tärkeää  
    Älä ylitäytä säiliötä.
     
Hydraulisuodattimen vaihto
Vaara
Kuuma hydraulineste voi aiheuttaa vakavia palovammoja, mikä voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
Anna hydraulinesteen jäähtyä, ennen kuin teet mitään hydraulijärjestelmän huoltotöitä.
 
Käytä alkuperäistä Toro-vaihtosuodatinta (osanro 86-3010).
Tärkeää  
Muiden suodattimien käyttö saattaa mitätöidä joidenkin osien takuun.
 
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Graphic
    G417015
  3. Puhdista suodattimen asennusalueen ympäristö . Aseta tyhjennysastia suodattimen alle ja irrota suodatin.
  4. Voitele uuden suodattimen tiiviste ja täytä suodatin hydraulinesteellä.
  5. Tarkista, että suodattimen asennusalue on puhdas. Kierrä suodatinta, kunnes tiiviste koskettaa kiinnityslevyä, ja kiristä sitten suodatin kääntämällä puoli kierrosta.
  6. Käynnistä moottori ja anna sen käydä kaksi minuuttia, jotta kaikki ilma purkautuu järjestelmästä. Sammuta moottori ja tarkista, että järjestelmässä ei ole vuotoja.

Leikkuuyksikön huolto

Kelan ja kiinteän terän kosketuksen tarkistus
  1. Tarkista kelan ja kiinteän terän kosketus, vaikka leikkuujälki olisikin ollut tyydyttävä.
    Huomaa: Kelan ja kiinteän terän on kosketettava toisiaan kevyesti koko pituudeltaan.
Leikkuuyksiköiden läppäys
Vaara
Leikkuuyksiköiden tai muiden liikkuvien osien koskettaminen saattaa johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
  • Pidä sormet, kädet ja vaatteet etäällä leikkuuyksiköistä ja muista liikkuvista osista.
  • Älä yritä kääntää leikkuuyksiköitä kädellä tai jalalla moottorin käydessä.
 
Huomaa: Lisäohjeita läppäyksestä ja siihen liittyvistä menettelyistä on Toro Reel Mower Basics -oppaassa (sisältää teroitusohjeet), lomake 09168SL.
Koneen valmistelu
  1. Valmistele kone huoltoa varten.
  2. Tee kaikille läpättäville leikkuuyksikölle asianmukaiset kelan ja kiinteän terän kohdistukset. Katso tiedot käyttöoppaasta.
  3. Nosta magneettisesti kiinnitettyä konsolin suojusta, jotta leikkurin asennuslohko tulee näkyviin.
    Graphic
    G353458s
  4. Siirrä läppäysvipu R (läppäys) -asentoon.
    Graphic
    G417036
    1.  Läppäyssäätö
    2.  Kelanopeuden säädin
Kelan ja kiinteän terän läppäys
Vaara
Moottorin nopeuden muuttaminen läppäyksen aikana saattaa aiheuttaa leikkuuyksikköjen pysähtymisen, josta voi olla seurauksena kuolema tai vakava loukkaantuminen.
  • Älä muuta moottorin nopeutta läppäyksen aikana.
  • Läppää ainoastaan moottorin joutokäynnin aikana.
 
Huomaa: Istuinkytkin ohitetaan, kun läppäyssäädin on läppäysasennossa. Käyttäjän ei tarvitse olla istuimella, mutta seisontajarrun on oltava kytkettynä. Muuten moottori ei käy.
  1. Käynnistä moottori ja anna sen käydä alhaisella joutokäynnillä.
  2. Paina leikkuuyksikön käyttökytkin Kytketty-asentoon.
  3. Lisää läppäysainetta kelaan pitkävartisella harjalla.
    Hengenvaara
    Leikkuuyksiköiden koskettaminen niiden liikkuessa johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.
    Henkilövahinkojen välttämiseksi pysy pois leikkuuyksikköjen lähettyviltä, ennen kuin jatkat.
     
    Tärkeää  
    Älä käytä lyhytvartista harjaa.
     
  4. Jos leikkuuyksiköitä täytyy säätää läppäyksen aikana, toimi seuraavasti:
    1. Paina leikkuuyksikön käyttökytkin Vapautettu-asentoon.
    2. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.
    3. Säädä leikkuuyksiköitä.
    4. Toista vaiheet 13.
  5. Toista vaihe 3 kaikille läpättäville leikkuuyksiköille.
Läppäyksen viimeistely
  1. Paina leikkuuyksikön nostokytkin Vapautettu-asentoon.
  2. Sammuta moottori.
  3. Siirrä läppäysvipu F (leikkuu) -asentoon.
    Tärkeää  
    Jos läppäysvipua ei palauteta F (leikkuu) -asentoon läppäyksen jälkeen, leikkuuyksiköt eivät toimi oikein.
     
    Graphic
    G417036
    1. Läppäysvipu
    2. Kelanopeuden säätönuppi
  4. Kiinnitä konsolin suojus ohjauskonsoliin.
  5. Pese läppäysaine kokonaan pois leikkuuyksiköistä.
  6. Saat paremman leikkuusärmän, jos pyyhkäiset kiinteän terän etusivua viilalla läppäyksen jälkeen.
    Huomaa: Tämä poistaa mahdolliset jäysteet ja epätasaisuudet, joita on saattanut muodostua leikkuusärmään.

Rungon kunnossapito

Turvavyön tarkistus
  1. Tarkista, että turvavyössä ei ole kulumia, repeämiä tai muita vaurioita. Vaihda turvavyöt, jos jokin niiden osa ei toimi kunnolla.
  2. Puhdista turvavyö tarpeen mukaan.

Puhdistus

Koneen pesu
  1. Pese kone tarpeen mukaan. Käytä pesuun pelkkää vettä tai vettä ja mietoa pesuainetta. Koneen voi pestä liinalla.
    Tärkeää  
    • Älä puhdista konetta suolapitoisella tai kierrätetyllä vedellä.
    • Älä pese konetta painepesurilla. Painepesu voi vahingoittaa sähköjärjestelmää, irrottaa tärkeitä tarroja tai huuhtoa pois tarpeellisen rasvan kitkakohdista. Älä käytä liian paljon vettä kojetaulun, moottorin ja akun läheisyydessä.
    • Älä pese konetta moottorin ollessa käynnissä. Koneen peseminen moottorin käydessä voi vaurioittaa moottorin sisäosia.
     
 
 
 
Säilytys
 

Koneen varastointi

  1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksiköt alas, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.
  2. Puhdista ajoyksikkö, leikkuuyksiköt ja moottori huolellisesti.
  3. Tarkista rengaspaine.
  4. Tarkista, että kiinnikkeet eivät ole löysällä, ja kiristä ne tarvittaessa.
  5. Rasvaa tai öljyä kaikki rasvanipat ja nivelet. Pyyhi pois ylimääräinen voiteluaine.
  6. Hio varovasti ja maalaa korjausmaalilla maalipinnat, jotka ovat naarmuuntuneet, lohkeilleet tai ruostuneet. Korjaa kaikki metallirungossa olevat kolhut.
  7. Huolla akku ja kaapelit seuraavasti:
    1. Irrota akkuliittimet akun navoista.
    2. Puhdista akku, liittimet ja navat teräsharjalla ja ruokasoodaliuoksella.
    3. Voitele kaapeliliittimet ja akun navat Grafo 112X -suojarasvalla (Toro osanro 505-47) tai vaseliinilla ruostumisen ehkäisemiseksi.
    4. Lataa akkua hitaasti 60 päivän välein 24 tunnin ajan, jotta akkuun ei muodostu lyijysulfaattia.
  8. Valmistele moottori seuraavasti:
    1. Tyhjennä moottoriöljy öljypohjasta ja aseta tyhjennystulppa paikalleen.
    2. Irrota ja hävitä öljynsuodatin. Asenna uusi öljynsuodatin.
    3. Lisää moottoriin määrityksen mukaista moottoriöljyä.
    4. Käynnistä moottori ja käytä sitä joutokäynnillä parin minuutin ajan.
    5. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.
    6. Huuhtele polttoainesäiliö tuoreella ja puhtaalla polttoaineella.
    7. Varmista kaikki polttoainejärjestelmän liitännät.
    8. Puhdista ja huolla ilmanpuhdistinjärjestelmä perusteellisesti.
    9. Tiivistä ilmanpuhdistimen imuaukko sekä pakoaukko säänkestävällä teipillä.
    10. Tarkista pakkassuojaus ja lisää veden ja etyleeniglykolin seosta (50/50) alueella odotettavissa olevan alimman lämpötilan mukaan.

Akun säilytys

Jos kone varastoidaan yli 30 päivän ajaksi, irrota akku ja lataa se täyteen. Säilytä sitä hyllyllä tai koneessa. Älä kytke kaapeleita, jos säilytät akkua koneessa. Varastoi akku viileään tilaan, jotta sen lataus purkautuu mahdollisimman hitaasti. Varmista, että akku on ladattu täyteen, jotta se ei jäädy. Täysin ladatun akun ominaispaino on 1,2651,299.
 
 
 
Vianetsintä
 

Ohjausyksikön (Standard Control Module, SCM) käyttö

Ohjausyksikkö on monikäyttöinen, suojattu elektroninen laite. Yksikkö valvoo ja säätää mekaanisten ja puolijohdekomponenttien sähköisiä toimintoja tuotteen turvallisen käytön varmistamiseksi.
Ohjausyksikkö valvoo muun muassa vapaa-asennon, seisontajarrun, voimanulosoton, käynnistyksen, läppäyksen ja ylikuumenemisen sisääntuloja. Yksikkö syöttää virtaa muun muassa voimanulosotolle, käynnistysmoottorille ja ETR (energize to run) -solenoidille.
Ohjausyksikkö jakaantuu sisään- ja ulostulopuoleen. Sisään- ja ulostulot osoitetaan piirilevyyn asennetuilla vihreillä merkkivaloilla.
Käynnistyspiirin herätevirta on 12 V DC. Muut sisääntulot heräävät, kun virtapiiri suljetaan. Kullakin sisääntulolla on oma merkkivalonsa, joka palaa, kun tietylle piirille syötetään virtaa. Käytä sisääntulon merkkivaloja kytkinten ja tulovirtapiirin vianetsintään.
Ulostuloille ohjataan virtaa tiettyjen syöttöehtojen täyttyessä. Ulostuloja on kolme: PTO (voimanulosotto), ETR ja START (käynnistys). Ulostulon merkkivalot valvovat releen tilaa ja ilmaisevat, jos jokin kolmesta ulostuloliittimestä on jännitteinen.
Lähtövirtapiirit eivät määritä kohdelaitteen kuntoa, joten sähkövikojen etsintä rajoittuu ulostulojen merkkivalojen, laitteiden ja johdinsarjojen kytkentöjen tarkastamiseen. Mittaa irtikytkettyjen komponenttien impedanssi, johdinsarjojen impedanssi (kytke irti ohjausyksiköstä) tai testaa komponentti syöttämällä siihen virtaa erillisestä lähteestä.
Ohjausyksikköä ei voida kytkeä ulkopuoliseen tietokoneeseen tai kannettavaan laitteeseen, sitä ei voida ohjelmoida uudelleen, eikä se tallenna tietoja ohimenevistä vioista.
Yksikön tarrassa on vain symboleita. Kolme ulostulojen merkkivaloa on ulostulolaatikossa. Kaikki muut merkkivalot ovat sisääntuloille. Alla oleva taulukko selittää symbolien merkityksen.
Graphic
G417043
  1. Sisääntulot
  2. Läppäys
  3. Korkea lämpötila
  4. Istuimella
  5. Voimanulosoton kytkin
  6. Seisontajarru pois
  7. Vapaa
  8. Voimanulosotto (PTO)
  9. Käynnistys
  10. ETR
  11. Virta
  12. Lähdöt
Ohjausyksikön (Standard Control Module, SCM) vianmääritys
  1. Määritä ulostulovirhe, jota yrität selvittää (Voimanulosotto [PTO], Käynnistys [START] tai ETR).
  2. Käännä avain Käynnissä-asentoon ja varmista, että punainen virran merkkivalo palaa.
  3. Käytä kaikkia sisääntulokytkimiä ja varmista, että kaikki merkkivalot toimivat.
  4. Säädä sisääntulon laitteet niin, että saat aikaan halutunlaisen ulostulon. Päättele kyseessä oleva sisääntulotila oheisen taulukon perusteella.
  5. Jos jokin ulostulon merkkivaloista palaa, vaikka vastaavaa ulostulotoimintoa ei tapahdukaan, tarkasta ulostulon johdotus, liitännät ja komponentit. Korjaa tarpeen mukaan.
  6. Jos jokin ulostulon merkkivaloista ei syty, tarkasta molemmat sulakkeet.
  7. Jos tietty ulostulon merkkivalo ei syty, vaikka sisääntulot toimivat oikein, asenna uusi ohjausyksikkö ja tarkista, korjaantuuko vika.
    Huomaa: Kukin seuraavan taulukon (vaaka) rivi ilmaisee sisään- ja ulostuloilta vaadittavat tilat kutakin laitteen toimintoa varten. Laitetoiminnot näkyvät vasemmanpuoleisessa sarakkeessa. Symbolit kuvaavat tiettyjä virtapiirin toimintoja, esim. jännitteellinen, suljettu virtapiiri ja avoin virtapiiri.
    Logiikkakaavio
    SISÄÄNTULOT
    ULOSTULOT
    Toiminto
    Virta PÄÄLLÄ
    Vapaalla
    Käynnistys PÄÄLLÄ
    Jarru PÄÄLLÄ
    Voimanulosotto PÄÄLLÄ
    Istuin
    Ylikuumentuminen
    Läppäys
    Käynnistys
    ETR
    Voimanulosotto (PTO)
    Käynnistys
    +
    A
    O
    O
    O
    +
    +
    O
    Ajo (pois yksiköstä)
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    +
    O
    Ajo (yksikössä)
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    +
    O
    Leikkuu
    O
    O
    O
    O
    O
    +
    +
    Läppäys
    O
    O
    O
    O
    O
    +
    +
    Ylikuumentuminen
    O
    O
    O
    O
    • () Ilmaisee, että virtapiiri on suljettu. Merkkivalo palaa.
    • (O) Ilmaisee, että virtapiiri on avoin tai jännitteetön. Merkkivalo ei pala.
    • (+) Ilmaisee, että piirissä on jännite (kytkinkäämi, solenoidi tai herätevirta). Merkkivalo palaa.
    • Tyhjä ilmaisee, että piiri ei ole mukana toiminnassa.
    Aloita vianetsintä kääntämällä avainta mutta käynnistämättä moottoria. Selvitä, mikä nimenomainen toiminto ei toimi, ja käy sitten läpi taulukko. Varmista, että kunkin sisääntulon merkkivalon toiminta vastaa taulukkoa.
    Jos sisääntulojen merkkivalot toimivat, tarkasta ulostulojen merkkivalot. Jos ulostulon merkkivalo palaa, mutta laite ei saa virtaa, mittaa kohdelaitteeseen tuleva jännite, pois kytketyn laitteen jännitteen saanti ja maadoituspiirin jännite (kelluva maadoitus). Vaadittavat korjaukset riippuvat vianmäärityksen lopputuloksesta.